Hulp bij het aanleveren Zip, flop, optical, cd en ISDN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hulp bij het aanleveren Zip, flop, optical, cd en ISDN"

Transcriptie

1 Zip, flop, optical, cd en ISDN Documenten moeten in Xpress, illustrator en/of Photoshop aangeleverd worden. Dit kan bij kleine bestanden via naar of bij grotere bestanden op een CD, Zip, Optical of floppy naar Drukkerij Tripiti Postbus KB Rotterdam of Drukkerij Tripiti Eendrachtsstraat 155 a 3012 XK Rotterdam Ook kun je per ISDN naar nummer via Easy Transfer documenten versturen. Aangezien wij deze computer niet de gehele dag online hebben staan van te voren even bellen. Wij ontvangen het liefst Xpress documenten, opgemaakt op een MacIntosh. Gebruik Verzamel voor Servicebureau en plaats daarna tevens alle fonts op schijf / cd (inclusief die in de Illustrator files zijn gebruikt, anders moeten die files in lettercontouren worden gezet). Graag zien wij kleurgescheiden printjes bijgeleverd. Gebruikelijk is bij ons om de klant de films te laten controleren alvorens we gaan drukken. Maak een afspraak met de DTPers. Wie toch zelf op film wil aanleveren, moet dat doen op onleesbaar negatief film met 150 lpi raster. (= 60 lijnen per centimeter). Films zonder snijtekens en losse films voor een boekwerk worden niet geaccepteerd, tenzij eigen risico en meerprijzen worden ingecalculeerd.

2 Kleur 2 Drukwerk bestaat ruwweg uit 1-, 2-, 3- en 4-kleuren. Full colour bestaat uit vier kleuren, te weten: Cyaan, Magenta, Geel en Zwart (CMYK) De prijs van drukwerk is voor een groot deel afhankelijk van het aantal kleuren dat per kant gedrukt moet worden. We noemen bijvoorbeeld een eenzijdig bedrukt vel papier met een blanco achterkant 1/0 druk. Tweezijdig full colour is dus 4/4. Er mogen geen RGB kleuren gebruikt worden. Eénkleurendruk kan het beste gewoon in zwart worden opgemaakt. Let erop dat bij gebruik van duotones de lichtste kleur in de rasterstand van cyaan staat. (Xpress: kleuren: wijzig). Als er gekleurde tekst deels over een gekleurd vlak en deels over wit gaat, moet deze tekst handmatig bijgesteld worden via het kleuroverlap menu. Full Colour In tegenstelling tot wat je zou verwachten is full colour film uitdraaien het makkelijkst. Wij sturen de films zgn. composit. Dat wil zeggen dat de ripper zelf het complete document ontleed. Zwart Zwart is standaard een overdrukkleur in Xpress. Als er zwarte vlakken gebruikt worden, moeten deze - als ze bijvoorbeeld een foto overlappen - handmatig aangepast worden: (Kleuroverlap: autowaarde -). Steunkleuren In een Xpress document moeten, bij ander drukwerk dan full colour, de gebruikte kleuren als steunkleur gedefinieerd worden. Gebruik bij voorkeur Pantone Coated voor MC papier en andere gladdere papiersoorten (Xpress: wijzig: kleuren---nieuw). Alle Photoshop en Illustrator bestanden moeten dezelfde kleurnamen hebben als de elementen in Xpress. Bij Photoshop 5 en hoger en bij Illustrator 7 en hoger wordt er standaard CVC aan de Pantone kleur toegevoegd, terwijl in Xpress er CV wordt toegevoegd. Dit conflict dient opgelost te worden door: a. Importeer eerst de illustraties en gebruik daarna de in het kleurenpalet verschenen kleuren. b. Verander de namen in Illustrator en Photoshop (lees: haal de C weg). Multi-ink Een nieuwe optie in Xpress 4.0 is de multi-ink. Hiermee kun je twee PMS-en mengen van kleur. Dit geeft voornamelijk een nieuwe dimensie aan twee kleuren drukwerk. (Let op de rasterhoek).

3 Formaten 3 Bestandsformaten De voorkeur gaat uit naar Xpress 4.0 documenten. Er kan ook in illustrator aangeleverd worden, mits dit als EPS bewaard wordt. Houdt rekening met snijtekens en paginaformaat. Veiliger is dit weer te importeren in een Xpress document. Dit is nl wat wij ook doen om het op film te zetten. In photoshop aanleveren kan ook, maar let dan op afloop (3 mm). Omdat in Photoshop geen snijtekens staan is dit niet een veilige manier om aan te leveren. Beter dus importeren in Xpress document. Papierformaten Hierbij de belangrijkste papierformaten in mm: A x 840 A1 840 x 594 A2 594 x 420 A3 420 x 297 A4 297 x 210 A5 210 x 148,5 A6 148,5 x 105 A7 105 x 74,25 Wat ook kan is Pagemaker (Mac) en PDF (Acrobat). Pagemaker zijn we niet in gespecialiseerd. Wie Acrobat heeft kan bv ook een boek maken in Word. Acrobat distiller maakt PDF files. Voor drukwerk gelden andere specificaties dan voor Internet. Neem kontakt op met Jasper indien als je in PDF wilt aanleveren. Wie in Xpress op Windows aanlevert moet rekening houden met veranderde lettertypes. Veel lettertypes hebben in windows andere namen, of ze zijn niet aanwezig in mac formaat. Op dit moment hebben wij nog geen lettertypes conversie programma. Wie in Helvetica, Arial, futura of andere bekende letter een drukwerk aanlevert kunnen wij op dit moment wel helpen, mits er een print wordt bijgeleverd. B x 700 B2 700 x 500 B3 500 x 350 B4 350 x 175 Filmformaten Onze Avantra (Agfa) kan tot 754 x 635 belichten. Hier gaat nog iets af voor snijtekens en doorvoer, dus komen we op royaal B2 uit. Een B1 film kunnen we niet zelf uitdraaien. Tripiti heeft voor budgetgevoelige klanten vaak wel een oplossing. Indien mogelijk plakken we twee B2 films aan elkaar. Als zich op de helft van het B1 affiche een raster bevindt wordt overlegd of de klant hier een naad wil hebben. Waar mogelijk moet dit vermeden worden.

4 Foto s 4 Foto s Alle fotoos die niet door Tripiti zijn gescand dienen aan bepaalde eisen te voldoen. Bestandsformaat Er mogen maar twee bestandsformaten gebruikt worden: Tiff en EPS. EPS voor duotonen en uitknippaden, TIFF voor alle andere toepassingen. Je kunt een greyscale TIFF kleur geven in Xpress. DPI De grootte van de foto s moet 300 DPI bij 100% importeren in Xpress. Voor zwart/wit: max 96 in zwart, min 4 in wit. RGB naar CMYK Foto s kunnen van RGB naar CMYK volgens onderstaande tabel worden omgezet. Indien al CMYK, dan eerst weer RGB maken en dan weer naar CMYK. Kleurscheidingstabel (kleurscheiding in Photoshop): GCR, zware zwartplaat max zwart 90% - max totaal 270% - onderkleur 10%. Duotones Duotones moeten dezelfde kleurnamen hebben als andere elementen in het Xpress document. Dit kan op een kleurgescheiden print zelf worden gecontroleerd. (zie vorige pagina). Let goed op de rasterhoek (lichtste kleur op rasterhoek cyaan). Foto s zonder uitknippad moeten altijd in een WIT vlak geimporteerd worden in Xpress. (Vulling géén geeft problemen) Wij staan overigens niet garant voor de kwaliteit van aangeleverde scans. Met bovengenoemde aanpassingen kunnen wij de foto s in ieder geval probleemloos drukken. Onze scanstudio Wij beschikken over een Scitex scanner die heel wat meer in huis heeft dan de gemiddelde scanner die bij ontwerpers gebruikt wordt. We kunnen deze scans beoordelen op een Barco beeldscherm en kleurproeven op een Best Color kleurproefsysteem. Als je dus mooie scans wilt hebben en twijfelt aan je eigen scanner en je eigen scanoperator kwaliteiten kun je bij Rob Hol terecht. Je kunt kiezen uit de hoge resolutiebeelden retour krijgen, of zgn. samples (lage resolutie). Bij digitaal verkeer is deze laatste een goede optie, omdat deze samples gekoppeld zijn aan de hoge resolutiebeelden die bij Tripiti blijven.

5 Overlap / aflopend 5 Overlap Xpress geeft in principe standaard een goede overlap. Bij Illustrator is dit niet zo eenvoudig geregeld. Wie handmatig zijn overlap regelt (dus wie vaak elementen op transparant of overdruk zet) moet goed weten waar hij mee bezig is. Wie in Xpress eerst een donkere PMS op overdruk heeft gezet en daarna besluit om deze tekst wit te maken, moet niet raar opkijken als zijn tekst in de druk opeens is verdwenen. (Wit op overdruk betekent: niet drukken). Wie in Illustrator een logo transparant maakt kan ook enorm de mist ingaan, omdat dit in het xpress document niet te herkennen is. Pas bij kleurgescheiden printjes of op de films komen deze fouten boven water. Als een tekstkader in Xpress een kleurvlak overlapt, kan deze tekst, indien in kleur gezet, opeens breed worden. Xpress ziet niet of de tekst geheel of maar voor een gedeelte over een gekleurd vlak staat. Resultaat: de gekleurde tekst die een witte achtergrond heeft wordt te vet. Ook gevaarlijk is: twee tekstkaders met gekleurde tekst op een witte achtergrond. Deze teksten staan op overdruk ten opzichte van elkaar, omdat Xpress naar de kleur van het vlak kijkt, en niet naar de kleur van de inhoud (de tekst). Check in dit geval altijd het venster kleuroverlap. Aflopend Wij willen graag dat vlakken die tot de rand komen 3mm doorgetrokken worden, zodat we bij het snijden geen risico hebben een wit randje te krijgen (snijmarge). Bij omslagen moeten slechts drie kanten aflopend zijn als pagina 1 de omslag is, en bv pagina 16 achterkant omslag. (dit is een zgn. selfcover).

6 Brochures / folders / boeken 6 Folders Bij het maken van folders hebben we te maken met vouwen. De simpelste vouw is eenmaal door het midden. Houd in het Xpress document rekening dat in dit geval de voorpagina rechts zit en de achterpagina links. Bij het aanmaken van een nieuw document linker en rechterpagina dus niet aankruisen. Bij bv een a4 folder kun je de pagina s gewoon a4 maken en draaien wij dit document als uitvouw uit, maar je kunt ook een document aanmaken dat 420 bij 297 is. In dit geval is een hulplijn op 210 wel noodzakelijk. Drieluiken/vierluiken Bij een drieluik zijn pagina 3 en 4 (die naarbinnen worden geslagen) iets korter (halve milimeter) dan de voor- en achterpagina. Bij een vierluik zijn pagina 4 en 5 weer korter dan 3 en 6 en zijn 1 en 8 gelijk aan 2 en 7. Vouwwijzen Er zijn veel mogelijkheden, maar naarmate het ingewikkelder wordt is er ook meer behoeft van ons om dit te controleren met onze binder. Brochures Er zijn selfcover brochures en brochures met een aparte omslag. Bij selfcover moet de cover in het Xpress document pagina 1 zijn. Selfcovers gaan tot ongeveer max. 40 pagina s (afhankelijk van het papier) Bij losse omslagen en apart binnenwerk kan gekozen worden voor drukken in katernen of nieten. Nieten De goedkoopste bindwijze is nieten. Dit kan tot maximaal ongeveer 40 pagina s (afhankelijk van papierdikte). Hierbij zitten de eerste en laatste pagina aan elkaar vast. Bij 16 pagina s dus als volgt: etc. Dit moet men niet handmatig in Xpress doen. Hier zijn paginaopmaak programma s voor - wij gebruiken PREPS- die dit automatisch doen. Boeken / brochures Bij het drukken in katernen ontstaat een rug. Met deze dikte moet men rekening houden bij het maken van de omslag. Katernen zijn altijd een veelvoud van vier. Het totaal aantal pagina s van het binnenwerk moet dus deelbaar door vier zijn. Uiterste Uit een B1 vel (70x100) kunnen we een 32 pagina katern halen dat maximaal 170 x 240 mm pagina s heeft. Hierbij is er wel een maximum gramgewicht van het papier.

7 Verdere verwerking 7 Boeken Bij boeken kunnen de katernen genaaid/gebrocheerd worden, of de katernen worden afgefreesd en geplakt in een omslag (zie bv gouden gids). Wire O Een luxe manier van boeken verwerken is wire-o. Dit is een ringband systeem met metalen ringen. Veel gezien bij bureau agenda s. Is niet echt goedkoop, maar wel mooi. Houdt bij deze bindwijze rekening met het feit dat pagina s aan vier kanten aflopend moeten zijn. In Xpress mogen de pagina s dus niet naast elkaar staan! Omslagen Er zijn paperback omslagen en harde omslagen. Goedkoper is een paperback met een omslag van zwaarder kwaliteit papier dan binnenwerk. Duurder is een hard kartonnen omslag, waarbij (meestal) een aparte stofomlag wordt gedrukt. Deze stofomslag heeft altijd twee flappen. Voor het maken van boeken zijn vele mogelijkheden en bijpassende prijzen. Dit soort opdrachten worden van tevoren uiteraard uitvoerig besproken en geoffreerd. Lamineren/UV lak/persvernis Tegen meerprijs kan een omslag (of een ander soort drukwerk) worden gelamineerd (= plastic laag, kan in mat of glanzend, of van een UV laklaag worden voorzien. Bij hoogglans is er niet heel duidelijk een verschil te zien tussen lamineren en UV lakken. Bij UV lakken kan wel spot UV gebruikt worden. Een bepaalde vorm kan op die manier glanzend worden gemaakt. Als het alleen maar gaat om drukwerk te beschermen tegen vette vingers is een goedkopere manier persvernis drukken. Dit geeft een minimale glans over het drukwerk. Vernis kan ook als spotvernis gedrukt worden. Hiermee kunnen bv fotoos iets meer uitgelicht worden. Spotvernis kan vermengd worden met inkt, zodat er een kleurgloed in de vernis kan komen. Stanzen Als er ergens een vorm uitgehaald moet worden (een venster bij een map bijvoorbeeld) laten we een stansmes maken. Of bv bij kaarten in een bepaalde vorm (rond, grillig etc.). Stanzen kost vaak enige dagen extra. Rillen Bij papier dat zo dik is, dat het niet meer gevouwen kan worden (grens ligt bij MC op ongeveer 170 grams) wordt papier gerild. Klapkaarten, omslagen, mappen etc. worden dus gerild. Praegen Een praeg, oftewel blinddruk, is een vorm die je kunt voelen. Je kunt op die manier gedrukte tekst naar boven laten komen, of een vorm (bv logo) voelbaar maken. Boren Bij een kalender b.v. kunnen we een gat boren, zodat ie opgehangen kan worden. Boorgat kan in gewenste maat

8 Kosten 8 Drukkosten En wat gaat het nu allemaal kosten? Dat is natuurlijk de belangrijkste vraag. Per order wordt er een offerte gemaakt. Wij hebben dus geen standaardprijzen, hooguit richtprijzen. Omslagpunt Wanneer gaan we kopiëren, digitaal drukken, zeefdrukken of offsetdrukken. Tripiti doet alleen in offset. Bepaal dus zelf of je naar Tripiti moet gaan of elders. Zo goedkoop mogelijk De goedkoopste manier is om zoveel mogelijk zelf te doen en voorbereiden. Hoe minder werk wij hebben, hoe minder het u kost. Eén kleur (zwart) eenzijdig op MC papier en max. A3 is het goedkoopst. Wij gaan bij een offerte meestal uit van een oplage van 500. Bij minder exemplaren gaat er iets af van de papierprijs. Voor éénkleuren druk in een PMS kleur wordt voor het mengen van de verf een bedrag berekend. Meerdere vormen op een vel is voordelig: Als u visitekaartjes laat drukken, laat ze dan gelijk voor al het personeel drukken. Tussen het drukken van 12 verschillende visitekaartjes en 1 visitekaartje zit alleen maar wat kosten voor extra snijtijd en wat papier. Bij een oplage minder dan 100 wordt offset drukken relatief duur. Kopiëren is een andere kwaliteit, maar heeft ook een goedkopere prijs voor een kleine oplage. Bij full colour werk in een kleine oplage is digitaal drukken ook een optie. De kwaliteit is iets minder, maar nog steeds prima. Er zijn beperkingen wat betreft papierkeuze. Wij drukken niet digitaal. Het omslagpunt ligt rond de 200 exemplaren. Hierboven wordt offset interessanter. Digitaal drukken kan dubbelzijdig. Kopiëren (vaak) niet. Zeefdrukken is mooi voor drukwerk in kleine oplages. Het is minder scherp, maar gebruikt andere kleuren. Bij offset zijn de inkten transparant, bij zeefdruk niet. Ook kan het op andere materialen. Grotere oplage De opstartkosten voor een drukwerk in een oplage van 1 zijn hetzelfde als voor een oplage van Als u slechts 100 full colour ansichtkaarten wilt hebben, moet u niet bij ons zijn. (Tenzij de snelheid de belangrijkste factor is). Als u echter 8 verschillende full colour kaarten in een oplage van 2000 wilt hebben wordt het voor u en ons weer interessant. Flexodruk (op plastic, pennen, gebruiksvoorwerpen) kunnen wij ook niet. Degel Trouwkaarten op handgeschept papier worden nog in loodzetsel op een zgn. degel gedrukt. Dit drukwerk is te herkennen aan het feit, dat de letters daadwerkelijk in het papier gedrukt zitten (hoogdruk).

SALISBURY BV Koninginneweg 62-3331 CG Zwijndrecht Tel.: (078) 620 00 00 Fax: (078) 619 74 75 internet: www.salisbury.nl e-mail: info@salisbury.

SALISBURY BV Koninginneweg 62-3331 CG Zwijndrecht Tel.: (078) 620 00 00 Fax: (078) 619 74 75 internet: www.salisbury.nl e-mail: info@salisbury. CD Artwork-pakket SALISBURY BV Koninginneweg 62-3331 CG Zwijndrecht Tel.: (078) 620 00 00 Fax: (078) 619 74 75 internet: www.salisbury.nl e-mail: info@salisbury.nl Een goed begin is het halve werk... Dit

Nadere informatie

Aanleverspecificaties

Aanleverspecificaties Aanleverspecificaties Woord vooraf Om de verwerking van de door u aangeleverde digitale bestanden, bestemd voor deze disciplines, zo probleemloos mogelijk te laten verlopen, is het van belang dat u weet

Nadere informatie

MEGADRUKWERK.NL PRIJSLIJST DRUKWERK - 2006

MEGADRUKWERK.NL PRIJSLIJST DRUKWERK - 2006 MEGADRUKWERK.NL PRIJSLIJST DRUKWERK - 2006 Alle prijzen zijn excl. 19 % BTW Levering gebeurt volgens onze leveringsvoorwaarden. Heeft u deze niet, neem dan contact op met onze verkoopafdeling. Wij zenden

Nadere informatie

De Budelse digitaal. digitaal_aanleveren2016_db 3 februari 2016, 15:47

De Budelse digitaal. digitaal_aanleveren2016_db 3 februari 2016, 15:47 De Budelse digitaal In deze handleiding vindt u informatie betreffende het aanleveren van digitale bestanden. Door CTP enerzijds en digitaal drukken anderzijds beschikt De Budelse over een volledig digitale

Nadere informatie

Aanleverspecificaties Digitaal Servicebureau

Aanleverspecificaties Digitaal Servicebureau Aanleverspecificaties Digitaal Servicebureau Woord vooraf Om de verwerking van de door u aangeleverde digitale bestanden, bestemd voor deze disciplines, zo probleemloos mogelijk te laten verlopen, is het

Nadere informatie

Bestanden aanleveren. Hollandse Indruk en de richtlijnen

Bestanden aanleveren. Hollandse Indruk en de richtlijnen Bestanden aanleveren Hollandse Indruk en de richtlijnen Inhoud Aanleveren van C-PDF..................................... 3 Sinds het invoeren van de Computer-to-Plate belichting is Drukkerij Damen klaar

Nadere informatie

VANDERPERK GROEP Postadres: Bezoekadres:

VANDERPERK GROEP Postadres: Bezoekadres: Aanleverinstructies VANDERPERK GROEP 0184 688 377 info@vanderperk.nl www.vanderperk.nl Postadres: Postbus 25, 2964 ZG Groot-Ammers Bezoekadres: Van Leeuwenhoekweg 3, 2964 LJ Groot-Ammers Handleiding aanleveren

Nadere informatie

Aanleverspecificaties checklist

Aanleverspecificaties checklist Gebruik deze checklist om de meest voorkomende fouten te voorkomen. Aanleverspecificaties checklist Gebruik deze checklist om de meest voorkomende fouten te voorkomen. Documenten worden in de verkeerde

Nadere informatie

AANLEVERRICHTLIJNEN OPEN BESTANDEN (1-4)

AANLEVERRICHTLIJNEN OPEN BESTANDEN (1-4) OPEN BESTANDEN (1-4) In dit hoofdstuk beperken wij ons tot de richtlijnen voor het aanleveren van open bestanden (native). Bestanden kunnen in de volgende pakketten worden aangeleverd; - ADOBE ILLUSTRATOR

Nadere informatie

September 2013, versie 1.5. Aanleverspecificaties Digitale bestanden

September 2013, versie 1.5. Aanleverspecificaties Digitale bestanden Aanleverspecificaties Digitale bestanden Digitaal aanleveren bij Drukkerij Loor B.V. Bijgaand geven wij u wat tips en adviezen om zoveel mogelijk problemen te voorkomen bij de aanlevering van digitale

Nadere informatie

januari 2008, versie 1.1 Aanleverspecificaties Digitale bestanden

januari 2008, versie 1.1 Aanleverspecificaties Digitale bestanden Aanleverspecificaties Digitale bestanden Digitaal aanleveren bij Drukkerij Loor B.V. Bijgaand geven wij u wat tips en adviezen om zoveel mogelijk problemen te voorkomen bij de aanlevering van digitale

Nadere informatie

Grafische Instructie. Drukklaar aanleveren. snijtekens afloop milimeter Photohop InDesign printer drukwerk Pantone raster cmyk

Grafische Instructie. Drukklaar aanleveren. snijtekens afloop milimeter Photohop InDesign printer drukwerk Pantone raster cmyk Drukwerk Drukraster snijtekens afloop milimeter Photohop InDesign printer drukwerk Pantone raster cmyk PDF afdrukken pre-flight koppelingen dtp kleuren Druk klaar aanleveren Druk klaar aanleveren betekend

Nadere informatie

AANLEVEREN VAN DIGITAAL MATERIAAL:

AANLEVEREN VAN DIGITAAL MATERIAAL: AANLEVEREN VAN DIGITAAL MATERIAAL: 1. Opslagmedia ISDN: EASY TRANSFER Tel. 0032 11 61 14 79 E-mail: info@drukkerijhendrix.be (files tot c.a. 4mb, lettertypes en opmaakbestanden comprimeren) FTP server:

Nadere informatie

Technische aanleverspecificaties voor digitale grafische bestanden

Technische aanleverspecificaties voor digitale grafische bestanden Technische aanleverspecificaties voor digitale grafische bestanden Versie 1.0 - maart 2003 offsetdrukwerk.nl digitaledrukker.nl multimediaproducties.nl verderdanonline.nl printingonline.nl etikettenoprol.nl

Nadere informatie

O r a n j e s t r a a t 2 5 A l m e l o 0 5 4 6-8 3 8 6 0 0 w w w. p r i n t g o e d k o p e r. n l w w w. m u l t i k a n t o o r.

O r a n j e s t r a a t 2 5 A l m e l o 0 5 4 6-8 3 8 6 0 0 w w w. p r i n t g o e d k o p e r. n l w w w. m u l t i k a n t o o r. MultiKantoor & Printgoedkoper hebben een nieuwe, voor u interessante, dienst toegevoegd aan haar reeds uitgebreide dienstenpakket; het DIGITAAL DRUKWERK voor zowel consumenten als de zakelijke markt. En

Nadere informatie

Aanleverspecificaties-Checklist_v001

Aanleverspecificaties-Checklist_v001 Aanleverspecificaties checklist Gebruik deze checklist om de meest voorkomende fouten te voorkomen. Documenten worden in de verkeerde stand aangeleverd Bij het aanleveren van een bestand met voor- en achterkant

Nadere informatie

PRIJSLIJST....zegt u het maar

PRIJSLIJST....zegt u het maar PRIJSLIJST...zegt u het maar AFSPRAAKKAARTJES - Dubbelzijdig, full colour 100x afspraakkaartjes voor 44,90 AANTAL 50 100 150 200 250 300 350 400 500 750 1000 Colotech+ FSC, wit, 300 grams 170 x 55 mm +

Nadere informatie

Eindformaat = 210x150mm

Eindformaat = 210x150mm Hoe aanleveren? Voorbereiding bij opmaak Bij de opmaak van een layout zijn heel wat punten waar rekening dient mee worden gehouden. In deze pdf kunt u een aantal zaken vinden die van hoofdzaak zijn bij

Nadere informatie

Kettingformulieren drukken

Kettingformulieren drukken Kettingformulieren drukken Bij DWCprint bestel je kettingformulieren eenvoudig en goedkoop online. Om jou de beste prijzen te geven hebben we je hulp wel even nodig bij het aanleveren van de drukbestanden.

Nadere informatie

Aanleverspecificaties

Aanleverspecificaties Om ervoor te zorgen dat jij super goed voor de dag komt met kwalitatief drukwerk is er een drukklaar bestand of ontwerp nodig. Jij zorgt voor het super bestand en SUPERDRUKKER regelt de rest. Om de kwaliteit

Nadere informatie

So you think you can PRINT!? #1

So you think you can PRINT!? #1 So you think you can PRINT!? #1 Iedereen levert document aan in InDesign voor een voorkant van de kaart. Achterzijde eventueel in overleg (bedrukking alleen in zwart). InDesign kan in versie zoals je hebt.

Nadere informatie

Technische gids. voor datacommunicatie. met de klant

Technische gids. voor datacommunicatie. met de klant Technische gids voor datacommunicatie met de klant CONTINUGA nv -- STIJN STREUVELSLAAN 73 -- B-8501 HEULE Tel. 056 36 32 11 -- Fax 056 35 60 96 -- E-mail: sales@continuga.be -- www.continuga.be 09/2014

Nadere informatie

Mediacollege Amsterdam

Mediacollege Amsterdam 1 x project Bedrijf X heeft een nieuw product ontworpen dat nog niet bestaat en nog niemand kent, en vraagt aan jou of jij er voor wilt zorgen dat zij naamsbekendheid krijgen. Met andere woorden, of jij

Nadere informatie

voor drukwerk In InDesign zijn foto s geplaatst (cmd+d) en niet gecopyeerd en geplakt

voor drukwerk In InDesign zijn foto s geplaatst (cmd+d) en niet gecopyeerd en geplakt Aftekenlijst Om je ontwerpen ook zo uit de printer of drukpers te krijgen zoals jij bedacht hebt, is het belangrijk dat het technisch in orde is. Belangrijk daarbij is vooral CMYK, 300 dpi en 3 mm afloop.

Nadere informatie

HOE AANLEVEREN? > Beeldresolutie De resolutie van de beelden is fundamenteel voor kwaliteitsdrukwerken.

HOE AANLEVEREN? > Beeldresolutie De resolutie van de beelden is fundamenteel voor kwaliteitsdrukwerken. HOE AANLEVEREN? Het maken en aanleveren van je ontwerp Bij het maken van een ontwerp komt toch wat meer kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. Drukklare bestanden moeten namelijk aan een aantal

Nadere informatie

Folder 4P DL liggend. Positionering en stand. Cover. A-Pagina( s) A-pag. B-Pagina( s) B-pag.

Folder 4P DL liggend. Positionering en stand. Cover. A-Pagina( s) A-pag. B-Pagina( s) B-pag. Folder 4P DL liggend Inkl. afloop: Eindformaat: 430 x 110 mm 420 x 100 mm DRUKWERKDISCOUNTER.COM de goedkoopste leverancier van Nederland! Positionering en stand Folders svp plano (opmaak met pagina s

Nadere informatie

Drukwerkhandleiding Sync Music Prodcutions

Drukwerkhandleiding Sync Music Prodcutions Drukwerkhandleiding Sync Music Prodcutions Algemene informatie m.b.t. het drukwerk voor CD s Onze prijzen zijn gebaseerd op aanlevering van 1 set schone films onleesbaar positief volgens de Europaschaal-kleuren

Nadere informatie

Aanlevering digitale bestanden

Aanlevering digitale bestanden Aanlevering digitale bestanden 5/2018 Aanleveren van digitale bestanden Het doel van deze richtlijnen is om u als klant te begeleiden om je drukwerk tot een prachtig eindresultaat te brengen. Hiervoor

Nadere informatie

Algemeen Aanleverspecificaties

Algemeen Aanleverspecificaties Algemeen Aanleverspecificaties V5-2011 Digitaal aangeleverde bestanden worden altijd zorgvuldig gecontroleerd. Indien uw bestanden niet voldoen, ontvangt u telefonisch bericht. Klant blijft eindverantwoordelijk

Nadere informatie

AANLEVERSPECIFICATIES CHECKLIST

AANLEVERSPECIFICATIES CHECKLIST AANLEVERSPECIFICATIES CHECKLIST Gebruik deze checklist om de meest voorkomende fouten te voorkomen. DOCUMENTEN WORDEN IN DE VERKEERDE STAND AANGELEVERD Bij het aanleveren van een bestand met voor- en achterkant

Nadere informatie

Aanleverspecificaties. Aanleverspecificaties.

Aanleverspecificaties. Aanleverspecificaties. Aanleverspecificaties. Er gaat bij het aanleveren en verwerken van digitale bestanden nogal wat fout en soms zijn de gevolgen verstrekkend. Om dit in de toekomst te voorkomen hebben BNO, Koninklijke KVGO

Nadere informatie

Aanleverspecificaties. Voor meer informatie over de media-exploitanten: http://www.jcdecaux.nl. http://www.hillenaar.nl http://www.centercom.

Aanleverspecificaties. Voor meer informatie over de media-exploitanten: http://www.jcdecaux.nl. http://www.hillenaar.nl http://www.centercom. Algemeen Digitaal aangeleverde bestanden worden altijd zorgvuldig gecontroleerd. Indien uw bestanden niet voldoen, ontvangt u telefonisch bericht. Klant blijft eindverantwoordelijk voor het aangeleverde

Nadere informatie

Aanleverspecificaties DRUKWERK* CONCURRENT * DRUKWERK CONCURRENT. Aanleverspecificaties. Versie 1

Aanleverspecificaties DRUKWERK* CONCURRENT * DRUKWERK CONCURRENT. Aanleverspecificaties. Versie 1 * CONCURRENT Aanleverspecificaties Versie 1 1. Offset of digitaal; wat is het verschil? Bij DrukwerkConcurrent is het mogelijk om offset of digitaal te bedrukken. Maar wat is het verschil? Offsetdrukken

Nadere informatie

Prijslijst Januari 2014

Prijslijst Januari 2014 Prijslijst Januari 2014 Genoemde prijzen zijn Inclusief 21% BTW Openingstijden Maandag 9.30 uur - 12.00 uur / 13.00 17.30 Dinsdag 9.30 uur - 12.00 uur / 13.00 17.30 Woensdag 9.30 uur - 12.00 uur / 13.00

Nadere informatie

2015 / 04 - INCLUSIEF BTW EVO REPRO PRINTMEDIA, RECLAME & DESIGN

2015 / 04 - INCLUSIEF BTW EVO REPRO PRINTMEDIA, RECLAME & DESIGN 2015 / 04 - INCLUSIEF BTW EVO REPRO PRINTMEDIA, RECLAME & DESIGN WIJ MAKEN ONS NIET DRUK Wij houden van persoonlijkheid, snelheid en scherpe prijzen. Geen dertien in een dozijn maar producten en diensten

Nadere informatie

Handleiding pre-press afdeling Drukkerij Pattyn NV

Handleiding pre-press afdeling Drukkerij Pattyn NV Handleiding pre-press afdeling Drukkerij Pattyn NV A) Aanleveren van digitale drager U kan uw bestanden aanleveren op vele soorten dragers. Hieronder een lijst van de door ons leesbare schijven. Wij volgen

Nadere informatie

BESTANDEN AANLEVEREN - 1 -

BESTANDEN AANLEVEREN - 1 - BESTANDEN AANLEVEREN - 1 - AANDACHTSPUNTEN BIJ DE OPMAAK VAN EEN DOCUMENT * Het document dient in het juiste formaat te worden opgemaakt. De juiste formaten kunt u hieronder vinden. COMET Plano 830 mm

Nadere informatie

Werkbladen Grafische Techniek Grafische theorie: Project 2

Werkbladen Grafische Techniek Grafische theorie: Project 2 Werkbladen Grafische Techniek Grafische theorie: Project 2 Beste GV2R-leerlingen Voor je ligt het eerste deel van het werkboek grafische theorie. Totaal krijg je 2 van deze werkboekjes, namelijk bij project

Nadere informatie

Technische aanleverspecificaties voor digitale grafische bestanden

Technische aanleverspecificaties voor digitale grafische bestanden Technische aanleverspecificaties voor digitale grafische bestanden Versie 2.0 - februari 2005 Aanleverspecificaties WOORD VOORAF Graphiset produceert o.a. in de volgende disciplines: Offsetdruk Etiketten

Nadere informatie

Wijnverpakkingen. Algemene aanleverspecificaties

Wijnverpakkingen. Algemene aanleverspecificaties Wijnverpakkingen Algemene aanleverspecificaties Zorg dat u tekst in uw ontwerp altijd omzet naar contouren/outlines. Full color (4/0-4/4) bestanden maakt u altijd op in CMYK. Bij een 4/1 bestelling levert

Nadere informatie

Specificaties Voor aanleveren van digitale bestanden

Specificaties Voor aanleveren van digitale bestanden Voor aanleveren van digitale bestanden Als u een digitaal bestand wenst aan te leveren, zodat wij voor de productie kunnen zorgen, dienen de bestanden Afmetingen van het A0-affiche: Bladspiegel: 841 x

Nadere informatie

Handleiding aanleveren PDF bestanden

Handleiding aanleveren PDF bestanden 1 Voor het aanleveren van PDF s is het belangrijk de volgende punten in acht te nemen: 1. Beelden: - Alleen maar grafische beeldformaten gebruiken. - Wij adviseren beelden van 350 dpi of hoger (hoe hoger

Nadere informatie

Afloop & Marges Hoe zit dat nu precies?

Afloop & Marges Hoe zit dat nu precies? Afloop & Marges Hoe zit dat nu precies? 2 Hier word m.b.v. een illustratie uitgelegd hoe je jouw bestand van afloop kunt voorzien en waar je rekening mee dient te houden zodat jouw bestand op correcte

Nadere informatie

Kor IJszenga Adjunct directeur

Kor IJszenga Adjunct directeur Met ingang van 1 januari 2009 produceert Koninklijke van Gorcum drukwerk volgens de internationaal erkende ISO 12647 norm. ISO 12647 is drukken in een nieuwe dimensie! Voordat we het certificaat binnen

Nadere informatie

Voor het uitvoeren van opdrachten houden wij een termijn van 5 werkdagen aan. Uitzondering hierop zijn uitvaartboekjes, die worden direct verwerkt.

Voor het uitvoeren van opdrachten houden wij een termijn van 5 werkdagen aan. Uitzondering hierop zijn uitvaartboekjes, die worden direct verwerkt. Afdeling Kopie en Print Kopie en printservice Wij verzorgen van maandag tot en met vrijdag, tussen 9.00 uur en 11.30 uur graag uw print- en kopieerwerk. Wat wij zoal kunnen maken, kunt u bij ons komen

Nadere informatie

Offertemap. Algemene aanleverspecificaties

Offertemap. Algemene aanleverspecificaties Offertemap Algemene aanleverspecificaties Zorg dat u tekst in uw ontwerp altijd omzet naar contouren/outlines. Full color (4/0-4/4) bestanden maakt u altijd op in CMYK. Bij een 4/1 bestelling levert u

Nadere informatie

Gildenweg 8, 7641 AZ Wierden 0546-57 51 65 info@duplicase.nl www.duplicase.nl

Gildenweg 8, 7641 AZ Wierden 0546-57 51 65 info@duplicase.nl www.duplicase.nl Adres: Telefoon: E-mail: Website: Gildenweg 8, 7641 AZ Wierden 0546-57 51 65 info@duplicase.nl www.duplicase.nl 1. Algemeen Fijn dat u de moeite neemt om dit te lezen, ten einde te voorkomen dat u bepaalde

Nadere informatie

SPOT-UV. Een simpele handleiding om snel en makkelijk uw document SPOT-UV klaar te maken.

SPOT-UV. Een simpele handleiding om snel en makkelijk uw document SPOT-UV klaar te maken. SPOT-UV Een simpele handleiding om snel en makkelijk uw document SPOT-UV klaar te maken. KORTE UITLEG Voorbereidingen voor het aanbrengen van spot-uv Wat is spot-uv? SPOT-UV lak is een glanzende lak die

Nadere informatie

Aanleveren van bestanden

Aanleveren van bestanden Aanleveren van bestanden Drukkerij Van de Maele Industriezone Diebeke 8 9500 Geraardsbergen info@drukkerijvandemaele.be - www.drukkerijvandemaele.be Fax 054 41 66 18 - Tel. 054 41 66 13 1. Opslagmedia

Nadere informatie

C M Y K 59 0 100 7 C M Y K 0 0 0 100

C M Y K 59 0 100 7 C M Y K 0 0 0 100 Kazou Het Logo LOGO MS OFFICE Logo KAZOU - Nationaal Gebruik deze bestanden voor MS office (Word, PowerPoint, Excel) TIFF HET LOGO Kleuren specificaties KLEURSPECIFICATIES A_LOGO_NEG_BW.tif A_LOGO_NEG_Gray.tif

Nadere informatie

EEN DRUKKLARE PDF STAP VOOR STAP

EEN DRUKKLARE PDF STAP VOOR STAP EEN DRUKKLARE PDF STAP VOOR STAP Algemene aanleverinstructies Naamgeving bestanden: - Geef bestanden geen naam meer dan 26 karakters. - Geef geen speciale tekens of spaties. - Gebruik alleen alfabet, cijfers

Nadere informatie

CURSUS DIGITAAL ATELIER Photoshop/ Illustrator/ Indesign

CURSUS DIGITAAL ATELIER Photoshop/ Illustrator/ Indesign CURSUS DIGITAAL ATELIER Photoshop/ Illustrator/ Indesign EEN DOCUMENT DRUKKLAAR MAKEN A. Waar moet ik absoluut op letten? B. Hoe doe ik dit? 3. Een preflight pakket maken in Indesign 4. Drukklare PDF maken

Nadere informatie

Prijslijst Januari 2008 Genoemde prijzen zijn Inclusief 19% BTW

Prijslijst Januari 2008 Genoemde prijzen zijn Inclusief 19% BTW REPRO & DESIGN Prijslijst Januari 2008 Genoemde prijzen zijn Inclusief 19% BTW Openingstijden Maandag 9.30 uur - 17.30 uur Dinsdag 9.30 uur - 17.30 uur Woensdag 9.30 uur - 17.30 uur Donderdag 9.30 uur

Nadere informatie

FD - Printing. De complete leverancier van print- en drukwerk voor de MKB en particuliere markt

FD - Printing. De complete leverancier van print- en drukwerk voor de MKB en particuliere markt FD - Printing De Groene Repro De complete leverancier van print- en drukwerk voor de MKB en particuliere markt Printen Kopiëren Diverse drukwerken DTP Flyers en posters Visitekaartjes, briefpapier etc.

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 10. Kleuren aanmaken en gebruiken PP-01-10-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. InDesign 10. Kleuren aanmaken en gebruiken PP-01-10-01. Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-01-10-01 Kleuren aanmaken en gebruiken Voorkennis: De vorige praktijkopdrachten afgerond. Intro: Kleur in drukwerk kan op twee manieren totstandkomen: 1. Door samendruk van zwart en de

Nadere informatie

Aanleverspecificaties

Aanleverspecificaties een boek om trots op te zijn! Aanleverspecificaties E-book over de mogelijkheden bij het uitgeven van je eigen boek. Aanleverspecificaties Hoe wij jouw bestanden het liefst ontvangen een boek om trots

Nadere informatie

Macintosh High res PDF QuarkXpress 6.1 Adobe Indesign CS Adobe Illustrator CS Adobe Photoshop CS Adobe Acrobat 6.0

Macintosh High res PDF QuarkXpress 6.1 Adobe Indesign CS Adobe Illustrator CS Adobe Photoshop CS Adobe Acrobat 6.0 Beste klant, Gefeliciteerd met uw keuze voor de duplicatiefabriek! Met goed aangeleverde drukwerkbestanden kunnen wij de orderflow (en dus uw levertijd) optimaal houden. Daarom is het belangrijk dat het

Nadere informatie

Opmaakinstructie voor het aanleveren van drukklare bestanden

Opmaakinstructie voor het aanleveren van drukklare bestanden voor het aanleveren van drukklare bestanden IVAdrukwerk.nl is onderdeel van de IVA Groep en valt onder de afdeling IVA Druk. Wat u van IVA gewend bent is service, kwaliteit en snelheid. Deze aspecten komen

Nadere informatie

AANLEVERSPECIFICATIES

AANLEVERSPECIFICATIES AANLEVEREN Aanlevering van bestanden op CD, DVD, USB-stick of door middel van e-mail (tot ca. 10 MB) of wetransfer (ddreklame.wetransfer.com tot 2 GB). Indien u een CD of DVD aanlevert geven wij voorkeur

Nadere informatie

ZoGedrukt aanleverspecificaties

ZoGedrukt aanleverspecificaties ZoGedrukt aanleverspecificaties AANLEVERSPECIFICATIES Om drukwerk te bestellen bij ons, hebben we een aantal zaken op een rijtje gezet. Zo kunnen we je voorzien van de beste tips en benodigdheden om het

Nadere informatie

technische specificaties digitaal aanleveren

technische specificaties digitaal aanleveren Aanleveren van de dokumenten. Hierbij hebben wij een kleine handleiding gemaakt welke voor u duidelijk maakt hoe een goede drukgereede pdf kunt genereren. Hier wordt mee bedoeld dat u een pdf maakt die

Nadere informatie

interactief pdf DTP N2

interactief pdf DTP N2 1 interactief pdf DTP N2 Het Rijksmuseum heeft een nieuw gebouw geopend. Daar is nog niks over bekend. Aan jou de uitdaging om via een interactief PDF dit deel van het museum onder de aandacht te brengen.

Nadere informatie

TECHNISCHE INFORMATIE PREPRESS 2006

TECHNISCHE INFORMATIE PREPRESS 2006 TECHNISCHE INFORMATIE PREPRESS 2006 Om met uw aangeleverde files uiteindelijk een correct drukresultaat te bereiken, zetten we alle aandachtspunten op een rij. cmyk BELANGRIJK Gesloten bestandsformaten

Nadere informatie

Aanleveren losse bestanden

Aanleveren losse bestanden Aanleveren losse bestanden Levert u kopij en losse afbeeldingen aan? Wanneer u tekstbestanden maakt en hiervan de lay-out door ons laat verzorgen, kunt u om zo efficiënt mogelijk te werken met enkele zaken

Nadere informatie

Prijslijst. Imago Printing On Demand Blauwkapelseweg 87 3572 KD Utrecht tel: 030-2712000 e-mail: imago@prints.nu website: www.prints.

Prijslijst. Imago Printing On Demand Blauwkapelseweg 87 3572 KD Utrecht tel: 030-2712000 e-mail: imago@prints.nu website: www.prints. Prijslijst Imago Printing On Demand Blauwkapelseweg 87 3572 KD Utrecht tel: 030-272000 e-mail: imago@prints.nu website: www.prints.nu 203 Prijzen Alle prijzen in deze prijslijst zijn stukprijzen (tenzij

Nadere informatie

PRIJSLIJST 2011. Imago Printing On Demand Blauwkapelseweg 87 3572 KD Utrecht tel: 030-2712000 e-mail: imago@prints.nu website: www.prints.

PRIJSLIJST 2011. Imago Printing On Demand Blauwkapelseweg 87 3572 KD Utrecht tel: 030-2712000 e-mail: imago@prints.nu website: www.prints. PRIJSLIJST 20 Imago Printing On Demand Blauwkapelseweg 87 3572 KD Utrecht tel: 030-272000 e-mail: imago@prints.nu website: www.prints.nu Prijzen Alle prijzen in deze prijslijst zijn stukprijzen (tenzij

Nadere informatie

Aanleveringsspecificatie voor Print24

Aanleveringsspecificatie voor Print24 Aanleveringsspecificatie voor Print24 Algemene Eisen 2 Stickers 2 Snijmarge 2 Enveloppen 2 Magazines 3 Gefouwen Flyers 4 Inkt bedrag 4 Kalenders 4 Lijndikte 5 Posters 5 Presentatiemappen 5 Brochures 5

Nadere informatie

PDF-specificaties Scan Laser bv

PDF-specificaties Scan Laser bv Scan Laser bv Postbus 257 1500 EG Zaandam Symon Spiersweg 4 1506 RZ Zaandam Telefoon (075) 655 43 55 Fax (075) 655 43 56 www.scanlaser.com KvK 35019995 PDF-specificaties Scan Laser bv Auteur ICT & Engineering

Nadere informatie

Kennemerlaan 1 1972 EG IJmuiden Tel. 0255 51 62 48 Fax. 0255 52 08 92 info@uitprinten.nl www.uitprinten.nl

Kennemerlaan 1 1972 EG IJmuiden Tel. 0255 51 62 48 Fax. 0255 52 08 92 info@uitprinten.nl www.uitprinten.nl Kennemerlaan 1 1972 EG IJmuiden Tel. 0255 51 62 48 Fax. 0255 52 08 92 info@uitprinten.nl www.uitprinten.nl D E S I G N & P R I N T I N G kopieerwerk drukwerk printen scannen plotten ontwerpen plastificeren

Nadere informatie

Wij hebben de aanleverspecificaties zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Indien u er zelf niet uitkomt is onze ervaren DTP afdeling u graag van dienst.

Wij hebben de aanleverspecificaties zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Indien u er zelf niet uitkomt is onze ervaren DTP afdeling u graag van dienst. Beste klant, Gefeliciteerd met uw keuze voor DeCDPerserij.nl! Met goed aangeleverde drukwerkbestanden kunnen wij de orderflow (en dus uw levertijd) optimaal houden. Daarom is het belangrijk dat het aangeleverde

Nadere informatie

aanleverspecificaties

aanleverspecificaties aanleverspecificaties In dit boekje geven wij u enkele adviezen zodat u perfecte bestanden kan samenstellen, zodat wij snel en foutloos uw speelkaarten kunnen produceren. maatvoering standaard speelkaart

Nadere informatie

Instructies grafische bestanden

Instructies grafische bestanden Instructies grafische bestanden kwaliteit razend snel voordelig Beste klant, Gefeliciteerd met uw keuze voor de DeCDPerserij.nl! Met goed aangeleverde drukwerkbestanden kunnen wij de orderflow (en dus

Nadere informatie

Aanlever specificaties

Aanlever specificaties Aanlever specificaties juni 2017 Welkom bij ALGEMEEN Digitaal aangeleverde bestanden worden altijd zorgvuldig gecontroleerd. Indien uw bestanden niet voldoen, ontvangt u bericht. KLANT BLIJFT EINDVERANTWOORDELIJK

Nadere informatie

Informatieboekje voor hét drukken en printen van proefschriften www.digitalxpression.nl de spécialist in proefschriften

Informatieboekje voor hét drukken en printen van proefschriften www.digitalxpression.nl de spécialist in proefschriften Informatieboekje voor hét drukken en printen van proefschriften www.digitalxpression.nl de spécialist in proefschriften 2 Digit@l Xpression de spécialist in digitaal printen of drukken van proefschriften

Nadere informatie

PAPIEREN KRAFT TASSEN PRIJSLIJST

PAPIEREN KRAFT TASSEN PRIJSLIJST PAPIEREN KRAFT TASSEN PRIJSLIJST Geldig vanaf Kraft papier bruin of wit (Formaat A- / A6) 25-9-2017 tot nader bericht 9,5x4,5x17cm. Gewicht 80 grams wit of bruin papier 1 kleur opdruk 2,52 1,33 0,84 0,62

Nadere informatie

We danken u dat u de tijd neemt om onze aanbevelingen en richtlijnen voor het aanleveren van uw artwork voor cd/dvd labels te lezen.

We danken u dat u de tijd neemt om onze aanbevelingen en richtlijnen voor het aanleveren van uw artwork voor cd/dvd labels te lezen. Dank u wel! We danken u dat u de tijd neemt om onze aanbevelingen en richtlijnen voor het aanleveren van uw artwork voor cd/dvd labels te lezen. Dit zijn specificaties voor het aanleveren van artwork voor

Nadere informatie

Welkom bij Flyersonline. Hoewel onze naam anders doet vermoeden omdat u ook al jaren online bij ons terecht kunt, zijn we een echte drukkerij.

Welkom bij Flyersonline. Hoewel onze naam anders doet vermoeden omdat u ook al jaren online bij ons terecht kunt, zijn we een echte drukkerij. Echt drukkers Welkom bij Flyersonline. Hoewel onze naam anders doet vermoeden omdat u ook al jaren online bij ons terecht kunt, zijn we een echte drukkerij. Een drukkerij met meer dan 30 jaar ervaring,

Nadere informatie

mat gestreken met tegendruk. Reserves: rekening en van de dient minimaal reservemateriaal aangeleverd te worden.

mat gestreken met tegendruk. Reserves: rekening en van de dient minimaal reservemateriaal aangeleverd te worden. Abri s en Europanels Formaat: 118,5 x 175 cm (bxh) Zichtmaat: 113 x 168 cm Opmaak: Bij de van dient men er rekening mee te dat de tekst minimaal 4 van de van uiteindelijke Materiaal: 135 2 mat gestreken

Nadere informatie

Aanleverspecificaties 2008. Infoscan Studio

Aanleverspecificaties 2008. Infoscan Studio Aanleverspecificaties 2008 Infoscan Studio Postweg 62 3769 BX Soesterberg t +31 (0)346 35 75 20 f +31 (0)346 35 75 17 sales@infoscan.nl www.infoscan.nl Postweg 62 3769 BX Soesterberg t +31 Infoscan (0)346

Nadere informatie

E-commerce module Weevers Grafimedia Versie: 10 augustus 2011

E-commerce module Weevers Grafimedia Versie: 10 augustus 2011 E-commerce module Weevers Grafimedia Versie: 10 augustus 2011 Via PaperJack kunt u beveiligd inloggen op een eigen stukje van deze internetportal. Hier kunnen aanvragen gedaan worden, orders en orderhistorie

Nadere informatie

whitepaper drukwerk voor échte impact

whitepaper drukwerk voor échte impact whitepaper 1 drukwerk voor échte impact 2 Whitepaper Communicatie met impact 3 alles wat jij moet weten over drukwerk inhoudsopgave 4 impact met gerichte en persoonlijke communicatie Dit whitepaper is

Nadere informatie

Aanleveren digitaal grafisch materiaal

Aanleveren digitaal grafisch materiaal 17-05-201 - R ev2.0 1 Ondersteunde platformen Onze voorkeur gaat uit naar Mac OSX, zoals alle grafische bedrijven maar Windows wordt ook ondersteund. 2 Richtlijnen bij het maken van uw lay-out Ons voorkeur

Nadere informatie

PRIJSLIJST DRUKWERK. Prijswijzigingen en fouten onder voorbehoud. Zie ook onze algemene voorwaarden op: http://www.nathan-events.

PRIJSLIJST DRUKWERK. Prijswijzigingen en fouten onder voorbehoud. Zie ook onze algemene voorwaarden op: http://www.nathan-events. PRIJSLIJST DRUKWERK Prijswijzigingen en fouten onder voorbehoud. Zie ook onze algemene voorwaarden op: http://www.nathan-events.com/voorwaarden Copyright 2009. Nathan Events & Media Inhoudsopgave Briefpapier

Nadere informatie

MEGADRUKWERK.NL LEVERINGSVOORWAARDEN

MEGADRUKWERK.NL LEVERINGSVOORWAARDEN MEGADRUKWERK.NL LEVERINGSVOORWAARDEN Let op: Wanneer u besteld bij Megadrukwerk.nl, verklaart u dat u akkoord gaat met de voorwaarden die in dit document staan beschreven. Versie 1.2 juni 2006 Hiermee

Nadere informatie

communicatie met impact alles wat jij als marketeer moet weten over drukwerk

communicatie met impact alles wat jij als marketeer moet weten over drukwerk whitepaper communicatie met impact alles wat jij als marketeer moet weten over drukwerk alles wat jij als marketeer moet weten over drukwerk inhouds opgave 3 impact met gerichte en persoonlijke communicatie

Nadere informatie

aanleverspecificaties kaartspelen en vergelijkbare producten

aanleverspecificaties kaartspelen en vergelijkbare producten aanleverspecificaties kaartspelen en vergelijkbare producten 1 maatvoering Er zijn 3 standaardformaten: Bridgesize: 58 x 88 mm Pokersize: 63 x 88 mm Kwartetformaat: 66 x 100 mm Daarnaast zijn afwijkende

Nadere informatie

Aanleverinstructies voor drukwerk van boeken

Aanleverinstructies voor drukwerk van boeken voor drukwerk van boeken In dit document vindt u aanleverspecificaties voor het maken van PDF s voor het drukklaar maken van uw boekproductie. Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op! Is het document

Nadere informatie

Aanleverspecificaties I Automatische bestandsverwerking

Aanleverspecificaties I Automatische bestandsverwerking Aanleverspecificaties I Automatische bestandsverwerking Algemeen Bij voorkeur PDF-bestanden aanleveren. Zie bijlage PDF maken/aanleveren voor meer informatie. De toepassing en zichtafstand bepalen de minimale

Nadere informatie

- Gebruik je lijnen en strepen? Maak deze niet dunner dun 0,25. Geef negatieve lijnen tenminste een dikte van 0,5 pt.

- Gebruik je lijnen en strepen? Maak deze niet dunner dun 0,25. Geef negatieve lijnen tenminste een dikte van 0,5 pt. Forex Forex Wat is forex? Forex bestaat uit hard geschuimd PVC, met aan beide zijde een wit matte afwerking. Stevig, maar toch licht buigzaam. Het materiaal is vooral geschikt voor binnen gebruik. Met

Nadere informatie

Instructies grafische bestanden

Instructies grafische bestanden welkom bij Instructies grafische bestanden Beste klant, Gefeliciteerd met uw keuze voor de DiscPrint. Met goed aangeleverde drukwerkbestanden kunnen wij de orderflow (en dus uw levertijd) optimaal houden.

Nadere informatie

MC Design Voor al uw drukwerk (ook digitaal)

MC Design Voor al uw drukwerk (ook digitaal) WIJ ONTWERPEN EN PRODUCEREN KALENDERS, AGENDA S, wenskaarten, FOTOBOEKEN omlegkalenders VANAF OPLAGE 1 Wij ontwerpen en maken producten geheel op maat. Het voordeel dat wij u kunnen bieden is dat u pas

Nadere informatie

KRASLOTEN HOE DRUKWERK MET KRASLAAG AANLEVEREN? INHOUDSTAFEL. PAGINA 2 Welk programma gebruik ik? Adobe Illustrator, Adobe InDesign

KRASLOTEN HOE DRUKWERK MET KRASLAAG AANLEVEREN? INHOUDSTAFEL. PAGINA 2 Welk programma gebruik ik? Adobe Illustrator, Adobe InDesign INHOUDSTAFEL PAGINA 2 Welk programma gebruik ik? Adobe Illustrator, Adobe InDesign PAGINA 3 Welk programma gebruik ik? Adobe Photoshop PAGINA 4 Uw kraslaag correct opmaken Waar en hoe groot? Hoe aanleveren?

Nadere informatie

PDF aanleverspecificaties

PDF aanleverspecificaties PDF aanleverspecificaties Het doel van de PDF uploader is de gebruiker de mogelijkheid te bieden eigen opgemaakte bestanden in PDF te kunnen aanleveren. Dit bestand bevat per product uitgebreide beschrijving

Nadere informatie

Digitaal? Maar veilig!

Digitaal? Maar veilig! Geachte relatie, Hiermede ontvangt u de technische richtlijnen voor de aanlevering van digitale bestanden ten behoeve van offsetbedrukkingen. Wanneer u zich confirmeert aan deze richtlijnen dan kan het

Nadere informatie

HUISSTIJL. 12 Bestanden aanleveren Kleurvarianten Bestandsformaten Kosten bestandsformaten 8 Logo pakketten...

HUISSTIJL. 12 Bestanden aanleveren Kleurvarianten Bestandsformaten Kosten bestandsformaten 8 Logo pakketten... 1 PRIJSLIJST INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN HUISSTIJL Prijzen... 5 Ontwerpproces... 12 Bestanden aanleveren... 5 Ontwerpkosten... 12 Visitekaartje... 12 Briefpapier... 12 LOGO Envelop... 12 Huisstijl pakketten...

Nadere informatie

Aanleveren losse bestanden

Aanleveren losse bestanden Aanleverspecificaties Aanleveren losse bestanden Wil je kopij en losse afbeeldingen aanleveren? Dan vind je hieronder wat handige tips in het geval je tekstbestanden maakt en de lay-out door ons laat verzorgen.

Nadere informatie

Bedrukte pennen. Algemene aanleverspecificaties. Tips per druktechniek Zeefdruk. Digitaal

Bedrukte pennen. Algemene aanleverspecificaties. Tips per druktechniek Zeefdruk. Digitaal Bedrukte pennen Jouw bedrijfsnaam, logo of slogan van hand tot hand. Laat eigen pennen bedrukken en kom overal! Keuze uit 5 soorten: budget, basic, premium, bamboe en touch pen. Per soort zijn er verschillende

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Algemene kennis. Producten 2. Orders AK-01-02-01. Voorkennis: Bedrijven en producten

OPDRACHTKAART. Thema: Algemene kennis. Producten 2. Orders AK-01-02-01. Voorkennis: Bedrijven en producten OPDRACHTKAART AK-01-02-01 Orders Voorkennis: Bedrijven en producten Intro: Elk grafisch product heeft zijn eigen kenmerken. Een krant verschilt van een boek, een visitekaartje van een plattegrond. Ook

Nadere informatie

De Molen 37, 3994 DA Houten Postbus 545, 3990 GH Houten. mob.: +31 (0) 6 531 55 262 fax: +31 (0) 84 22 613 99 e-mail: velthuis@dental-tribune.

De Molen 37, 3994 DA Houten Postbus 545, 3990 GH Houten. mob.: +31 (0) 6 531 55 262 fax: +31 (0) 84 22 613 99 e-mail: velthuis@dental-tribune. 1 ALGEMENE INFORMATIE titel: Dental Tribune Netherlands Edition jaar: 2016 uitgegeven door: verschijningsfrequentie: verschijningsdag: advertentie-exploitatie: website: advertentieverkoop: Albion Press

Nadere informatie

AANLEVERINSTRUCTIES ARTWORK

AANLEVERINSTRUCTIES ARTWORK AANLEVERINSTRUCTIES ARTWORK Nederlands Januari 2009 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave 2 Voorwaarden aan te leveren logo/artwork 3 Vector artwork 4 Bitmap artwork 5 Afmetingen en logo oppervlakte 6 Kleuren 8

Nadere informatie