Geen kostbaar tijdverlies meer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geen kostbaar tijdverlies meer"

Transcriptie

1 de Burgerkrant een open en brede kijk op uw streek van Lokaal nieuws SAMEN FEESTEN VOOR HET GOEDE DOEL VLD is een partij met een hart VERSCHILLENDE DORPSGENOTEN GETUIGEN In is het leven erg goed p. 2 p. 4-9 viert weer Bevrijding: 4 oktober augustus 2006! Het is inmiddels 62 jaar geleden dat Les Fusilliers Mont Royal van het Canadese leger binnenmarcheerden en onze gemeente bevrijdden. Een donkere bladzijde in de geschiedenis werd omgeslagen, een nieuwe toekomst wenkte. Provinciaal nieuws VIJFTIEN STERKE KANDIDATEN voor DE PROVINCIE Nationaal nieuws Luisterend oor in uw wijk: Welke kandidaat woont waar? p p. 6-7 p. 5-8 Bruisend : Hier is het leven goed p.12 Burgemeester Van Mechelen en Michel Koolen herdenken de gesneuvelden van beide wereldoor logen. Op zaterdag 26 augustus hadden we even hetzelfde gevoel. Met duizenden kwamen we op de straat om door de langverwachte nieuwe tunnel te wandelen en samen het glas te heffen op de realisatie ervan. Gedaan met het fileleed en de permanente dreiging op zware accidenten op deze uiterst gevaarlijke spoorwegovergang! Voetgangers en fietsers kunnen gescheiden van het wegverkeer nu veilig de overweg passeren. Geen kostbaar tijdverlies meer Maar vooral voor de hulpdiensten betekent dit een enorme stap vooruit: politie, brandweer en de medische urgentieteams van het Klina of Jan Palfijnziekenhuis kunnen nu zonder kostbaar tijdverlies spoorlijn 12 kruisen. Kortom, alle reden tot feesten op de puike samenwerking tussen het Kapelse gemeentebestuur, Infrabel (de vroegere NMBS) en het Vlaamse Gewest. In een recordtempo klaarde Antwerpse Bouwwerken de klus. De werken startten op 15 november 2004 en zullen volledig beëindigd zijn tegen einde oktober Twee maanden sneller dan de oorspronkelijke planning. Het durft wel eens anders zijn. Dank aan alle omwonenden Veel dank ook aan alle zelfstandigen en omwonenden die de voorbije jaren hinder ondervonden van deze grote werken, maar eind goed al goed. Nu nog de afwerking van het nieuwe dorpsplein en zal weer wat fraaier en veiliger zijn.

2 Een partij met Op zaterdag 26 augustus heerste er een uitgelaten feeststemming in het centrum van. Met duizenden kwamen we op de straat om door de langverwachte nieuwe tunnel te wandelen en samen het glas te heffen op de realisatie ervan. Het deed terugdenken aan de dagen van de Bevrijding! Een handvol sfeerbeelden! Zaterdag 21 oktober 2006: Feesten voor het goede doel Op zaterdag 21 oktober vindt in de gemeentelijke feestzaal t Bruggeske het jaarlijkse bal van Dirk Van Mechelen plaats. Zoals de traditie het wil, wordt het grootste deel van de opbrengst van het bal weggeschonken aan het goede doel, meer bepaald aan het Home Philippe Speth en de sociale werking van het CLMW, het Centrum voor Liberaal-Maatschappelijk Werk. Het Home Philippe Speth, gelegen aan de Kapelsestraat, is een erkend begeleidingstehuis binnen de Bijzondere Jeugdbijstand voor jongens en meisjes tussen 12 en 21 jaar. Vorig jaar mochten directeur Peter Van Gorp en Isabelle Buchmann-Kronacker, de bezielers van het Home, een recordbedrag van euro in ontvangst nemen!

3 een hart! OPINIE Br uno Kuylen, Voorzitter VLD- : hier is het leven goed Tevredenheid alom bij onze aars tijdens het tunnelfeest eind augustus. Als voorzitter van de VLD, de belangrijkste beleidspartij in onze bruisende gemeente, hoorde ik dat onze inwoners zich positief uitlaten over het leven in. Nieuwe fietspaden, prachtige sportaccommodatie, een rijk cultuuraanbod, kinderopvang en aandacht voor senioren die dicht bij huis kunnen blijven wonen. aars die in eigen gemeente kunnen werken en winkelen en die vol verwachting uitzien naar het nieuwe dorpsplein. Een greep uit de reacties die bevestigen dat de visie, het beleid en onze aanpak werkt. Niets is perfect, ook al houden we fiscale druk laag. Het kan nog beter, dat beseffen wij binnen de VLD maar al te goed. Daarom vraag ik het vertrouwen van u als aar om tijdens de volgende zes jaar verder te werken aan een gemeente waarin het aangenaam vertoeven is en een waarop u als inwoner fier kan zijn.

4 Onze aanpak werkt Cisse severeyns Cisse Severeyns stelt vast dat in op sportief vlak heel wat te beleven valt. Als topvoetballer ziet hij heel wat jongeren die zich kort bij huis in de beste omstandigheden kunnen amuseren. De gemeente die heel wat geïnvesteerd heeft in infrastructuur zowel voor de voetballende jeugd, als voor de atletiekers en de zwemmers. PIM van nausika Als middenstander heb ik nog maar pas geïnvesteerd in de nieuwe inrichting van onze zaak. Ik heb dit bewust gedaan, omdat mijn zaak nog heel wat mogelijkheden heeft. De ligging in de Dorpstraat, onze modeboulevard, en de aantrekkingskracht van als koopcentrum, stemmen mij zeer hoopvol voor de toekomst. CHRISTA DE REN Sinds de invoering van de vervuiler betaalt is het een stuk rustiger geworden op het Kapelse containerpark. We merken dat de aar bewuster sorteert, iets minder vaak langskomt maar meer ineens binnenbrengt. Over het algemeen is de gewone bezoeker hier nogal tevreden. jurgen mathyns Als bedrijf ben je welkom in. Het bestuur denkt mee met de kmo s. Ook het feit dat je in geen gemeentelijke bedrijfsbelasting moet betalen, maakt het voor een zelfstandige aantrekkelijk om zich hier te vestigen. HCI is op al die jaren hier uitgegroeid tot een tevreden eenheid van 175 werknemers. MAYA VAN HONSTE Dat zich ook inspant voor de tieners, vindt Maya wel goed. Voornamelijk de fuiven in fuifzaal Eskapade kennen veel bijval. Ook de vakantiewerking en de speelpleinen krijgen van Maya goede punten. Later wil zij beslist in blijven wonen. Hier is het leven goed MARTJE WOUTERS De gemeente doet echt haar best om het verkeer vlot te laten doorstromen in het centrum. Daar zijn realisaties als de ondertunneling van het spoor en de rotonde op het Klein Heiken een mooi voorbeeld van, vindt Martje van café Roma. LOUIS NOELS Fietsen is mijn passie. Als gepensioneerd licenciaat lichaamlijke opvoeding probeer ik dagelijks een fietstochtje te maken. De jongste jaren is heel wat werk gemaakt van nieuwe fietspaden in onze gemeente. Ik heb vernomen dat nog heel wat nieuwe realisaties en herstellingen op til staan. Het is goed... fietsen in!

5 Onze aanpak werkt HERMAN JANSSENS Het is altijd mijn droom geweest om in hartje een bakkerij te starten. De inplanting van Promenade was voor mij een opportuniteit om een tweede winkel te starten. De manier waarop de aanleg van de tunnel werd aangepakt, is voorbeeldig. Door de aanleg van de omleidingsweg was er nauwelijks hinder. KOEN BEKAERT Een mooie kantine naast de bestaande sportterreinen: voor Noorse is een droom werkelijkheid geworden! Zonder de financiële hulp van de gemeente hadden wij dit nooit kunnen realiseren. We hebben met onze persoonlijke inzet en werkuren bewezen dat privé-initiatief en overheid kunnen gecombineerd worden. DANNY NAGELS De brede visie van het Kapelse gemeentebestuur op cultuur heeft ons toegelaten om met onze productie van Stalen Nagels alle aren te bereiken. Wat de aar aangeboden krijgt, is overweldigend. Het leuke eraan is dat er voor ieder wat wils is. Van volksvermaak tot de zogenaamde cultuur met de grote C. MICHEL KOOLEN Ik vind het heel belangrijk dat ouderen in onze gemeente zo lang mogelijk thuis in hun eigen omgeving kunnen blijven. Ik ben dan ook blij dat ons gemeentebestuur de nodige voorzieningen heeft getroffen. Ik ben ook zeer opgetogen dat in onze gemeente er ook heel wat rust- en verzorgingstehuizen zijn. ASTRID VOGELAARS Kinderen moeten in een goede omgeving naar school kunnen gaan. Als voorzitster van het oudercomité van de Gemeentelijke Lagere School de Platanen ben ik blij dat de gemeente de voorbije jaren flink geïnvesteerd heeft in nieuwe gebouwen en dat de gemeente blijft investeren in lokaal onderwijs. SUS valckenborgh Als bouwfirma hebben wij de gelegenheid om te verhuizen naar de nieuwe industriezone Starrenhof, met beide handen gegerepen. Onze ateliers en burelen bevonden zich toen nog in het centrum van de gemeente. Op het industrieterrein hebben we onze firma kunnen moderniseren en uitbreiden. Positief op alle vlakken. PATRICK Van REMOORTEL Iedereen heeft de mond vol van tewerkstelling. Als je als ondernemer je dan wil vestigen, word je overal weggekeken uit schrik voor hinder. Industrieterreinen vormen de oplossing. Als garagehouder was voor mij een commerciële ligging ook belangrijk. Gelukkig heeft het gemeentebestuur haar visie hierop aangepast. Hier is het leven goed

6 Sterke schouders onder koen helsen 1. lode hofmans Ranst 2. De Provincie is er voor u, schreven we in de vorige editie van de Burgerkrant. Als lijsttrekker van een gemotiveerde ploeg kandidaten sta ik voor een degelijk provinciaal beleid. Mobiliteitsplan Het kerntakendebat en het nieuwe provinciedecreet hebben de richting aangegeven om de Provincies op een dynamische wijze een bovenlokaal beleid te laten voeren. De VLD heeft een scherp programma opgesteld voor de provincieraadsverkiezingen, met ook belangrijke accenten voor ons district, de 15 gemeenten ten noorden van Antwerpen. We gaan voor een mobiliteitsplan voor gans onze regio: aandacht voor verkeersveiligheid voor jongeren en het fietspadennetwerk. Maar ook voor nuttige ringbusverbindingen tussen onze gemeenten. Bijkomende kansen voor onze Noorderregio Coördinatie bij gemeenteoverschrijdende wegeniswerken, met een goede communicatie naar de burgers toe, is een prioriteit. Alsook permanente aandacht voor de organisatie van het veiligheidsbeleid in de Provincie Antwerpen. Verder ondersteunen we sportprojecten, waarvan de ganse regio kan genieten, en pleiten we voor bijkomende bedrijventerreinen langsheen autosnelwegen of waterwegen. Dit alles met een optimale verkeersontsluiting en binnen de grenzen van een doordachte ruimtelijke ordening. We keuren een verhoging van de provinciale belastingen af, maar ijveren daarentegen voor bijkomende tewerkstellingskansen voor de inwoners van onze regio, ook voor specifieke opleidingen en kwaliteitsonderwijs. Een modern milieubeleid en het terugdringen van de wateroverlast staan eveneens hoog op de agenda. Als burgervader van Ranst ben ik onder meer bevoegd voor Burgerlijke Stand, Senioren, Politie, Veiligheid, Ruimtelijke Ordening en Personeel. Ik stap naar de kiezer met de slogan weinig beloven, veel doen. Claudine DE LAET - de belder Malle 7. Actief bestuurslid bij VLD Malle. Omdat het verenigingsleven zo belangrijk is, wil ik mee die brug vormen tussen uw gemeente en de provincie. Kies eens voor een vrouwelijke 007, wie weet wat je dan gaat beleven! stefan de gendt Wijnegem 10. leona 11. myriam 12. jul van gastel grossard van aperen Schoten Brecht Wuustwezel Politiek betekent het opnemen van een maatschappelijke verantwoordelijkheid en de beste garantie op een democratische samenleving. Het provinciaal bestuursniveau speelt hierbij een belangrijke rol voor élke burger! Ik wens een beter sociaal beleid in onze provincie. Er is nog zo veel werk! Deze materie volg ik nu al 6 jaar op, als schepen van Sociale Zaken in Schoten. De provincie is voor velen nog ver van mijn bed. Dat wil ik veranderen! Met de Intercity stopplaats in Brecht in het vooruitzicht, moet onze regio een economisch knooppunt worden. Goede verbindingswegen en KMO-zones zijn hierbij prioritair, zonder de dorpskernen extra te belasten! In 95 werd ik verkozen tot volksvertegenwoordiger in de federale kamer. Sinds 1999 zetel ik in het Vlaams Parlement. Ik besteed bijzondere aandacht aan economie, tewerkstelling, openbare werken en mobiliteit.

7 de Provincie sabine de vos 3. lieve 4. gunter 5. guy van ermen de bock voet Kalmthout Schoten Wommelgem 6. De provincie moet de tering naar de nering leren zetten. Het kan niet dat de provincie de belastingen verhoogt telkens als een aantal prestigieuze projecten budgettair de pan uit swingen. Neen aan belastingsverhogingen! Er moet een go between komen tussen Provincie en Gemeente. De burger moet vanuit de huiskamer zijn dossiers kunnen opvolgen. Kortom: geen Kafka, maar een e-governement van het derde millennium! Ik ben bedrijfsrevisor en onder meer gemeenteraadslid voor de VLD in Schoten. Een betere communicatie van de subsidiemogelijkheden en een broodnodige verlaging van de belastingen zijn mijn kernpunten. Onze regio is belangrijk. Graag draag ik m n steentje bij in een gezond en degelijk provinciaal bestuur. Een bestuur met visie, waarin onze regio centraal staat, en we alles op alles zetten voor een goede levenskwaliteit. liliane KUYPERS-de cat Zoersel 8. greg backeljauw Essen 9. dirk van mechelen 15. Met een positieve ingesteldheid wil ik me inzetten voor een betere kinderopvang, meer ruimte voor cultuur, een actief seniorenbeleid, dienstverlening en meer natuur- en diervriendelijkheid.het leven begint pas na vijftig! De provincie beslist wat er met de weekendzones gaat gebeuren. Hier rechtstreeks een vinger in de pap hebben, is mijn doel. Daarnaast zijn mobiliteit, extra bedrijventerreinen, veiligheid en lage belastingen dé kerntaken. Ik wil me blijven inzetten voor een actief seniorenbeleid, in het bijzonder voor personen met dementie. In de provincie Antwerpen wordt het aantal dementerenden geschat op Dit aantal zal nog verder toenemen. Professionele zorgverleners en familieleden hebben nood aan ondersteuning en begeleiding. In haar streven naar een optimale zorgverlening moet de provincie samenwerking tussen de diverse yolande avontroodt Schilde- s Gravenwezel betrokken organisaties stimuleren. Verder pleit ik voor een verdere coördinatie van de bestrijding van wateroverlast en van rampenplannen. Ik wil me ook actief inzetten voor de promotie van onze provincie als fiets- en wandelparadijs. De wandel- en fietsroutes die de Antwerpse gemeenten doorkruisen, moeten goed onderhouden en verder uitgebreid worden Een sterke lijst We hebben een sterke lijst met als lijsttrekker de ervaren en voormalig volksvertegenwoordiger Koen Helsen, de waarnemend burgemeester in en zoon van wijlen Karel Helsen, die gedurende jaren onze belangen in de provincieraad verdedigde. Ruimtelijk beleid steeds belangrijker Als minister van Financiën en Begroting, maar vooral als minister van Ruimtelijke Ordening en Monumenten en Landschappen ben ik erg veel in contact met de provincie en haar bestuurders. Vooral de deputé bevoegd voor het ruimtelijk beleid wordt steeds belangrijker en werkt mee aan een oplossing voor de reeds dertig jaar aanslepende problematiek van de weekendverblijven en voor de realisatie van nieuwe bedrijventerreinen in onze provincie. Enkel met het aantrekken van nieuwe bedrijven kunnen we nieuwe jobs creëren in onze provincie! Er is heel wat werk aan de winkel, daar gaan we voor! 7

8 Een luisterend oor in PUTTE HOOGBOOM ZILVERENHOEK Linda PROESMANS-GALLE Sabine VAN DOOREN Peter WOUTERS Ingrid MEES Lieve DE BLOCK Luc JANSSENS Inge WAGEMANS Liezelotte NOELS-VAN DEN BROECK STAAND: Marc VAN TILBORG Eric DILLIEN Pol SOETWEY Alex ROELANDS Marc DE SMET Koen HELSEN Dirk VAN MECHELEN Jac VAN GANSEN Dennis DENISSE ZITTEND: Karin DE BEUKELAAR-KENNIS Rebecca BEKAERT Reinhilde SEBRECHTS Ria JANSSENS-VAN ONCEN Sarah BUCHMANN Sanne LOOPMANS Gerd Van de Perck-NELEN Hier is het leven goed 6

9 uw wijk! KAPELLENBOS Frederic VAN HAAREN Astrid VOGELAARS John Heikamp An Stokmans Philippe DE BACKER -centrum Dirk Van Mechelen Luc Janssens An Stokmans Sabine Van Dooren Marc De Smet Frederic van Haaren Lieve De Block Ria Janssens-Van Oncen Alex Roelands Jac Van Gansen Reinhilde Sebrechts Sanne Loopmans Eric Dilliën Ingrid Mees Sarah Buchmann Liezelotte Noels-Van den Broeck Inge Wagemans Marc Van Tilborg Philippe De Backer Rebecca Bekaert Linda Proesmans-Galle Pol Soetewey Peter Wouters Astrid Vogelaars Dennis Denisse Karin de Beukelaar-Kennis Gerd Van de Perck-Nelen John Heikamp Koen Helsen Onze aanpak werkt 7

10 BRUISEND KAPELLEN Schepen Frederic van Haaren, wnd. burgemeester Koen Helsen en ministerburgemeester Dir k Van Mechelen delen ballonnen uit aan onze allerjongste aren tijdens de Dorpsdag Hier is het leven goed! Hemiksem laat je stem horen Jac Van Gansen en Pol Soetewey: altijd te vinden voor een bezoekje aan kapellen Kermis Schepen Luc Janssens en wnd. burgemeester Koen Helsen gaan de strijd aan met de gravitatiekracht tijdens de DORPSDAG OPENDEURDAG bij de Kapelse BRANDWEER: gezellig onderonsje tussen Sarah Buchmann en grootvader Jacky, Dir k Van Mechelen, diens dochter Lien en echtgenote Beb. Sfeer en gezelligheid troef in de Kapelse straten! Nr VLD V.U.: Bruno Kuylen, Kon. Elisabethlei 48, ww.onzeaanpakwerkt.be ww.vldkapellen.be www helen.be bal Dirk Van Mechelen zaterdag 21 oktober 200

Bedankt Kapellen! Met dit historische resultaat

Bedankt Kapellen! Met dit historische resultaat de Burgerkrant www.vldkapellen.be een open en brede kijk op uw streek van Kapellen Lokaal nieuws schepen Luc janssens wordt de nieuwe wnd. burgemeester van kapellen p. 3 VLD KAPELLEN wil het groene en

Nadere informatie

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen.

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. RANST DE WEG VOORUIT Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. CD&V/ WIJRanst, wie zijn WIJ? CD&V is naast een politieke partij een brede beweging die actief is in Ranst om er een goede leefomgeving

Nadere informatie

Welkom in Kapellen. 4 maart 2010

Welkom in Kapellen. 4 maart 2010 Welkom in Kapellen 4 maart 2010 enkele feiten oppervlakte 3.578 ha 1.254 ha bosgebied bevolking aantal inwoners: 26.423 (+ 129 t.o.v. begin 2009) aantal niet-belgen: 2.247 Nederlanders: 1.578 (6%) enkele

Nadere informatie

bestuur goed stassen 1 jos

bestuur goed stassen 1 jos SamenvoorKruibeke goed bestuur *ontbreken op de foto: Kristof Van de Vyver, Iris Sinnaeve en Jeannine Cap Een echt bestuur voor een financieel gezond Kruibeke doe je niet alleen, niet als individu, ook

Nadere informatie

Wauters. Hoe geeft u volmacht?

Wauters. Hoe geeft u volmacht? 2 An Wauters 42 jaar Emiel Opdebeecklaan 39, Keerbergen an.wauters@telenet.be 0484 67 11 19 tekent, droomt en geniet van de natuur Er is nog zoveel meer mogelijk in Keerbergen Na een periode van ziekte

Nadere informatie

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK BEN ER KLAAR VOOR MOOIE DINGEN KUNNEN DOEN Ann is psychiatrisch verpleegkundige van opleiding en voelt een grote

Nadere informatie

Enquête bedrijfsvriendelijke gemeente Wommelgem-Ranst

Enquête bedrijfsvriendelijke gemeente Wommelgem-Ranst Enquête bedrijfsvriendelijke gemeente Wommelgem- Algemene voorstelling Luc Luwel / 2 oktober 2008 Bewora Building 24 mei 2012 210 jaar groei 2012 1802 / 1804 oprichting Kamer van Koophandel 2002 fusie

Nadere informatie

Kapellen. Burgerkrant Nr Uitgave van Open Vld Kapellen

Kapellen. Burgerkrant Nr Uitgave van Open Vld Kapellen Burgerkrant Nr 2-2012 - Uitgave van Open Vld Kapellen Kapellen Zij kiezen voor Kapellen Heel wat Kapellenaren wilden getuigen dat het goed wonen is in Kapellen. Samen met ons willen zij hun medeburgers

Nadere informatie

ESSEN WILDERT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND WILDERT

ESSEN WILDERT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND WILDERT ESSEN WILDERT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND WILDERT Op 14 oktober gaat het over onze straten, onze pleintjes, onze school, onze speelveldjes, onze wijk. Over Wildert. N-VA/PLE

Nadere informatie

In de bres voor ons verenigingsleven. gemeente zijn dagelijks tal van verenigingen actief. Kloppend hart

In de bres voor ons verenigingsleven. gemeente zijn dagelijks tal van verenigingen actief. Kloppend hart de Burgerkrant EEN van Kapellen OPEN EN BREDE KIJK OP UW STREEK In de bres voor ons verenigingsleven KAPELLEN-In de verschillende wijken van Kapellen speelt zich een bruisend verenigingsleven af. Gaande

Nadere informatie

samen 4 Ed. Geraardsbergen oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Geraardsbergen oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Geraardsbergen lijsttrekker Onderwijs, welzijn, cultuur en ontspanning: dat zijn mijn prioriteiten. Ik zet mij in voor onderwijs: niet alleen

Nadere informatie

SCHOTEN WEER VAN ONS

SCHOTEN WEER VAN ONS SCHOTEN WEER VAN ONS LIJSTTREKKER TOM VAN GRIEKEN Beste Schotenaar, Samen met mijn vriendin heb ik een huis opgeknapt in Den Deuzeld. Schoten is een leuke plek om te wonen en inwoners zijn dan ook terecht

Nadere informatie

Ook langsheen spoorlijn 12 werden diverse routes aangelegd.

Ook langsheen spoorlijn 12 werden diverse routes aangelegd. de Burgerkrant www.vldkapellen.be een open en brede kijk op uw streek van Kapellen Lokaal nieuws sociale huisvesting in kapellen 70 nieuwe sociale woningen gepland of al in uitvoering 12 speeltuintjes

Nadere informatie

samen 4 Ed. Aalst oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Aalst oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Aalst lijsttrekker Binnen een paar dagen verkiest u een nieuw provinciaal bestuur. Gedurende meer dan 23 jaar maak ik hiervan deel uit. In die

Nadere informatie

gesteld aan de Kapellenaren en de bezoekers van onze gemeente. Strategische ligging

gesteld aan de Kapellenaren en de bezoekers van onze gemeente. Strategische ligging de Burgerkrant www.vldkapellen.be een open en brede kijk op uw streek van Kapellen Lokaal nieuws KAPELSE OPEN VLD- JONGEREN NEMEN EEN NIEUWE START p. 5 RAADPLEEG DE politiedatabank MET GEVONDEN FIETSEN

Nadere informatie

Bestuursorganen. Wie is wie? Legislatuur

Bestuursorganen. Wie is wie? Legislatuur Bestuursorganen Wie is wie? Legislatuur 2019-2025 Situatie maart 2019 Raad van bestuur Bestuurders Guy Van de Perre Voorzitter Schepen Kasterlee Nathalie Cuylaerts Ondervoorzitter Schepen Rijkevorsel Tom

Nadere informatie

Open Vld wil milieuvriendelijke maatregelen nemen om de. doorstroming over de hoofdassen en leiden de vrachtwagens rond Hulshout.

Open Vld wil milieuvriendelijke maatregelen nemen om de. doorstroming over de hoofdassen en leiden de vrachtwagens rond Hulshout. in t kort In de Herenbossen is het heerlijk fietsen, maar in de woongebieden moet je goed uitkijken. Open Vld wil dat onze kinderen veilig op school geraken. Daarom gaan we investeren in verkeersveiligheid.

Nadere informatie

Bornem is echt super! Kijk en lees zelf...

Bornem is echt super! Kijk en lees zelf... Bornem is echt super! Kijk en lees zelf... gemeentehuis Beleid en vrijwilligers samen voor Bornem Kloosterheide de Balans De voorbije jaren hebben beleidsmensen weer nauw samengewerkt met de vele verenigingen

Nadere informatie

Stap 3 Stellingen 01 02

Stap 3 Stellingen 01 02 Stap 3 Stellingen 01 NIET AKKOORD NEUTRAAL AKKOORD ALS IK MAG GAAN STEMMEN, HOOR IK PAS ECHT BIJ DE VOLWASSENEN. 01 IN EEN DEMOCRATIE HEBBEN ALLE BURGERS INSPRAAK DOORDAT ZE MOGEN GAAN STEMMEN. DAT IS

Nadere informatie

LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN

LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN Een klare kijk op de toekomst! Gewoon doen! geboren en getogen Wachtebekenaar! 45 jaar, gehuwd en papa van drie kinderen zelfstandig verzekeringsmakelaar & syndicus Politiek:

Nadere informatie

We bouwen Zele op met zoveel mogelijk Zelenaars samen ZELE» DE WEG VOORUIT

We bouwen Zele op met zoveel mogelijk Zelenaars samen ZELE» DE WEG VOORUIT We bouwen Zele op met zoveel mogelijk Zelenaars samen ZELE DE WEG VOORUIT Samen vastpakken. Da s de enige weg vooruit. April, mei en juni... 10 weken lang doorkruisten we alle straten van Zele. We belden

Nadere informatie

TREMELO-BAAL» DE WEG VOORUIT. Thuis in Tremelo-Baal»

TREMELO-BAAL» DE WEG VOORUIT. Thuis in Tremelo-Baal» TREMELO-BAAL DE WEG VOORUIT Thuis in Tremelo-Baal Mensen verbinden Onze verenigingen, scholen, zorginstellingen, handelaars, buurtcomités... moeten we alle kansen geven en steunen waar kan en nodig (via

Nadere informatie

65+ EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND ESSEN!

65+ EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND ESSEN! 65+ EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND ESSEN! Het is in Essen goed wonen, goed leven. Ook voor 60 ers, 70 ers, 80 ers, 90 ers en zelfs voor 100-jarigen! Dat goed gevoel willen we versterken. Waar

Nadere informatie

Toekomstplan nieuwe fietsostrades

Toekomstplan nieuwe fietsostrades Persbericht Provincie Antwerpen 26 11 2015 Toekomstplan nieuwe fietsostrades Nieuwe engagementen en prioriteiten voor ontwikkeling van fietsostrades De provincie Antwerpen actualiseerde het bovenlokaal

Nadere informatie

Kies voor de ploeg van Dirk

Kies voor de ploeg van Dirk Kies voor de ploeg van Stef Jan Kato Catherine Francine Jacky Laura WIJ KIEZEN voor kapellen Joke en Kato John Mimi Dre Sofie Introductie Greet Politiek is meer dan ooit een ploegsport. Een gemeente besturen

Nadere informatie

1 e zitting van de GEMEENTERAAD OP 3 JANUARI 2019

1 e zitting van de GEMEENTERAAD OP 3 JANUARI 2019 e zitting van de GEMEENTERAAD OP 3 JANUARI 09 Zitting geopend om 0.00 uur AGENDA. Kennisgeving geldigverklaring gemeenteraadsverkiezingen. Mededeling benoeming en eedaflegging burgemeester 3. Installatie

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/23 Vastgoed. Herselt. Provinciaal groendomein

Nadere informatie

Voetgangers- en fietsbrug over het kanaal Dessel-Schoten: meer dan een brug over het kanaal

Voetgangers- en fietsbrug over het kanaal Dessel-Schoten: meer dan een brug over het kanaal Voetgangers- en fietsbrug over het kanaal Dessel-Schoten: meer dan een brug over het kanaal Inzender dossier: Bouwheer: Stad Turnhout Stad Turnhout Ive Van Bouwel Campus Blairon 200 coördinator projecten

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO Groot-Lochristi heeft zich - naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012 - gebogen over

Nadere informatie

KAPELLEN. Nieuw dorpscentrum tegen zomer Burgerkrant

KAPELLEN. Nieuw dorpscentrum tegen zomer Burgerkrant Nr 2-2009 - Verkiezingsdrukwerk - Uitgave van Open Vld Burgerkrant KAPELLEN Lees verkiezingsnieuws pag 3 tot 6 Nieuw dorpscentrum tegen zomer 2010 De voorbije jaren investeerde fors in de vernieuwing van

Nadere informatie

BOOM» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom.»

BOOM» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom.» BOOM DE WEG VOORUIT Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom. Wie lokaal shopt, schopt leven in de buurt! Boom, een bruisende handelskern in het hart van de Rupelstreek. Waar Bomenaars

Nadere informatie

Beste ondernemer, Unizo steunt mensen die zich actief inzetten in het beleid van onze gemeente en. Maak uw keuze met kennis van zake!

Beste ondernemer, Unizo steunt mensen die zich actief inzetten in het beleid van onze gemeente en. Maak uw keuze met kennis van zake! Heist-op-den-Berg Beste ondernemer, Wij vroegen de lijsttrekkers van de partijen (*) naar hun top 5 ondernemersprioriteiten voor 2012-2018 en de top 5 lange termijnprioriteiten. Unizo steunt mensen die

Nadere informatie

1 ste ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

1 ste ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Openbaar Centrum voor 1 ste ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Maatschappelijk Welzijn VAN 26 JANUARI 2012 2950 KAPELLEN Aanwezig: Mevrouw An Stokmans Voorzitter De dames en heren Vera Gilis,

Nadere informatie

Voorafgaandelijk aan de behandeling van de agenda worden de hierna vermelde vormvereisten gecontroleerd.

Voorafgaandelijk aan de behandeling van de agenda worden de hierna vermelde vormvereisten gecontroleerd. Verslag Algemene vergadering 18 juni 2014 Aanwezig: De heer Peter Wouters, ondervoorzitter; De heer Rik Röttger, afgevaardigde provincie Antwerpen, de heer Franky Loveniers, afgevaardigde stad Antwerpen,

Nadere informatie

samen 4 Ed. Oudenaarde oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Oudenaarde oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Oudenaarde lijsttrekker Jean-Pierre Wonen is ook in het zuiden van onze provincie, m.a.w. in de Vlaamse Ardennen niet goedkoper geworden. Integendeel.

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA AANPASSING COMMISSIEVERGADERINGEN De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 20.01.2004-14:00 uur : Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gelijke Kansen James Ensorzaal - 2 e verdieping

Nadere informatie

Beste kandidaten, Beste vrienden,

Beste kandidaten, Beste vrienden, TOESPRAAK DOOR KRIS PEETERS VLAAMS MINISTER-PRESIDENT EN VLAAMS MINISTER VAN ECONOMIE, BUITENLANDS BELEID, LANDBOUW EN PLATTELANDSBELEID CD&V Kandidatendag 28 mei 2012 Beste kandidaten, Beste vrienden,

Nadere informatie

Bedankt voor uw aanwezigheid! LENNIK

Bedankt voor uw aanwezigheid!   LENNIK LENNIK Bedankt voor uw aanwezigheid! V.U. Open VLD Lennik, K Keymolenstraat 21, 1750 Lennik. NIET OP DE OPENBARE WEG GOOIEN. Burgemeester Willy De Waele ~ Lid worden ~ Ben je onze partij genegen? Wil je

Nadere informatie

BOORTMEERBEEK» DE WEG VOORUIT. Voor een duurzaam en bruisend Boortmeerbeek.»

BOORTMEERBEEK» DE WEG VOORUIT. Voor een duurzaam en bruisend Boortmeerbeek.» BOORTMEERBEEK DE WEG VOORUIT Voor een duurzaam en bruisend Boortmeerbeek. Een open bestuur ten dienste van de inwoners. Communicatie en dialoog zijn enorm belangrijk in de moderne maatschappij. Wij vinden

Nadere informatie

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.»

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.» MORTSEL DE WEG VOORUIT Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel. Winkelen? Dan moet je in Mortsel zijn! Mortsel heeft veel troeven in handen om de winkelkern toekomstbestendig te maken.

Nadere informatie

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum:

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum: ENQUÊTE BEVOLKING Status: Afgesloten Begindatum: 10-07-2013 Einddatum: 02-09-2013 Live: 55 dagen Vragen: 33 Talen: nl Panelgrootte: 700 Bounced: 0 (0%) Geweigerd: 0 (0%) Gedeeltelijk geantwoord: 0 (0%)

Nadere informatie

Kapellen. Burgerkrant Nr 14-2011 - Uitgave van Open Vld Kapellen. INHOUD Dirk en Koen geven startschot van verkiezingscampagne 2012 / 1-3

Kapellen. Burgerkrant Nr 14-2011 - Uitgave van Open Vld Kapellen. INHOUD Dirk en Koen geven startschot van verkiezingscampagne 2012 / 1-3 Burgerkrant Nr 14-2011 - Uitgave van Open Vld Kapellen Kapellen Dirk Van Mechelen is en blijft de enige échte burgemeester van Kapellen. Kiescampagne van start Dirk Van Mechelen en Koen Helsen hebben zonet

Nadere informatie

WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HORENDON

WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HORENDON ESSEN HORENDONK WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HORENDON Op 14 oktober gaat het over onze straten, onze pleintjes, onze verenigingen, onze speelveldjes, onze wijk. Over Horendonk.

Nadere informatie

GR ste zitting van de GEMEENTERAAD OP 17 JANUARI 2011

GR ste zitting van de GEMEENTERAAD OP 17 JANUARI 2011 20110117 GR - 1-1 ste zitting van de GEMEENTERAAD OP 17 JANUARI 2011 Zitting geopend om 20.10 uur Aanwezig : de Dames en Heren Dirk Van Mechelen, burgemeester-voorzitter, Luc Janssens, Sabine Van Dooren,

Nadere informatie

gewoontebreker De Ronde van de provincie Antwerpen 12 maart, Mechelen

gewoontebreker De Ronde van de provincie Antwerpen 12 maart, Mechelen gewoontebreker De Ronde van de provincie Antwerpen 12 maart, Mechelen Opbouw sessie 1) gewoontebreker in vogelvlucht 2) Uitwisseling 3) In de praktijk 4) De toekomst begint vandaag 5) In gesprek 6) Tot

Nadere informatie

Dorpsraad Kermt. Visietekst. 1. Situering. 2. Behoeften

Dorpsraad Kermt. Visietekst. 1. Situering. 2. Behoeften Dorpsraad Kermt Visietekst 1. Situering Meer en meer burgers krijgen het gevoel dat de ziel verdwijnt uit onze deelgemeente. De toekomstplannen die er voor onze deelgemeente gemaakt worden, liggen onvoldoende

Nadere informatie

BEERNEM» DE WEG VOORUIT. Beernem leeft Bruisend Zorgzaam Duurzaam»

BEERNEM» DE WEG VOORUIT. Beernem leeft Bruisend Zorgzaam Duurzaam» BEERNEM DE WEG VOORUIT Beernem leeft Bruisend Zorgzaam Duurzaam Beernem, waar iedereen graag thuiskomt. Wie weet er beter wat er leeft en nodig is in een buurt, dan de buurtbewoners zelf? Wij geloven sterk

Nadere informatie

Kandidatenlijst Groen Schelle 2018

Kandidatenlijst Groen Schelle 2018 Kandidatenlijst Groen Schelle 2018 STAN SCHOLIERS Lijsttrekker 64 jaar, coördinator drukkerij De eerste naam op onze lijst is die van Stan. Je komt hem zeker wel eens al joggend of fietsend tegen. Hij

Nadere informatie

Lokale en provinciale verkiezingen van 14 oktober 2012 lijsten, kandidaten en mandaten

Lokale en provinciale verkiezingen van 14 oktober 2012 lijsten, kandidaten en mandaten Lokale en provinciale verkiezingen van 14 oktober 2012 lijsten, kandidaten en mandaten Persconferentie van minister Geert Bourgeois Vlaams minister bevoegd voor binnenlands bestuur 18 september 2012 -

Nadere informatie

w w w. v l d h u l s h o u t. b e Sportinfrastructuur groeperen!

w w w. v l d h u l s h o u t. b e Sportinfrastructuur groeperen! de Burgerkrant w w w. v l d h u l s h o u t. b e een open en brede kijk op uw streek van Hulshout Lokaal nieuws Eerste liberaal in gemeenteraad: Liberalisme is meerwaarde voor Hulshout p.3 Open Vld ook

Nadere informatie

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS Respons per geslacht Respons per leeftijd ruimtelijke ordening wonen - milieu HELDERGEM: MOOI DORP natuur - aangenaam om wonen ruimtelijke

Nadere informatie

Antwerpen. Bestuursorganen. Wie is wie? Legislatuur

Antwerpen. Bestuursorganen. Wie is wie? Legislatuur Antwerpen Bestuursorganen Wie is wie? Legislatuur 2019-2025 Situatie maart 2019 Raad van bestuur s Koen Kennis Voorzitter Schepen Antwerpen Paul Verbeeck Ondervoorzitter Burgemeester Nijlen Dirk Bauwens

Nadere informatie

Hemiksem heeft slechts 3 toegangswegen. Grens Aartselaar, Schelle en Hemiksem. Gemeente wordt doormidden gesneden door een spoorlijn.

Hemiksem heeft slechts 3 toegangswegen. Grens Aartselaar, Schelle en Hemiksem. Gemeente wordt doormidden gesneden door een spoorlijn. Hemiksem Inwoners: 11.500 Oppervlakte: 5,44km² Bevolkingsdichtheid: 1997 inw./km² Aantal km wegen: 30.498 km Politiezone: Rupel (samen met: Niel, Schelle, Boom, Rumst) Kaart Hemiksem heeft slechts 3 toegangswegen.

Nadere informatie

ESSEN HEIKANT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HEIKANT

ESSEN HEIKANT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HEIKANT ESSEN HEIKANT WIJ GAAN VOOR EEN LEEFBAAR, VEILIG, ACTIEF EN WELVAREND HEIKANT Op 14 oktober gaat het over onze straten, onze bossen, onze speelveldjes, onze wijk. Over Heikant. N-VA/PLE staat met een sterke

Nadere informatie

Verkiezingen. Mensen met dezelfde ideeën vormen gemeenten besturen.

Verkiezingen. Mensen met dezelfde ideeën vormen gemeenten besturen. Verkiezingen Op zondag 7 juni moeten alle inwoners tegelijk verkiezen we ook kandidaten van België die ouder zijn dan 18 jaar naar voor het Europees Parlement, waar men de stembus. Ze moeten mensen kiezen

Nadere informatie

Relatiebeheerders Land- en Tuinbouw Provincie Antwerpen Gemeente Relatiebeheerder Adres

Relatiebeheerders Land- en Tuinbouw Provincie Antwerpen Gemeente Relatiebeheerder Adres Relatiebeheerders Land- en Tuinbouw Provincie Antwerpen Gemeente Relatiebeheerder Adres Aartselaar Arendonk Baarle Hertog Balen Balen Tel: 014 44 83 63 Beerse jef.meuws@kbc.be Beerse Tel: 014 44 83 45

Nadere informatie

POLITIEZONE NOORD 2950 KAPELLEN Christiaan Pallemansstraat 57 03/ /

POLITIEZONE NOORD 2950 KAPELLEN Christiaan Pallemansstraat 57 03/ / POLITIEZONE NOORD 2950 KAPELLEN Christiaan Pallemansstraat 57 03/660.09.30-03/660.09.69 Politieraad eerste zitting dinsdag 12 februari 2019 Aanwezig: Voorzitter Lid van rechtswege Raadsleden Korpschef

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET. houdende vaststelling van het wapen en de vlag van de provincies, gemeenten en districten. Stuk 1070 (2006-2007) Nr.

ONTWERP VAN DECREET. houdende vaststelling van het wapen en de vlag van de provincies, gemeenten en districten. Stuk 1070 (2006-2007) Nr. Stuk 1070 (2006-2007) Nr. 1 Zitting 2006-2007 18 januari 2007 ONTWERP VAN DECREET houdende vaststelling van het wapen en de vlag van de provincies, gemeenten en districten 2700 LEE Stuk 1070 (2006-2007)

Nadere informatie

Samen voor jouw Toekomst!

Samen voor jouw Toekomst! Verkiezingsprogramma SGP Zederik 2014 2018 Jongeren editie Samen voor jouw Toekomst! Een principiële keus, voor nu en later V e r k i e z i n g s p r o g r a m m a S G P Z e d e r i k 2 0 1 4 2018 Inhoudsopgave:

Nadere informatie

DE PROVINCIE ALS COÖRDINATOR FIETSBELEID

DE PROVINCIE ALS COÖRDINATOR FIETSBELEID PROVINCIAAL FIETSBELEID DE PROVINCIE ALS COÖRDINATOR FIETSBELEID De Vlaamse provincies namen de laatste jaren tal van initiatieven inzake fietsbeleid. Ze hebben de ambitie om uit te groeien tot het fietsbestuur

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. GO LEFT: Zekerheid. VOOR IEDEREEN. Sp.a gaat een nieuwe strijd aan om mensen opnieuw zekerheid te geven! #onzegemeentewerkt

NIEUWSBRIEF. GO LEFT: Zekerheid. VOOR IEDEREEN. Sp.a gaat een nieuwe strijd aan om mensen opnieuw zekerheid te geven! #onzegemeentewerkt NIEUWSBRIEF GO LEFT: Zekerheid. VOOR IEDEREEN Sp.a gaat een nieuwe strijd aan om mensen opnieuw zekerheid te geven! Daisy Hoste 10 opvolger Vlaams Parlement en Oona Wyns 3 plaats Europees Parlement GO

Nadere informatie

De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen

De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen Fietsersbond vzw Afdeling Kontich De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen De zuidrand van Antwerpen is een dicht bevolkt gebied. Gelukkig zijn er toch nog enkele groene gebieden. Tussen

Nadere informatie

Vandaag, 20 februari, is een dag waar wij als nieuw bestuur naar hebben uitgekeken.

Vandaag, 20 februari, is een dag waar wij als nieuw bestuur naar hebben uitgekeken. Beste vrienden, Vandaag, 20 februari, is een dag waar wij als nieuw bestuur naar hebben uitgekeken. Sinds afgelopen zomer hebben we achter de schermen heel wat werk verricht om terug een volwaardig Open

Nadere informatie

Weelde Depot. Visietekst CD&V Ravels

Weelde Depot. Visietekst CD&V Ravels Weelde Depot Visietekst CD&V Ravels Voorwoord Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, er is lang voor geijverd maar in november 2016 was het zover: gemeente Ravels kocht Weelde Depot. Om op zo n terrein

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Sint-Niklaasheeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over

Nadere informatie

verkiezingen 7 juni STEM NIET OP MIJ!

verkiezingen 7 juni STEM NIET OP MIJ! verkiezingen 7 juni STEM NIET OP MIJ! www.stemnietopmij.be Neem het van mij aan, want ik kan het weten : u stemt maar beter niet op mij. Ik lees elke dag in de krant dat mijn partij toch geen enkele kans

Nadere informatie

Gemeenteraad van vrijdag 4 januari 2019

Gemeenteraad van vrijdag 4 januari 2019 Gemeenteraad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

VILVOORDE» DE WEG VOORUIT. Vilvoorde, t is nu of nooit!

VILVOORDE» DE WEG VOORUIT. Vilvoorde, t is nu of nooit! VILVOORDE DE WEG VOORUIT Vilvoorde, t is nu of nooit! HET IS VIJF VOOR TWAALF. Meer leegstand. Meer armoede. Meer files. Minder aandacht voor de wijken. Minder ruimte voor (jeugd)verenigingen. Meer parkeerdruk.

Nadere informatie

Hoe werken we aan het vrijwaren van open ruimte in ons heuvelachtig landschap waarbij ook ruimte om te wonen, werken en recreëren mogelijk blijft?

Hoe werken we aan het vrijwaren van open ruimte in ons heuvelachtig landschap waarbij ook ruimte om te wonen, werken en recreëren mogelijk blijft? Hoe werken we aan het vrijwaren van open ruimte in ons heuvelachtig landschap waarbij ook ruimte om te wonen, werken en recreëren mogelijk blijft? Bart Wallays Algemeen directeur SOLVA Streekoverleg 3

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma sp.a Sint Gillis Waas. 10 puntenplan

Verkiezingsprogramma sp.a Sint Gillis Waas. 10 puntenplan Verkiezingsprogramma sp.a Sint Gillis Waas 10 puntenplan Inleiding. Sint-Gillis-Waas is een goede gemeente om in te wonen. De typische elementen die onze gemeente kenmerken, namelijk de rust, de goede

Nadere informatie

samen 4 Ed. Eeklo oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Eeklo oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Eeklo lijsttrekker Als Schepen in Assenede, bevoegd voor cultuur, onderwijs en welzijn, wil ik bijdragen aan een warme provincie, waar iedereen

Nadere informatie

GruunRant. memorandum gemeenteraadsverkiezingen Schoten

GruunRant. memorandum gemeenteraadsverkiezingen Schoten GruunRant memorandum gemeenteraadsverkiezingen 2018 Schoten WAAROM GRUUNRANT? Rode draad: behouden versterken - verbinden GruunRant begint stilaan een begrip te worden als het gaat over de versterking

Nadere informatie

Toekomstprogramma Open VLD Gemeenteraadsverkiezingen 2012

Toekomstprogramma Open VLD Gemeenteraadsverkiezingen 2012 Toekomstprogramma Open VLD Gemeenteraadsverkiezingen 2012 1. Financiën OpenVLDzetnetalstijdensdevorigelegislatuurexplicietinopeengezondefinanciële huishouding.indeaanloopnaardeverkiezingenwerddepartijalomgeprezenvoorhaarlage

Nadere informatie

Apotheose met tafelgesprekken in vier huizen

Apotheose met tafelgesprekken in vier huizen zaterdag 27 september 2014 Apotheose met tafelgesprekken in vier huizen Vzw Heikom en de Vrije Kleuter- en Lagere School Sint-Laurens, Sint-Kruis-Winkeldorp 73/114 Activiteit Speelhuis van14 tot 16 uur.

Nadere informatie

Leuven Noord. gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan BIJLAGE 1: GRAFISCH PLAN BIJLAGE 2: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

Leuven Noord. gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan BIJLAGE 1: GRAFISCH PLAN BIJLAGE 2: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Leuven Noord BIJLAGE 1: GRAFISCH PLAN BIJLAGE 2: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap colofon Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap

Nadere informatie

De Zuidpoort vzw. Rerum Novarumplein 25 9000 Gent 09/245.09.05 info@dezuidpoortgent.be www.dezuidpoortgent.be!

De Zuidpoort vzw. Rerum Novarumplein 25 9000 Gent 09/245.09.05 info@dezuidpoortgent.be www.dezuidpoortgent.be! ! De Zuidpoort vzw Rerum Novarumplein 25 9000 Gent 09/245.09.05 info@dezuidpoortgent.be www.dezuidpoortgent.be! "$%&'(!)'$&*+,! 5 september 2015 Aanwezig : Steven (met Merel) Marina, Gina, Koen, Pol, Luc,

Nadere informatie

Uw gemeente in cijfers: Brecht

Uw gemeente in cijfers: Brecht Inleiding Brecht : Brecht is een gemeente in de provincie Antwerpen en maakt deel uit van het Vlaams Gewest. Buurgemeentes zijn Brasschaat, Hoogstraten, Malle, Rijkevorsel, Schilde, Schoten, Wuustwezel

Nadere informatie

Een slimme camera in Korbeek-Lo

Een slimme camera in Korbeek-Lo Een slimme camera in Korbeek-Lo Nuttige informatie V.U. gemeente Bierbeek: Lisa Hermans, Speelpleinstraat 8, 3360 Bierbeek Leefbare woonstraten Het zijn de woonstraten waarlangs onze kinderen naar school

Nadere informatie

OPENBAAR VERSLAG ZONERAAD van 30 JUNI 2017

OPENBAAR VERSLAG ZONERAAD van 30 JUNI 2017 OPENBAAR VERSLAG ZONERAAD van 30 JUNI 2017 Burgemeester van de gemeente Aanwezig Boechout Koen T Sijen veronstschuldigd Borsbeek Dis Van Berckelaer aanwezig Brasschaat Koen Verberck aanwezig Brecht Luc

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Houthulst heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag

Nadere informatie

PIETER DERUDDER DIENSTHOOFD MOBILITEIT PROVINCIE OOST-VLAANDEREN

PIETER DERUDDER DIENSTHOOFD MOBILITEIT PROVINCIE OOST-VLAANDEREN PIETER DERUDDER DIENSTHOOFD MOBILITEIT PROVINCIE OOST-VLAANDEREN Participatiestrategie Doelstellingen Een gedragen netwerk creëren Doelgroepen Gemeentebesturen Buurprovincies Vlaams Gewest (verschillende

Nadere informatie

Kapelle op den Bos Aan de ouders en leerlingen. Verkeershinder door werken op de A12. Geachte ouders Beste leerling

Kapelle op den Bos Aan de ouders en leerlingen. Verkeershinder door werken op de A12. Geachte ouders Beste leerling Kapelle op den Bos 2014 03 27 Aan de ouders en leerlingen Verkeershinder door werken op de A12 Geachte ouders Beste leerling Volgende week op maandag 31 maart start een nieuwe fase van de werken in de

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 november 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 4/16 Vierde reeks wijzigingen van 2016 Departement

Nadere informatie

de zitting van de GEMEENTERAAD OP 25 FEBRUARI 2013

de zitting van de GEMEENTERAAD OP 25 FEBRUARI 2013 20130225-1- 3 de zitting van de GEMEENTERAAD OP 25 FEBRUARI 2013 Zitting geopend om 20.00 uur Aanwezig : de Dames en Heren, Dirk Van Mechelen burgemeester-voorzitter, Sabine Van Dooren, Luc Devriese, Luc

Nadere informatie

ZONERAAD van 26 januari 2018

ZONERAAD van 26 januari 2018 ZONERAAD van 26 januari 2018 Burgemeester van de gemeente Aanwezigheid Boechout Koen T Sijen Aanwezig Borsbeek Dis Van Berckelaer Aanwezig Brasschaat Koen Verberck Aanwezig Brecht Luc Aerts Aanwezig Edegem

Nadere informatie

Een gemeente besturen wil zeggen : - een toekomstvisie uitwerken - Zele verder doen groeien - Zele vooruit

Een gemeente besturen wil zeggen : - een toekomstvisie uitwerken - Zele verder doen groeien - Zele vooruit Samen Vooruit! Open Vld Zele gaat samen met de Zelenaars Zele verder vooruit duwen. Het is goed wonen, werken en leven in Zele. Dit moet zo blijven. Open Vld wil hier de komende jaren verder aan werken.

Nadere informatie

Zonhoven doet het veilig

Zonhoven doet het veilig VEILIGHEID Investeren in een veilig Zonhoven is onze top prioriteit Johny DE RAEVE Lijsttrekker Zonhoven doet het veilig Zonhoven investeerde de afgelopen jaren fors in veiligheid. We legden kilometers

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Datum 29 april 2016

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Datum 29 april 2016 Aan de leden van de zoneraad Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Datum ZR-2016-03-25-ng Hugo Tant 29 april 2016 hugo.tant@brandweer.zonerand.be Zoneraad Geachte burgemeester Bijgevoegd vindt u de goedgekeurde

Nadere informatie

REGIONAAL LANDSCHAP DE VOORKEMPEN SAMEN MAKEN WE WERK VAN NATUUR EN LANDSCHAP

REGIONAAL LANDSCHAP DE VOORKEMPEN SAMEN MAKEN WE WERK VAN NATUUR EN LANDSCHAP REGIONAAL LANDSCHAP DE VOORKEMPEN SAMEN MAKEN WE WERK VAN NATUUR EN LANDSCHAP 2 REGIONAAL LANDSCHAP DE VOORKEMPEN IS... EEN STREEK WAT DOEN WE? gelegen ten noordoosten van de stad Antwerpen en maakt onderdeel

Nadere informatie

Vernieuwen mobiliteitsplan. Persmoment - 15 september 2017

Vernieuwen mobiliteitsplan. Persmoment - 15 september 2017 Vernieuwen mobiliteitsplan Persmoment - 15 september 2017 Verwelkoming Dirk Gistelinck Schepen van verkeer, mobiliteit, wegen en openbare werken Waarom een nieuw mobiliteitsplan? Belangrijk voor gemeentebestuur

Nadere informatie

Besluitenlijst van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van donderdag 14 maart 2019

Besluitenlijst van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van donderdag 14 maart 2019 enlijst van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van donderdag 14 maart 2019 OPENBAAR verslag - dagorde 1. Verslag voorgaande zitting d.d. 14 februari 2019 Het verslag van de voorgaande zitting d.d. 14

Nadere informatie

Voorstelling UNIZO-PRIORITEITEN. Sint-Niklaas GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2012

Voorstelling UNIZO-PRIORITEITEN. Sint-Niklaas GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2012 Voorstelling UNIZO-PRIORITEITEN Sint-Niklaas GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2012 Lokaal economisch beleid wordt steeds belangrijker In de UNIZO KMO-barometer* van maart 2011: het gemeentelijk niveau wordt door

Nadere informatie

Persbriefing. College van 19 september 2014

Persbriefing. College van 19 september 2014 Persbriefing College van 19 september 2014 Stad Antwerpen werkt aan vlottere tramdoorstroming (SW B280 09601)... 2 Stad Antwerpen zet in op veiligheid in het verkeer voor dienstverplaatsingen (SB A225

Nadere informatie

MOERBEKE» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke.»

MOERBEKE» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke.» MOERBEKE DE WEG VOORUIT Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke. Betaalbare, duurzame projecten ondersteunen. De vernieuwing van de gemeenteschool "De Vlinderdreef" en de sportaccommodatie

Nadere informatie

Verkiezingen 2010! Vóór de verkiezingen... Auteur: Stijn Dekelver. parlement. Maar hoe werken die. verplicht naar de stembus.

Verkiezingen 2010! Vóór de verkiezingen... Auteur: Stijn Dekelver. parlement. Maar hoe werken die. verplicht naar de stembus. Auteur: Stijn Dekelver Op zondag 13 juni moeten alle Belgen die ouder zijn dan 18 jaar naar de stembus. Ze moeten mensen kiezen die hun stem vertegenwoordigen in het federaal parlement. Maar hoe werken

Nadere informatie

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Tegenwoordig : de Dames en Heren Peter De Bock, Voorzitter Robby De Caluwe, Stijn Deschepper, Sarah Poppe, Koen Mertens, Tibbe Verschaffel, Inge Mertens, Frederic Dierinck,

Nadere informatie

Belasting op ondernemers. Gemeente Beerse

Belasting op ondernemers. Gemeente Beerse Belasting op ondernemers Gemeente Beerse INHOUD VAN DE VERGADERING - Overzicht van bestaande belasting op ondernemers in Beerse - Vergelijking met vergelijkbare gemeenten - Analyse van de belasting op

Nadere informatie

Veerkrachtige dorpen De dorpen van de toekomst?

Veerkrachtige dorpen De dorpen van de toekomst? Veerkrachtige dorpen De dorpen van de toekomst? Zegt u eens Een verhaal uit een dorp anno 2019 Meer volk in t dorp dat ouder wordt Grijze druk in Antwerpen, 2015 op zichzelf zonder winkels ... Met

Nadere informatie

Verzoekschrift. over opleidingscheques voor Vlamingen die buiten het Vlaamse of Brusselse Hoofdstedelijke Gewest werken. Verslag

Verzoekschrift. over opleidingscheques voor Vlamingen die buiten het Vlaamse of Brusselse Hoofdstedelijke Gewest werken. Verslag stuk ingediend op 1447 (2011-2012) Nr. 1 23 januari 2012 (2011-2012) Verzoekschrift over opleidingscheques voor Vlamingen die buiten het Vlaamse of Brusselse Hoofdstedelijke Gewest werken Verslag namens

Nadere informatie