Reisblog Reischick. 25 Reisweetjes tag. Eerste vliegreis. Kindervakanties. Afgestudeerd in Reizen. Reispapa

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reisblog Reischick. 25 Reisweetjes tag. Eerste vliegreis. Kindervakanties. Afgestudeerd in Reizen. Reispapa"

Transcriptie

1 25 Reisweetjes tag Reisblog Reischick van Leuk een tag met 25 reisweetjes en dan natuurlijk 25 reisweetjes die persoonlijk zijn voor mij. Deze tag gaat al weer even rond op het internet onder de reisbloggers en voldoende reden om deze ook in te vullen om mijn tagweekjes rond te maken, zodat je mij eerst als reisblogger leert kennen. Lees je mee? 25 Reisweetjes tag Eerste vliegreis 1. Mijn eerste vliegreis ging met mijn ouders naar Gran Canaria en ik vond het fanastisch! De eerste keer vliegen, zon, Spanje en heel veel zwemmen! Deze eerste vliegreis was in 1989 en ondertussen heb ik heel veel keer gevlogen. Een goede reden dat wij hier terug gingen toen mijn ouders veertig jaar getrouwd waren. Kindervakanties 2. Met mijn ouders ging ik meestal op vakantie naar Spanje en bijna altijd vliegen. Alle costa s en bijna alle Spaanse eilanden heb ik tussen mijn 4e en 16e wel bezocht. Afgestudeerd in Reizen 3. Ik ben zelfs afgestudeerd in reizen en toerisme? Ik ben namelijk afgestudeerd aan de NHTV in Breda. Hogeschool voor Toerisme en verkeer en heb daar mijn Bachelor voor HBO Toerisme behaald in Marketing en communicatie. Ja voor mij is reizen, schrijven en fotografie iets serieus en een hobby. Mijn leven eigenlijk. Reispapa 4. Mijn vader reisde voor hij stopte met werken vroeger 9

2 maanden per jaar voor zijn werk. Door al het gereis van mijn vader, reisde ik heel vaak naar Schiphol en droomde ik al heel jong over werken in de reiswereld, grote reizen maken en ging ik ook heel graag naar Schiphol vliegtuigen kijken. Schipholchick 5. Vanaf dat ik mij bewust was dat ik naar Schiphol ging en het woord stewardess kon uitspreken wilde ik altijd stewardess worden bij KLM in een mooi blauw uniform. Stiekem heb ik deze trots nog steeds en zou ik dit nog steeds wel willen, natuurlijk wel intercontinentaal en dan ook heel veel van de wereld zien! Ministewardess 6. Mijn vader bracht vroeger altijd de speldjes mee van de stewardessen van de KLM en de nootjes uit het vliegtuig hier was ik supertrots op en de nootjes vond ik natuurlijk super lekker! Ook heb ik barbies uit de hele wereld. Snoepverslaving 7. Amerikaans kindersnoep met pindakaasvulling vind ik echt helemaal geweldig, zoals Reeses en M&M s met pindakaasvulling! Gelukkig zijn er redenen om voor dit soort dingen te reizen haha. Studie expat 8. In 2005 heb ik een half jaar in Boedapest in Hongarije gewoond. Sowieso is Boedapest echt een fantatische stad om te wonen, maar in deze tijd heb ik ook Hongarije rond kunnen reizen en makkelijk naar Wenen, Bratislava, Kroatië en Venetië kunnen reizen. Foodie 9. Sowieso ben ik een echte foodie, maar als ik op reis ben wil ik altijd foodmarkten, foodhallen en andere plekken producten voor lokale lekkernijen. Ik ben wars van

3 toeristenrestaurants en eetschuren waar je zo weer buiten staat.

4 Altijd net op tijd 10. Toen ik een aantal jaar terug alleen naar Madrid vloog was ik echt belachelijk vroeg op het vliegveld, maar ik had gewoon zin om op reis te gaan en dacht, daar vermaak ik mij ook wel. Na een tijdje was ik gewoon zo relaxed bij de gate gaan zitten dat het mij helemaal niet opviel dat alle passagiers om mij heen Italiaans aan het kletsen waren in plaats van Spaans. Ik had bijna de vlucht gemist, want 45 minuten voor tijd had KLM de gate gewijzigd naar de andere kant van Schiphol ik zat keurig bij een vlucht naar Rome in plaats van Madrid. Heel leuk, alleen niet als je daar geen ticket voor hebt. Ben je ook een keer op tijd ;-). Foodtravel 11. Ik heb ook een foodblog, waar ik al een tijdje schrijf over foodtravel dus als je een lekkerbek bent, dan ga je daar ook wel lekkere tips vinden!

5 Benauwd onder water 12. Snorkelen vind ik echt helemaal geweldig, maar iedere keer als ik begin met snorkelen krijg ik het altijd even benauwd van het idee dat ik adem moet halen door zijn pijpje. Gewoon even wennen en dan wennen. Prachtig gesnorkeld heb ik ondertussen onder andere in Egypte, Thailand en Vietnam. Een PADI in duiken is hierdoor niks voor mij denk ik, maar je weet het maar nooit! Surfchick 13. Absoluut zou ik nog willen leren surfen! Natuurlijk wel op een tropische bestemming, zoals Bali of Australië. Ik zie het mij zelf niet echt doen, maar het is een soort van uitdaging. Laten we het zo zeggen er moeten nog wat sessies in de sportschool aan vooraf gaan. Chique schoenen 14. Ik ga niet op reis zonder mijn havaianas, nee ze zijn absoluut niet glamarous, maar ontzettend praktisch, zowel in warme teperaturen op staat de ultieme schoen als in minder schone hotelkamers als bijna lange vluchten. Leven de flipflop!

6

7 Altijd fris 15. Droogshampoo moet altijd mee op reis! Ik heb een hekel aan vet haar en douchen is niet altijd een optie dus droog shampoo het geeft altijd een fris gevoel net als deodorant doekjes die je ook mee mag nemen in het vliegtuig. Starbucks verslaving 16. Als ik wil relaxen op reis en even geen culture shock wil, dan vind ik Starbucks echt een rustpunt in het buitenland, ik kan er echt ontzettend blij van worden. Niet tijdens een citytrip van 3 dagen in Londen, nou ja ook, maar absoluut als ik zes weken door Azië reis en even tot rust wil komen in Bangkok. Trouwens McCafé of een hele schone McDonalds kan het zelfde effect geven, ja echt waar!

8 Anti Camping 17. Kamperen is echt niet mijn ding. Ik wil het best proberen hoor, maar dan spreken wij over Glamping dit heb ik ook ervaren in Thailand en was echt fantastisch, maar anders dan trek ik al best wel een beetje een naar gezicht. In Thailand in de camping aan de River Kwai spreken we echt over Glamping en was het ook echt een hele mooie ervaring. Vanuit de camping konden wij direct de hele River Kwai trail lopen en ook naar het museum. Ook was er bij de camping een zwembad met water uit de River Kwai echt een veraderming in de hitte en organiseerde ze zelf fietstochten langs de River Kwai echt heel mooi. Een echte tip in Thailand. Het is wel een reis, want de treinroute is zeker nog 1,5 uur verder dan de uitstap net over de brug waar alle boten zijn, maar absoluut de moeite waard. Als het over kamperen ga heb ik daar ook wel een mening over, probeer mij niet over te halen, gewoon ieder zijn hobby over ding. Oh, ja en kom niet aan met dat ik het niet geprobeerd heb, want dat heb ik wel. Een hele week op de waddeneilanden en dat is lang!

9 Reisgidsen verslaving 18. Als kind al pluiste ik altijd alle reisgidsen uit, ik vond dit echt fantastisch! Ik mocht altijd voorselecteren en natuurlijk maakte mijn ouders echt wel de beslissing, maar ik kreeg een lijstje met waar ons hotel of onze bestemming in ieder geval aan moest voldoen, zoals een zwembad, centraal in een gezellig dorpje, dicht bij het strand en wel land. Leuk, want daar spendeerde ik veel tijd aan! Mini reischick 19. Op de basisschool gingen al mijn werkstukken en spreekbeurten altijd over verre landen en dieren uit verre landen. Ik maakte er een sport van om mooie plaatjes uit reisgidsen te knippen, bij Italië pasta in het schrift te plakken en de mooiste plaatjes van koala s bij mijn werkstukken over Australië te vinden.

10 Zanderig 20. Eigenlijk ga ik helemaal niet zo graag naar het strand. Ik ben een beetje kriebelig voor zand. Natuurlijk zit of lig ik graag bij een mooie strandtent, kun je mij terugvinden op een strandbed en ga ik zeker loungen, maar van een badlaken in het zand word ik een beetje kriebelig dit had ik als ik kind al met de zandbak. Natuurlijk staan de prachtige witte stranden van Malediven wel op mijn bucketlist hier kun je tenslotten goed loungen, mooie strandwandelingen maken en kun je fantastisch snorkelen. Het gaat bij mij meer om het vieze Nederlandse strand, waar ook iedereen zo nodig sigarettenpeuken moet achterlaten. I Love Azië 21. Azië vind ik echt een geweldig continent. Toen ik de eerste keer in Bangkok was had ik een soort cultuur shock, waardoor ik het misschien niet zo leuk vond, maar nu ben ik bekend met de stad en weet ik wat wel en niet kan en vind ik het geweldig! Dit vind ik ook een soort handleiding voor heel Azië, vanuit een metropool wordt het een stuk gemakkelijker om de rest van Azië te bezoeken. Nu is de volgende uitdaging reizen naar Azië met een kind en daar kijken zowel ik als mijn partner erg naar uit!

11 Citytrip verslaving 22. Mijn meest bezochte reisbestemmingen, het is een een you hate it or you love it. Ook al zweer ik meestal nooit terug ga naar een reisbestemming die ik al ken en altijd naar een nieuwe bestemming wil zijn er toch een bestemmingen, waar ik eigenlijk geen genoeg van krijg. beetje dat ik dat ik aantal 1) Parijs Vier keer 2) Budapest Gewoond en nog 3 keer bezocht 3) Madrid Vier keer Europese steden waar je mij echt wel vragen over kunt stellen en zo zijn er nog een aantal bestemmingen, zoals Bangkok en Londen die steeds op herhaling gaan.

12

13 Ik ga nooit naar Amerika, daar is echt niks te zien 23. Op mijn bucketlist staat dat ik uiteindelijk door alle staten van de USA heb gereisd, sinds mijn roadtrip door de USA geloof ik dat er in alle staten van de USA iets te zien is. Ik ben nu in zeven Verenigde Staten geweest dus ik heb nog wat reiswerk te doen en dat vind ik geen probleem! Misschien, omdat er niks te zien is en omdat ik het reisbestemming vond voor oudere mensen, haha, hebben wij er wel de tot nu toe, één van de mooiste en meest heldere reisfoto s tot nu toe gemaakt. City trip verslaving deel Ik ben echt een fan van citytrips, misschien was al een beetje duidelijk door de herhalingen van mijn steden die ik heb bezocht in de meest bezochte bestemmingen en zo is er nog een lange lijst met steden, vooral in Europa. Alleen de bucketlist is nog veel langer en natuurlijk is er voor iedere stad een reden.

14 De bucketlist 25. Om te reizen heb ik een gigantische bucketlist en het wordt binnenkort één van mijn volgende blogs! Like je reisblog Reischick Ga je Reischick volgen op Twitter, Instagram of Google+ Reis top 5 tag van Reisblog Reischick Leuk al die tags invullen ik haal zo ook echt allemaal mooie reisherinneringen weer omhoog. Naast leuk dus ook heel praktisch! Wat ik nog leuker vind is dat ze ook gewoon al gelezen en gevonden worden? Echt geweldig! Ik blog en schrijf voor mij zelf, maar wel heel leuk als jullie natuurlijk mee lezen. Heel, Nederlands, maar dat maakt het gezellig! Al geblogt in de taglijsten heb ik heel Nederlands, Wanderlust en de Traveltag. Met veel wensen en wat ik ga doen. Nu tijd voor een echte ervaringen taglijst mijn Reis Top 5 tag. Oh, jee! Keuzes maken en er is zo veel om uit te kiezen! Ik kwam deze mijn Reis Top 5 tag tegen bij In het Vliegtuig het leuke reisblog van Denise van Rijswijk, ik volg je sowieso al een tijdje veel plezier in Tunesië! en de Reis top 5 tag is eigenlijk van Marcella Molenaar. Deze tag gaat echt al een tijdje rond onder de travelbloggers en tja ik word nog niet getagt dus neem hem leuk even over. Reisblog Reischick keuzes maken voor de

15 Reis top 5 Tag Reis top 5 Mijn favoriete Accommodatie Ik heb de afgelopen jaren al in heel wat mooie hotels, leuke hostels, goed bereikbare boutique hotels en meer fantastische accommodaties mogen overnachten en dat maakt de keuze ontzettend moeilijk om te kiezen voor mijn echte top 1 accommodatie. Wel krijg ik nu direct inspiratie om, maar snel een top 10 accommodatie lijst te gaan bloggen met leuke foto s erbij. Voor nu ga ik echt kiezen en dan kies ik voor mijn favoriete hotel in Noord Thailand. Dit ook doordat wij dit hotel niet geboekt hadden, geen research op voorhand, maar hier met onze huurauto naartoe zijn gereden midden tussen de rijstvelden en ons totaal hebben laten verrassen! Wat een oase! Het is een vijf sterren resort, waar wij door laagseizoen, maar 50 Euro per nacht hebben betaald en waar maar 8 kamers in het hele resort bezet waren. Een ware beleving. Uiteindelijk zijn wij hier voor onze rust 4 nachten gebleven en wisten wij dat wij op de Thaise Eilanden minder rusten zouden krijgen dan in dit bijna privé resort. De kamers zijn trouwens heel groot, maar boek dan wel een junior suite! De tips is wel om je upgrade altijd pas bij de lokatie zelf te reserveren, de kortingen in Azië zijn dan gigantisch. Eigenlijk kun je hier bij ieder hotel wel op onderhandelen. Een echte aanrader vooral in juni-september in Thailand. Voor The Quarter Pai Resort moet je wel zelf een auto huren in Chang Mai of Chang Rai en dan gaan rijden, maar dan ontdekt je ook echt prachtig Thailand. Puur, natuur en tempels waar je anders niet komt. Oh, je ik ga over veel meer bloggen dan alleen over mij favoriete accommodatie. Meer over Noord Thailand volgt!

16

17

18 Mijn reis top 5 De verrassendste stad Mijn meest verrassende stad is echt Dallas geweest! Door de USA heb ik een roadtrip gemaakt van New Orleans met een hele grote omweg naar Los Angeles. Dallas hadden wij op deze reis als een korte tussenstop geboekt en daar hadden wij spijt van! Wat een gave stad! De hele staat Texas smaakt nu naar meer en staat bij ons stevig op de bucketlist. Natuurlijk ga je over de hele USA ervaringen nog heel veel tips en tricks lezen. Stay tuned. Mijn reis top 5 De mooiste kustlijn Nee geen strand waar je even gaat relaxen, maar een kustlijn die je gaat cruisen, waar je gaat wel gaat relaxen, met heel veel wildlife en onderdeel van de roadtrip door USA. Ondanks dat ik prachtige stranden in Thailand, Vietnam, Griekenland en Egypte heb gezien kies ik toch voor de prachtige kustlijn van de highway 1. De gehele route weet je niet waar je moet kijken zo prachtig mooi is het! Een route die ik wil herhalen, herhalen, herhalen omdat er zo veel te zien is en te beleven.

19 Natuurlijk de leukste tips komen er zeker. Van de BBQ spots tot huisjes waar je moet overnachten, de gezelligste kustplaatsjes en hoe je walvissen moet gaan spotten. Wij hebben het gedaan en ik deel het natuurlijk. Nu al zin in om over te schrijven! Als eindpunt natuurlijk het geweldige Venice Beach!

20

21

22

23 M

24 ijn reis top 5 Het onverwachte pareltje Niet helemaal onverwacht, maar nooit verwacht dat het echt zo mooi is als op de foto s! Reizen, toerisme en alles daarom heen is altijd mijn DNA geweest. Met deze reden heb ik dan ook bewust voor mijn studie HBO toerisme gekozen aan de NHTV in Breda. Tijdens mijn studie heb ik een aantal jaar gewerkt op de vakantiebeurs voor het Grieks Verkeersbureau, de promotiebureaus van de landen. Met wel Griekenlandkennis, maar niet van alle eilanden, wat nog steeds heel moeilijk is! Met mijn halve kennis ging ik een week werken voor Lefkas met eigenlijk nul kennis ging werken voor dit eiland met de meest prachtige brochures. Hier is ook een strand met de meest geweldige kleuren combinatie spier witte kiezelstranden en heel zout water, waar je op blijft drijven, waardoor het heel erg blauw is echt prachtig. Op de foto s! Een paar jaar later ging ik met toeval naar Lefkas! Yay, want het was een bucketlist bestemming. Lefkas is een schiereiland van Griekenland en de autorit er naartoe vanuit Athene was al fantastisch mooi. Een aantal dagen later gingen wij naar het fantastische strand toe en de keuren zijn net zo spectaculair als op de foto! Ga je er een keer naartoe? Ga dan echt rond 7 uur s ochtends met de auto of op een scooter en niet met een cruise, want dan is het niet zo mooi!

25

26

27 De gaafste dieren Ontzettend veel, maar het meest indrukwekkend vond ik toch echt wel: walvissen. In Californië zijn wij met een vaart walvissen gaan zoeken en het was echt overweldigend! In de hoop er 2 of 3 te zien en misschien 1 in de vrije natuur zijn wij verrast met zeker viertig walvissen en alle natuur en het wildleven daarom heen, echt geweldig! Natuurlijk wil ik heel graag ook de Big Five zien en staan Oerang Oetangs en Pandaberen ook op mijn bucket list, maar deze walvissen zijn een om nooit meer te vergeten ervaring!

28 Like je reisblog Reischick Ga je Reischick volgens op Twitter, Instagram of Google+

29 Travel tag been there, done that, bought the t-shirt van reisblog reischick Een Reisblog is best persoonlijk! Natuurlijk heb ik een gigantische bucket list waar ik de komende jaren allemaal nog naartoe wil en wat ik wil gaan beleven en kan ik heel veel uitzoeken, wat ik ook heel graag doe. Alleen wat ik heb ik allemaal beleefd en wat kan ik delen. Nou best veel vind ik zelf als ik er over nadenk. Er is best een leuk reisdagboek opgesteld en ik vind het leuk om juist dit in een blog te delen, want ik kan er gesprekken, ochtenden, middagen, avonden mee vullen, maar waarom het niet bloggen! Wat kun je dus verwachten van het reisblog Travelchick, nou daar is een leuke Travel tag voor been there, done that, bought the t-shirt om de leukste ervaringen alvast te delen. Waar ben ik echt geweest. Deze tag kwam ik trouwens tegen bij GoYvon en zij is dol op reis taglijstjes. Super leuk om te lezen. Travel tag been there, done that, bought the t-shirt! Welke landen van de wereld heb je al bezocht? Ik denk dat het best een leuk lijstje is en in veel landen ben ik ook al een aantal keer geweest. Een beetje kriskras door elkaar: België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Kroatië, Slowakije, Turkije, Bulgarije, Griekenland, Marokko, Tunesië, Egypte, Dubai (VAE), Vietnam, Thailand, Verenigde Staten, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Luxemburg, Ierland, Verenigd Koninkrijk, Abu Dhabi (VAE). Ik denkt dat ik iets vergeet, maar welk land? Ik heb even geen idee! Welke landen staan op je bucketlijst? Jeetje wat een vraag! Ik heb een giga bucketlist met grote

30 dingen, maar ook kleine tripjes. Een top vijf grote reizen op de bucketlijst van reisblog travelchick? 1. Rondreis Zuid Afrika hier hebben mijn ouders vijf jaar gewoond en het heeft een emotionele waarde. 2. Indonesië Java en Bali mijn vriend heeft Indonesische roots en mijn kindje dus ook. De roots komen uit Java en graag zouden wij deze geschiedenis uitzoeken en opzoeken. Van mijn eigen familie heeft een groot gedeelte van mijn familie in Indonesië gewoond voor de Tweede Wereldoorlog en in een Japannerskamp vervolgers doorgebracht ook deze geschiedenis zou ik verder willen uitzoeken en bekijken. Een land met veel persoonlijke geschiedenis voor ons. 3. Rondreis Australië met Melbourne voor foodtravel en wijngebieden. Een geniet en relaxreis. 4. Rondreis Texas. In Texas ben ik in Dallas geweest deze stad vond ik verrassend geweldig en de staat Dallas smaakt naar meer! 5. Reis Coast to Coast door de USA van New York naar San Francisco! Door diverse Natuurparken en culinaire steden, natuurlijk met een soort omweg. Een top vijf kleine reizen op de bucketlist van reisblog travelchick? 1. Berlijn, zo dichtbij en toch zo ver weg, want ik ben er nog niet geweest en moet er gewoon naartoe. 2. Bordeaux, de wijntrip voor het proeven in kopen van rode wijn. Gewoon een roadtrip niet te ver weg en door de Franse zuidelijke weggetjes rijden. Heerlijk en het voelt heel idyllisch. 3. San Sebastian, de beste tapasbars ooit beloven ze en daar wil ik het eten proeven. 4. Texel, ja grappig het eiland Texel! Ik ben wel op de waddeneilanden geweest, maar nog nooit op Texel. Het wordt gewoon echt een keertje tijd om dit eiland te ontdekken, vooral nu als gezin.

31 5. Krakau, Polen en dan in combinatie met een bezoek Auswitsch. Iets wat heel indrukwekkend en leerzaam is en ik wil bezoeken ook met mijn kindje over een aantal jaar. contrast met Krakau is groot dit schijnt namelijk weer hele leuke stad in Pole te zijn. aan wat Het een En dan is dit een selectie, want de lijst is echt nog veel langer! Wat is jouw meest ideale vakantie? Hoe zeg je het eigenlijk, maar een beetje een combinatie van alles. Actief, cultuur, natuur, maar het volgende moment aan het zwembad met een cocktail en even helemaal niks! Hoe wij actief, cultuur en natuur gaan combineren de komende jaren? Spannend met een kindje van bijna een jaar, daar ga ik je bij meenemen. De Verenigde Staten rondreis was hier geweldig voor met een combinatie van Texas, Las Vegas, Grand Canyon, Napa en Californië, zoveel door elkaar. Maar ook de combinatie van Dubai en rondreizen door Vietnam bracht alles!

32 Welke plek vond jij zo bijzonder daar zou jij nog weleens heen willen? Ik vond de Grand Canyon echt fantastisch mooi! Daar raak je eigenlijk nooit uitgekeken. Wij waren hier eind oktober, waardoor het al fris was, maar hier ga ik zeker nog een keer als gezinsreis en dan willen we ook raften dus echt door de canyon heen en er gaan kamperen. Het lijkt mij helemaal fantastisch. Laat je allerleukste vakantiefoto zien: Eén van de allereerste foto s met mijn reispartner in crime! Tijdens onze eerste grote reis samen door Marokko op Djem El Fna. Love, happy en trots! Ben je al eens voor je werk op reis geweest: Wel veel in hotels overnacht, maar niet op reis helaas. Alleen wat is op reis voor je werk? Ik heb een aantal jaar voor NH Hoteles gewerkt en ik ging hiervoor vaak op training bij andere hotels. Hiervoor ken ik veel NH Hotels in Amsterdam

33 heel goed! Zoals Schiller waar Humberto bijvoorbeeld wordt uitgezonden met RTL Late Night. Ook gaf het mij de luxe om heel goedkoop hotels te boeken in het buitenland en ook Nederland natuurlijk. Ik ging daardoor wel vaker op citytrip dan andere denk ik. dus ja ik ging op reis voor mijn werk en door mijn werk. Ik zou het zo vergeten, maar ook toen ik bij Grolsch werkte in Amsterdam ging ik regelmatig met het team naar andere steden in NL wel, maar ik ging wel de leuke steden van NL ontdekken! Lucky me! Ook mijn foodblog heeft al voor leuke tripjes gezorgd, helaas nog geen complete reizen, maar uitjes voldoende. Met wie ga je meestal op reis? De laatste jaren met mijn vriend en in de toekomst zal dit worden uitgebreid met mijn zoontje van nu 10 maanden. Met wie zou je nog wel eens op reis willen gaan? Nu staat echt op het wensenlijstje onze eerste gezinsreis! Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland? Cliché, maar ik laat natuurlijk mijn gezinnetje niet thuis! Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin? Attractiepark! Ik ben echt een fan van Disney en ik woon in Kaatsheuvel in de achtertuin van de Efteling, dus ja. Zou je liever een ski- of een zonvakantie hebben? Ik heb nog nooit op ski s gestaan! Wel de ambitie, maar als ik moet kiezen dan ga ik toch altijd weer naar de zon hmmmm, hoe kan dat toch? Het heeft eigenlijk ook niet zo met zon te maken, de reis wordt altijd gecombineerd met cultuur, rondreizen, natuur en meer, dan kom ik niet aan de gedachte skiën toe. Wat is jouw leukste vakantieherinnering? De beste vakantieherinnering creëer je iedere keer overnieuw en die had ik als kind al en heb ik nog steeds. De kriebels of eigenlijk een soort spanning en vlinders in de buik als je op reis gaat. Ook als heb je alles nog zo goed uitgezocht, je

34 gaat op reis naar het onbekende en dat vind ik fantastisch! Wat was jou minst leuke vakantieherinnering? De minste leuke vakantieherinnering vind ik echt bagage die niet aankomt! Als je éénmaal op reis bent wordt veel altijd wel verzacht door het feit dat je op reis bent en dat is een mooi idee, maar zonder je bagage ben je best hulpeloos en op dat moment is de service ook echt minimaal. Op zo n moment kom je er achter dat je reisverzekering ook echt helemaal niet zo veel dekt als je dacht, helemaal niet als je bagage niet is aangekomen op Schiphol, dan ben je thuis en zoek je het maar uit gggggrrrr. Naar welke land ga je dit jaar op vakantie? Wij zijn nog super zoekend! Deze zomer gaan we voor leuke tripjes in NL en een weekend Antwerpen, in september ga ik misschien nog naar blogweekend in Londen en onze eerste grote reis gaat plaats vinden in maart het duurt nog even, maar dan kunnen we goed bucketlisten en sparen! Heb jij goede tips en leuke ideeën? Voor wat wij in NL moeten gaan doen, wat ik in Londen moet doen, in Antwerpen of waar ik in maart naartoe moet met een kindje van 1,5 laat het mij zeker weten! Ik sta altijd open voor leuke tips en ideeën. Je kunt lezen waar ik al bent geweest dus heb jij een top aanvulling, mag ook zeker buiten de bucketlist dan let me know! Waar zou je nooit naartoe op vakantie gaan? Een land waar ik mijn kindje in gevaar breng met enge ziekte waar ik hem niet tegen kan beschermen. Inenten kan natuurlijk wel en sowieso geef ik daar zelf ook niet de voorkeur aan ik wil mij veilig voelen. Landen waar ik verder niet naartoe ga zijn oorlogsgebieden en conflictgebieden. Verder houd ik echt wel van een uitdaging en plan ik graag alles zelf of laat mij sturen en ga op onderzoek uit dus kom, maar op. Like je reisblog Reischick Ga je Reischick volgens op Twitter, Instagram of Google+

35

Reis top 5 tag van Reisblog Reischick

Reis top 5 tag van Reisblog Reischick Reis top 5 tag van Reisblog Reischick Leuk al die tags invullen ik haal zo ook echt allemaal mooie reisherinneringen weer omhoog. Naast leuk dus ook heel praktisch! Wat ik nog leuker vind is dat ze ook

Nadere informatie

Reis top 5 tag van Reisblog Reischick

Reis top 5 tag van Reisblog Reischick Reis top 5 tag van Reisblog Reischick Leuk al die tags invullen ik haal zo ook echt allemaal mooie reisherinneringen weer omhoog. Naast leuk dus ook heel praktisch! Wat ik nog leuker vind is dat ze ook

Nadere informatie

Reisblogger Reischick Voorstellen

Reisblogger Reischick Voorstellen Reisblogger Voorstellen Reischick Even Reisblogger Reischick Voorstellen Even voorstellen Ik ben Daphne van Aken een 30-jarige (1985) reisgekke mama, samenwonend in het Brabatse Kaatsheuvel met Eric en

Nadere informatie

Reisblog Reischick. 25 Reisweetjes tag. Eerste vliegreis. Kindervakanties. Afgestudeerd in Reizen. Reispapa

Reisblog Reischick. 25 Reisweetjes tag. Eerste vliegreis. Kindervakanties. Afgestudeerd in Reizen. Reispapa 25 Reisweetjes tag Reisblog Reischick van Leuk een tag met 25 reisweetjes en dan natuurlijk 25 reisweetjes die persoonlijk zijn voor mij. Deze tag gaat al weer even rond op het internet onder de reisbloggers

Nadere informatie

Travel tag been there, done that, bought the t-shirt van reisblog reischick

Travel tag been there, done that, bought the t-shirt van reisblog reischick Travel tag been there, done that, bought the t-shirt van reisblog reischick Een Reisblog is best persoonlijk! Natuurlijk heb ik een gigantische bucket list waar ik de komende jaren allemaal nog naartoe

Nadere informatie

favorieten Favoriete grote wereldkaart? 1. Grote papieren wereldkaart

favorieten Favoriete grote wereldkaart? 1. Grote papieren wereldkaart Grote wereldkaart favorieten mijn Ik vind ze zo leuk een grote wereldkaart voor in huis, voor de reisplanning. Om bij weg te dromen, te plannen en ook voor kinderen om mee te spelen en om kinderen al een

Nadere informatie

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick Dubai on a budget De afgelopen weken heb ik veel taglijstjes ingevuld, zodat jullie mij een beetje leren kennen als blogster en wat ik heel leuk vind, deze taglijsten zijn ook veel meer gelezen dan dat

Nadere informatie

Reis top 5 tag van Reisblog Reischick

Reis top 5 tag van Reisblog Reischick Reis top 5 tag van Reisblog Reischick Leuk al die tags invullen ik haal zo ook echt allemaal mooie reisherinneringen weer omhoog. Naast leuk dus ook heel praktisch! Wat ik nog leuker vind is dat ze ook

Nadere informatie

Reis top 5 tag van Reisblog Reischick

Reis top 5 tag van Reisblog Reischick Reis top 5 tag van Reisblog Reischick Leuk al die tags invullen ik haal zo ook echt allemaal mooie reisherinneringen weer omhoog. Naast leuk dus ook heel praktisch! Wat ik nog leuker vind is dat ze ook

Nadere informatie

Reisblog Reischick. 25 Reisweetjes tag. Eerste vliegreis. Kindervakanties. Afgestudeerd in Reizen

Reisblog Reischick. 25 Reisweetjes tag. Eerste vliegreis. Kindervakanties. Afgestudeerd in Reizen 25 Reisweetjes tag Reisblog Reischick van Leuk een tag met 25 reisweetjes en dan natuurlijk 25 reisweetjes die persoonlijk zijn voor mij. Deze tag gaat al weer even rond op het internet onder de reisbloggers

Nadere informatie

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick Dubai on a budget De afgelopen weken heb ik veel taglijstjes ingevuld, zodat jullie mij een beetje leren kennen als blogster en wat ik heel leuk vind, deze taglijsten zijn ook veel meer gelezen dan dat

Nadere informatie

Bucketlist van Reisblog Reischick

Bucketlist van Reisblog Reischick Bucketlist Reischick van Reisblog Oké dit is echt een blog om nog heel vaak te corrigeren, bij te werken, aan te vullen en hopelijk om ook heel vaak bestemmingen van af te gaan strepen, want dit is mijn

Nadere informatie

Bucketlist van Reisblog Reischick

Bucketlist van Reisblog Reischick Bucketlist Reischick van Reisblog Oké dit is echt een blog om nog heel vaak te corrigeren, bij te werken, aan te vullen en hopelijk om ook heel vaak bestemmingen van af te gaan strepen, want dit is mijn

Nadere informatie

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick Dubai on a budget De afgelopen weken heb ik veel taglijstjes ingevuld, zodat jullie mij een beetje leren kennen als blogster en wat ik heel leuk vind, deze taglijsten zijn ook veel meer gelezen dan dat

Nadere informatie

Bucketlist van Reisblog Reischick

Bucketlist van Reisblog Reischick Bucketlist Reischick van Reisblog Oké dit is echt een blog om nog heel vaak te corrigeren, bij te werken, aan te vullen en hopelijk om ook heel vaak bestemmingen van af te gaan strepen, want dit is mijn

Nadere informatie

Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista

Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista Het persoonlijk alfabet gaat verder en ondertussen zijn we aardig onderweg in het alfabet, dit betekend ook dat ik het gewoon aan het volhouden ben. De E vind

Nadere informatie

Foodinista was in Napa Valley wijn district

Foodinista was in Napa Valley wijn district Foodinista was in Napa Valley wijn district Foodinista was in Napa Valley wijn district een heerlijke tijd en tijd voor een verslag van deze wijnvallei en het foodwalhalla van de Verenigde Staten. Tot

Nadere informatie

Reisinspiratie in Rome

Reisinspiratie in Rome Reisinspiratie in Rome In het voorjaar ga ik naar Spanje en genieten van Menorca één van de Balearen. Inderdaad een Spaans eiland. Alleen voor het najaar ben ik ook al weer een beetje aan rondkijken waar

Nadere informatie

Rustig en pitoresk Agios Prokopios

Rustig en pitoresk Agios Prokopios Rustig en pitoresk Agios Prokopios Naxos Voor ik vertrok naar het Griekse eiland Naxos, één van de misschien wel bekendere Cycladen eilandengroep, was het eiland Naxos voor mij totaal onbekend. Wat ik

Nadere informatie

Italië waar gaan we naartoe? Foto Inspiratie

Italië waar gaan we naartoe? Foto Inspiratie Italië waar gaan we naartoe? Foto Inspiratie Tijd om te reizen, dan is voor ons de vraag Italië waar gaan we naartoe? Eerst waarom Italië en hoe kun je mij gaan volgen op reisblog Reischick. Ons jaar Het

Nadere informatie

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Ik moet heel eerlijk toegeven sinds Florian geboren is zijn wij er niet echt aan toegekomen om hele leuke dingen te doen als gezin, er echt als gezin op uit

Nadere informatie

Is jouw doel om ze te overtuigen ook in Nederland te komen wonen? Nee hoor; ik ga ze gewoon kennis laten maken; verder niets.

Is jouw doel om ze te overtuigen ook in Nederland te komen wonen? Nee hoor; ik ga ze gewoon kennis laten maken; verder niets. Een stedentrip is wat Giga (28) het liefste doet tijdens zijn vakanties: het lijstje van steden die hij dit jaar nog gaat bezoeken is enorm; Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Antwerpen, Brugge, Gent, Praag,

Nadere informatie

At the train station. Treinstation. Situation 1. Begroet de persoon. Koop een enkele reis naar London.

At the train station. Treinstation. Situation 1. Begroet de persoon. Koop een enkele reis naar London. Treinstation At the train station Situation 1 Begroet de persoon. Koop een enkele reis naar London. Vraag hoe laat en van welk perron de eerst volgende trein vertrekt. Vraag hoe lang de reis ongeveer zal

Nadere informatie

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane Deze maand heb je al regelmatig kunnen lezen over onze avonturen in Oostenrijk en Italië. Ook in september en oktober heb ik er over geschreven, zoals in het

Nadere informatie

Naam: Vakantie. Vraag 1. Ben je weleens op vakantie geweest? Waarheen? Werkblad vakantie - Aardrijkskunde groep 5 - Niveau blauw.

Naam: Vakantie. Vraag 1. Ben je weleens op vakantie geweest? Waarheen? Werkblad vakantie - Aardrijkskunde groep 5 - Niveau blauw. Naam: Vakantie _ Een groot aantal Nederlanders gaat ieder jaar één keer op vakantie. Vaak gaat de reis naar het buitenland, bijvoorbeeld naar Duitsland, Frankrijk, Spanje, of nog verder. Maar Nederlanders

Nadere informatie

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Wijnspijs wandeling culinair verslag Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig

Nadere informatie

1. Gaat u deze zomer op vakantie?

1. Gaat u deze zomer op vakantie? Vakantie De zomervakantie komt er aan. 7 61% 6 5 1. Gaat u deze zomer op vakantie? 4 1 8% Ja Nee Weet niet Toelichting 1 Al geweest 2 Wij gaan altijd in het najaar. 2 Pasgeleden ouders geworden, geen geld

Nadere informatie

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België December Eetdagboek Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België Zo en voor ik het wist was het kerst, zo voelde mijn Decembermaand een beetje aan. Niet als iets vervelends, want December was leuk! Een drukke

Nadere informatie

Oktoberfest München we komen eraan

Oktoberfest München we komen eraan Oktoberfest München we komen eraan Afscheid nemen van Bella Italië en op naar een bestemming waar ik ontzettend graag naartoe wil. Niet zo zeer de stad München, daar heb ik eigenlijk niet heel veel verwachtingen

Nadere informatie

Koffer inpakken voor Parijs

Koffer inpakken voor Parijs Koffer inpakken voor Parijs Op mijn reisblog wil ik het niet alleen bloggen over mooie bestemmingen, dromen bij de bucketlist en de leuke, interessante en actieve dingen die je daar kunt gaan doen. Wat

Nadere informatie

DE EUROPESE UNIE MAVO Naam: Klas:

DE EUROPESE UNIE MAVO Naam: Klas: DE EUROPESE UNIE MAVO 2 2016 Naam: Klas: INLEIDING De Eerste Wereldoorlog vernietigde grote delen van Europa en de wereld. Nog nooit had een strijd tussen landen voor zoveel doden, gewonden, materiële

Nadere informatie

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen In april was een aantal dagen naar Mallorca. Misschien heb je mijn eerdere blogs al voorbij zien komen over mijn verblijf en heerlijke etentje of de leukste souvenir

Nadere informatie

Zonvakantie in Marrakech bij Kenzi Club Agdal Medina

Zonvakantie in Marrakech bij Kenzi Club Agdal Medina Zonvakantie in Marrakech bij Kenzi Club Agdal Medina Ik moet toegeven het is heel lang geleden dat ik in een All Inclusive Hotel heb overnacht en dat het ook eigenlijk niet echt het verblijf van mijn voorkeur

Nadere informatie

Leeuwarden stad van de smaak 2015

Leeuwarden stad van de smaak 2015 Leeuwarden stad van de smaak 2015 In Leeuwarden is het dit jaar allemaal te doen of eigenlijk te proeven en op smaak te beleven. In de stad in het noorden in Leeuwarden is het dit jaar, namelijk de Stad

Nadere informatie

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest Maritim Hotel Mallorca getest Galatzo Mallorca is voor mij best wel bekend moet ik eerlijk toegeven, daarom keek ik ook heel erg uit naar mijn tripje naar Mallorca in april dit jaar. Even een aantal dagen

Nadere informatie

Tekstsoortenles Overtuigende teksten niveau A

Tekstsoortenles Overtuigende teksten niveau A Tekstsoortenles Overtuigende teksten niveau A Wat doe je in deze les? Bij de les Andere tekstsoort van Nieuwsbegrip XL lees je allerlei verschillende soorten teksten. Zoals een verslag, een reclametekst,

Nadere informatie

Leukste strandlakens kies jij?

Leukste strandlakens kies jij? Leukste strandlakens kies jij? welke Gelukkig er komt weer strandweer aan en ik ga ook nog op reis. Zeker weten dat wij een aantal strand en zwembad dagen inplannen, want daar zijn wij heel hard aan toe

Nadere informatie

Werkblad Meander Thema 1: Onderweg

Werkblad Meander Thema 1: Onderweg Werkblad Meander Thema 1: Onderweg 1.1 Vakantiebestemmingen Schrijf 1, 2, 3, 4, 5, en 6 1. De reis start in Nederland 2. België is klein, dat gaat snel 3. Frankrijk is groot, pffff.wat duurt het lang!!

Nadere informatie

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas 10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas De gezellige maanden zijn begonnen en daarmee eigenlijk ook direct de cadeautjes maanden. Misschien ben je nog wel op zoek naar perfecte cadeautjes

Nadere informatie

November 2010. Nieuwsbrief 1

November 2010. Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief 1 Finse, Noorwegen Hallo! Welkom bij mijn eerste echte nieuwsbrief. Mijn intentie is om ongeveer elke 2 a 3 maanden een nieuwsbrief te maken met mijn belevenissen. Ik kreeg dit idee van mijn

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: lekker luieren

gedragsregel in verhaal: lekker luieren gedragsregel in verhaal: lekker luieren De zomerstage van dit jaar zit erop voor de zwemmers en natuurlijk ook voor Henk Haai. Ze hebben allemaal keihard getraind en hebben mooie prestaties neergezet op

Nadere informatie

Instructie: Wat weet je van de landen van de EU?

Instructie: Wat weet je van de landen van de EU? Instructie: Wat weet je van de landen van de EU? Korte omschrijving werkvorm De leerlingen gaan in tweetallen aan de slag en krijgen een werkblad. Welk land hoort bij de omschrijving? Elke lidstaat van

Nadere informatie

Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven.

Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven. Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven. U hebt voor deze toets maximaal een uur. Wacht tot u mag beginnen

Nadere informatie

Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar

Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar Onze laatste dag in Inle Lake. Een goede reden om goed afscheid te nemen van dit prachtige gebied in Myanmar en nog één keer de fiets te pakken en te genieten van de

Nadere informatie

ECC-Net: Travel app. Een nieuwe mobiele applicatie voor de Europese consument bij zijn reizen in het buitenland. Informatieblad app - ECC-Net: Travel

ECC-Net: Travel app. Een nieuwe mobiele applicatie voor de Europese consument bij zijn reizen in het buitenland. Informatieblad app - ECC-Net: Travel 1 ECC-Net: Travel app Een nieuwe mobiele applicatie voor de Europese consument bij zijn reizen in het buitenland Een gezamenlijk project van het Netwerk van Europese Consumentencentra Naam van de APP ECC-Net:

Nadere informatie

Ik ben een Europees burger. Ik kan het laten zien.

Ik ben een Europees burger. Ik kan het laten zien. Ik ben een Europees burger. Ik kan het laten zien. Ik heet Ik ben jaar. Ik woon.. Mijn school. @ELICIT AEDE-NL 03 Ik ken Europa. Ik ken Europa @ELICIT AEDE-NL 03 Ik ken Europa. De landen met hun hoofdsteden.

Nadere informatie

Thailand. Palmbomen Tuk-tuk. Neem je ouders mee naar... Thailand. Olifanten Tempels Eilanden. Apen Monniken Oerwoud Bangkok

Thailand. Palmbomen Tuk-tuk. Neem je ouders mee naar... Thailand. Olifanten Tempels Eilanden. Apen Monniken Oerwoud Bangkok Olifanten Tempels Eilanden Palmbomen Tuk-tuk Apen Monniken Oerwoud Bangkok Neem je ouders mee naar... Thailand Een reisgids voor kinderen?! Ben jij een echte avonturier? Zou je meer willen weten over Thailand?

Nadere informatie

Iedereen West-Vlaams!

Iedereen West-Vlaams! Iedereen West-Vlaams! / start: 2009 / West-Vlaamse identiteit + trots op eigen regio / - campagne met niet-west-vlamingen - verkiezing West-Vlaams woord en West-Vlaamse uitdrukking die niet mogen verdwijnen

Nadere informatie

Inhoud. Voorbereiding. Waar ga je naar toe. Hoe doe je het met School. Een probleem. Ik heb niks te doen. Dag en nacht varen.

Inhoud. Voorbereiding. Waar ga je naar toe. Hoe doe je het met School. Een probleem. Ik heb niks te doen. Dag en nacht varen. Inhoud Voorbereiding Waar ga je naar toe Hoe doe je het met School Een probleem Ik heb niks te doen Dag en nacht varen De wereld rond Geen eten Vissen Bang voor vissen haaien Snorkelen Terug INLEIDING.

Nadere informatie

Sandhya. Reizen. uw vakantie begint bij Sandhya Reizen. sinds 1993

Sandhya. Reizen. uw vakantie begint bij Sandhya Reizen. sinds 1993 Sandhya Reizen uw vakantie begint bij Sandhya Reizen sinds 1993 Programmaboekje 2016 DUITSLAND - Berlijn Bestemming 4 Daagse busreis naar Berlijn Vertrekdatum: 26 Mei, 14, 22 Juli 2016, 12 Augustus 2016

Nadere informatie

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17 Inhoud Waarom dit boek? 7 1 De ik-fabriek, wat is dat? 10 2 Lichaamsseintjes 14 3 Je lichaam is net een fabriek 17 4 De ik-fabriek, hoe ziet die eruit? 18 4.1 De eerste verdieping: voelen 20 4.2 De tweede

Nadere informatie

Actief & Avontuurplein. (Hal 2) Suriname, kleurrijke grond! Verre Reizen is voor iedereen! (FOX) Tips & Trucks voor betere vakantiefoto s (Canon)

Actief & Avontuurplein. (Hal 2) Suriname, kleurrijke grond! Verre Reizen is voor iedereen! (FOX) Tips & Trucks voor betere vakantiefoto s (Canon) woensdag 9 januari Hong Landelijk Toerisme en wandelen in Gran Canaria Ruzie met een neushoorn in Zuid-Afrika Schotland per trein Verre Reizen is voor iedereen! Fietsavontuur Europa met kinderen (Europa

Nadere informatie

Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson

Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson 24 MEI - 29 MEI Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson 5 dagen genieten van de mooiste stukjes van Europa, ongerepte natuur en adembenemende rijderswegen. De Adriatic

Nadere informatie

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Ik moet heel eerlijk toegeven sinds Florian geboren is zijn wij er niet echt aan toegekomen om hele leuke dingen te doen als gezin, er echt als gezin op uit

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul

Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul 16 juli 2014; Op vakantie naar Bali met mijn gezin, schoonzus en nichtje, zwager EN moeder. Na een relaxte vlucht (ondanks dat mijn schoonzus niet wist waar

Nadere informatie

Infused water smaken tips

Infused water smaken tips Infused water smaken tips Zo poeh he, wat is het warm! En er lijkt ook niet echt een einde aan te komen. Ach wat zeuren we eigenlijk. Is het een waterig en koud voorjaar dan zeuren we. Is het een warme

Nadere informatie

Egypte. Neem je ouders mee naar... Egypte. Caïro Mummies Kameel. Oases De Nijl. Woestijn Sfinx. Een reisgids voor kinderen?!

Egypte. Neem je ouders mee naar... Egypte. Caïro Mummies Kameel. Oases De Nijl. Woestijn Sfinx. Een reisgids voor kinderen?! Piramides Woestijn Sfinx Farao Oases De Nijl Caïro Mummies Kameel Neem je ouders mee naar... Egypte Een reisgids voor kinderen?! Ben jij een echte avonturier? Zou je meer willen weten over Egypte? Dat

Nadere informatie

Foodcravings op reis: De favorieten van Foodblogger Foodinista

Foodcravings op reis: De favorieten van Foodblogger Foodinista Foodcravings op reis Stiekem herkennen we het allemaal wel een beetje de foodcravings op reis en tijdens onze vakanties. We hebben denk ik allemaal wel lievelingseten als we op vakantie gaan en voor we

Nadere informatie

1. Gaat u deze zomer met vakantie?

1. Gaat u deze zomer met vakantie? Vakantie 8 7 6 5 4 68% 1. Gaat u deze zomer met vakantie? (n=149) 3 21% 11% Ja Nee Weet (nog) niet Toelichting Ja Naar kreta...heerlijk ben net terug Nee Ben bijna 88 jaar. Ga altijd in het voorjaar en

Nadere informatie

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch,

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS Hout en Plaatmateriaal JAAROVERZICHT gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS 1 van 20 08/15/2011 Hout Nederland - Index en Samenvatting Per Categorie (genummerd) zijn de gegevens uitgesplitst

Nadere informatie

Gezondheid: uw Europese ziekteverzekeringskaart altijd mee op vakantie?

Gezondheid: uw Europese ziekteverzekeringskaart altijd mee op vakantie? MEMO/11/406 Brussel, 16 juni 2011 Gezondheid: uw Europese ziekteverzekeringskaart altijd mee op vakantie? Vakantie verwacht het onverwachte. Gaat u binnenkort op reis in de EU of naar IJsland, Liechtenstein,

Nadere informatie

Nederland 0,10 0,10. Internationaal 0,10 0,10. Alarmnummer 112 Gratis Gratis

Nederland 0,10 0,10. Internationaal 0,10 0,10. Alarmnummer 112 Gratis Gratis Tarievenkaart Starttarieven Doel Incl. btw Mobiel Nederland 0,10 0,10 Internationaal 0,10 0,10 Tarieven bellen binnen Nederland tarieven in euro/ minuut (doorberekend per hele minuut) Bestemming Incl.

Nadere informatie

Nikos Takis Fashion Hotel Griekenland Rhodos Rhodos Stad

Nikos Takis Fashion Hotel Griekenland Rhodos Rhodos Stad Nikos Takis Fashion Hotel Griekenland Rhodos Rhodos Stad 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Nikos Takis Fashion Hotel - (Griekenland Rhodos Rhodos Stad) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Week 1. Donderdag 14 juli Vandaag staat er een uitstapje voor je geboekt naar Aqualand Playa del Delftse hout.

Week 1. Donderdag 14 juli Vandaag staat er een uitstapje voor je geboekt naar Aqualand Playa del Delftse hout. HOERA, het is eindelijk zomervakantie, heerlijk 6 weken vrij! Deze zomervakantie verandert onze BSO in All inclusief resort t Palet. Een heerlijke plek om jouw vakantie door te brengen! Zo kan je genieten

Nadere informatie

Pasen en leuke plannen

Pasen en leuke plannen Maart Eetdagboek Koffie, Pasen en leuke plannen Weer een nieuw eetdagboek met niet alleen eten, maar een beetje van alles eigenlijk. Een maand, waarin ik niet heel veel buiten de deur was, helaas, want

Nadere informatie

Eten in Bagan in Myanmar de lekkerste eettips

Eten in Bagan in Myanmar de lekkerste eettips Eten in Bagan in Myanmar de lekkerste eettips De volgende bestemming in Myanmar is Bagan. Ook hier gaan we natuurlijk weer eten en wederom het eten hier in Myanamar is heel lekker en goed. Wij begrijpen

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

Thailand. Neem je ouders mee naar... Thailand. Apen Monniken Oerwoud Bangkok. Tuk-tuk. Tempels Eilanden. Een reisgids voor kinderen?!

Thailand. Neem je ouders mee naar... Thailand. Apen Monniken Oerwoud Bangkok. Tuk-tuk. Tempels Eilanden. Een reisgids voor kinderen?! Olifanten Tempels Eilanden Palmbomen Tuk-tuk Apen Monniken Oerwoud Bangkok Neem je ouders mee naar... Thailand Een reisgids voor kinderen?! Ben jij een echte avonturier? Zou je meer willen weten over Thailand?

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

Hoe ik talent voor het leven kreeg

Hoe ik talent voor het leven kreeg Hoe ik talent voor het leven kreeg in makkelijke taal Rodaan Al Galidi Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen 1 Mijn naam is Semmier Kariem. Ik ben in 1991 gevlucht uit Irak. Daar was Saddam Hoessein

Nadere informatie

Argentinië. Inleiding. Geografie

Argentinië. Inleiding. Geografie Argentinië Inleiding Argentinië is vooral bekend om de Tango, dat is een wereldberoemde dans, op speciale muziek. En natuurlijk is Argentinië óók bekend om Máxima. De tango is in de 19e eeuw ontstaan in

Nadere informatie

Leuven en de biertjes ga foodpairen

Leuven en de biertjes ga foodpairen Leuven en de biertjes ga foodpairen Ik nam je vorige maand al mee in mijn Foodie in Leuven blog en vatte een beetje alles samen wat ik heb gedaan tijdens een weekendje Leuven, vooral wat ik heb gegeten

Nadere informatie

Foodblog jaaroverzicht Januari

Foodblog jaaroverzicht Januari Foodinista Foodblog Jaaroverzicht 2014 Wat een jaar was het! Tijd voor het Foodinista Foodblog jaaroverzicht om het jaar 2014 helemaal af te sluiten! Een aantal highlights, want wat een jaar was het als

Nadere informatie

Kampleiding Hoi Hoi,

Kampleiding Hoi Hoi, Kampleiding 2019 Hi kampgangers! Mijn naam is Rick van der Weide. Ik ben 31 jaar en ga alweer voor de 10 e keer mee op kamp. Zoals elk jaar kijk ik weer ontzettend uit naar Pupillenkamp van Groen Geel.

Nadere informatie

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips Kids kookboek tips Maart en het zou een beetje lente moeten worden, maar zo voelt het toch nog niet, wat is het koud! Gelukkig de lente staat deze maand niet centraal op de blog, maar de kinderen wel,

Nadere informatie

Welkom bij Youropi.com

Welkom bij Youropi.com Welkom bij Youropi.com Youropi.com is jouw online city guide. Sinds november 2007 is de website live en kun je er over meer dan 75 steden informatie vinden. Of het nu gaat om een middagje shoppen in Maastricht

Nadere informatie

DE WERKVORM IN HET KORT

DE WERKVORM IN HET KORT EUROPESE UNIE MEI 2014 - POLITIEK IN PRAKTIJK #3 WAT HEB JE NODIG? Werkbladen met landomschrijvingen Kaart van Europa DE WERKVORM IN HET KORT Er zijn 28 landen lid van de Europese Unie. In deze opdracht

Nadere informatie

Europese feestdagen 2019

Europese feestdagen 2019 Januari - Februari - Maart Bestemming Januari Februari Maart Nederland (NL) 01-01 Bestemming Januari Februari Maart België (BE) 01-01 Bosnie en Herzegovina (BA) 01-01 02-01 01-03 Bulgarije (BG) 01-01 01-02

Nadere informatie

Het huis van mijn gastgezin

Het huis van mijn gastgezin Camp Troll (Noorwegen) Oslo Gardermoen, de bestemming van mijn vlucht. Vanaf Schiphol is het ruim anderhalf uur vliegen, en het was best spannend als je voor het eerst in een vliegtuig zit, ook al was

Nadere informatie

Bij de tijd Groep 6 thema 3, les 1 De Opstand Werkblad 1. dit is Klaas. Klaas is veer-tien jaar. hij loopt al heel lang.

Bij de tijd Groep 6 thema 3, les 1 De Opstand Werkblad 1. dit is Klaas. Klaas is veer-tien jaar. hij loopt al heel lang. Bij de tijd Groep 6 thema 3, les 1 De Opstand Werkblad 1 Rouwdouwen Kleur de woorden: sol-daat = geel vecht = rood vrij-heid = groen held = blauw dit is Klaas Klaas is veer-tien jaar hij loopt al heel

Nadere informatie

verkrijgbaar via www.nmbs.be

verkrijgbaar via www.nmbs.be verkrijgbaar via www.nmbs.be Waar hang jij dit jaar uit? Wachten op de zon in Belgenland, op uitstap naar zee of de Ardennen? Of zoek je toch liever het avontuur op? Komt mooi uit, want met je eigen InterRail

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS Hout en Plaatmateriaal JAAROVERZICHT gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS 1 van 22 08/15/2011 Hout Nederland - Index en Samenvatting Per Categorie (genummerd) zijn de gegevens uitgesplitst

Nadere informatie

Statistiek internationale kinderontvoering 2008

Statistiek internationale kinderontvoering 2008 Statistiek internationale kinderontvoering 8 Cijfers 8 Aantal zaken: Aantal betrokken kinderen: Aantal afgeronde zaken : Aantal kinderen in afgeronde zaken: Inkomende zaken: 59 76 44 57 Verzoeken teruggeleiding?

Nadere informatie

nr. 811 van TOM VAN GRIEKEN datum: 10 augustus 2015 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen die worden opgevoed in het buitenland

nr. 811 van TOM VAN GRIEKEN datum: 10 augustus 2015 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen die worden opgevoed in het buitenland SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 811 van TOM VAN GRIEKEN datum: 10 augustus 2015 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Kinderen die worden opgevoed in het buitenland

Nadere informatie

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Las Longueras - (Spanje Gran Canaria Valle de Agaete) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Wordt opgeleid tot succesvol trader op een unieke locatie: Dubai

Wordt opgeleid tot succesvol trader op een unieke locatie: Dubai Wordt opgeleid tot succesvol trader op een unieke locatie: Dubai Dubai is de afgelopen jaren van relatief onbekende stad ergens in het Midden-Oosten uitgegroeid tot de topbestemming van de jetset en het

Nadere informatie

Statistiek internationale kinderontvoering 2008

Statistiek internationale kinderontvoering 2008 Cijfers 8 Statistiek internationale kinderontvoering 8 Aantal zaken: Aantal betrokken kinderen: Aantal afgeronde zaken : Aantal kinderen in afgeronde zaken: Inkomende zaken: 59 76 44 57 Verzoeken teruggeleiding

Nadere informatie

- Waarschuwing- dit is een pittige les!

- Waarschuwing- dit is een pittige les! - Waarschuwing- dit is een pittige les! Herken je de volgende situatie: Je vraagt aan je partner (heb je deze niet denk dan even terug aan de tijd dat je deze wel had) of hij de vuilniszak wilt buiten

Nadere informatie

Huishoudbeurs 2016 + shoplog

Huishoudbeurs 2016 + shoplog Huishoudbeurs 2016 + shoplog Elk jaar weer is het de traditie om samen met mijn beste vriendin naar de huishoudbeurs te gaan. Mijn plan was, om heel voorzichtig daar aan haar te vragen of ze het erg vond

Nadere informatie

Pannenkoeken, BBQ en Gin

Pannenkoeken, BBQ en Gin Augustus Eetdagboek Pannenkoeken, BBQ en Gin Augustus is bijna helemaal afgelopen en tegenwoordig gebeurt er zo veel, waar ik heel erg blij mee ben dat ik soms allemaal niet meer kan bijhouden, maar ik

Nadere informatie

BOX 53/54/55. Deze 3dvd-box verschijnt in juni en neemt de kijker mee op een treinreis door o.a. Zwitserland, Groot-Brittannië en Duitsland.

BOX 53/54/55. Deze 3dvd-box verschijnt in juni en neemt de kijker mee op een treinreis door o.a. Zwitserland, Groot-Brittannië en Duitsland. RAIL AWAY Al meer dan 20 jaar is de serie Rail Away een begrip onder treinliefhebbers. De eerste uitzending vond plaats op 6 januari 1996 en sindsdien zijn er 25 seizoenen met meer dan 180 afleveringen

Nadere informatie

Het is uitverkoop! Dress to Impress

Het is uitverkoop! Dress to Impress Het is uitverkoop! Dress to Impress Ook een beetje veel uitgegeven in december en moet je eigenlijk weer een beetje sparen in januari? Of ben je er juist helemaal klaar voor? De uitverkoop! Tijd om te

Nadere informatie

Europese feestdagen 2018

Europese feestdagen 2018 Januari - Februari - Maart Bestemming Januari Februari Maart Nederland (NL) 01-01 Bestemming Januari Februari Maart België (BE) 01-01 Bosnie en Herzegovina (BA) 01-01 02-01 01-03 Bulgarije (BG) 01-01 03-03

Nadere informatie

De vier uit Ohrid, samen met onze twee gast broers en gast zus.

De vier uit Ohrid, samen met onze twee gast broers en gast zus. onderhands maar bovenhands, anders kennen ze niet en je krijgt om de haverklap een hand) en een knuffel, ik vond m n gastgezin direct geweldig. Het was erg ver rijden vanaf Skopje naar het huis van mijn

Nadere informatie

INKIJKEXEMPLAAR. challenges voor ouders en kids! Spelboekje. Samenspel. Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY

INKIJKEXEMPLAAR. challenges voor ouders en kids! Spelboekje. Samenspel. Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY INKIJKEXEMPLAAR 20 challenges voor ouders en kids! Spelboekje Samenspel Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY Samenspel is ontwikkeld voor de Week van de Opvoeding 2018 Concept en tekst:

Nadere informatie

Eten en drinken in Inle Lake Myanmar

Eten en drinken in Inle Lake Myanmar Eten en drinken in Inle Lake Myanmar Wat een rijke cultuur heeft Myanmar. Cultuur wisten we natuurlijk, daarom zijn wij er ook naartoe gereisd, maar qua eten en drinken overtreft het de verwachtingen.

Nadere informatie

Boedapest heeft een plekje in mijn hart

Boedapest heeft een plekje in mijn hart Boedapest heeft een plekje in mijn hart Boedapest heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart. Niet alleen ben ik een aantal keer in deze mooie Oost- Europese stad geweest voor een leuke citytrip. In

Nadere informatie

Lionsclub Nederland, heel erg bedankt voor weer zo n fantastische ervaring! Esmée Otterloo.

Lionsclub Nederland, heel erg bedankt voor weer zo n fantastische ervaring! Esmée Otterloo. En ook dit jaar hoorde ik weer op mijn verjaardag naar welk land ik op uitwisseling zou gaan. Na een fantastisch avontuur in Canada (2010), zag ik er ook weer erg naar uit om naar Turkije te gaan :) Op

Nadere informatie