Reis top 5 tag van Reisblog Reischick

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reis top 5 tag van Reisblog Reischick"

Transcriptie

1 Reis top 5 tag van Reisblog Reischick Leuk al die tags invullen ik haal zo ook echt allemaal mooie reisherinneringen weer omhoog. Naast leuk dus ook heel praktisch! Wat ik nog leuker vind is dat ze ook gewoon al gelezen en gevonden worden? Echt geweldig! Ik blog en schrijf voor mij zelf, maar wel heel leuk als jullie natuurlijk mee lezen. Heel, Nederlands, maar dat maakt het gezellig! Al geblogt in de taglijsten heb ik heel Nederlands, Wanderlust en de Traveltag. Met veel wensen en wat ik ga doen. Nu tijd voor een echte ervaringen taglijst mijn Reis Top 5 tag. Oh, jee! Keuzes maken en er is zo veel om uit te kiezen! Ik kwam deze mijn Reis Top 5 tag tegen bij In het Vliegtuig het leuke reisblog van Denise van Rijswijk, ik volg je sowieso al een tijdje veel plezier in Tunesië! en de Reis top 5 tag is eigenlijk van Marcella Molenaar. Deze tag gaat echt al een tijdje rond onder de travelbloggers en tja ik word nog niet getagt dus neem hem leuk even over. Reisblog Reischick keuzes maken voor de Reis top 5 Tag Reis top 5 Mijn favoriete Accommodatie Ik heb de afgelopen jaren al in heel wat mooie hotels, leuke hostels, goed bereikbare boutique hotels en meer fantastische accommodaties mogen overnachten en dat maakt de keuze ontzettend moeilijk om te kiezen voor mijn echte top 1 accommodatie. Wel krijg ik nu direct inspiratie om, maar snel een top 10 accommodatie lijst te gaan bloggen met leuke foto s erbij. Voor nu ga ik echt kiezen en dan kies ik voor mijn favoriete hotel in Noord Thailand. Dit ook doordat wij dit hotel niet geboekt hadden, geen research op voorhand, maar hier met onze huurauto naartoe zijn gereden midden tussen de

2 rijstvelden en ons totaal hebben laten verrassen! Wat een oase! Het is een vijf sterren resort, waar wij door laagseizoen, maar 50 Euro per nacht hebben betaald en waar maar 8 kamers in het hele resort bezet waren. Een ware beleving. Uiteindelijk zijn wij hier voor onze rust 4 nachten gebleven en wisten wij dat wij op de Thaise Eilanden minder rusten zouden krijgen dan in dit bijna privé resort. De kamers zijn trouwens heel groot, maar boek dan wel een junior suite! De tips is wel om je upgrade altijd pas bij de lokatie zelf te reserveren, de kortingen in Azië zijn dan gigantisch. Eigenlijk kun je hier bij ieder hotel wel op onderhandelen. Een echte aanrader vooral in juni-september in Thailand. Voor The Quarter Pai Resort moet je wel zelf een auto huren in Chang Mai of Chang Rai en dan gaan rijden, maar dan ontdekt je ook echt prachtig Thailand. Puur, natuur en tempels waar je anders niet komt. Oh, je ik ga over veel meer bloggen dan alleen over mij favoriete accommodatie. Meer over Noord Thailand volgt!

3

4

5 Mijn reis top 5 De verrassendste stad Mijn meest verrassende stad is echt Dallas geweest! Door de USA heb ik een roadtrip gemaakt van New Orleans met een hele grote omweg naar Los Angeles. Dallas hadden wij op deze reis als een korte tussenstop geboekt en daar hadden wij spijt van! Wat een gave stad! De hele staat Texas smaakt nu naar meer en staat bij ons stevig op de bucketlist. Natuurlijk ga je over de hele USA ervaringen nog heel veel tips en tricks lezen. Stay tuned. Mijn reis top 5 De mooiste kustlijn Nee geen strand waar je even gaat relaxen, maar een kustlijn die je gaat cruisen, waar je gaat wel gaat relaxen, met heel veel wildlife en onderdeel van de roadtrip door USA. Ondanks dat ik prachtige stranden in Thailand, Vietnam, Griekenland en Egypte heb gezien kies ik toch voor de prachtige kustlijn van de highway 1. De gehele route weet je niet waar je moet kijken zo prachtig mooi is het! Een route die ik wil herhalen, herhalen, herhalen omdat er zo veel te zien is en te beleven.

6 Natuurlijk de leukste tips komen er zeker. Van de BBQ spots tot huisjes waar je moet overnachten, de gezelligste kustplaatsjes en hoe je walvissen moet gaan spotten. Wij hebben het gedaan en ik deel het natuurlijk. Nu al zin in om over te schrijven! Als eindpunt natuurlijk het geweldige Venice Beach!

7

8

9

10 M

11 ijn reis top 5 Het onverwachte pareltje Niet helemaal onverwacht, maar nooit verwacht dat het echt zo mooi is als op de foto s! Reizen, toerisme en alles daarom heen is altijd mijn DNA geweest. Met deze reden heb ik dan ook bewust voor mijn studie HBO toerisme gekozen aan de NHTV in Breda. Tijdens mijn studie heb ik een aantal jaar gewerkt op de vakantiebeurs voor het Grieks Verkeersbureau, de promotiebureaus van de landen. Met wel Griekenlandkennis, maar niet van alle eilanden, wat nog steeds heel moeilijk is! Met mijn halve kennis ging ik een week werken voor Lefkas met eigenlijk nul kennis ging werken voor dit eiland met de meest prachtige brochures. Hier is ook een strand met de meest geweldige kleuren combinatie spier witte kiezelstranden en heel zout water, waar je op blijft drijven, waardoor het heel erg blauw is echt prachtig. Op de foto s! Een paar jaar later ging ik met toeval naar Lefkas! Yay, want het was een bucketlist bestemming. Lefkas is een schiereiland van Griekenland en de autorit er naartoe vanuit Athene was al fantastisch mooi. Een aantal dagen later gingen wij naar het fantastische strand toe en de keuren zijn net zo spectaculair als op de foto! Ga je er een keer naartoe? Ga dan echt rond 7 uur s ochtends met de auto of op een scooter en niet met een cruise, want dan is het niet zo mooi!

12

13

14 De gaafste dieren Ontzettend veel, maar het meest indrukwekkend vond ik toch echt wel: walvissen. In Californië zijn wij met een vaart walvissen gaan zoeken en het was echt overweldigend! In de hoop er 2 of 3 te zien en misschien 1 in de vrije natuur zijn wij verrast met zeker viertig walvissen en alle natuur en het wildleven daarom heen, echt geweldig! Natuurlijk wil ik heel graag ook de Big Five zien en staan Oerang Oetangs en Pandaberen ook op mijn bucket list, maar deze walvissen zijn een om nooit meer te vergeten ervaring!

15 Like je reisblog Reischick Ga je Reischick volgens op Twitter, Instagram of Google+

16 Gewoon Nederlands Tag Travelblog Reischick van Ja, eindelijk! Een lange wens gaat in vervullen al twee jaar lang blog ik met heel veel plezier op mijn foodblog Foodinista en nu eindelijk kruipt het bloed, waar het niet gaan kan. Ik heb ook tijd gevonden voor mijn andere passie. reizen en ik ben gestart met mijn eigen reisblog! Wat wilde ik dit al lang, maar met een zwangerschap, kleine baby en een grote verhuizing net achter de rug bleef dit wel gebouwde blog een beetje leeg. De rust is terug in huis en rustig gaan we ook weer aan reizen denken en tijd voor mijn eigen travelblog Reischick! Ja ook deze stoere mama blijft een chick die wil reizen! Reizen is meer dan een passie. In mijn leven staat het eigenlijk centraal. Ik ben zelfs afgestudeerd in reizen met een studie aan de NHTV in Breda. Mijn eigen reisblog moest er dan ook komen om deze passie te delen en hopelijk ook tips en tricks waar jullie iets aan hebben. Voordat ik deze ervaringen direct online ga bloggen en met tips en tricks ga komen vind ik het denk ik veel leuker en jullie misschien ook wel als ik er een tag weekje van ga maken, want wie ben ik eigenlijk en wat zijn mijn reis interesses, wat kun je zoal verwachten op Reisblog Reischick. In het allereerste echte blog blijven we dicht bij huis in de Gewoon Nederlands Tag, want ook in Nederland kunt je goed reizen! Ja echt wel. Ook hier hebben we veel te ontdekken en kunnen wel heel veel ondernemen. Een ding waar ik graag over wil gaan bloggen wat ondernemen wij als gezin in Nederland en wat is er allemaal te doen. Een leuke tag is dan natuurlijk, wat zijn een beetje mijn Oer Hollandse voorkeuren met deze Gewoon Nederands Tag. Wel leuk, want alsof jullie dit nu echt met heel veel allemaal zitten te lezen dit eerste blog en echt een aha moment hebben, maar één ding ik heb er plezier in!

17 Gewoon Nederlands Tag De Gewoon Nederlands Tag vind ik een leuke tag om mee te beginnen op een reisblog en kwam ik tegen op het blog van Gewoon Marieke, aangezien ik natuurlijk nog niet getagt word ben ik gewoon zo vrij geweest om hem leuk over te nemen. De vragen, zijn zoals verwacht echt lekker Nederlands en gaan van gezellig huiselijk tot de heerlijke Nederlandse food cultuur, want ook wij hebben natuurlijk echte delicatessen die altijd heel goed in de smaak vallen bij toeristen. Alleen wat zijn mijn voorkeuren. Ik ben benieuwd, hoe vaak jij hier eigenlijk bij stil staat? Marieke heeft alles in een filmpje verwerkt super tof! Alleen ik vlog nog niet. Dus van mij, boring: tekst en foto s. 1. Één of meer koekjes bij de thee? Ik zou liegen, als ik zou zeggen één koekje, dus meerdere. Ik moet hier trouwens nog wel om lachen. Een Spaans collegaatje van mij bij een eerdere werkgever had hier een een leuk verhaal over. Haar moeder vertelde altijd dat het typisch Nederlands is om de koekjestrommel rond te gaan en hier iedereen één koekje uit te laten pakken. Wij Nederlanders hebben het altijd over gezellig, maar dit is zeer ongezellig en heel ongastvriendelijk. Haar moeder schrok hier altijd heel erg van en ging daarna nooit meer bij deze dames op de koffie of thee. Ze voelde zich hier niet welkom, totdat ze onze cultuur begreep. Bij mij is het meer lekkere trek, haha dat ik er meerdere wil, maar als je bij mij meerdere koekjes bij de thee wil, dan mag het hoor!

18 2. Wat is je favoriete stamppot? Ik heb niet echt een lievelings stamppot. Ik vind ook niet dat ik moet kiezen. Ik ga voor de stamppot die ik het aller liefst niet eet: Boerenkool. Verder vind ik ze allemaal wel oké.

19 3. Welke Nederlandse feestdag vindt jij het leukste? Op stip bovenaan Sinterklaas. Lange tijd was het Koningsdag. Feestvieren, feestvieren en feestvieren. Alleen nu ik een kindje heb is Sinterklaas weer helemaal terug op de agenda. Echt Nederlandse kneuterigheid. Wel of geen Pietenkwestie, het gaat om het dobbelen, surprises, gedichten, snoepgoed en alles wat er bij komt kijken. Huiselijk eigenlijk? Al blijft het Koningsdag gevoel ook wel hoor en ben ik eigenlijk wel trots op ons Koningshuis ik vind de vertegenwoordiging in het buitenland echt top! 4. Wat is Nederland? volgens jou de leukste plek in Er gaat nog veel ontdekt worden, maar mijn top 5 op dit moment in willekeurige volgorde is toch wel, het mooie Maastricht, de grachten van Amsterdam, de molens van Kinderdijk, de Friese Meren, de bollenvelden bij Haarlem en ongetwijfeld vergeet ik zo veel!!! Ook blijft er altijd één plekje heel mooi. In het dorp waar ik vandaan kom, Sliedrecht aan de rivier de Merwede, is een klein pleintje aan de rivier. Het is echt prachtig met mooi uitzicht op de rivier, Biesbosch en vooral als er grote schepen voorbij varen. Echt genieten met mooi weer. Is het een leuke plek, nee, maar wel mooi! 5. Wat is jouw favoriete accent en doe een stukje na. Niet nodig om na te doen ik spreek het zelf vloeiend ik kom uit Sliedrecht een dorp tussen Dordrecht en Gorinchem en wij hebben een echt eigen dialect. Nee geen Rotterdams, nee geen Dordrechts en geen Brabants of Zeeuws gewoon Sliedrechts. Het Sliedrecht heeft voor mij leuke woorden en daar woont mijn familie dus een beetje thuis. Het maakt het accent en dialect thuis en mooi al is het zeker niet charmant. Ik heb in Breda, Antwerpen, Budapest, Haarlem en ondertussen weer Brabant

20 gewoond dus dit dialect neem ik altijd een stukje mee. 6. Welke typisch woord is volgens jou typisch Nederlands? GEZELLIG! Niet alleen door het woord, de inhoud en betekenis. De klank is voor buitenlanders ook ver verschrikkelijk. De GGGGG en ZZ en LL. Totaal niet uit te spreken en om aan te horen. 7. Welk typisch Nederlands gebruik vindt jij het leukst? Ik vind het stiekem toch altijd heel leuk dat wij hoe dan ook bij een verjaardag altijd in een kring gaan zitten het is iets automatisch en heel Nederlands. 8. Welk Nederlands gezegde is jouw favoriete gezegde? PFFFF echt geen idee, daar let ik zelf eigenlijk niet zo op. 9. Wat is je favoriete winkel van Nederlandse bodem? Ik ben echt dol op Nederlandse winkels, eigenlijk een beetje trots op. Al shop ik ook liever ZARA in Spanje, Primark in Engeland, is het een beetje vreemd? Weet ik niet eigenlijk. Maar in Nederland HEMA en AH, ik vind het in deze tijd ook altijd heel jammer als een Nederlands merk het niet overleefd. Dan vraag ik mij altijd af wat ze anders hadden kunnen doen. Ook vind ik het jammer als bedrijven zich door Internationale merken laten opkopen. Waar is onze trots, dan is het niet meer NL. Niet dat ik de economie niet begrijp hoor, of puur NL ben, maar ik heb wel een beetje Heineken trots in mij. 10. Wie vindt jij de leukste BN-er? Deze vraag is niet geschikt voor mij haha. Ik ben niet zo snel geïmponeerd of strarstruck door BN-ers. BN-ers die down to

21 earth liken? Dan vind ik Floortje Dessing toch wel heel tof, natuurlijk een echte Reischick! 11. Wat vindt jij het Nederlandstalige lied? mooiste en leukste Heb je even? Ik ben echt van de Nederlandstalige muziek. Ik heb nog een paar zwaktes voor andere muziek en daar kom je nog wel achter. Ik moet natuurlijk een aantal geheimen bewaren anders wordt dit blog een beetje saai. Bij Guus Meeuwis en BLOF en het Nederlandstalig lied van Racoon dan zing ik sowieso mee. Echt NL dus en ik luister er graag naar als ik langer op reis ben. Dan luister ik trouwens ook graag naar de echte toppers uit de jaren 80 van Stiekem gedanst, Doe Maar en nog veel meer. 12. Haring? Ja of Nee? Yes, Please! Met uitjes en alles er op en eraan! Like je reisblog Reischick Ga je Reischick volgens op Twitter, Instagram of Google+

Reis top 5 tag van Reisblog Reischick

Reis top 5 tag van Reisblog Reischick Reis top 5 tag van Reisblog Reischick Leuk al die tags invullen ik haal zo ook echt allemaal mooie reisherinneringen weer omhoog. Naast leuk dus ook heel praktisch! Wat ik nog leuker vind is dat ze ook

Nadere informatie

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick Dubai on a budget De afgelopen weken heb ik veel taglijstjes ingevuld, zodat jullie mij een beetje leren kennen als blogster en wat ik heel leuk vind, deze taglijsten zijn ook veel meer gelezen dan dat

Nadere informatie

favorieten Favoriete grote wereldkaart? 1. Grote papieren wereldkaart

favorieten Favoriete grote wereldkaart? 1. Grote papieren wereldkaart Grote wereldkaart favorieten mijn Ik vind ze zo leuk een grote wereldkaart voor in huis, voor de reisplanning. Om bij weg te dromen, te plannen en ook voor kinderen om mee te spelen en om kinderen al een

Nadere informatie

Reis top 5 tag van Reisblog Reischick

Reis top 5 tag van Reisblog Reischick Reis top 5 tag van Reisblog Reischick Leuk al die tags invullen ik haal zo ook echt allemaal mooie reisherinneringen weer omhoog. Naast leuk dus ook heel praktisch! Wat ik nog leuker vind is dat ze ook

Nadere informatie

Reisblogger Reischick Voorstellen

Reisblogger Reischick Voorstellen Reisblogger Voorstellen Reischick Even Reisblogger Reischick Voorstellen Even voorstellen Ik ben Daphne van Aken een 30-jarige (1985) reisgekke mama, samenwonend in het Brabatse Kaatsheuvel met Eric en

Nadere informatie

Travel tag been there, done that, bought the t-shirt van reisblog reischick

Travel tag been there, done that, bought the t-shirt van reisblog reischick Travel tag been there, done that, bought the t-shirt van reisblog reischick Een Reisblog is best persoonlijk! Natuurlijk heb ik een gigantische bucket list waar ik de komende jaren allemaal nog naartoe

Nadere informatie

Reis top 5 tag van Reisblog Reischick

Reis top 5 tag van Reisblog Reischick Reis top 5 tag van Reisblog Reischick Leuk al die tags invullen ik haal zo ook echt allemaal mooie reisherinneringen weer omhoog. Naast leuk dus ook heel praktisch! Wat ik nog leuker vind is dat ze ook

Nadere informatie

Reisblog Reischick. 25 Reisweetjes tag. Eerste vliegreis. Kindervakanties. Afgestudeerd in Reizen

Reisblog Reischick. 25 Reisweetjes tag. Eerste vliegreis. Kindervakanties. Afgestudeerd in Reizen 25 Reisweetjes tag Reisblog Reischick van Leuk een tag met 25 reisweetjes en dan natuurlijk 25 reisweetjes die persoonlijk zijn voor mij. Deze tag gaat al weer even rond op het internet onder de reisbloggers

Nadere informatie

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick Dubai on a budget De afgelopen weken heb ik veel taglijstjes ingevuld, zodat jullie mij een beetje leren kennen als blogster en wat ik heel leuk vind, deze taglijsten zijn ook veel meer gelezen dan dat

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch,

Nadere informatie

Bucketlist van Reisblog Reischick

Bucketlist van Reisblog Reischick Bucketlist Reischick van Reisblog Oké dit is echt een blog om nog heel vaak te corrigeren, bij te werken, aan te vullen en hopelijk om ook heel vaak bestemmingen van af te gaan strepen, want dit is mijn

Nadere informatie

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Ik moet heel eerlijk toegeven sinds Florian geboren is zijn wij er niet echt aan toegekomen om hele leuke dingen te doen als gezin, er echt als gezin op uit

Nadere informatie

Pannenkoeken, BBQ en Gin

Pannenkoeken, BBQ en Gin Augustus Eetdagboek Pannenkoeken, BBQ en Gin Augustus is bijna helemaal afgelopen en tegenwoordig gebeurt er zo veel, waar ik heel erg blij mee ben dat ik soms allemaal niet meer kan bijhouden, maar ik

Nadere informatie

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips Kids kookboek tips Maart en het zou een beetje lente moeten worden, maar zo voelt het toch nog niet, wat is het koud! Gelukkig de lente staat deze maand niet centraal op de blog, maar de kinderen wel,

Nadere informatie

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen.

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen. Dino en het ei Bibliografie: Demyttenaere, B. (2004). Dino en het ei. Antwerpen: Standaard. Thema: niet alles is steeds wat het lijkt, illusies Korte inhoud: Elke nacht staat er een groot wit ei tussen

Nadere informatie

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test Beeld Hoofdstuk 5 Uitgeschreven tekst NL test www.ncrv.nl/ncrvgemist/8-1-2011/nl-test-2011-afl-1 (fragment tot 8:53 min.) NL test (NCRV) Duur fragment: 8:53 min. Duur uitzending: 24:49 min. Datum uitzending:

Nadere informatie

Bucketlist van Reisblog Reischick

Bucketlist van Reisblog Reischick Bucketlist Reischick van Reisblog Oké dit is echt een blog om nog heel vaak te corrigeren, bij te werken, aan te vullen en hopelijk om ook heel vaak bestemmingen van af te gaan strepen, want dit is mijn

Nadere informatie

Reisblog Reischick. 25 Reisweetjes tag. Eerste vliegreis. Kindervakanties. Afgestudeerd in Reizen. Reispapa

Reisblog Reischick. 25 Reisweetjes tag. Eerste vliegreis. Kindervakanties. Afgestudeerd in Reizen. Reispapa 25 Reisweetjes tag Reisblog Reischick van Leuk een tag met 25 reisweetjes en dan natuurlijk 25 reisweetjes die persoonlijk zijn voor mij. Deze tag gaat al weer even rond op het internet onder de reisbloggers

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: lekker luieren

gedragsregel in verhaal: lekker luieren gedragsregel in verhaal: lekker luieren De zomerstage van dit jaar zit erop voor de zwemmers en natuurlijk ook voor Henk Haai. Ze hebben allemaal keihard getraind en hebben mooie prestaties neergezet op

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Reisblog Reischick. 25 Reisweetjes tag. Eerste vliegreis. Kindervakanties. Afgestudeerd in Reizen. Reispapa

Reisblog Reischick. 25 Reisweetjes tag. Eerste vliegreis. Kindervakanties. Afgestudeerd in Reizen. Reispapa 25 Reisweetjes tag Reisblog Reischick van Leuk een tag met 25 reisweetjes en dan natuurlijk 25 reisweetjes die persoonlijk zijn voor mij. Deze tag gaat al weer even rond op het internet onder de reisbloggers

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Geboortegedichtjes. Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren. En ook nog nooit gebeurd zijn bovendien. Die moet beslist met eigen ogen

Geboortegedichtjes. Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren. En ook nog nooit gebeurd zijn bovendien. Die moet beslist met eigen ogen Geboortegedichtjes Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren En ook nog nooit gebeurd zijn bovendien Die moet beslist met eigen ogen Dit schitterende wonder komen zien We hebben ze geteld Je armpjes en je

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Liefde in het kippenhok

Liefde in het kippenhok Liefde in het kippenhok Kippentalk deel 1, groep 3, tekst en illustraties Ingrid Huijbregts 1 Theaterlezen Karakters Pink Hipkip: Pink is een hippe kippenmeid. Titia Tutkip: Titia is een kippendame van

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België December Eetdagboek Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België Zo en voor ik het wist was het kerst, zo voelde mijn Decembermaand een beetje aan. Niet als iets vervelends, want December was leuk! Een drukke

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Workshop BSO Rakker-Pret.

Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop-programma Toneel Vissen Boskunstwerk Kerstmobiel Experimenten uitvoeren Kleien Overzicht workshops Kalender 2013 Weerkalender Poppenkastpop sint of Piet Bootjes wedstrijd

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Rustig en pitoresk Agios Prokopios

Rustig en pitoresk Agios Prokopios Rustig en pitoresk Agios Prokopios Naxos Voor ik vertrok naar het Griekse eiland Naxos, één van de misschien wel bekendere Cycladen eilandengroep, was het eiland Naxos voor mij totaal onbekend. Wat ik

Nadere informatie

Adam en Eva eten van de boom

Adam en Eva eten van de boom Adam en Eva eten van de boom God maakt een prachtig paradijs. Hij zegt: Het is heel goed. Maar God heeft ook een vijand, En weet jij wel wat hij doet? Het mooie wat God heeft gemaakt, maakt hij juist graag

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Thailand. Palmbomen Tuk-tuk. Neem je ouders mee naar... Thailand. Olifanten Tempels Eilanden. Apen Monniken Oerwoud Bangkok

Thailand. Palmbomen Tuk-tuk. Neem je ouders mee naar... Thailand. Olifanten Tempels Eilanden. Apen Monniken Oerwoud Bangkok Olifanten Tempels Eilanden Palmbomen Tuk-tuk Apen Monniken Oerwoud Bangkok Neem je ouders mee naar... Thailand Een reisgids voor kinderen?! Ben jij een echte avonturier? Zou je meer willen weten over Thailand?

Nadere informatie

Het instappen in de Paranormale Wereld

Het instappen in de Paranormale Wereld Het instappen in de Paranormale Wereld Eerste druk, 2014 2014 Johanna de Vos isbn: 9789048432189 nur: 728 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de totstandkoming van deze

Nadere informatie

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd ProJOP jeugdwerk VPKB 40 Days stilstaan in de 40 dagentijd Hey! Voor je ligt 40 Days. De veertigdagentijd is de periode waarin we uitkijken naar Pasen, het feest van Jezus opstanding. Onderweg lezen we

Nadere informatie

Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Waarom dit weekend?

Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Waarom dit weekend? Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Het komt al snel dichterbij, nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zover. We gaan genieten

Nadere informatie

Spreekbeurt, en werkstuk

Spreekbeurt, en werkstuk Spreekbeurt, krantenkring en werkstuk Dit boekje is van: Datum spreekbeurt Datum krantenkring Inleverdatum werkstukken Werkstuk 1: 11 november 2015 Werkstuk 2: 6 april 2016 Bewaar dit goed! Hoe bereid

Nadere informatie

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas 10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas De gezellige maanden zijn begonnen en daarmee eigenlijk ook direct de cadeautjes maanden. Misschien ben je nog wel op zoek naar perfecte cadeautjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Korte cursus sinterklaasgedichten schrijven

Korte cursus sinterklaasgedichten schrijven Taal actief 3 Handleiding groep 6 en 7 Korte cursus sinterklaasgedichten schrijven Dit is een extra activiteit die past binnen het thema sinterklaas. Tijdsduur 45 minuten Tip: De kinderen die moeite hebben

Nadere informatie

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1.

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1. Kiezen Opwarmertje Een eigen keuze (Naar: Kiezels 10 e jaargang, nr. 5) Laat één jongere beginnen met het noemen van een drietal belangrijke zaken uit zijn leven, bijvoorbeeld iemand kiest scooter, voetbal

Nadere informatie

Thailand. Neem je ouders mee naar... Thailand. Apen Monniken Oerwoud Bangkok. Tuk-tuk. Tempels Eilanden. Een reisgids voor kinderen?!

Thailand. Neem je ouders mee naar... Thailand. Apen Monniken Oerwoud Bangkok. Tuk-tuk. Tempels Eilanden. Een reisgids voor kinderen?! Olifanten Tempels Eilanden Palmbomen Tuk-tuk Apen Monniken Oerwoud Bangkok Neem je ouders mee naar... Thailand Een reisgids voor kinderen?! Ben jij een echte avonturier? Zou je meer willen weten over Thailand?

Nadere informatie

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Ik moet heel eerlijk toegeven sinds Florian geboren is zijn wij er niet echt aan toegekomen om hele leuke dingen te doen als gezin, er echt als gezin op uit

Nadere informatie

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is?

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is? 100 Col 's beklimmen in 40 dagen met een totale afstand van 4100 kilometer. Eddy Driessen uit Arnhem wil die tocht gaan afleggen en dat doet hij voor zijn plezier maar ook voor het goede doel. Namelijk

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Het feestje van Burgie, het aardvarken

Het feestje van Burgie, het aardvarken Het feestje van Burgie, het aardvarken Aardvarken Burgie is bijna jarig! Burgie heeft veel vrienden, allemaal dieren uit Burgers Zoo. De vrienden van Burgie komen bij elkaar. Ze bedenken een plan voor

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen In april was een aantal dagen naar Mallorca. Misschien heb je mijn eerdere blogs al voorbij zien komen over mijn verblijf en heerlijke etentje of de leukste souvenir

Nadere informatie

Leeuwarden stad van de smaak 2015

Leeuwarden stad van de smaak 2015 Leeuwarden stad van de smaak 2015 In Leeuwarden is het dit jaar allemaal te doen of eigenlijk te proeven en op smaak te beleven. In de stad in het noorden in Leeuwarden is het dit jaar, namelijk de Stad

Nadere informatie

Egypte. Neem je ouders mee naar... Egypte. Caïro Mummies Kameel. Oases De Nijl. Woestijn Sfinx. Een reisgids voor kinderen?!

Egypte. Neem je ouders mee naar... Egypte. Caïro Mummies Kameel. Oases De Nijl. Woestijn Sfinx. Een reisgids voor kinderen?! Piramides Woestijn Sfinx Farao Oases De Nijl Caïro Mummies Kameel Neem je ouders mee naar... Egypte Een reisgids voor kinderen?! Ben jij een echte avonturier? Zou je meer willen weten over Egypte? Dat

Nadere informatie

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken?

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken? Carpe Diem! Afgelopen december vertrokken vijf Nederlandse dames naar het prachtige Zuid-Afrika om hier mee te werken aan een summerschool in een township in Hermanus. Dit is een project van People4Change,

Nadere informatie

AANWIJZEND VOORNAAMWOORD. A) Welk woord past in de zin? Kies uit die of dat. 1. Heb je het huiswerk gemaakt? 7. Ga je naar één van onze feestjes?

AANWIJZEND VOORNAAMWOORD. A) Welk woord past in de zin? Kies uit die of dat. 1. Heb je het huiswerk gemaakt? 7. Ga je naar één van onze feestjes? A) Welk woord past in de zin? Kies uit die of dat. 1. Heb je het huiswerk gemaakt? Ja, heb ik gedaan. 2. Komt Willem dit weekend? Nee, moet helaas werken. 3. Ga je met het vliegtuig naar Hamburg? Nee,

Nadere informatie

Jouw avontuur met de Bijbel

Jouw avontuur met de Bijbel Nieske Selles-ten Brinke Jouw avontuur met de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie

Nadere informatie

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Xarc Agroturisme - (Spanje Ibiza Santa Eularia) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden zwembad:

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Wijnspijs wandeling culinair verslag Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

De Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid

De Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid In Nederland staan 40 asielzoekerscentra (AZC's). Dat zijn plekken waar asielzoekers wonen. Asielzoekers zijn mensen die naar Nederland zijn gevlucht. Omdat er in hun eigen land oorlog is bijvoorbeeld,

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

Alieke Bruins Waddengoud. Met tekeningen van Samme Reijnders. theaterlezen

Alieke Bruins Waddengoud. Met tekeningen van Samme Reijnders. theaterlezen Alieke Bruins Waddengoud Met tekeningen van Samme Reijnders theaterlezen Wij spelen mee in dit boek Guusje Hoi, ik ben Guusje. Ik ben 9 jaar. In de vakantie, en soms ook in het weekend, ga ik met mijn

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart Kerstkaart Refrein: Ik stuur een kerstkaart naar oom Rob en één naar tante Fee. Zeg postbezorger, breng je ook voor mij een

Nadere informatie

Hoe gaat het in z n werk daar? Wat is er anders dan een gewone poli?

Hoe gaat het in z n werk daar? Wat is er anders dan een gewone poli? INTERVIEW d.d. 28 december 2009 Coeliakiepoli Op het interview-wenslijstje van Nynke en Zara staat Dr. Luisa Mearin. Zij is kinderarts MDL in het LUMC te Leiden en heeft als eerste met haar collega s in

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Het vreemde paard van Sinterklaas. door Nellie de Kok

Het vreemde paard van Sinterklaas. door Nellie de Kok Het vreemde paard van Sinterklaas door Nellie de Kok 1 Het vreemde paard van Sinterklaas door Nellie de Kok Samenvatting Als Sinterklaas in Nederland aankomt, wil hij dat Piedewiet zijn paard, Americo

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden.

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden. Warm in Verona Romeo loopt een beetje rond. Dat doet hij bijna elke dag. Hij vindt het leuk om door het stadje te lopen. Door de kleine straatjes. Langs de rivier waar de meisjes de was doen. En over de

Nadere informatie

Toeristen in Nederland

Toeristen in Nederland Toeristen in Nederland Het is bijna zomer. Veel Nederlanders gaan lekker op vakantie naar het buitenland. Maar er komen ook heel veel buitenlandse toeristen naar Nederland. Hoeveel zijn dat er eigenlijk?

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Naam: Vakantie. Vraag 1. Ben je weleens op vakantie geweest? Waarheen? Werkblad vakantie - Aardrijkskunde groep 5 - Niveau blauw.

Naam: Vakantie. Vraag 1. Ben je weleens op vakantie geweest? Waarheen? Werkblad vakantie - Aardrijkskunde groep 5 - Niveau blauw. Naam: Vakantie _ Een groot aantal Nederlanders gaat ieder jaar één keer op vakantie. Vaak gaat de reis naar het buitenland, bijvoorbeeld naar Duitsland, Frankrijk, Spanje, of nog verder. Maar Nederlanders

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 7)

Luisteren: muziek (A2 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

8-stappen ONTDEK-JEZELF

8-stappen ONTDEK-JEZELF 8-stappen ONTDEK-JEZELF SCHATKAART #rust #richting #route VOORWOORD Als klein jongetje droomde ik al van het avontuur. Dat ik in mijn avonturenmobiel niet alleen de wereld, maar vooral mezelf zou ontdekken.

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen HelloFresh Unboxed Ook wij vieren deze zomer een beetje vakantie. Al is onze vakantie nog best ver weg. In september kijken wij uit naar twee heerlijke weken Italië. Het vooruit kijken is ook echt genieten.

Nadere informatie

Bijlage interview meisje

Bijlage interview meisje Bijlage interview meisje Wat moet er aan de leerlingen gezegd worden voor het interview begint: Ik ben een student van de Universiteit van Gent. Ik wil met jou praten over schrijven en taken waarbij je

Nadere informatie

VoorleesExpress. Samen met ouders aan de slag. Praktische tips

VoorleesExpress. Samen met ouders aan de slag. Praktische tips VoorleesExpress Samen met ouders aan de slag Praktische tips Samen met ouders aan de slag Ouders betrekken bij het voorlezen Je gaat straks via de VoorleesExpress twintig weken voorlezen bij een of meerdere

Nadere informatie

Dialogen website Motiveren tot rookstop

Dialogen website Motiveren tot rookstop Dialogen website Motiveren tot rookstop Dialoog verandertaal uitlokken en versterken Goedemorgen. Heeft u problemen gehad sinds uw vorige controle? Ja, eigenlijk wel. Mijn tanden zijn sterk verkleurd.

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

Interview Rob van Brakel

Interview Rob van Brakel Interview Rob van Brakel Atributes Consequences Values Hallo Rob van Brakel, mag ik jou een aantal vragen mogen stellen? Prima. Hoe oud ben je? 21 jaar Wat is je woonsituatie op het moment? Op het moment

Nadere informatie

Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven

Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven Stiekem willen we het allemaal wel gezond en lekker leven. Volgens mij en voor mij klinkt het als muziek in de oren, vooral de combinatie

Nadere informatie

ah. ik ben pyjama. aangenaam! lou!

ah. ik ben pyjama. aangenaam! lou! op zoek naar de jeugdherberg? ja! die zou hier toch in de buurt moeten zijn? ja, hoor! daar... maar eh... in dit seizoen... waarschijnlijk is hij vol. ze gaven me n paar andere adresjes, maar... je had

Nadere informatie

Tijdschriften Inspireren en Verrassen

Tijdschriften Inspireren en Verrassen Tijdschriften Inspireren en Verrassen Een Onderzoek Sanoma Uitgevers, Sales Intelligence Services, februari 2005 Tijdschriften inspireren mij omdat ze de wereld dichterbij brengen (uit de presentatie de

Nadere informatie

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Ik moet heel eerlijk toegeven sinds Florian geboren is zijn wij er niet echt aan toegekomen om hele leuke dingen te doen als gezin, er echt als gezin op uit

Nadere informatie

Pasen en leuke plannen

Pasen en leuke plannen Maart Eetdagboek Koffie, Pasen en leuke plannen Weer een nieuw eetdagboek met niet alleen eten, maar een beetje van alles eigenlijk. Een maand, waarin ik niet heel veel buiten de deur was, helaas, want

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Interview met DJ Kit T

Interview met DJ Kit T Interview met DJ Kit T Ik denk dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar wie Kit-T nu precies is. Kun je ons wat over jezelf vertellen? Mijn naam is Kitty Nendels, geboren in Kerkdriel en opgegroeid

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Prinses Marijke. op de. Thee

Prinses Marijke. op de. Thee Prinses Marijke op de Thee Prinses Marijke loopt vrolijk door de tuin. De tuin heeft een naam: Prinsentuin. Maar er mogen ook prinsessen wandelen. De tuin hoort bij een paleis. Dat paleis heet het Princessehof.

Nadere informatie

Foodblog jaaroverzicht Januari

Foodblog jaaroverzicht Januari Foodinista Foodblog Jaaroverzicht 2014 Wat een jaar was het! Tijd voor het Foodinista Foodblog jaaroverzicht om het jaar 2014 helemaal af te sluiten! Een aantal highlights, want wat een jaar was het als

Nadere informatie

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Bruin &Wit Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Mireille de Vries - Numbi A mani zit nog even bij haar papa. Ze hebben net twee geweldige vakantieweken met elkaar doorgebracht. Ze zijn tien dagen naar Afrika

Nadere informatie