Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick"

Transcriptie

1 Dubai on a budget De afgelopen weken heb ik veel taglijstjes ingevuld, zodat jullie mij een beetje leren kennen als blogster en wat ik heel leuk vind, deze taglijsten zijn ook veel meer gelezen dan dat ik had verwacht. Dank je! Echt heel leuk. Nu vind ik het toch wel tijd worden om op een andere manier te gaan bloggen en om een beetje te gaan schrijven over mijn reiservaringen en om niet half mijn reiservaringen af te breken, wat heel moeilijk was in deze lijstjes. Een bestemming waar ik een aantal keer naartoe ben gereisd is Dubai. Het emiraat wat een beetje bekend staat als; luxe, grotesk, niet voor iedereen geschikt. Alleen ik vind het er heel erg leuk, ook deur, maar Dubai kan zeker on a budget! En dat ga ik je laten weten in dit blog, met een aantal hele leuke tips!

2

3 Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick Dubai on a budget: Reistip 1 Reis in de zomer Ga in de zomer naar Dubai. In de zomer? Ja echt in de zomer. Nee ik ben niet gek geworden, en echt het is er 50 graden, maar er is in de zomer heel veel te doen in Dubai. Overal is airconditioning en de hotels zijn 50% voordeliger in Dubai. Met een taxi reis je heel voordelig rond in Dubai en ook een auto huren kost helemaal niks, 15 Euro per dag, reken hierbij uit dat dit mede komt door de lage benzine prijzen. Wij hebben in de zomer overnacht in het Ramada Deira hotel in Dubai met gemiddeld een korting van 50% in de zomer en met 4* en zwembad. Het hotel is een hoge toren met een mooi uitzicht over Dubai. De wijk Deira in Dubai is heel centraal, vanuit hier reis je gemakkelijk naar alle lokaties in Dubai voor een aantrekkelijk taxi tarief, zoals de luxe hotels bij de Marina, zoals de Burj Al Arab, maar ook de Dubai Mall waar de Burj Khalifa is en The Mall of The Emirates daar loop je naartoe, maar dit zou ik je niet aanraden voor twee Euro laat je, je er naartoe rijden. Het hoogste tarief is vanaf het vliegveld, vanaf hier zijn de kosten 25 Euro in totaal, maar een taxirit vanaf het vliegveld is altijd duurder. Dubai on a budget: Reistip 2 Dubai Mall Of je nu in de zomer of in de winter gaat de Dubai Mall is een ervaring. Ook in de zomer, want het is één en al airconditioning. Shoppen zou ik in Dubai niet aanraden, want de UAE is een munteenheid die duurder is dan de Euro, tenzij het uitverkoop is en dat is het in augustus en januari. Alleen in januari is het hoogseizoen en dan is reizen naar Dubai erg duur, mede door de uitverkoop in augustus is het omgekeerd dan prijzen de winkels af tot 80% en heb ik ook goed geshopt voor wij verder door vlogen naar Vietnam. Er worden veel merken verkocht die wij in Nederland niet kunnen shoppen en zeker niet in Vietnam. Geen zin om te shoppen in de Dubai Mall is er

4 geen reden om je te vervelen; een gigantisch aquarium wat je van de buitenkant al gratis kunt bekijken, de goudsouk om doorheen te lopen, grote fonteinen binnen de mall, de fonteinenshow iedere avond buiten en geniet hiervan met een ijsje of ga in de airconditioning buiten zitten met de waterpijp voor 5 Euro, of ga voor 15 Euro sushi eten en ga ondertussen kijken bij de indoor skibaan. Er is heel veel te bekijken. Vergeet natuurlijk niet om door te lopen naar de Burj Khalifa. Dubai on a budget: Reistip 3 Oud Dubai Dubai kent oud en nieuw, maar ook het oude Dubai hoort er zeker bij. Om het oude Dubai te ervaren, dan zou ik je zeker aanraden om dit te doen vanaf het water. Er worden hiervoor veel cruises aangeboden, maar eigenlijk is het maar een klein stukje wat je gaat varen en dit kan op een heel voordelige manier. Laat je door een taxi brengen naar de oude souk, hier ga je eerst rondstruinen en vervolgens laat je, je voor 25 cent op een oude boot naar de overkant brengen brengen met

5 locals een leuke en bijzondere ervaring! Dubai on budget: Reistip 4 De mooiste hotels aan de kust Direct een teleurstelling het super de luxe 7* hotel Burj Al Arab bezoeken is niet mogelijk, alleen wanneer je een overnachting hebt, hier gaat lunchen, high teaën of overnachten, ook een cocktail is mogelijk in de avonduren. Ook hiervoor moet je reserveren. Dit is de budget mogelijkheid. Een cocktail kost wel 30,00 Euro, maar je koopt eigenlijk en ervaring. Ik zal hier in een ander blog op terug komen op de hoe en wat. Er zijn heel veel andere super luxe hotel om te bezoeken in Dubai die wel toegankelijk zijn en zo kom je ook heel dichtbij het bekende zeilschip de Burj Al Arab en creëer je eigenlijk veel mooiere fotomomenten met het zeilschip. Bezoek bijvoorbeeld het Jumeira Al Qasr Resort een ander resort uit de Burj Al Arab familie en wel vrij toegankelijk. Hier loop

6 je, gemakkelijk een kleine Mall in met leuke shopjes voor souvenirs. Souvenirshops zijn best wel zeldzaam in Dubai, souvenirs zijn natuurlijk ook niet chique op goud na. Ook is er een Belgisch bier café heel leuk en gezellig! Alleen waar het eigenlijk om gaat je kunt hier aan het zwembad liggen en aan strand je betaalt alleen voor je badlakens en kunt super mooie foto s maken van de Burj Al Arab en natuurlijk ben je bij een heel luxe resort. Is het veel te warm om aan het stand te gaan liggen? Dan heb ik nog een andere tip in het winkelcentrum is ook een Costa Coffee met perfect uitzicht op de Burj Al Arab bestel, zoals wij hebben gedaan een Iced Lemonade ga even op het terras zitten en snel weer naar binnen in de airconditioning. Misschien is het een raar idee, maar in de avonduren koelt het echt af en in ieder geval voelt het zo. Van 50 graden naar 35 is een heel groot verschil en in de avonduren vind ik het dakterras van de One&Only Royal Mirage perfect cocktails serveren en een geweldige 1001 nacht sfeer bieden. Ook heb je hier een mooi uitzicht over de zee en een aantal luxe resorts van Dubai, waar je luxe ervaart voor omgerekend 12,50 per persoon en een korte taxirit.

7

8 Dubai on a budget Reistip 5 Dubai uit de hoogte Nee Dubai is niet arrogant, ik vind zelfs dat Dubai het allemaal heeft en kan er nog heel veel over schrijven, alleen wil ik nog een aantal tips geven om ook Dubai met een een prachtig uitzicht te kunnen zien. Het moet ook wel met het hoogste gebouw in de wereld. Dit kan met de Burj Khalifa het is zeker een bezichtiging waard. Weet je dat ook Nederlanders aan de Burj Khalifa hebben meegewerkt? Leuk om te lezen en nog veel meer en dan als beloning het prachtige uitzicht. Bestel je tickets vooraf op internet je bespaart zeker 10 Euro per ticket en een hele lange wachttijd, want het is altijd druk. Nog een tip: zoek op internet uit hoe laat de zon onder gaat op jouw dag en ga ongeveer een uur voor zonsondergang naar boven echt prachtig! Ga je zonder kinderen naar Dubai, want het is een heel kindvriendelijke bestemming en Dubai nog een keer uit de lucht bekijken ga dan naar cocktailbar Neos voor nog een keer een prachtig uitzicht. Ook Zeta Restaurant Lounge is een aanrader en met zwembad!

9 Like je reisblog Reischick

10 Ga je Reischick volgen op Twitter, Instagram of Google+ Meer leuke tips voor Dubai? Deze bijbels hebben mij voor mijn eerste reis naar Dubai erg geholpen! En in september 2015 komen er twee geheel nieuwe boeken aan! Nu al in e-book en in september ook echt tastbaar. Nieuw in september 2015, met 224 pagina s de Lonely Planet met alles over Dubai en Abu Dhabi. Voor Abu Dhabi huur je makkelijk een auto en dan rij je er zelf naartoe. Ook hier zijn veel bezienswaardigheden die je eigenlijk echt moet zien, maar niet alles kan in één reisblog. Het e-boek kun je nu al bestellen.

11 Ook komt er een nieuw pocket boek over Dubai aan. Heel makkelijk mee te nemen en helemaal gericht op de stad, sowieso al leuk om te lezen en met de meeste trendy restaurantjes en barretjes. Ook deze is er al in een e-book.

12 25 Reisweetjes tag Reisblog Reischick van Leuk een tag met 25 reisweetjes en dan natuurlijk 25 reisweetjes die persoonlijk zijn voor mij. Deze tag gaat al weer even rond op het internet onder de reisbloggers en voldoende reden om deze ook in te vullen om mijn tagweekjes rond te maken, zodat je mij eerst als reisblogger leert kennen. Lees je mee? 25 Reisweetjes tag Eerste vliegreis 1. Mijn eerste vliegreis ging met mijn ouders naar Gran Canaria en ik vond het fanastisch! De eerste keer vliegen, zon, Spanje en heel veel zwemmen! Deze eerste vliegreis was in 1989 en ondertussen heb ik heel veel keer gevlogen. Een goede reden dat wij hier terug gingen toen mijn ouders veertig jaar getrouwd waren. Kindervakanties 2. Met mijn ouders ging ik meestal op vakantie naar Spanje en bijna altijd vliegen. Alle costa s en bijna alle Spaanse eilanden heb ik tussen mijn 4e en 16e wel bezocht. Afgestudeerd in Reizen 3. Ik ben zelfs afgestudeerd in reizen en toerisme? Ik ben namelijk afgestudeerd aan de NHTV in Breda. Hogeschool voor Toerisme en verkeer en heb daar mijn Bachelor voor HBO Toerisme behaald in Marketing en communicatie. Ja voor mij is reizen, schrijven en fotografie iets serieus en een hobby. Mijn leven eigenlijk.

13 Reispapa 4. Mijn vader reisde voor hij stopte met werken vroeger 9 maanden per jaar voor zijn werk. Door al het gereis van mijn vader, reisde ik heel vaak naar Schiphol en droomde ik al heel jong over werken in de reiswereld, grote reizen maken en ging ik ook heel graag naar Schiphol vliegtuigen kijken. Schipholchick 5. Vanaf dat ik mij bewust was dat ik naar Schiphol ging en het woord stewardess kon uitspreken wilde ik altijd stewardess worden bij KLM in een mooi blauw uniform. Stiekem heb ik deze trots nog steeds en zou ik dit nog steeds wel willen, natuurlijk wel intercontinentaal en dan ook heel veel van de wereld zien! Ministewardess 6. Mijn vader bracht vroeger altijd de speldjes mee van de stewardessen van de KLM en de nootjes uit het vliegtuig hier was ik supertrots op en de nootjes vond ik natuurlijk super lekker! Ook heb ik barbies uit de hele wereld. Snoepverslaving 7. Amerikaans kindersnoep met pindakaasvulling vind ik echt helemaal geweldig, zoals Reeses en M&M s met pindakaasvulling! Gelukkig zijn er redenen om voor dit soort dingen te reizen haha. Studie expat 8. In 2005 heb ik een half jaar in Boedapest in Hongarije gewoond. Sowieso is Boedapest echt een fantatische stad om te wonen, maar in deze tijd heb ik ook Hongarije rond kunnen reizen en makkelijk naar Wenen, Bratislava, Kroatië en Venetië kunnen reizen. Foodie 9. Sowieso ben ik een echte foodie, maar als ik op reis ben

14 wil ik altijd foodmarkten, foodhallen en andere plekken producten voor lokale lekkernijen. Ik ben wars van toeristenrestaurants en eetschuren waar je zo weer buiten staat.

15 Altijd net op tijd 10. Toen ik een aantal jaar terug alleen naar Madrid vloog was ik echt belachelijk vroeg op het vliegveld, maar ik had gewoon zin om op reis te gaan en dacht, daar vermaak ik mij ook wel. Na een tijdje was ik gewoon zo relaxed bij de gate gaan zitten dat het mij helemaal niet opviel dat alle passagiers om mij heen Italiaans aan het kletsen waren in plaats van Spaans. Ik had bijna de vlucht gemist, want 45 minuten voor tijd had KLM de gate gewijzigd naar de andere kant van Schiphol ik zat keurig bij een vlucht naar Rome in plaats van Madrid. Heel leuk, alleen niet als je daar geen ticket voor hebt. Ben je ook een keer op tijd ;-). Foodtravel 11. Ik heb ook een foodblog, waar ik al een tijdje schrijf over foodtravel dus als je een lekkerbek bent, dan ga je daar ook wel lekkere tips vinden!

16 Benauwd onder water 12. Snorkelen vind ik echt helemaal geweldig, maar iedere keer als ik begin met snorkelen krijg ik het altijd even benauwd van het idee dat ik adem moet halen door zijn pijpje. Gewoon even wennen en dan wennen. Prachtig gesnorkeld heb ik ondertussen onder andere in Egypte, Thailand en Vietnam. Een PADI in duiken is hierdoor niks voor mij denk ik, maar je weet het maar nooit! Surfchick 13. Absoluut zou ik nog willen leren surfen! Natuurlijk wel op een tropische bestemming, zoals Bali of Australië. Ik zie het mij zelf niet echt doen, maar het is een soort van uitdaging. Laten we het zo zeggen er moeten nog wat sessies in de sportschool aan vooraf gaan. Chique schoenen 14. Ik ga niet op reis zonder mijn havaianas, nee ze zijn absoluut niet glamarous, maar ontzettend praktisch, zowel in warme teperaturen op staat de ultieme schoen als in minder schone hotelkamers als bijna lange vluchten. Leven de flipflop!

17

18 Altijd fris 15. Droogshampoo moet altijd mee op reis! Ik heb een hekel aan vet haar en douchen is niet altijd een optie dus droog shampoo het geeft altijd een fris gevoel net als deodorant doekjes die je ook mee mag nemen in het vliegtuig. Starbucks verslaving 16. Als ik wil relaxen op reis en even geen culture shock wil, dan vind ik Starbucks echt een rustpunt in het buitenland, ik kan er echt ontzettend blij van worden. Niet tijdens een citytrip van 3 dagen in Londen, nou ja ook, maar absoluut als ik zes weken door Azië reis en even tot rust wil komen in Bangkok. Trouwens McCafé of een hele schone McDonalds kan het zelfde effect geven, ja echt waar!

19 Anti Camping 17. Kamperen is echt niet mijn ding. Ik wil het best proberen hoor, maar dan spreken wij over Glamping dit heb ik ook ervaren in Thailand en was echt fantastisch, maar anders dan trek ik al best wel een beetje een naar gezicht. In Thailand in de camping aan de River Kwai spreken we echt over Glamping en was het ook echt een hele mooie ervaring. Vanuit de camping konden wij direct de hele River Kwai trail lopen en ook naar het museum. Ook was er bij de camping een zwembad met water uit de River Kwai echt een veraderming in de hitte en organiseerde ze zelf fietstochten langs de River Kwai echt heel mooi. Een echte tip in Thailand. Het is wel een reis, want de treinroute is zeker nog 1,5 uur verder dan de uitstap net over de brug waar alle boten zijn, maar absoluut de moeite waard. Als het over kamperen ga heb ik daar ook wel een mening over, probeer mij niet over te halen, gewoon ieder zijn hobby over ding. Oh, ja en kom niet aan met dat ik het niet geprobeerd heb, want dat heb ik wel. Een hele week op de waddeneilanden en dat is lang!

20 Reisgidsen verslaving 18. Als kind al pluiste ik altijd alle reisgidsen uit, ik vond dit echt fantastisch! Ik mocht altijd voorselecteren en natuurlijk maakte mijn ouders echt wel de beslissing, maar ik kreeg een lijstje met waar ons hotel of onze bestemming in ieder geval aan moest voldoen, zoals een zwembad, centraal in een gezellig dorpje, dicht bij het strand en wel land. Leuk, want daar spendeerde ik veel tijd aan! Mini reischick 19. Op de basisschool gingen al mijn werkstukken en spreekbeurten altijd over verre landen en dieren uit verre landen. Ik maakte er een sport van om mooie plaatjes uit reisgidsen te knippen, bij Italië pasta in het schrift te plakken en de mooiste plaatjes van koala s bij mijn werkstukken over Australië te vinden.

21 Zanderig 20. Eigenlijk ga ik helemaal niet zo graag naar het strand. Ik ben een beetje kriebelig voor zand. Natuurlijk zit of lig ik graag bij een mooie strandtent, kun je mij terugvinden op een strandbed en ga ik zeker loungen, maar van een badlaken in het zand word ik een beetje kriebelig dit had ik als ik kind al met de zandbak. Natuurlijk staan de prachtige witte stranden van Malediven wel op mijn bucketlist hier kun je tenslotten goed loungen, mooie strandwandelingen maken en kun je fantastisch snorkelen. Het gaat bij mij meer om het vieze Nederlandse strand, waar ook iedereen zo nodig sigarettenpeuken moet achterlaten. I Love Azië 21. Azië vind ik echt een geweldig continent. Toen ik de eerste keer in Bangkok was had ik een soort cultuur shock, waardoor ik het misschien niet zo leuk vond, maar nu ben ik bekend met de stad en weet ik wat wel en niet kan en vind ik het geweldig! Dit vind ik ook een soort handleiding voor heel Azië, vanuit een metropool wordt het een stuk gemakkelijker om de rest van Azië te bezoeken. Nu is de volgende uitdaging reizen naar Azië met een kind en daar kijken zowel ik als mijn partner erg naar uit!

22 Citytrip verslaving 22. Mijn meest bezochte reisbestemmingen, het is een een you hate it or you love it. Ook al zweer ik meestal nooit terug ga naar een reisbestemming die ik al ken en altijd naar een nieuwe bestemming wil zijn er toch een bestemmingen, waar ik eigenlijk geen genoeg van krijg. beetje dat ik dat ik aantal 1) Parijs Vier keer 2) Budapest Gewoond en nog 3 keer bezocht 3) Madrid Vier keer Europese steden waar je mij echt wel vragen over kunt stellen en zo zijn er nog een aantal bestemmingen, zoals Bangkok en Londen die steeds op herhaling gaan.

23

24 Ik ga nooit naar Amerika, daar is echt niks te zien 23. Op mijn bucketlist staat dat ik uiteindelijk door alle staten van de USA heb gereisd, sinds mijn roadtrip door de USA geloof ik dat er in alle staten van de USA iets te zien is. Ik ben nu in zeven Verenigde Staten geweest dus ik heb nog wat reiswerk te doen en dat vind ik geen probleem! Misschien, omdat er niks te zien is en omdat ik het reisbestemming vond voor oudere mensen, haha, hebben wij er wel de tot nu toe, één van de mooiste en meest heldere reisfoto s tot nu toe gemaakt. City trip verslaving deel Ik ben echt een fan van citytrips, misschien was al een beetje duidelijk door de herhalingen van mijn steden die ik heb bezocht in de meest bezochte bestemmingen en zo is er nog een lange lijst met steden, vooral in Europa. Alleen de bucketlist is nog veel langer en natuurlijk is er voor iedere stad een reden.

25 De bucketlist 25. Om te reizen heb ik een gigantische bucketlist en het wordt binnenkort één van mijn volgende blogs! Like je reisblog Reischick Ga je Reischick volgen op Twitter, Instagram of Google+ It's my birthday! Ik ben 30! It s my birthday! Zo veel te doen en zo veel te beleven en nu relaxed mijn verjaardag vieren. Cheers op veel moois wat er gaat komen.

26 Like je reisblog Reischick Ga je Reischick volgens op Twitter, Instagram of Google+

27 Reis top 5 tag van Reisblog Reischick Leuk al die tags invullen ik haal zo ook echt allemaal mooie reisherinneringen weer omhoog. Naast leuk dus ook heel praktisch! Wat ik nog leuker vind is dat ze ook gewoon al gelezen en gevonden worden? Echt geweldig! Ik blog en schrijf voor mij zelf, maar wel heel leuk als jullie natuurlijk mee lezen. Heel, Nederlands, maar dat maakt het gezellig! Al geblogt in de taglijsten heb ik heel Nederlands, Wanderlust en de Traveltag. Met veel wensen en wat ik ga doen. Nu tijd voor een echte ervaringen taglijst mijn Reis Top 5 tag. Oh, jee! Keuzes maken en er is zo veel om uit te kiezen! Ik kwam deze mijn Reis Top 5 tag tegen bij In het Vliegtuig het leuke reisblog van Denise van Rijswijk, ik volg je sowieso al een tijdje veel plezier in Tunesië! en de Reis top 5 tag is eigenlijk van Marcella Molenaar. Deze tag gaat echt al een tijdje rond onder de travelbloggers en tja ik word nog niet getagt dus neem hem leuk even over. Reisblog Reischick keuzes maken voor de Reis top 5 Tag Reis top 5 Mijn favoriete Accommodatie Ik heb de afgelopen jaren al in heel wat mooie hotels, leuke hostels, goed bereikbare boutique hotels en meer fantastische accommodaties mogen overnachten en dat maakt de keuze ontzettend moeilijk om te kiezen voor mijn echte top 1 accommodatie. Wel krijg ik nu direct inspiratie om, maar snel een top 10 accommodatie lijst te gaan bloggen met leuke foto s erbij. Voor nu ga ik echt kiezen en dan kies ik voor mijn favoriete hotel in Noord Thailand. Dit ook doordat wij dit hotel niet geboekt hadden, geen research op voorhand, maar hier met onze huurauto naartoe zijn gereden midden tussen de

28 rijstvelden en ons totaal hebben laten verrassen! Wat een oase! Het is een vijf sterren resort, waar wij door laagseizoen, maar 50 Euro per nacht hebben betaald en waar maar 8 kamers in het hele resort bezet waren. Een ware beleving. Uiteindelijk zijn wij hier voor onze rust 4 nachten gebleven en wisten wij dat wij op de Thaise Eilanden minder rusten zouden krijgen dan in dit bijna privé resort. De kamers zijn trouwens heel groot, maar boek dan wel een junior suite! De tips is wel om je upgrade altijd pas bij de lokatie zelf te reserveren, de kortingen in Azië zijn dan gigantisch. Eigenlijk kun je hier bij ieder hotel wel op onderhandelen. Een echte aanrader vooral in juni-september in Thailand. Voor The Quarter Pai Resort moet je wel zelf een auto huren in Chang Mai of Chang Rai en dan gaan rijden, maar dan ontdekt je ook echt prachtig Thailand. Puur, natuur en tempels waar je anders niet komt. Oh, je ik ga over veel meer bloggen dan alleen over mij favoriete accommodatie. Meer over Noord Thailand volgt!

29

30

31 Mijn reis top 5 De verrassendste stad Mijn meest verrassende stad is echt Dallas geweest! Door de USA heb ik een roadtrip gemaakt van New Orleans met een hele grote omweg naar Los Angeles. Dallas hadden wij op deze reis als een korte tussenstop geboekt en daar hadden wij spijt van! Wat een gave stad! De hele staat Texas smaakt nu naar meer en staat bij ons stevig op de bucketlist. Natuurlijk ga je over de hele USA ervaringen nog heel veel tips en tricks lezen. Stay tuned. Mijn reis top 5 De mooiste kustlijn Nee geen strand waar je even gaat relaxen, maar een kustlijn die je gaat cruisen, waar je gaat wel gaat relaxen, met heel veel wildlife en onderdeel van de roadtrip door USA. Ondanks dat ik prachtige stranden in Thailand, Vietnam, Griekenland en Egypte heb gezien kies ik toch voor de prachtige kustlijn van de highway 1. De gehele route weet je niet waar je moet kijken zo prachtig mooi is het! Een route die ik wil herhalen, herhalen, herhalen omdat er zo veel te zien is en te beleven.

32 Natuurlijk de leukste tips komen er zeker. Van de BBQ spots tot huisjes waar je moet overnachten, de gezelligste kustplaatsjes en hoe je walvissen moet gaan spotten. Wij hebben het gedaan en ik deel het natuurlijk. Nu al zin in om over te schrijven! Als eindpunt natuurlijk het geweldige Venice Beach!

33

34

35

36 M

37 ijn reis top 5 Het onverwachte pareltje Niet helemaal onverwacht, maar nooit verwacht dat het echt zo mooi is als op de foto s! Reizen, toerisme en alles daarom heen is altijd mijn DNA geweest. Met deze reden heb ik dan ook bewust voor mijn studie HBO toerisme gekozen aan de NHTV in Breda. Tijdens mijn studie heb ik een aantal jaar gewerkt op de vakantiebeurs voor het Grieks Verkeersbureau, de promotiebureaus van de landen. Met wel Griekenlandkennis, maar niet van alle eilanden, wat nog steeds heel moeilijk is! Met mijn halve kennis ging ik een week werken voor Lefkas met eigenlijk nul kennis ging werken voor dit eiland met de meest prachtige brochures. Hier is ook een strand met de meest geweldige kleuren combinatie spier witte kiezelstranden en heel zout water, waar je op blijft drijven, waardoor het heel erg blauw is echt prachtig. Op de foto s! Een paar jaar later ging ik met toeval naar Lefkas! Yay, want het was een bucketlist bestemming. Lefkas is een schiereiland van Griekenland en de autorit er naartoe vanuit Athene was al fantastisch mooi. Een aantal dagen later gingen wij naar het fantastische strand toe en de keuren zijn net zo spectaculair als op de foto! Ga je er een keer naartoe? Ga dan echt rond 7 uur s ochtends met de auto of op een scooter en niet met een cruise, want dan is het niet zo mooi!

38

39

40 De gaafste dieren Ontzettend veel, maar het meest indrukwekkend vond ik toch echt wel: walvissen. In Californië zijn wij met een vaart walvissen gaan zoeken en het was echt overweldigend! In de hoop er 2 of 3 te zien en misschien 1 in de vrije natuur zijn wij verrast met zeker viertig walvissen en alle natuur en het wildleven daarom heen, echt geweldig! Natuurlijk wil ik heel graag ook de Big Five zien en staan Oerang Oetangs en Pandaberen ook op mijn bucket list, maar deze walvissen zijn een om nooit meer te vergeten ervaring!

41 Like je reisblog Reischick Ga je Reischick volgens op Twitter, Instagram of Google+

42 Wanderlust tag van Reisblog Reischick Wanderlust de honger naar reizen! Met de Wanderlust tag laat ik nog meer persoonlijkheid zien en kun je lezen wat mij persoonlijk ontroert en raakt aan het reizen. Ik ben ook heel benieuwd wat het allemaal met jou doet! Go Yvon heeft de Wanderlust tag ook heel leuk ingevuld en ik neem deze Wanderlust tag gewoon van haar over en heb hem direct even vertaald van het Engels naar het Nederlands. Wanderlust Tag van Reisblog Reischick Let s get personal Welk paspoortstempel heeft de meeste indruk op je gemaakt? Mijn allereerste paspoort stempel, die ik mij echt kan herinneren, ooit is gezet in Egypte toen vond ik deze paspoort stempel heel stoer, omdat het mijn aller eerste was. Ik ging samen met een vriendinnetje toen ik 21 was een week naar Egypte snorkelen en rondreizen in het eigenlijk niet zo vrouwvriendelijke land. Tegenwoordig ben ik nog blijer met deze stempel, want ik ben wel in Caïro geweest bij de pyramides, het oudkundige museum wat nu gedeeltelijk verwoest is en nog meer culturele schatten een hele mooie herinnering. Het was toen al niet vrij om te reizen en nu helemaal niet meer. Kun je, je paspoortnummer zo opzeggen, zonder te spieken natuurlijk? Nee voor dit examen zak ik! Met welk vervoermiddel reis je het liefst vliegtuig, trein of auto? Ik zou zeggen met het vliegtuig voor grote afstanden en eigenlijk is het ook wel zo, maar ik reis ook heel graag met

43 de trein, omdat je dan heel veel ziet van het land, maar een roadtrip gewoon met de auto waar we zelf de route van kunnen plannen vind ik helemaal geweldig het ligt ook helemaal aan de bestemming. Combi? Vliegen naar USA, daar een auto huren? En als bucketlist de Peking Express? Top 3 travel items? I-phone met muziek, adressen van hotels, reistips, kopie paspoort een soort mini bijbeltje. Een papieren mapje met kopieën waar adressen zich in bevinden van hotels, kopie paspoort het nodige, zodat ik het altijd bij mij heb en slippers op reis ben ik een havaianas girl echt voor overal vieze badkamers, hotelkamers, strand, bij warm weer of voor lange vluchten, treinreizen en busreizen ideaal!

44 Hostel of hotel? Bij beiden heb ik overnacht, maar in de toekomst gaan er minder hostels bezocht worden en meer hotels, bungalowtjes in ieder geval privé verblijven. Met een kind is een hostel niet ideaal. Niet voor ons en niet voor de andere gasten. Al zal ik de gezelligheid en het persoonlijke en hulpvaardige karakter wel missen. Tenzij het een hostel is met mooie privé kamers, dan is het natuurlijk geen probleem en zou ik er best over nadenken als onze kleine man groter is geworden. Ga je vaak naar het zelfde of wil je iedere keer een nieuwe bestemming ontdekken? Ik ben echt van het ontdekken, altijd al geweest! Ik ben wel een aantal keer in de zelfde stad geweest, maar dan had ik daar mijn bucketlist nog niet volbracht en moest ik terug. Anders dan ga ik zeker nieuwe bestemmingen bezoeken, geen tijd te verliezen. Ben je een planner, inlezer die op reis gaat of we zien het wel! Ik ben wel een planner en inlezer ik vind het ontzettend jammer als ik dingen mis en ik weet graag waar ik ben. Wel laat ik mij graag verrassen als ik op reis ben en als ik éénmaal ben vind ik het ook geen probleem om vervolgens de reisplannen aan te passen, omdat er zoiets leuks is waar we

45 absoluut naartoe moeten dan is het zeker geen probleem, maar te veel ongepland vind ik een beetje jammer. Favoriete travel website? Die heb ik eigenlijk niet echt. Ik google gewoon heel veel en ga gewoon goed op zoek. Er zijn natuurlijk hele mooie verzamel website, maar dan kom je meestal bij de echte toeristenplekken uit, wat de echte top attracties zijn en waar je ook naartoe moet. Alleen voor de pareltjes, moet je toch zelf op onderzoek uit en zoeken, zoeken, zoeken op diverse blogs en googlen maar! Ik mag morgen vertrekken en geld is geen probleem, waar ga ik direct naartoe Ik stap met mijn gezin op de trein naar Berlijn en vanaf daar vertrekt onze wereldreis je ziet ons wel weer en kunt onze ervaringen natuurlijk gewoon teruglezen! Like je reisblog Reischick Ga je Reischick volgens op Twitter, Instagram of Google+ Travel tag been there, done that, bought the t-shirt van reisblog reischick Een Reisblog is best persoonlijk! Natuurlijk heb ik een

46 gigantische bucket list waar ik de komende jaren allemaal nog naartoe wil en wat ik wil gaan beleven en kan ik heel veel uitzoeken, wat ik ook heel graag doe. Alleen wat ik heb ik allemaal beleefd en wat kan ik delen. Nou best veel vind ik zelf als ik er over nadenk. Er is best een leuk reisdagboek opgesteld en ik vind het leuk om juist dit in een blog te delen, want ik kan er gesprekken, ochtenden, middagen, avonden mee vullen, maar waarom het niet bloggen! Wat kun je dus verwachten van het reisblog Travelchick, nou daar is een leuke Travel tag voor been there, done that, bought the t-shirt om de leukste ervaringen alvast te delen. Waar ben ik echt geweest. Deze tag kwam ik trouwens tegen bij GoYvon en zij is dol op reis taglijstjes. Super leuk om te lezen. Travel tag been there, done that, bought the t-shirt! Welke landen van de wereld heb je al bezocht? Ik denk dat het best een leuk lijstje is en in veel landen ben ik ook al een aantal keer geweest. Een beetje kriskras door elkaar: België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Kroatië, Slowakije, Turkije, Bulgarije, Griekenland, Marokko, Tunesië, Egypte, Dubai (VAE), Vietnam, Thailand, Verenigde Staten, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Luxemburg, Ierland, Verenigd Koninkrijk, Abu Dhabi (VAE). Ik denkt dat ik iets vergeet, maar welk land? Ik heb even geen idee! Welke landen staan op je bucketlijst? Jeetje wat een vraag! Ik heb een giga bucketlist met grote dingen, maar ook kleine tripjes. Een top vijf grote reizen op de bucketlijst van reisblog travelchick? 1. Rondreis Zuid Afrika hier hebben mijn ouders vijf jaar gewoond en het heeft een emotionele waarde. 2. Indonesië Java en Bali mijn vriend heeft Indonesische roots

47 en mijn kindje dus ook. De roots komen uit Java en graag zouden wij deze geschiedenis uitzoeken en opzoeken. Van mijn eigen familie heeft een groot gedeelte van mijn familie in Indonesië gewoond voor de Tweede Wereldoorlog en in een Japannerskamp vervolgers doorgebracht ook deze geschiedenis zou ik verder willen uitzoeken en bekijken. Een land met veel persoonlijke geschiedenis voor ons. 3. Rondreis Australië met Melbourne voor foodtravel en wijngebieden. Een geniet en relaxreis. 4. Rondreis Texas. In Texas ben ik in Dallas geweest deze stad vond ik verrassend geweldig en de staat Dallas smaakt naar meer! 5. Reis Coast to Coast door de USA van New York naar San Francisco! Door diverse Natuurparken en culinaire steden, natuurlijk met een soort omweg. Een top vijf kleine reizen op de bucketlist van reisblog travelchick? 1. Berlijn, zo dichtbij en toch zo ver weg, want ik ben er nog niet geweest en moet er gewoon naartoe. 2. Bordeaux, de wijntrip voor het proeven in kopen van rode wijn. Gewoon een roadtrip niet te ver weg en door de Franse zuidelijke weggetjes rijden. Heerlijk en het voelt heel idyllisch. 3. San Sebastian, de beste tapasbars ooit beloven ze en daar wil ik het eten proeven. 4. Texel, ja grappig het eiland Texel! Ik ben wel op de waddeneilanden geweest, maar nog nooit op Texel. Het wordt gewoon echt een keertje tijd om dit eiland te ontdekken, vooral nu als gezin. 5. Krakau, Polen en dan in combinatie met een bezoek aan Auswitsch. Iets wat heel indrukwekkend en leerzaam is en wat ik wil bezoeken ook met mijn kindje over een aantal jaar. Het contrast met Krakau is groot dit schijnt namelijk weer een hele leuke stad in Pole te zijn. En dan is dit een selectie, want de lijst is echt nog veel

48 langer! Wat is jouw meest ideale vakantie? Hoe zeg je het eigenlijk, maar een beetje een combinatie van alles. Actief, cultuur, natuur, maar het volgende moment aan het zwembad met een cocktail en even helemaal niks! Hoe wij actief, cultuur en natuur gaan combineren de komende jaren? Spannend met een kindje van bijna een jaar, daar ga ik je bij meenemen. De Verenigde Staten rondreis was hier geweldig voor met een combinatie van Texas, Las Vegas, Grand Canyon, Napa en Californië, zoveel door elkaar. Maar ook de combinatie van Dubai en rondreizen door Vietnam bracht alles! Welke plek vond jij zo bijzonder daar zou jij nog weleens heen willen? Ik vond de Grand Canyon echt fantastisch mooi! Daar raak je eigenlijk nooit uitgekeken. Wij waren hier eind oktober, waardoor het al fris was, maar hier ga ik zeker nog een keer als gezinsreis en dan willen we ook raften dus echt door de

49 canyon heen en er gaan kamperen. Het lijkt mij helemaal fantastisch. Laat je allerleukste vakantiefoto zien: Eén van de allereerste foto s met mijn reispartner in crime! Tijdens onze eerste grote reis samen door Marokko op Djem El Fna. Love, happy en trots! Ben je al eens voor je werk op reis geweest: Wel veel in hotels overnacht, maar niet op reis helaas. Alleen wat is op reis voor je werk? Ik heb een aantal jaar voor NH Hoteles gewerkt en ik ging hiervoor vaak op training bij andere hotels. Hiervoor ken ik veel NH Hotels in Amsterdam heel goed! Zoals Schiller waar Humberto bijvoorbeeld wordt uitgezonden met RTL Late Night. Ook gaf het mij de luxe om heel goedkoop hotels te boeken in het buitenland en ook Nederland natuurlijk. Ik ging daardoor wel vaker op citytrip dan andere denk ik. dus ja ik ging op reis voor mijn werk en door mijn werk. Ik zou het zo vergeten, maar ook toen ik bij

50 Grolsch werkte in Amsterdam ging ik regelmatig met het team naar andere steden in NL wel, maar ik ging wel de leuke steden van NL ontdekken! Lucky me! Ook mijn foodblog heeft al voor leuke tripjes gezorgd, helaas nog geen complete reizen, maar uitjes voldoende. Met wie ga je meestal op reis? De laatste jaren met mijn vriend en in de toekomst zal dit worden uitgebreid met mijn zoontje van nu 10 maanden. Met wie zou je nog wel eens op reis willen gaan? Nu staat echt op het wensenlijstje onze eerste gezinsreis! Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland? Cliché, maar ik laat natuurlijk mijn gezinnetje niet thuis! Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin? Attractiepark! Ik ben echt een fan van Disney en ik woon in Kaatsheuvel in de achtertuin van de Efteling, dus ja. Zou je liever een ski- of een zonvakantie hebben? Ik heb nog nooit op ski s gestaan! Wel de ambitie, maar als ik moet kiezen dan ga ik toch altijd weer naar de zon hmmmm, hoe kan dat toch? Het heeft eigenlijk ook niet zo met zon te maken, de reis wordt altijd gecombineerd met cultuur, rondreizen, natuur en meer, dan kom ik niet aan de gedachte skiën toe. Wat is jouw leukste vakantieherinnering? De beste vakantieherinnering creëer je iedere keer overnieuw en die had ik als kind al en heb ik nog steeds. De kriebels of eigenlijk een soort spanning en vlinders in de buik als je op reis gaat. Ook als heb je alles nog zo goed uitgezocht, je gaat op reis naar het onbekende en dat vind ik fantastisch! Wat was jou minst leuke vakantieherinnering? De minste leuke vakantieherinnering vind ik echt bagage die niet aankomt! Als je éénmaal op reis bent wordt veel altijd wel verzacht door het feit dat je op reis bent en dat is een

51 mooi idee, maar zonder je bagage ben je best hulpeloos en op dat moment is de service ook echt minimaal. Op zo n moment kom je er achter dat je reisverzekering ook echt helemaal niet zo veel dekt als je dacht, helemaal niet als je bagage niet is aangekomen op Schiphol, dan ben je thuis en zoek je het maar uit gggggrrrr. Naar welke land ga je dit jaar op vakantie? Wij zijn nog super zoekend! Deze zomer gaan we voor leuke tripjes in NL en een weekend Antwerpen, in september ga ik misschien nog naar blogweekend in Londen en onze eerste grote reis gaat plaats vinden in maart het duurt nog even, maar dan kunnen we goed bucketlisten en sparen! Heb jij goede tips en leuke ideeën? Voor wat wij in NL moeten gaan doen, wat ik in Londen moet doen, in Antwerpen of waar ik in maart naartoe moet met een kindje van 1,5 laat het mij zeker weten! Ik sta altijd open voor leuke tips en ideeën. Je kunt lezen waar ik al bent geweest dus heb jij een top aanvulling, mag ook zeker buiten de bucketlist dan let me know! Waar zou je nooit naartoe op vakantie gaan? Een land waar ik mijn kindje in gevaar breng met enge ziekte waar ik hem niet tegen kan beschermen. Inenten kan natuurlijk wel en sowieso geef ik daar zelf ook niet de voorkeur aan ik wil mij veilig voelen. Landen waar ik verder niet naartoe ga zijn oorlogsgebieden en conflictgebieden. Verder houd ik echt wel van een uitdaging en plan ik graag alles zelf of laat mij sturen en ga op onderzoek uit dus kom, maar op. Like je reisblog Reischick Ga je Reischick volgens op Twitter, Instagram of Google+

52 Gewoon Nederlands Tag Travelblog Reischick van Ja, eindelijk! Een lange wens gaat in vervullen al twee jaar lang blog ik met heel veel plezier op mijn foodblog Foodinista en nu eindelijk kruipt het bloed, waar het niet gaan kan. Ik heb ook tijd gevonden voor mijn andere passie. reizen en ik ben gestart met mijn eigen reisblog! Wat wilde ik dit al lang, maar met een zwangerschap, kleine baby en een grote verhuizing net achter de rug bleef dit wel gebouwde blog een beetje leeg. De rust is terug in huis en rustig gaan we ook weer aan reizen denken en tijd voor mijn eigen travelblog Reischick! Ja ook deze stoere mama blijft een chick die wil reizen! Reizen is meer dan een passie. In mijn leven staat het eigenlijk centraal. Ik ben zelfs afgestudeerd in reizen met een studie aan de NHTV in Breda. Mijn eigen reisblog moest er dan ook komen om deze passie te delen en hopelijk ook tips en tricks waar jullie iets aan hebben. Voordat ik deze ervaringen direct online ga bloggen en met tips en tricks ga komen vind ik het denk ik veel leuker en jullie misschien ook wel als ik er een tag weekje van ga maken, want wie ben ik eigenlijk en wat zijn mijn reis interesses, wat kun je zoal verwachten op Reisblog Reischick. In het allereerste echte blog blijven we dicht bij huis in de Gewoon Nederlands Tag, want ook in Nederland kunt je goed reizen! Ja echt wel. Ook hier hebben we veel te ontdekken en kunnen wel heel veel ondernemen. Een ding waar ik graag over wil gaan bloggen wat ondernemen wij als gezin in Nederland en wat is er allemaal te doen. Een leuke tag is dan natuurlijk, wat zijn een beetje mijn Oer Hollandse voorkeuren met deze Gewoon Nederands Tag. Wel leuk, want alsof jullie dit nu echt met heel veel allemaal zitten te lezen dit eerste blog

53 en echt een aha moment hebben, maar één ding ik heb er plezier in! Gewoon Nederlands Tag De Gewoon Nederlands Tag vind ik een leuke tag om mee te beginnen op een reisblog en kwam ik tegen op het blog van Gewoon Marieke, aangezien ik natuurlijk nog niet getagt word ben ik gewoon zo vrij geweest om hem leuk over te nemen. De vragen, zijn zoals verwacht echt lekker Nederlands en gaan van gezellig huiselijk tot de heerlijke Nederlandse food cultuur, want ook wij hebben natuurlijk echte delicatessen die altijd heel goed in de smaak vallen bij toeristen. Alleen wat zijn mijn voorkeuren. Ik ben benieuwd, hoe vaak jij hier eigenlijk bij stil staat? Marieke heeft alles in een filmpje verwerkt super tof! Alleen ik vlog nog niet. Dus van mij, boring: tekst en foto s. 1. Één of meer koekjes bij de thee? Ik zou liegen, als ik zou zeggen één koekje, dus meerdere. Ik moet hier trouwens nog wel om lachen. Een Spaans collegaatje van mij bij een eerdere werkgever had hier een een leuk verhaal over. Haar moeder vertelde altijd dat het typisch Nederlands is om de koekjestrommel rond te gaan en hier iedereen één koekje uit te laten pakken. Wij Nederlanders hebben het altijd over gezellig, maar dit is zeer ongezellig en heel ongastvriendelijk. Haar moeder schrok hier altijd heel erg van en ging daarna nooit meer bij deze dames op de koffie of thee. Ze voelde zich hier niet welkom, totdat ze onze cultuur begreep. Bij mij is het meer lekkere trek, haha dat ik er meerdere wil, maar als je bij mij meerdere koekjes bij de thee wil, dan mag het hoor!

54 2. Wat is je favoriete stamppot? Ik heb niet echt een lievelings stamppot. Ik vind ook niet dat ik moet kiezen. Ik ga voor de stamppot die ik het aller liefst niet eet: Boerenkool. Verder vind ik ze allemaal wel oké.

55 3. Welke Nederlandse feestdag vindt jij het leukste? Op stip bovenaan Sinterklaas. Lange tijd was het Koningsdag. Feestvieren, feestvieren en feestvieren. Alleen nu ik een kindje heb is Sinterklaas weer helemaal terug op de agenda. Echt Nederlandse kneuterigheid. Wel of geen Pietenkwestie, het gaat om het dobbelen, surprises, gedichten, snoepgoed en alles wat er bij komt kijken. Huiselijk eigenlijk? Al blijft het Koningsdag gevoel ook wel hoor en ben ik eigenlijk wel trots op ons Koningshuis ik vind de vertegenwoordiging in het buitenland echt top! 4. Wat is Nederland? volgens jou de leukste plek in Er gaat nog veel ontdekt worden, maar mijn top 5 op dit moment in willekeurige volgorde is toch wel, het mooie Maastricht, de grachten van Amsterdam, de molens van Kinderdijk, de Friese Meren, de bollenvelden bij Haarlem en ongetwijfeld vergeet ik zo veel!!! Ook blijft er altijd één plekje heel mooi. In het dorp waar ik vandaan kom, Sliedrecht aan de rivier de Merwede, is een klein pleintje aan de rivier. Het is echt prachtig met mooi uitzicht op de rivier, Biesbosch en vooral als er grote schepen voorbij varen. Echt genieten met mooi weer. Is het een leuke plek, nee, maar wel mooi! 5. Wat is jouw favoriete accent en doe een stukje na. Niet nodig om na te doen ik spreek het zelf vloeiend ik kom uit Sliedrecht een dorp tussen Dordrecht en Gorinchem en wij hebben een echt eigen dialect. Nee geen Rotterdams, nee geen Dordrechts en geen Brabants of Zeeuws gewoon Sliedrechts. Het Sliedrecht heeft voor mij leuke woorden en daar woont mijn familie dus een beetje thuis. Het maakt het accent en dialect thuis en mooi al is het zeker niet charmant. Ik heb in Breda, Antwerpen, Budapest, Haarlem en ondertussen weer Brabant

56 gewoond dus dit dialect neem ik altijd een stukje mee. 6. Welke typisch woord is volgens jou typisch Nederlands? GEZELLIG! Niet alleen door het woord, de inhoud en betekenis. De klank is voor buitenlanders ook ver verschrikkelijk. De GGGGG en ZZ en LL. Totaal niet uit te spreken en om aan te horen. 7. Welk typisch Nederlands gebruik vindt jij het leukst? Ik vind het stiekem toch altijd heel leuk dat wij hoe dan ook bij een verjaardag altijd in een kring gaan zitten het is iets automatisch en heel Nederlands. 8. Welk Nederlands gezegde is jouw favoriete gezegde? PFFFF echt geen idee, daar let ik zelf eigenlijk niet zo op. 9. Wat is je favoriete winkel van Nederlandse bodem? Ik ben echt dol op Nederlandse winkels, eigenlijk een beetje trots op. Al shop ik ook liever ZARA in Spanje, Primark in Engeland, is het een beetje vreemd? Weet ik niet eigenlijk. Maar in Nederland HEMA en AH, ik vind het in deze tijd ook altijd heel jammer als een Nederlands merk het niet overleefd. Dan vraag ik mij altijd af wat ze anders hadden kunnen doen. Ook vind ik het jammer als bedrijven zich door Internationale merken laten opkopen. Waar is onze trots, dan is het niet meer NL. Niet dat ik de economie niet begrijp hoor, of puur NL ben, maar ik heb wel een beetje Heineken trots in mij. 10. Wie vindt jij de leukste BN-er? Deze vraag is niet geschikt voor mij haha. Ik ben niet zo snel geïmponeerd of strarstruck door BN-ers. BN-ers die down to

57 earth liken? Dan vind ik Floortje Dessing toch wel heel tof, natuurlijk een echte Reischick! 11. Wat vindt jij het Nederlandstalige lied? mooiste en leukste Heb je even? Ik ben echt van de Nederlandstalige muziek. Ik heb nog een paar zwaktes voor andere muziek en daar kom je nog wel achter. Ik moet natuurlijk een aantal geheimen bewaren anders wordt dit blog een beetje saai. Bij Guus Meeuwis en BLOF en het Nederlandstalig lied van Racoon dan zing ik sowieso mee. Echt NL dus en ik luister er graag naar als ik langer op reis ben. Dan luister ik trouwens ook graag naar de echte toppers uit de jaren 80 van Stiekem gedanst, Doe Maar en nog veel meer. 12. Haring? Ja of Nee? Yes, Please! Met uitjes en alles er op en eraan! Like je reisblog Reischick Ga je Reischick volgens op Twitter, Instagram of Google+ Contact Travelblog Reischick In contact komen met Daphne van Travelblog Reischick? Wil je iets aan me vragen, heb je een tip voor een reisbestemming of reisproduct. Wil je dat ik een review schrijf over jouw reisbestemming of product? Stuur me een mailtje naar Ik neem zo snel mogelijk contact met je op! PR bureaus, uitgeverijen, evenementenorganisaties en alle

58 andere leuke bedrijven en personen mogen mij natuurlijk mailen. Ik denk graag mee en hou van: Trendy hotspots in binnen en buitenland Foodtravel, lekker en internationaal eten in binnen en buitenland Alles wat je mee moeten nemen in je backpack, koffer of weekendtas Tips voor betaalbare luxe reizen en budget travel USA, Azië en Midden Oosten City trips in Europa Reizen met kids Festivals, foodmarkten, foodhallen en andere actieve activiteiten Mail Travelblog Reischick: Post voor Reisblog Reischick: Reischick T.a.v. Daphne van Aken Willem de Zwijgerlaan EW Kaatsheuvel Naast Ben ik als freelancer in te huren voor een geslaagd evenement/workshop om uw organisatie of coördinatie te verzorgen. In de afgelopen jaren heb ik hierin een breed portfolio opgebouwd voor diverse opdrachtgevers. Vanuit eigen naam of vanuit het blog Reischick.nl schrijf ik graag uw blogs en artikelen en verzorg ik andere reis gerelateerde zaken. Hier kom ik graag over in contact om met u te brainstormen. Mail op info@reischick.nl voor de mogelijkheden en er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen.

59 Meer zakelijke en c.v. informatie over Daphne van Aken. Adverteren op Heb jij een gerelateerd product en wil je dit onder de aandacht brengen op reischick.nl of hier over in contact komen? Mail naar voor de mogelijkheden. Copyright Reischick.nl behoudt tevens het recht tenzij anders overeen gekomen met de auteur ingezonden materiaal in te korten en aan te passen. Dit geldt zowel voor tekst, muziek- en beeldmateriaal. Een bezoek(st)er van de site Reischick.nl mag geen auteursrechtelijk beschermde werken of andere in de site opgeslagen informatie openbaar maken of verveelvoudigen zonder toestemming netwerk). van Reischick.nl. (ook niet via een eigen Prijsvragen en winacties Prijzen worden binnen drie maanden na het aflopen van de prijsvraag verstuurd. Reischick.nl kan alleen de prijs versturen als het juiste adres in het bezit is van Reischick.nl. Over de uitslag van prijsvragen wordt niet gecommuniceerd. Huisregels reageren Reageren op de site Reischick.nl of via één van onze social media kanalen zijn aan een aantal regels verbonden. Racistische taal, seksistische comments, anti-semitisme, extreem-rechts of -links taalgebruik, schelden, bedreigingen of beledigingen zijn niet toegestaan. Deze reacties worden verwijderd. Kritiek leveren mag, wellicht kunnen wij er ook iets van leren, maar aanhoudend negatieve reacties betekent dat je wordt verwijderd en geblokkeerd van onze site of social media kanaal. Bovenstaande regels kunnen altijd worden aangepast door de redactie. Of laat een bericht achter op reisblog Reischick:

60 Uw naam (verplicht) Uw (verplicht) Uw website Onderwerp Uw bericht Verzenden Samenwerken Reischick met Reisblog Leuk dat je geïnteresseerd bent in een samenwerking met Reisblog Reischick. Reisblog Reischick vindt het heel leuk om bestemmingen te ontdekken, reisproducten die mee moeten in de koffer te ontdekken en op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en nog veel meer. Ook zijn er mogelijkheden voor evenementen en eigenlijk alles waar een link met reizen en reisproducten is en natuurlijk denk ik graag out of the box mee. Alle content op Reisblog Reischick is persoonlijk en, daarom zal er ook altijd een persoonlijk actie worden ontwikkeld. Neem voor meer informatie contact op met Daphne en mail naar De thuisbasis van Reischick is in Kaatsheuvel, Brabant, naast op reis gaan, wat natuurlijk een echt passie is, ontdek ik

61 graag de lokale omgeving. Denk hierbij aan evenementen, attracties en winkels, merken en webshops voor de beste inkopen voor op reis. Nu woon ik in Kaatsheuvel, maar eerder heb ik 8 jaar in Haarlem gewoond en Breda en Antwerpen zijn ook niet onbekend. Reizen is een passie en in de afgelopen jaren heb ik dan ook veel gereisd. Dit blijf ik ook graag doen. In mijn recepten zul je ook veel buitenlandse invloeden terug vinden. Tegenwoordig bestaat mijn gezinssamenstelling uit mijn vriend en ons zoontje van bijna 1 jaar en daarom ben ik ook nog een ontdekkende travelmama. Mijn Niche voor Reisblog Reischick Travelmama: reizen met kids Ontdek de leukste plekken in Nederland Bouw je bucketlist en maak deze realistisch Trendy hotspots en hippe restaurants in binnen en buitenland Foodtravel Tips voor betaalbare luxe Dress to impress voor iedere gelegenheid Blijf thuis in vakantiesfeer met de leukste musthaves, inrichting, recepten en evenementen Pak perfect de koffer en backpack in met de best musthaves Liefde voor Azië, USA, Citytrips in Europa en mijn bucketlist Italië en Australië Promotiemiddelen en mogelijkheden voor adverteren bij Foodblog Foodinista Stuur mij op pad als Travelreporter Ik doe verslag van alles wat ik tegen kom en wat er op mijn pad komt. Ook besteed ik veel aandacht aan social media. Wil je weten hoe dit eruit ziet? Bekijk dan mijn eerdere verslagen

62 op mijn Foodblog Foodinista. Of lees bijvoorbeeld mijn report van Dubai on a budget. Er zijn ook mogelijkheden voor een samenwerking tussen Reischick en Foodinista. Voor het bereik en de mogelijkheden kan ik een voorstel samenstellen. Neem contact op en stuur een mail naar daphne@reischick.nl Product reviews Wil je dat ik een eerlijke review schrijf over jouw product mail dan naar daphne@reischick.nl Advertorial-Winactie-Promotie Jouw reisbestemming, evenementen, hotel, restaurant, reisproduct of ander item wat perfect past bij mij of bij Reisblog Reischick in de schijnwerpers zetten, het kan. Wij schrijven in onze schrijfstijl een artikel van ± 300 woorden, plaatsen hierbij meerdere foto s door ons gemaakt of aangeleverd en één of meerdere links naar jouw website of webshop. Ook is het mogelijk om een advertorial op jouw website te plaatsen. Ik schrijf alleen over producten die ik zelf ook echt leuk vind. Naast mogelijkheden voor een Advertorial biedt Reisblog Reischick ook Spotlight banners, tijdelijke banners, winacties en social media campagnes. Foodinista uitnodigen Voor lokale ondernemers zijn er speciale samenwerkingen. Aarzel niet om contact op te nemen met Reischick en mail Daphne op daphne@reischick.nl Natuurlijk vind ik het leuk, wanneer je mij uitnodigt bij de opening van een restaurant, hotel of andere gelegenheid. Mail

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick Dubai on a budget De afgelopen weken heb ik veel taglijstjes ingevuld, zodat jullie mij een beetje leren kennen als blogster en wat ik heel leuk vind, deze taglijsten zijn ook veel meer gelezen dan dat

Nadere informatie

Reis top 5 tag van Reisblog Reischick

Reis top 5 tag van Reisblog Reischick Reis top 5 tag van Reisblog Reischick Leuk al die tags invullen ik haal zo ook echt allemaal mooie reisherinneringen weer omhoog. Naast leuk dus ook heel praktisch! Wat ik nog leuker vind is dat ze ook

Nadere informatie

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick Dubai on a budget De afgelopen weken heb ik veel taglijstjes ingevuld, zodat jullie mij een beetje leren kennen als blogster en wat ik heel leuk vind, deze taglijsten zijn ook veel meer gelezen dan dat

Nadere informatie

Travel tag been there, done that, bought the t-shirt van reisblog reischick

Travel tag been there, done that, bought the t-shirt van reisblog reischick Travel tag been there, done that, bought the t-shirt van reisblog reischick Een Reisblog is best persoonlijk! Natuurlijk heb ik een gigantische bucket list waar ik de komende jaren allemaal nog naartoe

Nadere informatie

Reis top 5 tag van Reisblog Reischick

Reis top 5 tag van Reisblog Reischick Reis top 5 tag van Reisblog Reischick Leuk al die tags invullen ik haal zo ook echt allemaal mooie reisherinneringen weer omhoog. Naast leuk dus ook heel praktisch! Wat ik nog leuker vind is dat ze ook

Nadere informatie

Reis top 5 tag van Reisblog Reischick

Reis top 5 tag van Reisblog Reischick Reis top 5 tag van Reisblog Reischick Leuk al die tags invullen ik haal zo ook echt allemaal mooie reisherinneringen weer omhoog. Naast leuk dus ook heel praktisch! Wat ik nog leuker vind is dat ze ook

Nadere informatie

Reisblogger Reischick Voorstellen

Reisblogger Reischick Voorstellen Reisblogger Voorstellen Reischick Even Reisblogger Reischick Voorstellen Even voorstellen Ik ben Daphne van Aken een 30-jarige (1985) reisgekke mama, samenwonend in het Brabatse Kaatsheuvel met Eric en

Nadere informatie

Reisblog Reischick. 25 Reisweetjes tag. Eerste vliegreis. Kindervakanties. Afgestudeerd in Reizen

Reisblog Reischick. 25 Reisweetjes tag. Eerste vliegreis. Kindervakanties. Afgestudeerd in Reizen 25 Reisweetjes tag Reisblog Reischick van Leuk een tag met 25 reisweetjes en dan natuurlijk 25 reisweetjes die persoonlijk zijn voor mij. Deze tag gaat al weer even rond op het internet onder de reisbloggers

Nadere informatie

Reisblog Reischick. 25 Reisweetjes tag. Eerste vliegreis. Kindervakanties. Afgestudeerd in Reizen. Reispapa

Reisblog Reischick. 25 Reisweetjes tag. Eerste vliegreis. Kindervakanties. Afgestudeerd in Reizen. Reispapa 25 Reisweetjes tag Reisblog Reischick van Leuk een tag met 25 reisweetjes en dan natuurlijk 25 reisweetjes die persoonlijk zijn voor mij. Deze tag gaat al weer even rond op het internet onder de reisbloggers

Nadere informatie

favorieten Favoriete grote wereldkaart? 1. Grote papieren wereldkaart

favorieten Favoriete grote wereldkaart? 1. Grote papieren wereldkaart Grote wereldkaart favorieten mijn Ik vind ze zo leuk een grote wereldkaart voor in huis, voor de reisplanning. Om bij weg te dromen, te plannen en ook voor kinderen om mee te spelen en om kinderen al een

Nadere informatie

Reis top 5 tag van Reisblog Reischick

Reis top 5 tag van Reisblog Reischick Reis top 5 tag van Reisblog Reischick Leuk al die tags invullen ik haal zo ook echt allemaal mooie reisherinneringen weer omhoog. Naast leuk dus ook heel praktisch! Wat ik nog leuker vind is dat ze ook

Nadere informatie

Reisblog Reischick. 25 Reisweetjes tag. Eerste vliegreis. Kindervakanties. Afgestudeerd in Reizen. Reispapa

Reisblog Reischick. 25 Reisweetjes tag. Eerste vliegreis. Kindervakanties. Afgestudeerd in Reizen. Reispapa 25 Reisweetjes tag Reisblog Reischick van Leuk een tag met 25 reisweetjes en dan natuurlijk 25 reisweetjes die persoonlijk zijn voor mij. Deze tag gaat al weer even rond op het internet onder de reisbloggers

Nadere informatie

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Ik moet heel eerlijk toegeven sinds Florian geboren is zijn wij er niet echt aan toegekomen om hele leuke dingen te doen als gezin, er echt als gezin op uit

Nadere informatie

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Ik moet heel eerlijk toegeven sinds Florian geboren is zijn wij er niet echt aan toegekomen om hele leuke dingen te doen als gezin, er echt als gezin op uit

Nadere informatie

Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista

Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista Het persoonlijk alfabet gaat verder en ondertussen zijn we aardig onderweg in het alfabet, dit betekend ook dat ik het gewoon aan het volhouden ben. De E vind

Nadere informatie

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Ik moet heel eerlijk toegeven sinds Florian geboren is zijn wij er niet echt aan toegekomen om hele leuke dingen te doen als gezin, er echt als gezin op uit

Nadere informatie

Bucketlist van Reisblog Reischick

Bucketlist van Reisblog Reischick Bucketlist Reischick van Reisblog Oké dit is echt een blog om nog heel vaak te corrigeren, bij te werken, aan te vullen en hopelijk om ook heel vaak bestemmingen van af te gaan strepen, want dit is mijn

Nadere informatie

Rustig en pitoresk Agios Prokopios

Rustig en pitoresk Agios Prokopios Rustig en pitoresk Agios Prokopios Naxos Voor ik vertrok naar het Griekse eiland Naxos, één van de misschien wel bekendere Cycladen eilandengroep, was het eiland Naxos voor mij totaal onbekend. Wat ik

Nadere informatie

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Ik moet heel eerlijk toegeven sinds Florian geboren is zijn wij er niet echt aan toegekomen om hele leuke dingen te doen als gezin, er echt als gezin op uit

Nadere informatie

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Ik moet heel eerlijk toegeven sinds Florian geboren is zijn wij er niet echt aan toegekomen om hele leuke dingen te doen als gezin, er echt als gezin op uit

Nadere informatie

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen In april was een aantal dagen naar Mallorca. Misschien heb je mijn eerdere blogs al voorbij zien komen over mijn verblijf en heerlijke etentje of de leukste souvenir

Nadere informatie

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Wijnspijs wandeling culinair verslag Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig

Nadere informatie

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België December Eetdagboek Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België Zo en voor ik het wist was het kerst, zo voelde mijn Decembermaand een beetje aan. Niet als iets vervelends, want December was leuk! Een drukke

Nadere informatie

Leeuwarden stad van de smaak 2015

Leeuwarden stad van de smaak 2015 Leeuwarden stad van de smaak 2015 In Leeuwarden is het dit jaar allemaal te doen of eigenlijk te proeven en op smaak te beleven. In de stad in het noorden in Leeuwarden is het dit jaar, namelijk de Stad

Nadere informatie

Oktoberfest München we komen eraan

Oktoberfest München we komen eraan Oktoberfest München we komen eraan Afscheid nemen van Bella Italië en op naar een bestemming waar ik ontzettend graag naartoe wil. Niet zo zeer de stad München, daar heb ik eigenlijk niet heel veel verwachtingen

Nadere informatie

Bucketlist van Reisblog Reischick

Bucketlist van Reisblog Reischick Bucketlist Reischick van Reisblog Oké dit is echt een blog om nog heel vaak te corrigeren, bij te werken, aan te vullen en hopelijk om ook heel vaak bestemmingen van af te gaan strepen, want dit is mijn

Nadere informatie

At the train station. Treinstation. Situation 1. Begroet de persoon. Koop een enkele reis naar London.

At the train station. Treinstation. Situation 1. Begroet de persoon. Koop een enkele reis naar London. Treinstation At the train station Situation 1 Begroet de persoon. Koop een enkele reis naar London. Vraag hoe laat en van welk perron de eerst volgende trein vertrekt. Vraag hoe lang de reis ongeveer zal

Nadere informatie

Pasen en leuke plannen

Pasen en leuke plannen Maart Eetdagboek Koffie, Pasen en leuke plannen Weer een nieuw eetdagboek met niet alleen eten, maar een beetje van alles eigenlijk. Een maand, waarin ik niet heel veel buiten de deur was, helaas, want

Nadere informatie

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest Maritim Hotel Mallorca getest Galatzo Mallorca is voor mij best wel bekend moet ik eerlijk toegeven, daarom keek ik ook heel erg uit naar mijn tripje naar Mallorca in april dit jaar. Even een aantal dagen

Nadere informatie

Italië waar gaan we naartoe? Foto Inspiratie

Italië waar gaan we naartoe? Foto Inspiratie Italië waar gaan we naartoe? Foto Inspiratie Tijd om te reizen, dan is voor ons de vraag Italië waar gaan we naartoe? Eerst waarom Italië en hoe kun je mij gaan volgen op reisblog Reischick. Ons jaar Het

Nadere informatie

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips De laatste tijd ga ik heel graag naar Den Haag geen idee, waarom ik er zo lang niet meer geweest ben. Vroeger, ja vroeger kwam ik er echt veel. Toen woonde

Nadere informatie

Reisinspiratie in Rome

Reisinspiratie in Rome Reisinspiratie in Rome In het voorjaar ga ik naar Spanje en genieten van Menorca één van de Balearen. Inderdaad een Spaans eiland. Alleen voor het najaar ben ik ook al weer een beetje aan rondkijken waar

Nadere informatie

Het is uitverkoop! Dress to Impress

Het is uitverkoop! Dress to Impress Het is uitverkoop! Dress to Impress Ook een beetje veel uitgegeven in december en moet je eigenlijk weer een beetje sparen in januari? Of ben je er juist helemaal klaar voor? De uitverkoop! Tijd om te

Nadere informatie

Boedapest heeft een plekje in mijn hart

Boedapest heeft een plekje in mijn hart Boedapest heeft een plekje in mijn hart Boedapest heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart. Niet alleen ben ik een aantal keer in deze mooie Oost- Europese stad geweest voor een leuke citytrip. In

Nadere informatie

Foodinista was in Napa Valley wijn district

Foodinista was in Napa Valley wijn district Foodinista was in Napa Valley wijn district Foodinista was in Napa Valley wijn district een heerlijke tijd en tijd voor een verslag van deze wijnvallei en het foodwalhalla van de Verenigde Staten. Tot

Nadere informatie

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam Mijn eerste keer bij Jamie s Italian was niet in Rotterdam, ook niet in Londen nee het was in Dubai. Blij als een kind ging ik er naartoe en begon ik aan de plank.

Nadere informatie

Koffer inpakken voor Parijs

Koffer inpakken voor Parijs Koffer inpakken voor Parijs Op mijn reisblog wil ik het niet alleen bloggen over mooie bestemmingen, dromen bij de bucketlist en de leuke, interessante en actieve dingen die je daar kunt gaan doen. Wat

Nadere informatie

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas 10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas De gezellige maanden zijn begonnen en daarmee eigenlijk ook direct de cadeautjes maanden. Misschien ben je nog wel op zoek naar perfecte cadeautjes

Nadere informatie

Mix en match met je servies en bestek

Mix en match met je servies en bestek Mix en match met je servies en bestek Misschien herken je het wel, tijdens de feestdagen pak je niet alleen uit met het uitgebreid koken en serveer je de meest uitgebreide hapjes en culinaire diners, je

Nadere informatie

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane Deze maand heb je al regelmatig kunnen lezen over onze avonturen in Oostenrijk en Italië. Ook in september en oktober heb ik er over geschreven, zoals in het

Nadere informatie

Naam: Vakantie. Vraag 1. Ben je weleens op vakantie geweest? Waarheen? Werkblad vakantie - Aardrijkskunde groep 5 - Niveau blauw.

Naam: Vakantie. Vraag 1. Ben je weleens op vakantie geweest? Waarheen? Werkblad vakantie - Aardrijkskunde groep 5 - Niveau blauw. Naam: Vakantie _ Een groot aantal Nederlanders gaat ieder jaar één keer op vakantie. Vaak gaat de reis naar het buitenland, bijvoorbeeld naar Duitsland, Frankrijk, Spanje, of nog verder. Maar Nederlanders

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Zonvakantie in Marrakech bij Kenzi Club Agdal Medina

Zonvakantie in Marrakech bij Kenzi Club Agdal Medina Zonvakantie in Marrakech bij Kenzi Club Agdal Medina Ik moet toegeven het is heel lang geleden dat ik in een All Inclusive Hotel heb overnacht en dat het ook eigenlijk niet echt het verblijf van mijn voorkeur

Nadere informatie

Is jouw doel om ze te overtuigen ook in Nederland te komen wonen? Nee hoor; ik ga ze gewoon kennis laten maken; verder niets.

Is jouw doel om ze te overtuigen ook in Nederland te komen wonen? Nee hoor; ik ga ze gewoon kennis laten maken; verder niets. Een stedentrip is wat Giga (28) het liefste doet tijdens zijn vakanties: het lijstje van steden die hij dit jaar nog gaat bezoeken is enorm; Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Antwerpen, Brugge, Gent, Praag,

Nadere informatie

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips Kids kookboek tips Maart en het zou een beetje lente moeten worden, maar zo voelt het toch nog niet, wat is het koud! Gelukkig de lente staat deze maand niet centraal op de blog, maar de kinderen wel,

Nadere informatie

Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar

Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar Onze laatste dag in Inle Lake. Een goede reden om goed afscheid te nemen van dit prachtige gebied in Myanmar en nog één keer de fiets te pakken en te genieten van de

Nadere informatie

Foodblog jaaroverzicht Januari

Foodblog jaaroverzicht Januari Foodinista Foodblog Jaaroverzicht 2014 Wat een jaar was het! Tijd voor het Foodinista Foodblog jaaroverzicht om het jaar 2014 helemaal af te sluiten! Een aantal highlights, want wat een jaar was het als

Nadere informatie

Mijn budget weekendje Utrecht

Mijn budget weekendje Utrecht Citytrip: Utrecht Budget weekendje Een budgetweekendje in Utrecht! Ja dat kan tegenwoordig. Ik ben er zelf nogal happy mee, want ik moet toegeven dat ik Utrecht een hele leuke stad vind voor een weekendje

Nadere informatie

Foodie in Florence de tips

Foodie in Florence de tips Foodie in Florence de tips Echt een heerlijke stad om naar te gaan en om te zijn, Florence. Letterlijk en figuurlijk kan ik wel zeggen. De stad stond echt heel hoog op mijn wenselijstje, net zoals eigenlijk

Nadere informatie

Warme feestdagen. Samen met mijn moeder

Warme feestdagen. Samen met mijn moeder Warme feestdagen De kerstdagen gaan weer bijna beginnen en misschien zit jij ook al helemaal in de kerstsfeer. Ik wel hoor, terwijl ik dit blog aan het typen ben kijk ik naar mijn kerstboom, fotolijst

Nadere informatie

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch,

Nadere informatie

Leukste strandlakens kies jij?

Leukste strandlakens kies jij? Leukste strandlakens kies jij? welke Gelukkig er komt weer strandweer aan en ik ga ook nog op reis. Zeker weten dat wij een aantal strand en zwembad dagen inplannen, want daar zijn wij heel hard aan toe

Nadere informatie

September dagboek peuterverjaardag, Friesland en Marokko

September dagboek peuterverjaardag, Friesland en Marokko September peuterverjaardag, en Marokko dagboek Friesland Wat ging het snel september! Te snel, wanneer je het mij vraagt, want de maand waarin je echt op vakantie gaat mag altijd best wel langzaam gaan.

Nadere informatie

7 Reistips Voor Een HSP-er

7 Reistips Voor Een HSP-er 7 Reistips Voor Een HSP-er Ben jij een hooggevoelig persoon en wil je graag reizen? Maar zorgt je HSP er voor dat je hier erg tegenop ziet? Met deze 7 Reistips willen we je helpen om je reis leuker en

Nadere informatie

Leuven en de biertjes ga foodpairen

Leuven en de biertjes ga foodpairen Leuven en de biertjes ga foodpairen Ik nam je vorige maand al mee in mijn Foodie in Leuven blog en vatte een beetje alles samen wat ik heb gedaan tijdens een weekendje Leuven, vooral wat ik heb gegeten

Nadere informatie

Pannenkoeken, BBQ en Gin

Pannenkoeken, BBQ en Gin Augustus Eetdagboek Pannenkoeken, BBQ en Gin Augustus is bijna helemaal afgelopen en tegenwoordig gebeurt er zo veel, waar ik heel erg blij mee ben dat ik soms allemaal niet meer kan bijhouden, maar ik

Nadere informatie

Wordt opgeleid tot succesvol trader op een unieke locatie: Dubai

Wordt opgeleid tot succesvol trader op een unieke locatie: Dubai Wordt opgeleid tot succesvol trader op een unieke locatie: Dubai Dubai is de afgelopen jaren van relatief onbekende stad ergens in het Midden-Oosten uitgegroeid tot de topbestemming van de jetset en het

Nadere informatie

Eten en drinken in Inle Lake Myanmar

Eten en drinken in Inle Lake Myanmar Eten en drinken in Inle Lake Myanmar Wat een rijke cultuur heeft Myanmar. Cultuur wisten we natuurlijk, daarom zijn wij er ook naartoe gereisd, maar qua eten en drinken overtreft het de verwachtingen.

Nadere informatie

ONDER DE PARAMARIBOOM

ONDER DE PARAMARIBOOM ONDER DE PARAMARIBOOM Johan Fretz in makkelijke taal Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Voorwoord De grote mensen vroegen me altijd waar ik vandaan kwam. Dordrecht, zei ik dan. Maar dat was niet

Nadere informatie

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer Ja, ik ben bij mij MaMa Kelly geweest, een bistro restaurant en inderdaad ik ben enthousiast, goed gelezen! Op instagram zag ik veel prachtige foto s van het nieuwe

Nadere informatie

Travel. Economisch relevante doelgroep (werkende ouders) Spot-on in het hart van de doelgroep Een jaar lang op mamagoeshere.com

Travel. Economisch relevante doelgroep (werkende ouders) Spot-on in het hart van de doelgroep Een jaar lang op mamagoeshere.com Travel VAKANTIE! Vakantie met het gezin betekent voor onze volgers ook vakantie voor het héle gezin. Onze moeders gaan op zoek naar een plek waar de kindjes zich zullen vermaken, maar waar zij minstens

Nadere informatie

Melkweg. Goede reis. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Reizen

Melkweg. Goede reis. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Reizen Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Goede reis Reizen Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Goede reis, 0 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave

Nadere informatie

Inhoud. Voorbereiding. Waar ga je naar toe. Hoe doe je het met School. Een probleem. Ik heb niks te doen. Dag en nacht varen.

Inhoud. Voorbereiding. Waar ga je naar toe. Hoe doe je het met School. Een probleem. Ik heb niks te doen. Dag en nacht varen. Inhoud Voorbereiding Waar ga je naar toe Hoe doe je het met School Een probleem Ik heb niks te doen Dag en nacht varen De wereld rond Geen eten Vissen Bang voor vissen haaien Snorkelen Terug INLEIDING.

Nadere informatie

Welkom bij Youropi.com

Welkom bij Youropi.com Welkom bij Youropi.com Youropi.com is jouw online city guide. Sinds november 2007 is de website live en kun je er over meer dan 75 steden informatie vinden. Of het nu gaat om een middagje shoppen in Maastricht

Nadere informatie

Toeristen in Nederland

Toeristen in Nederland Toeristen in Nederland Het is bijna zomer. Veel Nederlanders gaan lekker op vakantie naar het buitenland. Maar er komen ook heel veel buitenlandse toeristen naar Nederland. Hoeveel zijn dat er eigenlijk?

Nadere informatie

Bucketlist van Reisblog Reischick

Bucketlist van Reisblog Reischick Bucketlist Reischick van Reisblog Oké dit is echt een blog om nog heel vaak te corrigeren, bij te werken, aan te vullen en hopelijk om ook heel vaak bestemmingen van af te gaan strepen, want dit is mijn

Nadere informatie

HEEL VEEL DINGEN DIE JE VOORAL GEDAAN MOET HEBBEN!

HEEL VEEL DINGEN DIE JE VOORAL GEDAAN MOET HEBBEN! HEEL VEEL DINGEN DIE JE VOORAL GEDAAN MOET HEBBEN! NR. 1 CADEAUBOEK MET EEN KNIPOOG JACOB & HAVER DE MAKERS VAN MAKE THAT THE CAT WISE F*CK IT, GEBRUIK GEWOON HET WOORD F*CK. DAT LUCHT NAMELIJK ECHT OP!

Nadere informatie

Eten in Bagan in Myanmar de lekkerste eettips

Eten in Bagan in Myanmar de lekkerste eettips Eten in Bagan in Myanmar de lekkerste eettips De volgende bestemming in Myanmar is Bagan. Ook hier gaan we natuurlijk weer eten en wederom het eten hier in Myanamar is heel lekker en goed. Wij begrijpen

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

China Light Sprookjeshof

China Light Sprookjeshof China Light Sprookjeshof Afgelopen week zijn jullie al wel iets voorbij zien komen over het China Light waar we naar toe zijn geweest in het Sprookjeshof Zuidlaren. Ik heb alle foto,s nu online gezet en

Nadere informatie

januari uitgave over 10 jaar? my branding swot wie is Chantal van westerop? chantal van westerop 1

januari uitgave over 10 jaar? my branding swot wie is Chantal van westerop? chantal van westerop 1 Chantal januari uitgave over 10 jaar? my branding swot wie is Chantal van westerop? chantal van westerop 1 Editors note inhoud Beste Lezer, Super leuk dat ik jouw interesse heb weten te wekken en je nu

Nadere informatie

Een nieuw leven. Een maand eerder. Zondag 25 juli

Een nieuw leven. Een maand eerder. Zondag 25 juli Een maand eerder Zondag 25 juli Een nieuw leven Het lijkt me zo leuk om naar Aruba te verhuizen. Simon krijgt daar een topbaan en ik kan mijn leven weer op orde brengen. Ik kan gaan doen wat ik wil. Een

Nadere informatie

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in Eigenlijk moet ik heel eerlijk toegeven dat ik na de prachtige zomer met heel veel zonuren, prachtige reizen en gewoon genieten best wel een beetje in een

Nadere informatie

November 2010. Nieuwsbrief 1

November 2010. Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief 1 Finse, Noorwegen Hallo! Welkom bij mijn eerste echte nieuwsbrief. Mijn intentie is om ongeveer elke 2 a 3 maanden een nieuwsbrief te maken met mijn belevenissen. Ik kreeg dit idee van mijn

Nadere informatie

BUIKVET WORKSHOP LES 2

BUIKVET WORKSHOP LES 2 BUIKVET WORKSHOP LES 2 De beste eet momenten voor een slanke buik Welkom bij de tweede les van de buikvet workshop. Of je nu een vrouw bent die in de overgang zit, of net bevallen bent van je eerste kindje,

Nadere informatie

Werkblad Meander Thema 1: Onderweg

Werkblad Meander Thema 1: Onderweg Werkblad Meander Thema 1: Onderweg 1.1 Vakantiebestemmingen Schrijf 1, 2, 3, 4, 5, en 6 1. De reis start in Nederland 2. België is klein, dat gaat snel 3. Frankrijk is groot, pffff.wat duurt het lang!!

Nadere informatie

Antwoorden Thema 5 Vrije tijd

Antwoorden Thema 5 Vrije tijd Antwoorden Thema 5 Vrije tijd Luisteren Oefening 2 hobby Willem Linda hockeyen squashen tennissen voetballen bioscoop theater ballet kroegbezoek concertbezoek popmuziek jazz klassieke muziek Spreken Oefening

Nadere informatie

Foodcravings op reis: De favorieten van Foodblogger Foodinista

Foodcravings op reis: De favorieten van Foodblogger Foodinista Foodcravings op reis Stiekem herkennen we het allemaal wel een beetje de foodcravings op reis en tijdens onze vakanties. We hebben denk ik allemaal wel lievelingseten als we op vakantie gaan en voor we

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94 Inhoud Inleiding 7 deel 1 lees- en kijkbio Hoofdstuk 1 Verhalen vertellen 10 Hoofdstuk 2 Zelf verhalen vertellen 12 Hoofdstuk 3 Voorlezen 16 Hoofdstuk 4 Verhalen lezen 18 Hoofdstuk 5 Verhalen in boeken

Nadere informatie

INKIJKEXEMPLAAR. challenges voor ouders en kids! Spelboekje. Samenspel. Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY

INKIJKEXEMPLAAR. challenges voor ouders en kids! Spelboekje. Samenspel. Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY INKIJKEXEMPLAAR 20 challenges voor ouders en kids! Spelboekje Samenspel Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY Samenspel is ontwikkeld voor de Week van de Opvoeding 2018 Concept en tekst:

Nadere informatie

Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven.

Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven. Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven. U hebt voor deze toets maximaal een uur. Wacht tot u mag beginnen

Nadere informatie

De reisblog van twee backpackers op wereldreis Reisverhalen tips ervaringen advies inspiratie BUDGET ETEN INSPIRATIE INTERVIEWS REISBLOGGEN REVIEWS

De reisblog van twee backpackers op wereldreis Reisverhalen tips ervaringen advies inspiratie BUDGET ETEN INSPIRATIE INTERVIEWS REISBLOGGEN REVIEWS 1 van 9 16-5-2015 15:28 Home Diensten Over ons Links Adverteerders Contact Privacy policy De reisblog van twee backpackers op wereldreis Reisverhalen tips ervaringen advies inspiratie BESTEMMINGEN BUDGET

Nadere informatie

Mini vakantie België. Mini Vakantie België en een beetje Duitsland

Mini vakantie België. Mini Vakantie België en een beetje Duitsland Mini vakantie België Na de kerstdagen zijn wij er vijf dagen tussenuit gegaan om de jaarwisseling in België te gaan vieren. Deze keer niet in de voor ons best wel bekende steden Antwerpen, Brussel of Gent,

Nadere informatie

Samenkind eindejaars nieuwsbericht!

Samenkind eindejaars nieuwsbericht! Samenkind eindejaars nieuwsbericht! 2017 wat ben je weer voorbij gevlogen!! Intens genoten van en met mijn gezin. Mijn man en kinderen zorgen er echt iedere keer weer voor dat ik blijf genieten van de

Nadere informatie

Hoe ik talent voor het leven kreeg

Hoe ik talent voor het leven kreeg Hoe ik talent voor het leven kreeg in makkelijke taal Rodaan Al Galidi Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen 1 Mijn naam is Semmier Kariem. Ik ben in 1991 gevlucht uit Irak. Daar was Saddam Hoessein

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Herfstvakantie in t Pakhuys

Herfstvakantie in t Pakhuys ISSUE 11 T R E N D U P DAT E 10.2018 Broekenactie Herfstvakantie in t Pakhuys Open zondagen 19 t/m 21 oktober 20 t/m 28 oktober 21 en 28 oktober Het perfecte dagje uit Yes, het is alweer tijd voor de herfstvakantie!

Nadere informatie

Infused water smaken tips

Infused water smaken tips Infused water smaken tips Zo poeh he, wat is het warm! En er lijkt ook niet echt een einde aan te komen. Ach wat zeuren we eigenlijk. Is het een waterig en koud voorjaar dan zeuren we. Is het een warme

Nadere informatie

Woordeloze Woensdag 18. Glimlachmomentjes #22

Woordeloze Woensdag 18. Glimlachmomentjes #22 Woordeloze Woensdag 18 Ik heb weer een blok Stralend de wereld in gehad en zo bijzonder is het soms hoe alles bij elkaar gaat passen. Ook dit keer weer werd er geëindigd met een heel mooie passend nummer

Nadere informatie

ah. ik ben pyjama. aangenaam! lou!

ah. ik ben pyjama. aangenaam! lou! op zoek naar de jeugdherberg? ja! die zou hier toch in de buurt moeten zijn? ja, hoor! daar... maar eh... in dit seizoen... waarschijnlijk is hij vol. ze gaven me n paar andere adresjes, maar... je had

Nadere informatie

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN INHOUD 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN 7 Verdriet uit je hart en verdriet om je zorgen 11 De belangrijkste relatie is die met jezelf 14 In dankbaarheid ligt geluk

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: lekker luieren

gedragsregel in verhaal: lekker luieren gedragsregel in verhaal: lekker luieren De zomerstage van dit jaar zit erop voor de zwemmers en natuurlijk ook voor Henk Haai. Ze hebben allemaal keihard getraind en hebben mooie prestaties neergezet op

Nadere informatie

Het huis van mijn gastgezin

Het huis van mijn gastgezin Camp Troll (Noorwegen) Oslo Gardermoen, de bestemming van mijn vlucht. Vanaf Schiphol is het ruim anderhalf uur vliegen, en het was best spannend als je voor het eerst in een vliegtuig zit, ook al was

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Relais Parco Cavalonga Hotel Italië Sicilië Ragusa

Relais Parco Cavalonga Hotel Italië Sicilië Ragusa Relais Parco Cavalonga Hotel Italië Sicilië Ragusa 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Relais Parco Cavalonga Hotel - (Italië Sicilië Ragusa) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Week 1. Donderdag 14 juli Vandaag staat er een uitstapje voor je geboekt naar Aqualand Playa del Delftse hout.

Week 1. Donderdag 14 juli Vandaag staat er een uitstapje voor je geboekt naar Aqualand Playa del Delftse hout. HOERA, het is eindelijk zomervakantie, heerlijk 6 weken vrij! Deze zomervakantie verandert onze BSO in All inclusief resort t Palet. Een heerlijke plek om jouw vakantie door te brengen! Zo kan je genieten

Nadere informatie

Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd

Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd (Fotos onderaan de pagina) Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd wanneer ik weer eens wat

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Nikos Takis Fashion Hotel Griekenland Rhodos Rhodos Stad

Nikos Takis Fashion Hotel Griekenland Rhodos Rhodos Stad Nikos Takis Fashion Hotel Griekenland Rhodos Rhodos Stad 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Nikos Takis Fashion Hotel - (Griekenland Rhodos Rhodos Stad) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie