Verslag dorpsvergadering BIERBEEK 5 maart 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag dorpsvergadering BIERBEEK 5 maart 2013"

Transcriptie

1 Verslag dorpsvergadering BIERBEEK 5 maart 2013 Thematafel toegankelijke dienstverlening en participatie Verslaggever: Hans-Kristof Carême Dieter Vranckx (1) Ludo Guelinckx (2) Gespreksleider: Vicky Leentjes (1) Liebrecht Salen (2) RONDE 1 - Klantvriendelijkheid? Openingsuren gemeentediensten = veel voormiddagen. Vraag naar meer avondopeningen van 17u 19u. Bij avondopening nogal veel volk. Suggestie: afspraken op gemeentehuis zoals bij dokters via - Turnzaal De Borre voor bejaarde- geluid/muziek wat stiller. Respect voor elkaar. - Wifi in alle openbare gebouwen (bv de velpe) - E-loket? Wordt verder uitgebouwd. - Gemeenteraad afwisselend in de 4 deelgemeenten - Dienstverlening zoals klusjesdienst, vrijwilligers meer uitbouwen. - Actieve verantwoordelijkheid opnemen: peterschap van trage weg, speelplein - Vanuit gezelschapsgevoel, burgers mee verantwoordelijkheid laten opnemen, ook onderhoud plantsoenen meer verantwoordelijkheid geven en zelf mee inspraak/ laten beslissen. - De paaltjes van wandelingen, fietstochten, wat eenvormig maken. - Over Info Bierbeek is iedereen tevreden, aan website moet worden gewerkt. - Toerisme: indien het de eigenheid van de gemeente niet in gedrang komt. - Kangoeroewonen meer promoten? Alleen zorgwonen tijdelijk is op dit moment mogelijk RONDE 2 - Iemand vindt het spijtig dat het OCMW en de gemeentediensten nu gesplitst: nu op 2 locaties. Kan het aanbod niet op beide locaties? - Gespreide zitdagen? Bib in de 4 deelgemeenten: busje komt ook aan huis voor oudere - Gemeentediensten komen aan huis voor minder mobielen, naar St. Kamillus maar is dit voldoende bekend? OCMW zou in principe ook bij de mensen huisbezoeken moeten afleggen. Ook de bib komt aan huis. - Zouden we niet beter zitdag in iedere deelgemeente organiseren? - Zitdagen belastingen? Voor ouderen enkel bij belastingsaftrek - Vuilniszakken en kaarten kunnen ook in de winkel gekocht worden. - Vele mensen houden InfoBB bij: die wordt helemaal gelezen - Volksraadpleging: heel interessant. Nu organiseren over het gemeentehuis. Waarom gaat OCMW niet naar oude gemeentehuis? - Ook andere mee betrekken? Volksraadpleging met algemene bevraging? Hoeveel respons bij bevraging? Bij maatregelen dicht in de buurt (speelplein, parking, ) is er een groot draagvlak. Over concrete zaken is overleg nodig.

2 - OP informatie-avond over archeologie in Opvelp was veel belangstelling - Voetwegen: welke worden nuttig geacht? Alleen die openen die ook nog gebruikt worden? - Politiek is heel aanspreekbaar. Belangrijk: vriendelijk en laagdrempelig, nog een beetje werk aan. Dienstverlening met de glimlach op elk moment. - Toch drempel te overschrijden optimaal naar service. - Is momenteel OK, maar kan nog verbeterd. Door de vergrijzing moet alles meer toegankelijk gemaakt worden naar bevolking: kost niets. - Vaak is de telefoon enige contact. - Containerpark: aankoop van kaarten op containerpark, dit is voorzien voor dit jaar. Kaarten zijn ook te koop bij Christel - Gaan we de uitdaging aan om naast de slimste gemeente ook de vriendelijkste gemeente te worden? Thematafel wonen, verkeer en milieu Verslaggever: Hilde Van Der Putten Gespreksleider: Vicky Leentjes - Dorpsplein Bierbeek: nu niet mooi: er zijn geen bloemen, het is een vuil plein, vooral na weekend, kauwgom op grond. Uit de kerkhofmuur (tegenover Vlassak): water komt door de muur, de trappen van de kerk = vuil - Suggestie: anders parkeren en parkeerverbod op einde zodat eigenaars weg kunnen (vanaf verlichtingspaal in lengte parkeren) - Bij activiteiten wordt Dorpsplein 2x per jaar afgesloten: er is dan geen doorgang voor bewoners en daarenboven geluidshinder. - Dorpsstraat: snelheidsperkering invoeren (30) - Parking De Borre = onveilig. Aantal parkeerplaatsen in dorp zijn er 90(staat in mobiliteitsplan) - Snelheid in zone 50 is te hoog: enige oplossing is meer toezicht. Ook de bussen van De Lijn rijden te snel. - Probleem van verkeersagressie. - Blijkbaar zou de GPS aangeven dat in je Bierbeek Centrum 90km/u mag! Signaliseren! - Suggesties naar oplossingen: er moet een mix zijn van heraanleg van infrastructuur en goede adequate controle (met procesverbaal indien nodig) - Stoepen kuisen: bv. Bruulstraat. Vuil rond bushaltes: extra vuilbakjes voorzien! - Idee: peterschap over deel van de weg = goed idee. De gemeente kan dit ondersteunen door bv. vuilniszakken te geven. Ook bloemen planten maakt het uitzicht van onze straten mooier.

3 - Trage wegen open stellen. In ander gemeenten staan ze verder, goede aanduidingen met gele bordjes. Er zullen in de toekomst een 40-tal wegen opengesteld worden. Half maart is er een info-avond over de trage wegen in Bierbeek en Opvelp. - Fietspad in Bevekomsestraat, daar wordt te snel gereden en er is weinig controle. - Een alternatief vormt de Oude Geldenaaksebaan, maar die heeft veel putten na de winter. Oplossing: herkasseien vanaf Huybrechts tot Delbeke. - Capaciteit uitbreiden van scholen als er meer woningen komen (Mevrouwkesveld) - Oud kerkhof rond kerk, kan dat niet weg en kan er geen mooi dorpspark aangelegd? - Fietspaden moeten 1,75m breed zijn: er is dus niet overal plaats voor, zoals in de Bierbeekstraat aan brug, plots geen fietspad. De aangebrachte thermoplasten zijn niet comfortabel om over te rijden (als fietsers-. - Bergstraat: s morgens en s avonds bij ophaaluren van de Kinderberg wordt daar vrijwillig eenrichting ingevoerd. Dit is positief, maar we zien dat wie dit niet respecteert, meestal het dichtst bij woont. Er zijn ook enkele gevaarlijke kruispunten, daar zou men gemachtigde opzichters moeten zetten (niet bezoldigde vrijwilligers). - Er werd met alle scholen gesproken, ouders rijden veel te kort bij de school - Klimaatneutraal tegen 2020: uitstoot beperken. Dit is een prachtig initiatief maar is het ook haalbaar? Positief: laag energiepeil nieuw gemeentehuis. Liever geen windmolens.

4 Thematafel welzijn en zorg Verslaggever: Monda Wuytack Gespreksleider: Liebrecht Salen - Mantelzorg: hoe kun je die coachen? Een goede buurt is een buurt waar voor mekaar gezorgd word. Wat doet de gemeente nu aan coaching? Mensen samen brengen ; mensen vervoeren ; mensen de eerste stap helpen zetten want onbekend is onbemind - Hulpvragers hebben soms ook drempelvrees. Hoe match je zorgbehoevende en mantelzorgers die geen familie zijn? - Aan deze tafel is mantelzorg niet gekend dus men vraagt meer informatie en sensibilisatie. - Schoolrekening betalen door gemeente? Er is toch een maximumfactuur. Gebeurt dat hier in Bierbeek? Wat moet nog extra betaald worden. - Vereenzaming: er is een gevoel van eenzaamheid bij 50% van de 65-plussers. Project zorgburen (bv: ziekenzorg) ; investeren in buurtcomité s, daardoor de drempels verlagen - Speelstraten brengt ook mensen bij elkaar: als je mekaar kent, kun je zorgen voor elkaar. - Iemand vraagt concrete info over het OCMW: om poetshulp te vragen of oppas te vragen? Of voor een klusjesman aan huis? Wat als ik inschrijf voor service-flat, wat als het mijn beurt is en ik ben nog te goed? - Wonen: meer info geven over kangoeroewonen en zorgnetwerk (Van Beel Leuven?) - Zorg in de buurt: bestaat al in buurten waar mensen elkaar kennen en mekaar verstaan. - Armoede op platteland: sociale controle is groter en dus wordt armoede meer verdoken - Vaak moeten mensen ook een veel te groot huis onderhouden en hebben ze er geen geld voor. Veel oude huizen met weinig comfort. Gebruik ik mijn spaarcenten om mijn huis aan te passen of hou ik het op mijn spaarboek? Dan heb ik geen geld meer voor mijn zorg te betalen. - Hoe werkt wooninfopunt? - Wie kan me helpen met de papieren voor me in te schrijven voor dienstencheque. (ik wil niet naar Boutersem)?

5 - Kan gemeente meer klusjesdienst inzetten? Er zijn zoveel werklozen. De professionele klushulp is veel te duur. Ander idee: herstelcafé is t Stuc. Dit voorkomt duur uurloon. Ook in Bierbeek is er al een Repaircafé georganiseerd, bij Jan en Gerd in de Hoogstraat. Dat zijn de mensen van de LETS- groep in Bierbeek. Er zijn veel mensen bij aangesloten maar nog niet veel vragen. Thematafel vrije tijd Verslaggever: Cil Cuypers Johan Vanhulst Gespreksleider: Kelly Vermeulen - Goede BiB: heel uitgebreid assortiment,goede openingsuren (ook s avonds), regelmatig nieuwe werken, je kan voorstellen doen voor aankopen. - Theaterzaal de borre slecht, je moet een half uur vooraf aanwezig zijn om goede plaats te hebben. - Vrije zit als er geen uitverkochte zaal is. Voor kleine gemeente is De Borre goed. - Rookmachines: gebruik goed weten in te schatten, sommige mensen zijn allergisch daarvoor. - Sport en vrije tijd: skatepark? - Speeltuintje op Mollendaal : polyvalent : geschikt voor alle leeftijden. - Ontmoetingsplekken voor hangjongeren voorzien - Het idee van een zwembad is niet betaalbaar, wel derdebetalerssysteem in zwembad Tienen. - Wandelen: klacht : vuile weg Nieuwe Geldenaaksebaan, wegje langs de beek. - Ook het sportaanbod is OK - Kunstgrasveld voor de jeugdvoetbalploegen. - In sporthal: muziek staat te luid als Turnkring De Borre sport. - Hoe komen jongeren het aanbod te weten? o Via Info Bierbeek o Elders: kinder-probeerdag voor sport, crea,. o Vanuit scholen meer promotie maken - Voorstellingen/cursussen: zijn snel volzet zoals bv.kommil Foo - Graag meer theater/toneel (klassiek) - Vraag naar genummerde plaatsen: dan moet je minder aanschuiven en stoempen voor een goede plaats - Bibliotheek: zeer goed in De Borre! - Vraag naar speeltuintjes waar ook individuen welkom zijn soms sluiten groepjes kinderen de anderen uit. - Ruim sportaanbod wordt geapprecieerd. - Veel mooie wandelingen! - Wandelen in Opvelp: Verbranden Toren: daar mag je als wandelaar niet door: privé? In november: veel modder!

6 Thematafel joker Verslaggever: Monda Wuytack Gespreksleider: Liebrecht Salen - Fusie van gemeenten? - Gemeentelijke bakoven (cfr. Boutersem) in het kader van erfgoed en om het gemeenschapsgevoel te verhogen. Op welke centrale plaats? Zouden we daar ook een barbecue-plaats bij maken? - Op elk speelpleintje een barbecue-plaats? - Tuinen liggen er niet overal netjes bij. Hoe kan men dit verbeteren? Prijs voor de mooiste bebloeming (cfr. Waanrode)? - Iemand vindt dat er te veel luxeproblemen ter sprake komen. De gemeente kan en moet niet alles oplossen. De gemeente moet wél voeling houden met de verzuchtingen van de bevolking.

Verslag thematafels TOEGANKELIJKE DIENSTVERLENING EN PARTICIPATIE

Verslag thematafels TOEGANKELIJKE DIENSTVERLENING EN PARTICIPATIE Verslag thematafels TOEGANKELIJKE DIENSTVERLENING EN PARTICIPATIE Dorpsvergadering Lovenjoel 20 februari 2013 Verslaggever: Magda Wits Gespreksleider: Ludo Guelinckx - Vergoeding voor vergunningen: administratieve

Nadere informatie

- Kunstgrasveld: waarom? Is gewoon grasveld niet goed genoeg?

- Kunstgrasveld: waarom? Is gewoon grasveld niet goed genoeg? Verslag thematafels VRIJE TIJD Dorpsvergadering Lovenjoel 20 februari 2013 Verslaggever: Stefaan Van Haeghenborgh Gespreksleider: Dieter Vranckx - Samensmelten van sportverenigingen : groter is niet noodzakelijk

Nadere informatie

- Vergrijzing is een feit, ook in Bierbeek. De nood wordt groter, maar niet alleen investeren in woonzorgcentra.

- Vergrijzing is een feit, ook in Bierbeek. De nood wordt groter, maar niet alleen investeren in woonzorgcentra. Verslag thematafels WELZIJN en ZORG Dorpsvergadering Lovenjoel 20 februari 2013 Verslaggever: Monda Wuytack Gespreksleider: Liebrecht Salen - Vergrijzing is een feit, ook in Bierbeek. De nood wordt groter,

Nadere informatie

- Is dit niet veelal een slogan, een soort streefdoel, waarbij gedacht wordt om het zo goed mogelijk te doen?

- Is dit niet veelal een slogan, een soort streefdoel, waarbij gedacht wordt om het zo goed mogelijk te doen? Verslag thematafels WONEN, VERKEER EN MILIEU Dorpsvergadering Lovenjoel 20 februari 2013 Verslaggever: Magda Wits Gespreksleider: Ludo Guelinckx - Bierbeek klimaatneutraal tegen 2020: is dit haalbaar?

Nadere informatie

Verslag dorpsvergadering LOVENJOEL 20 februari 2013

Verslag dorpsvergadering LOVENJOEL 20 februari 2013 Verslag dorpsvergadering LOVENJOEL 20 februari 2013 Thematafel toegankelijke dienstverlening en participatie Verslaggever: Johan Vanhulst Gespreksleider: Kelly Vandeput - Vergoeding voor vergunningen:

Nadere informatie

Denkdag 16 april: verslag Thematafel JOKER of VARIA

Denkdag 16 april: verslag Thematafel JOKER of VARIA Denkdag 16 april: verslag Thematafel JOKER of VARIA Mogelijke acties: -- Ondernemingsvriendelijke gemeente ; uniek loket voor bedrijven en KMO s ; uitbouw van een Bierbeek netwerk lokale economie -- Proactief

Nadere informatie

Verslag dorpsvergadering OPVELP 12 maart 2013

Verslag dorpsvergadering OPVELP 12 maart 2013 Verslag dorpsvergadering OPVELP 12 maart 2013 Thematafel toegankelijke dienstverlening en participatie Verslaggever: Monda Wuytack Gespreksleider: Ludo Guelinckx - Vergunning: de kostprijs in balans houden.

Nadere informatie

Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep dienstverlening.

Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep dienstverlening. Werkgroep dienstverlening 23.03.2013 Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep dienstverlening. 1) Algemeen: burgerzaken en communicatie Onthaaldag voor nieuwe inwoners Koppeling

Nadere informatie

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS Respons per geslacht Respons per leeftijd ruimtelijke ordening wonen - milieu HELDERGEM: MOOI DORP natuur - aangenaam om wonen ruimtelijke

Nadere informatie

Seniorenbeleidsplan

Seniorenbeleidsplan Seniorenbeleidsplan 2018-2023 1 Inhoudsopgave Inleiding 1. Pensioenen 2. Armoede 3. Participatie,betrokkenheid en inspraak 4. Veiligheid 5. Mobiliteit 6. Zorg op maat 2 Inhoudsopgave 7. Bouwen, wonen en

Nadere informatie

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum:

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum: ENQUÊTE BEVOLKING Status: Afgesloten Begindatum: 10-07-2013 Einddatum: 02-09-2013 Live: 55 dagen Vragen: 33 Talen: nl Panelgrootte: 700 Bounced: 0 (0%) Geweigerd: 0 (0%) Gedeeltelijk geantwoord: 0 (0%)

Nadere informatie

Verslag dorpsvergadering KORBEEK-LO 26 februari 2013

Verslag dorpsvergadering KORBEEK-LO 26 februari 2013 Verslag dorpsvergadering KORBEEK-LO 26 februari 2013 Thematafel toegankelijke dienstverlening en participatie Verslaggever: Cil Cuypers Gespreksleider: Vicky Leentjes RONDE 1 - Documenten worden binnengeleverd,

Nadere informatie

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe Bevraging aan de inwoners van Alveringem Beste inwoner, Het meerjarenplan moet worden opgemaakt voor de periode 2014-2020. In zo n meerjarenplan staat wat het bestuur allemaal zou willen en moeten kunnen

Nadere informatie

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg Verkeersmemorandum Voorwoord Dit verkeersmemorandum werd opgesteld door vertegenwoordigers van de Ouderraden van de Scholengemeenschap De Kraal, met vestigingen in de Van Bladelstraat, Elststraat, Schaffelkantstraat

Nadere informatie

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK BEN ER KLAAR VOOR MOOIE DINGEN KUNNEN DOEN Ann is psychiatrisch verpleegkundige van opleiding en voelt een grote

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

Rapportage Preventief Huisbezoek Ouderen 2014

Rapportage Preventief Huisbezoek Ouderen 2014 Rapportage Preventief Huisbezoek Ouderen 2014 Rapportage Preventief Huisbezoek 2014 Het preventief huisbezoek wordt aangeboden aan alle zelfstandig wonende ouderen in Ouder-Amstel die in een kalenderjaar

Nadere informatie

Analyse enquête februari- maart 2012 Oud-Heverlee

Analyse enquête februari- maart 2012 Oud-Heverlee 1. Analyse enquête februari- maart 2012 Oud-Heverlee 1 Inhoud INLEIDING... 3 1. ENQUETE... 4 2. RESULTATEN... 6 2.1. ONDERVRAAGDEN... 6 Leeftijd... 6 Deelgemeenten... 6 Geslacht... 7 2.2. CIJFERS... 8

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Bierbeek en Opvelp. Evaluatiebundel. Jouw gegevens. Naam:... Adres:

Focus op trage wegen in Bierbeek en Opvelp. Evaluatiebundel. Jouw gegevens. Naam:... Adres: Focus op trage wegen in Bierbeek en Opvelp Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in de periode: zomer / najaar

Nadere informatie

SENIORENBELEID te VORSELAAR

SENIORENBELEID te VORSELAAR SENIORENBELEID te VORSELAAR Inleiding In het voorjaar 2015 werd het ouderenbehoefteonderzoek in Vorselaar afgerond. Bedoeling is dat de resultaten worden ontleed en als eindresultaat een seniorenbeleidsplan

Nadere informatie

MEER AANDACHT VOOR OUDEREN

MEER AANDACHT VOOR OUDEREN MEER AANDACHT VOOR OUDEREN Onze ouderen moeten zo lang en kwalitatief mogelijk kunnen deelnemen aan de samenleving. Het aantal actieve senioren stijgt. Zij hebben recht op activiteiten op maat en aangepaste

Nadere informatie

Bent u 55-plusser? Vult u deze enquête in? De ouderenadviesraad weet er raad mee!

Bent u 55-plusser? Vult u deze enquête in? De ouderenadviesraad weet er raad mee! G O A R Gemeentelijke Ouderenadviesraad Ruiselede Bent u 55-plusser? Vult u deze enquête in? De ouderenadviesraad weet er raad mee! De resultaten worden aan het gemeentebestuur overgemaakt om als constructieve

Nadere informatie

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers.

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. EENS Bredene heeft nood aan een veilig mobilitietsplan dat aandacht heeft voor de zwakke weggebruiker. Bij

Nadere informatie

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.»

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.» MORTSEL DE WEG VOORUIT Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel. Winkelen? Dan moet je in Mortsel zijn! Mortsel heeft veel troeven in handen om de winkelkern toekomstbestendig te maken.

Nadere informatie

ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN. bewonersavond 20 september 2016

ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN. bewonersavond 20 september 2016 ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN bewonersavond 20 september 206 AGENDA. conclusies bewonersavond 2. algemene visie. opbouw masterplan - algemeen - fasering. uitwerkingen deelsites CONCLUSIES BEWONERSAVOND

Nadere informatie

Resultaten Enquête. Omgevingsanalyse dia 1

Resultaten Enquête. Omgevingsanalyse dia 1 Resultaten Enquête Omgevingsanalyse 5-7-2018 dia 1 www.londerzeel.be Demografische gegevens Geslacht (deelnemers enquête) Geslacht (cijfers uit bevolkingsregister) 5-7-2018 dia 2 Demografische gegevens

Nadere informatie

Resultaten Vragenlijst

Resultaten Vragenlijst Resultaten Vragenlijst - Aanpassing dienstverlening van De Lijn (meer bussen, bussen moeten DOOR Smeerebbe- Vloerzegem i.p.v. erlangs) - Organiseren van sport- en culturele activiteiten - Activiteiten

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

De geschiedenis.3. Vrijwillig of vrijblijvend De stap naar verbreding 4. Financiële onderbouwing..5. Opbrengsten...6. Risico(beperking)...

De geschiedenis.3. Vrijwillig of vrijblijvend De stap naar verbreding 4. Financiële onderbouwing..5. Opbrengsten...6. Risico(beperking)... INHOUD De geschiedenis.3 Vrijwillig of vrijblijvend De stap naar verbreding 4 Financiële onderbouwing..5 Opbrengsten...6 Risico(beperking)...6 De geschiedenis Het ontstaan van de Bewonersvereniging Kerk-Avezaath.

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

De Grote Wommelgemse Enquête

De Grote Wommelgemse Enquête De Grote Wommelgemse Enquête Doel De enquête is opgezet als een papieren enquête die peilt naar de tevredenheid van de inwoners, die inzicht wil krijgen hoe de bevolking haar gemeente ziet en die antwoorden

Nadere informatie

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Postnummer + (deel)gemeente Naam seniorenvereniging Contactpersoon 1 Algemene informatie 1. Onder hoeveel mensen is de enquête verspreid?

Nadere informatie

Buurtonderzoek in Rockanje rondom de Moerbeistraat en in Oostvoorne rond de middellandweg op 24 en 25 februari 2017

Buurtonderzoek in Rockanje rondom de Moerbeistraat en in Oostvoorne rond de middellandweg op 24 en 25 februari 2017 BUURTONDERZOEK Westvoorne Buurtonderzoek in Rockanje rondom de Moerbeistraat en in Oostvoorne rond de middellandweg op 24 en 25 februari 2017 Hierbij gaven 46 bewoners aan de deur en 2 via het internet

Nadere informatie

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas in opdracht van het OCMW Sint-Niklaas FASE 2 ontwerpend onderzoek inspraakbijeenkomst 12 januari 2013 BRUT ism LAND en Talboom TENTOONSTELLINGSWEEK

Nadere informatie

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk Resultaten atelier 2 oktober 2009 A1-1 Bouwen aan het Robert Scottplein, maar niet te hoog (maximaal 3 lagen). Bouwen aan de Jan van Galenstraat maximaal 5 lagen met parkeren. Let op rust in de buurt.

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

Wijkvereniging 'Van Stolkpark' Postbus 87783, 2508 DD Scheveningen

Wijkvereniging 'Van Stolkpark' Postbus 87783, 2508 DD Scheveningen Wijkvereniging 'Van Stolkpark' Postbus 87783, 2508 DD Scheveningen info@vanstolkpark.nl www.vanstolkpark.nl Per mail gestuurd aan politieke partijen in de gemeenteraad van Den Haag. Onderwerp: Verkiezingstijd:

Nadere informatie

Trage wegenplan: Geraardsbergen

Trage wegenplan: Geraardsbergen Trage wegenplan: Geraardsbergen Fase 2 Deelgemeenten: Zarlardinge, Goeferdinge, Geraardsbergen Centrum, Overboelare, Moerbeke, Viane infoavond - evaluatiebundels 2 april 2019 17 REGIONALE LANDSCHAPPEN

Nadere informatie

Bepaal mee het Sportbeleid in je gemeente

Bepaal mee het Sportbeleid in je gemeente Bepaal mee het Sportbeleid in je gemeente De gemeente Malle is momenteel druk bezig met de opmaak van het sportbeleidsplan. Dat beleidsplan zal de komende 6 jaar bepalen wat er op sportgebied (promotie,

Nadere informatie

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt)

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Inhoud 1. Korte terugblik 2. Resultaten participatiewebsite 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke

Nadere informatie

BELEIDSNOTA S NAAR AANLEIDING VAN DE GEMEENTERAADS VERKIEZINGEN

BELEIDSNOTA S NAAR AANLEIDING VAN DE GEMEENTERAADS VERKIEZINGEN OOSTROZEBEKE OPEN KRISTELIJK RESPECTVOL ACTIEF BELEIDSNOTA S NAAR AANLEIDING VAN DE GEMEENTERAADS VERKIEZINGEN IN 2012 1 DOET DE ZILVERPROEF OKRA 55+ is in onze gemeente de grootste socio culturele beweging

Nadere informatie

1. PUBLIEKE RUIMTE EN GEBOUWEN

1. PUBLIEKE RUIMTE EN GEBOUWEN CHECKLIST LEEFTIJDSVRIENDELIJKE GEMEENTE Items Het is belangrijk om je score telkens te beargumenteren met concrete voorbeelden die je gezien hebt. Die kunnen dan ook aangegrepen worden om aan de situatie

Nadere informatie

Geachte voorzitter, Geachte burgemeester en schepenen, geachte collega s raadsleden,

Geachte voorzitter, Geachte burgemeester en schepenen, geachte collega s raadsleden, Geachte voorzitter, Geachte burgemeester en schepenen, geachte collega s raadsleden, De nieuwe meerderheid heeft de koppen bij elkaar gezet om een nieuw impuls te geven aan onze mooie gemeente, en wij

Nadere informatie

NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN

NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN De Keuzemeersen is een klein natuurgebied naast de Leie. Een natuurgebied is leuk voor de mensen die in de stad wonen. Niet iedereen heeft een tuin. Of sommigen willen

Nadere informatie

Menselijke maat in het landelijk gebied

Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Mensen maken het landelijk gebied. Het zijn juist de trotse en betrokken bewoners die zorgen voor een landelijk gebied dat

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Hart voor Bunschoten

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Hart voor Bunschoten In gewone taal Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Hart voor Bunschoten Op 21 maart 2018 zijn er in Bunschoten gemeenteraadsverkiezingen. Dan kan je het bestuur van de gemeente kiezen. Dat noem je stemmen.

Nadere informatie

Grote titel of titel zonder foto

Grote titel of titel zonder foto 25 juni 2016 Informatiemoment OCMW-Campus Zwijnaarde Assistentiewoningen De Zonnetuin Lokaal Dienstencentrum De Mantel Grote titel of titel zonder foto Programma Bouwen Wonen voor senioren Werking lokaal

Nadere informatie

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal 2018-2022 De SP bestuurde voor het eerst in Gorinchem mee. De SP heeft met onze wethouder veel dingen bereikt. We vertellen

Nadere informatie

Leeftijd. Woonplaats

Leeftijd. Woonplaats Er namen 453 inwoners deel aan de enquête. Leeftijd 6 36 15 18 25 16-24 jaar 25-34 jaar 35-44 jaar 45-65 jaar 65-plus Woonplaats 34 26 4 6 10 5 15 Anzegem Gijzelbrechtegem Heirweg Ingooigem Kaster Tiegem

Nadere informatie

Iedereen Burgemeester

Iedereen Burgemeester Iedereen Burgemeester 11 juli 2011, Maarkedal Voornaamste resultaten Tevredenheid gemeentelijke diensten en communicatie Voornaamste resultaten RESPONDENTEN 4 Woonplaats Deelgemeente 4 3 3 2 142 respondenten

Nadere informatie

8200 BRUGGE. uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum comm/sm/bb13/16(806) 21 januari 2013

8200 BRUGGE. uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum comm/sm/bb13/16(806) 21 januari 2013 Aan de bewoners/eigenaars van de woningen in de Keurvorst Karel Theodoorstraat, Fort Zevenbergen en omgeving 8200 BRUGGE uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum comm/sm/bb13/16(806) 21 januari 2013

Nadere informatie

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Academiejaar 2014-2015 Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg 1 9000 Gent Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Seppe De Meyer Bachelor in het Vastgoed: Landmeten 2014-2015 1. Infomarkt

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Italiaanse buurt

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Italiaanse buurt RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK Italiaanse buurt Doel van het onderzoek was een peiling hoe de buurt door de bewoners wordt beleefd, welke contacten men heeft, en wat men graag verbeterd wil zien. In

Nadere informatie

Vitaal Vogelenzang: een tussenstand. Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017

Vitaal Vogelenzang: een tussenstand. Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017 Vitaal Vogelenzang: een tussenstand Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017 Agenda Leefbaarheid en vitaliteit Mogelijke maatregelen Openbare ruimte en groen Welzijn en zorg Leren en spelen Wonen Sport

Nadere informatie

Memorandum van de Seniorenadviesraad Bierbeek n.a.v. de gemeenteraadsverkiezingen 2012 op weg naar een ouderenbeleidsplan

Memorandum van de Seniorenadviesraad Bierbeek n.a.v. de gemeenteraadsverkiezingen 2012 op weg naar een ouderenbeleidsplan ZORGEN VOOR MORGEN? Inleiding Memorandum van de Seniorenadviesraad Bierbeek n.a.v. de gemeenteraadsverkiezingen 2012 op weg naar een ouderenbeleidsplan 2013-2018 Het decreet van 30 april 2004 betreffende

Nadere informatie

Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen Gemeente Naam vereniging Contactpersoon Formulier terugbezorgen (adres) Terugbezorgen tegen (datum) 1 Algemene informatie 1. In welke straat

Nadere informatie

In het volgende overzicht geven we per oefening de doelen van het vakgebied mee die met de verschillende contractoefeningen bereikt kunnen worden.

In het volgende overzicht geven we per oefening de doelen van het vakgebied mee die met de verschillende contractoefeningen bereikt kunnen worden. Info voor de leerkracht 3 Het link.mundopakket heeft als doel om vanuit wereldoriëntatie de stap te zetten naar taal en wiskunde aan de hand van een contractwerkbundel gekaderd in een wereldoriëntatiethema.

Nadere informatie

Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal

Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal Resultaten van de Omegawoningen De Woning Stank uit putje (riolering) 2 Sanitair is oud Afvoer is slecht Tocht en vocht; condens Enkel glas

Nadere informatie

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1 NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: niet goed: 13 geen mening: 1 14 12 Fietsproject, een goed project? 13 8 6 4 1 2 0 ja nee geen mening Reden: Positief: - Minder verkeer aan schoolpoort

Nadere informatie

3.000 Nazareners geven hun mening

3.000 Nazareners geven hun mening 3.000 Nazareners geven hun mening Persbericht woensdag 3 juli 2019 Zegget ne keer! Met deze slogan riep het lokaal bestuur alle inwoners op deel te nemen aan de grote bevolkingsbevraging in mei 2019. 2.910

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

BEELDVERSLAG 20 SEPTEMER 2017 VOOR DE TOEKOMST VAN SCHAIJK

BEELDVERSLAG 20 SEPTEMER 2017 VOOR DE TOEKOMST VAN SCHAIJK BEELDVERSLAG 20 SEPTEMER 2017 VOOR DE TOEKOMST VAN SCHAIJK SCHAIJK IN ÉÉN WOORD 3 EVEN OPWARMEN AAN TAFEL! 7 8 9 ANALYSE VAN DE OPBRENGST Trots Samenwerking Werelddorp Verbreden Normen En Waarden Zorg

Nadere informatie

Ouderenadviesraad. Memorandum ouderenbeleid Zwevegem Ouderenadviesraad Zwevegem in samenwerking met de seniorenverenigingen

Ouderenadviesraad. Memorandum ouderenbeleid Zwevegem Ouderenadviesraad Zwevegem in samenwerking met de seniorenverenigingen Ouderenadviesraad Memorandum ouderenbeleid Zwevegem Ouderenadviesraad Zwevegem in samenwerking met de seniorenverenigingen 2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Prioriteiten op het

Nadere informatie

Politie als partner van het lokaal verkeersveiligheidsbeleid

Politie als partner van het lokaal verkeersveiligheidsbeleid Politie als partner van het lokaal verkeersveiligheidsbeleid Joris Willems PCVO Handel - Hogeschool voor Verkeerskunde Diepenbeek (www.pcvohandel.be) DEEL 4 GEINTEGREERDE AANPAK VAN VERKEERS- EN MOBILITEITSPROBLEMEN

Nadere informatie

Kübra Ozisik September

Kübra Ozisik September Kübra Ozisik September 2018 www.ois-groningen.nl Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding van het onderzoek 3 1.2 Doel van het onderzoek 3 2. Resultaten 4 2.1 Respons 4 2.2 Fietsen in de stad 4 2.3 Bewaakte

Nadere informatie

O vrouw. O man. O werkt u O doet u het huishouden O bent u werkloos O heeft u loopbaanonderbreking

O vrouw. O man. O werkt u O doet u het huishouden O bent u werkloos O heeft u loopbaanonderbreking Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen Vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen Prof. Dr. I. De Bourdeaudhuij Watersportlaan 2 9000 Gent Tel : 09 264 63 11 Fax : 09 264 64 84 U KAN ELK VAN

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Wat als... ik burgemeester van Lier zou zijn?

Wat als... ik burgemeester van Lier zou zijn? Wat als... ik burgemeester van Lier zou zijn? Doelstelling: Uitgangspunt: participatie van kinderen en jongeren in het strategisch beleid van de stad de 4 beleidsthema's die in het participatietraject

Nadere informatie

Beleid samenwerking met en ondersteuning van mantelzorg in de intramurale locaties van Amstelring

Beleid samenwerking met en ondersteuning van mantelzorg in de intramurale locaties van Amstelring Beleid samenwerking met en ondersteuning van mantelzorg in de intramurale locaties van Amstelring Mantelzorgbeleid Intramuraal Amstelring 2013 1 Inleiding Mantelzorg staat in de belangstelling. Het ontwikkelen

Nadere informatie

15 juni 2017, stadhuis

15 juni 2017, stadhuis Buurtplatform Beringen-centrum: workshop Herinrichting markt en omgeving 15 juni 2017, stadhuis Agendapunten 1. Vorig verslag 2. Projecten: stand van zaken 3. Communicatietraject: toelichting 4. Varia

Nadere informatie

Geïntegreerde aanpak van verkeers- en mobiliteitsproblemen

Geïntegreerde aanpak van verkeers- en mobiliteitsproblemen Geïntegreerde aanpak van verkeers- en mobiliteitsproblemen Joris Willems Hogeschool voor Verkeerskunde 1. 2. 3. 4. 5. INHOUD 1. Recap stapsgewijze aanpak 2. De 3 E s 3. Voorbeelden 3 E s 4. Geïntegreerde

Nadere informatie

ANWB Vrijetijdsonderzoek 4 gemeenten

ANWB Vrijetijdsonderzoek 4 gemeenten 20 augustus 2003 ANWB Vrijetijdsonderzoek 4 gemeenten ANWB Vrijetijdsonderzoek 4 gemeenten Inleiding Bij dit onderzoek gaat het om wat u in uw vrije tijd doet in UW EIGEN WOONOMGEVING. Anders gezegd gaat

Nadere informatie

Resultaten enquête N-VA Willebroek. Proficiat, u bent burgemeester voor één dag

Resultaten enquête N-VA Willebroek. Proficiat, u bent burgemeester voor één dag Resultaten enquête N-VA Willebroek Proficiat, u bent burgemeester voor één dag 1.Tevredenheid gemeentelijke diensten en communicatie 1: zeer ontevreden, 2: eerder ontevreden, 3: geen mening, 4: eerder

Nadere informatie

[UITKOMST ENQUETE SEPTEMBER 2015]

[UITKOMST ENQUETE SEPTEMBER 2015] 2015 Fietsersbond Deventer gst [UITKOMST ENQUETE SEPTEMBER 2015] Aantal respondenten t/m 24 september 2015: 26 leden van de Fietsersbond Deventer e.o. Dit is ongeveer 12 % van het ledenbestand met e-mail.

Nadere informatie

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Ligging van de Vrije Basisschool Wakkerzeel Onze school is gelegen rond de kerk van Wakkerzeel. We hebben twee vestigingen. Onze kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

Voorstelling resultaten jongerenbevraging oktober 2017

Voorstelling resultaten jongerenbevraging oktober 2017 Voorstelling resultaten jongerenbevraging oktober 2017 Inleiding Doel: participatie van kinderen en jongeren in het strategisch beleid van de stad - Jongeren informeren over lokaal beleid en het belang

Nadere informatie

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom De omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom is op dit moment in volle ontwikkeling. Bij de (her)aanleg wordt

Nadere informatie

Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep wonen.

Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep wonen. Werkgroep wonen 23.03.2013 Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep wonen. VOORMIDDAG Vragen betreffende sterkten: - Welke positieve kenmerken zie je in Schilde? - Welke

Nadere informatie

Dorpsraad komt naar je toe deze zomer. Verslag bezoek Molenwijk

Dorpsraad komt naar je toe deze zomer. Verslag bezoek Molenwijk Dorpsraad komt naar je toe deze zomer Verslag bezoek Molenwijk Zaterdag 26 september 2015 1 Park rondom Kinderboerderij Over het algemeen zag het park er goed uit. Uiteraard liggen er takken, modder en

Nadere informatie

DORP inzicht VOOR en DOOR bewoners. Voorstelling resultaten 18/11/2007

DORP inzicht VOOR en DOOR bewoners. Voorstelling resultaten 18/11/2007 DORP inzicht VOOR en DOOR bewoners Voorstelling resultaten 18/11/2007 Inleiding Historisch overzicht van het project Dorp inzicht Dorp inzicht Oosteeklo De werkgroep Inleiding Met dank aan: Iedereen die

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Houthulst heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag

Nadere informatie

ONGEZONDE SITUATIE GEZONDERE SITUATIE. Creëert een ongezonde situatie: slechte lucht door uitlaatgassen

ONGEZONDE SITUATIE GEZONDERE SITUATIE. Creëert een ongezonde situatie: slechte lucht door uitlaatgassen In een zone 30 verplaatsen mensen zich vaak over een korte afstand. Kies daarom voor meer ruimte waarin de burger zich actief kan verplaatsen (zoals met de fiets of te voet). Creëer ook een aangename omgeving

Nadere informatie

Onze Troevenop een rij

Onze Troevenop een rij Onze Troevenop een rij Beste inwoner, Vroeger waren verkiezingen in Londerzeel zeer voorspelbaar: CD&V won en bestuurde alleen. Maar deze tijden zijn voorbij. Door de afscheuring van N-VA en LWD, is de

Nadere informatie

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat)

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Inhoud 1. Terugblik 2. Resultaten 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke thema s 5. Vervolg

Nadere informatie

Gemeentelijke dienstverlening. *gematigde tevredenheid over dienstverlening score 6,5 (54% score 7 of hoger)

Gemeentelijke dienstverlening. *gematigde tevredenheid over dienstverlening score 6,5 (54% score 7 of hoger) Resultaten per thema Woon en leefomgeving Relatie burgergemeente Gemeentelijke dienstverlening Zorg en Welzijn burgerparticipatie *tevredenheid eigen buurt scoort 7,9 (90% score 7 of * tevredenheid leefbaarheid

Nadere informatie

GECOMOVE. Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat. Onderwerp: tum: 31 maart Datum

GECOMOVE. Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat. Onderwerp: tum: 31 maart Datum Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat Datum tum: 31 maart 2017, Geert Demeulemeester, Directeur Sint-Michiel Jean Vanhaeren vraagt als coördinator van de gemachtigde opzichters in Sint Michiel

Nadere informatie

1 Voorzieningen / ondernemersklimaat 104

1 Voorzieningen / ondernemersklimaat 104 1 Voorzieningen / ondernemersklimaat 104 1 A Stimuleren van ondernemers 14 1 A 1 Ondernemers bij elkaar brengen 9 1 A 2 Hulp bij opzetten bedrijf. 1 1 A 3 Verminderde regelgeving voor ondernemers op Stad.

Nadere informatie

Overdag bij ons. Contact met anderen en lekker bezig zijn

Overdag bij ons. Contact met anderen en lekker bezig zijn 0348-44 17 14 info@rijnhoven.nl Overdag bij ons Contact met anderen en lekker bezig zijn Een thuis voor ouderen. Met zelfstandigheid waar mogelijk. En precies de zorg die nodig is. Welkom bij De Rijnhoven.

Nadere informatie

Verontschuldigd: De Graeve Stefaan, Dupont Yvette, Lauwers Griet, Ruell Rita, Vanden Bempt Pol, Van Peteghem Jan

Verontschuldigd: De Graeve Stefaan, Dupont Yvette, Lauwers Griet, Ruell Rita, Vanden Bempt Pol, Van Peteghem Jan Welzijnsraad Bierbeek voorzitter: Jan Van Peteghem -- secretariaat: Stefanie Lelièvre OCMW Bierbeek - Stationsstraat 32 -- 3360 Bierbeek tel: 016/46 10 74 -- fax: 016/ 35 99 91 -- e-mail: stefanie.lelievre@ocmwbierbeek.be

Nadere informatie

1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in Nieuwjaarsborrel. 1. MFC en Kerk. 2. Bushalte. 3.

1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in Nieuwjaarsborrel. 1. MFC en Kerk. 2. Bushalte. 3. 25 januari 2019 1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in 2018 1. MFC en Kerk 2. Bushalte 3. Minibieb 4. Missie en visie 5. Financiën 3. Nieuwjaarsborrel 1. Welkom en opening

Nadere informatie

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden!

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Geloof in Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden 2018-2022 Lijst 5 Verkiezingsprogramma 2018-2022 in eenvoudige taal Op

Nadere informatie

Fietsen, lopen en veiligheid

Fietsen, lopen en veiligheid Uitkomsten stellingendebat Als onderdeel van de Startbijeenkomst Verkeersbeleidsplan Bunnik (datum: 10-10-2013) is een Stellingendebat gehouden. Er waren circa 18 mensen aanwezig die hebben meegedaan met

Nadere informatie

Trage wegenplan: Oudenaarde

Trage wegenplan: Oudenaarde infoavond - evaluatiebundels 19 juni 2019 Trage wegenplan: Oudenaarde Eine, Heurne, Mullem en Mater, Nederename, Welden 17 REGIONALE LANDSCHAPPEN IN VLAANDEREN REGIONAAL LANDSCHAP VLAAMSE ARDENNEN ALGEMENE

Nadere informatie

De voetgangerscirkel

De voetgangerscirkel De voetgangerscirkel Van waar de inspiratie? 1. Een duidelijk afgebakend gebied met aangepaste woonvormen. Maximaal 25% van alle woningen binnen het gebied moeten zijn aangepast voor de doelgroep. 2. Van

Nadere informatie

CD&V+ kiest voor de weg vooruit!

CD&V+ kiest voor de weg vooruit! CD&V+ kiest voor de weg vooruit!» CD&V gelooft in de troeven van Kluisbergen en haar inwoners. We verruimen onze lijst en stellen daarbij één voorwaarde: wij willen kandidaten met een hart voor Kluisbergen.

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO Groot-Lochristi heeft zich - naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012 - gebogen over

Nadere informatie

Om te beginnen is een korte schets van het dorp gegeven zodat iedereen van gelijke informatie is voorzien, samengevat:

Om te beginnen is een korte schets van het dorp gegeven zodat iedereen van gelijke informatie is voorzien, samengevat: DORPSONTWIKKELING HOOGE ZWALUWE 1. Inleiding Dinsdag 15 februari is een groep actieve bewoners bij elkaar geweest om in kaart te brengen wat hun zorgen en dromen zijn ten aanzien van het leven in Hooge

Nadere informatie

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte)

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte) : : Schoolomgeving Sint-Michiel Aanwezig ig: Op de bijeenkomst van de Gecomove van 31 maart 2017 werd de schoolomgeving van Sint-Michiel besproken. De Gecomove heeft toen volgend advies geformuleerd: De

Nadere informatie