Op 23 september hadden we de jaarlijkse scholenveldloop. Ook daar sierden we het podium.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Op 23 september hadden we de jaarlijkse scholenveldloop. Ook daar sierden we het podium."

Transcriptie

1

2

3 VOORWOORD Beste leerlingen, ouders en vrienden van onze school, De eerste maand zit er al weer op. 82 kleuters en 133 lagere schoolkinderen stapten op 1 september onze schoolpoort binnen. Ondertussen heeft iedereen zijn of haar plaatsje al goed gevonden. We zijn er meteen enthousiast ingevlogen en hebben de afgelopen maand al super hard gewerkt in onze klassen. Ook buiten de klasmuren werd er heel wat werk verricht. Zo is het ontwerp voor onze nieuwe schooltuin bijna helemaal rond en in oktober en november zullen de eerste werken plaatsvinden. Alle hulp is welkom! Op 18 september hebben we deelgenomen aan de strapdag. We zijn die dag al stappend en trappend naar school gekomen. Samen hebben we de start van het weekend gevierd op de tonen van het straplied. Het filmpje kan u bekijken op de site. Op 23 september hadden we de jaarlijkse scholenveldloop. Ook daar sierden we het podium. Als school hebben we ook al een eerste prijs binnengehaald. De actie diamant ( MOS) met onze herbruikbare pennendozen leverde ons een eerste mooie prijs op. Meer van dit alles vinden jullie in dit Gaaiken. Mag ik jullie tot slot allemaal een leuk en inspirerend schooljaar toewensen? Directeur Veerle

4 KALENDERNIEUWS OKTOBER do 1 vr 2 ma 5 di 6 wo 7 do 8 ma 12 di 13 wo 14 do 15 Eerste fruitdag. Kinderen die hiervoor intekenden, krijgen een stuk fruit. Andere kinderen brengen als tussendoortje voor de voormiddag zelf een stuk fruit mee! 16u : Personeelsvergadering voor de leerkrachten van de lagere school : er is vandaag dus geen studie! Zwemmen voor de 3 de kleuterklas. (juf Evelien) Nm : Spelletjesnamiddag in de eetzaal voor 2 de en 3 de kleuterklas. Vandaag wordt het eerste maandrapport meegegeven. Dag van de leerkracht. 13u : MOS-brigade : dierenhokjes uitkuisen. 14u : Toneelvoorstelling voor peuters en 1 ste kleuterklas : Mouw 16u : Personeelsvergadering voor de leerkrachten van de kleuterschool. Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! Fruitdag. Vm : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor het 1 ste leerjaar in Waasmunster. De leerlingen van het 1 ste, 2 de, 3 de, 4 de en 6 de leerjaar gaan zwemmen. Ontbijten is gezond! (uitnodiging volgt) + MOSactie : Eet lokaal! Vm : De kleuters van de 3 de kleuterklas en de kinderen van het 1 ste leerjaar gaan op herfstuitstap naar de Hoge Kouter. Nm : 4 tegen 4 voetbaltornooi voor 3 de en 4 de leerjaar op de terreinen van KFC Herleving Sinaai. Fruitdag.

5 vr 16 ma 19 di 20 do 22 vr 23 za 24 Zwemmen voor de peuters (juf Sofie/meester Kris) Het 5 de leerjaar gaat naar het CLB voor het medisch schooltoezicht. 13u : MOS-brigade : dierenhokjes uitkuisen. 10u : toneel De man die alles weet voor 3 de kleuterklas in de Stadsschouwburg. 20u : vergadering oudercomité. Fruitdag. Dag van de jeugdbeweging. Kinderen die lid zijn van een jeugdbeweging mogen in hun bewegingskledij naar school komen! Zwemmen voor de 1 ste kleuterklas (juf Mieke/juf Tine) 9u : Eerste werkdag in onze nieuwe schooltuin. ma 26 13u : MOS-brigade : dierenhokjes uitkuisen. De leerlingen van het 1 ste, 2 de, 3 de, 4 de en 5 de leerjaar gaan zwemmen. do 29 vr 30 Fruitdag. 14u : Toneel Kriep van 4Hoog voor het 5 de leerjaar. Nm : Grootouderfeest in de kleuterschool : de oma s en opa s worden verwacht in de Sporthal van de Broederscholen. Nadien is er een koffiemoment in onze eetzaal op Driegaaien. Een uitnodiging volgt nog. Nu reeds welkom NOTEER ALVAST VOLGENDE DATA VOOR NOVEMBER 2015! ma 2 ma 9 wo 11 za 14 di 17 do 19 Begin van de herfstvakantie, die duurt t.e.m. zondag 8 november Hervatting van de lessen. Instapdag voor peuters. Wapenstilstand : GEEN SCHOOL! Spaghetti-festijn oudercomité. Oudercontacten voor de lagere school. Oudercontacten voor de kleuterschool.

6 WEETJES EN WATJES, DITJES EN DATJES. 1. Medicatie. Afgelopen maand werd er op de speelplaats medicatie gevonden. Gelukkig hebben een aantal alerte kinderen deze meteen aan de juf bezorgd. Graag willen we nog eens de aandacht vestigen op de reglementering i.v.m. medicatie zoals die in het schoolreglement staat. Uittreksel schoolreglement : Regelmatig wordt aan leerkrachten gevraagd om medicatie toe te dienen op school. Wettelijk gezien is dit niet toegelaten. Medicatie mag zelfs in de regel niet op school aanwezig zijn. Daarom maken we volgende afspraken hieromtrent : In de mate van het mogelijke dienen de ouders te vermijden dat medicatie op school moet worden toegediend. Indien toch langdurig medicatie op school moet worden toegediend, is het noodzakelijk dat de behandelende arts een volledig ingevuld attest meegeeft naar school waarbij duidelijk noodzaak, dosis + tijdstip van toedienen, enz vermeld staan. U kan dit document steeds downloaden via de website van de school. Dit attest moet ondertekend worden door de arts en door de ouders. Indien het gaat om het tijdelijk toedienen van medicijnen (bv na ziekte, een hoestsiroop, ) moet er een attest meegegeven worden dat volledig ingevuld is en ondertekend is door de arts OF de ouders. Indien er geen attest is, wordt de medicatie niet toegediend. Leerkrachten of mensen van het ondersteunend personeel kunnen op geen enkel ogenblik verantwoordelijk worden gesteld voor (neven)effecten die bij het kind optreden n.a.v. het toedienen van deze medicatie. Omdat op school geen medicatie mag toegediend worden, vragen wij uitdrukkelijk dat zieke kinderen thuis blijven. Indien een kind op school ziek wordt, zal de school contact opnemen met de ouders zodat het kind naar huis kan gaan. Indien de ouders niet bereikbaar

7 zijn, kan de school contact opnemen met een arts en de nodige maatregelen treffen. Er worden door de school geen medicijnen toegediend. 2. Strapdag!. Op woensdag 16 september hebben de leerlingen van het 7 de jaar onthaal en recreatie (OLVP) een heuse verkeershow voor onze jongste leerlingen ( kleuters en 1 ste- 2 de leerjaar)opgevoerd. Personages als o.a. Kamiel het fietswiel en het fluoduo gaven onze kinderen verkeersveilige tips mee. Onze leerlingen van het 3 de tot en met 6 de leerjaar leerden de strapdans aan. Die moves konden ze nog eens als afsluiter van de strapdag aan iedereen tonen. Het filmpje van de strapdans kan u bekijken op de website van onze school. U kan ook stemmen voor ons fimpje op We hebben volgnummer 79. U kan pas stemmen als u een login hebt gemaakt. Hoe meer stemmen, hoe meer kans we maken op mooie prijzen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8 3. Oproep!. Zoals reeds eerder vermeld is het ontwerp van onze schooltuin bijna rond. We kunnen naast helpende handen ook nog gratis materiaal gebruiken. Indien u kan zorgen voor o.a. : gratis kraan met rupsbanden voor graafwerken ( de machinist hebben we al ), gratis betonnen rioleringsbuizen ( dm 800mm-4 à 5 m), Neem dan zeker contact op met juf Sofie, juf Tine, meester Tom en /of juf Ilse. 4. Donderdag = fruitdag!. Vanaf donderdag 1 oktober starten we terug met fruit op school. Niet vergeten: donderdagmorgen eten we enkel fruit, geen koeken! Ofwel brengt uw kind zelf een stuk fruit mee van thuis ofwel schreef u in voor het project van Tutti Frutti en krijgt uw kind fruit van de school. Net zoals vorig jaar zullen de leerlingen van het vijfde leerjaar zorgen voor het schillen, snijden en ronddelen van het fruit.

9 SPORT OP SCHOOL. 1.Sportkamp turnkring Jeroen. 111 kinderen (Waarvan 67 van Driegaaien!) gingen tijdens de grote vakantie van 2 tot 8 augustus mee op sportkamp met Turnkring Jeroen naar Westmalle. Het werd opnieuw een fantastische week met zeer veel sport- en spelplezier op het domein Drieboomkensberg. Alle begeleiders waaronder zeer veel leerkrachten- en de grote groep enthousiaste kinderen zorgden voor een topkamp. Dank je wel aan iedereen die mee zorgde voor heel veel onvergetelijke momenten! 2.Turnkring Jeroen. Amai Maar liefst 81 kinderen van de lagere school zijn lid geworden bij Turnkring Jeroen: 37 kinderen van de eerste graad, 27 kinderen van de tweede graad en 17 kinderen van de derde graad kozen er voor om één middag per week onder begeleiding te bewegen, spelen en sporten. 3.Korfbalinstuif. Leuk Op woensdagnamiddag 16 september stond de eerste sportactiviteit op woensdagnamiddag op het programma. 34 kinderen van het eerste en tweede leerjaar maakten kennis met korfbal tijdens de korfbalinstuif. Aan de hand van een heleboel oefeningen en balspelletjes leerden ze deze sport beter kennen.

10 Iedereen amuseerde zich. Korfbal bleek heel plezant te zijn. Proficiat aan alle deelnemers!!!

11 4.Vlaamse scholenveldloop. Waaaw Op woensdagnamiddag 23 september namen 80 kinderen van de lagere school deel aan de Vlaamse scholenveldloop op De Ster. Met dit aantal deelnemers bewezen we opnieuw een zeer sportieve school te zijn. Een dikke proficiat aan alle deelnemers! Bedankt ook aan alle supporters die tijd maakten om de kinderen aan te moedigen. Een verslagje volgt nog in het volgende Gaaiken.

12 MOS: milieuzorg op school 1. De diamantactie Vorig schooljaar deden we mee met de DIAMANTactie. De leerlingen kleefden een sticker op schoolmateriaal dat ze dit nieuw schooljaar terug wilden gebruiken. De MOS-juf kwam eens kijken of er wel diamantstickers te zien waren in de klassen De foto s zeggen genoeg, BEDANKT om aan deze actie mee te doen en jullie schoolmateriaal opnieuw te gebruiken!

13 Omdat we sinds dit jaar ook duurzame pennendozen gebruiken in plaats van pennenzakken, wonnen we de wedstrijd van MOS. Op 29 september mochten 6 leerlingen samen met juf Ilse naar het MOS-feest in Gent. We namen deel aan workshops, kregen een lekkere lunch, keken naar een toneelvoorstelling en namen onze prijs in ontvangst! 2. De nieuwe schooltuin De MOS-werkgroep (juf Sofie, juf Tine, meester Tom en juf Ilse) zat niet stil! In juli kwam RLSD (regionaal landschap Schelde Durme) bij de MOS-werkgroep luisteren naar de voorstellen van de kinderen over de nieuwe schooltuin. Vorig jaar gingen we spelen in de natuur en zo hadden we veel ideeën voor onze nieuwe schooltuin. De mensen van RLSD tekenden in augustus een prachtig plan voor die nieuwe schooltuin. De leerkrachten, de directie, het schoolbestuur vinden de plannen prachtig! In oktober willen we ook aan jullie, leerlingen en ouders, onze plannen laten zien.(hiervoor krijgen jullie nog een brief) Om de nieuwe schooltuin in te richten, heb je natuurlijk veel hulp nodig. We plannen een eerste werkdag op ZATERDAG 24 OKTOBER. We hebben helpende handen nodig in de tuin, maar ook om de berging vrij te maken om een doorgang te maken. Wie ons daarbij wil helpen, verwachten we op zaterdag 24 oktober om 9u op onze speelplaats. In november plannen we nog werkdagen, hierover krijgt u ook nog meer info. Hopelijk tot dan!

14 Aan de slag met foto s (5 de leerjaar) Een mooie vrijdagmiddag in september Het 5 e leerjaar profiteerde ervan om buiten te gaan om te werken rond foto s. In de klas zagen we eerst enkele voorbeelden op ons smartboard. Dus probeerden we op het plein zelf foto s te trekken met perspectief. Hieronder enkele gekke foto s:

15 TAALTIP VAN DE MAAND. Zorg dat je op ooghoogte bent met je kind, zo kan je: * De uitingen en gezichtsuitdrukkingen van je kind beter horen en zien. * Gemakkelijker contact maken. * Je kind makkelijker aanmoedigen.

16 LEERKRACHT IN DE KIJKER! (door de reporters van het 5 e leerjaar) Op woensdagmiddag, voor de veldloop, had meester Geert nog even tijd om de vragen van Stijn, Zumra en Silke te beantwoorden. Zumra: Meester Geert, je bent niet alleen de meester van het 1 e leerjaar maar ook de sportgangmaker van onze school. Wat doet een sportgangmaker zoal? Een sportgangmaker organiseert alle sport op school. Dat wil zeggen dat ik de brieven moet maken voor alle activiteiten, het geld ophalen, ploegjes maken. Ik ga op woensdagmiddag heel vaak mee met de sportactiviteiten. Dat betekent ook dat ik voor turnkring Jeroen dingen moet plannen. Met SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport) moet ik allerlei dingen afspreken, contacten onderhouden, papieren invullen. Er komt toch wel heel wat bij kijken. Silke: Wat vind je leuk aan meester zijn in het eerste leerjaar? Ik vind het vooral heel leuk dat ik de kindjes kan leren lezen, rekenen, schrijven. In het begin kunnen ze dat nog niet en na het eerste leerjaar kunnen ze al heel veel. Dat geeft heel veel voldoening. Dat is heel plezant om kinderen zoveel dingen te kunnen leren. Stijn: Naar welke gebeurtenis dit schooljaar kijk je het meest uit? In het eerste leerjaar zijn veel leuke momenten. Wat ik elk jaar heel fijn vind, is de eerste communie. Het is altijd een heel groot feest voor veel kinderen. Ook de leerkrachten beleven er veel plezier aan.

17 Stijn meester Geert Zumra Silke Zumra: Wat doe je het liefst in het weekend? In het weekend ga ik altijd mee met Jent naar de voetbal. Jorre gaat badmintonnen dus dan ben ik bezig met de sport van de kinderen. Of tijd maken voor dingen waarvoor je in de week geen tijd hebt. Bijvoorbeeld werken in de tuin als het mooi weer is of eens een uitstapje maken. Natuurlijk moet je ook wat voor school werken. Silke: Vertel nog eens wat meer over je kinderen. Jullie kennen mijn 2 zoons, Jent en Jorre, zeker wel. Jent zit bij jullie in de klas. Jent en Jorre zijn 2 toffe kerels, ze doen goed hun best op school. Ik ben er heel trots op. Ze zijn ook allebei sportief. Jent speelt 3 keer per week voetbal bij de White Boys. Jorre speelt badminton op zaterdag en gaat naar de scouts. Stijn: Wat is je favoriete maaltijd? Goh, eigenlijk lust ik alles! Het liefst eet ik een lekker mals stukje vlees.

18 Lekkere frietjes met biefstuk eten of barbecueën vind ik heel plezant. Zumra: Welke 3 karaktereigenschappen typeren je? Dat is een moeilijke vraag Ik ben vaak nogal perfectionistisch, ik wil alles nogal juist hebben. Ik ben ook wel zorgzaam. Ik zorg graag voor de kinderen van mijn klas en voor mijn kinderen. Misschien ben ik soms iets teveel een zorgenmaker, als ik me zorgen maak over kleine dingen die niet belangrijk zijn. Silke: Wat is je favoriete vakantiebestemming? Ik ben al op veel plaatsen op reis geweest. Dit jaar zijn we naar Kreta geweest. Ook onze vakantie in Turkije was heel plezant. Ik ga graag naar landen waar het zonnig is, waar we kunnen rusten, spelen. Ik ga ook graag naar de zee met de kinderen. Stijn: Vul aan. Broederschool Driegaaien is een hele toffe, gezellige, sportieve school met heel veel toffe kinderen. Een school waar ik elke dag graag naartoe kom en ik ben trots dat ik hier meester mag zijn. Bedankt voor het interview!!

19 Het oudercomité zit niet stil Ook dit schooljaar zet het oudercomité zich in voor de school en de kinderen. We vergaderen elke maand in het schoolhuis en bereiden tal van activiteiten voor. Zo was er deze maand het koffiemoment op de speelplaats. Op 14 september kregen ouders s ochtends een lekkere tas koffie aangeboden en leerden ze het oudercomité beter kennen. Helpen bij het grootouderfeest staat ook al genoteerd. Maar nog belangrijker is de organisatie van onze eerste Spaghettiavond! Noteer alvast 14 november in jullie agenda, want dan maken we er een gezellige en smakelijke avond van! De opbrengst van deze avond zal gaan naar de inrichting van de schooltuin. Spelen in het groen, daar is het hem om te doen! Dat kunnen wij, als ouders, enkel toejuichen en daar willen we graag aan meewerken. Ouders kunnen nog steeds aansluiten bij het comité of zich inzetten bij tal van activiteiten. Kom gerust langs op onze volgende vergadering : 20 oktober, om 20u in het schoolhuis.

20 DE SPEELHOEK. Kleuters.

21 Lagere school.

22

23

24 Driegaaienstraat Sint-Niklaas Tel. 03/ Fax 03/ info@basis3.broeders.be

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

Ondertussen heeft iedereen zijn of haar plaatsje in de klas, op de speelplaats of in de school al goed gevonden.

Ondertussen heeft iedereen zijn of haar plaatsje in de klas, op de speelplaats of in de school al goed gevonden. VOORWOORD Beste leerlingen, ouders en vrienden van onze school, Op 1 september stapten 83 paar kleine voetjes, gevolgd door 140 paar grotere voeten op de tonen van de Radetzky march onze schoolpoort binnen.

Nadere informatie

VOORWOORD. Beste leerlingen, ouders en vrienden van onze school,

VOORWOORD. Beste leerlingen, ouders en vrienden van onze school, VOORWOORD Beste leerlingen, ouders en vrienden van onze school, Op 1 september was het zover. De start van het nieuwe schooljaar. 85 kleuters en 137 leerlingen kwamen de schoolpoort binnen, op de rode

Nadere informatie

VOORWOORD. Fijne groeten, Directeur Veerle

VOORWOORD. Fijne groeten, Directeur Veerle VOORWOORD Op 1 september stapten 74 kleuters en 130 leerlingen onze schoolpoort binnen. Eerst een beetje aarzelend en zeker ook wat zenuwachtig. Maar ondertussen heeft iedereen zijn of haar plaatsje hier

Nadere informatie

Beste schoolvriend. Tijdens de startviering op 13 september hebben we het symbool van een tandwiel in de kijker geplaatst

Beste schoolvriend. Tijdens de startviering op 13 september hebben we het symbool van een tandwiel in de kijker geplaatst Beste schoolvriend Tijdens de startviering op 13 september hebben we het symbool van een tandwiel in de kijker geplaatst De tekst op de pagina hiernaast is de kern van onze boodschap. Met dit charter willen

Nadere informatie

WOORDJE VAN DE DIRECTEUR.

WOORDJE VAN DE DIRECTEUR. WOORDJE VAN DE DIRECTEUR. Beste leerlingen en ouders Het is weer zover : een nieuw schooljaar een nieuwe start. Na 8 weken vakantie gaan we weer van start. Voor sommigen is dit een blij weerzien met vertrouwde

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS FEBRUARI 2018.

KALENDERNIEUWS FEBRUARI 2018. KALENDERNIEUWS FEBRUARI 2018. do 1 vr 2 vr 2 za 3 zo 4 ma 5 di 6 wo 7 vr 9 Instapdag voor ingeschreven peuters. 16u : Personeelsvergadering : er is vandaag dus geen studie! Zwemmen voor de 1 ste kleuterklas.

Nadere informatie

Beste leerlingen, ouders en sympathisanten van onze school.

Beste leerlingen, ouders en sympathisanten van onze school. Beste leerlingen, ouders en sympathisanten van onze school. Hier zijn we weer om de laatste maand van 2017 in te luiden. Samen met Sinterklaas komen misschien ook de eerste sneeuwvlokjes op onze daken

Nadere informatie

VOORWOORD. Mag ik jullie allen zalige, warme en gezellige kerstdagen toewensen en een sprankelend en voorspoedig nieuwjaar!

VOORWOORD. Mag ik jullie allen zalige, warme en gezellige kerstdagen toewensen en een sprankelend en voorspoedig nieuwjaar! VOORWOORD Beste ouders en leerlingen, Kerstmis staat alweer voor de deur. Gezelligheid troef. De boom, de lichtjes, de muziek en de gezelligheid geven een sfeer van verbondenheid en samenhorigheid. Goud,

Nadere informatie

Terugblikken naar november vertelt ons dat we weer druk bezig zijn geweest.

Terugblikken naar november vertelt ons dat we weer druk bezig zijn geweest. VOORWOORD Beste leerlingen, ouders en sympathisanten, Jaja, hier zijn we weer, het voorwoord van december om de laatste maand van 2015 in te luiden. Samen met Sinterklaas kan misschien ook de eerste sneeuw

Nadere informatie

Maar nu is het tijd voor een weekje vakantie. We wensen onze kinderen een weekje ontspanning na het eerste deel van dit nieuwe schooljaar.

Maar nu is het tijd voor een weekje vakantie. We wensen onze kinderen een weekje ontspanning na het eerste deel van dit nieuwe schooljaar. VOORWOORD Beste ouders en leerlingen, De afgelopen maand werden weer leuke, zinvolle en leerrijke activiteiten georganiseerd door de juffen en meesters van onze school. Het vijfde leerjaar ging naar de

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS MAART 2017.

KALENDERNIEUWS MAART 2017. KALENDERNIEUWS MAART 2017. ma 6 wo 8 do 9 vr 10 ma 13 di 14 wo 15 do 16 vr 17 Hervatting van de lessen. Instapdag voor ingeschreven peuters 13u : MOS-brigade : dierenhokjes uitkuisen. Fruitdag. SVS-activiteit

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS NOVEMBER 2017.

KALENDERNIEUWS NOVEMBER 2017. KALENDERNIEUWS NOVEMBER 2017. wo 1 do 2 ma 6 di 7 wo 8 vr 10 za 11 ma 13 di 14 wo 15 do 16 vr 17 za 18 Feest van Allerheiligen. Allerzielen. Hervatting van de lessen. Instapdag voor ingeschreven peuters.

Nadere informatie

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem 2018-2019 September2018 In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem Ik ben ik en jij bent jij in zoveel kleine dingen verschillend van mij. Maar soms liggen we samen te dromen van wat zal

Nadere informatie

De laatste dagen. en de laatste vragen. van het geleden jaar. staan voor de deur, de bomen kouder. en de dromen ouder. maar de verwachting

De laatste dagen. en de laatste vragen. van het geleden jaar. staan voor de deur, de bomen kouder. en de dromen ouder. maar de verwachting De laatste dagen en de laatste vragen van het geleden jaar staan voor de deur, de bomen kouder en de dromen ouder maar de verwachting nog vol gloed en kleur want wij geloven: het licht van boven is niet

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS SEPTEMBER 2018.

KALENDERNIEUWS SEPTEMBER 2018. KALENDERNIEUWS SEPTEMBER 2018. ma 3 do 6 vr 7 Het nieuwe schooljaar is gestart. De schoolfotograaf komt langs! Om 20 uur klassikale infoavond in de kleuterschool. 13.30u : de jarigen van juli en augustus

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS MEI 2017.

KALENDERNIEUWS MEI 2017. KALENDERNIEUWS MEI 2017. ma 1 di 2 wo 3 Feest van de arbeid : GEEN SCHOOL! Fietsvaardigheidstraining Meester op de fiets voor het 3 de, 4 de en 6 de leerjaar op de speelplaats van de school. Fruitdag.

Nadere informatie

Beste leerling, ouders en Driegaaien sympathisant,

Beste leerling, ouders en Driegaaien sympathisant, Beste leerling, ouders en Driegaaien sympathisant, Het Gaaiken van januari luidt 2019 in. December zit er weer bijna op. Een maand met veel toeters en bellen: we kregen Sinterklaas met zijn bouwpieten

Nadere informatie

VOORWOORD. Beste ouders, kinderen en sympathisanten van onze school,

VOORWOORD. Beste ouders, kinderen en sympathisanten van onze school, VOORWOORD Beste ouders, kinderen en sympathisanten van onze school, Het jaar vliegt voorbij! Het begin van de maand maart kondigt zich aan. We zien de zon al wat meer ( ondanks de koude temperaturen) en

Nadere informatie

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Vzw Katholieke Scholen Regio Deinze Beste ouder(s) Bij de start van een nieuw jaar horen wensen: Beste wensen voor het nieuwe jaar Met lente: hoop Zomerse warmte

Nadere informatie

Wij wensen jullie allemaal een deugddoende, ontspannende vakantie toe. Laat ons samen 2016 verwelkomen met een warm hart.

Wij wensen jullie allemaal een deugddoende, ontspannende vakantie toe. Laat ons samen 2016 verwelkomen met een warm hart. VOORWOORD Dit jaar opent zich als een oog in de ochtendzon een bloem die naar het licht buigt een streling vol verlangen Dit jaar schrijft zich als niet eerder gevangen woorden niet eerder gedichte gedachten

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS MEI 2016.

KALENDERNIEUWS MEI 2016. KALENDERNIEUWS MEI 2016. zo 1 ma 2 wo 4 do 5 vr 6 zo 8 ma 9 di 10 do 12 vr 13 zo 15 Feest van de arbeid. 20u : infoavond bosklassen. Nm : SVS-activiteit : Atletiek voor het 3 de en 4 de lj. op De Ster

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

Maar eerst is er nog de paasvakantie! 2 weken intens genieten van (hopelijk) mooi weer.

Maar eerst is er nog de paasvakantie! 2 weken intens genieten van (hopelijk) mooi weer. Beste ouders en leerlingen, De start van de lente, het veranderen naar het zomeruur, de eerste zonnestralen, het spelen in de schooltuin, Alles doet ons eraan herinneren dat het schooljaar vordert. Het

Nadere informatie

Beste leerling, ouders en Driegaaien sympathisant,

Beste leerling, ouders en Driegaaien sympathisant, Beste leerling, ouders en Driegaaien sympathisant, December zit er weer bijna op. De Sint is alweer terug naar Spanje, de kerstman komt zijn pakjes uitdelen en binnenkort kunnen we weer klinken op een

Nadere informatie

Beste ouders, leerlingen en Driegaaiensympathisanten,

Beste ouders, leerlingen en Driegaaiensympathisanten, Beste ouders, leerlingen en Driegaaiensympathisanten, De start van de lente, de intrede van het zomeruur, de eerste zonnestralen mét maartse buien en aprilse grillen, alles doet ons eraan herinneren dat

Nadere informatie

Woordje van de directeur.

Woordje van de directeur. Woordje van de directeur. Beste schoolvriend Novembermaand De periode bij uitstek om onze lieve doden te gedenken, om te verwijlen bij wat was en is, met pijn en dankbaarheid, om te koesteren wat dierbaar

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

mei mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale verlofdag) en

mei mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale verlofdag) en 1. Extra lang weekend 1 mei We kunnen het niet genoeg herhalen ;-) We beginnen de maand mei met een extra lang weekend tot en met woensdag 3 mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale

Nadere informatie

PARELTJES. Kalender 2015-2016. V.E.K. Basisschool Aartrijke. Schoolstraat 19 8211 Aartrijke. Telefoon 050 / 24 11 31. Fax 050 / 24 11 35. www.vekba.

PARELTJES. Kalender 2015-2016. V.E.K. Basisschool Aartrijke. Schoolstraat 19 8211 Aartrijke. Telefoon 050 / 24 11 31. Fax 050 / 24 11 35. www.vekba. V.E.K. Basisschool Aartrijke Schoolstraat 19 8211 Aartrijke Telefoon 050 / 24 11 31 Fax 050 / 24 11 35 PARELTJES directeur@vekba.be www.vekba.be www.facebook.com/vekbaschool Kalender 2015-2016 Niemand

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS FEBRUARI 2015.

KALENDERNIEUWS FEBRUARI 2015. KALENDERNIEUWS FEBRUARI 2015. ma 2 Feest van Lichtmis : Er is geen vrouwtje nog zo arm, Of ze maakt haar pannetje warm. Heel wat klassen bakken pannenkoeken! Instapdag voor ingeschreven peuters. 14u :

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov 1. Maandplanning NOVEMBER 2017 Wo 1 nov Herfstvakantie Do 2 nov Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov PROJECTDAG MIGRATIE 9u voormiddag 10u 11u overdag voorstelling

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Bijlage 3 KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 1. Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen: - donderdag 1 september 2016 2. Vrije dagen van het eerste trimester: - Herfstvakantie:

Nadere informatie

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud Jaarthema 2017-2018 De Lettertuin kleurt goud Beste ouders, Welkom in onze school! Onze school bestaat dit schooljaar 50-jaar en dit vieren we een heel jaar lang. Verdere info volgt nog! Begin-en einduren

Nadere informatie

voor elkaar! GAZET PRESENT Jaarthema: Een hart voor elkaar!

voor elkaar! GAZET PRESENT Jaarthema: Een hart voor elkaar! GAZET PRESENT 2019 Maandblad van basisschool OLVP Watermolendreef 167 Jaargang 11 Nr.11 9100 Sint-Niklaas Schooljaar 2018 voor elkaar! Jaarthema: Een hart voor elkaar! Familienieuws We nemen afscheid van

Nadere informatie

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen f De Zeppelin Boelarestraat 1-9500 Geraardsbergen 054/41.41.40 vbs.catharinacollege@skynet.be christa.dg@skynet.be Directie: Mevr. Christa De Gauquier 0471 32 19 97 1 ste kleuterklas: juf Nancy 2 de kleuterklas:

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Beste leerlingen, ouders en vrienden van onze school,

Beste leerlingen, ouders en vrienden van onze school, VOORWOORD Beste leerlingen, ouders en vrienden van onze school, Wanneer je dit Gaaiken in handen krijgt, zit één vierde van het schooljaar er al bijna op. Ja, wat vliegt de tijd toch vooruit! We hebben

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 DECEMBER 2006 MEDEDELINGEN Vrije dagen in mei (even herhalen) woensdag 4 mei Pedagogische studiedag voor de leerkrachten (vrije dag voor alle kinderen) donderdag 5 mei Hemelvaartsdag

Nadere informatie

HET NOVEMBER DECEMBER WEGWIJZERTJE

HET NOVEMBER DECEMBER WEGWIJZERTJE Vrije Basisschool De Wegwijzer Poststraat 10a 9860 Balegem Tel./fax : 09/362.68.17 e-mail : contact@vbbdewegwijzer.be www.vrijebasisschooldewegwijzer.be HET NOVEMBER DECEMBER WEGWIJZERTJE NOVEMBER 2017

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 september 2017

Nieuwsbrief 28 september 2017 Geen school Nieuwsbrief 28 september 2017 Vrijdag 29 september is er géén school wegens facultatieve verlofdag. Woensdag 11 oktober is er géén school wegens pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Nadere informatie

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE.

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE. OPGELET! VANAF 19 MAART WERKZAAMHEDEN IN DE KERKHOFLAAN KLUSJESDAG 1 EN CARNAVALBAL WAREN EEN 23 april schoolfotograaf SUCCES! HIER EEN FOTOREPORTAGE HERTOG JAN NIEUWSBRIEF IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 5 november Dinsdag 6 november Donderdag 9 november NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Agenda november 2018

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

Terugblikken naar november vertelt ons dat we weer druk bezig zijn geweest.

Terugblikken naar november vertelt ons dat we weer druk bezig zijn geweest. Beste leerlingen, ouders en sympathisanten, Jaja, hier zijn we weer, het voorwoord van december om de laatste maand van 2018 in te luiden. Samen met Sinterklaas kan misschien ook de eerste sneeuw komen

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief maart 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Fijne paasvakantie gewenst! Deze foto werd genomen tijdens het hazenpad.

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling)

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling) Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 Agenda oktober 2017 Maandag 2 oktober Dinsdag 3 oktober Donderdag 5 oktober Vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. september. Nieuwsbrief

Nieuwsbrief. september. Nieuwsbrief Nieuwsbrief september Nieuwsbrief De laatste dagen van de maand september staan al voor de deur. Met deze nieuwsbrief blikken we kort terug, maar kijken vooral vooruit wat dit schooljaar nog brengen mag.

Nadere informatie

september 2018 Eerste kleuterklas - schooljaar

september 2018 Eerste kleuterklas - schooljaar september 08 Eerste kleuterklas - schooljaar 07-08 Einde zomervakantie 7 8 9 Verwelkoming met ontbijt van t Nootje Infoavond 0 7 8 9 0 Strapdag 7 8 9 0 Pedagogische oktober 08 o k to b e r 0 Tweede & derde

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

GAZET PRESENT. Maandblad van basisschool OLVP. Jaarthema. En wat is jouw superkracht?

GAZET PRESENT. Maandblad van basisschool OLVP. Jaarthema. En wat is jouw superkracht? GAZET PRESENT Maandblad van basisschool OLVP Watermolendreef 167 Jaargang 9 Nr.5 9100 Sint-Niklaas Schooljaar 2016 2017 Jaarthema En wat is jouw superkracht? Denk niet wit. Denk niet zwart. Denk niet zwart-wit

Nadere informatie

VBS T KLAVERTJE - KOERSEL

VBS T KLAVERTJE - KOERSEL VBS T KLAVERTJE - KOERSEL klavertje@vbskoersel.be Kerkplein 40 Ploegstraat 8 011/422396 011/572048 www.vbskoersel.be 2 0 1 9 Beste ouders, sympathisanten, Schooljaar 18-19 loopt op zijn laatste benen

Nadere informatie

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen,

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen, herfst 17 0m even bij stil te staan Woordje van de directie Beste ouders en kinderen, Het lijkt alsof we nog maar net gestart zijn en de herfstvakantie staat al voor de deur. Welverdiend, want alle kinderen

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2017

Activiteitenplanning Juni 2017 Activiteitenplanning Juni 2017 Do 1 NM: zwemmen Olifantjes- Vr 2 Besteldag soep Besteldag soep + warme maaltijd Speelplaats opruimen: 1B Za 3 Zo 4 Pinksteren Pinksteren Ma 5 Pinkstermaandag geen school

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. VERKEER Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. Schoolnieuws Klimaatschool We zijn volop aan het sleutelen aan

Nadere informatie

September: schooljaar

September: schooljaar Beste ouders, September: schooljaar 2015-2016 Klaar voor een nieuwe start? Wij zijn er in ieder geval klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z n allen de draad weer op. Een lekje verf hier

Nadere informatie

VOORWOORD. Beste ouders, kinderen en sympathisanten van onze school,

VOORWOORD. Beste ouders, kinderen en sympathisanten van onze school, VOORWOORD Beste ouders, kinderen en sympathisanten van onze school, Het eerste deel van het tweede trimester zit er op. De eerste zonnestralen hebben voor extra vitamine D gezorgd. Het verlangen naar de

Nadere informatie

Mini-schooltreintje. oktober 2014

Mini-schooltreintje. oktober 2014 Mini-schooltreintje oktober 2014 Beste, Aan het begin van iedere maand verschijnt het minischooltreintje. Hierin vindt u een aantal algemene inlichtingen en belangrijke informatie van activiteiten voor

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016.

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016. Ninove, 28 oktober 2016 Einde zomertijd Oranje en rood, warme kleuren paddenstoelen en heerlijke geuren wandelingen door het bos kastanjes rapen in het mos donker, later licht een herfstzonnetje op je

Nadere informatie

TUTTI FRUTTI. Woensdag 7 juni 17

TUTTI FRUTTI. Woensdag 7 juni 17 Zeker onthouden Sportdag : Donderdag 29 juni 17 Schooljaar 2017-2018 Vrije lagere school Berkenbos Nieuwsbrief 7 : juni 2017 OPENKLASDAG Herfstvakantie : 30/10/17-03/11/17 Kerstvakantie : 25/12/17 05/01/18

Nadere informatie

VOORWOORD. Beste ouder, leerling en sympathisant van onze school

VOORWOORD. Beste ouder, leerling en sympathisant van onze school VOORWOORD Beste ouder, leerling en sympathisant van onze school We staan aan de start van de eerste schoolvakantie van dit nieuwe schooljaar. 3 september ligt al ver achter ons. Op die dag stapten maar

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar Woensdag 1 mei Donderdag 2 mei Eerste communie, proficiat! Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei Maandag 6 mei 1 ste, 3 de en 5 de leerjaar KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar De kindjes van juf Karolien

Nadere informatie

Proficiat! FAMILIENIEUWS. (uit Manu Verhulst, Op de golfslag van de Geest)

Proficiat! FAMILIENIEUWS. (uit Manu Verhulst, Op de golfslag van de Geest) Binnenste buiten In het donkerste van de dagen gaat de woonkamer binnenste buiten. De rolluiken blijven omhoog, De gordijnen open en voor het raam de lichtjes van de kerst, lichtjes naar buiten, tot in

Nadere informatie

Warme herfstdagen Zonder regenvlagen Lekker buiten rollebollen Blaadjes achterna hollen

Warme herfstdagen Zonder regenvlagen Lekker buiten rollebollen Blaadjes achterna hollen Warme herfstdagen Zonder regenvlagen Lekker buiten rollebollen Blaadjes achterna hollen Beste ouders Na twee maanden kunnen we terugkijken op een goedgevulde periode. Maandopening van september Ons jaarthema

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Oktober Agenda. Vrijaf lokale verlofdag. L5: T.O. techniek. L3 + L4: Zwemmen. L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken

NIEUWSBRIEF. Oktober Agenda. Vrijaf lokale verlofdag. L5: T.O. techniek. L3 + L4: Zwemmen. L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken NIEUWSBRIEF Oktober 2018 Agenda Ma 01/10 Wo 03/10 Do 04/10 Schoolraad 20.15 u Vrijaf lokale verlofdag L5: T.O. voeding L6: T.O. techniek L3 + L4: Zwemmen Di 09/10 L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober.

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober. Nieuwsbrief 2 - Oktober: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen. Alle kinderen namen een goede start. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen,

Beste ouders en kinderen, Beste ouders en kinderen, Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Wij heten alle kinderen en ouders van harte welkom. Wij zijn blij dat u voor VBS St-Lambertus Nossegem hebt gekozen. Ook dit schooljaar

Nadere informatie

BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019

BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019 BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019 Beste ouders, Lieve kinderen, Voor we samen de laatste dagen van het schooljaar ingaan, informeren we u graag over

Nadere informatie

Uittreksel verkorte versie schoolreglement

Uittreksel verkorte versie schoolreglement Uittreksel verkorte versie schoolreglement Beste ouders, Deze bijlage is een uittreksel, met de meeste praktische afspraken die op onze school toegepast worden, uit het volledige schoolreglement van onze

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

Nieuwsbrief. september. Nieuwsbrief

Nieuwsbrief. september. Nieuwsbrief Nieuwsbrief september Nieuwsbrief De maand september loopt op zijn einde. Met deze nieuwsbrief blikken we kort terug naar de voorbije maand, maar we kijken vooral vooruit wat dit schooljaar nog brengen

Nadere informatie

September Op vrijdag bent u s morgens van harte welkom op onze speelplaats! Voor onze nieuwelingen rollen wij zelfs de rode loper uit...

September Op vrijdag bent u s morgens van harte welkom op onze speelplaats! Voor onze nieuwelingen rollen wij zelfs de rode loper uit... September 2017 Vr 1 Begin van het nieuwe schooljaar 215 leerlingen stappen onze schoolpoort binnen ( 107 jongens 108 meisjes). 14 gemotiveerde, enthousiaste leerkrachten begeleiden deze bonte groep! Aan

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos 6 8470 Gistel 059 27 63 63 info@gravenbos.be www.gravenbos.be NIEUWSBRIEF Dag allen WOORDJE VAN DE DIRECTEUR Al twee maanden kleuren de 424 leerlingen

Nadere informatie

VOORWOORD. Beste ouders en leerlingen,

VOORWOORD. Beste ouders en leerlingen, VOORWOORD Beste ouders en leerlingen, Ook de afgelopen maand werden weer leuke, zinvolle en leerrijke activiteiten georganiseerd door de juffen en meesters van onze school. Zo kregen de kleuters van juf

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMber 2015 Beste ouders, Gure wind, regen, lage temperaturen, kale bomen geen twijfel mogelijk: nu is de herfst echt in t land! Hopelijk kunnen we met onze maandelijkse nieuwsbrief wat kleur

Nadere informatie

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar Beste ouders, Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar 2010-2011. Ook een voorlopig voorstel van de verdeling van de schoolbevolking

Nadere informatie

Maandbrief november 2018

Maandbrief november 2018 Maandbrief november 2018 schooljaar 2018-2019 U vindt de maandbrieven ook ook terug op www.sjr.be Beste ouders Tijd voor herfstvakantie! Een eerst periode is weer zo snel gepasseerd met tal van leuke activiteiten.

Nadere informatie

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Vzw Katholieke Scholen Regio Deinze,7 september 2018 Beste ouder(s) Het nieuwe schooljaar is van start gegaan. Hartelijk dank voor het vertrouwen in onze school. Aan

Nadere informatie

SPORTACTIVITEITEN FIJN DAT JIJ ER BENT! Lucas Liene Indi Ibrahim Sander Cas Silou Bes - Mille

SPORTACTIVITEITEN FIJN DAT JIJ ER BENT! Lucas Liene Indi Ibrahim Sander Cas Silou Bes - Mille SPORTACTIVITEITEN Onze leerlingen hebben tijdens het 2 de trimester deelgenomen aan enkele leuke sportactiviteiten. Deze werden georganiseerd door SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport). Onze 4- en 5-jarige

Nadere informatie

Oktober: schooljaar 2015-2016

Oktober: schooljaar 2015-2016 Oktober: schooljaar 2015-2016 De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen en dit dank zij de vele uitstappen en leuke projecten. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte afspraken

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS FEBRUARI 2017.

KALENDERNIEUWS FEBRUARI 2017. KALENDERNIEUWS FEBRUARI 2017. wo 1 Instapdag voor ingeschreven peuters. Fruitdag. do 2 Feest van Lichtmis : Er is geen vrouwtje nog zo arm, Of ze maakt haar pannetje warm. Heel wat klassen bakken deze

Nadere informatie

Hartelijk welkom aan Amaury en Alexander! Hopelijk voelen ze zich snel thuis bij ons op school (en in hun klasje)!

Hartelijk welkom aan Amaury en Alexander! Hopelijk voelen ze zich snel thuis bij ons op school (en in hun klasje)! 1. Nieuwe instappertjes K0 Na de krokusvakantie breidt onze zonnekindfamilie alweer uit! Dan verwelkomen we met veel plezier 2 nieuwe instappertjes in K0! Hartelijk welkom aan Amaury en Alexander! Hopelijk

Nadere informatie