Beste leerling, ouders en Driegaaien sympathisant,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste leerling, ouders en Driegaaien sympathisant,"

Transcriptie

1

2

3 Beste leerling, ouders en Driegaaien sympathisant, December zit er weer bijna op. De Sint is alweer terug naar Spanje, de kerstman komt zijn pakjes uitdelen en binnenkort kunnen we weer klinken op een nieuw jaar. Dit zijn onze wensen voor jullie Het schoolteam van Broeders Driegaaien

4 KALENDERNIEUWS JANUARI zo 1 vr 6 ma 9 wo 11 do 12 vr 13 ma 16 wo 18 do 19 vr 20 GELUKKIG NIEUWJAAR! feest van Driekoningen. Hervatting van de lessen. Instapdag voor ingeschreven peuters. 13u : MOS-brigade : dierenhokjes uitkuisen. Zwemmen voor het 1 ste, 2 de, 3 de, 4 de en 6 de leerjaar. Fruitdag. Nm : Ringstick voor het 3de en 4de lj. in de sporthal van de school. De kleuters van de 3 de kleuterklas en de leerlingen van het 5 de leerjaar gaan naar het natuurhistorisch museum (dinomuseum) te Brussel. Vm : Spring in het rond voor het 6 de leerjaar in Stekene. 16u : Personeelsvergadering : er is vandaag dus geen studie! Zwemmen voor de kleuters van de 2 de kleuterklas. Start van de nieuwe inschrijvingsperiode voor broers en zussen (geboortejaar 2015) Vm : Toneelvoorstelling Moes voor peuters en 1 ste kleuterklas in de Stadschouwburg. Fruitdag. Vm : auteurslezing Luc Embrechts voor het 3 de leerjaar in de bib. Nm : Guus en Trompie komen op bezoek voor de 3 de kleuterklas. Vm : Spelletjesvoormiddag voor 2 de en 3 de kleuterklas. Vm : auteurslezing Do van Ranst voor het 5 de en 6 de leerjaar in de bib. 13u : MOS-brigade : dierenhokjes uitkuisen.

5 ma 23 di 24 wo 25 do 26 vr 27 Zwemmen voor het 1 ste, 2 de, 3 de, 4 de en 5 de leerjaar. Start vogeltelweek voor scholen. Scholenmarkt School in zicht. Fruitdag. Nm : Badminton voor het 5 de en 6 de lj. in de sporthal van de school. Vm : Spelcarrousel voor het 3 de leerjaar in Beveren. 20u : vergadering oudercomité. Zwemmen voor de kleuters van de 1 ste kleuterklas. Kleuterboemeldag te Temse voor de 3 de kleuterklas. ma 30 Nm : operation Arctic voor het 5 de en 6 de leerjaar. NOTEER ALVAST VOLGENDE DATA VOOR FEBRUARI 2017! vr 3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! di 7 ouderavond van het LIFT-project voor de 3 de kleuterklas. di 14 Oudercontacten voor de lagere school. wo 22 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! vr 24 Carnaval. ma 27 begin van de krokusvakantie, die duurt tot en met zo 5 maart. Ben je iets kwijt? Neem dan zeker eens een kijkje in de kast met de verloren voorwerpen! Kleine spulletjes zoals juweeltjes, sleuteltjes, kan je terugvinden bij juf Ilse op het secretariaat!!!

6 FAMILIENIEUWS. Op 5 november is Samia geboren, een zus voor Mohamed Aznay (3 de lj.). Op 13 december is Cézar geboren, een broer voor Louise Bombeke (peuterklas) Proficiat! Op 16 november overleed Mevrouw Francine Schalckens, moeder van Pia Van Cotthem (vroeger directeur broederschool Nieuwstraat). Onze innige deelneming!

7 WEETJES EN WATJES, DITJES EN DATJES. BELANGRIJK!!! Inschrijven van broers en zussen ( geboortejaar 2015 )!!! Beste ouders, Heb je al een zoon of dochter die bij ons op school ingeschreven is voor kleuteronderwijs of lager onderwijs, dan krijgen broers en zussen die moeten ingeschreven worden voor volgend schooljaar (geboortejaar 2015!) voorrang. Deze eerste inschrijvingsperiode loopt van maandag 16 januari 2017 tot en met vrijdag 24 februari Laat uw kind ZEKER inschrijven in die periode, want daarna vervalt de voorrang voor inschrijving. Neem tijdig contact op via het secretariaat om een afspraak te maken om de inschrijving te realiseren. Hieronder vind je nog eens een overzicht met de data per inschrijvingsperiode. Inschrijvingen voor schooljaar : periode Wie kan inschrijven? Data Voorrangsperiode 1 broers en zussen, kinderen van personeel Voorrangsperiode 2 Inschrijvingen volgens dubbele contingentering op basis van vrije plaatsen. Volgorde van inschrijving bepaalt of er al dan niet plaats is a.d.h.v. beschikbare plaatsen Voorrangsperiode 3 Alle kinderen die zich nog niet aangemeld hebben op basis van beschikbare plaatsen 16 /01/2017 tot en met 24/02/ /03//2017 tot en met 31/03/2017 Vanaf 24 /04/2017

8 SPORT OP SCHOOL. Om het jaar 2016 zeer sportief af te sluiten zorgden we ook deze maand voor heel wat sportieve, leuke activiteiten. We zetten ze even op een rijtje : - Circusinitiatie voor het 4 de, 5 de en 6 de leerjaar - Badmintoninitiatie voor het 5 de en 6 de leerjaar - Initiatie gevechtsporten voor het 2 de, 3 de, 5 de en 6 de leerjaar - Sport- en spelnamiddag voor de 3 de kleuterklas en het 1 ste leerjaar - Schaatsen voor het 3 de, 4 de, 5 de en 6 de leerjaar Zo zorgen we er elke maand voor dat kinderen samen kunnen bewegen en plezier beleven. En ook voor 2017 staan al zeer veel activiteiten gepland. We kijken er naar uit. Sport- en spelnamiddag voor de 3 de kleuterklas en het 1 ste leerjaar Elk schooljaar plannen we enkele overbruggingsactiviteiten voor de 3 de kleuterklas en het 1 ste leerjaar. Op vrijdag 16 december stond een sport- en spelnamiddag op het programma in de sporthal van onze school in de Dalstraat. Zo wilden we de kinderen belonen voor het voorbije eerste trimester. De voorbije maanden werd er hard gewerkt, veel inspanningen werden geleverd. Een leuke, sportieve, speelse namiddag was dus dik verdiend. We verdeelden de kinderen in 3 groepen. Bij juf Evelien werd er geklommen op klimrekken, geklauterd op ladders en geslingerd aan touwen, bij meester Geert werden allerlei loopspelletjes gespeeld en bij juf Tine speelden de kinderen met een grote parachute.

9 De kinderen hebben er van genoten. Het was heel plezant.

10 Les bewegingsopvoeding : initiatie gevechtssport in de dierenwereld Op dinsdag 29 november kwam de heer Gino De Geest op school om onze leerlingen te initiëren in het Jutsi dierenrijk. De verschillende dierenhoudingen zoals de kat, de beer, de poes, de hond, de duizendpoot werden eerst aangeleerd.

11 De leermeester doet de opdracht voor. Daarna oefenen de leerlingen per 2. Ook trek- en duwspelletjes kwamen aan bod.

12 De leerlingen van het 6 de luisteren aandachtig naar de afspraken om daarna zelf aan de slag te gaan.

13 Ghost Rockers op school! Het 5 de en 6 de leerjaar deed mee met de ketnetkoekenbak. We bakten koekjes en zamelden zo geld in voor Music for Life. Als goed doel kozen we voor het VLOS (vluchtelingen ondersteuning Sint-Niklaas). Het tweede leerjaar maakte kaarsenhouders en ook die werden op vrijdag 16 december 16 verkocht. Tot hiertoe zamelden we 476,11 euro in. Dat bedrag zal nog vermeerderen want het 4 de leerjaar maakte kerstkaartjes en ook zij schenken hun opbrengst aan het VLOS. Ketnet wou onze school bedanken omdat we geld inzamelden voor Music for Life en meededen aan de ketnet-koekenbak. Op maandag 19 december kwamen de Ghost Rockers op bezoek naar onze school!!! Wat een verrassing!!

14 Omdat het vijfde en zesde leerjaar deelnamen aan de actie ketnet-koekenbak werden zij nog op een speciale manier bedankt: een sticker, op de foto met de Ghost Rockers, een korte babbel in de klas en een kaartje met handtekeningen!

15 Samenwerking 3 de kleuterklas en 5 de leerjaar Op donderdag 12 januari 17 gaan de 3de kleuterklas en het 5 de leerjaar samen naar het Natuur Historisch Museum in Brussel. We wilden elkaar ervoor al wat beter leren kennen. Op vrijdag 25 november schreven we samen brieven naar de Sint.

16 De week erna, op vrijdag 2 december kwamen de kleuters kijken naar ons poppenspel. De leerlingen van het 5 de schrijven zelf de tekst en maakten de poppen en de achtergrond. Ook deze keer genoot groot en klein!

17 Fotoverslag van een zeer geslaagde spaghetti-avond In de keuken zijn de voorbereidingen in volle gang In de eetzaal is het nog stil en ongezellig Chantal ontfermt zich over de tafelbloemstukjes De hongerige magen worden gevuld De zaal loopt vol Dankzij uw massale aanwezigheid en het harde werk van velen werd het een zeer geslaagde avond! De mooie opbrengst gaat naar de aankoop van schoolmateriaal. Een welgemeende DANK JE WEL! en de droge kelen gesmeerd

18 LEERKRACHT IN DE KIJKER! (door de reporters van het 5 e leerjaar) Het vijfde leerjaar wil jullie in deze rubriek laten kennismaken met enkele nieuwe gezichten op school of oude bekenden van onze school. Juf Griet werkt al enkele jaren op onze school. Toch is haar job de laatste jaren wat veranderd. Tijd om haar daar meer uitleg over te vragen! Dikra: Je bent de zorgjuf van het eerste, tweede en vijfde leerjaar. Wat houdt die job zoal in? Ik help vooral de kinderen met een beetje extra uitleg, nog eens iets herhalen. In het eerste en vijfde leerjaar ga ik mee in de klas en zorg ik er mee voor dat iedereen doet wat ze moeten doen en kunnen wat wij graag hebben dat ze kunnen. In het tweede leerjaar komen elke week een paar kindjes bij mij om nog iets extra te oefenen, bv. de tafels of schrijfoefeningen. Rania: Wekelijks komen Fiola, Christian, Yousef en Ghadah bij jou in de zorgklas. Wat doen jullie dan? Wij leren hier Nederlands. Wij werken met een thema en zij leren dan allemaal nieuwe woorden in het Nederlands. Om die woorden te leren en in te oefenen spelen wij heel veel spelletjes. We zingen, spelen memory, pictionary, bingo, domino, (Soms hoort daar ook een uitstap of kookactiviteit bij.)

19 Kyano: Heb je kinderen en vertel er eens een beetje meer over? Ik heb 3 kinderen: 2 dochters en 1 zoontje. Dagmar is bijna 17 jaar, ze zit in het 5 de middelbaar. Lenie is bijna 15 jaar, zit in het 3 de middelbaar. Sander is 8 jaar en zit in het 3 de leerjaar. Dikra: Welke 3 karaktereigenschappen typeren je? Dat is een moeilijke vraag hé. Ik denk dat ik zorgzaam ben. Ik draag graag zorg voor iemand. Creatief, ik ben graag met vanalles bezig. Mijn derde karaktereigenschap is dat ik wel een beetje een warhoofd ben. Rania: Wat doe je het liefst op een vrije dag? Dan ben ik het liefst in mijn tuin of buiten, in het bos, in de natuur. Ik ga graag wandelen of werken in de tuin. Kyano: Wat is je favoriete maaltijd? Een stoofpotje van groenten met patatjes en paprika. Dikra: Wat is je favoriete vakantiebestemming? Italië, omdat het daar mooi weer is. Je hebt daar een zee, bergen, mooie natuur en heel veel om te zien, veel cultuur. Rania Kyano Dikra juf Griet

20 Rania: Welk cadeau staat op jouw verlanglijstje voor Nieuwjaar? Een kookboek staat op mijn verlanglijstje. Het is een speciaal kookboek van een restaurant in Antwerpen. Dat is het beste groentenrestaurant in België en dat heeft een fantastisch kookboek. Kyano: Tot slot. Vul aan. Broeders Driegaaien is een hele warme school. Ik bedoel daarmee gezellig, vriendelijk, klein, tof! Bedankt voor het interview! DE SPEELHOEK. Kleuters.

21

22 Lagere school.

23

24 Driegaaienstraat Sint-Niklaas Tel. 03/ Fax 03/ info@basis3.broeders.be

Beste leerling, ouders en Driegaaien sympathisant,

Beste leerling, ouders en Driegaaien sympathisant, Beste leerling, ouders en Driegaaien sympathisant, Het Gaaiken van januari luidt 2019 in. December zit er weer bijna op. Een maand met veel toeters en bellen: we kregen Sinterklaas met zijn bouwpieten

Nadere informatie

VOORWOORD. Mag ik jullie allen zalige, warme en gezellige kerstdagen toewensen en een sprankelend en voorspoedig nieuwjaar!

VOORWOORD. Mag ik jullie allen zalige, warme en gezellige kerstdagen toewensen en een sprankelend en voorspoedig nieuwjaar! VOORWOORD Beste ouders en leerlingen, Kerstmis staat alweer voor de deur. Gezelligheid troef. De boom, de lichtjes, de muziek en de gezelligheid geven een sfeer van verbondenheid en samenhorigheid. Goud,

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

Wij wensen jullie allemaal een deugddoende, ontspannende vakantie toe. Laat ons samen 2016 verwelkomen met een warm hart.

Wij wensen jullie allemaal een deugddoende, ontspannende vakantie toe. Laat ons samen 2016 verwelkomen met een warm hart. VOORWOORD Dit jaar opent zich als een oog in de ochtendzon een bloem die naar het licht buigt een streling vol verlangen Dit jaar schrijft zich als niet eerder gevangen woorden niet eerder gedichte gedachten

Nadere informatie

Beste leerlingen, ouders en sympathisanten van onze school.

Beste leerlingen, ouders en sympathisanten van onze school. Beste leerlingen, ouders en sympathisanten van onze school. Hier zijn we weer om de laatste maand van 2017 in te luiden. Samen met Sinterklaas komen misschien ook de eerste sneeuwvlokjes op onze daken

Nadere informatie

Terugblikken naar november vertelt ons dat we weer druk bezig zijn geweest.

Terugblikken naar november vertelt ons dat we weer druk bezig zijn geweest. VOORWOORD Beste leerlingen, ouders en sympathisanten, Jaja, hier zijn we weer, het voorwoord van december om de laatste maand van 2015 in te luiden. Samen met Sinterklaas kan misschien ook de eerste sneeuw

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS FEBRUARI 2018.

KALENDERNIEUWS FEBRUARI 2018. KALENDERNIEUWS FEBRUARI 2018. do 1 vr 2 vr 2 za 3 zo 4 ma 5 di 6 wo 7 vr 9 Instapdag voor ingeschreven peuters. 16u : Personeelsvergadering : er is vandaag dus geen studie! Zwemmen voor de 1 ste kleuterklas.

Nadere informatie

Ondertussen heeft iedereen zijn of haar plaatsje in de klas, op de speelplaats of in de school al goed gevonden.

Ondertussen heeft iedereen zijn of haar plaatsje in de klas, op de speelplaats of in de school al goed gevonden. VOORWOORD Beste leerlingen, ouders en vrienden van onze school, Op 1 september stapten 83 paar kleine voetjes, gevolgd door 140 paar grotere voeten op de tonen van de Radetzky march onze schoolpoort binnen.

Nadere informatie

VOORWOORD. Beste ouders, kinderen en sympathisanten van onze school,

VOORWOORD. Beste ouders, kinderen en sympathisanten van onze school, VOORWOORD Beste ouders, kinderen en sympathisanten van onze school, Het jaar vliegt voorbij! Het begin van de maand maart kondigt zich aan. We zien de zon al wat meer ( ondanks de koude temperaturen) en

Nadere informatie

Beste leerling, ouders en Driegaaien sympathisant,

Beste leerling, ouders en Driegaaien sympathisant, Beste leerling, ouders en Driegaaien sympathisant, Het Gaaiken van januari luidt het nieuwe jaar in. December zit er weer bijna op. Een maand met veel toeters en bellen : we kregen Sinterklaas met maar

Nadere informatie

Proficiat! FAMILIENIEUWS. (uit Manu Verhulst, Op de golfslag van de Geest)

Proficiat! FAMILIENIEUWS. (uit Manu Verhulst, Op de golfslag van de Geest) Binnenste buiten In het donkerste van de dagen gaat de woonkamer binnenste buiten. De rolluiken blijven omhoog, De gordijnen open en voor het raam de lichtjes van de kerst, lichtjes naar buiten, tot in

Nadere informatie

De laatste dagen. en de laatste vragen. van het geleden jaar. staan voor de deur, de bomen kouder. en de dromen ouder. maar de verwachting

De laatste dagen. en de laatste vragen. van het geleden jaar. staan voor de deur, de bomen kouder. en de dromen ouder. maar de verwachting De laatste dagen en de laatste vragen van het geleden jaar staan voor de deur, de bomen kouder en de dromen ouder maar de verwachting nog vol gloed en kleur want wij geloven: het licht van boven is niet

Nadere informatie

WOORDJE VAN DE DIRECTEUR.

WOORDJE VAN DE DIRECTEUR. WOORDJE VAN DE DIRECTEUR. Beste leerlingen en ouders Het is weer zover : een nieuw schooljaar een nieuwe start. Na 8 weken vakantie gaan we weer van start. Voor sommigen is dit een blij weerzien met vertrouwde

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS MAART 2017.

KALENDERNIEUWS MAART 2017. KALENDERNIEUWS MAART 2017. ma 6 wo 8 do 9 vr 10 ma 13 di 14 wo 15 do 16 vr 17 Hervatting van de lessen. Instapdag voor ingeschreven peuters 13u : MOS-brigade : dierenhokjes uitkuisen. Fruitdag. SVS-activiteit

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS SEPTEMBER 2018.

KALENDERNIEUWS SEPTEMBER 2018. KALENDERNIEUWS SEPTEMBER 2018. ma 3 do 6 vr 7 Het nieuwe schooljaar is gestart. De schoolfotograaf komt langs! Om 20 uur klassikale infoavond in de kleuterschool. 13.30u : de jarigen van juli en augustus

Nadere informatie

Beste ouders, leerlingen en Driegaaiensympathisanten,

Beste ouders, leerlingen en Driegaaiensympathisanten, Beste ouders, leerlingen en Driegaaiensympathisanten, De start van de lente, de intrede van het zomeruur, de eerste zonnestralen mét maartse buien en aprilse grillen, alles doet ons eraan herinneren dat

Nadere informatie

Beste schoolvriend. Tijdens de startviering op 13 september hebben we het symbool van een tandwiel in de kijker geplaatst

Beste schoolvriend. Tijdens de startviering op 13 september hebben we het symbool van een tandwiel in de kijker geplaatst Beste schoolvriend Tijdens de startviering op 13 september hebben we het symbool van een tandwiel in de kijker geplaatst De tekst op de pagina hiernaast is de kern van onze boodschap. Met dit charter willen

Nadere informatie

VOORWOORD. Beste ouders, kinderen en sympathisanten van onze school,

VOORWOORD. Beste ouders, kinderen en sympathisanten van onze school, VOORWOORD Beste ouders, kinderen en sympathisanten van onze school, Het eerste deel van het tweede trimester zit er op. De eerste zonnestralen hebben voor extra vitamine D gezorgd. Het verlangen naar de

Nadere informatie

VOORWOORD. Beste leerlingen, ouders en vrienden van onze school,

VOORWOORD. Beste leerlingen, ouders en vrienden van onze school, VOORWOORD Beste leerlingen, ouders en vrienden van onze school, Op 1 september was het zover. De start van het nieuwe schooljaar. 85 kleuters en 137 leerlingen kwamen de schoolpoort binnen, op de rode

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS MEI 2017.

KALENDERNIEUWS MEI 2017. KALENDERNIEUWS MEI 2017. ma 1 di 2 wo 3 Feest van de arbeid : GEEN SCHOOL! Fietsvaardigheidstraining Meester op de fiets voor het 3 de, 4 de en 6 de leerjaar op de speelplaats van de school. Fruitdag.

Nadere informatie

Maar eerst is er nog de paasvakantie! 2 weken intens genieten van (hopelijk) mooi weer.

Maar eerst is er nog de paasvakantie! 2 weken intens genieten van (hopelijk) mooi weer. Beste ouders en leerlingen, De start van de lente, het veranderen naar het zomeruur, de eerste zonnestralen, het spelen in de schooltuin, Alles doet ons eraan herinneren dat het schooljaar vordert. Het

Nadere informatie

Maar nu is het tijd voor een weekje vakantie. We wensen onze kinderen een weekje ontspanning na het eerste deel van dit nieuwe schooljaar.

Maar nu is het tijd voor een weekje vakantie. We wensen onze kinderen een weekje ontspanning na het eerste deel van dit nieuwe schooljaar. VOORWOORD Beste ouders en leerlingen, De afgelopen maand werden weer leuke, zinvolle en leerrijke activiteiten georganiseerd door de juffen en meesters van onze school. Het vijfde leerjaar ging naar de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders Nieuwsbrief Schooljaar 2011-2012 1 december 2011 Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis Beste ouders Zondag 27 november is de advent, de voorbereidingstijd op Kerstmis begonnen. Maandag hebben we met

Nadere informatie

Op 23 september hadden we de jaarlijkse scholenveldloop. Ook daar sierden we het podium.

Op 23 september hadden we de jaarlijkse scholenveldloop. Ook daar sierden we het podium. VOORWOORD Beste leerlingen, ouders en vrienden van onze school, De eerste maand zit er al weer op. 82 kleuters en 133 lagere schoolkinderen stapten op 1 september onze schoolpoort binnen. Ondertussen heeft

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS NOVEMBER 2017.

KALENDERNIEUWS NOVEMBER 2017. KALENDERNIEUWS NOVEMBER 2017. wo 1 do 2 ma 6 di 7 wo 8 vr 10 za 11 ma 13 di 14 wo 15 do 16 vr 17 za 18 Feest van Allerheiligen. Allerzielen. Hervatting van de lessen. Instapdag voor ingeschreven peuters.

Nadere informatie

Kaaistraat Oostende Januari 2019

Kaaistraat Oostende Januari 2019 Januari 2019 Kaaistraat 22 8400 Oostende 059 70 20 03 olko@skynet.be www.olko.be KALENDER Ma. 7 08.50 Instap nieuwe peuters 10.15 Maandopening K1B 12.45 maandopening L5 di. 8 08.30 Koffie aan de schoolpoort

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari - februari 2018

Nieuwsbrief januari - februari 2018 Nieuwsbrief januari - februari 2018 Kalender januari 1-7 januari Kerstvakantie di 9 januari L6 start les 1 MEGA-project door MEGA-agent woe 17 januari VM Pedagogische studiedag do 18 januari VM zwemmen

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS FEBRUARI 2017.

KALENDERNIEUWS FEBRUARI 2017. KALENDERNIEUWS FEBRUARI 2017. wo 1 Instapdag voor ingeschreven peuters. Fruitdag. do 2 Feest van Lichtmis : Er is geen vrouwtje nog zo arm, Of ze maakt haar pannetje warm. Heel wat klassen bakken deze

Nadere informatie

Terugblikken naar november vertelt ons dat we weer druk bezig zijn geweest.

Terugblikken naar november vertelt ons dat we weer druk bezig zijn geweest. Beste leerlingen, ouders en sympathisanten, Jaja, hier zijn we weer, het voorwoord van december om de laatste maand van 2018 in te luiden. Samen met Sinterklaas kan misschien ook de eerste sneeuw komen

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Vzw Katholieke Scholen Regio Deinze Beste ouder(s) Bij de start van een nieuw jaar horen wensen: Beste wensen voor het nieuwe jaar Met lente: hoop Zomerse warmte

Nadere informatie

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem 2018-2019 September2018 In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem Ik ben ik en jij bent jij in zoveel kleine dingen verschillend van mij. Maar soms liggen we samen te dromen van wat zal

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS FEBRUARI 2015.

KALENDERNIEUWS FEBRUARI 2015. KALENDERNIEUWS FEBRUARI 2015. ma 2 Feest van Lichtmis : Er is geen vrouwtje nog zo arm, Of ze maakt haar pannetje warm. Heel wat klassen bakken pannenkoeken! Instapdag voor ingeschreven peuters. 14u :

Nadere informatie

GAZET PRESENT. Maandblad van basisschool OLVP

GAZET PRESENT. Maandblad van basisschool OLVP GAZET PRESENT Maandblad van basisschool OLVP Watermolendreef 167 Jaargang 11 Nr.5 9100 Sint-Niklaas Schooljaar 2018 2019 voor elkaar! Jaarthema: Een hart voor elkaar! Studie L1 Vanaf maandag 7 januari

Nadere informatie

Klaverblad januari 2018

Klaverblad januari 2018 Klaverblad januari 2018 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Helm Op Fluo Top! We zetten door in januari! We blijven ook in de maand januari nog aandacht besteden aan de actie rond

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

Beste ouders, Hier volgen onze afspraken voor deze feestmaand.

Beste ouders, Hier volgen onze afspraken voor deze feestmaand. Beste ouders, Sinterklaas is in het land! Kinderen hebben overal hun schoentjes klaargezet voor Sinterklaas en Zwarte Piet. Joepie!!! Na 6 december nemen we onze aanloop naar de eindejaarsfeesten. Een

Nadere informatie

GAZET PRESENT. Maandblad van basisschool OLVP. Jaarthema. En wat is jouw superkracht?

GAZET PRESENT. Maandblad van basisschool OLVP. Jaarthema. En wat is jouw superkracht? GAZET PRESENT Maandblad van basisschool OLVP Watermolendreef 167 Jaargang 9 Nr.5 9100 Sint-Niklaas Schooljaar 2016 2017 Jaarthema En wat is jouw superkracht? Denk niet wit. Denk niet zwart. Denk niet zwart-wit

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders

Nieuwsbrief voor ouders Scholengroep ARKORUM vzw Vrije basisschool - SPANJESCHOOL Vierwegstraat 195 8800 Roeselare Krommestraat 2 8850 Ardooie tel. 051/ 20 70 87 fax 051/ 22 83 89 info@spanjeschool.be Nieuwsbrief voor ouders

Nadere informatie

VOORWOORD. Fijne groeten, Directeur Veerle

VOORWOORD. Fijne groeten, Directeur Veerle VOORWOORD Op 1 september stapten 74 kleuters en 130 leerlingen onze schoolpoort binnen. Eerst een beetje aarzelend en zeker ook wat zenuwachtig. Maar ondertussen heeft iedereen zijn of haar plaatsje hier

Nadere informatie

STAP JE MEE? Ik maak de juiste keuzes. Voor het maandthema voor februari staan de laarzen symbool. We werken deze maand rond rechtvaardigheid.

STAP JE MEE? Ik maak de juiste keuzes. Voor het maandthema voor februari staan de laarzen symbool. We werken deze maand rond rechtvaardigheid. STAP JE MEE? Ik maak de juiste keuzes. Voor het maandthema voor februari staan de laarzen symbool. We werken deze maand rond rechtvaardigheid. ONZE STEUN AAN VLAD Volgende maand komt Vlad vanuit Roemenië

Nadere informatie

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov 1. Maandplanning NOVEMBER 2017 Wo 1 nov Herfstvakantie Do 2 nov Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov PROJECTDAG MIGRATIE 9u voormiddag 10u 11u overdag voorstelling

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Woensdag samdag : Halen we ons doel? Als er in december 5 kinderen meer gemeten worden die strappend of carpoolend naar school komen, trakteren we met pannenkoeken!

Nadere informatie

Maandberichten december 2017

Maandberichten december 2017 Maandberichten december 2017 Welkomstwoord van de directie De laatste maand van 2017 staat alvast voor de deur! Hét moment om even terug te blikken en te bekijken wat het voorbije jaar voor ons heeft betekend

Nadere informatie

Voor. elkaar! GAZET PRESENT. Jaarthema: Een hart voor elkaar!

Voor. elkaar! GAZET PRESENT. Jaarthema: Een hart voor elkaar! GAZET PRESENT Maandblad van basisschool OLVP Watermolendreef 167 Jaargang 11 Nr 3 9100 Sint-Niklaas Schooljaar 2018 2019 Voor elkaar! Jaarthema: Een hart voor elkaar! Eetfestijn! Bedankt Meer dan 600 enthousiaste

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 7/2016-2017 Gelukkig 2017! In dit nummer: Gelukkig 2017 1 Welkom 1 Gedichtendag 1 Zammelse Toneelvrienden 1 Personeelsnieuws 2 Nieuws vanuit de OR 2 Als het kriebelt

Nadere informatie

BESTE OUDERS EN KINDEREN

BESTE OUDERS EN KINDEREN BESTE OUDERS EN KINDEREN WELKOM Kaoutar bij Juf Chandra Juf Nele: turnjuf voor de kleuters in vervanging van juf Janne Juf Ilse Rothier in vervanging van Juf Caroline Juf Tine zal binnenkort vervangen

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS MEI 2016.

KALENDERNIEUWS MEI 2016. KALENDERNIEUWS MEI 2016. zo 1 ma 2 wo 4 do 5 vr 6 zo 8 ma 9 di 10 do 12 vr 13 zo 15 Feest van de arbeid. 20u : infoavond bosklassen. Nm : SVS-activiteit : Atletiek voor het 3 de en 4 de lj. op De Ster

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 september 2017

Nieuwsbrief 28 september 2017 Geen school Nieuwsbrief 28 september 2017 Vrijdag 29 september is er géén school wegens facultatieve verlofdag. Woensdag 11 oktober is er géén school wegens pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMber 2015 Beste ouders, Gure wind, regen, lage temperaturen, kale bomen geen twijfel mogelijk: nu is de herfst echt in t land! Hopelijk kunnen we met onze maandelijkse nieuwsbrief wat kleur

Nadere informatie

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA :

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : 1 april fruitdag (school zorgt zelf voor fruit!) kangoeroeklas met juf Elke

Nadere informatie

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Bijlage 3 KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 1. Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen: - donderdag 1 september 2016 2. Vrije dagen van het eerste trimester: - Herfstvakantie:

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2017

Activiteitenplanning Juni 2017 Activiteitenplanning Juni 2017 Do 1 NM: zwemmen Olifantjes- Vr 2 Besteldag soep Besteldag soep + warme maaltijd Speelplaats opruimen: 1B Za 3 Zo 4 Pinksteren Pinksteren Ma 5 Pinkstermaandag geen school

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

Bloemetjes werden geplant door onze kleuters en de leerlingen van het vijfde leerjaar om onze speelplaats nog meer kleur te geven.

Bloemetjes werden geplant door onze kleuters en de leerlingen van het vijfde leerjaar om onze speelplaats nog meer kleur te geven. De voorbije maand april hebben we al eventjes kunnen genieten van de eerste zonnestralen. En ook nu weer waren er tal van activiteiten die van onze school zo een bijzondere school maken. Bloemetjes werden

Nadere informatie

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap!

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Beste ouder Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Ingrid Van Roy & Rose Vanhese Directeurs Basisonderwijs SCHOOLKALENDER volledig

Nadere informatie

Sinterklaas is langsgeweest

Sinterklaas is langsgeweest Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 6/2016-2017 Sinterklaas is langsgeweest In dit nummer: Sinterklaas 1 Kerstmis 1 Secretariaat 2 Personeelsnieuws 2 Nieuws vanuit de 2 Kindergemeenteraad 2 Textielinzameling

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

VOORWOORD. Beste ouders, leerlingen en sympathisanten,

VOORWOORD. Beste ouders, leerlingen en sympathisanten, VOORWOORD Beste ouders, leerlingen en sympathisanten, De eerste maand van 2019 zit er op. De eerste kleine sneeuwvlokken hebben hun weg gevonden naar Sint-Niklaas. Op de laatste dag van deze maand, 31

Nadere informatie

Door de vele wonderen die aan de heilige bisschop werden toegeschreven, werd hij een populaire heilige over heel Europa tot diep in Rusland toe.

Door de vele wonderen die aan de heilige bisschop werden toegeschreven, werd hij een populaire heilige over heel Europa tot diep in Rusland toe. WOORDJE VAN DE DIRECTEUR. Beste schoolvriend Een eeuwenoude en mooie traditie in Vlaanderen en Nederland is het Sinterklaasfeest een feest dat me bijzonder aan het hart ligt vandaar graag even in ons decembernummer:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief maart 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Fijne paasvakantie gewenst! Deze foto werd genomen tijdens het hazenpad.

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 14

NIEUWS UIT DE SCHOOL 14 Woensdag 9 december 2015 NIEUWS UIT DE SCHOOL 14 Schaatsen op de Ieperse Grote Markt... met het 3de t.e.m. het 6de leerjaar. Nieuw! Nieuw! Nieuw! Nieuw! Nieuw! Tijdens de eindejaarsperiode gaan we schaatsen

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 31 maart 2017 Op het einde van dit tweede trimester worden de schoolvorderingen weergegeven in

Nadere informatie

Nieuwsbrief september - oktober 2017

Nieuwsbrief september - oktober 2017 Nieuwsbrief september - oktober 2017 Kalender september 30 augustus KS 19u30 Infoavond voor de kleuterschool 1 september school WELKOM! 4 september L4 19u00 Infoavond voor de ouders van L4 5 september

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen,

Beste ouders en kinderen, Beste ouders en kinderen, Het jaar vliegt voorbij! Het begin van de maand maart kondigt zich aan. Af en toe krijgen we al wat meer zon te zien, wat ons allemaal deugd doet. Op vrijdag 13 februari hadden

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2015 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

voor elkaar! GAZET PRESENT Jaarthema: Een hart voor elkaar!

voor elkaar! GAZET PRESENT Jaarthema: Een hart voor elkaar! GAZET PRESENT 2019 Maandblad van basisschool OLVP Watermolendreef 167 Jaargang 11 Nr.11 9100 Sint-Niklaas Schooljaar 2018 voor elkaar! Jaarthema: Een hart voor elkaar! Familienieuws We nemen afscheid van

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF Zaterdag 1 10U-14U : PAPIERSLAG (voorlopig laatste keer) PAASVAKANTIE Zondag 2 PAASVAKANTIE Maandag 3 PAASVAKANTIE Dinsdag

Nadere informatie

Beste ouders, ONZE AGENDA :

Beste ouders, ONZE AGENDA : Beste ouders, Onderstaand kunnen jullie belangrijke informatie terugvinden m.b.t. de maand maart. Tussen de krokusvakantie en de paasvakantie zitten er zes schoolweken. ONZE AGENDA : 2 maart 8 uur: start

Nadere informatie

Schooljaar Wijs delen, wijs spelen!

Schooljaar Wijs delen, wijs spelen! Schooljaar 2018-2019 Wijs delen, wijs spelen! Het eerste trimester zit er bijna op Een trimester waar er opnieuw heel wat gebeurde op onze school. Een trimester waarin jullie kind groeide en bloeide. Stilletjes

Nadere informatie

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015.

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015. BETREFT : Inschrijven voor het schooljaar 2015 2016 Enkel voor nieuwe kleuters en leerlingen Beste ouders, Sinds het schooljaar 2013-2014 zijn scholen gebonden aan de inschrijvingsregels uit het decreet

Nadere informatie

Maandbrief november 2016

Maandbrief november 2016 Maandbrief november 2016 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be NA DE HERFSTVAKANTIE : ALLEN HET SJR - FLUOHESJE AAN! De maand

Nadere informatie

december 2016 Shout Out Op 9 november trok meester Luc met vier ploegen van telkens drie zesdeklassers naar de voorronde van de

december 2016 Shout Out Op 9 november trok meester Luc met vier ploegen van telkens drie zesdeklassers naar de voorronde van de december 2016 Shout Out 2016-2017 Op 9 november trok meester Luc met vier ploegen van telkens drie zesdeklassers naar de voorronde van de basketbal Shout Out van de Antwerp Giants. Bijna honderd teams

Nadere informatie

Indien u dus nog een broertje of zusje wil inschrijven, meld je kind dan zeker aan binnen deze periode!

Indien u dus nog een broertje of zusje wil inschrijven, meld je kind dan zeker aan binnen deze periode! Januari 2016 Beste kinderen, Beste ouders, Ik wens jullie in naam van het hele team een warm kerstfeest en een bruisend 2016. Dirk Vranken directeur INSCHRIJVEN IN ONZE SCHOOL Nieuwe kinderen kunnen op

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2016

Activiteitenplanning Juni 2016 Activiteitenplanning Juni 2016 Kleuterschool Woe 1 Tutti-frutti Do 2 NM: zwemmen Olifantjes- en 14.00 u.: Bijeenkomst oudercomité 16.30 u.: Afsluiter Vertelhuis (voor kinderen van 2,5 tot 8 jaar, met hun

Nadere informatie

HUP ook deze laatste schoolmaand gaan we ervoor!

HUP ook deze laatste schoolmaand gaan we ervoor! Ekeren, 3 juni 2018 Beste ouders, kleuters en leerlingen, HUP ook deze laatste schoolmaand gaan we ervoor! We richten onze aandacht extra op RESPECT. RESPECT voor de natuur RESPECT voor het speelgoed RESPECT

Nadere informatie

Deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.materdeicentrum.be

Deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.materdeicentrum.be Nieuwsbrief 1 december 2013 Schooljaar 2013-2014 Deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.materdeicentrum.be Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis Beste ouders Zondag 1 december

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief maart 2015 Basisschool O.-L.-V.-Presentatie Plezantstraat 135, 9100 St-Niklaas Tel 03 760 08 73 basisschool.plezant@olvp.be www.olvp.be MAART Start 2 de inschrijvingsperiode : Wie kan inschrijven? Iedereen! Voor

Nadere informatie

Kaaistraat Oostende februari 2019

Kaaistraat Oostende februari 2019 februari 2019 Kaaistraat 22 8400 Oostende 059 70 20 03 olko@skynet.be www.olko.be KALENDER Do. 31/01 Wo. 6/02 Poëzieweek: thema vrijheid Vr. 1 08.50 Instap nieuwe peuters Ma. 4 08.50 Facultatieve vrije

Nadere informatie

Nieuwsbrief November - december

Nieuwsbrief November - december Nieuwsbrief November - december Wafelverkoop Zoals elk schooljaar wordt er op school een wafelverkoop georganiseerd, ten voordele van de plattelandsklas van ons 5 de leerjaar. De kinderen verkopen lekkere

Nadere informatie

TOT ZIENS, MEESTER LUC!

TOT ZIENS, MEESTER LUC! STAP JE MEE? Ik kan het! Voor het maandthema voor januari staan de schaatsen symbool. We werken deze maand rond zelfzekerheid. TOT ZIENS, MEESTER LUC! Dat meester Luc honkvast is, bewijst zijn loopbaan

Nadere informatie

PROFICIAT en DANKJEWEL!

PROFICIAT en DANKJEWEL! Hallo Robby, hier onze opbrengsten voor de actie Welzijnszorg! Opbrengst 3000,- (frietjes verkoop, hotdogs, soep, kerstbabbel, ) Verdeling SOCIAAL FONDS SCHOOL 1000,Albe vzw (via de Warmste Week ) 1000,De

Nadere informatie

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018 17 december tot vrijdag 21 december 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie en juf Melissa in de instap- 1 e kleuterklas: Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het

Nadere informatie

oktober 2018

oktober 2018 2018-2019 oktober 2018 1. Actie HELM OP FLUO TOP De herfst is weer in het land en de donkere dagen komen eraan! Daarom is het ABSOLUUT NOODZAKELIJK om de zichtbaarheid te verhogen in het verkeer! Dus naar

Nadere informatie

Vrije Basisschool Boortmeerbeek Hanswijkstraat Boortmeerbeek

Vrije Basisschool Boortmeerbeek Hanswijkstraat Boortmeerbeek Vrije Basisschool Boortmeerbeek Hanswijkstraat 20 3190 Boortmeerbeek Tel 015/51 28 83 secretariaat@vbsdewegwijzer.be directie@vbsdewegwijzer.be www.vbsdewegwijzer.be Beste ouders Allereerst willen wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Moet er nog taart zijn? Hoog bezoek MILLEKEMOL. fietspool: een groep kinderen die onder begeleiding

Nieuwsbrief. Moet er nog taart zijn? Hoog bezoek MILLEKEMOL. fietspool: een groep kinderen die onder begeleiding Nieuwsbrief JAARGANG 15, NR 7 MAART 2014 MILLEKEMOL Moet er nog taart zijn? In dit nummer: Spelen met taal 2 Zondag 23 maart werden een recordaantal taarten en pizza s rondgebracht: liefst 1140 stuks verdwenen

Nadere informatie

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1 VZW OZCS Zuid-Antwerpen Gesubsidieerde vrije basisschool Sint Montfort Hoge Akker 16 2550 Kontich Tel.: 03/457.10.15 e-mail: directie@sint montfort.be Kontich, 1 september 2017. Beste ouders, Een nieuw

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

Nieuwsbrief. september. Nieuwsbrief

Nieuwsbrief. september. Nieuwsbrief Nieuwsbrief september Nieuwsbrief De laatste dagen van de maand september staan al voor de deur. Met deze nieuwsbrief blikken we kort terug, maar kijken vooral vooruit wat dit schooljaar nog brengen mag.

Nadere informatie

TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie

TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie NIEUWSBRIEF GVB OOSTNIEUWKERKE TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie Beste ouder, De voorbije weken was er opnieuw heel wat te beleven op onze school. In de loopbrug in Westrozebeke blikken we

Nadere informatie