Bezwaarschrift. ONTVANG3T BEVESTiGING D.D: CODE:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bezwaarschrift. ONTVANG3T BEVESTiGING D.D: CODE:"

Transcriptie

1 Bezwaarschrift q ^J Marion de Gruijl Riouwstraat XL Dordrecht ONTVANG3T BEVESTiGING D.D: CODE: College van Burgemeester en Wethouders Postbus AA Dordrecht cc: leden van de Gemeenteraad, Wijkgericht Werken Reeland, mevr. G.W. Mjbilman- Boersma, Milieudienst Zuid-Holiand Zuid Dordrecht, 20 januari 2009 Geachte college, Hierbij tekenen wij bezwaar aan tegen de besluiten van: 7 januari 2009 van: Het College van Burgemeester en Wethouders Kenmerk van de beslissing: Reg. H nummer 7200 en Reg. H nummer 7227 Een kopie van deze beslissingen is bij dit bezwaarschrift bijgevoegd. Ondergetekenden zijn het niet eens met deze beslissingen omdat beide panden (Riouwstraat 9 en 11) al anderhalf jaar illegaal in gebruik zijn als kamerverhuurpand en een dusdanige overlast bezorgen dat het woongenot in de straat enorm aangetast is. Het pand wordt steeds gebruikt voor kortdurend verblijf van mensen welke geen enkele binding met de buurt hebben en die ook niet zullen krijgen. Lawaai, dronkenschap en andere irritaties zijn aan de orde van de dag. Verder is de parkeerdruk in de straat enorm toegenomen en de afvalcapaciteit in de wijkcontainers is vaak te beperkt. Zowel in de wijk als in de straat is een sterke concentratie van dergelijke panden aanwezig waardoor de sociale samenhang achter uit holt. Juist op het gedeelte waar dit pand in valt, ontstaat nu op een stukje van 8 woningen een concentratie van kamerverhuurpanden hetzij legaal hetzij illegaal, met daarbij nog het bekende overlastgevende hoekpand aan de Bankastraat, direct aansluitend op hetzelfde huizenblok. Wij zijn nog steeds van mening dat dit pand, omdat het zich deels in de Riouwstraat bevindt, bij de Riouwstraat betrokken moet worden. Tevens is het pand nummer 25 (ook in hetzelfde stukje van 8 woningen) nog steeds een bron van zorg. Deze woning is inmiddels gesplist en de benedenwoning wordt nu verhuurd. In deze woning zijn in een 2-kamerwoning nu al 4 mensen gehuisvest. De bovenwoning is gereed gemaakt voor verhuur in 2 appartementen. Voor dit pand is ook een vergunning aangevraagd tot opsplitsing in 3 (!) appartementsrechten. Ons is niet bekend of deze vergunning al verleend is maar daar willen wij op voorhand ook bezwaar tegen maken. lets verder in de straat, ook aan de oneven zijde, liggen nog minimaal 4 woningen die als illegaal kamerverhuurpand in gebruik zijn. Inmiddels zijn voor de nummers 77 en 81 ook onttrekkingsvergunningen aangevraagd. Ook van deze aanvragen is ons niet bekend of daar al een besluit over genomen is maar ook daar maken wij op voorhand bezwaar tegen.

2 Samenvattend bevat deze brief dus een bezwaar tegen de verleende onttrekkingsvergunningen voor de panden Riouwstraat 9 en 11 en een bezwaar op voorhand tegen de aangevraagde onttrekkingsvergunningen voor de panden Riouwstraat 77 en 81 en een bezwaar tegen de aangevraagde vergunning tot het opsplitsen in 3 appartementsrechten voor het pand Riouwstraat 25. Graag uw reactie. Met vriendelijke groet. Deze brief wordt mede ondertekend door \.D bewoners uit de Riouwstraat. Zie bijgevoegde handtekeningenlijst. Bijlagen:

3 Reg. H Nummer: 7200 VERGUNNING ARTIKEL HUISVESTINGSVERORDENING (omzetting) BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DORDRECHT, beschikkende op het op 2 oktober 2008 ingekomen verzoek van de heer J. van der Gun, Belle van Zoylenstraat 16, 6836 PZ Amhem, om een vergunning voor het omzetten van de woonruimte Riouwstraat 11 te Dordrecht, kadastraal bekend gemeente Dordrecht C 04548, van zelfstandige in onzelfstandige woonruimte; overwegende: dat het belang van het behoud of de samenstelling van de woonruimtevoorraad niet grater is dan het met het omzetten in onzelfstandige woonruimte gediende belang; dat de geboden compensatie als bedoeld in artikel van de Huisvestingsverordening gemeente Dordrecht 2005 voldoende is; gelet op het bepaalde in de artikelen en van de Huisvestingsverordening gemeente Dordrecht 2005 en de Verordening tot wijziging van de Huisvestingsverordening gemeente Dordrecht (3 s wijziging}; BESLUITEN: A. de gevraagde vergunning te verlenen onder de volgende voorwaarde(n): 1. de vergunning is persoonsgebonden en niet overdraagbaar en geldt zo iang als de kamerverhuur voortduurt maar met een maximum van 5 jaar;

4 B. de aanvrager te wijzen op het volgende: 1. ae compensatie ate verscnuiaiga is voor net omzetten van zerrstanarge woonruimte in onzelfstandige woonruimte, zoalsgesteld in artikel lid 1 onder b van de Huisvestingsverordening gemeente Dordrecht 2005, bedraagt 5.000,-; 2. de voor het omzetten in onzelfstandige woonruimte noodzakelijke gebruiksvergunning dient te worden verleend; 3. de vergunning kan worden ingetrokken indien: niet binnen een jaar, nadat de beschikking onherroepelijk is geworden, is overgegaan tot omzetting in onzelfstandige woonruimte; de vergunning is verleend op grand van door de vergunninghouder verstrekte gegevens waarvan deze wist of redelijkerwijs Ron vermoedert dat zij onjuist of onvolledig waren; de houder van de vergunning ten behoeve van kamerverhuur zich niet als een goed verhuurder gedraagt. 4. het is verboden om, zonder gebruiksvergunning van burgemeester en wethouders, een bouwwerk in gebruik te hebben of te houden waarin onzelfstandige woonruimten aanwezig zijn, die ieder afzonderlijk dan wel tezamen worden bewoond door meer dan vier personen; 5. de houder van de vergunning dient de afdeling Vergunningen en Handhaving van de Milieudienst Zuid-Holland Zuid, d.m.v. de bijgevoegde kaart, in kennis te stellen van de feitelijke omzetting onzelfstandige woonruimte. Aldus opgemaakt te Dordrecht, 7 januari 2009 Het college van Burgemeester en Wethouders namens dezen, het hoofd van de afdettng Vergunningen en Handhaving van de Milieudienst Zuid-Holland Zuid drs. F.H. Hartog De beschikking aan aanvrager verzonden op: 7 januari 2009 N.B.: Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen een termijn van zes weken na verzenddatum op grond van de Algemene wet bestuursrecht een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en wethouders van Dordrecht.

5 Reg. H Nummer: 7227 VERGUNNING ARTIKEL HUISVESTINGSVERORDENING {omzetting) BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DORDRECHT, beschikkende op het op 2 oktober 2008 ingekomen verzoek van de heer J. van der Gun, Belle van Zoylenstraat 16, 6836 PZ Amhem, om een vergunning voor het omzetten van de woonruimte Riouwstraat 9 te Dordrecht, kadastraal bekend gemeente Dordrecht C 04548, van zelfstandige in onzelfstandige woonruimte; overwegende: dat het belang van het behoud of de samenstehing van de woonruimtevoorraad niet groter is dan het met het omzetten in onzelfstandige woonruimte gediende belang; dat de geboden compensatie als bedoeld in artikel van de Huisvestingsverordening gemeente Dordrecht 2005 voldoende is; gelet op het bepaalde in de artikelen en van de Huisvestingsverordening gemeente Dordrecht 2005 en de Verordening tot wijziging van de Huisvestingsverordening gemeente Dordrecht (3* wijziging}; BESLUITEN: A. de gevraagde vergunning te verlenen onder de volgende voorwaarde(n): 1. de vergunning is persoonsgebonden en niet overdraagbaar en geldt zo lang als de kamerverhuur voortduurt maar met een maximum van 5 jaar;

6 B. de aanvrager te wijzen op het volgende: 1. de compensatie die verschuidigd rs voor net omzetten van zerfstandtge woonruimte in onzelfstandige woonruimte, zoals gesteld in artikel lid 1 onder b van de Huisvestingsverordening gemeente Dordrecht 2OO5, bedraagt 5.00O,-; 2. de voor het omzetten in onzelfstandige woonruimte noodzakelijke gebruiksvergunning dient te worden verleend; 3. de vergunning kan worden ingetrokken indien: * niet binnen een jaar, nadat de beschikking onherroepeiijk is geworden, is overgegaan tot omzetting in onzelfstandige woonruimte; de vergunning is verleend op grond van door de vergunninghouder verstrekte gegevens waarvan deze wist of redelijkerwtjs kon vemnoeden dat zij onjuist of onvolledig waren; «de houder van de vergunning ten behoeve van kamerverhuur zich niet als een goed verhuurder gedraagt. 4. het is verboden om, zonder gebruiksvergunning van burgemeester en wethouders, een bouwwerk in gebruik te hebben of te houden waarin onzelfstandige woonruimten aanwezig zijn, die ieder afzonderlijk dan wel tezamen worden bewoond door meer dan vier personen; 5. de houder van de vergunning dient de afdeling Vergunningen en Handhaving van de Milieudienst Zuid-Holland Zuid, d.m.v. de bijgevoegde kaart, in kennis te stellen van de feitelijke omzerting onzelfstandige woonrujmte. Aldus opgemaakt te Dordrecht, 7 januari 2009 Het college van Burgemeester en Wethouders namens dezen, het hoofd van de afdeling Vergunningen en Handhaving van de Milieudienst Zuid-Holland Zuid drs. F.H. Hartog De beschikking aan aanvrager verzonden op: 7 januari 2009 N.B.: Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen een termijn van zes weken na verzenddatum op grond van de Algemene wet bestuursrecht een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en wethouders van Dordrecht.

7 Hatidtekeningeniijst behorencie Mj Ssezwaarseiirift bewooers Riouwstraat d.d. 20 januari 20 9

8 Handtekeningenlijst behorende bij bezwaarschrift bewoners Riouwstraat d.d. 2O januari 20O9 YO- Naam Adres Handtekening

Cc: Gemeenteraad, de Dordtse fracties, college B&W, secretariaat buurtcomité Indische buurt noord, mw. G. Muilman-Boersma, dhr.

Cc: Gemeenteraad, de Dordtse fracties, college B&W, secretariaat buurtcomité Indische buurt noord, mw. G. Muilman-Boersma, dhr. Wethouder A. Kamsteeg Postbus 8 3300AA Dordrecht Cc: Gemeenteraad, de Dordtse fracties, college B&W, secretariaat buurtcomité Indische buurt noord, mw. G. Muilman-Boersma, dhr.van Meer- Dijksman Betreft:

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit kamerverhuurpanden Voorne Putten 2014

Uitvoeringsbesluit kamerverhuurpanden Voorne Putten 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Spijkenisse. Nr. 8461 19 februari 2014 Uitvoeringsbesluit kamerverhuurpanden Voorne Putten 2014 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten op

Nadere informatie

De heer Haase Oude Vest XP LEIDEN. Geachte mevrouw/heer,

De heer Haase Oude Vest XP LEIDEN. Geachte mevrouw/heer, De heer Haase Oude Vest 13 2312 XP LEIDEN Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactformulierbars

Nadere informatie

de heer A.A. Quist Tweede Jan Steenstraat VM Amsterdam Geachte heer Quist,

de heer A.A. Quist Tweede Jan Steenstraat VM Amsterdam Geachte heer Quist, de heer A.A. Quist Tweede Jan Steenstraat 3131-2 1073 VM Amsterdam Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouw huis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactf

Nadere informatie

Regulering kamerverhuur

Regulering kamerverhuur Sector Stadsontwikkeling A, B, C < A D Regulering kamerverhuur BELEIDSNOTITIE Status: besluitvorming MAO, College B&W In opdracht van: Wethouder Kamsteeg Ambtelijk opdrachtgever: Hoofd Afdeling Beleid

Nadere informatie

De heer A.J.M. van der Torre Kievitstraat ES Alphen a/d Rijn. Geachte heer Van der Torre,

De heer A.J.M. van der Torre Kievitstraat ES Alphen a/d Rijn. Geachte heer Van der Torre, De heer A.J.M. van der Torre Kievitstraat 19 2406 ES Alphen a/d Rijn Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouw huis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactf

Nadere informatie

De factuur voor de leges voor de onttrekkingsvergunning wordt u zo spoedig mogelijk nagestuurd.

De factuur voor de leges voor de onttrekkingsvergunning wordt u zo spoedig mogelijk nagestuurd. De heer J.P. van Kempen Eindstede 145 2543 BL 'S-GRAVENHAGE Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactformulierbars

Nadere informatie

Dordrecht. Pubiieksdiensten. Verstegen Accountants en Belastingadviseurs B.V. t.a.v. de heer J.M. Paans Noordendijk RN DORDRECHT

Dordrecht. Pubiieksdiensten. Verstegen Accountants en Belastingadviseurs B.V. t.a.v. de heer J.M. Paans Noordendijk RN DORDRECHT Pubiieksdiensten Dordrecht Postbus 8 3300 AA Dordrecht Verstegen Accountants en Belastingadviseurs B.V. t.a.v. de heer J.M. Paans Noordendijk 189 3311 RN DORDRECHT Bezoekadres (alleen op afspraak) Regiokantoor

Nadere informatie

b. Burger servicenummer : c. Adres - straat + huisnummer : - postcode + plaats : d. Telefoonnummer :

b. Burger servicenummer : c. Adres - straat + huisnummer : - postcode + plaats : d. Telefoonnummer : Datum van ontvangst: Aanvraagformulier onttrekkingsvergunning (max drie jaar) Huisvestingsverordening stadsregio Rotterdam 2006 artikel 16f Aan burgemeester en wethouders van de gemeente Hellevoetsluis.

Nadere informatie

Dordrecht. De heer van de Abeelstraat AA Dordrecht. Geachte heer Van de

Dordrecht. De heer van de Abeelstraat AA Dordrecht. Geachte heer Van de Dordrecht Postbus 550 3300 AN Dordrecht De heer van de Abeelstraat 25 3329 AA Dordrecht Bezoekadres (alleen op Regiokantoor 250 te Dordrecht, of Stadswinkel Spuiboulevard 300 te Dordrecht Telefoon (0900)

Nadere informatie

LICHTE BOUWVERGUNNING

LICHTE BOUWVERGUNNING Reg. Nummer: 4881 LICHTE BOUWVERGUNNING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DORDRECHT, Gelezen de op 9 april 2008 ingekomen aanvraag van de heer C. Heuverling, Romboutslaan Dordrecht om aan aanvrager lichte

Nadere informatie

de heer G.A. Teske Lage Rijndijk JZ Leiden Geachte heer Teske,

de heer G.A. Teske Lage Rijndijk JZ Leiden Geachte heer Teske, de heer G.A. Teske Lage Rijndijk 140 2315 JZ Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactformulierbars

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergunning op grond van de Huisvestingsverordening gemeente Medemblik

Aanvraagformulier vergunning op grond van de Huisvestingsverordening gemeente Medemblik Aanvraagformulier vergunning op grond van de Huisvestingsverordening gemeente Medemblik Dit formulier sturen naar: Burgemeester en wethouders van Medemblik KCC Ruimte Postbus 45 1687 ZG Wognum Welke vergunning

Nadere informatie

Postbus 550 3300 AN Dordrecht. De heer CA. van Valen Langedaal 33 3317 MA Dordrecht

Postbus 550 3300 AN Dordrecht. De heer CA. van Valen Langedaal 33 3317 MA Dordrecht Postbus 550 3300 AN Dordrecht De heer CA. van Valen Langedaal 33 3317 MA Dordrecht Bezoekadres (alleen op afspraak) Regiokantoor Noordendijk 250 te Dordrecht, of Stadswinkel Spuiboulevard 300 te Dordrecht

Nadere informatie

GECORRIGEERD EXEMPLAAR OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48301 Zaaknummer: O 2017/131

GECORRIGEERD EXEMPLAAR OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48301 Zaaknummer: O 2017/131 gemeente Hardinxveld-Giessendam GECORRIGEERD EXEMPLAAR OMGEVINGSVERGUNNING GemHG/UIT/48301 Zaaknummer: O 2017/131 Gezien het verzoek ingekomen op 5 september 2017 van de Stichting Buitenhof, p/a Van Asperenstraat

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit kamerverhuur Hellevoetsluis 2012:

Uitvoeringsbesluit kamerverhuur Hellevoetsluis 2012: UITVOERINGSBESLUIT KAMERVERHUUR HELLEVOETSLUIS 2012 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellevoetsluis; gelet op artikel 16f, eerste lid, van de Huisvestingsverordening stadsregio

Nadere informatie

REGULIERE BOUWVERGUNNING EN VRIJSTELLING EX ARTIKEL WRO

REGULIERE BOUWVERGUNNING EN VRIJSTELLING EX ARTIKEL WRO Reg. Nummer: REGULIERE BOUWVERGUNNING EN VRIJSTELLING EX ARTIKEL WRO BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DORDRECHT, Gelezen de op 20 maart 2008 ingekomen aanvraag van B.H.Honcoop, Matensestraat Dodewaard om

Nadere informatie

Postbus AA Dordrecht Crownpoint _..,,,. _.. _. Spuiboulevard 336 Rijksgebouwendienst Directie Projecten Ir. W.J.H. Kalkhoven.

Postbus AA Dordrecht Crownpoint _..,,,. _.. _. Spuiboulevard 336 Rijksgebouwendienst Directie Projecten Ir. W.J.H. Kalkhoven. Publieksdiensten Dordrecht Postbus 8 3300 AA Dordrecht Bezoekadres Crownpoint _..,,,. _.. _. Spuiboulevard 336 Rijksgebouwendienst Directie Projecten Ir. W.J.H. Kalkhoven 3311 GR Dordrecht Postbus 20952

Nadere informatie

LICHTE BOUWVERGUNNING

LICHTE BOUWVERGUNNING Reg. 5609 LICHTE BOUWVERGUNNING WETHOUDERS VAN DORDRECHT, Gelezen de op juli 2008 ingekomen aanvraag van De heer D.A. van Steensel, Van Baerlestraat BL Dordrecht om aan aanvrager lichte bouwvergunning

Nadere informatie

Postbus AN Dordrecht Bezoekadres op afspraak) Regiokantoor, 250 te Dordrecht, of De heer W. Verveer

Postbus AN Dordrecht Bezoekadres op afspraak) Regiokantoor, 250 te Dordrecht, of De heer W. Verveer Dordrecht ' V-V' Postbus 550 3300 AN Dordrecht Bezoekadres op afspraak) Regiokantoor, 250 te Dordrecht, of De heer W. Verveer Van Doesburg-erf 46 Spuiboulevard 300 te Dordrecht 331 5 RB Dordrecht Telefoon

Nadere informatie

dat de aanvraag voorziet in het maken van een dakopbouw op de woning gelegen op het perceel Johanna Naber-erf 241;

dat de aanvraag voorziet in het maken van een dakopbouw op de woning gelegen op het perceel Johanna Naber-erf 241; Dordrecht Reg. 4329 REGULIERE BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAM DORDRECHT, Gelezen de op 7 november 2007 ingekomen aanvraag van de heer A.J. de Mol, Johanna Naber-erf 241, HG DORDRECHT, om aan aanvrager reguliere

Nadere informatie

huisvestingsverordening kamerbewoning Lith Dienst/afdeling SLWE

huisvestingsverordening kamerbewoning Lith Dienst/afdeling SLWE meenteraad Gemeenteraad Onderwerp: Volgnummer huisvestingsverordening kamerbewoning Lith Dienst/afdeling SLWE De raad van de gemeente Lith; overwegende dat het noodzakelijk is om met het oog op het behoud

Nadere informatie

Op september diende u een aanvraag om sloopvergunning in voor het slopen van de

Op september diende u een aanvraag om sloopvergunning in voor het slopen van de Postbus 550 3300 AN Dordrecht Praktijkopleiding Bouw de heer A. van den Herik M Harpertsz. 229 BS Dordrecht Bezoekadres (alleen op afspraak) Regiokantoor 250 te Dordrecht, of 300 te Dordrecht Telefoon

Nadere informatie

DORDRECHT. De heer C.C.M. Duimel Campanula 44 HC Dordrecht. Geachte heer Duimel,

DORDRECHT. De heer C.C.M. Duimel Campanula 44 HC Dordrecht. Geachte heer Duimel, DORDRECHT Postbus 550 3300 AN Dordrecht De heer C.C.M. Duimel Campanula 44 HC Dordrecht Bezoekadres (alleen op afspraak) Regiokantoor Noordendijk 250 te Dordrecht, of 300 te Dordrecht Telefoon 555 8 tarief

Nadere informatie

Omgevingsvergunning, reguliere procedure

Omgevingsvergunning, reguliere procedure DORDRECHT Omgevingsvergunning, reguliere procedure Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dordrecht hebben op 29 augustus 2011 een verzoek om wijziging gebruik ontvangen voor een ontheffing van het

Nadere informatie

Dordrecht. Gemeente Dordrecht, Stadsontwikkeling/Grondbedrijf Postbus AA Dordrecht. Geachte

Dordrecht. Gemeente Dordrecht, Stadsontwikkeling/Grondbedrijf Postbus AA Dordrecht. Geachte Dordrecht Postbus 550 3300 AN Dordrecht Gemeente Dordrecht, Stadsontwikkeling/Grondbedrijf Postbus 8 3300 AA Dordrecht Bezoekadres (alleen op afspraak) Regiokantoor 250 te Dordrecht, of Stadswinkel Spuiboulevard

Nadere informatie

Postbus AN Dordrecht Bezoekadres (alleen op afspraak) Regiokantoor Noordendijk 250 te Dordrecht, of

Postbus AN Dordrecht Bezoekadres (alleen op afspraak) Regiokantoor Noordendijk 250 te Dordrecht, of Postbus 550 3300 AN Dordrecht Bezoekadres (alleen op afspraak) Regiokantoor r-, I,,, 1, 1 De heer J.W. Kok Noordendijk 250 te Dordrecht, of Stadswinkei Zuidendijk 493 Spuiboulevard 300 te Dordrecht 3328

Nadere informatie

REGULIERE BOUWVERGUNNING

REGULIERE BOUWVERGUNNING Reg. 58 REGULIERE BOUWVERGUNNING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAi Gelezen de op 12 maart 2008 ingekomen aanvraag van de heer Haarman, Cypressenlaan 4, Dordrecht om aan aanvrager reguliere bouwvergunning

Nadere informatie

Aanvraag omzettingsvergunning (artikel 30 lid 1 Huisvestingswet)

Aanvraag omzettingsvergunning (artikel 30 lid 1 Huisvestingswet) Aanvraag omzettingsvergunning (artikel 30 lid 1 Huisvestingswet) U dient alle velden van dit formulier geheel in te vullen, tenzij anders vermeld. Een onvolledige aanvraag kunnen wij helaas niet in behandeling

Nadere informatie

Verordening voor kamerverhuur- en

Verordening voor kamerverhuur- en Verordening voor kamerverhuur- en logiespanden Datum vaststelling 1 februari 2010 Datum inwerkingtreding 10 februari 2010 De raad van de gemeente Tilburg; - gezien het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

Verzenddatum 3 Oktober Dossier D Zaaknummer /

Verzenddatum 3 Oktober Dossier D Zaaknummer / Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid rymry *A TA De heer E.S.J. Dudok Houttuinen 36 3311 CE DORDRECHT Uw brief van Uw kenmerk Reactie op Verzenddatum 3 Oktober 2011 Dossier D-00991229 Zaaknummer 619261/0091458

Nadere informatie

Dordrecht. De heer P. der Vliet Zuidendijk 31 CP Dordrecht. Geachte heer Van der Vliet,

Dordrecht. De heer P. der Vliet Zuidendijk 31 CP Dordrecht. Geachte heer Van der Vliet, Dordrecht Postbus 550 3300 AN Dordrecht De heer P. der Vliet Zuidendijk 31 CP Dordrecht Bezoekadres op afspraak) Regiokantoor Noordendijk 250 te Dordrecht, of Stadswinkel Spuiboulevard 300 te Dordrecht

Nadere informatie

Verordening houdende regels betreffende de verdeling van woonruimte en het wijzigen van de woonruimtevoorraad gemeente Sliedrecht 2011

Verordening houdende regels betreffende de verdeling van woonruimte en het wijzigen van de woonruimtevoorraad gemeente Sliedrecht 2011 CVDR Officiële uitgave van Sliedrecht. Nr. CVDR339524_1 12 juni 2018 Verordening houdende regels betreffende de verdeling van woonruimte en het wijzigen van de woonruimtevoorraad gemeente Sliedrecht 2011

Nadere informatie

26 juli 2011 D /JLE mevrouw M.L. Huigen - Beizer

26 juli 2011 D /JLE mevrouw M.L. Huigen - Beizer De heer N. Korkmaz Palissander 220 3315 MR DORDRECHT Uw brief van Uw kenmerk Verzenddatum Dossier 26 juli 2011 D-00991171 Reactie op Zaaknummer 612466 onderwerp Brief bij omgevingsvergunning ontvangen

Nadere informatie

Verordening tot Wijziging van de Huisvestingsverordening Gelet op de Huisvestingswet 2014 en artikel 149 van de Gemeentewet;

Verordening tot Wijziging van de Huisvestingsverordening Gelet op de Huisvestingswet 2014 en artikel 149 van de Gemeentewet; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Groningen Nr. 59155 11 april 2017 Verordening tot Wijziging van de Huisvestingsverordening 2015 DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN, Gelet op de Huisvestingswet

Nadere informatie

Behandeld door de heer M. van Dalen Datum december 2007 Onderwerp bouwvergunning Ons kenmerk 8980

Behandeld door de heer M. van Dalen Datum december 2007 Onderwerp bouwvergunning Ons kenmerk 8980 Dordrecht Postbus 8 3300 AA Dordrecht Bezoekadres (alleen op afspraak) Regiokantoor. 250 te Dordrecht, of De heer A.J.G. Baegen Viottakade Spuiboulevard 300 te Dordrecht 4 EP DORDRECHT Telefoon (0900)

Nadere informatie

Nadere regels voor het verstrekken van onttrekkings- en splitsingvergunningen op grond van de Huisvestingsverordening stadsregio Rotterdam 2006

Nadere regels voor het verstrekken van onttrekkings- en splitsingvergunningen op grond van de Huisvestingsverordening stadsregio Rotterdam 2006 GEMEENTEBLAD Nr. 64427 12 november Officiële uitgave van gemeente Rotterdam. 2014 Nadere regels voor het verstrekken van onttrekkings- en splitsingvergunningen op grond van de Huisvestingsverordening stadsregio

Nadere informatie

verzenddatum 21 september 2011 Dossier D Zaaknummer / Ons kenmerk / MW Behandeld door mevrouw A.

verzenddatum 21 september 2011 Dossier D Zaaknummer / Ons kenmerk / MW Behandeld door mevrouw A. Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid WA m WA Gemeente Dordrecht Stadsbeheer t.a.v. de heer G.C. Bas Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Noordendijk 250 Postbus 550 3300 AN Dordrecht T [078] 770 85 85 F [078] 770

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Huisvestingsverordening 2015

GEMEENTEBLAD. Nr Huisvestingsverordening 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Tilburg. Nr. 48997 4 juni 2015 Huisvestingsverordening 2015 De raad van de gemeente Tilburg; 1. Gezien de Huisvestingswet 2014, 2. gezien het voorstel van het

Nadere informatie

REGULIERE BOUWVERGUNNING

REGULIERE BOUWVERGUNNING ÜGRDRECHT Reg. Nummer: 15549 REGULIERE BOUWVERGUNNING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DORDRECHT, Gelezen de op 25 april 2008 ingekomen aanvraag van De heer E.R.J. van der Lee, Lekdijk 28, 4124 KC Hagestein

Nadere informatie

Procedure De besluitvormingsprocedure is uitgevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.10 Wabo. De volgende activiteiten zijn beoordeeld aan:

Procedure De besluitvormingsprocedure is uitgevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.10 Wabo. De volgende activiteiten zijn beoordeeld aan: gemeente Hardinxveld-Giessendam (Ontwerpbesluit)OMGEVINGSVERGUNNING GemHG/UIT/48734 Zaaknummer: O 2018-124 Gezien het verzoek ingekomen op 9 oktober 2018 van Stichting Waardeburgh Vastgoed, Bonkelaarplein

Nadere informatie

Koninklijke Auris Groep T.a.v. de heer G. Looren de Jong Bachstraat HZ Gouda. Geachte heer Looren de Jong,

Koninklijke Auris Groep T.a.v. de heer G. Looren de Jong Bachstraat HZ Gouda. Geachte heer Looren de Jong, Postbus 550 3300 AN Dordrecht Koninklijke Auris Groep T.a.v. de heer G. Looren de Jong Bachstraat 9 2807 HZ Gouda Bezoekadres (alleen op afspraak) Regiokantoor Noordendijk 250 te Dordrecht, of Stadswinkel

Nadere informatie

Verzenddatum 17 OktOber Dossier D zaaknummer / Ons kenmerk /JLE. Behandeld door mevrouw M.L.

Verzenddatum 17 OktOber Dossier D zaaknummer / Ons kenmerk /JLE. Behandeld door mevrouw M.L. V Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid Tence! Uitzendbureau B.V. t.a.v. mevrouw D. Esser van Poll Postbus 1150 4801 BD BREDA Uw brief van Verzenddatum 17 OktOber 2011 Uw kenmerk Dossier D-00008232 Reactie

Nadere informatie

Let op: wij maken u erop attent dat u op eigen risico handelt als u gebruik maakt van de verieende vergunning voordat deze onherroepelijk is.

Let op: wij maken u erop attent dat u op eigen risico handelt als u gebruik maakt van de verieende vergunning voordat deze onherroepelijk is. Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid 'AVA Noordendijk 250 Postbus 550 3300 AN Dordrecht T I078J 770 85 85 F [078] 770 85 84 E algemeen@0zh2.nl www.ozhz.ni Mevrouw L. Wind-van Waterschoot De Vereniging 8 KvK-nummer:

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2012:BY5138

ECLI:NL:RVS:2012:BY5138 ECLI:NL:RVS:2012:BY5138 Instantie Raad van State Datum uitspraak 05-12-2012 Datum publicatie 05-12-2012 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201110184/1/A3 Bestuursrecht Hoger

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.:

OMGEVINGSVERGUNNING. GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.: gemeente Hardinxveld-Giessendam OMGEVINGSVERGUNNING GemHG/UIT/48430 Zaaknummer: O 2017/169 Bagid.: 0523010000000798 Gezien het verzoek ingekomen en ontvankelijk verklaard op 17 november 2017 van Stichting

Nadere informatie

Splitsingsverordening

Splitsingsverordening Splitsingsverordening PARTIELE HUISVESTINGSVERORDENING/ONDERDEEL WONINGSPLITSING Gemeente Schiedam Gemeente Schiedam Vastgesteld bij raadsbesluit : 26 november 1993 (nr. 251) Gewijzigd bij raadsbesluit

Nadere informatie

Kamerverhuur stand van zaken, vooruitblik en uitbreiding quoteringsgebied BELEIDSNOTITIE

Kamerverhuur stand van zaken, vooruitblik en uitbreiding quoteringsgebied BELEIDSNOTITIE Sector Stadsontwikkeling Kamerverhuur stand van zaken, vooruitblik en uitbreiding quoteringsgebied BELEIDSNOTITIE Status: besluitvorming MAO, College B&W opdracht van: Wethouder Kamsteeg Ambtelijk opdrachtgever:

Nadere informatie

Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Groningen van <datum>;

Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Groningen van <datum>; Verordening tot Wijziging van de Huisvestingsverordening 2015 DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN, Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Groningen van ; Gelet op de

Nadere informatie

Huisvestingsverordening gemeente Heusden 2016

Huisvestingsverordening gemeente Heusden 2016 Huisvestingsverordening gemeente Heusden 2016 De raad van de gemeente Heusden; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 augustus 2016; gelet op de Huisvestingswet 2014;

Nadere informatie

Behandeld door de heer M. van Dalen Datum 4 juli 2007 Onderwerp bouwvergunning Ons kenmerk 7699 Uw kenmerk

Behandeld door de heer M. van Dalen Datum 4 juli 2007 Onderwerp bouwvergunning Ons kenmerk 7699 Uw kenmerk Publisksdiensten Dordrecht i y Postbus 8 3300 AA Dordrecht Bezoekadres Crownpoint ^.. _,. Spuiboulevard 336 De heer N. de Bie 3311 GR Dordrecht Tucanaring 12 3328 HZ DORDRECHT Telefoon (078) 639 68 33

Nadere informatie

B E S C H I K K I N G Milieuneutrale omgevingsvergunning

B E S C H I K K I N G Milieuneutrale omgevingsvergunning B E S C H I K K I N G Milieuneutrale omgevingsvergunning Besluit van burgemeester en wethouders van gemeente Gorinchem. Wij hebben op 21 augustus 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het

Nadere informatie

Toelichting aanvraagformulier woningonttrekkingsvergunning gemeente Alkmaar

Toelichting aanvraagformulier woningonttrekkingsvergunning gemeente Alkmaar Toelichting aanvraagformulier woningonttrekkingsvergunning gemeente Alkmaar 1. Algemene toelichting Op grond van artikel 4.1.2. van de Huisvestingsverordening Alkmaar is het verboden zonder onttrekkingsvergunning

Nadere informatie

Bezoekadres (alleen op afspraak) Regiokantoor Noordendijk 250 te Dordrecht, of Stadswinkel Spuiboulevard 300 te Dordrecht

Bezoekadres (alleen op afspraak) Regiokantoor Noordendijk 250 te Dordrecht, of Stadswinkel Spuiboulevard 300 te Dordrecht Postbus 550 3300 AN Dordrecht B.M. van Houwelingen Projectontwikkeling Hakgriend 26 3371 KA Hardinxveld Giessendam B.V. Bezoekadres (alleen op afspraak) Regiokantoor Noordendijk 250 te Dordrecht, of Stadswinkel

Nadere informatie

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van Dordrecht, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht., _

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van Dordrecht, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht., _ / / IVIPGD12011042013430495 VERENIGING VAN EIGENAREN 'LA COUCHETTE 9 GD1 20.04.2011 0495 Pelserstraat 1-7 3311 VP DORDRECHT telefoon 078-6350027 email: p.g.slot@planet.nl - ^ Aan het College van Burgemeester

Nadere informatie

*U * *U *

*U * *U * *U10.01926* *U10.01926* Stichting PROKINO t.a.v. Sportsingel 70 3078 XT ROTTERDAM Datum[ ] Ons kenmerk U10.01926 Uw brief van 26 oktober 2009 Afdeling Vergunningverlening & Handhaving Postbus 1 2650 AA

Nadere informatie

Wijziging Uitvoeringsinstructie 12 Tijdelijke Verhuur naar aanleiding van de wijzigingen in de Leegstandwet d.d. 1 juli 2013(3B, 2014, 179)

Wijziging Uitvoeringsinstructie 12 Tijdelijke Verhuur naar aanleiding van de wijzigingen in de Leegstandwet d.d. 1 juli 2013(3B, 2014, 179) GEMEENTEBLAD Nr. 65220 17 november Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. 2014 Wijziging Uitvoeringsinstructie 12 Tijdelijke Verhuur naar aanleiding van de wijzigingen in de Leegstandwet d.d. 1 juli

Nadere informatie

De aanvraag betreft de volgende activiteit(en): - Bouwen (art. 2.1 lid 1a)van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

De aanvraag betreft de volgende activiteit(en): - Bouwen (art. 2.1 lid 1a)van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Omgevingsvergunning Zaaknummer 1. Inleiding Op 22 september 2015 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het verbouwen van het kantoorgebouw tot een gebouw met zes appartementen

Nadere informatie

Postbus AA Dordrecht Bezoekadres (alleen op afspraak) Regiokantoor

Postbus AA Dordrecht Bezoekadres (alleen op afspraak) Regiokantoor Publieksdïensten BOXduÓlt Postbus 8 3300 AA Dordrecht Bezoekadres (alleen op afspraak) Regiokantoor A _ Noordendijk 250 te Dordrecht, of Mevrouw A. Bottner Stadswinkel Grote Appelsteiger 5 Spuiboulevard

Nadere informatie

BESCHIKKING. Milieuneutrale Omgevingsvergunning

BESCHIKKING. Milieuneutrale Omgevingsvergunning BESCHIKKING Milieuneutrale Omgevingsvergunning Besluit van gemeente Alblasserdam. Aanvraag Op 18 mei 2017 hebben wij, burgemeester en wethouders van de gemeente Alblasserdam, een aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

agendanummer Gelezen het voorstel van het college van de gemeente Albrandswaard met kenmerk d.d. 17 februari 2015;

agendanummer Gelezen het voorstel van het college van de gemeente Albrandswaard met kenmerk d.d. 17 februari 2015; Gemeente Albrandswaard RAADSBESLUIT Onderwerp Verordening 'Woonruimtebe,, liddeling regio Rotterdam 2015' Commissie BBVnummer: 13212 Datum vergadering/ agendanummer Kenmerk 1735 Openbaar: openbaar De raad

Nadere informatie

Huisvestingsverordening Breda 2015

Huisvestingsverordening Breda 2015 Huisvestingsverordening Breda 2015 De raad van de gemeente Breda, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 19 mei 2015; gelet op artikel 4 van de Huisvestingswet 2014 en gezien het advies

Nadere informatie

Omgevingsvergunning, reguliere procedure

Omgevingsvergunning, reguliere procedure DORDRECHT Omgevingsvergunning, reguliere procedure Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dordrecht hebben op 4 september 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van de heer V.B. Duong,

Nadere informatie

Aanvraagformulier woningonttrekkingsvergunning gemeente Alkmaar

Aanvraagformulier woningonttrekkingsvergunning gemeente Alkmaar Aanvraagformulier woningonttrekkingsvergunning gemeente Alkmaar 1. De vergunningaanvraag heeft betrekking op het gebouw/bouwwerk: Kadastrale ligging Bouwjaar: Specifieke locatie: Kadastrale gemeente: Sectie:

Nadere informatie

Dordrecht. Sienè Horeca B.V. Bovenstraat SK Hoeven. Geachte heer/mevrouw.

Dordrecht. Sienè Horeca B.V. Bovenstraat SK Hoeven. Geachte heer/mevrouw. Dordrecht Postbus 550 3300 AN Dordrecht Sienè Horeca B.V. Bovenstraat 91 4741 SK Hoeven Bezoekadres (alleen op afspraak) Regiokantoor Noordendijk 250 te Dordrecht, of Stadswinkel Spuiboulevard 300 te Dordrecht

Nadere informatie

datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x 2 juni 2010 010 284 8653

datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x 2 juni 2010 010 284 8653 datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x 2 juni 2010 010 284 8653 onderwerp x X behandeld door/e-mail x lichte bouwvergunning (20100137) nieuw kozijn kopgevel Constantijn Huygensstr 41

Nadere informatie

Omgevingsvergunning (reguliere procedure)

Omgevingsvergunning (reguliere procedure) DORDRECHT Omgevingsvergunning (reguliere procedure) Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dordrecht hebben op 18 juli 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Adam Menswear B.V.,

Nadere informatie

Beleidsregels voor verlening of weigering onttrekkings- en splitsingsvergunning

Beleidsregels voor verlening of weigering onttrekkings- en splitsingsvergunning Beleidsregels voor verlening of weigering onttrekkings- en splitsingsvergunning 1. Belangenafweging voor verlening of weigering woningonttrekking Op grond van artikel 4.81 van de Algemene Wet Bestuursrecht

Nadere informatie

6 APR Graag stellen wij u in de gelegenheid om te reageren op bovengenoemde stukken binnen een week na verzenddatum van deze brief.

6 APR Graag stellen wij u in de gelegenheid om te reageren op bovengenoemde stukken binnen een week na verzenddatum van deze brief. A ODMH 2 Omgevingsdienst Midden-Holland Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpen aan den Ussel Postbus 200 2920 AE Krimpen aan den IJssel 6 APR 2017 Ĵ Afdeling Bedrijven S. Scholtes 088-5450488

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 6 november 2017 van A.N. Slingerland VOF een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het aanleggen van een

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 16 januari 2004, nr ;

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 16 januari 2004, nr ; De raad van de gemeente Midden-Delfland; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 16 januari 2004, nr. 2004-04-16; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en de artikelen

Nadere informatie

Wij willen u erop attenderen dat het hier gaat om een ontwerp weigering omgevingsvergunning.

Wij willen u erop attenderen dat het hier gaat om een ontwerp weigering omgevingsvergunning. Ad de Wit Vastgoed & Beheer B.V. De heer A.J. de Wit Korte Ruigeweg 25 1751 DD SCHAGERBRUG Bezoekadres Laan 19, 1741 EA Schagen Postadres Postbus 8, 1740 AA Schagen Datum Ons kenmerk Contact Onderwerp

Nadere informatie

Dordrecht. Bezoekadres (alleen op afspraak) Regiokantoor Noordendijk 250 te Dordrecht, of Stadswinkel Spuiboulevard 300 te Dordrecht

Dordrecht. Bezoekadres (alleen op afspraak) Regiokantoor Noordendijk 250 te Dordrecht, of Stadswinkel Spuiboulevard 300 te Dordrecht Dordrecht Postbus 550 3300 AN Dordrecht De heer T.M.J. van Horne Langedaal 117 3317 MB Dordrecht Bezoekadres (alleen op afspraak) Regiokantoor Noordendijk 250 te Dordrecht, of Stadswinkel Spuiboulevard

Nadere informatie

Uitvoeringsinstructie 12

Uitvoeringsinstructie 12 Uitvoeringsinstructie 12 Tijdelijke Verhuur Datum van ingang: Relatie met Leegstandwet Artikel 1 Algemene bepalingen Artikel 15 Bepalingen m.b.t. vergunningverlening Artikel 16 Bepalingen m.b.t. huur en

Nadere informatie

M.B. Büter Aletta Jacobsdreef 86 2135 NB Hoofddorp. Betreft: Omgevingsvergunning. Geachte heer Büter,

M.B. Büter Aletta Jacobsdreef 86 2135 NB Hoofddorp. Betreft: Omgevingsvergunning. Geachte heer Büter, Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam M.B. Büter Aletta Jacobsdreef 86 2135 NB Hoofddorp Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Geachte heer Büter, Op 14 maart 2016 hebben

Nadere informatie

mevr. J van Buren Opperbuorren-East VL OUDEGA Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 24 augustus /cor Z Wiebe Jan Dijk

mevr. J van Buren Opperbuorren-East VL OUDEGA Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 24 augustus /cor Z Wiebe Jan Dijk Aan mevr. J van Buren Opperbuorren-East 2 9216 VL OUDEGA Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 24 augustus 2016 16-0261/cor Z1361300 Wiebe Jan Dijk D1739415 0512 581234 w.dijk@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

*5228* Gegevens aanvrager Naam en voorletters * : Gegevens ten behoeve van het nieuwe huisnummer Straat * :

*5228* Gegevens aanvrager Naam en voorletters * : Gegevens ten behoeve van het nieuwe huisnummer Straat * : *5228* Gemeente Weert Team Gegevensbeheer (BAG) Postbus 950 6000 AZ WEERT Aanvraag huisnummer Toelichting: Velden met een * moeten verplicht worden ingevuld. Er dient een bouwtekening op schaal ingeleverd

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsvergunning

Ontwerp Omgevingsvergunning Ontwerp Omgevingsvergunning Zaaknummer: O-16-0128 Burgemeester en wethouders hebben op 12 april 2016 een aanvraag om een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 4 februari 2014; dossiernummer : WB20140054; van : Gemeente Zoetermeer de heer EGP Kusters

Nadere informatie

Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)

Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Datum omgevingsvergunning: 7 september 2016, kadastraal bekend als gemeente Borsele, sectie AL nr. 660,, kadastraal bekend als gemeente Borsele, sectie

Nadere informatie

B en W nummer ; besluit d.d

B en W nummer ; besluit d.d B en W nummer 12.0780. ; besluit d.d. 28-8-2012 Onderwerp Beantwoording van de schriftelijk vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders van het raadslid R. van Laar (PvdA) d.d. 9 juli 2012 inzake

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ november R.J.H. Snijder Reguleren en Advies

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ november R.J.H. Snijder Reguleren en Advies Beschikking Heli Holland Air Service B.V. Kanaal B zz 3 7881 NB EMMER COMPASCUM Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Uw kenmerk Aantal

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Zaaknummer: O

Omgevingsvergunning. Zaaknummer: O Omgevingsvergunning Zaaknummer: O-17-0229 Burgemeester en wethouders hebben op 24 mei 2017 een aanvraag om een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 26 april 2016 van de heer E.J. van der Grijn een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het tijdelijk plaatsen

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van de burgemeester en wethouders d.d. 22 november 2006, nr.

Gelezen het voorstel van de burgemeester en wethouders d.d. 22 november 2006, nr. De raad van de gemeente Midden-Delfland; Gelezen het voorstel van de burgemeester en wethouders d.d. 22 november 2006, nr. Gelet op artikel 149 Gemeentewet en de artikel 12, 14 en 15 van de Monumentenwet

Nadere informatie

VERGUNNINGAANVRAAG VOOR TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE

VERGUNNINGAANVRAAG VOOR TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE VERGUNNINGAANVRAAG VOOR TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE De Leegstandwet biedt de mogelijkheid om koopwoningen in afwachting van verkoop tijdelijk te verhuren. Print dit formulier uit, vul

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk Aan dhr. A.D. Scholma Dr. M. Noordewierstraat 16 9953 SJ BAFLO Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november 2016 16-0254/cor Z1675143 Wiebe Jan Dijk D 0512 581234 w.dijk@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

Gemeente Leiden. t.a.v. S Berg Stationsplein AJ LEIDEN. Geachte mevrouw, heer,

Gemeente Leiden. t.a.v. S Berg Stationsplein AJ LEIDEN. Geachte mevrouw, heer, Gemeente Leiden t.a.v. S Berg Stationsplein 107 2312 AJ LEIDEN Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 071-5165165 bodvs@leiden.nl

Nadere informatie

REGULIERE BOUWVERGUNNING

REGULIERE BOUWVERGUNNING Reg. Nummer: 6035 REGULIERE BOUWVERGUNNING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DORDRECHT, Gelezen de op 15 augustus 2008 ingekomen aanvraag van Rabobank Drechtsteden Midden- Noord t.a.v. de heer de Koning,

Nadere informatie

Hieronder de reactie op de vragen die u gesteld heeft over de bewoning van Roestuin 43 te Hendrik- Ido-Ambacht.

Hieronder de reactie op de vragen die u gesteld heeft over de bewoning van Roestuin 43 te Hendrik- Ido-Ambacht. Aan: Van: Betreft: Ary Cramer namens de fractie Gemeente Belangen Burgemeester J. Heijkoop Roestuin 43; n.a.v. vraag artikel 37 Reglement van Orde Datum: 16 juli 2012 Beste heer Cramer, Hieronder de reactie

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING reguliere procedure

OMGEVINGSVERGUNNING reguliere procedure DORDRECHT OMGEVINGSVERGUNNING reguliere procedure Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dordrecht hebben op 14 juni 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van de heer F. Welts, Bakema-erf

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 15677. Beleidsregels kamergewijze verhuur concept. 1. Inhoud 2. Begrippenlijst 3. Inleiding

GEMEENTEBLAD. Nr. 15677. Beleidsregels kamergewijze verhuur concept. 1. Inhoud 2. Begrippenlijst 3. Inleiding GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Wageningen. Nr. 15677 24 februari 2015 Beleidsregels kamergewijze verhuur concept Gemeente Wageningen 2014 Het college van burgemeester en wethouders heeft op

Nadere informatie

Wanneer het woonruimte betreft voor een in de verkoop staande woning

Wanneer het woonruimte betreft voor een in de verkoop staande woning Aanvraag tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte Als uw woning te koop staat en uw wilt uw woning tijdelijk verhuren heeft u hiervoor een vergunning nodig. Aanvrager Naam Voorna(a)m(en) Straat en

Nadere informatie

datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x

datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x 010 284 8747 onderwerp x X behandeld door/e-mail x lichte bouwvergunning (20090262) dakkapel voorzijde Lupinestraat 30 A.J. Heijkoop a.j.heijkoop@capelleaandenijssel.nl

Nadere informatie

BELEIDSREGEL NIET-ZELFSTANDIGE WOONRUIMTEN (KAMERVERHUUR)

BELEIDSREGEL NIET-ZELFSTANDIGE WOONRUIMTEN (KAMERVERHUUR) BELEIDSREGEL NIET-ZELFSTANDIGE WOONRUIMTEN (KAMERVERHUUR) (beleidsregel voor verlening van een omgevingsvergunning waarbij met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 2 van de Wabo van

Nadere informatie

Verordening voor de kamerverhuurpanden 2012

Verordening voor de kamerverhuurpanden 2012 CVDR Officiële uitgave van Den Helder. Nr. CVDR303819_1 20 maart 2018 Verordening voor de kamerverhuurpanden 2012 HOOFDSTUK 1 Algemene bepalingen Artikel 1.1 Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Wijzigingen in de woonruimtevoorraad Paragraaf 2.1 Vergunning voor onttrekking, omzetting en woningvorming

Hoofdstuk 2. Wijzigingen in de woonruimtevoorraad Paragraaf 2.1 Vergunning voor onttrekking, omzetting en woningvorming GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Tilburg. Nr. 100338 21 juli 2016 Huisvestingsverordening Tilburg 2016 A. De Huisvestingsverordening Tilburg, zoals vastgesteld op 1 juni 2015, in te trekken

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 23 maart 2015 van de heer H.M. van der Veen een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het planologisch

Nadere informatie

datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x R41/ 010 284 8747

datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x R41/ 010 284 8747 datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x R41/ 010 284 8747 onderwerp x X behandeld door/e-mail x bouwvergunning (nummer 20090060) tijdelijk plaatsen Romneyloods voor 3 jaar Groenedijk

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 Burgemeester en wethouders hebben op 14 januari 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het legaliseren van appartementen. De aanvraag

Nadere informatie