Tips & Tricks. Beste gebruiker,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tips & Tricks. Beste gebruiker,"

Transcriptie

1 Tips & Tricks Beste gebruiker, Hierbij het handige INA Tips & Tricks document. Hierin staan tips en tricks over hoe u INA het beste kunt gebruiken. Daarnaast vindt u enkele inhoudelijke antwoorden op veelgestelde vragen. Ook is het Stappenplan kinder- en partneralimentatie opgenomen. Aan de hand van dit stappenplan kunt u eenvoudig zien welke stappen u dient te nemen om de kinder- en/of partneralimentatie te berekenen. Wij hopen dat u door middel van de Tips & Tricks nog makkelijker met INA kunt werken. Met vriendelijke groet, Virginie Wagenaar Fondsuitgever

2 Inhoudsopgave 1. Het Rapport Alimentatienormen altijd bij de hand 2. Instructieteksten voor meer informatie 3. Achtergrondinformatie 4. Persoonlijke notities/specificaties 5. Deze casus 6. Actuele jurisprudentie 7. Ziektekosten vanwege alimentatie in de jusvergelijking 8. Verlies uit onderneming 9. Behoefteberekening 10. ZVW en jaaropgaaf Kinder- en partneralimentatie berekenen Slotwoord

3 2 1. Het Rapport Alimentatienormen altijd bij de hand De Trema teksten zijn overgenomen uit het Rapport Alimentatienormen. Deze teksten komen in beeld als u met uw muis over het nummer van de post gaat.

4 3 2. Instructieteksten voor meer informatie Indien u kiest voor de instructietekst krijgt u extra informatie bij de desbetreffende post rechts op het scherm. Bij een aantal posten wordt er een link gelegd met de Kennisbank Personen- en Familierecht. Voor de instructieteksten geldt dat zij zichtbaar worden als u met uw muis over de naam van de desbetreffende post gaat. Zie onderstaand figuur.

5 4 3. Achtergrondinformatie De achtergrondinformatie met daarin extra informatie over een bepaald onderwerp vindt u onder de tab Achtergrondinformatie bovenin uw scherm, zie onderstaand figuur.

6 5 4. Persoonlijke notities/specificaties Bij bijna elke post in INA heeft u de mogelijkheid om een notitie en/of specificatie te maken. Dit kunt u doen door op het icoon te klikken, zie figuur hieronder.

7 6 Het icoon voor de notitie/specificatie blijft in het blauw achter een post staan indien u bij de post een notitie en/of specificatie heeft gemaakt, zie onderstaand figuur.

8 7 5. Deze casus Onder de tab Deze casus vindt u een helder overzicht van de gegevens van partijen. Ook ziet u welke gegevens worden gebruikt in de huidige berekening, zie figuur hieronder.

9 8 6. Actuele jurisprudentie Elke week staat er een aantal nieuwe uitspraken inclusief samenvatting op het gebied van alimentatierekenen op INA onder het kopje Nieuws. Deze samenvatting is geschreven door één van onze auteurs. 7. Ziektekosten vanwege alimentatie in de jusvergelijking Met ziektekosten vanwege alimentatie wordt bedoeld dat als een alimentatiegerechtigde partneralimentatie ontvangt dat dan hierover een inkomensafhankelijke ziektekostenpremie dient te worden voldaan, althans als nog niet de maximale premie is afgedragen over het salaris dat de alimentatiegerechtigde verdient.

10 9 8. Verlies uit onderneming Indien sprake is van verlies uit onderneming bij (een van) partijen dan kunt u op de volgende manier het verlies uit onderneming invullen. U gaat naar post 65. Daar klikt u op het blauwe vierkantje met daarin het potlood. Vul bij de specificaties het verlies in gebruik daarvoor een minteken (-). Als er sprake is van verlies uit onderneming en u wilt dat in de draagkrachtberekening invullen, dan loopt u tegen het navolgende aan. Een draagkrachtberekening van een ondernemer is gebaseerd op de verwachte winstgevendheid. Als u in de berekening van verlies wilt uitgaan, dan gaat u er van uit dat de betreffende persoon vanaf nu verlies gaat maken. 9. Behoefteberekening Als u een behoefteberekening voor de alimentatiegerechtigde wilt maken dan dient daar altijd een bruto draagkrachtberekening aan vooraf te gaan. Met andere woorden u dient eerst een bruto draagkrachtberekening te maken voor de alimentatiegerechtigde en vanuit daar te wisselen naar een behoefteberekening. Op dat moment worden de bedragen van de eigen verdiencapaciteit opgehaald uit de bruto draagkrachtberekening. 10. ZVW en jaaropgaaf Als u een jaaropgave van 2012 gebruikt om de draagkracht in 2013 te berekenen, dan dient u de inkomensgegevens van 2012 aanpassen naar wat die 2013 zullen zijn. Omdat u weet dat er in 2012 nog een inkomensafhankelijke bijdrage ZVW werd betaald aan de werknemer en dat dat in 2013 niet meer het geval is, dient u die bijdrage in mindering te brengen op het loon volgens de jaaropgave en dat invullen. Is er sprake van een DGA die zelf de bijdrage dient af te dragen? Dan dient u bij post 119 netto inkomsten een negatief bedrag op te nemen welke gelijkstaat aan de bijdrage. De bijdrage is 5,65% x loon tot een maximum van Als het een bedrag van meer dan is dan dient u dat bedrag x 5,65% doen.

11 10 Kinder- en partneralimentatie berekenen Om kinder- en/of partneralimentatie te berekenen dient u een aantal stappen in INA te doorlopen. Hieronder het stappenplan dat u (afhankelijk van de situatie) in vier stappen kunt doorlopen: 1. Situatie voor scheiding; bepaal het netto besteedbaar inkomen (NBI) voor scheiding van beide partijen. 2. Situatie na scheiding; bepaal het NBI na scheiding en (indien sprake is van partneralimentatie) ook het draagkrachtloos inkomen. 3. Berekening en verdeling van de kosten van de kinderen. 4. Partneralimentatie. Stappenplan Zijn de inkomens van partijen voor en na scheiding gelijk gebleven en gebruikt u voor de situatie voor en na de scheiding hetzelfde belastingjaar? Nee, ga naar stap 1 Ja, ga naar stap 2 1. Situatie voor scheiding U dient voor beide partijen de posten tot en met 120a in te vullen in het desbetreffende belastingjaar. Indien u alle financiële gegevens heeft ingevuld, kunt u deze berekening printen of exporteren. Dit kunt u doen door naar Menu te gaan en daar te kiezen voor de optie Printen of Exporteren. Als u daar het vinkje aanzet bij Gezinsinkomen dan wordt de berekening tot en met post 121 geprint/geëxporteerd. Let op voor het gezinsinkomen dient u te kijken naar post 120a en niet naar post 121. Ga nu naar stap 2.

12 11 2. Situatie na scheiding A. Alleen kinderalimentatie berekenen Hoeft u alleen kinderalimentatie te berekenen, dan is het voldoende als u voor beide partijen de posten 41 tot en met 120a invult. Het netto besteedbaar inkomen na scheiding kunt u dan halen uit post 120a gedeeld door twaalf aangezien post 120a een bedrag per jaar is. Ga naar stap 3. B. Kinder- en partneralimentatie berekenen Als u zowel kinderalimentatie als partneralimentatie wilt berekenen, dan dient u voor beide partijen de posten 41 tot en met post 141 in te vullen. Ga naar stap Berekening en verdeling van de kosten van de kinderen Nu de gegevens van beide partijen in de draagkrachtberekening ingevuld zijn, kunt u door met de laatste stap: het invullen van de Berekening en verdeling van de kosten van de kinderen. Deze berekening kunt u vinden helemaal onderin het scherm of via Menu en dan Rekenmethodes. U dient het netto besteedbaar inkomen voor scheiding in te vullen. Dit bedrag is gelijk aan het netto besteedbaar inkomen voor scheiding of u heeft dat in een eerder stadium berekend. Het netto besteedbaar inkomen na scheiding wordt uit uw draagkrachtberekening opgehaald uit post 120a. Daarna vult u het percentage zorgkorting in. Vervolgens klikt u recht bovenin op Volgende.

13 12 U komt nu bij het tweede scherm. Hier ziet u de kosten volgens de tabel per kind. Bij Werkelijke kosten kunt u de kosten volgens de tabel overschrijven, bijvoorbeeld omdat partijen het eens zijn over de behoefte van het kind. Daarna klikt u rechts bovenin op Bevestigen. U ziet het resultaat van de berekening en verdeling van de kosten van de kinderen. Onderaan de pagina van de berekening en verdeling kosten kinderen ziet u onderstaande 3 begrippen staan: 1. Aandeel van de AP incl fiscaal voordeel : dit is het bedrag dat de AP dient uit te geven ten behoeve van de kinderen. Hierin zit inbegrepen het gedeelte van de zorgkorting welke hij in natura voldoet. 2. Ten laste van de AP te bepalen bijdrage na aftrek zorgkorting: dit bedrag dient de AP daadwerkelijk te betalen aan de kinderen (in de praktijk aan de AG). De zorgkorting (het gedeelte in natura) is geëlimineerd uit het bedrag. 3. Aandeel AG incl fiscaal Voordeel: dit is het bedrag dat de AG wordt geacht uit te geven ten behoeve van de kinderen. Tot slot adviseren wij u om de berekening te exporteren naar PDF. De berekening wordt namelijk niet opgeslagen door bij Menu op Opslaan te klikken. Vervolgens kunt u rechts bovenin uw scherm op de knop Overnemen in post 141 klikken, dan wordt voor beide partijen het aandeel in post 141 gezet. 4. Partneralimentatie Daarna berekent INA automatisch in de posten 142, 143 en 144 de maximale netto en bruto partneralimentatie. Als laatste kunt u de gehele bruto draagkrachtberekening printen of exporteren naar PDF. Dit kunt u doen via Menu en vervolgens kiezen voor de optie Printen of Exporteren. Dit stappenplan kunt u ook raadplegen via Achtergrondinformatie in INA.

14 13 Slotwoord Wilt u nog meer en uitgebreide informatie over INA? Dan kunt u: de gebruikershandleiding raadplegen*; de e-learning volgen*; een kosteloze gebruikerstraining volgen; contact opnemen met de INA supportlijn via telefoonnummer * te vinden op de homepage van INA onder Tutorial: Lees de basics van INA. Heeft u een vraag aan de redactie? Mail dan ina-pfr@reedbusiness.nl

INA Gebruikershandleiding

INA Gebruikershandleiding INA Gebruikershandleiding Iudex Non Aestimat Inhoud 1. Aan de slag met INA 1.1 Introductie 1.2 Release note 1.3 Inloggen 1.4 INA Personen- en Familierecht 2 Start een nieuwe casus 3 Start een nieuwe berekening

Nadere informatie

INA. Gebruikershandleiding

INA. Gebruikershandleiding INA Gebruikershandleiding 1 In deze handleiding: 1. Aan de slag met INA 1.1 Introductie 1.2 Release note 1.3 Inloggen en wachtwoord vergeten service 1.4 INA Personen- en Familierecht 2 Start een nieuwe

Nadere informatie

INA Gebruikershandleiding

INA Gebruikershandleiding INA Gebruikershandleiding Iudex Non Aestimat Inhoud 1. Aan de slag met INA 1.1 Introductie 1.2 Release note 1.3 Inloggen 1.4 INA Kennisbank Personen- en familierecht 2 Start een nieuwe casus 3 Start een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding INA. Iudex Non Aestimat

Gebruikershandleiding INA. Iudex Non Aestimat Gebruikershandleiding INA Iudex Non Aestimat Inhoud 1. Aan de slag met INA 1.1 Introductie 1.2 Release note 1.3 Inloggen 1.4 INA Kennisbank Personen- en familierecht 1.5 Indicatieve berekening 1.6 Nieuws

Nadere informatie

Gebruikershandleiding INA. Iudex Non Aestimat

Gebruikershandleiding INA. Iudex Non Aestimat Gebruikershandleiding INA Iudex Non Aestimat Inhoud 1. Aan de slag met INA 1.1 Introductie 1.2 Releases 1.3 Inloggen 1.4 Homepagina 1.5 INA Kennisbank Personen- en familierecht 1.6 Indicatieve berekening

Nadere informatie

De bouwtekening. Datum: Auteur: Alibox. Bouwtekening, pagina 1

De bouwtekening. Datum: Auteur: Alibox. Bouwtekening, pagina 1 De bouwtekening Alibox is een programma voor advocaten en particulieren om alimentatie te berekenen. Het rapport van de werkgroep alimentatienormen is de basis voor Alibox. Op basis van dit rapport gecombineerd

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Iudex Non Aestimat

Gebruikershandleiding. Iudex Non Aestimat Gebruikershandleiding Iudex Non Aestimat INA Online Inhoud 1.Aan de slag met INAOnline 3 1.1 Introductie 3 1.2 Release note 3 1.3 Inloggen 4 1.4 Voor de eerste keer inloggen 4 1.5 Ingelogd 5 2. Nieuwe

Nadere informatie

1. Kosten kinderen. Netto Gezins Inkomen. Berekend per 01-07-2014. Besteedbaar tijdens huwelijk / samenwonen. Vrouw 0 0 Gemaximeerd tot 6000

1. Kosten kinderen. Netto Gezins Inkomen. Berekend per 01-07-2014. Besteedbaar tijdens huwelijk / samenwonen. Vrouw 0 0 Gemaximeerd tot 6000 1. Kosten kinderen Berekend per 01-07-2014 Netto Gezins Inkomen Besteedbaar tijdens huwelijk / samenwonen Man 0 Vrouw 0 0 Gemaximeerd tot 6000 Gevonden kosten kinderen Minimaal Maximaal bij een inkomen

Nadere informatie

Berekening kinderalimentatie

Berekening kinderalimentatie Berekening kinderalimentatie Uitgangspunten Vader Geboren 9-7-1980 Inkomen voor en na scheiding conform loonstrook: 2.000 bruto per maand + 8% vakantiegeld Moeder Geboren 26-11-1982 Inkomen voor scheiding

Nadere informatie

1. Kosten kinderen. Netto Gezins Inkomen. Berekend per 01-01-2015. Besteedbaar tijdens huwelijk / samenwonen. Vrouw 0 0 Gemaximeerd tot 6000

1. Kosten kinderen. Netto Gezins Inkomen. Berekend per 01-01-2015. Besteedbaar tijdens huwelijk / samenwonen. Vrouw 0 0 Gemaximeerd tot 6000 1. Kosten kinderen Berekend per 01-01-2015 Netto Gezins Inkomen Besteedbaar tijdens huwelijk / samenwonen Man 0 Vrouw 0 0 Gemaximeerd tot 6000 Gevonden kosten kinderen Minimaal Maximaal bij een inkomen

Nadere informatie

INA Berekening en verdeling van de kosten van de kinderen

INA Berekening en verdeling van de kosten van de kinderen INA Berekening en verdeling van de kosten van de kinderen Met deze rekenmethode kunt u de behoefte van de kinderen berekenen, de draagkracht van onderhoudsgerechtigden berekenen en bepalen wie wat kan

Nadere informatie

Draagkrachtberekening t.b.v. kinderalimentatie

Draagkrachtberekening t.b.v. kinderalimentatie Draagkrachtberekening t.b.v. kinderalimentatie Met behulp van deze module wordt aan de hand van het netto besteedbaar inkomen na scheiding de hoogte van de draagkracht van iedere partij ten behoeve van

Nadere informatie

Aanpassing richtlijn kinderalimentatie

Aanpassing richtlijn kinderalimentatie Aanpassing richtlijn kinderalimentatie Opmerkingen vooraf: - de richtlijn is niet aangepast aan de nieuwe regelgeving met ingang van 1 januari 2013. - de nieuwe regelgeving per 1 januari 2013 is wel verwerkt

Nadere informatie

1. Besteedbaar inkomen tijdens Huwelijk/Samenwonen

1. Besteedbaar inkomen tijdens Huwelijk/Samenwonen 1. Besteedbaar inkomen tijdens Huwelijk/Samenwonen Partij Piet Zaak Piet - Marie - pal met T Berekend per 06-01-2018 Trema BOX 1 Inkomen uit werk en woning 60 Loon volgens jaaropgaaf 33.000 33.000 Inkomsten

Nadere informatie

1. Besteedbaar inkomen tijdens Huwelijk/Samenwonen

1. Besteedbaar inkomen tijdens Huwelijk/Samenwonen 1. Besteedbaar inkomen tijdens Huwelijk/Samenwonen Tarieven 2e helft 2014 Partij Bas Zaak Bas - Ingrid - met T Berekend per 01-07-2014 Trema BOX 1 Inkomen uit werk en woning 60 Loon volgens jaaropgaaf

Nadere informatie

NBGI voor scheiding & Eigen aandeel kosten kinderen

NBGI voor scheiding & Eigen aandeel kosten kinderen NBGI voor scheiding & Eigen aandeel kosten kinderen Met behulp van deze module kunt u het netto besteedbaar gezinsinkomen voor scheiding en het eigen aandeel van de ouders in de kosten van de kinderen

Nadere informatie

Aanpassing richtlijn kinderalimentatie

Aanpassing richtlijn kinderalimentatie Aanpassing richtlijn kinderalimentatie Werkgroep alimentatienormen 16 november 2012 Aanpassing richtlijn kinderalimentatie Stap 1: netto besteedbare inkomen Voor alimentatiedoeleinden is het netto inkomen,voorzien

Nadere informatie

1. Besteedbaar inkomen tijdens Huwelijk/Samenwonen

1. Besteedbaar inkomen tijdens Huwelijk/Samenwonen 1. Besteedbaar inkomen tijdens Huwelijk/Samenwonen Tarieven 2e helft 2015 Partij Jan Zaak Jan - Anne - met T jan zonder T anne Berekend per 01-01-2015 Trema BOX 1 Inkomen uit werk en woning 60 Loon volgens

Nadere informatie

1. Besteedbaar inkomen tijdens Huwelijk/Samenwonen

1. Besteedbaar inkomen tijdens Huwelijk/Samenwonen 1. Besteedbaar inkomen tijdens Huwelijk/Samenwonen Tarieven 2e helft 2015 Partij Jan Zaak Jan - Anne - zonder T jan zonder T anne Berekend per 01-01-2015 Trema BOX 1 Inkomen uit werk en woning 60 Loon

Nadere informatie

Voorstel vereenvoudiging richtlijn kinderalimentatie

Voorstel vereenvoudiging richtlijn kinderalimentatie Voorstel vereenvoudiging richtlijn kinderalimentatie Werkgroep alimentatienormen november 2012 Voorstel vereenvoudiging richtlijn kinderalimentatie/co-ouderschap Stap 1: netto besteedbare inkomen Voor

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Datum: 11 september 2012 Auteur: Alibox. Gebruiksaanwijzing, pagina 1

Gebruiksaanwijzing. Datum: 11 september 2012 Auteur: Alibox. Gebruiksaanwijzing, pagina 1 Gebruiksaanwijzing Alibox is een programma voor alimentatieberekeningen. In dit document geven wij een advies voor het gebruik van Alibox. Als u na het lezen van de gebruiksaanwijzing nog vragen heeft,

Nadere informatie

Handleiding Samenloop

Handleiding Samenloop Handleiding Samenloop Inleiding Steeds vaker krijgt u te maken met samenloop. De situatie dat er meer dan twee onderhoudsplichtigen zijn, die dan ook nog een onderhoudsplicht hebben voor kinderen in verschillende

Nadere informatie

Alimentatiekantoor.nl

Alimentatiekantoor.nl Fax naar: 084-729 59 38 Pag. 1/5 Alimentatie Alimentatie berekenen? Wij kunnen dit voor u berekenen a.d.h.v. de inkomensgegevens of indien u variable inkomens (ondernemer) heeft op basis van trends en

Nadere informatie

INA onverdeelde eigen woning module

INA onverdeelde eigen woning module INA onverdeelde eigen woning module Met deze module wordt u geholpen om de posten met betrekking tot een onverdeelde eigen woning correct in te vullen. Door de vragen in de Onverdeelde eigen woning module

Nadere informatie

Handleiding urenregistratie-portaal

Handleiding urenregistratie-portaal Handleiding urenregistratie-portaal Datum: 01-03-2015 Inleiding Posd urenregistratieportaal is een website waarmee via het internet uren kunnen worden geadministreerd, documenten kunnen worden ondertekend

Nadere informatie

Nieuwe richtlijn kinderalimentatie

Nieuwe richtlijn kinderalimentatie Nieuwe richtlijn kinderalimentatie maart 2013 mr T.G. Gijtenbeek De auteur heeft grote zorgvuldigheid betracht in het weergeven van delen uit het geldende recht. Evenwel noch de auteur noch Boers Advocaten

Nadere informatie

Samenvatting. Dossier naam: Voor-Beeld Datum: 25-08-2011. Partijen Voor Beeld. Kinderen D Voor T Voor

Samenvatting. Dossier naam: Voor-Beeld Datum: 25-08-2011. Partijen Voor Beeld. Kinderen D Voor T Voor Samenvatting Dossier naam: Voor-Beeld Datum: 25-08-2011 Partijen Voor Beeld Kinderen D Voor T Voor Gebruikte gegevens Voor Loondienst Inkomen conform salarisstrook: 61.392 (inclusief vakantietoeslag, Inkomsten

Nadere informatie

Het kindgebonden budget is een inkomensafhankelijke bijdrage in de kosten van de kinderen tot 18 jaar.

Het kindgebonden budget is een inkomensafhankelijke bijdrage in de kosten van de kinderen tot 18 jaar. Kindgebonden Budget Het kindgebonden budget is een inkomensafhankelijke bijdrage in de kosten van de kinderen tot 18 jaar. Historie Het kindgebonden budget, hierna te noemen KGB, werd op 1 januari 2009

Nadere informatie

1. Samenvatting. Partijen Mark Cornelissen Belinda van der Hoeven. Kinderen seven Cornelissen sofie Cornelissen steef Cornelissen

1. Samenvatting. Partijen Mark Cornelissen Belinda van der Hoeven. Kinderen seven Cornelissen sofie Cornelissen steef Cornelissen 1. Samenvatting Dossier naam: voor de scheiding, één kind wonende bij Mark Datum: 28-05-2015 Partijen Mark Cornelissen Belinda van der Hoeven Kinderen seven Cornelissen sofie Cornelissen steef Cornelissen

Nadere informatie

Behoefte: op basis van de NIBUD-tabel bedraagt het eigen aandeel van de ouders 515 100 (kgb) = 415. De korting voor de standaardomgang is 15% = 62.

Behoefte: op basis van de NIBUD-tabel bedraagt het eigen aandeel van de ouders 515 100 (kgb) = 415. De korting voor de standaardomgang is 15% = 62. Vragen en antwoorden Casus 1 (zorgkorting en draagkrachtvergelijking) M heeft een netto besteedbaar inkomen (NBI) van 2100 per maand. V heeft een NBI van 1500 per maand. Er zijn 2 kinderen van 12 en 14,

Nadere informatie

1. Samenvatting. Partijen Mark Cornelissen Belinda van der Hoeven. Kinderen seven Cornelissen sofie Cornelissen steef Cornelissen

1. Samenvatting. Partijen Mark Cornelissen Belinda van der Hoeven. Kinderen seven Cornelissen sofie Cornelissen steef Cornelissen 1. Samenvatting Dossier naam: voor de scheiding Datum: 28-05-2015 Partijen Mark Cornelissen Belinda van der Hoeven Kinderen seven Cornelissen sofie Cornelissen steef Cornelissen Gebruikte gegevens Mark

Nadere informatie

Handleiding Online urenregistratie

Handleiding Online urenregistratie Handleiding Online urenregistratie Inleiding Payrollplaats heeft een website waarmee via het internet uren kunnen worden geadministreerd, documenten kunnen worden ondertekend en loonstroken beschikbaar

Nadere informatie

Handleiding online urenregistratie voor werknemers

Handleiding online urenregistratie voor werknemers Handleiding online urenregistratie voor werknemers Versie: 1.7 Versiedatum: 01-03-2015 Inleiding Het online urenportaal van Worktrans is een website waarmee via het internet uren kunnen worden geadministreerd,

Nadere informatie

Alimentatieberekening De heer Voor & Mevrouw Beeld

Alimentatieberekening De heer Voor & Mevrouw Beeld Alimentatieberekening De heer Voor & Mevrouw Beeld Kinderalimentatie Kinderalimentatie - kosten Om de kinderkosten vast te stellen gebruiken wij de tabellen die zijn opgesteld door de Nibud Werkgroep Alimentatienormen.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Digitale salarisstrook Versie november 2014

Gebruikershandleiding Digitale salarisstrook Versie november 2014 Versie november 2014 OHM Roosevelstraat 18, 2321 BM Leiden Postbus 4009, 2301 RA Leiden T. (071) 5166600 F. (071) 5166699 www.ohm.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Starten met Youforce...4 2.1 Inloggen

Nadere informatie

HANDLEIDING PRINTEN. Alleen berekeningen printen

HANDLEIDING PRINTEN. Alleen berekeningen printen HANDLEIDING PRINTEN Sinds 1 juli is de manier van het printen in SplitOnline aangepast. De mogelijkheid is gemaakt om een eigen rapportindelingen te maken. Een rapportindeling kan bestaan uit alleen berekeningen

Nadere informatie

Hieronder volgt een korte beschrijving van de werking van de website van horecalonen en de loonstrookgigant. Hierna genoemd de loonstrookgigant.

Hieronder volgt een korte beschrijving van de werking van de website van horecalonen en de loonstrookgigant. Hierna genoemd de loonstrookgigant. HANDLEIDING Hieronder volgt een korte beschrijving van de werking van de website van horecalonen en de loonstrookgigant. Hierna genoemd de loonstrookgigant. Algemene zaken: Met de TAB toets gaat u een

Nadere informatie

1. Samenvatting. Partijen Mark Cornelissen Belinda van der Hoeven. Kinderen seven Cornelissen sofie Cornelissen steef Cornelissen

1. Samenvatting. Partijen Mark Cornelissen Belinda van der Hoeven. Kinderen seven Cornelissen sofie Cornelissen steef Cornelissen 1. Samenvatting Dossier naam: na de scheiding Datum: 28-05-2015 Partijen Mark Cornelissen Belinda van der Hoeven Kinderen seven Cornelissen sofie Cornelissen steef Cornelissen Gebruikte gegevens Mark Cornelissen

Nadere informatie

Handleiding voor deze handleiding

Handleiding voor deze handleiding Handleiding voor deze handleiding Met dit document kunt u voor uw medewerkers een eigen handleiding maken van UBplusOnline; het online platform voor UBplus. U dient zelf een aantal aanpassingen te maken

Nadere informatie

Handleiding DBS. Invoeren van kind(eren)

Handleiding DBS. Invoeren van kind(eren) Handleiding DBS Invoeren van kind(eren) Opvang aanvragen... 1 Stap 1: Nieuw account of bestaand account... 2 Stap 2: Uw gegevens... 2 Stap 3: Gegevens van uw partner... 3 Stap 4: Gegevens gezin... 3 Stap

Nadere informatie

1. Samenvatting. Partijen Mark Cornelissen Belinda van der Hoeven. Kinderen Seven Cornelissen Sophie Cornelissen Sven Cornelissen

1. Samenvatting. Partijen Mark Cornelissen Belinda van der Hoeven. Kinderen Seven Cornelissen Sophie Cornelissen Sven Cornelissen 1. Samenvatting Partijen Mark Cornelissen Belinda van der Hoeven Kinderen Seven Cornelissen Sophie Cornelissen Sven Cornelissen Gebruikte gegevens Mark Cornelissen Loondienst Inkomen conform salarisstrook

Nadere informatie

Handleiding Select Online. Versie: 1.6.1

Handleiding Select Online. Versie: 1.6.1 Handleiding Select Online Versie: 1.6.1 Versiedatum: 10-06-2014 Inleiding Select is een website waarmee via het internet uren kunnen worden geadministreerd, documenten kunnen worden ondertekend en loonstroken

Nadere informatie

Handleiding backofficebureau Digitaal

Handleiding backofficebureau Digitaal Handleiding backofficebureau Digitaal Werknemers Versie 1.2 1 Inleiding Backofficebureau Digitaal is een systeem waarmee via het internet uren worden geadministreerd, werknemers en opdrachtgevers worden

Nadere informatie

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of Enkele nuttige tips om met VARB te werken. U start uw internetbrowser en gaat naar https://www.varb.nl er komt een schermpje Certificaat bevestigen, klik op OK. Het volgende scherm is Voer Pin in, u vult

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Vaak gestelde vragen. Datum: Auteur: Alibox. Vaak gestelde vragen, pagina 1

Vaak gestelde vragen. Datum: Auteur: Alibox. Vaak gestelde vragen, pagina 1 Vaak gestelde vragen Alibox is een nieuw programma voor alimentatieberekeningen. U vindt achter vrijwel iedere rij een toelichting bij de rij. In dit document leest u onze antwoorden op de vragen die door

Nadere informatie

Loonwaarde handleiding

Loonwaarde handleiding Loonwaarde handleiding versie 2017.3.1 Dariuz Works Loonwaarde - handleiding v2017.3.1 pagina 1 van 9 Legenda De volgende stappen in het proces zijn van belang: 1. Inloggen op Dariuz 2. Cliëntgegevens

Nadere informatie

Handleiding urenregistratie-portaal

Handleiding urenregistratie-portaal Handleiding urenregistratie-portaal D atum : 0 1-0 3-201 5 1. Inleiding POSD MKB urenregistratieportaal is een website waarmee via het internet uren kunnen worden geadministreerd, documenten kunnen worden

Nadere informatie

Handleiding online urenregistratie voor inleners

Handleiding online urenregistratie voor inleners Handleiding online urenregistratie voor inleners Versie: 1.6.2 Versiedatum: 20-01-2015 1. Inleiding Het online urenportaal van Workbus is een website waarmee uren kunnen worden geadministreerd, documenten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ESIS Schoolrapport

Gebruikershandleiding ESIS Schoolrapport ESIS Gebruikershandleiding ESIS Schoolrapport Versie februari 2013-1 - Zonder schriftelijke toestemming van de auteur mag niets uit deze uitgave worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

U moet hier kiezen of u een partner heeft via Ja of Nee en klik op

U moet hier kiezen of u een partner heeft via Ja of Nee en klik op Werkinstructie invullen inkomstenformulier via de website van de gemeente. Ga naar www.lansingerland.nl/inkomsten U kunt dan via uw Digid inloggen. Na het inloggen komt u op het volgende scherm: U moet

Nadere informatie

Handleiding Koppeling Abakus naar Fytek

Handleiding Koppeling Abakus naar Fytek Handleiding Koppeling Abakus naar Fytek Versie 2 Fysiosoft v.o.f. Oude rijksweg 12 / 4472 AG / s'heerhendrikskinderen www.fysiosoft.nl info@fytek.nl Inhoud Inhoud... 2 Algemeen... 3 Koppeling naar Fytek...

Nadere informatie

Assessment handleiding

Assessment handleiding Assessment handleiding versie 2016.1.2 Met behulp van deze korte handleiding kunt u stapsgewijs een Assessment onderzoek uitvoeren binnen Dariuz Works. U kunt een uitgebreide handleiding terugvinden op

Nadere informatie

Wegwijzer handleiding

Wegwijzer handleiding Wegwijzer handleiding versie 2016.3.1 Met behulp van deze korte handleiding kunt u stapsgewijs een Wegwijzer onderzoek uitvoeren binnen Dariuz Works. U kunt een uitgebreide handleiding terugvinden op onze

Nadere informatie

HANDLEIDING EXAMENRESULTATEN INTERACTIEF

HANDLEIDING EXAMENRESULTATEN INTERACTIEF HANDLEIDING EXAMENRESULTATEN INTERACTIEF versie 1.2, september 2015 Copyright 2015 VO-raad Alle rechten voorbehouden. Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

NIEUW! nu ook. Online Medische Acceptatie. OndernemersImpulz Online De reken- en offerteapplicatie voor ZelfstandigVerzekerd

NIEUW! nu ook. Online Medische Acceptatie. OndernemersImpulz Online De reken- en offerteapplicatie voor ZelfstandigVerzekerd NIEUW! nu ook Online Medische Acceptatie OndernemersImpulz Online De reken- en offerteapplicatie voor ZelfstandigVerzekerd OndernemersImpulz Online nu ook met Online Medische Acceptatie voor AOV Handig

Nadere informatie

Leiden - Roelofarendsveen. Handleiding Magister

Leiden - Roelofarendsveen. Handleiding Magister Leiden - Roelofarendsveen Handleiding Magister Inhoud Handleiding Magister Bonaventuracollege Leiden Roelofarendsveen.... 3 Toegang tot de site.... 4 Het vandaag scherm.... 5 Agenda... 6 Cijfers... 7 Aanwezigheid...

Nadere informatie

De nieuwe WGA Vast WGA Flex en ZW-premies

De nieuwe WGA Vast WGA Flex en ZW-premies De nieuwe WGA Vast WGA Flex en ZW-premies Per 1 januari 2014 gaan de werkgevers ook premie afdragen voor de ex- en tijdelijke medewerkers die ziek of (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt worden. Dat naast

Nadere informatie

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL premie- en inningssystematiek EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL HANDLEIDING 1 U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector. OVER DEZE

Nadere informatie

Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie.

Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie. Boersma Adviseurs - Tiede Boersma Van: Boersma Adviseurs [info@boersmaadviseurs.nl] Verzonden: maandag 17 september 2012 12:10 Aan: Boersma Adviseurs - Tiede Boersma Onderwerp: Nieuwsmail Snelstart btw

Nadere informatie

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 Inhoudsopgave 1. Gebruikers & voertuigen... 3 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 1.2 Hoe (ont)koppel ik bestaande gebruikers van/aan meerdere voertuigen?... 5 1.3 Hoe voeg ik een extra voertuig toe?...

Nadere informatie

Aanvrager/Opdrachtgever:

Aanvrager/Opdrachtgever: Formulier C Aanvraag berekening kinder- & partneralimentatie Aanvrager/Opdrachtgever: Betaalwijze voor particulieren: machtiging van IBAN: t.n.v.: vooruitbetaling op IBAN: NL34ABNA0539226440 t.n.v. Huijbers'

Nadere informatie

Digitaal aanvragen Vierjarige regeling in het kader van het Kunstenplan 2017-2020

Digitaal aanvragen Vierjarige regeling in het kader van het Kunstenplan 2017-2020 Digitaal aanvragen Vierjarige regeling in het kader van het Kunstenplan 2017-2020 Inhoudsopgave Account aanmaken voor het aanvragen van Vierjarige subsidie 2017-2020... 2 Het aanvraagformulier openen...

Nadere informatie

Instructie gebruik BPFAVH Pensioen Planner.

Instructie gebruik BPFAVH Pensioen Planner. Instructie gebruik BPFAVH Pensioen Planner. INLEIDING... 2 INVULLEN VAN STANDAARD GEGEVENS... 3 MODULES... 4 DE BASISPENSIOENREGELING DE AANVULLENDE PENSIOENREGELING DE REGELING TIJDELIJK NABESTAANDENPENSIOEN

Nadere informatie

De WGA is de Werkhervattingsregeling voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten.

De WGA is de Werkhervattingsregeling voor gedeeltelijk arbeidsgeschikten. Gebruikersinstructie Onderwerp WGA-gat verzekering Datum 27 juni 2016 Versie 1.4 1 Inleiding Deze gebruikersinstructie beschrijft de wijze waarop een WGA-gat of WGA-hiaat verzekering in de huidige situatie

Nadere informatie

Handleiding Select Online

Handleiding Select Online Handleiding Select Online Versie: 1.6.1 Versiedatum: 16-06-2014 1. Inleiding Select Online is een website waarmee via het internet uren kunnen worden geadministreerd, documenten kunnen worden ondertekend

Nadere informatie

Handleiding LCC Benchmarking Tool

Handleiding LCC Benchmarking Tool Handleiding LCC Benchmarking Tool Stap1. De tool http://benchmarking.zorgenbouw.nl opent met de onderstaande pagina. Op de openingspagina voert u uw gebruikersnaam en wachtwoord in die u van de beheerder

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Loket

Handleiding Digitaal Loket Wat is het Digitaal Loket SAZAS? Het Digitaal Loket SAZAS vindt u op www.sazas.nl. Het Digitaal Loket bevat de gegevens van uw verzuimverzekering. Het is uw verzekeringsdossier. Zo kunt u snel en gemakkelijk

Nadere informatie

Aanvraag via : Berekening voor : O Kinderalimentatie O Partneralimentatie O Kinder- en Partneralimentatie

Aanvraag via : Berekening voor : O Kinderalimentatie O Partneralimentatie O Kinder- en Partneralimentatie Aanvraag via : Naam kantoor Advocaat / mediator / notaris / accountant / financieel planner / particulier E-mail adres Telefoonnummer Berekening voor : O Kinderalimentatie O Partneralimentatie O Kinder-

Nadere informatie

Start hier met lezen!

Start hier met lezen! k s e d e n li n O s id g Snelstart Voor eigenaren 2 Snelstartgids Onlinedesk Start hier met lezen! U bouwt pensioen op bij BPF Schilders. Als zelfstandig ondernemer bepaalt u zelf hoeveel pensioen u jaarlijks

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Beginbalans van bankrekening instellen

Hoofdstuk 1 Beginbalans van bankrekening instellen Hoofdstuk 1 Beginbalans van bankrekening instellen Als u in Intramed wilt gaan boekhouden, is het belangrijk dat u de beginbalans goed instelt. U stelt dan het beginsaldo op de bank- en of girorekening

Nadere informatie

Handleiding ONLINEDESK

Handleiding ONLINEDESK Handleiding ONLINEDESK Inhoudsopgave 1. Inloggen op Onlinedesk 3 Hoe kom ik op Onlinedesk? 3 Nieuw wachtwoord aanvragen 4 Wachtwoord vergeten/account geblokkeerd 5 Ingelogd 6 Administratievoerder met meerdere

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Hulp bij het invullen van de Jaarruimtetool

Hulp bij het invullen van de Jaarruimtetool Hulp bij het invullen van de Jaarruimtetool Wat is jaarruimte? De jaarruimte is het maximale bedrag dat u met belastingaftrek elk jaar opzij mag zetten voor het aanvullen van uw pensioen. Voor het berekenen

Nadere informatie

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten Werkinstructie voor vreemdelingenadvocaten Inhoudsopgave 1 Inloggen op Mijn Rechtspraak... 3 2 Een nieuw verzoek indienen... 7 3 Terugkeren naar startpagina...13 4 Lopende zaken...14 5 Zaak inzien...15

Nadere informatie

BEREKENING KINDERALIMENTATIE

BEREKENING KINDERALIMENTATIE BEREKENING KINDERALIMENTATIE In Aliment 2016 worden de kinderen waarvoor betrokkene onderhoudsplichtig is individueel benaderd. De kinderen worden dus niet, zoals het uitgangspunt van het Tremarapport

Nadere informatie

Handleiding. webcalculator pon privé lease

Handleiding. webcalculator pon privé lease Handleiding webcalculator pon privé lease 1 handleiding webcalculator pon privé lease Deze handleiding geeft een beschrijving van de mogelijkheden van de webcalculator. De volgorde van de onderwerpen is

Nadere informatie

Hand-out OuderCommunicatieSysteem

Hand-out OuderCommunicatieSysteem Hand-out OuderCommunicatieSysteem Publicatiedatum 13-09-2016 Inhoudsopgave Fase 1: starten met het OuderCommunicatieSysteem 3 Inloggen 3 Naar de achterkant van de website 4 Naar modulebeheer 4-5 Configuratie

Nadere informatie

HANDLEIDING HUURMODEL SCHEIDEN WONEN EN ZORG

HANDLEIDING HUURMODEL SCHEIDEN WONEN EN ZORG HANDLEIDING HUURMODEL SCHEIDEN WONEN EN ZORG Inleiding Deze handleiding geeft suggesties voor het doorlopen van het Huurmodel scheiden van wonen en zorg in opeenvolgende stappen. De nummering en volgorde

Nadere informatie

Een koopindicatie in Figlo Hypotheken

Een koopindicatie in Figlo Hypotheken Een koopindicatie in Figlo Hypotheken figlo.com Een leenindicatie op basis van inkomen Log in op het Figlo Dashboard. Op de startpagina ziet u de knop Toevoegen Client. Wanneer u beschikt over een licentie

Nadere informatie

Inhoudsopgave Gebruik... 4 Inkomstenbelasting... 5 Algemeen... 5 Relatie... 5 Wisselen tussen partners... 5 Overnemen vorig boekjaar...

Inhoudsopgave Gebruik... 4 Inkomstenbelasting... 5 Algemeen... 5 Relatie... 5 Wisselen tussen partners... 5 Overnemen vorig boekjaar... Tips Unit 4 Fiscaal Inhoudsopgave Gebruik... 4 Inkomstenbelasting... 5 Algemeen... 5 Relatie... 5 Wisselen tussen partners... 5 Overnemen vorig boekjaar... 6 Fiscaal partnerschap ongehuwden... 6 Resultaat

Nadere informatie

Wat als het (nog) niet lukt om in te loggen in 'Mijn RSD'? Handleiding

Wat als het (nog) niet lukt om in te loggen in 'Mijn RSD'? Handleiding Wat als het (nog) niet lukt om in te loggen in 'Mijn RSD'? Handleiding In deze handleiding vertellen we u graag hoe Mijn RSD werkt. Mijn RSD is een digitale omgeving, die u terugvindt op de homepage van

Nadere informatie

Handleiding UBplusOnline t.b.v. werknemers

Handleiding UBplusOnline t.b.v. werknemers Handleiding UBplusOnline t.b.v. werknemers Inleiding UBplusOnline is een website waarmee via het internet uren kunnen worden geadministreerd, documenten kunnen worden ondertekend en loonstroken beschikbaar

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Rabo Corporate Connect. Rabo Corporate Connect

Gebruikershandleiding Rabo Corporate Connect. Rabo Corporate Connect Gebruikershandleiding Rabo Corporate Connect Rabo Corporate Connect Log in op Rabo Corporate Connect 1. Ga naar www.rabobank.com/corporateconnect* 2. Klik op de knop Inloggen. U komt nu op de inlogpagina

Nadere informatie

Handleiding. Als u voor de eerste keer inlogt op de website dient u uw wachtwoord te wijzigen in de module Mijn Gegevens.

Handleiding. Als u voor de eerste keer inlogt op de website dient u uw wachtwoord te wijzigen in de module Mijn Gegevens. Handleiding. Hieronder volgt een korte beschrijving van de werking van de website van horecalonen, recreatielonen, sportschoollonen, zakelijke dienstverlening, DGA en loonstrookgigant. Hierna genoemd loonstrookgigant.

Nadere informatie

Tetra Portaal Handleiding

Tetra Portaal Handleiding Tetra Portaal Handleiding Release Tetra B.V. 18-03-2015 Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 1.1 Algemeen............................................... 3 1.2 Inloggen via Bricks Huisarts.....................................

Nadere informatie

Update 1.5.0 SCENARIO ADVIES OVERLIJDEN

Update 1.5.0 SCENARIO ADVIES OVERLIJDEN Update 1.5.0 SCENARIO ADVIES OVERLIJDEN Hoofdstuk 1, Scenario Advies Overlijden Inhoud 1 Scenario Advies Overlijden... 1 2 Kiezen voor Advies overlijden... 1 3 Personalia en partner... 2 4 Inventarisatie

Nadere informatie

HANDLEIDING FLEETCALCULATOR WWW.DUTCHLEASE.NL

HANDLEIDING FLEETCALCULATOR WWW.DUTCHLEASE.NL HANDLEIDING FLEETCALCULATOR WWW.DUTCHLEASE.NL Deze handleiding geeft een beschrijving van de mogelijkheden van de webcalculator. De volgorde van de onderwerpen is gelijk aan het proces dat wordt doorlopen

Nadere informatie

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL premie- en inningssystematiek EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector. OVER DEZE HANDLEIDING

Nadere informatie

Handleiding Analysemodule Ruiter 3 Express

Handleiding Analysemodule Ruiter 3 Express Handleiding Analysemodule Ruiter 3 Express Welkom! Met de analysemodule Ruiter 3 Express maakt u snel gedegen analyses van beleggingspolissen. Die zijn de basis zijn voor uw advies aan uw klanten waarmee

Nadere informatie

Handleiding LUMC Patiëntportaal

Handleiding LUMC Patiëntportaal Handleiding LUMC Patiëntportaal JANUARI 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Wat hebt u nodig? 3 3 DigiD aanvragen 3 4 Inloggen en uitloggen 4 5 Hoe werken de verschillende onderdelen? 7 5.1 Nieuwe afspraak

Nadere informatie

Digitaal Salarisspecificatie verstrekken (ook voor op de smartphone)

Digitaal Salarisspecificatie verstrekken (ook voor op de smartphone) Digitaal Salarisspecificatie verstrekken (ook voor op de smartphone) Wilt u digitaal salarisspecificaties verstrekken die automatisch bij uw werknemer op de computer en/of op de smartphone komen? Dat kan

Nadere informatie

Salon account informatie

Salon account informatie Salon account informatie Salons@BeautyBookers.nl WWW.BEAUTYBOOKERS.NL 010-717 17 55 Inhoudsopgave Inloggen in uw account o Inloggen in uw BeautyBookers salon account 4 o Menu van uw salon account 5 De

Nadere informatie

Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal

Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal Inhoud Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal... 1 1. Algemeen... 2 1.2 Aanmaken van gebruikersaccount... 2 2. Indienen

Nadere informatie

Inhoud 1. Mijn collectanten De voorbereidingen voor de collecteweek Na afloop van de collecteweek Mijn gebied...

Inhoud 1. Mijn collectanten De voorbereidingen voor de collecteweek Na afloop van de collecteweek Mijn gebied... Uitgebreide omschrijving CollecteKracht per onderdeel Inhoud 1. Mijn collectanten... 2 1.1 De voorbereidingen voor de collecteweek... 2 1.2 Na afloop van de collecteweek... 4 2. Mijn gebied... 5 De overige

Nadere informatie

Securing. World. G4S Cash portal

Securing. World. G4S Cash portal Securing Your World G4S Cash portal Handleiding G4S Cash Portal Via het G4S Cash Portal kunt u zelf online al uw contante geldzaken regelen. Dit kan op elk moment van de dag. U kunt o.a. transporten inplannen

Nadere informatie

Inhoud Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Inhoud Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Handleiding Inhoud Inloggen... 3 Homepage... 4 Proces - webapplicatie... 5 Status uitleg... 6 Proces aan / afmelden aansluiting... 7 Nieuwe aansluiting... 8 Status wijzigen... 10 Status log... 11 Bestanden

Nadere informatie

Handleiding indienen subsidieaanvraag via het Webportaal

Handleiding indienen subsidieaanvraag via het Webportaal Handleiding indienen subsidieaanvraag via het Webportaal Algemeen Een subsidieaanvraag dient u digitaal in. Dit doet u via het Webportaal van de managementautoriteiten. De website van dit webportaal is

Nadere informatie

Leerlingevaluatie via de website van de academie

Leerlingevaluatie via de website van de academie Leerlingevaluatie via de website van de academie 1. Open de website van de academie via uw webbrowser (Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome, etc. ), of door hier te klikken. Met oudere versie van

Nadere informatie