VTS Oudercomité. Verslag vergadering 26 september Aanwezigen. Verontschuldigd: voorbehoud)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VTS Oudercomité. Verslag vergadering 26 september Aanwezigen. Verontschuldigd: voorbehoud)"

Transcriptie

1 VTS Oudercomité Verslag vergadering 26 september 2013 voorzitter Nadia Van Hemelrijck secretaris Marleen Vael Gsm : 0496/ Mail: marleen.vael@niko.be Aanwezigen Ouders: Nadia Van Hemelrijck, Ingrid Van Hoeck, Anja Van der Linden, Bea Burm, Eric Janssens, Geert Heerwegh, Karolien Ost, Michèle Rodenbach, Micheline Van Havere, Marleen Vael Directie en leerkrachten: Adelheid Van Hauwermeiren, Krista Van Peteghem, Hilde Van de Merlen, Rita Verdickt, Dirk Permentier Verontschuldigd: Roland Wagemans, Inge Luyckx, Hannelore Heyman Verwelkoming De nieuwe voorzitter verwelkomt alle ouders en leden van de directie. Tevens worden nieuwe leden welkom geheten (Dirk Permentier, leerkracht VTS 3). Goedkeuring vorig verslag Geen opmerkingen Gezond ontbijt 4 oktober Op 4 oktober wordt er op de teambuildingdag opnieuw een gezond ontbijt aangeboden aan de leerlingen van het observatiejaar van VTS3. Het OC zal hier naar jaarlijkse gewoonte financiële steun bieden en hulp bij het klaarzetten en afruimen. - Het gaat over 79 leerlingen en 9 leerkrachten die een gezond ontbijt krijgen bestaande uit o.a. fruit, muesli, kaas, brood, boterhamworst, etc. - Het gezellig samenzijn en tijd maken voor elkaar staan centraal bij deze activiteit. - Wordt gekoppeld aan de brooddozenactie. - Komen helpen van het OC: Nadia, Michèle, Micheline, Geert, Eric J. (onder voorbehoud)

2 Dag van de leerkracht - VTS 3 vraagt of het niet mogelijk is om ipv de jaarlijkse pralines, eens iets anders aan de leerkrachten te geven. Een idee is om elke leerkracht een koffiemok te schenken die hij of zij kan personaliseren met een permanent marker. Micheline is bereid om op zoek te gaan naar deze mokken en ze tegen vrijdag 4 oktober aan te kopen en mee te brengen. (voor 156 leerkrachten) - Voor VTS BSO/TSO zullen de leerkrachten op 15 oktober verrast worden met koffiekoeken. Op 15 oktober zijn namelijk alle leerkrachten aanwezig. Nadia zorgt ervoor dat deze zullen afgeleverd worden tussen u en u Oudercontact VTS3 10 oktober Op 10 oktober wordt in VTS3 het eerste oudercontact gehouden met in de eetzaal een algemene presentatie voor de ouders van de leerlingen van het 1 ste jaar. - De directie van de school zal ervoor zorgen dat er folders van het OC klaarliggen. - Nadia zal kort de werking van het Oudercomité toelichten. Dit dient te gebeuren voor 20 uur, vóór de aanvang van de schoolraad. - Vrijwilligers van het OC kunnen helpen bij het schenken van koffie en fruitsap voor de ouders. Oudercontact VTS BSO/TSO 17 oktober Op het oudercontact van VTS BSO/TSO is geen algemeen gedeelte voorzien, alle ouders gaan afzonderlijk naar de klas van hun zoon of dochter. Aangezien de directie al uitgebreid promotie maakte voor het Oudercomité tijdens de infoavond in augustus, hetgeen resulteerde in een 9-tal nieuwe leden, is aanwezigheid van het OC niet onmiddellijk vereist. Infoavond Onze kinderen veilig online op 22 oktober Het Oudercomité heeft een spreker uitgenodigd die op 22 oktober een infoavond zal geven ivm veilig internetgebruik bij jongeren. - De directie belooft om de uitnodigingen in de loop van de week van 30 september met de leerlingen mee te geven. - Nadia zal op 10 oktober deze infoavond al vernoemen bij het voorstellen van het Oudercomité. - Helpers op 22/10 van het OC: Nadia, Marleen, Bea, Michèle, Micheline, Ingrid Herfstfeest 23 november VTS3 - De opbrengst van het Herfstfeest gaat dit jaar naar een nieuwe koepelserre voor de afdeling tuinbouw - Vrijwilligers van het OC die graag meehelpen zijn opnieuw van harte welkom. De directie haalt aan dat alle helpers die dag op dezelfde manier verzekerd zijn als de leerkrachten. - De grootste massa volk wordt meestal verwacht vanaf 17 u à u.

3 Sinterklaas - Op 5 december zal Sinterklaas zijn rondgang doen in VTS BSO/TSO samen met 1 of 2 pieten. o Eric Janssens is net als vorig jaar kandidaat Zwarte Piet. o Het is enkel nog zoeken naar een kandidaat Sinterklaas. o De bestelde Zwarte Pietenpakken bij Berkenboom worden momenteel gemaakt. Marleen verifieert of we de pakken zeker op tijd hebben. o Het Sinterklaaspak van VTS3 mag gebruikt worden. - Op 6 december organiseert VTS3 een Sinterklaasbezoek. Zoals steeds zullen het hier leerlingen zijn die zich verkleden als Sint en Piet. - OC sponsort voor beide scholen opnieuw de speculoos. Lichtmis => OC bakt pannenkoeken - Op donderdag 30 januari in VTS BSO/TSO - Op vrijdagnamiddag 31 januari in VTS3 - Er wordt een werkgroep opgericht onder leiding van Ingrid Van Hoeck om dit verder uit te werken. Vrijwilligers tot hiertoe zijn alvast Michèle, Nadia, Marleen. Voetbalwedstrijd 30 april Op woensdagvoormiddag 30 april organiseert de pastorale werkgroep een voetbalwedstrijd tussen leerkrachten en leerlingen op het voetbalplein. - De directie vraagt hulp van het OC bij het maken en verkopen van hotdogs. - Dit evenement wordt verder besproken op een volgende vergadering. Verkeersveiligheid - Een ouder vraagt of er op beide scholen wordt gewerkt rond verkeersveiligheid. - De directie licht toe: o VTS 3: Elk jaar is er de week van de mobiliteit waarin er uitgebreid aandacht besteed wordt aan verkeersveiligheid. Ook de fietsen worden gecontroleerd door de leerlingen binnen het vak fietstechnieken. Als de fiets van de leerling in orde is, dan krijgt hij of zij een kleine gadget als beloning. VTS 3 beschikt eveneens over een grote hoeveelheid fluo hesjes voor als de leerlingen zich in het verkeer moeten begeven tijdens de schooluren. o VTS BSO/TSO: om de 2 jaar wordt er ook uitgebreid deelgenomen aan de verkeersweek. Zo heeft men onder andere al een vrachtwagen laten komen naar de school om de leerlingen bewust te maken van de gevaren van de dode hoek.

4 Rughygiëne - Een ouder van VTS BSO/TSO maakt zich zorgen over het gewicht van de boekentassen. Deze zouden slechts 10% mogen wegen van het lichaamsgewicht van de leerling. Dit percentage wordt vaak overschreden. - De directie zegt dat de beloofde lockers voor de eerste graad binnenkort beschikbaar zullen zijn. - Een mogelijke oplossing voor het grote gewicht van de boekentas, is de benodigde blaadjes van de verschillende vakken in 1 map te centraliseren zodat niet telkens de hele bundel per vak moet meegesleurd worden. - Sommige kinderen nemen meer boeken mee dan noodzakelijk is. Er wordt gevraagd aan de ouders om hier ook mee een oogje in het zeil te houden. Leerlingenaantallen - VTS BSO/TSO: 754 leerlingen - VTS 3: 438 leerlingen Sanctie systeem VTS BSO/TSO - Een ouder van VTS BSO/TSO vraagt wat extra toelichting omtrent het sanctie systeem. - De directie geeft extra uitleg: o Met het nieuwe systeem is er gezocht naar een gestructureerde procedure met een vastgelegd traject. Indien het systeem wordt toegepast, moeten alle stappen strikt gevolgd worden. o Het sanctie systeem treedt pas in werking bij ernstig grensoverschrijdend gedrag en is in slechts weinige gevallen nodig. o De reden waarom dit systeem uitgebreid aan bod kwam op de infoavond voor de ouders, is om aan te tonen dat er wel degelijk discipline op de school heerst. Klaslokalen VTS BSO/TSO in bruikleen - Een ouder van VTS 3 maakt zich zorgen over de klaslokalen die door VTS 3 gebruikt worden in de gebouwen van VTS BSO/TSO. Onder de leerlingen doet een nogal wild verhaal de ronde over vuile lokalen en dode duiven op de eerste schooldag. - De directie stelt de ouders gerust. De lokalen die gebruikt worden zijn mooie grote lokalen die goed onderhouden worden. De directie verzekert ons dat de lokalen voor de start van het schooljaar grondig gereinigd werden. Ook het pendelen van en naar de klassen verloopt zeer goed.

5

6 Tijdstip speeltijd VTS 3 - Een ouder van VTS 3 haalt aan dat voor sommige kinderen van het 4 e en het 5 e leerjaar de eerste speeltijd wel erg laat in de voormiddag valt (11u). Veel kinderen hebben vaak al heel vroeg in de ochtend ontbeten en sommigen moeten bovendien rond u medicatie nemen. Tot 11 uur zonder koek, drankje of toiletbezoek is voor sommigen echt moeilijk. De ouder vraagt of er enkele minuten hiervoor kunnen uitgetrokken bij de lessenwissel van 10 uur. - De directie antwoordt: o Om stress en conflicten te vermijden op de speelplaats wordt er gekozen voor aparte speeltijden voor 1 e jaar (andere speelplaats), het 2 e en 3 e jaar en het 4 e en 5 e jaar. Vanwege deze regeling is een vroeger tijdstip van de speeltijd onmogelijk. o Een toiletbezoek + koek en drank toestaan tijdens de lessenwissel is organisatorisch onmogelijk. o Indien er zich voor bepaalde leerlingen écht een probleem stelt, is de directie altijd bereid om hier een individuele regeling te treffen. Er is steeds aandacht voor het welbevinden van iedere leerling. Overalls - Een ouder van VTS 3 heeft gevraagd of er geen mogelijkheid is om het werkpak van de leerlingen te moderniseren. De leerlingen zouden liever een werkbroek met t-shirt dragen. - De directie van VTS 3 zegt dat er verschillende argumenten zijn die de keuze van het huidige werkpak motiveren: o Vroeger moesten de ouders zelf werkkledij aanschaffen voor hun kinderen. Dit resulteerde in grote verschillen tussen de leerlingen onderling. o Werkkledij is onderworpen aan een aantal strikte voorwaarden. Zo moeten de werkpakken gemaakt zijn uit brandvertragende stof en moeten ze goedgekeurd zijn door de preventieadviseur. Taallessen VTS 3 - De directie bevestigt dat er in de 2 e week van oktober gestart wordt met taalcursussen onder de middag voor leerlingen die hiervoor geïnteresseerd zijn. Wat kost een schooljaar - De directie van VTS BSO/TSO vraagt aan 3 ouders om een jaar lang alle kosten op te schrijven die een schooljaar met zich meebrengt. - Dit is op vraag van het LOP (Lokaal Overleg Platform) Sint-Niklaas. Dit is een orgaan waarin alle scholen van Sint-Niklaas vertegenwoordigd zijn. De bedoeling

7 van dit project is om in kaart te brengen of er verschillen zijn tussen de scholen op gebied van kosten. Subsidie Flankerend Onderwijsbeleid Sint-Niklaas De subsidie door de dienst FLOB Sint-Niklaas voor het schooljaar werd goedgekeurd. In de loop van de maand oktober zal er 125 gestort worden op de rekening van het OC. Toestand rekeningen - Penningmeester Ingrid Van Hoeck licht de toestand van de rekeningen toe. Volgende vergadering Dinsdag 12 november om u in VTS 3 (eetzaal)

VTS Oudercomité. Hannelore Heyman, Henk Verhulst, Karolien Ost, Dirk Permentier,, Rita Verdickt, Roland Wagemans, Inge Luyckx

VTS Oudercomité. Hannelore Heyman, Henk Verhulst, Karolien Ost, Dirk Permentier,, Rita Verdickt, Roland Wagemans, Inge Luyckx VTS Oudercomité Verslag vergadering 16 januari 2014 voorzitter Nadia Van Hemelrijck Mail:hprnad@hotmail.com secretaris Marleen Vael Gsm : 0496/03.81.13 Mail: marleen.vael@niko.be Aanwezigen Ouders: Nadia

Nadere informatie

VTS Oudercomité. Verslag vergadering 13 januari Aanwezigen. Verontschuldigd:

VTS Oudercomité. Verslag vergadering 13 januari Aanwezigen. Verontschuldigd: VTS Oudercomité Verslag vergadering 13 januari 2015 voorzitter Nadia Van Hemelrijck Mail: hprnad@hotmail.com secretaris Marleen Vael Gsm : 0496/03.81.13 Mail: marleen.vael@niko.be Aanwezigen Ouders: Eric

Nadere informatie

VTS Oudercomité. Verslag vergadering 18 april Aanwezigen. Verontschuldigd:

VTS Oudercomité. Verslag vergadering 18 april Aanwezigen. Verontschuldigd: VTS Oudercomité Verslag vergadering 18 april 2013 voorzitter Linda Oste Mail:linda.oste@be.ey.com secretaris Marleen Vael Gsm : 0496/03.81.13 Mail: marleen.vael@niko.be Aanwezigen Ouders: Linda Oste, Micheline

Nadere informatie

VTS Oudercomité. Verslag Algemene vergadering 19 april 2012. Aanwezigen

VTS Oudercomité. Verslag Algemene vergadering 19 april 2012. Aanwezigen VTS Oudercomité Verslag Algemene vergadering 19 april 2012 Voorzitter & secretaris Guy Crets Vrasenestraat 85 9100 Sint-Niklaas Gsm : 0479 / 27 36 58 Mail: guy@crets.org Aanwezigen Ouders: Ann Brys, Ronny

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

VTS Oudercomité Verslag Algemene vergadering 19 januari 2012 Voorzitter & secretaris Verslaggever Verwelkoming & goedkeuring vorig verslag

VTS Oudercomité Verslag Algemene vergadering 19 januari 2012 Voorzitter & secretaris Verslaggever Verwelkoming & goedkeuring vorig verslag VTS Oudercomité Verslag Algemene vergadering 19 januari 2012 Voorzitter & secretaris Guy Crets Vrasenestraat 85 9100 Sint-Niklaas Gsm : 0479 / 27 36 58 Mail: guy@crets.org Verslaggever Eric Corluy Aanwezigen

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders,

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zitten er terug op de lente doet verwoede pogingen om, om de hoek te piepen en ook bij ons op school bruist het

Nadere informatie

SEPTEMBER Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Informatieavonden. Dag van de sportclub

SEPTEMBER Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Informatieavonden. Dag van de sportclub 27 28 29 30 31 1 2 Informatieavonden kleuteronderwijs klas 1 Mielen SEPTEMBER 2017 Informatieavonden lager onderwijs peuterklas Begin schooljaar 3 4 5 6 7 8 9 Oudercomité 10 11 12 13 14 15 16 Oudercomité

Nadere informatie

Verslag vergadering Twincoté Uitnodiging vergadering

Verslag vergadering Twincoté Uitnodiging vergadering Verslag vergadering Twincoté Uitnodiging vergadering 23 oudercomité. oktober 2018 Aanwezig: Juf Kirsten, Juf Sofie, Kirsten, Werner, Koen, Lin, Els, Hilde Verontschuldigd: Juf Karolien, Jo, Esmerald,Ann,

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM?

OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM? OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM? VLAAMSE CONFEDERATIE VAN OUDERS EN OUDERVERENIGINGEN, 2006 GEBASEERD OP DE BROCHURE VAN SCHOOLOPBOUWWERK BRUSSEL WAT IS EEN OUDERRAAD? Een ouderraad is een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov 1. Maandplanning NOVEMBER 2017 Wo 1 nov Herfstvakantie Do 2 nov Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov PROJECTDAG MIGRATIE 9u voormiddag 10u 11u overdag voorstelling

Nadere informatie

Vestigingseigen afspraken Huivelde

Vestigingseigen afspraken Huivelde Vestigingseigen afspraken Huivelde VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG Er is opvang voorzien van 7u. s morgens en tot 18 u. s avonds. Ouders brengen hun kinderen naar de eetzaal of halen hun kinderen daar op. s

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 29 juni 2018 Het schooljaar is alweer voorbij. We sloten het schooljaar op een fijne manier af

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

VERSLAG BESTUURSVERGADERING OUDERCOMITÉ 21 NOVEMBER 2016 OM 20 UUR TOT 22 UUR - LERAARSLOKAAL. Aanwezigheidslijst: Besproken Agenda Punten:

VERSLAG BESTUURSVERGADERING OUDERCOMITÉ 21 NOVEMBER 2016 OM 20 UUR TOT 22 UUR - LERAARSLOKAAL. Aanwezigheidslijst: Besproken Agenda Punten: VERSLAG BESTUURSVERGADERING OUDERCOMITÉ 21 NOVEMBER 2016 OM 20 UUR TOT 22 UUR - LERAARSLOKAAL Aanwezigheidslijst: Aanwezigen: Verontschuldigd: Uitgenodigd: (D) Directie - (L) Leerkracht Valerie, Vanya,

Nadere informatie

Aanwezig onderwijzend personeel : Lilly Briers, Katty Matterne, Koen Mombaerts, Anja Reniers, Katleen Nassen, An Roosen

Aanwezig onderwijzend personeel : Lilly Briers, Katty Matterne, Koen Mombaerts, Anja Reniers, Katleen Nassen, An Roosen VERGADERING OUDERCOMITE donderdag 22/11/2012 Aanwezig : Liesbeth Vandervelpen, Katleen Nassen, David Lodewyckx, Wendy Henot, Vercammen Christel, Anja Fruyt, Ilse Bollen, Sophie Homans, Kim Soetaers, Peter

Nadere informatie

VERSLAG SLOTVERGADERING 04 JUNI 2012

VERSLAG SLOTVERGADERING 04 JUNI 2012 VERSLAG SLOTVERGADERING 04 JUNI 2012 1) Aanwezigen Kathleen STORME, Joris ROOSE, Veronique VANDENEYNDE, Muriel DUMAREY, Mieke DEROUS, Johan LOGGHE (na vergadering schoolbestuur), Wim VYNCKE, Wim GYBELS,

Nadere informatie

Verslag vergadering Oudercomité 24 september 2013

Verslag vergadering Oudercomité 24 september 2013 Verslag vergadering Oudercomité 24 september 2013 Aanwezig: Luc Vanspauwen, Sandra Brands, Mia Olefs, Miriam Vandecaetsbeek, Didier Renwa, Guy Van Aken, Davina Hamal, Greet Knaepen, Jan Cuypers, Leen Neven,,

Nadere informatie

Ouderraad. Datum vergadering: 23 september Status verslag: Voorlopig Definitief Verslaggever: Ann Vertommen. 21 oktober 2014

Ouderraad. Datum vergadering: 23 september Status verslag: Voorlopig Definitief Verslaggever: Ann Vertommen. 21 oktober 2014 Datum vergadering: 23 september 2014 Status verslag: Voorlopig Definitief Verslaggever: Ann Vertommen Ouderraad Volgende vergadering: 21 oktober 2014 Aanwezig Verontschuldigd Victor Dries,Yo Wouters,Marianne

Nadere informatie

Onze slogan voor dit schooljaar:

Onze slogan voor dit schooljaar: Onze slogan voor dit schooljaar: Agenda 01.05.2017: Feest van de Arbeid = geen school! 07.05.2017: Eerste Communie in de kapel te Varenwinkel om 9 uur Iedereen van harte welkom! 08.05.2017: Project dode

Nadere informatie

Verslag vergadering: oudercomité

Verslag vergadering: oudercomité Verslag vergadering: oudercomité datum 24/09/2018 tijd plaats aanwezig 20u Refter De KIM Ouders / grootouders, leerkrachten en directie voorstelling leden Vertegenwoordiging van ouders, grootouder, leerkrachten

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2010

Nieuwsbrief December 2010 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief December 2010 KERSTVAKANTIE Vanaf vrijdagmiddag 24 december 12u00 tot en met zondag

Nadere informatie

Ouderraad De Zeppelin

Ouderraad De Zeppelin VZW KB EN BLOH DIESTSESTEENWEG 11, 3540 HERK-DE-STAD Ouderraad De Zeppelin Verslag van de vergadering van 8-09-2011 Aanwezig: Jerome, Bart, Geert, Ingrid, Wendy, Anneleen, Yves, Dirk, Han, Joris, Petra

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Helm Op Fluo Top! We zetten door in december! De donkere maanden van het jaar zijn weer aangebroken. Daarom besteden we graag extra aandacht aan zichtbaarheid

Nadere informatie

FEBRUARI 2016. FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u namiddagspeeltijd. 1.

FEBRUARI 2016. FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u namiddagspeeltijd. 1. 1. Maandplanning FEBRUARI 2016 FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u speeltijd Voorstelling Door dik en dun Voorstelling Door dik en dun redactieraad Bernarduske

Nadere informatie

Welkom in onze onthaalklas!

Welkom in onze onthaalklas! Welkom in onze onthaalklas! e-mail: gbs.depuzzel.vorst@gmail.com 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze school! Dit boekje bevat interessante en belangrijke informatie over de school en onze onthaalklas.

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Woensdag samdag : Halen we ons doel? Als er in december 5 kinderen meer gemeten worden die strappend of carpoolend naar school komen, trakteren we met pannenkoeken!

Nadere informatie

Verslag ouderraad KVRI 19/11/2019

Verslag ouderraad KVRI 19/11/2019 Verslag ouderraad KVRI 19/11/2019 1.Goedkeuring verslag van de vorige vergadering. Verslag goedgekeurd 2.Nieuws uit het KVRI * Momenteel vooral bezig met de onderwijshervorming in een veranderteam. Start

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand november: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet.

VERKEER. Actiepunt maand november: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. VERKEER Actiepunt maand november: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. Helm Op Fluo Top! De donkere maanden van het jaar zijn weer aangebroken. Daarom besteden we graag extra aandacht aan zichtbaarheid

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 2014

NIEUWSBRIEF december 2014 www.tjongerschool.nl tjongerschool@debasisheerenveen.nl NIEUWSBRIEF december 2014 Van de directie: Inmiddels zijn we een aantal maanden op weg en in deze periode heb ik veel onderzoek gedaan, geobserveerd

Nadere informatie

September: schooljaar

September: schooljaar Beste ouders, September: schooljaar 2015-2016 Klaar voor een nieuwe start? Wij zijn er in ieder geval klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z n allen de draad weer op. Een lekje verf hier

Nadere informatie

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap!

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Beste ouder Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Ingrid Van Roy & Rose Vanhese Directeurs Basisonderwijs SCHOOLKALENDER volledig

Nadere informatie

Onthaalmap Oudercomité

Onthaalmap Oudercomité Onthaalmap Oudercomité 2013-2014 Welkom als actief lid van het oudercomité. Om je integratie te bevorderen is er deze onthaalmap. Deze map bevat verschillende documenten omtrent de werking van het oudercomité.

Nadere informatie

Verslag ouderraad van 02 februari 2012 :

Verslag ouderraad van 02 februari 2012 : Verslag ouderraad van 02 februari 2012 : Aanwezig : Ilona, Vicky, Isabelle, Kristoff, Greet, Sofie, Lien, Karen, Wendy, Evy, directeur Jan Verontschuldigd: Juf An, Joke, Sonja, Sigrid, Marian, Peter AGENDA:

Nadere informatie

Onze slogan voor dit schooljaar:

Onze slogan voor dit schooljaar: Onze slogan voor dit schooljaar: Agenda 05.06.2017: Pinkstermaandag = geen school! 07.06.2017: Minitennis in de Mixx (nm) 2 de en 3 de graad 11.06.2017: SCHOOLFEEST!!! Iedereen van harte welkom! Je kind

Nadere informatie

Onze slogan voor dit schooljaar:

Onze slogan voor dit schooljaar: Onze slogan voor dit schooljaar: Agenda 01.02.2017: Bibbezoek 1 ste, 2 de en 3 de graad 06.02.2017: Informatievergadering Eerste Communie 2 de leerjaar 11.02.2017: EETDAG t.v.v. onze school!! U komt toch

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Aanwezig: Iliana, Mevr.Bossu, Mevr.Glorieux, Fauve, Shana, Veronique, Jolien

Aanwezig: Iliana, Mevr.Bossu, Mevr.Glorieux, Fauve, Shana, Veronique, Jolien Naam vakwerkgroep: leerlingenraad 3 de graad Datum: 21/11/2013 Aanwezig: Iliana, Mevr.Bossu, Mevr.Glorieux, Fauve, Shana, Veronique, Jolien Verontschuldigd: 5OH (stage) Verslag opgemaakt door Mevr.Glorieux

Nadere informatie

: Oudercontacten Kleuterschool : Voorstelling Ten Velde door Bib. Vanaf 2 de graad

: Oudercontacten Kleuterschool : Voorstelling Ten Velde door Bib. Vanaf 2 de graad Agenda 04.12.2017: Oudercontacten Kleuterschool 05.12.2017: Sint en Piet op bezoek. We kijken er al naar uit! 07.12.2017: Voorstelling Ten Velde door Bib. Vanaf 2 de graad 12.12.2017: Ars Valendi voormiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders

Nieuwsbrief voor ouders Scholengroep ARKORUM vzw Vrije basisschool SPANJESCHOOL - DE TASSCHE Vierwegstraat 195 8800 Roeselare Krommestraat 2 8850 Ardooie tel. 051/ 20 70 87 & 051/28 05 70 ( Tassche) info@spanjeschool.be Nieuwsbrief

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. VERKEER Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. Woensdag samdag : Woensdag is het Samdag. De boodschap is simpel: elke woensdag fietsen en stappen zoveel mogelijk kinderen naar

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

Protocol continurooster CBS de Regenboog

Protocol continurooster CBS de Regenboog Protocol continurooster CBS de Regenboog Waarom een continurooster? 1.1 Inleiding Voor de Regenboog heeft het invoeren van een continurooster een aantal redenen. Deze voordelen zijn zowel pedagogisch als

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Donderdag 29 juni 2017 Morgen is het schooljaar alweer voorbij. We sloten het schooljaar op een fijne

Nadere informatie

VERSLAG LAATSTE VERGADERING OUDERCOMITÉ SCHOOLJAAR

VERSLAG LAATSTE VERGADERING OUDERCOMITÉ SCHOOLJAAR VERSLAG LAATSTE VERGADERING OUDERCOMITÉ SCHOOLJAAR 2010-2011 OUDERCOMITÉ Met een voor uw kind 1. Aanwezigen Dominique RYNGAERT, Hilde BEERNAERT, Johan LOGGHE, Joris ROOSE, Daisy HUBRECHTS, Mieke DEROUS,

Nadere informatie

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten.

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Het krantje DECEMBER 2016 Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Je vindt hier zowel informatie rond voorbije evenementen, als mededelingen rond aankomende

Nadere informatie

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief:

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek Solveldweg 8B 3384 Wever Nieuwsbrief april Beste ouders Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: BEZOEK

Nadere informatie

Aanwezigheidslijst: Agenda: VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar Katleen, Bart (D), Vanessa (D), Valerie, Vanya

Aanwezigheidslijst: Agenda: VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar Katleen, Bart (D), Vanessa (D), Valerie, Vanya VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar 23.05.2016 Aanwezigheidslijst: Aanwezigen: Verontschuldigd: Uitgenodigd: Katleen, Bart (D), Vanessa (D), Valerie, Vanya Juf Eline (D) Directie

Nadere informatie

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag)

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag) Verslag vergadering schoolraad van 5 oktober 2017 Aanwezigen: Pedagogische raad Ouderraad Lokale gemeenschap Directie Juf Lut Juf Nan Juf Nicole Heidi Lenaerts Pieter Heymans Hans Coessens Hilde Van Wichelen

Nadere informatie

HERFSTVAKANTIE VAN ZATERDAG 28 OKTOBER T/M ZONDAG 5 NOVEMBER

HERFSTVAKANTIE VAN ZATERDAG 28 OKTOBER T/M ZONDAG 5 NOVEMBER BELBRIEF november 2017 ZWEMMEN op vrijdag voor L2 en L3 27 oktober 10 17 24 november PRAKTISCHE WEETJES BEDANKT AAN ALLE OUDERS voor uw hulp, de vele lekkernijen die gemaakt werden voor het buffet, de

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 20 nummer 1

Kleutercontact jaargang 20 nummer 1 Kleutercontact jaargang 20 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk! Kleuterkrant November & December 2013 Kerstviering In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal te Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Lei Gielen

Nadere informatie

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos 6 8470 Gistel 059 27 63 63 info@gravenbos.be www.gravenbos.be NIEUWSBRIEF WOORDJE VAN DE DIRECTEUR NIEUWJAARSRECEPTIE Naar jaarlijkse gewoonte

Nadere informatie

Aanwezigheidslijst: Agenda: Volgende vergaderingen: VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar

Aanwezigheidslijst: Agenda: Volgende vergaderingen: VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar 18.01.2016 Aanwezigheidslijst: Aanwezigen: Verontschuldigd: Uitgenodigd: Gastspreker: (D) Directie - (L) Leerkracht Agenda: Agenda Onderwerpen

Nadere informatie

verslag vergadering 28 maart 2012

verslag vergadering 28 maart 2012 verslag vergadering 28 maart 2012 Vergaderzaal parochiaal centrum aanwezig : Stef Van Ighem, Inge Hermans, Kristel Thiron, Tiny Tollenaere, Griet Cornelis (leden ouderraad) Bea Van Britsom, Nadine Amelinckx,

Nadere informatie

Hang mij op het prikbord

Hang mij op het prikbord Hang mij op het prikbord Maandag 1 september 2O14: Dinsdag 2 september 2014: Woensdag 3 september 2014: inzetten. Donderdag 4 september 2014: Vrijdag 5 september 2014: Maandag 8 september 2014: Dinsdag

Nadere informatie

Beste ouders, beste kinderen,

Beste ouders, beste kinderen, Beste ouders, beste kinderen, Hebben jullie een leuke vakantie gehad? Dit is de 1 e nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. Elke maand krijg je een nieuwsbrief met daarin o.a. algemene informatie van de

Nadere informatie

Verslag ouderraad 22/11/2016

Verslag ouderraad 22/11/2016 Verslag ouderraad 22/11/2016 Aanwezig Juf Hilde, juf Chris, juf Veerle, juf Ilse, juf Martine, juf Maxime, Kurt, Klaas, Marjolein, Kris, Karen, Alexandra, Elke, Mario, Joris, Bart Inhoud Aanwezig... 1

Nadere informatie

HEBBEN JULLIE DE MOOIE POSTER IN DE HAL AL BEWONDERD???

HEBBEN JULLIE DE MOOIE POSTER IN DE HAL AL BEWONDERD??? BELBRIEF december 2017 ZWEMMEN: 1 december : L2 en L3 8 december : L2 en L3 Laatste keer zwemmen voor deze klassen 15 december : L1 en L4 22 december : L1 en L4 Enkel op vrijdag kan je een badmuts kopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong Beste ouders, De zomervakantie loopt stilaan ten einde Wij hopen dan ook dat jullie genoten hebben van een deugddoende vakantie. KALENDER Opendeurdag 31.08.2013 van 13u30 15u30

Nadere informatie

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen,

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, Amstelveen, oktober 2014 Beste ouders en/of verzorgers, Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, volg leerkrachten vroeg. De Oudercommissie heeft de leerkrachten

Nadere informatie

Vrije Technische Scholen Buitengewoon Secundair Onderwijs

Vrije Technische Scholen Buitengewoon Secundair Onderwijs Vrije Technische Scholen Buitengewoon Secundair Onderwijs Vakkundig Toekomstgericht Sociaal Leerlingenraad Deelnemers Ruben Smet 355 A LA WS Enzo Bloemen TB Yliano Kets 3TB51 V Inge Luyckx Kay Bols 341

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

1 e samenkomst Oudercomité - 21 september 2017 leraarslokaal: 19:30 22:15u

1 e samenkomst Oudercomité - 21 september 2017 leraarslokaal: 19:30 22:15u 1 e samenkomst Oudercomité - 21 september 2017 leraarslokaal: 19:30 22:15u Aanwezig: Hilde, Sofie, Evelien, An M, An DK, Sara, Kim, Leen V., Vanessa, Koen. Verontschuldigd: Evelien J., Sonje B., Tom, Anja,

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Beste ouders Het nieuwe schooljaar is gestart, onze kinderen raken stilaan gewend aan hun nieuwe klas, hun nieuwe juf of meester. met een nieuwe manier van werken, nieuwe regels

Nadere informatie

Sint-Romboutscollege Mechelen

Sint-Romboutscollege Mechelen Sint-Romboutscollege Mechelen Nieuwsbrief 3, Oktober Beste ouders, beste leerlingen VOORWOORD Voorwoord Geen leerlingen op de speelplaats en toch veel beweging. Verhalen over strafstudies, over kinderstreken

Nadere informatie

Oudercomité 30/11/2017

Oudercomité 30/11/2017 Oudercomité 30/11/2017 Aanwezig: Liesbeth en Ingrid (co-voorzitterschap), Jonas, Isabelle, Els, Nele (verslag) Verontschuldigd: Marieke, Rob, Elke, Lien, Ans, Ruben, Sarah Deel 1 Ouders + directie Evaluatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2012

Nieuwsbrief December 2012 Nieuwsbrief December 2012 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Kerstvakantie P 1 Naar de BIB P 1 Dag van Soep op de stoep

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk! Kleuterkrant November & december 2014 In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal in Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Jan beleefden wij dit

Nadere informatie

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag?

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag? Periode 1 + 2 (rapport 1) Veilig leren lezen: groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen

Nadere informatie

VERSLAG OUDERRAAD 16/10/ Nakijken ouderraad ledenlijst 2. Goedkeuring verslag vergadering 16/09/2013

VERSLAG OUDERRAAD 16/10/ Nakijken ouderraad ledenlijst 2. Goedkeuring verslag vergadering 16/09/2013 16/10/2013 Aanwezig Verontsch. Aanwezig Verontsch. Aanwezig Verontsch. x Greet X Pieter X gie X Griet V X X X X X x Sofie L X nick verslag Isabelle X Srivaidehirui Bart X X X Chris X X Tineke X Els DT

Nadere informatie

Ouders: Grietje, Andreas, Aleksandra, Niels, Kelly, Leen, Petra, Carl, Tom, Vanessa, Veerle, Johan

Ouders: Grietje, Andreas, Aleksandra, Niels, Kelly, Leen, Petra, Carl, Tom, Vanessa, Veerle, Johan Verslag ouderraad Kleuterschool Sint Jansschool Leuven Aanwezig : Ouders: Grietje, Andreas, Aleksandra, Niels, Kelly, Leen, Petra, Carl, Tom, Vanessa, Veerle, Johan (als ik nog iemand niet vermeld heb

Nadere informatie

Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon

Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon Schoolreglement schooljaar 2015-2016 1 Beste ouder, Ons schoolreglement bestaat uit verschillende delen. Het eerste deel bevat heel wat nuttige informatie en

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering Oudercomité Harlekijn

Verslag Algemene vergadering Oudercomité Harlekijn Verslag Algemene vergadering Oudercomité Harlekijn Aanwezig: Aanwezig: Karin, Juliette, Sabien, Diana, Hélène, Jan Nieuwe leden: Ward, Els, Bart Verontschuldigd: Geert, Kristien, Nancy, Lieve School: directie

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING 28 APRIL 2015

VERSLAG VERGADERING 28 APRIL 2015 VERSLAG VERGADERING 28 APRIL 2015 Datum: 3 mei 2015 Aanwezigen: Danny Van Buggenhout Anne Verlinden Marie-Renée Strijckmans Hans De Hertogh Lucille De Roy- Yvette Vereeken Sabin Van Roy Veerle Beeckman

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

VERSLAG. Verslag 3 e Vergadering Ouderraad Dinsdag 7 november :00 22:30 uur Vergadering belegd door bestuur ouderraad

VERSLAG. Verslag 3 e Vergadering Ouderraad Dinsdag 7 november :00 22:30 uur Vergadering belegd door bestuur ouderraad VERSLAG Verslag 3 e Vergadering Ouderraad Dinsdag 7 november 2017 20:00 22:30 uur Vergadering belegd door bestuur ouderraad 20.00 20.10 u : Verwelkoming. Aanwezigheden: 1A An Chrisall 1B Nathalie 2A, 6B

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF Maandag 1 Geen school: Dag van de Arbeid Dinsdag 2 Les over verslavingen L6 Woensdag 3 Donderdag 4 Turnen L1-L2 Les afval

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Vestigingseigen afspraken Durmen

Vestigingseigen afspraken Durmen Vestigingseigen afspraken Durmen VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG Er is opvang voorzien van 7u. s morgens en tot 18 u. s avonds. Ouders brengen hun kinderen zelf naar het lokaal van de opvang of halen hun kinderen

Nadere informatie

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling)

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling) Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 Agenda oktober 2017 Maandag 2 oktober Dinsdag 3 oktober Donderdag 5 oktober Vrijdag

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

Aanwezigheidslijst: Agenda: Volgende vergaderingen: VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar

Aanwezigheidslijst: Agenda: Volgende vergaderingen: VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar VERSLAG Vergadering Oudercomité GO! De Blokkendoos - Aartselaar 20.06.2016 Aanwezigheidslijst: Aanwezigen: Katleen, Bart (D), Valerie, Vanya, Veerle B, Sara Verontschuldigd: Vanessa (D) Uitgenodigd: Juf

Nadere informatie

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar.

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. Allerlei 2012-2013 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf 12u50 tot 15u30.

Nadere informatie

V o o r w o o r d. Beste kinderen, beste ouders,

V o o r w o o r d. Beste kinderen, beste ouders, V o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, De eerste twee maanden van het nieuwe schooljaar zitten er intussen op. De lagere schoolkinderen hebben reeds een eerste evaluatie meegekregen. Indien u

Nadere informatie

t Fonteintje Vrije Basisschool Passendale Jaargang 11 1

t Fonteintje Vrije Basisschool Passendale Jaargang 11 1 t Fonteintje Vrije Basisschool Passendale Jaargang 11 1 Schooljaar 2014-2015 Om te beginnen De eerste schooldag van dit schooljaar ligt al een tijdje achter ons en we hopen dat alle kinderen goed gestart

Nadere informatie

Verslag ouderraad 28 januari 2016

Verslag ouderraad 28 januari 2016 Verslag ouderraad 28 januari 2016 Aanwezig: Kurt, Johan, Laila, Fahaima, Mario, Karen, Klaas, Ellen, Marie, Veerle, Joris, juf Hilde, juf Stephanie, juf Marijke, juf Karin D 1. Verwelkoming nieuwe leden

Nadere informatie

Verslag vergadering ouderraad dinsdag 25 april 2017

Verslag vergadering ouderraad dinsdag 25 april 2017 Verslag vergadering ouderraad dinsdag 25 april 2017 Kernbestuur ouderraad Naam Anja Smet Annelies De Beuf Cindy Verdoorent Edwige Cardoen Geert Vanhove Ines Van Buynder Karin De Lamper Kristof Van der

Nadere informatie

Infoboekje september 2018

Infoboekje september 2018 Infoboekje september 2018 Even stilstaan Hier ben ik, onderweg, met mijn verhaal, met mijn gezelschap, met mijn ervaring. Daar ben jij, onderweg, met jouw verhaal, met jouw gezelschap, met jouw ervaring.

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u

VERSLAG. Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u VERSLAG Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u Laatste verslag 1. brandpreventie : eerste brandoefening dit schooljaar al achter de rug, verliep vlot en binnen de tijd. Volgende brandoefening

Nadere informatie

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele

G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele G.B.S.N. Gemeentelijke Basisschool Nevele Vergadering van woensdag 10 december 2014 Oudercomité AW AW AW Bart De Ketelaere A Jan Naessens V Conny De Pestel Els Tijtgat A Maaike De Porre V Steven De Clerck

Nadere informatie

boot boot brugschool ouders brugschool ouders {ONTZETTEND TREFFEND}

boot boot brugschool ouders brugschool ouders {ONTZETTEND TREFFEND} boot boot brugschool ouders brugschool ouders {ONTZETTEND TREFFEND} {ONTZETTEND TREFFEND} schooljaar 2015-2016 werking Met veel enthousiasme stellen we u de werking van het oudercomité van de Brugschool

Nadere informatie

Een terugblik op het kerstontbijt, de warme markt en onze lichtjeswandeling, op weg naar Kerst

Een terugblik op het kerstontbijt, de warme markt en onze lichtjeswandeling, op weg naar Kerst Warme wensen 2019 steek de vuren aan meer dan ooit hoopvol een gloednieuw begin NIEUWSBRIEF januari I 2019 6 Carol Aust- Keeping warm Een terugblik op het kerstontbijt, de warme markt en onze lichtjeswandeling,

Nadere informatie