SMART(E) naar Sectie Hardrijden IJssportvereniging Alblasserwaard

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SMART(E) naar Sectie Hardrijden IJssportvereniging Alblasserwaard"

Transcriptie

1 SMART(E) naar 2018 Sectie Hardrijden IJssportvereniging Alblasserwaard

2 SMART(E) naar 2018 Mei 2014 Voor het beleid van de sectie tot 2018 willen we een aantal plannen realiseren om zo het functioneren van de sectie te verbeteren, meer mogelijkheden te creëren en zo de sectie verder te ontwikkelen en aantrekkelijk te maken. Het is niet de bedoeling om het hele beleid dat nu word gevoerd volledig over boord te gooien, maar het kan zeker geen kwaad nieuwe plannen en kansen tot uitvoer te brengen en te schaven/veranderen aan bestaande situaties. De plannen worden volgens het SMART(E) principe op papier gezet en dit word tijdens het gehele traject als leidraad gebruikt. SMART(E) staat (in ons geval) voor (de aanleiding),,,,,. Met behulp van deze werkwijze kunnen we in het kort omschrijven waar het om gaat, wat het doel is, en hoe we het doel willen bereiken, inclusief een tijdsaspect. Wanneer aan het punt gewerkt gaat worden zal er natuurlijk een grotere uitwerking nodig zijn. Jaarlijks evalueren we tijdens de trainersvergadering in voorbereiding op de zomertraining de status van de openstaande punten, sluiten we punten af, voegen we indien nodig punten toe en benoemen we een nieuwe projecteigenaar van het nieuwe punt. Sectiebestuur Hardrijden

3 Wedstrijden rijden voor de jeugd bevorderen Het aantal jeugdlicenties voor rijders vanuit het jeugdschaatsen moet omhoog om doorstroming vanuit de sectie jeugdschaatsen naar het hardrijden te bevorderen. Toename van nu 10 naar licenties Sinds het afgelopen jaar word er door de baancommissie in Breda 2x per seizoen een wedstrijd georganiseerd waaraan jeugdleden van 9-11 jaar aan kunnen meedoen. De ideale manier om met de wedstrijdsport in aanraking te komen. Vanuit het jeugdschaatsen moeten 1 of 2 trainers de spreekwoordelijke kar trekken. De jeugdleden vertrouwen hun eigen trainers meer dan een vreemde trainer bij het hardrijden. Het is ook leuk voor de trainers om hun eigen rijders de coachen. De sectie hardrijden draagt zorg voor de inschrijving en begeleiding van de trainers tijdens de eerste wedstrijd. Een duidelijke toename (25% per jaar) van het aantal leden met licentie vanuit het jeugdschaatsen Tot 2018 Jaarlijkse opname van het aantal deelnemers aan de wedstrijden + het aantal jeugdlicenties.

4 De zandloper verdeling qua leeftijd en activiteit binnen de sectie hardrijden meer laten ombuigen naar een piramide vorm. De leeftijdscategorie tussen 25 en 40 moet een ongeveer net zo grote bezetting hebben als de categorie 40+. Ondanks het niveauverschil in de verschillende leeftijdscategorieën is het gezelliger om met mensen van dezelfde leeftijd te blijven trainen. Dit is in de sectie hardrijden in mindere mate aanwezig. Sinds 1 seizoen bestaat er groepje actieve rijders in de categorie Het stroomschema van een redelijk actief lid binnen de sectie hardrijden kenmerkt zich door het instromen vanuit de jeugd of 1 e jaars hardrijden naar de kweekvijver, de clubselectie en als laatste eigen initiatief, minimaal gefaciliteerd door de sectie. Buiten de kweekvijver zijn er groepen genoeg (brede basis), terwijl er naast en na de clubelectie weinig mogelijkheden zijn om te trainen met leeftijdgenoten. (smal middenstuk). Bij het eigen initiatief zijn er enkele groepen actief die de rest van de sectie betreffen (zeer uiteenlopend qua leeftijd) (breed eindstuk). De hoeveelheid leden is meestal goed af te lezen aan de hoeveelheid verschillende groepen op een trainingsavond (zomer+winter). Daarnaast kan heel feitelijk worden gekeken in de ledenlijsten of er verbetering optreedt. Maar ik denk dat er aan de leden van de selectie gevraagd mag worden, stel dat de clubselectie stopt of 1. ze verder zouden gaan, 2. in een andere groep zouden willen trainen (niveau), 3. genoeg mogelijkheden zien binnen onze club om lid te blijven. Ook de niet-leden van de sectie in de leeftijdscategorie moet worden gevraagd of 1. ze verder zouden gaan indien er leden bijkomen van andere groepen (niveau+hoeveelheid), 2. genoeg mogelijkheden zien binnen onze club om lid te blijven. Dit alles kan worden bereikt via een enquête onder de leden. Via een poll op internet. Of door naar de leden toe te stappen waarop dit betrekking zou kunnen hebben (leeftijd18-25). Daarnaast zal er binnen de vereniging een actieve ondersteuning moeten zijn voor leden die naast de selecties (kweekvijver+clubselectie) willen trainen. (ploegje Metallura) Deze ondersteuning moet voortkomen in het uitdragen van openheid en gezelligheid (elk lid van de vereniging zou moeten kunnen meedoen). En het leveren van een betrokken trainer, die door het sectiebestuur moet worden aangesteld en besproken. De piramidevorm heeft als resultaat dat er altijd mensen zijn die voor de gezelligheid zijn gebleven, meer voor de vereniging willen doen, omdat ze ervaringen hebben. Over het wel en wee in de vereniging, maar ook over trainingskampen, opleidingen, trainingsstructuren, trainerschap, jury, bestuur enz. Daarnaast kan het sectiebestuur zich profileren als een sectie voor ieder lid, vanaf jong tot oud, mits ze gemotiveerd zijn om met snelheid te trainen > Jaarlijkse evaluatie van de stand van zaken zoals behoefte en omvang van de groep(en).

5 Vrouwen in het Sectiebestuur In het sectiebestuur hardrijden zitten geen vrouwen, dit terwijl de leden van de selectie voor ¼ uit vrouwen bestaat. Het is wenselijk dat dit in het sectiebestuur ook terug te zien is. 1 a 2 vrouwen maken onderdeel uit van het sectiebestuur Bij het terug treden van een bestuurslid van het sectiebestuur moet in eerste instantie de opvolging alleen bij vrouwen gezocht worden. Toetreding van een vrouw tot het sectiebestuur. Tussen , directe actie is niet noodzakelijk Jaarlijkse evaluatie naar status

6 Het introduceren van clubkleding voor alle (hardrijders)leden De IJA heeft op dit moment geen clubkleding omdat vanuit het verleden de IJA leden niet met een verplichting van afname van kleding wilde confronteren om hiermee een extra drempel en kosten te voorkomen. Toch is er bij een aantal leden wel de wens om clubkleding beschikbaar te stellen. Met name nieuwe leden worstelen nog al eens met de aanschaf van nieuwe kleding voor het schaatsen. Vaak door onwetendheid welke kleding geschikt is voor het schaatsen. Daarnaast is schaatskleding vrij duur wat naast de kosten voor schaatsen en het abonnement voor het schaatsen de sport vrij duur maakt. De Striene, een ijsclub in het gewest, heeft clubkleding welke voor het grootste gedeelte is gesponsord. Leden kunnen per jaar clubkleding huren. Na een jaar komt alle kleding terug bij de club om vervolgens het jaar erop weer verhuurd te worden. Hiermee worden de kosten die gemaakt worden om te gaan schaatsen gedrukt, en krijgt een club een meer uniforme uitstraling. Er is clubkleding beschikbaar voor leden. Overleg plannen met verenigingen die gebruik maken van clubkleding, nagaan wat ze hebben gedaan om dit mogelijk te maken, nagaan hoe het verhuurproces in zijn werk gaat, opslag van kleding, sponsoring, mogelijkheden nagaan of dit toepasbaar is op de IJA. Plan van Aanpak maken om clubkleding binnen de vereniging mogelijk te maken. Voor alle leden moet er de mogelijkheid bestaan om clubkleding te kunnen huren of aan te schaffen. Tot 2018 Op basis van het Plan van Aanpak evaluatie momenten inplannen. Na realisatie jaarlijks controle naar behoefte en status van clubkleding.

7 Wisselende invulling van het clubkampioenschap Vanuit de leden van het hardrijden is de vraag gekomen om meer variatie aan te brengen in het clubkampioenschap. In het seizoen is hier een start mee gemaakt door de leden te laten kiezen tussen een 3 de afstand, een massastart of een ploegenachtervolging. Hieruit bleek dat er zowel een behoefte was aan een 3 de afstand en aan een massastart. Voorstel is nu om om het jaar een clubkampioenschap allround (met 3 de afstand) te houden, en ook om het jaar een afstandskampioenschap afstanden te houden, of een combinatie van 2 afstanden afgesloten door een massastart. Elk jaar een ander type clubkampioenschap met behoud van een 2 jaarlijks allround kampioenschap. Het sectiebestuur bepaald de invulling van het clubkampioenschap afstanden, deze invulling word besproken bij een reguliere vergadering van het sectiebestuur. Een clubkampioenschap met een variabele indeling, in de basis om het jaar een allround kampioenschap, het andere jaar een meer sprint of afstanden georiënteerd kampioenschap met een 3 de onderdeel. Vanaf seizoen Jaarlijks bij iedere trainersvergadering.

8 Een gezamenlijk trainingskamp voor alle (hardrijders)leden Clubs binnen het gewest, met name SSVB, organiseren aan het begin van het winterseizoen trainingskampen naar Inzell. Voor de binding met de leden, het groepsgevoel, het samen sporten zou het goed zijn als iets dergelijks ook door onze vereniging gerealiseerd kan worden. Dit hoeft niet specifiek een trainingskamp naar Inzell te zijn, maar kan ook gewoon in Nederland zijn. Een trainingskamp waar leden van het hardrijden of meerdere secties aan mee doen. In overleg gaan met verenigingen of begeleiding van de selectie/kweekvijver die een dergelijk kamp al vaker hebben georganiseerd. Tips opschrijven en daarna een stappenplan maken hoe dit te realiseren, wellicht in combinatie met bestaande groepen die al op kamp gaan. Een organisatie bestaande uit leden en trainers, ondersteund door het bestuur die in staat is om een trainingskamp te organiseren. Tenminste voor 2018 moet een trainingskamp georganiseerd worden waaraan alle leden van de sectie kunnen deelnemen. Tot 2018 Na de organisatie van het eerste kamp, een overleg met de betrokkenen, zowel begeleiding als deelnemers aan het kamp.

9 Inspraak Sectieleden op beleid van de sectie Het sectiebestuur hardrijden bestaat uit 6 leden, allen met diversie portefeuilles. Alle leden zijn actief binnen de sectie, echter het kan gebeuren dat niet leden op de juiste wijze worden vertegenwoordigd, een soort blinde vlek binnen het bestuur. Een bestuur zit meestal meerdere jaren, heeft ideeën, maar nieuwe frisse ideeën zijn altijd welkom. Voorstel is om een interim bestuurslid voor 1 jaar toe te voegen aan het sectiebestuur met dezelfde rechten en plichten als de overige leden. Een interim bestuurslid is een jaar lid van het sectiebestuur hardrijden. Vacature en sollicitatie mogelijkheid maken via de clubkrant en website met beschrijving van de functie en duur hier van. Een lid van de sectie die 1 jaar meedraait als bestuurslid in het sectiebestuur hardrijden. Vanaf seizoen Jaarlijks word met het interim bestuurslid besproken wat er is bereikt, wat de doelen waren, en of die doelen te realiseren waren.

10 Meer interactie met lokale kranten Bij gewestelijke wedstrijden, waar onze leden met enige regelmaat uitstekend presteren, zouden we als club zelf een berichtje kunnen schrijven naar één of meerdere kranten om de prestaties van onze rijders uit te lichten. Dit kan zowel een stimulans zijn voor de rijders zelf, als het bezorgen van een positief imago voor de club. We kunnen door deze grotere naamsbekendheid weer nieuwe leden aantrekken. Vermeldingen IJA in lokale kranten als het Kontakt, het Kompas, etc. Er zou bijvoorbeeld één mediaman/krant/klantcontact binnen onze club kunnen worden aangewezen die de artikelen aanlevert aan de lokale kranten. Diegene kan eventueel het schrijven van een artikel ook weer uitbesteden aan één van de rijders zelf. (zoals bij rennersclub Jan van Arckel veel gebeurd.) hiervoor ligt bij het sectiebestuur Grotere naamsbekendheid van de vereniging en sectie hardrijden binnen de Alblasserwaard en omliggende gemeenten. Toename van het ledenaantal door naamsbekendheid (selectiescherm op de inschrijfpagina maken: hoe ben je bij de IJA gekomen.) Seizoen Lopende het seizoen naamsbekendheid peilen, nagaan hoe nieuwe leden in contact zijn gekomen met de vereniging, maar ook bestaande leden vragen of ze de artikelen hebben gezien, gelezen, en wat ze er van vinden.

11 Trainingen/Workshops voor leden Om leden meer binding met de club te geven dan alleen maar een enkele training in de week willen we naast deze trainingen ruimte creëren om workshops of extra trainingen na de reguliere training te geven. Er zou b.v. een training bij een andere sectie gevolgd kunnen worden of een gast uitnodigen die over een specifiek onderwerp verteld. Binding met de club is met name bij leden die buiten een selectie vallen een zorgpunt. Door deze leden iets extra s te kunnen bieden waar ze vrijwillig aan kunnen deelnemen kan de binding met de vereniging en sectie worden vergroot. Er worden extra trainingen georganiseerd, binding van de leden met de sectie/vereniging is groter (meer deelname aan wedstrijden, zomertrainingen, activiteiten ontpooien voor de club) Vanuit het sectiebestuur moet budget gereserveerd worden en dit moet kenbaar gemaakt worden aan de trainers. De trainers hebben het initiatief om iets voor de leden te organiseren. Er worden elk jaar minimaal 1 a 2 extra trainingen en/of workshops georganiseerd waaraan alle leden van de sectie en mogelijke instroom vanuit het jeugdschaatsen kunnen meedoen. Seizoen trainingen/workshops aan het einde van ieder seizoen bij de trainersvergadering.

Jeugdplan. Versie 1.0. Maart 2012

Jeugdplan. Versie 1.0. Maart 2012 Jeugdplan 2012 Versie 1.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Blz. Hoofdstuk 1 - Inleiding... 3 Hoofdstuk 2 - De verantwoordelijkheid met betrekking tot de jeugd... 4 Hoofdstuk 3 - Werving nieuwe leden... 4 Hoofdstuk

Nadere informatie

Informatiefolder jeugdwielrennen

Informatiefolder jeugdwielrennen WTC DE AMSTEL Informatiefolder jeugdwielrennen Seizoen 2011 1-3-2011 Welkom bij de WTC de Amstel Uw zoon/dochter heeft belangstelling om te gaan wielrennen. Als wedstrijdwielervereniging zijn wij daar

Nadere informatie

Schaatswedstrijden voor de jeugd van IJCE

Schaatswedstrijden voor de jeugd van IJCE Schaatswedstrijden voor de jeugd van IJCE Everything you always wanted to know about competition but were afraid to ask Jos Dielis TC/Jeugdcie Jos Dielis 1 Contents 1. Welke wedstrijden zijn er?... 3 1.1.

Nadere informatie

Visie TZ&PC Proteus TWELLOSE WATERKRACHT ZWEMPLEZIER EN -PRESTATIES VOOR IEDEREEN

Visie TZ&PC Proteus TWELLOSE WATERKRACHT ZWEMPLEZIER EN -PRESTATIES VOOR IEDEREEN Visie TZ&PC Proteus 2015-2020 TWELLOSE WATERKRACHT ZWEMPLEZIER EN -PRESTATIES VOOR IEDEREEN TZ&PC PROTEUS De Twellose Zwem & Poloclub Proteus (TZ&PC Proteus) is een zwemsportvereniging in het Gelderse

Nadere informatie

Doel en inhoud van deze presentatie

Doel en inhoud van deze presentatie Doel en inhoud van deze presentatie Verbeteren inzicht in wat een vitale verenigings organisatie maakt; Inzicht in het verbeteren van de kwalitatieve en kwantitatieve inzet van je trainerskorps; Do s and

Nadere informatie

Beleidsplan S.T.G. Elburg 2013-2018

Beleidsplan S.T.G. Elburg 2013-2018 Beleidsplan S.T.G. Elburg 2013-2018 Beleidsplan S.T.G. Elburg 2013-2018 1 Voorwoord Beste leden, Voor jullie ligt het beleidsplan 2013-2018; een leidraad waarmee we de komende jaren aan de slag gaan. De

Nadere informatie

Andere wensen of verwachtingen?

Andere wensen of verwachtingen? Doel en inhoud van deze workshop Verbeteren inzicht in wat een vitale verenigings organisatie maakt; Inzicht in het verbeteren van de kwalitatieve en kwantitatieve inzet van je trainerskorps; Do s and

Nadere informatie

TOELICHTING OP HET AANVRAGEN VAN ABONNEMENTEN

TOELICHTING OP HET AANVRAGEN VAN ABONNEMENTEN TOELICHTING OP HET AANVRAGEN VAN ABONNEMENTEN Algemene informatie Het lidmaatschap is doorlopend. Dit houdt in: U geeft aan op welke uren u wilt trainen. Deze trainingsuren blijven vanaf dat moment voor

Nadere informatie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie Revisie geschiedenis Rev nr Datum Door Aanpassing in tekst B 05-09-2013 RN - Wouts Thema trainingen bij selectie JJ voor de D-elftallen. - Jaarlijks eigen bijdrage voor sponsorkleding. (pagina 4) - Team

Nadere informatie

Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd

Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd 1. Inleiding Het bestuur van de Hockeyclub Nuenen heeft haar beleid samengevat in Het Nuenen Concept. Een beschrijving van Het Nuenen Concept is

Nadere informatie

Welkom Algemene ledenvergadering 5 oktober 2010

Welkom Algemene ledenvergadering 5 oktober 2010 Welkom Algemene ledenvergadering 5 oktober 2010 Missie IJCT IJCT wil een breedtesportvereniging zijn voor sport en bewegen en in het bijzonder een schaats hardrijvereniging met een trainingsaanbod dat

Nadere informatie

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0)

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0) Contourennota Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief 20 april 2009 (versie 1.0) INHOUDSOPGAVE Blz. 1. INLEIDING 3. 2. TOEKOMST SENIOREN SVMM VOETBAL

Nadere informatie

Selectieprocedure binnen handbalvereniging SV Zeeburg en indeling overige teams

Selectieprocedure binnen handbalvereniging SV Zeeburg en indeling overige teams Selectieprocedure binnen handbalvereniging SV Zeeburg en indeling overige teams Inleiding Wie voor SV Zeeburg kiest voor plezier én ambitie; plezier omdat wij kiezen voor attractief handbal, snel, dynamisch,

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

Beleidsplan TC Alkmaar

Beleidsplan TC Alkmaar Beleidsplan TC Alkmaar 2016-2019 Van Jan Nagelhout Datum 09-12-2015 Versie 0.4 Versie 1.0 Status Definitief Datum 27-01-2015 Distributielijst Rol Naam Review Goedk. Datum Versie Voorzitter TC Joost Bergsma

Nadere informatie

AZVD Beleidsplan triatlon 2010-2013

AZVD Beleidsplan triatlon 2010-2013 AZVD Beleidsplan triatlon 2010-2013 Beleidsplan Triatlon 2010 2013 Triatlon commissie 1 Versiebeheer Status Versie Datum Door Reden Concept 01 1-11-2009 Ruben Concept Eindversie 02 9-11-2009 Ruben Commentaar

Nadere informatie

Functiebeschrijving Hoofdtrainer selectie Rkvv Jeka:

Functiebeschrijving Hoofdtrainer selectie Rkvv Jeka: Functiebeschrijving Hoofdtrainer selectie Rkvv Jeka: Functie omgeving: De werkzaamheden worden verricht binnen de jeugdopleiding van Rkvv Jeka. De Hoofdtrainer richt zich op het uitvoeren van het beleid

Nadere informatie

Beleidsvisie BCNieuwerkerk

Beleidsvisie BCNieuwerkerk Beleidsvisie BCNieuwerkerk 2017-2022 Missie Visie Beleid BCN 2017.Docx 17-04-2017 1/8 Doel... 3 Leeswijzer... 3 Missie... 3 Visie... 4 Beleid... 5 1. Bestendig:... 5 a. Financieel gezond en betaalbaar...

Nadere informatie

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL IJshockeyschool Leiden Lions Welkom op onze ijshockeyschool! Voor veel kinderen is dit de eerste kennismaking met ijshockey... Voor sommigen zelfs de eerste kennismaking met ijs! IJshockey is een geweldige

Nadere informatie

Pupillen (en ouders) van DKIJV, DVIJC en IJsclub-Nootdorp

Pupillen (en ouders) van DKIJV, DVIJC en IJsclub-Nootdorp September 2017 Pupillen (en ouders) van DKIJV, DVIJC en IJsclub-Nootdorp Aanstaande zaterdag 30 september, is het eindelijk zover. Dan verwachten we jullie allemaal op het ijs van de Uithof. Hebben jullie

Nadere informatie

Lidmaatschap en abonnementsaanvraag Seizoen 2012-2013

Lidmaatschap en abonnementsaanvraag Seizoen 2012-2013 Lidmaatschap en abonnementsaanvraag Seizoen 2012-2013 Kudelstaart, 31 mei 2012, Beste STG VZOD leden, Het is weer zover! De ijsbanen maken zich alweer op voor het seizoen 2012-2013. Ook wij treffen onze

Nadere informatie

Gewestelijke selectiecriteria 2016/2017

Gewestelijke selectiecriteria 2016/2017 Inleiding Bij de selectie van schaats(t)ers wordt rekening gehouden met een behoorlijk aantal factoren. Door het opstellen van duidelijke selectiecriteria wordt getracht een zo groot mogelijke objectiviteit

Nadere informatie

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren)

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) DOELSTELLING Kwaliteitsverbetering in de (jeugd)opleiding en doorstroming naar de senioren Balans vinden en bewaken tussen recreatief en prestatief

Nadere informatie

Jeugdzaalvoetbal. Meer voetbal per m2

Jeugdzaalvoetbal. Meer voetbal per m2 KONILIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Jeugd Meer voetbal per m2 Vaker voetballen, sneller denken en sneller handelen Vaker voetballen in de zaal, op de straat en op het veld, leidt tot betere

Nadere informatie

WELKOM voorjaarsvergadering Baancommissie Den haag 2018

WELKOM voorjaarsvergadering Baancommissie Den haag 2018 WELKOM voorjaarsvergadering Baancommissie Den haag 2018 Agenda Agenda Terugblik seizoen 2017-2018 Start seizoen 2018-2019 o.a. bijeenkomsten Vooruitblik: informatieboekje (aanpassingen trainings- en wedstrijduren)

Nadere informatie

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 CONCEPT Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 JEUGDBESTUUR sv ENTER November 2012 Binden en Groeien Jeugdbestuur sv Enter 1 Inleiding Recent heeft

Nadere informatie

Overstappen naar het. Wedstrijdschaatsen en. wat nu?

Overstappen naar het. Wedstrijdschaatsen en. wat nu? Overstappen naar het Wedstrijdschaatsen en wat nu? Versie 2014 1 1 Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Voorwoord.3 3. Beleid ten aanzien van de trainingen... 4 3.1.Periodisering.. 4 3.1.1 Zomerperiode........4

Nadere informatie

Tussenevaluatie beleidsplan HB SC Joure 2007 2010 d.d. oktober 2009

Tussenevaluatie beleidsplan HB SC Joure 2007 2010 d.d. oktober 2009 Tussenevaluatie beleidsplan HB SC Joure 2007 2010 d.d. oktober 2009 Beleidsplan SC Joure 2007-2010 opgesteld in april/mei 2007 met draagvlak geledingen AB/topsport/breedtesport/sponsoring Doelstellingen

Nadere informatie

Plan van aanpak / toekomst visie TVC/BREDA

Plan van aanpak / toekomst visie TVC/BREDA Voetbal vereniging TVC-BREDA Sportpark "Kwakkelhut " Kwakkelhutstraat 102-104 4814 KR Breda Tel : 076-5148000 www.tvcbreda.nl Plan van aanpak / toekomst visie TVC/BREDA Inleiding: Er is besloten door het

Nadere informatie

Beleid Meetrainen Hogere Teams

Beleid Meetrainen Hogere Teams 1. Inleiding Dit document is bedoeld om het jeugdbeleid van HV Myra beter uit te kunnen leggen aan Myra leden en ouders van Myra leden. Het document is onderdeel van een serie beleidsdocumenten die bedoeld

Nadere informatie

Leren schaatsen bij DKIJV, kinderen en ouders

Leren schaatsen bij DKIJV, kinderen en ouders September 2018 Leren schaatsen bij DKIJV, kinderen en ouders De afgelopen winter hebben we van onze toppers op de olympische spelen kunnen genieten. Schaatsen is een fantastische oer-hollandse sport, die

Nadere informatie

Tot slot is nog informatie toegevoegd voor het huren en kopen van shorttrackspullen via de club en algemene informatie over de regiowedstrijden.

Tot slot is nog informatie toegevoegd voor het huren en kopen van shorttrackspullen via de club en algemene informatie over de regiowedstrijden. Aan: Alle SCT-leden; afdeling shorttrack Betreft: Informatie en aanvraag formulieren 2012/2013 BESTAANDE LEDEN INLEIDING Het nieuwe ijsseizoen staat al bijna weer voor de deur. Met deze memo informeren

Nadere informatie

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 1.1 Wat is selectie? 4 1.2 Waarom selecteren? 4 1.3 Selectie algemeen 4 1.4 Wat houdt selectie spelen in? 5 2.0 Doelstellingen 6 2.1 Uitgangspunten

Nadere informatie

Opbouw Presentatie. Missie. Kernwaarden. Do better. Did well. Bewust voortzetten. Projecten richting 2020

Opbouw Presentatie. Missie. Kernwaarden. Do better. Did well. Bewust voortzetten. Projecten richting 2020 Opbouw Presentatie Missie Kernwaarden Norm Gedrag Did well Do better Bewust voortzetten Projecten richting 2020 Missie HV Abcoude is een familieclub waar sportiviteit, prestatie en plezier hand in hand

Nadere informatie

Jeugdbeleid DFS Arnhem

Jeugdbeleid DFS Arnhem Jeugdbeleid DFS Arnhem Voor iedereen een plek bij DFS!! 1) Inleiding DFS Arnhem is een handbalclub, ontstaan uit een fusie tussen AHV Swift en AAC 1899 in 2017. De naam/afkorting DFS staat voor 'Door Fusie

Nadere informatie

Handboek Technische zaken

Handboek Technische zaken Handboek Technische zaken Handboek Technische Zaken 22 januari 2018 1 Handboek Technische zaken Hoofdstukken: 1- Inleiding 2- TBV`s Voorzitter Technische Commissie 3- TBV`s Technisch Jeugd Coördinator

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid

Vrijwilligersbeleid Vrijwilligersbeleid Het vinden en binden van (nieuwe) vrijwilligers 2016-2020 Voorwoord Voetbal is een teamsport en binnen de teamsport is samenwerken de sleutel tot succes. Dat geldt niet alleen binnen

Nadere informatie

Handboek Technische zaken

Handboek Technische zaken Handboek Technische zaken Handboek Technische Zaken 18 juli 2017 1 Handboek Technische zaken Hoofdstukken: 1- Inleiding 2- Organogram 3- TBV`s Voorzitter Technische Commissie 4- TBV`s Technisch Jeugd Coördinator

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1.LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

Visie en beleidsplan Jeugdopleiding sv Juliana 31

Visie en beleidsplan Jeugdopleiding sv Juliana 31 Visie en beleidsplan 2017-2020 Jeugdopleiding sv Juliana 31 De jeugdopleiding neemt een belangrijke positie in binnen de vereniging. Er wordt veel waarde gehecht aan kwalitatief goede jeugdspelers die

Nadere informatie

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken.

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken. Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult voelen. Daarom is

Nadere informatie

Selectiebeleid en -procedures

Selectiebeleid en -procedures Selectiebeleid en -procedures Oranje Wit is een professioneel georganiseerde vereniging die alle leden de gelegenheid geeft om op haar/zijn niveau korfbal te spelen. Ckv Oranje Wit Dordrecht Januari 2012

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement

Huishoudelijk regelement Bestuursstructuur van de fusie vereniging Er is een bestuur dat verantwoordelijk is voor het beleid en besturing van de vereniging. Het bestuur wordt in de uitvoering van het besturen van de club geholpen

Nadere informatie

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl)

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl) ZV de Bron Nieuws Nieuw seizoen Een nieuw seizoen is aangebroken, en het was tijd voor een nieuw logo. De tand des tijds had er aardig aan zitten knagen. Na verschillende creatieve concepten is het gelukt

Nadere informatie

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren)

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Nieuw Schoonebeek, 14 mei 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Ledenaantallen/elftalindeling

Nadere informatie

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen:

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen: Beleid Technische Commissie VV Gilze Het beleid van de Technische Commissie is een middel zijn om de doelstellingen van VV Gilze, te behalen. Door middel van dit document willen wij ons beleid transparant

Nadere informatie

Afdeling Sportontwikkeling en beleid Augustus 2016

Afdeling Sportontwikkeling en beleid Augustus 2016 Bijscholingsbeleid Technisch Kader Niveau 2 tot en met 5 Afdeling Sportontwikkeling en beleid Augustus 2016 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1. Introductie... 3 1.2. Begrippenlijst... 3 2. Bijscholingsbeleid

Nadere informatie

Appoldro 24 januari 2012

Appoldro 24 januari 2012 Appoldro 24 januari 2012 agenda opening mededelingen terugblik op vorig seizoen stand van zaken commissies / vooruitblik financiën wijziging statuten rondvraag sluiting terugblik sportief districts/regiocompetitie

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013

Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013 Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013 1. Inleiding Voetbalvereniging MVV 29 bestaat dankzij vrijwilligers. De ene vrijwilliger besteedt meer tijd aan MVV 29 dan een ander, maar dat geeft niet. Iedere

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. TiVoC

Algemene ledenvergadering. TiVoC Algemene ledenvergadering TiVoC Agenda Extra algemene ledenvergadering Het bestuur stelt zich voor Stemming nieuwe bestuursleden Presentatie Beleidsplan 2015-2020 Borrel Even voorstellen Voorzitter Harald

Nadere informatie

INTERNE SCOUTING

INTERNE SCOUTING INTERNE SCOUTING 2017-2018 RKVV WILHELMINA (Versie 1, 09 april 2017) Beleidsplan TC Wilhelmina Page 1 Interne scouting Interne scouting richt zich met name op het bevorderen van de doorstroom van niet

Nadere informatie

Voetbal technischezaken WERKPLAN 2013-2014

Voetbal technischezaken WERKPLAN 2013-2014 Voetbal technischezaken WERKPLAN 2013-2014 INLEIDING WDS 19 ontwaakt uit een winterslaap! Jarenlang hadden we de beste jeugd van de Haagse Beemden. Met dat idee hebben we de laatste jaren ook beleid gevoerd

Nadere informatie

Baankampioenschappen Utrecht

Baankampioenschappen Utrecht Baankampioenschappen Utrecht Algemene info en selectie criteria Baancommissie Utrecht, Sectie Langebaan SUPERSPRINT EN PURESPRINT - Afstanden: Supersprint: dames en heren pupillen, junioren C en B 2 x

Nadere informatie

Artikel 301 Nederlandse kampioenschappen. Artikel 302 Nederlandse kampioenschappen aflossing. Artikel 303 Nederlandse Kampioenschappen afstanden

Artikel 301 Nederlandse kampioenschappen. Artikel 302 Nederlandse kampioenschappen aflossing. Artikel 303 Nederlandse Kampioenschappen afstanden INHOUD SPECIFIEKE BEPALINGEN HARDRIJDEN SHORTTRACK Artikel 301 Nederlandse kampioenschappen Artikel 302 Nederlandse kampioenschappen aflossing Artikel 303 Nederlandse Kampioenschappen afstanden Artikel

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Voorwoord. C-selectie KNSB Gewest Drenthe. Trainingstijden. C-selectie

Nieuwsbrief. Voorwoord. C-selectie KNSB Gewest Drenthe. Trainingstijden. C-selectie December 2015 Nieuwsbrief C-selectie KNSB Gewest Drenthe C-selectie De C-selectie Gewest Drenthe bestaat uit 8 rijders in de leeftijdscategorie 13, 14 en 15 jaar oud. Voorwoord Dag allemaal, Door middel

Nadere informatie

MHCV Selectiebeleid junioren D t/m A jeugd, Dames 1 en Heren 1

MHCV Selectiebeleid junioren D t/m A jeugd, Dames 1 en Heren 1 MHCV Selectiebeleid junioren D t/m A jeugd, Dames 1 en Heren 1 1. Inleiding Vanuit de toekomstvisie van MHCV en de leeftijdsopbouw van de club willen we in dit stuk, met name, focussen op de jeugd. MHCV

Nadere informatie

Informatie Boekje Shorttrack Groningen

Informatie Boekje Shorttrack Groningen Informatie Boekje Shorttrack Groningen Secretariaat: Susanne Gierman De Waard 88 9734 CS Groningen www.stgroningen.nl, versie september 2013 Pagina 1 Shorttrack Groningen Opgericht 31 juli 2001 STG informatie

Nadere informatie

Shorttrack Haarlem. Seizoen Trainers. Peter Hoogewerf. Michael Heemskerk

Shorttrack Haarlem. Seizoen Trainers. Peter Hoogewerf. Michael Heemskerk Shorttrack Haarlem Seizoen 2010-2011 Trainers Peter Hoogewerf Michael Heemskerk Shorttrack Haarlem In het komend seizoen van 2010-2011 zal er gestart worden met Shorttrack op het midden terrein van ijsbaan

Nadere informatie

VOEL JE THUIS BIJ REFLEX!

VOEL JE THUIS BIJ REFLEX! VOEL JE THUIS BIJ REFLEX! Beleidsplan korfbalvereniging WKV REFLEX 2015-2020 -concept- December 2014 STIP OP DE HORIZON Door het vertrek van een grote groep seniorenleden is de vereniging op zoek naar

Nadere informatie

W.S.S.V. IJzersterk Bornsesteeg PE Wageningen

W.S.S.V. IJzersterk Bornsesteeg PE Wageningen W.S.S.V. IJzersterk Bornsesteeg 2 6708 PE Wageningen info@wssvijzersterk.nl Even voorstellen WSSV IJzersterk staat voor Wageningse Studenten Schaatsvereniging IJzersterk en is op 1 Juni 2010 opgericht.

Nadere informatie

Gewest Noord-Holland Utrecht Langebaan Kortebaan Beleidsplan 2014-2017

Gewest Noord-Holland Utrecht Langebaan Kortebaan Beleidsplan 2014-2017 Gewest Noord-Holland Utrecht Langebaan Kortebaan Beleidsplan 2014-2017 KNSB Gewest Noord- Holland/Utrecht - GTCL/K Beleidsplan 2014-2017, 20 december 2013. SAMENVATTING De GTCL/K levert haar bijdrage om

Nadere informatie

Clubreglement de Pedaalridders Lansingerland

Clubreglement de Pedaalridders Lansingerland Clubreglement de Pedaalridders Lansingerland 1. Algemeen 2. Kleding 3. Fietshuur a. Racefietsen b. Veldfietsen (m.i.v. seizoen 2014 / 2015 niet meer van toepassing) c. Baanfietsen d. Tijdrijfietsen 4.

Nadere informatie

1. Binnen het totaalbeleid van de organisatie ere en te onderscheiden meerjaren topsportbeleid is (uitwerking deelelementen zie bijlage 2).

1. Binnen het totaalbeleid van de organisatie ere en te onderscheiden meerjaren topsportbeleid is (uitwerking deelelementen zie bijlage 2). Topsportstatuut Nederlandse Bowling Federatie 2010 Aanbeveling 2 goed sportbestuur 1. Binnen het totaalbeleid van de organisatie ere en te onderscheiden meerjaren topsportbeleid is (uitwerking deelelementen

Nadere informatie

Jaarverslag badminton seizoen

Jaarverslag badminton seizoen Jaarverslag badminton seizoen 2016-2017 BESTUUR Dit seizoen bestond het bestuur uit de volgende leden: Henk Zonnenberg : voorzitter Patrick de Jong : secretaris Frans Verschuren : penningmeester / ledenadministratie

Nadere informatie

Statutair doel Deltasteur

Statutair doel Deltasteur Statutair doel Deltasteur De vereniging stelt zich ten doel de beoefening van de zwemsport, in de ruimste zin, te bevorderen en meer algemeen te maken. De verschillende recreatieve afdelingen Sterrenplan

Nadere informatie

Informatiefolder Jeugdwielrennen

Informatiefolder Jeugdwielrennen RTV de Zwaluwen Fabriekstraat 47 7005 AP Doetinchem KVK 40119634 KNWU 20370 NTFU 105167 Website rtvdezwaluwen.nl Email info@rtvdezwaluwen.nl Rek. Nr. 3843.99.231 Informatiefolder Jeugdwielrennen Welkom

Nadere informatie

Abonnements- en Licentieaanvraag seizoen 18/ 19

Abonnements- en Licentieaanvraag seizoen 18/ 19 Abonnements- en Licentieaanvraag seizoen 18/ 19 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2. WAT MOET U DOEN 3. TRAININGSTIJDEN 3.1 Langebaan 3.2 Shorttrack 3.3 RTC-Selectie en opleidingsploeg 4. KOSTEN ABONNEMENTEN

Nadere informatie

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN Introductie Weet jij al wat voor activiteit jij organiseert voor het proefsporten? In dit hoofdstuk helpen we je hiermee op weg. We bieden je een handig

Nadere informatie

Uitwerking enquête jeugd Afdeling West. augustus 2018

Uitwerking enquête jeugd Afdeling West. augustus 2018 Uitwerking enquête jeugd Afdeling West augustus 2018 Enquête jongeren > 25 reacties: - 4: geen tafeltennisaanbod speciaal voor hen, 21 wel; - 6: geen andere 'leuke' activiteit; 3 daarvan stellen dat ook

Nadere informatie

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28 Beleidsplan senioren r.k.v.v. H.S.C. 28 September 2009 Technisch beleidsplan r.k.v.v. H.S.C. 28 Pagina 1 Technisch beleid senioren INLEIDING De afgelopen jaren is verschillende keren een discussie gevoerd

Nadere informatie

Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors

Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors U kunt ons helpen! Gymnastiekvereniging ALDO Missie Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort stimuleert zoveel mogelijk mensen om zijn of haar sportieve

Nadere informatie

DMHC Dordrecht Commissie Talentherkenning & Indeling INTRODUCTIE VAN DE WERKWIJZE

DMHC Dordrecht Commissie Talentherkenning & Indeling INTRODUCTIE VAN DE WERKWIJZE INTRODUCTIE VAN DE WERKWIJZE Zoeken DMHC Dordrecht Blind overwegen DMHC Dordrecht Praktijk testen en beoordelen DMHC Dordrecht Aanvullende informatie inwinnen bij trainers / coaches DMHC Dordrecht Inpassen

Nadere informatie

SELECTIENORMEN KNSB 2016 Inline-Skaten

SELECTIENORMEN KNSB 2016 Inline-Skaten SELECTIENORMEN KNSB 2016 Inline-Skaten voor deelname aan internationale kampioenschappen Versie 3 mei 2016 Selectie Commissie Inline Skaten: Arjan Smit Frank Fiers Valentina Berga-Belloni Technisch Directeur:

Nadere informatie

De Babbeltjes. Maand: april. Jaarlijkse algemene ledenvergadering

De Babbeltjes. Maand: april. Jaarlijkse algemene ledenvergadering De Babbeltjes Maand: april Jaarlijkse algemene ledenvergadering Afgelopen dinsdag 4 april heeft de algemene ledenvergadering plaatsgevonden. Hoewel er op de jaarlijkse ledenvergadering vaak wordt teruggekeken

Nadere informatie

JEUGD BELEIDSPLAN Seizoen

JEUGD BELEIDSPLAN Seizoen JEUGD BELEIDSPLAN Seizoen 2018-2019 ALGEMENE DOELSTELLINGEN Het beleid en de visie van de jeugdwerking van VOLLEYBALCLUB HZ93 is gebaseerd op volgende zes pijlers: 1. VOLLEYBALCLUB HZ93 = Dé volleybalclub

Nadere informatie

Informatie Boekje Shorttrack Groningen

Informatie Boekje Shorttrack Groningen Informatie Boekje Shorttrack Groningen Secretariaat: Susanne Gierman De Waard 88 9734 CS Groningen www.stgroningen.nl, versie september 2014 Pagina 1 Shorttrack Groningen Opgericht 31 juli 2001 STG informatie

Nadere informatie

Beleidsplan TV Timmersweide

Beleidsplan TV Timmersweide Beleidsplan TV Timmersweide 2018-2021 1. INLEIDING Sinds medio september 2018 vormen Marije Kuipers, Hans Lubbers, Ronald Roosenboom en ondergetekende het nieuwe bestuur van Tennis Vereniging Timmersweide

Nadere informatie

Technische Commissie honkbal

Technische Commissie honkbal Technische Commissie honkbal Honk- en softbalvereniging Houten Dragons Versie 21-02-2002 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Pagina 1 Voorwoord...2 2 Inleiding...2 3 Doelstelling...2 4 Taken voor de Technische

Nadere informatie

Sectiebestuur Shorttrack 2015 en verder

Sectiebestuur Shorttrack 2015 en verder Sectiebestuur Shorttrack 2015 en verder Aanleiding In 2014 hebben zich een aantal ontwikkelingen voorgedaan binnen en in de periferie van het Sectiebestuur. Eerst stapte de voorzitter op, en later de secretaris

Nadere informatie

Nieuwsbrief MHCU. Oktober 2017

Nieuwsbrief MHCU. Oktober 2017 Nieuwsbrief MHCU Oktober 2017 Van de voorzitter Gelukkig nieuwjaar voor alle MHCUleden en betrokkenen! Dat klinkt misschien vreemd, maar het is een nieuw hockeyjaar en daar horen ook goede voornemens bij.

Nadere informatie

Handleiding schaatswedstrijden voor de jeugd van IJCE

Handleiding schaatswedstrijden voor de jeugd van IJCE Handleiding schaatswedstrijden voor de jeugd van IJCE Everything you always wanted to know about competition but were afraid to ask Jos Dielis TC/Jeugdcie Update 2016 1 Contents 1. Wedstrijden... 3 1.1.

Nadere informatie

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2018 van 9 juni t/m 16 juni

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2018 van 9 juni t/m 16 juni Nieuwsbrief 5 Mei 2018 In dit nummer: CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2018 van 9 juni t/m 16 juni Fotoshoot nieuwe kleding jeugd en pizzaparty Hoogste tijd om in te schrijven voor de Najaarscompetitie 2018! Belangrijke

Nadere informatie

Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1

Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1 Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Hoe gaat zo n wedstrijd in zijn werk... 3 3. Aan welke wedstrijden kun je meedoen?... 3 4. Categorieën

Nadere informatie

Enquête TZB Clubkampioenschappen 2013. Enquête Rapportage Evaluatie TZB Clubkampioenschappen 2013

Enquête TZB Clubkampioenschappen 2013. Enquête Rapportage Evaluatie TZB Clubkampioenschappen 2013 Enquête Rapportage Evaluatie TZB Clubkampioenschappen 1 Colofon Uitgave: Tennisvereniging Zuid-Berghuizen Activiteitencommissie, Toernooicommissie & Jeugdcommissie Schapendijk 35 7574 PG ldenzaal E-mail:

Nadere informatie

Uitvoering van NDD-Beleidsplan 2012-2017 JAARPLAN AFDELING. Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN

Uitvoering van NDD-Beleidsplan 2012-2017 JAARPLAN AFDELING. Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN JAARPLAN AFDELING Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN 1 AFDELING: Wedstrijd zwemmen STELLER: Ed Laar DATUM: 01-09-2013 INLEIDING De Omnizwemvereniging Nieuwe

Nadere informatie

Samen presteren, beleven en uitstralen. Beleidsplan KV De Granaet. Beleven

Samen presteren, beleven en uitstralen. Beleidsplan KV De Granaet. Beleven Beleidsplan KV De Granaet seizoen 2012/2013 t/m seizoen 2016/2017 presteren, beleven en uitstralen Anita Hanemaaijer Hilma Houtstra Wytse Pyt de Jager Eele Jan Sibma Hans Westra Hoofdstuk 1: presteren,

Nadere informatie

JEUGDSELECTIEPLAN TC LEERDAM

JEUGDSELECTIEPLAN TC LEERDAM JEUGDSELECTIEPLAN TC LEERDAM vastgesteld door het Bestuur van TC Leerdam d.d. 5 september 2012 van de Jeugdcommissie van TC Leerdam Inhoudsopgave 1. Inleiding Doelstelling selectiebeleid Uitgangspunten

Nadere informatie

Selectiebeleid HHC Quick Stick 2015-2016

Selectiebeleid HHC Quick Stick 2015-2016 Selectiebeleid HHC Quick Stick 2015-2016 Dit document bestaat uit 3 onderdelen: 1) Jeugd (A t/m D) 2) Jongste jeugd (E t/m F en Benjamins) 3) Senioren Jeugd Doelstelling van Quick Stick is dat elk lid

Nadere informatie

projectplan: SCHOONSPRINGEN AMERSFOORT vanaf september 1998

projectplan: SCHOONSPRINGEN AMERSFOORT vanaf september 1998 projectplan: SCHOONSPRINGEN AMERSFOORT vanaf september 1998 inhoud: 1. uitgangspunten van het plan "Schoonspringen Amersfoort" 2. samenwerkingsnetwerk "Schoonspringen Amersfoort" 3. doelstellingen "Schoonspringen

Nadere informatie

VOORBEREIDING op een seizoen

VOORBEREIDING op een seizoen PROCEDURE VOORBEREIDING op een seizoen Procedure van elftal evaluatie binnen een seizoen en de voorbereiding naar een nieuw seizoen. 1 Jeugdplan SV Hoofddorp/jan10 Inhoudsopgave: De voorbereiding op het

Nadere informatie

SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd.

SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd. SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd. (onderdeel van het verenigingsbeleidsplan) Inhoud Inleiding... 1 Uitgangspunten bij selectie... 1 Selectiecriteria... 2 Organisatie van het selectiebeleid.... 2 Verticale

Nadere informatie

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams.

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams. Selectiebeleid VV Gilze 2015 2020. Het selectiebeleid moet een middel zijn om de doelstellingen, die zijn bepaald in het technisch beleidsplan VV Gilze, te bereiken. Door middel van dit schrijven willen

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst. Team: XX DTS EDE

Ouderbijeenkomst. Team: XX DTS EDE Ouderbijeenkomst Team: XX DTS EDE Instructie voor de gebruiker Deze presentatie is een richtlijn voor trainers van DTS Ede die een ouderbijeenkomst organiseren. Het is voor alle teams verplicht (zowel

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV)

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) STRUCTUUR Hieronder wordt de structuur van de Commissie Opleiding en Vorming weergegeven. 5.1 HOOFDTAAK De hoofdtaak van de Commissie Opleiding en Vorming

Nadere informatie

Technisch beleidsplan Volleybalvereniging KVA

Technisch beleidsplan Volleybalvereniging KVA Technisch beleidsplan Volleybalvereniging KVA 2017-2020 versie 2 augustus 2017 tc@kvavolleybal.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Technische Commissie... 3 3. Technisch beleid senioren... 4 3.1 Training/wedstrijden...

Nadere informatie

BERICHT VAN DE VOORZITTER SEPTEMBER 2008

BERICHT VAN DE VOORZITTER SEPTEMBER 2008 1 BERICHT VAN DE VOORZITTER SEPTEMBER 2008 Eindelijk is het dan zover. We gaan van start!! Voor de meeste rijders betekent de zomer rust. Voor het bestuur was het deze zomer echter keihard werken om alles

Nadere informatie