WAT MAG ER WEL EN NIET OP DE TUIN?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WAT MAG ER WEL EN NIET OP DE TUIN?"

Transcriptie

1 Bestuur Voorzitter Gerrit Meijerman (tuin 49) Scharwouderstr CX Amsterdam e secretaris Vacant 1e penningmeester Ivan Kresinger (tuin 51) Waterlandplein 31, 1024 LL Amsterdam, Vice voorzitter Katinka de Maar (tuin 86) Windroosplein ZW Amsterdam tuinpark-rustenvreugd.nl 2e secretaris Marciel Witteman (tuin 67) Bilderdijkkade VB Amsterdam tuinpark-rustenvreugd.nl 2e penningmeester Carla van Laer (tuin 68) Huidenstraat ES Amsterdam penningmeester2@tuinpark-rustenvreugd.nl A B C door de Tuincommissie WAT MAG ER WEL EN NIET OP DE TUIN?

2 Accu is chemisch afval, af te geven op zaterdagochtend bij chemohok tussen en uur. Afval is te verdelen in tuinafval, huishoudelijk afval, chemisch afval, grof vuil en oud ijzer. Afwasmiddel: gebruik een biologisch afwasmiddel. Het afvalwater stroomt in een stapelput en komt daarna in het oppervlaktewater. Een afwasmiddel met chemische componenten werkt vervuilend. Een voorbeeld van een biologisch afwasmiddel is Ecover. Ambulance moet over de hoofdpaden kunnen rijden. De paden moeten door de tuinders zelf op breedte en hoogte gehouden worden. Schade, veroorzaakt door takken e.d. wordt aan de tuinvereniging doorberekend. Arbo alle werkzaamheden voor Rust en Vreugd worden zo veilig mogelijk uitgevoerd BBQ: is toegestaan. Tip: zet voor de veiligheid altijd een emmer met water klaar. Bouwcommissie is verantwoordelijk voor de bouwsels op het complex. Men moet altijd een vergunning aanvragen voor nieuw te bouwen huisjes, schuurtjes, kassen, pergola s e.d. ( zie bouwvoorschriften boekje ). Brandweer moet over de hoofdpaden kunnen rijden. De paden moeten door de tuinders zelf op breedte en hoogte gehouden worden. Schade, veroorzaakt door takken e.d. wordt aan de tuinvereniging doorberekend. Broedseizoen: duurt van 15 maart tot en met 15 juli. In deze periode mag er geen gras langs de sloten worden gemaaid (eendennesten), bomen gesnoeid en er mogen geen takken worden gekraakt i.v.m. vogelnesten en de vogeleilanden mogen niet betreden worden. Chemisch afval kan elke zaterdag van tot uur worden afgegeven bij het chemiehok naast het werkhok van de tuincommissie. Chemische bestrijdingsmiddelen mogen niet worden gebruikt. Compost: op tuin 19 kunnen tuinders, tijdens de werkbeurten op zaterdaochtend, compost (indien voorradig) voor eigen gebruik halen. Composteren van eigen tuinafval. Alle plantenresten behalve takken van 1 cm dikte en meer kunnen op de composthoop, houtige delen klein knippen. Ook ongekookte etensresten en eierschalen kunnen op de composthoop. ( Cursussen zoals bosmaaien en motorzagen, kunnen door geïnteresseerden worden gevolgd via het Noord-Hollands Landschap ( of info bij Sjarifah, tuin 49). Ecologie: gerelateerd aan een beter milieu, gericht op een bepaalde levensbeschouwing of meer praktisch op gedrag dat goed is voor mens, milieu en natuur. De ecologie (onderdeel van biologie) bestudeert de verspreiding van organismen, de dynamiek van de wisselwerking tussen organismen en de relaties tussen organismen en de niet-biologische omgeving.

3 Etensresten: gekookt, niet laten liggen wanneer men de tuin verlaat. Dit trekt ongedierte aan. Dat geldt ook voor vuilniszakken met restjes eten, deponeer die bij je vertrek in de vuilnisbakken. Feestjes: op de tuin zeker doen, maar houd rekening met de buren. Gasflessen: zijn te koop bij de inkoop, geopend op zaterdag van uur. Daar zijn ook nieuwe gasslangen en drukregelaars verkrijgbaar. Gasslangen mogen maximaal 5 jaar oud zijn. Elk jaar vindt er controle plaats door leden van de bouwcommissie, dit i.v.m. veiligheid (zie datum op de slang). Gif is niet toegestaan (zie Chemische bestrijdingsmiddelen). Glasbak is terug en staat op de eerste parkeeerplaats. Grof vuil, zelf naar de gemeentewerf brengen! Officieel mag het niet aan de Paterslaan worden neergezet, maar het wordt wel meegenomen. Tijdstip van ophalen: bellen met Stadsdeel Noord. Houtsnippers kunnen van de bergen op de parkeerplaatsen voor eigen gebruik (deklaag voor paden in de tuin) worden weggehaald. Huishoudelijk afval is te verdelen in grof vuil, papier, glas, restafval en te composteren afval. Handschoenen: het is verplicht om werkhandschoenen mee te nemen naar de werkbeurt. Hulpdiensten: moet over de hoofdpaden kunnen rijden. De paden moeten door de tuinders zelf op breedte en hoogte gehouden worden. Schade, veroorzaakt door takken e.d. wordt aan de tuinvereniging doorberekend. Inkoop is open op zaterdag van tot Er worden gasflessen en gasslangen verkocht. De inkoop is te vinden naast het werkhok van de tuincommissie. Inschrijving voor de winterwerkbeurt vindt plaats medio augustus. Via de aankondigingen in de vitrines kun je de data vinden.n. Jongeren van zestien jaar en ouder mogen aan een werkbeurt deelnemen. Kinderen onder de zestien mogen, in verband van de richtlijnen van de verzekering, niet op de werkbeurt aanwezig zijn. Kantine is open voor groot en klein, voor een natje en een droogje, tijdens het seizoen en op vrijdag het hele jaar door. Kappen van bomen mag alleen waneer er een kapvergunning is aangevraagd. Een kapvergunning moet worden aangevraagd wanneer een boom op een hoogte van 1.30m een doorsnede heeft van 10cm en een omtrek van 30cm. Kapvergunning kan worden aangevraagd bij het bestuur. Klusteam is aanwezig. Informatie bij het bestuur.

4 Kleding tijdens werkbeurt: lange broek, lange mouwen en stevige schoenen + handschoenen. Deze kleding geeft bescherming tegen bramen, brandnetels en wespen. Lyme, ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een tekenbeet. Dit is een groot risico daar bijna alle teken besmet zijn ( Controleer altijd na een verblijf op de tuin of je teken bij je hebt. Mededelingen van allerlei aard zijn gedurende het gehele seizoen te lezen in de vitrines (en op de website bij beide ingangen en gebouw van het bestuur. Iedereen kan zijn mededelingen (bvb. te koop/gevraagd) daar kwijt. Natuurlijk tuinieren betekent niet alleen geen gif gebruiken in de tuin. Wie natuurlijk tuiniert heeft zijn tuin zo ingericht dat deze grote aantrekkingskracht uitoefent op dieren. In een natuurlijk aangelegde tuin en onderhouden tuin zal vanzelf een grote biodiversiteit ontstaan. Onderhoud van de tuin en de opstallen is de verantwoordelijkheid van de tuinder. Het zorgt voor waardebehoud van het tuinhuis en de schuur. Open vuur op de tuin is verboden. Barbecue is wel toegestaan. Oud ijzer kan naast het chemiehok op de eerste parkeerplaats worden neergelegd. Het wordt daar door de ijzerboer opgehaald. Paden langs de tuin moeten door de tuinder onkruidvrij worden gehouden. Papierbak is van het parkeerterrein verwijderd. Neem uw papier mee naar huis en deponeer het daar in een papierbak. Riolering: (toekomst) Restafval kan in een plastic zak worden gedumpt in de vuilcontainer die op de parkeerplaatsen staan. Deze bakken kunnen worden gebruikt vanaf 1 april tot en met 30 september. Schoonmaakmiddelen: gebruik biologische (zie A: biologisch afwasmiddel). Septictank: De WC is aangesloten op een septictank. Gebruik geen schoonmaakmiddelen en bleekwater. Zoveel mogelijk reinigen met water en borstel. Er zijn WC-blokjes in de handel die speciaal geschikt zijn voor WC s die zijn aangesloten op een septictank. (info: Snoeien van bomen en struiken. De paden grenzend aan de tuin moeten door de tuinder zelf op breedte en hoogte (2.50 m) worden gehouden, i.v.m. de doorgang van de ambulance. (zie A. ambulance). De tuincommissie zorgt voor de paden die behoren tot het algemeen groen. Statuten: daarin worden alle ver- en geboden vermeld. Handig voor alle vragen, verbouwingen, veranderingen aan je huisje en schuurtje.

5 Slippers tijdens de werkbeurten zijn verboden. Regels van de ARBO eisen dichte schoenen. Stobbenwallen: hierop ligt alleen dik hout en geen tuinafval. De tuincommissie is verantwoordelijk voor de aanleg en onderhoud van deze stobbenwallen. Takken mogen het gehele jaar door, op het broedseizoen na (zie B), worden neergelegd op de kop van de parkeerterreinen. De takken moeten met het dikke eind naar voren worden neergelegd, zodat deze makkelijk gepakt kunnen worden om te versnipperen. Takken kunnen ook op een takkenwal worden gelegd als een grens tussen twee tuinen, wanneer beide tuinders het hier mee eens zijn en wanneer beide tuinders hier ook gebruik van kunnen maken. Ook een kleine takkenwal binnen de tuingrenzen levert een goede schuilplaats voor allerlei dieren. Teken: opgelet voor beten (zie L. Lyme). Teken zitten onder andere in het gras en laten zich uit bomen vallen. Tuinafval kan worden gecomposteerd. Dit zijn alle plantenresten behalve takken dikker dan 1 cm. (zie C. composteren). Het tuinafval mag niet in de vuilcontainers worden gegooid. Je kunt het natuurlijk ook mee naar huis nemen. Tuincommissie is verantwoordelijk voor de verdeling van het werk aan het algemene groen tijdens de werkbeurten. Tuinkrantje: dit is één van de media waar Rust en Vreugd gebruik van maakt, op verzoek bij de redactie ook digitaal te verkrijgen. Oude nummers zijn op de website terug te vinden. Verfresten kunnen worden afgegeven bij het chemiehok naast het werkhok van de tuincommissie op zaterdag van tot Vitrine: Bij beide ingangen en bij het bestuursgebouw staan vitrines waarin allerlei mededelingen zijn opgehangen. (zie M. mededelingen) Vorstmaatregelen: Sluit, wanneer vorst wordt verwacht doorgaans vanaf begin november de waterleiding af en blaas de leidingen leeg. Schep de WC leeg. Koppel de geiser af en neem deze mee naar huis of blaas de geiser leeg. Wanneer men dit verzuimd, is er een vrij grote kans op bevriezing en het springen van de waterleiding of het scheuren van de leidingen van de geiser. Wandelroute Boven Y : Rust en Vreugd maakt deel uit van een wandelroute over verschillende tuinparken in Amsterdam-Noord ( Website is de plek waar men veel informatie en adressen kan vinden. Werkbeurten zijn vanaf de 2de zaterdag in maart tot de 2de zaterdag in oktober, op zaterdagochtend van uur tot uur. De koffie is vanaf 9.30 uur klaar. Winterwerkbeurten worden door de tuincommissie vastgesteld.

6 Werkgroep Ecologisch Beheer Rust en Vreugd is aangesloten bij het Landschap- Noord Holland.Elk lid van Rust en Vreugd is lid van de werkgroep. zer en oud ijzer kan neergelegd worden bij het chemiehok naast het werk- van de tuincommissie. Het wordt daar weggehaald door de ijzerboer. IJhok Ziekte van Lyme (zie L. Lyme en T. Teken). Zomeravond werkbeurten, in mei en juni.

TUINPARK NIEUWE LEVENSKRACHT

TUINPARK NIEUWE LEVENSKRACHT TUINPARK NIEUWE LEVENSKRACHT Wat is een volkstuin? Een volkstuin is een lapje grond waarop je siergewassen en/of groente mag telen. Daarop mag je ook nog een huisje plaatsen. Je kan overnachten in de periode

Nadere informatie

Welkom op Lissabon! Informatie, tips, regels en adviezen voor nieuwe tuinders

Welkom op Lissabon! Informatie, tips, regels en adviezen voor nieuwe tuinders Welkom op Lissabon! Informatie, tips, regels en adviezen voor nieuwe tuinders versie september 2011 Inleiding U overweegt de aankoop van een tuin en een tuinhuisje op Tuinpark Lissabon. Maar tuinieren

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Algemene regels. 2. Voertuigen en betreden van de camping. 4. Regels voor bezoekers. 5. Verhuren en verkopen. 6.

Inhoudsopgave. 1. Algemene regels. 2. Voertuigen en betreden van de camping. 4. Regels voor bezoekers. 5. Verhuren en verkopen. 6. Inhoudsopgave 1. Algemene regels 2. Voertuigen en betreden van de camping 3. Huisdieren 4. Regels voor bezoekers 5. Verhuren en verkopen 6. Bouwvoorschriften 7. Gas 8. Stroom 9. Water 10. Huisvuil 11.

Nadere informatie

VOLKSTUINVERENIGING GEMEENTE BRUMMEN.

VOLKSTUINVERENIGING GEMEENTE BRUMMEN. VOLKSTUINVERENIGING GEMEENTE BRUMMEN. TUIN REGLEMENT. Gedragsregels. Artikel 1. Het is niet toegestaan om onbevoegd de tuin van een ander te betreden; Het is niet toegestaan om vuil of tuinafval op de

Nadere informatie

Voor het einde van het jaar moet je je werkurenbriefje <link aanmaken. download> inleveren bij de commissie voor de werkuren (zie op het

Voor het einde van het jaar moet je je werkurenbriefje <link aanmaken. download> inleveren bij de commissie voor de werkuren (zie op het Het jaar op de tuin Voor 1 Januari: Werkurenbriefje inleveren Voor het einde van het jaar moet je je werkurenbriefje inleveren bij de commissie voor de werkuren (zie op het werkurenbriefje

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor de afdeling K L E I N D A N T Z I G. van de Bond van Volkstuinders

Huishoudelijk reglement voor de afdeling K L E I N D A N T Z I G. van de Bond van Volkstuinders Huishoudelijk reglement voor de afdeling K L E I N D A N T Z I G van de Bond van Volkstuinders (behorende bij de Statuten en reglementen van de Bond van Volkstuinders) Aangenomen in de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Algemene regels. 2. Voertuigen en betreden van de camping. 4. Regels voor bezoekers. 5. Verhuren, verkopen en (ver)plaatsen

Inhoudsopgave. 1. Algemene regels. 2. Voertuigen en betreden van de camping. 4. Regels voor bezoekers. 5. Verhuren, verkopen en (ver)plaatsen Inhoudsopgave 1. Algemene regels 2. Voertuigen en betreden van de camping 3. Huisdieren 4. Regels voor bezoekers 5. Verhuren, verkopen en (ver)plaatsen 6. Bouwvoorschriften 7. Gas 8. Stroom 9. Water 10.

Nadere informatie

De Stuifmail. Hallo Rust en Vreugd!

De Stuifmail. Hallo Rust en Vreugd! View this em ail in y our browser De Stuifmail Nieuwsbrief Tuinpark Rust en Vreugd. Verschijnt drie keer per seizoen. Nr.7, juli 2014 Hallo Rust en Vreugd! Of je in Frankrijk op de camping zit of hier

Nadere informatie

Bezint eer gij begint..

Bezint eer gij begint.. Bezint eer gij begint.. Wij vragen u onderstaande tekst goed door te lezen voordat u beslist een tuinhuisje te kopen. Want vele nieuwe tuinleden blijken zich onvoldoende te realiseren wat het betekent

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F V O O R J A A R

N I E U W S B R I E F V O O R J A A R TUINPARK NIEUW VREDELUST Buitensingel 4-1114 BE Duivendrecht BANKNUMMER : NL34 INGB 0004873173 info@tuinparknieuwvredelust.nl www.tuinparknieuwvredelust.nl N I E U W S B R I E F V O O R J A A R 2 0 1 4

Nadere informatie

Aanvullende regelgeving en belangrijke bestuursbesluiten

Aanvullende regelgeving en belangrijke bestuursbesluiten Aanvullende regelgeving en belangrijke bestuursbesluiten Goedkeuring benodigd! Voor alle wijzigingen of uitbreidingen aan bestaande bouwwerken of nieuwbouw van welke aard dan ook is schriftelijke goedkeuring

Nadere informatie

Tuin- en bouwreglement

Tuin- en bouwreglement Tuin- en bouwreglement Artikel 1 Algemeen a. Tuinen, opstallen en dergelijke moeten worden aangewend als volkstuin, teneinde daarop als ontspanning te tuinieren. De leden zijn gehouden de tuin en opstallen

Nadere informatie

DIGITALE NIEUWSBRIEF 71 14 JUNI 2015

DIGITALE NIEUWSBRIEF 71 14 JUNI 2015 DIGITALE NIEUWSBRIEF 71 14 JUNI 2015 Alle tuinen op ons complex zijn in gebruik gegeven. Er is een wachtlijst aangelegd. Kandidaatsleden kunnen zich aanmelden bij het secretariaat van de vereniging via

Nadere informatie

Amateur Tuinvereniging Vrijheid Blijheid

Amateur Tuinvereniging Vrijheid Blijheid Amateur Tuinvereniging Vrijheid Blijheid TUINREGLEMENT als gewijzigd in de algemene ledenvergadering van 2012, 2013 en 2015. artikel 1 - BEGRIPSBEPALINGEN In dit reglement wordt verstaan onder : de vereniging:

Nadere informatie

I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK?

I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK? I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK? Hoi, ik ben Maarten Milieu. Ik werk voor Cyclus en haal bij jou thuis het afval op. De ene dag leeg ik groene minicontainers met een zijlader. De andere dag zie je me zakken

Nadere informatie

Tuincommissie voorschriften van de. Federatie van de Amsterdamse Amateur-tuinders

Tuincommissie voorschriften van de. Federatie van de Amsterdamse Amateur-tuinders Tuincommissie voorschriften van de Federatie van de Amsterdamse Amateur-tuinders De Tuincommissie wordt op een ledenvergadering gekozen volgens artikel 15 der Statuten en bestaat uit minimaal 3 leden,

Nadere informatie

Supplement afdeling Tuinwijck Afdeling van de Bond van Volkstuinders Uitgave april 2000. ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: De bond:

Supplement afdeling Tuinwijck Afdeling van de Bond van Volkstuinders Uitgave april 2000. ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: De bond: Supplement afdeling Tuinwijck Afdeling van de Bond van Volkstuinders Uitgave april 2000 ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: De bond: De Bond van Volkstuinders te Amsterdam Het bondsbestuur:

Nadere informatie

V.T.V. GROENAKKER HUISHOUDELIJK REGLEMENT maart 2013

V.T.V. GROENAKKER HUISHOUDELIJK REGLEMENT maart 2013 1 V.T.V. GROENAKKER HUISHOUDELIJK REGLEMENT maart 2013 1 2 Art. 1 Algemene bepalingen 1. Op de tuin mogen opstallen geplaatst worden. Zie art. 8 van dit HHR. 2. De plaats van de opstallen, beschoeiing,

Nadere informatie

Vuurtje in de tuin? KIES VOOR EEN GEZOND ALTERNATIEF! www.stookslim.be

Vuurtje in de tuin? KIES VOOR EEN GEZOND ALTERNATIEF! www.stookslim.be Vuurtje in de tuin? KIES VOOR EEN GEZOND ALTERNATIEF! www.stookslim.be WETGEVING GEEN VUUR ZONDER ROOK Een vuurtje stoken in de tuin is nooit zonder risico s. De rook is het grootste probleem. Die is ongezond,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen nr.2

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen nr.2 Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen 20017 nr.2 www.volkstuinverenigingvianen.nl april 2017 Beste tuinders, Het voorjaar is weer aangebroken en dat is op onze tuinen te merken ook. Bloesem in volle pracht,

Nadere informatie

VOLKSTUINDERSVERENIGING DE AMATEUR TUINREGLEMENT

VOLKSTUINDERSVERENIGING DE AMATEUR TUINREGLEMENT 1 VOLKSTUINDERSVERENIGING DE AMATEUR TUINREGLEMENT Artikel 1 Definities. 1. Onder tuin wordt verstaan een perceel grond, behorend tot het volkstuincomplex, dat uitsluitend voor eigen of gezinsgebruik wordt

Nadere informatie

GEWIJZIGD 23 APRIL 2016

GEWIJZIGD 23 APRIL 2016 AMATEURTUINDERSVERENIGING MADESTEIN TUINREGLEMENT COMPLEX MADESTEIN GEWIJZIGD 23 APRIL 2016 Tuinreglement pag. 1 INHOUD Artikel 1. Orde op het complex... 2 Artikel 2. De tuin... 3 Artikel 3. Toegang tot

Nadere informatie

Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2012

Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2012 Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord...2 2. 2012: jaaroverzicht in vogelvlucht...3 3. Verantwoording bestuur...6 1 1. Voorwoord In april 2011 zijn we van start gegaan met

Nadere informatie

inhoud blz. Inleiding 1. De afvalberg 2. Soorten afval 3. Vier belangrijke stappen 4. Voorkomen 5. Opnieuw gebruiken 6. Afval als bran dstof

inhoud blz. Inleiding 1. De afvalberg 2. Soorten afval 3. Vier belangrijke stappen 4. Voorkomen 5. Opnieuw gebruiken 6. Afval als bran dstof Afval inhoud blz. Inleiding 3 1. De afvalberg 4 2. Soorten afval 5 3. Vier belangrijke stappen 7 4. Voorkomen 8 5. Opnieuw gebruiken 9 6. Afval als bran dstof 11 7. Naar de stortplaats 12 8. Filmpjes 14

Nadere informatie

Volkstuindersvereniging Blijdorp

Volkstuindersvereniging Blijdorp INFORMATIE VOOR TOEKOMSTIGE LEDEN VAN VTV BLIJDORP Een volkstuin is een grote bron van plezier, rust en ontspanning. Om ons complex leefbaar en toonbaar te houden, hebben wij met elkaar een aantal regels

Nadere informatie

Het is bijna zover We gaan op ZOMERKAMP, de voorbereidingen zijn al in volle gang!

Het is bijna zover We gaan op ZOMERKAMP, de voorbereidingen zijn al in volle gang! Betreft: Zomerkamp 2015 Beste ouders en de senior welpen, Senior Welpen www.scoutingvughtnoord.nl senior_welpen@hotmail.com Het is bijna zover We gaan op ZOMERKAMP, de voorbereidingen zijn al in volle

Nadere informatie

stinkt : luiers Rode zakken zijn te dun voor zwaarder afval. grotere maat

stinkt : luiers Rode zakken zijn te dun voor zwaarder afval. grotere maat Uitkomst enquête bewoners Rijsenhout Zuid inzake pilot Winst uit je afval Vraag 1. Uit hoeveel personen bestaat u huishouden? Vraag 2. Bent u voor het scheiden van afval t.b.v. het milieu? 206 neutraal

Nadere informatie

Grondstof voor een beter milieu

Grondstof voor een beter milieu Afval is Grondstof voor een beter milieu ISO-14001 Haal meer uit afval Gescheiden inzameling De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) zorgt voor het inzamelen van het huishoudelijk afval in Gooi en Vechtstreek.

Nadere informatie

TUINREGLEMENT. Artikel 1 Verplichtingen

TUINREGLEMENT. Artikel 1 Verplichtingen TUINREGLEMENT Dit tuinreglement bevat de regels die u bij het tuinieren in acht dient te nemen op uw eigen tuin. De tuincontrolecommissie controleert 2x per jaar of u zich aan deze regels houdt. Daartoe

Nadere informatie

Resultaten onderzoek digitaal burgerpanel afvalscheiding en afvalinzameling

Resultaten onderzoek digitaal burgerpanel afvalscheiding en afvalinzameling Resultaten onderzoek digitaal burgerpanel afvalscheiding en afvalinzameling In de periode van 12 januari tot en met 31 januari 217 is een vragenlijst over afvalscheiding uitgezet onder de leden van het

Nadere informatie

Kunt u aangeven wat er volgens u op dit moment beter kan met betrekking tot het scheiden van huisafval?

Kunt u aangeven wat er volgens u op dit moment beter kan met betrekking tot het scheiden van huisafval? Kunt u aangeven wat er volgens u op dit moment beter kan met betrekking tot het scheiden van huisafval? Het gaat goed in mijn buurtje. (3) Nee (2) containers bij flats sneller legen? restafval (grijze

Nadere informatie

De Stuifmail. HALLO tuinders van Rust en Vreugd! 29 juni. Maak je eigen moestuin & speurtocht!

De Stuifmail. HALLO tuinders van Rust en Vreugd! 29 juni. Maak je eigen moestuin & speurtocht! View this em ail in y our browser De Stuifmail Nieuwsbrief Tuinpark Rust en Vreugd. Verschijnt drie keer per seizoen. Nr.6, juni 2014 HALLO tuinders van Rust en Vreugd! Het tuinseizoen is nu echt begonnen.

Nadere informatie

EEN TUIN BIJ EIGEN ARBEID

EEN TUIN BIJ EIGEN ARBEID EEN TUIN BIJ EIGEN ARBEID Eigen Arbeid is een actieve tuinvereniging met 158 tuinen. Het park is landelijk gelegen tussen Den Haag, Wassenaar en Leidschendam. Aan de rand van het park ligt de Duivenvoordse-

Nadere informatie

Tuinreglement "Volkstuindersvereniging Goes"

Tuinreglement Volkstuindersvereniging Goes bladzijde 1 Tuinreglement "Volkstuindersvereniging Goes" Artikel 1. Gebruik tuinen en opstallen... 2 Artikel 2. Gezamenlijke werkzaamheden op de tuincomplexen... 2 Artikel 3. Schoonhouden beplantingsstrook...

Nadere informatie

TUINREGELS Versie 29 juli 2015

TUINREGELS Versie 29 juli 2015 TUINREGELS Versie 29 juli 2015 Dit zijn de tuinregels van de Volkstuinvereniging De Honderd Morgen. De regels geven in het kort weer waar elk lid zich aan dient te houden. De tuinregels hebben betrekking

Nadere informatie

Plannen van het huishouden.

Plannen van het huishouden. Dit document is onderdeel van de site www.huishoudeninhokjes.nl Plannen van het huishouden. In de laatste kolom kun je invullen wanneer je de taak hebt gedaan. Vul in hoelang (in tijd) je over deze taak

Nadere informatie

Uittreksel uit de Statuten en het Huishoudelijkreglement van de Volkstuindersvereniging Nooit gedacht.

Uittreksel uit de Statuten en het Huishoudelijkreglement van de Volkstuindersvereniging Nooit gedacht. Uittreksel uit de Statuten en het Huishoudelijkreglement van de Volkstuindersvereniging Nooit gedacht. Algemeen De Volkstuindersvereniging Nooit Gedacht is een vereniging met een op reglementaire wijze

Nadere informatie

Bij deze ontvangt u de uitnodiging voor de Algemene

Bij deze ontvangt u de uitnodiging voor de Algemene redactie: OTVaria 03 september 2012 Carla van Eijk Harmen Spoelstra redactieadres: Zocherstraat 9 2321 EE Leiden e-mailadres: otvaria@gmail.com Beste leden van tuinvereniging OTV Bij deze ontvangt u de

Nadere informatie

Bestrijding volgens het boekje. 10 Tips voor een verantwoorde aanpak van onkruid, plantenziekten en ongedierte

Bestrijding volgens het boekje. 10 Tips voor een verantwoorde aanpak van onkruid, plantenziekten en ongedierte Bestrijding volgens het boekje 10 Tips voor een verantwoorde aanpak van onkruid, plantenziekten en ongedierte Bestrijding volgens het boekje, waarom is dat zo belangrijk? Heeft u last van onkruid, ongedierte

Nadere informatie

Zo Werkt Het Op N.L.K. revisie februari 2014. Zo werkt het op

Zo Werkt Het Op N.L.K. revisie februari 2014. Zo werkt het op Zo Werkt Het Op N.L.K. revisie februari 2014 Zo werkt het op 10 e druk,februari 2014 pagina: INHOUD 2 2 Inhoud 3 Inleiding 4 Opening- en aanvangstijden 5 Bestuur en commissies 6 Commissies 6 Bouw- en Taxatiecommissie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Welkom. Wij als team-waldhoorn heten u van harte welkom. En wensen u een fantastische vakantie!

Nieuwsbrief. Welkom. Wij als team-waldhoorn heten u van harte welkom. En wensen u een fantastische vakantie! Nieuwsbrief Welkom Hartelijk welkom bij Camping Het Waldhoorn. Uw vakantie kan beginnen. Ons team van enthousiaste medewerkers is u graag van dienst en doet zijn uiterste best het u naar de zin te maken.

Nadere informatie

Coolsingel 65 3012 AC Rotterdam T (010) 27 59 000 welcome@0-to-9.nl www.0-to-9.nl gevestigd in:

Coolsingel 65 3012 AC Rotterdam T (010) 27 59 000 welcome@0-to-9.nl www.0-to-9.nl gevestigd in: Omschrijving Cliënt Roteb Omschrijving Stadskrant Ordernummer 155.00.021 Datum 17 september 2012 Afval in de juiste bak Dat doe je goed! Binnenkort kunnen we niet meer om afvalscheiden

Nadere informatie

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE De openingstijden van de receptie worden bekend gemaakt op het bord bij de receptie.

OPENINGSTIJDEN RECEPTIE De openingstijden van de receptie worden bekend gemaakt op het bord bij de receptie. REGLEMENT CARAVANPARK DE VISOTTER Voor een prettig verblijf en om eventuele misverstanden te voorkomen, verzoek ik u vriendelijk om de in dit reglement vermelde punten na te leven. Bij het niet naleven

Nadere informatie

Het nieuwe inzamelen: de rest is afval

Het nieuwe inzamelen: de rest is afval Het nieuwe inzamelen: de rest is afval Beste bewoner(s) van de Werven, Elk huishouden, groot of klein, produceert afval. Wij gooien allemaal etensresten, oud papier, lege flessen en nog veel meer weg.

Nadere informatie

Volkstuindersvereniging Blijdorp

Volkstuindersvereniging Blijdorp INFORMATIE VOOR TOEKOMSTIGE LEDEN VAN VTV BLIJDORP Geacht aspirant-lid, Hartelijk welkom bij VTV Blijdorp. Wij hopen dat wij u snel een tuin naar uw zin kunnen aanbieden op ons complex. Hierbij alvast

Nadere informatie

Voor de rest... Doe je best!

Voor de rest... Doe je best! Sorteer ABC Vanaf 20 januari gaan we, samen met u, in De Leeuwerik een andere manier van afvalinzameling testen. Het doel is om meer waardevolle grondstoffen opnieuw te gebruiken en daarmee minder restafval

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding... 3

Inhoudsopgave. Inleiding... 3 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Artikel 01 Algemeen... 4 Artikel 02 Nutstuinen... 4 Artikel 03 Bebouwingen... 5 Artikel 04 Kweektunnel... 6 Artikel 05 Werkbeurten... 6 Artikel 06 Tuincommissie... 7 Artikel

Nadere informatie

Rapportageformulier tuincontrole (april 2017)

Rapportageformulier tuincontrole (april 2017) Art. (TR,BR, m.u.v. 7.1HR) 7.1 HR 5.1 TR Omschrijving, controlepunten Constateringen Bijzonderheden, afspraken met lid Er wordt actief getuinierd; tuin als geheel wordt in goede staat gebracht of gehouden.

Nadere informatie

U en uw woonomgeving

U en uw woonomgeving U en uw woonomgeving Samen verantwoordelijk voor de woonomgeving Iedereen woont graag in een fijne buurt waar het schoon en netjes is. Als huurder kunt u samen met andere bewoners een bijdrage leveren

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

bladzijde =========================================================

bladzijde ========================================================= Inhoudsopgave Statuten bladzijde Artikel 1 Naam, duur en zetel 1 Artikel 2 Doel van de vereniging 1 Artikel 3 Lidmaatschap 1 Artikel 4 Duur van het lidmaatschap 1 Artikel 5 Middelen 2 Artikel 6 Bestuur

Nadere informatie

Inhoud. Woningstichting Rochdale Postbus 56659 1040 AR Amsterdam www.rochdale.nl

Inhoud. Woningstichting Rochdale Postbus 56659 1040 AR Amsterdam www.rochdale.nl Algemene woonregels Inhoud Woonregels 3 Toestemming vragen 3 Geluidsoverlast 3 Schotelantennes 4 Gebruik algemene ruimten 4 Huisvuil 5 Huisdieren 5 Duiven 5 Privétuinen en gemeenschappelijke tuinen 6 Dit

Nadere informatie

TUINREGELEMENT Ter Aar

TUINREGELEMENT Ter Aar TUINREGELEMENT Ter Aar Tuinreglement vtv De Geschikte Peer pagina 1 van 6 Tuinreglement vtv De Geschikte Peer pagina 2 van 6 Tuinreglement. Reglement zoals bedoeld in art. 19 lid 1 statuten. ALGEMEEN Artikel

Nadere informatie

Het huishoudelijk reglement van Tuinpark Lissabon, een afdeling van de Bond van Volkstuinders te Amsterdam

Het huishoudelijk reglement van Tuinpark Lissabon, een afdeling van de Bond van Volkstuinders te Amsterdam Het huishoudelijk reglement van Tuinpark Lissabon, een afdeling van de Bond van Volkstuinders te Amsterdam INHOUDSOPGAVE 1. leeswijzer 2. inleiding 3. financiën 4. bestuur 5. nadere orderegels 6. verbodsbepalingen

Nadere informatie

Kringloopbedrijf n Roondgaank Nijverheidsstraat 19 17a 7461 AD Rijssen

Kringloopbedrijf n Roondgaank Nijverheidsstraat 19 17a 7461 AD Rijssen Kringloopbedrijf n Roondgaank Nijverheidsstraat 19 17a 7461 AD Rijssen Maatschappelijke functie Inboedelservice Inleveren/ophalen goederen Ruim gevulde winkel Afvalbrengpunt Kringloopbedrijf n Roondgaank

Nadere informatie

Frans Salman, voorzitter. NIEUWS VAN HET BESTUUR

Frans Salman, voorzitter. NIEUWS VAN HET BESTUUR Stichting tot Behoud en Beheer NIEUWSBRIEF februari 2016 van de Fransche Kamp Het nieuwe kampeerseizoen komt er aan. Wij kijken er al naar uit. En wij zijn nog op zoek naar nieuwe kampeerders. Daarmee

Nadere informatie

Handleiding tuinhuis ATV Utrecht Zuid

Handleiding tuinhuis ATV Utrecht Zuid Handleiding tuinhuis ATV Utrecht Zuid Dit is een handleiding voor alle tuinders die een tuinhuis in hun tuin willen bouwen of verbouwen. Als vereniging huren wij de grond waarop we tuinieren van gemeente

Nadere informatie

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN?

VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? VERHUISFOLDER WAAR KAN MIJN AFVAL HEEN? In uw gemeente haalt Avri het huishoudelijk afval op. Liever noemen wij uw afval grondstof, omdat er nieuwe producten van kunnen worden gemaakt. Tenminste, als u

Nadere informatie

> Onderhoud van de tuin. De tuin: tips en regels

> Onderhoud van de tuin. De tuin: tips en regels > Onderhoud van de tuin De tuin: tips en regels > Inhoudsopgave 1 De tuin: tips en regels 3 Een tuin die bij u past 4 Verplichtingen huurder 7 Bomen en struiken 10 Hagen, schuttingen en hekken 12 Schuurtjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief V.t.V de Zandweg Augustus 2017

Nieuwsbrief V.t.V de Zandweg Augustus 2017 leden met een betaal regeling die op 15 augustus afloopt. Bestuursvergadering 02-08-2017 De leden van het bestuur zijn op 02-08-2017 bij elkaar gekomen en gesproken over de volgende punten: De wanbetalers

Nadere informatie

U en uw woonomgeving. Samen maken we er iets moois van

U en uw woonomgeving. Samen maken we er iets moois van U en uw woonomgeving Samen maken we er iets moois van Wonen doe je niet alleen. U heeft altijd te maken met uw woonomgeving. Rekening houden met elkaar en begrip tonen zijn daarbij erg belangrijk. Leystromen

Nadere informatie

Afval vroeger en nu. Naam: Vroeger was alles anders. De mensen leefden heel primitief. Dat heb je gezien in het filmpje van Schooltv.

Afval vroeger en nu. Naam: Vroeger was alles anders. De mensen leefden heel primitief. Dat heb je gezien in het filmpje van Schooltv. Afval vroeger en nu Naam: Vroeger was alles anders. De mensen leefden heel primitief. Dat heb je gezien in het filmpje van Schooltv. 1. Wat betekent primitief? 3 antwoorden zijn goed. eenvoudig simpel

Nadere informatie

AGENDA: TUINENPARK. Tuinenpark Ons Buiten Pal Maleterstraat 64 3573 ph Utrecht. Augustus 2014

AGENDA: TUINENPARK. Tuinenpark Ons Buiten Pal Maleterstraat 64 3573 ph Utrecht. Augustus 2014 ROTI AVOND Op zaterdag 16 augustus om 17.00 uur gaan we met z n allen roti eten in t Buitenhuis. Stanley laat zien hoe we surinaamse Roti moeten maken en daarna wordt er gegeten. Leden, vrienden en buurtgenoten

Nadere informatie

ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS

ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS Versie 2.0-29/9/2011 Veelgestelde vragen ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS In dit document kunt u verschillende vragen terugvinden over de ondergrondse containers. De vragen

Nadere informatie

De zin van afvalscheiding

De zin van afvalscheiding De zin van afvalscheiding (...en de onzin die u wel eens hoort)...alles gaat toch op één hoop... Hoe zit het écht? z.o.z. Gescheiden afval blijft gescheiden Gescheiden afval blijft gescheiden Alles wat

Nadere informatie

Volkstuinvereniging Middelwaert

Volkstuinvereniging Middelwaert Volkstuinvereniging Middelwaert Opgericht 8 februari 1984 Tuinreglement (juni 2015) Volkstuinvereniging Middelwaert Gevestigd te Molenhoek Opgericht 8 februari 1984 Tuin reglement Juni 2015 Tuinreglement

Nadere informatie

ATV 'T Spruitje. Het spruitjesjournaal. Jaargang 2013 nr. 1. Ontwikkelingen op het park

ATV 'T Spruitje. Het spruitjesjournaal. Jaargang 2013 nr. 1. Ontwikkelingen op het park ATV 'T Spruitje Het spruitjesjournaal Jaargang 2013 nr. 1 Ontwikkelingen op het park Dit jaar is het werk voor een nieuw hek rond het tuincomplex afgerond, het heeft enkele jaren geduurd maar nu ziet het

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Volkstuinvereniging Sloterdijkermeer 2014

Huishoudelijk Reglement Volkstuinvereniging Sloterdijkermeer 2014 Huishoudelijk Reglement Volkstuinvereniging Sloterdijkermeer 2014 Inhoudsopgave. Art. 1 Begrippen 1 Art. 2 Het Huishoudelijk Reglement 1 Art. 3 De tuin 2 1. Paragrafen aangaande de grenzen 2. Paragrafen

Nadere informatie

TUINREGLEMENT per 21-03-2013. Van de Vereniging van Volkstuinders Diverdoatsie, gevestigd te Groningen.

TUINREGLEMENT per 21-03-2013. Van de Vereniging van Volkstuinders Diverdoatsie, gevestigd te Groningen. TUINREGLEMENT per 21-03-2013 Van de Vereniging van Volkstuinders Diverdoatsie, gevestigd te Groningen. Artikel 1. Tuinen moeten worden aangewend als amateur-tuin, waarop men met veel inzet en plezier eigen

Nadere informatie

REGELS CAMPING t VOSHUUS : seizoen 2014

REGELS CAMPING t VOSHUUS : seizoen 2014 REGELS CAMPING t VOSHUUS : seizoen 2014 Het reglement is er voor u en voor ons. De bedoeling is om helderheid te verstrekken. Dit om allerlei problemen, discussies en geschillen te vermijden. Het reglement

Nadere informatie

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr. 1

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr. 1 Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr. 1 Maart 2018 www.volkstuinverenigingvianen.nl volkstuinverenigingvianen@gmail.com Beste tuinders, Ook al beleven we nog wat koude dagen, de lente is onherroepelijk

Nadere informatie

Domaine-reglement. ASL Domaine Les Rives de l Ardèche. Januari 2014

Domaine-reglement. ASL Domaine Les Rives de l Ardèche. Januari 2014 De VVE (en namens haar de beheerder van de Algemene Voorzieningen van de VVE) zal er op toezien, dat de afgesproken gedragsregels binnen de reikwijdte van het beheer van deze Algemene Voorzieningen (zwembad/

Nadere informatie

camping-informatie V-1-2016

camping-informatie V-1-2016 V-1-2016 camping-informatie Aankomst en vertrek Door inschrijving als gast wordt u geacht op de hoogte te zijn van de voorwaarden, het parkreglement en de kosten voor uw verblijf. Het parkreglement is

Nadere informatie

UW TUIN. vragen en antwoorden

UW TUIN. vragen en antwoorden UW TUIN vragen en antwoorden UW TUIN: VRAGEN EN ANTWOORDEN In deze brochure vindt u informatie over: Hoe u uw tuin mag gebruiken. Wat u wel en wat u niet mag bouwen in uw tuin. Hoe u uw tuin achter moet

Nadere informatie

Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving

Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving Regels en richtlijnen tuinonderhoud 2 Plezierig wonen gaat verder dan een goed onderhouden woning. Woonplezier wordt voor een groot deel ook bepaald

Nadere informatie

==============================================

============================================== Huishoudelijk Reglement Tuinpark Eigen Hof Afdeling van de Bond van Volkstuinders te Amsterdam Vastgesteld op de ALV van 10 mei 2014. Artikelen: 1. Huishoudelijk Reglement 2. Begrippen en afkortingen 3.

Nadere informatie

Wat weet jij over biologisch en over de bodem?

Wat weet jij over biologisch en over de bodem? Met leuke vragen, opdrachten en experimenten voor thuis! Wat weet jij over biologisch en over de bodem? Biologisch, lekker natuurlijk! Heb je er wel eens over nagedacht dat alles wat je eet, van een plant

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE VOLPENSION. Tips voor een veilig en milieuvriendelijk verblijf. (Merkenveldteam en vrijwilligers danken je alvast)

ONTHAALBROCHURE VOLPENSION. Tips voor een veilig en milieuvriendelijk verblijf. (Merkenveldteam en vrijwilligers danken je alvast) ONTHAALBROCHURE VOLPENSION Tips voor een veilig en milieuvriendelijk verblijf (Merkenveldteam en vrijwilligers danken je alvast) 1 SPELREGELS ALGEMEEN breng alle leiding op de hoogte van deze info en sensibiliseer

Nadere informatie

Afval doe je in de goede bak.

Afval doe je in de goede bak. Cliënt Roteb Omschrijving Flyer Afvalwijzer Ordernummer 155.00.015 Datum 12 september 2012 Afval doe je in de goede bak. Dat doe je goed! Afvalwijzer 2012/2013 Huishoudelijk restafval

Nadere informatie

KLEIN GRONDBEZIT t Schoffeltje

KLEIN GRONDBEZIT t Schoffeltje KLEIN GRONDBEZIT t Schoffeltje t Schoffeltje nr. 35 Pagina 1 Informatieblad Seizoen 2014 maand JULI uitgave 35 Samenstelling bestuur: gaarne niet op zondag! Voorzitter / redactie Diana van Dijk Philipshoofjesweg

Nadere informatie

UGP-folders. Tekenbeten

UGP-folders. Tekenbeten UGP-folders Tekenbeten Controleer de huid, na verblijf in de natuur, dagelijks zorgvuldig op de aanwezigheid van teken. Bekijk met extra aandacht de oksels, liezen, bilspleet en knieholten. Verwijder teken

Nadere informatie

Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving

Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving Regels en richtlijnen tuinonderhoud 2 Plezierig wonen gaat verder dan een goed onderhouden woning. Woonplezier wordt voor een groot deel ook bepaald

Nadere informatie

Gemeente IJsselstein

Gemeente IJsselstein Gemeente IJsselstein Verantwoording In het kader van het nieuwe regionale afvalbeleidsplan 2014-2018 is een enquête gehouden onder de inwoners van gemeente IJsselstein. Deze heeft plaatsgevonden van woensdag

Nadere informatie

SUPPLEMENT Op het reglement voor de afdelingen van de Bond van Volkstuinders te Amsterdam

SUPPLEMENT Op het reglement voor de afdelingen van de Bond van Volkstuinders te Amsterdam 11 e druk februari 2014 Nieuwe Levenskracht Voorlandpad 21 1098 TZ Amsterdam 11 e druk februari 2014 SUPPLEMENT Op het reglement voor de afdelingen van de Bond van Volkstuinders te Amsterdam INHOUD Pagina

Nadere informatie

Maak eerst een aantal schetsen van het bord over welk verbod voor welk soort afval. Kies binnen de groep er één uit en werk deze in het groot uit

Maak eerst een aantal schetsen van het bord over welk verbod voor welk soort afval. Kies binnen de groep er één uit en werk deze in het groot uit 2 Maak verbods borden Maak ter grote van het karton een soort verkeersbod tegen het dumpen van afval. Aantal regels waar dit aan moet beantwoorden: Groot met signaal kleuren (Rood) Geen tekst Eenvoudige

Nadere informatie

In het kader van het actualiseren van het gemeentelijk afvalbeleid is een enquête gehouden onder de inwoners van gemeente Bunnik.

In het kader van het actualiseren van het gemeentelijk afvalbeleid is een enquête gehouden onder de inwoners van gemeente Bunnik. Gemeente Bunnik Verantwoording In het kader van het actualiseren van het gemeentelijk afvalbeleid is een enquête gehouden onder de inwoners van gemeente Bunnik. Deze heeft plaatsgevonden van 30 maart t/m

Nadere informatie

Camping Jachthaven De Maasterp Animatieprogramma Voor het Seizoen 2016

Camping Jachthaven De Maasterp Animatieprogramma Voor het Seizoen 2016 Camping Jachthaven De Maasterp Animatieprogramma Voor het Seizoen 2016 1 ANIMATIEPROGRAMMA RECREATIE INFO 2016 Beste gasten, Van harte welkom op camping/jachthaven de Maasterp! Het seizoensboekje met het

Nadere informatie

Artikel 1. Definities

Artikel 1. Definities Huidige Supplement: Supplement op het reglement voor de afdelingen van de Bond van Volkstuinders te Amsterdam Nieuw Huishoudelijk Reglement op het reglement voor de afdelingen van de Bond van Volkstuinders

Nadere informatie

Zaanpanel 37: Duurzame afvalinzameling

Zaanpanel 37: Duurzame afvalinzameling Zaanpanel 37: Duurzame afvalinzameling Team Onderzoek & Statistiek Maart 2015 1 Inleiding Zaanstad wil in de komende jaren nog meer en op een betere manier afval gescheiden inzamelen. Gemiddeld mag elke

Nadere informatie

Bestuursmededelingen.

Bestuursmededelingen. TUINPARK DE MOLEN Algemene Ledenvergadering d.d. 28 april 2016 Agendapunt 4 Bestuursmededelingen. 1. Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 19 november 2015 Deze notulen hebben wij verstuurd per e-mail

Nadere informatie

De composthoop Een composthoop bij school

De composthoop Een composthoop bij school De composthoop Afval in de natuur bestaat eigenlijk niet. Alles wat op de bodem komt, wordt uiteindelijk verteerd door bodemdieren, schimmels en bacteriën. In een composthoop gebeurt precies hetzelfde

Nadere informatie

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr. 2

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr. 2 Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr. 2 April 2018 www.volkstuinverenigingvianen.nl volkstuinverenigingvianen@gmail.com Beste tuinders Op maandag 16 april jl. hebben we de jaarlijkse Algemene ledenvergadering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KYNOLOGENCLUB ZOYS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KYNOLOGENCLUB ZOYS HUISHOUDELIJK REGLEMENT KYNOLOGENCLUB ZOYS INHOUDSOPGAVE 1. VERZEKERINGEN 2. VELDEN, KANTINE EN PARKEERPLAATS 3. CONTRIBUTIE EN CURSUSGELD 4. DE LESSEN 5. AGILITY 6. DE HONDEN 7. JEUGDLEDEN 8. SLOTBEPALING

Nadere informatie

TUINREGELS A. TUINIEREN EN BIODIVERSITEIT

TUINREGELS A. TUINIEREN EN BIODIVERSITEIT TUINREGELS - 2014 Dit zijn de tuinregels van de Volkstuinvereniging De Honderd Morgen. De regels geven in het kort weer waar elk lid zich aan dient te houden. De tuinregels hebben betrekking op de praktische

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2012, Nummer 4

Nieuwsbrief 2012, Nummer 4 Nieuwsbrief 2012, Nummer 4 Mei 2012 Meimaand Lentemaand: nieuw leven en nieuwe activiteiten. Nieuw leven in onze tuinen. Zaad ontkiemt, planten bloeien, struiken kleuren weer groen. Maar ook onkruid groeit

Nadere informatie

Plannen van het huishouden.

Plannen van het huishouden. Dit document is onderdeel van de site www.huishoudeninhokjes.nl Plannen van het huishouden. In de laatste kolom kun je invullen wanneer je de taak hebt gedaan. Vul in hoelang (in tijd) je over deze taak

Nadere informatie

DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop

DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop Ook u kunt nog veel kilo s scheiden Veel Amsterdammers scheiden hun afval al. De een wat meer, de ander wat minder. Toch komt er nog steeds veel herbruikbaar

Nadere informatie

Artikel 2 De leden zijn verplicht de statuten, de reglementen en besluiten van het bestuur en de ledenvergadering stipt na te leven.

Artikel 2 De leden zijn verplicht de statuten, de reglementen en besluiten van het bestuur en de ledenvergadering stipt na te leven. Volkstuindersvereniging Opgericht 1960 Complex Berkhouterweg Complex Lijndraaier Hoorn en Omstreken Secretariaat Postbus 35, 1620 AA Hoorn Bank: ING. Rekeningnummer 127 01 62 t.n.v. Volkstuin Vereniging

Nadere informatie

Groningen, 26 september 1997 INRICHTING EN ONDERHOUD. Artikel 1.

Groningen, 26 september 1997 INRICHTING EN ONDERHOUD. Artikel 1. REGLEMENT van TOEZICHT Groningen, 26 september 1997 INRICHTING EN ONDERHOUD Artikel 1. 0 Artikel 2. 0 1 2 3 4 5 6 Zoals reeds aangegeven in art.4 (HHR), moeten tuinen en opstallen en dergelijke worden

Nadere informatie

Onkruid de baas. Geral Overbeek. Overbeek - Gardendesign Maasoord

Onkruid de baas. Geral Overbeek. Overbeek - Gardendesign Maasoord Onkruid de baas Geral Overbeek 2011 Overbeek - Gardendesign Maasoord 17 0348-424305 www.mijntuingeheim.nl 25 + 1 TUINTIPS ONKRUID DE BAAS Wil jij ook een tuin zonder onkruid met zo min mogelijk werk? Mag

Nadere informatie