Tuinreglement "Volkstuindersvereniging Goes"

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tuinreglement "Volkstuindersvereniging Goes""

Transcriptie

1 bladzijde 1 Tuinreglement "Volkstuindersvereniging Goes" Artikel 1. Gebruik tuinen en opstallen... 2 Artikel 2. Gezamenlijke werkzaamheden op de tuincomplexen... 2 Artikel 3. Schoonhouden beplantingsstrook... 2 Artikel 4. Onderhoud paden, sloten en taluds... 2 Artikel 5. Scheidingslijnen tussen tuinen... 2 Artikel 6. Tuin schoon en opgeruimd... 2 Artikel 7. Leimiddelen... 2 Artikel 8. Nummerplaatjes... 3 Artikel 9. Kweekkasjes tot max. 1,98 x 1,95 m vloeroppervlak... 3 Artikel 10. Kweekkassen groter dan 1,98 x 1,95 m vloeroppervlak... 3 Artikel 11. Plastic tunnels... 3 Artikel 12. Verwijderen van kasjes, opstallen, e.d Artikel 13. Broeibakken... 3 Artikel 14. Gereedschapkisten... 4 Artikel 15. Tuinhekjes en tuinafscheidingen... 4 Artikel 16. Waterleiding... 4 Artikel 17. Gemeenschappelijke berging... 4 Artikel 18. Het is verboden (1):... 4 Artikel 19. Verboden (2):... 5 Artikel 20. Verhalen schade... 6 Artikel 21. Sancties bij overtreding... 6 Artikel 22. Lidmaatschapskaart... 6 Artikel 23. Ingang reglementswijziging... 6

2 bladzijde 2 TUINREGLEMENT "VOLKSTUINDERSVERENIGING GOES" Artikel 1. Artikel 2. Gebruik tuinen en opstallen Tuinen, opstallen etc. moeten worden gebruikt als volkstuin teneinde ontspannen te kunnen tuinieren. De leden zijn gehouden de tuin en de opstallen goed te onderhouden en te gebruiken overeenkomstig de bestemming. Gezamenlijke werkzaamheden op de tuincomplexen De leden zijn verplicht op hun tuin de werkzaamheden toe te staan die het bestuur voor de instandhouding of verbetering van het complex, dan wel aangrenzende tuinen, noodzakelijk acht. Artikel 3. Schoonhouden beplantingsstrook 1. Indien langs de tuin een beplantingsstrook aanwezig is welke in beheer en onderhoud is bij de vereniging, dient deze door de leden die rechtstreeks aan de beplantingsstrook grenzen, te worden schoongehouden voor wat betreft onkruid, vuil en afval. 2. Snoeien aan bomen en heesters in deze strook is beperkt toegestaan. In overleg en met schriftelijke toestemming van het bestuur kan hiervan worden afgeweken. 3. Indien de beplantingsstrook een haag is, dan dient deze tenminste drie maal per jaar door de leden die rechtstreeks aan deze haag grenzen, elk voor hun deel, te worden gesnoeid resp. geknipt, te weten in mei, augustus en november. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel 7. Onderhoud paden, sloten en taluds De langs de tuin gelegen paden, sloten en taluds moeten door de leden die rechtstreeks daaraan grenzen, elk voor hun deel, worden schoongehouden van onkruid, vuil en afval. Scheidingslijnen tussen tuinen Op de denkbeeldige scheidingslijnen tussen de tuinen worden door of namens het bestuur, voor, achter en op de helft van de afstand, paaltjes geplaatst. Deze paaltjes steken maximaal 60 centimeter boven het maaiveld uit. Tuin schoon en opgeruimd De tuin dient voor 1 april van elk jaar te zijn gespit, dan wel geheel schoon te zijn. Zijn naar het oordeel van het bestuur ontsierende materialen of afval op de tuin aanwezig, dan dienen deze op eerste aanzegging te worden verwijderd. Leimiddelen Bonenstaken en andere leimiddelen dienen uiterlijk per 1 december te zijn verwijderd.

3 bladzijde 3 Artikel 8. Nummerplaatjes De door de vereniging bevestigde tuinnummerplaatjes dienen vanaf het pad duidelijk zichtbaar te zijn. Zij mogen niet worden verwijderd noch beschadigd. Artikel 9. Kweekkasjes tot max. 1,98 x 1,95 m vloeroppervlak 1. Voor het bouwen of verbouwen van kweekkasjes is goedkeuring van het bestuur vereist. De goedkeuring dient schriftelijk bij het bestuur te worden aangevraagd onder overlegging van een tekening in tweevoud. 2. De afmetingen van kweekkasjes mogen niet meer bedragen dan 1,98 x 1,95 m (l x b) met een maximale nokhoogte van 1,95 m. De plaats van de kas op de tuin is niet vrij, maar moet in overleg met het bestuur bepaald worden. De afstand tot de scheidingslijn met aangrenzende tuinen of het gezamenlijke pad moet tenminste 1,00 m bedragen. 3. Per tuin mag niet meer dan één kweekkasje worden geplaatst. Artikel 10. Kweekkassen groter dan 1,98 x 1,95 m vloeroppervlak 1. Voor kweekkassen met grotere afmetingen dan 1,98 x 1,95 m (l x b) en nokhoogte van 1,95 m, is (naast de goedkeuring van het bestuur) een gemeentelijke bouwvergunning vereist. Deze bouwvergunning zal door het bestuur, namens het lid, bij de gemeente Goes worden aangevraagd. Alle kosten verband houdende met de vergunning komen voor rekening van het betreffende lid. 2. Tot uitvoering mag pas worden overgegegaan nadat de vergunning door de gemeente is verkregen, de kosten zijn voldaan en de overeenkomst met het bestuur tot het plaatsen van de kas is getekend. 3. De goedkeuring voor de bouw van welk type kweekkas dan ook, zal worden geweigerd indien de aanvraag niet voldoet aan bepalingen welke van overheidswege zijn gesteld. Artikel 11. Plastic tunnels 1. Voordat tot het plaatsen van een plastic tunnel kan worden overgegaan is overleg met het bestuur noodzakelijk. 2. Goedkeuring voor het plaatsen van een plastic tunnel dient schriftelijk bij het bestuur te worden aangevraagd. 3. De afmetingen van een plastic tunnel mag niet meer bedragen dan 4,50 x 2,00 m (l x b) met een maximale hoogte van 2,00 m. De plaats van de op de tuin is niet vrij, maar wordt in overleg met het bestuur bepaald. De afstand tot de scheidingslijn met aangrenzende tuinen of het gezamenlijke pad moet tenminste 1,00 m bedragen. 4. Per tuin mag niet meer dan één plastic tunnel worden geplaatst. Artikel 12. Verwijderen van kasjes, opstallen, e.d. Ten aanzien van kasjes, tunnels, bouwsels en andere opstallen waartoe krachtens artikelen van dit reglement geen toestemming is verleend, is het bestuur gerechtigd deze op kosten van het betrokken lid te (laten) verwijderen, respectievelijk in de oorspronkelijke staat terug te brengen. Artikel 13. Broeibakken 1. Broeibakken mogen worden gemaakt van hout, kunststof of metaal. Bij andere materiaalkeuze dient overleg plaats te vinden met het bestuur.

4 bladzijde 4 2. Een broeibak op een tuin van 100 m 2 mag niet groter zijn dan 2,50 x 1,60 m (l x b), (3 ramen). Op een tuin van 200 m 2 niet groter dan 3,30 x 1,60 m (l x b) (4 ramen). De hoogte mag niet groter zijn dan 0,55 m. Per tuin mag niet meer dan één broeibak worden geplaatst, en de afstand tot de scheidingslijn met naastliggende tuinen of het gemeenschappelijke pad moet tenminste 0,50 m bedragen. 3. Het gebruik van asbesthoudende materialen is wettelijk verboden. Artikel 14. Gereedschapkisten 1. Een gereedschapkist mag niet groter zijn dan 2,50 x 0,50 x 0,50 m en mag uitsluitend worden gemaakt van hout, kunststof of metaal. Bij andere materiaal keuze dient overleg plaats te vinden met het bestuur. Indien geverfd, is alleen de kleur groen of bruin toegestaan. 2. Per tuin mag niet meer dan één gereedschapkist worden geplaatst. De afstand tot de scheidingslijnen moet tenminste 0,50 m bedragen. 3. Het toepassen van asbesthoudende materialen is wettelijk verboden. Artikel 15. Tuinhekjes en tuinafscheidingen 1. Tuinhekjes en tuinafscheidingen dienen aan door het bestuur te stellen eisen van netheid te voldoen. Indien geverfd, is alleen de kleur groen of bruin toegestaan. 2. De hoogte mag niet hoger zijn 0,60 m boven het maaiveld. 3. Het gebruik van asbesthoudende materialen is wettelijk verboden. Artikel 16. Waterleiding 1. Het verbruik van water dient bij vooruitbetaling, gelijktijdig met de andere jaarlijkse verplichtingen, te worden voldaan. Het bestuur stelt de hoogte van het bedrag vast aan de hand van het gemiddelde verbruik van de vereniging. 4. Ieder lid is verplicht zijn/haar deel van het waterverbruik te betalen. 5. Het bestuur stelt voor de kraan een sleutel beschikbaar. Hiervoor is 2,50 waarborg verschuldigd die wordt terugbetaald bij beëindiging van het lidmaatschap, op voorwaarde dat de sleutel wordt ingeleverd. 6. Vanaf 1 april wordt de waterleiding aangesloten, tenzij een vorstperiode dit verhinderd. De waterleiding zal uiterlijk 1 november weer worden afgesloten, of eerder indien er gevaar voor bevriezen bestaat. 7. Wegens gevaar voor besmetting met de legionellabacterie is niet toegestaan water te sproeien of te vernevelen. Artikel 17. Gemeenschappelijke berging 1. Op ieder tuincomplex is een gemeenschappelijke berging aanwezig. 2. De vereniging kan niet aansprakelijk gesteld worden voor vermissing en vernieling van materialen, gereedschappen of werktuigen van leden die in de gemeenschappelijke berging worden gestald. Artikel 18. Het is verboden (1): 1. onbevoegd of zonder toestemming, de tuin van een ander lid te betreden. 2. ontsierende composthopen, bakken e.d. te hebben, óók niet op onopvallende plaatsen. 3. beplanting en opstallen te hebben die naar het oordeel van het bestuur hinder aan andere leden kunnen veroorzaken.

5 bladzijde 5 4. op minder dan 1,00 m vanuit de bovenkant van het talud van de sloot, bomen of ander houtgewas te planten. Voor leibomen is deze afstand van 0,80 m. 5. taluds van sloten in en langs het complex te beschadigen of daarin te graven. 6. vee of kleinvee op de tuin te houden. 7. zodanige handelingen te verrichten welke naar het oordeel van het bestuur het volle genot van anderen beperkt dan wel ontneemt. 8. andere personen te laten verblijven of te laten werken (bezoekers uitgezonderd) zonder dat hiertoe vooraf toestemming van het bestuur is verkregen. 9. de heg langs het complex zodanig te knippen dat er geen "eenheid" bestaat met de heg van de aangrenzende tuin(en), in dit verband wordt, de minimale hoogte op 60 cm. en de maximale hoogte op 1 meter bepaald. 10. de tuin en de beplantingstrook als opslagplaats voor materialen te gebruiken. 11. bouwsels hoger dan 0,60 m op of om de tuin aan te brengen, met uitzondering van een compost/mestbak, welke een maximale afmeting mag hebben van 2,00 x 1,00 x 1,00 m. 12. op de kraan van de waterleiding een tuinslang aan te sluiten met het doel de tuin te besproeien. Artikel 19. Verboden (2): Het is aan ieder die zich op de complexen bevindt verboden: 1. al hetgeen dat aan de zorg en het toezicht van de vereniging is toevertrouwd, te verontreinigen, te beschadigen of te vernielen. 2. enige tak van nijverheid, handel of bedrijf uit te oefenen. 3. gebruik te maken van niet toegelaten chemische bestrijdingsmiddelen. 4. afval, vuilnis of ander materiaal neer te leggen, te werpen of te storten in de beplantingsstrook, op gemeenschappelijke paden, op de parkeerterreinen of op andere plaatsen dan welke slechts bij uitzondering en uitdrukkelijk door het bestuur zijn aangewezen. 5. afval op de tuin of op het terrein van de vereniging te verbranden. 6. asbesthoudende materialen op de tuin te hebben of achter te laten. 7. zonder toestemming van het bestuur voertuigen te stallen. 8. met bromfietsen de paden te berijden. 9. tijdelijke onderkomens te (doen) plaatsen. 10. honden onaangelijnd te laten lopen anders dan op de eigen tuin. 11. uitwerpselen van honden op de paden van het complex achter te laten. 12. bijen te houden zonder schriftelijke toestemming van het bestuur. 13. afrasteringen te verbreken, scheidingspalen te verwijderen of te verplaatsen. 14. explosiemotoren in bedrijf te hebben op zondagen. 15. zonder toestemming van het bestuur aankondigingen of mededelingen, geschriften of drukwerken op het complex te verspreiden of aan te plakken, propaganda te maken voor politieke of kerkelijke instellingen, of andere dan de nationale- bond of tuinvlaggen uit te steken of te hijsen op het complex. 16. harde muziek ten gehore te brengen die de rust op het complex verstoort. 17. gereedschappen van de vereniging in bruikleen nemen, anders dan op het terrein van het complex, daarmee het complex te verlaten of langdurig onder berusting te houden zonder voorafgaande toestemming van degene die deze gereedschappen beheert. 18. grond, zand, grind, puin, cement enz. te deponeren op de paden en de parkeerplaats van het complex, behalve op de daarvoor door het bestuur aan te wijzen plaats. Na verkregen toestemming dient de plaats binnen 2 dagen te zijn geledigd. 19. greppels of geulen in of langs de paden graven en waterkeringen te maken.

6 bladzijde bestuursleden of daartoe aangewezen functionarissen te hinderen bij de controle op de naleving der reglementen. 21. planten te kweken die als drugs kunnen worden aangemerkt bijvoorbeeld papaver of nederwiet. Artikel 20. Verhalen schade Het bestuur is bevoegd, indien de goede orde of redelijkheid dit vereist, of wanneer men zich schuldig maakt aan overtreding van het gestelde in dit reglement, betrokkenen te (doen) verwijderen van het complex en zodanige maatregelen te nemen dat eventueel aangerichte schade op de verantwoordelijke(n) wordt verhaald. Artikel 21. Sancties bij overtreding a. bij overtreding van enige verbodsbepaling en/of niet nakomen van enige verplichting, aan de leden opgelegd door de statuten, het huishoudelijk- of tuinreglement, kan het bepaalde in art.8.1 (statuten) op de betrokken leden worden toegepast, onverminderd de maatregelen die het bestuur ingevolge het bepaalde in enig artikel van het huishoudelijk reglement tegen hem/haar kan nemen. b. voor zover er in enig artikel met name genoemde sancties t.o.v. overtredingen van verbodsbepalingen en/of niet nakomen van verplichtingen zijn gesteld, is het bestuur bevoegd een boete op te leggen van ten hoogste 11,40 per geval, onverminderd het bepaalde in het éérste lid van dit artikel; c. indien een lid enige boete opgelegd heeft gekregen stelt dat hem/haar niet vrij van het alsnog voldoen aan zijn/haar verplichtingen. Artikel 22. Lidmaatschapskaart De leden zijn verplicht op het tuincomplex hun lidmaatschapskaart bij zich te hebben. Zij die namens een lid op het complex aanwezig zijn, dienen de lidmaatschapskaart van het betreffende lid te kunnen tonen. Bij gebreke hiervan kunnen zij gesommeerd worden het complex terstond te verlaten. Bij weigering dient contact te worden gezocht met het verantwoordelijke bestuurslid van het complex. Artikel 23. Ingang reglementswijziging Een reglementswijziging treedt in werking op de eerste dag van de maand volgend op de algemene ledenvergadering waarin deze wijziging is vastgesteld. Alle voorgaande uitgaven van dit reglement komen daarmee te vervallen. Vastgesteld in de algemene ledenvergadering te Goes op 28 februari Voorzitter, J.J. Meijer Secretaris, P.H. Westveer

TUINREGELEMENT Ter Aar

TUINREGELEMENT Ter Aar TUINREGELEMENT Ter Aar Tuinreglement vtv De Geschikte Peer pagina 1 van 6 Tuinreglement vtv De Geschikte Peer pagina 2 van 6 Tuinreglement. Reglement zoals bedoeld in art. 19 lid 1 statuten. ALGEMEEN Artikel

Nadere informatie

Tuin- en bouwreglement

Tuin- en bouwreglement Tuin- en bouwreglement Artikel 1 Algemeen a. Tuinen, opstallen en dergelijke moeten worden aangewend als volkstuin, teneinde daarop als ontspanning te tuinieren. De leden zijn gehouden de tuin en opstallen

Nadere informatie

VOLKSTUINVERENIGING GEMEENTE BRUMMEN.

VOLKSTUINVERENIGING GEMEENTE BRUMMEN. VOLKSTUINVERENIGING GEMEENTE BRUMMEN. TUIN REGLEMENT. Gedragsregels. Artikel 1. Het is niet toegestaan om onbevoegd de tuin van een ander te betreden; Het is niet toegestaan om vuil of tuinafval op de

Nadere informatie

TUINREGLEMENT per 21-03-2013. Van de Vereniging van Volkstuinders Diverdoatsie, gevestigd te Groningen.

TUINREGLEMENT per 21-03-2013. Van de Vereniging van Volkstuinders Diverdoatsie, gevestigd te Groningen. TUINREGLEMENT per 21-03-2013 Van de Vereniging van Volkstuinders Diverdoatsie, gevestigd te Groningen. Artikel 1. Tuinen moeten worden aangewend als amateur-tuin, waarop men met veel inzet en plezier eigen

Nadere informatie

TUINREGLEMENT (Huishoudelijk Reglement) Volkstuinvereniging De Houtsnip Loon op Zand

TUINREGLEMENT (Huishoudelijk Reglement) Volkstuinvereniging De Houtsnip Loon op Zand TUINREGLEMENT (Huishoudelijk Reglement) Volkstuinvereniging De Houtsnip Loon op Zand Zoals vastgesteld in de algemene ledenvergadering van Volkstuinvereniging De Houtsnip d.d. 17 maart 2011 ALV 16 februari

Nadere informatie

=========================================================

========================================================= Inhoudsopgave Statuten bladzijde Artikel 1 Naam, duur en zetel 1 Artikel 2 Doel van de vereniging 1 Artikel 3 Lidmaatschap 1 Artikel 4 Duur van het lidmaatschap 1 Artikel 5 Middelen 2 Artikel 6 Bestuur

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Volkstuinvereniging de Oude Bogten

Huishoudelijk reglement Volkstuinvereniging de Oude Bogten Huishoudelijk reglement Volkstuinvereniging de Oude Bogten ARTIKEL 1 ALGEMENE BEPALINGEN Dit huishoudelijk reglement is samengesteld in overeenstemming met het bepaalde in de statuten. ARTIKEL 2 BEGRIP

Nadere informatie

GEWIJZIGD 23 APRIL 2016

GEWIJZIGD 23 APRIL 2016 AMATEURTUINDERSVERENIGING MADESTEIN TUINREGLEMENT COMPLEX MADESTEIN GEWIJZIGD 23 APRIL 2016 Tuinreglement pag. 1 INHOUD Artikel 1. Orde op het complex... 2 Artikel 2. De tuin... 3 Artikel 3. Toegang tot

Nadere informatie

TUINREGLEMENT. Orde,veiligheid en reinheid

TUINREGLEMENT. Orde,veiligheid en reinheid TUINREGLEMENT Orde,veiligheid en reinheid Artikel 1 1. Onverminderd het bepaalde bij artikel 11 van dit tuinreglement, dient ter bevordering van de orde, de veiligheid en de reinheid op het complex, ieder

Nadere informatie

De huurder aanvaardt de tuin in de staat waarin deze zich bevindt bij aanvang van de huurovereenkomst.

De huurder aanvaardt de tuin in de staat waarin deze zich bevindt bij aanvang van de huurovereenkomst. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE A.T.V. "GALECOP" I. Van het lidmaatschap van de vereniging Artikel 1Belangstellenden die lid van de vereniging willen worden en een tuin willen huren nemen daartoe contact

Nadere informatie

Supplement afdeling Tuinwijck Afdeling van de Bond van Volkstuinders Uitgave april 2000. ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: De bond:

Supplement afdeling Tuinwijck Afdeling van de Bond van Volkstuinders Uitgave april 2000. ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: De bond: Supplement afdeling Tuinwijck Afdeling van de Bond van Volkstuinders Uitgave april 2000 ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: De bond: De Bond van Volkstuinders te Amsterdam Het bondsbestuur:

Nadere informatie

bladzijde =========================================================

bladzijde ========================================================= Inhoudsopgave Statuten bladzijde Artikel 1 Naam, duur en zetel 1 Artikel 2 Doel van de vereniging 1 Artikel 3 Lidmaatschap 1 Artikel 4 Duur van het lidmaatschap 1 Artikel 5 Middelen 2 Artikel 6 Bestuur

Nadere informatie

Bouwreglement. Artikel 1 Opstallen. Artikel 2 Bouwvergunning. Artikel 3 Bebouwing

Bouwreglement. Artikel 1 Opstallen. Artikel 2 Bouwvergunning. Artikel 3 Bebouwing Bouwreglement Artikel 1 Opstallen Onder opstallen in de zin van dit reglement worden verstaan al wat langere tijd op of in de grond is geplaatst of gebouwd, zoals tuinhuisjes, schuurtjes, broeikassen en

Nadere informatie

Tuinreglement (Uittreksel van een aanvulling op het Huishoudelijk Reglement) AMERSFOORT. V.T.V. De Vreeïng. Opgericht 6 maart 1977

Tuinreglement (Uittreksel van een aanvulling op het Huishoudelijk Reglement) AMERSFOORT. V.T.V. De Vreeïng. Opgericht 6 maart 1977 Tuinreglement (Uittreksel van een aanvulling op het Huishoudelijk Reglement) V.T.V. De Vreeïng Van de Volkstuinvereniging De Vreeïng Liendertsedreef Amersfoort AMERSFOORT Opgericht 6 maart 1977 Document:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement "Volkstuindersvereniging Goes"

Huishoudelijk reglement Volkstuindersvereniging Goes bladzijde 1 Huishoudelijk reglement "Volkstuindersvereniging Goes" Artikel 1. Leden...2 Artikel 2. Aanvraag lidmaatschap...2 Artikel 3. Kandidaat-leden / Wachtlijst...2 Artikel 4. Rechten en plichten van

Nadere informatie

T U I N R E G L E M E N T

T U I N R E G L E M E N T T U I N R E G L E M E N T ARTIKEL 1. ALGEMEEN 1. Ter bevordering van de orde, de veiligheid en de reinheid op het complex dient een ieder die zich op het complex bevindt, zich te onthouden van: a. het

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor de afdeling K L E I N D A N T Z I G. van de Bond van Volkstuinders

Huishoudelijk reglement voor de afdeling K L E I N D A N T Z I G. van de Bond van Volkstuinders Huishoudelijk reglement voor de afdeling K L E I N D A N T Z I G van de Bond van Volkstuinders (behorende bij de Statuten en reglementen van de Bond van Volkstuinders) Aangenomen in de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van ATV Ons Belang Nieuwegein (vastgesteld op de algemene ledenvergadering d.d. 16 februari 2012)

Huishoudelijk reglement van ATV Ons Belang Nieuwegein (vastgesteld op de algemene ledenvergadering d.d. 16 februari 2012) Huishoudelijk reglement van ATV Ons Belang Nieuwegein (vastgesteld op de algemene ledenvergadering d.d. 16 februari 2012) Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement verstaat onder: Vereniging: de Vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Vereniging van Amateurtuinders Ons Belang te Nieuwegein vastgesteld op de algemene ledenvergadering d.d.

Huishoudelijk reglement van Vereniging van Amateurtuinders Ons Belang te Nieuwegein vastgesteld op de algemene ledenvergadering d.d. Huishoudelijk reglement van Vereniging van Amateurtuinders Ons Belang te Nieuwegein vastgesteld op de algemene ledenvergadering d.d. 16 februari 2012 Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement verstaat onder

Nadere informatie

Vereniging van Volkstuinders te Woerden Tuinreglement

Vereniging van Volkstuinders te Woerden Tuinreglement Vereniging van Volkstuinders te Woerden Tuinreglement 4 juni 2014 1 Inhoud Artikel 1 Algemeen... 3 Artikel 2 Onderhoud... 3 Artikel 3 Gebouwen... 4 Artikel 4 Gereedschappen... 5 Artikel 5 Gedragsregels...

Nadere informatie

Volkstuinvereniging Middelwaert

Volkstuinvereniging Middelwaert Volkstuinvereniging Middelwaert Opgericht 8 februari 1984 Tuinreglement (juni 2015) Volkstuinvereniging Middelwaert Gevestigd te Molenhoek Opgericht 8 februari 1984 Tuin reglement Juni 2015 Tuinreglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE A.T.V. "GALECOP" I. Van het lidmaatschap van de vereniging

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE A.T.V. GALECOP I. Van het lidmaatschap van de vereniging HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE A.T.V. "GALECOP" I. Van het lidmaatschap van de vereniging Artikel 1 Belangstellenden die lid van de vereniging willen worden en een tuin willen huren nemen daartoe contact

Nadere informatie

VOLKSTUINDERSVERENIGING DE AMATEUR TUINREGLEMENT

VOLKSTUINDERSVERENIGING DE AMATEUR TUINREGLEMENT 1 VOLKSTUINDERSVERENIGING DE AMATEUR TUINREGLEMENT Artikel 1 Definities. 1. Onder tuin wordt verstaan een perceel grond, behorend tot het volkstuincomplex, dat uitsluitend voor eigen of gezinsgebruik wordt

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Volkstuindersvereniging De Molenhof. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering op 1 maart 2012

Huishoudelijk Reglement van de Volkstuindersvereniging De Molenhof. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering op 1 maart 2012 Huishoudelijk Reglement van de Volkstuindersvereniging De Molenhof Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering op 1 maart 2012 Artikel 1. ALGEMEEN Het Huishoudelijk Reglement geeft een nadere uitwerking

Nadere informatie

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald.

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald. VOLKSTUINVERENIGING Gemeente BRUMMEN. HUISHOUDELIJK REGLEMENT. ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. Dit Huishoudelijk reglement is samengesteld overeenkomstig het bepaalde in de statuten van 9 mei 1990. De

Nadere informatie

huishoudelijk reglement

huishoudelijk reglement huishoudelijk reglement 1 AMATEUR TUINDERSVERENIGING "NOORDERHOUT" HUISHOUDELIJK REGLEMENT (vastgesteld mei 1989, laatst gewijzigd november 2010) ARTIKEL 1 : LIDMAATSCHAP ARTIKEL 2 : CONTRIBUTIE / TUINHUUR

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Hobbytuinvereniging "De Trambrug"

Huishoudelijk Reglement van Hobbytuinvereniging De Trambrug Huishoudelijk Reglement van Hobbytuinvereniging "De Trambrug" Artikel 1: Contributie, tuinhuur en borgsom. 1. Leden betalen contributie, tuinhuur en een eenmalige borg. Aspirant-leden betalen contributie.

Nadere informatie

Het huishoudelijk reglement van Tuinpark Lissabon, een afdeling van de Bond van Volkstuinders te Amsterdam

Het huishoudelijk reglement van Tuinpark Lissabon, een afdeling van de Bond van Volkstuinders te Amsterdam Het huishoudelijk reglement van Tuinpark Lissabon, een afdeling van de Bond van Volkstuinders te Amsterdam INHOUDSOPGAVE 1. leeswijzer 2. inleiding 3. financiën 4. bestuur 5. nadere orderegels 6. verbodsbepalingen

Nadere informatie

Artikel 1. Definities

Artikel 1. Definities Huidige Supplement: Supplement op het reglement voor de afdelingen van de Bond van Volkstuinders te Amsterdam Nieuw Huishoudelijk Reglement op het reglement voor de afdelingen van de Bond van Volkstuinders

Nadere informatie

Amateur Tuinvereniging Vrijheid Blijheid

Amateur Tuinvereniging Vrijheid Blijheid Amateur Tuinvereniging Vrijheid Blijheid TUINREGLEMENT als gewijzigd in de algemene ledenvergadering van 2012, 2013 en 2015. artikel 1 - BEGRIPSBEPALINGEN In dit reglement wordt verstaan onder : de vereniging:

Nadere informatie

Tuinreglement Vereniging van Amateurtuinders Ede

Tuinreglement Vereniging van Amateurtuinders Ede Tuinreglement Vereniging van Amateurtuinders Ede (per 31 maart 2009) VERENIGING VAN AMATEURTUINDERS EDE TUINREGLEMENT (per 31 maart 2009) Definities Tuin Een tuin is een door VAT-Ede in gebruik gegeven

Nadere informatie

Groningen, 26 september 1997 INRICHTING EN ONDERHOUD. Artikel 1.

Groningen, 26 september 1997 INRICHTING EN ONDERHOUD. Artikel 1. REGLEMENT van TOEZICHT Groningen, 26 september 1997 INRICHTING EN ONDERHOUD Artikel 1. 0 Artikel 2. 0 1 2 3 4 5 6 Zoals reeds aangegeven in art.4 (HHR), moeten tuinen en opstallen en dergelijke worden

Nadere informatie

Het huishoudelijk reglement:

Het huishoudelijk reglement: Volkstuindersvereniging Opgericht 1960 Complex Berkhouterweg Lijndraaier Hoorn en Omstreken Postadres: Berkhouterweg 21Complex 1624 NS Hoorn 1624 NS HoornBank: IBAN:NL31INGB0001270162 t.n.v. Volkstuin

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Naam en zetel Artikel 1: 1. De vereniging draagt de naam Volkstuin Vereniging Dijkweg en is opgericht op 17 februari 1983. 2. Zij heeft haar zetel in Hellevoetsluis. Artikel 2:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Volkstuinvereniging de Oude Bogten

Huishoudelijk reglement Volkstuinvereniging de Oude Bogten Huishoudelijk reglement Volkstuinvereniging de Oude Bogten Art 1 ALGEMENE BEPALINGEN Dit huishoudelijk reglement is samengesteld in overeenstemming met het bepaalde in de statuten. In de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLKSTUINVERENIGING DE PIONIER

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLKSTUINVERENIGING DE PIONIER HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLKSTUINVERENIGING DE PIONIER Lidmaatschap Artikel 1. 1. De aanvraag als lid te worden toegelaten vindt plaats bij de secretaris door middel van een door de aanvrager ondertekend

Nadere informatie

Artikel 2 De leden zijn verplicht de statuten, de reglementen en besluiten van het bestuur en de ledenvergadering stipt na te leven.

Artikel 2 De leden zijn verplicht de statuten, de reglementen en besluiten van het bestuur en de ledenvergadering stipt na te leven. Volkstuindersvereniging Opgericht 1960 Complex Berkhouterweg Complex Lijndraaier Hoorn en Omstreken Secretariaat Postbus 35, 1620 AA Hoorn Bank: ING. Rekeningnummer 127 01 62 t.n.v. Volkstuin Vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Volkstuinders Vereniging Tuinderslust DEFINITIES Tuinseizoen: De periode gedurende een kalenderjaar dat het water op de tuinen aangesloten is. In de regel loopt dit vanaf begin

Nadere informatie

Huishoudelijk,- en Tuinreglement

Huishoudelijk,- en Tuinreglement Huishoudelijk,- en Tuinreglement Artikel 1 Kennis van Statuten en Reglementen 1. Ieder lid wordt geacht bekend te zijn met de statuten en reglementen van de vereniging. Zie voor het huis,-en tuinreglement

Nadere informatie

VTV Meppel. Volkstuindersvereniging Meppel. Huishoudelijk reglement van de VolksTuindersVereniging Meppel

VTV Meppel. Volkstuindersvereniging Meppel. Huishoudelijk reglement van de VolksTuindersVereniging Meppel VTV Meppel Volkstuindersvereniging Meppel Huishoudelijk reglement van de VolksTuindersVereniging Meppel Art. 1 Vanaf 18 jaar kun je lid worden van de volkstuinvereniging en een tuin huren. Ieder lid krijgt

Nadere informatie

Tuinreglement van ATV Ons Belang Nieuwegein. (vastgesteld op de algemene ledenvergadering d.d. 23 februari 20172).

Tuinreglement van ATV Ons Belang Nieuwegein. (vastgesteld op de algemene ledenvergadering d.d. 23 februari 20172). Tuinreglement van ATV Ons Belang Nieuwegein. (vastgesteld op de algemene ledenvergadering d.d. 23 februari 20172). Artikel 1 Dit tuinreglement verstaat onder: Vereniging: de Vereniging van Amateurtuinders

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de afdeling volkstuinpark Osdorp Inhoud

Huishoudelijk Reglement van de afdeling volkstuinpark Osdorp Inhoud Huishoudelijk Reglement van de afdeling volkstuinpark Osdorp Inhoud Huishoudelijk Reglement van de afdeling volkstuinpark Osdorp... 1 Artikel 1. Begrippenlijst... 2 Artikel 2: Doel en functie van het Huishoudelijk

Nadere informatie

Tuincommissie voorschriften van de. Federatie van de Amsterdamse Amateur-tuinders

Tuincommissie voorschriften van de. Federatie van de Amsterdamse Amateur-tuinders Tuincommissie voorschriften van de Federatie van de Amsterdamse Amateur-tuinders De Tuincommissie wordt op een ledenvergadering gekozen volgens artikel 15 der Statuten en bestaat uit minimaal 3 leden,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement CSV, d.d. 15 juli 2016

Huishoudelijk reglement CSV, d.d. 15 juli 2016 Huishoudelijk reglement CSV, d.d. 15 juli 2016 1. Algemeen Het huishoudelijk reglement (HHR) is een aanvulling op de statuten van de Culemborgse stichting van Volkstuinen (CSV). De actuele statuten zijn

Nadere informatie

Buikslotermeer. op het reglement voor de afdelingen van de Bond van Volkstuinders te Amsterdam. Tuinpark Buikslotermeer

Buikslotermeer. op het reglement voor de afdelingen van de Bond van Volkstuinders te Amsterdam. Tuinpark Buikslotermeer Tuinpark Buikslotermeer Supplement op het reglement voor de afdelingen van de Bond van Volkstuinders te Amsterdam Vormgeving en fotografie: Marianne Boeije Tuinpark Buikslotermeer Volendammerweg 305 1027

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Recreatieoord Hoek van Holland 2015

Huishoudelijk reglement Recreatieoord Hoek van Holland 2015 Voorbeeld document. Aan dit voorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend. Huishoudelijk reglement Recreatieoord Hoek van Holland 2015 ALGEMEEN 1.1. Bezoekers Betreden van het Recreatieoord door bezoekers

Nadere informatie

In deze druk zijn alle wijzigingen en aanvullingen doorgevoerd, die zijn goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering 12 februari 2008.

In deze druk zijn alle wijzigingen en aanvullingen doorgevoerd, die zijn goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering 12 februari 2008. 5e gewijzigde druk (12 februari 2008) In deze druk zijn alle wijzigingen en aanvullingen doorgevoerd, die zijn goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering 12 februari 2008. 1 e supplement maart 2010:

Nadere informatie

SUPPLEMENT Op het reglement voor de afdelingen van de Bond van Volkstuinders te Amsterdam

SUPPLEMENT Op het reglement voor de afdelingen van de Bond van Volkstuinders te Amsterdam 11 e druk februari 2014 Nieuwe Levenskracht Voorlandpad 21 1098 TZ Amsterdam 11 e druk februari 2014 SUPPLEMENT Op het reglement voor de afdelingen van de Bond van Volkstuinders te Amsterdam INHOUD Pagina

Nadere informatie

TUIN- EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

TUIN- EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT TUIN- EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Amateur Tuinders Vereniging De Groene Lunet is aangesloten bij het Algemeen Verbond van Volkstuinders Verenigingen in Nederland (AVVN). 1. Bestemming. Iedere gebruiker/ster

Nadere informatie

Volkstuinvereniging Hoflaan. Huishoudelijk reglement deel C

Volkstuinvereniging Hoflaan. Huishoudelijk reglement deel C Huishoudelijk reglement deel C Geheel herzien en goedgekeurd op 27 februari 2010 Wijziging 22-2-2014 Inhoudsopgave Artikel 1 Algemene Bepalingen p.3 Artikel 2 Gedragsregels p.3 Artikel 3 Elektriciteit

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Moes- en Siertuinvereniging Lutteke Rijn opgericht op 29 april 1976 te Koudekerk a.d. Rijn

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Moes- en Siertuinvereniging Lutteke Rijn opgericht op 29 april 1976 te Koudekerk a.d. Rijn HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Moes- en Siertuinvereniging Lutteke Rijn opgericht op 29 april 1976 te Koudekerk a.d. Rijn Artikel 1: De vereniging 1. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met

Nadere informatie

TUINREGELS Versie 29 juli 2015

TUINREGELS Versie 29 juli 2015 TUINREGELS Versie 29 juli 2015 Dit zijn de tuinregels van de Volkstuinvereniging De Honderd Morgen. De regels geven in het kort weer waar elk lid zich aan dient te houden. De tuinregels hebben betrekking

Nadere informatie

Het bestuur van de Volkstuindersvereniging Hoorn en Omstreken,

Het bestuur van de Volkstuindersvereniging Hoorn en Omstreken, Volkstuindersvereniging Opgericht 1960 Complex Berkhouterweg Complex Lijndraaier Hoorn en Omstreken Secretariaat Postbus 35, 1620 AA Hoorn Bank: ING. Rekeningnummer 127 01 62 t.n.v. Volkstuin Vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van VTV "De Kooistee" te Hellevoetsluis

Huishoudelijk reglement van VTV De Kooistee te Hellevoetsluis Algemene bepalingen Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement is samengesteld overeenkomstig het bepaalde in de statuten. Artikel 2 Onder volkstuin wordt verstaan: een perceel grond, behorende tot een volkstuincomplex,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging van eigenaars Bungalowpark Het Fonteinbos

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging van eigenaars Bungalowpark Het Fonteinbos Huishoudelijk Reglement van de Vereniging van eigenaars Bungalowpark Het Fonteinbos. 2.012 Artikel 1. Nakomen voorschriften en verordeningen overheid. De leden houden zich aan de voorschriften en de verordeningen

Nadere informatie

Volkstuinvereniging>Arnhem zuid<

Volkstuinvereniging>Arnhem zuid< Huishoudelijk Reglement 1.1 Verstrekking Ieder lid ontvangt bij de inschrijving een exemplaar van het Huishoudelijk Reglement en verklaart bij het aangaan van het lidmaatschap zich te zullen houden aan

Nadere informatie

BOTENHAVENREGLEMENT Met ingang van 1 januari 2018 LEERDAMSE HENGELAARSVERENIGING DE SNOEK

BOTENHAVENREGLEMENT Met ingang van 1 januari 2018 LEERDAMSE HENGELAARSVERENIGING DE SNOEK BOTENHAVENREGLEMENT Met ingang van 1 januari 2018 LEERDAMSE HENGELAARSVERENIGING DE SNOEK 1 INHOUD Aanvraag en toewijzing ligplaats Artikel 1 t/m 6 Opzegging ligplaats Artikel 7 t/m 9 Gebruik van de ligplaats

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de afdeling volkstuinpark De Eendracht. : De Bond van Volkstuinders te Amsterdam

Huishoudelijk Reglement van de afdeling volkstuinpark De Eendracht. : De Bond van Volkstuinders te Amsterdam Huishoudelijk Reglement van de afdeling volkstuinpark De Eendracht Artikel 1. Begrippenlijst In dit Huishoudelijk Reglement wordt verstaan onder: De Bond Het Bondsbestuur Het tuinpark Het bestuur Het lid/

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor in gebruikgeving van sportvelden in het kader van gelegenheid geven tot sportbeoefening.

Algemene voorwaarden voor in gebruikgeving van sportvelden in het kader van gelegenheid geven tot sportbeoefening. Algemene voorwaarden Sportvelden Sport en Welzijn Ridderkerk Algemene voorwaarden voor in gebruikgeving van sportvelden in het kader van gelegenheid geven tot sportbeoefening. ARTIKEL 1 Bestemming Gebruik

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1 De aanmelding voor het lidmaatschap van de vereniging moet geschieden, met vermelding van naam, voornamen, geboortedatum en volledig adres bij de secretaris

Nadere informatie

2.2 Wijzigingen De huurder wordt van wijzigingen en/of aanvullingen op het HHR via de gebruikelijke communicatiekanalen vooraf op de hoogte gesteld.

2.2 Wijzigingen De huurder wordt van wijzigingen en/of aanvullingen op het HHR via de gebruikelijke communicatiekanalen vooraf op de hoogte gesteld. Huishoudelijk reglement CSV, d.d. 4 december 2018 1. Algemeen 1.1 Het Huishoudelijk Reglement Het huishoudelijk reglement (HHR) is een aanvulling op de statuten van de Culemborgse stichting van Volkstuinen

Nadere informatie

Deel B: Huishoudelijk Reglement aangesloten tuinen.

Deel B: Huishoudelijk Reglement aangesloten tuinen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OVERKOEPELENDE VERENIGING VAN AMATEURTUINDERSVERENIGINGEN TILBURG Deel B: Huishoudelijk Reglement aangesloten tuinen. 1DOEL 1. Het doel van de vereniging is het bevorderen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de: Volkstuinvereniging Vorden

Huishoudelijk reglement van de: Volkstuinvereniging Vorden Huishoudelijk reglement van de: Volkstuinvereniging Vorden Lidmaatschap Artikel 1: 1. Een ieder die lid van de vereniging wil worden, meldt zich aan bij het secretariaat of bij diens afwezigheid- bij een

Nadere informatie

Tuinvereniging De Jipkesbelt, Jipkesbeltweg te Nijverdal

Tuinvereniging De Jipkesbelt, Jipkesbeltweg te Nijverdal Tuinvereniging De Jipkesbelt, Jipkesbeltweg te Nijverdal Huishoudelijk Reglement Artikel 1 Naam a. Tuinvereniging De Jipkesbelt is opgericht d.d. 8 juni 2000. b. Tuinvereniging De Jipkesbelt huurt het

Nadere informatie

TUINREGLEMENT. Goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering op 9 juli 2018 Pagina 1 van 8

TUINREGLEMENT. Goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering op 9 juli 2018 Pagina 1 van 8 TUINREGLEMENT Goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering op 9 juli 2018 Pagina 1 van 8 Tuinreglement van ATV De Volharding Inhoudsopgave Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel

Nadere informatie

************************* AB 2000 no. 59 *CENTRAAL WETTENREGISTER* 22 oktober 2013 *************************

************************* AB 2000 no. 59 *CENTRAAL WETTENREGISTER* 22 oktober 2013 ************************* Intitulé : LANDSBESLUIT, houdende algemene maatregelen, van 24 augustus 2000 ter uitvoering van artikel 10 van de Natuurbeschermingsverordening (AB 1995 no. 2) tot instelling van het natuurreservaat Parke

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

Deel B: Huishoudelijk Reglement aangesloten tuinen

Deel B: Huishoudelijk Reglement aangesloten tuinen 1. DOEL 1.1. Het doel van de vereniging is het bevorderen van het tuinieren en/of het kweken van bloemen als recreatie en hobby. 2. BESTUUR 2.1. Het bestuur wordt gekozen voor een periode van 3 jaar en

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Lidmaatschap en toewijzing tuinen 1. Een ieder, die lid wenst te worden van de vereniging, dient tot dit doel gebruik te maken van een duidelijk ingevuld

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. (behorende bij de statuten van de Biologische Tuinbouwvereniging Twente)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. (behorende bij de statuten van de Biologische Tuinbouwvereniging Twente) HUISHOUDELIJK REGLEMENT (behorende bij de statuten van de Biologische Tuinbouwvereniging Twente) LEDEN. Artikel 1. Zij, die lid wensen te worden van de vereniging, melden zich aan bij het bestuur. Als

Nadere informatie

Samengesteld volgens artikel 19 der statuten. Goedgekeurd door de daartoe extra ledenvergadering d.d

Samengesteld volgens artikel 19 der statuten. Goedgekeurd door de daartoe extra ledenvergadering d.d Samengesteld volgens artikel 19 der statuten. Goedgekeurd door de daartoe extra ledenvergadering d.d. 2-10-1980 Data goedgekeurde wijziging artikelen door de algemene ledenvergadering - 27 december 1985-16

Nadere informatie

Volkstuinvereniging Hoflaan. Huishoudelijk reglement deel C

Volkstuinvereniging Hoflaan. Huishoudelijk reglement deel C Huishoudelijk reglement deel C Geheel herzien en goedgekeurd op 27 februari 2010 Wijziging 22-2-2014 Wijziging 01-10-2016 Inhoudsopgave Artikel 1 Algemene Bepalingen p.3 Artikel 2 Gedragsregels p.3 Artikel

Nadere informatie

VOLKSTUINVERENIGING DE HEIKANT, MALDEN. HUISHOUDELIJK REGLEMENT.

VOLKSTUINVERENIGING DE HEIKANT, MALDEN. HUISHOUDELIJK REGLEMENT. VOLKSTUINVERENIGING DE HEIKANT, MALDEN. HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Art.1. Lid zijn alle personen die voldoen aan het bepaalde in art.3 der Statuten. Dit artikel luidt: 1. Leden van de vereniging kunnen alléén

Nadere informatie

BOUWREGLEMENT. Algemeen ARTIKEL 1

BOUWREGLEMENT. Algemeen ARTIKEL 1 BOUWREGLEMENT Algemeen ARTIKEL 1 1. Het bouwen, verbouwen, verplaatsen of slopen van tuinhuisjes, kweekkasjes en alle andere opstallen of bouwsels op de tuin is verboden, tenzij met toestemming van het

Nadere informatie

Reglementen Huurovereenkomst + Reglementen

Reglementen Huurovereenkomst + Reglementen Reglementen Huurovereenkomst + Reglementen Volkstuinvereniging BRUMMEN HUUROVEREENKOMST EN HUURVOORWAARDEN. 1. Verhuurder. De volkstuinvereniging Brummen, verder te noemen verhuurder, verklaart hierbij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Volkstuindersvereniging De Vier Jaargetijden te Wijchen opgericht 13 april 1976 ARTIKEL 1. Iedere huurder/huurster van een tuin moet lid zijn van Volkstuindersvereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. IN DIT REGLEMENT WORDT VERSTAAN ONDER: a. vereniging : de vereniging De Vrije Tijd Tuinders; b. statuten : de statuten van de vereniging De Vrije Tijd Tuinders; c. reglement

Nadere informatie

huishoudelijk reglement.

huishoudelijk reglement. huishoudelijk reglement. A.T.V. "de Wrotterspôlle ". Nijlân 55 8401 XA Gorredijk. Algemene bepalingen. Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement is samengesteld overeenkomstig het bepaalde in de statuten.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement & Algemene Bepalingen

Huishoudelijk Reglement & Algemene Bepalingen Huishoudelijk Reglement & Algemene Bepalingen HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. (Huish. reglement) Lid zijn alle personen, die voldoen aan het bepaalde in artikel 5 van de statuten. Tuinen kunnen slechts

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT, zoals vastgesteld in de Algemene Vergadering van 26 maart 1996 Artikel 1: Aspirant-leden en leerlingen 1. Onder leden wordt in dit Huishoudelijk Reglement tevens verstaan aspirant-leden.

Nadere informatie

TUINREGLEMENT VOLKSTUINVERENIGING CERES. HOOFDSTUK I Omschrijvingen. Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder:

TUINREGLEMENT VOLKSTUINVERENIGING CERES. HOOFDSTUK I Omschrijvingen. Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: TUINREGLEMENT VOLKSTUINVERENIGING CERES HOOFDSTUK I Omschrijvingen Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: Vastgesteld 23 januari 2012, versie 2 A Vereniging Volkstuinvereniging Ceres. B Huurder

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALGEMEEN Artikel 1 De hobbytuindersvereniging "De Bushel" werd op 16 januari 1979 te Cuijk opgericht. Artikel 2 De vereniging stelt zich ten doel, het door leden in eigen gebruik

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Volkstuinvereniging Groenewoud Sportpolderweg 15 3205 LZ Spijkenisse Opgericht 20 december 2001 Art L 1 Dit reglement is vastgesteld overeenkomstig art. 23 van de statuten van de vereniging. Art L 2 Personen

Nadere informatie

- 1 - Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3:

- 1 - Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: - 1 - Artikel 1: In dit reglement wordt verstaan onder: a. haven: de bij de vereniging in eigendom zijnde aanlegsteiger met toegangstrap en constructies; b. visboot: een vaartuig dat door middel van roeiriemen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT per 21-03-2013. Van de Vereniging van Volkstuinders Diverdoatsie, gevestigd te Groningen.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT per 21-03-2013. Van de Vereniging van Volkstuinders Diverdoatsie, gevestigd te Groningen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT per 21-03-2013 Van de Vereniging van Volkstuinders Diverdoatsie, gevestigd te Groningen. LIDMAATSCHAP van de vereniging: Artikel 1. De vereniging bestaat uit leden die huurder zijn

Nadere informatie

I. In deze voorwaarden en bepalingen wordt verstaan onder:

I. In deze voorwaarden en bepalingen wordt verstaan onder: Voorwaarden m.b.t. het gebruik van de gemeentelijke Binnensportaccommodaties. I. In deze voorwaarden en bepalingen wordt verstaan onder: contractant gebruiker : de natuurlijke persoon of rechtspersoon

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement tuinbouwvereniging-baljuw Spijkenisse laatste uitgave: maart 2004, aangepast april 2016. Bekendmaking regels: Artikel 1. o Bij toetreding als aspirant lid wordt 1 exemplaar van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

Artikel 10 Het tuinieren geschiedt als ontspanning. Nimmer mag de tuin voor commerciële doeleinden worden gebruikt.

Artikel 10 Het tuinieren geschiedt als ontspanning. Nimmer mag de tuin voor commerciële doeleinden worden gebruikt. HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie 4 Inleiding Artikel 1 a. De naam der vereniging is Volkstuinvereniging Aan de Dije, hierna te noemen de Vereniging. De Vereniging is gevestigd te Uitgeest. b. De Statuten

Nadere informatie

H U U R V O O R W A A R D E N. van de S P O R T H A L L E N. van de G E M E E N T E D O R D R E C H T. bij C O M M E R C I E E L G E B R U I K

H U U R V O O R W A A R D E N. van de S P O R T H A L L E N. van de G E M E E N T E D O R D R E C H T. bij C O M M E R C I E E L G E B R U I K Sportraad H U U R V O O R W A A R D E N van de S P O R T H A L L E N van de G E M E E N T E D O R D R E C H T bij C O M M E R C I E E L G E B R U I K Vastgesteld in de openbare vergadering van het Algemeen

Nadere informatie

V.T.V. GROENAKKER HUISHOUDELIJK REGLEMENT maart 2013

V.T.V. GROENAKKER HUISHOUDELIJK REGLEMENT maart 2013 1 V.T.V. GROENAKKER HUISHOUDELIJK REGLEMENT maart 2013 1 2 Art. 1 Algemene bepalingen 1. Op de tuin mogen opstallen geplaatst worden. Zie art. 8 van dit HHR. 2. De plaats van de opstallen, beschoeiing,

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2001 Nr. 25

GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2001 Nr. 25 GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2001 Nr. 25 Standplaatsverordening 2001 (raadsbesluit van 31 mei 2001) De raad der gemeente Utrecht gelet op het voorstel van b. en w. d.d. 14 mei 2001 Besluit vast te stellen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Volkstuinvereniging De Vreeïng AMERSFOORT

Huishoudelijk Reglement Volkstuinvereniging De Vreeïng AMERSFOORT Huishoudelijk Reglement Volkstuinvereniging De Vreeïng AMERSFOORT Opgericht 6 maart 1977 Document: Vreeïng/JanBezemer/18-06-2011 Huishoudelijk Reglement Van de Volkstuinvereniging De Vreeïng Liendertsedreef

Nadere informatie

HAVENREGLEMENT. Algemeen

HAVENREGLEMENT. Algemeen HAVENREGLEMENT Algemeen Artikel 1 Het havenreglement wordt vastgesteld door een algemene leden vergadering en zal alles wat het gebruik van de haven betreft regelen. Dit haven reglement mag gewijzigd worden

Nadere informatie

ALGEMENE REGELS HUISVESTING

ALGEMENE REGELS HUISVESTING ALGEMENE REGELS HUISVESTING Huisregels opgesteld en aangeboden door Het Kantoor Archief. (01-01-2013) Algemeen Openingstijden verhuurbeheer : maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur Openingstijden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TUINREGLEMENT. VOLKSTUINDERSVERENIGING ETTEN-LEUR Maart 2015

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TUINREGLEMENT. VOLKSTUINDERSVERENIGING ETTEN-LEUR Maart 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT en TUINREGLEMENT VOLKSTUINDERSVERENIGING ETTEN-LEUR Maart 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLKSTUINDERSVERENIGING ETTEN-LEUR Artikel 1. Iedere huurder van een tuin wordt automatisch

Nadere informatie

Reglementen ATV Kogendijk te Bergen (NH)

Reglementen ATV Kogendijk te Bergen (NH) Reglementen ATV Kogendijk te Bergen (NH) Huishoudelijk reglement Tuinreglement HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. ALGEMEEN 1.1 Bij het tuinieren als vrijetijdsbesteding dient rekening te worden gehouden met de

Nadere informatie

==================================================================== De vergunning en de verplichtingen van de vergunninghouder.

==================================================================== De vergunning en de verplichtingen van de vergunninghouder. Intitulé : Bioscoopverordening Citeertitel: Bioscoopverordening Vindplaats : AB 1990 no. GT 12 Wijzigingen: AB 1997 nos. 33, 34 De vergunning en de verplichtingen van de vergunninghouder Artikel 1 1. Het

Nadere informatie

Verordening Afvalstoffen 2010

Verordening Afvalstoffen 2010 Verordening Afvalstoffen 2010 Gemeente Brummen Verordening Afvalstoffen 2010 gemeente Brummen Kenmerk : V09.00008/PvD Vastgesteld : bij raadsbesluit RB09.0035/PvD van.. december 2009 1 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie