RAAKSKE. KWB Wortel juni jaargang nr. 406 LEVEN IN WORTEL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RAAKSKE. KWB Wortel juni jaargang nr. 406 LEVEN IN WORTEL"

Transcriptie

1 RAAKSKE KWB Wortel juni jaargang nr. 406 LEVEN IN WORTEL Ge verwacht nu misschien een filosofische en diepgaande overpeinzing over het leven alhier, maar dat nadenken valt me niet mee, de laatste tijd... teveel kalk in de leidingen, misschien? Nee, ik wilde er eventjes op wijzen dat er toch nog mensen zijn die hier in Wortel iets willen opstarten of overnemen. De Guld heeft een nieuwe uitbater, daar staan de parasols weer buiten op het terras. Ed en Ellen van De Nieuwe Buiten zijn zelf misschien hun koffers al aan het pakken, ze hebben in ieder geval hun zaak ook overgegeven. Ik zag dat binnen- en buitenkant van het café en terras al eens flink in het sop zijn gezet. En daar schuin tegenover aan 't Worteltje staan ook de bakken met groenten en fruit weer buiten. Dat brengt ineens weer wat kleur in het straatbeeld en het lokt je naar binnen. 't Is altijd een gok, zoiets beginnen. We hopen dat het hen lukt en wensen hen veel succes en klanten toe. WANDELING ANTWERPEN - 13 juni - inschrijven kan nog tot vlak voor het vertrek (of tot de teller op 20 staat).... voor de stadswandeling 'Antwerpen Averechts' van zaterdag 13 juni. We richten deze keer onze stappen naar het zuiden. We bezoeken - met gids - de 'Tentoonstellingswijk' en het Kiel. Zo zag men 'modern wonen' in de jaren 20 en 30. Duur: 2 uur. Kosten: leden 5 euro, niet-leden 10 euro. Verzamelen om u. op het Vagebondplein, daar kunnen we kijken wie rijdt en wie zijn auto laat staan. Wil je in Antwerpen afspreken: we vertrekken aan de ingang van het voormalig BP-gebouw op de hoek van de C. Huysmanslaan en Jan van Rijswijcklaan. Inschrijven via info@kwbwortel.be of (van 8 t.e.m. 12 juni: geen gehoor!)

2 DIENSTVERLENING INVULLEN BELASTINGBRIEVEN van BEWEGING.NET Gratis dienstverlening Invullen belastingsbrieven in Pax, Dr. Versmissenstraat te Hoogstraten op maandag 8 juni en donderdag 11 juni van tot uur. Deze dienstverlening richt zich tot loon- en weddetrekkenden, al of niet gepensioneerd, die enkel gebruik maken van deel 1 van het belastingformulier en lid zijn van één van onze deelorganisaties. Overhandiging Waarderingsprijs 2015 van Beweging.net Hoogstraten Beweging.net HOOGSTRATEN ACV, CM, CM Ziekenzorg, FEMMA, KWB, OKRA Familiehulp, Pasar, Wereldsolidariteit Vrijwilligerswerk staat hoog in het vaandel van Beweging.net, ook in Hoogstraten. Elk jaar gaat het plaatselijk netwerk van de christelijke werknemersbeweging op zoek naar een initiatief van vrijwilligers in onze samenleving dat extra aandacht verdient. Begin dit jaar werden verschillende kandidaten voorgesteld aan meer dan 100 bestuursleden van verschillende partners van Beweging.net. Uit deze kandidaten werd het initiatief Ieder kind een sint verkozen tot winnaar van de Waarderingsprijs Waarvoor staat IEDER KIND EEN SINT? Onze samenleving spoedt zich voort in een ijltempo. Wij werken hard, verbruiken veel, doen dikwijls waarin we goesting hebben en hebben minder en minder tijd voor noden in onze samenleving. En die noden zijn er, meer en meer. Om diverse redenen geraken mensen in de problemen en zijn zij, in het ergste geval, aangewezen op het regelmatig ophalen van voedselpakketten. Rond Sinterklaas hebben zij geen of onvoldoende middelen om hun kinderen een geschenkje te bezorgen. Op initiatief van KWB Wortel en in samenwerking met de Hoogstraatse Welzijnsschakel 't Ver-Zet-je zamelt een groep vrijwilligers in Hoogstraten gedurende het jaar tweedehands speelgoed in. Dit gebeurt in samenwerking met verenigingen, parochies, scholen en particulieren. Dit speelgoed wordt in de loop van het jaar uitgesorteerd en bewaard per leeftijdscategorie. Eind november wordt in de zaal van Den Bayerd in Wortel Kolonie alle speelgoed bijeengebracht. Tijdens de maandelijkse voedselbedeling door de evangelische gemeenschap de Toevlucht hadden 45 gezinnen zich in oktober vorig jaar aangemeld en werden in november meer dan 100 pakketten speelgoed verpakt en bezorgd aan deze gezinnen. Weinigen kennen dit werk. Maar de vrijwilligers ondervinden heel veel voldoening. Bovendien zorgen zij ervoor dat velen het gevoel krijgen dat ze wel thuishoren in onze samenleving, dat ook zij nog meetellen in onze gemeenschap. Op maandag 18 mei werd de Waarderingsprijs 2015 overhandigd aan een afvaardiging van de vrijwilligersgroep. Wij wensen hen veel succes toe voor de toekomst. Wie meer wil weten over dit initiatief kan contact opnemen met Huibrecht Provoost, tel Vanwege Beweging.net Hoogstraten

3 De vakantie staat weer voor de deur, tijd voor uw kwb-bestuur om zich te gaan buigen over een nieuw jaarprogramma Heeft u voorstellen, laat het ons weten. Wil je zelf iets doen, we willen u daarbij graag ondersteunen. Stuur een mailtje naar info@kwb-wortel.be of bezorg het aan een wijkmeester / bestuurlid. De samenaankoop STOOKOLIE - komt er aan! QUIZ Je hebt zo'n 30 % kans om in de prijzen te vallen bij de Solidariteitsquiz.. maar ook dit jaar is het ons weer niet gelukt. Je leert er elk jaar wel weer iets bij, ook al moet je er dan vaak naar gokken. Zo bijvoorbeeld: weet jij hoeveel liter water een olifant in zijn slurf krijgt...? Wel, wij nu wel! Maar omdat we moesten kiezen uit 4-6 of 8 liter... gokten we er naast! (En nu ik even google om te controleren hoe het juist zit, zie ik nu dat wij er eigenlijk wel boenk op zaten! Maar: te laat, en de jury heeft het laatste woord.) Is dat nuttige kennis... bwa, dat is weer wat anders. Maar dat gaat zo met veel quizvragen : je weet het of je weet het niet. Volgend jaar proberen we natuurlijk weer een nieuwe ploeg samen te stellen. Doe jij ook graag mee? Laat even iets horen! Je moet er eigenlijk niets voor kunnen en het is altijd heel plezant. Vinden wij toch. TRANENDE OGEN EN TANDENGEKNARS Ook al in het stof gebeten, als je door de Kolonie wandelt of fietst? Sommige bestuurders proberen er rekeneing mee te houden en passen hun snelheid aan of proberen op de klinkers te blijven, maar als ze een ander voertuig moeten passeren en wel van de rijweg afmoeten en in de (hoe zal ik het noemen) 'fijngruislaag' geraken... ga dan maar opzij staan en hou ogen, oren, neus en mond maar toe want het is niet te doen! Je hebt ook hetzelfde probleem in bv. de Torendreef als daar een traktor aan hoge snelheid doorrijdt... het stof blijft er minutenlang hangen. Ik begrijp niet dat de gemeente dat nog altijd niet doorheeft (doorgeeft...?) Maar uit eerste bron weet ik dat de nieuwe dorpsrad het gaat aanpakken. Hoe lang voordat we er de eerste resultaten van gaan zien? U kunt nu uw geld inzetten!

4 WORTEL KERMIS Kwb en Gezinsbond organiseren ook dit jaar weer volksspelen voor kinderen op kermismaandag 13 juli, een beetje dezelfde opbouw als vorig jaar. Ze proberen ook wat geld bijeen te krijgen om achteraf de kinderen met een bonnetje naar de kermis te laten gaan, zodat daar ook weer wat meer animo komt. Dit jaar gaan ze daarvoor ook een kleine financiële steun vragen aan andere Wortelse verenigingen: als die Wortel en Wortel Kermis een warm hart toedragen maar zelf geen mogelijkheden zien om iets te organiseren, dan kunnen ze dat op deze manier tonen en steunen. Met dat doel werd er een rekening geopend op naam van het 'kermiscomité wortel: BE Alle steun is welkom. KERMIS... maar geen fietsdriedaagse We hebben de knoop doorgehakt: we stoppen met de avondfiets3daagse. Spijtig voor de kleine schare getrouwe deelnemers. Maar we weten dat zij zo ook aangenaam gezelschap vinden om samen te fietsen. Voornaamste reden: het steeds minder bestuursleden om deze activiteit te ondersteunen. GIJ PASSEERDE WEER DOOR WORTEL, ZEKER...? Naar het schijnt zeggen mensen dat wel eens tegen mekaar als de verbinding tijdens het telefoneren wegvalt, in de bus of in de auto (bij het handenvrij bellen, hee, dan kan dat). Het opstarten van de onlinepetitie door de dorpsraad heeft al heel wat teweeggebracht: artikels met foto in verschillende kranten, zendtijd op de regionale TV.... Ook in sommige zaken hier in Wortel is het eerste blad van de papieren versie al vol, daar kunnen 20 namen op...! Dan zitten we op minder dan een week al op zeker 400 handtekeningen! Ook wel interessant om de opmerkingen op de site te lezen. 't Is duidelijk dat hier bij heel wat mensen ongenoegen leeft. En begrijpelijk: je betaalt uiteindelijk even veel als iemand die wel van al de voordelen van de technologie kan genieten... "Niet tevreden, geld terug!" dat heb ik nog niet gehoord van de telefonie-aanbieders. 't Is eerder van: "Niet te spreken? Bel terug!". Dan passeer je ook nog een keer langs de teller. En de kassa, dus. Nog niet getekend? Kijk in winkels, cafés, frituur, apotheek, kapsalon... of zoek (zie ook onze site). En tot slot (en voor de laatste keer): de TOGO-AVOND Na de Togo-reis eind 2013 zelf was deze Togo-avond iets waar ik lang mee bezig ben geweest. Om te beginnen omdat ik vond dat ik ook in Wortel zelf mijn verslag moest uitbrengen, hier zijn ook heel wat mensen lid van christelijke, tegenwoordig beweging.netgerelateerde bewegingen. En nu ik buurman Paul zover kreeg om mee te doen, ging het ook lukken. Terugblik: het viel mij wat tegen. Misschien verwacht ik er te veel van, uiteindelijk is de opkomst dan maar magertjes. Een 50-tal aanwezigen. Die zich wel geamuseerd hebben, iets opgestoken hebben over Togo en onze reizen.

5 Die een prijsje konden schenken aan en winnen met de tombola, die iets konden kopen waarmee dan enkele organisaties werden gesteund, die konden proeven van een Afrikaans sausje bij een kippenboutje... En uiteindelijk zullen we er ook wel iets aan overhouden, ook dat is belangrijk. Maar achteraf een goed gevoel daarbij? Nee. U hoort nog van ons... Of u vindt het laatste nieuws op Reacties en suggesties zijn welkom op ons mailadres info@kwbwortel.be. Verantwoordelijke uitgever is Frans Van Bergen, Rooimans 38 F, 2323 Wortel

Kwb Wortel Zomer jaargang nr. 416

Kwb Wortel Zomer jaargang nr. 416 Kwb Wortel Zomer 2016 38 jaargang nr. 416 GARAGEVERKOOP 2016 GA JE MEE? ZATERDAG 18 JUNI - BEZOEK RUSTHUIS HOOGSTRATEN Naar jaarlijkse gewoonte gaan we met enkele bestuursleden onze ronde doen in en rond

Nadere informatie

Zondag 18 mei - KUBB en paapgooien met De Wijsneus - kwb-café Den Bayerd Initiatie op vrijdag 16 mei om u. in de wijk

Zondag 18 mei - KUBB en paapgooien met De Wijsneus - kwb-café Den Bayerd Initiatie op vrijdag 16 mei om u. in de wijk RAAKSKE KWB Wortel mei 2014 36 jaargang nr. 394 Zondag 18 mei - KUBB en paapgooien met De Wijsneus - kwb-café Den Bayerd Initiatie op vrijdag 16 mei om 19.30 u. in de wijk Ik val maar met de deur in huis:

Nadere informatie

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud April 2014 30/08 30ste jaargang. nr 08 korte inhoud Wat voorbij is... Inbraakpreventie Wat komt... KWB in vuur en vlam... Let s barbecue... Samenaankoop stookolie... Workshop keramiek... Lommel zonder

Nadere informatie

MIJN RONDLEIDING IN DE LUCHTHAVEN VAN ANTWERPEN

MIJN RONDLEIDING IN DE LUCHTHAVEN VAN ANTWERPEN MIJN RONDLEIDING IN DE LUCHTHAVEN VAN ANTWERPEN HOE GEBRUIK IK HET STAPPENPLAN? Leuk dat je hebt besloten om een rondleiding te volgen in de luchthaven van Antwerpen. Toerisme voor Autisme stelde een stappenplan

Nadere informatie

WENSEN VOOR Kwb Wortel januari jaargang nr. 412

WENSEN VOOR Kwb Wortel januari jaargang nr. 412 WENSEN VOOR 2016 Kwb Wortel januari 2016 38 jaargang nr. 412 In 2016 komt er vrede in Syrië, Irak, Afghanistan en de hele regio daar en Noord-Afrika erbij, zodat de inwoners hun land weer kunnen opbouwen

Nadere informatie

RAAKSKE. KWB Wortel juli jaargang nr. 396

RAAKSKE. KWB Wortel juli jaargang nr. 396 RAAKSKE KWB Wortel juli 2014 36 jaargang nr. 396 GARAGEVERKOOP 2014 - EEN GROOT SUCCES! U heeft het vast ook wel gemerkt: zondag 15 juni ll. was het een drukte van belang hier in het dorp en dat kwam vooral

Nadere informatie

December /12 Plaatsen van onze Kerststal 24/12 Kerstborrel. 06/01 Driekoningen (Komdis) 12/01 Afbreken en opbergen Kerststal

December /12 Plaatsen van onze Kerststal 24/12 Kerstborrel. 06/01 Driekoningen (Komdis) 12/01 Afbreken en opbergen Kerststal December 2018 08/12 Plaatsen van onze Kerststal 24/12 Kerstborrel 06/01 Driekoningen (Komdis) 12/01 Afbreken en opbergen Kerststal februari Samenaankoop chocolade Pasen 17/02 Ontbijt ten voordele van Wereldsolidariteit

Nadere informatie

CARNAVAL (Primeur: enkele foto s van de wagen; een boot dus!)

CARNAVAL (Primeur: enkele foto s van de wagen; een boot dus!) RAAKSKE KWB Wortel maart 2014 36 jaargang nr. 392 CARNAVAL 2014 Ook dit voorjaar werd er weer enthousiast gewerkt aan een kwb-carnavalswagen. Ondertussen zijn ze al met een tiental gezinnen. Voor foto

Nadere informatie

Teugeljournaal ZOEN- EN ZOEFSTROOK SPONSORLOOP 2016

Teugeljournaal ZOEN- EN ZOEFSTROOK SPONSORLOOP 2016 Teugeljournaal Berghemseweg 16 5348 CJ Oss Telefoon: 0412-691680 E-mail: infodeteugelaar@skbo.nl Website www.deteugelaar.nl www.skbo.nl Jaargang 11, nummer 4 2 december 2016 KALENDER 6-12 Groep 1 t/m 8:

Nadere informatie

JOEPSOKRA. Joeng en oep pensioen trefpunt OLV Hoboken trefpunt Jaargang 4 nr. 1 Januari Je hoeft niet veel te hebben om te delen.

JOEPSOKRA. Joeng en oep pensioen trefpunt OLV Hoboken trefpunt Jaargang 4 nr. 1 Januari Je hoeft niet veel te hebben om te delen. JOEPSOKRA Joeng en oep pensioen trefpunt 110905 OLV Hoboken trefpunt110901 Jaargang 4 nr. 1 Januari 2018 jaar jong 3 jaar oud Je hoeft niet veel te hebben om te delen. De niet zo verantwoordelijke uitgever

Nadere informatie

Een retour Rotterdam

Een retour Rotterdam 71 71 HOOFDSTUK 5 Een retour Rotterdam WOORDEN 1 Wat hoort bij elkaar? 1 zebrapad a pinnen 2 auto b binnengaan 3 automaat c oversteken 4 ingang d parkeren 2 Kies uit: tram vertraging door de week strippenkaart

Nadere informatie

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS Respons per geslacht Respons per leeftijd ruimtelijke ordening wonen - milieu HELDERGEM: MOOI DORP natuur - aangenaam om wonen ruimtelijke

Nadere informatie

HetRozenblaadje. mei 2017

HetRozenblaadje. mei 2017 Jan Tooropstraat 1-5 3181 HE Rozenburg Op www.rozenhorst.nl vindt u deze nieuwsbrief ook terug HetRozenblaadje mei 2017 maandagochtend maandagmiddag maandag t/m zaterdag 9 mei 10 mei 15 mei 15 mei 15 t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrief V.E.K.B.A Schoolstraat 19

Nieuwsbrief V.E.K.B.A Schoolstraat 19 Nieuwsbrief V.E.K.B.A Schoolstraat 19 8211 AARTRIJKE tel. 050/24.11.31 fax. 050/24.11.35 www.vekba.be directeur@vekba.be www.facebook.com/ vekbaschool S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6 Als een schelp

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Activiteiten najaar Coming soon nieuwe website volg ons op Facebook

Activiteiten najaar Coming soon nieuwe website  volg ons op Facebook Destelbergen Bondig Nieuws Activiteiten najaar 2016 Gezinsfietstocht... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Tweedehandsbeurs...2-5 Om naar uit te kijken : Sinterklaas!... 6 Kerstfilm mét popcorn.. 6 Contactgegevens...

Nadere informatie

Glasvezel voor heel Boekel

Glasvezel voor heel Boekel Glasvezel voor heel Boekel 2e verenigingsavond Inhoud: Welkom en terugblik (Edward) De folder (Marien) Het inschrijfformulier (Bas?) De site (Hans) De posteractie (Femke?) De spelregels voor verenigingen

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN DRUIVENSERRE & WIJNKELDER SONIEN

MIJN BEZOEK AAN DRUIVENSERRE & WIJNKELDER SONIEN MIJN BEZOEK AAN DRUIVENSERRE & WIJNKELDER SONIEN HOE GEBRUIK IK HET STAPPENPLAN? Leuk dat je hebt besloten om naar Druivenserre & Wijnkelder Soniën te gaan. In samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant

Nadere informatie

Buren vergoeden elkaar met buren in Posthof

Buren vergoeden elkaar met buren in Posthof Page 1 of 6 Hoorde u al eens van Buurtijd? Eén b-uur staat bij ons voor één uur in Berchem. Daarmee werkten we een ruilsysteem uit waarmee mensen elkaar vergoeden voor klusjes of betalen in de volkskeuken

Nadere informatie

Project: Duurzaamheid

Project: Duurzaamheid : Project Wat is duurzaamheid? Vanuit dit project gaan we kijken naar wat duurzaamheid is. Het klinkt eigenlijk best wel sjiek! Het klinkt als iets dat heel lang mee gaat. Maar wat is duurzaamheid nu eigenlijk?

Nadere informatie

kalender Bezoek onze website: en/of onze

kalender Bezoek onze website:   en/of onze kalender 2018-2019 Bezoek onze website: www.kwbmerchtem.be en/of onze www.facebook.com/kwbmerchtem inhoud voorwoord 3 lid worden 3 sport & ontspanning 4 themavergaderingen & vorming 6 gezinsactiviteiten

Nadere informatie

Info Gezinsbond ASSENEDE. Grote kleurwedstrijd

Info Gezinsbond ASSENEDE. Grote kleurwedstrijd Info Gezinsbond ASSENEDE Grote kleurwedstrijd jaargang 36, nr. 2, april 2013 Beste Bondsvrienden, Gezocht! Eén van de services naar onze leden toe is de kinderoppasdienst. De kinderoppasdienst omvat eigenlijk

Nadere informatie

Vrijetijdskrant WVA. September k w a l i t i j d. Maandelijks tijdschrift - jaargang 17 nr. 7 - P Afgiftekantoor: Ieper 1

Vrijetijdskrant WVA. September k w a l i t i j d. Maandelijks tijdschrift - jaargang 17 nr. 7 - P Afgiftekantoor: Ieper 1 Vrijetijdskrant WVA September 2016 k w a l i t i j d Maandelijks tijdschrift - jaargang 17 nr. 7 - P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon De Vrijetijdskrant is een maandelijkse uitgave van Westhoek Vrijetijd

Nadere informatie

Dagboek augustus 2015

Dagboek augustus 2015 Dagboek 10 14 augustus 2015 We gaan vandaag opnieuw een dag het veld in. We zijn niet helemaal klaargekomen met de bezoeken. Sinds begin dit jaar is ons werkgebied uitgebreid met 6 communes. In dit gebied

Nadere informatie

Ria Massy. De taart van Tamid

Ria Massy. De taart van Tamid DE TAART VAN TAMID Ria Massy De taart van Tamid De taart van Tamid 1 Hallo broer! Hallo Aziz! roept Tamid. Zijn hart klopt blij. Aziz belt niet zo dikwijls. Hij woont nog in Syrië. Bellen is moeilijk in

Nadere informatie

4 andere dieren bestaat. foto zo precies mogelijk na en kleur in.

4 andere dieren bestaat. foto zo precies mogelijk na en kleur in. Teken je fantasiedier Uit de krant Teken een dier dat uit minimaal Zoek een foto uit de krant. Teken deze 4 andere dieren bestaat. foto zo precies mogelijk na en kleur in. Bedenk ook een naam voor Zet

Nadere informatie

RAAKJE KWB ARDOOIE. September 2010

RAAKJE KWB ARDOOIE. September 2010 RAAKJE KWB ARDOOIE September 2010 Na twee maanden vakantie, is KWB Ardooie terug. We stellen u dan ook graag ons nieuwe jaarprogramma voor. Je zult zien, het is een rijkgevuld programma. Misschien dat

Nadere informatie

DE KIBBELHOF Aangepast Vakantieverblijf

DE KIBBELHOF Aangepast Vakantieverblijf Klanten enquete Wij verzoeken u vriendelijk dit formulier zo nauwkeurig mogelijk in te vullen, uw beoordelingen worden anoniem verwerkt. Met u antwoorden kunnen wij onze dienstverlening aan u nog verbeteren.

Nadere informatie

Leesboekje de omgeving

Leesboekje de omgeving Leesboekje de omgeving Leesboekje De Omgeving Pagina 1 Dit is de winkel. Dit is de supermarkt. Dit is de bakkerij. Dit is de slagerij. Dit is de boekhandel. Dit is de snackbar. Dit is de bibliotheek. Dit

Nadere informatie

Samenaankoop voor beginners

Samenaankoop voor beginners 4. Zelfde groot voordeel vanaf 500 liter Samenaankoop voor beginners Begin april 2008 betaalden we voor 1 liter stookolie 0,8238 euro! Een historisch record. Wie kan dat nog betalen? Tientallen kwb-afdelingen

Nadere informatie

WERELDWINKEL MEPPEL. Jaarverslag 2012

WERELDWINKEL MEPPEL. Jaarverslag 2012 WERELDWINKEL MEPPEL Jaarverslag 2012 Verbouwing Wereldwinkel Meppel In 2012 zijn we een Partnerwinkel geworden van RSU (voorheen Partner Support nu Retail Service Unit). Dit houdt in het kort in dat we

Nadere informatie

leeft Jaargang 37 nr.10 juni 2012 http://www.kwbheusden.be zat 23 juni 2012 vanaf 17 uur Speelplaats Basisschool De Brug Brugstraat 1

leeft Jaargang 37 nr.10 juni 2012 http://www.kwbheusden.be zat 23 juni 2012 vanaf 17 uur Speelplaats Basisschool De Brug Brugstraat 1 maandblad kwb heusdencentrum leeft Jaargang 37 nr.10 juni 2012 http://www.kwbheusden.be organiseert haar kermisbarbecue IEDEREEN IS WELKOM zat 23 juni 2012 vanaf 17 uur Speelplaats Basisschool De Brug

Nadere informatie

1. Reis je met de trein?

1. Reis je met de trein? Reizen met de trein 6 1. Reis je met de trein? (n=601) 5 51% 4 39% 3 1 3% Ja, (bijna) dagelijks 1% Ja, wekelijks 6% Ja, maandelijks Ja, enkele keren per jaar Nee, (bijna) nooit Weet niet Toelichting Ja,

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET DAMIAANMUSEUM

MIJN BEZOEK AAN HET DAMIAANMUSEUM MIJN BEZOEK AAN HET DAMIAANMUSEUM HOE GEBRUIK IK HET STAPPENPLAN? Leuk dat je hebt besloten om naar het Damiaanmuseum te gaan. In samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant stelde Toerisme voor Autisme

Nadere informatie

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Juni ste jaargang - nr.: 6

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Juni ste jaargang - nr.: 6 Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Juni 2018 63 ste jaargang - nr.: 6 Verantwoordelijke uitgever : Florus Luc, Mechelsesteenweg 346, 2500 Lier Tel/fax..: 03/480.05.45. e-mail : luc.florus@skynet.be

Nadere informatie

JOEPSOKRA. Joeng en oep pensioen trefpunt OLV Hoboken trefpunt Jaargang 4 nr. 4 Mei 2018

JOEPSOKRA. Joeng en oep pensioen trefpunt OLV Hoboken trefpunt Jaargang 4 nr. 4 Mei 2018 JOEPSOKRA Joeng en oep pensioen trefpunt 110905 OLV Hoboken trefpunt110901 Jaargang 4 nr. 4 Mei 2018 jaar jong 3 jaar oud Als je tevreden bent met weinig, bezit je veel De niet zo verantwoordelijke uitgever

Nadere informatie

Casa KLJ, jaarthema 2014-2015

Casa KLJ, jaarthema 2014-2015 0 Casa KLJ, jaarthema 2014-2015 Het lokaal, een veel besproken onderwerp bij verschillende KLJafdelingen. Het is te klein, te rommelig, niet in orde Het betekent vaak een bron van zorgen voor de leiding.

Nadere informatie

Kind in Beeld. Kinderopvang

Kind in Beeld. Kinderopvang Kind in Beeld Kinderopvang Inhoud Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje? 4 Waarom breng ik mijn kindje naar de kinderopvang? 6 Hoeveel kost kinderopvang? 8 Legende Prijs Inkomen Kindje Begeleider

Nadere informatie

Kind in Beeld. Kinderopvang

Kind in Beeld. Kinderopvang Kind in Beeld Kinderopvang Inhoud Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje 4 Waarom breng ik mijn kindje naar de kinderopvang 6 Hoeveel kost kinderopvang 8 Legende Prijs Inkomen Kindje Begeleider Dagen

Nadere informatie

Een ontgoocheling. Willem Elsschot, Naverteld in eenvoudig Nederlands door Astrid Elbers

Een ontgoocheling. Willem Elsschot, Naverteld in eenvoudig Nederlands door Astrid Elbers Een ontgoocheling Willem Elsschot, 1920 Naverteld in eenvoudig Nederlands door Astrid Elbers 3 Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Over dit boek Een ontgoocheling is een kort verhaal van de Vlaamse

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 van WandelgroepLOOP

Nieuwsbrief 2 van WandelgroepLOOP 15-02-2012 Nieuwsbrief 2 van WandelgroepLOOP Welkom bij de tweede nieuwsbrief van wandelgroeploop. Wisten jullie dat.. we, ondanks wind, regen en sneeuw op één na alle wandelingen gelopen hebben? iedereen

Nadere informatie

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Nieuws uit groep 5/6 Toeten en Blazen Schoolreis

t Bruggetje Nieuws uit de groepen 1 t/m 4 Nieuws uit groep 5/6 Toeten en Blazen Schoolreis t Bruggetje Basisschool St. Martinus Groenstraat 1 5551 AV Dommelen tel. 040 2017970 www.martinusdommelen.nl Informatiebulletin voor ouders Jaargang 2013-2014 nr. 19 12 juni 2014 Nieuws uit de groepen

Nadere informatie

Programma 31 oktober t/m 7 november

Programma 31 oktober t/m 7 november Programma 31 oktober t/m 7 november Wij heten u van harte welkom op Ardennen Camping Bertrix Alle activiteiten vinden plaats in de animatiezaal, op het sportveld of in de bar. Bij slecht weer is er altijd

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET MSK

MIJN BEZOEK AAN HET MSK MIJN BEZOEK AAN HET MSK WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het MSK. Dit is het Museum voor Schone Kunsten in Gent. In dit museum kan ik veel kunstwerken zien. Deze bundel legt me uit wat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 6de JAARGANG Nr. 1. Voorzitter Luc Dirken Bergbeemden Turnhout. Tel:0494/

NIEUWSBRIEF. 6de JAARGANG Nr. 1. Voorzitter Luc Dirken Bergbeemden Turnhout. Tel:0494/ NIEUWSBRIEF 6de JAARGANG Nr. 1 Voorzitter Luc Dirken Bergbeemden 24 Tel:0494/65.38.28 luc.dirken@pandora.be Sophie Brouwers Bergbeemden109 b4 Schatbewaarder Hilde Jansen Bergbeemden 24. Secretaris Frans

Nadere informatie

kalender Bezoek onze website: en/of onze

kalender Bezoek onze website:  en/of onze kalender 2017-2018 Bezoek onze website: www.kwbmerchtem.be en/of onze www.facebook.com/kwbmerchtem 2 inhoud voorwoord 3 lid worden 3 sport & ontspanning 4 themavergaderingen & vorming 6 gezinsactiviteiten

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

De voorraad De aanhanger Het industrieterrein

De voorraad De aanhanger Het industrieterrein 1.1 de industrie De fabriekshal Aantreffen Allergrootst De voorraad De aanhanger Het industrieterrein Afleveren Overnemen De delfstof Industrieterrein Een industrieterrein is een plaats waar veel fabrieken

Nadere informatie

Veel studenten werken tijdens de vakantie. Ellen, Mohammed, Eric en Lilly zoeken een job. Kan je ze helpen? Welke studentenjob vind jij interessant?

Veel studenten werken tijdens de vakantie. Ellen, Mohammed, Eric en Lilly zoeken een job. Kan je ze helpen? Welke studentenjob vind jij interessant? STUDENTENJOB Veel studenten werken tijdens de vakantie. Ellen, Mohammed, Eric en Lilly zoeken een job. Kan je ze helpen? Welke studentenjob vind jij interessant? Wat moet je doen? 1. Lees de informatie

Nadere informatie

KWB-CAFÉ OP ZONDAG 9 FEBRUARI 2014

KWB-CAFÉ OP ZONDAG 9 FEBRUARI 2014 KWB-CAFÉ OP ZONDAG 9 FEBRUARI 2014 RAAKSKE KWB Wortel februari 2014 36 jaargang nr. 391 Zondag a.s. 9 februari gaat in café Den Bayerd in de Kolonie ons 2 e kwb-café van dit werkjaar door. Vanaf half 2

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Universiteit

Erasmusbestemming: Universiteit Erasmusbestemming: Rijsel Academiejaar:2006-2007 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De univ ligt vrij dicht bij het centrum, maar als

Nadere informatie

Beste vrijwillig(st)er,

Beste vrijwillig(st)er, Niet vergeten! Provinciaal bestuur? lees meer op pag 2 Wie? lees meer op pag 3 Kandidaat stellen? lees meer op pag 4 Verkiezingen lees meer op pag 5 Timing lees meer op pag 6 lees meer op pag 7 Nieuwsbrief

Nadere informatie

Bewindvoering: hoe werkt het?

Bewindvoering: hoe werkt het? Bewindvoering: hoe werkt het? Samen je centen de baas JE HEBT EEN BEWINDVOERDER. EN NU? Een tijdje terug heb je ervoor gekozen om je geld samen met Mijn Geld en Zo te regelen. De rechter vindt dit goed.

Nadere informatie

zomer Vakantie zomer

zomer Vakantie zomer NieuwsBrief nr.3, 2011 Naar Binnen Beste lezer, Het is weer tijd voor de zomer. In het midden van Nederland is afgelopen week de zomervakantie begonnen. De kinderen hebben zes weken geen school. Zes weken

Nadere informatie

De voedselbank Door : Mirte

De voedselbank Door : Mirte De voedselbank Door : Mirte Inhoud : De voedselbank 1. wat is de voedselbank?? 2. wanneer is de voedselbank opgericht?? 3. Wie mogen er bij de voedselbank komen?? 4. Wie werkt er bij de voedselbank?? 5.

Nadere informatie

leeft Jaargang 38 nr2 oktober jaar kwb-overdag, 70 jaar kwb Heusden

leeft Jaargang 38 nr2 oktober jaar kwb-overdag, 70 jaar kwb Heusden maandblad kwb heusdencentrum leeft Jaargang 38 nr2 oktober 2012 http://www.kwbheusden.be 25 jaar kwb-overdag, 70 jaar kwb Heusden Kwb heusden viert 70 jaar. Gelijktijdig bestaat kwb-overdag 25 jaar. Twee

Nadere informatie

Openingstijden: Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is gastouderopvang Paulien Lakeman geopend. Per dag geldt er een minimale afname van 9 uur.

Openingstijden: Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is gastouderopvang Paulien Lakeman geopend. Per dag geldt er een minimale afname van 9 uur. Inleiding: Welkom bij gastouderopvang Paulien Lakeman. De opvang is gestart op 01-02-2014 en wordt uitgevoerd door Paulien Lakeman op de Grasdijk 14 te Wervershoof. Het doel van gastouderopvang Paulien

Nadere informatie

Melkweg. Hoe gaat het? Lezen Alfa A. De dokter

Melkweg. Hoe gaat het? Lezen Alfa A. De dokter Melkweg Lezen Alfa A Hoe gaat het? De dokter Colofon Melkweg Lezen Alfa A, Hoe gaat het?, 2015 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van Stichting Melkweg

Nadere informatie

afgeven de kleur gaat in de Dit rode overhemd moet je apart wassen, want het g a. andere kleren zitten

afgeven de kleur gaat in de Dit rode overhemd moet je apart wassen, want het g a. andere kleren zitten Woordenlijst bij hoofdstuk 7 Deel 1 aanhebben (kleren) dragen Hij h een warme trui a, want het is koud. afgeven de kleur gaat in de Dit rode overhemd moet je apart wassen, want het g a. andere kleren zitten

Nadere informatie

Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt?

Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt? Erasmusbestemming: Universität Heidelberg Academiejaar: 2014. - 2015. Twee semesters Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Tot de universiteit behoren

Nadere informatie

Welkom bij. tekst. Voor de leefbaarheid en economische kracht van het buitengebied is de aanleg van snel internet van cruciaal belang.

Welkom bij. tekst. Voor de leefbaarheid en economische kracht van het buitengebied is de aanleg van snel internet van cruciaal belang. Voor de leefbaarheid en economische kracht van het buitengebied is de aanleg van snel internet van cruciaal belang. prof. dr. D. Strijker; Rijks Universiteit Groningen Mansholtleerstoel voor Plattelandsontwikkeling

Nadere informatie

Wil je graag lid worden? Aarzel niet en telefoneer naar secretaris Pieter Goyens of bezoek onze website

Wil je graag lid worden? Aarzel niet en telefoneer naar secretaris Pieter Goyens of bezoek onze website FAMILIENIEUWS Gouden bruiloft - Frans Tullen, Holleweg. Geboorten - Robbe, kleinzoon van Alex Vanzier, Schreverland - Charlotte, dochter van Peter Vanoppen, Holleweg. Jaargang 34 nr11 Juli-augustus 2009

Nadere informatie

Vrije tijd Boekje. Mei Juni. Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners. Nieuw concept bbq donderdag 22 juni

Vrije tijd Boekje. Mei Juni. Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners. Nieuw concept bbq donderdag 22 juni Vrije tijd Boekje Mei Juni Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! 2017 Alderande Bewoners Tips om in het weekend alleen of met vrienden te doen Nieuw concept bbq donderdag 22 juni 1

Nadere informatie

VOORN. RESP:... ONDERZOEK VERPLAATSINGSGEDRAG VLAANDEREN. Verplaatsingsboekje (ouders mogen hun kinderen helpen bij het invullen)

VOORN. RESP:... ONDERZOEK VERPLAATSINGSGEDRAG VLAANDEREN. Verplaatsingsboekje (ouders mogen hun kinderen helpen bij het invullen) ID NUMMER: - VOORN. RESP:... ENQUETEURSNUMMER: ONDERZOEK VERPLAATSINGSGEDRAG VLAANDEREN Verplaatsingsboekje (ouders mogen hun kinderen helpen bij het invullen) Op de bladzijden 4 tot 13 vult u per bladzijde

Nadere informatie

sleutelbeheer en onderhoud schoonmaak (bij eigen gebruik en/of verhuur)

sleutelbeheer en onderhoud schoonmaak (bij eigen gebruik en/of verhuur) Overeenkomst 2/6 Algemene diensten en sleutelbeheer Almas is een bedrijf die instaat voor het sleutelbeheer en de schoonmaak van huizen en appartementen in het zuiden van de Costa Blanca. Met het oog op

Nadere informatie

Wie wij zijn, van Je mag er zijn

Wie wij zijn, van Je mag er zijn Wie wij zijn, van Je mag er zijn Kledingmagazijn Je mag er zijn is er voor pleegouders maar vooral voor de pleegkinderen om te voorzien in de praktische hulp wanneer een kind bij een pleeggezin geplaatst

Nadere informatie

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Cameliadal 6 2317 HK Leiden : 071-5212938 «hr_mv» «Voorl» «Voorv» «Naam» «Adres» «Postcode» «woonplaats» Leiden, februari 2010 Nieuwsbrief 2010-1 Beste

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2007 OXO ONDERSTEUNENDE VORMING VOOR OUDERS

JAARVERSLAG 2007 OXO ONDERSTEUNENDE VORMING VOOR OUDERS JAARVERSLAG 7 OXO ONDERSTEUNENDE VORMING VOOR OUDERS Inleiding: Na de oprichting van OXO in 6 is het jaar 7 het eerste volkomen jaar van onze organisatie. We zijn bovenal heel dankbaar dat ook bij het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 24 juni 2016 Wijkkamer.de.Dommer@ribw-nr.nl Dommer van Poldersveldtweg 73 Nijmegen Mail ons als je een bijdrage hebt! Extra zomeropening huiskamer We willen

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2014

Nieuwsbrief februari 2014 Nieuwsbrief februari 2014 OPENING ONDERSTEUNINGSHUIS Op 13 september jl. is het Ondersteuningshuis, Stationsplein 6, geopend door wethouder Suijker. In dit pand is de Non-foodbank en een deel van de Voedselbank,

Nadere informatie

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis (Spanje). Dit boekje met het gehele programma van activiteiten

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 4 WONEN

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 4 WONEN ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 4 WONEN Opdracht 1 het gas de buren de woning de keuken Opdracht 11 1. De man werkt in de tuin. 2. De man leest in de woonkamer. 3. De man staat in de keuken. 4. De vrouw

Nadere informatie

Openingstijden: Maandag, dinsdag en donderdag is gastouderopvang Paulien Lakeman geopend. Per dag geldt er een minimale afname van 9 uur.

Openingstijden: Maandag, dinsdag en donderdag is gastouderopvang Paulien Lakeman geopend. Per dag geldt er een minimale afname van 9 uur. Inleiding: Welkom bij gastouderopvang Paulien Lakeman. De opvang is gestart op 01-02-2014 en wordt uitgevoerd door Paulien Lakeman op de Grasdijk 14 te Wervershoof. Het doel van gastouderopvang Paulien

Nadere informatie

jaar kwb Keerbergen

jaar kwb Keerbergen 1943 2018 75 jaar kwb Keerbergen Een artikel uit de jaren 60 t boekske nr. 156 Een leuke activiteit. Maar wie is KWB? En hoe kan ik deelnemen? KWB Keerbergen is een echte gezinsbeweging. Ons jaarprogramma

Nadere informatie

Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl

Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl NIEUWSBRIEF REGULIER nummer, november 2015 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Na iedere nieuwsbrief

Nadere informatie

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg Verkeersmemorandum Voorwoord Dit verkeersmemorandum werd opgesteld door vertegenwoordigers van de Ouderraden van de Scholengemeenschap De Kraal, met vestigingen in de Van Bladelstraat, Elststraat, Schaffelkantstraat

Nadere informatie

WAT KAN EEN BETERE ORGANISATIE VOOR JOU BETEKENEN?

WAT KAN EEN BETERE ORGANISATIE VOOR JOU BETEKENEN? Maandelijkse tips en inspiratie voor een steeds betere organisatie thuis Oktober 2016 In deze krant: - P1- Wat kan een betere organisatie voor jou betekenen? - P2- Tip van de maand - P3- Check je organisatie

Nadere informatie

Welkom bij tekst. Presentatie 4 november 2014. Paul Disselhorst

Welkom bij tekst. Presentatie 4 november 2014. Paul Disselhorst Welkom bij tekst Presentatie 4 november 2014 Paul Disselhorst tekst Programma: Stand van zaken SallandGlas. Waarom ook alweer? Terugblik op vooruitgang. De voordelen op een rij. Wat kost het? Wat krijgt

Nadere informatie

MINDER GELDZORGEN BJÖRN PEETERS. Leer een goed budget opstellen en efficiënt besparen. Ateliers Claudine

MINDER GELDZORGEN BJÖRN PEETERS. Leer een goed budget opstellen en efficiënt besparen. Ateliers Claudine MINDER GELDZORGEN MINDER GELDZORGEN Leer een goed budget opstellen en efficiënt besparen BJÖRN PEETERS Ateliers Claudine BJÖRN PEETERS Editie: 2016 ISBN: 9789463187770 www.ateliers-claudine.be Alle rechten

Nadere informatie

JULI Beste wensen. Gezond t Buitingkrantje 189 Jaargang 39

JULI Beste wensen. Gezond t Buitingkrantje 189 Jaargang 39 JULI 2017 Beste wensen Gezond 2017 t Buitingkrantje 189 Jaargang 39 Bestuursleden Voorzitter + Penningmeester Hulsmans Godfried Tessenderlosesteenweg 7/2 0472/42.39.88 Secretaris Truyers Michel Buntjesstraat

Nadere informatie

(De bedragen in deze brochure gelden vanaf 1 januari Het is mogelijk dat de bedragen iets omhoog gaan per 1 juli.)

(De bedragen in deze brochure gelden vanaf 1 januari Het is mogelijk dat de bedragen iets omhoog gaan per 1 juli.) Vakantiewerk 2008 Vakantiewerk 2008 (De bedragen in deze brochure gelden vanaf 1 januari 2008. Het is mogelijk dat de bedragen iets omhoog gaan per 1 juli.) Pas als je dertien jaar of ouder bent, mag je

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Wat is Het lieverdje? Het Lieverdje is een occasionele kinderopvang voor kinderen tussen 0 en 3 jaar. De occasionele kinderopvang is niet hetzelfde als de reguliere kinderopvang.

Nadere informatie

Beste lezer van Kleine Raak

Beste lezer van Kleine Raak 57ste jaargang nr 1 (september) uitgiftedatum: 06/09/2013 oplage: 160 ex. Beste lezer van Kleine Raak Slogan KWB Peizegem werkjaar 2012-2013 Oogstmaanden! En wij bij KWB beginnen aan een nieuw werkjaar.

Nadere informatie

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN.

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN. HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE EMAILADRES DOOR TE GEVEN. ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER JEZELF OP MSN TE ZETTEN. IK ZOU, NAAST MIJN NAAM OOK DE STRAAT WAAR IK WOON DOORGEVEN. DAT IS GEEN GEHEIM! IK VIND

Nadere informatie

Camping Jachthaven De Maasterp Animatieprogramma Voor het Seizoen 2015

Camping Jachthaven De Maasterp Animatieprogramma Voor het Seizoen 2015 Camping Jachthaven De Maasterp Animatieprogramma Voor het Seizoen 2015 1 ANIMATIEPROGRAMMA RECREATIE INFO 2015 Beste gasten, Van harte welkom op camping/jachthaven de Maasterp! Het seizoensboekje met het

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. in eenvoudige taal

Verkiezingsprogramma. in eenvoudige taal Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Inhoudsopgave Voorwoord bladzijde 2 De Noordoostpolder bladzijde 4 Belangrijke punten bladzijde 6 Een eerlijke gemeente bladzijde 7 Goede zorg bladzijde 9 Rust op

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk

Thema Op zoek naar werk http://www.edusom.nl Thema Op zoek naar werk Les 8. Praten en bellen over een baantje Inleiding Deze les gaat verder over het zoeken naar werk. De vrouw, Maria, gaat weer naar de winkel om over werk te

Nadere informatie

JULI t Buitingkrantje 177 Jaargang 37

JULI t Buitingkrantje 177 Jaargang 37 JULI 2015 t Buitingkrantje 177 Jaargang 37 Beste leden, Niet alle familienieuws geraakt tot bij ons. Indien je wenst dat de geboorte van je kind of kleinkind, het huwelijk van zoon of dochter, het verlies

Nadere informatie

specifiek afgestemd op uw persoonlijke situatie. Maak daarom altijd goede afspraken met uw financiële dienstverlener.

specifiek afgestemd op uw persoonlijke situatie. Maak daarom altijd goede afspraken met uw financiële dienstverlener. Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze informatie is dus niet specifiek afgestemd op uw persoonlijke situatie. Maak daarom

Nadere informatie

Pas op voor de Valkuilen

Pas op voor de Valkuilen Pas op voor de Valkuilen checklist met aandachtspunten Bespaar problemen, bespaar kosten Meer dan 20 valkuilen die u kunt tegenkomen bij het verbouwen van uw kapsalon 1. Wat is de doelstelling en het business

Nadere informatie

Beste lezer, Voor u ligt onze nieuwsbrief nummer twee en dertig, de 1 e van 2017.

Beste lezer, Voor u ligt onze nieuwsbrief nummer twee en dertig, de 1 e van 2017. NIEUWSBRIEF Nr.32-6 e JAARGANG uitgave nr.1 van 2017 opmaak: januari 2017 www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje en WOK) Beste lezer, Voor u ligt

Nadere informatie

Reacties, tips, opmerkingen, vragen? Bezoek ook eens onze website: Mail naar. M i n i R a a k

Reacties, tips, opmerkingen, vragen? Bezoek ook eens onze website:  Mail naar. M i n i R a a k Bezoek ook eens onze website: www.kwbgooik.be Reacties, tips, opmerkingen, vragen? Mail naar M i n i R a a k April 2016 kwb gooik & strijland Inhoud Samenaankoop stookolie... 3 Dauwtrip naar Halle... 4

Nadere informatie

Holland Branding & Marketing Strategie Holland2020 Supporting the known - Introducing the new België

Holland Branding & Marketing Strategie Holland2020 Supporting the known - Introducing the new België Holland Branding & Marketing Strategie Holland2020 Supporting the known - Introducing the new België Bunnik, 23 april 2015 (x1.000) Aankomsten 2010-2014 Ontwikkeling Belgische bezoekers aan Nederland (2010-2014)

Nadere informatie

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt 2100 Deurne Tel / fax: 03/ 324 25 26 t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt Andante vzw www.tmagazijn.be Nieuwsbrief 7 juni 2014 Voorwoord Beste lezer, Hier is hij dan; onze zevende nieuwsbrief.

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR HET OPZETTEN VAN EEN BUURTSCHAP Werkgroep Talenten/171114

INFORMATIE VOOR HET OPZETTEN VAN EEN BUURTSCHAP Werkgroep Talenten/171114 INFORMATIE VOOR HET OPZETTEN VAN EEN BUURTSCHAP Werkgroep Talenten/171114 Een goede buur is beter dan een verre vriend Waarschijnlijk bent u al op de hoogte: de komende jaren krijgt de gemeente Heumen

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUÊTE LEEFBAARHEID OLLAND

RESULTATEN ENQUÊTE LEEFBAARHEID OLLAND RESULTATEN ENQUÊTE LEEFBAARHEID OLLAND April 2018 Deze enquête is een initiatief van de Dorpsraad Olland, Welzijn De Meierij en Gemeente Meierijstad. Resultaten Enquête Volwassenen Aantal respondenten:

Nadere informatie

Hang de Kwink van de Week onder de deelposter Zelfmanagement (zie Vooruitblik/ deelposter bij les 8 op de website).

Hang de Kwink van de Week onder de deelposter Zelfmanagement (zie Vooruitblik/ deelposter bij les 8 op de website). groepsfase performing VOORBEREIDING Lesdoel Nodig Kwink van de Week Een sterke groep Kwink thuis Emotiewoordenschat Ik herken reclame en kan er kritisch mee omgaan. - Pen en papier (bij Oriëntatie en Zelfstandig)

Nadere informatie

Bent u tevreden? Of juist niet?

Bent u tevreden? Of juist niet? Bent u tevreden? Of juist niet? Trivire zet zich in voor goede dienstverlening aan iedere klant. Wij horen graag wat u van ons vindt. Als we een compliment verdienen, maar óók als er iets misgaat. Want

Nadere informatie

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Poets

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Poets TRAVANT CAW Antwerpen Onthaalbrochure Poets TRAVANT CAW Antwerpen Poets Blindestraat 6 8 2000 Antwerpen (telefoonnummer) (e-mailadres) 1 Welkom! Je bent gestart bij Travant Poets. Heb je vragen over je

Nadere informatie