Pas op voor de Valkuilen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Pas op voor de Valkuilen"

Transcriptie

1 Pas op voor de Valkuilen checklist met aandachtspunten Bespaar problemen, bespaar kosten

2 Meer dan 20 valkuilen die u kunt tegenkomen bij het verbouwen van uw kapsalon 1. Wat is de doelstelling en het business concept Valkuil: De salon totaal verbouwen en uw klanten op dezelfde manier bedienen als in de oude opstelling. Het verbouwen van uw kapsalon start u over het algemeen niet op omdat u toe bent aan een andere werkomgeving. De vraag van uw klanten verandert, of misschien wilt ú dat de vraag van uw klant gaat veranderen en kunt u dat bereiken door het interieur grondig aan te pakken. Als de boel eens even flink opschudden niet de belangrijkste reden is voor de verbouwing. Wat is dan wel de belangrijkste reden? 2. Betrek de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) bij de plannen Valkuil: Vergeten de RI&E in de verbouwplannen op te nemen Brancheplatform Kappers heeft een digitale Risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) ontwikkeld. Een risico-inventarisatie en evaluatie is verplicht vanuit de arbeidsomstandighedenwet. De RI&E voor kappers is gratis beschikbaar en bereikbaar via kappers.zip 3. Overleg met uw personeel; waar lopen zij in de praktijk tegen aan Valkuil: De salon totaal verbouwen en de medewerkers in een later stadium bij de plannen betrekken. Je ziet nog wel eens dat medewerkers zo vertrouwd zijn geraakt met een aantal rare zaken van het huidige interieur dat zij daar oplossingen voor hebben verzonnen. Als u plannen heeft om te gaan verbouwen, zijn zij de eerste die kunnen vertellen waar zij (al jaren) tegen aan lopen in de huidige opstelling.

3 4. Wat is de huidige doelgroep? Valkuil: Geen idee hebben waarom uw klanten juist bij u hun haar laten doen Er zijn momenten waarop mensen besluiten om hun bezoek aan de kapper maar eens even een week uit te stellen. Als iedereen dat doet, dan merkt u dit direct in uw kassa-aanslag. Een nieuw interieur is geen garantie dat uw huidige klanten met dezelfde frequentie bij u blijven komen. Heeft u enig idee, of weet u waarom uw klanten juist bij u hun haar laten doen? Een verbouwing van uw kapsalon zou een reden kunnen zijn voor bestaande klanten om even door te lopen naar die andere kapsalon. Hoe gaat u dat voorkomen? Het antwoord op die vraag zit m voor een deel in het feit of u weet wie uw huidige doelgroep is ( iedereen met haar is net even te ruim gekozen)? 5. Op welke doelgroep wilt u zich richten? Valkuil: Denken dat als je een kapsalon hebt, er vanzelf klanten naar toe komen Of uw zaak nu al generaties lang van generatie op generatie is overgegaan, of dat u binnenkort voor het eerst open gaat, consumenten lopen bij zaken binnen waar zij zichzelf in herkennen. Als u moet gokken (en veel kappers moeten dat omdat ze het nog nooit aan hun klanten hebben gevraagd) waarom mensen bij u hun haar laten doen, dan bestaat de kans dat u met de nieuwe inrichting ander publiek trekt dan dat u misschien wel zou willen.is dat de bedoeling? Prima. Wilt u uw bestaande klanten behouden en nieuwe klanten aantrekken? Dan is de vraag: Wat zou die nieuwe klanten dan kunnen trekken, zonder de bestaande klanten weg te jagen? 6. Weet u waarom uw klanten bij u komen? Valkuil: Denken dat u wel weet waarom mensen bij u komen Mevrouw De Bruin komt al jaren bij ons dus die gaat niet weg, of We zitten centraal in deze wijk, of Wij hebben gewoon de beste kapsters, of Jaap is dé beste kapper van het dorp. Al deze antwoorden zijn antwoorden die u en uw medewerkers zelf hebben bedacht, en daarom bij voorbaat al verdacht.

4 7. Wat doet de concurrent? Valkuil: Geen flauw idee hebben hoe de collega kappers het in een straal van 10 km doen Er zijn vast momenten dat ondernemers elkaar treffen. Tijdens die momenten komt het vast ook wel eens voor dat iemand een verhaal ophangt waar u zo uw gedachten over heeft. Of u hoort een verhaal over het oprekken van de openingstijden, of u hoort een steen-en-been-verhaal dat men niets verdient. Als u niet zelf bent gaan kijken, niet zelf klanten uit die zaak heeft gevraagd waarom men bij die kapper hun haar laat doen, niet zelf (met foto s) heeft vastgelegd wat de onhandig- of slimmigheden van die salon zijn, moet u afgaan op verhalen. En die groeien met het uur. 8. Wat zijn de sterke en zwakke punten van uw kapsalon? Valkuil: Niet weten wat u in uw nieuwe interieur per se niet wilt overnemen uit uw huidige interieur. Het komt wel voor dat een interieur dingen in zich heeft, die na verloop van tijd onhandig blijken te zijn in het dagelijks gebruik. Als u weet welke dat zijn, kunt u die voorkomen in het ontwerp van uw nieuwe interieur. 9. Schrijf uw wensen duidelijk, of maak een moodboard Valkuil: De adviseur of ontwerper vertellen dat u een nieuw interieur voor uw kapsalon wilt in termen als modern, warm of gezellig. De ervaring leert dat woorden als modern, warm of gezellig bij ieder mens een ander beeld op roepen. Om nu te voorkomen dat de interieurontwerper er zijn eigen invulling aan geeft en dus zijn eigen salon ontwerpt en niet die van u, is het aan te raden om een moodboard samen te stellen op basis waarvan u de ontwerper kunt vertellen wat u tenminste in het interieur terug wil zien. 10. Kent u de mogelijkheden van het pand? Valkuil: In uw hoofd al een nieuw pand hebben ingericht zonder zeker te weten of het geschikt is voor wat u wilt. Als u weet op welke doelgroep u zich gaat richten en op welke tijdstippen zij doorgaans langskomen en geholpen willen worden, krijgt u een beter idee over waar er minimaal in de inrichting rekening mee moet worden gehouden. Zorg dat u bekend

5 bent met de mogelijkheden; kan er uitgebreid worden, kan het plafond hoger; hoe zit het met de pui; etc. 11.Omgeving informeren Valkuil: De buren een dag voor de verbouwing vertellen dat de sloopploeg morgen voor de deur staat. Door ruim van te voren te overleggen kunt u er rekening mee houden dat b.v. op de dag dat u wilde gaan breken, zij juist de burgermeester over de vloer krijgen omdat hun zaak 70 jaar bestaat. 12.Subsidie Valkuil: Onbekend zijn met locale en regionale subsidie mogelijkheden Zorg dat u op de hoogte bent van de locale en regionale subsidie mogelijkheden of informeer hiernaar bij uw interieurbouwer. 13.Programma van eisen, wensen Valkuil: Geen overzicht hebben van wat u eigenlijk het liefst in de winkel terug wilt zien en welke zaken daar minimaal in terug moeten komen. Maak een overzicht van al uw eisen en wensen. 14. Budget, hoeveel zou u willen uitgeven? Valkuil: Onbekend zijn met de investering die het vraagt om een nieuw interieur te laten ontwerpen en bouwen.

6 Het komt wel eens voor dat kappers geen idee hebben wat het kost om een nieuw interieur te laten ontwerpen en bouwen. In die gevallen loopt een tweede gesprek al snel uit op een teleurstelling. Voor de kapper en de interieurbouwer.

7 15.Financiering Valkuil: In gesprek gaan met een interieurontwerper zonder precies te weten hoeveel een externe financier (mocht dat nodig zijn) aan middelen beschikbaar wil stellen. Een valkuil die we nog wel eens tegenkomen, omdat de ondernemer eerst het gesprek wil aangaan met een interieurontwerper voordat er een plan wordt ingediend bij een externe financier. Te vaak komt voor dat de externe financier een ander idee heeft bij het ter beschikking stellen van geld, dan de ondernemer en dat de reeds ontwikkelde plannen daarop moeten worden aangepast, met extra ontwerpkosten als gevolg. 16. Vergunningen; Buiten reclame (welstand) / Bouw / etc Valkuil: Vergeten om vergunningen aan te vragen. Doorgaans doet de interieurbouwer dat. Als u besluit om zaken zelf op te pakken omdat dat het budget ten goede komt (waarbij u zichzelf dan op een andere manier uitbetaalt) kan het voorkomen dat u degene bent die de vergunningen moet aanvragen. Een doorlooptijd van 3 maanden is geen uitzondering, en daar moet in de planning van alle partijen rekening mee worden gehouden. 17.Mobiele kapsalon / vervangende ruimte Valkuil: Tijdens de verbouwing gaat het werk gewoon door. In veel gevallen is dat gewoon onmogelijk. Wat is het alternatief om het werk tijdens de verbouwing gewoon door te laten gaan? 18.Opslag inventaris / goederen Valkuil: Geen opslag hebben voor af te voeren materiaal.

8 Als er iets nieuws in een bestaande salon wordt gebouwd, dan moet er vaak ook iets uit. Waar laat u dat? En voor hoelang?

9 19.Doe het zelf Valkuil: Ik kan het zelf wel. Met de komst van TV programma s als help mijn man is klusser kan heel Nederland meegenieten van goed willende mannen die er tot over hun oren van overtuigd zijn dat zij dat klusje wel even kunnen klaren. Gelukkig weten de meeste ondernemers wel waar ze wel en niet goed in zijn en wat ze zelf kunnen doen of een ander moeten laten uitvoeren. Door zaken uit te besteden profiteer je bovendien van het voordeel dat de risico s ook bij een ander liggen. En aangezien die vanuit ervaring werkt is een groot deel daarvan al afgedekt. 20.Tijdsplanning Valkuil: Met een maand wil ik aan de slag. Alleen de doorlooptijd van vergunningen vraagt al meer dan een maand, dan hebben we het nog niet eens over de planning van materiaal, toeleveranciers en de externe financier. 21.Free publicity Valkuil: Geen gebruik maken van de verbouwing in de media. Als ondernemer bent u altijd op zoek naar free publicity. Naast het feit dat u een advertentie kunt zetten voor een actie, is het wellicht ook een idee om met de locale krant afspraken te maken over de vordering van de bouw. Als u de sloop laat doen door hangjongeren, weet u zeker dat u in de krant komt met dit unieke initiatief. Een opening door de burgermeester is leuk, maar b.v. 10 bewoners van het plaatselijke verzorgingstehuis direct na de opening als eerste (of zelfs gratis) knippen, levert meer publiciteit op.

Pas op voor de Valkuilen. checklist met aandachtspunten. Bespaar problemen, bespaar kosten

Pas op voor de Valkuilen. checklist met aandachtspunten. Bespaar problemen, bespaar kosten Pas op voor de Valkuilen checklist met aandachtspunten Bespaar problemen, bespaar kosten Meer dan 20 valkuilen die u kunt tegenkomen bij het verbouwen van een bakkerswinkel 1. Wat is uw doelstelling Valkuil:

Nadere informatie

6Het voorbereidingsdraaiboek

6Het voorbereidingsdraaiboek DC 6Het voorbereidingsdraaiboek In dit dc-thema vind je informatie over het voorbereiden van een evenement. Het is een soort checklist van tien aandachtspunten, om te controleren of je niets vergeten bent.

Nadere informatie

Het eigen adviesbureau De eigen winkel (vaardigheidstoets voor de opleidingen Mode en Interieuradviseur)

Het eigen adviesbureau De eigen winkel (vaardigheidstoets voor de opleidingen Mode en Interieuradviseur) Het eigen adviesbureau De eigen winkel (vaardigheidstoets voor de opleidingen Mode en Interieuradviseur) MODULE 5: HET MARKETINGPLAN Inhoud: SWOT-analyse concurrentie-onderzoek conclusies marktonderzoeken

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 1 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Ken je markt. graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT

Ken je markt. graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT Inhoudsopgave Inleiding 1. Marktkansen inschatten 2. Onderzoek verrichten 3. Toegevoegde waarde 4. Goederen inkopen 5. De

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2. 3. 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

WERKEN IN DE ZORG EN WELZIJN

WERKEN IN DE ZORG EN WELZIJN Het stageboek Stage is leren in de praktijk. Je maakt kennis met het werk wat jij misschien in de toekomst zou willen gaan doen. Het stageboek is bedoeld als hulpmiddel bij het leren. Met behulp van stageopdrachten

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Heb je een vraag over

Heb je een vraag over Heb je een vraag over Promoten van mijn boek Een business bouwen rond mijn boek Ik wil weten hoe ik mijn boek kan laten bijdragen aan het succes van mijn bedrijf Ik wil mijn boek beter verkopen Ik wil

Nadere informatie

Actieplan Seniorenontmoetingspunt De Bergse Plaat Rustig aan is van de baan Stichting Wij(k) en Wijkcommissie De Bergse Plaat

Actieplan Seniorenontmoetingspunt De Bergse Plaat Rustig aan is van de baan Stichting Wij(k) en Wijkcommissie De Bergse Plaat Actieplan Seniorenontmoetingspunt De Bergse Plaat Rustig aan is van de baan Stichting Wij(k) en Wijkcommissie De Bergse Plaat 10-01-2018 Seniorenontmoetingspunt De Bergse Plaat Pagina 1 Inhoud Inleiding...

Nadere informatie

VOORDAT JE START ALS ZZP ER

VOORDAT JE START ALS ZZP ER www.damd.nl Voordat je start als zzp er Voordat je als zzp er gaat starten, is het verstandig om na te gaan of je inderdaad ondernemer wil zijn. Dit kun je doen door aan jezelf vragen te stellen als: zie

Nadere informatie

Verkoop Succes Checklist ONTDEK OF JE BUSINESS KLAAR IS OM JA S TE KRIJGEN VAN DE BESTE KLANTEN

Verkoop Succes Checklist ONTDEK OF JE BUSINESS KLAAR IS OM JA S TE KRIJGEN VAN DE BESTE KLANTEN Verkoop Succes Checklist ONTDEK OF JE BUSINESS KLAAR IS OM S TE KRIJGEN VAN DE BESTE KLANTEN Met deze checklist krijg je inzicht in jouw kansen om in het komende kwartaal een heerlijke golf aan sales op

Nadere informatie

Markt functioneert nu mondjesmaat, er is meer potentieel dan nu wordt gerealiseerd, want:

Markt functioneert nu mondjesmaat, er is meer potentieel dan nu wordt gerealiseerd, want: Marktanalyse Markt functioneert nu mondjesmaat, er is meer potentieel dan nu wordt gerealiseerd, want: Onbekendheid gebouweigenaren & gebruikers met de mogelijkheden en winst die te behalen valt Ondoorzichtige

Nadere informatie

Een werkgever is ook verplicht zich aan allerlei wetten te houden. Een van die wetten is de Arbeidsomstandighedenwet, kortweg de Arbo-wet.

Een werkgever is ook verplicht zich aan allerlei wetten te houden. Een van die wetten is de Arbeidsomstandighedenwet, kortweg de Arbo-wet. Arbo Inhoud Arbowet Als werknemer in een winkel heb je samen met de werkgever afspraken genaakt over het werk dat je doet. Dat zijn niet de enige regels waaraan een bedrijf zich moet houden. We gaan het

Nadere informatie

5,5. Praktische-opdracht door B woorden 25 juni keer beoordeeld. Praktische economie. Inleiding

5,5. Praktische-opdracht door B woorden 25 juni keer beoordeeld. Praktische economie. Inleiding Praktische-opdracht door B. 1431 woorden 25 juni 2014 5,5 5 keer beoordeeld Vak Methode Economie Praktische economie Inleiding Het product dat wij hebben gekozen is een elektrische fiets. Wij hebben dit

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING

ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING VOORWOORD Content marketing is uitgegroeid tot één van de meest populaire

Nadere informatie

Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! www.travel.builders

Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! www.travel.builders Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! Hoe kunnen we op een moderne manier langer in contact blijven met onze klanten en hen verrassen tijdens de klantenreis? 2 grote kansen voor reisorganisaties

Nadere informatie

Over werving De juiste persoon op de juiste plaats Maatschappelijke ontwikkelingen Organisatiebeeld/imago

Over werving De juiste persoon op de juiste plaats Maatschappelijke ontwikkelingen Organisatiebeeld/imago Over werving 1.1. De juiste persoon op de juiste plaats Werving gaat om het aantrekken van vrijwilligers die passen bij de organisatie en bij de taken die ze gaan uitvoeren. Kort samengevat: de juiste

Nadere informatie

START-UP BATTLE looks // business // marketing

START-UP BATTLE looks // business // marketing START-UP BATTLE looks // business // marketing VRAGENLIJST BUSINESSPLAN In samenwerking met INTRO Een onderneming starten in de kapperswereld is meer dan alleen knippen en kleuren. Een goed management

Nadere informatie

Webshop ecommerce 8 Reclame en PR. graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop RECLAME EN PR

Webshop ecommerce 8 Reclame en PR. graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop RECLAME EN PR graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop RECLAME EN PR Inhoudsopgave Inleiding 1. Het verkopen van je zaak 2. Reclame 3. Promotieplan 4. Public relations 5. Publiciteit 6. De

Nadere informatie

Nieuwe Website Plaatselijke Belang Harich-Ruigahuizen. Projectomschrijving

Nieuwe Website Plaatselijke Belang Harich-Ruigahuizen. Projectomschrijving Nieuwe Website Plaatselijke Belang Harich-Ruigahuizen Projectomschrijving September 2017 1. Inleiding Plaatselijk Belang Harich-Ruigahuizen (kortweg Plaatselijk Belang) is een vereniging van vrijwilligers.

Nadere informatie

Tanja Sierkstra 17-10-2014

Tanja Sierkstra 17-10-2014 MEDIACOLLEGE AMSTERDAM STAGEBEDRIJF: DICHTBIJ Beroepsopdracht Formulier een advies voor een mediaproductie Tanja Sierkstra 17-10-2014 2 1. Beschrijf je stagebedrijf... 3 2. Maak een SWOT-analyse voor jouw

Nadere informatie

ANBI en communicatie. Margriet Cobben Hoofd Communicatie SupportPunt

ANBI en communicatie. Margriet Cobben Hoofd Communicatie SupportPunt ANBI en communicatie Margriet Cobben Hoofd Communicatie SupportPunt Inhoud presentatie 1 Wat is ANBI waard? 2 Fondswerving in Nederland 3 Plan van aanpak 4 Ondersteuning SupportPunt Wat is ANBI waard?

Nadere informatie

Media Markt Battle. Hoe kan Media Markt Nederland ervan overtuigen haar nieuwe dienst Power Service te gaan gebruiken?

Media Markt Battle. Hoe kan Media Markt Nederland ervan overtuigen haar nieuwe dienst Power Service te gaan gebruiken? Media Markt Battle Hoe kan Media Markt Nederland ervan overtuigen haar nieuwe dienst Power Service te gaan gebruiken? Omgevingsverkenning/klein onderzoek Wat is sterk aan de Power Service? Het is een compleet

Nadere informatie

Persoonlijk Rapport Junior Scan

Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijke gegevens Naam test junior Datum test 02/09/2011 (17:19) Jouw ondernemersprofiel In vergelijking met het branche normprofiel geeft jouw profiel het volgende

Nadere informatie

Samenvatting Economie hoofdstuk 3 management en organisatie

Samenvatting Economie hoofdstuk 3 management en organisatie Samenvatting Economie hoofdstuk 3 management en organisatie Samenvatting door J. 1369 woorden 10 februari 2014 5,5 2 keer beoordeeld Vak Economie 3.1 a -werken als werknemer: in dienst van bedrijf, solliciteren

Nadere informatie

tot 20.138,85 korting

tot 20.138,85 korting profiteer nu! op=op sla je slag! geldig van 17 november t/m 6 december 2015 tot 20.138,85 korting Informatie Apeldoorns Absurde Kortingskrant WAAROM ZOU JE MEEDOEN? Bijna alle media zijn gericht op adverteren

Nadere informatie

VAN DE WIJK VALT NIET ZOVEEL TE VERWACHTEN.

VAN DE WIJK VALT NIET ZOVEEL TE VERWACHTEN. VAN DE WIJK VALT NIET ZOVEEL TE VERWACHTEN. INTERVIEW MET PROMOVENDA FEMMIANNE BREDEWOLD in dit artikel: > geven en ontvangen > afstand > begrensde contacten > aangepaste wederkerigheid > andere aanbevelingen

Nadere informatie

Hoe zuinig is uw nieuwe woning?

Hoe zuinig is uw nieuwe woning? Hoe zuinig is uw nieuwe woning? verhuisplannen? een initiatief van: Warm welkom in Rivierenland Verhuist u binnenkort naar een koopwoning in Rivierenland? Tijd misschien voor een nieuwe keuken of badkamer?

Nadere informatie

KassaProfit. K assabon reclame

KassaProfit. K assabon reclame 1 KassaProfit K assabon reclame Hoe werkt het? KassaProfit maakt het voor lokale en regionale ondernemers mogelijk om tienduizenden potentiële klanten te bereiken. We bedrukken de lege ruimte achterop

Nadere informatie

De Laatste zaterdag Boodschappentasjes

De Laatste zaterdag Boodschappentasjes De Laatste zaterdag Boodschappentasjes Zaterdag 11 maart is de laatste zaterdag voor de Tweede Kamerverkiezingen. Oftewel, de perfecte dag om overal in het land te laten zien dat de ChristenUnie gaat voor

Nadere informatie

10 X meer opvallen met uw reclameactie

10 X meer opvallen met uw reclameactie 10 X meer opvallen met uw reclameactie Inhoud Tip 1. Wees er op tijd bij. (Of wees eigenlijk een beetje te vroeg ) 3 Tip 2. Zorg voor stopping power 3 Tip 3. Houd het simpel en rustig 4 Tip 4. Personaliseer

Nadere informatie

Workshop Communicatie en publiciteit. Nederlands Expertise Centrum Projecten

Workshop Communicatie en publiciteit. Nederlands Expertise Centrum Projecten Workshop Communicatie en publiciteit Uw activiteit moet goed zijn voordat publiciteit enig nut heeft Een slechte activiteit heeft niets aan publiciteit 2 Checklist 1a Hoe aantrekkelijk is ons activiteitenpakket

Nadere informatie

Gedurende onze jarenlange ervaringen met verkoop hebben wij een sterke evolutie meegemaakt in het aankoopgedrag van onze consumenten.

Gedurende onze jarenlange ervaringen met verkoop hebben wij een sterke evolutie meegemaakt in het aankoopgedrag van onze consumenten. Beste aanwezigen, maar vooral beste collega s winkeliers, Ik ben Veerle van Schoenen Reyskens en wil jullie een praktijkgetuigenis brengen hoe wij omgaan met het nieuwe winkelen. We zijn sinds kort bezig

Nadere informatie

Inrichten. jouw gezondheid telt! HAIRDRESSER

Inrichten. jouw gezondheid telt! HAIRDRESSER HEALTHY Inrichten jouw gezondheid telt! HAIRDRESSER Inrichten Het consumentengedrag verandert snel. De aanschaf van een nieuw interieur is kostbaar en moet dus jaren meegaan. Soms wel tien jaar. In de

Nadere informatie

Onderzoeksdocument. Creatieve Bloeiplaats

Onderzoeksdocument. Creatieve Bloeiplaats Onderzoeksdocument Creatieve Bloeiplaats HVA Instituut voor Interactieve Media Amsterdam oktober 2008 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Doelstellingen...4 Doelgroep...5 De vragen...6 De resultaten...7

Nadere informatie

Informatie brochure eigen baas zonder kopzorgen

Informatie brochure eigen baas zonder kopzorgen Informatie brochure eigen baas zonder kopzorgen Copyright 2007, Mobella Almere. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand

Nadere informatie

Succesvolle bedrijven halen meer uit hun klanten! 10% extra omzet door aandacht

Succesvolle bedrijven halen meer uit hun klanten! 10% extra omzet door aandacht Succesvolle bedrijven halen meer uit hun klanten! 10% extra omzet door aandacht Succesvolle bedrijven halen meer uit hun klanten KOESTER UW KLANT! Aandacht voor uw klanten is de basis van succes. Aandacht

Nadere informatie

Uw koopkracht in de toekomst

Uw koopkracht in de toekomst Een goed gesprek over Uw koopkracht in de toekomst Nadenken over de toekomst. Dat is wat ons kantoor dagelijks doet. De toekomst van u, en die van de andere relaties van ons kantoor. De ene keer gaat het

Nadere informatie

Businessplan op een Bierviltje

Businessplan op een Bierviltje Businessplan op een Bierviltje Door Quirien Veldman, Syntens Ze zeggen wel eens: een businessplan moet zo simpel zijn dat het op een bierviltje past. Hoe kan dat als de businessplannen die de meeste ondernemers

Nadere informatie

PUBLIEKSACTIVITEITEN EN COMMUNICATIE. Periode aug dec 2013

PUBLIEKSACTIVITEITEN EN COMMUNICATIE. Periode aug dec 2013 PUBLIEKSACTIVITEITEN EN COMMUNICATIE Periode aug dec 2013 1. MIDDELEN Banners bij bouwmarkten Om klusbedrijven en mensen die een nieuwe woning hebben gekocht of hun huis gaan renoveren te attenderen op

Nadere informatie

Een goed idee voor je buurt is geld waard!

Een goed idee voor je buurt is geld waard! Een goed idee voor je buurt is geld waard! Fijn buiten zitten met mooi weer Een bankje bij ons woongebouw. Gezellig samen een praatje maken. Als het aan mij ligt We hebben geld ingezameld in de buurt.

Nadere informatie

Wagenstraat Voetgangersgebied?

Wagenstraat Voetgangersgebied? Wagenstraat Voetgangersgebied? Rapportage Consultatie Wagenstraat voetgangersgebied Bijlagen Den Haag, oktober 2007 Stichting Chinatown Den Haag / Joost Zonneveld BIJLAGE 1 - RESULTATEN INLOOPBIJEENKOMST

Nadere informatie

BATIBOUW. 60 ste editie BRUSSELS EXPO VAN 21/2 TOT 3/3/2019

BATIBOUW. 60 ste editie BRUSSELS EXPO VAN 21/2 TOT 3/3/2019 BATIBOUW 2019 60 ste editie BRUSSELS EXPO VAN 21/2 TOT 3/3/2019 2019 wordt een bijzondere editie voor BATIBOUW die zijn 60 ste editie zal vieren! Al sinds de eerste editie in 1959 is BATIBOUW de belangrijkste

Nadere informatie

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU EEN BUREAU MET EEN DUIDELIJK DOEL Adson is een full service reclame- en designbureau, met als doel merken te voorzien van een eigen identiteit en deze bekend te maken.

Nadere informatie

Zuidvlietstraat 75, Goes

Zuidvlietstraat 75, Goes Trumanlaan 10 4463 Ws Goes Telefoon 0113 404602 Mobiel 06 54372398 info@makelaardijgoes.com www.makelaardijgoes.com Zuidvlietstraat 75, Goes PROFITEER NU! UITZONDERLIJK LAGE PRIJS. Verkoopbrochure Vraagprijs

Nadere informatie

Handleiding voor onze zakelijke klanten

Handleiding voor onze zakelijke klanten Handleiding voor onze zakelijke klanten U hebt schade Schade komt altijd ongelegen. Zeker als de schade grote gevolgen heeft voor de continuïteit van uw bedrijf. Daarom krijgt u van ons en uw verzekeringsadviseur

Nadere informatie

Verslag kernteam overleg nr. 4 WISE Donderdag 5 juni 2014 10.00 12.00 uur Het Breedhuis, Het Breed 16

Verslag kernteam overleg nr. 4 WISE Donderdag 5 juni 2014 10.00 12.00 uur Het Breedhuis, Het Breed 16 Verslag kernteam overleg nr. 4 WISE Donderdag 5 juni 2014 10.00 12.00 uur Het Breedhuis, Het Breed 16 Aan het kernteam worden een aantal vragen voorgelegd naar aanleiding van de adviezen uit de zevende

Nadere informatie

Voor de interne organisatie onderscheiden we drie type speeltuinverenigingen:

Voor de interne organisatie onderscheiden we drie type speeltuinverenigingen: Checklist indicatoren vrijwilligersmanagement speeltuinwerk De NUSO heeft een vragenlijst ontwikkeld om de organisatiestructuur bij speeltuinverenigingen praktisch in kaart te brengen. Aan de hand van

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Schade Handleiding voor onze zakelijke klanten

Schade Handleiding voor onze zakelijke klanten Schade Handleiding voor onze zakelijke klanten Je hebt schade Schade komt altijd ongelegen. Zeker als de schade grote gevolgen heeft voor de continuïteit van je bedrijf. Daarom krijg je van ons en je verzekeringsadviseur

Nadere informatie

LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan

LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan 1 augustus 2016 2 1 INLEIDING De Kinderboekenweek van 2016 loopt van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober. Het thema van deze week is Voor altijd

Nadere informatie

Zelfsturende teams hebben in de meeste organisaties 4 doelen: Tevreden cliënten Tevreden medewerkers Kwaliteit van zorg Financieel gezond zijn

Zelfsturende teams hebben in de meeste organisaties 4 doelen: Tevreden cliënten Tevreden medewerkers Kwaliteit van zorg Financieel gezond zijn 1 Kaders bij zelfsturing: financieel gezond zijn Zelfsturende teams hebben in de meeste organisaties 4 doelen: Tevreden cliënten Tevreden medewerkers Kwaliteit van zorg Financieel gezond zijn Financieel

Nadere informatie

Laten we bij deze uitgaan dat we een winkel gaan beginnen. Als je een winkel wilt beginnen moet je natuurlijk beginnen bij het eerste punt:

Laten we bij deze uitgaan dat we een winkel gaan beginnen. Als je een winkel wilt beginnen moet je natuurlijk beginnen bij het eerste punt: Werkstuk door een scholier 1863 woorden 3 februari 2002 6,4 139 keer beoordeeld Vak Economie Ondernemingsplan Een onderneming begint eigenlijk altijd bij een ondernemingsplan. Een onderneming betekend

Nadere informatie

Marketing concept = het lokken van de consument om jou product te verkopen.

Marketing concept = het lokken van de consument om jou product te verkopen. Samenvatting door een scholier 835 woorden 27 oktober 2003 6,1 85 keer beoordeeld Vak Methode Economie In balans Hoofdstuk 9 economische begrippen. Marketing concept = het lokken van de consument om jou

Nadere informatie

De 10 meest gemaakte fouten in een reclame-uiting

De 10 meest gemaakte fouten in een reclame-uiting De 10 meest gemaakte fouten in een reclame-uiting Inleiding U wilt een reclameactie doen. Dat kan op verschillende manieren. Van huis-aan-huisfolder tot Facebook-advertenties. En van brievenbusreclame

Nadere informatie

Table of Contents. Met je bedrijf in Google Maps. Over Embrosa. Copyright

Table of Contents. Met je bedrijf in Google Maps. Over Embrosa. Copyright Table of Contents Met je bedrijf in Google Maps Over Embrosa Copyright 3 10 11 2 Met je bedrijf in Google Maps Hoe komt jouw bedrijf bovenaan in de lijst bij de Google kaart Google Maps te staan? Juni

Nadere informatie

Buurthuizen en activiteiten

Buurthuizen en activiteiten Invalshoek: een wijkbudget voor activiteiten We stoppen met de financiering van (een gedeelte van) de huidige activiteiten in de wijk en stellen per wijk een budget beschikbaar voor initiatieven van inwoners

Nadere informatie

De veranderende markt

De veranderende markt De veranderende markt 1 De veranderende markt Vanaf 2000 is de detailhandel sterk veranderd door de opkomst van de computer. Als verkoper kun je de kennis over de geschiedenis en de toekomst van de detailhandel

Nadere informatie

1. Meet the judge is een goede manier om het publiek meer inzicht te geven in het werk van een rechter.

1. Meet the judge is een goede manier om het publiek meer inzicht te geven in het werk van een rechter. Mini-peiling onder rechters van Groningen en Assen De vragen/stellingen zijn verspreid onder 94 rechters die werken op de rechtbanken in Groningen en Assen. Dit gebeurde met toestemming van de presidenten

Nadere informatie

Werkbladen. Sjabloon voor het schoolteam om projecten te evalueren

Werkbladen. Sjabloon voor het schoolteam om projecten te evalueren WERKBLADEN Werkbladen Sjabloon voor het schoolteam om projecten te evalueren Sjabloon voor het schoolteam om kerndoelen te inventariseren Discussiekaart Confrontatie: Gaan we het doen? Wat is de vraag,

Nadere informatie

Richtlijnen communicatieplan evenement

Richtlijnen communicatieplan evenement Richtlijnen communicatieplan evenement Inleiding Voor u ligt de richtlijn communicatieplan evenement. Voordat u verder gaat is er een aantal belangrijke punten over deze richtlijn. Deze richtlijn is bedoeld

Nadere informatie

Burgerparticipatie en de rol van de gemeenteraad

Burgerparticipatie en de rol van de gemeenteraad Burgerparticipatie en de rol van de gemeenteraad 5 juli 2018 Raadswerkgroep Burgerparticipatie In november 2017 heeft een aantal raadsleden zich opgegeven om de Raadswerkgroep Burgerparticipatie te vormen

Nadere informatie

Betaal niet teveel... ziet u afspraken tussen bedrijven bij aanbestedingen? Meld ze bij ACM. Kansen & keuzes. voor bedrijven en consumenten

Betaal niet teveel... ziet u afspraken tussen bedrijven bij aanbestedingen? Meld ze bij ACM. Kansen & keuzes. voor bedrijven en consumenten Betaal niet teveel... ziet u afspraken tussen bedrijven bij aanbestedingen? Meld ze bij ACM Kansen & keuzes voor bedrijven en consumenten Waarom krijgt u deze folder? U bent inkoper van een bedrijf of

Nadere informatie

Checklist 16: Algemene houding tegenover de collega s- Concurrenten

Checklist 16: Algemene houding tegenover de collega s- Concurrenten Checklist 16: Algemene houding tegenover de collega s- Concurrenten o Waarom deze checklist? De volgende vragenlijst vraagt naar de kennis van collega s-concurrenten door de horecaondernemer. De horecaondernemer

Nadere informatie

Handleiding Voor de Personeelscyclus!

Handleiding Voor de Personeelscyclus! Handleiding Voor de Personeelscyclus! Om goede professionele kinderopvang te blijven bieden moeten we ons blijven ontwikkelen. In deze handleiding lees je hoe we dat doen. We doorlopen elke twee jaar een

Nadere informatie

Mantelzorg woonoplossing

Mantelzorg woonoplossing Mantelzorg woonoplossing Zelfstandig en in uw eigen, vertrouwde omgeving ouder worden? Dat kan met de woonoplossingen van Hodes! www.hodes-mantelzorgwoning.nl 2 Hodes 3 Langer zelfstandig blijven wonen?

Nadere informatie

IP72 Brabants Dagblad. Analyse

IP72 Brabants Dagblad. Analyse IP72 Brabants Dagblad Analyse 01 Organisatie Bij Brabants Dagblad BV werken ongeveer 400 personen, waarvan bijna de helft bij de redactie, 100 bij advertentie-exploitatie, 70 bij oplage en 30 bij overige

Nadere informatie

Checklist voor Succesvol Ondernemen

Checklist voor Succesvol Ondernemen Kruis aan wat voor jou van toepassing is om een overzicht te hebben van waar je mee aan de slag kunt om meer klanten te krijgen en meer geld te verdienen. SuccesHoek 1: Actiegerichte Focus Ik besteed meestal

Nadere informatie

Bij afspraak werken wij met prijsdifferentiatie.

Bij afspraak werken wij met prijsdifferentiatie. Tarief toelichting Onze tarieven zijn verwerkt in een menu -systeem. Alle ingrediënten die nodig zijn om comfortabel te werken, om zo tot een goed resultaat te komen zijn inbegrepen in de prijs,alsook

Nadere informatie

Beoordeling: Het belangrijkste is altijd je argumentatie. Denk ook aan bronvermelding. Daarnaast let je op je Nederlandse spelling en vormgeving.

Beoordeling: Het belangrijkste is altijd je argumentatie. Denk ook aan bronvermelding. Daarnaast let je op je Nederlandse spelling en vormgeving. Periode 1 & 2 Leerjaar: 3 Vak: Economie : In de eerste twee periodes van het 3 e studiejaar ga je tijdens het vak economie bezig met het organiseren van een relatie dag voor jou stagebedrijf. Het doel,

Nadere informatie

A: Spreeuwenstraat 1 6165 BA Geleen The Netherlands Kamer van Koophandel reg. nr.: 40816888 T: +31 46 474 86 23

A: Spreeuwenstraat 1 6165 BA Geleen The Netherlands Kamer van Koophandel reg. nr.: 40816888 T: +31 46 474 86 23 Beleidsplan Stichting Liefde met Daden 2015-2018 Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Liefde met Daden voor Akim Achiasi in Ghana (Kyere Wo Do Ma Akim), kortweg Liefde met Daden. De stichting is

Nadere informatie

Lokaal aanwezig op het internet

Lokaal aanwezig op het internet Inhoudsopgave Jouw bedrijf lokaal aanwezig op het internet blz. 3 Google organisch zoekverkeer blz. 4 Google adverteren blz. 7 Google Mijn bedrijf blz. 8 Social Media blz. 11 Adverteren op lokale websites

Nadere informatie

Winkelstraat van de Toekomst Veranderende consument en online groei zetten winkels klem

Winkelstraat van de Toekomst Veranderende consument en online groei zetten winkels klem Winkelstraat van de Toekomst Veranderende consument en online groei zetten winkels klem Dirk Mulder Sectormanager Retail @MulderDirk 06-11380971 VOOR WE VAN START GAAN. 2 Agenda Stand van zaken in de retail

Nadere informatie

Ontdek hoe u waardevermeerdering en rendementsverhoging creëert van uw vastgoed! Welkom, wij zijn SteenGoed.

Ontdek hoe u waardevermeerdering en rendementsverhoging creëert van uw vastgoed! Welkom, wij zijn SteenGoed. Ontdek hoe u waardevermeerdering en rendementsverhoging creëert van uw vastgoed! Welkom, wij zijn SteenGoed. Case Grift055 te Apeldoorn Van een onopvallende grijze doos tegen het centrum van Apeldoorn

Nadere informatie

Wat zouden ouderen zelf kunnen doen?

Wat zouden ouderen zelf kunnen doen? - Voorstellen Er is mij gevraagd om vanuit mijn achterban wat te vertellen over de problemen waar je tegen aan loopt als je ouder wordt. Eigenlijk zoude alle nieuw te bouwen woningen uitgerust moeten zijn

Nadere informatie

Onderzoek naar het draagvlak onder het bestuur, de vrijwilligers en de bezoekers van de Princensluis om naar het postkantoor te verhuizen

Onderzoek naar het draagvlak onder het bestuur, de vrijwilligers en de bezoekers van de Princensluis om naar het postkantoor te verhuizen Onderzoek naar het draagvlak onder het bestuur, de vrijwilligers en de bezoekers van de Princensluis om naar het postkantoor te verhuizen Juni 2010 CDA Stede Broec Inleiding Dit onderzoek is in mei 2010

Nadere informatie

Onderzoek naar de mogelijkbeden voor een ambulante kapster

Onderzoek naar de mogelijkbeden voor een ambulante kapster Onderzoek naar de mogelijkbeden voor een ambulante kapster Opdrachtcode: 91.48.258 Opdrachtnaam: Ambulante kapster Opdrachtuitvoerster: Cecile Brentjens Bedrijfskundewinkel Technische Universiteit Eindhoven

Nadere informatie

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp Toelichting aanvraagformulier Voor wie? Waardering voor vrijwillige inzet is zo belangrijk dat de Bestuurscommissie een budget beschikbaar stelt voor

Nadere informatie

Mobile & Shopping on demand. De nieuwe rol van de mobiele telefoon. tradedoubler.com

Mobile & Shopping on demand. De nieuwe rol van de mobiele telefoon. tradedoubler.com Mobile & Shopping on demand De nieuwe rol van de mobiele telefoon tradedoubler.com Mobiele kanalen voor affiliate marketing vernieuwen de winkelervaring in Europa, door de connected consumers (online actieve

Nadere informatie

bouwcoaching. DJT bouwcoaching Begin 2014 verrees deze prachtige villa aan de één daarvan kon de nog maar te zwijgen. exclusief wonen exclusief wonen

bouwcoaching. DJT bouwcoaching Begin 2014 verrees deze prachtige villa aan de één daarvan kon de nog maar te zwijgen. exclusief wonen exclusief wonen TEKST: Anouschka Bänziger FOTOGRAFIE: Jaro van Meerten TEKST: Anouschka Bänziger FOTOGRAFIE: Jaro van Meerten DJT bouwcoaching Droomhuis bouwen? Denk ook aan bouwcoaching! Begin 2014 verrees deze prachtige

Nadere informatie

Quiz Welk type verkoper ben jij?

Quiz Welk type verkoper ben jij? Uitleg Lees iedere stelling door en noteer een cijfer van 1 tot 4 bij ieder antwoord. Een 1 betekent dat het antwoord jou het BESTE omschrijft, en een 4 dat het antwoord jou het SLECHTSTE omschrijft. Gebruik

Nadere informatie

Toolkit werven en behouden van vrijwilligers

Toolkit werven en behouden van vrijwilligers Toolkit werven en behouden van vrijwilligers WERVEN Jaarlijks moeten nieuwe collectanten geworven worden om de collectanten die stoppen te vervangen. Daarnaast is de optelsom eenvoudig: hoe meer collectanten,

Nadere informatie

Hoe werk je met het projectenboek?

Hoe werk je met het projectenboek? Hoe werk je met het projectenboek? In dit boek ga je allerlei opdrachten maken met bloemen in de hoofdrol. Je gaat toepassen wat je in de afgelopen jaren hebt geleerd. Ook leer je er nog een hoop nieuwe

Nadere informatie

Een paar maanden geleden installeerde ik een burgemeester. Dat doe ik wel vaker, maar dit was echt een burgemeester 2.0.

Een paar maanden geleden installeerde ik een burgemeester. Dat doe ik wel vaker, maar dit was echt een burgemeester 2.0. Welkomstwoord Commissaris van de Koningin drs. Ank Bijleveld-Schouten bij de Dag van de ambtenaar 2.0 op 6 februari 2013 te Zwolle. Een paar maanden geleden installeerde ik een burgemeester. Dat doe ik

Nadere informatie

Get In Shape! Stoere mannen werken in de zorg!

Get In Shape! Stoere mannen werken in de zorg! Get In Shape! Stoere mannen werken in de zorg! Samenvatting concept Het concept bevat een reclame die ingaat op de handelingen binnen het werk en het imago van negatief naar positief omvormt en een dag

Nadere informatie

Help, een wooncoöperatie!

Help, een wooncoöperatie! Help, een wooncoöperatie! Naar een nieuw segment op de woningmarkt Tineke Lupi, (Platform31) Hanno van Megchelen (Coöperatie Roggeveenstraat) Richelle Krens (Haag Wonen) en Ludolf de Boer (Gemeente Den

Nadere informatie

Maak van je kind een maker!

Maak van je kind een maker! Maak van je kind een maker! En word er zelf ook één. Zes regels waarmee dat waarschijnlijk best wel lukt. 1 Welkom In dit boekje vertellen we over maken. Het is speciaal gemaakt voor ouders die samen met

Nadere informatie

Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website

Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website Inleiding Ik schrijf dit plan vanwege het feit dat ik een eenmansbedrijf op wil gaan starten in de webdesign branche en dit omdat ik de laatste

Nadere informatie

Bekendheid en bereikbaarheid van boerderijwinkels

Bekendheid en bereikbaarheid van boerderijwinkels Bekendheid en bereikbaarheid van boerderijwinkels Resultaten, conclusie en aanbevelingen obv interviews april 2017 onderzoek in opdracht van Onderzoeksopzet Twee verschillende groepen geïnterviewd: Vaste

Nadere informatie

Communicatie in de wijk, Werkplan 2013-2015. Voorstel voor Bestuur Stichting DAS Centrum-West. Werkteam Communicatie Venray Centrum-West

Communicatie in de wijk, Werkplan 2013-2015. Voorstel voor Bestuur Stichting DAS Centrum-West. Werkteam Communicatie Venray Centrum-West Communicatie in de wijk, Werkplan 2013-2015 Voorstel voor Bestuur Stichting DAS Centrum-West Werkteam Communicatie Venray Centrum-West 1 1. Doelstelling Wat ik niet weet kan ik ook niet doen. Dit geldt

Nadere informatie

Voorzitter, Voorjaarsnota CDA Zaltbommel 2016, 25 juni

Voorzitter, Voorjaarsnota CDA Zaltbommel 2016, 25 juni Voorzitter, CDA Zaltbommel laat zich inspireren door christelijke waarden en normen. We spreken mensen aan op gedeelde waarden zoals menselijk geluk, wederzijds respect en fatsoen en het omzien naar elkaar.

Nadere informatie

Checklist Beursdeelname

Checklist Beursdeelname Checklist Beursdeelname Waarom deelnemen aan een beurs? Er zijn verschillende redenen om deel te nemen aan een beurs. Het is belangrijk om voor jezelf op een rijtje te hebben wat je precies wilt bereiken

Nadere informatie

Corporate Branding: hoe zet je jouw vereniging op de kaart?

Corporate Branding: hoe zet je jouw vereniging op de kaart? Cursus Goed besturen : hoe zet je jouw vereniging op de kaart? drs. Sandra Verwaal senior communicatieadviseur Radboud Universiteit Nijmegen Programma: 14.45-15.00 15.00 uur: Voorstellen 15.00-15.20 15.20

Nadere informatie

Meten en oplossen! Werkdrukinstrument voor de detailhandel

Meten en oplossen! Werkdrukinstrument voor de detailhandel Meten en oplossen! Werkdrukinstrument voor de detailhandel COLOFON Dit is een uitgave van de Commissie Sociale en Onderwijsaangelegenheden van het Hoofdbedrijfschap (HBD). Het HBD is een samenwerkingsverband

Nadere informatie

Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon.

Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon. Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon. zorgvannu.nl Innoveren in de zorg, dat is heel erg zorg van nu. Het kan zelfs zo zijn dat wat je collega innovatief vindt, jij als dagelijkse routine ziet,

Nadere informatie

Wat is een conceptstore? :43

Wat is een conceptstore? :43 Wat is een conceptstore? 14-10-2015 11:43 Door Talita Kalloe Oprichter van Zeg Maar Jij Google op het woord ‘conceptstore’ en je vindt verschillende soorten definities. Toch mis

Nadere informatie

De checklist is een handig hulpmiddel bij de uitwerking van uw ideeën.

De checklist is een handig hulpmiddel bij de uitwerking van uw ideeën. Checklist Verbouwen algemeen De checklist is een handig hulpmiddel bij de uitwerking van uw ideeën. U kunt de lijst printen en de hokjes eventueel afvinken en om tijdens het verbouwproces te gebruiken.

Nadere informatie

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp t Blommetje Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp Toelichting aanvraagformulier Voor wie? Waardering voor vrijwillige inzet is zo belangrijk dat de Bestuurscommissie een budget beschikbaar

Nadere informatie