RAAKSKE. KWB Wortel juli jaargang nr. 396

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RAAKSKE. KWB Wortel juli jaargang nr. 396"

Transcriptie

1 RAAKSKE KWB Wortel juli jaargang nr. 396 GARAGEVERKOOP EEN GROOT SUCCES! U heeft het vast ook wel gemerkt: zondag 15 juni ll. was het een drukte van belang hier in het dorp en dat kwam vooral door onze garageverkoop. Ruim 60 verkopers hadden zich aangemeld, dat is al een record. En als je dan zag hoeveel mensen er rondreden en rondstapten om te zien of ze er iets van hun gading konden vinden... het was de moeite. Zoals elders ook hier veel interesse van 'anderlanders': mensen uit het oosten en het zuiden die hier komen werken in de tuinbouw of hier al een eigen stek aan het inrichten zijn... ze zijn wat blij met de tweedehands spullen die ze zich hier voor een prikje kunnen aanschaffen. Veel tevreden gezichten gezien, bij kopers en verkopers. Over twee jaar doen we dat zeker weer. WORTEL (geen) vriend van HEILIG BLOED? KWAAD BLOED om HEILIG BLOED? De jaarlijkse omleiding ter gelegenheid van Hoogstratens Heilig Bloed kreeg dit jaar heel wat commentaar. Omdat nu ook het Poeleinde erbij betrokken werd (dát vonden ze op de Grote Plaats en Beukendreef niet meer dan eerlijk) maar meer nog omdat die 3 straten bevorderd werden tot eenrichtingsstraat. Dat heeft wat geduurd voordat we dat door hadden. En hoe we dan wel van het Vagebondplein naar de grote weg moesten. En van de Supra naar de Kolonie? In de 3 betreffende straten waren de bewoners verwittigd (volgens de ene, volgens anderen niet). Maar al de rest moest het maar uitzoeken. Na een tijdje stonden er op het einde van de Sint Janstraat ('verboden links af te slaan') en aan De Guld ('verplichte richting') toch borden. Daar hadden ze (in Hoogstraten) nog niet eerder aan gedacht. Hopelijk zijn ze ook wat schappelijk met hun boetes. Donderdagmorgen 12 juni stond ik een uur op de hoek aan de Supra (geen afspraakje, maar voor het fietsexamen van 6e leerjaar) en zondagmiddag 15 juni 2 uur op het Vagebondplein (met B. bij het

2 Ik dacht meermaals gelezen te hebben dat het gemeentebestuur 'goede communicatie' hoog in het vaandel voert. Maar het is niet door dit steeds te benadrukken, dat het al in orde is. Neem nu deze verkeerssignalisatie: daar heb ik toch wel wat op te zeggen. Je komt Wortel binnenrijden aan 70 per uur, en dan word je geconfronteerd met dit reuzebord. Om dit goed te kunnen lezen moet je vertragen tot 30 per uur. Dat is niet echt veilig. Waarom wordt dit niet opgedeeld in 4 kleinere borden met zo'n 50 of 100 m tussenruimte, dan kun je rustig lezen en kiezen welke richting je moet volgen. Er stond ook nergens aangeduid dat de signalisatie veranderd was tegenover de vorige jaren; heb ik toch nergens gelezen. Ja, er lag een foldertje in frituur en winkels etc. En dan denk je: dat gaat over Hoogstraten. Blijkt later dat daar ook iets van Wortel tussen staat, tussen de rest. Met een grotere kop zou dat ook wel duidelijker geweest zijn. Of waarom niet een klein foldertje voor Wortel alleen. We zijn toch betrokken partij, niet? tentje van de garageverkoop). Daar heb ik toch - zonder overdrijven - tientallen auto's de verboden richting in zien rijden! Dat moet over die 10 dagen hier nogal wat geweest zijn! En de commentaren van de buurtbewoners waren ook niet mals: "Als ik naar die kant moet, dan rijd ik dat stukje toch gewoon tegen de richting in..."! En hoe zit het met de mensen die hier aan het monument richting 1 of 2 uitmoesten? Niks meer van gehoord...! Op het grote bord worden 3 richtingen vermeld. Maar hier aan het monument maar 1. Mogen/moeten de anderen dan rechtdoor rijden? En waarom verspert dit hek dan de rijweg? Bij het plaatsen van de grote foto linksboven merk ik dat er bovenaan ook een datum staat: verwarrend! Want de omleiding gold toch de hele periode. Werd die datum dan regelmatig aangepast? Dat ga ik volgend jaar eens in 't oog houden! En onderaan: is dat 'toeristische informatie'? Hoort die daar te staan? Want de omleiding begon toch al op 11 juni? Vele vragen... Misschien mag het gemeentebestuur onze jaarlijkse open dorpsvergadering toch wat opwaarderen. En onderwerpen - zoals dit - bespreken die ons echt aanbelangen? Want met de planning hiervan was men toch al langer bezig?

3 SAMENAANKOOP STOOKOLIE.. of elektriciteit en gas? Ondertussen is de samenaankoop stookolie ook achter de rug. De belangstelling was minder dan de voorbije jaren. Zo'n liter mazout gaat de volgende weken de pijp uit, dat is toch een kwart minder. Zit de zachte winter er voor iets tussen of schakelen meer mensen over op aardgas? Ook voor deze laatsten kunnen we nog een geste doen, dan wel via gemeente en provincie: een dezer dagen verspreiden we de folders van de groepsaankoop groene stroom en gas. Interesse? Bekijk het maar eens. Inschrijven kan tot eind september AvondFIETS3DAAGSE Een jaarlijks terugkerende zomergewoonte: 3 avonden fietsen met Kwb. Op woensdag 9, donderdag 10 en vrijdag 11 juli kun je een trip maken van zo'n 25 km. Vertrek telkens aan De Guld tussen en 19 uur, veiliger met fluohesje. Deelnemen kost 2 euro (niet-leden 3 euro; kinderen gratis). Na 2 deelnames is de 3 e avond gratis. Halverwege staat iemand met een verfrissing en een stuk fruit. Eén avond krijg je ook nog een ijsje en de laatste avond trakteren we op een drankje in De Guld. Daar worden ook nog 5 aankoopbons van 10 euro elk verloot onder de deelnemers (van 2 of 3 avonden). Die worden mede gesponsord door bakker Vermeersch. Dus: zeker de moeite om mee te doen! En met jouw pej-schijven 2014 krijg je nóg een korting! Het kan weer niet op! KERMISWANDELING MET DE SINT JORISGILDE Zondag 13 juli is het Wortel Kermis. Al enkele jaren heeft de Sint Jorisgilde de kermiswandeling in ere hersteld. Dit jaar doen ze een tocht over de 'trage wegen' die in en rond Wortel liggen. Vertrek om 10 uur bij café De Guld. Deelname is gratis en ik denk dat je ook nog een drankje krijgt. Met steun van de Kwb en de Gezinsbond.

4 Detail uit de Ferrariskaart van 1777 met rechts de oude pastorij, centraal de parochiekerk en links het kasteel met de lusthoven en de wegen er rond.(fh) NIEUW KERMISSPELEN VOOR KINDEREN De Gezinsbond en de Kwb hebben de handen in mekaar geslagen om hier in Wortel met de kermis ook voor de kinderen iets extra's te voorzien: volkspelen of kermisspelen voor kinderen, 't is maar hoe je het wil noemen. Maandagnamiddag 14 juli worden kinderen tot 14 jaar uit 'kermisvierend Wortel' (daar horen dus eigenlijk ook de kinderen van Bolk en Keirschot, Staakheuvel en zo bij, denk ik) verwacht achter de parochiezaal. Daar hebben we een parcours uitgetekend met volksspelen. Ze kunnen daaraan gratis deelnemen. We hopen dat het plezant wordt en dat zo Wortel Kermis ook een beetje meer kleur krijgt. Ik hoor en lees dat de foorkramers het overal moeilijk hebben, dat de gemeente veel moeite moet doen om genoeg kramen naar Wortel te krijgen... Dit weekend las ik ook in de krant dat onze 'kermissen' toegevoegd zijn aan de Vlaamse lijst met immaterieel cultureel erfgoed. Nog even volhouden, kramers, en je komt in aanmerking voor steun van de overheid! Wie weet gaan we over enkele jaren weer elke week ergens naar een kermis, zoals nu naar een festival. Misschien moeten ze de 'kermiskoersen' er ook nog bijzetten. Want diezelfde namiddag wordt er ook gekoerst in Wortel, maar we denken dat we niet in mekaars vaarwater zitten.

5 Geen FOTO'S in (het papieren) RAAKSKE van juli 2014!? Daarom onze ZOMERWEDSTRIJD 2014 'Mijn mooiste Wortels plekje...' Stuur ons een foto van jouw mooiste Wortels plekje. Vanaf augustus zetten we die op de website. En in september loten we er daar één van uit. Die verrassen we met een heus 'wortelpakket'. Stuur je foto (best in verkleind formaat) met zo mogelijk een beetje uitleg en je naam, eventueel adres naar met vermelding 'kwb zomerwedstrijd'. Of verstuur ze via 'we transfer'. Denk er wel aan dat je door het in te sturen aan ons de toestemming geeft om het op de site te zetten! PROGRAMMATIE Het jaar is nog maar half, de zomer moet zelfs nog beginnen. Toch hebben wij weeral samen gezeten om het volgend werkjaar te plannen. Mag je veel nieuws van ons verwachten: nee, eigenlijk niet. We gaan het vooral bij het oude vertrouwde houden en dat 'in stand houden'. Misschien komen onze activiteiten dan ooit ook nog op de lijst met cultureel erfgoed! Helemaal niets nieuws? Toch wel. - We gaan een wijnproefavond organiseren met Wereldwinkelwijnen. 'k Weet niet of je wel eens lijstjes bekijkt met wijnen van Delhaize of de Colruyt of in uw krant. Vaak komen de WWwijnen daar zeer goed uit: dat willen wij ook eens proeven! - En ook onze groentetuin krijgt de nodige aandacht. Eén of twee keer verzamelen we in een tuin in Wortel, met een kruiwagen vol plantgoed en zaden om te ruilen of te verkopen. En gaan daar naar verstandige praat luisteren van onze leden-tuiniers. Vragen staat vrij. De tuindag van het najaar staat gepland op zaterdag 4 oktober. - En natuurlijk bloeit er ook wel eens zo iets onverwachts op als de 'zomerwedstrijd', zie hierboven in dit Raakske. - En soms wordt er wel eens iets geschrapt, zoals de xxl-speelstraat die we besteld hadden voor augustus. Omdat het moeilijk is om er een bestemming voor te vinden en mensen die het kunnen begeleiden, hebben we beslist... het af te zeggen. Later misschien eens? KWB-CAFÉ IN DEN BAYERD - VOLKSSPELEN Zondag 7 september nodigen we iedereen uit om volkspelen uit te proberen aan Den Bayerd (als we er tegen dan tenminste hebben kunnen vastkrijgen! Anders stellen we het KUBB-spel nog eens op). Vanaf half 2 tot 5 uur ben je welkom. Met of zonder pej-schijf. DRUK AAN DE PAAL Een zaterdagavond in Wortel Kolonie. Ter hoogte van de dreef naar de paalcamping staan zeven (7) auto's in de berm geparkeerd (tegen de rijrichting in, maar dat wordt tegenwoordig ook geaccepteerd, denk ik). Aan het kruispunt stapt een jong koppeltje de Molendreef in. Hij met rugzak, zij draagt enkele kussens met fluwijn. (Dat woord zou ook wel passen in de lijst van mooiste Wortelse woorden, niet: fluwijn. Zo zacht als dat aanvoelt...!)

6 Een tijdje later komen ze terug. Te druk, geen plaats...? Ik hoor ze lachen, dus zo teleurgesteld zijn ze dan toch niet. Even later stapt er een ander koppel voorbij, gevolgd door een ezel beladen met pak en zak. Ook zij stappen de Molendreef in richting paalcamping. Hoe het hen daar vergaan is weet ik niet. Om maar te zeggen dat de paalcamping druk bezocht, gezocht en gevonden wordt. BIG JUMP Ik zou het nu in de Wortelse Mark niet direct proberen, maar aan de grens tussen Meersel- Dreef en Galder wordt ook dit jaar weer in het water gesprongen. Als volleerde duiker of met dichtgeknepen neus en oren... iedereen kan er aan meedoen. Vanaf 3 uur in de namiddag op zondag 13 juli, dat is dus met Wortel en Meersel-Dreef kermis. 't Is al zeker 50 jaar geleden dat - ook met Dreef kermis- het water van de Mark voor het eerst zwaar vervuild werd (door spoelwater van hoger gelegen geleifabriekjes, aan het einde van het aardbeiseizoen, toen nog half juli) en aan de watermolen en de sluis zat het vol met naar lucht happende vissen. Kanjers van vissen zwommen daar tussen, nooit geweten dat er zoveel vis op de Mark zat. Dikke palingen zochten de sloten op. Dat was dan ook voor het laatst. Mulder Suske Aerts probeerde er zoveel mogelijk over te zetten naar zuurstofrijker oorden, maar het hielp niet. Nog weken lang kon je beneden in de 'oude' Mark de dode vissen zien drijven, en ruiken. Dat was onze eerste kennismaking met watervervuiling. (Afbeeldingen: tik in 'dode vis' op google.) kwb-landlopersjogging 2014 Voor de 12e keer wordt de Landlopersjogging gelopen, dit jaar op vrijdag 29 augustus. - De kinderen vertrekken om voor 1 of 2 rondes (500 of 1000 meter); inschrijven tot u. aan 1 euro. Na afloop krijgt elk kind een verrassingstas! - Voor 'de groten': afstanden van km of 10 Engelse mijl door de Kolonie. Inschrijven kan tot 15 min. voor de start en die is om u.; de 3 km start om u. Deelname kwb-leden 3 euro, niet-leden 5 euro. Meer inlichtingen op En zoals je weet gaat de opbrengst naar de kerststal van Wortel. Je kunt ook nog steunen door prijzen te schenken voor de tombola. Neem contact met Marcel Goetschalckx, Grote Plaats 42, Of wil je financieel steunen? Dat kan op rek. BE van 'Wortelse kerststal'

7 U hoort nog van ons... Of u vindt het laatste nieuws op Reacties en suggesties zijn welkom op ons mailadres info@kwbwortel.be. Verantwoordelijke uitgever is Frans Van Bergen, Rooimans 38 F, 2323 Wortel

Kwb Wortel Zomer jaargang nr. 416

Kwb Wortel Zomer jaargang nr. 416 Kwb Wortel Zomer 2016 38 jaargang nr. 416 GARAGEVERKOOP 2016 GA JE MEE? ZATERDAG 18 JUNI - BEZOEK RUSTHUIS HOOGSTRATEN Naar jaarlijkse gewoonte gaan we met enkele bestuursleden onze ronde doen in en rond

Nadere informatie

Zondag 18 mei - KUBB en paapgooien met De Wijsneus - kwb-café Den Bayerd Initiatie op vrijdag 16 mei om u. in de wijk

Zondag 18 mei - KUBB en paapgooien met De Wijsneus - kwb-café Den Bayerd Initiatie op vrijdag 16 mei om u. in de wijk RAAKSKE KWB Wortel mei 2014 36 jaargang nr. 394 Zondag 18 mei - KUBB en paapgooien met De Wijsneus - kwb-café Den Bayerd Initiatie op vrijdag 16 mei om 19.30 u. in de wijk Ik val maar met de deur in huis:

Nadere informatie

CARNAVAL (Primeur: enkele foto s van de wagen; een boot dus!)

CARNAVAL (Primeur: enkele foto s van de wagen; een boot dus!) RAAKSKE KWB Wortel maart 2014 36 jaargang nr. 392 CARNAVAL 2014 Ook dit voorjaar werd er weer enthousiast gewerkt aan een kwb-carnavalswagen. Ondertussen zijn ze al met een tiental gezinnen. Voor foto

Nadere informatie

RAAKSKE. KWB Wortel juni jaargang nr. 406 LEVEN IN WORTEL

RAAKSKE. KWB Wortel juni jaargang nr. 406 LEVEN IN WORTEL RAAKSKE KWB Wortel juni 2015 37 jaargang nr. 406 LEVEN IN WORTEL Ge verwacht nu misschien een filosofische en diepgaande overpeinzing over het leven alhier, maar dat nadenken valt me niet mee, de laatste

Nadere informatie

KWB-CAFÉ OP ZONDAG 9 FEBRUARI 2014

KWB-CAFÉ OP ZONDAG 9 FEBRUARI 2014 KWB-CAFÉ OP ZONDAG 9 FEBRUARI 2014 RAAKSKE KWB Wortel februari 2014 36 jaargang nr. 391 Zondag a.s. 9 februari gaat in café Den Bayerd in de Kolonie ons 2 e kwb-café van dit werkjaar door. Vanaf half 2

Nadere informatie

Maandblad 03 Jaargang 28 november 2011

Maandblad 03 Jaargang 28 november 2011 Maandblad 03 Jaargang 28 november 2011 De warmste oktobermaand sinds 46 jaar hebben we achter de rug en bij zeer mooie weeromstandigheden mochten we onze geliefden herdenken. De klok is weeral een uurtje

Nadere informatie

WENSEN VOOR Kwb Wortel januari jaargang nr. 412

WENSEN VOOR Kwb Wortel januari jaargang nr. 412 WENSEN VOOR 2016 Kwb Wortel januari 2016 38 jaargang nr. 412 In 2016 komt er vrede in Syrië, Irak, Afghanistan en de hele regio daar en Noord-Afrika erbij, zodat de inwoners hun land weer kunnen opbouwen

Nadere informatie

Schematisch. Schema met uitzonderingen

Schematisch. Schema met uitzonderingen 1 Schematisch Schema met uitzonderingen 2 Voorafgaand aan basisopstelling: stilstaan- en parkeerverbod maandag 10/6 9u tot en met woensdag 12/6 23u parking kermiskramen (uitgezonderd vergunninghouders)

Nadere informatie

Schematisch. Schema met uitzonderingen

Schematisch. Schema met uitzonderingen 1 Schematisch Schema met uitzonderingen 2 Voorafgaand aan basisopstelling: stilstaan- en parkeerverbod maandag 21/5 9u tot en met woensdag 23/5 23u parking kermiskramen (uitgezonderd vergunninghouders)

Nadere informatie

RAAKJE KWB ARDOOIE. September 2010

RAAKJE KWB ARDOOIE. September 2010 RAAKJE KWB ARDOOIE September 2010 Na twee maanden vakantie, is KWB Ardooie terug. We stellen u dan ook graag ons nieuwe jaarprogramma voor. Je zult zien, het is een rijkgevuld programma. Misschien dat

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Reis door Europa In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grote activiteiten.

Nadere informatie

JULI t Buitingkrantje 177 Jaargang 37

JULI t Buitingkrantje 177 Jaargang 37 JULI 2015 t Buitingkrantje 177 Jaargang 37 Beste leden, Niet alle familienieuws geraakt tot bij ons. Indien je wenst dat de geboorte van je kind of kleinkind, het huwelijk van zoon of dochter, het verlies

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine. Jaargang 5 nr. 46 juli/augustus inhoud. Programma Toertocht Kasterlee Het lijk van de Canche Lachen is gezond.

WATERRATJES WOS. W magazine. Jaargang 5 nr. 46 juli/augustus inhoud. Programma Toertocht Kasterlee Het lijk van de Canche Lachen is gezond. 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 5 nr. 46 juli/augustus 2016 inhoud Programma Toertocht Kasterlee Het lijk van de Canche Lachen is gezond. 2 Programma juli/augustus 2016 Tijdens zomermaanden is het

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Reis door Europa In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grote activiteiten.

Nadere informatie

60 jaar. Januari 2011 27/05

60 jaar. Januari 2011 27/05 60 jaar Januari 2011 27/05 27 ste jaargang. nr 05 korte inhoud Wat voorbij is... KWB mini-voetbal... Opbouw kerststal... Samenaankoop stookolie... KWB kattenbos viert kerst Wat komt... KWB Nieuwjaarsduik...

Nadere informatie

PARCOURS KLEIN FIETSEXAMEN VIJFDE LEERJAAR

PARCOURS KLEIN FIETSEXAMEN VIJFDE LEERJAAR PARCOURS KLEIN FIETSEXAMEN VIJFDE LEERJAAR Vertrekken op de parking van de school. We nemen het fietspad in de Kasteellaan in de richting van de kerk. Goed uitkijken bij het oversteken van de Holstraat.

Nadere informatie

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud April 2014 30/08 30ste jaargang. nr 08 korte inhoud Wat voorbij is... Inbraakpreventie Wat komt... KWB in vuur en vlam... Let s barbecue... Samenaankoop stookolie... Workshop keramiek... Lommel zonder

Nadere informatie

Programma Werkjaar Reacties, tips, opmerkingen, vragen? Bezoek ook eens onze website: Mail naar.

Programma Werkjaar Reacties, tips, opmerkingen, vragen? Bezoek ook eens onze website:  Mail naar. Programma Werkjaar 2015-2016 Bezoek ook eens onze website: www.kwbgooik.be Reacties, tips, opmerkingen, vragen? Mail naar M i n i R a a k September 2015 kwb gooik & strijland September 2015 September kondigt

Nadere informatie

leeft Jaargang 37 nr.10 juni 2012 http://www.kwbheusden.be zat 23 juni 2012 vanaf 17 uur Speelplaats Basisschool De Brug Brugstraat 1

leeft Jaargang 37 nr.10 juni 2012 http://www.kwbheusden.be zat 23 juni 2012 vanaf 17 uur Speelplaats Basisschool De Brug Brugstraat 1 maandblad kwb heusdencentrum leeft Jaargang 37 nr.10 juni 2012 http://www.kwbheusden.be organiseert haar kermisbarbecue IEDEREEN IS WELKOM zat 23 juni 2012 vanaf 17 uur Speelplaats Basisschool De Brug

Nadere informatie

Magisch vuur. Greta De Nil. Illustraties Koen Aelterman

Magisch vuur. Greta De Nil. Illustraties Koen Aelterman Magisch vuur Magisch vuur Greta De Nil Illustraties Koen Aelterman Schrijver: Greta De Nil Coverontwerp: Koen Aelterman ISBN: 9789402138870 2015 Greta De Nil Hoofdstuk 1 Hoeveel is 10 + 17, Boris? vraagt

Nadere informatie

De Civil War stoffen die nu in de winkel staan:

De Civil War stoffen die nu in de winkel staan: NR 10 - APRIL 2011 Dat ik toch nog een nieuwsbrief in elkaar heb kunnen knutselen ondanks de drukte van deze dagen. Soms denk ik gewoon nog een beetje helder na. Wanneer ik een ideetje had om hier te plaatsen

Nadere informatie

Edward van de Vendel. De grote verboden zolder

Edward van de Vendel. De grote verboden zolder Edward van de Vendel De grote verboden zolder Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Kinderboeken Uitgeverij 2017 www.queridokinderboeken.nl www.edwardvandevendel.com Copyright 2017 Edward van de Vendel Niets

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

HANDIG KONIJNEN KOPPELEN

HANDIG KONIJNEN KOPPELEN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG KONIJNEN KOPPELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HET KOPPELEN VAN TWEE KONIJNEN.

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Wees dus stip op tijd op 06u30 aan het voorportaal van de kerk op de markt in Staden.

Wees dus stip op tijd op 06u30 aan het voorportaal van de kerk op de markt in Staden. Welkom! De tocht vertrekt vanuit Staden en gaat over Langemark-Poelkapelle en Bikschote naar de IJzerwake in Steenstraten. Zij beslaat 19,250 km, dit komt neer op iets minder dan vier uur stappen. Als

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

De Grote Amsterdamse Verkeersquiz

De Grote Amsterdamse Verkeersquiz De Grote Amsterdamse Verkeersquiz De quiz 4 rondes - ronde 1 regels als je fietst - ronde 2 verkeersweetjes - ronde 3 regels als je loopt - ronde 4 borden en tekens 5 vragen per ronde 10 seconden denken

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Voorbereiding Heilig Avondmaal

Voorbereiding Heilig Avondmaal Voorbereiding Heilig Avondmaal Liefhebben (bijlage) MAANDAG: Opdracht voor de jonge kinderen Knip de hartjes op het werkblad uit, kleur ze en maak er een ketting van of plak ze ergens op. Voor de oudere

Nadere informatie

Jeruzalem. Veertigdagenkalender Een wandeling over de muren van. Een goede wandeling gewenst!

Jeruzalem. Veertigdagenkalender Een wandeling over de muren van. Een goede wandeling gewenst! Veertigdagenkalender 2014 Een wandeling over de muren van Jeruzalem Jezus was op een ezel Jeruzalem binnengekomen. Het leek toen of hij de koning was, maar in de dagen daarna zou hij gevangengenomen worden

Nadere informatie

BUURTKRANT D IERD. Nieuwjaarswensen

BUURTKRANT D IERD. Nieuwjaarswensen BUURTKRANT D IERD Nummer 12 Januari 2017 Nieuwjaarswensen INHOUDSTAFEL Nieuwjaarswensen 1 Activiteiten van het voorbije jaar Een verhaaltje 5 GIGOS meisjeswerking Genk 2-4 6 Wijkkalender 2016 6 Beste bewoners

Nadere informatie

In Vlindervlucht. In Vlindervlucht

In Vlindervlucht. In Vlindervlucht In Vlindervlucht Start nieuwe schooljaar Na een welverdiende vakantie startte op 29 augustus het nieuwe schooljaar. Op dit moment hebben kinderen en team er alweer bijna een schoolweek opzitten en zijn

Nadere informatie

Week 2. De Hemel op Aarde: Thuis! Opdrachten om het adventsproject ook thuis te beleven.

Week 2. De Hemel op Aarde: Thuis! Opdrachten om het adventsproject ook thuis te beleven. Week 2. De Hemel op Aarde: Thuis! Opdrachten om het adventsproject ook thuis te beleven. Met de stukjes in dit boekje kun je ook thuis als gezin verder gaan met het adventsproject De Hemel op Aarde. De

Nadere informatie

4 Zijn heerlijke producten ook eerlijke producten?

4 Zijn heerlijke producten ook eerlijke producten? 4 Zijn heerlijke producten ook eerlijke producten? Deze zomer was ik op familiebezoek in Honduras. Geheel onverwacht liep ik er twee oude bekenden tegen het lijf. Ze stonden pardoes voor mijn neus. Ik

Nadere informatie

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY & GOLF Zijn de Healey en golf uw passie? Wij willen deze twee combineren in de eerste Healey golfreis. In vier dagen tijd spelen wij op drie prachtige golfbanen

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

leeft Jaargang 38 nr2 oktober jaar kwb-overdag, 70 jaar kwb Heusden

leeft Jaargang 38 nr2 oktober jaar kwb-overdag, 70 jaar kwb Heusden maandblad kwb heusdencentrum leeft Jaargang 38 nr2 oktober 2012 http://www.kwbheusden.be 25 jaar kwb-overdag, 70 jaar kwb Heusden Kwb heusden viert 70 jaar. Gelijktijdig bestaat kwb-overdag 25 jaar. Twee

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Geef een. Over rapportgesprekken en eigenaarschap

Geef een. Over rapportgesprekken en eigenaarschap Over rapportgesprekken en eigenaarschap Geef een Het is voor een kind heel fijn om te weten waar het staat, hoe het daar gekomen is, waar het naartoe gaat werken én hoe het daar kan komen. Renée van Eijk

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Burny Bos. Knofje. Alle verhalen. Met illustraties van Harmen van Straaten. Leopold / Amsterdam

Burny Bos. Knofje. Alle verhalen. Met illustraties van Harmen van Straaten. Leopold / Amsterdam Burny Bos Knofje Alle verhalen Met illustraties van Harmen van Straaten Leopold / Amsterdam Knofje_bundel_pr2 06-05-09 15:45 Pagina 4 Een geheime hut Kijk. Daar loopt Knofje. Dat meisje met dat staartje.

Nadere informatie

E-mailkrantje - Computerwerkgroep - 50-plus

E-mailkrantje - Computerwerkgroep - 50-plus Inhoud: MEI 2015 Planning 2015 2016 Dag van de buren Bezoek aan domein Schorpion te Vliermaal Fototips voor de iphone- en ipad-camera. Planning 2015-2016 De cursussen van dit werkjaar lopen ten einde.

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Vrije tijd Boekje. Mei Juni. Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners. Nieuw concept bbq donderdag 22 juni

Vrije tijd Boekje. Mei Juni. Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners. Nieuw concept bbq donderdag 22 juni Vrije tijd Boekje Mei Juni Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! 2017 Alderande Bewoners Tips om in het weekend alleen of met vrienden te doen Nieuw concept bbq donderdag 22 juni 1

Nadere informatie

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Juni ste jaargang - nr.: 6

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Juni ste jaargang - nr.: 6 Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Juni 2019 64 ste jaargang - nr.: 6 Verantwoordelijke uitgever : Florus Luc, Mechelsesteenweg 346, 2500 Lier Tel/fax..: 03/480.05.45. e-mail : luc.florus@skynet.be

Nadere informatie

Hoi spionnen pionnen van me! Hier is jullie favoriete spion weer met een volgend spannend verhaal! Eigenlijk was het deze keer niet mijn bedoeling om

Hoi spionnen pionnen van me! Hier is jullie favoriete spion weer met een volgend spannend verhaal! Eigenlijk was het deze keer niet mijn bedoeling om Hoi spionnen pionnen van me! Hier is jullie favoriete spion weer met een volgend spannend verhaal! Eigenlijk was het deze keer niet mijn bedoeling om op avontuur te gaan. Ik wilde gewoon een beetje ontspannen

Nadere informatie

32ste jaargang. nr 10. korte inhoud. Wat voorbij is... Voettocht naar Scherpenheuvel... KWB Koken

32ste jaargang. nr 10. korte inhoud. Wat voorbij is... Voettocht naar Scherpenheuvel... KWB Koken juni 32/10 32ste jaargang. nr 10 korte inhoud Wat voorbij is... Voettocht naar Scherpenheuvel... KWB Koken Wat komt... Degustatie fietstocht... Samenaankoop stookolie... EK voetbal Niet- KWB-leden zijn

Nadere informatie

HET HEIKE. Editie 8 Maart - April Nog zoveel plannen nog zoveel te doen het mocht niet meer zijn het is nu voor altijd "toen"

HET HEIKE. Editie 8 Maart - April Nog zoveel plannen nog zoveel te doen het mocht niet meer zijn het is nu voor altijd toen HET HEIKE Bezigheidstehuis De Hei Kruisberg 16 2480 Dessel Editie 8 Maart - April 2011 Nog zoveel plannen nog zoveel te doen het mocht niet meer zijn het is nu voor altijd "toen" VOOR ALTIJD IN ONS HART!

Nadere informatie

Sponsor-informatiemap. Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO Odoorn

Sponsor-informatiemap. Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO Odoorn Sponsor-informatiemap Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO Odoorn Voorwoord van onze voorzitter SIVO staat voor stichting internationale volksculturen Odoorn. Ons doel is ieder jaar een Wereld Dans- en

Nadere informatie

Naar de bovenste verdieping

Naar de bovenste verdieping Naar de bovenste verdieping De lift zoeft omhoog. Het is een snelle lift. Veel sneller dan die op school. En vééél sneller dan de lift in de flat van oma. Dat is echt een lift voor oude mensen. Aïsha gaat

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Beste Thialffer, Vakantie voorbij, volop genoten van de zon, zee,en strand. Dan heb je natuurlijk veel te vertellen. Heb je iets moois, leuk of speciaals meegemaakt, ben je op

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N O V E M B E R 2 0 1 3 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : 1 B I N N E N K O R T 2 O P R O E P P R O J E C T M U Z I S C H E V O R - M I N G 3 B E Z O E K A A N H E T G E M E E N T E H U I S

Nadere informatie

Cosis Begeleid Leren

Cosis Begeleid Leren Vaardigheidslessen: Hulp bij studeren Om met succes een opleiding te kunnen volgen is het voor jongeren belangrijk dat ze over een aantal specifieke vaardigheden beschikken. Daarom hebben we een cursus

Nadere informatie

Wist U dat? Café Verhoeff geen andere naam krijgt en gewoon Verhoeff blijft heten? We dus niets meer over sigaren willen horen?

Wist U dat? Café Verhoeff geen andere naam krijgt en gewoon Verhoeff blijft heten? We dus niets meer over sigaren willen horen? Wist U dat? Jaecques nu definitief is gestopt met werken bij café In t Aepjen? Café Verhoeff geen andere naam krijgt en gewoon Verhoeff blijft heten? We dus niets meer over sigaren willen horen? Hij zich

Nadere informatie

Charles den Tex VERDWIJNING

Charles den Tex VERDWIJNING Charles den Tex VERDWIJNING 3 Klikketik-tik-tik Het is halftwaalf s ochtends. Marja vouwt een hemd. En kijkt om zich heen. Even staat ze op haar tenen. Zo kan ze over de kledingrekken kijken. Die rekken

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER OKTOBER 2012

ACTIVITEITENKALENDER OKTOBER 2012 ACTIVITEITENKALENDER OKTOBER 2012 DATUM ACTIVITEITEN TER WEZEL ACTIVITEITEN WIJKHUIS Maandag 1 oktober 13u00: Vrij kaartmoment Dinsdag 2 oktober Woensdag 3 oktober Donderdag 4 oktober Vrijdag 5 oktober

Nadere informatie

De Wijtenhorstkrant. De Wijtenhorstkrant, alles over en om de wijk de Wijtenhorst te Schalkhaar..(voor allen, door allen)

De Wijtenhorstkrant. De Wijtenhorstkrant, alles over en om de wijk de Wijtenhorst te Schalkhaar..(voor allen, door allen) De Wijtenhorstkrant, alles over en om de wijk de Wijtenhorst te Schalkhaar..(voor allen, door allen) Woord van de redactie, Hallo allemaal, Hier is weer een nieuwe Wijtenhorstkrant. Woord van de redactie

Nadere informatie

t Slagske April, 25 e jaargang

t Slagske April, 25 e jaargang t Slagske April, 25 e jaargang Kalender 2015-2016 Groepsfeest: 9 april Rakwiweekend: 22-24 april Titoweekend: 22-24 april Kamp: 18 tot 26 juli Er is er eentje jarig 7 Wout rakwi 13 Shari rakwi 14 Jordy

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 7 Delen maakt blij Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 7 blz. 1 Als je niet wilt delen krijg je ruzie.

Nadere informatie

De mooiste inspiratie voor je eigen woonstijl

De mooiste inspiratie voor je eigen woonstijl De mooiste inspiratie voor je eigen woonstijl 35 JAAR WE KOMEN GRAAG BIJ JE OVER DE VLOER Een inspirerende ontmoeting... POST Woonadvies & Realisatie is dè specialist op het gebied van vloeren, raamdecoratie,

Nadere informatie

Welkom in Denemarken augustus Velkommen in Denemarken Stichting Tendens - Arnhem Pagina 1

Welkom in Denemarken augustus Velkommen in Denemarken Stichting Tendens - Arnhem Pagina 1 Welkom in Denemarken 9-16 augustus 2019 Velkommen in Denemarken Stichting Tendens - Arnhem Pagina 1 Op vakantie met Jan Ramona Karel Erik Helena Paul Velkommen in Denemarken Stichting Tendens - Arnhem

Nadere informatie

Ieper. Ervaringen Schilderijen :

Ieper. Ervaringen Schilderijen : Ieper Ervaringen Schilderijen : Tijdens het schilderen wist ik niet zo goed waar ik moest beginnen. Bovenaan, onderaan, in het midden Ik heb gekozen om eerst de achtergrond te el schilderen. Bij mijn ontwerp

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

Inspiratie voor inspiratie

Inspiratie voor inspiratie mei 2014 nr.6 VAKANTIE 1/9 De pelgrim alles begint met verlangen je mag het ook heimwee noemen of zingen van je bloed alles begint met verlangen de tocht van de pelgrim was eerst maar een droom naar ver

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jaargang 5. Maart In dit nummer: Apto keuring

Nieuwsbrief. Jaargang 5. Maart In dit nummer: Apto keuring Nieuwsbrief Jaargang 5 Maart 2014 Apto keuring Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 mei staat er weer een Apto keuring gepland. Dit is de basiskeuring voor de fokkerij. Een veulen van PRE s wordt alleen

Nadere informatie

Klein maar fijn. Belangrijke data. Algemeen. december - nummer 4. Sinterklaas op school op 30 november

Klein maar fijn. Belangrijke data. Algemeen. december - nummer 4. Sinterklaas op school op 30 november december - nummer 4 Belangrijke data (december) 29 november Nieuwsbrief 4 30 november Sinterklaas op school 30 november Vrije middag groep 5, 6, 7 en 8 6 december Leerlingen komen om 10.30 uur naar school

Nadere informatie

1. Hoe vaak heeft u contact met uw buren of buurtgenoten?

1. Hoe vaak heeft u contact met uw buren of buurtgenoten? 1. Rechte tellingen Buren Sommige mensen hebben een goede relatie met hun buren, andere buurtgenoten zien elkaar eigenlijk niet zoveel. 6 1. Hoe vaak heeft u contact met uw buren of buurtgenoten? 51% 5

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF januari 2018 NIEUWSBRIEF Maandag 1 Dinsdag 2 Woensdag 3 Donderdag 4 Vrijdag 5 Zaterdag 6 Zondag 7 Maandag 8 Dinsdag 9 Woensdag 10 Donderdag

Nadere informatie

Kalender aanvullingen. Huiswerk. Schoolvoetbal. Rommelmarkt, 17 juni

Kalender aanvullingen. Huiswerk. Schoolvoetbal. Rommelmarkt, 17 juni Tel school: 361357 mail: vlinderhof@obsdevlinderhof.nl 21-04-2017 Kalender aanvullingen De schoolreis van groep 1 en 2 is verplaatst van woensdag 28 juni naar dinsdag 27 juni. Dinsdag 11 juli schoonmaakavond

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden,

ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden, +6 ACTIVITEITEN Woensdag 1 Donderdag 2 Maandag 6 Woensdag 8 Donderdag 9 Hallo lieve leden, Het is augustus. Een maand die ook wel de oogstmaand genoemd wordt. De scholieren en studenten zijn vrij dus het

Nadere informatie

Melkweg. Goede reis. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Reizen

Melkweg. Goede reis. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Reizen Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Goede reis Reizen Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Goede reis, 0 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

WWW.HOPE-XXL.COM. Mede mogelijk gemaakt door de Iona Stichting en Vos/Abb

WWW.HOPE-XXL.COM. Mede mogelijk gemaakt door de Iona Stichting en Vos/Abb De meeste mensen in Nederland hebben het goed voor elkaar. We hebben genoeg eten, we hoeven niet bang te zijn voor oorlog en we zijn dan ook tevreden met ons leven. Maar dat is niet overal op de wereld

Nadere informatie

"Reis naar Jeruzalem"

Reis naar Jeruzalem Reis naar Jeruzalem Sabbat Hoe zou jij je voelen als je familie van plan Doe Lees alvast was om te verhuizen naar een plek waar jij nooit Ezra 1-3 en eerder geweest? Bang, opgewonden of beiden? Nehemia

Nadere informatie

Cultuur 21 27 Parochie Lutselus PROGRAMMA D I E P E N B E E K ZATERDAG 11 JULI 18:30 Bende Gek 20:30 BRAHIM 21:45 THE TWINSBAND 24:00 Averechts ZATERDAG 30 MEI 2009 VAN 9 u. tot 18 u. de kleine kunstenaars

Nadere informatie

In onze vorige stencil hebben we een enquête bijgevoegd met enkele mogelijke nieuwe activiteiten die

In onze vorige stencil hebben we een enquête bijgevoegd met enkele mogelijke nieuwe activiteiten die In onze vorige stencil hebben we een enquête bijgevoegd met enkele mogelijke nieuwe activiteiten die we als buurtvereniging op zouden willen pakken en de buurtleden eveneens de mogelijkheid te geven om

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

Sportdag Vrijdag 22 april wordt op sportpark Den Dries een grote Valkenswaardse Sportdag georganiseerd!

Sportdag Vrijdag 22 april wordt op sportpark Den Dries een grote Valkenswaardse Sportdag georganiseerd! Kindcentrum de Grasspriet van de Venstraat 9 5555KK VALKENSWAARD Tel. 040-2012908 e-mail: infodegrasspriet@skozok.nl website: www.degrasspriet.nl 2015-2016 Nummer 16 20 april 2016 In dit nummer: Belangrijke

Nadere informatie

Filmverslag Nederlands De tweeling

Filmverslag Nederlands De tweeling Filmverslag Nederlands De tweeling Filmverslag door een scholier 1926 woorden 10 maart 2005 6,6 402 keer beoordeeld Vak Nederlands De tweeling 1. Verklaar de titel van de film. De titel van de film is

Nadere informatie

Week 49 Zaterdag 9 december Anne Westeneng Groep 7/8. Week 50 Zaterdag 16 december Jaylee Setten Groep 3/4

Week 49 Zaterdag 9 december Anne Westeneng Groep 7/8. Week 50 Zaterdag 16 december Jaylee Setten Groep 3/4 Basisschool t Kompas Prinses Christinastraat 4 3615 AG Westbroek 0346-281475 info.kompaswestbroek.nl@vechtstreekenvenen.nl Nr. 7 > 29 november 2017 Uit t Kompas Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is nu

Nadere informatie

Melkweg. Hier is de bon. Lezen Alfa A. Naar de winkel

Melkweg. Hier is de bon. Lezen Alfa A. Naar de winkel Melkweg Lezen Alfa A Hier is de bon Naar de winkel Colofon Melkweg Lezen Alfa A, Hier is de bon, 205 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van Stichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 7 april 2017 Nieuws Agenda 9 april: FC Utrecht- Twente 22 april: Vogelwandeling Zeist. 23 april: FC Utrecht- Roda JC. 27 april: Koningsdag. 28 april: optreden van Doornvogels

Nadere informatie

Wingerd nieuws Op weg naar Pasen

Wingerd nieuws Op weg naar Pasen Nieuwsbrief van CNS-basisschool de Wingerd Wingerd nieuws Op weg naar Pasen In de weken voor Pasen horen we verhalen over mensen die bij Jezus in de buurt waren. Zij vertellen wat ze met hem meegemaakt

Nadere informatie

Jezus blijft altijd bij ons

Jezus blijft altijd bij ons Eerste Communieproject 46 Jezus blijft altijd bij ons Jezus staat op uit het graf Jezus is dood. In les 7 heb je gezien dat Jezus wordt vermoord. De vrienden van Jezus zijn bedroefd. Ze leggen Hem in een

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Bezoek ook onze website en blog

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Bezoek ook onze website en blog Nieuwsbrief November 2014 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Vrijaf P 1 Medisch schooltoezicht P 1 Herdenking Wapenstilstand

Nadere informatie

het jongetje en he t onverwachte beeld

het jongetje en he t onverwachte beeld het jongetje en he t onverwachte beeld Jan Willem ten Dam Eigenlijk wilde ik opschrijven dat ik terug zat te denken aan de vrijdag waarop wij Insel Hombroich hebben bezocht. Maar ik bedenk me. Ik probeerde

Nadere informatie

Lesbrief: Lekker ontspannen? Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen?

Lesbrief: Lekker ontspannen? Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Lesbrief: Lekker ontspannen? Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Niks is fijner dan je prettig en ontspannen voelen. Dit

Nadere informatie

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl 06 januari 2016 Gefelicitaart!! 07 jan. Juf Evelien 08 jan. Lot gr. 3 10 jan. Lisa gr. 5

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Lesfiche STOP-principe

Lesfiche STOP-principe Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie BASISONDERWIJS Lesfiche STOP-principe Doelgroep Derde en vierde leerjaar. Lesdoel De leerlingen maken kennis met het STOP-principe en kunnen vertellen welke vervoermiddelen

Nadere informatie

Take a look at my life 9

Take a look at my life 9 Take a look at my life 9 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht.

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. September Oktober 2018 Zondag 2 september 2018 Geen activiteit De +14 en leiding hebben zaterdag 1 september oudijzerslag om de kas van KLJ te

Nadere informatie

Verkeerswetgeving. Skateboards

Verkeerswetgeving. Skateboards steppen &skaten Wie graag stept en skate is doorgaans niet geïnteresseerd in de wettelijke regels. Toch kan je maar beter op de hoogte zijn, om je verder volledig uit te kunnen leven. Waar is de plaats

Nadere informatie

HERFSTUITJE IN SINT-AMANDS

HERFSTUITJE IN SINT-AMANDS HERFSTUITJE IN SINT-AMANDS Met 22 stonden we op zondag 27 september 2015 paraat aan de Cuytegemhoeve, klaar om even Sint Amands te verkennen. Vertrek was voorzien om 14 u en ja hoor, iedereen was perfect

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF Zaterdag 1 10U-14U : PAPIERSLAG (voorlopig laatste keer) PAASVAKANTIE Zondag 2 PAASVAKANTIE Maandag 3 PAASVAKANTIE Dinsdag

Nadere informatie