SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN"

Transcriptie

1 SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Jan Gerbers Tel: Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: Penningmeester: Marcel Huisman Tel: Bestuurslid: Jan Willem Roesink Tel: Bestuurslid: Jan Peter Kremer Tel: KvK nr Iban: NL98INGB t.n.v. SMO-Meppel Voorwoord: Beste sportvriend(in)en, Ik mag mijn eerste voorwoord voor de Nieuwsbrief schrijven Terwijl ik ervoor ga zitten in een luie stoel met een kladblok op schoot, zet ik met de afstandsbediening de radio aan. Ik hoor nog net de laatste klanken van een lied van John Lennon: You may say I'm a dreamer But I'm not the only one I hope some day you'll join us And the world will live as one De presentator meldt dat het 35 jaar geleden is dat John is vermoord. Imagine blijkt opeens op nummer 1 te staan in de Top Lennon roept op tot broederschap Door de terreuraanslagen in Parijs is dit lied opeens weer actueel. Die narigheid komt steeds dichterbij. De tolerantie voor de medemens is soms ver te zoeken. Gelukkig gaat het samenleven van verschillende culturen ook heel vaak goed. Wat dat betreft lijkt de maatschappij een afspiegeling van datgene wat wij wekelijks op de voetbalvelden meemaken. Ook op het veld gaat het soms fout. We zijn nog steeds niet gevrijwaard van berichtgeving over gemolesteerde scheidsrechters. Ook dit gedrag komt soms dichtbij. Ook hier blijven we het gedrag van die enkele dwazen veroordelen. Maar laten we ook hier niet vergeten dat het overgrote deel van de wedstrijden zonder noemenswaardige incidenten verloopt.

2 Zo sprak één van onze leden onlangs op Facebook nog zeer lovend over de sportieve strijdwijze van voetbalclub AVC: ondanks een teleurstellend verlopen wedstrijd waren er uitsluitend complimenten voor de tegenstander en de leidsman. Kijk, dat is volgens mij nou het broederschap waar Lennon het ook over heeft. Stel je voor dat we dat gedrag wekelijks op de velden zouden tegenkomen. En stel je voor dat de maatschappij hiervan een vleugje zou kunnen overnemen...: Imagine,. Genoeg gedagdroomd. Over tot de orde van de dag, Jan! Zo wordt dat niets met dat voorwoord van je. Er valt immers nog genoeg te vertellen over de nieuwe piramide, ontwikkelingen binnen de COVS Noord, de jaarvergadering, de Fair Play bokaal, etc, etc. Over deze belangrijke thema s word je verderop in deze Nieuwsbrief uitgebreid geïnformeerd. Ook voor Marcel en mijzelf, als nieuwe bestuursleden, is ruimte ingepland om ons persoonlijk aan jou voor te stellen. Op deze plaats wil ik wel even stil staan bij het heugelijke feit dat we tijdens onze jaarvergadering zowel Benny Miggels als Johan Schuring tot lid van verdienste van onze SMO hebben mogen huldigen. Beide mannen hebben een lange staat van dienst in het bestuur gehad. We zijn hen dankbaar voor al het moois dat ze onze vereniging en onze leden hebben gebracht. Zowel binnen als buiten het veld hebben zij het scheidsrechterskorps altijd uitstekend vertegenwoordigd. Hoewel het niet meer vanuit een bestuursfunctie bij de SMO zal zijn, hoop ik dat we ook in de toekomst nog veel plezier van deze mannen mogen beleven. Dat het niet altijd een vanzelfsprekendheid is om op of rond het voetbalveld acte-de-presence te geven, bleek ons afgelopen maand maar weer eens: twee van onze bestuursleden moesten vaker dan gewenst een bezoek brengen aan het ziekenhuis. Jan Peter en Bertus, wij hopen dat alle ingrepen en onderzoeken leiden tot de gewenste resultaten. Wij zien jullie namelijk graag weer snel op en/of langs de velden terug! Waar ik jullie allemaal in ieder geval hoop te zien, is op onze Nieuwjaarsbijeenkomst. Op woensdag 13 januari hef ik graag met jullie het glas op een gezond en sportief 2016! Er zal ook volop gelegenheid zijn voor het op de jaarvergadering besproken potje praat. Daarnaast is er de mogelijkheid je spelregelkennis te toetsen. Maar eerst nestelen we ons, het liefst samen met onze geliefden, rond de kerstboom. De winterstop is aangebroken. Tijd voor rust. Tijd voor bezinning. Tijd voor familie en vrienden. Tijd voor de Top Ik ben er klaar voor.

3 Vlak voor middernacht, vlak voordat we het nieuwe jaar in knallen, klinkt dan wederom uit mijn radio: You may say I'm a dreamer But I'm not the only one I hope some day you'll join us And the world will live as one Jan Gerbers Voorzitter SMO Even kennismaken met Marcel Huisman: Beste leden, In de afgelopen jaarvergadering ben ik gekozen tot penningmeester van de SMO als opvolger van Johan Schuring. Ik wil me daarom even voorstellen. Ik ben 51 jaar, getrouwd met Ursula en samen hebben we vier kinderen ( 23, 21, 19 en 17 jaar ). Alleen onze jongste dochter woont nog thuis. Ik ben een geboren en getogen Meppeler. Meppel is voor mij een heel gezellige stad met veel vertier. We zijn dan ook regelmatig in het centrum te vinden, in een café, restaurant of bij een activiteit. Inmiddels werk ik alweer 10 jaar bij Interboat te Zwartsluis als hoofd financiële administratie. Dit bedrijf bouwt op eigen werf met ruim 60 werknemers polyester sloepen en cruisers. Naast mijn werk heb ik twee grote hobby's: muziek en voetbal. Als het even kan luister ik naar muziek. Verder ga ik zeer regelmatig naar concerten. Daarnaast bespeel ik de basgitaar en drums. Het aantal decibellen lopen dus regelmatig hoog op in huis.

4 Ik ben al 35 jaar een PSV-fan en bezoek al jaren de Europese- en grote eredivisie wedstrijden van de club. Van jongs af aan heb ik bij F.C. Meppel gevoetbald. Daarnaast was ik jaren actief als club-scheidsrechter en heb daarvoor ook de BOS cursus gevolgd. In 2009 had ik een ongeluk, waardoor ik niet meer kon voetballen. Na mijn revalidatie heb ik besloten om het scheidsrechtersvak verder op te pakken en heb de overstap gemaakt naar de KNVB. Momenteel fluit ik in groep ZA21. Het fluiten van de jeugd bij de profclubs was voor mij een nieuwe ervaring en ik kan enorm genieten van een goede pot voetbal. En nu penningmeester van de SMO. Gezien mijn achtergrond past deze functie prima bij mij en ik vind het heel leuk om te doen. Daarnaast wil ik me graag inzetten om samen met het bestuur de SMO levendig te houden. Ik ben er van overtuigd dat de SMO een positieve bijdrage levert aan onze hobby. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in. Marcel Huisman Even kennismaken met Jan Gerbers: Ik ben Jan. Nu 47 jaar oud en jongste zoon (mijn ouders hadden er 2) van een melkveehouder uit het Drentse Gieten. Mijn voetbaltalent bracht mij niet verder dan de rol van doelverdediger bij de plaatselijke VV Gieten. Het was voor mij een roerig jaar. Dat begon in maart. Ik ben toen samen met mijn vrouw Maureen en 3 dochters (Anna (8), Sophie en Esmee (beide 6)) verhuisd van de Gasthuislaan naar de Looweg. Beide zijn gelegen in Steenwijk, dus qua afstand viel het gelukkig nogal mee. In de zomervakantie ben ik van baan geswitcht. Ik mag nu leiding geven aan CDS Verzekeringen te Harderwijk. Ik ervaar elke dag weer dat er veel overeenkomsten zijn tussen het managen van een bedrijf en het leiden van een voetbalwedstrijd.

5 In beide gevallen moet je ervoor zorgen dat betrokkenen optimaal kunnen presteren binnen de daarvoor geldende regels. Zelfs het marktgebied van CDS (Noord- en Oost Nederland) komt overeen met het gebied waarin ik elke zaterdag wordt aangesteld. In 2003 ben ik mijn scheidsrechterscarrière voor de KNVB begonnen. Dat was bij de senioren in de 6 de klasse. Ja, die bestond toen nog! Het hoogst behaalde niveau was een paar jaar in groep ZA1. Ik fluit nu alweer een paar jaar in groep ZA2. Sinds 28 oktober jl mag ik voorzitter zijn van de SMO. Nog maar een verandering erbij! Ik heb met gepaste trots de voorzittershamer van Benny overgenomen. Het is mij een eer de belangen van de SMO te mogen behartigen. Als nieuw bestuur hebben we ons o.a. tot doel gesteld veel oog te hebben voor de binding onder de leden. Dat kunnen wij natuurlijk niet alleen. Daar hebben wij alle leden voor nodig. Ik daag jou hierbij uit om samen met mijn medebestuursleden die handschoen op te pakken! Hoor ik van je?!?! Themabijeenkomsten: De tweede reeks van themabijeenkomsten gaan plaatsvinden in februari en maart. Deze themabijeenkomsten zijn voor alle scheidsrechters, docenten, rapporteurs, praktijkbegeleiders en coaches in het district. De scheidsrechters en assistent-scheidsrechters van de landelijke lijst en AV-1 krijgen een aparte bijeenkomst aangeboden in de periode maart/april. In de 2e reeks themabijeenkomsten kan je kiezen uit één van de verschillende thema s namelijk: Workshop Toepassen spelregels Workshop Non-verbaal gedrag Workshop Managen van de wedstrijd

6 Jaarvergadering 28 oktober 2015 (Bertus Spijkerman) Wederom grote belangstelling voor de jaarvergadering op woensdag 28 oktober 2015 in het clubhuis van de F.C.Meppel. Meer dan 42 % van de leden waren aanwezig en ook het districtsbestuurslid COVS Noord, Richard Venekamp kon deze avond welkom worden geheten door voorzitter Benny Miggels. Deze avond was de laatste keer dat Benny Miggels zijn openingswoord ging verrichten, want hij was aftredend en niet herkiesbaar. De notulen van de jaarvergadering 2014 werden zonder op-en aanmerkingen goedgekeurd en ook het jaarverslag van de secretaris werd op een duidelijke wijze gepresenteerd. Penningmeester Johan Schuring had de boekhouding weer keurig voor elkaar en de uitleg naar de leden was meer dan voldoende. De verdere agendapunten kende daarom ook een snel verloop, want door de goede uitleg en duidelijkheid te stellen had alle leden begrip voor de genomen koers die wij willen. Hoogtepunt was toch wel het afscheid van 2 dagelijks bestuursleden, voorzitter Benny Miggels en penningmeester Johan Schuring, omdat zij beiden zich niet herkiesbaar stelden. Zij beiden werden benoemd tot lid van verdienste waar zij uiteraard zeer verrast mee waren, dit hadden zij niet verwacht. Passende woorden door de nieuwe voorzitter Jan Gerbers die alle 2 in een prachtig gericht woord deze titel kon opspelden en vertellen wat zij hadden gedaan en betekend voor de SMO. Beide kregen een prachtige klok met de het logo van de SMO en uiteraard de bekende bloemen. Voor de vacature van penningmeester had lid Marcel Huisman zich kandidaat had gesteld en ook zijn kandidatuur werd, net als de voorzitter, door de ledenvergadering bevestigd. Bestuurslid Jan peter Kremer werd weer voor en periode van 2 jaar herkozen en die zal samen met de andere 4 de boot en de kar moeten trekken door het Overijsselse en het Drentsche land. Met een presentatie door middel van een powerpoint op de beamer en met de uitleg van kersverse voorzitter Jan, konden de leden zien wat de toekomst plannen zijn van onze SMO.

7 Diverse acties en besluiten werden daarom genomen om onze COVS vereniging springlevend te houden. Al met al een goede vergadering met een positieve inbreng van de leden. Er ligt een duidelijk beleid op de tafel die het bestuur in de toekomst een goede en positieve manier wil uitdragen naar de leden. Wij kunnen terug zien op een zeer geslaagde avond waarvoor heel veel was voorbereid. Dit vooral om duidelijk te laten zien wat onze bedoeling is voor de toekomst. Divisie: In het seizoen 2016/ 17 komt er tussen de Jupiler League en de Topklasse een nieuwe landelijke divisie. De voetbalpiramide gaat hierdoor behoorlijk veranderen. Eén van de uitgangspunten van de KNVB is dat de arbitrage altijd passend moet zijn. Dit betekent dat de wijzigingen in de voetbalpiramide automatisch ook consequenties hebben voor de arbitragepiramide. Transparant: Zoals jullie misschien al hebben gezien is in het Official Portaal zichtbaar bij welke wedstrijden rapporteurs zijn aangesteld. De KNVB kiest hiervoor om zo transparant mogelijk te zijn over het moment van beoordelen. We proberen hiermee de informatievoorziening naar de (assistent-) scheidsrechter verder te optimaliseren. De doorlooptijd van het beschikbaar stellen van het rapport is niet gewijzigd. Het is het streven van de KNVB het rapport binnen twee weken bij de scheidsrechter te hebben.

8 Ziekte leden: Bestuurslid Jan Peter Kremer moest op 08 december 2015 opgenomen worden in het OLVG te Amsterdam voor een operatie, deze is naar tevredenheid verlopen. Na enkele dagen mocht hij weer huiswaarts keren en is nu bezig aan zijn herstel. Tevens verloopt de gezondheid van bestuurslid Bertus Spijkerman niet soepeltjes. Ook hij heeft menig ziekenhuisbezoek achter de rug. Beide wensen wij een goed herstel toe. Wanneer andere leden door ziekte, blessures of opname in het ziekenhuis niet hun hobby kunnen uitoefenen dan zou het bestuur hier graag van op de hoogte gesteld willen worden, zodat zij tot actie kunnen overgaan en hieraan aandacht kunnen schenken. Website en Social Media: Wij hebben een mooie en goede opgebouwde Website waar diverse zaken op vermeld worden. Kijk eens op voor o.a. de aanstellingen, nieuwtjes, lief en leed en nog meer onderwerpen die belangrijk kunnen zijn. Naast de website is de SMO ook op Twitter en Facebook terug te vinden. Voor Twitter kun je een volgverzoek sturen, dan ook jou gaan volgen. Op Facebook is er naast een SMO pagina ook een besloten SMO groep aangemaakt. Alleen leden van de SMO kunnen lid worden van deze besloten groep, door een volgverzoek te sturen. Beide kanalen worden gebruikt voor de bijdrage aan het potje praat, de verbinding tussen de leden van de SMO. Er zullen dan ook alleen scheidsrechter gerelateerde zaken worden belicht.

9 Tot slot de melding dat het mailadres van de websitebeheerder (aanstellingen!) gewijzigd is. Door een gehackt mailadres en grote computerproblemen is het oude adres vervangen door In 2016 zullen de aanstellingen weer bijgehouden gaan worden. Mocht je hierin wijzigingen willen doorgeven voor de website, dan graag bovenstaand adres gebruiken. Beltona competitie: Dit jaar mogen wij ook een aantal scheidsrechters leveren voor deze competitie, echter het is jammer dat enkele verenigingen die zich spontaan aanmelden, na korte tijd toch weer afhaken. Dit betekent dat er op het laatste moment nieuwe verenigingen bijkomen. Wij zullen trachten dat er ook bij deze wedstrijden altijd een arbitraal trio staat. Vriendschappelijke wedstrijden: Evenals als voorgaande jaren doet de secretaris een beroep op de leden om zich te melden indien er belangstelling bestaat om in deze winterstop periode wedstrijden te mogen fluiten. Diverse verenigingen in ons werkgebied beschikken over kunstgras en omdat dan toch gespeeld kan worden zorgen wij voor de aanstellingen. Dus opgeven bij de secretaris met de bekende nummers of Contactgegevens: Heb je een nieuw telefoonnummer of mailadres, geef dit dan niet alleen door aan de KNVB, maar ook aan onze secretaris Bertus Spijkerman en aan je coach. Op deze manier kunnen ook de SMO (nieuwsbrieven) en de COVS ( de Scheidsrechter digitaal) je blijven bereiken met informatie.

10 Piramide KNVB: De nieuwe piramide van de KNVB is uitgereikt aan alle scheidsrechters en zij allen hebben kunnen zien hoe het totale plaatje eruit zal in de groep die ze nu fluiten en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst. Voor sommige scheidsrechters toch wel een verschuiving en voor anderen blijft praktisch hetzelfde. Leden van Centraal Drenthe COVS groep: Jammer is het toch te moeten noemen dat deze groep na zoveel jaren te hebben bestaan, heeft moeten besluiten om te stoppen. Gelukkig hebben zij in goed overleg met diverse andere groepen getracht dat alle leden worden ondergebracht bij een andere COVS vereniging en niet verloren gaan voor de COVS. 3 leden van deze groep hebben besloten om zich aan te sluiten bij de SMO t.w. Lieleke de Boer, Bonne Gringhuis en R. Vree-Egberts. Welkom bij onze groep en wij zullen trachten dat jullie je zo snel mogelijk thuis gaan voelen bij onze groep.

11 Regio Scheidsrechtercoach: Indien je een probleem hebt of iets anders bijzonders of je hebt hem iets te vragen, dan is jouw Scheidsrechters Coach de aangewezen persoon. Neem dan contact met hem op. Hij zal jouw de handreiking doen die daarvoor nodig is. Potje Praat: Op de jaarvergadering is gebleken dat onze leden behoefte hebben om eens per maand bij elkaar te komen om over allerlei zaken te praten en te discussiëren. De aftrap van de eerste avond is op woensdag 13 januari 2016, in het clubhuis van F.C. Meppel en begint om uur Op deze avond zal er in ieder geval, onder het genot van een hapje en een drankje, een toost op het nieuwe jaar uitgebracht worden. Verder zal er, door middel van een kleine quiz, onder andere aandacht aan de (nieuwe) spelregels geschonken worden. Spelregelteam: Eind april 2016 organiseert COVS Drachten de noordelijke spelregelkampioenschappen voor COVS verenigingen. Vorig jaar hebben wij geen team op de been kunnen krijgen maar een grote vereniging als de SMO moet zich gewoon verplicht voelen om een team af te vaardigen. Lijkt het je leuk om samen met een coach (lid van de SMO) en twee andere teamleden af te reizen naar Drachten, kun jij je melden bij ons bestuurslid Jan Willem Roesink. adres en telefoonnummer vind je bovenaan de nieuwsbrief

12 KNVB COVS: Op donderdag 22 oktober heeft regulier bestuurlijk overleg plaats gevonden tussen KNVB en COVS. Namens de KNVB waren bij dit overleg aanwezig: Hans Schelling (manager amateurvoetbal) en Sebastiaan Kleijburg (coördinator arbitrage AV). De COVS werd vertegenwoordigd door Pol Hinke (voorzitter) en Willie Peijnenburg (secretaris). Dit verslag betreft niet de officiële notulen van het overleg, maar is een verslag door het VCN opgesteld om de achterban te informeren. De visie van het VCN op verschillende zaken wordt daarom ook in dit verlag meegenomen. Mededelingen - De verenigingsraad van de KNVB heeft op 26 september van dit jaar definitief ingestemd met de implementatie van het ledenraadmodel. Vanaf 1 januari 2016 zal de verenigingsraad op houden te bestaan en start de nieuwe ledenraad met 30 afgevaardigden namens de voetbalverenigingen. De COVS is, net als de andere belangenbehartigers, een adviserend lid en heeft derhalve geen stemrecht. - De KNVB is druk bezig met de organisatie van de steunpunten (voorheen districtskantoren). West 1 en 2 zitten nu al in Zeist, Zuid 1 en Zuid 2 zijn samen verder gegaan in Eindhoven en de verhuizing van de steunpunten voor Noord en Oost naar Zwolle zal niet lang meer op zich laten wachten. - De KNVB is tevreden over de week van de scheidsrechter. Diverse acties kregen flinke media-aandacht. Nooit eerder deden zoveel voetbalverenigingen mee aan deze week. - De KNVB heeft een nieuwe website voor de scheidsrechters ontwikkeld: Toekomst arbitrage De KNVB zet meer dan ooit in op de kwaliteit van de arbitrage ipv de kwantiteit. Op dit moment lijkt dat heel aardig te lukken. De KNVB ziet dat het bijvoorbeeld veel beter lukt om bij de instroom van nieuwe scheidsrechters de kwaliteit te bewaken. De KNVB rekent erop dat het aantal KNVB scheidsrechters stabiel blijft (maar wel verjonging zal doormaken) en zet in op een steeds beter opgeleide groep verenigingsscheidsrechters. De KNVB geeft aan dat men in de toekomst een rol blijft zien voor de COVS. Die rol is vooral een rol als overlegpartner en met name op regionaal gebied kan er ook goed samengewerkt worden tussen scheidsrechtersverenigingen en verenigingsondersteuners van de KNVB als het gaat om de arbitrage bij voetbalverenigingen (zie verder in dit verslag). De KNVB is heel helder als het gaat om verantwoordelijkheden: zowel opleidingen, begeleiding en beoordeling van de scheidsrechters zullen ook in de toekomst bij de KNVB moeten liggen. De

13 KNVB ziet derhalve niet veel in een verregaande samenwerking op het gebied van de begeleiding van scheidsrechters, dat ziet de KNVB als haar verantwoordelijkheid. De COVS kan daar wel aanvullend in zijn. Het VCN ziet wel degelijk een meerwaarde als de begeleiding van scheidsrechters meer regionaal bij de lokale scheidsrechtersverenigingen kan worden georganiseerd. Begeleider en scheidsrechter hebben dan meer mogelijkheden om elkaar ook daadwerkelijk te ontmoeten en over zaken te spreken. Ook kunnen begeleiders bij COVS-verenigingen inloopspreekuren houden waar scheidsrechters binnen kunnen lopen met bijvoorbeeld vragen over een rapport. Een dergelijke verregaande samenwerking tussen KNVB en COVS ziet de KNVB voorlopig niet zitten. Ontwikkeling clubarbitrage Steeds vaker hebben verenigingsadviseurs van de KNVB een rol bij de clubarbitrage binnen de voetbalverenigingen. Deze verenigingsadviseurs komen er dan soms achter dat een COVS-vereniging al heel veel doet bij een voetbalvereniging (bv spelregelavonden voor de verenigingsscheidsrechters). Het kan voorkomen dat er dan twee partijen hetzelfde doel hebben, maar langs elkaar heen werken. Afgesproken is dat er meer contact zal moeten zijn tussen de verenigingsadviseur en de lokale scheidsrechtersvereniging over eventuele samenwerking als het gaat om de clubarbitrage. Op die manier kunnen we elkaar versterken. Veilig sportklimaat De KNVB blijft zich inzetten om een veiliger sportklimaat te creëren. Er zijn reglementswijzigingen in de maak waardoor de KNVB ook daadwerkelijk kan ingrijpen bij verenigingen waar vaak problemen plaatsvinden. Het wordt verenigingen dan verplicht om mee te werken aan een programma om het klimaat te verbeteren. De COVS ziet dit als een positieve ontwikkeling. Op deze manier blijft het niet vrijblijvend voor voetbalverenigingen om aandacht aan een veilig sportklimaat te besteden. Er zijn twee rapporten gemaakt in opdracht van de KNVB over de invoering van de spelerspascontrole en de 10-minutenstraf. De onderzoekers die de rapporten hebben samengesteld doen verschillende aanbevelingen. Kern van de zaak is dat de invoering van de spelerspascontrole en de 10-minutenstraf een positief effect hebben, maar dat er kleine zaken verbeterd kunnen worden. De KNVB beraadt zich over de aanbevelingen en de manier waarop hier invulling aan wordt gegeven. De COVS dringt aan op een helder communicatie over dit proces vanuit de KNVB, zodat scheidsrechters weten wat de effecten zijn van de maatregelen. Afgesproken is dat het aan de KNVB is om hier verder over te communiceren,

14 het VCN heeft inzage in de rapporten gehad, maar die rapporten zijn niet bestemd voor publicatie. Dat zal de KNVB op een andere manier doen. Arbitrage landelijke divisie De arbitrage in de landelijke divisie zal voor rekening komen van een nieuw te vormen groep scheidsrechters. Deze groep bestaat voor een deel uit scheidsrechters uit de masterclass BV en voor een deel uit scheidsrechters die nu op de landelijke lijst staan. Op de bijeenkomst voor scheidsrechters van de landelijke lijst zijn de scheidsrechters geïnformeerd over de procedure die gevolgd zal worden bij de samenstelling van de nieuwe groep scheidsrechters. Het VCN kan zich vinden in deze werkwijze. Communicatiemiddelen De KNVB verbiedt het gebruik van communicatiemiddelen in officiële wedstrijden van de KNVB. Eerder kwamen er ook geluiden vanuit de KNVB dat dit ook in oefenwedstrijden niet zou zijn toegestaan. Nu laat de KNVB een iets genuanceerder geluid horen. Hoewel er wel kanttekeningen te maken zijn, heeft de KNVB er geen bezwaar tegen als scheidsrechtersverenigingen in oefenwedstrijden een coach in verbinding laten staan met een scheidsrechter via bijvoorbeeld een headset. Wel is het voor de KNVB van belang dat er duidelijke afspraken zijn met beide elftallen en dat het heel duidelijk moet zijn dat het de scheidsrechter is en blijft die de beslissingen neemt. Ook is het van belang dat de coach weet wat er van hem/haar verwacht wordt. De COVS onderschrijft die kanttekeningen, maar ziet wel mogelijkheden om hier meer mee te gaan doen. Op verschillende plekken in het land reageren scheidsrechters heel positief als ze op deze manier begeleiding krijgen van de scheidsrechtersvereniging. Met name jeugdige scheidsrechters kun je op deze manier veel bagage meegeven. Gebruik COVS-accommodaties bij KNVB-activiteiten Vanuit verschillende districten is bij het VCN aangegeven dat voor bijvoorbeeld de themabijeenkomsten, de COVS-accommodaties niet meer gebruikt worden door de KNVB. Het VCN heeft in dit overleg navraag gedaan naar de reden. De KNVB geeft een aantal redenen aan: sommige accommodaties zijn te klein voor de activiteiten, in sommige gevallen is de huur die gevraagd wordt door een scheidsrechtersvereniging veel hoger dan het bedrag (soms gratis) dat een voetbalvereniging vraagt en de KNVB heeft soms contractuele verplichtingen met een vereniging waar een regionaal steunpunt wordt opgezet over het gebruik van die accommodatie. Het VCN heeft er moeite mee dat hier dan zo matig over wordt gecommuniceerd. Verschillende scheidsrechtersverenigingen zouden best bereid

15 zijn om minder/geen huur te vragen. Uitgangspunt zou toch moeten zijn dat waar mogelijk, scheidsrechtersbijeenkomsten van de KNVB bij de scheidsrechtersverenigingen worden georganiseerd. De KNVB zegt toe dit nog eens onder de aandacht te brengen in de districten. Wordt vervolgd. Fair Play Verschillende COVS-verenigingen liepen er tegenaan dat de KNVB niet langer de gegevens over de behaalde kaarten (en 10-minutenstraffen) wil delen met COVSverenigingen. De COVS-verenigingen gebruiken deze gegevens voor het maken van een Fair Play klassement. De KNVB geeft nu aan dat dit te maken heeft met het feit dat ze niet zomaar informatie met derden kan delen. Waarom dit in het verleden wél kon, is niet helemaal duidelijk. Het VCN is van mening dat juist als de KNVB ook de verenigingen wil ondersteunen die op een goede manier met het veilig sportklimaat bezig zijn, een fair play klassement daar goed aan kan bijdragen. Op aandringen van het VCN gaat de KNVB gelukkig toch nog eens nadenken over de vraag of de gegevens niet alsnog verstrekt kunnen worden aan de COVS voor het maken van de Fair Play klassementen. Daarbij zal dus ook naar de juridische kant gekeken worden. Het VCN wacht de reactie van de KNVB af. Website Heeft u de nieuwe vormgeving van al gezien? Achter de schermen wordt druk gewerkt aan de vernieuwing van de website. De nieuwe lay-out is het eerste dat ook voor de schermen zichtbaar is. De volgende stap is dat er kritisch gekeken gaat worden naar alle documenten op de site. Sommige daarvan zijn verouderd en moeten dus vervangen worden. Ook moet het makkelijker worden om de documenten te vinden op de website. Direct onder de openingsfoto staan nu vier icoontjes op de site. Op dit moment linken die icoontjes door naar noodnummer KNVB, verenigingen, spelregels en informatie. Dit is een keuze die niet definitief hoeft te zijn. De vraag van onze webmaster, Ed van Leeuwen, is dan ook: wat zou u graag achter één van deze icoontjes willen zien? Laat het ons weten: lci@covs.nl. Wist u trouwens dat de LCS al enkele maanden wekelijks een nieuwe spelregelvraag op de site zet? Aan het einde van de maand worden vervolgens de goede antwoorden met een uitgebreide toelichting op de spelregels gegeven. Heel leerzaam, dus doe vooral mee!

16 Kerstwens: De SMO wenst al haar leden een warm, liefdevol, sportief maar vooral een gezond 2016 toe. Quote: Kijk naar wat je hebt en kijk niet naar wat je niet hebt

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN. Voorwoord: Wedstrijdbal:

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN. Voorwoord: Wedstrijdbal: SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Eddy Spraakman Tel: 0522-242444 Email: e.spraakman@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Benny Miggels Tel: 0522-464202 Email: b.miggels@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Eddy Spraakman Tel: 0522-242444 Email: e.spraakman@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Benny Miggels Tel: 0522-464202 Email: b.miggels@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

2012 Jeugdscheidsrechters v.v. Acht Versie: 2012 Jeugdscheidsrechters v.v.acht 2012 v.1.0 Pagina 1

2012 Jeugdscheidsrechters v.v. Acht Versie: 2012 Jeugdscheidsrechters v.v.acht 2012 v.1.0 Pagina 1 Jeugdscheidsrechters v.v. Acht Versie: 2012 Jeugdscheidsrechters v.v.acht 2012 v.1.0 Pagina 1 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatie en structuur 4. Scheidsrechterscommissie 5. Profielschets

Nadere informatie

Arbitrageplan Olympia 60

Arbitrageplan Olympia 60 Arbitrageplan Olympia 60 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatiestructuur 4. Taken arbitragecommissie 5. Profielschets verenigingsscheidsrechter 6. Organisatie rond wedstrijden 7. Werving,

Nadere informatie

VOETBALVERENIGING RKDSV 2015/2016. Arbitrageplan

VOETBALVERENIGING RKDSV 2015/2016. Arbitrageplan VOETBALVERENIGING RKDSV 2015/2016 Arbitrageplan RKDSV 1. Inleiding Het imago van een scheidsrechter is belangrijk en zijn autoriteit wordt zowel door spelers, trainers, bestuurders en toeschouwers regelmatig

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Vice-voorzitter: Benny Miggels Tel: 0522-464202 Email: b.miggels@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Benny Miggels Tel: 0522-464202 Email: b.miggels@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Jan Gerbers Tel: 06-22699574 Email: jan.gerbers@ziggo.nl Penningmeester: Marcel Huisman Tel: 06-42808880 Email: huismanm47@gmail.com

Nadere informatie

KNVB DE FLUITFLITS 2014/ 15 29/1/2015

KNVB DE FLUITFLITS 2014/ 15 29/1/2015 29/1/2015 Langs De Lijn Tip: bij het invullen van de digitale strafcode(s) en vragenlijst na opslaan gaarne bevestigen zodat deze definitief kan worden verstuurd naar de afdeling Tuchtzaken! Tip: Raadpleeg

Nadere informatie

Arbitrageplan HSC 28

Arbitrageplan HSC 28 Arbitrageplan HSC 28 Heerle, 20 september 2013 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatie en structuur 4. Profielschets verenigingscheidsrechter 5. Organisatie rond wedstrijden 6. Werving

Nadere informatie

Dit is een beknopte weergave van het arbitrageplan. Klik hier voor de volledige versie.

Dit is een beknopte weergave van het arbitrageplan. Klik hier voor de volledige versie. (Samenvatting) Inleiding HHC Hardenberg is een vereniging met veel actieve voetballers en vrijwilligers en heeft de beschikking over een prachtig complex. Noem het maar gerust een bedrijf waar dagelijks

Nadere informatie

Bijlage 4: Scheidsrechterplan VVR-jeugd. Inhoudsopgave:

Bijlage 4: Scheidsrechterplan VVR-jeugd. Inhoudsopgave: Bijlage 4: Scheidsrechterplan VVR-jeugd Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatie en structuur 4. Profielschets verenigingscheidsrechter 5. Organisatie rond wedstrijden 6. Werving, selectie

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

BIJEENKOMST CLUSTER CLUBS REGIO NIJMEGEN SC WOEZIK,

BIJEENKOMST CLUSTER CLUBS REGIO NIJMEGEN SC WOEZIK, BIJEENKOMST CLUSTER CLUBS REGIO NIJMEGEN SC WOEZIK, 31-10-2018 BIJEENKOMST CLUSTER REGIO NIJMEGEN AGENDA Opening (19.00 uur) Competitie 8 tegen 8 - Aanloop naar competitie start seizoen 2018-2019 - Ervaringen

Nadere informatie

Arbitrageplan. Respect voor de Arbitrage. Bijlage Technisch beleidsplan Olympia 28

Arbitrageplan. Respect voor de Arbitrage. Bijlage Technisch beleidsplan Olympia 28 Arbitrageplan Respect voor de Arbitrage Bijlage Technisch beleidsplan Olympia 28 1 Inhoud Wijzigingshistorie... 3 Voorwoord... 3 Inleiding... 3 Respect... 3 Doel arbitrageplan... 4 De organisatie van de

Nadere informatie

Arbitrageplan Rkvvm-Sibbe

Arbitrageplan Rkvvm-Sibbe Arbitrageplan Rkvvm-Sibbe Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatie en structuur 4. Scheidsrechterscoördinatoren 5. Profielschets verenigingsscheidsrechter 6. Organisatie rond wedstrijden

Nadere informatie

Teamleidersmap. FC Blauw-Wit Amsterdam

Teamleidersmap. FC Blauw-Wit Amsterdam Teamleidersmap FC Blauw-Wit Amsterdam Teamleider bij FC Blauw-Wit Amsterdam FC Blauw-Wit Amsterdam streeft naar het ontplooien van talenten en het verbinden van mensen uit Amsterdam die plezier hebben

Nadere informatie

Arbitrageplan v.v. MOC

Arbitrageplan v.v. MOC Arbitrageplan v.v. MOC Inhoudsopgave: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Inleiding Doelstelling van het arbitrageplan Organisatie en structuur Profielschets verenigingscheidsrechter Organisatie rond wedstrijden

Nadere informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2016 / 2017

Achterhoek Cup ; seizoen 2016 / 2017 Achterhoek Cup ; seizoen 2016 / 2017 Agenda - Voorstellen SDO Achterhoek Cup Commissie - Uitreiking Fair Play Cup ; seizoen 2015 / 2016 - Belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de vorige editie - Programma

Nadere informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2017 / 2018 Informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2017 / 2018 Informatie Achterhoek Cup ; seizoen 2017 / 2018 Informatie Agenda - Voorstellen SDO Achterhoek Cup Commissie - Uitreiking Fair Play Cup ; seizoen 2016 / 2017 - Loting Achterhoek Cup seizoen 2017 / 2018 - Belangrijkste

Nadere informatie

editie 7, september 2016

editie 7, september 2016 digitale Clubkrant editie 7, september 2016 Voorzitter aan het woord Na alle voorbereidingen is nu eindelijk de competitie begonnen. Dit is waar het om gaat. Na drie competitie-loze maanden weer aan de

Nadere informatie

Nieuwe piramide in 2016/ 17

Nieuwe piramide in 2016/ 17 Nieuwe piramide in 2016/ 17 In het seizoen 2016/ 17 komt er tussen de Jupiler League en de Topklasse een landelijke divisie. De voetbalpiramide gaat hierdoor behoorlijk veranderen. Eén van de uitgangspunten

Nadere informatie

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures.

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures. In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures 1 Voorwoord: Hier is al weer de derde nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018.

Nadere informatie

Beleidsplan Arbitrage

Beleidsplan Arbitrage 2014-2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling van het plan 4 3. Organisatie en structuur 5 4. Profielschets verenigingsscheidsrechter 6 5. Organisatie wedstrijddagen 7 6. Werving, selectie en

Nadere informatie

PROTOCOL VRIENDSCHAPPELIJKE WEDSTRIJDEN EN TOERNOOIEN COVS/KNVB

PROTOCOL VRIENDSCHAPPELIJKE WEDSTRIJDEN EN TOERNOOIEN COVS/KNVB PROTOCOL VRIENDSCHAPPELIJKE WEDSTRIJDEN EN TOERNOOIEN COVS/KNVB Toelichting Het protocol komt voort uit de problemen die er de afgelopen seizoenen zijn geweest bij het aanstellen van vriendschappelijke

Nadere informatie

DeAftrap Clubblad van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. Speciale uitgave, september 2017

DeAftrap   Clubblad van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. Speciale uitgave, september 2017 DeAftrap Speciale uitgave, september 2017 Clubblad van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken WWW.COVSGRONINGEN.NL De Aftrap is het cluborgaan van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en

Nadere informatie

VERENIGINGSSCHEIDSRECHTER VELDVOETBAL AANKONDIGING SEIZOEN 2018/ 19

VERENIGINGSSCHEIDSRECHTER VELDVOETBAL AANKONDIGING SEIZOEN 2018/ 19 VERENIGINGSSCHEIDSRECHTER VELDVOETBAL AANKONDIGING SEIZOEN 2018/ 19 Lijkt het je leuk voetbalwedstrijden in goede banen te leiden en denk je over voldoende leidinggevende capaciteiten te beschikken? Dan

Nadere informatie

CENTRALE ORGANISATIE VAN VOETBAL SCHEIDSRECHTERS

CENTRALE ORGANISATIE VAN VOETBAL SCHEIDSRECHTERS CENTRALE ORGANISATIE VAN VOETBAL SCHEIDSRECHTERS Agenda Jaarlijkse Algemene Vergadering 2017 Datum : Zaterdag 25 maart 2017 Aanvang : 10:00 uur Locatie : Hotel De Biltsche Hoek, De Holle Bilt, 3732 HM

Nadere informatie

GijPo BV INTERNATIONALE 09-TOERNOOI VV TRICHT

GijPo BV INTERNATIONALE 09-TOERNOOI VV TRICHT VERSLAG VAN HET (1): GijPo BV INTERNATIONALE 09-TOERNOOI VV TRICHT Wat 8 jaar geleden begon als een experiment is inmiddels uitgegroeid tot het evenement van van de gemeente Geldermalsen!!! Ploegen uit

Nadere informatie

Scheidsrechtersplan. RKVV Bergeijk seizoen 2013 2014

Scheidsrechtersplan. RKVV Bergeijk seizoen 2013 2014 Scheidsrechtersplan RKVV Bergeijk seizoen 2013 2014 Versie sept. 2013 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 3 DOELSTELLINGEN... 4 UITGANGSPUNTEN... 5 Jeugdafdeling... 5 Seniorenafdeling... 5 ORGANISATIE... 6 WERVING...

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Eddy Spraakman Tel: 0522-242444 Email: e.spraakman@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

Nieuwsbrief MHCU. November 2017

Nieuwsbrief MHCU. November 2017 Nieuwsbrief MHCU November 2017 Van de penningmeester De afgelopen weken, maanden en jaren blijkt dat niet alleen MHCU maar ook andere verenigingen en stichtingen moeite hebben met het vinden van vrijwilligers.

Nadere informatie

ARBITRAGE BELEIDSPLAN

ARBITRAGE BELEIDSPLAN ARBITRAGE BELEIDSPLAN C.K.V. Tweemaal Zes 2017-2021 Inhoudsopgave 1. INLEIDING 3 1.1. HUIDIGE BEZETTING ARBITRAGE TZ 3 1.2. SANCTIES VAN KNKV 4 1.3. OVERWEGINGEN BIJ BELEID 4 1.4. HOOFDLIJNEN ARBITRAGEBELEID

Nadere informatie

Nieuwe piramide in 2016/ 17

Nieuwe piramide in 2016/ 17 Nieuwe piramide in 2016/ 17 In het seizoen 2016/ 17 komt er tussen de Jupiler League en de Topklasse een landelijke divisie. De voetbalpiramide gaat hierdoor behoorlijk veranderen. Eén van de uitgangspunten

Nadere informatie

Contractverlenging in december is een teken van vertrouwen tussen club en trainer

Contractverlenging in december is een teken van vertrouwen tussen club en trainer Marcel Dekker jeugdtrainer bij Wijhe 92 Contractverlenging in december is een teken van vertrouwen tussen club en trainer Ook in het seizoen 2013-2014 is Marcel Dekker als jeugdtrainer aan Wijhe 92 verbonden.

Nadere informatie

Jaarverslag secretaris Scheidsrechters Vereniging IJmond 2014

Jaarverslag secretaris Scheidsrechters Vereniging IJmond 2014 Jaarverslag secretaris Scheidsrechters Vereniging IJmond 2014 ~ 1 ~ Inhoud Voorwoord blz. 3 Informatie omtrent leden IJmond blz. 4 Aanmelding nieuwe leden blz. 4 Opzeggingen lidmaatschap blz. 4 Promotie

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68 Het reglement is ontworpen door het bestuur in 2012 en is goedgekeurd door de leden op de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2012. Het reglement

Nadere informatie

Arbitrageplan. Jumping Giants. Basketbalvereniging Jumping Giants te Nederweert

Arbitrageplan. Jumping Giants. Basketbalvereniging Jumping Giants te Nederweert Arbitrageplan Jumping Giants Basketbalvereniging Jumping Giants te Nederweert Inhoudsopgave Doel... 2 Beleid... 3 Eisen van de basketbalbond... 3 Opleiding... 4 Inhoud cursussen... 4 Tafelcursus... 4 BS1

Nadere informatie

Oproep van de redactie

Oproep van de redactie Subscribe Past Issues Translate Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en omstreken - editie oktober 2018 Oproep van de redactie De input voor de nieuwsbrief is op dit moment minimaal. Via deze weg een oproep

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KIDSCLUB GO AHEAD EAGLES JANUARI 2019

NIEUWSBRIEF KIDSCLUB GO AHEAD EAGLES JANUARI 2019 NIEUWSBRIEF KIDSCLUB GO AHEAD EAGLES JANUARI 2019 De nieuwe Kidsclub van Go Ahead Eagles is vorig seizoen ontstaan door het samenvoegen van de Go Kids Club en juniorclub Kowet4You. De Kidsclub is voor

Nadere informatie

KNVB ONDERSCHEIDINGEN. Editie : Juli 2018

KNVB ONDERSCHEIDINGEN. Editie : Juli 2018 KNVB ONDERSCHEIDINGEN Editie : Juli 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Aanvragen KNVB onderscheiding... 3 3. Criteria KNVB onderscheidingen... 3 4. De stappen na de toekenning... 5 5. Honorering door

Nadere informatie

Nieuwsbrief zwemvereniging Becha

Nieuwsbrief zwemvereniging Becha NUMMER 6 Nieuwsbrief zwemvereniging Becha Augustus 2013 6 e editie Woordje van de voorzitter. In dit nummer 1 Woordje van de voorzitter 2 Nieuwe hoofd trainer 3 Even voorstellen Carla Notermans 4 De laatste

Nadere informatie

Arbitragebeleid Achilles 1894

Arbitragebeleid Achilles 1894 Arbitragebeleid Achilles 1894 Ilja van der Heide Inleiding. Achilles 1894 wil op sportief gebied graag hogerop. Daar hoort ook een goed en duidelijk scheidsrechters beleid bij. In dit document wil ik een

Nadere informatie

Arbitrageplan BSV Boeimeer

Arbitrageplan BSV Boeimeer Arbitrageplan BSV Boeimeer Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatie en structuur 4. Scheidsrechterscommissie 5. Profielschets vereniging scheidsrechter 6. Organisatie rond wedstrijden

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERSOPLEIDING VELDVOETBAL III AANKONDIGING SEIZOEN 2018/ 19

SCHEIDSRECHTERSOPLEIDING VELDVOETBAL III AANKONDIGING SEIZOEN 2018/ 19 SCHEIDSRECHTERSOPLEIDING VELDVOETBAL III AANKONDIGING SEIZOEN 2018/ 19 Lijkt het je leuk voetbalwedstrijden voor de KNVB in goede banen te leiden en ben je representatief, communicatief vaardig, heb je

Nadere informatie

ARBITRAGEPLAN. vv R.W.B. Versie 0.2 Maart 2013

ARBITRAGEPLAN. vv R.W.B. Versie 0.2 Maart 2013 ARBITRAGEPLAN vv R.W.B. Versie 0.2 Maart 2013 1 Inhoudsopgave: 1. Inleiding.... 3 2. Doelstelling.... 4 3. Organisatie en Structuur.... 5 4. Samenwerking met andere clubs.... 6 5. Scheidsrechter coördinator....

Nadere informatie

Onderzoek POD en Sport

Onderzoek POD en Sport 2015 Onderzoek POD en Sport Inhoud Inleiding... 2 Conclusie... 3 Aanbevelingen... 6 Het bestuur... 7 Jeugdtrainers... 8 Jeugdleden... 9 Vrijwilligers... 10 Ouders... 11 Resultaten... 12 1 Inleiding Het

Nadere informatie

De Nieuwe Band Extra

De Nieuwe Band Extra De Nieuwe Band Extra Ook tijdens het seizoen 2010-2011 zal er weer Wodanseck-hout te koop zijn. Net zoals de afgelopen jaren zal dit hout met liefde en plezier door de Wodanseck-leden gezaagd, gehakt,

Nadere informatie

Voorwoord. Beste voetbalvrienden,

Voorwoord. Beste voetbalvrienden, Voorwoord Beste voetbalvrienden, Van harte welkom bij DZC 68, op ons mooie Sportpark Zuid in Doetinchem. Wij zijn blij dat jullie allen aan het toernooi meedoen. Het speelschema vind je als aparte bijlage.

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Zomer 2016 VAN DE VOORZITTER. Sportieve groet, Karen Langevoort Voorzitter MHC Steenwijk

Zomer 2016 VAN DE VOORZITTER. Sportieve groet, Karen Langevoort Voorzitter MHC Steenwijk Zomer 2016 VAN DE VOORZITTER Dag allemaal! Het seizoen loopt al weer ten einde. De spannendste dagen van het seizoen kwamen eind juni; fantastisch dat onze dames 1 de enige wildcard bemachtigden voor de

Nadere informatie

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Communicatieplan R.K.V.V. St. Odiliënberg www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Inhoud: 1. Inleiding... 3 2. Doelgroepen... 4 3. Communicatiemiddelen... 5 4. Interne en externe

Nadere informatie

Voetbal Vereniging Peize

Voetbal Vereniging Peize Voetbal Vereniging Peize Communicatieplan Juni 2012 1 INHOUD 1 Inleiding 3 2 Waarom een communicatieplan 3 3 Doelgroepen 4 4 Hoofdactiviteit per doelgroep 5 5 Verantwoordelijkheden 6 6 Communicatiemiddelen

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE

RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE Organisatie RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE INHOUDSOPGAVE Inleiding Stap 5 Organisatie 5.1 Stap 5 A Aanwijzen verenigingsscheidsrechters

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Arbitrageplan DSVP. Doelstellingen en aanpak. Scheidsrechterscommissie DSVP Versie: 29 maart 2012 Versie 1.0

Arbitrageplan DSVP. Doelstellingen en aanpak. Scheidsrechterscommissie DSVP Versie: 29 maart 2012 Versie 1.0 Arbitrageplan DSVP Doelstellingen en aanpak Scheidsrechterscommissie DSVP Versie: 29 maart 2012 Versie 1.0 1 Inhoud 1.Inleiding... 3 2.Doelstellingen... 4 3.Werving en selectie... 5 4.Opleiding en begeleiding...

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 3, 2018/2019

Nieuwsbrief Nr. 3, 2018/2019 Via deze nieuwsbrief willen we jullie informeren over de huidige stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen. Belangrijke Data December 5 wel jeugdtraining geen seniorentraining! 12 trekking Grote Club Actie

Nadere informatie

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 CONCEPT Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 JEUGDBESTUUR sv ENTER November 2012 Binden en Groeien Jeugdbestuur sv Enter 1 Inleiding Recent heeft

Nadere informatie

OFW D1 NIEUWS. Aangezien er nogal wat te melden is, doe ik het op deze manier. Namens de club het volgende:

OFW D1 NIEUWS. Aangezien er nogal wat te melden is, doe ik het op deze manier. Namens de club het volgende: OFW D1 NIEUWS Hallo allemaal, Aangezien er nogal wat te melden is, doe ik het op deze manier. Namens de club het volgende: Algemene Ledenvergadering Old Forward Hierbij nodigen wij de leden uit voor het

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA In dit boekje vind je alle informatie over RKVV wilhelmina WELKOM BIJ de kanaries Fijn dat je gekozen hebt voor RKVV Wilhelmina. Onze voetbalvereniging bestaat al sinds 1897

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF No 2 November 2012

NIEUWSBRIEF No 2 November 2012 NIEUWSBRIEF No 2 November 2012! SAMENWERKINGSCLUSTER SCKlarenbeek VVVoorst SV Wilp SV Cupa t.b.v. meidenvoetbal SC Klarenbeek, VV Voorst, SV Cupa en SV Wilp zetten zich in om het meidenen meisjesvoetbal

Nadere informatie

Arbitrageplan vvsbc. 1. Vergoedingen aan scheidsrechters

Arbitrageplan vvsbc. 1. Vergoedingen aan scheidsrechters Arbitrageplan vvsbc Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatie en structuur 4. Scheidsrechterscommissie 5. Profielschets verenigingscheidsrechter 6. Organisatie rond wedstrijden 7. Werving,

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o.

Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. Samenstelling bestuur S.Z.O. per 26 maart 2018 Documentnummer: SZO/JL/2018 102. Commissaris 2 10-11-1970 E.J.H. de Gier, Scoutingpad 7, 8256 HC Biddinghuizen, Portefeuillehouder

Nadere informatie

Gerrit Oonk benoemd tot Erelid van de Scheidsrechtersvereniging Winterswijk en Omstreken. Onze nieuwe secretaris, Bryan van Leeuwen.

Gerrit Oonk benoemd tot Erelid van de Scheidsrechtersvereniging Winterswijk en Omstreken. Onze nieuwe secretaris, Bryan van Leeuwen. Onze nieuwe secretaris, Bryan van Leeuwen. Tijdens de jaarvergadering werd als opvolger van Jos Helmink de heer Bryan van Leeuwen gekozen tot secretaris. Bryan fluit sinds een klein jaar in de K.N.V.B.,

Nadere informatie

RAPPORTAGE SUPPORTERS ENQUETE. November 2016

RAPPORTAGE SUPPORTERS ENQUETE. November 2016 RAPPORTAGE SUPPORTERS ENQUETE November 2016 ACHTERGROND EN AANLEIDING De enquête is opgesteld in lijn met de gesprekken die gevoerd worden met stakeholders (waar supporters er dus een van is). In deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Het seizoen 2018-2019 nadert het einde. Inmiddels zijn wij als jongste jeugdcommissie volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De komende weken gaan

Nadere informatie

19 mei nr. 7. VAN DE SCHOOLLEIDING De nieuwe website. Studiedag na de Pinksteren RENOVATIE VAN HET VSO

19 mei nr. 7. VAN DE SCHOOLLEIDING De nieuwe website. Studiedag na de Pinksteren RENOVATIE VAN HET VSO 19 mei 2017 nr. 7 VAN DE SCHOOLLEIDING De nieuwe website Hebt u onze nieuwe website al bezocht? Nee? Dan raad ik u aan om dit snel te doen! Het is hetzelfde website-adres: www.dewingerdnunspeet.nl De nieuwe

Nadere informatie

Jouw stem, onze invloed

Jouw stem, onze invloed Wat is het beste voor alle cliënten van LIMOR en hoe bereiken we dat? Dat is waarmee wij ons als Centrale Cliëntenraad van LIMOR altijd bezighouden. In 2017 hebben we ons weer vol overtuiging ingezet om

Nadere informatie

Sport & Respect bij MvR

Sport & Respect bij MvR Sport & Respect bij MvR Voetbal is een fantastische sport, waar miljoenen mensen in Nederland van genieten. Met zijn allen dragen we de verantwoordelijkheid om te zorgen dat iedereen op een prettige en

Nadere informatie

UEFA B VOOR (EX-) CONTRACTSPELERS AANKONDIGING TRAINER-COACH OPLEIDING

UEFA B VOOR (EX-) CONTRACTSPELERS AANKONDIGING TRAINER-COACH OPLEIDING UEFA B VOOR (EX-) CONTRACTSPELERS AANKONDIGING TRAINER-COACH OPLEIDING 2018-2019 Binnen het voetbal zijn in de verschillende competities veel teams actief. Elk van deze teams vraagt om de juiste trainer-coach.

Nadere informatie

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier!

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Mededelingen 2 Open trainingen........................................ 2 Inspiratieavond

Nadere informatie

Jaarverslag veldvoetbal seizoen 2013 / 2014

Jaarverslag veldvoetbal seizoen 2013 / 2014 Jaarverslag veldvoetbal seizoen 2013 / 2014 Inleiding: Met dit jaarverslag seizoen 2013/2014 trachten wij een beeld te schetsen van de ontwikkelingen binnen de afdeling veldvoetbal van SV Koedijk, in het

Nadere informatie

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen.

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Daar heb ik ook mijn scheidsrechterskaartgehaald en

Nadere informatie

Arbitrageplan SV Hilvaria. november 2015

Arbitrageplan SV Hilvaria. november 2015 Arbitrageplan SV Hilvaria november 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 4 3. Normen en waarden 5 4. Organogram en structuur 6 5. Organisatie 7 6. Werving, selectie en behoud 8

Nadere informatie

Scheidsrechters beleid vv. A.S.W.H. Inhoudsopgave

Scheidsrechters beleid vv. A.S.W.H. Inhoudsopgave Scheidsrechters beleid vv. A.S.W.H. Inhoudsopgave - Inleiding - Doelstelling scheidsrechters beleid - Organisatie en structuur - Voorwaarden verenigingsscheidsrechter - Wedstrijdvoorbereiding - Werving,

Nadere informatie

Heb je nog leuke foto s voor de niewsbrief of website? Stuur deze dan met een korte beschrijving naar

Heb je nog leuke foto s voor de niewsbrief of website? Stuur deze dan met een korte beschrijving naar TVC Breda, NIEUWSBRIEF nr. 1, februari 2017 Beste jeugdleden van TVC Breda, De winter is ver voorbij, de feestneus kan uit de kast. Bij TVC is dit het moment om te gaan denken aan het volgende seizoen.

Nadere informatie

Voorwoord. Tot nu toe. Wedstrijden. Nieuwsbrief skeeler vereniging Oldebroek

Voorwoord. Tot nu toe. Wedstrijden. Nieuwsbrief skeeler vereniging Oldebroek Voorwoord Inmiddels is het seizoen in volle gang en zijn we zelfs al bijna aan een tussenstop toe. Van 24 juli tot en met 21 augustus zullen de clubtraining stil liggen om er daarna weer volop tegenaan

Nadere informatie

Seizoen 2015-2016. COVS HZO Drenthe. Onderwerp: Wijziging bestuurssamenstelling. COVS HZO Drenthe. Onderwerp: Uitnodiging KNVB Themabijeenkomst

Seizoen 2015-2016. COVS HZO Drenthe. Onderwerp: Wijziging bestuurssamenstelling. COVS HZO Drenthe. Onderwerp: Uitnodiging KNVB Themabijeenkomst September 2015 Nieuwsbrief Seizoen 2015-2016 Onderwerp: Wijziging bestuurssamenstelling voorzitter Edgar Voortman is per 1 september jl. aan de slag gegaan bij de KNVB als scheidsrechter coördinator van

Nadere informatie

Speech gegeven door de Voorzitter tijdens de Informatie avond.

Speech gegeven door de Voorzitter tijdens de Informatie avond. Speech gegeven door de Voorzitter tijdens de Informatie avond. Afgelopen vrijdagavond hebben wij als bestuur van Sportclub Franeker in een extra bestuursvergadering het besluit genomen om met ingang van

Nadere informatie

Beleidsvisie BCNieuwerkerk

Beleidsvisie BCNieuwerkerk Beleidsvisie BCNieuwerkerk 2017-2022 Missie Visie Beleid BCN 2017.Docx 17-04-2017 1/8 Doel... 3 Leeswijzer... 3 Missie... 3 Visie... 4 Beleid... 5 1. Bestendig:... 5 a. Financieel gezond en betaalbaar...

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

- 10 Gouden regels voor het ontvangen van scheidsrechters:

- 10 Gouden regels voor het ontvangen van scheidsrechters: 1 INHOUDSOPGAVE 1. Imago - 10 Gouden regels voor het ontvangen van scheidsrechters - Convenant sportiviteit en respect 2. Organisatie - Organogram - Scheidsrechters commissie - Functieomschrijvingen 3.

Nadere informatie

SPONSOR Boek RKAVV is altijd in beweging, ambitieus en mede daardoor kerngezond

SPONSOR Boek RKAVV is altijd in beweging, ambitieus en mede daardoor kerngezond SPONSORBoek RKAVV is altijd in beweging, ambitieus en mede daardoor kerngezond 2 Waarom dit sponsorboek? Als sponsor van RKAVV bent u een belangrijk onderdeel van onze prachtige club, die met ruim 850

Nadere informatie

Bossche ZwemVereniging

Bossche ZwemVereniging Bossche ZwemVereniging Februari 2015 Heb jij een nieuwtje voor de nieuwsbrief mail hem naar secretariaat@bzv.nl en wie weet staat hij volgende maand in deze nieuws brief. Onze nieuwsbrief Onze nieuwsbrief

Nadere informatie

Presentatie Harro Velthuis Algemeen Voorzitter vv SVI

Presentatie Harro Velthuis Algemeen Voorzitter vv SVI Presentatie Harro Velthuis Algemeen Voorzitter vv SVI Algemene Ledenvergadering v.v. SVI 1 Kengetallen SVI - Opgericht 1952 te Ittersum, 65 jaar - Komende vanuit de omni-vereniging SVI - 1974 verplaatst

Nadere informatie

No Distance. We make the difference. Hallo allemaal, Hartelijke groet, Team No Distance. Nieuwsbrief januari Uitje van de maand januari

No Distance. We make the difference. Hallo allemaal, Hartelijke groet, Team No Distance. Nieuwsbrief januari Uitje van de maand januari Nieuwsbrief januari 2017 Hallo allemaal, In deze nieuwsbrief een terugblik op het uitje van december, maar ook informatie over het uitje van de maand januari. Marianne zal zich voorstellen in deze nieuwsbrief.

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch

Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch Nieuwsbrief december 2016 Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch In deze Nieuwsbrief Eskil aan het woord Partners van... Movie night Stichting specsavers Sociale vaardingsheids training Vrijwilliger

Nadere informatie

Handleiding Slowpitch Softbal

Handleiding Slowpitch Softbal KNBSB Handleiding Slowpitch Softbal Een handleiding voor het opstarten van Slowpitch Softbal binnen uw honkbal- en softbalvereniging Corinne van de Griendt en Yaelle van Blanken 26-7-2017 Inhoud Wat is

Nadere informatie

Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4. Kick off Wist je dat? Club van 100 Nieuwe spelregels jeugd

Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4. Kick off Wist je dat? Club van 100 Nieuwe spelregels jeugd Easterlittens, oktober 2017 Beste vrienden van VV Oosterlittens, Het voetbalseizoen 2017-2018 is voor de meesten van jullie al weer begonnen. Enkele teams hebben de eerste bekerwedstrijden alweer gespeeld.

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEIDSPLAN. UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014

STRATEGISCH BELEIDSPLAN. UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014 Opgesteld: Versie nr. 12 STRATEGISCH BELEIDSPLAN UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014 STRATEGISCH PLAN UDI 19 Beter Bed INHOUDSOPGAVE: - INLEIDING - MISSIE - VISIE - DOELSTELLINGEN - TIJDSPAD / ACTIES

Nadere informatie

CONCEPT-VERSLAG. Scheidsrechtersvereniging Meppel e.o. (SMO).

CONCEPT-VERSLAG. Scheidsrechtersvereniging Meppel e.o. (SMO). CONCEPT-VERSLAG Bestuurlijk overleg van de Scheidsrechtersverenigingen Meppel e.o. (SMO), Nijverdal e.o. (SNO) en Zwolle e.o. (SZO) d.d. 17 oktober 2018 te Kampen. Aanwezig: Afwezig m.k.: J. (Jan) Gerbers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel!

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel! Nieuwsbrief 18 Beste leden, www.bcscarabee.nl w oord van de v o o r z itter In de laatste nieuwsbrief van dit seizoen een tevreden voorzitter. We kunnen terug kijken op een mooi jubileumjaar, waarin we

Nadere informatie