Nieuwsbrief 13 maart 2014, nr. 27

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief 13 maart 2014, nr. 27"

Transcriptie

1 Algemene informatie Project "Week van de Lentekriebels" Zoals u in de vorige Nieuwsbrief hebt kunnen lezen, starten we in de week van 17 maart met de gehele school met het project Week van de lentekriebels met als thema relaties en seksualiteit. De kinderen hebben vandaag een pakketje meegekregen met de lesoverzichten of werkbladen waar we in de lessen mee aan de slag gaan. Wij willen u adviseren om dit pakketje even samen door te nemen, zodat u en uw kind weten wat er in de lessen aan bod komt en om wellicht al het een en ander met uw kind op voorhand te bespreken. Op de site ibord/digilessen/ kunt u eventueel nog specifieker kijken wat er in de lessen aan bod komt. Mocht u nog vragen hebben, kunt u terecht bij de leerkracht(en) van uw kind. Anja Scheerens, contactpersoon Kijkmomenten Dit schooljaar willen we u nogmaals de gelegenheid bieden om een les in de klas van uw kind bij te wonen. De kijkmomenten zijn gepland in de week van 31 maart en 7 april. Als u hiervan gebruik wilt maken, kunt u zich inschrijven op de intekenlijst bij de klas van uw kind. Om een beeld te krijgen hoe u het inloopmoment heeft ervaren, willen we u wederom vragen om een evaluatieformulier in te vullen. Dit formulier krijgt u tijdens uw bezoek. Anja Scheerens Uitslag Cito Eindtoets groep Afgelopen maandag hebben we de resultaten van de Citoeindtoets ontvangen. We behaalden dit jaar de score Volgens de onderstaande beoordelingsnorm van de inspectie betekent dit een voldoende score. Onze score mogen we duiden als ruim voldoende, omdat de score valt tussen het gemiddelde en de bovengrens. Een prachtig resultaat waar we trots op zijn! Dit betekent dat onze leerlingen van groep 8 goed gepresteerd hebben. Een positief effect van geleverde inspanningen door leerlingen en het team in het kader van het opbrengstgericht werken. Gezien ook de scores van de afgelopen jaren, kunnen we spreken van een stabiele trend. (Voor de vergelijking zie de tabel in hfdst. 9.7 van de schoolgids op onze website.) School Sch. Score Onder Gemid Boven gr. De grens delde grens Meer school van de school hoef groep school groep groep BS De Meerhoef Norm inspectie: De eindresultaten als bovenstaande van een bepaald standaardscore: schooljaar zijn goed op of boven de bovengrens ligt; voldoende op of boven de ondergrens en onder de bovengrens ligt; onvoldoende onder de ondergrens ligt.

2 Wat betekent de score in vergelijking tot andere scholen? Cito gebruikt standaardscores om de resultaten op de toets van jaar tot jaar te kunnen vergelijken. De score wordt omgezet op een schaal van 501 en 550 met behulp van een formule die jaarlijks wordt aangepast op basis van de moeilijkheidsgraad van de toets. Op die manier kan de betekenis van de scores over een aantal jaren gelijk gehouden worden, terwijl de toetsen in moeilijkheid van jaar tot jaar enigszins kunnen verschillen. De meeste basisscholen verantwoorden zich over hun eindresultaten na acht jaar basisonderwijs met de Cito Eindtoets. Voor al deze scholen geldt met ingang van schooljaar 2011/2012 een nieuwe systematiek voor de beoordeling van de eindtoets. De aangepaste beoordelingssystematiek maakt voor alle scholen gebruik van de ongecorrigeerde - oftewel ruwe schoolscore. Bij het bepalen van de onder- en bovengrenzen van de eindresultaten houdt de inspectie rekening met de leerlingenpopulatie. De grenzen zijn afgeleid van het landelijk gemiddelde voor scholen met hetzelfde percentage gewichtenleerlingen. Bij het zgn. schoolgewicht (het percentage gewogen leerlingen van de hele school), is de opleiding van ouders de bepalende factor. Op basis van schoolscores van ongeveer zesduizend basisscholen uit de periode is de gemiddelde schoolscore berekend voor scholen met verschillende percentages gewogen leerlingen en behoort een school tot een vergelijkbare schoolgroep waaraan het resultaat gerelateerd wordt. BS De Meerhoef behoort op basis van het leerlinggewicht dit schooljaar tot schoolgroep 4. Elke school kan op basis van de schoolgroep zien waar ze staat ten opzichte van scholen met een vergelijkbare leerlingenpopulatie. Op basis hiervan kunnen scholen zichzelf betere doelen stellen voor hun leerresultaten. Directie Schoolraad Dinsdag 18 maart vergadert de Schoolraad om uur. Op de agenda staat o.a. terugkoppeling studiedag, analyse tussenresultaten en professionaliseringstraject. U bent van harte welkom om deze vergadering bij te wonen. Nikki de Jong, secretaris SR W4Kangoeroe rekenwedstrijd Elk jaar wordt in maart de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden in ruim 50 landen. De moeilijkheid loopt op van eenvoudig tot zeer moeilijk. In Nederland wordt de wedstrijd georganiseerd door de Stichting Wiskunde Kangoeroe en de Radboud Universiteit Nijmegen. De kangoeroe komt uit Australië en dat geldt ook voor de Kangoeroewedstrijd. In 1980 werd daar voor het eerst zo'n soort wedstrijd georganiseerd. Het gaat om verrassende vraagstukken die stuk voor stuk een vonkje creativiteit, een flits van inzicht, vragen. Vijf antwoorden per opgave zijn gegeven, één is er goed. De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze lastiger.

3 De Meerhoef doet dit jaar ook mee aan deze rekenwedstrijd! Leerlingen uit de groepen 6 t/m 8, die op rekengebied extra uitdaging aankunnen, doen mee aan de landelijke wedstrijd en leerlingen uit groep 3 t/m 5 doen mee aan de Meerhoef-wedstrijd. Op donderdag 20 maart vinden zowel de landelijke als onze eigen wedstrijd plaats. De leerlingen werken op die dag, op school, een uur aan hun opgaven. Uw kind heeft vandaag een brief meegekregen als hij/zij deelneemt aan deze wedstrijd. Wij wensen al onze deelnemers veel succes en zijn benieuwd naar hun ervaringen en natuurlijk ook naar de uitslag. De projectgroep rekenen Evenals wij, beveelt ook de burgemeester van Veldhoven deelname uiteraard van harte aan. Pauline van Asten Koningsdag sportdag 25 april Op vrijdag 25 april vieren veel scholen in Nederland Koningsdag: een sportdag met een gezond begin. Voordat de leerlingen aan de sportdag beginnen, gaan ze eerst met de hele school aan tafel voor een gezond en feestelijk ontbijt. Cruciaal om genoeg energie te krijgen om lekker te kunnen bewegen. De Meerhoef neemt ook deel aan deze sportieve dag! Jouw Slimste Idee Vandaag krijgen de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 een folder mee naar huis met informatie over deelname aan de wedstrijd Jouw Slimste Idee. Jouw Slimste Idee is een wedstrijd waaraan leerlingen individueel of als duo deel kunnen nemen. De leerlingen worden uitgedaagd een uitvinding te bedenken die ze handig, nuttig, goed of mooi vinden. De beste bedenkers maken kans deel te mogen nemen aan de finale in De Ondekfabriek. Als finalist word je geholpen door een coach. Voor de finalisten uit Veldhoven betekent dit dat burgemeester Mikkers de mogelijke coach zal zijn. Het project is mogelijk gemaakt door verschillende gemeentes uit de regio. Meer informatie vindt u op Op vrijdag 25 april worden de kinderen om 8.00 uur verwacht in hun eigen klas. Daar staat dan een heerlijk gezond ontbijt klaar. Indien de opvang van uw kind(eren) een probleem is op die ochtend, neem dan contact op met Estelle Swijghuisen (leerkracht groep 5) of Arissa van Goch (leerkracht groep 6). Deze sportdag is natuurlijk niet helemaal compleet zonder gepaste kleding. De kinderen kunnen voor deze dag oranje of rood-wit-blauw kleding aantrekken. Zorg wel dat het kleding is waar prettig en veilig in kan worden gesport.

4 Oproep hulpouders voor sportdag Wij zijn op zoek naar ouders die - mee kunnen helpen met het opbouwen van de sportdag op het Marvilde terrein (om 7.30u), - een groepje leerlingen willen begeleiden - de taak van scheidsrechter op zich willen nemen. Indien u komt helpen met opbouwen, is er v.a. 7.30u de mogelijkheid voor opvang van uw kind(eren) op school. Begeleiders worden niet ingedeeld bij een groepje waar hun eigen kind in zit. Heeft u interesse? Schrijf u dan vóór vrijdag 21 maart in op de lijsten die op de deur van het lokaal van uw kind hangen. Vergeet niet uw mailadres te vermelden. U kunt ook een mailtje sturen naar: a.vangoch@veldvest.nl. De reacties van de kinderen waren erg positief. Wij bedanken handbalvereniging Achilles 95 voor het verzorgen van deze gastlessen. De kinderen uit groep 1 t/m 5 mogen niet alleen naar huis. Zij moeten door hun ouders of begeleiders op het Marvildeterrein worden opgehaald bij hun leerkracht. Indien uw kind in groep 6, 7 of 8 zit, mag het alleen naar huis vanaf het Marvilde terrrein, maar alleen met uw schriftelijke toestemming. Indien uw kind op die dag geen gebruik zal maken van eventuele bso, graag zelf even de bso hierover inlichten. De sportdagcommissie Handbalclinic op de BS Meerhoef Ter kennismaking met handbal en/of als voorbereiding op het schoolhandbaltoernooi (zondag 6 april in de Heiberg), hebben de groepen 5 t/m 8 afgelopen dinsdag een gastles handbal gehad. Estelle Swijghuisen, contactpersoon sport Gevonden voorwerpen Van vrijdag t/m dinsdag liggen de gevonden voorwerpen uitgestald in de hal. Daarna gaan ze naar een goed doel. Marijke van Ekert, interieurverzorgster

5 Nieuws uit de clusters Groep 6, 6/7, 7 Verkiezingen We zijn afgelopen week hard aan de slag gegaan met ons project verkiezingen. Een aantal partijen wil zich graag voorstellen aan de school en deze stukjes vindt u als bijlage bij deze nieuwsbrief. Er hangen al diverse posters van de verschillende partijen in en om de school. A.s. dinsdagmiddag 18 maart gaan de kinderen campagne voeren. De groepen 4 t/m 8 mogen op 1 partij gaan stemmen op woensdag 19 maart. De actiepunten van de winnende partij worden meegenomen in de school en zij mogen een verrassende activiteit voor een middag organiseren. Leerkrachten groepen 6, 6/7, 7 Groep 8 Peanutbal Voor het peanutbaltoernooi zijn wij nog steeds op zoek naar ouders die ons op donderdag 22 en vrijdag 23 mei zouden kunnen helpen. Het gaat om het begeleiden van een team en de scores bijhouden. Tot nu toe komen wij nog 4 ouders te kort. Voor de donderdag 2 ouders in groep 8a en 1 in groep 8b. Voor de vrijdag zoeken we nog 1 ouder uit groep 8b. Aanmeldingen graag bij Linda van de Wiel of via de mail: linda.vandewiel@veldvest.nl Bijlage - Folder Jouw Slimste Idee - Partijen verkiezingen De Meerhoef - KiKa Kinderkampen Veldhoven

Nieuwsbrief 21 mei 2015 nr. 32

Nieuwsbrief 21 mei 2015 nr. 32 Algemene informatie Schoolraad Dinsdag 26 mei a.s. om 20.00 uur staat een vergadering van de Schoolraad gepland. Op de agenda staat onder meer: ontwikkelingen Passend onderwijs, schoolplan 2015-2019 en

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 9019 9 mei 2012 Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 25 april 2012, nr. WJZ/390987 (10201),

Nadere informatie

04 t/m 08 maart Carnavalsvakantie 20 maart Info-avond groepen 7 Entreetoets uur 21 maart Nieuwsbrief 14

04 t/m 08 maart Carnavalsvakantie 20 maart Info-avond groepen 7 Entreetoets uur 21 maart Nieuwsbrief 14 Nieuwsbrief 13 28 februari 2019 Belangrijke data: 04 t/m 08 maart Carnavalsvakantie 20 maart Info-avond groepen 7 Entreetoets 19.30-20.30 uur 21 maart Nieuwsbrief 14 Algemene informatie Social media en

Nadere informatie

De Kangoeroe is jarig

De Kangoeroe is jarig Martin Winkel Stichting Wiskunde Kangoeroe Radboud Universiteit Nijmegen De Kangoeroe is jarig De 25 e editie van de W4Kangoeroe wedstrijd Elk voorjaar doen over de hele wereld leerlingen op basisscholen

Nadere informatie

H 8 Cito Eindtoets 2014

H 8 Cito Eindtoets 2014 H 8 Cito Eindtoets 2014 De gemiddelde score van de Cito-eindtoets was voor onze school 534,0 Het landelijke gemiddelde was 534,4. (zie bijlage 1) De verwachte score op basis van de entreetoets in groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14. Algemene informatie. Belangrijke data:

Nieuwsbrief 14. Algemene informatie. Belangrijke data: Nieuwsbrief 14 21 maart 2019 Belangrijke data: 21 maart Kangoeroewedstrijd gr. 3 t/m 8 25 t/m 28 maart Oudergesprekken gr. 3 t/m 7 04 april Theoretisch VVN examen gr. 7 en 8 04 april Nieuwsbrief 15 09

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15. Belangrijke data: Algemene informatie: Eindcito. Koningsspelen. 17 mei 2018

Nieuwsbrief 15. Belangrijke data: Algemene informatie: Eindcito. Koningsspelen. 17 mei 2018 17 mei 2018 Belangrijke data: 18 mei Juffendag groep 1 en 2 21 mei 2 de Pinksterdag (alle kinderen vrij) 22 mei Calamiteitendag (alle kinderen vrij) 23 mei Juffendag groepen 8 23 en 24 mei Schoolfotograaf

Nadere informatie

INFO De Toverlaars. Agenda. Info 7 februari groep 2 vrij MAART. 1. Leerlingen vrij Studiedag APRIL. 4 t/m 8 Voorjaarsvakantie

INFO De Toverlaars. Agenda. Info 7 februari groep 2 vrij MAART. 1. Leerlingen vrij Studiedag APRIL. 4 t/m 8 Voorjaarsvakantie INFO De Toverlaars Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 detover- Info 7 februari 2019 Agenda MAART 1. Leerlingen vrij Studiedag 4 t/m 8 Voorjaarsvakantie 11 t/m 15 Controleweek hoofdluis 14.

Nadere informatie

Terugblik N I E U W S B R I E F. 23 januari 2019

Terugblik N I E U W S B R I E F. 23 januari 2019 NR 10 N I E U W S B R I E F 23 januari 2019 Terugblik En daar was de sneeuw..! Wat een pret hadden we in de pauzes! Belangrijke data 21 jan t/m 7 feb Afname cito groep 2 t/m 7 Vrijdag 8 februari Rapport

Nadere informatie

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 37 maandag 11 juni 2018

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 37 maandag 11 juni 2018 Nr. 37 maandag 11 juni 2018 Belangrijke data Dinsdag 12 juni: Tafeldiplomadag Dinsdag 12 juni: 20.00-21.30 uur MR vergadering locatie Vitruviusweg (wordt mogelijk verplaatst naar een latere datum) Vrijdag

Nadere informatie

Voor de groepen 1-2 is het schoolreisgeld 15,- per kind, voor de overige groepen is het schoolreisgeld 22,- per kind.

Voor de groepen 1-2 is het schoolreisgeld 15,- per kind, voor de overige groepen is het schoolreisgeld 22,- per kind. SCHOOLFOTOGRAAF Vorige week zijn de inlogkaarten van de schoolfotograaf uitgedeeld. Vergeet niet de foto van uw kind te bekijken. U heeft 10 dagen om te profiteren van de gratis groepsfotoactie. SCHOOLREIS

Nadere informatie

22 juni Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

22 juni Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Schooljaar: 2017-2018, nummer 14 Nieuwsbrief De Zon Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: Nieuws uit het team

Nadere informatie

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 Niet vergeten donderdag 5 februari Studiedag, alle kinderen vrij vrijdag 6 februari rapport mee naar huis, groep 3 t/m 8 dinsdag 10 februari rapportgesprekken groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 mei 2015 Nr 9

Nieuwsbrief 20 mei 2015 Nr 9 Nieuwsbrief 20 mei 2015 Nr 9 Gevonden voorwerpen Bij de conciërge liggen de gevonden voorwerpen. Deze kunnen tot en met volgende week opgehaald worden en daarna gaan ze weg. Schooluitje 23 juni 2015 Dinsdag

Nadere informatie

In dit nummer. Belangrijke data: Datum schoolreisje. Beste kinderen, ouders en verzorgers,

In dit nummer. Belangrijke data: Datum schoolreisje. Beste kinderen, ouders en verzorgers, 16 Maart 2018 nummer 12 In dit nummer Datum schoolreisje Extra vrije dagen Pasen PSV plaatjes Grote rekendag Kangeroewedstrijd Jarigen Belangrijke data: 22 maart inloop kleuters 30 maart goede vrijdag

Nadere informatie

Project golfkarton. Grote rekendag. Agenda. 11 mrt Afgelopen maandag is het schoolproject

Project golfkarton. Grote rekendag. Agenda. 11 mrt Afgelopen maandag is het schoolproject Agenda 16 mrt. Start lentekriebels groep 7 en 8 18 mrt. Open dag voor nieuwe ouders 19 mrt. Kangoeroewedstrijd gr.4- gr.8 23 mrt. Palmpaasstokken voorbereiding 25 mrt. Grote rekendag 29 mrt. Palmpasen

Nadere informatie

ANALYSE EN WAARDERINGEN VAN OPBRENGSTEN

ANALYSE EN WAARDERINGEN VAN OPBRENGSTEN ANALYSE EN WAARDERINGEN VAN OPBRENGSTEN PRIMAIR ONDERWIJS Utrecht, augustus 2014 ED4386458/2 ANALYSE EN WAARDERINGEN OPBRENGSTEN PO 1 1 ED4386458/2 ANALYSE EN WAARDERINGEN OPBRENGSTEN PO 2 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 40e jaargang nr. 17 Vrijdag Volgt u ons al!

NIEUWSBRIEF. 40e jaargang nr. 17 Vrijdag Volgt u ons al! NIEUWSBRIEF 40e jaargang nr. 17 Vrijdag 15-05-2017 Volgt u ons al! 25-06 Hemelvaart vrij 26-06 Vrij 29-05 t/m 02-06 Avondvierdaagse 02-06 Vrijdag Theater groep 1 t/m 4 04-06 Pinksteren 05-06 Tweede Pinksterdag,

Nadere informatie

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl 13 juni 2014 Abraham Kuyperplein 2 Amsterdam tel.: 5061980 www.tkoggeschip.nl BIJLAGE In de bijlage vindt u uitleg over de nieuwe normering van de CITO toetsen. Ook is er nieuws van de Peuterschool (een

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 16 maart 2017

Ouderinfo donderdag 16 maart 2017 Ouderinfo donderdag 16 maart 2017 Geplande evenementen 22-03-2017 Grote rekendag 24-03-2017 Boekenmarkt www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, Pagina 1 t/m 6 1. Aftrap Samenloop voor

Nadere informatie

T.: E.: W.:

T.: E.: W.: Algemene informatie Personele informatie In aanvulling op het informatiepakket dat u afgelopen week ontvangen hebt, willen we u laten weten dat Veldvestcollega Karin Meijsen vanuit de mobiliteitsronde

Nadere informatie

Augustus ma di wo do vr za zo

Augustus ma di wo do vr za zo Augustus 2018 Informatieavond 2018-2019 Deze avond krijgt u algemene informatie en specifieke informatie over de betreffende groep. En kunt u kennismaken met de leerkracht(en) en de andere ouders. Schoolfotograaf

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer R.K. Basisschool De Hunenborg Nummer 9 23-04-2018 In deze nieuwsbrief: Reminder ouder enquête Loes Hengelo AvondWandel4Daagse Zing 2018 Vanuit de MR Welkom op De Hunenborg Teken en eikenprocessierups Schoolvoetbal

Nadere informatie

Kalender januari en februari. Donderdag 11 februari Gastles Dode hoek groepen 7/8. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij)

Kalender januari en februari. Donderdag 11 februari Gastles Dode hoek groepen 7/8. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij) obs De Phoenix Week 4-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kinderen zijn hard aan het werk aan hun Cito toetsen. Op vrijdag 19 februari zal uw kind zijn/haar rapport ontvangen. De week daarna zullen de

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief juni 2016 Nieuwsbrief juni 2016 Beste ouders en leerlingen, In de vorige nieuwsbrief sprak ik over Gods plan. Gods plan gaat door. We hebben met elkaar geluisterd naar de verhalen van Esther. Wat een verstandig,

Nadere informatie

t bijdehandje schooljaar nummer september 2017

t bijdehandje schooljaar nummer september 2017 t bijdehandje schooljaar 2017-2018 nummer 03 19 september 2017 Basisschool De Regenboog Kerkenbos 12 2715 RP Zoetermeer telefoon 079 3211592 directie@regenboog.unicoz.nl www.unicoz.nl/regenboog -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Procedure schooladvies

Procedure schooladvies Procedure schooladvies Doel van de procedure: Leerkrachten, ouders en leerlingen hebben zorgvuldige en uitgebreide informatie over het traject dat gevolgd wordt op basisschool Ondersteboven om tot een

Nadere informatie

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 Jubileum en afscheid juffrouw Jannie. Op 21 november is juffrouw Jannie 40 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Dit is natuurlijk een

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 29 juni 2017 11 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Bijlagen: \ Agenda Personele zaken Kanjertraining Resultaat Eindtoets Enquête Kledinginzameling Doorschuifochtend Afscheidsavond Klus- en schoonmaakavond

Nadere informatie

BESTE OUDERS/VERZORGERS, IN DIT NUMMER

BESTE OUDERS/VERZORGERS, IN DIT NUMMER Kbs De Langenoord Schooljaar 2017-2018 6 april 2018 nummer 15 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Ook een voorbereiding op een veilige deelname aan het verkeer hoort bij de doelen van de basisschool. In groep 7 toetsen

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr april 2016 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr april 2016 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 31 13 april 2016 Nieuwe website Met trots melden wij u dat vanaf morgen (donderdag) 18.00 uur de nieuwe website gelanceerd wordt! In dit nummer: Nieuwe website DOK12 in de krant!

Nadere informatie

Nr maart 2017 ALGEMEEN

Nr maart 2017 ALGEMEEN Nr. 14 10 maart 2017 ALGEMEEN Werkzaamheden op en rond het plein In de voorjaarsvakantie is het zandbakzand vervangen. Het plein is weer schoon gemaakt en de tuin onkruid vrij. Het kunstgras wordt ook

Nadere informatie

Procedure schooladvies VO Basisschool St. Dionysius

Procedure schooladvies VO Basisschool St. Dionysius Procedure schooladvies VO Basisschool St. Dionysius 2016-2017 Inhoudsopgave - Procedure schooladvies VO basisschool St. Dionysius 1. Doel van de procedure... 2 2. Hoe komt het schooladvies tot stand?...

Nadere informatie

CITO-uitslag Schoolfotograaf. Nieuws omtrent CITO Leerlingvolgsysteem. Nieuwsbrief 4 april 2014

CITO-uitslag Schoolfotograaf. Nieuws omtrent CITO Leerlingvolgsysteem. Nieuwsbrief 4 april 2014 Nieuwsbrief 4 april 2014 CITO-uitslag 2014 De laatste jaren zijn we, zoals we u al eerder lieten weten, hard aan het werk rond het onderwerp kwaliteitszorg. Zo analyseren we opbrengsten van medio- en eindtoetsen

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 25 februari 2016 07 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken en stagiaires Kwartiergesprekken Andere tijden of niet? Vastenactie De week van de BMS Open Dag Oud papier Knutselcircuit

Nadere informatie

Algemene INFO. INFO mei 2019

Algemene INFO. INFO mei 2019 Algemene INFO INFO 11 23 mei 2019 Zo werkt dit op t Schoolhuys Zoals al eerder gecommuniceerd heeft de inspectie van het onderwijs op 9 april 2019 een kwaliteitsonderzoek uitgevoerd op t Schoolhuys. Vorige

Nadere informatie

Dag Datum Groep Activiteit Tijd

Dag Datum Groep Activiteit Tijd D igitale I nfo T oermalijn Jaargang 24 nr.18 DITjes en Datjes 06 06 2016 INHOUD: Agenda Nieuws van de directie Werkgroep verkeer Uit de groepen Nieuws van de oudervereniging AGENDA Dag Datum Groep Activiteit

Nadere informatie

Rapportage Resultaten eindtoetsen 2018

Rapportage Resultaten eindtoetsen 2018 Rapportage Resultaten eindtoetsen 2018 t.b.v. openbare overleggen en gesprekken met externe partijen (o.a. GMR en bestuur) versie 1800905 1. Inleiding Deze notitie rapporteert over de resultaten van onze

Nadere informatie

Inloop bij schoolarts Lydia Blaauw (kantoor directie)

Inloop bij schoolarts Lydia Blaauw (kantoor directie) Nieuwsbrief nummer: 6 28 maart 2017 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Hebt u vragen of opmerkingen over onderwerpen die in de nieuwsbrief staan? Regelmatig is er een Oudercafé waarin de

Nadere informatie

Algemene Hindoe Basisschool Nieuwsbrief 4

Algemene Hindoe Basisschool Nieuwsbrief 4 Algemene Hindoe Basisschool Nieuwsbrief 4 Nieuwsbrief: april 2019 Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u onze vierde nieuwsbrief van dit schooljaar. De nieuwsbrief is bij uitstek een middel om u op

Nadere informatie

Kalender januari en februari. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij)

Kalender januari en februari. Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij) obs De Phoenix Week 4-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kinderen zijn hard aan het werk aan hun Cito toetsen. Op vrijdag 19 februari zal uw kind zijn/haar rapport ontvangen. De week erna zullen de rapportgesprekken

Nadere informatie

Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 29 maart 2018 Agenda Nummer 28 maandag 2 april Tweede Paasdag VRIJ! dinsdag

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Resultaten eindtoets

Resultaten eindtoets Resultaten eindtoets 2013-2014 Dit rapport over de resultaten van de eindtoets (school) toont detailinformatie over de eindtoetsresultaten en schooladvies. De informatie is te gebruiken als sturingsinformatie.

Nadere informatie

Jozefschoolnieuws. Schooltijden. Wij ler en n iet voor sch ool m aar voor h et leven

Jozefschoolnieuws. Schooltijden. Wij ler en n iet voor sch ool m aar voor h et leven 20-6-2018 Jozefschoolnieuws Schooltijden In deze n ieu w sbr ief on der m eer : - Sch oolt ijden - Gr oepsver delin g 2018/ 2019 - Nieu w e dir ect ie - Ju f Ch an t al is get r ou w d! - Kan goer oew

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op de artikelen 34.4 en 34.6 van het Besluit bekostiging WPO;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op de artikelen 34.4 en 34.6 van het Besluit bekostiging WPO; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 38652 6 november 2015 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 26 oktober 2015, nr. PO/829038,

Nadere informatie

H O F N I E U W S UITSLAG EINDCITO GROEPEN 8

H O F N I E U W S UITSLAG EINDCITO GROEPEN 8 H O F N I E U W S Agenda Groep(en) Activiteit Do.24 en vr 25 mei 8 Peanutbal-toernooi Vrijdag 25 mei 1 en 2 Spelletjesochtend Vrijdag 25 mei 1 t/m 8 Inleveren briefje deelname ouderbedankochtend Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak  nieuwsbrief teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond Nieuwsbrief nr. 6 28 januari 2011 kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer Maandag 31 januari 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond 1 tot en met 3 februari Cito toets groep

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Even voorstellen 5. Waar staan we voor 7. Ons onderwijs 7. Boeiend onderwijs: 8. Kwaliteit bewaken 8

Inhoudsopgave: Even voorstellen 5. Waar staan we voor 7. Ons onderwijs 7. Boeiend onderwijs: 8. Kwaliteit bewaken 8 Informatiegids Inhoudsopgave: Even voorstellen 5 Waar staan we voor 7 Ons onderwijs 7 Boeiend onderwijs: 8 Kwaliteit bewaken 8 Veiligheid door respect en regels 9 Open voor vernieuwingen 9 Engels en Frans

Nadere informatie

Schoolnieuws. Dyslexie

Schoolnieuws. Dyslexie Tweede nieuwsbrief februari 2017 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws Dyslexie Kalender Schoolresultaten Vragenlijst Gevonden voorwerpen Filmer gezocht W4 Kangoeroewedstrijd Bliepbliepiotheek Nieuws van de

Nadere informatie

Koppel kort nummer 5 3 november 2016

Koppel kort nummer 5 3 november 2016 Belangrijke data: maandag 7 t/m vrijdag 11 november: 10 minutengesprekken groep 1 t/m 7 op uitnodiging van de leerkracht maandag 7 en dinsdag 8 november: Drempelonderzoek leerlingen groep 8. woensdag 9

Nadere informatie

Kijk ook op onze website Nr. 13 / 17 april Lorentz Nieuwsbrief

Kijk ook op onze website  Nr. 13 / 17 april Lorentz Nieuwsbrief Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl Nr. 13 / 17 april 2015 Lorentz Nieuwsbrief De Nieuwsbrief verschijnt tweewekelijks en is een informatiebulletin van school aan ouders. Agenda - Agenda - Agenda

Nadere informatie

Ouders van de leerlingen in groep 6b ontvangen vandaag, separaat van deze nieuwsbrief, een bericht over de afwezigheid van een van de leerkrachten.

Ouders van de leerlingen in groep 6b ontvangen vandaag, separaat van deze nieuwsbrief, een bericht over de afwezigheid van een van de leerkrachten. Nieuwsbrief 13 05 april 2018 Belangrijke data: 05 april Theorie examen verkeer groepen 7 09 april start Entreetoets groepen 7 13 april staking (school dicht) 17-19 april Eindtoets groepen 8 20 april Koningsspelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Doornick nummer 7, agenda

Nieuwsbrief De Doornick nummer 7, agenda Nieuwsbrief De Doornick nummer 7, agenda De Doornick katholieke basisschool Blauwe Hoek 40 6686 AE Doornenburg Tel. :0481-421208 Fax :0481-431067 E-mail :doornick@delinge.nl Website :www.dedoornick.nl

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

website: 26 maart 2018

website:   26 maart 2018 DE WIJSNEUS website: www.deventerleerschool.nl 26 maart 2018 inhoud nieuwsbrief -Koningsspelen -Leerlingenraad vraagt: -Ouderbijdrage -De grote rekendag -Schoolvoetbaltoernooi -StKoDLS -IrisConnect -Kort

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dalton IKC Zeven Zeeën. Schooljaar Donderdag 12 April Nummer 15

Nieuwsbrief Dalton IKC Zeven Zeeën. Schooljaar Donderdag 12 April Nummer 15 Nieuwsbrief Dalton IKC Zeven Zeeën Schooljaar 2017-2018 Donderdag 12 April 2018 SSSTT: CITO EINDTOETS!!! Nummer 15 http://ikczevenzeeen.nl/ Vrijdag 13 april Afsluiting Schoolbreed Project Het Heelal 13:45-14:15

Nadere informatie

Procedure schooladvies

Procedure schooladvies Procedure schooladvies Doel van de procedure: Leerkrachten, ouders en leerlingen hebben zorgvuldige en uitgebreide informatie over het traject dat op basisschool Hulsberg gevolgd wordt om tot een goed

Nadere informatie

Koningsspelen 24 april 2015

Koningsspelen 24 april 2015 Schooljournaal O.B.S. De Zilvermeeuw, De Visserstraat 6a,1964 ST Heemskerk, T: 0251 232 646 E: directie@obsdezilvermeeuw.nl W: www.obsdezilvermeeuw.nl voor de week van 14 april 2015 CONTACTPERSONEN VOORZITTER

Nadere informatie

PRETTIGE VAKANTIE TOT MAANDAG 14 MEI

PRETTIGE VAKANTIE TOT MAANDAG 14 MEI Nieuwsbrief 30 week 17, 26 april 2018 kalender april 2018 / mei vrijdag 27 april t/m zondag 13 mei - meivakantie dinsdag 15 mei en woensdag 16 mei - schoolfotograaf maandag 21 mei - vrij i.v.m. 2 e Pinksterdag

Nadere informatie

Rapportage Eindresultaten 2011

Rapportage Eindresultaten 2011 Rapportage Eindresultaten 2011 Wat zijn de prestaties van onze scholen? Colofon datum 21 oktober 2011 auteur Jan Vermeulen status Definitief pagina 2 van 12 Inhoudsopgave 1 Inleiding pagina 3 2 Hoe normeert

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

nummer juli 2016

nummer juli 2016 nummer 22 18 juli 2016 Agenda dinsdag 19 juli afscheidsmiddag groep 2 afscheidsavond groep 8 woensdag 20 juli laatste schooldag 11.00 uur: uitzwaaien groep 8 12.30 uur: de school is uit, de zomervakantie

Nadere informatie

Di 7 november Sjoerd van Es Groep 6

Di 7 november Sjoerd van Es Groep 6 nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 2017 Agenda Nummer 10 Maandag - 3 november Dinsdag Voortgangsgesprekken groep

Nadere informatie

Creatief op studiedagen Spoenken

Creatief op studiedagen Spoenken Nieuwsbrief De Doornick nummer 5 januari 2014, agenda Januari 20 Bijeenkomst van de Bezwarencommissie Verkeer!! 18.00 uur in De Kolk te Haalderen 21 Juf Brenda afwezig, juf Gaby in groep 8 28 Juf Brenda

Nadere informatie

obs De Phoenix Week

obs De Phoenix Week obs De Phoenix Week 10-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na een, voor de kinderen, lange voorjaarsvakantie met heerlijk voorjaars weer, zijn we deze week weer volop begonnen. De rapporten zijn mee en de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 30 okt t/m 3 nov 2017

Nieuwsbrief 30 okt t/m 3 nov 2017 Nieuwsbrief 30 okt t/m 3 nov 2017 W44 Nacontrole hoofdluis 02-11 Tafeltjesmiddag 09-11 Nationaal Schoolontbijt 17-11 Groep 2 vrij Er zijn geen nieuwe leerlingen deze week. 28-11 Studiedag Groep 1 t/m 8

Nadere informatie

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend.

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend. 10 december 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 11 De wensboom is geopend t/m 18 december. Voor schooltijd mogen de kinderen een wens kopen, versieren en in de boom hangen voor 0,50. Dit bedrag gaat

Nadere informatie

Conceptversie 1 25 januari Eind en tussenopbrengsten januari (& juli) Koningin Wilhelmina School

Conceptversie 1 25 januari Eind en tussenopbrengsten januari (& juli) Koningin Wilhelmina School Conceptversie 1 25 januari 2016 Eind en tussenopbrengsten 2015-2016 januari (& juli) Koningin Wilhelmina School 1 Toets uitslagen 1.1 Cito Eindtoets groep 8 Cito Eindtoets 2015 De normering ongecorrigeerde

Nadere informatie

Uw kind behoort tot de 20% die rond het landelijk gemiddelde scoort = VMBO niveau

Uw kind behoort tot de 20% die rond het landelijk gemiddelde scoort = VMBO niveau Aanpassing normering CITO In juni nemen we weer de LVS-toetsen van Cito af bij uw kind. Met ingang van het schooljaar 2013/2014 heeft Cito de normen van een aantal toetsen herzien. Het gaat om de toetsen

Nadere informatie

Donderdag, 1 september 2016

Donderdag, 1 september 2016 Akkersleep 1-3 6641 WR Beuningen T. 024 677 26 04 F. 024 677 89 59 info@dehoeven.nl www.dehoeven.nl Donderdag, 1 september 2016 Welkom (terug) op school De zomervakantie is voorbij en het nieuwe schooljaar

Nadere informatie

DIT WILT U NIET MISSEN: Ranking de Hoeksteen woensdag 6 juli Hebt u altijd al uw mening willen geven over onze school? PAK NU UW KANS!!!

DIT WILT U NIET MISSEN: Ranking de Hoeksteen woensdag 6 juli Hebt u altijd al uw mening willen geven over onze school? PAK NU UW KANS!!! r.k.b.s. de Hoeksteen interim-directeur: Anja Reckers Hoofdkanaal o.z. 86 Locatieleider: Inge Kiers 7881 CN Emmer Compascuum e-mail:hoeksteen@primenius.nl tel: 0591-352677 www.dehoeksteen-skod.nl Weekbericht

Nadere informatie

nummer april 2019

nummer april 2019 Pancopost nummer 12 23 april 2019 AGENDA vr 26-04 : Sportdag bij Rhienderoord voor alle leerlingen ma 29-04 t/m vr 03-05 : Meivakantie ma 06-05 : OR-vergadering wo 08-05 : Luizencontrole Schoolvoetbaltoernooi

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

ANALYSE EN WAARDERINGEN VAN OPBRENGSTEN PRIMAIR ONDERWIJS

ANALYSE EN WAARDERINGEN VAN OPBRENGSTEN PRIMAIR ONDERWIJS ANALYSE EN WAARDERINGEN VAN OPBRENGSTEN PRIMAIR ONDERWIJS Utrecht, augustus 2012 Zie ook Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 25 april 2012, nr. WJZ/390987(10201), Staatscourant

Nadere informatie

Gezellig koffie of thee drinken. dinsdag 26 augustus woensdag 20 augustus 2014 donderdag 21 augustus vrijdag 29 augustus 2014

Gezellig koffie of thee drinken. dinsdag 26 augustus woensdag 20 augustus 2014 donderdag 21 augustus vrijdag 29 augustus 2014 Jaar overzicht schooljaar 2014-2015. Ondanks dat dit overzicht met zorg is samengesteld kan het voorkomen data gewijzigd worden of er meer activiteiten worden gepland. In het Rembrandtnieuws zal daarom

Nadere informatie

Beste ouders, En... we hopen, net voor het ontbijt, een hele belangrijke gast te verwelkomen! Ook benieuwd? Tot vrijdag, dan!

Beste ouders, En... we hopen, net voor het ontbijt, een hele belangrijke gast te verwelkomen! Ook benieuwd? Tot vrijdag, dan! Nieuwsbrief 32 18-22 april Beste ouders, Nog één week dan is het meivakantie! Je kunt merken dat de leerlingen (en leerkrachten :-) ) daar aan toe zijn! We hopen dan ook van harte op mooi weer! 32 Maar

Nadere informatie

Rapportage Eindresultaten 2014

Rapportage Eindresultaten 2014 Rapportage Eindresultaten 2014 Wat zijn de prestaties van onze scholen? Colofon datum 7 mei 2014 auteur Jan Vermeulen status Definitief Rapportage eindresultaten 2014 pagina 2 van 8 status concept Inhoudsopgave

Nadere informatie

Wij wensen u alvast een fijne voorjaarsvakantie en zien u en uw kinderen maandag 4 maart weer op school!

Wij wensen u alvast een fijne voorjaarsvakantie en zien u en uw kinderen maandag 4 maart weer op school! obs De Phoenix Week 7-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kinderen van groep 8 hebben hun definitieve advies ontvangen. Ook is de periode van Cito toetsen afgelopen en de leerkrachten zijn druk bezig

Nadere informatie

Nummer 21 31 januari 2014

Nummer 21 31 januari 2014 Nummer 21 31 januari 2014 Agenda 5 en 6 februari Groep 5 gaat appelflappen maken. Donderdag 6 en vrijdag 7 februari. Wie van de ouders kan helpen? Opgavelijst hangt bij de groep. 6 februari 19.30 uur informatieavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum Het IJzeren Kind oudereditie

Nieuwsbrief Kindcentrum Het IJzeren Kind oudereditie Jaargang 3, no 14 10-02-2017 Nieuwsbrief Kindcentrum Het IJzeren Kind oudereditie In deze nieuwsbrief Nieuws uit de Medezeggenschapsraad Informatie over de Cito-toetsen 3.0 Het ouderportaal Ouder-kind

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 maart 2016

Nieuwsbrief 10 maart 2016 Nieuwsbrief 10 maart 2016 Studiedagen donderdag en vrijdag voor de vakantie Terwijl de kinderen al aan het genieten waren van de vakantie, hebben de leerkrachten nog 2 drukke studiedagen gehad. Donderdag

Nadere informatie

Het Wilgenblaadje. Editie 35: 12.06.2015. Belangrijke data:

Het Wilgenblaadje. Editie 35: 12.06.2015. Belangrijke data: Het Wilgenblaadje Editie 35: 12.06.2015 Belangrijke data: 19 juni oud papier 25 juni scoren voor gezondheid in RKC stadion voor groep 6 t/m 8 1 juli musical groep 8 3 juli rapport 3 mee 6-10 juli schoolkamp

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Toelichting rapportages Entreetoets 2014

Toelichting rapportages Entreetoets 2014 Toelichting rapportages Entreetoets 2014 Cito verwerkt de antwoordbladen en berekent de scores van de leerlingen. In tweevoud ontvangt u automatisch de papieren leerlingprofielen op school; één voor de

Nadere informatie

Groep 8 Cito eindtoets. Groep 8 Cito eindtoets. Groep 7 Cito entreetoets. Groep 8 Cito eindtoets. Groep 7 Cito entreetoets

Groep 8 Cito eindtoets. Groep 8 Cito eindtoets. Groep 7 Cito entreetoets. Groep 8 Cito eindtoets. Groep 7 Cito entreetoets nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 12 april 2019 Agenda Nummer 29 maandag Paasviering dinsdag Groep 8 Cito eindtoets

Nadere informatie

STUDIEDAG: Op maandag 24 oktober hebben de kinderen de hele dag vrij. De leerkrachten hebben dan een studiedag.

STUDIEDAG: Op maandag 24 oktober hebben de kinderen de hele dag vrij. De leerkrachten hebben dan een studiedag. 26 september 2016 Nummer 3 (week 39) AGENDA 04 oktober 05 oktober 07 oktober 10 oktober 13 oktober 17 t/m 24 oktober Dierendag Groep 7 techniek 08.45-11.45 uur Dag van de leerkracht Groep 8 techniek 08.45-11.45

Nadere informatie

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op Nieuwsbrief d.d. 10-01-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl GMR Deze week namen we informeel afscheid

Nadere informatie

Eind en tussenopbrengsten januari Koningin Wilhelmina School

Eind en tussenopbrengsten januari Koningin Wilhelmina School Eind en tussenopbrengsten 2017-2018 januari Koningin Wilhelmina School 1 Toets uitslagen 1.1 Cito Centrale Eindtoets groep 8 Cito Centrale Eindtoets 2017 De normering ongecorrigeerde schoolscore zijn

Nadere informatie

Rapportage Eindresultaten Wat zijn de prestaties van onze scholen?

Rapportage Eindresultaten Wat zijn de prestaties van onze scholen? Rapportage Eindresultaten 2015 Wat zijn de prestaties van onze scholen? pagina 2 van 9 Inhoudsopgave 1 Inleiding pagina 3 2 Hoe normeert de inspectie? pagina 4 3 Werkwijze pagina 6 4 Resultaten pagina

Nadere informatie

Standdaarbuiten, 19-05-2016 Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen,

Standdaarbuiten, 19-05-2016 Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen, Nieuwsbrief 2015-2016. No. 9 19-05-2016 Website: www.bsaventurijn.nl Email : l.vanaperen@borgesius.net Standdaarbuiten, 19-05-2016 Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen, Voor u ligt de negende nieuwsbrief

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 5. Februari 2017

PAULUSPRAAT 5. Februari 2017 PAULUSPRAAT 5 Februari 2017 Inhoudsopgave - Van de directie - Eindtoets groep 8 - FC Utrecht komt naar de Paulusschool - Opening vreedzame school - Namens de OR: Dikke boekenactie - Kinderyoga op de Paulusschool

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 22 april 2017

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 22 april 2017 Nieuwsbrief Week 16 16 t/m 22 april 2017 Vanuit de directie Wat hadden we een gezellige dag vandaag. We zijn de ochtend begonnen met een vrolijk Paasontbijt in pyjama. Daarna hebben alle kinderen het Paasverhaal

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie j u n i 2019 S c h o o l j a a r 2 0 1 8-2 0 1 9 n r. 1 1 Inhoud Beste ouders 1 Dank/Huisvesting/Aanmelden 2 CITO/Sponsorloop/Zending 3 Belangrijke data 4 Wat komen gaat U leest wat komen gaat aan het

Nadere informatie

Verantwoording van ons onderwijs

Verantwoording van ons onderwijs Verantwoording van ons onderwijs Veenendaal, 27-6-2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Door middel van dit document willen we ons onderwijs verantwoorden aan u als ouders. Heeft u vragen of opmerkingen over

Nadere informatie

De Arnhemse Primair Onderwijs. monitor

De Arnhemse Primair Onderwijs. monitor De Arnhemse 2016-2018 Primair Onderwijs monitor De Arnhemse 2016-2018 Primair Onderwijs monitor Beverweerdlaan 3 6825 AE Arnhem Postbus 2044 6802 CA Arnhem 026-7600 975 info@stichtingpas.nl www.stichtingpas.nl

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

nummer 16 3 april 2018

nummer 16 3 april 2018 Pancopost nummer 16 3 april 2018 GROEPSACTIVITEITEN Koningsspelen Dit jaar vieren we weer de Koningsspelen. Dit is een jaarlijkse sport- en speldag voor de groepen 1 t/m 8. Dit jaar wordt het gehouden

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Gelet op de artikelen 34.4 en 34.6 van het Besluit bekostiging WPO;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Gelet op de artikelen 34.4 en 34.6 van het Besluit bekostiging WPO; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 36026 16 december 2014 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 7 december 2014, nr.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 27 okt t/m 2 nov 2018

Nieuwsbrief 27 okt t/m 2 nov 2018 Nieuwsbrief 27 okt t/m 2 nov 2018 31 oktober Cultuurtje groepen 5 5 november Tafeltjesmiddag 7 november Cultuurtje groep 7 Sander, Keano, Alexander, Maud, Olivier, Inna 9 november Groepen 2 vrij 19 november

Nadere informatie