Begraafplaats & Crematorium Moscowa

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Begraafplaats & Crematorium Moscowa"

Transcriptie

1

2 Aan de 'Oostzijde' van Moscowa bevindt zich de entree van de ontvangstruimte voor de familie. Begraafplaats & Crematorium Moscowa Ruimer, lichter en kleurrijker. En net zo monumentaal, groen en landelijk als het altijd al was. Na een ingrijpende verbouwing van ruim een jaar werd Moscowa in 2005 opnieuw geopend. Het resultaat mag er zijn: twee geheel gerenoveerde aula's, met de karakteristieke puntdaken, de witte wanden en de prachtige glas-in-loodramen. Drie nieuwe familiekamers en drie condoleanceruimten. Een zeer moderne, professionele keuken, om aan alle cateringwensen tegemoet te kunnen komen. En - minstens zo belangrijk - optimale logistiek. Zodat elke plechtigheid in alle rust en ruimte kan plaatsvinden. De Russische naam Wellicht vraagt u zich af hoe een begraafplaats in Arnhem aan zo'n Russische naam komt. Toen Moscowa in 1876 werd geopend, werd het genoemd naar de nabijgelegen hofstede van baron van Heeckeren van Enghuizen. Deze beroepsofficier had de gewoonte zijn boerderijen te vernoemen naar de veldtochten die hij in Franse dienst had meegemaakt. In dit geval de door slechts een paar honderd soldaten overleefde veldtocht van Napoleon naar Moskou in 1812.

3 Alle ruimte voor een persoonlijke uitvaart Moscowa was aan het einde van de negentiende eeuw nog een bescheiden grafveld, niet meer dan acht hectaren groot. Na uitbreidingen in de loop van de twintigste eeuw beslaat het begraafpark nu meer dan dertig hectaren. Moscowa groeide niet alleen uit tot een geliefde laatste rustplaats, het is met zijn natuurschoon tegenwoordig ook een gewaardeerd wandelgebied. Begraafpark Moscowa telt momenteel circa twintigduizend graven. Het crematorium en de aula's dateren van Moscowa biedt ook veel mogelijkheden voor een asbestemming. Naast het columbarium, de urnengraven en de urnentuin zijn er verschillende strooivelden. U kunt as laten bijzetten, verstrooien of laten verstrooien op een graf waarbij enige as kan worden bewaard in een persoonlijk sieraad. Moscowa is een monumentale begraafplaats. Moscowa bestaat 130 jaar en heeft een schat aan ervaring op het gebied van uitvaarten, de plechtigheden en de dienstverlening die daarbij hoort. Daarnaast is Moscowa onderdeel van 'de Facultatieve Groep', waartoe ook de begraafplaats met het eerste crematorium van ons land - Westerveld in Driehuis - behoort. Zo bundelen wij ervaring en expertise, en kunnen we snel inspelen op veranderende eisen in veranderende tijden. Plechtigheden krijgen in onze tijd een steeds persoonlijker karakter. Moscowa biedt daar graag alle ruimte en mogelijkheden voor. Wij zijn er om uw persoonlijke wensen uit te voeren. Tijdens, maar zeker ook na de plechtigheid. Goed om te weten Wist u dat u volledig vrij bent in de keuze van een begraafplaats of crematorium, ongeacht waar u woont of de overledene heeft gewoond? U kunt dus altijd gebruik maken van onze diensten en daarmee kiezen voor de ervaring en de faciliteiten van Moscowa. Een uitvaart is een ingrijpende gebeurtenis. Het is daarbij belangrijk dat u de ruimte en de tijd hebt om uw beslissingen weloverwogen te nemen. Hebt u vragen, zijn sommige zaken u niet volledig duidelijk? Maak dan een afspraak. Wij ontvangen u in alle rust en kunnen u geheel vrijblijvend adviseren en rondleiden. 3

4 Eén van ontvangstruimten speciaal voor de naaste familie. 4 De Berkenzaal heeft circa 120 zitplaatsen. De aula's van Moscowa De plechtigheden voor crematies vinden veelal plaats in de Lindenzaal; in de Berkenzaal de diensten voor begrafenissen. Beide aula's zijn volledig gerenoveerd en voorzien van nieuw meubilair en nieuwe verlichting. Voordat de plechtigheid begint, worden de familie, nabestaanden en belangstellenden ontvangen in de ontvangstkamers. Voor naaste familie beschikt Moscowa over aparte familiekamers. De Lindenzaal heeft circa 145 zitplaatsen; in de Berkenzaal zijn zo n 120 zitplaatsen.

5 De plechtigheid De plechtigheid bij het afscheid is een waardevol en kostbaar moment. Waardevol omdat het de gelegenheid biedt om op een persoonlijke manier stil te staan bij het leven van de overledene. Kostbaar omdat het een grote rol speelt in de rouwverwerking van de nabestaanden. Op Moscowa hebt u alle ruimte om de plechtigheid precies in te vullen naar uw en/of de wensen van de overledene. Bij een begrafenis kunt u de kist aan het einde van de plechtigheid laten dalen in het graf. Maar ook bij een crematieplechtigheid in de Lindenzaal kan de kist dalen. De aanwezigen kunnen, wanneer de kist niet daalt, langs de kist gaan voor een laatste afscheid. In de regel duurt een plechtigheid drie kwartier. U kunt de aula natuurlijk ook langer gebruiken. Dit dient u wel van tevoren aan te geven. Hebt u vragen, dan kunt u zich uiteraard te allen tijde rechtstreeks tot ons wenden. In de Lindenzaal - met zo'n 145 zitplaatsen - worden veelal crematieplechtigheden gehouden. 5 De familiekamers hebben een heel eigen sfeer.

6 6 Muziek Tijdens de plechtigheid speelt muziek vaak een belangrijke rol. Moscowa biedt u alle gelegenheid om de muzikale momenten geheel naar uw of de wensen van de overledene in te vullen. Wij beschikken over moderne muziekapparatuur en een uitgebreide muziekcollectie. Daar kunt u vanzelfsprekend gebruik van maken. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u zelf een cd, DVD of mp3-bestand meeneemt en laat afspelen. In dat geval vragen wij u de muziek, om de kwaliteit te kunnen garanderen, minimaal 24 uur voor de plechtigheid bij ons af te leveren. Daarnaast kan tijdens plechtigheden in de Lindenzaal gebruik worden gemaakt van een orgel. Het is zowel in de Lindenzaal als in de Berkenzaal vanzelfsprekend mogelijk om met eigen instrumenten te musiceren. Moscowa legt de hele plechtigheid graag voor u vast op cassette of cd.

7 Begraven Na de plechtigheid in de Berkenzaal nemen familie en nabestaanden vaak nog afscheid bij het graf. Uiteraard vult u dat op uw eigen wijze in. Bijvoorbeeld met een afscheidswoord of een korte plechtigheid. Daarbij kan door Moscowa ook voor een geluidsinstallatie worden gezorgd. Hebt u speciale wensen ten aanzien van de begrafenis, dan is het voor een vlekkeloze gang van zaken belangrijk dat u ons daarover vooraf op de hoogte stelt. Het monumentale rooms-katholieke gedeelte. 7 Moscowa is een overzichtelijke en sfeervolle begraafplaats.

8 Graven Begraafplaats Moscowa heeft een algemeen gedeelte, een rooms-katholiek en een islamitisch gedeelte. Er zijn drie soorten graven. In elk graf kunnen drie overledenen worden begraven. 8 Het eigen graf Het eigen graf wordt voor twintig of dertig jaar uitgegeven. Gedurende die periode bepaalt de rechthebbende van het graf wie mogen worden bijgezet. Het eigen graf biedt u de gelegenheid een plek te creëren met een eigen identiteit. Deze plek kan ook reeds bij leven worden uitgezocht. U kunt kiezen uit een keldergraf (alleen voor dertig jaar) of een zandgraf. Het onderhoud kan worden verzorgd door de nabestaanden of door Moscowa. Een kindergraf. Is de eigendomstijd afgelopen, dan kunt u uiteraard de rechten verlengen. Het is op Moscowa mogelijk om zelf een plek voor het graf te zoeken. Het algemene graf In een algemeen graf worden drie overledenen van verschillende families begraven. Tien jaar na de laatste begrafenis zal het graf in principe worden geruimd. In het islamitische gedeelte worden geen algemene graven uitgegeven. Het kindergraf Moscowa biedt in een aantal gedeelten op het terrein de mogelijkheid om kinderen - behalve in een familiegraf - eventueel in een apart deel voor kinderen te begraven. Een kindergraf in deze delen wordt op Moscowa altijd uitgegeven voor een periode van dertig jaar.

9 Grafmonumenten In onze tijd krijgen uitvaarten een steeds persoonlijker karakter. De behoefte om het grafmonument een eigen identiteit en vorm te geven, neemt toe. Uiteraard wil Moscowa hieraan zoveel mogelijk tegemoet komen, neemt u dus gerust contact met ons op. Een graf moet er mooi en verzorgd uitzien. Daarom is het belangrijk dat het materiaal van het monument duurzaam is. U kunt gebruik maken van onze expertise en u vrijblijvend laten adviseren over modellen en de mogelijkheden van materiaalgebruik. Denkt u aan een traditioneel monument, of voelt u zich meer thuis bij modern? Zou natuursteen goed passen, of toch beter keramiek? Hebt u wel eens gedacht aan roestvrij staal, kunststof, hout of glas? Het islamitische gedeelte. De mogelijkheid bestaat een plek te creëren met een heel eigen identiteit. Bij het eigen graf kunt u de vorm van het monument grotendeels zelf bepalen. Moscowa is echter een monumentale begraafplaats; op bepaalde plaatsen moet het gedenkteken dan ook passen in de monumentale omgeving. Bij het algemene graf gelden meer beperkingen, aangezien hier drie monumenten op één graf worden geplaatst. vergunning Hebt u vragen of speciale wensen, schroom niet en bespreek ze met ons. Wij adviseren u graag. Voor het plaatsen van een grafmonument is een vergunning nodig. Deze moet u schriftelijk aanvragen bij Moscowa. Het is handig als u daarbij beschikt over een foto of een ontwerp van het monument dat u voor ogen hebt. Moscowa bekijkt of het ontwerp wat betreft materiaal en maatvoering past binnen de vergunning en verzorgt vervolgens de afhandeling. 9

10 De crematieruimte. 10 Cremeren Direct na afloop van de plechtigheid in de Lindenzaal wordt de kist naar de crematieruimte gebracht. Voordat deze in de oven wordt geplaatst, worden nog enkele praktische zaken uitgevoerd, zoals het op de kist plaatsen van een vuurvast steentje ter identificatie. De wet bepaalt dat de overgebleven as nog een maand bewaard dient te blijven in het crematorium. Pas daarna mag de as worden vrijgegeven. De aanvrager van de crematie ontvangt dan een formulier waarmee hij of zij de asbestemming kan bepalen. Na de crematie wordt de as uit de oven verwijderd. In een aantal gevallen blijft edelmetaal achter. Dit wordt verzameld en de opbrengst daarvan is bestemd voor een goed doel. Dit wordt landelijk gecoördineerd door het Dr. C.J. Vaillantfonds.

11 Asbestemming Welke bestemming wilt u geven aan de as van de overledene? Moscowa heeft daar een groot aantal mogelijkheden voor. U kunt de as verstrooien, of dit laten doen. U kunt de as ook laten bijzetten. In een columbarium bijvoorbeeld een muur waarin de urnen in nissen worden bijgezet. Maar Moscowa beschikt ook over speciale urnengraven, waarover u hierna meer leest. Daarnaast is het mogelijk de as bij te zetten in of op een graf. Een columbarium. Op het Vlindermonument kunnen unieke vlinders geplaatst worden. Vlindermonument Voor een ongeboren kindje tot 24 weken hoeft volgens de wet nog geen aangifte te worden gedaan. Deze kindjes worden veelal gecremeerd, waarna de as in de anonimiteit verstrooid wordt. Voor ouders is het dan vaak moeilijk om het verlies te verwerken. Het kan ook anders. Moscowa heeft een uniek Vlindermonument laten ontwerpen en een speciaal gedeelte op het terrein vrij gemaakt. Daar kan de as worden verstrooid in bijzijn van de ouders, waarna eventueel een unieke vlinder op het monument geplaatst kan worden. Zij kunnen er altijd terugkeren om hun kindje te gedenken. 11

12 Urnen en sieraden Urnengraf Niet iedereen weet dat de overledene na de crematie ook kan worden begraven. Op Moscowa heeft de begraafplaats aparte gedeelten voor urnengraven. De urn kan naar keuze in of boven de aarde worden bijgezet. In een urnengraf 12 is in principe plaats voor twee urnen. De aanschaf van een urn is een beslissing die om aandacht vraagt. Moscowa adviseert u graag en beschikt over een toonkamer, waar u diverse modellen in een groot aantal uitvoeringen kunt zien. Het aanbod verschilt niet alleen qua vorm maar ook qua materiaal. Moscowa heeft urnen van brons, keramiek, aluminium, koper, zwart marmer en glas. Wilt u een kleine hoeveelheid as bij u dragen, dan zijn daar speciale sieraden voor. Ook zijn er kleinere urnen. Zo kunnen meer nabestaanden gebruik maken van deze tastbare vorm van nagedachtenis. Urnentuin Moscowa heeft ook een speciale urnentuin. Hier is ruimte voor de meer bijzondere, vaak De urnentuin.

13 Urnengraven. kunstzinnige monumenten. Vanwege het specifieke karakter van de urnentuin wordt per monument bekeken of het past in het geheel. Hierover hebt u met Moscowa vooraf overleg. Columbaria Moscowa beschikt op het rooms-katholieke en op het algemene gedeelte over columbaria. Elk gedeelte heeft een geheel eigen stijl en sfeer. U bepaalt welke omgeving het beste bij de overledene of bij u past. De urn wordt vervolgens bijgezet in een nis in één van de muren van het columbarium. laten verstrooien. Het is ook mogelijk de as te verstrooien, of in een urn bij te zetten, op een reeds bestaand graf. De rechthebbende van het graf moet daarvoor wel schriftelijk toestemming hebben gegeven. Wij hebben een speciale brochure over asbestemming. Deze kunt u telefonisch of per aanvragen (zie de adresgegevens achterin). U kunt ook de antwoordkaart in deze brochure retourneren. In de urnentuin is uiteraard ook ruimte voor persoonlijke monumenten. 13 Verstrooien en bijzetten Voor het verstrooien van de as staan u diverse strooivelden ter beschikking. U kunt ervoor kiezen de as persoonlijk - in aanwezigheid van één van onze medewerkers - te verstrooien. Maar u kunt de as ook door ons

14 Moscowa heeft verschillende condoleanceruimten. Hier de kleurrijke ruimte bij de Lindenzaal. 14 Na de plechtigheid Na de plechtigheid staan onze geheel vernieuwde condoleanceruimten tot uw beschikking. Ook hier geldt dat uw persoonlijke wensen centraal staan. Onze moderne en volledig professionele keuken biedt veel meer dan koffie en cake. Vraag gerust naar de zeer uitgebreide mogelijkheden van onze catering.

15 Stichting Vrienden van het Park Moscowa De Stichting Vrienden van het Park Moscowa is opgericht om de mogelijkheden en de historie van het monumentale begraafpark zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen. Vanuit de Stichting - waarin zowel Moscowa als de gemeente Arnhem een rol spelen - wordt dan ook aandacht geschonken aan voorlichting, historisch onderzoek, rondleidingen, studiereizen etc. Bent u geïnteresseerd om ook vriend te worden, bel dan met of stuur een naar vrienden@moscowa.nl. Stichting Vrienden van het Park Moscowa Moscowa is in 1876 genoemd naar de nabijgelegen hofstede van baron van Heeckeren van Enghuizen. Deze had de gewoonte zijn boerderijen te vernoemen naar 'zijn' veldtochten. In dit geval de veldtocht van Napoleon naar Moskou in

16 Ja, ik wil: Het jaarlijks Concerto in Memoriam is voor iedereen dat u contact vrij toegankelijk. met mij opneemt over begraven cremeren asbestemming gedenktekens assieraden een afspraak maken. Naam Adres Postcode Plaats Telefoon (u kunt deze kaart zonder postzegel verzenden) 16

17 Keramiek urnen. Begraafplaats & Crematorium Moscowa Antwoordnummer VC Arnhem Eén van de vele monumenten in onze tuin is dat van de bekende schrijver Multatuli (Eduard Douwes Dekker). Voor zover bekend was Multatuli de eerste Nederlander die werd gecremeerd. Dit gebeurde in Duitsland, omdat cremeren in ons land nog niet mogelijk was. Later werd zijn as bijgezet op Westerveld. Postzegel niet nodig

18 Openingstijden kantoor en terrein Moscowa Openingstijden kantoor - Maandag t/m vrijdag: van 8.30 tot uur A50 A12 26 Afrit SCHELMSEWEG A50 Waterberg Arnhem-noord N784 Afrit 20 OPENLUCHT MUSEUM WATER BERGSEWEG APELDOORNSEWEG PAASBERG ROZENDAAL N785 Openingstijden begraafplaats Dagelijks: - november t/m februari: van 8.30 tot uur - maart t/m mei: van 8.30 tot uur - juni t/m augustus: van 8.30 tot uur HET DORP N224 Begraafplaats & Crematorium Moscowa ZIJPENDAALSE WEG SONSBEEK AMSTERDAMSE WEG WILLEMS PLEIN NELSON MANDELA BRUG JOHN FROST BRUG NIJMEEGSEWEG JANS BUITEN SINGEL MALBURGEN ANGERENSTEIN RIJN N325 VELPERWEG HET BROEK IJSSELLAAN WELLENSTEIN OUDE ZEVENAARSEWEG PLEIJWEG PRESIKHAAF A12 VELP N325 A48 velperbroek WESTERVOORT - september t/m oktober: ELDEN A325 van 8.30 tot uur HUISSEN Elden Hoe bereikt u Begraafplaats & Crematorium Moscowa? Per openbaar vervoer Vanaf NS Station Arnhem: buslijn 20 (stadsbus) richting Presikhaaf, halte Moscowa uitstappen buslijn 91 (streekbus) richting Apeldoorn, halte Per auto (zie plattegrond) Moscowa is gelegen in Arnhem-Noord in de nabijheid van het Openluchtmuseum (volg de borden). In de buurt van Moscowa wordt Begraafplaats & Crematorium Moscowa zelf aangegeven. Moscowa uitstappen Waterbergseweg 18, 6815 AP Arnhem tel: fax: info@moscowa.nl, website: Begraafplaats & Crematorium Moscowa maakt deel uit van de Facultatieve Groep. 02/06

Begraafplaats & Crematorium Moscowa

Begraafplaats & Crematorium Moscowa asbestemming De 'Oostzijde' van Moscowa. Begraafplaats & Crematorium Moscowa Ruimer, lichter en kleurrijker. En net zo monumentaal, groen en landelijk als het altijd al was. Na een ingrijpende verbouwing

Nadere informatie

Crematorium Jonkerbos

Crematorium Jonkerbos De entree van het crematorium. Crematorium Jonkerbos Crematorium Jonkerbos, geopend in 1984, is gelegen naast de gelijknamige begraafplaats net buiten het centrum van Nijmegen aan de doorgaande Weg door

Nadere informatie

Begraafplaats & Crematorium Moscowa 'de Facultatieve Groep'

Begraafplaats & Crematorium Moscowa 'de Facultatieve Groep' Openingstijden Openingstijden kantoor maandag t/m vrijdag: 8.30-16.30 uur BEGRAAFPLAATS & Crematorium MOsCOWA Waterbergseweg 18 6815 AP Arnhem T 026-445 63 47 E info@moscowa.nl www.moscowa.nl Begraafplaats

Nadere informatie

De voorzijde van het crematorium. Crematorium Dieren

De voorzijde van het crematorium. Crematorium Dieren De voorzijde van het crematorium. 2 Crematorium Dieren Crematorium Dieren werd in 1954 gebouwd en is daarmee het tweede crematorium in Nederland. Het negen hectare grote bosperceel waarop het crematorium

Nadere informatie

Begraafplaats & Crematorium Moscowa

Begraafplaats & Crematorium Moscowa asbestemming Begraafplaats & Crematorium Moscowa Een vredige plaats om te gedenken Velen hebben Moscowa inmiddels ontdekt als een prachtig wandelpark. Te midden van de natuur liggen de graven. Urnmonumenten,

Nadere informatie

Asbestemming BEGRAAFPLAATS & CREMATORIUM MOSCOWA

Asbestemming BEGRAAFPLAATS & CREMATORIUM MOSCOWA Asbestemming BEGRAAFPLAATS & CREMATORIUM MOSCOWA Begraafplaats & Crematorium Moscowa Ten noorden van Arnhem, tegen de bossen van de Waterberg, ligt Begraafplaats & Crematorium Moscowa. Deze monumentale

Nadere informatie

Asbestemming. Begraafplaats & Crematorium Moscowa 'de Facultatieve Groep' Begraafplaats & Crematorium MOSCOWA. Begraafplaats & Crematorium MOSCOWA

Asbestemming. Begraafplaats & Crematorium Moscowa 'de Facultatieve Groep' Begraafplaats & Crematorium MOSCOWA. Begraafplaats & Crematorium MOSCOWA Openingstijden kantoor maandag t/m vrijdag: 9.00-16.00 uur Openingstijden terrein, dagelijks november t/m februari: 8.30-17.00 uur maart t/m mei: 8.30-19.00 uur juni t/m augustus: 8.30-21.00 uur september

Nadere informatie

Crematorium Jonkerbos

Crematorium Jonkerbos asbestemming De entree van het crematorium. 2 Crematorium Jonkerbos Crematorium Jonkerbos, geopend in 1984, is gelegen naast de gelijknamige begraafplaats net buiten het centrum van Nijmegen aan de doorgaande

Nadere informatie

Begraafplaats & Crematorium Moscowa

Begraafplaats & Crematorium Moscowa Begraafplaats & Crematorium Moscowa Monumentaal park waar heel veel mogelijk is 2 Eeuwenlang was het een gebruikelijke tekst op een graf: rip. Afkorting voor een Latijnse term met de betekenis rust in

Nadere informatie

Crematorium Jonkerbos

Crematorium Jonkerbos asbestemming De entree van het crematorium. Crematorium Jonkerbos Crematorium Jonkerbos, geopend in 1984, is gelegen naast de gelijknamige begraafplaats net buiten het centrum van Nijmegen aan de doorgaande

Nadere informatie

Crematorium Dieren. ruimte en mogelijkheden voor. Wij zijn er om uw persoonlijke wensen uit te voeren, tijdens, maar zeker ook na de plechtigheid.

Crematorium Dieren. ruimte en mogelijkheden voor. Wij zijn er om uw persoonlijke wensen uit te voeren, tijdens, maar zeker ook na de plechtigheid. asbestemming De voorzijde van het crematorium. 2 Crematorium Dieren Crematorium Dieren werd in 1954 gebouwd en is daarmee het tweede crematorium in Nederland. Het negen hectare grote bosperceel waarop

Nadere informatie

Crematorium JONKERBOS

Crematorium JONKERBOS Crematorium JONKERBOS Crematorium Jonkerbos Aan de rand van Nijmegen, in een groene en bosrijke omgeving, ligt Crematorium Jonkerbos. Het crematorium is bekend om de hoogwaardige dienstverlening en de

Nadere informatie

van Crematorium Dieren.

van Crematorium Dieren. CREMATORIUM DIEREN Crematorium Dieren Aan de rand van Dieren, verscholen tussen bomen en weelderig groen, ligt Crematorium Dieren. Het crematorium ligt middenin de Veluwe en dat is te zien: slingerende

Nadere informatie

Crematorium Dieren. Meer dan vijftig jaar dienstverlening te midden van rust en ruimte

Crematorium Dieren. Meer dan vijftig jaar dienstverlening te midden van rust en ruimte Crematorium Dieren Meer dan vijftig jaar dienstverlening te midden van rust en ruimte 2 Leven en dood. Ze lijken onverenigbaar. En toch ziet u ze overal samen in het park van Crematorium Dieren. Urnenmonumenten,

Nadere informatie

Asbestemming CREMATORIUM DIEREN

Asbestemming CREMATORIUM DIEREN Asbestemming CREMATORIUM DIEREN Verscholen tussen bomen en weelderig groen ligt Crematorium Dieren. Het crematorium ligt middenin de Veluwe en dat is te zien: slingerende bospaadjes, uitbundig groen en

Nadere informatie

asbestemming Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp

asbestemming Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp asbestemming Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp De entree van De Boskamp. 2 Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp Nabestaanden helpen om op een waardige wijze afscheid te nemen van hun dierbare. Zodat

Nadere informatie

Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp

Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp De entree van De Boskamp. 2 Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp is gelegen naast de gelijknamige begraafplaats aan de rand van

Nadere informatie

Uitvaarten en rouwbezoek. Algemene informatie. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis

Uitvaarten en rouwbezoek. Algemene informatie. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Uitvaarten en rouwbezoek Algemene informatie Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis In Maassluis zijn twee gemeentelijke begraafplaatsen waarvan één met crematorium. Bij een overlijden heeft u de keuze

Nadere informatie

Asbestemming CREMATORIUM JONKERBOS

Asbestemming CREMATORIUM JONKERBOS Asbestemming CREMATORIUM JONKERBOS Aan de rand van Nijmegen, in een groene en bosrijke omgeving, ligt Crematorium Jonkerbos. Het crematorium is bekend om de hoogwaardige dienstverlening en de vele mogelijkheden

Nadere informatie

Asbestemming CREMATORIUM DIEREN

Asbestemming CREMATORIUM DIEREN Asbestemming CREMATORIUM DIEREN Verscholen tussen bomen en weelderig groen ligt Crematorium Dieren. Het crematorium ligt middenin de Veluwe en dat is te zien: slingerende bospaadjes, uitbundig groen en

Nadere informatie

Asbestemming. Crematorium DIEREN

Asbestemming. Crematorium DIEREN Asbestemming Crematorium DIEREN Crematorium Dieren 2 Verscholen tussen bomen en weelderig groen ligt Crematorium Dieren. Het crematorium ligt middenin de Veluwe en dat is te zien: slingerende bospaadjes,

Nadere informatie

Asbestemming BEGRAAFPLAATS & CREMATORIUM WESTERVELD BEGRAAFPLAATS & CREMATORIUM WESTERVELD

Asbestemming BEGRAAFPLAATS & CREMATORIUM WESTERVELD BEGRAAFPLAATS & CREMATORIUM WESTERVELD OPENINGSTIJDEN Het terrein van Begraafplaats & Crematorium Westerveld is op werkdagen toegankelijk van 9.00 uur tot 17.00 uur. BEGRAAFPLAATS & CREMATORIUM WESTERVELD ROUTEBESCHRIJVING Per auto Vanaf de

Nadere informatie

Begraafplaats & Crematorium Westerveld

Begraafplaats & Crematorium Westerveld asbestemming Informatie & nazorg Wij vinden het belangrijk dat u een beslissing neemt, waar u volledig achter staat. Westerveld heeft daarom een unieke vorm van dienstverlening: de afdeling Informatie

Nadere informatie

Een prachtig park om te gedenken

Een prachtig park om te gedenken asbestemming Crematorium Dieren Een prachtig park om te gedenken In het park van het crematorium ruikt u de boslucht. De Veluwe. Vogels zingen. U ademt hier rust en ruimte. In de natuur verspreid liggen

Nadere informatie

ROUWCENTRUM & CREMATORIUM DE BOSKAMP

ROUWCENTRUM & CREMATORIUM DE BOSKAMP ROUWCENTRUM & CREMATORIUM DE BOSKAMP Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp is gelegen naast de gelijknamige begraafplaats aan de bosrijke rand van Assen. De karakteristieke

Nadere informatie

Asbestemming. Begraafplaats & Crematorium. Westerveld. Begraafplaats & Crematorium. Westerveld

Asbestemming. Begraafplaats & Crematorium. Westerveld. Begraafplaats & Crematorium. Westerveld Openingstijden Het terrein van Begraafplaats & Crematorium Westerveld is op werkdagen toegankelijk van 9.00 uur tot 17.00 uur. Routebeschrijving Begraafplaats & Crematorium Westerveld Duin en Kruidbergerweg

Nadere informatie

Begraafplaats & Crematorium Westerveld

Begraafplaats & Crematorium Westerveld Het crematorium op de duinheuvel bepaalt sinds 1913 het karakteristieke gezicht. Begraafplaats & Crematorium Westerveld Een prachtige begraafplaats. Unieke urnentuinen. Diverse columbaria. Monumentale

Nadere informatie

Westerveld. Westerveld. Het terrein van Begraafplaats & Crematorium Westerveld is op werkdagen toegankelijk van 9.00 uur tot uur.

Westerveld. Westerveld. Het terrein van Begraafplaats & Crematorium Westerveld is op werkdagen toegankelijk van 9.00 uur tot uur. Openingstijden Het terrein van Begraafplaats & Crematorium Westerveld is op werkdagen toegankelijk van 9.00 uur tot 17.00 uur. Begraafplaats & Crematorium Westerveld Duin en Kruidbergerweg 2-6 1985 HG

Nadere informatie

gemeente Apeldoorn Marktplein 1 Postbus 9033 7300 ES Apeldoorn telefoon (055) 580 10 10 fax (055) 580 11 60 www.apeldoorn.nl

gemeente Apeldoorn Marktplein 1 Postbus 9033 7300 ES Apeldoorn telefoon (055) 580 10 10 fax (055) 580 11 60 www.apeldoorn.nl Begraven en cremeren In deze brochure vindt u informatie over begraven en cremeren in Apeldoorn Milieu, Mobiliteit en Openbare Ruimte gemeente Apeldoorn Marktplein 1 Postbus 9033 7300 ES Apeldoorn telefoon

Nadere informatie

Asbestemming. Begraafplaats & Crematorium. Westerveld. Begraafplaats & Crematorium. Westerveld

Asbestemming. Begraafplaats & Crematorium. Westerveld. Begraafplaats & Crematorium. Westerveld Openingstijden Het terrein van Begraafplaats & Crematorium Westerveld is op werkdagen toegankelijk van 9.00 uur tot 17.00 uur. Routebeschrijving Begraafplaats & Crematorium Westerveld Duin en Kruidbergerweg

Nadere informatie

BEGRAAFPLAATS HELLEVOETSLUIS. Soorten graven en asbestemmingen op de begraafplaats Stoofweg

BEGRAAFPLAATS HELLEVOETSLUIS. Soorten graven en asbestemmingen op de begraafplaats Stoofweg BEGRAAFPLAATS HELLEVOETSLUIS Soorten graven en asbestemmingen op de begraafplaats Stoofweg Hellevoetsluis heeft drie begraafplaatsen. Alleen op de begraafplaats aan de Stoofweg worden nieuwe graven uitgegeven.

Nadere informatie

Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg

Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg Pagina 1 Begraafplaatsen in Leidschendam-Voorburg Als iemand overlijdt, dan hebben de nabestaanden meestal de emotionele

Nadere informatie

Begraafplaats Oud-Kralingen

Begraafplaats Oud-Kralingen Begraafplaats Oud-Kralingen Vanaf het einde van de 20e eeuw zien we een herwaardering van lang bestaande waarden, een nieuwe bezinning ook op het thema van de dood en de beleving daarvan door de nabestaanden.

Nadere informatie

Begraafplaats & Crematorium Westerveld

Begraafplaats & Crematorium Westerveld asbestemming De karakteristieke koepel van het crematorium. Begraafplaats & Crematorium Westerveld Een prachtige begraafplaats. Unieke urnentuinen. Diverse columbaria. Monumentale architectuur. Een plek

Nadere informatie

Begraven en begraafplaatsen in de gemeente Nunspeet

Begraven en begraafplaatsen in de gemeente Nunspeet Begraven en begraafplaatsen in de gemeente Nunspeet ii 1 Voorwoord Voor mensen die van nabij een sterfgeval meemaken, is de overgang van leven naar dood een ingrijpende ervaring. Het is een gebeurtenis

Nadere informatie

Asbestemmingen. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis

Asbestemmingen. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Asbestemmingen Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Op de Gemeentelijke Begraafplaatsen Maassluis zijn vele mogelijkheden op het gebied van asbestemmingen. U kunt as (laten) verstrooien of bijzetten

Nadere informatie

Als er iemand overlijdt

Als er iemand overlijdt Als er iemand overlijdt Begraven en cremeren in de gemeente Lingewaard 1 Wat moet u regelen als een naaste overlijdt? INHOUD 1 Wat moet u regelen als een naaste overlijdt? 2 Begraafplaatsen 3 Wie is er

Nadere informatie

DIENSTVERLENING MET RESPECT

DIENSTVERLENING MET RESPECT INLEIDING Bij het geven van een bestemming aan de as dacht men vroeger vaak automatisch aan verstrooiing en kwam veelal later het besef dat dit toch wel erg abrupt is. Anders dan bij een begraving mist

Nadere informatie

Regels van begraafplaats Hilvarenbeek

Regels van begraafplaats Hilvarenbeek Regels van begraafplaats Hilvarenbeek Op begraafplaats Hilvarenbeek geldt een aantal regels. Deze regels helpen ons om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Heeft u vragen over deze regels? We

Nadere informatie

Asbestemming ROUWCENTRUM & CREMATORIUM DE BOSKAMP ROUWCENTRUM & CREMATORIUM DE BOSKAMP

Asbestemming ROUWCENTRUM & CREMATORIUM DE BOSKAMP ROUWCENTRUM & CREMATORIUM DE BOSKAMP OPENINGSTIJDEN Openingstijden kantoor maandag t/m vrijdag: 8.30-16.00 uur Openingstijden columbarium maandag t/m zondag: 9.00-20.00 uur Openingstijden herinneringsruimte 9.00-19.30 uur op afspraak ROUWCENTRUM

Nadere informatie

Begraafplaatsen in Zwijndrecht

Begraafplaatsen in Zwijndrecht Begraafplaatsen in Zwijndrecht Begraafplaatsen in Zwijndrecht Inleiding Aan het einde van een mensenleven wacht onvoorwaardelijk de dood. Bij het eind van een leven hoort ook het proces van afscheid nemen.

Nadere informatie

begraafplaats eikenhof

begraafplaats eikenhof gemeentehuis: Maerten van Heemskerckplein 1 postadres: Postbus 1 1960 AA Heemskerk telefoon: 14 0251 e-mail: post@heemskerk.nl website: www.heemskerk.nl begraafplaats eikenhof Een uitvaart is eenmalig

Nadere informatie

Begraven, cremeren en asbestemming. Tarieven 2011 Gemeentelijke begraafplaatsen Rotterdam en crematorium Rotterdam Hofwijk

Begraven, cremeren en asbestemming. Tarieven 2011 Gemeentelijke begraafplaatsen Rotterdam en crematorium Rotterdam Hofwijk Begraven, cremeren en asbestemming Tarieven 2011 Gemeentelijke begraafplaatsen Rotterdam en crematorium Rotterdam Hofwijk 1 Inhoudsopgave Begraven 3 Cremeren 9 Asbestemming 13 Colofon Redactie, vormgeving

Nadere informatie

Begraven, cremeren en asbestemming Tarieven 2015

Begraven, cremeren en asbestemming Tarieven 2015 Begraven, cremeren en asbestemming Tarieven 2015 Gemeentelijke begraafplaatsen Rotterdam en crematorium Rotterdam Hofwijk 1 Inhoudsopgave Begraven 3 Cremeren 9 Rouwbezoek 11 Asbestemming 13 Colofon Redactie,

Nadere informatie

Algemene begraafplaatsen Gemeente Stein

Algemene begraafplaatsen Gemeente Stein Algemene begraafplaatsen Gemeente Stein Niemand staat graag stil bij de dood Toch krijgt iedereen ermee te maken. Bijvoorbeeld wanneer u een dierbare verliest of als u uw eigen uitvaart wilt regelen. Uitvaarten

Nadere informatie

Mijn persoonlijke wensen

Mijn persoonlijke wensen Mijn persoonlijke wensen Groenewoudlaan 4, 6004 VE Weert 0495-543815 www.uitvaart-vangansewinkel.nl Patersveld 19, 6001 SN Weert Fax. 0495-546184 info@uitvaart-vangansewinkel.nl Persoonlijke gegevens Achternaam

Nadere informatie

Cremeren, en dan? Wij geven u de aandacht die u verdient.

Cremeren, en dan? Wij geven u de aandacht die u verdient. Cremeren, en dan? Wij geven u de aandacht die u verdient. G. van Leeuwe b.v. Nijmegen 2 G. van Leeuwe b.v. Natuursteenbedrijf G. van Leeuwe b.v., sinds 1926 Wij zijn een familiebedrijf dat persoonlijke

Nadere informatie

Begraven, cremeren en asbestemming Tarieven 2014

Begraven, cremeren en asbestemming Tarieven 2014 Begraven, cremeren en asbestemming Tarieven 2014 Gemeentelijke begraafplaatsen Rotterdam en crematorium Rotterdam Hofwijk 1 Inhoudsopgave Begraven 3 Cremeren 9 Asbestemming 13 2 Colofon Redactie, vormgeving

Nadere informatie

begraafplaats Rhijnhof

begraafplaats Rhijnhof begraafplaats Rhijnhof 1 inleiding Begraven of cremeren zijn geen onderwerpen die dagelijks ter sprake komen. Toch raakt iedereen, vroeg of laat, betrokken bij een begrafenis of crematie, of bij de voorbereidingen

Nadere informatie

Asbestemming. rouwcentrum. Rouwcentrum & Crematorium. de boskamp. Openingstijden Openingstijden kantoor maandag t/m vrijdag: 8.30-16.

Asbestemming. rouwcentrum. Rouwcentrum & Crematorium. de boskamp. Openingstijden Openingstijden kantoor maandag t/m vrijdag: 8.30-16. Openingstijden Openingstijden kantoor maandag t/m vrijdag: 8.30-16.00 uur Openingstijden columbarium maandag t/m zondag: 9.00-20.00 uur Openingstijden herinneringsruimte 9.00-19.30 uur op afspraak Rouwcentrum

Nadere informatie

BEGRAVEN OF CREMEREN? In deze ultieme stilte - alle streven voorbij - zingen de merels om het hardst

BEGRAVEN OF CREMEREN? In deze ultieme stilte - alle streven voorbij - zingen de merels om het hardst BEGRAVEN OF CREMEREN? Een moeilijke keuze In deze ultieme stilte - alle streven voorbij - zingen de merels om het hardst Jan Eijkelboom Gemeentelijke Begraafplaats en Crematorium ESSENHOF Inleiding In

Nadere informatie

Begraven en asbestemming

Begraven en asbestemming Begraven en asbestemming De laatste rustplaats in de gemeente Aa en Hunze Mogelijkheden per begraafplaats Begraven Cremeren Algemeen graf Particulier graf Kindergraf Islamitisch graf Urnen-nis Urnengraf

Nadere informatie

Richtlijnen Uitvaartbegeleiders

Richtlijnen Uitvaartbegeleiders Richtlijnen Uitvaartbegeleiders 2 INHOUDSOPGAVE pagina VOORWOORD 5 MOGELIJKHEDEN EN BENODIGDHEDEN 7 Crematie & begrafenisplechtigheid / faciliteiten 7 Vaststellen dag en tijdstip plechtigheid 7 Benodigde

Nadere informatie

Inzicht in de mogelijkheden die de gemeente Oud-Beijerland biedt op de algemene begraafplaats. BEGRAVEN

Inzicht in de mogelijkheden die de gemeente Oud-Beijerland biedt op de algemene begraafplaats. BEGRAVEN Inzicht in de mogelijkheden die de gemeente Oud-Beijerland biedt op de algemene begraafplaats. BEGRAVEN Inleiding Begraven, het is geen alledaags onderwerp. Toch kunt u er geheel onverwachts mee te maken

Nadere informatie

Begraven en asbestemming

Begraven en asbestemming Begraven en asbestemming In deze folder geven wij u algemene informatie die u helpt bij het maken van een keuze voor een laatste rustplaats op een gemeentelijke begraafplaats. De gemeente Meppel beschikt

Nadere informatie

Rhijnhof. Rhijnhof. Begraven en cremeren op Rhijnhof. Laan te Rhijnhof 4 2332 HZ Leiden Tel. (071) 532 06 09 Fax (071) 532 04 48

Rhijnhof. Rhijnhof. Begraven en cremeren op Rhijnhof. Laan te Rhijnhof 4 2332 HZ Leiden Tel. (071) 532 06 09 Fax (071) 532 04 48 Rhijnhof centrum voor begraven en cremeren Begraven en cremeren op Rhijnhof Rhijnhof centrum voor begraven en cremeren Laan te Rhijnhof 4 2332 HZ Leiden Tel. (071) 532 06 09 Fax (071) 532 04 48 B egraven

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 2. De gemeentelijke begraafplaats 2. De aula Rond-om 3. Soorten graven 4. Urnen en as 5. Soorten urnen graven 6

Inhoudsopgave. Inleiding 2. De gemeentelijke begraafplaats 2. De aula Rond-om 3. Soorten graven 4. Urnen en as 5. Soorten urnen graven 6 Inhoudsopgave Inleiding 2 De gemeentelijke begraafplaats 2 De aula Rond-om 3 Soorten graven 4 Urnen en as 5 Soorten urnen graven 6 Aankleding van het graf 7 Het ruimen van graven 7 Tarieven 8 Overige begraafplaatsen

Nadere informatie

Wensen voor de Uitvaart

Wensen voor de Uitvaart Wensen voor de Uitvaart naar mijn hart Beschrijving van de wensen voor de uitvaart Opgesteld door de heer/mevrouw Naam:......................................................................................................

Nadere informatie

Mijn uitvaartwensen. Naam:... Datum:... Plaats:... Ondertekening:...

Mijn uitvaartwensen. Naam:... Datum:... Plaats:... Ondertekening:... Mijn uitvaartwensen nder voorbehoud dat mijn wensen wettelijk, technisch en financieel gezien uitvoerbaar zijn, wens ik dat hieraan naar eer en geweten gevolg wordt gegeven. Daar waar dit niet mogelijk

Nadere informatie

Een huurgraf. En wat u daarover moet weten

Een huurgraf. En wat u daarover moet weten Een huurgraf En wat u daarover moet weten De Wâldhôf De gemeente Smallingerland heeft 4 algemene begraafplaatsen De Wâldhôf Begraafplaats De Wâldhôf is op 1 januari 2006 in gebruik genomen. Op deze begraafplaats

Nadere informatie

Laatste Wensen Formulier

Laatste Wensen Formulier tel. : 0900-5555560 (meldnummer bij overlijden) mobiel : 06-52 67 6220 e-mail : info@holtlanduitvaartzorg.nl internet : www.holtlanduitvaartzorg.nl Laatste Wensen Formulier Mijn eigen wensen voor mijn

Nadere informatie

Als de dood in het leven komt.. Een mooie locatie voor een waardig afscheid.

Als de dood in het leven komt.. Een mooie locatie voor een waardig afscheid. Begraafplaats Maastricht Als de dood in het leven komt.. Een mooie locatie voor een waardig afscheid. De gemeentelijke begraafplaats in Maastricht. In Maastricht kunnen overledenen begraven worden op een

Nadere informatie

Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede. Begraven of cremeren?

Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede. Begraven of cremeren? Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede Begraven of cremeren? Inleiding Als er iemand is overleden valt er, tussen alle emoties door, veel te regelen. Vaak weten we niet hoe, op zo

Nadere informatie

Asbestemming Beuningen

Asbestemming Beuningen Asbestemming Beuningen Asbestemming: uw persoonlijke keuze Na een crematie krijgt u als nabestaande de vraag voorgelegd wat u met de as van uw overleden dierbare wilt doen. Wij bieden hiervoor vele mogelijkheden,

Nadere informatie

D uinrust GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATS BEVERWIJK

D uinrust GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATS BEVERWIJK D uinrust GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATS BEVERWIJK Inhoud 4 6 7 8 11 12 16 17 18 19 20 21 22 23 Inleiding Voorzieningen De uitvaart De keuze van het graf Cremeren Asbestemming Reserveren van grafruimte Herbegraven

Nadere informatie

Geachte mevrouw/mijnheer,

Geachte mevrouw/mijnheer, Laatste Wensen Geachte mevrouw/mijnheer, De uitvaart is het laatste eerbetoon aan de overledene. Het komt het persoonlijke karakter van de uitvaart ten goede wanneer de gemaakte keuzen passen bij de persoon

Nadere informatie

Tarieven 2018 Algemene Begraafplaats Sint Janshof Pijnacker-Nootdorp

Tarieven 2018 Algemene Begraafplaats Sint Janshof Pijnacker-Nootdorp 1 Tarieven 2018 Algemene Begraafplaats Sint Janshof Pijnacker-Nootdorp INHOUDSOPGAVE 1.0 Voor een begrafenis van een overledene in een lijkkist heeft u te maken met de volgende kosten: 1.1 Begraafrecht:

Nadere informatie

Algemene informatie 2016

Algemene informatie 2016 Algemene informatie 2016 Gemeentelijke Begraafplaatsen Kerkhoflaan en Westduin Voorwoord Niemand staat graag stil bij een onderwerp als de dood. Toch moet er op een gegeven moment over worden nagedacht.

Nadere informatie

wilsbeschikking Uitvaartvereniging de Laatste Eer

wilsbeschikking Uitvaartvereniging de Laatste Eer wilsbeschikking 1 wilsbeschikking Speciale wensen en belangrijke gegevens voor nabestaanden Wat te doen bij overlijden Neem contact op met Uitvaartvereniging De Laatste Eer 071 402 86 89 Beantwoord de

Nadere informatie

Kindergraven. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis

Kindergraven. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Kindergraven Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis De Algemene Begraafplaats aan de Willem de Zwijgerstraat 36 heeft een speciale plek voor kindergraven: Kinderhof Vlinder. Hier heerst een besloten

Nadere informatie

begraafplaats eikenhof

begraafplaats eikenhof gemeentehuis: Maerten van Heemskerckplein 1 postadres: Postbus 1 1960 AA Heemskerk telefoon: 14 0251 e-mail: post@heemskerk.nl website: www.heemskerk.nl begraafplaats eikenhof Een uitvaart is eenmalig

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2018 gemeente Maassluis

Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2018 gemeente Maassluis GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Maassluis Nr. 225184 20 december 2017 Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2018 gemeente Maassluis De Raad van de gemeente Maassluis;

Nadere informatie

Vertrouwelijke gegevens bestemd voor degene, die na mijn overlijden mijn uitvaart zal regelen. Naam :... Adres :... Plaats / Postcode :...

Vertrouwelijke gegevens bestemd voor degene, die na mijn overlijden mijn uitvaart zal regelen. Naam :... Adres :... Plaats / Postcode :... Wensenformulier Uitvaartregister No Vertrouwelijke gegevens bestemd voor degene, die na mijn overlijden mijn uitvaart zal regelen. Naam :... Adres :... Plaats / Postcode :... Telefoon :... E-mail :...

Nadere informatie

HOE TE HANDELEN IN GEVAL VAN MIJN OVERLIJDEN

HOE TE HANDELEN IN GEVAL VAN MIJN OVERLIJDEN Ondergetekende, HOE TE HANDELEN IN GEVAL VAN MIJN OVERLIJDEN Postcode/woonplaats : Geboortedatum : telefoon: Partner van : Naam huisarts : Bij overlijden direct waarschuwen per telefoon, telegram, expresbrief:

Nadere informatie

Kostenoverzicht Er zijn vier soorten graven:

Kostenoverzicht Er zijn vier soorten graven: Kostenoverzicht 2017 Wat zijn de kosten voor een begrafenis op R.-K. Begraafplaats Buitenveldert? Hieronder vindt u uitleg over een aantal mogelijkheden en de te verwachten kosten voor het begraven op

Nadere informatie

Crematorium Kranenburg Zwolle

Crematorium Kranenburg Zwolle Crematorium Kranenburg Zwolle I nleiding Vandaag de dag kiezen steeds meer landgenoten voor crematie. Van het totaal aantal uitvaarten in Nederland is ± de helft een crematie. Heel veel mensen bezoeken

Nadere informatie

Met dit boekje Mijn persoonlijke uitvaartwensen kunt u zich voorbereiden op uw eigen uitvaart of die van iemand anders als u hiervoor zorg draagt.

Met dit boekje Mijn persoonlijke uitvaartwensen kunt u zich voorbereiden op uw eigen uitvaart of die van iemand anders als u hiervoor zorg draagt. Met dit boekje Mijn persoonlijke uitvaartwensen kunt u zich voorbereiden op uw eigen uitvaart of die van iemand anders als u hiervoor zorg draagt. Wij adviseren u dit boekje met potlood in te vullen, zodat

Nadere informatie

Laatste wensenformulier

Laatste wensenformulier Laatste wensenformulier Met dit formulier legt u eenvoudig uw uitvaartwensen vast. Sociale Uitvaartzorg Nederland kan u ondersteunen bij het invullen van dit formulier, maar ook als het om de uitvoer van

Nadere informatie

Kostenoverzicht Er zijn vier soorten graven:

Kostenoverzicht Er zijn vier soorten graven: Kostenoverzicht 2018 Wat zijn de kosten voor een begrafenis op R.-K. Begraafplaats Buitenveldert? Hieronder vindt u uitleg over een aantal mogelijkheden en de te verwachten kosten voor het begraven op

Nadere informatie

AANVRAAG VOOR EEN ASBESTEMMING - GEDENKPLAATS HERDENKINGSPLAATJE. Begraafnummer (in te vullen door de beheerder):

AANVRAAG VOOR EEN ASBESTEMMING - GEDENKPLAATS HERDENKINGSPLAATJE. Begraafnummer (in te vullen door de beheerder): AANVRAAG VOOR EEN ASBESTEMMING - GEDENKPLAATS HERDENKINGSPLAATJE Begraafnummer (in te vullen door de beheerder): Grafnummer: Locatie begraafplaats: 0 Bergen 0 Egmond 0 Schoorl (kruis aan wat van toepassing

Nadere informatie

Alles wat ik moet weten over de begraafplaats, vind ik hier.

Alles wat ik moet weten over de begraafplaats, vind ik hier. Alles wat ik moet weten over de begraafplaats, vind ik hier. Regels van begraafplaats Schollevaar Regels van begraafplaats Schollevaar Op begraafplaats Schollevaar geldt een aantal regels. Deze regels

Nadere informatie

Naam:... Datum:... Plaats:... Ondertekening:... Naam:... Adres:... Postcode en woonplaats:...

Naam:... Datum:... Plaats:... Ondertekening:... Naam:... Adres:... Postcode en woonplaats:... Mijn Uitvaartwensen pagina 2 van 10. Persoonlijke wensen U staat er niet iedere dag bij stil, maar u heeft vast wel eens nagedacht over hoe uw eigen uitvaart eruit zou moeten komen te zien. Het bespreken

Nadere informatie

BEGRAAFPLAATS & CREMATORIUM MOSCOWA. Richtlijnen voor Uitvaartbegeleiders

BEGRAAFPLAATS & CREMATORIUM MOSCOWA. Richtlijnen voor Uitvaartbegeleiders Richtlijnen voor Uitvaartbegeleiders BEGRAAFPLAATS & CREMATORIUM MOSCOWA INHOUDSOPGAVE pagina VOORWOORD 5 MOGELIJKHEDEN EN BENODIGDHEDEN 7 Crematie & begrafenisplechtigheid / faciliteiten 7 Vaststellen

Nadere informatie

Heeft u bijzondere wensen voor uw uitvaart? Leg ze nu al vast. Dit kan via dit uitvaartcodicil van Begrafenis en Crematieonderneming Theo Arts.

Heeft u bijzondere wensen voor uw uitvaart? Leg ze nu al vast. Dit kan via dit uitvaartcodicil van Begrafenis en Crematieonderneming Theo Arts. Heeft u bijzondere wensen voor uw uitvaart? Leg ze nu al vast. Dit kan via dit uitvaartcodicil van Begrafenis en Crematieonderneming Theo Arts. Zij geven u de zekerheid dat uw uitvaart wordt verzorgd op

Nadere informatie

Na de crematie. Bijzetten. Algemene Nis

Na de crematie. Bijzetten. Algemene Nis Asbestemmingen Na de crematie Na de crematie zijn er vele mogelijkheden voor de bestemming van de as. U kunt de as laten verstrooien in een mooie omgeving of op zee; u kunt ook kiezen voor een urnenplaats

Nadere informatie

Uitvaartwensenformulier

Uitvaartwensenformulier Uitvaartwensen. Zoals u het wilt. Uitvaartwensenformulier Uitvaartwensen zoals u het wilt. Vastgelegd en duidelijk, uitgevoerd met hart en ziel. Herinneringshuis De Einder is een inspiratie van Dokman

Nadere informatie

Regels van begraafplaats Den en Rust

Regels van begraafplaats Den en Rust Regels van begraafplaats Den en Rust Op begraafplaats Den en Rust geldt een aantal regels. Deze regels helpen ons om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Heeft u vragen over deze regels? We beantwoorden

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit voor de grafbedekkingen, graven en asbezorging 2014

Uitvoeringsbesluit voor de grafbedekkingen, graven en asbezorging 2014 Uitvoeringsbesluit voor de grafbedekkingen, graven en asbezorging 2014 Het college van Eemnes, gelet op artikel 11, tweede lid; artikel 12; artikel 13 en artikel 14 van de Beheersverordening begraafplaats

Nadere informatie

wensen na overlijden

wensen na overlijden wensen na overlijden Vertrouwelijke gegevens bestemd voor degene, die na mijn overlijden mijn uitvaart zal regelen. naam : voornamen : adres : postcode / woonplaats : geboortedatum : geboorteplaats : nationaliteit

Nadere informatie

Begraven in Rotterdam

Begraven in Rotterdam Begraven in Rotterdam Tarieven 2010 Gemeentelijke begraafplaatsen Rotterdam De gemeentelijke begraafplaatsen liggen verspreid over Rotterdam. Elke begraafplaats heeft zijn eigen sfeer en uitstraling. De

Nadere informatie

Wensenformulier ten behoeve van de uitvaart van

Wensenformulier ten behoeve van de uitvaart van Rouwcentrum Zuidema Wensenformulier ten behoeve van de uitvaart van Dit formulier is een uitgave van Rouwcentrum Zuidema te Klundert en is bedoeld om nabestaanden inzage te geven in uw wensen betreffende

Nadere informatie

LAATSTE WILSBESCHIKKING SPECIALE WENSEN EN ANDERE GEGEVENS HOE TE HANDELEN IN GEVAL VAN MIJN OVERLIJDEN

LAATSTE WILSBESCHIKKING SPECIALE WENSEN EN ANDERE GEGEVENS HOE TE HANDELEN IN GEVAL VAN MIJN OVERLIJDEN LAATSTE WILSBESCHIKKING SPECIALE WENSEN EN ANDERE GEGEVENS HOE TE HANDELEN IN GEVAL VAN MIJN OVERLIJDEN PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam Geboortedatum Partner van Telefoonnummer partner Huisarts Naam huisarts

Nadere informatie

Wensen voor de Uitvaart

Wensen voor de Uitvaart Wensen voor de Uitvaart naar mijn hart Beschrijving van de wensen voor de uitvaart Het wensenformulier kunt u invullen en bewaren. Heeft u liever dat wij uw wensen voor u bewaren? Dan kunt u het ingevulde

Nadere informatie

Tarieven cremeren 2016

Tarieven cremeren 2016 Tarieven cremeren 2016 Crematie inclusief gebruik van de accommodatie * Volwassene (ouder dan 12 jaar) 1.013,00 * Kinderen 1-12 jaar (inclusief invoerplateau) 605,00 * Kinderen jonger dan 1 jaar (inclusief

Nadere informatie

Mijn uitvaart... laatste wensenformulier. Vertrouwelijke gegevens voor mijn nabestaanden

Mijn uitvaart... laatste wensenformulier. Vertrouwelijke gegevens voor mijn nabestaanden Mijn uitvaart... laatste wensenformulier Vertrouwelijke gegevens voor mijn nabestaanden HILHORST uitvaartverzorging biedt u hierbij geheel vrijblijvend een Wensenformulier aan. Dit formulier is een hulpmiddel,

Nadere informatie

Geboortedatum. Handtekening. Het versturen van rouwkaarten voor de uitvaart na de uitvaart geen rouwkaarten laat ik mijn nabestaanden bepalen

Geboortedatum. Handtekening. Het versturen van rouwkaarten voor de uitvaart na de uitvaart geen rouwkaarten laat ik mijn nabestaanden bepalen [mooi] afscheid voor een mooi en persoonlijk afscheid... zoals de dag uit de nacht treedt treedt het leven uit de dood er is liefde die niet sterft Toon Hermans mijn uitvaart In mijn uitvaart heb ik aangegeven

Nadere informatie

Particuliere graven. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis

Particuliere graven. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Particuliere graven Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Een particulier graf op een van twee gemeentelijke begraafplaatsen verkrijgt u door een recht tot begraven te kopen. Dit betekent dat u het

Nadere informatie

Tarieven cremeren 2015

Tarieven cremeren 2015 Tarieven cremeren 2015 Crematie inclusief gebruik van de accomodatie * Volwassene (ouder dan 12 jaar) 965,00 * Kinderen 1-12 jaar 605,00 * Kinderen jonger dan 1 jaar 450,00 * Foetus jonger dan 24 weken

Nadere informatie