Nieuwsbrief kerstvakantie 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief kerstvakantie 2016"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief kerstvakantie 2016

2 Van de bestuurstafel Van de bestuurstafel Tijdens de bestuursvergadering van 25 oktober 2016 is Aletta Aleman welkom geheten als nieuw bestuurslid. Het was sowieso een bijzondere vergadering vanwege de aanwezigheid van 4 leidsters. In het gezamenlijke overleg hebben we m.n. stil gestaan bij de wisseling van CAO en de komende groepsindeling met een dubbele bezetting van gekwalificeerde leidsters. Helaas kon Carla Braber niet aanwezig zijn. Zij moet echt rust houden om haar zwangerschapsperiode zo lang mogelijk vol te houden. We wensen en bidden haar en haar gezin sterkte toe. Ondertussen is het gezin Aleman uitgebreid met een zoon en broertje. Bij deze onze felicitaties en we wensen hen Gods zegen toe bij de opvoeding van de kleine Layton. Op 23 november 2016 is de informatieavond over de harmonisatie gehouden. Veel ouders waren aanwezig die we konden informeren over de veranderingen die per 1 januari 2017 zullen ingaan. Er gaat veel veranderen, waarvan ik hier de belangrijkste nog een keer benoem: 1. Er komen 2 gekwalificeerde leidsters op de groep. Dat zal m.n. voor de leidsters even wennen zijn. Het betekent dat de pedagogische begeleiding op een hoger niveau komt. Uiteraard hebben we laten zien dat de GGD een prima waardering over 2016 heeft afgegeven en dat er niets op het huidige functioneren aan te merken is. De oorzaak van de veranderingen ligt ook niet bij ons, maar in de landelijke regelgeving waar de gemeente in mee moet gaan. Feit is wel dat meer pedagogische begeleiding op de groep, zeker als er sprake is van een VVE indicatie of van andere hulpvragen, nog beter zorg aan uw kind en de gehele groep kan bieden. 2. De consequentie van punt 1 is dat daarmee het peuterspeelzaalwerk duurder wordt. De overheid heeft daarbij gekozen voor aansluiting op de fiscale regeling kinderopvangtoeslag. Deze is inkomensafhankelijk. Of te wel; ouders met hogere gezinsinkomens krijgen minder toeslag van de fiscus retour en betalen netto dus meer dan bijv. bij het modale (lagere) inkomen. Ouders met lagere gezinsinkomens betalen minder dan de huidige ouderbijdrage. Er zijn ouders die recht hebben op de fiscale kinderopvangtoeslag. Er zijn ook ouders die éénverdiener zijn of mogelijk tijdelijk geen of één inkomen hebben. Deze ouders vallen buiten de kinderopvangtoeslag. Zij kunnen echter gebruik maken van de gemeentelijke subsidie zodat de netto betaling tussen beide systemen ongeveer gelijk zal zijn. 3. Per 1 januari 2017 worden wij een officiële VVE-aanbieder (Voor- en Vroegschoolse Educatie). In 2015 en 2016 is er een gemeentelijke pilot geweest om te bevorderen dat er meer VVE geïndiceerde peuters naar een peuterspeelzaal zouden gaan. Om de VVE-zorg te continueren is het

3 noodzakelijk dat de leidsters gecertificeerd worden. Medio 2017 is de VVEcursus afgerond. Daarnaast moet de VVE binnen de zorgstructuur worden opgenomen en vereist dit aanpassingen aan diverse documenten. 4. De overgang naar CAO kinderopvang, het opnieuw inschrijven in de LRKP (Landelijke Registratie Kinderopvang en Peuterspeelzalen) en de daarbij behorende VOG rechtspersoon, het inrichten van een nieuw administratiepakket enz. zijn zaken waar het bestuur met medewerking van de hoofdleidster veel tijd en energie aan kwijt is. Al met al is het een hectisch jaar waarin ook een functiewisseling binnen het bestuur heeft plaatsgevonden. Adriaan Kasteleijn houdt zich bezig met de financiën, is dus (2 e ) penningmeester en André Nelis vervuld voor een deel ook secretariële taken. Vanwege omstandigheden was Adrie Meijer genoodzaakt taken over te dragen. We hopen dat zijn gezondheid stabiliseert en dat hij de resterende taken nog mag blijven uitvoeren. We worden daarbij bepaald dat we kwetsbaar zijn en dat onze gezondheid, ja alles, in Gods handen ligt. Op de laatste bestuursvergadering van dit jaar hebben we gelezen uit Jesaja 7 waar het gaat over IMMANUEL (dat als betekenis heeft: God met ons). Het is een profetie in het Oude Testament over de komst van Gods Zoon waar de evangelist Mattheüs in hoofdstuk 1 vers 22 en 23 naar verwijst. Zo vlak voor het Kerstfeest is er de periode van Advent. Wij herdenken dan aan de geboorte van Jezus. Advent komt van het Latijnse woord adventus. Letterlijk betekent dit dat God naar ons toe komt. Maar hoe zal Hij ons aantreffen? Wij zijn meestal met zoveel zaken bezig dat we veelal niet aan God toekomen. Of we denken dat we zelf wel alles kunnen regelen. Wat is het dan belangrijk, ja levensnoodzakelijk dat we persoonlijk mogen weten dat God met ons is. IMMANUEL. Het bestuur wenst u dat en daarmee een gezegend Kerstfeest toe. Nelis van der Bok, voorzitter.

4 Van de leidsters Wat hebben we hard gewerkt over de bakker! Het begon allemaal heel lekker. We hebben allerlei soorten brood van de bakker gezien, wel een hele mand vol. Er zaten bruine en witte boterhammen in. Eierkoeken, krentenbollen, puntjes, kaiserbroodje, harde broodjes enz. Dit hebben we allemaal bekeken, maar gelukkig mochten we er ook van snoepen. Heerlijk smaakt zo n onverwachte boterham bij de juf met kaas of smeerworst erop. Maar soms was de kaas weg en bleven de stukjes brood liggen Maar nu wisten we gelijk wat wij op onze boterham moesten leggen. Dus met papier en propjes hebben wij onze papieren boterham belegd. Ook hebben we van zoutdeeg, koekjes gemaakt. Jammer, deze kun je niet opeten! De bakker maakt natuurlijk ook mooie taarten en wij verfden ze heel mooi. Maar ja, hoe komt de bakker nu aan zijn meel? We leerden er ook een liedje van, dat het tarwe door de molenstenen gemalen werd tot meel. De bakker kon van dat meel dan broden bakken, die de mensen erg lekker vonden. Dus knutselden we ook een molen. Na een schort vol met mooie stempels, gingen we nog een werkje doen. De bakker (vader van Seth) hielp de groep Bengels met versieren van cakejes. De andere groepen hebben soesjes versierd. Mmmm dat was ook heel lekker en leuk. De pasta en hagelslagjes gingen soms wel gelijk in je mond. Zelfs was er soms een koud soesje ineens verdwenen. Ra, ra waar hij was gebleven De laatste weken werken we over het kerstfeest. Soms is het nog wel moeilijk om te begrijpen. Waarover gaat het kerstfeest? Dat de Heere Jezus is geboren! Maar toch vinden we het wel heel fijn om alles te horen vertellen uit de Bijbel en leren we ook liedjes waarom de Heere Jezus naar de aarde kwam. Daarnaast maken we ook mooie potjes met nepsneeuw, want het is nu best donker s morgens en mogen de lichtjes aan in de klas. Dat vinden we erg leuk en gezellig. We maken ook nog een mooie kerstklok en een kleurplaat over de wijzen uit het oosten. Dit jaar is weer omgevlogen we hebben heel veel gespeeld en geleerd met elkaar. We kijken er naar uit om jullie allemaal in het nieuwe jaar weer te zien. Dan wordt het natuurlijk wel een beetje anders met twee juffen op de groep, maar wij hebben er heel veel zin in. Dan gaan we werken over het boek: visje. We wensen u en jullie allemaal: Goede kerstdagen en een Voorspoedig 2017 toe!

5 Leuke uitspraken - Wietske ziet op de Bas-plaat een koekje waar je een bril van kunt maken (een krakeling). - Valena: Mijn jas zit achtersteboven! - De juf vraagt: Wat gaan we nu doen? (als we dagritme kaarten aanwijzen). Scott zegt zonder naar de kaarten te kijken: Koffie drinken! - Lukas Meijer: De molen ging wiekeren! (de wieken draaiden). - Juf zegt: Ik ruik iets, misschien een windje? Nee, zegt Dante, een zeetje. (scheetje) - Ehud raadt wat er weg is: Een broterham! (boterham) - Ik werk bij de tatu!, zegt Emmelynn (spuiten bij de brandweer) - Lukas Meijer ziet de zon in de lucht en zegt: Hé, die hebben we in Stellendam ook! - Ralph: Mama heeft ook lang haar, als een meisje. - De juf leest de namen in de kring Ben je er vandaag? Ja, juf. Annelouise reageert: Ja, hier zit ik! - Aan tafel gaat het over een klok. Jachin: Wij hebben een mannenklok! Juf: Een mannenklok, waarom dan? Jachin: Hij is bruin. (Dat zegt toch alles?!) - Loïs (her)kent een liedje. Juf: Ken je die van de cd? Loïs : Nee hoor, wij zingen gewoon met onze mond! Agenda D.v. Donderdagavond 16 maart 2017 is er een projectavond die vanuit school georganiseerd wordt. De peuterspeelzaal wil hier ook aan meedoen. De peuters zullen gaan laten zien hoe ze in de achterliggende periode aan het thema visje gewerkt hebben. Meer informatie volgt nog. Komt u ook?

6 Verjaardagen Januari: 8. Jinthe Vermaas (3) 19. Elise Klepper (4) 25 Lukas Meijer (4) Februari: 11. Ralph Nelis (3) Nieuwe kinderen en afscheid kinderen We hebben afscheid genomen van Wietske Hoek en Anna van Wijk. We wensen ze veel speel- en leerplezier toe op school. Ook willen we de nieuwe peuters welkom heten: Bengels: Thijs van Oostenbrugge Boefjes: Daniël Bouman Naomi de Jong Lars van Erkelens Lydia Klepper Rakkers: Norah Bezuijen Walter Maliepaard Lennard Mierop We wensen hen een fijne tijd op de peuterspeelzaal toe!

7 Geboren In het gezin van Lukas Meijer werd een zoon en broertje geboren: Gideon Meijer. In het gezin van Lars Aleman werd ook een zoon en broertje geboren: Layton Aleman. Wij wensen de ouders Gods zegen toe in de opvoeding van hun kinderen.

8 Mededelingen GGD-richtlijnen: Misschien weet u wel dat de GGD ook bij ons de controle doet m.b.t. de veiligheid. Nu zijn er nieuwe regels die we aan u ook door willen geven, omdat de veiligheid van uw kind ook op de Peuterspeelzaal heel belangrijk is. Het gaat over de volgende dingen: * Koortjes aan kleding mogen niet langer zijn dan 20 cm * Dit houdt dus ook automatisch in dat de koortjes waaraan de wantjes vast zitten niet uit de jas mogen komen (Een knoopje hierin is soms al de oplossing). * Ook het dragen van sieraden is niet wenselijk. We hopen op uw medewerking. Groepsindeling en VVE Omdat we met twee beroepskrachten per groep gaan werken hebben wij de groepsindeling opnieuw moeten bekijken. Daarnaast willen wij graag VVE aanbieden op onze peuterspeelzaal. We doen dat nu al op basis van een pilot bij de gemeente, maar per 1 januari zijn wij ook officieel een VVE locatie. Onze leidsters ronden momenteel hun cursus af en zijn dan ook VVE gecertificeerd. Juf Margreet wordt hierbij de VVE-coördinator en in de groepen waar zij werkzaam is kunnen we dus VVE aanbieden. De dagen dat onze peuterspeelzaal open is en de openingstijden blijven hetzelfde. Gelet op de peuteraantallen in 2017 kunnen we vooralsnog ook starten met drie groepen. Omdat Juf Carla heeft aangegeven tot de zomervakantie met verlof te willen presenteren we u hieronder de groepsindeling tot de zomervakantie: Groep + dagdeel Leidster Leidster VVE De Bengels Maandagmorgen Juf Margreet Juf Elma Ja Donderdagmiddag Juf Margreet Juf Ingrid Ja De Boefjes Maandagmiddag Juf Ingrid Juf Elma Nee Donderdagmorgen Juf Ingrid Juf Elma Nee De Rakkers Dinsdagmiddag Juf Aaltje Juf Margreet Ja Vrijdagmorgen Juf Aaltje Juf Margreet Ja

9 Mentorschap Doordat we met 2 leidsters op een groep komen te staan, hebben we de mogelijkheid om uw kind nog beter te volgen en te begeleiden. Om effectief te kunnen werken, hebben we besloten om voor ieder kind een mentor aan te wijzen. De mentor is één van de leidsters van de groep waar uw kind in zit. Wat houdt dit mentorschap in? De mentor van uw kind: - doet de intake voordat uw kind op de peuterspeelzaal start; - observeert uw kind tussentijds en legt dit vast; - onderhoudt contact met u over hoe het met uw kind op de peuterspeelzaal gaat; - vult het overdrachtsformulier voor de basisschool in; - maakt een hoed wanneer uw kind jarig is. - maakt met uw kind een cadeautje wanneer een ouder jarig is. U krijgt van de mentor van uw kind nog persoonlijk bericht, zodat u weet wie de mentor van uw kind wordt. Wie doet wat op de groep? De leidsters hebben om de beurt de leiding op de groep. De leidster die de leiding heeft, stuurt de hele groep aan, vertelt het Bijbelverhaal en leidt de gezamenlijke kringactiviteiten. De andere leidster ondersteunt op dat moment in de groep en heeft ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld met een klein groepje kinderen een activiteit te doen om bepaalde vaardigheden te stimuleren. Op de deur in het lokaal komt een foto van de leidster te hangen die dat dagdeel de leiding heeft. Deze foto hangt bij de plaatjes van de kinderen die op die dag de helpers zijn. Wanneer u iets over uw kind wilt delen wat belangrijk is om die dag te weten, kunt u dit wel met beide leidsters van de groep doen (zowel de leidster die de leiding heeft, als de ondersteunende leidster). Wanneer uw kind door bijvoorbeeld ziekte niet kan komen, kunt u dit nog steeds per mail doorgeven. U kunt het adres gebruiken van de leidster die voor de kerstvakantie nog alleen de groep draaide: Bengels (maandagmorgen/donderdagmiddag): M.Klepper@smdbKonBeatrix.nl Boefjes (maandagmiddag/donderdagmorgen): I.vanVeen@smdbKonBeatrix.nl Rakkers (dinsdagmiddag/vrijdagmorgen): A.Oostenbrugge@smdbKonBeatrix.nl We hopen u zo voldoende geïnformeerd te hebben over hoe wij in het nieuwe jaar willen gaan werken. Mocht u hier nog vragen over hebben, stel ze dan gerust.

10 Themarooster Week Bijbelverhaal Psalm/lied Thema Werkje Liedje 2 Vier mannen en hun zieke vriend (dl. 2 blz ) Vier mannen en hun zieke vriend visje Zee (verven) Alle visjes zwemmen in het water 3 De hoofdman en de zieke knecht (dl. 3 blz ) Vier mannen en hun zieke vriend visje Mama vis (stempelen) Visje visje in het water 4 Het dochtertje van Jaïrus Ps. 75: 1 visje - Rood Kleurplaat krab (kleuren) Rood rood, k heb geen rood (dl. 1 blz ) 5 De lamme man in Bethesda Ps. 75: 1 visje -Oranje Zeester versieren met knopen (plakken) Kleurenlied (dl. 2 blz ) 6 Van vijf broden en twee vissen Ps. 75: 1 visje - Geel Slak versieren (scheuren en plakken) De slak (dl. 1 blz ) 7 Tien zieke mannen (dl. 3 blz ) Bewaar je oog voor wat je ziet visje - Groen Schildpad (knippen en plakken) Groen groen, k heb geen groen

11 8 De blinde Bartimeüs (dl. 1 blz ) Bewaar je oog voor wat je ziet visje - Blauw Walvis (propjes maken) Walvis walvis in het water 9 Voorjaarsvakantie 10 visje - Paars Inktvis (verven) Wie gaat er mee, diep in de zee 11 visje 16 maart: Projectavond visje (zakje opvullen met watten) 4 kleine visjes zwommen in de zee

12 Liederen Vier mannen en een zieke vriend Vier mannen en een zieke vriend, die niet kan staan of lopen. Vier mannen en een zieke vriend, die op een wonder hopen. Zij zoeken Jezus, maar helaas, het huis is vol, er is geen plaats. Visje in het water Visje, visje in het water. Visje, visje in je kom. Visje, visje, kan niet praten. Visje, visje, draai je om Walvis in het water Walvis, walvis in het water. Walvis, walvis in de zee. Walvis walvis kan niet praten. Walvis, walvis draai maar mee Bewaar je oog voor wat je ziet Bewaar je oog, bewaar je oog voor wat je ziet. Bewaar je oog, bewaar je oog voor wat je ziet. Er is er Een die op je let en die luistert naar 't gebed. Bewaar je oog, bewaar je oog voor wat je ziet. Bewaar je oor, mond, hand, voet.. Bewaar je oog, je oor, je mond, je hand, je voet. Bewaar je oog, je oor, je mond, je hand, je voet. Er is er Een die op je let en die luistert naar 't gebed. Bewaar je oog, je oor, je mond, je hand, je voet. Alle visjes zwemmen in het water Alle visjes zwemmen in het water, falderal de riere, falderal de rare. Alle visjes zwemmen in het water, falderal de ral de ral de ra Rood rood, k heb geen rood Rood rood, k heb geen rood. k Moet nog rood gaan zoeken, hier in alle hoeken. Kleurenlied Deze vis is rood, deze vis is geel t is niet te geloven, wat weten jullie veel. Deze vis is blauw. t Is niet te geloven, dat zagen jullie gauw De slak De slak, de slak gaat niet zo vlug hij draagt zijn huisje op zijn rug. De slak, de slak is soms heel bang en kruipt dan in zijn huisje. Vier kleine visjes zwommen in de zee Vier kleine visjes, zwommen in de zee. Moeder zei: ik ga niet mee Ik blijf lekker in de oude boerensloot, want in de zee zwemmen haaien en die bijten je blub blub blub. Wie gaat er mee, diep in de zee Wie gaat er mee, diep in de zee Bij mijnheer octopus op de thee Die heel beleefd acht handjes geeft Omdat een octopus acht armen heeft

13 Fijne vakantie! De Bengels tot ziens op D.V. maandag 9 januari om 09:00 uur! De Boefjes tot ziens op D.V. maandag 9 januari om 13:00 uur! De Rakkers tot ziens op D.V. dinsdag 10 januari om 13:00 uur!

Nieuwsbrief. voorjaarsvakantie 2017

Nieuwsbrief. voorjaarsvakantie 2017 Nieuwsbrief voorjaarsvakantie 2017 Van de bestuurstafel Sinds de vorige nieuwsbrief is er veel gepasseerd. Verheugende dingen, spannende dingen, maar ook zaken die zorgen geven. Om met het eerste te beginnen;

Nadere informatie

Nieuwsbrief meivakantie 2017

Nieuwsbrief meivakantie 2017 Nieuwsbrief meivakantie 2017 Van de bestuurstafel Beste ouders. Op het moment dat ik dit schrijf is het bijna 15 april. De dag waarop onze fair gehouden wordt. We hopen dat het een goede dag mag worden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kerstvakantie 2018

Nieuwsbrief Kerstvakantie 2018 Nieuwsbrief Kerstvakantie 2018 Van de bestuurstafel Beste ouders, In de vorige nieuwsbrief melden wij dat de uurprijs voor 2019 door de gemeente nog niet vastgesteld was. Inmiddels is dit wel gebeurd.

Nadere informatie

Nieuwsbrief zomervakantie 2016

Nieuwsbrief zomervakantie 2016 Nieuwsbrief zomervakantie 2016 Voorwoord Er is weer veel gedaan de afgelopen periode! De peuters hebben heerlijk gewerkt en gespeeld, het bestuur is druk met allerlei bestuurszaken en veranderingen die

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief Herfstvakantie 2016

Nieuwsbrief Herfstvakantie 2016 Nieuwsbrief Herfstvakantie 2016 Van de bestuurstafel Met dankbaarheid mogen we terugzien op een geslaagde middag en avond op jl. 30 september in het kader van het 10 jarig bestaan van onze peuterspeelzaal.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Voorjaarsvakantie 2019

Nieuwsbrief. Voorjaarsvakantie 2019 Nieuwsbrief Voorjaarsvakantie 2019 Van de leidsters Stil zit Bobbi in een hoekje en hij bibbert van de kou, papa voelt aan Bobbi s voorhoofd en zegt hé, wat heb jij nou? Gelukkig hebben we op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. 26 oktober 2015

Nieuwsbrief 1 / 2. 26 oktober 2015 Nieuwsbrief 1 / 2 26 oktober 2015 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Woorden leren.. Letters en cijfers Computermoeder voor groep 2 ZOA kruidnotenactie Speelgoedmiddag Afsluiting Kinderboekenmaand

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven. 16 november 2015 Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven. 16 november 2015 Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Gezellig 16 november 2015 Beste ouders / verzorgers, onderonsje.. Deze week: Bijbelse geschiedenis Activiteiten bij het thema Letters en cijfers Terugblik Schoolontbijt Foto s Bijlage:

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Sinterklaas. Agenda. Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Datum: Nummer: Schoonmaakavond. 20 november om 19.

Nieuwsbrief. Sinterklaas. Agenda. Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Datum: Nummer: Schoonmaakavond. 20 november om 19. Nieuwsbrief Datum: 16-11-2017 Nummer: 2017-2018-04 Agenda Schoonmaakavond maandagmorgen-donderdagmiddag groepen en maandagmiddag-woensdagmorgen groep Sinterklaasbezoek op de peuterspeelzaal Afscheid van

Nadere informatie

Nieuwsbrief meivakantie 2016. Voorwoord

Nieuwsbrief meivakantie 2016. Voorwoord Nieuwsbrief meivakantie 2016 Voorwoord 1 Van de bestuurstafel Wat de harmonisatie betreft heeft het college van onze gemeente gekozen voor voortzetting van het aanbod met de huidige aanbieders. Van de

Nadere informatie

INFORMATIEKRANT PEUTERS COEVORDEN Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School

INFORMATIEKRANT PEUTERS COEVORDEN Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School INFORMATIEKRANT PEUTERS COEVORDEN Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School WELKOM BIJ KINDERWERELD! U wilt het beste voor uw kind. Spelen met leeftijdsgenootjes

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

Informatieavond 23 november Christelijke peuterspeelzaal Prinses Amalia de harmonisatie per 1 jan 2017

Informatieavond 23 november Christelijke peuterspeelzaal Prinses Amalia de harmonisatie per 1 jan 2017 Informatieavond 23 november 2016 Christelijke peuterspeelzaal Prinses Amalia de harmonisatie per 1 jan 2017 Agenda Opening Harmonisatie algemeen Waarom harmoniseren Wat verandert er Nelis van der Bok Financiële

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken.

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2015. De afgelopen periode hebben de kleuters met veel energie gewerkt over verschillende thema s. Over welke thema

Nadere informatie

Spelen en ontwikkelen. bij de peuteropvang in Alkmaar

Spelen en ontwikkelen. bij de peuteropvang in Alkmaar Spelen en ontwikkelen bij de peuteropvang in Alkmaar Is uw kind tussen de twee en vier jaar? Dan mag hij of zij naar de peuteropvang: Een leuke en leerzame plek waar uw kind onder deskundige begeleiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Nieuwsbrief Thema Wat heb ik aan vandaag?

Nieuwsbrief Thema Wat heb ik aan vandaag? Nieuwsbrief Thema Wat heb ik aan vandaag? Terugblik Wat was het gezellig om al die knuffels in de klas te hebben! Sommige knuffels bleven op school slapen, maar de meeste knuffels gingen aan het einde

Nadere informatie

We werken samen over het thema In het water.

We werken samen over het thema In het water. Van maandag 8 t/m vrijdag 26 september hebben de kleuters van obs de Reigersberg samen met de beide Kibeo peutergroepen van Rilland gewerkt met het thema: In het water We hebben het thema samen voorbereid.

Nadere informatie

Ontmoeting. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 8 16 april 2014

Ontmoeting. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 2 nummer 8 16 april 2014 Jaargang 2 nummer 8 16 april 2014 In dit nummer: Ontmoeting Geboorte Nieuwe leerlingen Komend cursusjaar Geboorte Ontmoetingshuis Activiteit voor ouders en kinderen Vakantierooster Verlof Ochtend en avond

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE MAART 14 BESTE OUDERS/ VERZORGERS, Ons laatste thema de baby was een groot succes. Véél poppen zijn gewassen op de peuterspeelzaal. De baby van onze collega

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letters en cijfers Afscheid Juf Jansen

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letters en cijfers Afscheid Juf Jansen Nieuwsbrief 1 / 2 23 november 2015 Beste ouders / verzorgers, Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letters en cijfers Afscheid Juf Jansen Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en

Nadere informatie

Bijbelstudie 1 Leer ons bidden Lukas 18:9-14

Bijbelstudie 1 Leer ons bidden Lukas 18:9-14 Bijbelstudie 1 Leer ons bidden Lukas 18:9-14 Als je bidt, ga je in gedachten naar de Heere toe. Als je bidt, dan ben je met God in gesprek. Wat is het fijn dat we mogen bidden! Bidden is niet zomaar wat

Nadere informatie

Peuteropvang Schimmelpenninck van der Oye Oosterdorpsstraat 16 3871 AD Hoevelaken Tel. 06-21302629 E-mail: po@svdohoevelaken.nl.

Peuteropvang Schimmelpenninck van der Oye Oosterdorpsstraat 16 3871 AD Hoevelaken Tel. 06-21302629 E-mail: po@svdohoevelaken.nl. December 2015 Eind. Er komt bijna een eind aan het jaar 2015. We kijken uit naar kerst. Dat we weer mogen gedenken dat de Heere Jezus voor ons naar de aarde is gekomen om onze Redder te zijn! Dat blijft

Nadere informatie

Schooljaar december Nummer 9. In deze nieuwsbrief: Beste ouders/verzorgers,

Schooljaar december Nummer 9.  In deze nieuwsbrief: Beste ouders/verzorgers, Schooljaar 2016-2017 23 december 2016 Nummer 9 www.derank.scopescholen.nl derank@scopescholen.nl In deze nieuwsbrief: Kerstfeest Nieuw jaar Afscheid juf Elszien Nieuwe collega s Ziektevervanging Van de

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool De Plantage

Informatieboekje van. Peuterspeelschool De Plantage Informatieboekje van Peuterspeelschool De Plantage Dit boekje informeert u over de huisregels van ; Peuterspeelschool De Plantage. De leidsters op de Dreumeldoos zijn: Kitty Delsink Migo Kitty werkt op

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Speeldoos

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Speeldoos Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Speeldoos Peuterspeelzaal De Speeldoos 0345-580582 Oranje Nassaustraat 21 speeldoos@telfort.nl 4191 EC Geldermalsen www.spgg.nl Beste ouders/verzorgers In de eerste

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Reformatorische peutergroep Speelpoort

Reformatorische peutergroep Speelpoort Nieuw in Middelburg Reformatorische peutergroep Speelpoort Op D.V. maandag 5 september 2016 opent Kinderopvang Walcheren de reformatorische peutergroep Speelpoort voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De peutergroep

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Zomervakantie 2018

Nieuwsbrief. Zomervakantie 2018 Nieuwsbrief Zomervakantie 2018 Van de bestuurstafel Beste ouders, De Amaliafair is achter de rug. Een happening dat veel organisatievermogen en inzet vraagt. Er is een mooie opbrengst gerealiseerd en de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Doet u thuis mee? Datum: Nummer:

Nieuwsbrief. Agenda. Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Doet u thuis mee? Datum: Nummer: Nieuwsbrief Nummer: 2017-2018-08 Datum: 8-2-2018 Agenda Voorjaarsvakantie Schoonmaakavond voor de ouders van de kinderen van de dinsdagmiddag-vrijdagmorgen groepen en dinsdagmorgen-donderdagmorgen groepen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. voorjaarsvakantie 2018

Nieuwsbrief. voorjaarsvakantie 2018 Nieuwsbrief voorjaarsvakantie 2018 Van de leidsters Een muts voor mijn oren, een sjaal voor mijn kin, wantjes voor mijn handjes, ik zit er warmpjes in! Dit liedje zongen we vaak als we naar buiten gingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 21 november Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 21 november Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 21 november 2016 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Wennen Letter S Gezond eten TAAL THUIS! Voorlezen Bijlage: Prentenboekentip Bijlage: Jarig! Voor alle data geldt: Deo Volente

Nadere informatie

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus Peutergids Foxkidz Sint Willibrordus 2018-2019 Welkom op het Kindcentrum St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de peutergroep van kindcentrum St. Willibrordus. Voor nieuwe ouders

Nadere informatie

Het team van De Fontein wil onderstaande informatie met u als ouders, verzorgers en belangstellenden delen.

Het team van De Fontein wil onderstaande informatie met u als ouders, verzorgers en belangstellenden delen. Datum: 22-12-2016 Nieuwsbrief: Nummer 6 Schooljaar: 2016-2017 Gewoon bijzonder, bijzonder gewoon Gelijkheid en gerechtigheid De Fontein wil elke gewoon bijzonder en bijzonder gewone leerling de kans geven

Nadere informatie

INFORMATIEKRANT PEUTERS Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School

INFORMATIEKRANT PEUTERS Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School INFORMATIEKRANT PEUTERS Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School WELKOM BIJ KINDERWERELD! U wilt het beste voor uw kind. Spelen met leeftijdsgenootjes in een kindvriendelijke

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Welkom op de peuterspeelzaal

Welkom op de peuterspeelzaal Welkom op de peuterspeelzaal Peuterspeelzaal Het Groene Kikkertje Witte de Withstraat 85 2518 CR Den Haag Telefon: (070) 4129598 E-Mail: pszhetgroenekikkertje@scoh.nl www.cbsdespiegel.nl Wat houdt de Haagse

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Annelinde van de Werf Ericastraat KG Wezep Telefoon: Mailadres:

Annelinde van de Werf Ericastraat KG Wezep Telefoon: Mailadres: Geachte ouders/verzorgers, Bij deze weer een nieuwe nieuwsbrief, De oudercommissie van de Bron bestaat momenteel uit vier moeders: Annelinde van de Werf Ericastraat 3 8091 KG Wezep Telefoon: 0622880597

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst. Agenda. Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Datum: Nummer:

Nieuwsbrief. Kerst. Agenda. Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Datum: Nummer: Nieuwsbrief Nummer: 2017-2018-06 Datum: 15-12-2017 Agenda Kerstvieringen 20, 21 en 22 december Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Kerst We kunnen terugkijken op een gezellig Sinterklaasfeest. Misschien

Nadere informatie

Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy. Informatieboekje. Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy

Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy. Informatieboekje. Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy Informatieboekje Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy Voorstellen Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy van Zie uit is een voorschoolse voorziening en biedt peuterspeelzaalwerk voor peuters van 2 tot

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Meidoorn

Christelijke basisschool De Meidoorn Christelijke basisschool De Meidoorn Hoera! Als je 4 jaar bent, mag je naar school! Je komt dan in groep 1. Welkom bij ons in de klas. Als je binnen komt, zie je in de gang heel veel haakjes aan de kapstok.

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

De Ringkantertjes. Nieuwveen, oktober 2015

De Ringkantertjes. Nieuwveen, oktober 2015 Nieuwsbrief De Ringkantertjes Nieuwveen, oktober 2015 Welkom nieuwe peuters: Thijs v.d. Meer (vr), Bryan v.d. Weijden (ma/do), Lot Spring in t Veld (ma), Gerrit Gerrits (ma), Jill Hoogervorst (do) Agenda

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool.

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool. INFORMATIEGIDS van de peutergroep Ds. Pieter van Dijkeschool. Schooljaar 2014 Inhoud VOORWOORD... 3 IDENTITEIT EN DOELSTELLING... 4 ALGEMENE INFORMATIE... 5 PERSONEEL... 5 AANMELDING VAN PEUTERS... 6 VOOR-

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursus september 2013 nr. 41. Data. Instuifuur. Er zijn weer een paar data vastgesteld. Goed om die weer even te noteren.

Nieuwsbrief Cursus september 2013 nr. 41. Data. Instuifuur. Er zijn weer een paar data vastgesteld. Goed om die weer even te noteren. Nieuwsbrief Cursus 2013-2014 19 september 2013 nr. 41 Data: Teamvergadering 3 oktober 2013 Maandvieringen kerkelijk jaar Dankdag en schoolontbijt: dinsdag 5 november 2013. Data Er zijn weer een paar data

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 13 maart 2017

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 13 maart 2017 Nieuwsbrief 1 / 2 Samen met de kinderen van de Voorschool.. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Gezondheid Excursie bibliotheek Woensdag Gezond eten TAAL THUIS Wonderlijk gemaakt, les 1 Taalgebruik

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Marcus 10,13-16 Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus

Marcus 10,13-16 Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus Marcus 10,13-16 Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus Gezinsdienst Liturgie Welkom en mededelingen Voorzang: - Gezang 132 - Opwekking 461 - Gezang 146 Stil gebed Votum / groet Zingen:

Nadere informatie

Informatieboekje 2017

Informatieboekje 2017 Informatieboekje 2017 1 2 Een woord vooraf Voor u ligt het informatieboekje van de Christelijke Peuterspeelzaal Prinses Amalia. Deze informatie is vooral bestemd voor de ouders en/of verzorgers van de

Nadere informatie

In september nemen we afscheid van Vlinder en Lotte en in oktober van Vittoria, we wensen hen heel veel succes op de basisschool!

In september nemen we afscheid van Vlinder en Lotte en in oktober van Vittoria, we wensen hen heel veel succes op de basisschool! Leidsterpraat De vakantie begon zo mooi, helaas was het weer de laatste weken iets minder mooi. Hopelijk heeft iedereen toch genoten van de vakantie, wij in ieder geval wel! We zijn met heel veel zin aan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober/november In de herfstvakantie van vrijdagmiddag 19 oktober tot en met zondag 27 oktober is de speelzaal gesloten.

NIEUWSBRIEF oktober/november In de herfstvakantie van vrijdagmiddag 19 oktober tot en met zondag 27 oktober is de speelzaal gesloten. NIEUWSBRIEF oktober/november 2013 In de herfstvakantie van vrijdagmiddag 19 oktober tot en met zondag 27 oktober is de speelzaal gesloten. Dagdelen op de peuterspeelzaal Het is de bedoeling dat de driejarige

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Geachte ouder(s)/verzorger(s), Infobrief groep 1/2 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Uw kind zit nu in groep 1 of 2. Het lijkt ons goed om via deze infobrief wat informatie te geven over het reilen en zeilen van deze groepen. Voor de kinderen

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel Beste ouders en verzorgers Voor u ligt het informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel te Beesd. In dit boekje vindt u allerhande nuttige informatie

Nadere informatie

Informatieboekje 2014 / 2015

Informatieboekje 2014 / 2015 Informatieboekje 2014 / 2015 Welkom! Van harte welkom bij peuterspeelzaal It Wrottershonk in Kollumerzwaag. In dit informatieboekje vertellen wij u alles over het reilen en zeilen op onze peuterspeelzaal.

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters Informatieboekje van Peuterspeelzaal M!eters Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Het thema voor de komende weken is: Ik en jij

Nieuwsbrief. Het thema voor de komende weken is: Ik en jij Nieuwsbrief Nummer: 2017-2018-02 Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Het thema voor de komende weken is: Ik en jij Datum: 28-09-2017 Uw kind komt voortdurend andere mensen tegen. Weet u wie uw kind kent?

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 18. Voor het eerst naar school

Thema Kinderen en school. Lesbrief 18. Voor het eerst naar school Thema Kinderen en school. Lesbrief 18. Voor het eerst naar school brengt zijn dochter Ama voor het eerst naar school. Hij praat met de juf. Ama is al op een peuterspeelzaal geweest. Is Ama verlegen? Wat

Nadere informatie

31 augustus 2015 (nr 1)

31 augustus 2015 (nr 1) 31 augustus 2015 (nr 1) 7km van Martenshoek De 11e editie van de 7km van Martenshoek zit er weer aan te komen. De datum is zondag 27 september 2015. De inschrijving is on-line. Er is ook een Ouder-Kindloop.

Nadere informatie

Nieuwsbrief zomervakantie 2017

Nieuwsbrief zomervakantie 2017 Nieuwsbrief zomervakantie 2017 Van de bestuurstafel Beste ouders, Ik heb zo net het concept inspectierapport van de GGD gelezen. Het is dit keer uitgebreider dan anders. Mooi om geregeld de zin te lezen;

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Woord vooraf. I n het begin Die woorden doen je misschien wel direct denken aan

Woord vooraf. I n het begin Die woorden doen je misschien wel direct denken aan Woord vooraf I n het begin Die woorden doen je misschien wel direct denken aan de allereerste woorden uit de Bijbel. In het begin, a, maakte God de aarde. Maar wie a zegt, moet ook b zeggen. En dat doet

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE JUNI 14

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE JUNI 14 NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE JUNI 14 BESTE OUDERS/ VERZORGERS, Het einde van het schooljaar nadert, dus tijd voor ons laatste thema: water, wat doe je ermee. Onze themakast hebben we

Nadere informatie

Kerstwerkboekje. Naam: www.jufsharona.bekijknu.nl

Kerstwerkboekje. Naam: www.jufsharona.bekijknu.nl Kerstwerkboekje Naam: De Kerstman heeft een gedichtje voor je. Lees het maar eens! Kun jij de rijmwoorden vinden? Geef de woorden die rijmen allemaal dezelfde kleur! Kun jij het gedichtje netjes overschrijven

Nadere informatie

REKENDAG. De 27e schoolweek

REKENDAG. De 27e schoolweek De 25e schoolweek Na een heerlijke week vakantie zijn we weer met veel plezier aan de slag gegaan. Deze week hebben we nog gewerkt over bouwen. We hebben het lied Een dwaas man bouwde zijn huis op het

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 4 juli 2016

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 4 juli 2016 Nieuwsbrief 1 / 2 4 juli 2016 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Dinsdag: speelgoedmiddag Woensdag: verjaardag van juf Hofman snoep strooien door groep 8 Donderdag: laatste schooldag Afscheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief van mei 2016

Nieuwsbrief van mei 2016 Nieuwsbrief van mei 2016 Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertje-spn.nl deringkantertjes@hotmail.com Peuterspeelzaal De Ringkantertjes Welkom nieuwe peuters Maza (ma,vr), Quinty (ma,vr),

Nadere informatie

Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 7 december 2015 Beste ouders / verzorgers,

Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 7 december 2015 Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letters en cijfers Toiletbezoek Afscheid Juf Jansen Foto s Activiteit en gezelligheid (terugblik) Bijlage: Verjaardag Tim Voor alle data

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Inleiding Hallo allemaal, Welkom zomer!! Heerlijk om weer langer en nog vaker buiten te spelen. We hebben weer een hoop ondernomen met de kinderen. In de

Nadere informatie

Kerstlunch. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 4 19 december Licht Kerstbrunch Geboren Ouderavond

Kerstlunch. In dit nummer: Pagina 1. Jaargang 6 nummer 4 19 december Licht Kerstbrunch Geboren Ouderavond Jaargang 6 nummer 4 19 december 2018 In dit nummer: Licht Kerstbrunch Ouderavond Personeel Welkom en afscheid School - kerkdienst Ouderwerkgroep Gebedsmoment Wonderlijk gemaakt Beeldknap Agenda Als alles

Nadere informatie

Christelijke Basisschool De Meidoorn

Christelijke Basisschool De Meidoorn Christelijke basisschool de Meidoorn Meidoornstraat 20 8091 JX Wezep 038 376 3535 www.meidoornschool.nl info@meidoornschool.nl Christelijke Basisschool De Meidoorn Hoe heet het allemaal? Als je 4 jaar

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer. Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer, Jarigen Mayte 4 oktober 11 jaar Van harte gefeliciteerd en een fijne dag toegewenst.

CBS de Wegwijzer. Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer, Jarigen Mayte 4 oktober 11 jaar Van harte gefeliciteerd en een fijne dag toegewenst. CBS de Wegwijzer Nr. 4 Nieuwsbrief van dinsdag 22 september 2015 0597-531308 school 06-42545915 privé Petra Bakker www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl/joomla Data: 23 september VCO dag (leerlingen

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Les 18. Voor het eerst naar school

Thema Kinderen en school. Les 18. Voor het eerst naar school Thema Kinderen en school. Les 18. Voor het eerst naar school Taban brengt zijn dochter Ama voor het eerst naar school. Hij praat met de juf. Ama is al op een peuterspeelzaal geweest. Is Ama verlegen? Wat

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Januari 2019 Welkom bij de voorschool van De Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 20 februari 2015 Ma 23- Vrij 26 Ma 2 Di 3 Woe 4 Do 5 Vrij 6 Za 7 Voorjaarsvakantie

Nadere informatie

LEESTIP. Speel- & Leerbrief MEI 2015 1. Marja Baeten. Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar ZE KOMEN VOOR DE VRIENDJES! MEI 2015.

LEESTIP. Speel- & Leerbrief MEI 2015 1. Marja Baeten. Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar ZE KOMEN VOOR DE VRIENDJES! MEI 2015. Pedagogisch werken met plezier s Speel- & Leerbrief MEI 2015 ZE KOMEN VOOR DE VRIENDJES! Als je aan kinderen in de kinderopvang vraagt wat ze er leuk vinden, klinkt het steevast: de andere kinderen. De

Nadere informatie

Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht

Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht Aanleiding van de verandering Waarom gaan de peuterspeelzalen naar de kinderopvang? Kan STEPS geen kinderopvangorganisatie worden?

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0 / 1 / 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0 / 1 / 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 0 / 1 / 2 Welkom Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter S Gezond Leesplezier! Activiteit onderbouw Speelgoedmiddag En verder..

Nadere informatie

Wij hebben weer een mooie nieuwsbrief voor u gemaakt met verhalen uit de Peutergroep en de BSO.

Wij hebben weer een mooie nieuwsbrief voor u gemaakt met verhalen uit de Peutergroep en de BSO. Beste ouders/verzorgers Wij hebben weer een mooie nieuwsbrief voor u gemaakt met verhalen uit de Peutergroep en de BSO. De dagen worden korter, wij maken ons klaar voor het eerste lichtjesfeest op weg

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 BESTE OUDERS/ VERZORGERS, Ons eerste thema van dit nieuwe schooljaar is weer van start gegaan. Dit keer hebben we gekozen voor het thema In de

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k

S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letterfeest P Gezond op school En verder.. Kalender Verjaardagen Contact Lof zij den God van Israël, Den HEER, die aan Zijn erfvolk

Nadere informatie

We gebruiken bij dit thema het prentenboek Kleine Muis zoekt een huis. Daarnaast vertellen we de komende weken het Bijbelverhaal van Ruth.

We gebruiken bij dit thema het prentenboek Kleine Muis zoekt een huis. Daarnaast vertellen we de komende weken het Bijbelverhaal van Ruth. Nieuwsbrief Datum: 29 oktober 2015 Nummer: 2015-2016-04 Beste ouder(s) en /of verzorger(s), We zijn begonnen met een nieuw thema ; Wie komt er in mijn huisje? U kent het spelletje vast wel. U spreidt uw

Nadere informatie

Jaargang 19, nummer 5 februari 2016

Jaargang 19, nummer 5 februari 2016 februari 2016 Belangrijke data 14 februari Themadienst 9.30 uur in de Maranathakerk 16 + 18 februari Rapportgesprekken groep 1-7 22 t/m 26 februari Voorjaarsvakantie 29 februari Inloopmiddag 1 maart Ouderavond

Nadere informatie

Tring wakker worden!

Tring wakker worden! Tring wakker worden! Tring! doet de wekker, opgelet. Hé, word wakker, spring uit bed! Eten en wassen en kleren aan, dan kan ik weer naar school toe gaan. Tring! doet de wekker, de dag begint. God is bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: maandag 29 mei Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: maandag 29 mei Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Toetsen / KIJK registratie Rapporten Wennen Letters Veters strikken (Geen) Speelgoedmiddag Gezond eten Voor alle data geldt: Deo Volente

Nadere informatie

25-29 juni op de maandag, woensdag, donderdag en vrijdagmorgen van 8.45 uur tot uur 9 juli om uur. Vervoer Broem, tingeling.

25-29 juni op de maandag, woensdag, donderdag en vrijdagmorgen van 8.45 uur tot uur 9 juli om uur. Vervoer Broem, tingeling. Nieuwsbrief Datum: 26-4-2018 Nummer: 2017-2018-11 Agenda Oudercommissievergadering Belloreisje Opa en oma ochtenden Schoonmaakavond voor alle groepen 22 mei 2018 om 19.30 uur 5 juni, de indeling is als

Nadere informatie

Welkom Visie De kleuterklas

Welkom Visie  De kleuterklas Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017

Nieuwsbrief december 2017 Nieuwsbrief december 2017 Aan alle ouders/verzorgers van kinderen van De Morgenster, Advent 'Stil nu, stil nu, maak nu geen gerucht. Het wonder komt heel zachtjes aan, kerstkind wil naar binnen gaan. Stil

Nadere informatie

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht.

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht. Een dag bij de kleuters op De Bangert (bijlage bij de schoolgids) De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema "water" In dit thema staat water centraal.

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema water In dit thema staat water centraal. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus Seizoen 2013 / 2014 Thema "water" In dit thema staat water centraal. Water komt uit de kraan maar zit ook in een fles, je kunt het drinken maar je

Nadere informatie

De beste start voor uw kind. Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

De beste start voor uw kind. Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) De beste start voor uw kind Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Wat is peuteropvang De peuteropvang is een veilige omgeving waar kinderen tussen de twee en vier jaar de ruimte hebben

Nadere informatie