Digitaal procederen Verplichting of kans? Mogelijkheid tot innoveren Toekomstvast

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Digitaal procederen Verplichting of kans? Mogelijkheid tot innoveren Toekomstvast"

Transcriptie

1

2 Digitaal procederen De Raad voor de Rechtspraak implementeert vanaf 2016 stapsgewijs digitaal procederen. Uiterlijk 2019 procederen alle professionele procespartijen (advocaten, deurwaarders etc.) geheel digitaal. Dossiers worden online toegankelijk, processen worden korter en de rechter krijgt een grotere regierol. Dit, in een notendop, is het streven van het programma Kwaliteit en Innovatie rechtspraak (KEI) van de Rechtspraak en het ministerie van Veiligheid en Justitie. Verplichting of kans? Wat betekent dit voor u? En hoe gaat u hier mee om? Laat u zich dit overkomen, of grijpt u dit moment aan om de digitalisering te omarmen op een manier waar u vertrouwen in heeft? Een groep advocatenkantoren koos voor de tweede optie en besloot gezamenlijk het voortouw te nemen bij deze nieuwe ontwikkelingen. Vanuit het samenwerkingsverband Silex namen zij het initiatief om een systeemkoppeling te realiseren tussen hun kantoorsystemen en de systemen van de Rechtspraak. De realisatie van een systeemkoppeling biedt een kantoor de kans om zelf ook de vruchten te plukken van digitaliseren. Dat is een stap verder dan alleen voldoen aan de wettelijke verplichting. Mogelijkheid tot innoveren Met een systeemkoppeling kunt u makkelijker voldoen aan de aankomende wettelijke verplichting voor digitale aanlevering én tegelijkertijd innoveren met extra diensten die deze vernieuwing voor u eenvoudiger maken. Wat via MijnRechtspraak.nl mogelijk is kan ook via deze oplossing, Instrumenti, en dat is slechts het begin. Toekomstvast Instrumenti richt zich op optimalisering van de hele juridische keten, zodat alle partijen daar hun voordeel mee kunnen doen. Instrumenti start met een ontwikkeling voor de advocatuur voor KEI Civiel 1.0. Daarna ontwikkelt Instrumenti zich uit naar nieuwe zaakstromen, andere instanties en ontwikkelt Instrumenti extra functionaliteiten die uw werkprocessen efficiënter maken, omdat we gebruikers als uitgangspunt nemen voor uitbreidingen en verbeteringen. U staat aan het stuur om uw koers voor de toekomst te bepalen.

3

4 Instrumenti We laten u graag kennis maken met Instrumenti voor juridische professionals. In Instrumenti staat de voortgang van uw zaken centraal. Een procesgerichte benadering biedt de solide basis om extra diensten in het kader van een zaak of andere samenwerkvormen aan te bieden. Blijvend doorontwikkelen Instrumenti is een online platform in ontwikkeling. De eerste versie is klaar voordat de wettelijke verplichting van KEI Civiel 1.0 in werking treedt. Daarna blijft Instrumenti zich de komende jaren door ontwikkelen. Zo maken we het op termijn mogelijk om dossiers als geheel te delen, inclusief folderstructuur en onderlinge links tussen documenten. Dat kan dan in elk geval met andere kantoren die Instrumenti gebruiken als de Rechtspraak het dan nog steeds niet toelaat. Door gebruik te maken van deze oplossing kunt u voldoen aan de aankomende wettelijke verplichtingen voor digitale aanlevering én gebruik maken van extra diensten die deze vernieuwing voor u eenvoudiger maken. Instrumenti is een online oplossing, waardoor bijkomend IT-beheer binnen uw eigen kantoor minimaal blijft. U ondervindt hierdoor geen last van technische wijzigingen aan de kant van MijnRechtspraak.nl en u kunt direct gebruik maken van nieuwe functionaliteiten die toegevoegd gaan worden. Veilig en betrouwbaar Uiteraard gaat Instrumenti met de grootst mogelijke vertrouwelijkheid om met uw documenten. We nemen alle maatregelen om uw informatie tot het uiterste te beveiligen: Dataverkeer over beveiligde verbindingen; Toegang kan voor elke zaak op medewerkerniveau worden afgeschermd; Alle informatie wordt versleuteld opgeslagen; Hoogst mogelijke beschikbaarheid door dubbele uitvoering in twee verschillende, beveiligde data centers; Datacenters in Nederland volgens ISO certificering; Van elk dossier bestaat een volledige audit trail, wie voerde welke actie uit; Van elke uitwisseling met de Rechtspraak ontvangt u een printbare ontvangstbevestiging; Continue monitoring op verdachte activiteiten.

5 De kracht van instrumenti In Instrumenti staat de voortgang van uw dossier centraal. De startpagina bestaat uit een dashboard dat direct een overzicht geeft van de zaken waar de gebruiker bij betrokken is. Eén keer inloggen Gebruikers hoeven niet apart in te loggen met advocatenpas; authenticatie vindt plaats via uw kantoornetwerk. Hierdoor weet Instrumenti direct wie de gebruiker is. Overzicht over alle zaken In het dashboard worden alle zaken weergegeven waar de gebruiker toegang toe heeft. Om gemakkelijk een zaak te vinden kan de gebruiker zoeken of filteren op zaakkenmerken als zaaknummer, datum uitspraak, etc. Inzicht in nieuwe activiteiten In het dashboard wordt bij elke zaak aangegeven of er nieuwe activiteiten hebben plaatsgevonden, bijvoorbeeld of er berichten of documenten zijn ontvangen die de gebruiker nog niet heeft gezien. Deze berichten of documenten kunnen ontvangen zijn vanuit de Rechtspraak, of het betreft documenten die door collegae zijn toegevoegd aan de zaak. De gebruiker ziet dus direct welke zaak nieuwe informatie bevat. Nieuwe zaak aanbrengen De gebruiker kan op elk moment een nieuwe zaak starten. Instrumenti begeleidt gebruikers stapsgewijs bij het verzamelen van alle benodigde informatie. Vervolgens kan de gebruiker met één druk op de knop de zaak indienen bij de Rechtspraak.

6 Zaakgegevens Tijdlijn toont zaakverloop Elke zaak heeft een tijdlijn waarop in antichronologische volgorde alle activiteiten staan, die hebben plaatsgevonden binnen deze zaak: berichten van/naar de Rechtspraak, verzonden en ontvangen documenten, handelingen en taken. De tijdlijn geeft gebruikers snel inzicht in het verloop van een zaak. Compleet digitaal procesdossier Iedere zaak bouwt een volledig digitaal procesdossier op. Dat digitale procesdossier bevat verwijzingen naar alle documenten bij de Rechtspraak. Documenten die de gebruiker zelf heeft ingediend, maar ook documenten van de wederpartij(en). Daarnaast ook alle ontvangstbevestigingen en alle uitgewisselde berichten. is om deze zaak te bekijken en/of acties op de zaak uit te voeren. Zo kan het hele team samenwerken om verzendingen naar de Rechtspraak in Instrumenti voor te bereiden. Informatie één keer invullen Alle informatie die bij eerdere handelingen is opgegeven, blijft beschikbaar voor volgende handelingen. Bijvoorbeeld zaaknummer, instantie, behandeltype, griffierecht, datum uitspraak, verweerder, gedaagde, etc. Zo wordt dubbel werk voorkomen. Compliant Alle aanpassingen binnen een zaak worden vastgelegd. Mocht het nodig zijn, dan kan per zaak een overzicht worden opgevraagd waarin per gebruiker alle activiteit in die zaak getoond wordt. Samenwerken aan zaken Voor elke zaak afzonderlijk is instelbaar wie binnen het kantoor geautoriseerd

7 Documenten uitwisselen Eenvoudig documenten indienen Instrumenti werkt met handige stappenplannen en formulieren om de gebruiker te begeleiden bij het voorbereiden van verzending van documenten en berichten. Instrumenti zorgt ervoor dat alle reeds beschikbare gegevens automatisch worden hergebruikt en alleen de overige benodigde informatie wordt gevraagd. Vervolgens leidt Instrumenti de gebruiker door de benodigde vervolgstappen tot aan de ontvangstbevestiging van de Rechtspraak. Documenten klaarzetten De klaargezette documenten worden weergegeven met verschillende identificatiemiddelen, zoals bestandsnaam, specifieke meta data en toelichting. Ook is het mogelijk om het document in te zien om zeker te weten dat de juiste versie klaar staat in Instrumenti. Tussentijds opslaan Het versturen van een document of een bericht hoeft de gebruiker niet in één keer af te ronden. Instrumenti onthoudt waar de gebruiker is gebleven, zodat deze later verder kan gaan, of dit kan overdragen aan een collega. Documenten kunnen worden toegevoegd en weer worden weggehaald totdat alles compleet is. Zo kunnen gebruikers in alle rust eenvoudig de documentenset samenstellen, controleren en ten slotte indienen bij de Rechtspraak. Meerdere documenten tegelijk indienen Om meerdere documenten in te dienen bij de Rechtspraak hoeft de gebruiker maar één keer het proces te doorlopen. Wanneer de documenten al klaar zijn gezet is het indienen ervan slechts een kleine stap. Volgorde van documenten Soms bevat een processtuk veel producties. De volgorde daarvan is van groot belang. In Instrumenti kunnen deze gemakkelijk worden toegevoegd, vervangen en in juiste volgorde worden gezet.

8 Verantwoordelijk advocaat In Instrumenti kunnen meerdere gebruikers documenten toevoegen aan een zaak, in de voorbereiding van een verzending. Er is echter één verantwoordelijk advocaat volgens de Rechtspraak. Alleen die verantwoordelijk advocaat kan documenten goedkeuren of deze verantwoordelijkheid delegeren in Instrumenti. Alleen goedgekeurde documenten kunnen worden ingediend. Check op juiste documentformaat De Rechtspraak accepteert alleen bepaalde typen PDF-documenten. Instrumenti controleert al bij voorbereiding van een verzending alle documenten op het juiste bestandsformaat. Dat voorkomt onaangename verrassingen bij verzending naar de Rechtspraak. Koppeling met DMS Instrumenti wil uw werkprocessen zo goed mogelijk ondersteunen. Vandaar dat Instrumenti integraties biedt met Document Management Systemen (DMS) die in de advocatuur veel gebruikt worden. Dankzij die koppeling verstuurt de gebruiker een document vanuit het DMS in één klik naar Instrumenti. Het enige dat de gebruiker dan nog hoeft te doen is eventueel ontbrekende metadata toevoegen in het Instrumenti platform. Andersom kan het DMS documenten die de Rechtspraak stuurt ophalen van Instrumenti en opslaan in het dossier in het DMS. Send to Instrumenti Koppeling zonder DMS Naast de DMS koppeling is het ook altijd mogelijk om via het portaal platform documenten toe te voegen en documenten en berichten op te halen en op te slaan in een Windows folderstructuur. Speciaal voor kantoren zonder DMS.

9 Voorsprong op MijnRechtspraak.nl De Rechtspraak biedt met web portaal MijnRechtpraak.nl de mogelijkheid tot digitaal procederen. Instrumenti heeft echter belangrijke voordelen op dat portaal: MijnRechtspraak.nl Gericht op individuele advocaat Inloggen met Advocatenpas Machtigen vooralsnog niet mogelijk Geen koppeling met DMS Documenten uit DMS exporteren en uploaden Bij ieder bericht informatie opnieuw invoeren Alleen het strikt noodzakelijke is beschikbaar Alleen aanlevering aan de Rechtspraak Instrumenti Gericht op samenwerken in teams Single Sign On: geen nieuwe inlogcodes. U hoeft niets te doen; u wordt automatisch ingelogd Verzending voor te bereiden met meerdere personen. Tussentijds opslaan is wél mogelijk Koppeling met DMS Met één muisklik wordt alle informatie verstuurd Alle zaakinformatie wordt automatisch onthouden en hoeft niet ingevuld te worden bij ieder bericht Uitbreiding met nieuwe functionaliteit die u nog verder vooruit brengt Via de Instrumenti gebruikersgroep heeft u een directe stem in de doorontwikkeling Ook andere ontvangende partijen worden in de toekomst aangesloten Denk aan de Raad van State, SGC, advocaten, enz.

10 Over ons Topicus en Epona zijn door Silex uitgekozen om het Instrumenti platform te ontwikkelen. Samen hebben wij de ervaring om dit platform samen met de deelnemende kantoren tot een succes te maken. Over Topicus Samenwerken. Met elkaar sparren en het dan doen. Want het kan anders. Een footprint achterlaten. Oplossingen die u verder helpen, nu en in de toekomst. Helder en voorspelbaar. Anders durven denken en doen, dát is waar Topicus voor staat. Onze ambitie is om een toonaangevende en aansprekende marktleider te zijn, die de juridische markt, in Nederland en uiteindelijk ook daarbuiten, in positieve zin weet op te schudden. Met software en dienstverlening die achterhaalde denk- en gedragspatronen, zowel bij aanbieders als bij eindconsumenten en ondernemers, doorbreekt - en zo de juridische sector helpt te digitaliseren. Want juist door eindgebruikers meer mogelijkheden, meer regie en daardoor ook tastbaar meer vertrouwen te bieden, met technologie die juridisch communiceren opvallend simple, social en awesome maakt, willen we actief bijdragen aan de gezonde toekomst van deze sector. Bij Topicus weten we maar al te goed dat het digitaliseren van processen niet vanzelf gaat. We hebben dit aan den lijve ondervonden binnen de zorg, het onderwijs, de financiële sector en bij de overheid. Wij helpen u graag om met onze ervaring deze transitie voor de juridische sector net zo succesvol te laten verlopen. Topicus is bewezen ervaren in het helpen van grote organisaties om van hun bestaande context naar een nieuwe te bewegen. Binnen de financiële sector zijn er allerlei zogenaamde fintech startups die een uitdaging vormen voor banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Topicus helpt die instellingen te reageren op de fintechs met innovatieve software die hun slagkracht vergroot. Ook in de sectoren zorg en onderwijs hebben we wezenlijk bijgedragen aan vernieuwing en verandering. Hoe zorgt u ervoor dat u als relatief groot bedrijf om kan gaan met veranderingen die vandaag en morgen in de branche plaatsvinden? Topicus biedt graag haar kennis, ervaring en kunde aan om samen het u ervoor te zorgen dat u voorop loopt in legaltech.

11 Over Epona Legal Sinds 1993 is Epona actief als IT-specialist en adviseur voor de juridische markt. Door nauw samen te werken met juristen, marketeers en business development specialisten werkzaam in de advocatuur, heeft Epona een diepgaand inzicht ontwikkeld in de dienstverlening van advocatenkantoren. Epona kijkt vanuit het perspectief van advocatenkantoren naar de mogelijke IT-oplossingen en voegt daar haar uitgebreide kennis en ervaring aan toe. Op deze manier is Epona in staat om de juridische markt te voorzien van het meest optimale advies en te ondersteunen bij de uitvoering van de keuzes die een kantoor maakt. Epona heeft een groot en divers klantenportfolio opgebouwd binnen de juridische sector. De door Epona uitgevoerde projecten omvatten implementaties bij kantoren met 5 tot gebruikers. De vele implementaties van o.a. Epona s relatiebeheersysteem ContactManager en documentbeheersystemen zoals die van Microsoft SharePoint en imanage Work onderstrepen de bewezen reputatie van Epona.

12

AccountAnders Portal. Grenzeloos. gemak

AccountAnders Portal. Grenzeloos. gemak AccountAnders Portal Grenzeloos gemak Het AccountAnders Portal Als het gaat over uw financiële informatie zijn efficiëncy, veiligheid en continuïteit erg belangrijk. Met het AccountAnders Portal, uw persoonlijke

Nadere informatie

Programma Kwaliteit & Innovatie. Modernisering van de rechtspraak

Programma Kwaliteit & Innovatie. Modernisering van de rechtspraak Programma Kwaliteit & Innovatie Modernisering van de rechtspraak Programma Modernisering Rechtspraak Veranderingen binnen de Rechtspraak Demonstratie Mijn Rechtspraak Praktische zaken; hoe kun je je voorbereiden?

Nadere informatie

Programma Kwaliteit & Innovatie. Modernisering van de rechtspraak

Programma Kwaliteit & Innovatie. Modernisering van de rechtspraak Programma Kwaliteit & Innovatie Modernisering van de rechtspraak Programma Modernisering Rechtspraak Veranderingen binnen de Rechtspraak Demonstratie Mijn Rechtspraak Praktische zaken; hoe kun je je voorbereiden?

Nadere informatie

Digitalisering: onontkoombaar en klantgericht

Digitalisering: onontkoombaar en klantgericht Digitalisering: onontkoombaar en klantgericht Presentatie Modernisering van de rechtspraak Mr. G.W.J. Harten Volkskrant: 26 mei 2013 Plasterk: 'Volledig digitale overheid in 2017' NOS.NL: 11 juni 2013

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Mijn Bol. Voor gebruikers van Mijn Bol. Instructie

Gebruikersinstructie Mijn Bol. Voor gebruikers van Mijn Bol. Instructie Gebruikersinstructie Mijn Bol Voor gebruikers van Mijn Bol Instructie Versie april 2018 In deze Instructie: 1. Welke voordelen biedt Mijn Bol?... 2 1.1 Slimmer accorderen... 2 1.2 Eenvoudige toegang tot

Nadere informatie

WETGEVER: DOELSTELLING Civiele procedures overzichtelijker en voorspelbaar Uniforme procedure Regie bij rechter (nog meer) Wettelijke termijnen 2

WETGEVER: DOELSTELLING Civiele procedures overzichtelijker en voorspelbaar Uniforme procedure Regie bij rechter (nog meer) Wettelijke termijnen 2 DIGITAAL PROCEDEREN BETTER SAFE WETGEVER: DOELSTELLING Civiele procedures overzichtelijker en voorspelbaar Uniforme procedure Regie bij rechter (nog meer) Wettelijke termijnen 2 WETGEVER: VERANDERINGEN

Nadere informatie

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten Werkinstructie voor vreemdelingenadvocaten Inhoudsopgave 1 Inloggen op Mijn Rechtspraak... 3 2 Een nieuw verzoek indienen... 7 3 Terugkeren naar startpagina...13 4 Lopende zaken...14 5 Zaak inzien...15

Nadere informatie

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten Werkinstructie voor vreemdelingenadvocaten Inhoudsopgave 1 Inloggen op Mijn Rechtspraak... 4 2 Een nieuw verzoek indienen... 6 3 Terugkeren naar startpagina...11 4 Zaken...12 4.1 Overzicht van uw zaken...12

Nadere informatie

Portaal Mijn Zaak Hoge Raad

Portaal Mijn Zaak Hoge Raad Portaal Mijn Zaak Hoge Raad voor reguliere strafzaken (dagvaardingen) en ontnemingszaken waarin op of na 17 december 2018 cassatie is ingesteld schermvoorbeelden 10 december 2018 Digitaal procederen bij

Nadere informatie

Werkinstructie. Voor advocaten Civiel vorderingen met verplichte procesvertegenwoordiging in eerste aanleg

Werkinstructie. Voor advocaten Civiel vorderingen met verplichte procesvertegenwoordiging in eerste aanleg Werkinstructie Voor advocaten Civiel vorderingen met verplichte procesvertegenwoordiging in eerste aanleg Inhoudsopgave 1 Inloggen op Mijn Rechtspraak... 3 2 Een nieuwe zaak indienen... 5 3 Terugkeren

Nadere informatie

Hieronder leest u hoe de nieuwe procedure eruitziet en welke terminologie daarbij hoort. Daarnaast kunt u gebruikmaken van:

Hieronder leest u hoe de nieuwe procedure eruitziet en welke terminologie daarbij hoort. Daarnaast kunt u gebruikmaken van: Informatie voor advocaten die meedoen aan de pre-pilot vrijwillig digitaal procederen Civiel 1.0 De nieuwe civiele vorderingsprocedure De komende tijd gaat u ervaring opdoen met de nieuwe civiele procedure,

Nadere informatie

Werkinstructie Inloggen en machtigingen

Werkinstructie Inloggen en machtigingen Werkinstructie Inloggen en machtigingen In Mijn Rechtspraak Toezicht Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Mijn Bol. Voor gebruikers van Mijn Bol. Instructie

Gebruikersinstructie Mijn Bol. Voor gebruikers van Mijn Bol. Instructie Gebruikersinstructie Mijn Bol Voor gebruikers van Mijn Bol Instructie Versie aprili 2019 In deze Instructie: 1. Welke voordelen biedt Mijn Bol?... 2 1.1 Slimmer accorderen... 2 1.2 Eenvoudige toegang tot

Nadere informatie

Complete browser-based werkplek

Complete browser-based werkplek Complete browser-based werkplek Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen 1. Jouw eigen werkplek 2. Vereenvoudig DMS & mail 3. Alle applicaties bij elkaar 4. Simpel

Nadere informatie

Werkinstructie Inloggen en machtigingen in Mijn Rechtspraak Toezicht

Werkinstructie Inloggen en machtigingen in Mijn Rechtspraak Toezicht Werkinstructie Inloggen en machtigingen in Mijn Rechtspraak Toezicht Deze werkinstructie beschrijft hoe u inlogt op Mijn Rechtspraak en hoe u toegang verleent aan medewerkers. laatst gewijzigd: 31-8-2018

Nadere informatie

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW 18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW Versie: 1 Datum 21 april 2016 Auteur Peter Stolk Centric Projectportaal Bouw 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Actuele informatie cruciaal 3 SharePoint

Nadere informatie

Werkinstructie. Voor advocaten Civiel vorderingen met verplichte procesvertegenwoordiging in eerste aanleg

Werkinstructie. Voor advocaten Civiel vorderingen met verplichte procesvertegenwoordiging in eerste aanleg Werkinstructie Voor advocaten Civiel vorderingen met verplichte procesvertegenwoordiging in eerste aanleg Inhoudsopgave 1 Inloggen op Mijn Rechtspraak... 4 2 Een nieuwe zaak indienen... 6 3 Vordering Eerste

Nadere informatie

Handleiding MijnZorgdeclaratie.nl

Handleiding MijnZorgdeclaratie.nl Handleiding MijnZorgdeclaratie.nl Versie: 20161206 Inhoud Handleiding MijnZorgdeclaratie.nl... 1 Inloggen... 3 Homepage... 3 Navigeren... 4 Cliëntoverzicht... 4 Profiel... 5 Cliëntplan... 5 Rapportages...

Nadere informatie

Instructie Portal Klantdossier aangiftes en up- en downloaden bestanden. Inhoudsopgave

Instructie Portal Klantdossier aangiftes en up- en downloaden bestanden. Inhoudsopgave Instructie Portal Inhoudsopgave Systeemeisen... 2 Algemeen... 2 Inloggen op de portal... 3 Het dashboard... 6 De overzichtsschermen Takenlijst en Archief... 7 Accorderen van aangiftes... 8 Het klantdossier

Nadere informatie

Releasebeschrijving e-former versie 7.0

Releasebeschrijving e-former versie 7.0 Releasebeschrijving e-former versie 7.0 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 Tussentijds opslaan... 3 Digitale handtekening... 4 Beveiliging... 6 Toegangscontrole bij lokaal gebruik... 6 Verwijderen uploads...

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING INFORMATIESYSTEEM INLICHTINGENBUREAU

GEBRUIKERSHANDLEIDING INFORMATIESYSTEEM INLICHTINGENBUREAU GEBRUIKERSHANDLEIDING INFORMATIESYSTEEM INLICHTINGENBUREAU Eén toegang voor alle diensten Versie 1.0 Datum Maart 2014 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau Inleiding... 3 Portaalsite inlichtingenbureau...

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX)

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of

Nadere informatie

Werkinstructie. Voor vreemdelingenadvocaten

Werkinstructie. Voor vreemdelingenadvocaten Werkinstructie Voor vreemdelingenadvocaten Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden en blinden. Inhoud

Nadere informatie

Het is tijd voor Kleos Corporate

Het is tijd voor Kleos Corporate When you have to be right Het is tijd voor Kleos Corporate Dossierbeheer voor de bedrijfsjurist Dossierbeheer voor u Alles op een rijtje Als bedrijfsjurst worstelt u zich door een zee van dossiers. Maar

Nadere informatie

INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG

INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG INTRANET SUITE: SOCIAL INTRANET IN ÉÉN DAG Een sociaal intranet met unieke, aanvullende portals Uw medewerkers zijn van grote waarde om de doelstellingen van uw organisatie te behalen. Een effectieve interne

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Aanbesteden-omgeving. Release items juli 2014 (2.97)

Aanbesteden-omgeving. Release items juli 2014 (2.97) Release items juli 2014 (2.97) Aanbesteden-omgeving 1. Organisatie-informatie bij Mijn profiel beschikbaar voor elke gebruiker 2. Bij het toevoegen van bijlagen geen rectificatie meer 3. Mogelijkheid contactpersoon

Nadere informatie

Werkinstructie. Voor advocaten Civiel

Werkinstructie. Voor advocaten Civiel Werkinstructie Voor advocaten Civiel Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden en blinden. Inhoud Inloggen

Nadere informatie

digitale overheidsdienstverlening aan bedrijven

digitale overheidsdienstverlening aan bedrijven digitale overheidsdienstverlening aan bedrijven Uitkomsten consultatiesessies met leveranciers administratieve software, accountants en administratiekantoren 15 februari 2017 1. Ondernemers willen gemak,

Nadere informatie

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau CONTINUOUS VALUE DELIVERY We zorgen ervoor dat u in elke volwassenheidsfase van uw digitale platform snel en continu waarde kunt toevoegen voor eindgebruikers.

Nadere informatie

Programma Kwaliteit & Innovatie. Modernisering van de rechtspraak

Programma Kwaliteit & Innovatie. Modernisering van de rechtspraak Programma Kwaliteit & Innovatie Modernisering van de rechtspraak Programma Modernisering Rechtspraak Veranderingen binnen de Rechtspraak Demonstratie Mijn Rechtspraak Praktische zaken; hoe kun je je voorbereiden?

Nadere informatie

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie

Een factuur of kredietnota aanmaken. Copyright Tungsten Corporation plc 2018

Een factuur of kredietnota aanmaken. Copyright Tungsten Corporation plc 2018 Een factuur of kredietnota aanmaken Hallo, deze video is gemaakt om te laten zien hoe gemakkelijk het is om via het Tungsten Network-portaal facturen of kredietnota's in te dienen. Klik op de startpagina

Nadere informatie

Dossier opvragen Dossier importeren Mutatielogs inzien Overzicht OSO dossieraanvragen... 15

Dossier opvragen Dossier importeren Mutatielogs inzien Overzicht OSO dossieraanvragen... 15 Handleiding OSO Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Vooraf... 3 Wijzingen voor ParnasSys versie 2.34 (10-08-2016)... 3 1. Stap 1: Aanleverpunt registreren... 4 2. Overstapdossier klaarzetten voor de vervolgschool...

Nadere informatie

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Versie mei 2014 1. Accepteren van een uitnodiging 1.1 De uitnodiging beantwoorden U kunt als ondernemer uitgenodigd worden voor een onderhandse aanbesteding.

Nadere informatie

Werkinstructie Verzoeken

Werkinstructie Verzoeken Werkinstructie Verzoeken In Mijn Rechtspraak - Toezicht Deze werkinstructie beschrijft: het indienen van een verzoek, het markeren van het verzoek met een spoedindicatie, het toevoegen van PDF-documenten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS)

Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS) Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS) Inhoudsopgave Bestanden uploaden... 2 Omschrijving upload applicatie... 2 Bestanden uploaden... 3 Bestanden verwerken... 5 Omschrijving PaXS applicatie...

Nadere informatie

Factsheet E COMMERCE BEHEER Managed Services

Factsheet E COMMERCE BEHEER Managed Services Factsheet E COMMERCE BEHEER Managed Services E COMMERCE BEHEER Managed Services We zorgen voor een gegarandeerd stabiel, snel en schaalbaar e-business platform. Efficiënt beheer is cruciaal voor de continuïteit

Nadere informatie

Het is tijd voor Kleos

Het is tijd voor Kleos When you have to be right Het is tijd voor Kleos Praktijkmanagementsoftware in de cloud Kleos maakt het beheer van grote en kleine advocatenkantoren een stuk makkelijker Kleos Kleos is ontwikkeld door

Nadere informatie

Fast Close Manager Factsheet versie 2016

Fast Close Manager Factsheet versie 2016 Fast Close Manager Factsheet versie 2016 Procesbeheer voor alle financiële processen inclusief elektronisch balansdossier FastCloseManager is gemaakt voor financials die hun processen op een eenvoudige

Nadere informatie

Handleiding. NZa-uitwisselportaal. Veilig bestanden uitwisselen

Handleiding. NZa-uitwisselportaal. Veilig bestanden uitwisselen Handleiding NZa-uitwisselportaal Veilig bestanden uitwisselen Handleiding voor relaties van de NZa, versie 5, 22 juni 2016 Inhoud Welkom 4 1. Inloggen 5 1.1 Nieuw account ontvangen 5 1.2 Account deblokkeren

Nadere informatie

Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s. http://anbi.federatiecultuur.nl

Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s. http://anbi.federatiecultuur.nl Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s http://anbi.federatiecultuur.nl 1 Inhoud Introductie... 3 Registreren... 4 Organisatie toevoegen... 6 Organisatie wijzigen... 8 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Werkinstructie Een bericht met bijlage(n) versturen

Werkinstructie Een bericht met bijlage(n) versturen Werkinstructie Een bericht met bijlage(n) versturen In Mijn Rechtspraak - Toezicht Bij het versturen van een zaaksbericht vanuit Mijn Rechtspraak Toezicht is het mogelijk om bijlage(n) toe te voegen. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Handleiding FysioRoadmap dashboard Versie 5.2 Juli 2015. HANDLEIDING FysioRoadmap dashboard

Handleiding FysioRoadmap dashboard Versie 5.2 Juli 2015. HANDLEIDING FysioRoadmap dashboard HANDLEIDING FysioRoadmap dashboard 1 INLEIDING 2 FYSIOROADMAP DASHBOARD TONEN 3 FYSIOROADMAP DASHBOARD PERSONALISEREN 4 FYSIOROADMAP DASHBOARD ONDERDELEN 4.1 Interne berichten 4.2 Openstaande acties 4.3

Nadere informatie

Je sollicitatie bij Cedrah

Je sollicitatie bij Cedrah Je sollicitatie bij Cedrah Welkom! Beste sollicitant, Als je deze handleiding leest, betekent het dat je een (open) sollicitatie bij Cedrah hebt gedaan. Uiteraard weten we op dit moment nog niet of we

Nadere informatie

Handleiding. Digitaal indienen Geliberaliseerde pachtovereenkomst voor 6 jaar of korter

Handleiding. Digitaal indienen Geliberaliseerde pachtovereenkomst voor 6 jaar of korter Handleiding Digitaal indienen Geliberaliseerde pachtovereenkomst voor 6 jaar of korter Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Directie Klant, Advies en Informatie Mei 2018 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Wat

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Digimelding BALI - HR

Gebruikershandleiding Digimelding BALI - HR Directoraat-Generaal Wonen, Bouwen en Integratie Gebruikershandleiding Digimelding BALI - HR Voor Basisregistraties Versie 3.1 Datum 05 Oktober 2016 Status Definitief Inhoud Inhoud... 2 1 Inleiding...

Nadere informatie

SNEL STARTEN. Uw eigen Ondernemingsdossier in zeven eenvoudige stappen. STAP ÉÉN: Start nu mijnondernemingsdossier.nl ACTIE!

SNEL STARTEN. Uw eigen Ondernemingsdossier in zeven eenvoudige stappen. STAP ÉÉN: Start nu mijnondernemingsdossier.nl ACTIE! SNEL STARTEN Uw eigen Ondernemingsdossier in zeven eenvoudige stappen. STAP ÉÉN: Start nu mijnondernemingsdossier.nl ACTIE! Ga naar www.mijnondernemingsdossier.nl STAP TWEE: Registreren. ACTIE! HANDIG!

Nadere informatie

Werkinstructie Een bericht met bijlage(n) versturen

Werkinstructie Een bericht met bijlage(n) versturen Werkinstructie Een bericht met bijlage(n) versturen In Mijn Rechtspraak - Toezicht Bij het versturen van een zaaksbericht vanuit Mijn Rechtspraak Toezicht is het mogelijk om bijlage(n) toe te voegen. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

HANDLEIDING TITEL. Voor OFFERTEPROGRAMMATUUR WAGENPARK. het regelen van (kleine) schadegevallen AUGUSTUS 2013

HANDLEIDING TITEL. Voor OFFERTEPROGRAMMATUUR WAGENPARK. het regelen van (kleine) schadegevallen AUGUSTUS 2013 TITEL HANDLEIDING Voor het regelen van (kleine) schadegevallen AUGUSTUS 2013 INHOUDSOPGAVE 1 MOGELIJKHEDEN 1 2 INLOGGEN 1 3 ALGEMENE LEGENDA 1 4 STAPPENPLAN: OFFERTE AANVRAGEN 2 5 OPNIEUW OPENSTELLEN AAN

Nadere informatie

ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding

ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding VANAD Enovation is een handelsnaam van ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Instructie registratie & digitaal aanbieden

Instructie registratie & digitaal aanbieden Instructie registratie & digitaal aanbieden Registratie Om deel te kunnen nemen aan een tender, dient u uw organisatie éénmalig te registreren op het Negometrix platform. Het platform van Negometrix is

Nadere informatie

INLEIDING 2 PROCEDURE AANVRAGEN VAN ACCREDITATIE IN PE ONLINE 3 ACCOUNT AANMAKEN 3 AUTORISATIE AANVRAGEN 4 AANVRAAG ACCREDITATIE INDIENEN 5

INLEIDING 2 PROCEDURE AANVRAGEN VAN ACCREDITATIE IN PE ONLINE 3 ACCOUNT AANMAKEN 3 AUTORISATIE AANVRAGEN 4 AANVRAAG ACCREDITATIE INDIENEN 5 Handleiding PE Online voor opleidingen en procedure aanvragen accreditatie Versie februari 2015 Inhoudsopgave INLEIDING 2 PROCEDURE AANVRAGEN VAN ACCREDITATIE IN PE ONLINE 3 ACCOUNT AANMAKEN 3 AUTORISATIE

Nadere informatie

Handleiding Inschrijvers op tenders Uitgifte dijkpercelen. Hoe kan ik deelnemen in Tender en Tender 73588?

Handleiding Inschrijvers op tenders Uitgifte dijkpercelen. Hoe kan ik deelnemen in Tender en Tender 73588? Handleiding Inschrijvers op tenders Uitgifte dijkpercelen Hoe registreer ik mij als aanbieder? Als aanbieder maakt u gratis gebruik van Negometrix. Registreren kan via deze pagina (of kopieer https://platform.negometrix.com/registration.aspx

Nadere informatie

Handleiding Werkgeverspunt

Handleiding Werkgeverspunt Handleiding Werkgeverspunt In het werkgeverspunt kan een organisatie gebruikmaken van het HR platform met alle tools voor werkgevers en organisaties. Er kan geswitcht worden naar het loopbaanplatform zoals

Nadere informatie

De laatste update van 2015 Nieuwe module: Tender Start Formulier, eenvoudig decentrale inkoopverzoeken stroomlijnen & vastleggen

De laatste update van 2015 Nieuwe module: Tender Start Formulier, eenvoudig decentrale inkoopverzoeken stroomlijnen & vastleggen De laatste update van 2015 Nieuwe module: Tender Start Formulier, eenvoudig decentrale inkoopverzoeken stroomlijnen & vastleggen De laatste update van 2015 is een bijzondere. We voegen een nieuwe module

Nadere informatie

Inhoud. Instructie Taken uitvoeren in het Supplier Portal. Handleiding Vendorlink

Inhoud. Instructie Taken uitvoeren in het Supplier Portal. Handleiding Vendorlink Handleiding Vendorlink Inhoud Quick reference card: Inloggen op het Supplier Portal... 2 Stap 1: Een wachtwoord instellen... 3 Stap 2: Inloggen op het Supplier Portal... 5 Quick reference card:... 6 Stap

Nadere informatie

Beheersplan 2010 Gebruikershandleiding

Beheersplan 2010 Gebruikershandleiding 1. Inloggen Men dient eerst in te loggen op http://aanmelden.watertotaalbeheer.nl. De gebruikersnaam en wachtwoord worden verstrekt door een adviseur van Hydroscope. Gelieve met Hydroscope contact op te

Nadere informatie

Document Management System Aanvullende instructies voor het koppelen van documenten en het raadplegen ervan vanuit boekingen en lijsten.

Document Management System Aanvullende instructies voor het koppelen van documenten en het raadplegen ervan vanuit boekingen en lijsten. Document Management System Aanvullende instructies voor het koppelen van documenten en het raadplegen ervan vanuit boekingen en lijsten. Rel. 90-08 Inaras N.V. WWW.OCTOPUS.BE DOCUMENT MANAGEMENT SYSTEM

Nadere informatie

Kleos. Het is tijd voor Kleos Connect

Kleos. Het is tijd voor Kleos Connect When you have to be right Kleos Het is tijd voor Kleos Connect Ontdek een slimmere manier om documenten en informatie te delen met uw cliënten en derden en houd onveilige e-mails op afstand. Skip alle

Nadere informatie

Op dit moment zijn er drie agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande drie zijn:

Op dit moment zijn er drie agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande drie zijn: Hoe werkt het? Welkom op deze website, voor ondernemersnetwerken in agrarisch Nederland. Je vindt hier kennis en informatie uit verschillende agrarische sectoren en je kunt netwerken met collega s, adviseurs

Nadere informatie

2 Eisenanalyse. 2.1 Functionele eisen het UseCaseDiagram

2 Eisenanalyse. 2.1 Functionele eisen het UseCaseDiagram 2 Eisenanalyse 2.1 Functionele eisen het UseCaseDiagram beschrijvingen van de UseCases en/of prototype Inloggen Inloggen Deze usecase zorgt ervoor dat de gebruiker zich kan inloggen op het systeem. lid

Nadere informatie

1 Algemeen... 2. 2 Inloggen in Basecone... 2. 3 Aanleveren van documenten... 3. 4 Commentaar toevoegen aan documenten... 4. 5 Autoriseren...

1 Algemeen... 2. 2 Inloggen in Basecone... 2. 3 Aanleveren van documenten... 3. 4 Commentaar toevoegen aan documenten... 4. 5 Autoriseren... blz. 1 HANDLEIDING BASECONE Inhoudsopgave 1 Algemeen... 2 2 Inloggen in Basecone... 2 3 Aanleveren van documenten... 3 4 Commentaar toevoegen aan documenten... 4 5 Autoriseren... 5 6 Archiveren en opvragen

Nadere informatie

Wees in control over uw digitale landschap

Wees in control over uw digitale landschap Managed Services Managed Services We zorgen ervoor dat uw complete beheerketen soepel functioneert, zodat uw eindgebruikers optimaal worden bediend. Zorgenvrij beheer is cruciaal voor de continuïteit van

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Secretaresse. Versie 2.1

Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Secretaresse. Versie 2.1 Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Secretaresse Versie 2.1 19-02-2013 1 Index 1. Inleiding 3 2. Opstarten Worklist 4 a. Inloggen 4 b. Overzicht 5 3. Formulier bekijken 6 a. Toelichting

Nadere informatie

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo voor aanbieders (Versie 26 augustus 2014) 1 Inhoud Wat is het Resultaatmeetsysteem?... 3 Cliënten stimuleren mee te doen... 4 Over de handleiding... 4 Deel I

Nadere informatie

DIGITAAL PROCEDEREN. De verandering. Mijnrechtspraak.nl is te beperkt. Sectoroplossing Armarium

DIGITAAL PROCEDEREN. De verandering. Mijnrechtspraak.nl is te beperkt. Sectoroplossing Armarium Digitaal procederen DIGITAAL PROCEDEREN De verandering De rechtspraak in Nederland gaat aansluiten bij de digitalisering van de samenleving. Procedures moeten daarom sneller en eenvoudiger. Dát is het

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van. Nabij Patiënt Testen. Met web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van. Nabij Patiënt Testen. Met web applicatie Tropaz 2.0 Bladnr : 1/16 Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van Nabij Patiënt Testen Met web applicatie Tropaz 2.0 Trombosedienst Leiden Poortgebouw Rijnsburgerweg 10 2333 AA Leiden Telefoon:

Nadere informatie

4 redenen om toegang tot online. applicaties te centraliseren

4 redenen om toegang tot online. applicaties te centraliseren 4 redenen om toegang tot online applicaties te centraliseren Het aantal online applicaties blijft maar groeien. Ze geven administratie- en accountantskantoren flinke voordelen tegenover lokale software.

Nadere informatie

Referentiecase. PNO Consultants econnect@work

Referentiecase. PNO Consultants econnect@work Referentiecase PNO Consultants econnect@work PNO Consultants was op zoek naar een oplossing om documenten en e-mails uniform op één centrale plaats op te slaan. Uiteindelijk zijn wij terecht gekomen bij

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Bekwaamheidsdossier mijn dossier

Bekwaamheidsdossier mijn dossier Bekwaamheidsdossier mijn dossier Inhoud: elke medewerker heeft toegang tot het bekwaamheidsdossier als diegene inlogt met 2FA. Een teamleider heeft wat meer opties dan een teamlid. Medewerker: Een medewerker

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen Inhoud #Stap 1 Uw account activeren en inloggen... 2 #Stap 2 Een test dossier aanmaken... 3 #Stap 3 Uw overzichtspagina... 3 #Stap 4 Het Dashboard... 4 #Optie 1 Bekijken... 4 #Optie 2 Wijzigen... 5 #Optie

Nadere informatie

Handleiding Study Management voor onderzoeker

Handleiding Study Management voor onderzoeker Handleiding Study Management voor onderzoeker Onderdeel van Research Manager Handleiding Research Manager onderdeel Study Management 21-07-2017 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk: Pagina: 1. Gebruik Study Management

Nadere informatie

Uw ambitie - onze oplossing

Uw ambitie - onze oplossing Uw ambitie - onze oplossing Een gezonde organisatie is een organisatie die is voorbereid op de uitdagingen van nu en die van de toekomst. Iedereen moet langer doorwerken, het liefst in goede gezondheid

Nadere informatie

Handleiding cliëntportaal mijncaress Datum: 8 augustus Inhoud

Handleiding cliëntportaal mijncaress Datum: 8 augustus Inhoud Handleiding cliëntportaal mijncaress Datum: 8 augustus 2018 Inhoud 1 Algemeen... 2 1.1 Inloggen... 2 1.2 Apparaatverificatie... 2 1.3 Onjuist wachtwoord... 2 1.4 Wachtwoord vergeten... 3 1.5 Inloggen als

Nadere informatie

Programma Kwaliteit & Innovatie. Modernisering van de rechtspraak

Programma Kwaliteit & Innovatie. Modernisering van de rechtspraak Programma Kwaliteit & Innovatie Modernisering van de rechtspraak Introductie: Wilfried Derksen Senior rechter A rechtbank Oost-Brabant Portefeuillehouder Bestuursrecht Programmamanagementteam Programma

Nadere informatie

Digitale zelfbeschikking biedt uw burgers controle, overzicht en inzicht

Digitale zelfbeschikking biedt uw burgers controle, overzicht en inzicht Digitale zelfbeschikking biedt uw burgers controle, overzicht en inzicht Alstublieft, een cadeautje van uw gemeente! Maak gebruik van het Nieuwe Internet en geef uw burgers een eigen veilige plek in de

Nadere informatie

Handleiding Inschrijvers op Prijsvraag BIG Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer

Handleiding Inschrijvers op Prijsvraag BIG Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer Handleiding Inschrijvers op Prijsvraag BIG Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer Hoe registreer ik mij als aanbieder? Als aanbieder maakt u gratis gebruik van Negometrix. Registreren kan via deze

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Online urenregistratie Versie 1.2 Release 06-03-2012 I Inhoudsopgave Deel I voor werknemers 1 Deel II voor opdrachtgevers 7 voor werknemers 1 1 voor werknemers Met Multicraft Online is het mogelijk om

Nadere informatie

Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk. Datum juni 2017 Calculus Software

Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk. Datum juni 2017 Calculus Software Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk Datum juni 2017 Auteur Calculus Software Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016 Pagina 1 van 25 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 Overige

Nadere informatie

Hoe kan ik een leerling aanmelden?

Hoe kan ik een leerling aanmelden? Hoe kan ik een leerling aanmelden? Wij zijn ervan overtuigd dat ieder mens het in zich heeft om zich te ontwikkelen, altijd! Cedin levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Met

Nadere informatie

ISABEL 6. SLIMME BOEKHOUDING

ISABEL 6. SLIMME BOEKHOUDING ISABEL 6. SLIMME BOEKHOUDING ACCOUNTING OPTIMIZED OPTIMALISEER UW BOEKHOUDING EN TEL UW TIJDSWINST. BETER BOEKHOUDEN DANKZIJ ISABEL 6. Isabel 6, één oplossing met tal van voordelen. Isabel 6 is de enige

Nadere informatie

Startershandleiding ProCheck+

Startershandleiding ProCheck+ Startershandleiding ProCheck+ Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Voor de eerste maal inloggen... 3 2. Systeembeheerder... 5 2.1 Wat kunt u als systeembeheerder ten opzichte van andere gebruikers...

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 9 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Uren invoeren 6 3. Overige functionaliteiten Employ UrenOnline 9 4. Contactgegevens

Nadere informatie

Handleiding Speciaal voor vraagouders

Handleiding Speciaal voor vraagouders Handleiding Speciaal voor vraagouders Let op: Zie je dit balkje in deze handleiding? Dan hebben wij een tip voor je. Ohw. Wachtwoord kwijt of vergeten? Dan kun je deze resetten door in het inlogscherm

Nadere informatie

1. Inhoudsopgave Vooraf Stap 1: Functie aanvragen Stap 2: Certificaat installeren Stap 3: URL registreren...

1. Inhoudsopgave Vooraf Stap 1: Functie aanvragen Stap 2: Certificaat installeren Stap 3: URL registreren... Handleiding OSO 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Vooraf... 3 3. Stap 1: Functie aanvragen... 4 4. Stap 2: Certificaat installeren... 5 5. Stap 3: URL registreren... 6 6. Overstapdossier klaarzetten

Nadere informatie

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0 Klanthandleiding Digitale Services Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Systeemeisen/Inloggen... 3 1.1 Systeemeisen... 3 1.2 Inloggen... 3 2 Algemeen... 4 3 Dashboard... 5 3.1 Algemeen... 5 3.2 Taken... 5 3.2.1

Nadere informatie

POLARIS Nova. Handleiding Employee Self Service

POLARIS Nova. Handleiding Employee Self Service POLARIS Nova Handleiding Employee Self Service Versie: 2.0 Datum: 01-03-2013 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4 2.1 Vraag & antwoord... 4 2.2 Wachtwoord wijzigen... 5 2.3 Wachtwoord vergeten...

Nadere informatie

enabling your ambition

enabling your ambition Ctac: enabling your ambition Ambities helpen realiseren Als ondernemer of organisatie heeft u plannen voor de toekomst: groeien, een nog efficiënter bedrijfsvoering realiseren of nieuwe producten of diensten

Nadere informatie

Single sign on voor Peridos vanuit Vrumun

Single sign on voor Peridos vanuit Vrumun Single sign on voor Peridos vanuit Vrumun Inleiding Peridos moet voldoen aan alle (beveiligings)eisen die de wet aan een applicatie stelt waarin bijzondere persoonsgegevens zijn opgeslagen. Het inloggen

Nadere informatie

Factsheet BEHEER CONSULTANCY Managed Services

Factsheet BEHEER CONSULTANCY Managed Services Factsheet BEHEER CONSULTANCY Managed Services BEHEER CONSULTANCY Managed Services We geven gedegen advies om de beschikbaarheid van uw platform en daarmee de user experience te verbeteren. Inclusief concrete

Nadere informatie