Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief"

Transcriptie

1 Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief Terugkijkend op een fantastisch geslaagd 2012, staat er al weer een nieuw jaar over de drempel. We hebben vorig jaar wel een heel bijzonder jaar gehad. Even ter herinnering; Opening van de duikschool op Port Zelande. Rene Bakens is Course Director geworden. We hebben van PADI de 5* IDC Resort status gekregen. We mogen nu alle opleidingen aanbieden tot en met alle instructeurs en TEC opleidingen toe. We hebben 2 instructeurs opleidingen gegeven. (bijna) Alle staff van onze school is nu IDC Staff Instructor. We hebben weer een groepsreis naar Egypte georganiseerd. We hebben een eigen duikgebied in de haven van Port Zelande van ruim 1200 m2!! Een record aantal brevetten uitgeschreven aan onze leerlingen. (jullie hebben het verdiend) Samen met onze Staff en veel extra handjes van jullie hebben we veel verbouwd en gebouwd. Dus, een super jaar.

2 Wat hebben we de laatste maanden gedaan; Cursussen; 2012 heeft echt tot het laatst toe doorgelopen. Tegen oud en nieuw aan hebben we nog een Open Water cursus gegeven. De duikhandel is wel aan het veranderen. Toen Ronald 10 jaar geleden begon met zijn duikschool, stopte het seizoen ongeveer in oktober. Nu gaat het de gehele winter door met mensen die of lekker in droogpak willen duiken, echte bikkels en mensen die een vakantiecursus doen en het buitenwater pas doen op vakantie. Voor ons maakt het niet uit. Zolang Diving maar Fun is. De laatste Rescue was ook weer bijzonder. Nu het water wat kouder is en buiten het water ook, moet je niet alleen de slachtoffers redden, maar ook jezelf in de gaten houden. Er zijn zelfs redders die er achter kwamen dat hun conditie toch niet meer is, wat het nooit geweest was.

3 Droogpak duiken. We zijn weer druk bezig met de voorbereidingen van deze cursus. 31 maart gaan we het water in en we hebben al een avond geoefend in het zwembad. We gaan nog een keer oefenen omdat het toch wel een beetje vreemd is. Wil je nog mee doen, schrijf je in. Welke brevetten hebben jullie verdiend in 2012; DSD Scuba Diver Open Water Advanced Open Water Rescue Specialtys MSD Divemaster Assistent Instructeur PADI Instructeur Specialty Instructeur Master Scuba Diver Trainer Staff Instructeur EFR Aware EFR Instructor Met deze aantallen zijn we een echte top duikschool geworden. Samen met onze filosofie en kwaliteit staat ons alle een leuke (duik) toekomst te wachten.

4 Leuk en/of informatief Kijk nog eens naar het filpje van de Clean-up op de PADI pro site. Heeft iemand van jullie een Aqualung vest gekocht met de nieuwe Sure Lock 2 loodpockets? Ga dan met deze pockets naar onze collega in Rotterdam (sublub) en laat ze even nakijken. Heel soms is er een onderdeel aan vervanging toe. Ter plekke wordt het gratis in orde gemaakt. Dat zijn nog eens partners. Een verslag van Tom in Malta. Duiken in Malta Na een lange tijd van werken was het eindelijk weer eens zover. Vakantie! Deze keer was Malta het doelwit; een eiland dat eigenlijk uit meerdere eilanden bestaat waaronder de bekendste Malta, Gozo en het kleinere Comino. Aan water is er zeker geen gebrek. Tel daarbij op dat er mooie duikstekken zijn en dat je reisgezelschap ook nog eens een duikbrevet heeft; dan ontkom je er niet aan dat je er moet gaan duiken. Echter één nadeel: ik had nog geen duikbrevet. En twee weken later was het vertrek richting de zon al. Op internet maar eens kijken of er nog een mogelijkheid was om ergens een duikcursus te doen. Ik vond het toch prettiger om de basiskennis in Nederland op te doen en daarbij hoefde ik er dan ook geen vakantiedagen in Malta aan op te offeren. Zodoende kwam ik bij Sealanddiving terecht waar ik al snel aan de slag kon. Na bij het sportmedisch centrum in Leiden een duikkeuring gedaan te hebben, zat ik een paar dagen later met persluchtfles en al in het golfslagbad van Center Parcs in Port Zélande de oefeningen voor mijn PADI Open Water Brevet te oefenen. Na twee dagen hard zwoegen had ik zowel de theorie als de praktijk in het open water voltooid en was mijn papiertje binnen. Op naar Malta! In Malta verbleven we in Mellieha; een niet al te groot maar toeristisch plaatsje ten noorden van Malta. Hier zijn diverse duikscholen vertegenwoordigd die allerlei verschillende begeleide duikexcursies aanbieden. Bij Seashell boekten we voor de dag erna twee duiken waar Cirkewwa Reef en Cirkewwa Arch op de planning stonden. De volgende ochtend werden we al vroeg opgehaald bij ons hotel en tezamen met enkele andere duikers naar Cirkewwa gebracht. Erg spannend allemaal omdat het natuurlijk mijn eerste vrije duik zou zijn; ook al was deze begeleid. De uitrusting hadden we die dag ervoor al bij elkaar gesprokkeld en gepast. Wel heb ik gemerkt dat het belangrijk is dat je de uitrusting goed op defecten en volledigheid controleert. In mijn geval bleek mijn hoogtemeter duidelijk defect (zat ook water in) en vond ik een luchtslang voor mijn gevoel een beetje dubieus welke ik dan ook direct heb omgewisseld.

5 Na een dubbelcheck aan de kant gingen we het water in. Maar oh jee! Het gewicht dat ik had meegekregen bleek te weinig te zijn en ik zonk niet naar beneden toen dat de bedoeling was. Nadat ik van mededuikers een paar kg extra lood toegestopt had gekregen, ging ik eindelijk naar beneden en kon ik genieten van het onderwaterleven. In het begin was ik nog veel bezig met mijn uitrusting en om een beetje stabiliteit te vinden onder water, maar al snel ging dat een stuk beter. De eerste duik (Cirkewwa Reef) was een rif dat ondiep begon en steeds dieper ging. We hebben een beetje aan de kant gedoken waardoor we veel konden zien op de bodem en aan de zijkant. Onder andere verschillende soorten vissen en een Mariabeeldje in een rots gezien. Een mooie eerste duikervaring. De tweede duik (Cirkewwa Arch) was er vlak naast. Deze leek een beetje op de eerste duik maar had ook de arch; een stenen boog waar je doorheen kon duiken. Het duiken ging al beter en ik had de smaak flink te pakken gekregen. Om die reden hebben we voor de week erop weer twee duiken op een dag besproken. Deze keer bij Comino dat onder andere bekend staat om de toeristische plek Blue Lagoon dat bekend staat om zijn blauwe heldere water. Hier zouden we twee duiken gaan doen: de Alex Cave en de P31 Wreck Dive. Ook nu werden we bij ons hotel opgehaald maar deze keer werden we vanaf Seashell met de boot op hoge snelheid naar Comino gebracht. Eenmaal daar aangekomen gingen we vanaf de boot het water in. Ook dit ging prima; wederom met wat extra gewicht. De Alex Cave is een grot die wijd en hoog begint en waar ik ook een stukje in ben gegaan. Omdat er maar vanaf één kant licht in komt begint het na enkele meters al behoorlijk donker te worden zodat je voor je uit enkel een zwart gat ziet; enkel het licht vanaf de open zijde geeft je orientatie. Uitkijken dat je je hoofd niet stoot dus. Ik vond het een erg mooie ervaring. De meer ervaren duikers die ook lampen mee hadden konden dieper de grot in. Door het verloop van de grot met hoogteverschillen en de vorm was dit echter niet voor beginnende duikers weggelegd. Wij gingen dan ook weer rechtsomkeert. De laatste duik was de P31 wrakduik. De P31 is een oude patrouilleboot die men in 2009 voor duikers als toeristische trekpleister heeft laten zinken. Het wrak ligt op 18 meter diep en is dus bereikbaar met mijn Open Water brevet. Na een rondje eromheen te hebben gezwommen, zijn we er ook in gegaan. Op het dek door het grote luik naar binnen dalen en zo door de enkele gangen en deuropeningen er halverwege aan de zijkant weer uit. Helaas was mijn luchtdruk helaas al weer flink gedaald en moest ik weer naar boven. Ook deze duik had ik zeker niet willen missen. Twee dagen later zaten we helaas alweer in het vliegtuig naar het regenachtige Nederland. In de tussentijd dacht ik alweer aan mijn volgende vakantie; uiteraard met duiken! Tip: Via google en youtube is er veel aan informatie en video s te vinden over de diverse duiken.

6 PADI Aware heeft een overwinning behaald in Europa tegen de strijd van het ontvinnen van haaien. Lees het hele verhaal. Dear Ronald, We did it! The European Parliament finally voted to close the loopholes in the European Union (EU) shark finning ban. This is the result of six years of diligent work with Shark Alliance partners, driven by your support. What does it mean? Members of the European Parliament voted overwhelmingly in favor of the proposal to impose the best practice for finning ban enforcement: a prohibition on removing shark fins at sea. From now on, sharks caught by EU vessels anywhere in the world must be landed with their fins naturally attached. The EU banned finning in 2003, but left in a loophole where special fishing permits" allowing shark fins and bodies to be landed separately made a mockery of the ban. This vote means that from now on, it s FINS ON With NO Exceptions! Why does it matter? The EU shark finning ban was one of the weakest in the world, yet the EU is one of the largest exporters of shark fins to Asia. With a fins naturally attached policy in place, the EU, given the global scale of its fisheries and the international influence of its shark management policies, is in a better position to push for game changing shark conservation measures. It can push policies at an international level for fins on with no exceptions. What s next? We must ensure the complete ban on shark finning is implemented while focusing on securing International trade safeguards for vulnerable shark and ray species under CITES. At the next meeting of countries who are members to CITES in March 2013, we will again be the voice and conscience of divers to demand that sharks and rays receive trade protections they desperately need. This is a key victory in an ongoing battle. We continue to fight to save sharks from extinction and need your support more than ever! Stay tuned for upcoming calls to action and thank you for your help to protect vulnerable and endangered species. For the Ocean, Alex Earl Executive Director, Project AWARE Foundation

7 En wie zegt dat duiken in Nederland niet mooi is??? Wat gaan we doen; Iedere donderavond in overleg zwembadtraining. Dit kan zijn zelf gaan zwemmen met een buddy of met onze Staff. (zwembadsetjes zijn te huur) Iedere donderdagavond Review in het zwembad. Ga je binnenkort op vakantie of heb je al een tijdje niet gedoken, ga eens op herhaling. De kosten zijn 50.= inclusief een setje. Dit wordt afgetekend in je logboek. Omdat wij nu ook DAN instructeurs hebben, kan een ieder die geïnteresseerd is in deze verrijking van zijn kennis, een cursus boeken rechtstreeks bij de Buddyfish. Kijk voor meer informatie op de site:

8 Planning komende periode: Iedere donderdag oefenen in het zwembad van Rotterdam. (alleen via voorinschrijving) 14 maart droogpak oefenavond in Rotterdam. 14 maart begint onze IDC (instructeurs opleiding) in Zeeland. 31 maart droogpak specialty in Oostvoorne. Iedere zondag een vakantie cursus voor de Open Water opleiding. Webshop; Hebben jullie onze webshop al gezien? In samenwerking met onze partner Sublub, kunnen we nu bijna alle merken aanbieden tegen de beste internetprijzen en met onze service. Wij sturen alles al gratis op vanaf 65.=. klik hier voor onze webshop Hebben jullie nog leuke duikverhalen of mooie foto s geef ze door en we plaatsen het in de volgende brief. Groetjes Team Buddyfish/Sealand Diving.

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-05 Het is weer FEEST!!!!!!! In deze nieuwsbrief; Sealand Diving en Buddyfish hebben een eigen Course Director Vanaf nu is Sealand Diving

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-03 Hier is weer een update van de activiteiten. Wat hebben we gedaan; Cursussen; Inrichten duikschool; Op dit moment zijn we druk bezig

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-07 Terugkijkend op een fantastisch geslaagd openingsfeest gisteravond, voelt mijn lijf aan alsof ik een dag in een achtbaan heb gezeten.

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-02 Hier is weer een update van de activiteiten. Wat hebben we gedaan; Cursussen; IDC; Op dit moment zijn we heel druk met de groep die

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2013-05 De laatste keer schreef ik iets over het weer. Het was toen heel koud voor de tijd van het jaar. Gelukkig is dat nu anders. Na heel

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2010-08 Hallo allemaal. Nu wij weer druk bezig zijn met de duik(vakantie)planning komen ook de reisverslagen binnen van onze leden. Allereerst

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2010-03 Het is weer zover. Het hoogseizoen voor de duikschool is weer in volle gang. Het is weer een ouderwets gekkenhuis. (niet in de minste

Nadere informatie

Hallo Duikschoolbuddy s,

Hallo Duikschoolbuddy s, Hallo Duikschoolbuddy s, Nieuwsbrief 2015-02 Hier onze nieuwsbrief met nieuws over duiken in en rond Duikschool.nl en omstreken. Veel lees plezier. Wat hebben we gedaan? Afgelopen maand hadden we de Noordzee

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-08 De eerste maanden zitten erop. Na een vliegende start in mei, toen we de sleutel kregen en de daarop volgende verbouwing, zijn we

Nadere informatie

Nieuwsbrief #8, augustus Inhoud

Nieuwsbrief #8, augustus Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Cursus van de Maand: Diep duik specialty Even voorstellen; Henk van Gijzen Island Diving staff-leden geslaagd Voorinschrijving Duikreis medio november 2008 Dagtrip 28 september:

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishers, Nieuwsbrief 2009-04 Het is al weer een tijdje geleden dat we een nieuwsbrief hebben rond gestuurd. Vaak is het dan zo dat er geen nieuws te melden is.

Nadere informatie

AWARD WINNING CAREER DEVELOPMENT CENTRE

AWARD WINNING CAREER DEVELOPMENT CENTRE AWARD WINNING CAREER DEVELOPMENT CENTRE WWW.facebook.com/DuikinstructeurThailand IDC SCHEDULE VOORBEREIDINGS CURSUS EN ASSISTANT INSTRUCTOR CURSUS (IDC ONDERDEEL I) Prep 1: Prep 2: AI 1: AI 2: IDC Oriëntatie

Nadere informatie

Instructor development Info brochure 2013 Marco s Diving Team

Instructor development Info brochure 2013 Marco s Diving Team Instructor development Info brochure 2013 Marco s Diving Team Course Director: Marco De Paepe Instructor trainer for: Emergency First Response and Care for Children with AED, Drift, EANX, Dry suit, Emergency

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-04 Het is FEEST!!!!!!! In deze nieuwbrief; Fusie Buddyfish-Sealand. 4 nieuwe instructeurs. Opening nieuw filiaal. Opening duikwinkel.

Nadere informatie

Inloopavond te Almere

Inloopavond te Almere Super leuk dat je bij ons op bezoek wilt komen! Onze PADI & SSI duikschool is gevestigd aan de Koningsbeltweg 74 (1 Hoog), 1329 AK, Te Almere, dit is een zeer groot terrein met voldoende eigen gratis parkeerplaatsen

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2010-05 Hier is weer een update van onze activiteiten. We zijn op alle fronten lekker bezig. Ronald en ik zijn lekker op vakantie naar Bonaire

Nadere informatie

SIGMA Vademecum. Benamingen en afkortingen. SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Titel van het document

SIGMA Vademecum. Benamingen en afkortingen. SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Titel van het document Benamingen en afkortingen SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Inhoud Benamingen en afkortingen 1 2.Aanpassingen 3 3.Cursus en brevetbenaming 3 3.1Recreatieve duikopleiding 3 3.1.1Duiker 1-ster 3 3.1.2 Duiker 2-ster

Nadere informatie

Engels op Niveau A2 Workshops Woordkennis 1

Engels op Niveau A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Woordkennis 1 Bestuderen Hoe leer je 2000 woorden? Als je een nieuwe taal wilt spreken en schrijven, heb je vooral veel nieuwe woorden nodig. Je

Nadere informatie

Understanding and being understood begins with speaking Dutch

Understanding and being understood begins with speaking Dutch Understanding and being understood begins with speaking Dutch Begrijpen en begrepen worden begint met het spreken van de Nederlandse taal The Dutch language links us all Wat leest u in deze folder? 1.

Nadere informatie

IDCNederland.nl 2015

IDCNederland.nl 2015 IDCNederland.nl 2015 Informatie over de PADI duikinstructeuropleiding (IDC Instructor Development Course) Van plan om PADI duikinstructeur te worden? en het examen van PADI (IE Instructor Examination)

Nadere informatie

Jij en duiken. Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding

Jij en duiken. Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding Jij en duiken Jouw eerste ademhaling onder water Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding voor iedereen vanaf 10 jaar in de Galderse Meren in Breda bij DiveSenses Lees in deze informatie

Nadere informatie

Go PRO. Benodigde tijd voor afronding: Drie dagen drie weken* Geplande datum van afronding: ZES MAANDEN VOORAF. Benodigde lesmaterialen:

Go PRO. Benodigde tijd voor afronding: Drie dagen drie weken* Geplande datum van afronding: ZES MAANDEN VOORAF. Benodigde lesmaterialen: Als PADI-professional behoor je tot de groep duikprofessionals waar wereldwijd de meeste vraag naar is. Of je nu bij een plaatselijk duikcentrum, bij een resort of op een liveaboard werkt, er wacht je

Nadere informatie

English is everywhere. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game. Lees de tekst. Omcirkel de Engelse woorden.

English is everywhere. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game. Lees de tekst. Omcirkel de Engelse woorden. one English is everywhere Test Luister naar wat Daniel vertelt. Welke Engelse woorden hoor je? Kruis ze aan. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game Lees de tekst. Omcirkel de

Nadere informatie

GO PRO. Course Director. Van je hobby je beroep maken. A-Weg 20 9718 CV Groningen Tel: 050 3133299 Fax: 050 3113451

GO PRO. Course Director. Van je hobby je beroep maken. A-Weg 20 9718 CV Groningen Tel: 050 3133299 Fax: 050 3113451 GO PRO Van je hobby je beroep maken Course Director A-Weg 20 9718 CV Groningen Tel: 050 3133299 Fax: 050 3113451 Algemeen: groningen@tuimelaar.nl Deze brochure: maarten@tuimelaar.nl www.tuimelaar.nl 2

Nadere informatie

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin: Aantal duiken voor brevet: 18 jaar 40 (25 uur) 50 (32 uur) Specialty Science of Diving Minimum leeftijd

Nadere informatie

Specialty Instructor en Master Scuba Diver Trainer

Specialty Instructor en Master Scuba Diver Trainer GO PRO Van je hobby je beroep maken Specialty Instructor en Master Scuba Diver Trainer A-Weg 20 9718 CV Groningen Tel: 050 3133299 Fax: 050 3113451 Algemeen: groningen@tuimelaar.nl Deze brochure: maarten@tuimelaar.nl

Nadere informatie

Welkom bij Dive Center Scuba Do!

Welkom bij Dive Center Scuba Do! Informatie Welkom bij Dive Center Scuba Do! Duiken is onze passie en dat willen wij graag met jou delen. Onze passie voor duiken zie je niet alleen terug in wat wij doen, maar vooral ook in de manier waarop

Nadere informatie

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster. Opleidingskosten Dive Guide Opleiding + 399,- Specialty Science of Diving = 170,-

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster. Opleidingskosten Dive Guide Opleiding + 399,- Specialty Science of Diving = 170,- Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide Minimale leeftijd: 15 jaar Minimale leeftijd professional 18 jaar Aantal duiken bij begin: 40 (25 uur) Aantal duiken voor brevet: 50 (32 uur) Specialty

Nadere informatie

Hallo Scyllusleden. De eerste buitenduik in 2012

Hallo Scyllusleden. De eerste buitenduik in 2012 Hallo Scyllusleden Dit is alweer de laatste infora van dit duikjaar. Veel cursisten hebben hun duiken in De Langspier afgerond. De Seals hebben hun cursus in het zwembad afgesloten. En aan de conditie

Nadere informatie

Instructor development Info brochure 2015

Instructor development Info brochure 2015 Instructor development Info brochure 2015 IN SAMENWERKING MET Lesgevers: Assistent Instructor Cursus Jean- Paul Dhondt, Padi IDC Staf Instructor IDC (OWSI) Cursus John Bolle, Padi Course Director Contact:

Nadere informatie

Open Water Diver Course

Open Water Diver Course Open Water Diver Course Opleidingskenmerken Minimale leeftijd: 10 jaar Aantal zwembadlessen: 5 (in 2 zwembad sessies van 2,5 uur) Aantal buitenwater duiken: 4 Vooropleiding: geen Opleidingskosten Prijs

Nadere informatie

ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM

ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM Read Online and Download Ebook ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM DOWNLOAD EBOOK : ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK STAFLEU

Nadere informatie

DUIKEN, DUIKVEILIGHEID EN BEPERKINGEN

DUIKEN, DUIKVEILIGHEID EN BEPERKINGEN , Voorstellen Frans Lobbe Duikinstructeur, duik sinds 1995 met mensen met een beperking. Eigenaar duikschool RLDT Red Lobster Dive and Training Opleidingen NOB/CMAS en NAUI Nederlandse vertegenwoordiger

Nadere informatie

Informatie Welkom... 2 Opleidingen... 2 Duikuitrusting... 5 Contributie, lidmaatschap NOB en kosten opleiding... 7 Contact... 8

Informatie Welkom... 2 Opleidingen... 2 Duikuitrusting... 5 Contributie, lidmaatschap NOB en kosten opleiding... 7 Contact... 8 Informatie 1 Welkom... 2 2 Opleidingen... 2 2.1 Opleidingseisen... 2 2.2 Duikmedische keuring... 2 2.3 Welke opleidingen kan ik volgen... 3 2.4 1*-Opleiding... 4 2.5 2*-Opleiding... 5 2.6 3*-Opleiding...

Nadere informatie

Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC

Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC In de wereld zijn verschillende opleidingsinstellingen die officieel erkend worden. De twee grootste zijn PADI en CMAS/NOB, waarin de NOB de Nederlandse

Nadere informatie

It s all about the money Group work

It s all about the money Group work It s all about the money Group work Tijdsduur: 45 minuten Kernwoorden: money (geld) coin (munt), banknote (bankbiljet), currency (munteenheid) Herhalings-/uitbreidingswoorden: debate (debat), proposal

Nadere informatie

Examen Moderne Vreemde Taal Engels

Examen Moderne Vreemde Taal Engels Examen Moderne Vreemde Taal Engels Niveau : KSE Opgavenummer : EN(0) Examenduur : 60 minuten Instructies Dit examen bevat 6 opdrachten. Vul in het onderstaande vak uw gegevens in Beantwoord de vragen zo

Nadere informatie

SSI Instructeur - Dive Control Specialist

SSI Instructeur - Dive Control Specialist SSI Instructeur - Dive Control Specialist Opleidingskenmerken Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin DiveCon Aantal duiken bij begin ITC Aantal duiken bij begin IE 18 jaar 60 duiken (40 uur) 75 duiken

Nadere informatie

Emergency First Response Instructor

Emergency First Response Instructor GO PRO Van je hobby je beroep maken Emergency First Response Instructor A-Weg 20 9718 CV Groningen Tel: 050 3133299 Fax: 050 3113451 Algemeen: groningen@tuimelaar.nl Deze brochure: maarten@tuimelaar.nl

Nadere informatie

The upside down Louisa tutorial by Dorothée: Noortjeprullemie.blogspot.be Written for Compagnie M.: m.com

The upside down Louisa tutorial by Dorothée: Noortjeprullemie.blogspot.be Written for Compagnie M.:  m.com The upside down Louisa tutorial by Dorothée: Noortjeprullemie.blogspot.be Written for Compagnie M.: www.compagnie- m.com Dorothée heeft een unieke Compagnie M. hack gemaakt: de Louisa op zijn kop. Als

Nadere informatie

SSI Instructeur - Dive Control Specialist

SSI Instructeur - Dive Control Specialist SSI Instructeur - Dive Control Specialist Opleidingskenmerken Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin DiveCon Aantal duiken bij begin ITC Aantal duiken bij begin IE 18 jaar 60 duiken (40 uur) 75 duiken

Nadere informatie

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 Duiker 4-ster VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 INHOUD Inleiding 3 Persoonlijke gegevens 4 Profiel Duiker 4-ster 5 Doelstelling 5 Bevoegdheden 5 Ingangsniveau 5 Inhoud van de opleiding 5 Homologatie van

Nadere informatie

Daylight saving time. Assignment

Daylight saving time. Assignment Daylight saving time Daylight saving time (DST or summertime) is the arrangement by which clocks are advanced by one hour in spring and moved back in autumn to make the most of seasonal daylight Spring:

Nadere informatie

Talentmanagement in tijden van crisis

Talentmanagement in tijden van crisis Talentmanagement in tijden van crisis Drs. Bas Puts Page 1 Copyright Siemens 2009. All rights reserved Mission: Achieving the perfect fit Organisatie Finance Sales Customer Engineering Project management

Nadere informatie

Luister alsjeblieft naar een opname als je de vragen beantwoordt of speel de stukken zelf!

Luister alsjeblieft naar een opname als je de vragen beantwoordt of speel de stukken zelf! Martijn Hooning COLLEGE ANALYSE OPDRACHT 1 9 september 2009 Hierbij een paar vragen over twee stukken die we deze week en vorige week hebben besproken: Mondnacht van Schumann, en het eerste deel van het

Nadere informatie

GO PRO. Master Instructor. Van je hobby je beroep maken. A-Weg 20 9718 CV Groningen Tel: 050 3133299 Fax: 050 3113451

GO PRO. Master Instructor. Van je hobby je beroep maken. A-Weg 20 9718 CV Groningen Tel: 050 3133299 Fax: 050 3113451 GO PRO Van je hobby je beroep maken Master Instructor A-Weg 20 9718 CV Groningen Tel: 050 3133299 Fax: 050 3113451 Algemeen: groningen@tuimelaar.nl Deze brochure: maarten@tuimelaar.nl www.tuimelaar.nl

Nadere informatie

Duikspecial in Turkije

Duikspecial in Turkije Duikspecial in Turkije Deze schitterende duikreis aan boord van een traditioneel Turks schip (een gulet) is een unieke manier van vakantie vieren. De hele week wordt u in de watten gelegd door onze crew.

Nadere informatie

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt.

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt. Don t you worry There s an eternity behind us And many days are yet to come, This world will turn around without us Yes all the work will still be done. Look at ever thing God has made See the birds above

Nadere informatie

Rebreather duiken bij Scubido: Poseidon MKVI en SE7EN

Rebreather duiken bij Scubido: Poseidon MKVI en SE7EN 1 Rebreather duiken bij Scubido: Poseidon MKVI en SE7EN Rebreather duiken leer je bij Scubido op de Poseidon MKVI en SE7EN ECCR rebreather. Scubido leidt op volgens het PADI rebreather opleidingssysteem.

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2010-01 Hier is, eindelijk, weer een nieuwsbrief. Omdat we veel tijd en aandacht nodig hadden voor allerlei andere zaken, zijn we niet zo

Nadere informatie

THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE

THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE DUTCH THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE 4 0 0 W O R D S T O G E T S T A R T E D I N A N Y L A N G U A G E BY THE FOREIGN LANGUAGE COLLECTIVE Verbs Werkwoorden To be zijn I ik ben You jij bent He/She/It hij/zij/het

Nadere informatie

GO PRO. Prijsoverzicht. Van je hobby je beroep maken. A-Weg 20 9718 CV Groningen Tel: 050 3133299 Fax: 050 3113451

GO PRO. Prijsoverzicht. Van je hobby je beroep maken. A-Weg 20 9718 CV Groningen Tel: 050 3133299 Fax: 050 3113451 GO PRO Van je hobby je beroep maken Prijsoverzicht A-Weg 20 9718 CV Groningen Tel: 050 3133299 Fax: 050 3113451 Algemeen: groningen@tuimelaar.nl Deze brochure: maarten@tuimelaar.nl www.tuimelaar.nl 2 In

Nadere informatie

UNIT 2 Begeleiding. Coaching proces, Instrumenten and vaardigheden voor Coacing en mobiliteit for Coaching and Mobility

UNIT 2 Begeleiding. Coaching proces, Instrumenten and vaardigheden voor Coacing en mobiliteit for Coaching and Mobility UNIT 2 Begeleiding Coaching proces, Instrumenten and vaardigheden voor Coacing en mobiliteit for Coaching and Mobility 1 2 Wat is coaching? Coaching is een methode voor het ontwikkelen van potentieel

Nadere informatie

TOEGANG VOOR NL / ENTRANCE FOR DUTCH : https://www.stofs.co.uk/en/register/live/?regu lator=c&camp=24759

TOEGANG VOOR NL / ENTRANCE FOR DUTCH : https://www.stofs.co.uk/en/register/live/?regu lator=c&camp=24759 DISCLAIMER : 1. Het is een risicovolle belegging / It is an investment with risc. 2. Gebruik enkel geld dat u kan missen / Only invest money you can miss. 3. Gebruik de juiste procedure / Use the correct

Nadere informatie

GO PRO. Prijsoverzicht. Van je hobby je beroep maken. A-Weg CV Groningen Tel: Fax:

GO PRO. Prijsoverzicht. Van je hobby je beroep maken. A-Weg CV Groningen Tel: Fax: GO PRO Van je hobby je beroep maken Prijsoverzicht A-Weg 20 9718 CV Groningen Tel: 050 3133299 Fax: 050 3113451 Algemeen: groningen@tuimelaar.nl Deze brochure: maarten@tuimelaar.nl www.tuimelaar.nl 2 In

Nadere informatie

De digitale LUTERATUUR

De digitale LUTERATUUR UITGAVE 9 JAARGANG 2 De digitale LUTERATUUR 20 oktober 2011 In dit nummer Van de redactie. Herfstvakantie jeugdopleidingen Trainingsgroep dinsdagavond rescue herhalingen De evenementenkalender Van de redactie.

Nadere informatie

2019 SUNEXCHANGE USER GUIDE LAST UPDATED

2019 SUNEXCHANGE USER GUIDE LAST UPDATED 2019 SUNEXCHANGE USER GUIDE LAST UPDATED 0 - -19 1 WELCOME TO SUNEX DISTRIBUTOR PORTAL This user manual will cover all the screens and functions of our site. MAIN SCREEN: Welcome message. 2 LOGIN SCREEN:

Nadere informatie

General info on using shopping carts with Ingenico epayments

General info on using shopping carts with Ingenico epayments Inhoudsopgave 1. Disclaimer 2. What is a PSPID? 3. What is an API user? How is it different from other users? 4. What is an operation code? And should I choose "Authorisation" or "Sale"? 5. What is an

Nadere informatie

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel.

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. Puzzle a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. een beloning voor de winnaar iemand die piano speelt een uitvoering 4 wat je wil gaan doen; voornemens 5 niet dezelfde 6 deze heb je

Nadere informatie

Digi Courant 1 e jaargang juli 2014

Digi Courant 1 e jaargang juli 2014 Pagina 1 Foto van de maand Deze week geen foto maar bekijk de film eens In de Digi NL-Courant van juni 2014 Vroegen wij ons af hoe onderstaande foto Geworden was tijdens onze club wandeling. http://mostamazingviews.com/manta-ray-camevery-close-to-the-divers/

Nadere informatie

Grote opkomst infoavond duikvakantie Kroatië

Grote opkomst infoavond duikvakantie Kroatië November 2011 Nr 11 www.one2dive.nl one2dive@gmail.com Duncan van Vliet 0162-431185 06-24744130 Jan Loeff 06-54924740 Belangrijke telefoonnummers zet ze in je logboek Grote opkomst infoavond duikvakantie

Nadere informatie

De wasstraat. Why? FONK James Wattstraat 100, 8ste verdieping 1097 DM Amsterdam +31 (0)

De wasstraat. Why? FONK James Wattstraat 100, 8ste verdieping 1097 DM Amsterdam +31 (0) De wasstraat Why? FONK James Wattstraat 100, 8ste verdieping 1097 DM Amsterdam +31 (0) 20 370 51 42 hello@fonk-amsterdam.com Why? Een van de belangrijkste vragen die je jezelf moet vragen als startup is

Nadere informatie

INHOUD Hoe is de cursus opgebouwd? 4 Eerst dit lezen! 5 Vorderingstabel 6 Week 1: weekplanning 7 Week 2: weekplanning 19 Week 3: weekplanning 29

INHOUD Hoe is de cursus opgebouwd? 4 Eerst dit lezen! 5 Vorderingstabel 6 Week 1: weekplanning 7 Week 2: weekplanning 19 Week 3: weekplanning 29 INHOUD Hoe is de cursus opgebouwd? 4 Eerst dit lezen! 5 Vorderingstabel 6 Week 1: weekplanning 7 On Deck: Dialoog Nieuwe woorden Enkele gemakkelijke extraatjes Uitspraak Leer uit het hoofd Grammatica?

Nadere informatie

'Foreign exchange student'

'Foreign exchange student' 'Foreign exchange student' Most awesome person you will ever meet. Exchange students willingly decide to get off their asses, leave their home country, and go see the world. For that reason, they should

Nadere informatie

International Leiden Leadership Programme

International Leiden Leadership Programme International Leiden Leadership Programme Information Evening 1 November 2016 Universiteit Leiden.. LLP Programme team Menno Mennes Lucille Brakefield Janna van Helden Ratna Lachmansingh Programme Bij

Nadere informatie

The Royal British Legion. The Royal British Legion Holland Branch NIEUWSBRIEF JANUARI 2017 NEWSLETTER JANUARY 2017

The Royal British Legion. The Royal British Legion Holland Branch NIEUWSBRIEF JANUARI 2017 NEWSLETTER JANUARY 2017 The Royal British Legion Holland Branch The Royal British Legion Holland Branch NEWSLETTER JANUARY 2017 NIEUWSBRIEF JANUARI 2017 Message from our Chairman Bericht van onze Voorzitter Looking back on 2016

Nadere informatie

Nieuwsbrief #3, maart 2007. Inhoud

Nieuwsbrief #3, maart 2007. Inhoud Inhoud Vakanties 2007: Voorbereidingen in volle gang Jeugdduiken Dagtrips Cursus van de Maand Nachtduiken Wetenswaardigheden Onderwater Onderwaterrugby Nieuw Zeeland, een leuke ervaring Vakantie 2007:

Nadere informatie

News: Tours this season!

News: Tours this season! 1 Do you remember? Lees de zinnen en vul de juiste woorden in. Kies uit: like listen presenter too loud great show number next crowd singer. Let op: je houdt twee woorden over. Welcome back to the best

Nadere informatie

Settings for the C100BRS4 MAC Address Spoofing with cable Internet.

Settings for the C100BRS4 MAC Address Spoofing with cable Internet. Settings for the C100BRS4 MAC Address Spoofing with cable Internet. General: Please use the latest firmware for the router. The firmware is available on http://www.conceptronic.net! Use Firmware version

Nadere informatie

AN URBAN PLAYGROUND AFSTUDEERPROJECT

AN URBAN PLAYGROUND AFSTUDEERPROJECT AN URBAN PLAYGROUND 2005 Het vraagstuk van de openbare ruimte in naoorlogse stadsuitbreidingen, in dit geval Van Eesteren s Amsterdam West, is speels benaderd door het opknippen van een traditioneel stadsplein

Nadere informatie

The downside up? A study of factors associated with a successful course of treatment for adolescents in secure residential care

The downside up? A study of factors associated with a successful course of treatment for adolescents in secure residential care The downside up? A study of factors associated with a successful course of treatment for adolescents in secure residential care Annemiek T. Harder Studies presented in this thesis and the printing of this

Nadere informatie

My Benefits My Choice applicatie. Registratie & inlogprocedure

My Benefits My Choice applicatie. Registratie & inlogprocedure My Benefits My Choice applicatie Registratie & inlogprocedure Welkom bij de My Benefits My Choice applicatie Gezien de applicatie gebruik maakt van uw persoonlijke gegevens en salarisinformatie wordt de

Nadere informatie

Reizen Algemeen. Algemeen - Belangrijkste benodigdheden. Algemeen - Conversatie. Om hulp vragen. Vragen of iemand Engels spreekt

Reizen Algemeen. Algemeen - Belangrijkste benodigdheden. Algemeen - Conversatie. Om hulp vragen. Vragen of iemand Engels spreekt - Belangrijkste benodigdheden Can you help me, please? Om hulp vragen Do you speak English? Vragen of iemand spreekt Do you speak _[language]_? Vragen of iemand een bepaalde taal spreekt I don't speak_[language]_.

Nadere informatie

MyDHL+ ProView activeren in MyDHL+

MyDHL+ ProView activeren in MyDHL+ MyDHL+ ProView activeren in MyDHL+ ProView activeren in MyDHL+ In MyDHL+ is het mogelijk om van uw zendingen, die op uw accountnummer zijn aangemaakt, de status te zien. Daarnaast is het ook mogelijk om

Nadere informatie

Example. Dutch language lesson. Dutch & German Language Education Pieter Wielick

Example. Dutch language lesson. Dutch & German Language Education Pieter Wielick Example Dutch language lesson Demonstrative Adjectives Close: dit and deze `dit' agrees with `het' and is used to indicate objects that are close, like `this' in English. `deze' agrees with `de' and is

Nadere informatie

(1) De hoofdfunctie van ons gezelschap is het aanbieden van onderwijs. (2) Ons gezelschap is er om kunsteducatie te verbeteren

(1) De hoofdfunctie van ons gezelschap is het aanbieden van onderwijs. (2) Ons gezelschap is er om kunsteducatie te verbeteren (1) De hoofdfunctie van ons gezelschap is het aanbieden van onderwijs (2) Ons gezelschap is er om kunsteducatie te verbeteren (3) Ons gezelschap helpt gemeenschappen te vormen en te binden (4) De producties

Nadere informatie

Vergaderen in het Engels

Vergaderen in het Engels Vergaderen in het Engels In dit artikel beschrijven we verschillende situaties die zich kunnen voordoen tijdens een business meeting. Na het doorlopen van deze zinnen zal je genoeg kennis hebben om je

Nadere informatie

Preschool Kindergarten

Preschool Kindergarten Preschool Kindergarten Objectives Students will recognize the values of numerals 1 to 10. Students will use objects to solve addition problems with sums from 1 to 10. Materials Needed Large number cards

Nadere informatie

Keuzetwijfels in de Emerging Adulthood rondom Studie- en Partnerkeuze. in Relatie tot Depressie

Keuzetwijfels in de Emerging Adulthood rondom Studie- en Partnerkeuze. in Relatie tot Depressie 1 Keuzetwijfels in de Keuzetwijfels in de Emerging Adulthood rondom Studie- en Partnerkeuze in Relatie tot Depressie Open Universiteit Nederland Masterscriptie (S58337) Naam: Ilse Meijer Datum: juli 2011

Nadere informatie

Nieuwsbrief. april 2010 jaargang 3 nr.4

Nieuwsbrief. april 2010 jaargang 3 nr.4 Nieuwsbrief april 2010 jaargang 3 nr.4 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen en

Nadere informatie

NETWORK CHARTER. #ResourceEfficiency

NETWORK CHARTER. #ResourceEfficiency NETWORK CHARTER 1 WHAT IS THE EREK NETWORK? EREK stands for the European Resource Efficiency Knowledge Centre, a vibrant platform to enable and reinforce businesses and especially small and medium sized

Nadere informatie

Onze beste wensen voor iedereen: ver en dichtbij!

Onze beste wensen voor iedereen: ver en dichtbij! 1: Nieuwsbrief januari 2015 vzw SAmen projecten voor kinderen in Zuid-Afrika Onze beste wensen voor iedereen: ver en dichtbij! 1.Jaarlijkse algemene vergadering Op zaterdag 14 maart 2015 houden we onze

Nadere informatie

Externalisering van het migratiebeleid en de schaduwzijde van de EU-Turkije Deal.

Externalisering van het migratiebeleid en de schaduwzijde van de EU-Turkije Deal. Externalisering van het migratiebeleid en de schaduwzijde van de EU-Turkije Deal. Ilse van Liempt, Sociale Geografie en Planologie, Universiteit Utrecht 1 Een ramp? Een crisis? Ilse van Liempt, Sociale

Nadere informatie

Firewall van de Speedtouch 789wl volledig uitschakelen?

Firewall van de Speedtouch 789wl volledig uitschakelen? Firewall van de Speedtouch 789wl volledig uitschakelen? De firewall van de Speedtouch 789 (wl) kan niet volledig uitgeschakeld worden via de Web interface: De firewall blijft namelijk op stateful staan

Nadere informatie

Wat is Samen op vakantie Samen duiken / snorkelen / activiteit

Wat is Samen op vakantie Samen duiken / snorkelen / activiteit Wat is Samen op vakantie Samen duiken / snorkelen / activiteit 1 e duikkamp ervaring voor OWD / AOWD 1 e begeleiding voor nieuwe DM io 1 e ervaring met kapitein op boot met duikers Super duiken voor de

Nadere informatie

OPEN TRAINING. Onderhandelingen met leveranciers voor aankopers. Zeker stellen dat je goed voorbereid aan de onderhandelingstafel komt.

OPEN TRAINING. Onderhandelingen met leveranciers voor aankopers. Zeker stellen dat je goed voorbereid aan de onderhandelingstafel komt. OPEN TRAINING Onderhandelingen met leveranciers voor aankopers Zeker stellen dat je goed voorbereid aan de onderhandelingstafel komt. Philip Meyers Making sure to come well prepared at the negotiation

Nadere informatie

Vertaling Engels Gedicht / songteksten

Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling door een scholier 1460 woorden 23 januari 2002 5,4 399 keer beoordeeld Vak Engels Songtekst 1 Another day in paradise Artiest: Brandy & Ray J She calls

Nadere informatie

BEING A PADI DIVE INSTRUCTOR IS NOT JUST A JOB. IT IS A WAY OF LIVING, SHARING YOUR PASSION AND EXPERIENCE

BEING A PADI DIVE INSTRUCTOR IS NOT JUST A JOB. IT IS A WAY OF LIVING, SHARING YOUR PASSION AND EXPERIENCE BEING A PADI DIVE INSTRUCTOR IS NOT JUST A JOB. IT IS A WAY OF LIVING, SHARING YOUR PASSION AND EXPERIENCE PADI DUIKINSTRUCTEURSOPLEIDINGEN BROCHURE 2015 Welkom Bubble&Dive Brusselsesteenweg 724 9050 Gentbrugge

Nadere informatie

Als u dit dan probeert te doen dan zal hij zeggen dat de versie van Silverlight al geïnstalleerd is.

Als u dit dan probeert te doen dan zal hij zeggen dat de versie van Silverlight al geïnstalleerd is. GPS-eSuite werkt niet meer in Google Chrome versie 42. Indien uw Google Chrome een update heeft gehad naar de laatste versie 42 of hoger dan zal u merken dat hij constant komt vragen om Microsoft Silverlight

Nadere informatie

SIGMA Vademecum DUIKER 3-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Duiker 3-ster

SIGMA Vademecum DUIKER 3-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Duiker 3-ster DUIKER 3-STER SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Inhoud 1 Profiel...3 2 Conformiteit...3 3 Doelstelling...3 6 Inhoud van de opleiding...4 6.1 Theorie...4 6.2 Zwembad...5 6.3 Buitenwater...5 7 Homologatie van

Nadere informatie

PADI instructeur. Een E-book. Maarten van Baal PADI: CD 907900 EFRI IT trimix

PADI instructeur. Een E-book. Maarten van Baal PADI: CD 907900 EFRI IT trimix PADI instructeur Een E-book Maarten van Baal PADI: CD 907900 EFRI IT trimix Career Development Center A-Weg 20 9718 CV Groningen Tel: 050-3133299 Fax: 050-3113451 maarten@tuimelaar.nl www.tuimelaar.nl

Nadere informatie

Impact en disseminatie. Saskia Verhagen Franka vd Wijdeven

Impact en disseminatie. Saskia Verhagen Franka vd Wijdeven Impact en disseminatie Saskia Verhagen Franka vd Wijdeven Wie is wie? Voorstel rondje Wat hoop je te leren? Heb je iets te delen? Wat zegt de Programma Gids? WHAT DO IMPACT AND SUSTAINABILITY MEAN? Impact

Nadere informatie

0515 DUTCH (FOREIGN LANGUAGE)

0515 DUTCH (FOREIGN LANGUAGE) UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education MARK SCHEME for the May/June 2011 question paper for the guidance of teachers 0515 DUTCH (FOREIGN

Nadere informatie

01/ M-Way. cables

01/ M-Way. cables 01/ 2015 M-Way cables M-WaY Cables There are many ways to connect devices and speakers together but only few will connect you to the music. My Way of connecting is just one of many but proved it self over

Nadere informatie

Holistic resilient delta design

Holistic resilient delta design Holistic resilient delta design Theory Practice Lessons A Holistic approach Den Haag New Orleans New York Rotterdam 1 Resilience is more than climate adaptation 100resilientcities.org 2 Bangladesh 3 Ecological

Nadere informatie

Nieuwsbrief, september 2009. Inhoud

Nieuwsbrief, september 2009. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag dagtrip Bergse Diepsluis Cursus van de maand: Peak Performance Buoyancy Mijn verhaal: Spaans avontuur door Patricia Dagtrip zondag 11 oktober 2009: Aware dagtrip Galderse

Nadere informatie

should(n t) / should(n t) have to zouden moeten / hadden meestergijs.nl

should(n t) / should(n t) have to zouden moeten / hadden meestergijs.nl @meestergijs meestergijs.nl Think of three things you should do to stay healthy. You should You should... You should Think of two things you shouldn t do when at school. You shouldn t You shouldn t Think

Nadere informatie

1. In welk deel van de wereld ligt Nederland? 2. Wat betekent Nederland?

1. In welk deel van de wereld ligt Nederland? 2. Wat betekent Nederland? First part of the Inburgering examination - the KNS-test Of course, the questions in this exam you will hear in Dutch and you have to answer in Dutch. Solutions and English version on last page 1. In welk

Nadere informatie