Digi Courant 1 e jaargang juli 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Digi Courant 1 e jaargang juli 2014"

Transcriptie

1 Pagina 1 Foto van de maand Deze week geen foto maar bekijk de film eens In de Digi NL-Courant van juni 2014 Vroegen wij ons af hoe onderstaande foto Geworden was tijdens onze club wandeling. De redactie heeft het antwoord ontvangen Deze maand in het Digi Nl clubblad Aanbieding van de maand Deel 1 duikkeuring / medisch verklaring nodig? MSD ers (Master scuba Divers) Midzomer nachtduik NL leden voordeel (lamp) Zoetersbout clubduik Omkleedmat van 95 cm doorsnee en 10 cm hoog. Door aan de touwen te trekken kun je je natte spullen erin laten zitten en vervoeren. Verkrijgbaar in zwart en in het roze.

2 De duikkeuring en de medische verklaring Als je gaat duiken, wordt door de Duikschool of de vereniging vaak gevraagd naar een medische verklaring of keuringsbewijs. We vertellen over de zin van een medische keuring en de regels die gelden in de duikwereld. In dit eerste deel vertellen we over de duikkeuring. In het tweede deel (volgende maand) gaan we in op de voorschriften uit wet en regelgeving. Pagina 2 In Nederland hebben we een cultuur van keuren. De NOB houdt een termijn aan van 3 jaar onder de 50 en jaarlijks daarboven. Professionele duikers worden elk jaar gekeurd, maar voor recreatieve duikers, instructeurs of technische duikers zijn de regels veel minder duidelijk. Afhankelijk van de duikorganisatie of de opleiding verlangt men het invullen van een vragenlijst c.q. een echte medische keuring. Dat hangt waarschijnlijk samen met de mate van zekerheid die een keuring je kan bieden. Er is natuurlijke geen arts die garanties kan geven dat je geen hartinfarct krijgt of geen overdrukverwonding. Het stempel goedgekeurd geeft aan dat de keurende arts geen zaken heeft gevonden die onverenigbaar zijn met het duiken. Niets meer en niets minder. Welke afspraken/protocollen zijn er in de duikgeneeskunde? De Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde (N.V.D.) heeft richtlijnen opgesteld waar een duik medische keuring aan moet voldoen - hierbij wordt niet alleen gekeken naar lichamelijke geschiktheid maar ook of er psychische bezwaren zijn. De keuring is overigens de laatste jaren veel meer een advies geworden.

3 Pagina 3 Vroeger werd er alleen gedoken door gezonde jonge mensen. Maar vandaag de dag wil men vaak met welke lichamelijke beperking dan ook kunnen duiken (of parachutespringen of bungee jumpen). Dit vergt specifieke medische kennis op duikgebied. Met name de Scott Haldane Foundation geeft in Nederland en enkele aangrenzende landen opleidingen voor artsen die zich willen specialiseren in de duikgeneeskunde. In principe mag iedere arts een duikkeuring verrichten. Ook als hij of zij daarvoor geen speciale opleiding heeft gevolgd. Iedere arts is dus wel bevoegd maar niet altijd bekwaam om dit onderzoek uit te voeren. Bij jonge gezonde mensen die willen gaan duiken, gaat het nog wel goed maar zodra er gezondheidsproblemen om de hoek komen kijken is specifieke kennis nodig van de lichamelijke veranderingen die optreden tijdens het duiken. Een medische keuring als je gaat leren duiken is in elk geval aan te raden. Het eerdergenoemde advieskarakter is hierbij van groot belang. Het is fijn voor beginnende duikers om bijvoorbeeld adviezen te krijgen over wat voor hen de beste manier van klaren is. Of hoe zij hun medicatie het beste kunnen gebruiken in combinatie met het duiken. Bij instructeurs, divemasters of elk ander niveau van begeleiding speelt natuurlijk ook de verantwoordelijkheid voor cursisten. Een regelmatige check van de eigen gezondheid is niet altijd dwingend voorgeschreven, maar een keuring is op basis van gezond verstand bijna vanzelfsprekend. Dat kan jaarlijks, maar ook bij ernstige ziekten of na operaties is het van belang om tussentijds te laten checken of je gezondheid nog in orde is voor het duiken.

4 John Quispel en Gerhard Monkhorst Pagina 4 Waren blij verrast toen ze om uur uit het water kwamen ze hadden hun MSD Master Scuba Diver behaald, in de duikwereld een muilpaal gezien dit het laatste Pasje is dat in de Categorie hobby is te behalen. Het volge nde level is Dive Master en valt onder Pro-diving. commentaar v/d heren das voor later zorg, nu eerst een borrel! en daar was wee r aangedacht door j & j Heren van harte gefeliciteerd, nu even rust met de cursussen en op naar het zomer reces.

5 Pagina 5 Midzomer nachtduik Zevenhuizerplas Op 21 juni stond er voor het team van NL DIVING een nachtduik op de agenda, een z.g. Midzomer Nachtduik. s Avonds om 21:00 was het verzamelen in het Smithuis. Hier werd de inwendige mens versterkt voor de aankomende duik verrichtingen. Om 22:30 was het verzamelen op de parkeerplaats. Hier troffen we ook Martijn aan die hier zijn 2 e nachtduik ging maken. Om ca. 23:00 gingen we te water. Jacqueline voorop, Connie en Martijn als 2 e en het trio Jenny, John en ondergetekende als hekkensluiter. Vooral het eerste stukje was nogal zwaar vanwege de uitbundige begroeiing. Eenmaal op diepte begon er een leuke tocht. Baarsjes en voorns hingen rustig te overnachten of te foerageren. Een waterkreeftje volde zich de ster van de avond toen alle spotlights op dit beestje werden gericht. Het hoogte punt was een vuistdikke paling van ca. een meter (geen duikerslatijn). Even dachten we dat Connie er nog een stuk of wat had gezien want ze was driftig aan het tellen tot 5. Ikke rond kijken want ik zag toch echt maar een paling, en hij was ook geen 5 meter lang? Toen gingen er twee duimen omhoog. Zo dik was die paling toch ook niet? Maar dit was uiteraard het teken omhoog te gaan. Eenmaal boven gekomen konden we allemaal slechts tot 5 tellen want we waren door de opwinding van de paling de gids kwijt geraakt. Echter voor we uit konden kijken naar luchtbellen kwam kopje nr. 6 enige meters verder ook boven en we waren weer compleet. Nu restte ons nog een worstel tochtje door de planten. Dit had enige lachsalvo s van Jenny tot gevolg, gezien het feit dat ondergetekende een dermate hoeveelheid planten had verzameld, dat hij meer weg had van Neptunus dan van Gerhard. Eenmaal aan de kant was er nog een verrassing: Master Scuba Diver certificaten voor John en mij, en dit alles gegarneerd met een gezellig nachtelijk drankje. Kortom een prettige en geslaagde nachtduik.

6 Pagina 6 bewaking Te water uur Einde duik uur uitreiking MSD certificaten uur uur zal ik even bijschijnen

7 Pagina 7 artikel nr. uitvoering lumen adv verkoop aanbieding NL prijs DL0001 hand triton 4/8 4LED ,00 200,00 175,00 DL0012 hand triton6/8 6LED ,00 270,00 245,00 tegen meerprijs te koop, goodman handle, RVS tankbevestiging kabel, handvat.

8 Pagina 8 Clubduik 06 juli 2014 Zoetersbout Klokslag uur, aanwezig 8 duiker en 1X kant bezetting Te water uurna het gebruikelijke kopje koffie koekje er bij sterke verhalen en korte babbel voetbal. Omkleden en te water om uur door het afgaande water was het zicht slecht 1 á 1,5 meter, ondanks het zicht toch weer lekker, even je hoofd onder water. na het ontdekken van veel sterretjes,krabben,kreeften Mossels enz. langzaam en gestaagd terug naar basis. Eenmaal aan de kant omkleden en snel nog een koffie, snel?? Ja zeken, er komen dreigende luchten met regen en wij willen niet nat worden als duiker. Nog even een sterk verhaal en moeten aanhoren van die en gene wat de vakantie plannen zijn. Het was weer gezellig, leuk dat er weer wat mensen de tijd hadden om aan te sluiten na langen tijd. Volgende clubduik 27 juli NION-plas Tussendoor een nachtduik Oostvoorne We houden jullie op de hoogte

9 Pagina 9 Te water uur Namens NL- Een hele fijne Vakantie Heb je een leuk, spannend vakantie verhaal? Wij ontvangen graag je verslag Eventueel met foto s

Nieuwsbrief #8, augustus Inhoud

Nieuwsbrief #8, augustus Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Cursus van de Maand: Diep duik specialty Even voorstellen; Henk van Gijzen Island Diving staff-leden geslaagd Voorinschrijving Duikreis medio november 2008 Dagtrip 28 september:

Nadere informatie

SIGMA Vademecum DUIKER 4-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 5 Duiker 4-ster

SIGMA Vademecum DUIKER 4-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 5 Duiker 4-ster DUIKER 4-STER SIGMA Vademecum Page 1 of 5 Inhoud 1 Profiel... 3 2 Conformiteit... 3 3 Doelstelling... 3 6 Inhoud van de opleiding... 3 7 Homologatie van het brevet... 4 8 Vervolgopleidingen... 4 SIGMA

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-07 Terugkijkend op een fantastisch geslaagd openingsfeest gisteravond, voelt mijn lijf aan alsof ik een dag in een achtbaan heb gezeten.

Nadere informatie

De opleidingen Nederlandse Onderwatersport Bond

De opleidingen Nederlandse Onderwatersport Bond CMAS De opleidingen Duikteam Budel is een vereniging en bied haar leden de mogelijkheid om opleidingen tot persluchtsportduiker te volgen volgens de richtlijnen van de Nederlandse Onderwatersport Bond.

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2010-08 Hallo allemaal. Nu wij weer druk bezig zijn met de duik(vakantie)planning komen ook de reisverslagen binnen van onze leden. Allereerst

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-05 Het is weer FEEST!!!!!!! In deze nieuwsbrief; Sealand Diving en Buddyfish hebben een eigen Course Director Vanaf nu is Sealand Diving

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-03 Hier is weer een update van de activiteiten. Wat hebben we gedaan; Cursussen; Inrichten duikschool; Op dit moment zijn we druk bezig

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-02 Hier is weer een update van de activiteiten. Wat hebben we gedaan; Cursussen; IDC; Op dit moment zijn we heel druk met de groep die

Nadere informatie

Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC

Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC In de wereld zijn verschillende opleidingsinstellingen die officieel erkend worden. De twee grootste zijn PADI en CMAS/NOB, waarin de NOB de Nederlandse

Nadere informatie

Jij en duiken. Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding

Jij en duiken. Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding Jij en duiken Jouw eerste ademhaling onder water Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding voor iedereen vanaf 10 jaar in de Galderse Meren in Breda bij DiveSenses Lees in deze informatie

Nadere informatie

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 Duiker 4-ster VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 INHOUD Inleiding 3 Persoonlijke gegevens 4 Profiel Duiker 4-ster 5 Doelstelling 5 Bevoegdheden 5 Ingangsniveau 5 Inhoud van de opleiding 5 Homologatie van

Nadere informatie

De Oppervlakte Coördinator. Duikleidersbijeenkomst DV Het Onderwaterbos De Wasbeek, 25 April 2019

De Oppervlakte Coördinator. Duikleidersbijeenkomst DV Het Onderwaterbos De Wasbeek, 25 April 2019 De Oppervlakte Coördinator Duikleidersbijeenkomst DV Het Onderwaterbos De Wasbeek, 25 April 2019 Waarom hebben we een duikleider nodig? Coördinatie op de kant van verenigingsduiken Registratie en administratie

Nadere informatie

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 Duiker 4-ster VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 INHOUD Inleiding 3 Persoonlijke gegevens 4 Profiel Duiker 4-ster 5 Doelstelling 5 Bevoegdheden 5 Ingangsniveau 5 Inhoud van de opleiding 5 Homologatie van

Nadere informatie

SIGMA Vademecum. Benamingen en afkortingen. SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Titel van het document

SIGMA Vademecum. Benamingen en afkortingen. SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Titel van het document Benamingen en afkortingen SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Inhoud Benamingen en afkortingen 1 2.Aanpassingen 3 3.Cursus en brevetbenaming 3 3.1Recreatieve duikopleiding 3 3.1.1Duiker 1-ster 3 3.1.2 Duiker 2-ster

Nadere informatie

Grote opkomst infoavond duikvakantie Kroatië

Grote opkomst infoavond duikvakantie Kroatië November 2011 Nr 11 www.one2dive.nl one2dive@gmail.com Duncan van Vliet 0162-431185 06-24744130 Jan Loeff 06-54924740 Belangrijke telefoonnummers zet ze in je logboek Grote opkomst infoavond duikvakantie

Nadere informatie

Delphinus. Sportduiken bij duikvereniging. Delphinus

Delphinus. Sportduiken bij duikvereniging. Delphinus Duikvereniging Delphinus Sportduiken bij duikvereniging Delphinus Duikvereniging Delphinus 2 Een duikopleiding Duiken bij Delphinus Je hebt belangstelling om te (leren) duiken bij onze vereniging. Deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief TDA Editie december 2011

Nieuwsbrief TDA Editie december 2011 Nieuwsbrief TDA Editie december 2011 Inleiding Beste leden hier zijn we terug met een nieuwsbriefje, het eerste en laatste van dit jaar. Het is eventjes geleden dat deze brief nog eens in je mailbox is

Nadere informatie

Kleiduiven fun wedstrijd

Kleiduiven fun wedstrijd Kleiduiven fun wedstrijd 18-7-2015 Op zaterdag 18 juli was er weer de jaarlijkse kleiduiven fun wedstrijd welke was georganiseerd door Nico Storm. Zoals altijd gaf dat veel werk met zich mee. O.a. het

Nadere informatie

Digi Courant 2 e jaargang juni 2015

Digi Courant 2 e jaargang juni 2015 Pagina 1 Deze maand in het Digi Nl clubblad Cursus van de maand Foto v/d maand Blij verrast Duikvakantie 2015 (verslag) Gezocht duikers Wist je dat? Foto van de maand Pagina 2 Wat je zoal kunt onderwater

Nadere informatie

Inhoud. 4 Zeelandweekend 2014. 5 Advertentie Beldert. 5 Samenvatting paasduik 2014. 6 Clubavonden. 6 Duikcentrum Nijmegen.

Inhoud. 4 Zeelandweekend 2014. 5 Advertentie Beldert. 5 Samenvatting paasduik 2014. 6 Clubavonden. 6 Duikcentrum Nijmegen. Inhoud Pagina 3 Voorwoord 4 Zeelandweekend 2014 5 Advertentie Beldert 5 Samenvatting paasduik 2014 6 Clubavonden 6 Duikcentrum Nijmegen 8 Agenda 9 kantduikmanagement 10 Colofon 11 Advertentie DCN 2 Voorwoord

Nadere informatie

Informatie en routekaarten

Informatie en routekaarten Avond-4-daagse 2015 8 t/m 11 juni 2015 Informatie en routekaarten Informatie Avondvierdaagse De avondvierdaagse voor de Paulusschool wordt georganiseerd door de Ouderraad in samenwerking met de Nederlandse

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishers, Nieuwsbrief 2009-04 Het is al weer een tijdje geleden dat we een nieuwsbrief hebben rond gestuurd. Vaak is het dan zo dat er geen nieuws te melden is.

Nadere informatie

Werkblad: Vind me dan

Werkblad: Vind me dan Werkblad: Vind me dan Stap 1 Stap 2 Wat is het probleem? Vraag het de natuur! Hoe lost de natuur dit probleem op? Hoe zorgen planten en dieren ervoor dat ze niet opvallen? Kennen jullie voorbeelden? Schrijf

Nadere informatie

Wijngaard het Groenewoud

Wijngaard het Groenewoud 2 E JAARGANG 4 E EDITIE 2017 Wijngaard het Groenewoud 1 november 2017 En het werd herfst! In dit nummer 1 En het werd herfst 2 Ons You-tube kanaal 3 Onze eerste oogst 4. Molentjes 5. Website bezoek geweldig

Nadere informatie

Praatpapier Naam kind: Groep: Naam ouders/verzorgers: Naam leerkracht:

Praatpapier Naam kind: Groep: Naam ouders/verzorgers: Naam leerkracht: Praatpapier 2018-2019 Naam kind: Groep: Naam ouders/verzorgers: Naam : Voorwoord praatpapier Wij hebben het praatpapier ontwikkeld om als school de ouders en leerlingen handvatten te geven in het gesprek

Nadere informatie

Nummer 9, 14 december 2018 AGENDA HOERA! Wist je dat. Welkom!

Nummer 9, 14 december 2018 AGENDA HOERA! Wist je dat. Welkom! 93 Nummer 9, 14 december 2018 AGENDA 18 dec Keijzersrondje Kerst 19 dec Kerstviering 20 dec Groepsmail 21 dec Studiedag Start Kerstvakantie 7 jan Studiedag 8 jan Start in het nieuwe gebouw (einde vakantie)

Nadere informatie

7-12 jaar Scharrelavontuur. 7-12 jaar Scharrelavontuur

7-12 jaar Scharrelavontuur. 7-12 jaar Scharrelavontuur Geluiden Wees 1 minuut helemaal stil. Luister naar de geluiden om je heen. Hoeveel geluiden heb je gehoord? Welke geluiden heb je herkend? Je eigen geur maken Verzamel verschillende soorten blaadjes, mos,

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2010-03 Het is weer zover. Het hoogseizoen voor de duikschool is weer in volle gang. Het is weer een ouderwets gekkenhuis. (niet in de minste

Nadere informatie

BIJLAGE 1: Regelgeving omtrent Clubduiken, Funduiken, Instructieduiken

BIJLAGE 1: Regelgeving omtrent Clubduiken, Funduiken, Instructieduiken BIJLAGE 1: Regelgeving omtrent Clubduiken, Funduiken, Instructieduiken Behorend bij het Huishoudelijk Reglement van de Leidse Onderwatersportvereniging "Calypso" ORGANISATIE VAN BUITENWATERDUIKEN LOV CALYPSO

Nadere informatie

23 e jaargang, nr nieuwsbrief t Toetertje

23 e jaargang, nr nieuwsbrief t Toetertje 23 e jaargang, nr. 15 18-12-2015 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener Schoolkrant Gisteren is er nog een prachtige schoolkrant verschenen met leuke kerst- en nieuwjaarswensen. De redactie heeft er weer

Nadere informatie

De bijen. De bijen prikken de leeuwen. De leeuwen gaan in een rondje rondom Izzi zitten. Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ

De bijen. De bijen prikken de leeuwen. De leeuwen gaan in een rondje rondom Izzi zitten. Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ De bijen Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ En kom je redden Vertrouw op ons We gaan je beschermen Van dit bos Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ Bijen marcheren Bijen springen Bijen dansen Bijen zoemen Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ We gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Hasselbraam

Nieuwsbrief De Hasselbraam Nieuwsbrief De Hasselbraam nr. 32 31 mei 2017 Agenda Uitgelicht 2 juni Montmartre, Leurse Havenfeesten De Hasselbraam op Montmartre Lees verder 4 juni 1e Pinksterdag Ramadan Lees verder 5 juni 2e Pinksterdag,

Nadere informatie

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin: Aantal duiken voor brevet: 18 jaar 40 (25 uur) 50 (32 uur) Specialty Science of Diving Minimum leeftijd

Nadere informatie

Vakantie programma Zeester en Neptunus 2015 Zomervakantie:

Vakantie programma Zeester en Neptunus 2015 Zomervakantie: Thema: Erop uit! Week 1 A.u.b. alle belangrijke informatie doorgeven aan de Zeester. Op telefoonnummer 023-5264110 Maandag Hop hop hop paardje in galop.vandaag 6 /7 gaan we paardrijden met de kinderen.

Nadere informatie

Beste ouders, verzorgers,

Beste ouders, verzorgers, Nieuwsbrief VSO ZMLK en MG van Oostzanenstraat 11 1624 GJ Hoorn 0229 548560 www.vsodestormvogel.nl jaargang 13 nummer 4 november 2014 Nieuws vanuit de directie Beste ouders, verzorgers, Sinterklaas komt

Nadere informatie

NTV Nieuwsbrief flyer Augustus 2015

NTV Nieuwsbrief flyer Augustus 2015 NTV Nieuwsbrief flyer Augustus 2015 In juli en augustus wordt alleen een flyer uitgegeven. Alle tussentijdse informatie treft u aan op de website www.ntv.denia.com. Voorwoord In deze komkommertijd was

Nadere informatie

5 jaar jubileum! Duikschool ONE2DIVE

5 jaar jubileum! Duikschool ONE2DIVE Januari Nr 8 - Februari 2013 www.one2dive.nl www.one2diveshop.nl one2dive@gmail.com Nieuwsbrief 5 jaar jubileum! Duikschool ONE2DIVE 1 januari 2013, de dag dat we als Duikschool ONE2DIVE Oosterhout 5 jaar

Nadere informatie

7 e Club Int.Weekendmeeting 4-5 oktober 2014 : (Door: Dick Baars)

7 e Club Int.Weekendmeeting 4-5 oktober 2014 : (Door: Dick Baars) 7 e Club Int.Weekendmeeting 4-5 oktober 2014 : (Door: Dick Baars) Omdat bij navraag bij onze internationale vrienden er belangstelling was om als jaarafsluiting voor dit jaar toch een internationaal weekendmeeting

Nadere informatie

te maken kan krijgen. mee

te maken kan krijgen. mee tegenstanders Over duiken met Medische die kinderen aspecten vinden dat is de je afgelopen jaren veel gediscussieerd. Er zijn felle van nooit het zou moeten duiken duiken met met immers de ogen kwetsbaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief, september 2009. Inhoud

Nieuwsbrief, september 2009. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag dagtrip Bergse Diepsluis Cursus van de maand: Peak Performance Buoyancy Mijn verhaal: Spaans avontuur door Patricia Dagtrip zondag 11 oktober 2009: Aware dagtrip Galderse

Nadere informatie

Lente editie W.C.D.64

Lente editie W.C.D.64 Lente editie W.C.D.64 1 De nieuwsbrief verschijnt 4 keer in het jaar: Begin maart juni eind september begin december Heb je informatie voor de nieuwsbrief? Deadline is 14 dagen voor de volgende nieuwsbrief

Nadere informatie

ontdekken de kinderen hoe een regenboog ontstaat en maken daarbij aantekeningen.

ontdekken de kinderen hoe een regenboog ontstaat en maken daarbij aantekeningen. 3. De regenboog! Tijdens deze activiteit: ontdekken de kinderen hoe een regenboog ontstaat en maken daarbij aantekeningen. Inrichting speelleeromgeving De activiteit start in de grote kring bij het digibord

Nadere informatie

Nr juni Merlijnflash

Nr juni Merlijnflash Nr. 14 28 juni 2011 Merlijnflash EN Zaterdagavond in Merlijn gewoonlijk is het er stil tijdens het weekend. Op 18 juni was het even anders: In de voormiddag werden tafels gedekt in de zaal en opvallend

Nadere informatie

SIGMA Vademecum DUIKER 3-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Duiker 3-ster

SIGMA Vademecum DUIKER 3-STER. SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Duiker 3-ster DUIKER 3-STER SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Inhoud 1 Profiel...3 2 Conformiteit...3 3 Doelstelling...3 6 Inhoud van de opleiding...4 6.1 Theorie...4 6.2 Zwembad...5 6.3 Buitenwater...5 7 Homologatie van

Nadere informatie

Kisveldnieuws. Trots! 3 december Agenda:

Kisveldnieuws. Trots! 3 december Agenda: Kisveldnieuws 3 december 2018 www.kisveldvco.nl Agenda: 05-12 Sinterklaas. We starten om 08:30 uur. Groep 1 t/m 4 gaat om 10:30 uur naar huis. Groep 5 t/m 8 gaat om 12:30 uur naar huis 12-12 Ouderavond

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Een dagje zeilen (groep 4)

Een dagje zeilen (groep 4) Een dagje zeilen (groep 4) Doelstelling: Tactiele stimulatie en samenwerking. Er wordt gewerkt in tweetallen. 1 kind zit op een stoel, met de leuning naar de zijkant, zodat de rug helemaal beschikbaar

Nadere informatie

Vakantie opvang Steendijkpolder presenteert het thema: Op vakantie!

Vakantie opvang Steendijkpolder presenteert het thema: Op vakantie! Vakantie opvang Steendijkpolder presenteert het thema: Op vakantie! Wij hebben zin in de zomervakantie! Om de dagen waarop uitstapjes gepland staan zo soepel mogelijk te laten verlopen, vragen wij u om

Nadere informatie

Nieuwsbrief KDV/BSO Apenrots Juli / augustus

Nieuwsbrief KDV/BSO Apenrots Juli / augustus KDV / BSO Apenrots Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en kdv / bso Apenrots Terugblikken op afgelopen 2 maanden Wat

Nadere informatie

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014 Beste ouders, hallo kinderen, Programma Voor jullie ligt het programma voor de van BSO Tinteltuin Hoorn. Jullie kunnen in dit programma lezen wat we deze vakantie gaan doen. Het is fijn als alle kinderen

Nadere informatie

Kunstweek Piet Mondriaan

Kunstweek Piet Mondriaan Agenda Do 18 apr Studiemiddag kinderen vrij vanaf 13.00 uur Vr 19 apr Boerderijschool klas 3/4 Ma 22 apr Klassen 4, 5 en 6 atletiek bij Archeus Do 25 apr 12.30 afsluiting Mondriaan weken, ouders welkom!

Nadere informatie

2013-2014. groepsnieuws oktober 2013

2013-2014. groepsnieuws oktober 2013 2013-2014 groepsnieuws oktober 2013 We zijn vanaf de zomervakantie tot de herfstvakantie goed bezig geweest met zijn allen. We hebben veel aan de Vreedzame School gedaan. Samen afspraken gemaakt over hoe

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2016 Dit is de feestkrant van 2016. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

Mogelijkheden op De Alpacaboerderij

Mogelijkheden op De Alpacaboerderij Mogelijkheden op De Alpacaboerderij Wil je een dagprogramma boeken? Dan kun je rustig zelf de geschikte combinatie van activiteiten voor de groep uitkiezen, of je kiest een van onze kant en klare arrangementen.

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Reis door Europa In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grote activiteiten.

Nadere informatie

MiniMeeledingen. Agenda. Bijbelverhalen. Nieuws van De Meele. Vrijdag 13 april 2018

MiniMeeledingen. Agenda. Bijbelverhalen. Nieuws van De Meele. Vrijdag 13 april 2018 Agenda Dinsdag 17 t/m donderdag 19 april Centrale Eindtoets groep 8 Vrijdag 20 april Koningsspelen / sportdag Woensdag 25 april Koffie-uurtje Donderdag 26 april Leerlingen om 12.00 uur vrij! Studiemiddag

Nadere informatie

Fijne vakantie! Wij hebben hier natuurlijk super leuke faciliteiten zoals bowlingbanen, midgetgolf, een mooi zwembad en een gezellig restaurant.

Fijne vakantie! Wij hebben hier natuurlijk super leuke faciliteiten zoals bowlingbanen, midgetgolf, een mooi zwembad en een gezellig restaurant. Animatie programma Fijne vakantie! Wij hebben hier natuurlijk super leuke faciliteiten zoals bowlingbanen, midgetgolf, een mooi zwembad en een gezellig restaurant. Maar naast al dat moois organiseren wij

Nadere informatie

Certificeringsysteem. voor (sport)duikartsen onder auspiciën van de. Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde N.V.D.

Certificeringsysteem. voor (sport)duikartsen onder auspiciën van de. Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde N.V.D. Certificeringsysteem voor (sport)duikartsen onder auspiciën van de Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde N.V.D. Deel I: Eisen en toetstermen t.b.v. de aanvragende (sport)duikerarts Deel II: Leidraad

Nadere informatie

Informatie Welkom... 2 Opleidingen... 2 Duikuitrusting... 5 Contributie, lidmaatschap NOB en kosten opleiding... 7 Contact... 8

Informatie Welkom... 2 Opleidingen... 2 Duikuitrusting... 5 Contributie, lidmaatschap NOB en kosten opleiding... 7 Contact... 8 Informatie 1 Welkom... 2 2 Opleidingen... 2 2.1 Opleidingseisen... 2 2.2 Duikmedische keuring... 2 2.3 Welke opleidingen kan ik volgen... 3 2.4 1*-Opleiding... 4 2.5 2*-Opleiding... 5 2.6 3*-Opleiding...

Nadere informatie

Inhoud: 1. Waarom ik mijn spreekbeurt over duiken doe. 2. Geschiedenis. 3. Wat heb je nodig. 4.Wat kun je allemaal zien

Inhoud: 1. Waarom ik mijn spreekbeurt over duiken doe. 2. Geschiedenis. 3. Wat heb je nodig. 4.Wat kun je allemaal zien Inhoud: 1. Waarom ik mijn spreekbeurt over duiken doe 2. Geschiedenis 3. Wat heb je nodig 4.Wat kun je allemaal zien WAAROM Ik mijn spreekbeurt over duiken doe Ik heb dit onder werp gekozen omdat mijn

Nadere informatie

Inloopavond te Almere

Inloopavond te Almere Super leuk dat je bij ons op bezoek wilt komen! Onze PADI & SSI duikschool is gevestigd aan de Koningsbeltweg 74 (1 Hoog), 1329 AK, Te Almere, dit is een zeer groot terrein met voldoende eigen gratis parkeerplaatsen

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Limburgs Landschap. natuurboekje van

Limburgs Landschap. natuurboekje van Limburgs Landschap natuurboekje van herfst 2011 Hoi! Vroeger schreven de mensen brieven en boeken met een grote ganzenveer. Daar sneden ze met een mesje een scherpe punt aan. Die doopten ze dan in een

Nadere informatie

Opleiding Bachelors. Duikorganisatie

Opleiding Bachelors. Duikorganisatie Opleiding Bachelors Duikorganisatie Wat staat er op het programma? Het organiseren van een duik - Materiaal en algemene regels - Betrokken duikers bij een duikevenement Duiken in specifieke omstandigheden

Nadere informatie

Hooibeek 8 Losser 01 november 2017 Vraagprijs: ,-- k.k.

Hooibeek 8 Losser 01 november 2017 Vraagprijs: ,-- k.k. Hooibeek 8 Losser 01 november 2017 Vraagprijs: 229.000,-- k.k. Exterieur Makelaar Elles Ter Wee over het exterieur Altijd handig die carport, ruiten krabben behoort tot het verleden! Hooibeek 8 Losser

Nadere informatie

SETL dag verslag 11/01/2015. Meer info: www.projectbaselinebelgium.be www.projectbaseline.org http://pbdashboard.apphb.com www.facebook.

SETL dag verslag 11/01/2015. Meer info: www.projectbaselinebelgium.be www.projectbaseline.org http://pbdashboard.apphb.com www.facebook. Meer info: www.projectbaselinebelgium.be www.projectbaseline.org http://pbdashboard.apphb.com www.facebook.com/muisbroek De SETL dag viel samen met de Nieuwjaarsduik van GUE-BE. We hadden een massaal aantal

Nadere informatie

Sportduiken met Nitrox

Sportduiken met Nitrox Sportduiken met Nitrox Het vookomen van medische problemen Overwegingen voor de uitrusting Inhoudsopgave Het voorkomen van medische problemen...1 Overwegingen voor de uitrusting voor duiken met Nitrox...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

Praktijklessen 3*-duiker

Praktijklessen 3*-duiker Praktijklessen 3*-duiker Naam: Pagina 1 van 11 Postbus 326 3900 AH Veenendaal T 0318-55 93 47 F 0318-55 93 48 I www.onderwatersport.org Inleiding Dit overzicht van de praktijklessen voor het brevet 3*-duiker

Nadere informatie

De Wet op de medische keuringen. Ken uw rechten en plichten als sollicitant, werkgever of bedrijfsarts

De Wet op de medische keuringen. Ken uw rechten en plichten als sollicitant, werkgever of bedrijfsarts De Wet op de medische keuringen Ken uw rechten en plichten als sollicitant, werkgever of bedrijfsarts Nieuwe baan? Zomaar keuren mag niet! De Wet op de medische keuringen en het Besluit aanstellingskeuringen

Nadere informatie

Kindervakantiewerk 2015

Kindervakantiewerk 2015 Kindervakantiewerk 2015 Groep 3-4 Informatie groep 3-4 2015. Inleiding Het is zomer en dat betekent dat de KVW-week er weer aankomt! Dit is een week vol leuke spellen en geweldige activiteiten. Ook dit

Nadere informatie

Datum: vrijdag 22 juli 2016

Datum: vrijdag 22 juli 2016 Datum: vrijdag 22 juli 2016 Populierenblaadje Algemeen: Musical: Woensdag hebben we met alle kinderen gekeken naar de musical van groep 8: Herrie op het eland. Het was wederom een geweldige musical. De

Nadere informatie

Schoolverlaters, heel veel plezier en succes in het Voortgezet Onderwijs!! Datum: donderdag 13 juli 2017

Schoolverlaters, heel veel plezier en succes in het Voortgezet Onderwijs!! Datum: donderdag 13 juli 2017 Datum: donderdag 13 juli 2017 Populierenblaadje Algemeen: Musical: Onze schoolverlaters hebben weer heel wat talenten laten zien! De musical De DJ draait door was geweldig! Nogmaals dank aan alle ouders

Nadere informatie

Alle belangrijke informatie over het nieuwe schooljaar en de introductie kunt u vinden op onze website! NEEM OOK EEN KIJKJE OP

Alle belangrijke informatie over het nieuwe schooljaar en de introductie kunt u vinden op onze website! NEEM OOK EEN KIJKJE OP s 06-07-2018 uitgave 18 Meteen naar de website? Klik hier: Kunt u niet wachten om alle agenda-activiteiten te bekijken, klik dan op de link om het jaarrooster van locatie Leuvensbroek of het jaarrooster

Nadere informatie

Lente. Zomer. Winter. Herfst. Winter

Lente. Zomer. Winter. Herfst. Winter Lente Winter Winter Zomer Herfst Goedemorgen, Beertje, het is tijd om op te staan. Je moet naar school. Maar kijk eerst maar eens naar buiten, want het sneeuwt, zegt Moeder Beer. Beertje springt uit bed

Nadere informatie

Hallo Scyllusleden. De eerste buitenduik in 2012

Hallo Scyllusleden. De eerste buitenduik in 2012 Hallo Scyllusleden Dit is alweer de laatste infora van dit duikjaar. Veel cursisten hebben hun duiken in De Langspier afgerond. De Seals hebben hun cursus in het zwembad afgesloten. En aan de conditie

Nadere informatie

Boek 3 Oktober.indd 1 5-10-2015 13:10:30

Boek 3 Oktober.indd 1 5-10-2015 13:10:30 Boek 3 Oktober.indd 1 5-10-2015 13:10:30 inhoud Colofon T Stukske Jaargang 28 Nummer 3 Oktober 2015 Verschijnt viermaal per jaar Uitgave stichting T stuk Zundert Redactie Demis van Loenhout Francois van

Nadere informatie

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.!

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.! ROUTE BPC Maak kennis met onze locaties.! WE STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR. Volg me.. BUITENPOORT CATERING Al bijna 35 jaar vormen we met ons team een hechte familie en zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Nadere informatie

Onze Nieuwe cursus Paro-preventieassistent

Onze Nieuwe cursus Paro-preventieassistent In deze uitgave: In deze nieuwsbrief DentalFlash de nieuwe cursus Paro-preventieassistent, zorg goed voor je lichaam, de veiligheid op de werkvloer in het geding, Sandra Schrijft en veel geslaagde cursisten.

Nadere informatie

De Oppervlakte coordinator

De Oppervlakte coordinator De Oppervlakte coordinator 1 Waarom duikleiders? 2 Eisen duikleiders 3 Verantwoordelijkheden 4 Wat je moet weten 5 Opleidingen 2014 6 Verplichte materialen 7 Overdracht van materialen 8 Aanmelden clubduik

Nadere informatie

We wensen jullie allemaal een geweldige vakantie, met veel duik- en puzzelplezier.

We wensen jullie allemaal een geweldige vakantie, met veel duik- en puzzelplezier. Beste scyllusleden, Het duikseizoen 2012 zit er weer op. Afgelopen weekend kregen veel leden hun duikbrevet uitgereikt tijdens het gezellige Scyllusweekend in Zeeland. We hopen op een fijne ontspannen

Nadere informatie

Hiep hiep hoera!!!! Vandaag heeft Idool de mooie leeftijd van 25 jaar bereikt! Hij heeft al een lekkere taart naar binnen gewerkt en een nieuwe bak

Hiep hiep hoera!!!! Vandaag heeft Idool de mooie leeftijd van 25 jaar bereikt! Hij heeft al een lekkere taart naar binnen gewerkt en een nieuwe bak Hiep hiep hoera Vandaag heeft Idool de mooie leeftijd van 25 jaar bereikt Hij heeft al een lekkere taart naar binnen gewerkt en een nieuwe bak snoepjes gekregen. Wij zijn er enorm trots op dat Idool nog

Nadere informatie

HANDLEIDING BETONLAMP HOUT

HANDLEIDING BETONLAMP HOUT VOORBEREIDING Voordat we beginnen met klussen is het handig om even de benodigde onderdelen door te nemen en te checken of je alles voorbereid hebt. ONDERDELENLIJST 1 x zak 1,5 kilo snelbeton op kamertemperatuur

Nadere informatie

Nieuwsbrief TDA. Editie 2013

Nieuwsbrief TDA. Editie 2013 Nieuwsbrief TDA Editie 2013 Beste duikers, ja ik weet het, het is even geleden dat jullie van mij nog eens een nieuwsbrief in jullie mailbox hebben gekregen, maar ik beloof jullie voor 2014 dat het er

Nadere informatie

Deze nieuwsbrief is een maandelijkse uitgave van VideoClub HOORN en de REGIO

Deze nieuwsbrief is een maandelijkse uitgave van VideoClub HOORN en de REGIO augustus 2012 Deze nieuwsbrief is een maandelijkse uitgave van VideoClub HOORN en de REGIO http://www.videoclub-hoorn.nl blocq.x11@tiscali.nl Agenda juli: 25 juli Videokijkavond. Kanofimpjes etc. bekijken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. december 2010 jaargang 3 nr.9

Nieuwsbrief. december 2010 jaargang 3 nr.9 Nieuwsbrief december 2010 jaargang 3 nr.9 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie

Open Water Diver Course

Open Water Diver Course Open Water Diver Course Opleidingskenmerken Minimale leeftijd: 10 jaar Aantal zwembadlessen: 5 (in 2 zwembad sessies van 2,5 uur) Aantal buitenwater duiken: 4 Vooropleiding: geen Opleidingskosten Prijs

Nadere informatie

SIGMA Vorderingsboek

SIGMA Vorderingsboek VORDERINGSBOEK WOUND CARE Pagina 1 van 10 Inhoud Inleiding... 3 Persoonlijke gegevens... 4 Deelnemingsvoorwaarden... 5 Homologatievoorwaarden... 5 Organisatie specialty Hulpverlening Duiken (HVD)... 5

Nadere informatie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie W E E K B R I E F 24 19 februari 2016 Datum Omschrijving A G E N D A 16, 18 en 23 februari Definitieve adviesgesprekken VO voor groep 8 Woensdag 24 februari 8.30 9.30 uur Project DANS Inloopochtend als

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Avontuur op de camping

Avontuur op de camping Programmaboekje Avontuur op de camping Onvergetelijke zomer YES! De zomervakantie komt er weer aan. Zes weken lang hebben we superleuke, uitdagende en afwisselende activiteiten en workshops, speciaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 01 november In deze nieuwsbrief. Middag vrij voor alle kinderen

Nieuwsbrief 5 01 november In deze nieuwsbrief. Middag vrij voor alle kinderen Nieuwsbrief 5 01 november 2018 2018 Middag vrij voor alle kinderen Evenals vorig schooljaar hebben de kinderen na het bezoek van Sinterklaas de middag vrij. Dit was opgenomen in de concept activiteitenkalender,

Nadere informatie

NEDERLANDSE JAVAKRIELENFOKKERS OP BEZOEK AAN DE DISTRICTSHOW DE STER MEEUWEN IN BELGIE.

NEDERLANDSE JAVAKRIELENFOKKERS OP BEZOEK AAN DE DISTRICTSHOW DE STER MEEUWEN IN BELGIE. NEDERLANDSE JAVAKRIELENFOKKERS OP BEZOEK AAN DE DISTRICTSHOW DE STER MEEUWEN IN BELGIE. Tekst en foto s: Adri (comb. Goorden-Hermsen) Donderdagavond 8 december vertrokken we vanuit Nederland naar de districtshow

Nadere informatie

Informatie gids 2018

Informatie gids 2018 Informatie gids 2018 Welkom! Welkom in de wereld van duik club de Robben. Duik club de Robben is een frisse, jonge Duik club die net even anders is dan de andere Onderwatersport verenigingen in de regio

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Als je meer wil weten over duiken in het algemeen kun je op Internet terecht bij:

Als je meer wil weten over duiken in het algemeen kun je op Internet terecht bij: Info-pakket In dit bulletin willen wij graag globale informatie geven over de KLM Flying Divers. Meer gedetailleerde informatie met activiteiten, foto's, routebeschrijvingen en verhalen van de leden vind

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Kwaliteitscertificaat. Stichting GoenDoen werkt! Beste Groen-Doeners, Familieleden, begeleiders en belanghebbenden.

NIEUWSBRIEF. Kwaliteitscertificaat. Stichting GoenDoen werkt! Beste Groen-Doeners, Familieleden, begeleiders en belanghebbenden. NIEUWSBRIEF Wat staat er in deze nieuwsbrief: Leren over planten Winterverrassing Sparen voor het goede doel Unieke plantenbakken Een dag naar de kinderboerderij Training voor het team en bestuur Stichting

Nadere informatie

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster. Opleidingskosten Dive Guide Opleiding + 399,- Specialty Science of Diving = 170,-

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster. Opleidingskosten Dive Guide Opleiding + 399,- Specialty Science of Diving = 170,- Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide Minimale leeftijd: 15 jaar Minimale leeftijd professional 18 jaar Aantal duiken bij begin: 40 (25 uur) Aantal duiken voor brevet: 50 (32 uur) Specialty

Nadere informatie

MENU. Tekenevenement Tussen de lijnen = GROEI! 1. Help de boom - groep 1 t/m 4 (hoofdopdracht)

MENU. Tekenevenement Tussen de lijnen = GROEI! 1. Help de boom - groep 1 t/m 4 (hoofdopdracht) MENU Tekenevenement Tussen de lijnen = GROEI! In deze bijlage wordt het menu voor het tekenevenement beknopt weergegeven. Per opdracht leest u: - het idee van de opdracht - de duur hiervan - de daarbij

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie