Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief"

Transcriptie

1 Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief Het is FEEST!!!!!!! In deze nieuwbrief; Fusie Buddyfish-Sealand. 4 nieuwe instructeurs. Opening nieuw filiaal. Opening duikwinkel. Wat hebben we gedaan. Reisverslag. Rescue komt er weer aan. Specialtys. Fusie: Tja het klinkt heel officieel, maar het is wel een feit. Duikschool Buddyfish en Sealand Diving gaan fuseren. De samenwerking tussen Sealand Diving (=Rene Bakens) en Buddyfish (Ronald en Anja) loopt al jaren goed en heel natuurlijk. Op basis van eerlijk zakendoen en vertrouwen is iets moois ontstaan. Al 4 jaar werken we samen en lopen onze activiteiten en materialen door elkaar heen. En nu,.. gaan we samen verder als 1 duikschool. Dit heeft natuurlijk consequenties voor beide bedrijven. Hoe het er allemaal uit gaat zien weten we nog niet helemaal. Wel is duidelijk dat we alles vanuit Den Osse en Port Zelande (lees stukje van nieuw filiaal) gaan organiseren. Voorlopig blijft alles nog even zoals het nu is qua communicatie en aanspreekpunten. Rene gaat het complete verhaal van de duikschool oppakken en coördineren. De planning van de cursussen en instructeurs gaat hij oppakken. Ronald en Anja doen werk achter de schermen en uiteraard zal Ronald assisteren bij lopende zaken en cursussen.

2 4 Nieuwe instructeurs: Zondagmiddag 20 mei om 5 voor half 2. op het park van Aqua Best in Eindhoven/Best klinkt een luid applaus en een hoop lawaai. Er klinken diepe zuchten, een traantje wordt weggepinkt en de opluchting komt los. ZE ZIJN GESLAAGD!!!!!!! Nadia, Marlene, Tom en Ricardo krijgen allemaal het verlossende woord van de PADI Course Director. Ze zijn nu allemaal OWSI. (Open Water Scuba Instructor) en we hebben er meteen 4 duikinstructeurs (en zoals wij ook zeggen duikinstructeuses) bij. Na maanden oefenen en zwoegen is het voor al onze kandidaten gelukt. Het is een moeilijke weg geweest met veel ups en downs. Marlene bouwde de spanning op door afgelopen weekeinde voor haar laatste examen te zakken en moest vrijdag nog een herexamen doen. Zij haalde dit herexamen door 0 fout te halen. ( snappen jullie het nog?) Daarna dacht Nadia dat kan ik ook. Zij deed het theorie-examen afgelopen zaterdag met 4 hoofdstukken (bijna) zonder fouten en zakte voor 1 vak. Ze ging meteen een herexamen doen en slaagde met,.. 0 fout. Dit kostte iedereen en met namen Anja wel 10 jaar van hun leven, want de spanning liep wel op. Na vandaag allemaal geslaagd te zijn voor het zwembad en buitenwater examen zij ze geslaagd. Allemaal van harte gefeliciteerd. Rene, Maike en Ronald, bedankt voor jullie hulp met het trainen van deze groep. Met zo n team zijn we verzekerd van een goede toekomst.

3 Opening nieuw filiaal: Zoals de meeste van jullie weten is Ronald al jaren bezig om een duikschool te beginnen op Port Zelande. Dit is echter nooit gelukt om vele redenen. Door het faillissement van onze partner Diveversity kwam echter alles weer boven water. Na veel gesprekken met Rene en het management van Port Zelande (Center Parcs) is het dan nu officieel. Sealand Diving en Buddyfish gaan een duikschool openen op het park van Port Zelande Center Parcs. We hebben een schitterende locatie aan het water die de afgelopen weken helemaal verbouwd en opgeknapt is. Er zijn nu 3 ruimten. 1 groot leslokaal en ontvangstruimte, een kleiner leslokaal en een kantoor. Daarbij hebben we een mooie opslagruimte mogen bouwen aan de zijkant van het gebouw. Nu hoeven de natte pakken niet meer in het gebouw te komen. Zoals jullie wel zullen weten heeft Port Zelande een tropisch zwembad. Deze is dus vanaf nu ook voor ons beschikbaar. In de haven krijgen we een groot stuk in de haven, waar wij een eigen afzetting gaan maken voor de veiligheid. Als we dan ook nog een paar platforms maken voor de oefeningen is het paradijs compleet. Nu hebben we 52 weken per jaar een leslocatie en hoeft Anja niet meer met leerlingen aan de keukentafel te zitten. Dit heeft altijd wel een charme gehad, maar het werd soms wel een beeeeeetje teveel. (sorry An)

4 Opening duikwinkel: In onze nieuwe locatie op Port Zelande hebben we nu ook een duikwinkel. In deze winkel verkopen we alle producten van Suunto, Aqualung, Bare, Beaver, Mares, Apex, Bonica, Greenforce, Metalsub, Sea& Sea en SeaLife. We zijn nog bezig met de laatste details van de winkel, maar het ziet er nu al super uit. Deze winkel is powered by Sublub. In eerste instantie zullen wij alleen met de cursussen geopend zijn. Later gaan we vaker open. We zijn op zoek naar stagieres en mensen die een toeristische of sportieve opleiding doen om ons te helpen met duikseizoen in ruil voor een goede opleiding. Meneer Bakens sr., Jan, Anja, Herman, John, Robin, Ronald en Rene hebben de afgelopen 6 weken aan 1 stuk gewerkt om de verbouwing af te krijgen. Iedereen heel erg bedankt voor jullie hulp. Wij zullen jullie zeker niet vergeten. In de volgende nieuwsbrief zullen we jullie informeren over de officiële opening en het bijbehorende feestje. Wat hebben we gedaan: Afgelopen weken hebben we een aantal opleidingen gestart. Een junior Open Water van Center Parcs. Een Divemaster cursist genaamd Jennifer. 4 Molenaars en een Janneke voor een Advanced Rochelle en Mike hebben het geprobeerd droog te houden met de droogpak specialty. Rescue: Op dit moment hebben we al een aantal mensen die zich ingeschreven hebben voor onze jaarlijkse Rescue Cursus. Ook dit jaar gaan we weer behoorlijk uitpakken. We hebben nu zelfs een leerling die speciaal uit Engeland komt om dit festijn mee te maken. Het is nog niet zeker wanneer we het gaan doen, maar we zitten te denken aan of juni of juli. Geef a.u.b. aan als je mee wilt doen als cursist, slachtoffer of hulp aan de kant. Schrijf je nu in voor deze cursus, want er is een leuk boek te lezen en misschien moet je je reanimatie nog halen of verlengen.

5 Specialtys: 2012 Wordt het jaar van de Specialtys. We gaan dit jaar proberen iedere 2 weken een specialty in te plannen. Met deze cursus leer je alles over 1 onderwerp. Bijvoorbeeld diep duiken. Je leest wat theorie en gaat daarna 4 duiken maken met een instructeur. Tijdens deze duiken wordt alles uitgelegd over deze duiken en je kan je dan met recht een duikspecialist noemen. Wat doen we allemaal: Diep duiken. Nacht duiken. Navigatie met kompas en natuurlijke navigatie. Digitale onderwater fotografie. Digitaal onderwater filmen. Stromingsduiken. Drijfvermogen. (PPB) Duiken met duikcomputers. Zoeken en bergen. Droogpakduiken. Nitrox. (mag zonder duiken. Dus alleen theorie) En nog veel meer op aanvraag. We hebben al ingepland: Diep duiken. Nacht duiken Droogpak duiken Nitrox. (mag zonder duiken. Dus alleen theorie) Navigatie. Dus, schrijf je nu in!!! ronald@buddyfish.nl Afhankelijk van de cursus moet je 2 tot 4 duiken maken. Je betaald een vast bedrag van 50.=per duik en 35.= voor de aanvraag van je brevet.

6 Wat gaan we doen: Iedere zondagavond in overleg zwembadtraining. Dit kan zijn zelf gaan zwemmen met een buddy of met onze Staff. (zwembadsetjes zijn te huur) Iedere zondagavond Review in het zwembad. Ga je binnenkort op vakantie of heb je al een tijdje niet gedoken, ga eens op herhaling. De kosten zijn 50.= inclusief een setje en een Divemaster. Dit wordt afgetekend in je logboek. Iedere oneven week vrij duiken in Zeeland. Wil je met een Divemaster een begeleide duik maken? Geef je nu op. Iedere vrijdag begint een Open Water cursus in Port Zelande. In 3 dagen je brevet. Iedere 2 weken start ook een Advanced Open Water cursus. Omdat we nu iedere week in het zwembad liggen, hebben we de mogelijkheid om (bijna) iedere week een introduik te geven. Daarom hebben we nu een constante aanbieding van per persoon nu voor 20.=. Altijd al iemand een cadeau willen geven of over willen halen te gaan duiken? Boek dan nu via nadia@buddyfish.nl Hebben jullie nog leuke duikverhalen of mooie foto s geef ze door en we plaatsen het in de volgende brief. Groetjes Team Buddyfish en Sealand Diving.

7 Reisverslag: Reis Bali 2012 (10 maart - 29 maart) van Ivo De Bruijn. Ik heb hieronder 2 ervaringen van mijn duiken op Bali opgeschreven. In een woord vond ik Bali, Waanzinnig!! Sanur: 11 maart Ik wilde aan het begin van mijn vakantie, de kans hebben om, een droom in vervulling te laten gaan! Duiken met Manta's! Ik werd vriendelijk ontvangen bij Joe s Gone Diving en Mirjam (Nederlandse eigenaresse) had goed nieuws, want we zouden morgen al naar Nusa Penida gaan. Om 7:45 werd ik opgehaald... De reis naar Nusa Penida was rustig, een fijn zonnetje, vlakke zee, kleine groepje van 4 duikers alle ingredienten voor een mooie dag! En dat werd het! :-)) Jan (Man van Mirjam) stelde voor eerst te kijken bij het minder bekende Manta Bay, omdat er op die plek minder gedoken wordt en een stuk dichterbij is. Aangekomen bij de rotsen waar het water hard tegenaan sloeg, werd er door de schipper naar de oppervlakte gekeken... ik meekijken, maar zag natuurlijk niks... Mijn adrenaline sloeg echter omhoog toen de schipper schreeuwde: "Manta, Manta!!!" En tegen de rotsen aan zag je inderdaad een vin boven water komen. Grote glimlach op mijn gezicht en zo snel mogelijk mijn spullen aan trekken... ondertussen bleef de schipper bezig, Manta, Manta, Manta... niet 1 manta, maar inmiddels hadden 3 manta s zich getoond... Een paar minuutjes onderwater echter nog geen manta's, het zal toch niet... ik heb verhalen gehoord dat ze zomaar ineens verdwenen kunnen zijn, best knap met een spanwijdte van 4 tot 4,5 meter... Toen doken echter vanuit het blauw 3 manta's achter elkaar op en kwamen direct op me af, blijven ademen en geniet dacht ik nog. Wat is dit mooi zeg!! We waren de enige boot en de ene na de andere manta, zwommen zo enorm sierlijk om ons heen. Ik heb ze vaak gezien op de TV maar in het echt is heel wat anders. Om het verhaal niet te lang te maken ;-) hebben we in totaal ongeveer 8 manta's gezien. De meeste waren wit aan de onderkant maar ook 2 waren zwart (ook wel Batman genoemd). 1 manta's had een hele grote hap uit zijn vin, doordat deze door een haai gebeten was en aan het gat te zien geen kleintje. 2 Manta's waren ook koprollen aan het maken, heel sierlijk maken

8 ze dan een 360 graden draai om planton te eten. Dit gedraag is wel bekend, maar wordt niet heel vaak gezien door duikers. Ook Jan mijn duikgids had het zelden gezien. Een aan het einde van mijn duik kwam er nog een enorm langzaam op ooghoogte op me af, heel rustig blijven : zei Jan, anders schieten ze weg. Op 2,5 meter afstand zweef de manta voorbij, wat ongelofelijk mooi, 25 meter verder blijf hij rustig komen het koraal hangen, boven de zogenoemde 'cleaning stations' om schoon te worden gemaakt. Ondanks de harde stroming kon ik dichtbij komen om dit gedrag te filmen, echt briljant!! En dat allemaal in een duik van 65 minuten! Boven water was echter alles van de rust verdwenen, de golven en de deining hadden een slechte invloed om mijn buik, en iets dat ik een jaar geleden meemaakte in Egypte deed zich ook hier weer voor, laat ik het netjes zeggen: visjes voeren 2.0! :-) De lunch bij Joe's was erg lekker en 's middags in de tuin nog lang zitten kletsen. 's Avonds lekker gegeten op de lokale markt een perfecte afsluiting van een super eerste dag op Bali! Pemuteran: 15 maart Gisteren kon er niet gedoken worden door de hoge golven en met lood in mijn schoenen liep in vanmorgen ook naar de duikschool met de verwachting dat het niet door zou gaan. Maar gelukkig, de wind was gaan liggen en er kon gedoken worden! Vanuit een klein haventje vertrokken we op een houten boot naar Menjangan Eiland. De duiken op Menjangan waren echt super mooi, de wanden waren bekleed met honderden, honderden verschillende soorten koralen, waaiers, kleuren. Echt bizar zo mooi en zo gezond. Van alle koraaltuinen die ik heb gezien waren deze veruit de mooiste. Veel vissen waren er niet, maar we waren op zoek naar iets speciaals in bepaalde waaiers zitten soms hele hele kleine zeepaardjes: Pygmee Seahorses. Er zijn niet veel plekken op de wereld waar je de allerkleinste zeepaardjes kan vinden, maar Menjangan is er een van. En geluk had ik, tussen een waaier zat een klein roze zeepaardje met bultjes erop. Zo lief, zo mooi, zo klein, echt niet groter dan de nagel van je duim. Kleine oogjes, klein staartje, kieuwen alles zat erop, echt super!! De 2

9 Oostenrijkse duikers die met de andere gids doken hadden echt geen idee hoe speciaal ze zijn, ja leuk en hup verder. Kom ik boven water, waren ze blij dat ze een Lion Fish hadden gezien, aaaahhhhh.. dan zakt je broek af. Het zeepaardje zat echter tussen de waaier dat een mooie foto maken bijna niet mogelijk was, maar ik wilde hem niet te veel verstoren dus moest helaas verder. Ik had echter nog meer geluk vandaag. Tien minuten later rammelde mijn gids met zijn rammelaar en wees naar een andere waaier, hier zat een oranje zeepaardje een iets minder bekend maar net zo mooi en gelukkig zat hij op een makkelijke waaier om te fotograferen wat hele mooie plaatjes opleverde. Het zeepaardje liet zich aan de rechter kant los om zich vervolgens met een ieniemienie staartje weer vast te pakken aan de linker kant. Wat kan de natuur toch mooi zijn!! Weer een streep op mijn bucketlist!

10

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-05 Het is weer FEEST!!!!!!! In deze nieuwsbrief; Sealand Diving en Buddyfish hebben een eigen Course Director Vanaf nu is Sealand Diving

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-03 Hier is weer een update van de activiteiten. Wat hebben we gedaan; Cursussen; Inrichten duikschool; Op dit moment zijn we druk bezig

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-07 Terugkijkend op een fantastisch geslaagd openingsfeest gisteravond, voelt mijn lijf aan alsof ik een dag in een achtbaan heb gezeten.

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-02 Hier is weer een update van de activiteiten. Wat hebben we gedaan; Cursussen; IDC; Op dit moment zijn we heel druk met de groep die

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2010-08 Hallo allemaal. Nu wij weer druk bezig zijn met de duik(vakantie)planning komen ook de reisverslagen binnen van onze leden. Allereerst

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2010-03 Het is weer zover. Het hoogseizoen voor de duikschool is weer in volle gang. Het is weer een ouderwets gekkenhuis. (niet in de minste

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2013-05 De laatste keer schreef ik iets over het weer. Het was toen heel koud voor de tijd van het jaar. Gelukkig is dat nu anders. Na heel

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2010-01 Hier is, eindelijk, weer een nieuwsbrief. Omdat we veel tijd en aandacht nodig hadden voor allerlei andere zaken, zijn we niet zo

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishers, Nieuwsbrief 2009-04 Het is al weer een tijdje geleden dat we een nieuwsbrief hebben rond gestuurd. Vaak is het dan zo dat er geen nieuws te melden is.

Nadere informatie

Hallo Duikschoolbuddy s,

Hallo Duikschoolbuddy s, Hallo Duikschoolbuddy s, Nieuwsbrief 2015-02 Hier onze nieuwsbrief met nieuws over duiken in en rond Duikschool.nl en omstreken. Veel lees plezier. Wat hebben we gedaan? Afgelopen maand hadden we de Noordzee

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-08 De eerste maanden zitten erop. Na een vliegende start in mei, toen we de sleutel kregen en de daarop volgende verbouwing, zijn we

Nadere informatie

Jij en duiken. Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding

Jij en duiken. Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding Jij en duiken Jouw eerste ademhaling onder water Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding voor iedereen vanaf 10 jaar in de Galderse Meren in Breda bij DiveSenses Lees in deze informatie

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2010-05 Hier is weer een update van onze activiteiten. We zijn op alle fronten lekker bezig. Ronald en ik zijn lekker op vakantie naar Bonaire

Nadere informatie

Nieuwsbrief #8, augustus Inhoud

Nieuwsbrief #8, augustus Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Cursus van de Maand: Diep duik specialty Even voorstellen; Henk van Gijzen Island Diving staff-leden geslaagd Voorinschrijving Duikreis medio november 2008 Dagtrip 28 september:

Nadere informatie

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin: Aantal duiken voor brevet: 18 jaar 40 (25 uur) 50 (32 uur) Specialty Science of Diving Minimum leeftijd

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

PADI Specialties Opleiding schema 2015: Diveplace Utrecht

PADI Specialties Opleiding schema 2015: Diveplace Utrecht PADI Specialties Opleiding schema 2015: Diveplace Utrecht Droogpak duiker: 2015 (012015) Zondag 18 januari aanvang: 08:00uur Buitenwater () Zaterdag 14 maart aanvang: 08:00uur Buitenwater (112015) Zondag

Nadere informatie

SSI Instructeur - Dive Control Specialist

SSI Instructeur - Dive Control Specialist SSI Instructeur - Dive Control Specialist Opleidingskenmerken Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin DiveCon Aantal duiken bij begin ITC Aantal duiken bij begin IE 18 jaar 60 duiken (40 uur) 75 duiken

Nadere informatie

Take a look at my life week 26

Take a look at my life week 26 Take a look at my life week 26 Zo weer een week voorbij, wat vliegen ze ineens om. Voorheen gingen mijn dagen nooit zo snel maar nu met een kleine in huis kom ik gewoon tijd te kort. Daan is inmiddels

Nadere informatie

En... Het hoeft allemaal niet diep

En... Het hoeft allemaal niet diep DUIKVAKANTIE Jaarlijks ga ik met mijn broer Ebo ( hij lijkt uiterlijk niet veel op me en schijnt een socialer exemplaar te zijn ;-) duiken. De laatste jaren zijn we in Egypte geweest behalve in 2013 toen

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

SSI Instructeur - Dive Control Specialist

SSI Instructeur - Dive Control Specialist SSI Instructeur - Dive Control Specialist Opleidingskenmerken Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin DiveCon Aantal duiken bij begin ITC Aantal duiken bij begin IE 18 jaar 60 duiken (40 uur) 75 duiken

Nadere informatie

Instructor development Info brochure 2013 Marco s Diving Team

Instructor development Info brochure 2013 Marco s Diving Team Instructor development Info brochure 2013 Marco s Diving Team Course Director: Marco De Paepe Instructor trainer for: Emergency First Response and Care for Children with AED, Drift, EANX, Dry suit, Emergency

Nadere informatie

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster. Opleidingskosten Dive Guide Opleiding + 399,- Specialty Science of Diving = 170,-

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster. Opleidingskosten Dive Guide Opleiding + 399,- Specialty Science of Diving = 170,- Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide Minimale leeftijd: 15 jaar Minimale leeftijd professional 18 jaar Aantal duiken bij begin: 40 (25 uur) Aantal duiken voor brevet: 50 (32 uur) Specialty

Nadere informatie

Welkom bij Dive Center Scuba Do!

Welkom bij Dive Center Scuba Do! Informatie Welkom bij Dive Center Scuba Do! Duiken is onze passie en dat willen wij graag met jou delen. Onze passie voor duiken zie je niet alleen terug in wat wij doen, maar vooral ook in de manier waarop

Nadere informatie

Open Water Diver Course

Open Water Diver Course Open Water Diver Course Opleidingskenmerken Minimale leeftijd: 10 jaar Aantal zwembadlessen: 5 (in 2 zwembad sessies van 2,5 uur) Aantal buitenwater duiken: 4 Vooropleiding: geen Opleidingskosten Prijs

Nadere informatie

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde.

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. 1 In het begin GENESIS 1:1-25 In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. De aarde is nat en donker. God wil van de aarde iets heel moois maken.

Nadere informatie

Instructor development Info brochure 2015

Instructor development Info brochure 2015 Instructor development Info brochure 2015 IN SAMENWERKING MET Lesgevers: Assistent Instructor Cursus Jean- Paul Dhondt, Padi IDC Staf Instructor IDC (OWSI) Cursus John Bolle, Padi Course Director Contact:

Nadere informatie

SIGMA Vademecum. Benamingen en afkortingen. SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Titel van het document

SIGMA Vademecum. Benamingen en afkortingen. SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Titel van het document Benamingen en afkortingen SIGMA Vademecum Page 1 of 7 Inhoud Benamingen en afkortingen 1 2.Aanpassingen 3 3.Cursus en brevetbenaming 3 3.1Recreatieve duikopleiding 3 3.1.1Duiker 1-ster 3 3.1.2 Duiker 2-ster

Nadere informatie

"Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5"

Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5 "Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5" Voor het eerst alleen Ik werd wakker in een kamer. Een witte kamer. Ik wist niet waar ik was, het was in ieder geval niet de Isolatieruimte. Ik keek om me

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

AWARD WINNING CAREER DEVELOPMENT CENTRE

AWARD WINNING CAREER DEVELOPMENT CENTRE AWARD WINNING CAREER DEVELOPMENT CENTRE WWW.facebook.com/DuikinstructeurThailand IDC SCHEDULE VOORBEREIDINGS CURSUS EN ASSISTANT INSTRUCTOR CURSUS (IDC ONDERDEEL I) Prep 1: Prep 2: AI 1: AI 2: IDC Oriëntatie

Nadere informatie

1. Halt. 1. Dit avontuur is te lezen in Freek en Gerdien deel 9 Verboden vuurwerk.

1. Halt. 1. Dit avontuur is te lezen in Freek en Gerdien deel 9 Verboden vuurwerk. 1. Halt Freek, heb je al iets gehoord? vraagt Gerdien. Het is dinsdagmiddag en Freek en Gerdien fietsen samen naar huis. Gehoord? Wat moet ik hebben gehoord? Waar heb je het over, Gerdien? Je zou toch

Nadere informatie

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail. 't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.com Het aapje en de sleutels Er was eens een man en die had de sleutels

Nadere informatie

Take a look at my life 35

Take a look at my life 35 Take a look at my life 35 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

1 Kussen over mijn hoofd

1 Kussen over mijn hoofd 1 Kussen over mijn hoofd De woonkamerdeur valt met een klap achter mij dicht. Ik ren de trap op, sla hier en daar een tree over. Niet vallen, denk ik nog, of misschien wel vallen. Mijn been breken en dan

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 2 GELD

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 2 GELD ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 2 GELD Opdracht 1: de pinpas de geldautomaten het geld het bedrag Opdracht 8 1. Hij betaalt in Nederland met de euro. 2. Wij wisselen geld. 3. Je hebt briefjes en munten.

Nadere informatie

Elke miskraam is anders (deel 2)

Elke miskraam is anders (deel 2) Elke miskraam is anders (deel 2) Eindelijk zijn we twee weken verder en heb ik inmiddels de ingreep gehad waar ik op zat te wachten. In de tussen tijd dacht ik eerst dat ik nu wel schoon zou zijn, maar

Nadere informatie

Inloopavond te Almere

Inloopavond te Almere Super leuk dat je bij ons op bezoek wilt komen! Onze PADI & SSI duikschool is gevestigd aan de Koningsbeltweg 74 (1 Hoog), 1329 AK, Te Almere, dit is een zeer groot terrein met voldoende eigen gratis parkeerplaatsen

Nadere informatie

Thema Nederlandse cultuur en gewoontes

Thema Nederlandse cultuur en gewoontes http://www.edusom.nl Thema Nederlandse cultuur en gewoontes Lesbrief 32. Mag ik even uitpraten? Wat leert u in deze les? Eén lange zin maken van twee korte zinnen. Je mening geven. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Zeedieren Een mindful kleurboek

Zeedieren Een mindful kleurboek Georgie Woolridge Zeedieren Een mindful kleurboek Spectrum Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, Houten Antwerpen INLEIDING De zee heeft me altijd gefascineerd. De heerlijke sereniteit die ik ervaar als

Nadere informatie

Kampleiding Hoi Hoi,

Kampleiding Hoi Hoi, Kampleiding 2019 Hi kampgangers! Mijn naam is Rick van der Weide. Ik ben 31 jaar en ga alweer voor de 10 e keer mee op kamp. Zoals elk jaar kijk ik weer ontzettend uit naar Pupillenkamp van Groen Geel.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

IDCNederland.nl 2015

IDCNederland.nl 2015 IDCNederland.nl 2015 Informatie over de PADI duikinstructeuropleiding (IDC Instructor Development Course) Van plan om PADI duikinstructeur te worden? en het examen van PADI (IE Instructor Examination)

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Informatie Welkom... 2 Opleidingen... 2 Duikuitrusting... 5 Contributie, lidmaatschap NOB en kosten opleiding... 7 Contact... 8

Informatie Welkom... 2 Opleidingen... 2 Duikuitrusting... 5 Contributie, lidmaatschap NOB en kosten opleiding... 7 Contact... 8 Informatie 1 Welkom... 2 2 Opleidingen... 2 2.1 Opleidingseisen... 2 2.2 Duikmedische keuring... 2 2.3 Welke opleidingen kan ik volgen... 3 2.4 1*-Opleiding... 4 2.5 2*-Opleiding... 5 2.6 3*-Opleiding...

Nadere informatie

Charles den Tex VERDWIJNING

Charles den Tex VERDWIJNING Charles den Tex VERDWIJNING 3 Klikketik-tik-tik Het is halftwaalf s ochtends. Marja vouwt een hemd. En kijkt om zich heen. Even staat ze op haar tenen. Zo kan ze over de kledingrekken kijken. Die rekken

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Het functioneringsgesprek.

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Het functioneringsgesprek. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 15. Het functioneringsgesprek. Wat leert u in deze les? Moeten en hoeven gebruiken. Vragen hoe het met uw kind gaat. Veel succes! Deze les is ontwikkeld

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Opdracht 1 bij 8.2 Lees de vragen. Geef antwoord. 1. Kun je bij jou in de buurt cursussen volgen? Waar dan? 2. Volg jij een cursus of heb je een cursus gevolgd? Welke

Nadere informatie

Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC

Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC Inschaling / cross-over van brevetten naar NOB / MOC In de wereld zijn verschillende opleidingsinstellingen die officieel erkend worden. De twee grootste zijn PADI en CMAS/NOB, waarin de NOB de Nederlandse

Nadere informatie

Duikspecial in Turkije

Duikspecial in Turkije Duikspecial in Turkije Deze schitterende duikreis aan boord van een traditioneel Turks schip (een gulet) is een unieke manier van vakantie vieren. De hele week wordt u in de watten gelegd door onze crew.

Nadere informatie

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het boek van VISJE BLUB Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het is 8 juni, een paar dagen voor de Slootjesdag in Diessen. Een vrijwilligster van de groep zit rustig wat te lezen bij t Turkaa tot

Nadere informatie

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9

Vorderingsboekje. Duiker 4-ster. VVW-Duiken Duiker 4-ster Vorderingsboekje VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 Duiker 4-ster VVW-Duiken Commissie Opleiding 1/9 INHOUD Inleiding 3 Persoonlijke gegevens 4 Profiel Duiker 4-ster 5 Doelstelling 5 Bevoegdheden 5 Ingangsniveau 5 Inhoud van de opleiding 5 Homologatie van

Nadere informatie

Reisverslag India 2008 Deel 2.

Reisverslag India 2008 Deel 2. Reisverslag India 2008 Deel 2. Dag 22 - Zaterdag 25 oktober 2008. Zaterdag vroeg naar Bangalore gevlogen waar Hans en Gerda ons stonden op te wachten. s Middags de stad in geweest om nog e.e.a. te kopen.

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Het Centrum Leren en Denken. Doeboek. Vol raadsels, kleurplaten, spelletjes en. verhaaltjes. Dit doeboek is van:

Het Centrum Leren en Denken. Doeboek. Vol raadsels, kleurplaten, spelletjes en. verhaaltjes. Dit doeboek is van: Het Centrum Leren en Denken Doeboek Vol raadsels, kleurplaten, spelletjes en verhaaltjes Dit doeboek is van: Ik ben... jaar oud Ik ben... meter lang Ik heb... haar Mijn ogen zijn... Dit doe ik het liefste

Nadere informatie

Reisverslag Helgoland

Reisverslag Helgoland Reisverslag Helgoland Op donderdagochtend om 4 uur ben ik met een goede vriend vertrokken naar Bremerhaven in Duitsland waar we om half tien de boot moesten hebben naar Helgoland. Doordat we door de Duitse

Nadere informatie

Specialty Instructor en Master Scuba Diver Trainer

Specialty Instructor en Master Scuba Diver Trainer GO PRO Van je hobby je beroep maken Specialty Instructor en Master Scuba Diver Trainer A-Weg 20 9718 CV Groningen Tel: 050 3133299 Fax: 050 3113451 Algemeen: groningen@tuimelaar.nl Deze brochure: maarten@tuimelaar.nl

Nadere informatie

Het verhaal van de schepping (Genesis 1 en 2)

Het verhaal van de schepping (Genesis 1 en 2) Het verhaal van de schepping (Genesis 1 en 2) Toen God begon met zijn schepping, was het donker en leeg. Maar God zei: Laat er licht zijn! En opeens was er licht. Nu was het niet donker meer, maar nog

Nadere informatie

Melkweg. Help je mee? Lezen van Alfa A naar Alfa B. Vrijwilligerswerk

Melkweg. Help je mee? Lezen van Alfa A naar Alfa B. Vrijwilligerswerk Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Help je mee? Vrijwilligerswerk Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Help je mee?, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern

Nadere informatie

Hallo Scyllusleden. De eerste buitenduik in 2012

Hallo Scyllusleden. De eerste buitenduik in 2012 Hallo Scyllusleden Dit is alweer de laatste infora van dit duikjaar. Veel cursisten hebben hun duiken in De Langspier afgerond. De Seals hebben hun cursus in het zwembad afgesloten. En aan de conditie

Nadere informatie

De drie sporten die bij de NOB horen, zijn: duiken, onderwaterhockey en vinzwemmen.

De drie sporten die bij de NOB horen, zijn: duiken, onderwaterhockey en vinzwemmen. Spreekbeurt De NOB De NOB is de. Dit is net zoals je bij voetbal de KNVB hebt, bij tennis de KNLTB en bij atletiek de KNAU. De regelt dus veel dingen voor mensen die onderwatersport beoefenen. De NOB is

Nadere informatie

Minicursus Rust creëren

Minicursus Rust creëren Minicursus Rust creëren Bedankt voor je inschrijving! Met deze minicursus geef ik je een inkijkje in mijn werkwijze en leer ik je een aantal stappen om rust te creëren. Door in mijn privéleven bewuste

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en Vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

Take a look at my life 14

Take a look at my life 14 Take a look at my life 14 Een week van een hoop geregel en stress omdat ik graag een behandeling wil gaan volgen. Hoop gedoe met geld en vergoedingen. Maar ik ben er gelukkig uit. Toch ben ik er nog niet

Nadere informatie

Week 49 Zaterdag 9 december Anne Westeneng Groep 7/8. Week 50 Zaterdag 16 december Jaylee Setten Groep 3/4

Week 49 Zaterdag 9 december Anne Westeneng Groep 7/8. Week 50 Zaterdag 16 december Jaylee Setten Groep 3/4 Basisschool t Kompas Prinses Christinastraat 4 3615 AG Westbroek 0346-281475 info.kompaswestbroek.nl@vechtstreekenvenen.nl Nr. 7 > 29 november 2017 Uit t Kompas Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is nu

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015 INFOOTJE NR. 17 Schooljaar 2014-2015 Maandag 1 juni 2015 Agenda Maandag 8 juni OR-vergadering Woensdag 10 juni Alle leerlingen vrij i.v.m. studiedag Donderdag 11 juni 13.05 vertrek per fiets, IVN project,

Nadere informatie

De meester is een Vampier

De meester is een Vampier De meester is een Vampier Door Wout Terpstra Het is maandag en Tom werd wakker. Hij vindt het altijd heel leuk op school. Maar vandaag weet hij het niet. Want ze krijgen een nieuwe meester. Tom!Tom! Ben

Nadere informatie

Vossenjacht KinderBoekenWeek

Vossenjacht KinderBoekenWeek Vossenjacht Kinderboekenweek Vandaag hadden we de afsluitende vossenjacht voor de KBW Kinder Boeken- Week. Gelukkig hebben we de afgelopen week nog een groot aantal aanmeldingen van ouders gehad die deze

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Een nieuw leven. Een maand eerder. Zondag 25 juli

Een nieuw leven. Een maand eerder. Zondag 25 juli Een maand eerder Zondag 25 juli Een nieuw leven Het lijkt me zo leuk om naar Aruba te verhuizen. Simon krijgt daar een topbaan en ik kan mijn leven weer op orde brengen. Ik kan gaan doen wat ik wil. Een

Nadere informatie

Spreken. Les 4: Wat zeg je? In een kledingzaak. SPREKEN NIVEAU A1

Spreken. Les 4: Wat zeg je? In een kledingzaak. SPREKEN NIVEAU A1 SPREKEN NIVEAU A1 www.nt2taalmenu.nl Wat leer je? Spreken Les 4: In een kledingzaak In deze les ga je oefenen met spreken. Je leert een paar korte zinnen die je kan zeggen in een kledingzaak. De audio-fragmenten

Nadere informatie

Volendam Juni 2018

Volendam Juni 2018 Volendam Juni 2018 Heleen Dennis Ludolf Steffi Ben Robin Rein en Shirley Vrijdag 15 Juni Rond 12:00 uur zijn we vanuit Arnhem vertrokken richting Veenendaal samen met Steffi en Heleen, en onder begeleiding

Nadere informatie

17-06-2015 Bron: Fashionista (http://www.fashionista.nl/ah-man-decharlie-charlie-challenge-is-fake) Beste ouders. Charlie Charlie Challenge

17-06-2015 Bron: Fashionista (http://www.fashionista.nl/ah-man-decharlie-charlie-challenge-is-fake) Beste ouders. Charlie Charlie Challenge SO4 De Windroos S c h o o l v o o r s p e c i a a l o n d e r w i j s c l u s t e r 4 w w w. s o 4 - d e w i n d r o o s. n l Beste ouders. Enige tijd geleden hebben wij uw hulp gevraagd. Wij zijn op zoek

Nadere informatie

Oefening 1: Bouw correcte enkelvoudige zinnen door de woorden in de juiste volgorde te plaatsen. Soms heb je een vraagzin.

Oefening 1: Bouw correcte enkelvoudige zinnen door de woorden in de juiste volgorde te plaatsen. Soms heb je een vraagzin. Oefening 1: Bouw correcte enkelvoudige zinnen door de woorden in de juiste volgorde te plaatsen. Soms heb je een vraagzin. 1. Ga opnemen de telefoon je? 2. Ik te laat altijd kwam in de les. 3. Wat zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief, september 2009. Inhoud

Nieuwsbrief, september 2009. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag dagtrip Bergse Diepsluis Cursus van de maand: Peak Performance Buoyancy Mijn verhaal: Spaans avontuur door Patricia Dagtrip zondag 11 oktober 2009: Aware dagtrip Galderse

Nadere informatie

Met in dit nummer. Klubkampioenschappen. Voorbereidingen overvliegkamp

Met in dit nummer. Klubkampioenschappen. Voorbereidingen overvliegkamp Groep Nieuwsbrief augustus 2014 Nieuwsbrief Heb je iets meegemaakt met de scoutinggroep wat je graag wilt delen of heb je iets leuks voor de nieuwsbrief stuur het ons. Het adres is: nieuwsbrief@de-ruyter.nl.

Nadere informatie

China Light Sprookjeshof

China Light Sprookjeshof China Light Sprookjeshof Afgelopen week zijn jullie al wel iets voorbij zien komen over het China Light waar we naar toe zijn geweest in het Sprookjeshof Zuidlaren. Ik heb alle foto,s nu online gezet en

Nadere informatie

Lesplan theaterlezen. Voorlezen? Herhaald lezen?

Lesplan theaterlezen. Voorlezen? Herhaald lezen? Lesplan theaterlezen Wil je aan de slag met theaterlezen? Dit lesplan laat zien hoe je dat kunt doen. Je geeft vier lessen van elk ongeveer een half uur. Elke les heeft een ander aandachtspunt. Zo help

Nadere informatie

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse nieuwsbrief 30 schooljaar 2014-2015 12 juni 2015 1. Projectweek Woensdag 17 juni start de projectweek. Dit jaar is het thema geschiedenis. Een heel breed thema waar we veel mee kunnen. Elke bouw heeft

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Week van 1 februari tot 5 februari 2016

Week van 1 februari tot 5 februari 2016 Week van 1 februari tot 5 februari 2016 Project: haaien Maandag: Er was eerst forum, daarna mochten de kleuters hun verhalen vertellen in de praatronde. Er werd gepraat over puzzels, stempels, verjaardag,

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2013-01 Terugkijkend op een fantastisch geslaagd 2012, staat er al weer een nieuw jaar over de drempel. We hebben vorig jaar wel een heel

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Een varende stad. Celien maakt overal foto s van. Binnen en buiten. Ze is zo druk aan het fotograferen, dat ze haar verdriet vergeet.

Een varende stad. Celien maakt overal foto s van. Binnen en buiten. Ze is zo druk aan het fotograferen, dat ze haar verdriet vergeet. Naar Engeland Celien staart naar de horizon, die nauwelijks te zien is. De lucht en de zee hebben dezelfde grauwe kleur. Ze trekt haar jas dichter om zich heen. De boot is net vertrokken en vaart nog niet

Nadere informatie

afgeven de kleur gaat in de Dit rode overhemd moet je apart wassen, want het g a. andere kleren zitten

afgeven de kleur gaat in de Dit rode overhemd moet je apart wassen, want het g a. andere kleren zitten Woordenlijst bij hoofdstuk 7 Deel 1 aanhebben (kleren) dragen Hij h een warme trui a, want het is koud. afgeven de kleur gaat in de Dit rode overhemd moet je apart wassen, want het g a. andere kleren zitten

Nadere informatie

HELP! HET DOEK IS ZOEK! voorlees verhaal. in de klas

HELP! HET DOEK IS ZOEK! voorlees verhaal. in de klas ? HELP! HET DOEK IS ZOEK! voorlees in de klas Slide 1 Dag allemaal! Dit ben ik! Die mevrouw in dat schilderij. Met die prachtige kraag en die dure zwarte jurk. Ik heb jullie nodig! Er is vannacht iets

Nadere informatie

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak.

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. Deze kleine draak werd in de mensenwereld geboren en heeft lang bij zijn vriend Maurice en zijn

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Reisverslag (Duitsland Slovenië Italië Frankrijk)

Reisverslag (Duitsland Slovenië Italië Frankrijk) Reisverslag (Duitsland Slovenië Italië Frankrijk) Onze reis werd gepland van 1 juli tot 31 juli. Voor aanvang van onze reis hebben we geprobeerd om zoveel mogelijk treinen te reserveren. Gedurende onze

Nadere informatie

Ik ga je wat vertellen, je hoeft alleen maar te volgen wat ik zeg, mijn stem is nu het enige wat voor jou belangrijk is om te volgen.

Ik ga je wat vertellen, je hoeft alleen maar te volgen wat ik zeg, mijn stem is nu het enige wat voor jou belangrijk is om te volgen. Oefening 1: Nodig: 2 personen en een boom of een huisdier: Zoek een plek op bij een boom of in de buurt bij je paard of ander huisdier waar je even niet gestoord wordt en veilig even je ogen dicht kunt

Nadere informatie

Sam en de Wonderolie Museum Catharijneconvent 2016

Sam en de Wonderolie Museum Catharijneconvent 2016 Sam en de Wonderolie Museum Catharijneconvent 2016 Het voorleesverhaal Sam en de wonderolie Heel lang geleden was er eens een jongen, Sam. Sam was al heel lang op reis. En nu wilde hij naar huis. Sam moest

Nadere informatie

Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd

Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd (Fotos onderaan de pagina) Nieuw jaar, nieuwe blog. En ja inderdaad ik heb al in 2 maanden niks meer geschreven.. sorry daarvoor. Inmiddels hebben al een paar mensen me gevraagd wanneer ik weer eens wat

Nadere informatie

~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag

~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag ~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag 07-07-2013 We zouden vandaag naar de De luie tuinman gaan, daar aangekomen ziet het er al vanuit de auto als een rommeltje. En we dachten alle 2 hetzelfde, gas

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

GO PRO. Course Director. Van je hobby je beroep maken. A-Weg 20 9718 CV Groningen Tel: 050 3133299 Fax: 050 3113451

GO PRO. Course Director. Van je hobby je beroep maken. A-Weg 20 9718 CV Groningen Tel: 050 3133299 Fax: 050 3113451 GO PRO Van je hobby je beroep maken Course Director A-Weg 20 9718 CV Groningen Tel: 050 3133299 Fax: 050 3113451 Algemeen: groningen@tuimelaar.nl Deze brochure: maarten@tuimelaar.nl www.tuimelaar.nl 2

Nadere informatie

WAAROM MEEDUIKEN. De grote onbekenden zijn stoming en zichtbaarheid. HTTPS://YOUTU.BE/WFMV7AIB3PQ

WAAROM MEEDUIKEN. De grote onbekenden zijn stoming en zichtbaarheid. HTTPS://YOUTU.BE/WFMV7AIB3PQ WAAROM MEEDUIKEN De Noordzee is een schatkamer van onderwaterleven en wrakken. Vooral op de wrakken is er veel moois te bewonderen zoals krabben, kleurige zeeanjelieren, anemonen, kabeljauw, steenbolken,

Nadere informatie