Terugblik. Door: René Krechting (adjunct-directeur)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Terugblik. Door: René Krechting (adjunct-directeur)"

Transcriptie

1

2 Terugblik Door: René Krechting (adjunct-directeur) Het schooljaar zit erop. De lessen zijn afgelopen, de laatste toetsen zijn gemaakt en de rapporten worden binnenkort uitgereikt. Dit jaar hebben 57 leerlingen examen gedaan. 55 van hen zijn geslaagd. Voor die leerlingen is dat natuurlijk geweldig en dat hebben we dan ook uitbundig gevierd op de avond van de diploma-uitreiking. Ook voor ons als school is dit een mooi resultaat. Wij zijn er enorm trots op dat we van zoveel leerlingen met een diploma afscheid kunnen nemen. Ik wil graag een groot compliment geven aan de docenten die de afgelopen jaren zo hard gewerkt hebben en daarmee een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan dit mooie resultaat. Voor de 4e jaars leerlingen is de vakantie al begonnen. En dat hebben ze verdiend ook! Voor alle andere leerlingen begint de vakantie vrijdag 11 juli. Heerlijk even een paar weken niets aan school doen. Geen huiswerk, toetsen, presentaties etc. Lekker 6 weken uitrusten. In de week van 25 augustus beginnen we weer met frisse moed. Er gaan dan ook weer zo n 60 nieuwe brugklassers starten bij ons op school. Alle klassen gaan de eerste week op introductiekamp. Over de start van het nieuwe schooljaar wordt u in de eerste vakantieweek door ons nog per brief geïnformeerd. In dit Kandinsky Nieuws kijken we nog even terug op het afgelopen schooljaar. Het was een enerverend jaar met veel jaarlijks terugkerende activiteiten, zoals de introductiekampen, de verschillende sportdagen, de wintersport, het schoolfeest, de Roparun, de open dag, de examenstunt en de avondvierdaagse. Aan het eind van dit schooljaar nemen we niet alleen afscheid van de 4e jaars leerlingen. Ook een aantal collega s gaat ons verlaten. Elske Ubbink, Mark Huntjens, Katja Schuijffel en Karien Wijngaards hebben een nieuwe uitdaging gevonden op een andere school. Ik wil hen heel erg bedanken voor hun enorme inzet en betrokkenheid op onze school en daarnaast wens ik ze veel succes in hun nieuwe baan. Verder zijn Jikke Wittekamp, Caroline de Swart en Maartje Driessen volgend schooljaar tijdelijk afwezig vanwege zwangerschapsverlof. Alle vervangingen zijn inmiddels geregeld. Ook volgend jaar belooft weer een leuk, gezellig en leerzaam jaar te worden. Wij kijken er al weer naar uit. Maar zoals gezegd: nu eerst vakantie. Namens het team van de school wens ik jullie een fijne vakantie toe. Geniet er van en rust lekker uit.

3 Stuntdag Jaarlijkse traditie is de examenstunt van de leerlingen uit de vierde klas. Op hun laatste lesdag hebben zij het grotendeels voor het zeggen in de school. Zo werd op vrijdag 4 april de orde en rust in school verstoord door harde muziek en luidruchtige vierde klassers. Janco Heijs, als afdelingsleider van de bovenbouw, moest het ontgelden door de hele ochtend in een eendenpak te lopen. In de middag werd gekozen voor een leuke activiteit: paintballen, waarbij de leerlingen het opnamen tegen de docenten. De eerste veldslag werd nog door de docenten gewonnen, in finale zegevierden de leerlingen alsnog. Janco (in het geel) in het nauw gedrongen Maike en Esmee

4 Schoolfeest Vrijdag 14 maart vond het schoolfeest plaats in discotheek de Linde in Groesbeek. Mede doordat leerlingen een introducé mochten meenemen, stroomde de zaal snel vol. Zowel leerlingen uit de onderbouw als uit de bovenbouw en zelfs oud-leerlingen waren vertegenwoordigd. Janneke, Puck en Jamilla Rowenna, Noa, Fleur, Demy en Tessa Rob (links) en Georgeo (rechts) Pheary, Bo en Juliët

5 Examens Het examen start ieder jaar met het CSPE, het examen voor het beroepsgerichte vak sdv. Daarna volgen de schriftelijke/digitale examens voor andere vakken, zoals Nederlands, wiskunde en Engels. Hoe hebben de leerlingen deze examens ervaren en hoe kijken ze terug op hun Kandinsky tijd? We vroegen het enkele leerlingen. Charlotte (4B) 1. Wat vond je het moeilijkste vak van het examen en waarom? Ik vond het CSPE heel erg moeilijk. Want je kunt er weinig van verwachten wat er gaat gebeuren. Ook was het overzicht houden moeilijk omdat je zoveel blaadjes en opdrachten kreeg, waardoor ik dan soms ook in tijd nood kwam. 2. Heb je nog een tip voor de leerlingen die volgend jaar examen gaan doen? Goed voorbereiden en goed plannen. En gewoon rustig blijven en niet te veel stressen. 3. Wat zijn je mooiste herinneringen aan je tijd op Kandinsky Molenhoek? Mission Olympic in Amsterdam met unihockey zal ik niet snel vergeten met Jonice, Dirkje, Maudy, Brechje, Maike en Fleur. En wintersport in de 4e klas was ook erg leuk! 4. Wat ga je volgend jaar doen? Volgend jaar ga ik naar CIOS Arnhem. Nicky(4D) 1. Wat vond je het moeilijkste vak van het examen en waarom? Zelf vond ik biologie het moeilijkst omdat je daarvoor heel veel moest leren en omdat je soms vragen kreeg waarvan je dacht dat heb ik helemaal niet geleerd. 2. Heb je nog een tip voor de leerlingen die volgend jaar examen gaan doen? Goed leren en in de vierde klas goed je best doen.

6 Examens (2) 3. Wat zijn je mooiste herinneringen aan je tijd op Kandinsky Molenhoek? Alle verschillende sporten die we hebben gehad en alle leuke leraren en leraressen. 4. Wat ga je volgend jaar doen? Volgend jaar ga ik naar het Johan Cruijff College. Daar ga ik mijn eigen sport verbeteren (voetbal). Een vast onderdeel van het CSPE (Centraal Schriftelijk en Praktisch Examen) is het rollenspel. De examenkandidaat wordt in een probleemsituatie geleid en dient daarin op een professionele manier tot een oplossing te komen. Dit jaar was in het rollenspel sprake van een luidruchtige campinggast. Deze campinggast zorgde voor veel overlast, maar vond zelf niet dat er sprake was van overlast. Hoe ga je daar als leerling mee om? Zowel verbaal (wat ga je zeggen) als non-verbaal gedrag (welke houding neem je aan) zijn hier van belang. De luidruchtige campinggast. Komt hij jou bekend voor?

7 Meesterproef Elk jaar organiseren leerlingen uit de vierde klas de avondvierdaagse van de gemeente Mook Middelaar. Deze opdracht staat bekend als de meesterproef en is onderdeel van het examenprogramma. De opdracht omvat de gehele organisatie van het evenement: routes uitzetten, reclame maken, inschrijvingen en uiteraard de uitvoering op de dag zelf. Ook dit jaar was wederom een geslaagde editie met meer dan 200 deelnemers. Nick en Rik bij de inschrijfbalie De intocht op vrijdagavond Tariq, Sven en Dylan bij de rustplaats Ook de fanfare was aanwezig bij de intocht

8 Vakantie De welverdiende vakantie is begonnen. Wat zijn de plannen? Kiki (2A) 1. Wat ga je deze vakantie doen? Bij ons thuis wordt verbouwd. Maar ik ga met mijn moeder een weekend of midweek weg, waarschijnlijk naar Parijs of Londen. 2. Wat is de leukste vakantie die je tot nu toe hebt gehad? Dat was toen we met het hele gezin gingen kamperen in Frankrijk. Vrienden van ons hebben daar een hotel en daar hebben we vlakbij op een veld gekampeerd. 3. Als geen geld rol speelt, wat zou je dan willen doen deze zomer? Ik zou naar Ibiza gaan, lijkt me een heel mooi eiland. Of anders naar Suriname, daar komt mijn oma vandaan. Anouk (2A) 1. Wat ga je deze vakantie doen? Ik ga uitrusten op de bank, met wat eten erbij. 2. Wat is de leukste vakantie die je tot nu toe hebt gehad? In Turkije was het heel mooi en op Curaçao heb ik met dolfijnen gezwommen. 3. Als geen geld rol speelt, wat zou je dan willen doen deze zomer? Ik zou naar Turkije gaan, een all-inclusive in Alanya.

9 Vakantie (2) Olga (2A) 1. Wat ga je deze vakantie doen? Afspreken met vrienden. Maar ook gaan we naar New York en vanuit daar met de auto naar Canada. 2. Wat is de leukste vakantie die je tot nu toe hebt gehad? Dat was vier jaar geleden, toen ik voor het eerst naar Canada ben geweest. Ik heb daar familie wonen. 3. Als geen geld rol speelt, wat zou je dan willen doen deze zomer? Met vrienden naar Ibiza gaan. Of op safari in Afrika.

10 Spoorwegovergang Door: René Krechting (adjunct-directeur) Enige weken geleden vertelde onze gebiedsagent mij dat hij regelmatig ziet dat leerlingen van onze school, als zij van de sportvelden terugfietsen naar school, het rode licht en de slagbomen bij de spoorwegovergang negeren. U zult begrijpen dat wij daar erg van geschrokken zijn, omdat dit kan leiden tot levensgevaarlijke situaties. We moeten er niet aan denken dat dit een keer fout afloopt! Ik zou u willen vragen hier thuis goed met uw kind over te praten. Ook hier op school besteden we er aandacht aan. Aan het begin van het nieuwe schooljaar zullen we dat nog eens doen. Studiepunten Door: Ton Broekmans (studiepuntencoördinator) Ook in de afgelopen periode zijn weer veel derde klas leerlingen super actief geweest voor studiepunten. Veel trainingen bij de eigen sportclub werden gegeven en/of werd meegeholpen op de sportdag van de oude basisschool. Op vrijdag 25 april waren zelfs alle leerlingen uit de derde klas actief bij de Koningsspelen op diverse basisscholen in de regio van Nijmegen - Gennep. Het weer was helaas superslecht want na het begin met een waterig zonnetje begon het om half 10 te regenen en dat hield helaas niet meer op! Klas 3A was actief op de Adalbert Basisschool in Mook en die school won de eerste prijs met de Koningsspelen in de provincie Limburg op 25 april. Het filmpje dat van die dag werd gemaakt van de Koningsspelen werd als beste gekozen. Ook 3A heeft daar aan bijgedragen. Het filmpje is te zien op de website van de Adalbertschool in Mook, Het is ook mogelijk om aan studiepuntenactiviteiten in de vakantieperiode mee te doen. Veel leerlingen helpen namelijk mee met de kindervakantieweek of het bouwdorp in hun eigen dorp of wijk. Prima, als je na de vakantie een evaluatieformulier bij me afgeeft krijg je er natuurlijk studiepunten voor. Met de huidige tweedejaars maken we na de vakantie de start met de studiepuntenactiviteiten. Geniet allemaal van je vakantie en tot ziens!

11 Stages Door: Kitty Meijer (stagecoördinator) en Ton Broekmans (studiepuntencoördinator) Ook dit schooljaar zijn de examenklassen op stage geweest. De stagiaires hebben weer op diverse stagebedrijven hun kwaliteiten kunnen laten zien en, ook niet onbelangrijk, die verder kunnen ontwikkelen. Ook heeft een aantal leerlingen nog eens goed kunnen kijken in de praktijk of de door hen gekozen vervolgopleiding goed bij hen past. Anderen wisten nog niet zo precies welke opleiding ze voor volgend jaar gaan kiezen en de stage zette hen toch vaak op het goede spoor van een aansprekende vervolgopleiding. De derde klas stage hebben we voor het tweede jaar op rij in een ander jasje gestoken. Geen individuele stage meer, maar meer in groepjes en/of als klas in zijn geheel oriënterend maar toch ook praktisch bezig zijn. Klas 3C was tijdens hun drie stageweken, aan het begin van het schooljaar, bijvoorbeeld betrokken bij de organisatie van de Kidsrun van Molenhoeks Makkie. Klas 3A verzorgde tijdens hun stage onder andere sportdagen voor basisschool t Talent uit Lent en ze waren actief bij de organisatie van de MiniRopaRun. Tariq, Dylan en Sven zetten de appeltjes klaar voor de kinderen tijdens de MiniRopaRun Pheary in het pak van mascotte Momakker, tijdens de training van Molenhoeks Makkie Klas 3B was betrokken bij de begeleiding van de Quick Games, sportdagen voor de basisscholen, in Nijmegen. Klas 3D zette zelf een draaiboek in elkaar en verzorgde een complete speurtocht met alles erop en eraan voor kinderen van de Diabetes Vereniging Nijmegen en ze waren actief op een sportdag van basisschool t Vossenhol in Groesbeek.

12 Stages (2) Ieder jaar vinden we gelukkig toch weer voldoende stage bedrijven die onze leerlingen willen begeleiden op een mooie stageplek. Vaak al meerdere jaren komen er Kandinsky stagiaires bij dezelfde bedrijven en instellingen, omdat wij weten dat het fijne en goede stage bedrijven zijn en omdat de stagebedrijven weten dat onze leerlingen bij hen passen en zich er thuis kunnen voelen. Wij willen dan ook graag langs deze weg nog eens al die bedrijven en instellingen in het zonnetje zetten die aan onze leerlingen een fijne en goede oriënterende en of verdiepende stage bieden. De Quick Games: in het groen klas 3B en de collega s van ROC Sport en Bewegen De dag van tevoren te horen gekregen dat je je VMBO diploma hebt gehaald en dan toch de volgende dag (samen met klas 3D) op de sportdag van BS t Vossenhol, dan ben je een echte topper!

13 Afscheid Aan het eind van dit schooljaar nemen we helaas afscheid van vier docenten. Elske Ubbink, Mark Huntjens, Katja Schuijffel en Karien Wijngaards gaan ons verlaten. Drie van hen werken al geruime tijd bij ons en voor hen is het afscheid dus erg speciaal. Hoe kijken zij terug op hun jaren op het Kandinsky College Molenhoek en wat gaan zij volgend schooljaar doen? Mark Huntjens 1. Hoe lang heb je hier gewerkt en welke vakken heb je gegeven? Ik heb hier vijf jaar gewerkt en de vakken wiskunde en rekenen gegeven. 2. Wat zijn je mooiste herinneringen aan de jaren die je hier gewerkt hebt? Vier jaar geleden had ik met mijn mentorklas een erg leuk uitje naar de Efteling, als afsluiting van het schooljaar. Die leerlingen zijn dit jaar trouwens allemaal geslaagd voor hun eindexamen. Ook vond ik het afsluitende uitje van dit jaar erg gezellig: met een aantal leerlingen uit mijn mentorklas zijn we gaan eten in Cuijk. Verder waren de personeelsfeestjes ook altijd erg leuk: vooral het Solex rijden en onlangs het koken steken er bovenuit. Tot slot heb ik goede herinneringen aan de periode toen ik net terug was van ziekteverlof, ik kreeg veel fijne reacties van leerlingen en collega s. 3. Waar ga je volgend jaar werken en wat ga je daar doen? Ik ga werken op Metameer in Stevensbeek. Daar ga ik wiskunde geven in de onderbouw (klas 1 t/m 3) van vmbo-t, havo en vwo. 4. Heb je nog een boodschap of groet naar al je oud-leerlingen en collega s? Ik wens iedereen veel succes de komende jaren en begin de dag met een dansje (zoals het liedje bij Giel Beelen). Ik kom volgend jaar nog wel een keer op bezoek met de nieuwe baby. Didy en Thomas bedanken Mark tijdens de laatste les

14 Afscheid (2) Karien Wijngaards 1. Hoe lang heb je hier gewerkt en welke vakken heb je gegeven? Ik heb 8 jaar in Molenhoek gewerkt en altijd Engels gegeven. Daarnaast heb ik ook nog een klein tijdje WPO gegeven en ben ik altijd mentor in de bovenbouw geweest. 2. Wat zijn je mooiste herinneringen aan de jaren die je hier gewerkt hebt? Dat zijn er eigenlijk een heleboel! Ik heb elk jaar leuke leerlingen gehad, waar ik altijd weer iets anders mee meemaakte. Zo was er één die zich altijd in kasten verstopte, en een ander die altijd netjes de deur voor mij open hield als ik mijn handen vol had. Er waren leerlingen die me verrasten met iets lekkers, of die weddenschappen met me aangingen over cijfers. Afgelopen jaar was er een klas die een high tea tijdens mijn les wilde organiseren en dat was hartstikke lekker en leuk, vooral omdat er daarna weer keihard gewerkt werd. Andere hoogtepunten (die wat minder met eten te maken hebben) waren de kampen. Elk jaar naar Londen of de Ardennen: wat een feest! En zien hoe je mentorklas de meesterproef draait is ook elke keer weer een hoogtepunt. Na de vrijdag met 4D afgelopen jaar voelde ik me haast euforisch. Wat was ik trots op alle 13! Nu ik het toch over die 13 heb: de mooiste herinneringen van mijn tijd hier staan samengevat op een kaart. Het zijn de complimentjes die de leerlingen uit klas 4D voor mij opschreven tijdens de laatste mentorles. Ik denk dat ik ze inlijst, zodat ik er naar kan kijken op een slechte dag! Karien neemt afscheid van de leerlingen tijdens haar laatste les

15 Afscheid (3) 3. Waar ga je volgend jaar werken en wat ga je daar doen? Ik ga naar het Kandinsky College op de Malderburchtstraat om het vmbo-t team te versterken. Ik blijf natuurlijk Engels geven en hoop weer veel nieuwe dingen te leren, zoals je dat eigenlijk altijd doet als je van baan wisselt. 4. Heb je nog een boodschap of groet naar al je oud-leerlingen en collega s? Bedankt voor de samenwerking! Katja Schuijffel 1. Hoe lang heb je hier gewerkt en welke vakken heb je gegeven? Ik heb hier vijf jaar gewerkt en de vakken Nederlands en WPO gegeven. 2. Wat zijn je mooiste herinneringen aan de jaren die je hier gewerkt hebt? Met de collega s hebben we een hoop leuke momenten meegemaakt, zoals de kerstactiviteiten en de personeelsuitjes. Eén van de leukste activiteiten was het Solex rijden. In de begintijd van WPO hadden de leerlingen als opdracht om zelf uitstapjes te organiseren voor elkaar. Zo zijn we naar Scheveningen geweest en Madurodam. Het leuke ervan was dat de docenten als deelnemers meegingen en de leerlingen de volledige leiding hadden. En verder waren de kampen naar de Ardennen en Londen erg leuk. 3. Waar ga je volgend jaar werken en wat ga je daar doen? Volgend jaar ga ik op het ROC in Nijmegen werken. Daar ga ik Nederlands geven op de afdelingen Horeca, Brood en Banket en Facilitaire Dienstverlening. Dus wie weet kom ik volgend jaar nog oud-leerlingen tegen. 4. Heb je nog een boodschap of groet naar al je oud-leerlingen en collega s? Blijf je realiseren op wat voor een bijzondere school je zit of werkt. Ik heb hier altijd met veel plezier gewerkt en nu ik weg ga besef ik dat ik zeker dingen ga missen.

16 Ondernemen Door: Maartje Driessen (docent economie) De leerlingen van klas 3 zijn afgelopen periode bij SDV-Economie druk bezig geweest met het thema ondernemen. In de laatste weken voor de vakantie hebben ze hun eigen onderneming opgezet. De leerlingen hebben gebrainstormd, een marketingplan opgesteld, een logo bedacht, de financiën op een rijtje gezet, promotie gemaakt en hun product of dienst verkocht. Er is zo een autowasservice ontstaan, een handeltje in schoolartikelen, een koffiebar voor docenten en ga zo maar door. De winst van de ondernemingen komt ten goede van stichting Tante Lenie. Tante Lenie organiseert verwenvakanties voor gezinnen met een chronisch ziek kind. Niet alleen op onze school is ondernemen belangrijk. Ook bij de sportopleidingen van het ROC Nijmegen en de Hogeschool Arnhem Nijmegen zijn studenten druk in de weer met ondernemen. De leerlingen van het Kandinsky College Molenhoek zijn samen met de studenten van het ROC en de HAN aan de slag gegaan om het sporten in de omgeving een nieuwe impuls te geven. In een drietal bijeenkomsten heeft elke projectgroep een wijk gekozen, de buurt onderzocht, de doelgroep bevraagd en nieuwe sportinitiatieven bedacht. Een bijkomend voordeel is dat onze leerlingen ook meteen een kijkje in de keuken van het ROC hebben kunnen nemen. Hieronder een impressie van de werkmiddagen.

17 Kandinsky Open Op 26 juni vond het jaarlijkse tennistoernooi Kandinsky Open plaats, voorheen bekend onder de naam Jos Derksen Trophy. Met een recordaantal van 15 teams werd het een gezellige en sportieve middag, met uiteindelijk een droomfinale. De titelverdedigers Moos en Flynn vonden vrij gemakkelijk hun weg naar de finale. Daar stuitten zij echter op flinke weerstand van een nieuw team: Famke en Tessa. De partij ging gelijk op. Nadat de speeltijd verstreken was, was de stand exact gelijk: 4-4 en deuce. Dus moest een alles beslissende sudden death gespeeld worden. Een bekeken bal van Famke zorgde er uiteindelijk voor dat de dames als winnaar uit de strijd kwamen. Naast een prijs voor de winnaars werd ook het meest sportieve duo onderscheiden. Quinty en Lewis werden door de jury geroemd om hun sportiviteit en teamgeest. De nieuwe kampioenen: Tessa en Famke Lewis en Quinty ontvingen de fair play prijs Marleen Gijs Lieke en Lars Richard en Erik

18 Diplomering Op vrijdag 27 juni vond de diplomering plaats in Maldensteijn te Malden. Vooraf stond al vast dat dit een groot feest zou worden omdat maar liefst 96% van de eindexamenkandidaten het diploma behaalde. In de uitnodiging voor deze avond werd nog niets verklapt over het programma van de avond, wel werd vermeld dat galakleding de dresscode was en dat het een traditie is om te arriveren bij Maldensteijn in een opvallend voertuig. En daar werd massaal gehoor aan gegeven. Als heren en dames verkleed kwamen de leerlingen aan die avond, in Amerikaanse auto s, een roze limousine, diverse cabriolets, op de step (!) en zelfs per ambulance, compleet met sirenes. Even later kwamen de leerlingen onder luid applaus en harde muziek de zaal in, waar hun ouders, vrienden, familie en docenten al klaar zaten. Eenmaal plaatsgenomen, werd de leerlingen een hilarisch toneelstukje voorgeschoteld door een aantal docenten. Een dag op Kandinsky bevatte veel herkenbare situaties en gedragingen van de leerlingen. Vervolgens werd een filmpje vertoond met foto s en filmpje van vier jaar Kandinsky. Na de korte toespraken van de directeur, de ouderraad en de praktijkbegeleiders, werden de leerlingen in groepjes naar voren geroepen om het diploma in ontvangst te nemen. Na afloop werd in de bar van Maldensteijn nog nagepraat, gedronken en een dansje gewaagd. Simon, Lars, Bas, Tim, Stan, Nick en Siebe maakten hun entree per step

19 Diplomering (2) Nicky, Fleur, Manon, Lotte, Daphne, Annick en Alisa Sharon Stan, Julian, Tom, Alex, Mathijs en Daan Een dag op Kandinsky Meer foto s zien? Kijk op

20 Triatlon Op maandag 30 juni stond voor klas 1 en 2 de triatlon op de Grote Siep op het programma. Fietsen, lopen en zwemmen, met als doel zoveel mogelijk meters af te leggen. Enkele leerlingen uit klas 1, waaronder Isabel als prijswinnaar Jur Leerlingen uit klas 2 Joost als meest sportieve mentor

21 Oudergeleding MR Met ingang van het nieuwe schooljaar is er een vacature in de medezeggenschapsraad (MR) ter vertegenwoordiging van de ouders van het Kandinsky College Molenhoek. Wanneer u geïnteresseerd bent om mee te denken, te praten én te beslissen over het beleid van de school, nodigen wij u van harte uit om u kandidaat te stellen voor de vacature. Wanneer er meer dan één kandidaat voor de vacature is, volgen er verkiezingen. De medezeggenschapsraad heeft advies- of instemmingsrecht over verschillende onderdelen van het beleid van de school, zoals financiën, leerlingenzorg, veiligheid en het schoolreglement. De MR bestaat uit twee personeelsleden van het Kandinsky College locatie Molenhoek, twee personeelsleden van het Kandinsky College locatie Hatertseweg en van beide genoemde locaties een ouder. Als oudergeleding neemt u ongeveer vijf maal per schooljaar deel aan een vergadering met de MR en de directie. U wordt een onkostenvergoeding (waaronder reiskosten) en een vacatievergoeding (vergoeding voor tijd) ter beschikking gesteld. Wanneer u zich kandidaat wilt stellen of als u vragen heeft kunt u contact opnemen met: Rob van Rooijen Docent lichamelijke opvoeding en informatiekunde r.vrooijen@kandinsky.nl Richard Hulsing Applicatiebeheer en docent informatiekunde r.hulsing@kandinsky.nl

22 Projectweek Het schooljaar werd afgesloten met een projectweek. Vier dagen vol met workshops, excursies, een sportdag en een echte Ik hou van Holland quiz. WK voetbal panna Gamemania Yoga Xbox kinect Dansen Sjaal haken

100% geslaagd! Door: René Krechting (adjunct-directeur)

100% geslaagd! Door: René Krechting (adjunct-directeur) 100% geslaagd! Door: René Krechting (adjunct-directeur) Het schooljaar zit erop. De lessen zijn afgelopen, het examen voor de 4e jaars is achter de rug en de laatste toetsen voor de andere leerlingen zijn

Nadere informatie

Vakantie! Agenda. Hopen op lekker weer!

Vakantie! Agenda. Hopen op lekker weer! Vakantie! Voordat we echt de vakantie in gaan, blikken we in dit Kandinsky Nieuws terug op de laatste maanden van dit schooljaar. Het waren enerverende maanden. Voor ongeveer 60 leerlingen waren het de

Nadere informatie

Voorwoord. Agenda. Door: René Krechting (adjunct-directeur)

Voorwoord. Agenda. Door: René Krechting (adjunct-directeur) Voorwoord Door: René Krechting (adjunct-directeur) Het schooljaar zit erop. De lessen zijn afgelopen, de laatste toetsen zijn gemaakt en de rapporten worden binnenkort uitgereikt. Bijna 60 leerlingen verlaten

Nadere informatie

PBS. Door: René Krechting (adjunct-directeur)

PBS. Door: René Krechting (adjunct-directeur) PBS Door: René Krechting (adjunct-directeur) Het schooljaar 2012-2013 is begonnen en de eerste periode zit er inmiddels alweer bijna op. Elke klas is direct in het begin van het schooljaar op introductiekamp

Nadere informatie

PBS Agenda Kandinsky Nieuws Mei 2015

PBS Agenda Kandinsky Nieuws Mei 2015 PBS In periode 5 zijn we gestart met een beloningssysteem vanuit PBS. Het uitgangspunt daarbij is de waarde respect, waarbij de volgende gedragsverwachtingen horen: Wij luisteren en overleggen met elkaar

Nadere informatie

Tip voor in de vakantie: ga eens spontaan bij iemand op bezoek

Tip voor in de vakantie: ga eens spontaan bij iemand op bezoek 2015.. is bijna ten einde. In dit Kandinsky Nieuws blikken we terug op de laatste maanden van het jaar. In deze maanden zijn de leerlingen van alle klassen erg actief geweest naast de reguliere lessen.

Nadere informatie

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was.

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. Benjamin Plant student Aardrijkskunde Ik weet wat ik wil Het leukste moment van mijn stage is wanneer leerlingen mij uit zichzelf aanspreken

Nadere informatie

Agenda. Bedankt!!!! 25 augustus - eerste schooldag na de vakantie. 26 augustus - schoolfotograaf.

Agenda. Bedankt!!!! 25 augustus - eerste schooldag na de vakantie. 26 augustus - schoolfotograaf. Agenda 25 augustus - eerste schooldag na de vakantie. 26 augustus - schoolfotograaf. Bedankt!!!! Voor het poetsen, opruimen, tuintje bijhouden, het maken van de nieuwsbrief, ramen zemen, hulp bij Sinterklaas,

Nadere informatie

Welkom in de derde klas!

Welkom in de derde klas! Welkom in de derde klas! De meeste van jullie zijn twee jaar leerling van onze school geweest. Jullie weten wel hoe het hier werkt. Wat er van je verwacht wordt. Wat wel en niet geaccepteerd wordt. Dat

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

INFORMATIE VMBO BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL

INFORMATIE VMBO BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL INFORMATIE VMBO 2014 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Eigenlijk houd ik niet zo van leren, maar meer van doen. Daarom doe ik ook kader. Dan heb je wat minder leerstof en wat meer praktijk.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 juli 2015

Nieuwsbrief 3 juli 2015 Beste kinderen, ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 3 juli 2015 Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met belangrijke informatie over de Blokpoelschool. De nieuwsbrief wordt ook op de website www.blokpoelschool.nl

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 25 april nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD 1 Nieuwsbrief Mei 2015 Mei 2015 In dit nummer: Nieuws Vanuit MR. Verkeers- examen groepen 7. Kunstpodium. Oudercommissie. Dammen. Overblijven. 1 2 3 4 Koningsspelen. 5 Uit de kunst. 6 NIEUWS VANUIT DE

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

INFORMATIE V M B 2015 B

INFORMATIE V M B 2015 B INFORMATIE VMBO 2015 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Ik ben geen type om met mijn neus in de boeken te zitten. Daarom doe ik basis. We hebben bij Bornego Beugel gelukkig veel praktijklessen.

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 Irenesirene maandag 6 juni 2016 nr. 15 Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 -groep 1-2 a Saskia van Wijnen -groep 1-2 b Carla Markensteijn -groep 1-2 c Marieke de Jong (ma,di) en Marjolein Minderhoud (wo,do,vrij)

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Interview met de Nederlandse studenten in de werkgroepen.

Interview met de Nederlandse studenten in de werkgroepen. Wie zijn wij: Daag! Mijn naam is Jorrit en ik ben 23 jaar jong. Ik ben geboren en getogen in Leeuwarden. Ik zit nu in het 2e jaar van de lerarenopleiding Economie. Bij deze wil ik jullie veel plezier en

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS t Kompas Vrijdag 3 juli 2015 nummer 23

Nieuwsbrief CBS t Kompas Vrijdag 3 juli 2015 nummer 23 Welkom Na de zomervakantie zien we een nieuw gezicht in groep 2, we heten Sietze Sietzema van harte welkom bij ons op school. We wensen je heel veel plezier in groep 2. Daarnaast heten we juf Margo Rottier

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

De Spieker. Schooljaar 2014-2015. Uitgave 9 Datum: 08-01-2015. Beste ouders,

De Spieker. Schooljaar 2014-2015. Uitgave 9 Datum: 08-01-2015. Beste ouders, De Spieker Schooljaar 2014-2015 Uitgave 9 Datum: 08-01-2015 Beste ouders, Van het prachtige bedrag dat ik van jullie heb gekregen bij mijn afscheid van De Zuidwester heb ik deze COWBOYSBAG portemonnee

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart 1 KALENDER 9 maart Vergadering oudervereniging 12 maart Studiemiddag groep 1 t/m 4 13 maart Schoolfeest 14 maart Oud papier 19 maart Boomplantdag groep 8 Zie ook de kalender op www.bsodaschool.nl INHOUD

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

Groepsnieuws deel 3 klas H van juf Els en juf Mirjam. Mei 2015.

Groepsnieuws deel 3 klas H van juf Els en juf Mirjam. Mei 2015. Groepsnieuws deel 3 klas H van juf Els en juf Mirjam. Mei 2015. Beste ouders, lieve kinderen, Dit is al weer het derde en laatste groepsnieuws van dit schooljaar. Natuurlijk begin ik het groepsnieuws met

Nadere informatie

Afscheid groep 8 3 JULI 2015

Afscheid groep 8 3 JULI 2015 Afscheid groep 8 3 JULI 2015 DE REGENBOOG Hallo iedereen, is en blijft een mooie en leuke school. De tijd op de Regenboog was super leuk, ik heb veel geleerd maar ook veel gelachen. Mijn klasgenoten en

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Brugklasbrochure voor leerlingen

Brugklasbrochure voor leerlingen Brugklasbrochure voor leerlingen 2015 2016 Beste leerling van groep 8, Beste leerling van groep 8, Binnenkort moet je beslissen naar welke middelbare school je wilt. De keuze die je gaat maken is belangrijk

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015.

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. OUDERINFORMATIEBRIEF VSO Jaargang 9 Maand: juni 2015 29-05-2015 Beste ouders en verzorgers, Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. Met vriendelijke groet,

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen.

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen. De zes kinderen. Het eerste knd houdt van sport. Daarom is hij niet kort. Het tweede kind houdt van muziek. Daarom wordt hij nooit ziek. Het derde kind houdt van slapen. En ligt altijd te gapen. Het vierde

Nadere informatie

IK BEN LARS!!! GROETJES LARS KLOOTWIJK

IK BEN LARS!!! GROETJES LARS KLOOTWIJK IK BEN LARS!!! Ik zit in groep 8,ik ga naar RSG t rijks mijn niveau is : havo/vwo. Ik ben 2 keer naar een open dag van het Rijks geweest de eerste keer met een vriend en de tweede keer alleen dat was ook

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sportklas Boermarkeweg

Nieuwsbrief Sportklas Boermarkeweg Nieuwsbrief Sportklas Boermarkeweg Schooljaar 2015-2016 nummer 4, april 2016 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Hierbij de laatste editie van de nieuwsbrief die ik zal maken, want mijn vervanging zit er

Nadere informatie

Oudervereniging Wilakkers

Oudervereniging Wilakkers Beste Ouders, Het jaar zit er al weer op, dankzij uw inzet is het weer een leuk, sportief en creatief jaar geworden voor de kinderen. Ik wil alle ouders die zich ingezet hebben bij de activiteiten hartelijk

Nadere informatie

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand Antwoordenmodel Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1 Oefening 1 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009 255 euro per maand 272 euro per maand 182.000 studenten 200.000 studenten 5.800 Nederlandse

Nadere informatie

Laatste nieuwsbrief 2013/2014. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep 11-07-2014

Laatste nieuwsbrief 2013/2014. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep 11-07-2014 1 NIEUWSBRIEF 22 11-07-2014 Laatste nieuwsbrief 2013/2014 Alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Nog één week te gaan en dan gaan we genieten van de zomervakantie. Maar de week is goed gevuld.

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Vrijdag 18 december 2015. Dolleman, Barbé, Kamper Maandag 21 december tot vrijdag 1 januari Kerstvakantie

Vrijdag 18 december 2015. Dolleman, Barbé, Kamper Maandag 21 december tot vrijdag 1 januari Kerstvakantie Obs De Plaats Schoolwerf 1 1657 LD Abbekerk T: 0229-581278 E: info@obsdeplaats.nl Vrijdag 18 december 2015 Zaterdag 19 december Ophalen oud papier. Lopers zijn: Wijnker, Dolleman, Barbé, Kamper Maandag

Nadere informatie

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018 GSR voor en door christenen Naar de brugklas 2017/2018 VMBO HAVO Atheneum Gymnasium Naar de brugklas Nog een paar maanden basisschool, en dan... naar de middelbare school! Heb je er al zin in? Op de middelbare

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 9 mei 2017 AGENDA 8 mei start piramide project Ziek en Gezond 8 mei OV vergadering 11 mei luizencontrole 12 mei Actiedag 12 mei Juf Erna jarig 15 mei MR vergadering 15

Nadere informatie

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn.

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn. NIEUWSBRIEF 2 Oktober 2013-20142014 Geachte Ouders/verzorgers, De eerste 9 weken zitten erop. De leerlingen en leerkrachten hebben hard gewerkt. Met z n allen hebben we goed ons best gedaan op de leervakken,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 15 december 2015

Nieuwsbrief 8 15 december 2015 Nieuwsbrief 8 15 december 2015 GROEPSACTIVITEITEN Kerst op IKC de Toorts De kerstviering van vrijdag 18 december vindt dit jaar plaats op school. De dag wordt op passende wijze geopend met een viering

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

Busselnieuws. Busselnieuws. 18 juni 2015. Het Busselnieuws! Agenda. We hebben nieuws over de toekomst! Jarigen. Musical groep 8. Alvast gefeliciteerd!

Busselnieuws. Busselnieuws. 18 juni 2015. Het Busselnieuws! Agenda. We hebben nieuws over de toekomst! Jarigen. Musical groep 8. Alvast gefeliciteerd! Het! We zijn begonnen aan de eindspurt van het schooljaar! De toetsen zijn achter de rug Volgende week ontvangt u het tweede rapport van uw kind We krijgen een enorm leuke sportdag We gaan de musical zien

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Kalender: 22-01

Nadere informatie

Avontuur op de camping

Avontuur op de camping Programmaboekje Avontuur op de camping Onvergetelijke zomer YES! De zomervakantie komt er weer aan. Zes weken lang hebben we superleuke, uitdagende en afwisselende activiteiten en workshops, speciaal

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Paasviering

In deze Nieuwsflits: Paasviering schooljaar 2014-2015 aflevering 14 In deze Nieuwsflits: Paasviering Goede Vrijdag en Tweede Paasdag Studiemiddag dinsdag 21 april 2015 Koningsspelen Moestuinproject kleuters MR/Kwaliteitsgroep zoekt versterking

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving Glass Christmas Edition Voor wielrennen was het... Alies: Ik heb een schoenen verslaving Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË Inhoudsopgave Pagina: Even voorstellen 4-5 Ik heb een schoenen

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Vanuit de ouderraad.

Vanuit de ouderraad. Juni 2013 Vakantie Wat gaat een jaar toch snel voorbij! Een jaar waarbij weer veel is gebeurd. We hebben met z'n allen hard gewerkt en we mogen trots zijn op onze leerlingen, het personeel en de school.

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Eerlijk gezegd vond ik het eerst doodeng en spannend om naar een andere school te gaan. Ik wou mijn oude klas van de Ekke de Haan gewoon niet kwijt. We hadden het daar zo

Nadere informatie

Lover Express juni. Nieuws van het managementteam

Lover Express juni. Nieuws van het managementteam Lover Express juni 3 juni Afsluiting Harmonie in de Klepel 6 juni Loverdag schoolreis 10 juni 2 e pinksterdag 11 juni Groep 1-2 huttenbouwen bij Lambertus 13 juni Groep 8 IVN 17 juni Groep 3-4 en 5 naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Twa yn Ien

Nieuwsbrief Twa yn Ien Uit de jaarkalender 27 april Koningsdag vrij 4 t/m 8 mei mei vakantie 11 mei luizencontrole 11 mei schoolreisje groep 1,2 en 3 12 mei schoolreisje groep 4, 5 en 6 13 mei marge dag kinderen vrij 14 en 15

Nadere informatie

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 15 april 2015 nr. 30 BOLSTERNIEUWS

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 15 april 2015 nr. 30 BOLSTERNIEUWS Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com Tel 0161-451541 home-page: www.debolstergilze.nl JAARGANG 19 wekelijkse nieuwsbrief 15 april 2015 nr. 30 NIEUWS VAN DE DIRECTIE: BOLSTERNIEUWS

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou!

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou! Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning College de OpMaat Op maat voor jou! 2015-2016 College de OpMaat: Op maat voor jou! Leuke activiteiten Ik kan me niet zo goed concentreren in een grote

Nadere informatie

jaargang 19, nummer 16 8 juni 2018 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis Buiten is rennen oké. Binnen is lopen een goed idee.

jaargang 19, nummer 16 8 juni 2018 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis Buiten is rennen oké. Binnen is lopen een goed idee. Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 19, nummer 16 8 juni 2018 Belangrijke data! 12 juni Schoolreis Groepen 5, 6 en 7 13 juni Zeester vrij 14 juni Schoolreis Kleuters, Groepen

Nadere informatie

Jouw praktische weg naar het hbo. Onderdeel van AOC Oost

Jouw praktische weg naar het hbo. Onderdeel van AOC Oost Jouw praktische weg naar het hbo Onderdeel van AOC Oost 2014 2015 2Informatie Het Groene Lyceum 2014-2015 Lekker praktisch bezig zijn maar wel op een hoog niveau. Is dat ook voor jou de leukste route naar

Nadere informatie

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden!

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden! Brugklasgids 2016 Een zee aan mogelijkheden! 02 03 Hallo bijna-brugklasser! Nog even en dan ga je naar de brugklas! Spannend, maar vooral ook leuk. Je wilt natuurlijk naar een school waar jij je thuis

Nadere informatie

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl nr: 14 3 juli 2015 CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl Voorwoord Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van de Prins Mauritsschool. Terwijl Nederland

Nadere informatie

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September Overzicht activiteiten september 2012 De nieuwsbrief van 7 september 2012 Datum Activiteit Voor wie September Di. 11-09 Aangekondigde BHV oefening Gr 1-8 Di. 11-09 Informatie-ochtend Ouders van potentiële

Nadere informatie

Nieuws uit groep 1/ 2 d.

Nieuws uit groep 1/ 2 d. Nieuws uit groep 1/ 2 d. Dit schooljaar begonnen we met 15 oudste kleuters en 9 jongste kleuters. In september kwamen Jake en Indy erbij. Ons eerste thema van schatkist was Erop uit: het verhaal van Kleine

Nadere informatie

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent!

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent! NIEUWSBRIEF MEI Deze nieuwsbrief bevat de volgende onderwerpen: studiedagen tot einde schooljaar SAP (school atletiektoernooi parkstad) Schoolverlaters gaan naar Teuven! Nieuws vanuit de plusklas Deel

Nadere informatie

VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans. waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE

VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans. waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans 2014 waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE ? We zijn een KLEINE SCHOOL waar iedereen elkaar kent Waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE WEINIG LESUITVAL

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief December 2015 Beste ouder(s) / verzorger(s), We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en erg gezellige kerstmarkt! Het was erg druk en alle mooi gemaakte knutselstukken zijn

Nadere informatie

kraambezoekboek INKIJKEXEMPLAAR

kraambezoekboek INKIJKEXEMPLAAR kraambezoekboek INKIJKEXEMPLAAR Dit is het kraambezoekboek van Dit ben ik... ruimte voor een foto de 1 e (toonbare) foto s van mij ruimte voor een foto Ik ben geboren op datum: tijd: plaats: mijn gewicht:

Nadere informatie

De beste basis voor je toekomst

De beste basis voor je toekomst Visser t Hooft Lyceum Leiderdorp KANSRIJK EN UITDAGEND De beste basis voor je toekomst i 11gymnasium 11atheneum 11havo vhl.nl 11mavo (vmbo-t) Muzenlaan 155 q Op de open avond vond ik de school meteen leuk

Nadere informatie

Brugklasgids Een zee aan mogelijkheden!

Brugklasgids Een zee aan mogelijkheden! Brugklasgids 2019 Een zee aan mogelijkheden! Hallo bijna-brugklasser! 02 Nog even en dan ga je naar de brugklas! Spannend maar vooral leuk. Je wilt natuurlijk naar een school waar jij je thuis voelt, veel

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Streetwise, let op gewijzigde schooltijden. Maandag 11 t/m woensdag 13 mei Kamp groep 5 en 6 Atletiekdag groep 7 en 8, vertrek 8.30 uur met de fiets

Streetwise, let op gewijzigde schooltijden. Maandag 11 t/m woensdag 13 mei Kamp groep 5 en 6 Atletiekdag groep 7 en 8, vertrek 8.30 uur met de fiets Regel van de Week Van elkaar afblijven! Agenda Woensdag 29 april Donderdag 30 april Vrijdag 1 mei Zaterdag 2 mei Maandag 4 t/m vrijdag 8 mei Maandag 4 mei Streetwise, let op gewijzigde schooltijden Afscheid

Nadere informatie

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief 2014-2015. Allemaal heel erg bedankt!! Met dank aan de oud papier ophalers..

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief 2014-2015. Allemaal heel erg bedankt!! Met dank aan de oud papier ophalers.. Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 9, 30-04-2015 Nieuwsbrief 2014-2015 NB 9, 30-04-2015 In dit nummer: Met dank aan de oud papier ophalers.. Met dank aan oud papier

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Kunstwerk op het strand Excursie Kalootstrand De examenresultaten en nog veel meer...

Kunstwerk op het strand Excursie Kalootstrand De examenresultaten en nog veel meer... Kunstwerk op het strand Excursie Kalootstrand De examenresultaten en nog veel meer... GROEIEN Kent u dat verhaaltje van dat kleine jongetje dat een klein stekje had geplant dat maar niet wilde groeien?

Nadere informatie

OR jaarverslag 2012/2013

OR jaarverslag 2012/2013 OR jaarverslag 2012/2013 Beste Ouders/verzorgers, Dit verslag wordt doorgesproken op de aankomende jaarvergadering. Hebt u vragen en/of opmerkingen over dit verslag dan kunt u die melden op de jaarvergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 april 2019

Nieuwsbrief 18 april 2019 AGENDA Vrijdag 19 april t/m 5 mei vakantie Maandag 6 mei start CSPE examen BB+KB tot en met 23/5 Maandag 6 mei t/m 17 mei arbeidsoriënterende stage 3e jaar Maandag 6 mei - Start periode 3 maatwerk Dinsdag

Nadere informatie

Info 13. Datum: 20-05-2016. Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Talentenshow de Waterkant

Info 13. Datum: 20-05-2016. Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Talentenshow de Waterkant Info 13 Datum: 20-05-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Inmiddels hebben we de uitslag van de CITO-eindtoets binnen gekregen. De kinderen hebben het prima gedaan, we scoren (gemiddeld)

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), Beste ouder(s)/verzorger(s), En daar is hij dan...de laatste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Wat is de tijd weer voorbij gevlogen. Een nieuwsbrief waarbij ik nog even stil wil staan bij het afscheid

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave NIEUWSBRIEF juli 2013 Nieuwsbrief voor ouders en verzorgers Geachte ouders, verzorgers In de laatste periode van het schooljaar vinden altijd veel activiteiten plaats: de start van de centrale examens,

Nadere informatie

Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015

Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015 Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015 Van de directie Het nieuwe schooljaar is alweer in volle gang en de nieuwe brugklassers beginnen hun draai op SG De Dijk al aardig te vinden. Hierbij wensen we alle

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Dit is de nieuwsbrief van Praktijk de Regenboog. Via regelmatige nieuwsbrieven willen wij u als ouder, collega of andere geïnteresseerde op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Nadere informatie

Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief 1 mei 2015

Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief 1 mei 2015 Lea Dasbergschool Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 Lea Dasbergschool Pythagorasstraat 9 6836 GA Arnhem 026-3272896 www.leadasbergschool.nl info@leadasbergschool.nl Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Kerstnieuwsbrief schooljaar 2015-2016 17 december 2015

Kerstnieuwsbrief schooljaar 2015-2016 17 december 2015 Kerstnieuwsbrief schooljaar 2015-2016 17 december 2015 Beste ouders, Terwijl de kortste dag snel nadert en een lange kerstvakantie voor de deur staat, gaan onze gedachten terug naar schooljaar 2015. Het

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie