Terugblik. Door: René Krechting (adjunct-directeur)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Terugblik. Door: René Krechting (adjunct-directeur)"

Transcriptie

1

2 Terugblik Door: René Krechting (adjunct-directeur) Het schooljaar zit erop. De lessen zijn afgelopen, de laatste toetsen zijn gemaakt en de rapporten worden binnenkort uitgereikt. Dit jaar hebben 57 leerlingen examen gedaan. 55 van hen zijn geslaagd. Voor die leerlingen is dat natuurlijk geweldig en dat hebben we dan ook uitbundig gevierd op de avond van de diploma-uitreiking. Ook voor ons als school is dit een mooi resultaat. Wij zijn er enorm trots op dat we van zoveel leerlingen met een diploma afscheid kunnen nemen. Ik wil graag een groot compliment geven aan de docenten die de afgelopen jaren zo hard gewerkt hebben en daarmee een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan dit mooie resultaat. Voor de 4e jaars leerlingen is de vakantie al begonnen. En dat hebben ze verdiend ook! Voor alle andere leerlingen begint de vakantie vrijdag 11 juli. Heerlijk even een paar weken niets aan school doen. Geen huiswerk, toetsen, presentaties etc. Lekker 6 weken uitrusten. In de week van 25 augustus beginnen we weer met frisse moed. Er gaan dan ook weer zo n 60 nieuwe brugklassers starten bij ons op school. Alle klassen gaan de eerste week op introductiekamp. Over de start van het nieuwe schooljaar wordt u in de eerste vakantieweek door ons nog per brief geïnformeerd. In dit Kandinsky Nieuws kijken we nog even terug op het afgelopen schooljaar. Het was een enerverend jaar met veel jaarlijks terugkerende activiteiten, zoals de introductiekampen, de verschillende sportdagen, de wintersport, het schoolfeest, de Roparun, de open dag, de examenstunt en de avondvierdaagse. Aan het eind van dit schooljaar nemen we niet alleen afscheid van de 4e jaars leerlingen. Ook een aantal collega s gaat ons verlaten. Elske Ubbink, Mark Huntjens, Katja Schuijffel en Karien Wijngaards hebben een nieuwe uitdaging gevonden op een andere school. Ik wil hen heel erg bedanken voor hun enorme inzet en betrokkenheid op onze school en daarnaast wens ik ze veel succes in hun nieuwe baan. Verder zijn Jikke Wittekamp, Caroline de Swart en Maartje Driessen volgend schooljaar tijdelijk afwezig vanwege zwangerschapsverlof. Alle vervangingen zijn inmiddels geregeld. Ook volgend jaar belooft weer een leuk, gezellig en leerzaam jaar te worden. Wij kijken er al weer naar uit. Maar zoals gezegd: nu eerst vakantie. Namens het team van de school wens ik jullie een fijne vakantie toe. Geniet er van en rust lekker uit.

3 Stuntdag Jaarlijkse traditie is de examenstunt van de leerlingen uit de vierde klas. Op hun laatste lesdag hebben zij het grotendeels voor het zeggen in de school. Zo werd op vrijdag 4 april de orde en rust in school verstoord door harde muziek en luidruchtige vierde klassers. Janco Heijs, als afdelingsleider van de bovenbouw, moest het ontgelden door de hele ochtend in een eendenpak te lopen. In de middag werd gekozen voor een leuke activiteit: paintballen, waarbij de leerlingen het opnamen tegen de docenten. De eerste veldslag werd nog door de docenten gewonnen, in finale zegevierden de leerlingen alsnog. Janco (in het geel) in het nauw gedrongen Maike en Esmee

4 Schoolfeest Vrijdag 14 maart vond het schoolfeest plaats in discotheek de Linde in Groesbeek. Mede doordat leerlingen een introducé mochten meenemen, stroomde de zaal snel vol. Zowel leerlingen uit de onderbouw als uit de bovenbouw en zelfs oud-leerlingen waren vertegenwoordigd. Janneke, Puck en Jamilla Rowenna, Noa, Fleur, Demy en Tessa Rob (links) en Georgeo (rechts) Pheary, Bo en Juliët

5 Examens Het examen start ieder jaar met het CSPE, het examen voor het beroepsgerichte vak sdv. Daarna volgen de schriftelijke/digitale examens voor andere vakken, zoals Nederlands, wiskunde en Engels. Hoe hebben de leerlingen deze examens ervaren en hoe kijken ze terug op hun Kandinsky tijd? We vroegen het enkele leerlingen. Charlotte (4B) 1. Wat vond je het moeilijkste vak van het examen en waarom? Ik vond het CSPE heel erg moeilijk. Want je kunt er weinig van verwachten wat er gaat gebeuren. Ook was het overzicht houden moeilijk omdat je zoveel blaadjes en opdrachten kreeg, waardoor ik dan soms ook in tijd nood kwam. 2. Heb je nog een tip voor de leerlingen die volgend jaar examen gaan doen? Goed voorbereiden en goed plannen. En gewoon rustig blijven en niet te veel stressen. 3. Wat zijn je mooiste herinneringen aan je tijd op Kandinsky Molenhoek? Mission Olympic in Amsterdam met unihockey zal ik niet snel vergeten met Jonice, Dirkje, Maudy, Brechje, Maike en Fleur. En wintersport in de 4e klas was ook erg leuk! 4. Wat ga je volgend jaar doen? Volgend jaar ga ik naar CIOS Arnhem. Nicky(4D) 1. Wat vond je het moeilijkste vak van het examen en waarom? Zelf vond ik biologie het moeilijkst omdat je daarvoor heel veel moest leren en omdat je soms vragen kreeg waarvan je dacht dat heb ik helemaal niet geleerd. 2. Heb je nog een tip voor de leerlingen die volgend jaar examen gaan doen? Goed leren en in de vierde klas goed je best doen.

6 Examens (2) 3. Wat zijn je mooiste herinneringen aan je tijd op Kandinsky Molenhoek? Alle verschillende sporten die we hebben gehad en alle leuke leraren en leraressen. 4. Wat ga je volgend jaar doen? Volgend jaar ga ik naar het Johan Cruijff College. Daar ga ik mijn eigen sport verbeteren (voetbal). Een vast onderdeel van het CSPE (Centraal Schriftelijk en Praktisch Examen) is het rollenspel. De examenkandidaat wordt in een probleemsituatie geleid en dient daarin op een professionele manier tot een oplossing te komen. Dit jaar was in het rollenspel sprake van een luidruchtige campinggast. Deze campinggast zorgde voor veel overlast, maar vond zelf niet dat er sprake was van overlast. Hoe ga je daar als leerling mee om? Zowel verbaal (wat ga je zeggen) als non-verbaal gedrag (welke houding neem je aan) zijn hier van belang. De luidruchtige campinggast. Komt hij jou bekend voor?

7 Meesterproef Elk jaar organiseren leerlingen uit de vierde klas de avondvierdaagse van de gemeente Mook Middelaar. Deze opdracht staat bekend als de meesterproef en is onderdeel van het examenprogramma. De opdracht omvat de gehele organisatie van het evenement: routes uitzetten, reclame maken, inschrijvingen en uiteraard de uitvoering op de dag zelf. Ook dit jaar was wederom een geslaagde editie met meer dan 200 deelnemers. Nick en Rik bij de inschrijfbalie De intocht op vrijdagavond Tariq, Sven en Dylan bij de rustplaats Ook de fanfare was aanwezig bij de intocht

8 Vakantie De welverdiende vakantie is begonnen. Wat zijn de plannen? Kiki (2A) 1. Wat ga je deze vakantie doen? Bij ons thuis wordt verbouwd. Maar ik ga met mijn moeder een weekend of midweek weg, waarschijnlijk naar Parijs of Londen. 2. Wat is de leukste vakantie die je tot nu toe hebt gehad? Dat was toen we met het hele gezin gingen kamperen in Frankrijk. Vrienden van ons hebben daar een hotel en daar hebben we vlakbij op een veld gekampeerd. 3. Als geen geld rol speelt, wat zou je dan willen doen deze zomer? Ik zou naar Ibiza gaan, lijkt me een heel mooi eiland. Of anders naar Suriname, daar komt mijn oma vandaan. Anouk (2A) 1. Wat ga je deze vakantie doen? Ik ga uitrusten op de bank, met wat eten erbij. 2. Wat is de leukste vakantie die je tot nu toe hebt gehad? In Turkije was het heel mooi en op Curaçao heb ik met dolfijnen gezwommen. 3. Als geen geld rol speelt, wat zou je dan willen doen deze zomer? Ik zou naar Turkije gaan, een all-inclusive in Alanya.

9 Vakantie (2) Olga (2A) 1. Wat ga je deze vakantie doen? Afspreken met vrienden. Maar ook gaan we naar New York en vanuit daar met de auto naar Canada. 2. Wat is de leukste vakantie die je tot nu toe hebt gehad? Dat was vier jaar geleden, toen ik voor het eerst naar Canada ben geweest. Ik heb daar familie wonen. 3. Als geen geld rol speelt, wat zou je dan willen doen deze zomer? Met vrienden naar Ibiza gaan. Of op safari in Afrika.

10 Spoorwegovergang Door: René Krechting (adjunct-directeur) Enige weken geleden vertelde onze gebiedsagent mij dat hij regelmatig ziet dat leerlingen van onze school, als zij van de sportvelden terugfietsen naar school, het rode licht en de slagbomen bij de spoorwegovergang negeren. U zult begrijpen dat wij daar erg van geschrokken zijn, omdat dit kan leiden tot levensgevaarlijke situaties. We moeten er niet aan denken dat dit een keer fout afloopt! Ik zou u willen vragen hier thuis goed met uw kind over te praten. Ook hier op school besteden we er aandacht aan. Aan het begin van het nieuwe schooljaar zullen we dat nog eens doen. Studiepunten Door: Ton Broekmans (studiepuntencoördinator) Ook in de afgelopen periode zijn weer veel derde klas leerlingen super actief geweest voor studiepunten. Veel trainingen bij de eigen sportclub werden gegeven en/of werd meegeholpen op de sportdag van de oude basisschool. Op vrijdag 25 april waren zelfs alle leerlingen uit de derde klas actief bij de Koningsspelen op diverse basisscholen in de regio van Nijmegen - Gennep. Het weer was helaas superslecht want na het begin met een waterig zonnetje begon het om half 10 te regenen en dat hield helaas niet meer op! Klas 3A was actief op de Adalbert Basisschool in Mook en die school won de eerste prijs met de Koningsspelen in de provincie Limburg op 25 april. Het filmpje dat van die dag werd gemaakt van de Koningsspelen werd als beste gekozen. Ook 3A heeft daar aan bijgedragen. Het filmpje is te zien op de website van de Adalbertschool in Mook, Het is ook mogelijk om aan studiepuntenactiviteiten in de vakantieperiode mee te doen. Veel leerlingen helpen namelijk mee met de kindervakantieweek of het bouwdorp in hun eigen dorp of wijk. Prima, als je na de vakantie een evaluatieformulier bij me afgeeft krijg je er natuurlijk studiepunten voor. Met de huidige tweedejaars maken we na de vakantie de start met de studiepuntenactiviteiten. Geniet allemaal van je vakantie en tot ziens!

11 Stages Door: Kitty Meijer (stagecoördinator) en Ton Broekmans (studiepuntencoördinator) Ook dit schooljaar zijn de examenklassen op stage geweest. De stagiaires hebben weer op diverse stagebedrijven hun kwaliteiten kunnen laten zien en, ook niet onbelangrijk, die verder kunnen ontwikkelen. Ook heeft een aantal leerlingen nog eens goed kunnen kijken in de praktijk of de door hen gekozen vervolgopleiding goed bij hen past. Anderen wisten nog niet zo precies welke opleiding ze voor volgend jaar gaan kiezen en de stage zette hen toch vaak op het goede spoor van een aansprekende vervolgopleiding. De derde klas stage hebben we voor het tweede jaar op rij in een ander jasje gestoken. Geen individuele stage meer, maar meer in groepjes en/of als klas in zijn geheel oriënterend maar toch ook praktisch bezig zijn. Klas 3C was tijdens hun drie stageweken, aan het begin van het schooljaar, bijvoorbeeld betrokken bij de organisatie van de Kidsrun van Molenhoeks Makkie. Klas 3A verzorgde tijdens hun stage onder andere sportdagen voor basisschool t Talent uit Lent en ze waren actief bij de organisatie van de MiniRopaRun. Tariq, Dylan en Sven zetten de appeltjes klaar voor de kinderen tijdens de MiniRopaRun Pheary in het pak van mascotte Momakker, tijdens de training van Molenhoeks Makkie Klas 3B was betrokken bij de begeleiding van de Quick Games, sportdagen voor de basisscholen, in Nijmegen. Klas 3D zette zelf een draaiboek in elkaar en verzorgde een complete speurtocht met alles erop en eraan voor kinderen van de Diabetes Vereniging Nijmegen en ze waren actief op een sportdag van basisschool t Vossenhol in Groesbeek.

12 Stages (2) Ieder jaar vinden we gelukkig toch weer voldoende stage bedrijven die onze leerlingen willen begeleiden op een mooie stageplek. Vaak al meerdere jaren komen er Kandinsky stagiaires bij dezelfde bedrijven en instellingen, omdat wij weten dat het fijne en goede stage bedrijven zijn en omdat de stagebedrijven weten dat onze leerlingen bij hen passen en zich er thuis kunnen voelen. Wij willen dan ook graag langs deze weg nog eens al die bedrijven en instellingen in het zonnetje zetten die aan onze leerlingen een fijne en goede oriënterende en of verdiepende stage bieden. De Quick Games: in het groen klas 3B en de collega s van ROC Sport en Bewegen De dag van tevoren te horen gekregen dat je je VMBO diploma hebt gehaald en dan toch de volgende dag (samen met klas 3D) op de sportdag van BS t Vossenhol, dan ben je een echte topper!

13 Afscheid Aan het eind van dit schooljaar nemen we helaas afscheid van vier docenten. Elske Ubbink, Mark Huntjens, Katja Schuijffel en Karien Wijngaards gaan ons verlaten. Drie van hen werken al geruime tijd bij ons en voor hen is het afscheid dus erg speciaal. Hoe kijken zij terug op hun jaren op het Kandinsky College Molenhoek en wat gaan zij volgend schooljaar doen? Mark Huntjens 1. Hoe lang heb je hier gewerkt en welke vakken heb je gegeven? Ik heb hier vijf jaar gewerkt en de vakken wiskunde en rekenen gegeven. 2. Wat zijn je mooiste herinneringen aan de jaren die je hier gewerkt hebt? Vier jaar geleden had ik met mijn mentorklas een erg leuk uitje naar de Efteling, als afsluiting van het schooljaar. Die leerlingen zijn dit jaar trouwens allemaal geslaagd voor hun eindexamen. Ook vond ik het afsluitende uitje van dit jaar erg gezellig: met een aantal leerlingen uit mijn mentorklas zijn we gaan eten in Cuijk. Verder waren de personeelsfeestjes ook altijd erg leuk: vooral het Solex rijden en onlangs het koken steken er bovenuit. Tot slot heb ik goede herinneringen aan de periode toen ik net terug was van ziekteverlof, ik kreeg veel fijne reacties van leerlingen en collega s. 3. Waar ga je volgend jaar werken en wat ga je daar doen? Ik ga werken op Metameer in Stevensbeek. Daar ga ik wiskunde geven in de onderbouw (klas 1 t/m 3) van vmbo-t, havo en vwo. 4. Heb je nog een boodschap of groet naar al je oud-leerlingen en collega s? Ik wens iedereen veel succes de komende jaren en begin de dag met een dansje (zoals het liedje bij Giel Beelen). Ik kom volgend jaar nog wel een keer op bezoek met de nieuwe baby. Didy en Thomas bedanken Mark tijdens de laatste les

14 Afscheid (2) Karien Wijngaards 1. Hoe lang heb je hier gewerkt en welke vakken heb je gegeven? Ik heb 8 jaar in Molenhoek gewerkt en altijd Engels gegeven. Daarnaast heb ik ook nog een klein tijdje WPO gegeven en ben ik altijd mentor in de bovenbouw geweest. 2. Wat zijn je mooiste herinneringen aan de jaren die je hier gewerkt hebt? Dat zijn er eigenlijk een heleboel! Ik heb elk jaar leuke leerlingen gehad, waar ik altijd weer iets anders mee meemaakte. Zo was er één die zich altijd in kasten verstopte, en een ander die altijd netjes de deur voor mij open hield als ik mijn handen vol had. Er waren leerlingen die me verrasten met iets lekkers, of die weddenschappen met me aangingen over cijfers. Afgelopen jaar was er een klas die een high tea tijdens mijn les wilde organiseren en dat was hartstikke lekker en leuk, vooral omdat er daarna weer keihard gewerkt werd. Andere hoogtepunten (die wat minder met eten te maken hebben) waren de kampen. Elk jaar naar Londen of de Ardennen: wat een feest! En zien hoe je mentorklas de meesterproef draait is ook elke keer weer een hoogtepunt. Na de vrijdag met 4D afgelopen jaar voelde ik me haast euforisch. Wat was ik trots op alle 13! Nu ik het toch over die 13 heb: de mooiste herinneringen van mijn tijd hier staan samengevat op een kaart. Het zijn de complimentjes die de leerlingen uit klas 4D voor mij opschreven tijdens de laatste mentorles. Ik denk dat ik ze inlijst, zodat ik er naar kan kijken op een slechte dag! Karien neemt afscheid van de leerlingen tijdens haar laatste les

15 Afscheid (3) 3. Waar ga je volgend jaar werken en wat ga je daar doen? Ik ga naar het Kandinsky College op de Malderburchtstraat om het vmbo-t team te versterken. Ik blijf natuurlijk Engels geven en hoop weer veel nieuwe dingen te leren, zoals je dat eigenlijk altijd doet als je van baan wisselt. 4. Heb je nog een boodschap of groet naar al je oud-leerlingen en collega s? Bedankt voor de samenwerking! Katja Schuijffel 1. Hoe lang heb je hier gewerkt en welke vakken heb je gegeven? Ik heb hier vijf jaar gewerkt en de vakken Nederlands en WPO gegeven. 2. Wat zijn je mooiste herinneringen aan de jaren die je hier gewerkt hebt? Met de collega s hebben we een hoop leuke momenten meegemaakt, zoals de kerstactiviteiten en de personeelsuitjes. Eén van de leukste activiteiten was het Solex rijden. In de begintijd van WPO hadden de leerlingen als opdracht om zelf uitstapjes te organiseren voor elkaar. Zo zijn we naar Scheveningen geweest en Madurodam. Het leuke ervan was dat de docenten als deelnemers meegingen en de leerlingen de volledige leiding hadden. En verder waren de kampen naar de Ardennen en Londen erg leuk. 3. Waar ga je volgend jaar werken en wat ga je daar doen? Volgend jaar ga ik op het ROC in Nijmegen werken. Daar ga ik Nederlands geven op de afdelingen Horeca, Brood en Banket en Facilitaire Dienstverlening. Dus wie weet kom ik volgend jaar nog oud-leerlingen tegen. 4. Heb je nog een boodschap of groet naar al je oud-leerlingen en collega s? Blijf je realiseren op wat voor een bijzondere school je zit of werkt. Ik heb hier altijd met veel plezier gewerkt en nu ik weg ga besef ik dat ik zeker dingen ga missen.

16 Ondernemen Door: Maartje Driessen (docent economie) De leerlingen van klas 3 zijn afgelopen periode bij SDV-Economie druk bezig geweest met het thema ondernemen. In de laatste weken voor de vakantie hebben ze hun eigen onderneming opgezet. De leerlingen hebben gebrainstormd, een marketingplan opgesteld, een logo bedacht, de financiën op een rijtje gezet, promotie gemaakt en hun product of dienst verkocht. Er is zo een autowasservice ontstaan, een handeltje in schoolartikelen, een koffiebar voor docenten en ga zo maar door. De winst van de ondernemingen komt ten goede van stichting Tante Lenie. Tante Lenie organiseert verwenvakanties voor gezinnen met een chronisch ziek kind. Niet alleen op onze school is ondernemen belangrijk. Ook bij de sportopleidingen van het ROC Nijmegen en de Hogeschool Arnhem Nijmegen zijn studenten druk in de weer met ondernemen. De leerlingen van het Kandinsky College Molenhoek zijn samen met de studenten van het ROC en de HAN aan de slag gegaan om het sporten in de omgeving een nieuwe impuls te geven. In een drietal bijeenkomsten heeft elke projectgroep een wijk gekozen, de buurt onderzocht, de doelgroep bevraagd en nieuwe sportinitiatieven bedacht. Een bijkomend voordeel is dat onze leerlingen ook meteen een kijkje in de keuken van het ROC hebben kunnen nemen. Hieronder een impressie van de werkmiddagen.

17 Kandinsky Open Op 26 juni vond het jaarlijkse tennistoernooi Kandinsky Open plaats, voorheen bekend onder de naam Jos Derksen Trophy. Met een recordaantal van 15 teams werd het een gezellige en sportieve middag, met uiteindelijk een droomfinale. De titelverdedigers Moos en Flynn vonden vrij gemakkelijk hun weg naar de finale. Daar stuitten zij echter op flinke weerstand van een nieuw team: Famke en Tessa. De partij ging gelijk op. Nadat de speeltijd verstreken was, was de stand exact gelijk: 4-4 en deuce. Dus moest een alles beslissende sudden death gespeeld worden. Een bekeken bal van Famke zorgde er uiteindelijk voor dat de dames als winnaar uit de strijd kwamen. Naast een prijs voor de winnaars werd ook het meest sportieve duo onderscheiden. Quinty en Lewis werden door de jury geroemd om hun sportiviteit en teamgeest. De nieuwe kampioenen: Tessa en Famke Lewis en Quinty ontvingen de fair play prijs Marleen Gijs Lieke en Lars Richard en Erik

18 Diplomering Op vrijdag 27 juni vond de diplomering plaats in Maldensteijn te Malden. Vooraf stond al vast dat dit een groot feest zou worden omdat maar liefst 96% van de eindexamenkandidaten het diploma behaalde. In de uitnodiging voor deze avond werd nog niets verklapt over het programma van de avond, wel werd vermeld dat galakleding de dresscode was en dat het een traditie is om te arriveren bij Maldensteijn in een opvallend voertuig. En daar werd massaal gehoor aan gegeven. Als heren en dames verkleed kwamen de leerlingen aan die avond, in Amerikaanse auto s, een roze limousine, diverse cabriolets, op de step (!) en zelfs per ambulance, compleet met sirenes. Even later kwamen de leerlingen onder luid applaus en harde muziek de zaal in, waar hun ouders, vrienden, familie en docenten al klaar zaten. Eenmaal plaatsgenomen, werd de leerlingen een hilarisch toneelstukje voorgeschoteld door een aantal docenten. Een dag op Kandinsky bevatte veel herkenbare situaties en gedragingen van de leerlingen. Vervolgens werd een filmpje vertoond met foto s en filmpje van vier jaar Kandinsky. Na de korte toespraken van de directeur, de ouderraad en de praktijkbegeleiders, werden de leerlingen in groepjes naar voren geroepen om het diploma in ontvangst te nemen. Na afloop werd in de bar van Maldensteijn nog nagepraat, gedronken en een dansje gewaagd. Simon, Lars, Bas, Tim, Stan, Nick en Siebe maakten hun entree per step

19 Diplomering (2) Nicky, Fleur, Manon, Lotte, Daphne, Annick en Alisa Sharon Stan, Julian, Tom, Alex, Mathijs en Daan Een dag op Kandinsky Meer foto s zien? Kijk op

20 Triatlon Op maandag 30 juni stond voor klas 1 en 2 de triatlon op de Grote Siep op het programma. Fietsen, lopen en zwemmen, met als doel zoveel mogelijk meters af te leggen. Enkele leerlingen uit klas 1, waaronder Isabel als prijswinnaar Jur Leerlingen uit klas 2 Joost als meest sportieve mentor

21 Oudergeleding MR Met ingang van het nieuwe schooljaar is er een vacature in de medezeggenschapsraad (MR) ter vertegenwoordiging van de ouders van het Kandinsky College Molenhoek. Wanneer u geïnteresseerd bent om mee te denken, te praten én te beslissen over het beleid van de school, nodigen wij u van harte uit om u kandidaat te stellen voor de vacature. Wanneer er meer dan één kandidaat voor de vacature is, volgen er verkiezingen. De medezeggenschapsraad heeft advies- of instemmingsrecht over verschillende onderdelen van het beleid van de school, zoals financiën, leerlingenzorg, veiligheid en het schoolreglement. De MR bestaat uit twee personeelsleden van het Kandinsky College locatie Molenhoek, twee personeelsleden van het Kandinsky College locatie Hatertseweg en van beide genoemde locaties een ouder. Als oudergeleding neemt u ongeveer vijf maal per schooljaar deel aan een vergadering met de MR en de directie. U wordt een onkostenvergoeding (waaronder reiskosten) en een vacatievergoeding (vergoeding voor tijd) ter beschikking gesteld. Wanneer u zich kandidaat wilt stellen of als u vragen heeft kunt u contact opnemen met: Rob van Rooijen Docent lichamelijke opvoeding en informatiekunde Richard Hulsing Applicatiebeheer en docent informatiekunde

22 Projectweek Het schooljaar werd afgesloten met een projectweek. Vier dagen vol met workshops, excursies, een sportdag en een echte Ik hou van Holland quiz. WK voetbal panna Gamemania Yoga Xbox kinect Dansen Sjaal haken

100% geslaagd! Door: René Krechting (adjunct-directeur)

100% geslaagd! Door: René Krechting (adjunct-directeur) 100% geslaagd! Door: René Krechting (adjunct-directeur) Het schooljaar zit erop. De lessen zijn afgelopen, het examen voor de 4e jaars is achter de rug en de laatste toetsen voor de andere leerlingen zijn

Nadere informatie

Vakantie! Agenda. Hopen op lekker weer!

Vakantie! Agenda. Hopen op lekker weer! Vakantie! Voordat we echt de vakantie in gaan, blikken we in dit Kandinsky Nieuws terug op de laatste maanden van dit schooljaar. Het waren enerverende maanden. Voor ongeveer 60 leerlingen waren het de

Nadere informatie

Voorwoord. Agenda. Door: René Krechting (adjunct-directeur)

Voorwoord. Agenda. Door: René Krechting (adjunct-directeur) Voorwoord Door: René Krechting (adjunct-directeur) Het schooljaar zit erop. De lessen zijn afgelopen, de laatste toetsen zijn gemaakt en de rapporten worden binnenkort uitgereikt. Bijna 60 leerlingen verlaten

Nadere informatie

PBS Agenda Kandinsky Nieuws Mei 2015

PBS Agenda Kandinsky Nieuws Mei 2015 PBS In periode 5 zijn we gestart met een beloningssysteem vanuit PBS. Het uitgangspunt daarbij is de waarde respect, waarbij de volgende gedragsverwachtingen horen: Wij luisteren en overleggen met elkaar

Nadere informatie

PBS. Door: René Krechting (adjunct-directeur)

PBS. Door: René Krechting (adjunct-directeur) PBS Door: René Krechting (adjunct-directeur) Het schooljaar 2012-2013 is begonnen en de eerste periode zit er inmiddels alweer bijna op. Elke klas is direct in het begin van het schooljaar op introductiekamp

Nadere informatie

Tip voor in de vakantie: ga eens spontaan bij iemand op bezoek

Tip voor in de vakantie: ga eens spontaan bij iemand op bezoek 2015.. is bijna ten einde. In dit Kandinsky Nieuws blikken we terug op de laatste maanden van het jaar. In deze maanden zijn de leerlingen van alle klassen erg actief geweest naast de reguliere lessen.

Nadere informatie

Agenda. Bedankt!!!! 25 augustus - eerste schooldag na de vakantie. 26 augustus - schoolfotograaf.

Agenda. Bedankt!!!! 25 augustus - eerste schooldag na de vakantie. 26 augustus - schoolfotograaf. Agenda 25 augustus - eerste schooldag na de vakantie. 26 augustus - schoolfotograaf. Bedankt!!!! Voor het poetsen, opruimen, tuintje bijhouden, het maken van de nieuwsbrief, ramen zemen, hulp bij Sinterklaas,

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD 1 Nieuwsbrief Mei 2015 Mei 2015 In dit nummer: Nieuws Vanuit MR. Verkeers- examen groepen 7. Kunstpodium. Oudercommissie. Dammen. Overblijven. 1 2 3 4 Koningsspelen. 5 Uit de kunst. 6 NIEUWS VANUIT DE

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 juli 2015

Nieuwsbrief 3 juli 2015 Beste kinderen, ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 3 juli 2015 Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met belangrijke informatie over de Blokpoelschool. De nieuwsbrief wordt ook op de website www.blokpoelschool.nl

Nadere informatie

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was.

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. Benjamin Plant student Aardrijkskunde Ik weet wat ik wil Het leukste moment van mijn stage is wanneer leerlingen mij uit zichzelf aanspreken

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS t Kompas Vrijdag 3 juli 2015 nummer 23

Nieuwsbrief CBS t Kompas Vrijdag 3 juli 2015 nummer 23 Welkom Na de zomervakantie zien we een nieuw gezicht in groep 2, we heten Sietze Sietzema van harte welkom bij ons op school. We wensen je heel veel plezier in groep 2. Daarnaast heten we juf Margo Rottier

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

INFORMATIE VMBO BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL

INFORMATIE VMBO BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL INFORMATIE VMBO 2014 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Eigenlijk houd ik niet zo van leren, maar meer van doen. Daarom doe ik ook kader. Dan heb je wat minder leerstof en wat meer praktijk.

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 25 april nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand Antwoordenmodel Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1 Oefening 1 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009 255 euro per maand 272 euro per maand 182.000 studenten 200.000 studenten 5.800 Nederlandse

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave NIEUWSBRIEF juli 2013 Nieuwsbrief voor ouders en verzorgers Geachte ouders, verzorgers In de laatste periode van het schooljaar vinden altijd veel activiteiten plaats: de start van de centrale examens,

Nadere informatie

INFORMATIE V M B 2015 B

INFORMATIE V M B 2015 B INFORMATIE VMBO 2015 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Ik ben geen type om met mijn neus in de boeken te zitten. Daarom doe ik basis. We hebben bij Bornego Beugel gelukkig veel praktijklessen.

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015.

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. OUDERINFORMATIEBRIEF VSO Jaargang 9 Maand: juni 2015 29-05-2015 Beste ouders en verzorgers, Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. Met vriendelijke groet,

Nadere informatie

Brugklasbrochure voor leerlingen

Brugklasbrochure voor leerlingen Brugklasbrochure voor leerlingen 2015 2016 Beste leerling van groep 8, Beste leerling van groep 8, Binnenkort moet je beslissen naar welke middelbare school je wilt. De keuze die je gaat maken is belangrijk

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Kunstwerk op het strand Excursie Kalootstrand De examenresultaten en nog veel meer...

Kunstwerk op het strand Excursie Kalootstrand De examenresultaten en nog veel meer... Kunstwerk op het strand Excursie Kalootstrand De examenresultaten en nog veel meer... GROEIEN Kent u dat verhaaltje van dat kleine jongetje dat een klein stekje had geplant dat maar niet wilde groeien?

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Leerlingfolder Groen moet je doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Eindhoven 10x vraag en antwoord: dat is makkelijk kiezen! 1 2 Een dag op school Hoe ziet mijn schooldag eruit? De

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Kalender: 22-01

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

VANUIT HET KAMERTJE: Journaal april OBS De Tweemaster tel.: Petersburg 52, 1393 PT Nigtevecht

VANUIT HET KAMERTJE: Journaal april OBS De Tweemaster tel.: Petersburg 52, 1393 PT Nigtevecht Activiteiten deze maand: 03 Creacircuit 04 Boekpromotie: Esther 06 Praktisch Verkeersexamen groep 7/8 06 Optreden Leerorkest groep 5/6 07 Bibliotheekbezoek groep 5/6 10 Paastafette 12 Bezoek gemeentehuis

Nadere informatie

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent!

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Nog even en je gaat naar de brugklas. Hartstikke leuk, maar misschien ook een beetje spannend. Om alvast kennis te maken met onze school, hebben we niet

Nadere informatie

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website Welkomstwoord Gerwald: Ik heb het gevoel dat ik serieus word genomen. Docenten helpen

Nadere informatie

Busselnieuws. Busselnieuws. 18 juni 2015. Het Busselnieuws! Agenda. We hebben nieuws over de toekomst! Jarigen. Musical groep 8. Alvast gefeliciteerd!

Busselnieuws. Busselnieuws. 18 juni 2015. Het Busselnieuws! Agenda. We hebben nieuws over de toekomst! Jarigen. Musical groep 8. Alvast gefeliciteerd! Het! We zijn begonnen aan de eindspurt van het schooljaar! De toetsen zijn achter de rug Volgende week ontvangt u het tweede rapport van uw kind We krijgen een enorm leuke sportdag We gaan de musical zien

Nadere informatie

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse nieuwsbrief 30 schooljaar 2014-2015 12 juni 2015 1. Projectweek Woensdag 17 juni start de projectweek. Dit jaar is het thema geschiedenis. Een heel breed thema waar we veel mee kunnen. Elke bouw heeft

Nadere informatie

Welkom in de derde klas!

Welkom in de derde klas! Welkom in de derde klas! De meeste van jullie zijn twee jaar leerling van onze school geweest. Jullie weten wel hoe het hier werkt. Wat er van je verwacht wordt. Wat wel en niet geaccepteerd wordt. Dat

Nadere informatie

Groepsnieuws deel 3 klas H van juf Els en juf Mirjam. Mei 2015.

Groepsnieuws deel 3 klas H van juf Els en juf Mirjam. Mei 2015. Groepsnieuws deel 3 klas H van juf Els en juf Mirjam. Mei 2015. Beste ouders, lieve kinderen, Dit is al weer het derde en laatste groepsnieuws van dit schooljaar. Natuurlijk begin ik het groepsnieuws met

Nadere informatie

Weekbericht van 4 juli 2016

Weekbericht van 4 juli 2016 Weekbericht van 4 juli 2016 Het is bijna vakantie!!! vrijdag 15 juli zijn de kinderen vrij!!! Donderdag 14 juli zwaaien we om 15.15 uur alle kinderen uit! zwem4daagse. Deze week doen we weer mee aan de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave:

Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave: Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave: 1) Inleiding 2) Structuur OV 2.1) Samenstelling OV 3) Activiteiten 3.1) Schoolfotograaf 3.2) Sinterklaas 3.3) Kerst 3.4) Projectweek rekenen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 15 december 2015

Nieuwsbrief 8 15 december 2015 Nieuwsbrief 8 15 december 2015 GROEPSACTIVITEITEN Kerst op IKC de Toorts De kerstviering van vrijdag 18 december vindt dit jaar plaats op school. De dag wordt op passende wijze geopend met een viering

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2014

Nieuwsbrief juli 2014 Nieuwsbrief juli 2014 Groepsindeling schooljaar 2014-2015 Volgend schooljaar starten we met de volgende groepen: Groep 1/2 : Renee Engelsman ( op woensdag om de week Pien Zaanen) Groep 3/4 : Esther de

Nadere informatie

In het schema hieronder staat de groepsindeling en groepsbezetting voor Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. Marga Marga Pia Pia Pia

In het schema hieronder staat de groepsindeling en groepsbezetting voor Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. Marga Marga Pia Pia Pia MAANDINFO juli 2017 Beste ouders/ verzorgers, Groepsbezetting Na overleg met directie, IB, de leerkrachten, de MR en het bestuur hebben we besloten dat we de combinatiegroepen komend schooljaar anders

Nadere informatie

GROEP 8A Madelon Boers

GROEP 8A Madelon Boers GROEP 8A 2015 2016 Madelon Boers Aan schoolverlater zijn zit een leuke en een stomme kant. De stomme kant is dat ik het heel jammer vind om de school en mijn klas te verlaten. Maar ik heb heel veel plezier

Nadere informatie

OR jaarverslag 2012/2013

OR jaarverslag 2012/2013 OR jaarverslag 2012/2013 Beste Ouders/verzorgers, Dit verslag wordt doorgesproken op de aankomende jaarvergadering. Hebt u vragen en/of opmerkingen over dit verslag dan kunt u die melden op de jaarvergadering

Nadere informatie

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 Irenesirene maandag 6 juni 2016 nr. 15 Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 -groep 1-2 a Saskia van Wijnen -groep 1-2 b Carla Markensteijn -groep 1-2 c Marieke de Jong (ma,di) en Marjolein Minderhoud (wo,do,vrij)

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

De Spieker. Schooljaar 2014-2015. Uitgave 9 Datum: 08-01-2015. Beste ouders,

De Spieker. Schooljaar 2014-2015. Uitgave 9 Datum: 08-01-2015. Beste ouders, De Spieker Schooljaar 2014-2015 Uitgave 9 Datum: 08-01-2015 Beste ouders, Van het prachtige bedrag dat ik van jullie heb gekregen bij mijn afscheid van De Zuidwester heb ik deze COWBOYSBAG portemonnee

Nadere informatie

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen.

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen. De zes kinderen. Het eerste knd houdt van sport. Daarom is hij niet kort. Het tweede kind houdt van muziek. Daarom wordt hij nooit ziek. Het derde kind houdt van slapen. En ligt altijd te gapen. Het vierde

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl Van Heeckerenlaan 2 Piet Heinstraat 1 Coevorden Hardenberg Tel 0524 593800 Your next step! Tel 0523 262170 www.denieuweveste.nl Your next step! informatie 2014/2015 ontwikkel(t) je talent De Nieuwe Veste

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

Open dag Agenda Kandinsky Nieuws februari 2014

Open dag Agenda Kandinsky Nieuws februari 2014 Open dag Dit Kandinsky Nieuws staat in het teken van de open dag. Op 12 februari 2014 van 15.00 uur tot 19.00 uur zal onze school weer open staan voor alle geïnteresseerden. Eigenlijk is dit niet alleen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

Oudervereniging Wilakkers

Oudervereniging Wilakkers Beste Ouders, Het jaar zit er al weer op, dankzij uw inzet is het weer een leuk, sportief en creatief jaar geworden voor de kinderen. Ik wil alle ouders die zich ingezet hebben bij de activiteiten hartelijk

Nadere informatie

Info 13. Datum: 20-05-2016. Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Talentenshow de Waterkant

Info 13. Datum: 20-05-2016. Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Talentenshow de Waterkant Info 13 Datum: 20-05-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Inmiddels hebben we de uitslag van de CITO-eindtoets binnen gekregen. De kinderen hebben het prima gedaan, we scoren (gemiddeld)

Nadere informatie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie september 0 versie 0 In rood activteiten in het Michaël college-markenhage examentraject die op Markenhage plaatsvinden (leerlingen klas en ). AUGUSTUS 0 7 8 0 7 8 0.00 uur-. uur SLV.. uur Ontvangst nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nn Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nog maar enkele weken De meivakantie ligt net achter ons maar met een schuin oog kijken we alweer naar de komende periode. Nog maar 9 weken en dan begint de zomervakantie!

Nadere informatie

Vanuit de ouderraad.

Vanuit de ouderraad. Juni 2013 Vakantie Wat gaat een jaar toch snel voorbij! Een jaar waarbij weer veel is gebeurd. We hebben met z'n allen hard gewerkt en we mogen trots zijn op onze leerlingen, het personeel en de school.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie W E E K B R I E F 24 19 februari 2016 Datum Omschrijving A G E N D A 16, 18 en 23 februari Definitieve adviesgesprekken VO voor groep 8 Woensdag 24 februari 8.30 9.30 uur Project DANS Inloopochtend als

Nadere informatie

17 Belangrijke data school

17 Belangrijke data school 12 mei 2014 nr. 17 Belangrijke data school Mei juni 2014 Ma. 12 mei Memo mee Wo. 14 mei Sportdag Prins Mauritsschool Do. 15 mei MR vergadering 20.00 uur Di. 20 mei Viering groep 1-2 Woe. 21 mei Studiedag

Nadere informatie

16-9 t/m 18-9-2015 Middenbouw Kamp 28-9 t/m 30-9-2015 Bovenbouw Kamp. Dinsdag 6-10-2015 Ouderavond informatie groep 8: 20.00-21.

16-9 t/m 18-9-2015 Middenbouw Kamp 28-9 t/m 30-9-2015 Bovenbouw Kamp. Dinsdag 6-10-2015 Ouderavond informatie groep 8: 20.00-21. Met deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gebracht van alle wetenswaardigheden binnen onze school. 09-09-2015 Agenda Donderdag 10-9-2015 Kennismakingsdag onderbouw tot 11-9-2015 Kind/ouder gesprekken Maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sportklas Boermarkeweg

Nieuwsbrief Sportklas Boermarkeweg Nieuwsbrief Sportklas Boermarkeweg Schooljaar 2015-2016 nummer 4, april 2016 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Hierbij de laatste editie van de nieuwsbrief die ik zal maken, want mijn vervanging zit er

Nadere informatie

Van de directeur. Walibi. Jaargang 2, nummer 9 Mei 2014

Van de directeur. Walibi. Jaargang 2, nummer 9 Mei 2014 Jaargang 2, nummer 9 Mei 2014 Van de directeur Beste ouder, verzorger, lezer, Voor u ligt de maandbrief van mei 2014. Deze maand was een drukke maand voor de leerlingen en docenten. Om een idee van alle

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

Laatste nieuwsbrief 2013/2014. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep 11-07-2014

Laatste nieuwsbrief 2013/2014. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep 11-07-2014 1 NIEUWSBRIEF 22 11-07-2014 Laatste nieuwsbrief 2013/2014 Alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Nog één week te gaan en dan gaan we genieten van de zomervakantie. Maar de week is goed gevuld.

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

De derde editie van de nieuwsbrief

De derde editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 3 Jaargang 2 13-10 - 2011 www.olivijn.almere-speciaal.nl De derde editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode Nieuws vanuit de directie Nieuws vanuit de ouderraad Nieuws

Nadere informatie

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief 2014-2015. Allemaal heel erg bedankt!! Met dank aan de oud papier ophalers..

KBS De Schothorst. Nieuwsbrief 2014-2015. Allemaal heel erg bedankt!! Met dank aan de oud papier ophalers.. Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 9, 30-04-2015 Nieuwsbrief 2014-2015 NB 9, 30-04-2015 In dit nummer: Met dank aan de oud papier ophalers.. Met dank aan oud papier

Nadere informatie

Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015

Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015 Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015 Van de directie Het nieuwe schooljaar is alweer in volle gang en de nieuwe brugklassers beginnen hun draai op SG De Dijk al aardig te vinden. Hierbij wensen we alle

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nummer 8 - mei 2011 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte Vrijdag 29 april hebben we in de pauze afscheid genomen van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Examentrainingen 2013. Alle informatie op een rij. Bijles Maas en Waal

Examentrainingen 2013. Alle informatie op een rij. Bijles Maas en Waal Examentrainingen 2013 Alle informatie op een rij Bijles Maas en Waal Inhoudsopgave Wat is een examentraining?... 3 Informatieavond voor examenkandidaten... 4 Studiebegeleiding voor examenkandidaten...

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Presentatie Sport Dienstverlening & Veiligheid. 26 November 2014

Presentatie Sport Dienstverlening & Veiligheid. 26 November 2014 Presentatie Sport Dienstverlening & Veiligheid 26 November 2014 Programma Voorstellen Historie SDV: Toekomst Uitstroom Rode draad Stage Kosten Vragen? Historie SDV Schooljaar 1998 1999 de voetbaltalentenschool

Nadere informatie

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 15 april 2015 nr. 30 BOLSTERNIEUWS

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 15 april 2015 nr. 30 BOLSTERNIEUWS Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com Tel 0161-451541 home-page: www.debolstergilze.nl JAARGANG 19 wekelijkse nieuwsbrief 15 april 2015 nr. 30 NIEUWS VAN DE DIRECTIE: BOLSTERNIEUWS

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Eerlijk gezegd vond ik het eerst doodeng en spannend om naar een andere school te gaan. Ik wou mijn oude klas van de Ekke de Haan gewoon niet kwijt. We hadden het daar zo

Nadere informatie

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden!

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden! Brugklasgids 2016 Een zee aan mogelijkheden! 02 03 Hallo bijna-brugklasser! Nog even en dan ga je naar de brugklas! Spannend, maar vooral ook leuk. Je wilt natuurlijk naar een school waar jij je thuis

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans. waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE

VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans. waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans 2014 waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE ? We zijn een KLEINE SCHOOL waar iedereen elkaar kent Waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE WEINIG LESUITVAL

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2014-2015, nr.8 maart 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van maart 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Casparus got talent Afvalproject

Nadere informatie

MEI 2016 NIEUWSBRIEF. Succesvolle actie Help meester Paul naar de top.

MEI 2016 NIEUWSBRIEF. Succesvolle actie Help meester Paul naar de top. NIEUWSBRIEF MEI 2016 Beste ouder(s) Na twee weken meivakantie (de eerste zullen we qua weer snel vergeten) zijn we afgelopen maandag weer fris en fruitig aan de start verschenen. We maken ons op voor het

Nadere informatie

Op school zijn we met de laatste weken bezig. We zitten volop in de toetsen en dit vraagt ook weer het nodige van de kinderen.

Op school zijn we met de laatste weken bezig. We zitten volop in de toetsen en dit vraagt ook weer het nodige van de kinderen. Juli 2016 Algemeen: In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo Nieuwsbrief teken en Lyme Folder Teken en Lyme Mededelingen directie. Beste ouders/verzorgers, Op school zijn we met de laatste weken bezig. We

Nadere informatie

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis.

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis. Het Ludger College Jouw talent is er thuis. Algemene informatie over het Ludger College Het Ludger College is een school voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) in Doetinchem. Er is ook een programma

Nadere informatie

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College Talent voor de Toekomst! Informatie Saenredam College 201 4 5 /201 Inhoudsopgave Dit hebben we speciaal voor jou geschreven 2 Openbare school Open avond VMBO bij het Saenredam College 3 Onderbouw Nieuwe

Nadere informatie

Het Vakcollege Maarsbergen gaat van zwak naar bovengemiddeld goed

Het Vakcollege Maarsbergen gaat van zwak naar bovengemiddeld goed 1-7-2016 Het Vakcollege Maarsbergen gaat van zwak naar bovengemiddeld goed Het Vakcollege Maarsbergen (voorheen Scholengemeenschap Maarsbergen) is de afgelopen jaren een aantal keren bezocht door de inspectie

Nadere informatie

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Aarle-Rixtel, 29 augustus 2013 Op de Driehoek worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Bij een groot aantal van deze activiteiten is de hulp van ouders meer

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Paasviering

In deze Nieuwsflits: Paasviering schooljaar 2014-2015 aflevering 14 In deze Nieuwsflits: Paasviering Goede Vrijdag en Tweede Paasdag Studiemiddag dinsdag 21 april 2015 Koningsspelen Moestuinproject kleuters MR/Kwaliteitsgroep zoekt versterking

Nadere informatie

Welkom. Agenda. Kijk voor meer data en nieuws op onze website: www.kandinskymolenhoek.nl

Welkom. Agenda. Kijk voor meer data en nieuws op onze website: www.kandinskymolenhoek.nl Welkom Op 20 februari 2013 van 15.00 uur tot 17.00 uur en van 19.00 uur tot 21.00 uur zal onze school weer open staan voor iedereen tijdens de jaarlijkse Open Dag. Eigenlijk is dit niet alleen een dag

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Conciërge Frans Schilderman. Voorleeswedstrijd. CJG Doesburg

Conciërge Frans Schilderman. Voorleeswedstrijd. CJG Doesburg Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Inhoud: Schooljaar 2013 2014 21 oktober 2013 Pagina 1 Start zwangerschapsverlof

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 21 12 e jaargang Vrijdag 17 juli 2015 De Fairytale

Nadere informatie

Het schooljaar. Agenda

Het schooljaar. Agenda Het schooljaar is weer begonnen en de eerste periode zit er inmiddels bijna op. In dit Kandinsky Nieuws blikken we terug op de eerste weken van het schooljaar. We vroegen enkele leerlingen naar de ervaringen

Nadere informatie

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September Overzicht activiteiten september 2012 De nieuwsbrief van 7 september 2012 Datum Activiteit Voor wie September Di. 11-09 Aangekondigde BHV oefening Gr 1-8 Di. 11-09 Informatie-ochtend Ouders van potentiële

Nadere informatie

Ik dank jullie allemaal voor het vertrouwen en de goede samenwerking.

Ik dank jullie allemaal voor het vertrouwen en de goede samenwerking. Donderdag 07-04-2016 Schoolnieuws Juf Carla Beste ouders, Met deze brief kondig ik mijn afscheid aan. Ik heb de keuze gemaakt te stoppen met het onderwijs en op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen in

Nadere informatie

PRIKBORD 9. 3 september 2014. 14 april 2016. Nieuws van de directie

PRIKBORD 9. 3 september 2014. 14 april 2016. Nieuws van de directie PRIKBORD 9 3 september 2014 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Nieuw op school 1 1 3 4 5 Verjaardagen 5 Kinderjury 5 Agenda 6 14 april 2016 de directie - Als

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie