Terugblik. Door: René Krechting (adjunct-directeur)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Terugblik. Door: René Krechting (adjunct-directeur)"

Transcriptie

1

2 Terugblik Door: René Krechting (adjunct-directeur) Het schooljaar zit erop. De lessen zijn afgelopen, de laatste toetsen zijn gemaakt en de rapporten worden binnenkort uitgereikt. Dit jaar hebben 57 leerlingen examen gedaan. 55 van hen zijn geslaagd. Voor die leerlingen is dat natuurlijk geweldig en dat hebben we dan ook uitbundig gevierd op de avond van de diploma-uitreiking. Ook voor ons als school is dit een mooi resultaat. Wij zijn er enorm trots op dat we van zoveel leerlingen met een diploma afscheid kunnen nemen. Ik wil graag een groot compliment geven aan de docenten die de afgelopen jaren zo hard gewerkt hebben en daarmee een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan dit mooie resultaat. Voor de 4e jaars leerlingen is de vakantie al begonnen. En dat hebben ze verdiend ook! Voor alle andere leerlingen begint de vakantie vrijdag 11 juli. Heerlijk even een paar weken niets aan school doen. Geen huiswerk, toetsen, presentaties etc. Lekker 6 weken uitrusten. In de week van 25 augustus beginnen we weer met frisse moed. Er gaan dan ook weer zo n 60 nieuwe brugklassers starten bij ons op school. Alle klassen gaan de eerste week op introductiekamp. Over de start van het nieuwe schooljaar wordt u in de eerste vakantieweek door ons nog per brief geïnformeerd. In dit Kandinsky Nieuws kijken we nog even terug op het afgelopen schooljaar. Het was een enerverend jaar met veel jaarlijks terugkerende activiteiten, zoals de introductiekampen, de verschillende sportdagen, de wintersport, het schoolfeest, de Roparun, de open dag, de examenstunt en de avondvierdaagse. Aan het eind van dit schooljaar nemen we niet alleen afscheid van de 4e jaars leerlingen. Ook een aantal collega s gaat ons verlaten. Elske Ubbink, Mark Huntjens, Katja Schuijffel en Karien Wijngaards hebben een nieuwe uitdaging gevonden op een andere school. Ik wil hen heel erg bedanken voor hun enorme inzet en betrokkenheid op onze school en daarnaast wens ik ze veel succes in hun nieuwe baan. Verder zijn Jikke Wittekamp, Caroline de Swart en Maartje Driessen volgend schooljaar tijdelijk afwezig vanwege zwangerschapsverlof. Alle vervangingen zijn inmiddels geregeld. Ook volgend jaar belooft weer een leuk, gezellig en leerzaam jaar te worden. Wij kijken er al weer naar uit. Maar zoals gezegd: nu eerst vakantie. Namens het team van de school wens ik jullie een fijne vakantie toe. Geniet er van en rust lekker uit.

3 Stuntdag Jaarlijkse traditie is de examenstunt van de leerlingen uit de vierde klas. Op hun laatste lesdag hebben zij het grotendeels voor het zeggen in de school. Zo werd op vrijdag 4 april de orde en rust in school verstoord door harde muziek en luidruchtige vierde klassers. Janco Heijs, als afdelingsleider van de bovenbouw, moest het ontgelden door de hele ochtend in een eendenpak te lopen. In de middag werd gekozen voor een leuke activiteit: paintballen, waarbij de leerlingen het opnamen tegen de docenten. De eerste veldslag werd nog door de docenten gewonnen, in finale zegevierden de leerlingen alsnog. Janco (in het geel) in het nauw gedrongen Maike en Esmee

4 Schoolfeest Vrijdag 14 maart vond het schoolfeest plaats in discotheek de Linde in Groesbeek. Mede doordat leerlingen een introducé mochten meenemen, stroomde de zaal snel vol. Zowel leerlingen uit de onderbouw als uit de bovenbouw en zelfs oud-leerlingen waren vertegenwoordigd. Janneke, Puck en Jamilla Rowenna, Noa, Fleur, Demy en Tessa Rob (links) en Georgeo (rechts) Pheary, Bo en Juliët

5 Examens Het examen start ieder jaar met het CSPE, het examen voor het beroepsgerichte vak sdv. Daarna volgen de schriftelijke/digitale examens voor andere vakken, zoals Nederlands, wiskunde en Engels. Hoe hebben de leerlingen deze examens ervaren en hoe kijken ze terug op hun Kandinsky tijd? We vroegen het enkele leerlingen. Charlotte (4B) 1. Wat vond je het moeilijkste vak van het examen en waarom? Ik vond het CSPE heel erg moeilijk. Want je kunt er weinig van verwachten wat er gaat gebeuren. Ook was het overzicht houden moeilijk omdat je zoveel blaadjes en opdrachten kreeg, waardoor ik dan soms ook in tijd nood kwam. 2. Heb je nog een tip voor de leerlingen die volgend jaar examen gaan doen? Goed voorbereiden en goed plannen. En gewoon rustig blijven en niet te veel stressen. 3. Wat zijn je mooiste herinneringen aan je tijd op Kandinsky Molenhoek? Mission Olympic in Amsterdam met unihockey zal ik niet snel vergeten met Jonice, Dirkje, Maudy, Brechje, Maike en Fleur. En wintersport in de 4e klas was ook erg leuk! 4. Wat ga je volgend jaar doen? Volgend jaar ga ik naar CIOS Arnhem. Nicky(4D) 1. Wat vond je het moeilijkste vak van het examen en waarom? Zelf vond ik biologie het moeilijkst omdat je daarvoor heel veel moest leren en omdat je soms vragen kreeg waarvan je dacht dat heb ik helemaal niet geleerd. 2. Heb je nog een tip voor de leerlingen die volgend jaar examen gaan doen? Goed leren en in de vierde klas goed je best doen.

6 Examens (2) 3. Wat zijn je mooiste herinneringen aan je tijd op Kandinsky Molenhoek? Alle verschillende sporten die we hebben gehad en alle leuke leraren en leraressen. 4. Wat ga je volgend jaar doen? Volgend jaar ga ik naar het Johan Cruijff College. Daar ga ik mijn eigen sport verbeteren (voetbal). Een vast onderdeel van het CSPE (Centraal Schriftelijk en Praktisch Examen) is het rollenspel. De examenkandidaat wordt in een probleemsituatie geleid en dient daarin op een professionele manier tot een oplossing te komen. Dit jaar was in het rollenspel sprake van een luidruchtige campinggast. Deze campinggast zorgde voor veel overlast, maar vond zelf niet dat er sprake was van overlast. Hoe ga je daar als leerling mee om? Zowel verbaal (wat ga je zeggen) als non-verbaal gedrag (welke houding neem je aan) zijn hier van belang. De luidruchtige campinggast. Komt hij jou bekend voor?

7 Meesterproef Elk jaar organiseren leerlingen uit de vierde klas de avondvierdaagse van de gemeente Mook Middelaar. Deze opdracht staat bekend als de meesterproef en is onderdeel van het examenprogramma. De opdracht omvat de gehele organisatie van het evenement: routes uitzetten, reclame maken, inschrijvingen en uiteraard de uitvoering op de dag zelf. Ook dit jaar was wederom een geslaagde editie met meer dan 200 deelnemers. Nick en Rik bij de inschrijfbalie De intocht op vrijdagavond Tariq, Sven en Dylan bij de rustplaats Ook de fanfare was aanwezig bij de intocht

8 Vakantie De welverdiende vakantie is begonnen. Wat zijn de plannen? Kiki (2A) 1. Wat ga je deze vakantie doen? Bij ons thuis wordt verbouwd. Maar ik ga met mijn moeder een weekend of midweek weg, waarschijnlijk naar Parijs of Londen. 2. Wat is de leukste vakantie die je tot nu toe hebt gehad? Dat was toen we met het hele gezin gingen kamperen in Frankrijk. Vrienden van ons hebben daar een hotel en daar hebben we vlakbij op een veld gekampeerd. 3. Als geen geld rol speelt, wat zou je dan willen doen deze zomer? Ik zou naar Ibiza gaan, lijkt me een heel mooi eiland. Of anders naar Suriname, daar komt mijn oma vandaan. Anouk (2A) 1. Wat ga je deze vakantie doen? Ik ga uitrusten op de bank, met wat eten erbij. 2. Wat is de leukste vakantie die je tot nu toe hebt gehad? In Turkije was het heel mooi en op Curaçao heb ik met dolfijnen gezwommen. 3. Als geen geld rol speelt, wat zou je dan willen doen deze zomer? Ik zou naar Turkije gaan, een all-inclusive in Alanya.

9 Vakantie (2) Olga (2A) 1. Wat ga je deze vakantie doen? Afspreken met vrienden. Maar ook gaan we naar New York en vanuit daar met de auto naar Canada. 2. Wat is de leukste vakantie die je tot nu toe hebt gehad? Dat was vier jaar geleden, toen ik voor het eerst naar Canada ben geweest. Ik heb daar familie wonen. 3. Als geen geld rol speelt, wat zou je dan willen doen deze zomer? Met vrienden naar Ibiza gaan. Of op safari in Afrika.

10 Spoorwegovergang Door: René Krechting (adjunct-directeur) Enige weken geleden vertelde onze gebiedsagent mij dat hij regelmatig ziet dat leerlingen van onze school, als zij van de sportvelden terugfietsen naar school, het rode licht en de slagbomen bij de spoorwegovergang negeren. U zult begrijpen dat wij daar erg van geschrokken zijn, omdat dit kan leiden tot levensgevaarlijke situaties. We moeten er niet aan denken dat dit een keer fout afloopt! Ik zou u willen vragen hier thuis goed met uw kind over te praten. Ook hier op school besteden we er aandacht aan. Aan het begin van het nieuwe schooljaar zullen we dat nog eens doen. Studiepunten Door: Ton Broekmans (studiepuntencoördinator) Ook in de afgelopen periode zijn weer veel derde klas leerlingen super actief geweest voor studiepunten. Veel trainingen bij de eigen sportclub werden gegeven en/of werd meegeholpen op de sportdag van de oude basisschool. Op vrijdag 25 april waren zelfs alle leerlingen uit de derde klas actief bij de Koningsspelen op diverse basisscholen in de regio van Nijmegen - Gennep. Het weer was helaas superslecht want na het begin met een waterig zonnetje begon het om half 10 te regenen en dat hield helaas niet meer op! Klas 3A was actief op de Adalbert Basisschool in Mook en die school won de eerste prijs met de Koningsspelen in de provincie Limburg op 25 april. Het filmpje dat van die dag werd gemaakt van de Koningsspelen werd als beste gekozen. Ook 3A heeft daar aan bijgedragen. Het filmpje is te zien op de website van de Adalbertschool in Mook, Het is ook mogelijk om aan studiepuntenactiviteiten in de vakantieperiode mee te doen. Veel leerlingen helpen namelijk mee met de kindervakantieweek of het bouwdorp in hun eigen dorp of wijk. Prima, als je na de vakantie een evaluatieformulier bij me afgeeft krijg je er natuurlijk studiepunten voor. Met de huidige tweedejaars maken we na de vakantie de start met de studiepuntenactiviteiten. Geniet allemaal van je vakantie en tot ziens!

11 Stages Door: Kitty Meijer (stagecoördinator) en Ton Broekmans (studiepuntencoördinator) Ook dit schooljaar zijn de examenklassen op stage geweest. De stagiaires hebben weer op diverse stagebedrijven hun kwaliteiten kunnen laten zien en, ook niet onbelangrijk, die verder kunnen ontwikkelen. Ook heeft een aantal leerlingen nog eens goed kunnen kijken in de praktijk of de door hen gekozen vervolgopleiding goed bij hen past. Anderen wisten nog niet zo precies welke opleiding ze voor volgend jaar gaan kiezen en de stage zette hen toch vaak op het goede spoor van een aansprekende vervolgopleiding. De derde klas stage hebben we voor het tweede jaar op rij in een ander jasje gestoken. Geen individuele stage meer, maar meer in groepjes en/of als klas in zijn geheel oriënterend maar toch ook praktisch bezig zijn. Klas 3C was tijdens hun drie stageweken, aan het begin van het schooljaar, bijvoorbeeld betrokken bij de organisatie van de Kidsrun van Molenhoeks Makkie. Klas 3A verzorgde tijdens hun stage onder andere sportdagen voor basisschool t Talent uit Lent en ze waren actief bij de organisatie van de MiniRopaRun. Tariq, Dylan en Sven zetten de appeltjes klaar voor de kinderen tijdens de MiniRopaRun Pheary in het pak van mascotte Momakker, tijdens de training van Molenhoeks Makkie Klas 3B was betrokken bij de begeleiding van de Quick Games, sportdagen voor de basisscholen, in Nijmegen. Klas 3D zette zelf een draaiboek in elkaar en verzorgde een complete speurtocht met alles erop en eraan voor kinderen van de Diabetes Vereniging Nijmegen en ze waren actief op een sportdag van basisschool t Vossenhol in Groesbeek.

12 Stages (2) Ieder jaar vinden we gelukkig toch weer voldoende stage bedrijven die onze leerlingen willen begeleiden op een mooie stageplek. Vaak al meerdere jaren komen er Kandinsky stagiaires bij dezelfde bedrijven en instellingen, omdat wij weten dat het fijne en goede stage bedrijven zijn en omdat de stagebedrijven weten dat onze leerlingen bij hen passen en zich er thuis kunnen voelen. Wij willen dan ook graag langs deze weg nog eens al die bedrijven en instellingen in het zonnetje zetten die aan onze leerlingen een fijne en goede oriënterende en of verdiepende stage bieden. De Quick Games: in het groen klas 3B en de collega s van ROC Sport en Bewegen De dag van tevoren te horen gekregen dat je je VMBO diploma hebt gehaald en dan toch de volgende dag (samen met klas 3D) op de sportdag van BS t Vossenhol, dan ben je een echte topper!

13 Afscheid Aan het eind van dit schooljaar nemen we helaas afscheid van vier docenten. Elske Ubbink, Mark Huntjens, Katja Schuijffel en Karien Wijngaards gaan ons verlaten. Drie van hen werken al geruime tijd bij ons en voor hen is het afscheid dus erg speciaal. Hoe kijken zij terug op hun jaren op het Kandinsky College Molenhoek en wat gaan zij volgend schooljaar doen? Mark Huntjens 1. Hoe lang heb je hier gewerkt en welke vakken heb je gegeven? Ik heb hier vijf jaar gewerkt en de vakken wiskunde en rekenen gegeven. 2. Wat zijn je mooiste herinneringen aan de jaren die je hier gewerkt hebt? Vier jaar geleden had ik met mijn mentorklas een erg leuk uitje naar de Efteling, als afsluiting van het schooljaar. Die leerlingen zijn dit jaar trouwens allemaal geslaagd voor hun eindexamen. Ook vond ik het afsluitende uitje van dit jaar erg gezellig: met een aantal leerlingen uit mijn mentorklas zijn we gaan eten in Cuijk. Verder waren de personeelsfeestjes ook altijd erg leuk: vooral het Solex rijden en onlangs het koken steken er bovenuit. Tot slot heb ik goede herinneringen aan de periode toen ik net terug was van ziekteverlof, ik kreeg veel fijne reacties van leerlingen en collega s. 3. Waar ga je volgend jaar werken en wat ga je daar doen? Ik ga werken op Metameer in Stevensbeek. Daar ga ik wiskunde geven in de onderbouw (klas 1 t/m 3) van vmbo-t, havo en vwo. 4. Heb je nog een boodschap of groet naar al je oud-leerlingen en collega s? Ik wens iedereen veel succes de komende jaren en begin de dag met een dansje (zoals het liedje bij Giel Beelen). Ik kom volgend jaar nog wel een keer op bezoek met de nieuwe baby. Didy en Thomas bedanken Mark tijdens de laatste les

14 Afscheid (2) Karien Wijngaards 1. Hoe lang heb je hier gewerkt en welke vakken heb je gegeven? Ik heb 8 jaar in Molenhoek gewerkt en altijd Engels gegeven. Daarnaast heb ik ook nog een klein tijdje WPO gegeven en ben ik altijd mentor in de bovenbouw geweest. 2. Wat zijn je mooiste herinneringen aan de jaren die je hier gewerkt hebt? Dat zijn er eigenlijk een heleboel! Ik heb elk jaar leuke leerlingen gehad, waar ik altijd weer iets anders mee meemaakte. Zo was er één die zich altijd in kasten verstopte, en een ander die altijd netjes de deur voor mij open hield als ik mijn handen vol had. Er waren leerlingen die me verrasten met iets lekkers, of die weddenschappen met me aangingen over cijfers. Afgelopen jaar was er een klas die een high tea tijdens mijn les wilde organiseren en dat was hartstikke lekker en leuk, vooral omdat er daarna weer keihard gewerkt werd. Andere hoogtepunten (die wat minder met eten te maken hebben) waren de kampen. Elk jaar naar Londen of de Ardennen: wat een feest! En zien hoe je mentorklas de meesterproef draait is ook elke keer weer een hoogtepunt. Na de vrijdag met 4D afgelopen jaar voelde ik me haast euforisch. Wat was ik trots op alle 13! Nu ik het toch over die 13 heb: de mooiste herinneringen van mijn tijd hier staan samengevat op een kaart. Het zijn de complimentjes die de leerlingen uit klas 4D voor mij opschreven tijdens de laatste mentorles. Ik denk dat ik ze inlijst, zodat ik er naar kan kijken op een slechte dag! Karien neemt afscheid van de leerlingen tijdens haar laatste les

15 Afscheid (3) 3. Waar ga je volgend jaar werken en wat ga je daar doen? Ik ga naar het Kandinsky College op de Malderburchtstraat om het vmbo-t team te versterken. Ik blijf natuurlijk Engels geven en hoop weer veel nieuwe dingen te leren, zoals je dat eigenlijk altijd doet als je van baan wisselt. 4. Heb je nog een boodschap of groet naar al je oud-leerlingen en collega s? Bedankt voor de samenwerking! Katja Schuijffel 1. Hoe lang heb je hier gewerkt en welke vakken heb je gegeven? Ik heb hier vijf jaar gewerkt en de vakken Nederlands en WPO gegeven. 2. Wat zijn je mooiste herinneringen aan de jaren die je hier gewerkt hebt? Met de collega s hebben we een hoop leuke momenten meegemaakt, zoals de kerstactiviteiten en de personeelsuitjes. Eén van de leukste activiteiten was het Solex rijden. In de begintijd van WPO hadden de leerlingen als opdracht om zelf uitstapjes te organiseren voor elkaar. Zo zijn we naar Scheveningen geweest en Madurodam. Het leuke ervan was dat de docenten als deelnemers meegingen en de leerlingen de volledige leiding hadden. En verder waren de kampen naar de Ardennen en Londen erg leuk. 3. Waar ga je volgend jaar werken en wat ga je daar doen? Volgend jaar ga ik op het ROC in Nijmegen werken. Daar ga ik Nederlands geven op de afdelingen Horeca, Brood en Banket en Facilitaire Dienstverlening. Dus wie weet kom ik volgend jaar nog oud-leerlingen tegen. 4. Heb je nog een boodschap of groet naar al je oud-leerlingen en collega s? Blijf je realiseren op wat voor een bijzondere school je zit of werkt. Ik heb hier altijd met veel plezier gewerkt en nu ik weg ga besef ik dat ik zeker dingen ga missen.

16 Ondernemen Door: Maartje Driessen (docent economie) De leerlingen van klas 3 zijn afgelopen periode bij SDV-Economie druk bezig geweest met het thema ondernemen. In de laatste weken voor de vakantie hebben ze hun eigen onderneming opgezet. De leerlingen hebben gebrainstormd, een marketingplan opgesteld, een logo bedacht, de financiën op een rijtje gezet, promotie gemaakt en hun product of dienst verkocht. Er is zo een autowasservice ontstaan, een handeltje in schoolartikelen, een koffiebar voor docenten en ga zo maar door. De winst van de ondernemingen komt ten goede van stichting Tante Lenie. Tante Lenie organiseert verwenvakanties voor gezinnen met een chronisch ziek kind. Niet alleen op onze school is ondernemen belangrijk. Ook bij de sportopleidingen van het ROC Nijmegen en de Hogeschool Arnhem Nijmegen zijn studenten druk in de weer met ondernemen. De leerlingen van het Kandinsky College Molenhoek zijn samen met de studenten van het ROC en de HAN aan de slag gegaan om het sporten in de omgeving een nieuwe impuls te geven. In een drietal bijeenkomsten heeft elke projectgroep een wijk gekozen, de buurt onderzocht, de doelgroep bevraagd en nieuwe sportinitiatieven bedacht. Een bijkomend voordeel is dat onze leerlingen ook meteen een kijkje in de keuken van het ROC hebben kunnen nemen. Hieronder een impressie van de werkmiddagen.

17 Kandinsky Open Op 26 juni vond het jaarlijkse tennistoernooi Kandinsky Open plaats, voorheen bekend onder de naam Jos Derksen Trophy. Met een recordaantal van 15 teams werd het een gezellige en sportieve middag, met uiteindelijk een droomfinale. De titelverdedigers Moos en Flynn vonden vrij gemakkelijk hun weg naar de finale. Daar stuitten zij echter op flinke weerstand van een nieuw team: Famke en Tessa. De partij ging gelijk op. Nadat de speeltijd verstreken was, was de stand exact gelijk: 4-4 en deuce. Dus moest een alles beslissende sudden death gespeeld worden. Een bekeken bal van Famke zorgde er uiteindelijk voor dat de dames als winnaar uit de strijd kwamen. Naast een prijs voor de winnaars werd ook het meest sportieve duo onderscheiden. Quinty en Lewis werden door de jury geroemd om hun sportiviteit en teamgeest. De nieuwe kampioenen: Tessa en Famke Lewis en Quinty ontvingen de fair play prijs Marleen Gijs Lieke en Lars Richard en Erik

18 Diplomering Op vrijdag 27 juni vond de diplomering plaats in Maldensteijn te Malden. Vooraf stond al vast dat dit een groot feest zou worden omdat maar liefst 96% van de eindexamenkandidaten het diploma behaalde. In de uitnodiging voor deze avond werd nog niets verklapt over het programma van de avond, wel werd vermeld dat galakleding de dresscode was en dat het een traditie is om te arriveren bij Maldensteijn in een opvallend voertuig. En daar werd massaal gehoor aan gegeven. Als heren en dames verkleed kwamen de leerlingen aan die avond, in Amerikaanse auto s, een roze limousine, diverse cabriolets, op de step (!) en zelfs per ambulance, compleet met sirenes. Even later kwamen de leerlingen onder luid applaus en harde muziek de zaal in, waar hun ouders, vrienden, familie en docenten al klaar zaten. Eenmaal plaatsgenomen, werd de leerlingen een hilarisch toneelstukje voorgeschoteld door een aantal docenten. Een dag op Kandinsky bevatte veel herkenbare situaties en gedragingen van de leerlingen. Vervolgens werd een filmpje vertoond met foto s en filmpje van vier jaar Kandinsky. Na de korte toespraken van de directeur, de ouderraad en de praktijkbegeleiders, werden de leerlingen in groepjes naar voren geroepen om het diploma in ontvangst te nemen. Na afloop werd in de bar van Maldensteijn nog nagepraat, gedronken en een dansje gewaagd. Simon, Lars, Bas, Tim, Stan, Nick en Siebe maakten hun entree per step

19 Diplomering (2) Nicky, Fleur, Manon, Lotte, Daphne, Annick en Alisa Sharon Stan, Julian, Tom, Alex, Mathijs en Daan Een dag op Kandinsky Meer foto s zien? Kijk op

20 Triatlon Op maandag 30 juni stond voor klas 1 en 2 de triatlon op de Grote Siep op het programma. Fietsen, lopen en zwemmen, met als doel zoveel mogelijk meters af te leggen. Enkele leerlingen uit klas 1, waaronder Isabel als prijswinnaar Jur Leerlingen uit klas 2 Joost als meest sportieve mentor

21 Oudergeleding MR Met ingang van het nieuwe schooljaar is er een vacature in de medezeggenschapsraad (MR) ter vertegenwoordiging van de ouders van het Kandinsky College Molenhoek. Wanneer u geïnteresseerd bent om mee te denken, te praten én te beslissen over het beleid van de school, nodigen wij u van harte uit om u kandidaat te stellen voor de vacature. Wanneer er meer dan één kandidaat voor de vacature is, volgen er verkiezingen. De medezeggenschapsraad heeft advies- of instemmingsrecht over verschillende onderdelen van het beleid van de school, zoals financiën, leerlingenzorg, veiligheid en het schoolreglement. De MR bestaat uit twee personeelsleden van het Kandinsky College locatie Molenhoek, twee personeelsleden van het Kandinsky College locatie Hatertseweg en van beide genoemde locaties een ouder. Als oudergeleding neemt u ongeveer vijf maal per schooljaar deel aan een vergadering met de MR en de directie. U wordt een onkostenvergoeding (waaronder reiskosten) en een vacatievergoeding (vergoeding voor tijd) ter beschikking gesteld. Wanneer u zich kandidaat wilt stellen of als u vragen heeft kunt u contact opnemen met: Rob van Rooijen Docent lichamelijke opvoeding en informatiekunde Richard Hulsing Applicatiebeheer en docent informatiekunde

22 Projectweek Het schooljaar werd afgesloten met een projectweek. Vier dagen vol met workshops, excursies, een sportdag en een echte Ik hou van Holland quiz. WK voetbal panna Gamemania Yoga Xbox kinect Dansen Sjaal haken

Brugklasgids. Karel de Grote College school voor voortgezet vrijeschoolonderwijs vmbo-t - havo - vwo

Brugklasgids. Karel de Grote College school voor voortgezet vrijeschoolonderwijs vmbo-t - havo - vwo Brugklasgids Karel de Grote College school voor voortgezet vrijeschoolonderwijs vmbo-t - havo - vwo Welkom! Hoi! Leuk dat je wat meer wilt weten over het KGC. Deze gids is er speciaal voor jou. Als je

Nadere informatie

ASHRAM BULLETIN. Actie! Leren! April 2014. Colofon

ASHRAM BULLETIN. Actie! Leren! April 2014. Colofon ASHRAM BULLETIN VOOR OUDERS, VERZORGERS EN MEDEWERKERS VAN HET ASHRAM COLLEGE AS Actie! Leren! April 2014 Het bruist van de activiteiten op het Ashram College! Dat kan ook bijna niet anders. Actief leren

Nadere informatie

DALTONWIJS. Verleg je grenzen bij Lentiz Dalton MAVO. Voorwoord INHOUDSOPGAVE. Nummer 3 januari 2015. Beste ouder(s) en verzorger(s),

DALTONWIJS. Verleg je grenzen bij Lentiz Dalton MAVO. Voorwoord INHOUDSOPGAVE. Nummer 3 januari 2015. Beste ouder(s) en verzorger(s), Voorwoord Beste ouder(s) en verzorger(s), Zowel aan het einde van 2014 als bij de start van 2015 hebben veel leerlingen zich van hun beste kant laten zien. Rond 5 december organiseerde de school een Sinterklaasfeest

Nadere informatie

AMBITIES EN VERWACHTINGEN

AMBITIES EN VERWACHTINGEN 13 14 Informatiebulletin 1 GYMNASIUM, ATHENEUM, HAVO, MAVO EN BEROEPSGERICHT ONDERWIJS AMBITIES EN VERWACHTINGEN De start van het nieuwe schooljaar ligt al weer even achter ons en we zijn begonnen in een

Nadere informatie

Na al deze drukte hebben we wel een mooie meivakantie verdiend. Een fijne week allemaal. Tot 6 mei!

Na al deze drukte hebben we wel een mooie meivakantie verdiend. Een fijne week allemaal. Tot 6 mei! Jaargang 8, nummer 5 Maand april 2014 Projectweek, examentrainingen en vakantie De afgelopen week was het in enkele afdelingen van de school heel rustig, omdat daar serieus gewerkt werd aan de voorbereiding

Nadere informatie

Titel nieuwsbrief. Van de schoolleiding. Nummer 1 oktoberer 2014

Titel nieuwsbrief. Van de schoolleiding. Nummer 1 oktoberer 2014 Bij u in de organisatie Datum nieuwsbrief Titel nieuwsbrief Volume 1, editie 1 Nummer 1 oktoberer 2014 Van de schoolleiding Aan de vooravond van de herfstvakantie ontvangt u van ons de eerste d Oultre

Nadere informatie

Cross Your Borders Leerlingen 6vwo lopen stage De passie van Katja de Graaff ASHRAM BULLETIN

Cross Your Borders Leerlingen 6vwo lopen stage De passie van Katja de Graaff ASHRAM BULLETIN Cross Your Borders Leerlingen 6vwo lopen stage De passie van Katja de Graaff ASHRAM BULLETIN 16e jaargang, oktober 2010 Colofon Het Ashram Bulletin is een periodiek van het Ashram College en verschijnt

Nadere informatie

Informatiegids van het Baudartius College voor leerlingen van groep 8 en hun ouders. Binnenste Buiten

Informatiegids van het Baudartius College voor leerlingen van groep 8 en hun ouders. Binnenste Buiten Informatiegids van het Baudartius College voor leerlingen van groep 8 en hun ouders 2011 Binnenste Buiten Inhoud Welkom 2 1 Waar staan wij voor? 5 2 Welke lijn kun je kiezen? 6 3 Wat kun je verwachten?

Nadere informatie

GOEDE OPKOMST INFORMATIEAVOND

GOEDE OPKOMST INFORMATIEAVOND GOEDE OPKOMST INFORMATIEAVOND Tiende jaargang Kornak Nieuws schooljaar 2014-2015. Nummer: 02 Datum: 5-9-2014 Allereerst dank voor jullie aanwezigheid afgelopen dinsdag avond tijdens de algemene informatieavond

Nadere informatie

!!! Even voorstellen. Met uw steun hopen wij nog meer kinderen in Suriname te kunnen bereiken. Guus Liqui Lung

!!! Even voorstellen. Met uw steun hopen wij nog meer kinderen in Suriname te kunnen bereiken. Guus Liqui Lung N I E U W S B R I E F Even voorstellen Guus Liqui Lung In deze nieuwsbrief stellen wij penningmeester Guus Liqui Lung aan u voor. Guus is Research engineer aan de Technische Unoversiteit Delft, 56 jaar

Nadere informatie

Kempenhorst College Examania 2015

Kempenhorst College Examania 2015 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Directeur - De heer L. Jussen... 2 Adjunct-Directeur Bovenbouw - De heer M. van der Steen... 2 Decaan - De heer R. van Gorp... 3 Afdeling Administratie/Techniek... 3 Afdelingsleider

Nadere informatie

VAN DE LOCATIEDIRECTEUR

VAN DE LOCATIEDIRECTEUR INFORMATIE VAN HET ANDREAS COLLEGE, LOCATIE PIETER GROEN 45 e Jaargang, no. 02 Volgende nummer: Vrijdag 31 oktober 2014 Vrijdag 28 november 2014 VAN DE LOCATIEDIRECTEUR Het schooljaar is inmiddels al een

Nadere informatie

SCHOOLBAAN. magazine. lanceert. onderwijs. vertellen. sterke nadruk op. schoolbaan pakkend. eigen app. hoort bij het vak.

SCHOOLBAAN. magazine. lanceert. onderwijs. vertellen. sterke nadruk op. schoolbaan pakkend. eigen app. hoort bij het vak. SCHOOLBAAN magazine Jaargang 5 nummer 10 2013 sterke nadruk op onderwijs schoolbaan pakkend vertellen hoort bij het vak lanceert eigen app het talent Een keeper mag geen fouten maken 2 Kas Vaneman (14)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 5 maart 2014

Nieuwsbrief 2 5 maart 2014 Nieuwsbrief 2 5 maart 2014 Inhoud voorwoord algemeen klas 1 mavo 2, 3 en 4 havo 2 en 3 vwo 2 en 3 havo 4 en 5 vwo 4, 5 en 6 tvwo-afdeling Voorwoord Beste ouders, verzorgers, Half januari rolde een publiciteitsgolfje

Nadere informatie

PA-NIEUWS jaargang 2011-2012 nummer 2-18 november 2011

PA-NIEUWS jaargang 2011-2012 nummer 2-18 november 2011 Van de rector De eerste periode zit erop. Er is hard gewerkt door leerlingen en docenten en ik hoop van harte dat deze PAnieuws vergezeld gaat met een mooi eerste rapport van uw kind. Als u volgende week

Nadere informatie

RK Scholengemeenschap voor havo, vwo en tweetalig vwo. Zoetermeer

RK Scholengemeenschap voor havo, vwo en tweetalig vwo. Zoetermeer RK Scholengemeenschap voor havo, vwo en tweetalig vwo Zoetermeer 2 013 / 2 014 Alfrink College Inhouds opgave > INHOUDSOPGAVE Informatie voor ouders en leerlingen 2 Welkom op het Alfrink College 4 Het

Nadere informatie

Je vindt het in Ede! Grenzen verleggen. CHE-Transfer. Een kijkje in het studentenleven van Anne. Meer zien? Bezoek een Open Dag of Experience Day

Je vindt het in Ede! Grenzen verleggen. CHE-Transfer. Een kijkje in het studentenleven van Anne. Meer zien? Bezoek een Open Dag of Experience Day Voorlichtingskrant van de Christelijke Hogeschool Ede 2011-2012 Studiekeuze en geloof Wil jij als professional en als christen wat betekenen in de samenleving? Hoe betrek je je geloof bij je keuze voor

Nadere informatie

Succesverhalen. vavo in beeld

Succesverhalen. vavo in beeld Succesverhalen vavo in beeld 3 Succesverhalen vavo in beeld 2 Inhoudsopgave Voorwoord 4 Wat is VAVO? 6 Amparo Apers 10 Joris van Arensbergen 14 Josanne van Bennekom 18 Jiri Fajta 22 Wouter Hordijk 26 Bélà

Nadere informatie

STUDIE- EN BEROEPSKEUZE- ADVIESBUREAU THEO GREVERS

STUDIE- EN BEROEPSKEUZE- ADVIESBUREAU THEO GREVERS STUDIE- EN BEROEPSKEUZE- ADVIESBUREAU THEO GREVERS Heb je moeite met de keuze van vakkenpakket, sector of profiel? Vind je het moeilijk een vervolgopleiding te kiezen? Heb je problemen met je opleiding

Nadere informatie

Een nieuwe school: een nieuw avontuur!

Een nieuwe school: een nieuw avontuur! Editie Zwolle januari 2013 Betekenisvol voortgezet onderwijs Een nieuwe school: een nieuw avontuur! Carolus Clusius College icm Orfeo Zwolle 2 Meander College Zwolle 4 Thomas a Kempis College Zwolle 5

Nadere informatie

januari 2014 Naar het Voortgezet Onderwijs www.kiesdeschooldiebijjepast.nl Editie Zwolle 26 Ichthus College Kampen / IJsselmuiden 14 Praktijkonderwijs

januari 2014 Naar het Voortgezet Onderwijs www.kiesdeschooldiebijjepast.nl Editie Zwolle 26 Ichthus College Kampen / IJsselmuiden 14 Praktijkonderwijs Editie Zwolle 2014 Naar het Voortgezet Onderwijs 4 TalentStad Zwolle 6 Meander College Zwolle 8 Thomas a Kempis College Zwolle 10 JenaXL Zwolle 12 Centre for Sports & Education Zwolle 14 Praktijkonderwijs

Nadere informatie

Als mijn cito straks maar hoog genoeg is.

Als mijn cito straks maar hoog genoeg is. 2 3 schooljaar 2011-2012 nummer 24 december 2011 4 De leerling centraal Indiase kinderen gesteund door de brugklassers Die Fachgruppe Deutsch stellt sich (auf Niederländisch) vor.. Van klaslokaal naar

Nadere informatie

JAARGANG 9 NUMMER 30 ZOMER 2015. In stijl

JAARGANG 9 NUMMER 30 ZOMER 2015. In stijl JAARGANG 9 NUMMER 30 ZOMER 2015 In stijl DE DALTONSISTERS Stralen op de Koningin Wilhelminaschool LEIDERSCHAPSTIJLEN Open-deur-beleid heeft geen zin als je zelf gesloten blijft DOOR HET OOG VAN EEN OUDER

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

1 e halfjaarverslag 2014

1 e halfjaarverslag 2014 1 e halfjaarverslag 2014 Januari - juni 2014 SCw Leiderdorp INHOUDSOPGAVE Pagina 2 1. Inleiding Pagina 3 2. Trends en samenvatting Pagina 6. 3. Kinderwerk Pagina 9. 4. Jongerenwerk 16- Pagina 14. 5. Accommodatie

Nadere informatie

ienke José Herman Cees Christel Arie Dick arco Nannette Joke Mieke Peter Lars Priscilla ianne Shanice Kyra Ronald Gieta Ben Tayfun Dutch Big Picture

ienke José Herman Cees Christel Arie Dick arco Nannette Joke Mieke Peter Lars Priscilla ianne Shanice Kyra Ronald Gieta Ben Tayfun Dutch Big Picture ienke José Herman Cees Christel Arie Dick arco Nannette Joke Mieke Peter Lars Priscilla ianne Shanice Kyra Ronald Gieta Ben Tayfun Dutch Big Picture...WAAR JE GOED IN BENT, DAAR WIL JE BETER IN WORDEN

Nadere informatie

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie!

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie! De Wijckwijzer is de nieuwsbrief van onze school en wordt maandelijks per mail verstuurd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de van Asch van Wijckschool. Ook is de Wijckwijzer te vinden op het

Nadere informatie

Agenda 2. Ten geleide 4. Uit de afdelingen 5. De Bacchanten 20. Afscheid collega s 24. Ouderklankbordgroep 26. Van de decanen 29.

Agenda 2. Ten geleide 4. Uit de afdelingen 5. De Bacchanten 20. Afscheid collega s 24. Ouderklankbordgroep 26. Van de decanen 29. Ouderinfo 1 Inhoudsopgave Agenda 2 Ten geleide 4 Uit de afdelingen 5 De Bacchanten 20 Afscheid collega s 24 Ouderklankbordgroep 26 Van de decanen 29 Personalia 33 Uit de krant 34 Overige wetenswaardigheden

Nadere informatie

13 e RAP. 2GETTHERE ARNHEM. Januari t/m juni 2015. ichange.uchange.wechange.

13 e RAP. 2GETTHERE ARNHEM. Januari t/m juni 2015. ichange.uchange.wechange. 13 e RAP. 2GETTHERE ARNHEM Januari t/m juni 2015 ichange.uchange.wechange. Inhoud INLEIDING 3 RESULTATEN 4 SPECIFIEKE INFORMATIE OVER JONGEREN MET EN ZONDER STARTKWALIFICATIE 4 AANVULLENDE INFORMATIE 4

Nadere informatie

In dit Turfje 01 Vanuit het MT

In dit Turfje 01 Vanuit het MT In dit Turfje 01 Vanuit het MT 02 Vanuit de groepen 03 Even voorstellen 05 Vanuit de MR 07 Vanuit de OC 07 Vanuit de Kober 09 Prinses Christina Junior Concours 09 Kermiskorting 10 Stichting Jeugd en Rouw

Nadere informatie