Terugblik. Door: René Krechting (adjunct-directeur)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Terugblik. Door: René Krechting (adjunct-directeur)"

Transcriptie

1

2 Terugblik Door: René Krechting (adjunct-directeur) Het schooljaar zit erop. De lessen zijn afgelopen, de laatste toetsen zijn gemaakt en de rapporten worden binnenkort uitgereikt. Dit jaar hebben 57 leerlingen examen gedaan. 55 van hen zijn geslaagd. Voor die leerlingen is dat natuurlijk geweldig en dat hebben we dan ook uitbundig gevierd op de avond van de diploma-uitreiking. Ook voor ons als school is dit een mooi resultaat. Wij zijn er enorm trots op dat we van zoveel leerlingen met een diploma afscheid kunnen nemen. Ik wil graag een groot compliment geven aan de docenten die de afgelopen jaren zo hard gewerkt hebben en daarmee een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan dit mooie resultaat. Voor de 4e jaars leerlingen is de vakantie al begonnen. En dat hebben ze verdiend ook! Voor alle andere leerlingen begint de vakantie vrijdag 11 juli. Heerlijk even een paar weken niets aan school doen. Geen huiswerk, toetsen, presentaties etc. Lekker 6 weken uitrusten. In de week van 25 augustus beginnen we weer met frisse moed. Er gaan dan ook weer zo n 60 nieuwe brugklassers starten bij ons op school. Alle klassen gaan de eerste week op introductiekamp. Over de start van het nieuwe schooljaar wordt u in de eerste vakantieweek door ons nog per brief geïnformeerd. In dit Kandinsky Nieuws kijken we nog even terug op het afgelopen schooljaar. Het was een enerverend jaar met veel jaarlijks terugkerende activiteiten, zoals de introductiekampen, de verschillende sportdagen, de wintersport, het schoolfeest, de Roparun, de open dag, de examenstunt en de avondvierdaagse. Aan het eind van dit schooljaar nemen we niet alleen afscheid van de 4e jaars leerlingen. Ook een aantal collega s gaat ons verlaten. Elske Ubbink, Mark Huntjens, Katja Schuijffel en Karien Wijngaards hebben een nieuwe uitdaging gevonden op een andere school. Ik wil hen heel erg bedanken voor hun enorme inzet en betrokkenheid op onze school en daarnaast wens ik ze veel succes in hun nieuwe baan. Verder zijn Jikke Wittekamp, Caroline de Swart en Maartje Driessen volgend schooljaar tijdelijk afwezig vanwege zwangerschapsverlof. Alle vervangingen zijn inmiddels geregeld. Ook volgend jaar belooft weer een leuk, gezellig en leerzaam jaar te worden. Wij kijken er al weer naar uit. Maar zoals gezegd: nu eerst vakantie. Namens het team van de school wens ik jullie een fijne vakantie toe. Geniet er van en rust lekker uit.

3 Stuntdag Jaarlijkse traditie is de examenstunt van de leerlingen uit de vierde klas. Op hun laatste lesdag hebben zij het grotendeels voor het zeggen in de school. Zo werd op vrijdag 4 april de orde en rust in school verstoord door harde muziek en luidruchtige vierde klassers. Janco Heijs, als afdelingsleider van de bovenbouw, moest het ontgelden door de hele ochtend in een eendenpak te lopen. In de middag werd gekozen voor een leuke activiteit: paintballen, waarbij de leerlingen het opnamen tegen de docenten. De eerste veldslag werd nog door de docenten gewonnen, in finale zegevierden de leerlingen alsnog. Janco (in het geel) in het nauw gedrongen Maike en Esmee

4 Schoolfeest Vrijdag 14 maart vond het schoolfeest plaats in discotheek de Linde in Groesbeek. Mede doordat leerlingen een introducé mochten meenemen, stroomde de zaal snel vol. Zowel leerlingen uit de onderbouw als uit de bovenbouw en zelfs oud-leerlingen waren vertegenwoordigd. Janneke, Puck en Jamilla Rowenna, Noa, Fleur, Demy en Tessa Rob (links) en Georgeo (rechts) Pheary, Bo en Juliët

5 Examens Het examen start ieder jaar met het CSPE, het examen voor het beroepsgerichte vak sdv. Daarna volgen de schriftelijke/digitale examens voor andere vakken, zoals Nederlands, wiskunde en Engels. Hoe hebben de leerlingen deze examens ervaren en hoe kijken ze terug op hun Kandinsky tijd? We vroegen het enkele leerlingen. Charlotte (4B) 1. Wat vond je het moeilijkste vak van het examen en waarom? Ik vond het CSPE heel erg moeilijk. Want je kunt er weinig van verwachten wat er gaat gebeuren. Ook was het overzicht houden moeilijk omdat je zoveel blaadjes en opdrachten kreeg, waardoor ik dan soms ook in tijd nood kwam. 2. Heb je nog een tip voor de leerlingen die volgend jaar examen gaan doen? Goed voorbereiden en goed plannen. En gewoon rustig blijven en niet te veel stressen. 3. Wat zijn je mooiste herinneringen aan je tijd op Kandinsky Molenhoek? Mission Olympic in Amsterdam met unihockey zal ik niet snel vergeten met Jonice, Dirkje, Maudy, Brechje, Maike en Fleur. En wintersport in de 4e klas was ook erg leuk! 4. Wat ga je volgend jaar doen? Volgend jaar ga ik naar CIOS Arnhem. Nicky(4D) 1. Wat vond je het moeilijkste vak van het examen en waarom? Zelf vond ik biologie het moeilijkst omdat je daarvoor heel veel moest leren en omdat je soms vragen kreeg waarvan je dacht dat heb ik helemaal niet geleerd. 2. Heb je nog een tip voor de leerlingen die volgend jaar examen gaan doen? Goed leren en in de vierde klas goed je best doen.

6 Examens (2) 3. Wat zijn je mooiste herinneringen aan je tijd op Kandinsky Molenhoek? Alle verschillende sporten die we hebben gehad en alle leuke leraren en leraressen. 4. Wat ga je volgend jaar doen? Volgend jaar ga ik naar het Johan Cruijff College. Daar ga ik mijn eigen sport verbeteren (voetbal). Een vast onderdeel van het CSPE (Centraal Schriftelijk en Praktisch Examen) is het rollenspel. De examenkandidaat wordt in een probleemsituatie geleid en dient daarin op een professionele manier tot een oplossing te komen. Dit jaar was in het rollenspel sprake van een luidruchtige campinggast. Deze campinggast zorgde voor veel overlast, maar vond zelf niet dat er sprake was van overlast. Hoe ga je daar als leerling mee om? Zowel verbaal (wat ga je zeggen) als non-verbaal gedrag (welke houding neem je aan) zijn hier van belang. De luidruchtige campinggast. Komt hij jou bekend voor?

7 Meesterproef Elk jaar organiseren leerlingen uit de vierde klas de avondvierdaagse van de gemeente Mook Middelaar. Deze opdracht staat bekend als de meesterproef en is onderdeel van het examenprogramma. De opdracht omvat de gehele organisatie van het evenement: routes uitzetten, reclame maken, inschrijvingen en uiteraard de uitvoering op de dag zelf. Ook dit jaar was wederom een geslaagde editie met meer dan 200 deelnemers. Nick en Rik bij de inschrijfbalie De intocht op vrijdagavond Tariq, Sven en Dylan bij de rustplaats Ook de fanfare was aanwezig bij de intocht

8 Vakantie De welverdiende vakantie is begonnen. Wat zijn de plannen? Kiki (2A) 1. Wat ga je deze vakantie doen? Bij ons thuis wordt verbouwd. Maar ik ga met mijn moeder een weekend of midweek weg, waarschijnlijk naar Parijs of Londen. 2. Wat is de leukste vakantie die je tot nu toe hebt gehad? Dat was toen we met het hele gezin gingen kamperen in Frankrijk. Vrienden van ons hebben daar een hotel en daar hebben we vlakbij op een veld gekampeerd. 3. Als geen geld rol speelt, wat zou je dan willen doen deze zomer? Ik zou naar Ibiza gaan, lijkt me een heel mooi eiland. Of anders naar Suriname, daar komt mijn oma vandaan. Anouk (2A) 1. Wat ga je deze vakantie doen? Ik ga uitrusten op de bank, met wat eten erbij. 2. Wat is de leukste vakantie die je tot nu toe hebt gehad? In Turkije was het heel mooi en op Curaçao heb ik met dolfijnen gezwommen. 3. Als geen geld rol speelt, wat zou je dan willen doen deze zomer? Ik zou naar Turkije gaan, een all-inclusive in Alanya.

9 Vakantie (2) Olga (2A) 1. Wat ga je deze vakantie doen? Afspreken met vrienden. Maar ook gaan we naar New York en vanuit daar met de auto naar Canada. 2. Wat is de leukste vakantie die je tot nu toe hebt gehad? Dat was vier jaar geleden, toen ik voor het eerst naar Canada ben geweest. Ik heb daar familie wonen. 3. Als geen geld rol speelt, wat zou je dan willen doen deze zomer? Met vrienden naar Ibiza gaan. Of op safari in Afrika.

10 Spoorwegovergang Door: René Krechting (adjunct-directeur) Enige weken geleden vertelde onze gebiedsagent mij dat hij regelmatig ziet dat leerlingen van onze school, als zij van de sportvelden terugfietsen naar school, het rode licht en de slagbomen bij de spoorwegovergang negeren. U zult begrijpen dat wij daar erg van geschrokken zijn, omdat dit kan leiden tot levensgevaarlijke situaties. We moeten er niet aan denken dat dit een keer fout afloopt! Ik zou u willen vragen hier thuis goed met uw kind over te praten. Ook hier op school besteden we er aandacht aan. Aan het begin van het nieuwe schooljaar zullen we dat nog eens doen. Studiepunten Door: Ton Broekmans (studiepuntencoördinator) Ook in de afgelopen periode zijn weer veel derde klas leerlingen super actief geweest voor studiepunten. Veel trainingen bij de eigen sportclub werden gegeven en/of werd meegeholpen op de sportdag van de oude basisschool. Op vrijdag 25 april waren zelfs alle leerlingen uit de derde klas actief bij de Koningsspelen op diverse basisscholen in de regio van Nijmegen - Gennep. Het weer was helaas superslecht want na het begin met een waterig zonnetje begon het om half 10 te regenen en dat hield helaas niet meer op! Klas 3A was actief op de Adalbert Basisschool in Mook en die school won de eerste prijs met de Koningsspelen in de provincie Limburg op 25 april. Het filmpje dat van die dag werd gemaakt van de Koningsspelen werd als beste gekozen. Ook 3A heeft daar aan bijgedragen. Het filmpje is te zien op de website van de Adalbertschool in Mook, Het is ook mogelijk om aan studiepuntenactiviteiten in de vakantieperiode mee te doen. Veel leerlingen helpen namelijk mee met de kindervakantieweek of het bouwdorp in hun eigen dorp of wijk. Prima, als je na de vakantie een evaluatieformulier bij me afgeeft krijg je er natuurlijk studiepunten voor. Met de huidige tweedejaars maken we na de vakantie de start met de studiepuntenactiviteiten. Geniet allemaal van je vakantie en tot ziens!

11 Stages Door: Kitty Meijer (stagecoördinator) en Ton Broekmans (studiepuntencoördinator) Ook dit schooljaar zijn de examenklassen op stage geweest. De stagiaires hebben weer op diverse stagebedrijven hun kwaliteiten kunnen laten zien en, ook niet onbelangrijk, die verder kunnen ontwikkelen. Ook heeft een aantal leerlingen nog eens goed kunnen kijken in de praktijk of de door hen gekozen vervolgopleiding goed bij hen past. Anderen wisten nog niet zo precies welke opleiding ze voor volgend jaar gaan kiezen en de stage zette hen toch vaak op het goede spoor van een aansprekende vervolgopleiding. De derde klas stage hebben we voor het tweede jaar op rij in een ander jasje gestoken. Geen individuele stage meer, maar meer in groepjes en/of als klas in zijn geheel oriënterend maar toch ook praktisch bezig zijn. Klas 3C was tijdens hun drie stageweken, aan het begin van het schooljaar, bijvoorbeeld betrokken bij de organisatie van de Kidsrun van Molenhoeks Makkie. Klas 3A verzorgde tijdens hun stage onder andere sportdagen voor basisschool t Talent uit Lent en ze waren actief bij de organisatie van de MiniRopaRun. Tariq, Dylan en Sven zetten de appeltjes klaar voor de kinderen tijdens de MiniRopaRun Pheary in het pak van mascotte Momakker, tijdens de training van Molenhoeks Makkie Klas 3B was betrokken bij de begeleiding van de Quick Games, sportdagen voor de basisscholen, in Nijmegen. Klas 3D zette zelf een draaiboek in elkaar en verzorgde een complete speurtocht met alles erop en eraan voor kinderen van de Diabetes Vereniging Nijmegen en ze waren actief op een sportdag van basisschool t Vossenhol in Groesbeek.

12 Stages (2) Ieder jaar vinden we gelukkig toch weer voldoende stage bedrijven die onze leerlingen willen begeleiden op een mooie stageplek. Vaak al meerdere jaren komen er Kandinsky stagiaires bij dezelfde bedrijven en instellingen, omdat wij weten dat het fijne en goede stage bedrijven zijn en omdat de stagebedrijven weten dat onze leerlingen bij hen passen en zich er thuis kunnen voelen. Wij willen dan ook graag langs deze weg nog eens al die bedrijven en instellingen in het zonnetje zetten die aan onze leerlingen een fijne en goede oriënterende en of verdiepende stage bieden. De Quick Games: in het groen klas 3B en de collega s van ROC Sport en Bewegen De dag van tevoren te horen gekregen dat je je VMBO diploma hebt gehaald en dan toch de volgende dag (samen met klas 3D) op de sportdag van BS t Vossenhol, dan ben je een echte topper!

13 Afscheid Aan het eind van dit schooljaar nemen we helaas afscheid van vier docenten. Elske Ubbink, Mark Huntjens, Katja Schuijffel en Karien Wijngaards gaan ons verlaten. Drie van hen werken al geruime tijd bij ons en voor hen is het afscheid dus erg speciaal. Hoe kijken zij terug op hun jaren op het Kandinsky College Molenhoek en wat gaan zij volgend schooljaar doen? Mark Huntjens 1. Hoe lang heb je hier gewerkt en welke vakken heb je gegeven? Ik heb hier vijf jaar gewerkt en de vakken wiskunde en rekenen gegeven. 2. Wat zijn je mooiste herinneringen aan de jaren die je hier gewerkt hebt? Vier jaar geleden had ik met mijn mentorklas een erg leuk uitje naar de Efteling, als afsluiting van het schooljaar. Die leerlingen zijn dit jaar trouwens allemaal geslaagd voor hun eindexamen. Ook vond ik het afsluitende uitje van dit jaar erg gezellig: met een aantal leerlingen uit mijn mentorklas zijn we gaan eten in Cuijk. Verder waren de personeelsfeestjes ook altijd erg leuk: vooral het Solex rijden en onlangs het koken steken er bovenuit. Tot slot heb ik goede herinneringen aan de periode toen ik net terug was van ziekteverlof, ik kreeg veel fijne reacties van leerlingen en collega s. 3. Waar ga je volgend jaar werken en wat ga je daar doen? Ik ga werken op Metameer in Stevensbeek. Daar ga ik wiskunde geven in de onderbouw (klas 1 t/m 3) van vmbo-t, havo en vwo. 4. Heb je nog een boodschap of groet naar al je oud-leerlingen en collega s? Ik wens iedereen veel succes de komende jaren en begin de dag met een dansje (zoals het liedje bij Giel Beelen). Ik kom volgend jaar nog wel een keer op bezoek met de nieuwe baby. Didy en Thomas bedanken Mark tijdens de laatste les

14 Afscheid (2) Karien Wijngaards 1. Hoe lang heb je hier gewerkt en welke vakken heb je gegeven? Ik heb 8 jaar in Molenhoek gewerkt en altijd Engels gegeven. Daarnaast heb ik ook nog een klein tijdje WPO gegeven en ben ik altijd mentor in de bovenbouw geweest. 2. Wat zijn je mooiste herinneringen aan de jaren die je hier gewerkt hebt? Dat zijn er eigenlijk een heleboel! Ik heb elk jaar leuke leerlingen gehad, waar ik altijd weer iets anders mee meemaakte. Zo was er één die zich altijd in kasten verstopte, en een ander die altijd netjes de deur voor mij open hield als ik mijn handen vol had. Er waren leerlingen die me verrasten met iets lekkers, of die weddenschappen met me aangingen over cijfers. Afgelopen jaar was er een klas die een high tea tijdens mijn les wilde organiseren en dat was hartstikke lekker en leuk, vooral omdat er daarna weer keihard gewerkt werd. Andere hoogtepunten (die wat minder met eten te maken hebben) waren de kampen. Elk jaar naar Londen of de Ardennen: wat een feest! En zien hoe je mentorklas de meesterproef draait is ook elke keer weer een hoogtepunt. Na de vrijdag met 4D afgelopen jaar voelde ik me haast euforisch. Wat was ik trots op alle 13! Nu ik het toch over die 13 heb: de mooiste herinneringen van mijn tijd hier staan samengevat op een kaart. Het zijn de complimentjes die de leerlingen uit klas 4D voor mij opschreven tijdens de laatste mentorles. Ik denk dat ik ze inlijst, zodat ik er naar kan kijken op een slechte dag! Karien neemt afscheid van de leerlingen tijdens haar laatste les

15 Afscheid (3) 3. Waar ga je volgend jaar werken en wat ga je daar doen? Ik ga naar het Kandinsky College op de Malderburchtstraat om het vmbo-t team te versterken. Ik blijf natuurlijk Engels geven en hoop weer veel nieuwe dingen te leren, zoals je dat eigenlijk altijd doet als je van baan wisselt. 4. Heb je nog een boodschap of groet naar al je oud-leerlingen en collega s? Bedankt voor de samenwerking! Katja Schuijffel 1. Hoe lang heb je hier gewerkt en welke vakken heb je gegeven? Ik heb hier vijf jaar gewerkt en de vakken Nederlands en WPO gegeven. 2. Wat zijn je mooiste herinneringen aan de jaren die je hier gewerkt hebt? Met de collega s hebben we een hoop leuke momenten meegemaakt, zoals de kerstactiviteiten en de personeelsuitjes. Eén van de leukste activiteiten was het Solex rijden. In de begintijd van WPO hadden de leerlingen als opdracht om zelf uitstapjes te organiseren voor elkaar. Zo zijn we naar Scheveningen geweest en Madurodam. Het leuke ervan was dat de docenten als deelnemers meegingen en de leerlingen de volledige leiding hadden. En verder waren de kampen naar de Ardennen en Londen erg leuk. 3. Waar ga je volgend jaar werken en wat ga je daar doen? Volgend jaar ga ik op het ROC in Nijmegen werken. Daar ga ik Nederlands geven op de afdelingen Horeca, Brood en Banket en Facilitaire Dienstverlening. Dus wie weet kom ik volgend jaar nog oud-leerlingen tegen. 4. Heb je nog een boodschap of groet naar al je oud-leerlingen en collega s? Blijf je realiseren op wat voor een bijzondere school je zit of werkt. Ik heb hier altijd met veel plezier gewerkt en nu ik weg ga besef ik dat ik zeker dingen ga missen.

16 Ondernemen Door: Maartje Driessen (docent economie) De leerlingen van klas 3 zijn afgelopen periode bij SDV-Economie druk bezig geweest met het thema ondernemen. In de laatste weken voor de vakantie hebben ze hun eigen onderneming opgezet. De leerlingen hebben gebrainstormd, een marketingplan opgesteld, een logo bedacht, de financiën op een rijtje gezet, promotie gemaakt en hun product of dienst verkocht. Er is zo een autowasservice ontstaan, een handeltje in schoolartikelen, een koffiebar voor docenten en ga zo maar door. De winst van de ondernemingen komt ten goede van stichting Tante Lenie. Tante Lenie organiseert verwenvakanties voor gezinnen met een chronisch ziek kind. Niet alleen op onze school is ondernemen belangrijk. Ook bij de sportopleidingen van het ROC Nijmegen en de Hogeschool Arnhem Nijmegen zijn studenten druk in de weer met ondernemen. De leerlingen van het Kandinsky College Molenhoek zijn samen met de studenten van het ROC en de HAN aan de slag gegaan om het sporten in de omgeving een nieuwe impuls te geven. In een drietal bijeenkomsten heeft elke projectgroep een wijk gekozen, de buurt onderzocht, de doelgroep bevraagd en nieuwe sportinitiatieven bedacht. Een bijkomend voordeel is dat onze leerlingen ook meteen een kijkje in de keuken van het ROC hebben kunnen nemen. Hieronder een impressie van de werkmiddagen.

17 Kandinsky Open Op 26 juni vond het jaarlijkse tennistoernooi Kandinsky Open plaats, voorheen bekend onder de naam Jos Derksen Trophy. Met een recordaantal van 15 teams werd het een gezellige en sportieve middag, met uiteindelijk een droomfinale. De titelverdedigers Moos en Flynn vonden vrij gemakkelijk hun weg naar de finale. Daar stuitten zij echter op flinke weerstand van een nieuw team: Famke en Tessa. De partij ging gelijk op. Nadat de speeltijd verstreken was, was de stand exact gelijk: 4-4 en deuce. Dus moest een alles beslissende sudden death gespeeld worden. Een bekeken bal van Famke zorgde er uiteindelijk voor dat de dames als winnaar uit de strijd kwamen. Naast een prijs voor de winnaars werd ook het meest sportieve duo onderscheiden. Quinty en Lewis werden door de jury geroemd om hun sportiviteit en teamgeest. De nieuwe kampioenen: Tessa en Famke Lewis en Quinty ontvingen de fair play prijs Marleen Gijs Lieke en Lars Richard en Erik

18 Diplomering Op vrijdag 27 juni vond de diplomering plaats in Maldensteijn te Malden. Vooraf stond al vast dat dit een groot feest zou worden omdat maar liefst 96% van de eindexamenkandidaten het diploma behaalde. In de uitnodiging voor deze avond werd nog niets verklapt over het programma van de avond, wel werd vermeld dat galakleding de dresscode was en dat het een traditie is om te arriveren bij Maldensteijn in een opvallend voertuig. En daar werd massaal gehoor aan gegeven. Als heren en dames verkleed kwamen de leerlingen aan die avond, in Amerikaanse auto s, een roze limousine, diverse cabriolets, op de step (!) en zelfs per ambulance, compleet met sirenes. Even later kwamen de leerlingen onder luid applaus en harde muziek de zaal in, waar hun ouders, vrienden, familie en docenten al klaar zaten. Eenmaal plaatsgenomen, werd de leerlingen een hilarisch toneelstukje voorgeschoteld door een aantal docenten. Een dag op Kandinsky bevatte veel herkenbare situaties en gedragingen van de leerlingen. Vervolgens werd een filmpje vertoond met foto s en filmpje van vier jaar Kandinsky. Na de korte toespraken van de directeur, de ouderraad en de praktijkbegeleiders, werden de leerlingen in groepjes naar voren geroepen om het diploma in ontvangst te nemen. Na afloop werd in de bar van Maldensteijn nog nagepraat, gedronken en een dansje gewaagd. Simon, Lars, Bas, Tim, Stan, Nick en Siebe maakten hun entree per step

19 Diplomering (2) Nicky, Fleur, Manon, Lotte, Daphne, Annick en Alisa Sharon Stan, Julian, Tom, Alex, Mathijs en Daan Een dag op Kandinsky Meer foto s zien? Kijk op

20 Triatlon Op maandag 30 juni stond voor klas 1 en 2 de triatlon op de Grote Siep op het programma. Fietsen, lopen en zwemmen, met als doel zoveel mogelijk meters af te leggen. Enkele leerlingen uit klas 1, waaronder Isabel als prijswinnaar Jur Leerlingen uit klas 2 Joost als meest sportieve mentor

21 Oudergeleding MR Met ingang van het nieuwe schooljaar is er een vacature in de medezeggenschapsraad (MR) ter vertegenwoordiging van de ouders van het Kandinsky College Molenhoek. Wanneer u geïnteresseerd bent om mee te denken, te praten én te beslissen over het beleid van de school, nodigen wij u van harte uit om u kandidaat te stellen voor de vacature. Wanneer er meer dan één kandidaat voor de vacature is, volgen er verkiezingen. De medezeggenschapsraad heeft advies- of instemmingsrecht over verschillende onderdelen van het beleid van de school, zoals financiën, leerlingenzorg, veiligheid en het schoolreglement. De MR bestaat uit twee personeelsleden van het Kandinsky College locatie Molenhoek, twee personeelsleden van het Kandinsky College locatie Hatertseweg en van beide genoemde locaties een ouder. Als oudergeleding neemt u ongeveer vijf maal per schooljaar deel aan een vergadering met de MR en de directie. U wordt een onkostenvergoeding (waaronder reiskosten) en een vacatievergoeding (vergoeding voor tijd) ter beschikking gesteld. Wanneer u zich kandidaat wilt stellen of als u vragen heeft kunt u contact opnemen met: Rob van Rooijen Docent lichamelijke opvoeding en informatiekunde Richard Hulsing Applicatiebeheer en docent informatiekunde

22 Projectweek Het schooljaar werd afgesloten met een projectweek. Vier dagen vol met workshops, excursies, een sportdag en een echte Ik hou van Holland quiz. WK voetbal panna Gamemania Yoga Xbox kinect Dansen Sjaal haken

100% geslaagd! Door: René Krechting (adjunct-directeur)

100% geslaagd! Door: René Krechting (adjunct-directeur) 100% geslaagd! Door: René Krechting (adjunct-directeur) Het schooljaar zit erop. De lessen zijn afgelopen, het examen voor de 4e jaars is achter de rug en de laatste toetsen voor de andere leerlingen zijn

Nadere informatie

Tip voor in de vakantie: ga eens spontaan bij iemand op bezoek

Tip voor in de vakantie: ga eens spontaan bij iemand op bezoek 2015.. is bijna ten einde. In dit Kandinsky Nieuws blikken we terug op de laatste maanden van het jaar. In deze maanden zijn de leerlingen van alle klassen erg actief geweest naast de reguliere lessen.

Nadere informatie

PBS. Door: René Krechting (adjunct-directeur)

PBS. Door: René Krechting (adjunct-directeur) PBS Door: René Krechting (adjunct-directeur) Het schooljaar 2012-2013 is begonnen en de eerste periode zit er inmiddels alweer bijna op. Elke klas is direct in het begin van het schooljaar op introductiekamp

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS t Kompas Vrijdag 3 juli 2015 nummer 23

Nieuwsbrief CBS t Kompas Vrijdag 3 juli 2015 nummer 23 Welkom Na de zomervakantie zien we een nieuw gezicht in groep 2, we heten Sietze Sietzema van harte welkom bij ons op school. We wensen je heel veel plezier in groep 2. Daarnaast heten we juf Margo Rottier

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave NIEUWSBRIEF juli 2013 Nieuwsbrief voor ouders en verzorgers Geachte ouders, verzorgers In de laatste periode van het schooljaar vinden altijd veel activiteiten plaats: de start van de centrale examens,

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

Agenda. Bedankt!!!! 25 augustus - eerste schooldag na de vakantie. 26 augustus - schoolfotograaf.

Agenda. Bedankt!!!! 25 augustus - eerste schooldag na de vakantie. 26 augustus - schoolfotograaf. Agenda 25 augustus - eerste schooldag na de vakantie. 26 augustus - schoolfotograaf. Bedankt!!!! Voor het poetsen, opruimen, tuintje bijhouden, het maken van de nieuwsbrief, ramen zemen, hulp bij Sinterklaas,

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015.

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. OUDERINFORMATIEBRIEF VSO Jaargang 9 Maand: juni 2015 29-05-2015 Beste ouders en verzorgers, Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. Met vriendelijke groet,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 juli 2015

Nieuwsbrief 3 juli 2015 Beste kinderen, ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 3 juli 2015 Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met belangrijke informatie over de Blokpoelschool. De nieuwsbrief wordt ook op de website www.blokpoelschool.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2014

Nieuwsbrief juli 2014 Nieuwsbrief juli 2014 Groepsindeling schooljaar 2014-2015 Volgend schooljaar starten we met de volgende groepen: Groep 1/2 : Renee Engelsman ( op woensdag om de week Pien Zaanen) Groep 3/4 : Esther de

Nadere informatie

Kunstwerk op het strand Excursie Kalootstrand De examenresultaten en nog veel meer...

Kunstwerk op het strand Excursie Kalootstrand De examenresultaten en nog veel meer... Kunstwerk op het strand Excursie Kalootstrand De examenresultaten en nog veel meer... GROEIEN Kent u dat verhaaltje van dat kleine jongetje dat een klein stekje had geplant dat maar niet wilde groeien?

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Brugklasbrochure voor leerlingen

Brugklasbrochure voor leerlingen Brugklasbrochure voor leerlingen 2015 2016 Beste leerling van groep 8, Beste leerling van groep 8, Binnenkort moet je beslissen naar welke middelbare school je wilt. De keuze die je gaat maken is belangrijk

Nadere informatie

INFORMATIE V M B 2015 B

INFORMATIE V M B 2015 B INFORMATIE VMBO 2015 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Ik ben geen type om met mijn neus in de boeken te zitten. Daarom doe ik basis. We hebben bij Bornego Beugel gelukkig veel praktijklessen.

Nadere informatie

Busselnieuws. Busselnieuws. 18 juni 2015. Het Busselnieuws! Agenda. We hebben nieuws over de toekomst! Jarigen. Musical groep 8. Alvast gefeliciteerd!

Busselnieuws. Busselnieuws. 18 juni 2015. Het Busselnieuws! Agenda. We hebben nieuws over de toekomst! Jarigen. Musical groep 8. Alvast gefeliciteerd! Het! We zijn begonnen aan de eindspurt van het schooljaar! De toetsen zijn achter de rug Volgende week ontvangt u het tweede rapport van uw kind We krijgen een enorm leuke sportdag We gaan de musical zien

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave:

Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave: Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave: 1) Inleiding 2) Structuur OV 2.1) Samenstelling OV 3) Activiteiten 3.1) Schoolfotograaf 3.2) Sinterklaas 3.3) Kerst 3.4) Projectweek rekenen

Nadere informatie

Het schooljaar. Agenda

Het schooljaar. Agenda Het schooljaar is weer begonnen en de eerste periode zit er inmiddels bijna op. In dit Kandinsky Nieuws blikken we terug op de eerste weken van het schooljaar. We vroegen enkele leerlingen naar de ervaringen

Nadere informatie

Open dag Agenda Kandinsky Nieuws februari 2014

Open dag Agenda Kandinsky Nieuws februari 2014 Open dag Dit Kandinsky Nieuws staat in het teken van de open dag. Op 12 februari 2014 van 15.00 uur tot 19.00 uur zal onze school weer open staan voor alle geïnteresseerden. Eigenlijk is dit niet alleen

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

INFORMATIE VMBO BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL

INFORMATIE VMBO BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL INFORMATIE VMBO 2014 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Eigenlijk houd ik niet zo van leren, maar meer van doen. Daarom doe ik ook kader. Dan heb je wat minder leerstof en wat meer praktijk.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis.

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis. Het Ludger College Jouw talent is er thuis. Algemene informatie over het Ludger College Het Ludger College is een school voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) in Doetinchem. Er is ook een programma

Nadere informatie

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College Talent voor de Toekomst! Informatie Saenredam College 201 4 5 /201 Inhoudsopgave Dit hebben we speciaal voor jou geschreven 2 Openbare school Open avond VMBO bij het Saenredam College 3 Onderbouw Nieuwe

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

Welkom. Agenda. Kijk voor meer data en nieuws op onze website: www.kandinskymolenhoek.nl

Welkom. Agenda. Kijk voor meer data en nieuws op onze website: www.kandinskymolenhoek.nl Welkom Op 20 februari 2013 van 15.00 uur tot 17.00 uur en van 19.00 uur tot 21.00 uur zal onze school weer open staan voor iedereen tijdens de jaarlijkse Open Dag. Eigenlijk is dit niet alleen een dag

Nadere informatie

Examentrainingen 2013. Alle informatie op een rij. Bijles Maas en Waal

Examentrainingen 2013. Alle informatie op een rij. Bijles Maas en Waal Examentrainingen 2013 Alle informatie op een rij Bijles Maas en Waal Inhoudsopgave Wat is een examentraining?... 3 Informatieavond voor examenkandidaten... 4 Studiebegeleiding voor examenkandidaten...

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

Nieuw. Agenda. Fijne vakantie gehad?

Nieuw. Agenda. Fijne vakantie gehad? Nieuw Na de zomervakantie is er vaak veel nieuw. Nieuw schooljaar, nieuwe klassen, nieuwe leerlingen en nieuwe docenten. Wie zijn deze nieuwe leerlingen en docenten en hoe hebben zij de eerste maanden

Nadere informatie

Mei - 2015. Belangrijke Data. Vrij 1 mei Groep 1-4 vrij

Mei - 2015. Belangrijke Data. Vrij 1 mei Groep 1-4 vrij Mei - 2015 Belangrijke Data Beste lezer, Formatie 2015-2016 Eindelijk is het voorjaar aangebroken, merkbaar als je naar buiten kijkt en ook al s we kijken naar de beschikking voor Vechtstreek en Venen.

Nadere informatie

VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans. waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE

VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans. waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans 2014 waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE ? We zijn een KLEINE SCHOOL waar iedereen elkaar kent Waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE WEINIG LESUITVAL

Nadere informatie

Kerstnieuwsbrief schooljaar 2015-2016 17 december 2015

Kerstnieuwsbrief schooljaar 2015-2016 17 december 2015 Kerstnieuwsbrief schooljaar 2015-2016 17 december 2015 Beste ouders, Terwijl de kortste dag snel nadert en een lange kerstvakantie voor de deur staat, gaan onze gedachten terug naar schooljaar 2015. Het

Nadere informatie

Groepsnieuws deel 3 klas H van juf Els en juf Mirjam. Mei 2015.

Groepsnieuws deel 3 klas H van juf Els en juf Mirjam. Mei 2015. Groepsnieuws deel 3 klas H van juf Els en juf Mirjam. Mei 2015. Beste ouders, lieve kinderen, Dit is al weer het derde en laatste groepsnieuws van dit schooljaar. Natuurlijk begin ik het groepsnieuws met

Nadere informatie

De derde editie van de nieuwsbrief

De derde editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 3 Jaargang 2 13-10 - 2011 www.olivijn.almere-speciaal.nl De derde editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode Nieuws vanuit de directie Nieuws vanuit de ouderraad Nieuws

Nadere informatie

Standdaarbuiten, 18-12-2014 Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen,

Standdaarbuiten, 18-12-2014 Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen, Nieuwsbrief 2014-2015. No. 4 18-12-2014 Website: www.bsaventurijn.nl Email : bsantoni@bsantoni.nl Standdaarbuiten, 18-12-2014 Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen, Voor u ligt de vierde nieuwsbrief

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nummer 8 - mei 2011 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte Vrijdag 29 april hebben we in de pauze afscheid genomen van

Nadere informatie

Nummer 7 24 juni 2015

Nummer 7 24 juni 2015 Nummer 7 24 juni 2015 Inhoud van dit ouderbulletin Voorwoord Taartenbakactie GESLAAGD! Excursie Archeon leerjaar 1 Afsluitend kamp R3H1 Praktische zaken Belangrijke data Voorwoord Voor u ligt alweer het

Nadere informatie

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September Overzicht activiteiten september 2012 De nieuwsbrief van 7 september 2012 Datum Activiteit Voor wie September Di. 11-09 Aangekondigde BHV oefening Gr 1-8 Di. 11-09 Informatie-ochtend Ouders van potentiële

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

Skittelnieuws december 2014

Skittelnieuws december 2014 Skittelnieuws december 2014 Ma 1 Di 2 Wo 3 Do 4 Vrij 5 Sinterklaas Za 6 Zo 7 Ma 8 Vergadering MR in HK/ versieravond WW Di 9 Vergadering OR in HK Wo 10 Vergadering OR in WW Do 11 Vrij 12 Groepen 1 t/m

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Kalender: 22-01

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

voor het laatste nieuws kijk je op www.sbofacet.nl NUMMER 14 SCHOOLJAAR 2014-2015 Donderdag 16 april 2015

voor het laatste nieuws kijk je op www.sbofacet.nl NUMMER 14 SCHOOLJAAR 2014-2015 Donderdag 16 april 2015 voor het laatste nieuws kijk je op www.sbofacet.nl NUMMER 14 SCHOOLJAAR 2014-2015 Donderdag 16 april 2015 ii Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief nieuws uit groep 3 en 5. Verder weer nieuws m.b.t.

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

Laatste nieuwsbrief 2013/2014. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep 11-07-2014

Laatste nieuwsbrief 2013/2014. Schoonmaakavond. Wennen in de nieuwe groep 11-07-2014 1 NIEUWSBRIEF 22 11-07-2014 Laatste nieuwsbrief 2013/2014 Alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Nog één week te gaan en dan gaan we genieten van de zomervakantie. Maar de week is goed gevuld.

Nadere informatie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 vr 14-08-15 zomervakantie 34 1 ma 17-08-15 Boeken halen 3de jaars; Info

Nadere informatie

Presentatie Sport Dienstverlening & Veiligheid. 26 November 2014

Presentatie Sport Dienstverlening & Veiligheid. 26 November 2014 Presentatie Sport Dienstverlening & Veiligheid 26 November 2014 Programma Voorstellen Historie SDV: Toekomst Uitstroom Rode draad Stage Kosten Vragen? Historie SDV Schooljaar 1998 1999 de voetbaltalentenschool

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2014-2015, nr.8 maart 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van maart 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Casparus got talent Afvalproject

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 20 No. 13. www.qliqprimair.nl BS De Korenaar. 1. Vanuit de directie. 2. Informatie uit de groepen. 3.

Korenpraatjes. Jaargang 20 No. 13. www.qliqprimair.nl BS De Korenaar. 1. Vanuit de directie. 2. Informatie uit de groepen. 3. Korenpraatjes Jaargang 20 No. 13 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender 7. Buitenschoolse

Nadere informatie

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden!

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden! Brugklasgids 2016 Een zee aan mogelijkheden! 02 03 Hallo bijna-brugklasser! Nog even en dan ga je naar de brugklas! Spannend, maar vooral ook leuk. Je wilt natuurlijk naar een school waar jij je thuis

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 15 december 2015

Nieuwsbrief 8 15 december 2015 Nieuwsbrief 8 15 december 2015 GROEPSACTIVITEITEN Kerst op IKC de Toorts De kerstviering van vrijdag 18 december vindt dit jaar plaats op school. De dag wordt op passende wijze geopend met een viering

Nadere informatie

Vanuit de ouderraad.

Vanuit de ouderraad. Juni 2013 Vakantie Wat gaat een jaar toch snel voorbij! Een jaar waarbij weer veel is gebeurd. We hebben met z'n allen hard gewerkt en we mogen trots zijn op onze leerlingen, het personeel en de school.

Nadere informatie

Schoolplein. Uitgave: juli 2014. Voor u ligt de laatste Ouderinfo van het schooljaar 2013-2014.

Schoolplein. Uitgave: juli 2014. Voor u ligt de laatste Ouderinfo van het schooljaar 2013-2014. pag. 1 / 6 Van de locatieleiding Voor u ligt de laatste Ouderinfo van het schooljaar 2013-2014. Het schooljaar is weer voorbij, de vakantie is begonnen! We brengen u graag op de hoogte van een aantal schoolzaken,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr 4 2014-2015

Nieuwsbrief nr 4 2014-2015 Nieuwsbrief nr 4 2014-2015 Belangrijk : informatie afronding schooljaar 2014-2015 Alle informatie over de laatste schoolweken staat vermeld in de bijlage afronding schooljaar 2014-2015. Geachte ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Schoolreisje. Muziekavond. Agenda. 917 april 2013 20132013ember. speelden de sterren van de hemel.

Schoolreisje. Muziekavond. Agenda. 917 april 2013 20132013ember. speelden de sterren van de hemel. Agenda 17 april: Antonieuwtje 9 1 april: Groep naar Nemo 19 april: Keuzecursus 3 gr. 5-19 april: Speurtocht 1.00-19.15 uur 24 april: 4 ste groepers doen de toptoets 25 april: Sportdag 3-4-5 gaat niet door

Nadere informatie

Toermalijnnieuws. Nummer 1 23 september 2015

Toermalijnnieuws. Nummer 1 23 september 2015 Toermalijnnieuws Nummer 1 23 september 2015 Algemene informatie We zitten inmiddels in de vierde week van het nieuwe schooljaar. Als moeder van twee kinderen weet ik dat een nieuw schooljaar opnieuw weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 1 1 september 2015 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief nummer 1 1 september 2015 Pagina 1 van 5 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Algemeen: Vooraankondiging gebarenworkshop Algemeen: Luizen Algemeen: Gymzaal verbouwing Algemeen: Klaar voor de start! SO: Personeel SO: ouderavond VSO: Stagiaires VSO: Kantine/kok

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Bijblijver Informatieblaadje

Bijblijver Informatieblaadje Bs Dr Jan de Quay Optimus primair onderwijs 8-2015 Bijblijver Informatieblaadje In dit nummer: Beste ouders 1 8-2015 Afscheidsreceptie juffrouw José 1 Beste ouders Na twee weken meivakantie hebben we afgelopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 21 12 e jaargang Vrijdag 17 juli 2015 De Fairytale

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nr 2 - november 2010 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte Van dinsdag 9 t/m vrijdag 12 november aanstaande zijn er cijferbesprekingen

Nadere informatie

Intekenlijsten 10-minutengesprekken

Intekenlijsten 10-minutengesprekken Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Schooljaar 2012 2013 Inhoud: 11 november 2012 Pagina 1: Digitale oudertevredenheidspeiling

Nadere informatie

Zomer nieuwsbrief plus 2013-2014 Nummer 19 4 juli 2014

Zomer nieuwsbrief plus 2013-2014 Nummer 19 4 juli 2014 Vakantie Het schooljaar 2013-2014 is voorbij. Het jaar is omgevlogen, met goede en minder goede momenten. Maar we houden ervan om de focus te leggen op wat goed gaat, zonder de ogen te sluiten voor de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11 Datum: 26 juni 2014

Nieuwsbrief 11 Datum: 26 juni 2014 Nieuwsbrief 11 Datum: 26 juni 2014 Geachte ouders, Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Er staan nog een paar leuke activiteiten op het programma waar u van alles over kunt lezen.

Nadere informatie

Informatie VOOR studenten:

Informatie VOOR studenten: Informatie VOOR studenten: Welkom op de Maria Basisschool! Op deze pagina vind je praktische informatie over onze school. Het is zowel voor jou als student als voor de school fijn om zoveel mogelijk duidelijkheid

Nadere informatie

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen De CSG Wessel Gansfort is een open christelijke school, waar elke dag ongeveer 820 leerlingen onderwijs volgen. Iedereen is van

Nadere informatie

Conciërge Frans Schilderman. Voorleeswedstrijd. CJG Doesburg

Conciërge Frans Schilderman. Voorleeswedstrijd. CJG Doesburg Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Inhoud: Schooljaar 2013 2014 21 oktober 2013 Pagina 1 Start zwangerschapsverlof

Nadere informatie

Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief 34, 27 juni 2014. Afscheid juf Nelleke

Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief 34, 27 juni 2014. Afscheid juf Nelleke Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief 34, 27 juni 2014 Afscheid juf Nelleke Informatieavond Dinsdag 24 juni jl. was de jaarlijkse informatieavond. Tijdens deze avond werd het afgelopen schooljaar in beeld gebracht.

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging 2014/2015. Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Jaarverslag Oudervereniging 2014/2015. Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Jaarverslag Oudervereniging 2014/2015 & Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Beste Ouder/verzorger, Hierbij ontvangt u namens de gehele oudervereniging het jaarverslag en een uitnodiging voor de algemene

Nadere informatie

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 15 april 2015 nr. 30 BOLSTERNIEUWS

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 15 april 2015 nr. 30 BOLSTERNIEUWS Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com Tel 0161-451541 home-page: www.debolstergilze.nl JAARGANG 19 wekelijkse nieuwsbrief 15 april 2015 nr. 30 NIEUWS VAN DE DIRECTIE: BOLSTERNIEUWS

Nadere informatie

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Alkmaar, 14 september 2014 Beste Ouders van onze leerlingen in 2Vwo-X, Dit is de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Als ervaren studenten lopen onze 2e

Nadere informatie

Ashram Nieuwkoop. thuis in de wereld

Ashram Nieuwkoop. thuis in de wereld Ashram Nieuwkoop thuis in de wereld INHOUD Onderwijs op maat Theoretische leerweg plus Sport en bewegen SDV Zorg & welzijn breed Cultuurschool Wereldschool Begeleiding Uitnodiging! Bij ons slaagt al zes

Nadere informatie

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen.

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. NIEUWSBRIEF / november 2012 IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. WERVING NIEUWE LEERLINGEN Met

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Thema Kinderen en school

Thema Kinderen en school http://www.edusom.nl Thema Kinderen en school Lesbrief 20. Het adviesgesprek. Wat leert u in deze les? Advies vragen. / woorden die hetzelfde betekenen. Advies geven. / woorden die hetzelfde betekenen.

Nadere informatie

Het Knoopje. Basisschool De Touwbaan. Nieuws vanuit de directie. Inhoud. 16 april 2015

Het Knoopje. Basisschool De Touwbaan. Nieuws vanuit de directie. Inhoud. 16 april 2015 Basisschool De Touwbaan Touwbaan 16 4901GG Oosterhout (NB) Tel.:0162-453706 www.kbsdetouwbaan.nl info@kbsdetouwbaan.nl 16 april 2015 Het Knoopje Jaargang 9, nummer 13 Nieuws vanuit de directie * Laatst

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

BSO De Dolfijn De Orka s

BSO De Dolfijn De Orka s Zomervakantie SD Week 28 Maandag 6 juli 2015 Dinsdag 7 juli 2015 Woensdag 8 juli 2015 Donderdag 9 juli 2015 Vrijdag 10 juli 2015 Het is eindelijk zomervakantie! Tijd om de BBQ weer uit de schuur te halen.

Nadere informatie

5 december Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen bij ons op school 6 december speelgoeddag 7 en 14 december gastles korfbal

5 december Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen bij ons op school 6 december speelgoeddag 7 en 14 december gastles korfbal t Driesprongetje Agenda Nieuwsbrief 30-nov-2012 5 december Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen bij ons op school 6 december speelgoeddag 7 en 14 december gastles korfbal Sinterklaas Woensdag is het

Nadere informatie

Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015

Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015 Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015 Van de directie Het nieuwe schooljaar is alweer in volle gang en de nieuwe brugklassers beginnen hun draai op SG De Dijk al aardig te vinden. Hierbij wensen we alle

Nadere informatie

Vrijdag 18 december 2015. Dolleman, Barbé, Kamper Maandag 21 december tot vrijdag 1 januari Kerstvakantie

Vrijdag 18 december 2015. Dolleman, Barbé, Kamper Maandag 21 december tot vrijdag 1 januari Kerstvakantie Obs De Plaats Schoolwerf 1 1657 LD Abbekerk T: 0229-581278 E: info@obsdeplaats.nl Vrijdag 18 december 2015 Zaterdag 19 december Ophalen oud papier. Lopers zijn: Wijnker, Dolleman, Barbé, Kamper Maandag

Nadere informatie

Donderdagbrief 2 juli 2015

Donderdagbrief 2 juli 2015 Donderdagbrief 2 juli 2015 Musical groep 8!!! Maandag 29 juni was het eindelijk zo ver. De afscheidsmusical van groep 8. Op de tribune zat een uitzinnig publiek klaar om naar het musicalspektakel te gaan

Nadere informatie

Reacties van ouders en scholen op de masterclasses

Reacties van ouders en scholen op de masterclasses Reacties van ouders en scholen op de masterclasses De leerlingen zijn nog steeds erg enthousiast. Ik heb ze allemaal even geïnterviewd. Ze vinden het ook erg leuk om andere kinderen te leren kennen, en

Nadere informatie

Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader

Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader informatieboekje examen vmbo basis en kader pagina 1 van 7 Ik doe examen 2016 Beste leerling, Het is alweer en het examen nadert. Hier voor je

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Eerlijk gezegd vond ik het eerst doodeng en spannend om naar een andere school te gaan. Ik wou mijn oude klas van de Ekke de Haan gewoon niet kwijt. We hadden het daar zo

Nadere informatie

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top.

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je het beste uit jezelf halen? Kom dan eens

Nadere informatie

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen.

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen. De zes kinderen. Het eerste knd houdt van sport. Daarom is hij niet kort. Het tweede kind houdt van muziek. Daarom wordt hij nooit ziek. Het derde kind houdt van slapen. En ligt altijd te gapen. Het vierde

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden!

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden! NIEUWSFLITS Augustus 2015 Beste ouders/verzorgers en leden, Het is alweer augustus 2015, de zomervakantie vliegt voorbij. En wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen weken. Wij hebben afscheid genomen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe personeelsleden stellen zich aan u voor: Karen de Heer. Beste ouder, verzorger, Karen de Heer: Met vriendelijke groet,

NIEUWSBRIEF. Nieuwe personeelsleden stellen zich aan u voor: Karen de Heer. Beste ouder, verzorger, Karen de Heer: Met vriendelijke groet, Oktober 201 5 nieuwsbrief NIEUWSBRIEF Beste ouder, verzorger, Welkom en/of goed u weer te zien! Het eerste geldt vooral de nieuwe ouders van onze school. U heeft via uw zoon of dochter de afgelopen weken

Nadere informatie

RSG WOLFSBOS. vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs

RSG WOLFSBOS. vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs RSG WOLFSBOS vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs WELKOM Daar sta je dan: op de drempel van de middelbare school. Een volgende stap in je leven. Een nieuwe school kiezen is niet gemakkelijk. Want waar kies

Nadere informatie

Voel je thuis op het KWC!

Voel je thuis op het KWC! op de Gershwinhof Voel je thuis op het KWC! Kom jij naar onze school? Van harte welkom! Op het KWC zit je goed. Wij hebben twee gebouwen: de Gershwinhof en de Beethovenlaan. Daar vind je alle soorten voortgezet

Nadere informatie

Vakantierooster 2014-2015

Vakantierooster 2014-2015 Vakantierooster 2014-2015 Het vakantierooster is door het Fokor bekend gemaakt. FOKOR is de vereniging voor samenwerkende schoolbesturen voor primair en voortgezet onderwijs in Rotterdam. Zij bepalen de

Nadere informatie

Week 17 Datum: 22 april 2015. Nieuwsbrief. Inhoud

Week 17 Datum: 22 april 2015. Nieuwsbrief. Inhoud ! Week 17 Datum: 22 april 2015 Nieuwsbrief Inhoud 1. Rekentoets en overgangsregeling 1 2. Huiswerkbegeleiding Over t IJ 1. Examentraining wiskunde 2 4. Controle schoolexamencijfers 2 5. Openingstijden

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F OBS De Akkers en PSZ t Valkje Jagerslaan 15 3075 AA Rotterdam 010 2907827 directie@de-akkers.nl www.de-akkers.nl 20 februari 2015 nummer 62 Personeel Juf Atie heeft besloten per 1-3-2015

Nadere informatie

Jouw praktische weg naar het hbo. Onderdeel van AOC Oost

Jouw praktische weg naar het hbo. Onderdeel van AOC Oost Jouw praktische weg naar het hbo Onderdeel van AOC Oost 2014 2015 2Informatie Het Groene Lyceum 2014-2015 Lekker praktisch bezig zijn maar wel op een hoog niveau. Is dat ook voor jou de leukste route naar

Nadere informatie