de cirkel palliatieve zorgen azjp Informatiebrochure

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "de cirkel palliatieve zorgen azjp Informatiebrochure"

Transcriptie

1 de cirkel palliatieve zorgen azjp Informatiebrochure

2 DE FILOSOFIE VAN DE CIRKEL De afdeling De Cirkel, de Palliatieve Eenheid van het AZ Jan Portaels, werd opgericht in juni In een thuisbenaderende omgeving trachten wij de patiënt een maximale levenskwaliteit en comfort te bieden, aangepast aan zijn ziek-zijn. Hierbij streven we naar een zo goed mogelijke bestrijding van pijn en andere ziekteklachten. Daarnaast bieden wij ook psychosociale en spirituele begeleiding aan de patiënt en zijn naasten. Palliatieve Zorg gebeurt vanuit een diep respect voor de eigenheid en de levensvisie van de individuele patiënt. De patiënt is het middelpunt van onze cirkel. Wij omcirkelen hem en zijn naasten met warme en deskundige zorgen. De Cirkel staat dan ook voor the circle of life. Wij ondersteunen de patiënt zo veel mogelijk in zijn leven tot het einde. LEVENSVISIE In het pluralistisch AZ Jan Portaels wordt elke religieuze en filosofische overtuiging gerespecteerd. Tijdens het opnamegesprek kan u ons, indien u dit wenst, informeren over uw levensbeschouwing. Zo kunnen wij u helpen bij de beleving ervan. Men is vrij om een vertrouwenspersoon, zoals een priester, dominee, moreel consulent of een andere geloofsbedienaar, uit te nodigen op de verpleegafdeling. Communie ontvangen op de kamer bijvoorbeeld kan, op voorwaarde dat iemand van het zorgteam hiervan op de hoogte is gebracht. Indien gewenst, bereiden wij samen met u het sacrament van de ziekenzalving voor. Ook andere vormen van gebed en afscheidsrituelen kunnen worden aangeboden. De medewerkers van de dienst Levensbeschouwelijke Zorg staan open voor iedere religieuze of levensbeschouwelijke vraag van zowel de patiënt als zijn omgeving. Op vraag van de patiënt of volgens de aard van de vraag verwijzen de medewerkers van de dienst Levensbeschouwelijke Zorg graag onderling door naar elkaar.

3 DE AFDELING DE CIRKEL ZIT- EN KEUKENHOEK In de zithoek van de gemeenschappelijke living kan er TV, DVD of video worden gekeken, muziek worden beluisterd, een praatje worden gemaakt met bezoekers,. De Cirkel is gehuisvest op de 3e verdieping van blok K van het ziekenhuis. Vanuit site Vaartstraat rechtstreeks bereikbaar via de centrale liften, vanuit site Gendarmeriestraat via de bewegwijzering over de passerel. Overdag is de afdeling steeds vrij toegankelijk. Alleen s avonds verzoeken wij om aan te bellen. KAMERS Indien gewenst, kunnen ook de maaltijden genuttigd worden in de living. Samen eten is vaak gezelliger. In de keukenhoek kan de patiënt - of zijn naasten - zelf een kleine maaltijd bereiden of opwarmen. Er zijn zes eenpersoonskamers, aangenaam en sfeervol ingericht met comfortabel meubilair. Elke kamer heeft een sanitaire cel met lavabo en toilet, TV, radio, telefoon en een koelkast.

4 BAD EN DOUCHE Om het in- en uitstappen te vergemakkelijken is de badkamer uitgerust met een hoog-laag bad dat in hoogte kan worden versteld. Er is ook een stoel- en hanglift, mocht de patiënt niet op eigen krachten in en uit het bad kunnen stappen. Een douche nemen behoort ook tot de mogelijkheden. DAGINDELING Op onze afdeling verkiezen wij bewust om niet te werken volgens een strikt dagschema, maar streven we ernaar de verzorging aan te passen aan het ritme van de patiënt. De patiënt bepaalt namelijk zelf, in onderling overleg met het zorgteam, zijn eigen dagindeling. Niet enkel voor de hygiënische zorgen, maar ook bijvoorbeeld voor het gebruik van de maaltijden. De ruime inloopdouche van de afdeling. STILLE RUIMTE De stille ruimte is een plek waar de patiënt en de familie tot rust kunnen komen en zich kunnen terugtrekken.

5 Dagelijks bespreken we wat, wanneer en waar de patiënt wenst te eten. Indien de naasten graag zelf iets klaarmaken, kunnen zij hiervoor gebruik maken van de keukenhoek. Rekening houdend met de noden van de overige patiënten, proberen wij hier zoveel mogelijk aan tegemoet te komen. BEZOEKREGELING Naaste familieleden - de partner, ouders, kinderen en naasten - kunnen gedurende de ganse dag bij de patiënt blijven. Er kan ook steeds één familielid of naaste op de afdeling blijven overnachten. Bezoekers zijn gedurende de hele dag welkom, rekening houdend met de wensen van de patiënt. Geliefde huisdieren mogen zelfs een kort bezoekje aan hun baasje brengen, hiervoor graag vooraf een seintje. Het bezoek van kleine kinderen kan eveneens heel deugddoend zijn, in de living hebben wij voor hen een kinderhoekje voorzien. Ook de andere zorgverleners, zoals bijvoorbeeld de kinesisten, zullen zoveel mogelijk met het ritme en de wensen van elke patiënt rekening houden. Na vooraf gemaakte afspraken mag de familie of naaste eventueel helpen bij het toedienen van de hygiënische zorgen. Indien de gezondheidstoestand het toelaat, kan de patiënt voor korte tijd, bijvoorbeeld voor een familiefeestje, de afdeling verlaten. Wij helpen u graag bij de voorbereiding hiervan.

6 VEILIGHEID Elektrische toestellen Omwille van de veiligheid zijn geen eigen elektrische toestellen op de patiëntenkamers toegelaten. Wel is er een uitzondering voor haardrogers en scheerapparaten. Roken Het Koninklijk Besluit van verbiedt roken in openbare gebouwen. Dit algemeen rookverbod geldt ook in het AZ Jan Portaels. Uitzonderlijk mogen de patiënten van onze afdeling wel roken in het ziekenhuis, enkel op een daarvoor aangeduide plaats en na overleg met het zorgteam. HET AFDELINGSTEAM De zorgverlening in de Palliatieve Eenheid vertrekt vanuit een multidisciplinaire aanpak. DOKTERSTEAM Dr Gwen Verbeke is medisch diensthoofd van De Cirkel. Samen met Dr Malika Ichiche, Dr Lieve Keulemans, Dr Evi Moonen en Dr Jan Noyen coördineert ze de medische zorg en onderhoudt ze de contacten met de huisartsen en/of verwijzende specialisten. Het medisch team wordt bijgestaan door Dr Marc Maes, die als anesthesist gespecialiseerd is in pijnbestrijding, en de overige geneesheerspecialisten van het AZ Jan Portaels. ZORGTEAM Hoofdverpleegkundige van de afdeling De Cirkel is Yves De Raes. Samen met het zorgteam, bestaande uit verpleegkundigen en zorgkundigen, staat hij in voor de dagelijkse verzorging. Bij het zorgteam kan u steeds terecht met al uw vragen of bekommernissen. ANDERE MULTIDISCIPLINAIRE ZORGVERLENERS De sociaal werker kan u bijstaan bij allerhande moeilijkheden, zoals organisatie van thuishulp, hulpmiddelen en administratieve en financiële regelingen. U kan er tevens terecht voor een vertrouwelijk of ondersteunend gesprek. De psycholoog kan u of uw naasten ondersteuning bieden door samen te reflecteren over de impact van uw ziek-zijn op uzelf en op uw omgeving, uw gedachten en gevoelens te verkennen of eventueel advies te geven hoe u uw ziekzijn kan bespreken met naasten, kinderen,.... De kinesist houdt bij de behandeling volledig rekening met uw wensen of behoeften. De kinesitherapie wordt afgestemd op uw comfort en welbevinden: bv. relaxerende massage om spierspanningen te verminderen. De ergotherapeut probeert u met aanvullende therapieën, zoals bijvoorbeeld aromatherapie en handmassage tot rust te brengen indien u hiermee gebaat bent. De katholiek pastor en moreel consulent kunnen u desgewenst bijstaan in de beleving van uw geloofs- of levensovertuiging, een klankbord zijn bij existentiële vragen.

7 Zij maken tijd voor uw verhaal en kunnen u helpen bij het organiseren van gewenste rituelen. VRIJWILLIGERS Tevens staan ook nog enkele vrijwilligers klaar om elk verblijf op de afdeling De Cirkel zo aangenaam mogelijk te maken. CATERING VOOR FAMILIELEDEN OF NAASTEN Op eenvoudige vraag voorzien wij een maaltijd voor een familielid of naaste, zodat er samen van de maaltijd kan genoten worden. De familie of naasten kunnen ook steeds terecht in de ziekenhuiscafetaria. LEEFRUIMTE Familieleden of naasten kunnen gebruik maken van de keuken. Wel vragen wij om de keuken na gebruik terug op te ruimen. Als men een bepaalde gelegenheid samen wil vieren, kan dit in de living. Als wij hiervan op voorhand worden verwittigd, helpen wij graag bij de uitvoering ervan. TELEFOON In elke kamer is er telefoon. Bij opname krijgt u een codenummer waarmee u rechtstreeks in- en uitgaande gesprekken kan voeren. De gesprekken worden automatisch aangerekend en vindt u terug op de ziekenhuisfactuur. De patiënt is 24 uur op 24 bereikbaar. WELKE DIENSTEN BIEDEN WIJ AAN OVERNACHTING VOOR FAMILIELEDEN OF NAASTEN Indien gewenst, kan er zonder bijkomende kosten, één familielid of naaste blijven overnachten op de afdeling. In de kamer van de patiënt of in een aparte kamer. MUZIEK, TV, DVD EN INTERNET Elke patiëntenkamer heeft radio en TV. Het gebruik ervan is inbegrepen in de kamerprijs. Er is tevens mogelijkheid tot internetverbinding. Ook in de living kan u TV kijken of muziek beluisteren. Eigen DVD s en CD s mogen uiteraard ook meegebracht worden.

8 OPNAME OP DE AFDELING Een opname op de Palliatieve Eenheid kan definitief of tijdelijk zijn. In het laatste geval gaat het bijvoorbeeld om het op punt stellen van de pijnmedicatie, om de familie even bij te springen of als op puntstelling voor een opname in een verzorgcentrum. Een maandelijkse evaluatie van de toestand van de patiënt bepaalt de duurtijd van het verblijf. Een opname vanuit een andere verpleegafdeling Het medisch diensthoofd dr Gwen Verbeke is telefonisch bereikbaar via de centrale of rechtstreeks via De Cirkel. Indien de patiënt op een andere verpleegafdeling in het ziekenhuis verblijft, zal de behandelend arts contact opnemen met het medisch diensthoofd van De Cirkel. BEZOEK VOORAF Wij nodigen de patiënt of een naaste graag vooraf uit om te komen kennismaken met de afdeling. Dit is geen verplichting, maar geeft de mogelijkheid om vele vragen te beantwoorden en de stap tot opname te vergemakkelijken. Indien een bezoek aan de afdeling De Cirkel vooraf niet haalbaar is, kan u ook uitleg krijgen over De Cirkel. Vraag ernaar bij de verpleging van uw afdeling. Een opname na thuisverzorging Wij vragen de huisarts of specialist contact op te nemen met dr Gwen Verbeke, medisch diensthoofd, zodat kan worden afgesproken wanneer een opname kan gebeuren en welke kamer vrij is.

9 WAT BRENGT U MEE BIJ OPNAME Wanneer besloten wordt tot opname brengt u het volgende mee: Uw identiteits- en SIS-kaart. Een voorschot voor verblijf. (zie ook gedeelte verblijfskosten ). Nuttige medische documenten (verwijsbrief van arts, röntgenfoto s, ). Geneesmiddelen die op dat moment ingenomen worden (liefst in de originele verpakking). Eventuele toelating van het ziekenfonds ter terugbetaling van bepaalde medicatie. Wilsverklaring, indien u die heeft opgesteld. Persoonlijk gerief zoals een kamerjas, pantoffels en nachtkledij, ondergoed, handdoeken en washandjes (er wordt dagelijks een proper washandje en handdoek gebruikt), zakdoeken, toiletgerief (o.a. shampoo, badschuim, kam, zeep). Eventueel een donsdeken. Ook het eigen hoofdkussen kan voor de patiënt aangenaam zijn. Het AZ Jan Portaels stelt alles tewerk om diefstallen te voorkomen, maar een ziekenhuis is en blijft een publieke plaats, toegankelijk voor iedereen. Breng daarom beter geen waardevolle voorwerpen mee. Indien echt noodzakelijk kan u waardevolle voorwerpen steeds in bewaring geven in de kluis van de Sociale Dienst.

10 VERBLIJFSKOSTEN Bij opname ontvangt de patiënt een brochure met daarin de verschillende kosten die worden aangerekend op de ziekenhuisfactuur. Een aantal elementen hiervan vervallen bij een verblijf op de Palliatieve Eenheid. Voor een eenpersoonskamer geldt het tarief van een gemeenschappelijke kamer. Wij vragen slechts eenmalig een voorschot, ook indien de patiënt voor langere tijd wordt gehospitaliseerd. Een inslapend familielid of naaste betaalt geen rooming-in. Het gebruik van het televisietoestel is gratis. De ziekenhuisfactuur wordt opgemaakt door de dienst Facturatie. Voor verdere informatie over de ziekenhuiskosten, kan u steeds terecht bij de Opnamedienst van het AZ Jan Portaels. TOT SLOT Wij hopen van harte dat elke patiënt zich, samen met zijn familie en naasten, zo goed mogelijk thuis voelt en geniet van de rust en het menselijk karakter van onze afdeling De Cirkel. Om dit te realiseren, staan wij steeds open voor suggesties en wensen. Zo proberen wij onze dienstverlening nog verder te verbeteren. Hebt u na het lezen van deze brochure nog vragen, dan zijn wij steeds bereid tot een gesprek. Omwille van praktische redenen en het specifiek karakter van de afdeling, vragen wij u hiervoor een telefonische afspraak te maken.

11 DE CIRKEL T SOCIALE DIENST T ONTHAAL ziekenhuis T OPNAMEDIENST T AZ Jan Portaels - Gendarmeriestraat Vilvoorde

Palliatieve Zorg. De Cirkel

Palliatieve Zorg. De Cirkel Palliatieve Zorg De Cirkel Inhoud Filosofie van De Cirkel 3 Levensvisie 3 Algemene info over De Cirkel 4 Eenheid De Cirkel, praktisch 5 Kamers 5 Zit- en keukenhoek 6 Bad en douche 6 Stille ruimte 6 Dagindeling

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op de palliatieve eenheid

Patiënteninformatie. Welkom op de palliatieve eenheid Patiënteninformatie Welkom op de palliatieve eenheid Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Een professioneel team staat voor u klaar... 5 Uw verblijf op de palliatieve eenheid...

Nadere informatie

Opnamebrochure palliatieve eenheid

Opnamebrochure palliatieve eenheid Heeft u opmerkingen of suggesties i.v.m. deze brochure? Geef ons gerust een seintje! Opnamebrochure palliatieve eenheid Dienst kwaliteit E-mail: info@jessazh.be Tel: 011 33 55 11 Jessa Ziekenhuis vzw Maatschappelijke

Nadere informatie

Welkom op de palliatieve eenheid

Welkom op de palliatieve eenheid Welkom op de palliatieve eenheid bezoek 24u op 24u onbeperkt 057 35 64 91 MS4@yperman.net www.yperman.net/afdelingen Gelijkvloers westvleugel - kamers 901-906 1. Artsen WIE ZIJN WE? 1.1. Artsen-specialisten:

Nadere informatie

Palliatieve Eenheid. Infobrochure. 90.001N-130701 Diensthoofd Palliatieve Zorgen. Jan Yperman Ziekenhuis Briekestraat 12 8900 Ieper

Palliatieve Eenheid. Infobrochure. 90.001N-130701 Diensthoofd Palliatieve Zorgen. Jan Yperman Ziekenhuis Briekestraat 12 8900 Ieper Infobrochure Palliatieve Eenheid 90.001N-130701 Diensthoofd Palliatieve Zorgen Jan Yperman Ziekenhuis Briekestraat 12 8900 Ieper T +32 57 35 64 91 ms4@yperman.net www.yperman.net Palliatieve Eenheid Jan

Nadere informatie

Infobrochure ZE 515. Infobrochure SAP 14718

Infobrochure ZE 515. Infobrochure SAP 14718 Infobrochure ZE 515 Infobrochure SAP 14718 Az Damiaan vzw, juni 2018. Niets uit deze brochure mag worden overgenomen zonder uitdrukkelijke toestemming. Deze brochure bevat algemene informatie en is bedoeld

Nadere informatie

Palliatieve eenheid Onthaalbrochure

Palliatieve eenheid Onthaalbrochure Palliatieve eenheid Onthaalbrochure INFORMATIE VOOR PATIËNTEN 2 INHOUD Op de Palliatieve eenheid 4 Opname 5 Wat breng je mee? 6 Onze doelstellingen 6 Inrichting zorgeenheid 7 Bezoek 8 Het team 8 Financiële

Nadere informatie

Verpleegafdeling geriatrie Roeselare en Menen

Verpleegafdeling geriatrie Roeselare en Menen Verpleegafdeling geriatrie Roeselare en Menen Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling geriatrie. In deze brochure geven we u wat uitleg over onze afdeling. Als u nog vragen hebt, aarzel

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE ONTHAALBROCHURE GERIATRIE AFDELING A2 C2 - Patiëntinformatie - INHOUDSOPGAVE Inleiding. 1 1. Voorstelling afdeling geriatrie. 2 1.1 Doelstelling van uw verblijf. 2 1.2 Multidisciplinair team. 2 2. Werking

Nadere informatie

Palliatieve eenheid ZNA Informatie voor patiënten

Palliatieve eenheid ZNA Informatie voor patiënten Palliatieve eenheid ZNA Informatie voor patiënten 2 Palliatieve eenheid ZNA De steen Ik heb een steen gelegd in een rivier op aarde. Het water gaat er anders dan voorheen. De stroom van de rivier hou je

Nadere informatie

Welkom op SP Locomotorisch. Informatiebrochure

Welkom op SP Locomotorisch. Informatiebrochure Welkom op SP Locomotorisch Informatiebrochure Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 3 1 INLEIDING... 4 2 AANVRAAG... 4 3 KAMERKEUZE... 4 4 UW VERBLIJF OP ONZE ZORGEENHEID... 5 5 INFORMATIE BIJ DE REVALIDATIE...

Nadere informatie

Revalidatieafdeling. informatiebrochure

Revalidatieafdeling. informatiebrochure Revalidatieafdeling informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 4 2. Voorstelling afdeling 4 3. Dagindeling en bezoekuren 5 4. Verpleegkundige verzorging 6 5. Meebrengen 8 6. Patiëntenvoorzieningen

Nadere informatie

Verpleegafdeling geriatrie Torhout

Verpleegafdeling geriatrie Torhout Verpleegafdeling geriatrie Torhout Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Op de dienst geriatrie kunnen ouder wordende patiënten met een complexe problematiek terecht. Een multidisciplinair

Nadere informatie

Opname oogkliniek achtersegment

Opname oogkliniek achtersegment 1273/947/9 - SA - april 2012 Opname oogkliniek achtersegment Oogkliniek (achtersegment) 03 443 31 72 campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan 24 2610 Wilrijk tel. 03 443 30 11 fax 03 440 43 74 www.st-augustinus.be

Nadere informatie

UW AFSPRAAK PRAKTISCH. De behandelend arts zal in overleg een datum voor het onderzoek plannen en u hieromtrent inlichten.

UW AFSPRAAK PRAKTISCH. De behandelend arts zal in overleg een datum voor het onderzoek plannen en u hieromtrent inlichten. endoscopie ENDOSCOPIE Een endoscopie is een inwendig onderzoek, om te kunnen nagaan wat er gaande is in uw lichaam, een biopsie te nemen of een operatie uit te voeren. Dit onderzoek wordt verricht aan

Nadere informatie

PALLIATIEVE ZORG. Onthaalbrochure

PALLIATIEVE ZORG. Onthaalbrochure PALLIATIEVE ZORG Onthaalbrochure WELKOM Hartelijk welkom op onze afdeling Palliatieve zorg is een zorg die gericht is op het verlenen van een maximum aan comfort, wanneer behandeling van de ziekte onvoldoende

Nadere informatie

Een opname op de afdeling intensieve zorgen

Een opname op de afdeling intensieve zorgen Heeft u opmerkingen of suggesties i.v.m. deze brochure? Geef ons gerust een seintje! Dienst kwaliteit E-mail: info@jessazh.be Tel: 011 30 90 22 Een opname op de afdeling intensieve zorgen Jessa Ziekenhuis

Nadere informatie

WELKOM OP DE DIENST GERIATRIE. INFORMATIE voor de patiënt

WELKOM OP DE DIENST GERIATRIE. INFORMATIE voor de patiënt INFORMATIE voor de patiënt WELKOM OP DE DIENST GERIATRIE In deze brochure vindt u allerlei informatie over het verloop van uw opname en over de werking van onze dienst. Onze equipe zorgt er graag voor

Nadere informatie

Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde. Patiënteninformatie Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure verpleegeenheid Inwendige geneeskunde 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling inwendige geneeskunde

Nadere informatie

Opname. Wat meebrengen? Voor uw verblijf. Voor de administratie. Medische gegevens. (bijvoorbeeld elektrocardiogram)

Opname. Wat meebrengen? Voor uw verblijf. Voor de administratie. Medische gegevens. (bijvoorbeeld elektrocardiogram) 8 Opname Bij opname begeeft u zich op het afgesproken uur naar de centrale inkomhal, waar u een volgnummer kunt nemen voor de dienst inschrijvingen. Na inschrijving begeeft u zich naar de afdeling waar

Nadere informatie

E 452 Neurochirurgie Tel

E 452 Neurochirurgie Tel E 452 Neurochirurgie Tel. 016 34 45 20 informatie voor patiënten Medische staf Prof. dr. Johan Van Loon, diensthoofd Prof. dr. Jan Goffin Prof. dr. Bart Depreitere Prof. dr. Steven De Vleeschouwer Dr.

Nadere informatie

Welkom op de dienst Geriatrie

Welkom op de dienst Geriatrie Welkom op de dienst Geriatrie 2 Welkom op de dienst Geriatrie In deze brochure vindt u allerlei informatie over het verloop van uw opname en over de werking van onze dienst. Het team zorgt er graag voor

Nadere informatie

Geriatrie. Onthaalbrochure. Geriater: dr. Els Vermeyen, dr. Katrien Blokken. A3.2 Geriatrie. A3.1 Geriatrie. Kamer 301 tem 314.

Geriatrie. Onthaalbrochure. Geriater: dr. Els Vermeyen, dr. Katrien Blokken. A3.2 Geriatrie. A3.1 Geriatrie. Kamer 301 tem 314. Onthaalbrochure Geriatrie Geriater: dr. Els Vermeyen, dr. Katrien Blokken A3.1 Geriatrie Kamer 301 tem 314 Verpleegkundig diensthoofd: Sonja Aerts Zorgcoördinator: Tanja Devogelaere Tel.: 011 826 381 A3.2

Nadere informatie

Intensieve Zorgen. Algemeen

Intensieve Zorgen. Algemeen 2 De intensieve zorgen afdeling is een gespecialiseerde dienst met 8 bedden gelegen op de 3 verdieping in de A-vleugel van het ziekenhuis. Een deskundig team van artsen, verpleegkundigen, kinesisten en

Nadere informatie

Onthaalbrochure De Vrije Vlinder

Onthaalbrochure De Vrije Vlinder Onthaalbrochure De Vrije Vlinder Algemene informatie voor de bewoners Kamer In onze kamers zijn een elektrisch hoog laag bed, een tafel, een stoel en een klapstoel aanwezig. Verder kan u de kamer aankleden

Nadere informatie

Geriatrie. informatiebrochure

Geriatrie. informatiebrochure Geriatrie informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Meebrengen 5. Bijkomende richtlijnen 6. Ontslag 7. Contact 8. Persoonlijke

Nadere informatie

De palliatieve zorgafdeling in beeld. Een kijkmap als eerste kennismaking

De palliatieve zorgafdeling in beeld. Een kijkmap als eerste kennismaking 1 De palliatieve zorgafdeling in beeld Een kijkmap als eerste kennismaking 2 INLEIDING 3 Geachte mevrouw Geachte heer, Wij willen u graag laten kennismaken met de palliatieve zorgafdeling (E812) in het

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op de palliatieve eenheid

Patiënteninformatie. Welkom op de palliatieve eenheid Patiënteninformatie Welkom op de palliatieve eenheid Inhoud Inhoud... 2 Impressies door volwassenen en kinderen... 3 Inleiding... 5 Wegwijs op de palliatieve eenheid... 6 Een professioneel team staat voor

Nadere informatie

Infobrochure. Onthaalbrochure. Palliatieve eenheid. mensen zorgen voor mensen

Infobrochure. Onthaalbrochure. Palliatieve eenheid. mensen zorgen voor mensen Infobrochure Onthaalbrochure Palliatieve eenheid mensen zorgen voor mensen Het is belangrijk een mens Om je heen te hebben Die je niet alleen hoort, maar ook naar je luistert. Die niet alleen naar je kijkt,

Nadere informatie

Geneeskunde 1. informatiebrochure voor patiënten en familie. Imeldaziekenhuis

Geneeskunde 1. informatiebrochure voor patiënten en familie. Imeldaziekenhuis Geneeskunde 1 informatiebrochure voor patiënten en familie Imeldaziekenhuis imelda omringt u met zorg Inhoud Welkom 3 Multidisciplinair team 4 Dagindeling 7 Ontslag uit het ziekenhuis 8 Nota s 9-11 2 Contacten

Nadere informatie

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Tel. nr. afdeling : 014/57 74 99 Kamer: / Tel. kamer: 014/57 74.. 1 Visie van de afdeling: Kwaliteitszorg aanbieden op een respectvolle en vriendelijke

Nadere informatie

afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen

afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen Welkom op de afdeling Inwendige Geneeskunde (D1) Wij heten u en uw familie van harte welkom op onze afdeling. Om uw verblijf zo vlot

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER VOOR PATIËNTEN

INFORMATIEFOLDER VOOR PATIËNTEN Palliatieve Zorg INFORMATIEFOLDER VOOR PATIËNTEN PALLIATIEVE ZORG Palliatieve zorg is de zorg die u ontvangt wanneer genezen niet meer kan en kwaliteit van leven voor u belangrijk is. Als team bieden wij

Nadere informatie

Welkom op materniteit. Infobrochure SAP 4276

Welkom op materniteit. Infobrochure SAP 4276 Welkom op materniteit Infobrochure SAP 4276 2 Geachte Binnenkort verblijft u op de dienst materniteit in het Az Damiaan Oostende. Dit is voor u een belangrijke gebeurtenis. De materniteit bevindt zich

Nadere informatie

Info bij opname anesthesie

Info bij opname anesthesie Info bij opname anesthesie Beste patiënt Binnenkort wordt u opgenomen in AZ Delta om een ingreep of onderzoek onder narcose te ondergaan. Om alles vlot te laten verlopen, is het van belang dat u deze brochure

Nadere informatie

Intensieve Therapie Eenheid (ITE)

Intensieve Therapie Eenheid (ITE) HHZH_INF_115.01(0415) h.-hartziekenhuis vzw Mechelsestraat 24 2500 Lier tel. 03-491 23 45 fax 03-491 23 46 www.hhzhlier.be Patiënteninformatie Intensieve Therapie Eenheid (ITE) Voorwoord Beste patiënt

Nadere informatie

OCMW HARELBEKE. Welkom in Woonzorgcentrum Ceder aan de Leie

OCMW HARELBEKE. Welkom in Woonzorgcentrum Ceder aan de Leie OCMW HARELBEKE Welkom in Woonzorgcentrum Ceder aan de Leie 2 3 Een nieuw hoofdstuk in uw leven Verhuist u naar Woonzorgcentrum De Ceder? Of overweegt u dit te doen? Een grote stap die u best goed voorbereidt.

Nadere informatie

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Afdeling LC1 T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont Stalenstraat

Nadere informatie

info voor patiënten Afdeling Geriatrie

info voor patiënten Afdeling Geriatrie info voor patiënten Afdeling Geriatrie 01. Inleiding Welkom op de afdeling Geriatrie van het UZ Gent. U bereikt de afdeling via ingang 50, route 575. Deze brochure bevat praktische informatie voor uw opname

Nadere informatie

Welkom in Woonzorgcentrum De Ceder

Welkom in Woonzorgcentrum De Ceder OCMW HARELBEKE Welkom in Woonzorgcentrum De Ceder Informatiebrochure WZC De Ceder mei 2011 1 Informatiebrochure WZC De Ceder mei 2011 2 Een nieuw hoofdstuk in uw leven Verhuist u naar Woonzorgcentrum De

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis

Patiënteninformatie. Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis Patiënteninformatie Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis Inhoud Welkom op onze dienst... 3 Wie zijn we en wat doen we?... 3 Voorstelling van het multidisciplinair team... 3 Afspraak en openingsuren...

Nadere informatie

Welkom op de palliatieve unit Afdeling B3, locatie Dordwijk

Welkom op de palliatieve unit Afdeling B3, locatie Dordwijk Welkom op de palliatieve unit Afdeling B3, locatie Dordwijk Albert Schweitzer ziekenhuis augustus 2014 pavo 0458 Inleiding U bent opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk op de palliatieve

Nadere informatie

E 454 algemene interne geneeskunde allergie tel

E 454 algemene interne geneeskunde allergie tel E 454 algemene interne geneeskunde allergie tel. 016 34 45 40 informatie voor patiënten VOORSTELLING TEAM Diensthoofd prof. dr. Eric Van Wijngaerden Medische staf algemene interne geneeskunde Artsen prof.

Nadere informatie

E 435 cardiologie en harttransplantatie Tel informatie voor patiënten

E 435 cardiologie en harttransplantatie Tel informatie voor patiënten E 435 cardiologie en harttransplantatie Tel. 016 34 43 50 informatie voor patiënten VOORSTELLING TEAM Medische staf Artsen Cardiologie: Harttransplantatie: prof. dr. Marie-Christine Herregods prof. dr.

Nadere informatie

Informatiebrochure. CD2 neurologie & stroke unit

Informatiebrochure. CD2 neurologie & stroke unit Informatiebrochure CD2 neurologie & stroke unit Wij - directie, artsen en alle medewerkers van het dagziekenhuis - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis. We zullen u begeleiden

Nadere informatie

UW VERBLIJF OP DE AFDELING CHIRURGIE/UROLOGIE FRANCISCUS VLIETLAND

UW VERBLIJF OP DE AFDELING CHIRURGIE/UROLOGIE FRANCISCUS VLIETLAND UW VERBLIJF OP DE AFDELING CHIRURGIE/UROLOGIE FRANCISCUS VLIETLAND Welkom Welkom op onze afdeling. Wij hopen dat uw verblijf zo aangenaam mogelijk zal zijn. Met deze folder willen wij u wegwijs maken op

Nadere informatie

INTENSIEVE ZORG. PAZA (Post-Anesthesie Zorg Afdeling)

INTENSIEVE ZORG. PAZA (Post-Anesthesie Zorg Afdeling) INTENSIEVE ZORG PAZA (Post-Anesthesie Zorg Afdeling) INTENSIEVE ZORG PAZA (Post-Anesthesie Zorg Afdeling) De afdeling intensieve zorg De afdeling intensieve zorg is voor de meeste mensen een onbekende

Nadere informatie

Heelkunde. trajectopname. C-plateau

Heelkunde. trajectopname. C-plateau Heelkunde trajectopname C-plateau Inhoud C-plateau 3 Heelkunde 1 3 Heelkunde 2 3 Dag-hospitalisatie 3 Preoperatieve consultatie 4 Wachtzaal 4 Voorbereiding 5 Dagopname 5 Verblijfsopname 5 Verblijf 6 Bezoekuren

Nadere informatie

Slaaponderzoek bij uw kind

Slaaponderzoek bij uw kind Informatiebrochure patiënten Slaaponderzoek bij uw kind 1. Naar het ziekenhuis... 4 1.1 Hoe bereidt u uw kind... voor?... 4 1.2 Wat brengt u mee?... 4 1.3 Waar moet u zich melden?... 5 2. Het slaaponderzoek...

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie PATIËNTEN INFORMATIE Geriatrie Mevrouw, mijnheer Welkom op de afdeling acute geriatrie. De dienst acute geriatrie van het Algemeen Ziekenhuis Lokeren beschikt over 26 bedden en biedt multidisciplinaire

Nadere informatie

Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2. Patiënteninformatie

Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2. Patiënteninformatie Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2 Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Afdelingsbrochure Geriatrie (B2) 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling geriatrie (B2)... 4 2. Praktische info

Nadere informatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling Heelkunde Orthopedie (A6) 3 2. Praktische info over onze afdeling 4 3. Ons team 5 4. Dagschema op de

Nadere informatie

DAGZIEKENHUIS CAMPUS MARIA MIDDELARES

DAGZIEKENHUIS CAMPUS MARIA MIDDELARES i patiënteninformatie DAGZIEKENHUIS CAMPUS MARIA MIDDELARES Onthaalbrochure G e z o n d h e i d s Z o r g m e t e e n Z i e l Mevrouw Mijnheer Deze brochure is opgesteld om uw verblijf in het dagziekenhuis

Nadere informatie

HHZH/INF/005.01(0703) h.-hartziekenhuis vzw. Mechelsestraat Lier tel fax INFORMATIEBROCHURE

HHZH/INF/005.01(0703) h.-hartziekenhuis vzw. Mechelsestraat Lier tel fax INFORMATIEBROCHURE HHZH/INF/005.01(0703) h.-hartziekenhuis vzw Mechelsestraat 24 2500 Lier tel. 03-491 23 45 fax 03-491 23 46 INFORMATIEBROCHURE DAGZIEKENHUIS Geachte, U komt weldra naar het dagziekenhuis voor een onderzoek,

Nadere informatie

Verpleegafdeling revalidatie Torhout

Verpleegafdeling revalidatie Torhout Verpleegafdeling revalidatie Torhout Beste patiënt Wij heten u van harte welkom op onze afdeling revalidatie. Met deze brochure willen wij u graag informeren over de dagelijkse werking van onze afdeling.

Nadere informatie

PSYCHOGERIATRIE onthaalbrochure

PSYCHOGERIATRIE onthaalbrochure PSYCHOGERIATRIE onthaalbrochure INFORMATIE VOOR PATIËNTEN EN FAMILIE INHOUDSTAFEL Welkom 3 Woord vooraf 4 1. Het behandelend team 4 1.1. Behandelende geneesheren 4 1.2. Verpleegkundigen 5 1.3. Zorgkundigen

Nadere informatie

Kinderen op intensieve zorg

Kinderen op intensieve zorg Kinderen op intensieve zorg Beste ouders Uw kind werd opgenomen op de afdeling intensieve zorg omdat hij/zij nood heeft aan een hoge graad van medische en verpleegkundige opvolging. Dit als gevolg van

Nadere informatie

Geneeskunde 1. informatiebrochure voor patiënten en familie. Imeldaziekenhuis

Geneeskunde 1. informatiebrochure voor patiënten en familie. Imeldaziekenhuis Geneeskunde 1 informatiebrochure voor patiënten en familie Imeldaziekenhuis imelda omringt u met zorg Inhoud Welkom 3 Multidisciplinair team 4 Patiëntenbegeleiding 5 Andere medewerkers 6 Dagindeling 7

Nadere informatie

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Neurologie en stroke

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Neurologie en stroke O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem Onthaalbrochure Neurologie en stroke Welkom Wij - directie, artsen en alle medewerkers van de afdeling CD 2 - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor

Nadere informatie

dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg

dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg 1 WELKOM Welkom op afdeling LCO van campus Sint- Barbara. Een opname

Nadere informatie

Inwendige geneeskunde

Inwendige geneeskunde PATIËNTEN INFORMATIE Inwendige geneeskunde onthaalbrochure 2 Beste patiënt en familie, Van harte welkom op de afdeling inwendige geneeskunde (4 de verdieping) van het AZ Lokeren. Met deze brochure stellen

Nadere informatie

E 641 geriatrie Tel informatie voor patiënten

E 641 geriatrie Tel informatie voor patiënten E 641 geriatrie Tel. 016 34 64 10 informatie voor patiënten VOORSTELLING TEAM Artsen prof. dr. Evelien Gielen dr. Liesbeth Vander Weyden Hoofdverpleegkundige Raf Beneens Sociaal werkster Katrien Keppens

Nadere informatie

Informatiebrochure. Hier komt titel van persbericht. Kinderafdeling Aalst. Pagina 1

Informatiebrochure. Hier komt titel van persbericht. Kinderafdeling Aalst. Pagina 1 Informatiebrochure Kinderafdeling Aalst Pagina 1 Hier komt titel van persbericht Inhoud Welkom op de kinderafdeling...3 Wat brengt u mee van thuis...4 Verzorging van de kinderen...4 Veiligheid...5 Doktersronde...5

Nadere informatie

LA VERNA: SOMATISCHE ZORG Somatische zorg is zorg die u nodig heeft als gevolg van lichamelijke beperkingen. De zorg van LuciVer is erop gericht u, ondanks eventuele problemen en beperkingen, alle ruimte

Nadere informatie

Verpleegafdeling interne geneeskunde

Verpleegafdeling interne geneeskunde Verpleegafdeling interne geneeskunde Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling voor interne geneeskunde. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten,

Nadere informatie

Chirurgische Dagkliniek. Campus Henri Serruys

Chirurgische Dagkliniek. Campus Henri Serruys Voorstelling van de chirurgische dagkliniek De dagkliniek bevindt zich op de 3e verdieping van het AZ. St. Jan Brugge- Oostende, campus Henri Serruys. De dienst is open van maandag tot en met vrijdag van

Nadere informatie

Geneeskunde 2. Informatiebrochure

Geneeskunde 2. Informatiebrochure Geneeskunde 2 Informatiebrochure imelda omringt u met zorg Inhoud 2 Voorwoord 3 De opname 4 Multidisciplinair team 5 Patiëntenbegeleiding 7 Andere medewerkers 8 Dagindeling 9 Ontslag uit het ziekenhuis

Nadere informatie

Kanker, niet enkel een lichamelijke ziekte. Oncologisch Support Team OST

Kanker, niet enkel een lichamelijke ziekte. Oncologisch Support Team OST Kanker, niet enkel een lichamelijke ziekte Oncologisch Support Team OST Inhoud Oncologisch support team 4 Artsen 4 Sociaal werker 5 Psycholoog 6 Oncologisch verpleegkundigen 7 Levensbeschouwelijke zorg

Nadere informatie

Inhoud. Informatieverstrekking 3. Afdelingsorganisatie 4. Multidisciplinaire samenwerking 5. Uw ziekenhuisontslag 6

Inhoud. Informatieverstrekking 3. Afdelingsorganisatie 4. Multidisciplinaire samenwerking 5. Uw ziekenhuisontslag 6 neurologie Inhoud Informatieverstrekking 3 Informatie over patiënt 3 Contact met de arts 3 Afdelingsorganisatie 4 Onderzoekenplanning 4 Bezoekregeling 4 Multidisciplinaire samenwerking 5 Sociale dienst

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit Patiënteninformatie Welkom op stroke unit 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 4 Medisch team van neurologen en neurochirurgen...

Nadere informatie

hoofd, hals en zenuwstelsel info voor patiënten Hospitalisatieafdeling Neurochirurgie

hoofd, hals en zenuwstelsel info voor patiënten Hospitalisatieafdeling Neurochirurgie hoofd, hals en zenuwstelsel info voor patiënten Hospitalisatieafdeling Neurochirurgie Inhoud 01 Welkom... 04 02 Voorstelling hospitalisatieafdeling... 05 03 Wat brengt u mee?... 06 04 Voorzieningen op

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie Patiënteninformatie Welkom op de afdeling pneumologie 2 Inhoud Inhoud... 3 Welkom op onze dienst... 5 Wie zijn we en wat doen we... 5 Voorstelling van het multidisciplinair team... 5 Medisch team... 5

Nadere informatie

Afdeling 8. MCH Westeinde

Afdeling 8. MCH Westeinde Afdeling 8. MCH Westeinde Neurologie en Strokecare-unit Informatie voor patiënten F1116-3111 december 2014 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

Hoe bereikt u Materniteit

Hoe bereikt u Materniteit opname Materniteit Inhoud Hoe bereikt u Materniteit 3 Wanneer naar het ziekenhuis 4 U brengt mee 4 Uw opname 5 Keizersnede 6 Bezoek na bevalling 6 Terug naar huis 6 Ziekenhuiskosten 7 Artsenteam 7 Nuttige

Nadere informatie

UW OPNAME IN HET ZIEKENHUIS

UW OPNAME IN HET ZIEKENHUIS UW OPNAME IN HET ZIEKENHUIS WAT U MOET WETEN Wanneer? Datum: Uur: Waar meldt u zich aan? De kassa van kliniekgebouw K1 - K2 De kassa van kliniekgebouw K12 U wordt opgenomen op de dienst:.. Oncologie/0153

Nadere informatie

UW VERBLIJF OP DE AFDELING INTERNE GENEESKUNDE FRANCISCUS VLIETLAND

UW VERBLIJF OP DE AFDELING INTERNE GENEESKUNDE FRANCISCUS VLIETLAND UW VERBLIJF OP DE AFDELING INTERNE GENEESKUNDE FRANCISCUS VLIETLAND Welkom Welkom op onze afdeling. Wij hope dat uw verblijf zo aangenaam mogelijk zal zijn. Met deze folder willen wij u wegwijs maken op

Nadere informatie

SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS. Kinder- & jeugdgeneeskunde

SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS. Kinder- & jeugdgeneeskunde SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS Kinder- & jeugdgeneeskunde Voorstelling van de afdeling Onze afdeling kinder- en jeugdgeneeskunde bestaat uit 15 bedden en staat open voor baby s van 0 jaar tot en met 15

Nadere informatie

Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure Geriatrie (A2) 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling geriatrie (A2)... 4 2. Praktische info over onze afdeling...

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie PATIËNTEN INFORMATIE Geriatrie 2 Mevrouw, mijnheer Welkom op de afdeling acute geriatrie. De dienst acute geriatrie van het Algemeen Ziekenhuis Lokeren beschikt over 26 bedden en biedt multidisciplinaire

Nadere informatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Inleiding... 3 2. Praktische info over onze afdeling... 4 3. Ons team... 5 4. Dagschema op de afdeling... 6 5. Enkele weetjes

Nadere informatie

Inwendige Geneeskunde 2. cardiologie pneumologie

Inwendige Geneeskunde 2. cardiologie pneumologie Inwendige Geneeskunde 2 cardiologie pneumologie Inhoud Multidisciplinair team 3 Artsenteam 3 Zorgteam 3 Interdisciplinaire samenwerking 4 Kinesitherapie 4 Levensbeschouwelijke Zorg 5 Keuken en dieet 5

Nadere informatie

Inwendige Geneeskunde 1. gastro-enterologie oncologie endocrinologie

Inwendige Geneeskunde 1. gastro-enterologie oncologie endocrinologie Inwendige Geneeskunde 1 gastro-enterologie oncologie endocrinologie Inhoud Multidisciplinair team 3 Artsenteam 3 Zorgteam 3 Interdisciplinaire samenwerking 4 Sociale dienst 4 Algologische functie of pijnverpleegkundige

Nadere informatie

Welkom op de dienst: Algemene heelkunde (A3) Abdominale heelkunde Urologie MKA ORL IVF Patiënteninformatie

Welkom op de dienst: Algemene heelkunde (A3) Abdominale heelkunde Urologie MKA ORL IVF Patiënteninformatie Welkom op de dienst: Algemene heelkunde (A3) Abdominale heelkunde Urologie MKA ORL IVF Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Welkom op de verpleegkundige afdeling A3: Algemene heelkunde... 3 2. Praktische

Nadere informatie

Informatiebrochure. Hier komt titel van persbericht. Kinderafdeling Aalst. Pagina 1

Informatiebrochure. Hier komt titel van persbericht. Kinderafdeling Aalst. Pagina 1 Informatiebrochure Kinderafdeling Aalst Pagina 1 Hier komt titel van persbericht Inhoud Welkom op de kinderafdeling...3 Wat brengt u mee van thuis...4 Verzorging van de kinderen en ouderparticipatie...4

Nadere informatie

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Tel. nr. afdeling : 014/57 74 99 Kamer: / Tel. kamer: 014/57 74.. 1 Visie van de afdeling: Kwaliteitszorg aanbieden op een respectvolle en vriendelijke

Nadere informatie

Voor palliatieve zorg op maat

Voor palliatieve zorg op maat hospice de Populier Voor palliatieve zorg op maat Afscheid van het leven wordt beschouwd als een onderdeel van het leven. Daarmee krijgt ook palliatieve zorg steeds meer een plek in de samenleving. Hospice

Nadere informatie

Uw verblijf op eenheid 443 gastro-enterologie

Uw verblijf op eenheid 443 gastro-enterologie Uw verblijf op eenheid 443 gastro-enterologie Informatie voor patiënten 2 Wij heten u van harte welkom op onze afdeling. Om uw verblijf zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen, geven wij u graag

Nadere informatie

E 660 en E 661 urologie. E 660 tel E 661 tel informatie voor patiënten

E 660 en E 661 urologie. E 660 tel E 661 tel informatie voor patiënten E 660 en E 661 urologie E 660 tel. 016 34 66 00 E 661 tel. 016 34 66 10 informatie voor patiënten VOORSTELLING TEAM Medische staf Prof. dr. Dirk De Ridder (diensthoofd) Prof. dr. Guy Bogaert Prof. dr.

Nadere informatie

Hospitalisatieafdeling Neurochirurgie

Hospitalisatieafdeling Neurochirurgie hoofd, hals en zenuwstelsel info voor de patiënt Hospitalisatieafdeling Neurochirurgie UZ Gent, Dienst Neurochirurgie Hospitalisatieafdeling Neurochirurgie Voorstelling hospitalisatieafdeling In overleg

Nadere informatie

hospitalisatieafdeling Geriatrie

hospitalisatieafdeling Geriatrie hospitalisatieafdeling Geriatrie Van harte welkom op de Geriatrie! Van harte welkom op de afdeling geriatrie. Met deze informatiefolder wensen wij u praktische informatie te geven over uw hospitalisatie

Nadere informatie

Verpleegafdeling kort verblijf Brugsesteenweg

Verpleegafdeling kort verblijf Brugsesteenweg Verpleegafdeling kort verblijf Brugsesteenweg Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten, ergotherapeuten,

Nadere informatie

Onthaal - en opnamebrochure

Onthaal - en opnamebrochure Onthaal - en opnamebrochure Campus Wervik Jan Yperman Ziekenhuis Steenakker 30 8940 Wervik T: 057 35 62 40 F: 057 35 62 49 info@yperman.net www.yperman.net Beste patiënt, We heten je welkom in campus Wervik

Nadere informatie

Pediatrie. Algemene informatie

Pediatrie. Algemene informatie Algemene informatie Welkom Beste ouder Wij wensen u en uw kind van harte welkom op de kinderafdeling van het AZ Sint-Jan Brugge Oostende AV Campus Henri Serruys. U kunt rekenen op ons paramedisch team

Nadere informatie