De palliatieve zorgafdeling in beeld. Een kijkmap als eerste kennismaking

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De palliatieve zorgafdeling in beeld. Een kijkmap als eerste kennismaking"

Transcriptie

1 1 De palliatieve zorgafdeling in beeld Een kijkmap als eerste kennismaking

2 2

3 INLEIDING 3 Geachte mevrouw Geachte heer, Wij willen u graag laten kennismaken met de palliatieve zorgafdeling (E812) in het UZ Sint-Pieter. En omdat beelden vaak meer zeggen dan woorden alleen, bieden wij u dit kijkboek aan. U kunt in alle lokalen van de afdeling even binnenkijken en kennismaken met de verschillende personen die de patiënt er met de beste zorgen omringen. Uit respect voor onze patiënten werden zij voor de foto s vervangen door figuranten. Misschien bent u zelf de patiënt die in overleg met de behandelende arts en uw familie overweegt om de overstap naar onze afdeling te maken? Of misschien bent u familie of een vertrouwd iemand die de patiënt wil helpen om samen met hem de beste keuze te maken voor zijn verdere verzorging? We beklemtonen dat op de palliatieve zorgafdeling het comfort en de rust van de patiënt op de eerste plaats komen. Daarom doen wij al wat mogelijk is om tegemoet te komen aan de behoeften en de noden van de patiënt. Een goed samenwerkend team is de stuwende kracht achter de dagelijkse zorg, maar ook de familie of een vertrouwd iemand krijgt hier de kans om een volwaardige rol op te nemen in de verzorging van zijn geliefde zieke.

4 4 Aarzel niet een arts, een verpleegkundige of een sociaal werker van uw afdeling aan te spreken voor bijkomende informatie. Zij kennen uw toestand beter dan wie ook en helpen u om een weloverwogen keuze te maken. Als u dat wenst, kunnen zij ervoor zorgen dat een verpleegkundige van het Palliatief Support Team bij u langs komt. Ook zij zal u met raad en daad bijstaan. Met vriendelijke groeten Namens het team van de palliatieve zorgafdeling Bij de foto s gebruiken we vaak de term familie in een ruimere betekenis. Wij bedoelen dan zowel de echte familieleden als andere personen die in een nauwe relatie met de zieke leven.

5 INHOUD 5 INLEIDING...3 OP WEG NAAR DE PALLIATIEVE ZORGAFDELING...6 EEN BLIK OP DE PALLIATIEVE ZORGAFDELING 1. de kamer het daglokaal de stille ruimte de keuken de badkamer extra voorzieningen rokersfaciliteiten het gesprekslokaal...19 HET MULTIDISCIPLINAIR TEAM OP DE PALLIATIEVE ZORGAFDELING Multidisciplinair team de arts de hoofdverpleegkundige de verpleegkundigeq de sociaal werkster de psychologe de kinesiste de pastor de vrijwilliger...29

6 6 OP WEG NAAR DE PALLIATIEVE ZORGAFDELING Het Universitair Ziekenhuis Sint-Pieter is gelegen in de Brusselsestraat. Het ziekenhuis is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor wie met de wagen komt, is er betaalparking in de omliggende straten en op het Sint-Jacobsplein. Er is gratis parkeergelegenheid voor één wagen van de naaste familie, vlak voor het ziekenhuis. Voor meer info hierrond kunt u terecht bij de verpleging. De medewerkster van de Onthaaldienst toont de bezoekers de weg. Onze afdeling ligt op de elfde verdieping, richting de blauwe pijl. Aan de onthaaldesk kunt u dagbladen en tijdschriften kopen.

7 7 Ingang van de afdeling (E 812) op de elfde verdieping. De bezoekers kunnen onze teamleden altijd aanspreken voor meer uitleg.

8 8 EEN BLIK OP DE PALLIATIEVE ZORGAFDELING DE KAMER De kamer is bewust sober en neutraal ingericht. Daarnaast staat in elke kamer een elektrisch verstelbaar bed, een zetel, een koelkast, een telefoon, een tv met video en een miniketen met radio, cassette en cd. Breng gerust wat persoonlijke dingen mee die voor de zieke de kamer kunnen opfleuren en een eigen toets geven. Misschien een mooi tafelkleed, wat foto s op de kast of aan de muur, een vertrouwde klok, een eigen donsdeken met dat gezellige overtrek enzovoort.

9 9 Ook de familie moet zich thuisvoelen in deze kamer en er zich wat kunnen ontspannen. Een zware zieke ondersteunen vraagt heel wat energie en uithoudingsvermogen. Spaar dus uw krachten en overleg met de verpleegkundigen of het al dan niet wenselijk is om ook tijdens de nacht ondersteuning en hulp te bieden aan de zieke. In dat geval kunnen wij voor de gepaste accomodatie zorgen om in de kamer te overnachten.

10 10 HET DAGLOKAAL De deur van het daglokaal staat altijd open; iedereen is hier welkom. In het daglokaal kan de patiënt bezoek ontvangen, tv kijken enz. Er is een speelhoekje voor de kinderen. De patiënten kunnen in het daglokaal samen eten.

11 DE STILLE RUIMTE 11 In tegenstelling tot het daglokaal heeft de stille ruimte een intiemer karakter. Een gesloten deur betekent hier dat iemand zich even wil terugtrekken. Patiënten kunnen met hun bed naar de stille ruimte worden gebracht. Patiënten en hun familie gebruiken de stille ruimte bijvoorbeeld om een huwelijksverjaardag te vieren met een glaasje. Woorden van intens verdriet, woorden van dankbaarheid... vinden hier hun plaats in het gastenboek.

12 12 In de stille ruimte kunt u ook lezen in een eigen boek of een boek uit onze bibliotheek. Onze vrijwilligers lezen graag wat voor. Omringd door familie kan het moment van de ziekenzalving plaatsvinden in de stille ruimte.

13 DE KEUKEN 13 De keuken is voor iedereen vrij toegangelijk. Koffie en thee zijn er om aan te bieden aan patiënten, familie en bezoekers. De frisdranken zijn enkel bestemd voor de patiënten. De keukenapparatuur is er om zelf maaltijden of lievelingsgerechten te bereiden of op te warmen voor de patiënt.

14 14 U zult merken dat ook de hulpverleners graag gebruik maken van deze ruimte voor een korte pauze. Onze verzorgsters staan in voor de maaltijden. Ze zoeken met de patiënt uit wat hem zou kunnen smaken, hoe groot of hoe klein de portie moet zijn, wanneer hij het liefst eet enzovoort.

15 BADKAMER 15 In de badkamer staat een bad dat in de hoogte automatisch versteldbaar is. Zo kunnen ook bedlegerige patiënten een bad nemen. Zo nodig, gebruikt men een tillift om het de patiënt gemakkelijk te maken.

16 16 Patiënten kunnen ook een stortbad nemen.

17 EXTRA VOORZIENINGEN 17 De afdeling biedt een aantal voorzieningen voor de familie van patiënten: - overnachting in de kamer van de zieke om hem te ondersteunen en te helpen (zie ook blz Mits duidelijke afspraken kan de familie op de afdeling wassen en strijken voor de patiënt. - de doucheruimte kan ook gebruikt worden door de familie.

18 18 RUIMTE VOOR ROKERS Rokers, zowel patiënten als familie, kunnen terecht in de rookkamer. Voor bedlegerige patiënten is de kamer te klein. Maar de zitruimte aan de liften is ruim genoeg om er in bed naartoe te rijden zodat de patiënt er kan roken. We laten de patiënt daar nooit alleen.

19 GESPREKSLOKAAL 19 Het gesprekslokaal is er voor iedereen. Het kan ook gebruikt worden om b.v. een gesprek te voeren met een arts, een sociaal werkster enz. Het lokaal dient ook als vergaderruimte voor het verpleegkundig team.

20 20 MULTIDISCIPLINAIR TEAM De dagelijkse werking van de palliatieve zorgafdeling (E 812) wordt gedragen door het hele team. samenwerking tussen de verschillende zorgverleners onontbeerlijk. Vanuit onze visie dat de patiënt met zijn noden en comfort centraal staat, is een nauwe Op dinsdag is er wekelijks een multidisciplinaire vergadering en stippelen wij samen een zorgplan uit. Daarnaast zijn dagelijkse overlegmomenten noodzakelijk om de continuïteit te waarborgen en na te gaan of de geplande zorg voldoet.

21 DE ARTS 21 Dokter J. Menten is onze afdelingsarts. Bijgestaan door een andere arts staat hij in voor de medische opvolging van elke patiënt. Medische beslissingen worden voorafgegaan door overleg met het hele team en vooral door overleg met de patiënt en zijn familie.

22 22 HOOFDVERPLEEGKUNDIGE Hoofdverpleegkundige Rita Van Nuffelen (rechts op de foto) is de coördinator tussen de verschillende medewerkers en diensten. Zij neemt niet deel aan de dagelijkse zorg aan bed, maar begeleidt de verpleegkundigen en coördineert de totale werking van de afdeling.

23 DE VERPLEEGKUNDIGEN 23 De verpleegkundigen staan in voor een permanente totaalzorg. Zij stellen zichzelf voor. Met hen heeft de patiënt uiteraard het meest contact. Het is vaak een stimulans voor alle partijen als de familie mee betrokken wordt in de zorg voor de patiënt. De verpleegkundigen staan de familie bij met raad en daad.

24 24

25 Wanneer medicatie nemen moeilijk wordt, is een spuitdrijver vaak een betere oplossing. Het is een eenvoudig apparaat dat de nodige medicatie, continu, onderhuids (subcutaan) toedient. 25

26 26 SOCIAAL WERKSTER Sociaal werkster Andrea Dyck maakt graag tijd voor een gesprek. Ze maakt familie en patiënt wegwijs in het administratief kluwen dat ziek-zijn met zich meebrengt.

27 PSYCHOLOGE - KINESISTE 27 Psychologe Frida Bogaerts kan patiënten en familie bijstaan wanneer ondersteuning op psychologisch vlak nodig blijkt. Kinesiste Marleen De Geest leert de zieke hoe veilig met zijn fysieke beperkingen om te gaan om zo lang mogelijk zijn zelfstandigheid te bewaren. Ook helpt zij de zieke met rustige bewegingen om hem mobiel te houden. Door rustgevende manipulatie, leert zij een patiënt aan zich te ontspannen. Zo draagt kinesitherapie bij tot het comfort.

28 28 DE PASTOR Pastor Lucas Lissnijder maakt graag tijd voor de patiënt en zijn familie om te luisteren naar wat hen bezighoudt en samen met hen naar woorden te zoeken. Lucas komt uit een christelijke traditie, hij staat open voor inbreng en wensen van patiënt en familie. Maar soms is er meer nodig dan een gesprek. Want sterke gevoelens vragen om een zichtbaar teken, een ritueel. Tijdens zo n ritueel krijgen gebed, zegening en Gods betrokkenheid op het leven een uitdrukkelijke plaats.

29 DE VRIJWILLIGER 29 De vrijwilligers zijn mannen en vrouwen die het verpleegkundig team bijstaan. Zij helpen bij de maaltijden en zo nodig bij de verzorging. De vrijwilliger maakt ook tijd voor die dingen die anders vaak niet kunnen en die de patiënt toch deugd doen; bijvoorbeeld een bezoekje brengen, wat luisteren of voorlezen, een patiënt naar de kapel brengen, een drankje halen enz. Een vrijwilliger dringt zich niet op en komt alleen als de patiënt en de familie dit wensen.

30 30 In de kapel In de cafetaria

Opnamebrochure palliatieve eenheid

Opnamebrochure palliatieve eenheid Heeft u opmerkingen of suggesties i.v.m. deze brochure? Geef ons gerust een seintje! Opnamebrochure palliatieve eenheid Dienst kwaliteit E-mail: info@jessazh.be Tel: 011 33 55 11 Jessa Ziekenhuis vzw Maatschappelijke

Nadere informatie

Inwendige geneeskunde

Inwendige geneeskunde PATIËNTEN INFORMATIE Inwendige geneeskunde onthaalbrochure 2 Beste patiënt en familie, Van harte welkom op de afdeling inwendige geneeskunde (4 de verdieping) van het AZ Lokeren. Met deze brochure stellen

Nadere informatie

Palliatieve zorgen. Studentenbrochure

Palliatieve zorgen. Studentenbrochure Palliatieve zorgen Studentenbrochure 01. Inleiding Binnenkort loop je stage op de palliatieve eenheid en het palliatief support team (PST). Deze brochure is een voorbereiding op jouw stage. De bedoeling

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis

Patiënteninformatie. Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis Patiënteninformatie Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis Inhoud Welkom op onze dienst... 3 Wie zijn we en wat doen we?... 3 Voorstelling van het multidisciplinair team... 3 Afspraak en openingsuren...

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie PATIËNTEN INFORMATIE Geriatrie 2 Mevrouw, mijnheer Welkom op de afdeling acute geriatrie. De dienst acute geriatrie van het Algemeen Ziekenhuis Lokeren beschikt over 26 bedden en biedt multidisciplinaire

Nadere informatie

Welkom op de palliatieve eenheid

Welkom op de palliatieve eenheid Welkom op de palliatieve eenheid bezoek 24u op 24u onbeperkt 057 35 64 91 MS4@yperman.net www.yperman.net/afdelingen Gelijkvloers westvleugel - kamers 901-906 1. Artsen WIE ZIJN WE? 1.1. Artsen-specialisten:

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit Patiënteninformatie Welkom op stroke unit 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 4 Medisch team van neurologen en neurochirurgen...

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op beroertezorg

Patiënteninformatie. Welkom op beroertezorg Patiënteninformatie Welkom op beroertezorg 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 4 Medisch team van neurologen en neurochirurgen...

Nadere informatie

Leven tot het einde PALLIATIEVE ZORG. Vzw CASSIERS Woon- en zorgcentrum. 7 e Geniestraat Houthulst

Leven tot het einde PALLIATIEVE ZORG. Vzw CASSIERS Woon- en zorgcentrum. 7 e Geniestraat Houthulst Leven tot het einde PALLIATIEVE ZORG Vzw CASSIERS Woon- en zorgcentrum 7 e Geniestraat 3 8650 Houthulst Laat dankbare herinneringen verder leven in momenten van verdriet zoals vogels zingen in de regen.

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie PATIËNTEN INFORMATIE Geriatrie Mevrouw, mijnheer Welkom op de afdeling acute geriatrie. De dienst acute geriatrie van het Algemeen Ziekenhuis Lokeren beschikt over 26 bedden en biedt multidisciplinaire

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE ONTHAALBROCHURE GERIATRIE AFDELING A2 C2 - Patiëntinformatie - INHOUDSOPGAVE Inleiding. 1 1. Voorstelling afdeling geriatrie. 2 1.1 Doelstelling van uw verblijf. 2 1.2 Multidisciplinair team. 2 2. Werking

Nadere informatie

Palliatieve Eenheid. Infobrochure. 90.001N-130701 Diensthoofd Palliatieve Zorgen. Jan Yperman Ziekenhuis Briekestraat 12 8900 Ieper

Palliatieve Eenheid. Infobrochure. 90.001N-130701 Diensthoofd Palliatieve Zorgen. Jan Yperman Ziekenhuis Briekestraat 12 8900 Ieper Infobrochure Palliatieve Eenheid 90.001N-130701 Diensthoofd Palliatieve Zorgen Jan Yperman Ziekenhuis Briekestraat 12 8900 Ieper T +32 57 35 64 91 ms4@yperman.net www.yperman.net Palliatieve Eenheid Jan

Nadere informatie

Pastoraal werk i e m lda m o r n i t g e o g r t z u m

Pastoraal werk i e m lda m o r n i t g e o g r t z u m Pastoraal werk imelda omringt u met zorg Inhoud Visie 3 Vraag een pastor voor... 4 Viering en gebedsruimte 6 Contact pastoraal werk 7 2 Aanwezigheid en bereikbaarheid We zijn aanwezig in het ziekenhuis

Nadere informatie

Woonzorgcampus De Mouterij. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus De Mouterij. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus De Mouterij Een open huis waar de zorg voor u centraal staat gelukkig zijn Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een

Nadere informatie

Afdeling oncologie 361 Wat u moet weten.

Afdeling oncologie 361 Wat u moet weten. Afdeling oncologie 361 Wat u moet weten www.nwz.nl Inhoud Belangrijke telefoonnummers 3 Welkom op de afdeling oncologie 3 Hoe bereikt u de afdeling? 3 Het specialisme oncologie 3 De medewerkers van de

Nadere informatie

Informatiebrochure. Hier komt titel van persbericht. Kinderafdeling Aalst. Pagina 1

Informatiebrochure. Hier komt titel van persbericht. Kinderafdeling Aalst. Pagina 1 Informatiebrochure Kinderafdeling Aalst Pagina 1 Hier komt titel van persbericht Inhoud Welkom op de kinderafdeling...3 Wat brengt u mee van thuis...4 Verzorging van de kinderen...4 Veiligheid...5 Doktersronde...5

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Karen. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Karen. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Karen Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek. Een afspraak

Nadere informatie

E 642 endocrinologie - diabetes tel

E 642 endocrinologie - diabetes tel E 642 endocrinologie - diabetes tel. 016 34 64 20 informatie voor patiënten WELKOM OP ONZE AFDELING Om uw verblijf zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen, geven wij u graag deze brochure. Het

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Pléiades. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Pléiades. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Pléiades Een open huis waar de zorg voor u centraal staat gelukkig zijn Aandacht voor mensen, aandacht voor u Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis Als huisgenoot

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie Patiënteninformatie Welkom op de afdeling pneumologie 2 Inhoud Inhoud... 3 Welkom op onze dienst... 5 Wie zijn we en wat doen we... 5 Voorstelling van het multidisciplinair team... 5 Medisch team... 5

Nadere informatie

Infobrochure. Onthaalbrochure. Palliatieve eenheid. mensen zorgen voor mensen

Infobrochure. Onthaalbrochure. Palliatieve eenheid. mensen zorgen voor mensen Infobrochure Onthaalbrochure Palliatieve eenheid mensen zorgen voor mensen Het is belangrijk een mens Om je heen te hebben Die je niet alleen hoort, maar ook naar je luistert. Die niet alleen naar je kijkt,

Nadere informatie

Uw verblijf op eenheid 443 gastro-enterologie

Uw verblijf op eenheid 443 gastro-enterologie Uw verblijf op eenheid 443 gastro-enterologie Informatie voor patiënten 2 Wij heten u van harte welkom op onze afdeling. Om uw verblijf zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen, geven wij u graag

Nadere informatie

Afdeling oncologie 361

Afdeling oncologie 361 Afdeling oncologie 361 Wat u moet weten mca.nl Inhoudsopgave Belangrijke telefoonnummers 3 Welkom op de afdeling oncologie 3 Hoe bereikt u de afdeling? 3 Het specialisme oncologie 3 De medewerkers van

Nadere informatie

Palliatieve eenheid ZNA Informatie voor patiënten

Palliatieve eenheid ZNA Informatie voor patiënten Palliatieve eenheid ZNA Informatie voor patiënten 2 Palliatieve eenheid ZNA De steen Ik heb een steen gelegd in een rivier op aarde. Het water gaat er anders dan voorheen. De stroom van de rivier hou je

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER VOOR PATIËNTEN

INFORMATIEFOLDER VOOR PATIËNTEN Palliatieve Zorg INFORMATIEFOLDER VOOR PATIËNTEN PALLIATIEVE ZORG Palliatieve zorg is de zorg die u ontvangt wanneer genezen niet meer kan en kwaliteit van leven voor u belangrijk is. Als team bieden wij

Nadere informatie

Informatiebrochure patiënten. Uw kind op intensieve zorg. Pediatrische Intensieve Zorg (IZ4)

Informatiebrochure patiënten. Uw kind op intensieve zorg. Pediatrische Intensieve Zorg (IZ4) Informatiebrochure patiënten Uw kind op intensieve zorg Pediatrische Intensieve Zorg (IZ4) A5_pediatrische inzo.indd 1 12/06/2014 16:32:07 A5_pediatrische inzo.indd 2 12/06/2014 16:32:08 1. Op bezoek...

Nadere informatie

Welkom op de palliatieve unit Afdeling B3, locatie Dordwijk

Welkom op de palliatieve unit Afdeling B3, locatie Dordwijk Welkom op de palliatieve unit Afdeling B3, locatie Dordwijk Albert Schweitzer ziekenhuis augustus 2014 pavo 0458 Inleiding U bent opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk op de palliatieve

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Borsbeekhof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Borsbeekhof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Borsbeekhof Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek. Een

Nadere informatie

Terminaal ziek. Wat nu?

Terminaal ziek. Wat nu? Terminaal ziek. Wat nu? U heeft van uw (huis)arts te horen gekregen dat u in het laatste stadium van uw leven bent gekomen. Dan volgt al snel de vraag hoe en waar u die laatste fase wilt doorbrengen. Thuis

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Maasmeander. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Maasmeander. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Maasmeander Een open huis waar de zorg voor u centraal staat gelukkig zijn Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling 3-Oost.

Welkom op verpleegafdeling 3-Oost. Welkom op verpleegafdeling 3-Oost www.nwz.nl Inhoud Op welke kamer ligt u en wie is uw hoofdbehandelaar? 3 Globale dagindeling 3 Het behandelteam 4 Elke dienst een vast gezicht 4 Wat mag u van ons verwachten

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Tuinen van Herinnering. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Tuinen van Herinnering. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Tuinen van Herinnering Een open huis waar de zorg voor u centraal staat gelukkig zijn Aandacht voor mensen, aandacht voor u Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Melderthof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Melderthof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Melderthof Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek. Wandel

Nadere informatie

Verpleegafdeling Nierziekten en Maag-, Darm- en Leverziekten

Verpleegafdeling Nierziekten en Maag-, Darm- en Leverziekten Verpleegafdeling Nierziekten en Maag-, Darm- en Leverziekten In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot opname op verpleegafdeling Nierziekten en Maag-, Darm- en Leverziekten. In deze folder

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Apollo. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Apollo. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Apollo Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Aandacht voor mensen, aandacht voor u gelukkig zijn Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis Als huisgenoot

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling 5-Zuid Locatie Den Helder.

Welkom op verpleegafdeling 5-Zuid Locatie Den Helder. Welkom op verpleegafdeling 5-Zuid Locatie Den Helder www.nwz.nl Inhoud Afdeling 5-Zuid (chirurgische specialisme) 3 Met wie kunt u te maken krijgen? 3 Uw contactpersoon 5 Hulp van familie of andere naasten

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Exclusiv. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Exclusiv. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Exclusiv Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Aandacht voor mensen, aandacht voor u gelukkig zijn Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis Als huisgenoot

Nadere informatie

palliatief centrum Hospice in Kralingen gespecialiseerd in persoonsgerichte palliatieve zorg

palliatief centrum Hospice in Kralingen gespecialiseerd in persoonsgerichte palliatieve zorg palliatief centrum Hospice in Kralingen gespecialiseerd in persoonsgerichte palliatieve zorg Is uw thuissituatie niet toereikend om de laatste levensfase door te brengen? Dan kan De Regenboog een goed

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Van Zande. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Van Zande. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Van Zande Een open huis waar de zorg voor u centraal staat gelukkig zijn Aandacht voor mensen, aandacht voor u Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis Als huisgenoot

Nadere informatie

UNIVERSITAIRE ZIEKENHUIZEN LEUVEN. Volwassen worden met mucoviscidose: De stap van kindergeneeskunde naar volwassenen geneeskunde

UNIVERSITAIRE ZIEKENHUIZEN LEUVEN. Volwassen worden met mucoviscidose: De stap van kindergeneeskunde naar volwassenen geneeskunde UNIVERSITAIRE ZIEKENHUIZEN LEUVEN Volwassen worden met mucoviscidose: De stap van kindergeneeskunde naar volwassenen geneeskunde Volwassen worden met Mucoviscidose De behandeling van mucoviscidose is de

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Ten Prins. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Ten Prins. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Ten Prins Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Aandacht voor mensen, aandacht voor u Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis gelukkig zijn Welkom Kom

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Sint-Lenaartshof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Sint-Lenaartshof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Sint-Lenaartshof Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek.

Nadere informatie

Informatiebrochure. Hier komt titel van persbericht. Kinderafdeling Aalst. Pagina 1

Informatiebrochure. Hier komt titel van persbericht. Kinderafdeling Aalst. Pagina 1 Informatiebrochure Kinderafdeling Aalst Pagina 1 Hier komt titel van persbericht Inhoud Welkom op de kinderafdeling...3 Wat brengt u mee van thuis...4 Verzorging van de kinderen en ouderparticipatie...4

Nadere informatie

Woonzorgcampus Frederickxhof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus Frederickxhof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Frederickxhof Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom De directie verwelkomt u graag voor een persoonlijke rondleiding en het bezichtigen van een modelkamer. We geven u graag

Nadere informatie

Informatiebrochure. Palliatief Support Team. I Autonome verzorgingsinstelling

Informatiebrochure. Palliatief Support Team. I Autonome verzorgingsinstelling Informatiebrochure Palliatief Support Team I Autonome verzorgingsinstelling IIInhoudsopgave Voorwoord 5 Leden van het palliatief supportteam 6 Bij wie kan je terecht? Coördinerend palliatief arts 7 Zorgcoördinator

Nadere informatie

Informatiebrochure Oncologisch Centrum

Informatiebrochure Oncologisch Centrum Informatiebrochure Oncologisch Centrum Oncologisch Centrum 3 We werken samen aan uw gezondheid De laatste jaren is de kennis over de behandeling van kanker sterk toegenomen. Enerzijds heeft dit geleid

Nadere informatie

Neurologie / Cardiologie. Afdelingsinformatie 6B

Neurologie / Cardiologie. Afdelingsinformatie 6B Afdeling: Onderwerp: Neurologie / Cardiologie Afdelingsinformatie 6B 1 Welkom op afdeling 6B Neurologie/ Cardiologie Voor u als patiënt en als contactpersoon hebben wij een folder gemaakt over de werkwijze

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Mélopée. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Mélopée. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Mélopée Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Aandacht voor mensen, aandacht voor u Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis gelukkig zijn Welkom Kom ons

Nadere informatie

Onthaalbrochure. Verpleegeenheid 4. campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan Wilrijk tel

Onthaalbrochure. Verpleegeenheid 4. campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan Wilrijk tel 1263/826/6 - GZA - februari 2016 Onthaalbrochure Verpleegeenheid 4 campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan 24 2610 Wilrijk tel. + 32 3 443 30 11 www.gzaziekenhuizen.be Mijnheer, Mevrouw De artsen en de verpleegkundigen

Nadere informatie

WELKOM. Om u meer vertrouwd te maken met uw nieuwe omgeving, hebben wij deze brochure gemaakt. U vindt hierin informatie over onze werking.

WELKOM. Om u meer vertrouwd te maken met uw nieuwe omgeving, hebben wij deze brochure gemaakt. U vindt hierin informatie over onze werking. Welkom op Psychiatrische spoedopname Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c - 2800 MECHELEN vzw Emmaüs Psychiatrisch Ziekenhuis Bethaniënhuis

Nadere informatie

Revalidatieafdeling. informatiebrochure

Revalidatieafdeling. informatiebrochure Revalidatieafdeling informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 4 2. Voorstelling afdeling 4 3. Dagindeling en bezoekuren 5 4. Verpleegkundige verzorging 6 5. Meebrengen 8 6. Patiëntenvoorzieningen

Nadere informatie

voel u thuis De Nootelaer Woonzorgcentrum Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

voel u thuis De Nootelaer Woonzorgcentrum Een open huis waar de zorg voor u centraal staat voel u thuis Woonzorgcentrum De Nootelaer Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een

Nadere informatie

WONEN IN HET HART VAN HASSELT

WONEN IN HET HART VAN HASSELT WONEN IN HET HART VAN HASSELT Woonzorgcentrum met assistentiewoningen EEN WARME THUIS Katharinadal O R E L I A We ontvangen je graag in een warme zonnige thuis met een vriendschappelijke sfeer. Samen met

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Vlashof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Vlashof. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Vlashof Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek. Een afspraak

Nadere informatie

Palliatieve eenheid Onthaalbrochure

Palliatieve eenheid Onthaalbrochure Palliatieve eenheid Onthaalbrochure INFORMATIE VOOR PATIËNTEN 2 INHOUD Op de Palliatieve eenheid 4 Opname 5 Wat breng je mee? 6 Onze doelstellingen 6 Inrichting zorgeenheid 7 Bezoek 8 Het team 8 Financiële

Nadere informatie

Kanker, niet enkel een lichamelijke ziekte. Oncologisch Support Team OST

Kanker, niet enkel een lichamelijke ziekte. Oncologisch Support Team OST Kanker, niet enkel een lichamelijke ziekte Oncologisch Support Team OST Inhoud Oncologisch support team 4 Artsen 4 Sociaal werker 5 Psycholoog 6 Oncologisch verpleegkundigen 7 Levensbeschouwelijke zorg

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling 3-Oost.

Welkom op verpleegafdeling 3-Oost. Welkom op verpleegafdeling 3-Oost www.nwz.nl Inhoud Op welke kamer ligt u en wie is uw hoofdbehandelaar? 3 Globale dagindeling 3 Het behandelteam 4 Elke dienst een vast gezicht 4 Wat mag u van ons verwachten

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Arcus. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Arcus. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Arcus Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Aandacht voor mensen, aandacht voor u Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis Wij spreken u persoonlijk aan

Nadere informatie

Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2.

Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2. Welkom Beste ouders Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2. Om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, geven wij u hierbij graag wat meer informatie over de dagelijkse gang van

Nadere informatie

Welkom in ZNA Hoge Beuken Informatie over een opname in ons ziekenhuis

Welkom in ZNA Hoge Beuken Informatie over een opname in ons ziekenhuis Welkom in ZNA Hoge Beuken Informatie over een opname in ons ziekenhuis 2 Welkom in ZNA Hoge Beuken Welkom in ZNA Hoge Beuken 3 Beste, Je bent op zoek naar een ziekenhuis waar je kan worden opgenomen om

Nadere informatie

Welkom op de palliatieve unit

Welkom op de palliatieve unit Welkom op de palliatieve unit Afdeling B3, locatie Dordwijk Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk

Nadere informatie

E 641 geriatrie Tel informatie voor patiënten

E 641 geriatrie Tel informatie voor patiënten E 641 geriatrie Tel. 016 34 64 10 informatie voor patiënten VOORSTELLING TEAM Artsen prof. dr. Evelien Gielen dr. Liesbeth Vander Weyden Hoofdverpleegkundige Raf Beneens Sociaal werkster Katrien Keppens

Nadere informatie

Verpleegeenheid A4. Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid A4. Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid A4 Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde Informatiebrochure patiënten 2 Verpleegeenheid A4 3 1. Welkom op A4... 4 Beste patiënt, 2. 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 Het team... 4 Verpleegkundigen...

Nadere informatie

Woonzorgcampus Zonneweelde. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus Zonneweelde. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Zonneweelde Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek. Wandel

Nadere informatie

Rooming-in. Afdeling Kindergeneeskunde

Rooming-in. Afdeling Kindergeneeskunde Rooming-in Afdeling Kindergeneeskunde Rooming-in is het zoveel mogelijk zelf verzorgen van uw kind. Kinderen hebben het recht hun ouders 24 uur per dag bij zich te hebben. U kunt zoveel als voor u mogelijk

Nadere informatie

afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen

afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen Welkom op de afdeling Inwendige Geneeskunde (D1) Wij heten u en uw familie van harte welkom op onze afdeling. Om uw verblijf zo vlot

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling 3-Oost

Welkom op verpleegafdeling 3-Oost Welkom op verpleegafdeling 3-Oost gemini-ziekenhuis.nl Inhoudsopgave Op welke kamer ligt u en wie is uw hoofdbehandelaar? 3 Globale dagindeling 3 Het behandelteam 3 Wat mag u van ons verwachten 4 Elke

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Hof Demeersseman. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Hof Demeersseman. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Hof Demeersseman Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek.

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Hof Demeersseman. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Hof Demeersseman. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Hof Demeersseman Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Aandacht voor mensen, aandacht voor u Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis. Als huisgenoot hebt

Nadere informatie

Het verpleegkundig spreekuur Pelviene Oncologie

Het verpleegkundig spreekuur Pelviene Oncologie Het verpleegkundig spreekuur Pelviene Oncologie 1. De verpleegkundig consulenten pelviene oncologie: wie zijn we? De verpleegkundig consulenten organiseren het verpleegkundig spreekuur in de multidisciplinaire

Nadere informatie

Omdat afscheid nemen voor alle betrokken zwaar is, vinden wij het belangrijk ook ondersteuning te bieden aan de naasten.

Omdat afscheid nemen voor alle betrokken zwaar is, vinden wij het belangrijk ook ondersteuning te bieden aan de naasten. De Rozenhof van Het Spectrum is een sfeervolle, kleinschalige voorziening voor palliatieve zorg. Hier is ruimte voor cliënten die, naar inschatting van een arts, een beperkte levensverwachting hebben.

Nadere informatie

Met deze brochure willen wij u informeren over een aantal praktische zaken die gelden gedurende uw verblijf.

Met deze brochure willen wij u informeren over een aantal praktische zaken die gelden gedurende uw verblijf. Welkom Hospice Almere is een bijna-thuis-huis en biedt met betrokken vrijwilligers en deskundige zorgverleners 24 uur per dag persoonlijke aandacht aan bewoners en naasten in de laatste periode van het

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Groene Boog. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Groene Boog. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Groene Boog Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek. Een

Nadere informatie

Kinderen op intensieve zorg

Kinderen op intensieve zorg Kinderen op intensieve zorg Beste ouders Uw kind werd opgenomen op de afdeling intensieve zorg omdat hij/zij nood heeft aan een hoge graad van medische en verpleegkundige opvolging. Dit als gevolg van

Nadere informatie

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE PATIËNTENBROCHURE Dienst 7 Subtitle De internist sprak, het is niet goed je hebt weer rommel in je bloed ik leg je echt niet in de luren maar je moet echt weer aan de kuren het spijt mij echt, mevrouw,

Nadere informatie

Woonzorgcampus. Vinkenbosch. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus. Vinkenbosch. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Vinkenbosch Een open huis waar de zorg voor u centraal staat gelukkig zijn Welkom Kom ons woonzorgcentrum en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een

Nadere informatie

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Afdeling LC1 T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont Stalenstraat

Nadere informatie

Informatie voor bewoners

Informatie voor bewoners Informatie voor bewoners Prinses Margrietlaan 15 3136 AM Vlaardingen Telefoonnummer: 010-4747618 coordinator@hospicedemargriet.nl Welkom in ons hospice Wij hopen, dat u zich hier thuis zult voelen. Bij

Nadere informatie

Kanker... wat nu? T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Kanker... wat nu? T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Kanker... wat nu? T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont Stalenstraat

Nadere informatie

Verpleegafdeling Maag-, Darm en Leverziekten

Verpleegafdeling Maag-, Darm en Leverziekten Verpleegafdeling Maag-, Darm en Leverziekten In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot opname op verpleegafdeling Maag-, Darm- en Leverziekten. In deze folder staat informatie over de gang

Nadere informatie

WONEN TUSSEN DE HASPENGOUWSE BLOESEMS Woonzorgcentrum met assistentiewoningen en een dagverzorgingscentrum EEN WARME THUIS. Puthof

WONEN TUSSEN DE HASPENGOUWSE BLOESEMS Woonzorgcentrum met assistentiewoningen en een dagverzorgingscentrum EEN WARME THUIS. Puthof WONEN TUSSEN DE HASPENGOUWSE BLOESEMS Woonzorgcentrum met assistentiewoningen en een dagverzorgingscentrum EEN WARME THUIS Puthof O R E L I A Onze deuren staan open om je te ontvangen in een warme zonnige

Nadere informatie

ZORGPAD ORALE ANTITUMORALE THERAPIE. - Patiëntinformatie -

ZORGPAD ORALE ANTITUMORALE THERAPIE. - Patiëntinformatie - ZORGPAD ORALE ANTITUMORALE THERAPIE - Patiëntinformatie - Inhoudsopgave Inleiding Zorgpad Multidisciplinair team Bij problemen of vragen 1 Inleiding Uw arts heeft samen met u besloten om een antitumorale

Nadere informatie

Laurens Huize Sint Petrus. Gezellige locatie met een lange traditie. meer dan zorg

Laurens Huize Sint Petrus. Gezellige locatie met een lange traditie. meer dan zorg Laurens Huize Sint Petrus Gezellige locatie met een lange traditie meer dan zorg Huize Sint Petrus Laurens Huize Sint Petrus is een woonzorglocatie voor ouderen in Berkel en Rodenrijs. De locatie bestaat

Nadere informatie

Je wordt opgenomen in ZNA Sint-Erasmus Informatie voor patiënten

Je wordt opgenomen in ZNA Sint-Erasmus Informatie voor patiënten Je wordt opgenomen in ZNA Sint-Erasmus Informatie voor patiënten 2 Je wordt opgenomen in ZNA Sint-Erasmus Je wordt opgenomen in ZNA Sint-Erasmus 3 Beste patiënt, Weldra word je in ZNA Sint-Erasmus opgenomen.

Nadere informatie

verpleegeenheid psychiatrie

verpleegeenheid psychiatrie verpleegeenheid psychiatrie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid psychiatrie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf

Nadere informatie

Je wordt opgenomen in ZNA Stuivenberg Informatie voor patiënten

Je wordt opgenomen in ZNA Stuivenberg Informatie voor patiënten Je wordt opgenomen in ZNA Stuivenberg Informatie voor patiënten 2 Je wordt opgenomen in ZNA Stuivenberg Je wordt opgenomen in ZNA Stuivenberg 3 Beste patiënt, Weldra word je in ZNA Stuivenberg opgenomen

Nadere informatie

Informatiebrochure Opname Pediatrie ziekenhuis maas en kempen Dienst Pediatrie

Informatiebrochure Opname Pediatrie ziekenhuis maas en kempen Dienst Pediatrie Informatiebrochure Opname Pediatrie ziekenhuis maas en kempen Dienst Pediatrie Welkom op pediatrie Het is voor jullie als ouder en voor het gezin niet leuk om te horen dat jullie kind in het ziekenhuis

Nadere informatie

Verpleegeenheid C3. Orthopedie. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid C3. Orthopedie. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid C3 Orthopedie Informatiebrochure patiënten 3 1. Welkom op C3...4 2. Het team...4 2.1 Verpleegkundigen...4 2.2 Artsen...6 2.3 Paramedici...6 2.4 Secretaresse...7 2.5 Anderen...7 3. Bezoekregeling...7

Nadere informatie

Verpleegeenheid G3: Informatiebrochure

Verpleegeenheid G3: Informatiebrochure Verpleegeenheid G3: Informatiebrochure Informatiebrochure ontwikkeld door Tom Schiepers en Elisabeth Schroeder in het kader van de bachelorproef, opleiding Professionele Bachelor in de Verpleegkunde, aan

Nadere informatie

UW ZORGVERLENERS KANKERCENTRUM UZ GENT. Dermato_onco_018

UW ZORGVERLENERS KANKERCENTRUM UZ GENT. Dermato_onco_018 UW ZORGVERLENERS KANKERCENTRUM UZ GENT Dermato_onco_018 INHOUDSTAFEL 01 Inleiding 3 02 Ons team voor patiënten met een bot- en weke delen tumor 3 03 Bereikbaarheid van de poli, de hospitalisatie en de

Nadere informatie

Informatiebrochure. CD2 neurologie & stroke unit

Informatiebrochure. CD2 neurologie & stroke unit Informatiebrochure CD2 neurologie & stroke unit Wij - directie, artsen en alle medewerkers van het dagziekenhuis - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis. We zullen u begeleiden

Nadere informatie

PALLIATIEVE ZORG. Onthaalbrochure

PALLIATIEVE ZORG. Onthaalbrochure PALLIATIEVE ZORG Onthaalbrochure WELKOM Hartelijk welkom op onze afdeling Palliatieve zorg is een zorg die gericht is op het verlenen van een maximum aan comfort, wanneer behandeling van de ziekte onvoldoende

Nadere informatie

Palliatieve eenheid. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Palliatieve eenheid. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Palliatieve eenheid T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont Stalenstraat

Nadere informatie