Schetsboek de Uitspanning. genieten op een varkensboerderij

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schetsboek de Uitspanning. genieten op een varkensboerderij"

Transcriptie

1 Schetsboek de Uitspanning genieten op een varkensboerderij

2 de Uitspanning - Genieten op een varkensboerderij Wij zijn ondernemers in de varkenshouderij en houden van onze dieren en ons vak. Het is mooi om iedere dag met dieren bezig te zijn en voor ze te zorgen. Uit betrokkenheid bij de samenleving en bij de bedrijfstak zouden we graag ons werk willen laten zien aan alle Nederlanders. We vinden het belangrijk dat jong en oud een goed beeld heeft bij de varkenshouderij, want bijna iedereen eet wel varkensvlees. Het is niet onze bedoeling om mensen over te halen (meer) varkensvlees te eten, maar we willen wel inzicht geven hoe de dieren zijn gehouden. Wij willen graag een nieuwe boerderij bouwen, waar we op een leuke manier aan veel mensen onze dieren kunnen laten zien. We willen een divers publiek ontvangen van schoolkinderen tot studenten, van bedrijfsuitjes tot bestuursvergaderingen. Om een ieder wat te bieden, creëren we een breed palet aan leuke, informatieve en speelse elementen, zodat een ieder op zijn eigen manier kan kennismaken met de sector. Het wordt een laagdrempelige bezoekboerderij, waar veel mensen met plezier een kijkje zullen nemen. Misschien hebben ze bij ons het eerste echte contact met een varken of ontdekken ze hoe speels en slim die dieren zijn? Voor ons is het uitdragen van een positief beeld van de varkenshouderij een vast onderdeel van ons werk. In onze huidige bedrijfsvoering kunnen we maar mondjesmaat geïnteresseerde burgers ontvangen en rondleiden. Met onze nieuwe bedrijfslocatie willen we daar volop ruimte voor maken, zodat we een goede bijdrage leveren aan de PR van de bedrijfstak, vergelijkbaar met Het Rondeel (legkippen) en Hoeve Beekzicht (vleeskalveren). In dit schetsboek geven we u een eerste indruk van onze plannen op het gebied van voorlichting, recreatie en horeca. Dick en Elly van de Lagemaat Voorthuizen, juli 2014

3 De verschillende onderdelen van de Uitspanning 1. Presentatie van varkenshouderij 2. Varkens kijken 3. Spelen met varkens 4. Genieten van heerlijk vlees 5. Overnachten op een varkensboerderij 6. Kennis en overleg

4 1. Presentatie van varkenshouderij De doelstelling van deze activiteit is om de varkenshouderij te laten zien aan burgers om hen daarmee een idee te geven waar vlees vandaan komt. In media en politiek zijn er soms scheve beelden van de bedrijfstak. We willen hier een positief beeld neerzetten van het varken en hoe een varkenshouder ermee omgaat. Om het publiek te trekken zijn diverse manieren van presentatie nodig en worden verschillende middelen ingezet voor het geven van informatie en beelden. Het gaat hierbij zowel om de dieren zelf als om de manier van huisvesting en verzorging van de dieren. We willen de dieren hier van hun beste kant laten zien. Ook willen we laten zien dat we echt houden van de dieren. We behandelen de varkens met respect. Het is belangrijk om uit te stralen dat de varkens gedurende hun leven met respect worden behandeld en waardigheid hebben. De varkenshouder en de medewerkers houden van de dieren en uiten dat door te communiceren met de varkens en dit is zichtbaar voor de bezoekers. We denken aan het neerzetten van een beeldscherm, gekoppeld aan een webcam in de kraamafdeling en/of een webcam in een ander deel van de stal waar gewerkt wordt. Op die manier kunnen we wat laten zien van onderdelen die niet zo makkelijk toegankelijk zijn voor groot publiek. Hierbij hoort ook een toelichting via bordjes, gesproken teksten of middels een virtuele wandelroute (augmented reality digitale informatie op je mobiel over de plaats waar je bent).

5 De bezoekers krijgen alle onderdele van het bedrijf te zien: - Er zijn live beelden van de kraamkamers zodat te zien is hoe biggetjes aaaaaworden geboren. - Er zijn kijkpunten waar bezoekers vanachter glas kijken in de stal, zodat aaaaate zien is wat de dieren doen (bijv. skybox). - Er is een ontvangstruimte voor het geven van een mondelinge presenaaaaatatie over varkenshouderij, ondersteunt met dia s, film e.d. - Er is een looproute door het varkensbedrijf heen, voor het rondleiden aaaaavan excursies. - Er zijn informatieborden, filmpjes en digitale informatie. De ontvangstruimte is bedoeld als eerste opvang voor een groep die geïnformeerd wil worden over de varkenshouderij. In deze ontvangstruimte worden de bezoekers welkom geheten, vinden de bezoekers informatie over het bedrijf en over varkenshouderij (educatief) en is er de mogelijkheid een presentatie van het bedrijf te geven (mondeling met powerpoint of als film). Er is bijvoorbeeld in de ontvangstruimte een strohok, waarin een big kan worden geplaatst. De aanblik en het geluid van een levend dier is voor de bezoekers een leuke eerste kennismaking. Ook Bert de big heet u welkom. Een wandelexcursie is een goed middel om de bezoekers een beeld te geven van het bedrijf. Je kunt ze verschillende onderdelen laten zien en er ter plaatse een toelichting bij geven. Het creëren van een looproute is een essentieel aspect in het ontwerp van de varkensstal. Vanwege het oogpunt van hygiëne en diergezondheid is het van belang dat de bezoekers op paden lopen, die niet gebruikt worden voor de gewone bedrijfsvoering. De looproute dient een aantal interessante bedrijfsonderdelen te passeren en wordt ook verbonden aan het onderdeel varkens kijken. De excursie wordt op afspraak geleverd, d.w.z. een groep maakt een afspraak van tevoren voor voorlichting over de varkenshouderij, inclusief een rondleiding. Daarnaast zou in het hoogseizoen of op topdagen de excursie ook aangeboden kunnen worden aan dagjesmensen, door te publiceren dat op gezette tijden rondleidingen gegeven worden.

6 2. Varkens kijken Mensen vinden het leuk om naar dieren te kijken. De dierentuinen krijgen veel bezoekers. Dieren die natuurlijk gedrag kunnen vertonen en soms iets leuks uithalen, krijgen veel belangstelling. Vergelijk het aapjes kijken. Dierentuinen laten dan ook diverse soorten apen zien, in verschillende soorten kooien. Om de bezoekers een uur naar varkens te laten kijken, creëren we diverse settings en laten we verschillende varkens zien: jong en oud in verschillende staltypes, binnen en buiten. Varkens hebben de naam dat ze lui zijn, maar dat is schijn. Het zijn actieve en speelse dieren. Dat willen we laten zien door wat varkens in een veld te laten grazen. We willen daarbij ook kijken of we speelvoorzieningen voor varkens kunnen maken, bijvoorbeeld een glijbaan, een renbaan en een ballenbaan. We willen ook een gelegenheid proberen te maken om direct met varkens in aanraking te komen, om te aaien, te spelen en ermee te knuffelen. Er zijn aaibare varkens, kleine en grote in een soort kinderboerderijsetting, zodat de bezoekers en kinderen heel dichtbij kunnen komen. Hiervoor kiezen we hele lieve en betrouwbare dieren uit de veestapel. Het varkens kijken heeft, net als in de dierentuin een educatieve doelstelling. Het gaat daarbij om het kennismaken met de diersoort zelf, zijn oorsprong, domesticatie maar ook en vooral hoe de diersoort functioneert in de varkenshouderij.

7 3. Spelen met varkens De speeltuin is bedoeld als aanvulling op het varkens kijken, zodat kinderen de combinatie hebben van informatie en spel. De speeltuin heeft daarom diverse speelvoorzieningen die zo mogelijk een relatie hebben met varkens. Zowel jongere als oudere kinderen vinden er iets van hun gading. Er zijn speeltuinen in soorten en maten. De grootte ervan moet aansluiten op het verwachte aantal bezoekers op zomerse dagen. Denk globaal aan een speeltuin met een oppervlakte van m2 met speelvoorzieningen.

8 4. Genieten van heerlijk vlees Schnitzelrestaurant Het schnitzelrestaurant is gespecialiseerd in schnitzels, vergelijkbaar met een pannenkoekenrestaurant. Je kunt er schnitzels eten in soorten en maten, als onderdeel van een 3 of 4-gangenmenu. Het gaat daarbij om een soort boerenkeuken, vergelijkbaar met de Prickings Hof in Duitsland (100 km ten oosten van Zevenaar; Het schnitzelrestaurant heeft ca. 50 zitplaatsen binnen en ook zo n 50 zitplaatsen buiten (terras). Het interieur en het meubilair sluiten aan op de boerenuitstraling, hoewel het niet zo traditioneel behoeft te zijn als ware het een eeuwenoude hoeve. Het is tenslotte een modern varkensbedrijf. Er kan zowel een lunch als een diner worden genuttigd en natuurlijk kunnen de bezoekers ook alleen wat drinken (met Voorthuizer koek) of een ijsje kopen. Bij het terras zijn ook een aantal barbecues, waarop de bezoekers zelf hun vlees kunnen braden. Daarvoor verkopen we in het restaurant ook speciale barbecueschotels en aanverwante artikelen. Slagerij In de slagerij is er een breed assortiment aan vlees en vleeswaren. Of dit beperkt wordt tot varkensvlees is te bezien. De schnitzels die in het restaurant worden geserveerd, zijn hier ook (vers) te koop. Buiten het recreatieseizoen is de slagerij wellicht beperkt geopend. We combineren de vleesverkoop met een valleiwinkel (streekproducten) en/of souvenirwinkel.

9 5. Overnachten op een varkensboerderij We denken bij het overnachten aan een drietal doelgroepen: - Slapen bij varkens als unieke belevenis - Het boerenpension voor trekkers, senioren en arbeiders. - Een hotel in het middensegment voor verblijvende kantoormensen, aaaa o.a. veehouderij gerelateerd Slapen bij varkens Er wordt aan het slapen in dit hotel een speciale en unieke beleving meegegeven, namelijk dat het in de buurt is van de varkens. Van de nood wordt een deugd gemaakt. Het zou namelijk kunnen zijn dat veel mensen hun neus ophalen als ze denken aan een overnachting bij een varkensschuur. Het is zaak dat het zo wordt vormgegeven, dat de bezoekers het gevoel hebben dat ze tussen de varkens hebben geslapen. Dat kan bijvoorbeeld door de hotelkamers zo te situeren / integreren, dat wanneer bezoekers naar hun kamer gaan, ze langs varkenshokken komen en de dieren ook zien. Slapen tussen de varkens zou zo ongeveer letterlijk moeten zijn om de bezoekers met een unieke belevenis naar huis te laten gaan. Dit kan ook in de vorm van blokhutten die gebouwd zijn aan de rand van de weide waarin varkens grazen.

10 Boerenpension Naast de unieke belevenis, zijn er ook mensen die het gebruiken als een pension. Deze laatsten vragen een wat minder luxe hotelkamer. Het gaat hier om trekkers en senioren. We verwachten ook werkmensen uit bijvoorbeeld de bouw en infrastructuur, die na een lange dag hard werken een aangename plek zoeken om heerlijk te eten en uit te rusten. Het pension staat los van de varkensstal en heeft ca. 20 tweepersoons en 10 éénpersoonkamers. Hotel voor kantoormensen Veehouderij is meer en meer een internationale business. Er is uitwisseling van toegepaste kennis, maar ook export van diverse technologie. Daarvoor komen er jaarlijks honderden buitenlanders naar Barneveld en omgeving. De regio Food Valley heeft een internationale uitstraling en daar past een hoogwaardige hotelfaciliteit bij. Ook een industrieterrein als de Harselaar krijgt bezoekers van ver, die graag één of enkele nachten willen verblijven. Voor deze doelgroepen maken we een comfortabele accommodatie op een rustige locatie. We denken hier aan 50 tot 75 kamers.

11 6. Kennis en overleg Om het plaatje compleet te maken, heeft de Uitspanning ook vergader- en onderwijsfaciliteiten. Er worden ruimtes gemaakt voor het geven van hooren werkcolleges en faciliteiten voor het geven van praktijklessen. Op deze wijzen bieden we het agrarisch beroepsonderwijs mogelijkheden om leerlingen in een moderne en inspirerende omgeving te laten studeren en het blikveld te verbreden. Vergaderruimtes voor professionals en bestuurders van overheden, scholen en bedrijfsleven behoeven een passende uitstraling en inrichting (zie bijv. de vergaderruimtes bij en De vergaderruimtes zijn geschikt voor vergaderingen voor allerlei besturen, verenigingen en groepen. Grotere groepen verwijzen we naar Hoeve Beekzicht ( De Uitspanning heeft voldoende parkeerruimte en is goed bereikbaar.

12 Overzicht Doelgroepen Faciliteiten Bezoekduur Aantal bezoekers / jaar Vervoer Gezinnen met kinderen Varkens kijken 3 6 uur (ruwe schatting) Personenauto, fiets recreatief die wel of niet blijven Speeltuin 400 per dag op 10 piekdagen eten Schnitzel restaurant Slagerij Losse bezoekers (senioren, jongeren, echtparen, etc.), die wel of niet blijven eten Stedelingen die weleens willen overnachten bij varkens Arbeiders die tijdelijk in gebied werken (lekker en voordelig eten en slapen na hard werken) Trekkers (trektochten per voet of fiets) en andere toeristen (pension) Kantoormensen die één of enkele dagen in de omgeving werken of congres hebben Groepen schoolkinderen, buitenlandse studenten en ouderen. Wekelijks een groep van het Groenhorstcollege Groepen die sectorgerelateerde vergaderlocatie willen gebruiken. Groepen en partijen (reünies, familiefeesten e.d.) Varkens kijken Schnitzel restaurant Slagerij Hotelkamers in nabijheid van varkens Eenvoudige hotelkamers Schnitzel restaurant Eenvoudige hotelkamers Schnitzel restaurant 2 4 uur (ruwe schatting) Idem overnachting overnachtingen Personenauto overnachting overnachtingen Personenauto, bedrijfswagen overnachting overnachtingen Fiets Nette hotelkamers 1-3 overnachtingen overnachtingen Personenauto, taxi, openbaar vervoer Ontvangstruimte en looproute voor varkensexcursie (toelichting door voorlichter ) Vergaderfaciliteit (kamer en/of vergaderzaal met interieur, beamer; garderobe; catering) Restaurant met terras 3 uur 2 uur groepen per jaar Touringcar 2 uur 100 vergaderingen (gemiddeld 10 personen) per jaar ( personen) Personenauto Personenauto s Consumenten Slagerij 0,5 uur Personenauto, fiets

13 Straks bent u welkom. Lagemaat Fokkerij BV, Polleveenseweg 15, 3781 NL Voorthuizen Quadraat projectmanagement RIA grafisch ontwerp

Brochure vergaderen. Unieke vergaderlocatie. Skybox met koeien uitzicht. Boerderij. Multifunctionele zalen. Centraal gelegen

Brochure vergaderen. Unieke vergaderlocatie. Skybox met koeien uitzicht. Boerderij. Multifunctionele zalen. Centraal gelegen Unieke vergaderlocatie Skybox met koeien uitzicht Boerderij Brochure vergaderen In 2018 is een unieke vergaderlocatie in Dorst opgeleverd; vergaderen op een boerderij met skybox uitzicht over de koeien.

Nadere informatie

NATUURLIJK EEN BELEVENIS!!

NATUURLIJK EEN BELEVENIS!! NIEUWE BOS WULVEN: Het Nieuwe Bos Wulven ACTIEF DE HISTORIE ONTDEKKEN! NATUURLIJK EEN BELEVENIS!! 1 Initiatiefnemers Jaap van der Heijden - Zelfstandig ondernemende Marketeer - Gewerkt in food & non-food-retail

Nadere informatie

business Sed Smakelijk en zakelijk ineen Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Zakelijk ontmoeten en smakelijk genieten

business Sed Smakelijk en zakelijk ineen Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Zakelijk ontmoeten en smakelijk genieten Sed Inclusief Businessvoordeel business Samen eten en drinken in een zakelijke setting www.samenetenendrinken.nl Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Reserveer nu onze Business Lunch

Nadere informatie

Kookworkshops op de gemengde boerderij

Kookworkshops op de gemengde boerderij Battle of Concepts Taskforce Multifunctionele Landbouw Augustus 2010 Kookworkshops op de gemengde boerderij Inleiding Het Taskforce Multifunctionele Landbouw is op zoek naar een vernieuwend concept voor

Nadere informatie

EEN INSPIRERENDE BUSINESS HIDEAWAY AAN DE VECHT. Vergaderingen, congressen & events

EEN INSPIRERENDE BUSINESS HIDEAWAY AAN DE VECHT. Vergaderingen, congressen & events EEN INSPIRERENDE BUSINESS HIDEAWAY AAN DE VECHT Vergaderingen, congressen & events Welkom Sommige bijeenkomsten vragen om een buitengewone locatie. Een inspirerende plek die iets toevoegt. Waar je je even

Nadere informatie

Parkhotel Horst, verassend veelzijdig!

Parkhotel Horst, verassend veelzijdig! Parkhotel Horst, verassend veelzijdig! Parkhotel Horst is een luxe 4 sterren hotel en beschikt over 78 hotelkamers, waaronder 15 deluxe kamers en suites. Daarnaast heeft Parkhotel de beschikking over 12

Nadere informatie

PATHÉ BREDA PATHEBUSINESS.NL

PATHÉ BREDA PATHEBUSINESS.NL PATHÉ BREDA V1.0 PATHÉ BREDA Pathé Breda is een modern theater in het centrum van Breda dat fantastische mogelijkheden biedt voor diverse evenementen. Het theater heeft 7 zalen met een capaciteit variërend

Nadere informatie

DE IDEALE LOCATIE VOOR UW PRIVÉ & BUSINESS EVENTS

DE IDEALE LOCATIE VOOR UW PRIVÉ & BUSINESS EVENTS DE IDEALE LOCATIE VOOR UW PRIVÉ & BUSINESS EVENTS EEN SFEERVOLLE LOCATIE - EEN DYNAMISCH TEAM Het team van Kasteel Tivoli heet u van harte welkom! Een jong en dynamisch team staat te uwer beschikking

Nadere informatie

Bennekomseweg 24 6717 LM Ede 0318-750300 www.reehorst.nl

Bennekomseweg 24 6717 LM Ede 0318-750300 www.reehorst.nl Bennekomseweg 24 6717 LM Ede 0318-750300 www.reehorst.nl ALLES ONDER 1 DAK! ReeHorst is een multifunctionele locatie midden op de Veluwe. Of u nu voor een zakelijke bijeenkomst, een feest, een theatervoorstelling

Nadere informatie

De Boeren Bakplaat. een innovatief agrotoerisme concept

De Boeren Bakplaat. een innovatief agrotoerisme concept De Boeren Bakplaat een innovatief agrotoerisme concept 1 augustus 2010 Omgevingsverkenning: Wat mij aanspreekt aan agrotoerisme is dat men kan genieten van het leven op het platteland in combinatie met

Nadere informatie

PATHÉ ARENA AMSTERDAM V1.1

PATHÉ ARENA AMSTERDAM V1.1 PATHÉ ARENA AMSTERDAM V1.1 PATHÉ ARENA Pathé Arena is een modern theater gelegen in het hart van de bruisende ArenA Boulevard in Amsterdam- Zuidoost. Treinstation Amsterdam Bijlmer ArenA, Stadion Johan

Nadere informatie

Presentatie - gezond en duurzaam eten & drinken in de Sint Maartenskliniek - Presentatie - Vers van de boer voor instellingen

Presentatie - gezond en duurzaam eten & drinken in de Sint Maartenskliniek - Presentatie - Vers van de boer voor instellingen Presentatie - gezond en duurzaam eten & drinken in de Sint Maartenskliniek -Jelle Ferwerda Achtergrond Sint Maartenskliniek en het eten & drinken concept Aanpak en waardering van eten in de Sint Maartenskliniek

Nadere informatie

Pagedal, samen beleven!

Pagedal, samen beleven! Pagedal, samen beleven! Bij Pagedal bent u als klant écht koning! Wij bieden u een compleet verzorgd arrangement, waarvan u de invulling zelf kunt bepalen. Pagedal, voor een evenement op maat! Zakelijke

Nadere informatie

info@desteenfabriek.com www.desteenfabriek.com Inhoud Introductie Filosofie Het concept De transformatie Wat wij bieden De mogelijkheden Brede faciliteiten Wat maakt ons uniek 1 2 3 4 5 6 8 10 Introductie

Nadere informatie

Graag willen wij u kennis laten maken met Landgoed Avegoor waar u kunt genieten van de Kunst van Gastvrijheid!

Graag willen wij u kennis laten maken met Landgoed Avegoor waar u kunt genieten van de Kunst van Gastvrijheid! Banquetingmap Landgoed Avegoor Graag willen wij u kennis laten maken met Landgoed Avegoor waar u kunt genieten van de Kunst van Gastvrijheid! Landgoed Avegoor kent een Koninklijke historie. In 1648 werd

Nadere informatie

PATHÉ TUSCHINSKI AMSTERDAM V1.1

PATHÉ TUSCHINSKI AMSTERDAM V1.1 PATHÉ TUSCHINSKI AMSTERDAM V1.1 PATHÉ TUSCHINSKI Wie kent het niet, dit monumentale pand met grandeur en klasse in hartje Amsterdam? Het historische Pathé Tuschinski Theater is al jaren een gevestigde

Nadere informatie

PATHÉ ARNHEM PATHEBUSINESS.NL

PATHÉ ARNHEM PATHEBUSINESS.NL PATHÉ ARNHEM V1.0 PATHÉ ARNHEM Pathé Arnhem is een modern theater in het centrum van Arnhem dat fantastische mogelijkheden biedt voor diverse evenementen. Het theater heeft 9 zalen met een capaciteit variërend

Nadere informatie

PATHÉ BUITENHOF V1.0

PATHÉ BUITENHOF V1.0 PATHÉ BUITENHOF V1.0 PATHÉ BUITENHOF Dit prachtige boutique theater stamt uit 1904 en werd ontworpen door architect Johan Mutters. Het werd gebouwd als restaurant Des Deux Villes (zoals nu nog op de gevel

Nadere informatie

Activiteiteninspiratie

Activiteiteninspiratie Activiteiteninspiratie 22 T/M 30 SEPTEMBER 2018 www.weekvandezwinstreek.eu Voorwoord Beste ondernemer, De Week van de Zwinstreek komt dit jaar terug! Met deze week zetten we samen met u de spotlight op

Nadere informatie

ZAAGMOLENLAAN 4. Voel je thuis. Inhoud WELKOM... 4

ZAAGMOLENLAAN 4. Voel je thuis. Inhoud WELKOM... 4 VOEL JE THUIS! Voel je thuis De belevingswaarde van een gebouw wordt bepaald door de gebruikers, of ze zich er comfortabel voelen, of ze succesvol zijn in hun onderneming, maar vooral of het een plek is

Nadere informatie

Ontdek de plussen van. Congres & evenement. creëer + combineer congres + expo vip-avond + spetterend feest Eigen topkeuken + Streekproducten

Ontdek de plussen van. Congres & evenement. creëer + combineer congres + expo vip-avond + spetterend feest Eigen topkeuken + Streekproducten Ontdek de plussen van Congres & evenement creëer + combineer congres + expo vip-avond + spetterend feest Eigen topkeuken + Streekproducten 3 theaterzalen 3 foyers 8 break-out zalen ingangen 45 parkeerplaatsen

Nadere informatie

Toeristisch-recreatieve potenties van de Afsluitdijk

Toeristisch-recreatieve potenties van de Afsluitdijk Toeristisch-recreatieve potenties van de Afsluitdijk Albert Postma, lector scenarioplanning 22 januari 2015 1 Vraagstelling Wat zijn de profielen en wensen van (potentiële) bezoekers aan de Afsluitdijk

Nadere informatie

Lunchen bij Restaurant Joost

Lunchen bij Restaurant Joost Lunchen bij Restaurant Joost Waarom ga je niet zo snel lunchen of dineren bij een restaurant bij een hotel? Eigenlijk weet ik het zelf niet. Ik ben daar zelf altijd nieuwsgierig naar. Ik heb zelf een aantal

Nadere informatie

Zeg JA! tegen Envilla. 19 oktober 2010. Envilla Wagenborgen

Zeg JA! tegen Envilla. 19 oktober 2010. Envilla Wagenborgen Zeg JA! tegen Envilla 19 oktober 2010 Envilla Wagenborgen Envilla Wagenborgen In Wagenborgen is de bouw van projecthotel Envilla in volle gang. Het hotel zal werknemers onderdak bieden, die druk zijn met

Nadere informatie

DUKDALF. Restaurant. Restaurant DUKDALF THUISHAVEN VOOR SFEERVOL GENIETEN. facebook.com/dukdalf THUISHAVEN VOOR SFEERVOL GENIETEN

DUKDALF. Restaurant. Restaurant DUKDALF THUISHAVEN VOOR SFEERVOL GENIETEN. facebook.com/dukdalf THUISHAVEN VOOR SFEERVOL GENIETEN DUKDALF Restaurant THUISHAVEN VOOR SFEERVOL GENIETEN Zandstraat 9 5331 PG Kerkdriel Restaurant DUKDALF THUISHAVEN VOOR SFEERVOL GENIETEN Telefoon: 0418 674195 info@restaurantdukdalf.nl www.restaurantdukdalf.nl

Nadere informatie

GASTVROUWEN EN HEREN OP DE MELKVEEHOUDERIJ Tips voor het ontvangen en rondleiden van bezoekers

GASTVROUWEN EN HEREN OP DE MELKVEEHOUDERIJ Tips voor het ontvangen en rondleiden van bezoekers GASTVROUWEN EN HEREN OP DE MELKVEEHOUDERIJ Tips voor het ontvangen en rondleiden van bezoekers Gastheer/vrouw zijn is ook een vak Goed boeren is een vak, een goede gastvrouw of heer zijn is ook een vak.

Nadere informatie

ONDERDEEL 1: Omgevingsverkenning

ONDERDEEL 1: Omgevingsverkenning ONDERDEEL 1: Omgevingsverkenning Agrotoerisme en haar imago Persoonlijk had ik bij agrotoerisme geen hele positieve ideeën. Het leek mij vooral iets voor kinderen, gezinnen en oudere mensen. Voor mijn

Nadere informatie

Vergaderen. Professioneel en op maat. volledig ingerichte vergaderzalen voorzien van moderne apparatuur gratis wifi ontbijt, lunch en diner mogelijk

Vergaderen. Professioneel en op maat. volledig ingerichte vergaderzalen voorzien van moderne apparatuur gratis wifi ontbijt, lunch en diner mogelijk Zuiver Business Welkom bij Zuiver Zuiver reikt u alle elementen aan voor succesvolle zakelijke ontvangsten. Van compleet ingerichte vergaderzalen voor strak georganiseerde bijeenkomsten en professionele

Nadere informatie

Creative Valley Nest LUXURY ROOFTOP APARTMENTS

Creative Valley Nest LUXURY ROOFTOP APARTMENTS Creative Valley Nest LUXURY ROOFTOP APARTMENTS 2 Welkom bij Nest NEST TIVOLIVREDENBURG DE BIJENKORF MEDIA MARKT Creative Valley Nest is jouw home away from home, middenin het bruisende stadshart en aan

Nadere informatie

PATHÉ ZWOLLE PATHEBUSINESS.NL

PATHÉ ZWOLLE PATHEBUSINESS.NL PATHÉ ZWOLLE V1.0 PATHÉ ZWOLLE Pathé Zwolle is een modern theater dat fantastische mogelijkheden biedt voor diverse evenementen. Het theater heeft 9 zalen met een capaciteit variërend van 94 tot 196 stoelen.

Nadere informatie

INFORMATIECENTRUM MAASVLAKTE 2

INFORMATIECENTRUM MAASVLAKTE 2 INFORMATIECENTRUM MAASVLAKTE 2 BELEEF DE MODERNSTE HAVEN VAN EUROPA De Rotterdams haven is uitgebreid met de modernste Europese toplocatie voor havenactiviteiten: Maasvlakte 2. Meer weten over het nieuwste

Nadere informatie

Veel leesplezier! Yvonne

Veel leesplezier! Yvonne + Beste lezers, In onze vorige nieuwsbrief was Buitenwereld nog volop bezig met de verbinding tussen speeltuin en kinderboerderij. Twee weides moesten tijdelijk worden gesloten zodat er een mooi pad aangelegd

Nadere informatie

Conferentiecentrum. Het Aluminium Centrum; een inspiratiebron voor uw bijeenkomst

Conferentiecentrum. Het Aluminium Centrum; een inspiratiebron voor uw bijeenkomst Conferentiecentrum Het Aluminium Centrum; een inspiratiebron voor uw bijeenkomst Aluminium bos De bijzondere architectuur en vernieuwende technologie geven het gebouw een bijzonder karakter. Het pand vervult

Nadere informatie

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. basisonderwijs 2015/2016

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. basisonderwijs 2015/2016 Ontdek ons zoute DNA Zonder de scheepvaart geen Nederland basisonderwijs 2015/2016 Welkom in het scheepvaartmuseum amsterdam Ontdek Het leven aan boord van verschillende schepen, doe mee aan het havenspel

Nadere informatie

Informatie en inspiratie

Informatie en inspiratie Informatie en inspiratie maatschappelijke stage op een agrarisch bedrijf voor agrarische ondernemers en LTO-organisaties (versie 1.0 - oktober 2012) - 1 - Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Wat is maatschappelijke

Nadere informatie

Resultaten workshop Gebiedsmarketing

Resultaten workshop Gebiedsmarketing Resultaten workshop Gebiedsmarketing De meeste bezoekers die het Hondsruggebied bezoeken behoren tot de leefstijl groepen groen en geel. De paarse groep zoekt meer kwaliteit en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Week 1. Donderdag 14 juli Vandaag staat er een uitstapje voor je geboekt naar Aqualand Playa del Delftse hout.

Week 1. Donderdag 14 juli Vandaag staat er een uitstapje voor je geboekt naar Aqualand Playa del Delftse hout. HOERA, het is eindelijk zomervakantie, heerlijk 6 weken vrij! Deze zomervakantie verandert onze BSO in All inclusief resort t Palet. Een heerlijke plek om jouw vakantie door te brengen! Zo kan je genieten

Nadere informatie

Inspiratie voor een bezoek aan Varkens Innovatie Centrum Sterksel

Inspiratie voor een bezoek aan Varkens Innovatie Centrum Sterksel Inspiratie voor een bezoek aan Varkens Innovatie Centrum Sterksel Voorbeelden van onderwerpen en projecten Introductie Een bezoek aan Varkens Innovatie Centrum Sterksel is een inspirerende ervaring. Op

Nadere informatie

Het feestseizoen is weer begonnen

Het feestseizoen is weer begonnen Het feestseizoen is weer begonnen 26 Golf & Lifestyle zomer 2013 Buffy en Jan Perier BBQ via internet Het is weer zomer, dus de hoogste tijd voor die heerlijke barbecues in de tuin of op het bedrijfsfeest.

Nadere informatie

Kenmerken en eisen Boertel

Kenmerken en eisen Boertel Kenmerken en eisen Boertel Boertel Pagina 1 Inhoud opgave 1. Voorpagina 2. Kenmerken en eisen Boertel 1. Kenmerk en eisen Boertel 2. Algemene eisen en kenmerken 3. Eisen en kenmerken accommodatie buiten

Nadere informatie

Pagedal, samen beleven!

Pagedal, samen beleven! Pagedal, samen beleven! Bij Pagedal bent u als klant écht koning! Wij bieden u een compleet verzorgd arrangement, waarvan u de invulling zelf kunt bepalen. Pagedal, voor een evenement op maat! Zakelijke

Nadere informatie

Kleinschalige voedselinitiatieven in Nederland. Almanak

Kleinschalige voedselinitiatieven in Nederland. Almanak Kleinschalige voedselinitiatieven in Nederland Almanak Almanak kleinschalige initiatieven Van en voor iedereen die zich sterk maakt voor duurzaam voedsel Dit is een dummy met een paar pagina s van de

Nadere informatie

BIJ. Waar het economische en het sociale met elkaar wordt verenigd en waar vanuit kennis delen initiatieven duurzaam kunnen groeien en bloeien...

BIJ. Waar het economische en het sociale met elkaar wordt verenigd en waar vanuit kennis delen initiatieven duurzaam kunnen groeien en bloeien... 4 PIJLERS PRAKTIJK ACHTERGROND WIE ZIJN WIJ Waar het economische en het sociale met elkaar wordt verenigd en waar vanuit kennis delen initiatieven duurzaam kunnen groeien en bloeien... TOON geeft leegstaande

Nadere informatie

eel multifunctionele bedrijven verkopen hun

eel multifunctionele bedrijven verkopen hun Vers voedsel Als je tussenhandel kunt voorkomen, blijft er meer voor de boer over. Dat is een argument voor korte ketens. Die vormen ook een antwoord op de toenemende vraag naar vers en ambachtelijke

Nadere informatie

Samen sterker voor Woudenberg!

Samen sterker voor Woudenberg! Kick-off bijeenkomst Samen sterker voor Woudenberg! WELKOM Brainstorm-avond Samen Sterker voor Woudenberg DES Woudenberg RBT Heuvelrug & Vallei woensdag 16 september 2015 Agenda 19.00 u Inloop & ontvangst

Nadere informatie

ZAKELIJK. Garantie voor zakelijk succes!

ZAKELIJK. Garantie voor zakelijk succes! ZAKELIJK Garantie voor zakelijk succes! Een authentiek landgoed voor bijeenkomsten in stijl. U ervaart direct een unieke sfeer op het moment dat u ons landgoed betreedt. Er is ruimte en rust en tegelijkertijd

Nadere informatie

www.deoudebrouwerij.nl Hotel & Restaurant De Oude Brouwerij

www.deoudebrouwerij.nl Hotel & Restaurant De Oude Brouwerij www.deoudebrouwerij.nl Hotel & Restaurant De Oude Brouwerij Wij heten u van harte welkom... De Oude Brouwerij is een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijk middagje of avondje genieten en beleven. Maar

Nadere informatie

AC Restaurant. Meeting Centre nieuwegein Gastvrijheid op unieke locaties in Nederland. BIJZONDER BIJ AC nieuwegein: Gratis parkeren.

AC Restaurant. Meeting Centre nieuwegein Gastvrijheid op unieke locaties in Nederland. BIJZONDER BIJ AC nieuwegein: Gratis parkeren. & AC Restaurant Meeting Centre nieuwegein Gastvrijheid op unieke locaties in Nederland BIJZONDER BIJ AC nieuwegein: Gratis parkeren Sfeervolle zaal Landelijk gelegen Gevarieerd buffet aanbod Gastvrije

Nadere informatie

Hotel Congrescentrum de Zeeuwse Stromen

Hotel Congrescentrum de Zeeuwse Stromen Hotel Congrescentrum de Zeeuwse Stromen Bent u op zoek naar een bijzondere locatie voor uw vergadering, congres, training of event? Bij de Zeeuwse Stromen kunt u gastvrij én filevrij vergaderen op 200

Nadere informatie

KASTEEL TIVOLI by SISERA

KASTEEL TIVOLI by SISERA D e i d e a l e l o c a t i e v o o r u w p r i v é & b u s i n e s s e v e n t s E e n s f e e r v o l l e l o c a t i e - e e n d y n a m i s c h t e a m KASTEEL TIVOLI Het team van Kasteel Tivoli heet

Nadere informatie

Bijlage; toelichting gewenste ontwikkelrichtingen vanuit de leefstijlsegmentatie in Bunnik

Bijlage; toelichting gewenste ontwikkelrichtingen vanuit de leefstijlsegmentatie in Bunnik Bijlage; toelichting gewenste ontwikkelrichtingen vanuit de leefstijlsegmentatie in Bunnik In paragraaf 3.1 van de ontwikkelingsagenda geeft de gemeente aan welke ontwikkelingen zij met name, maar niet

Nadere informatie

De boerderij wordt gerenoveerd en is daarmee weer een lust voor het oog. Voor zowel voorbijgangers als buurtbewoners.

De boerderij wordt gerenoveerd en is daarmee weer een lust voor het oog. Voor zowel voorbijgangers als buurtbewoners. Erve Oostermaet. Niet voor niets een gemeentelijk monument. Jarenlang al bepaalt de boerderij het beeld van deze prachtige omgeving. Drie partijen gaan Erve Oostermaet in ere herstellen. Maar wel met een

Nadere informatie

VERHUURBROCHURE. Theater De Storm.

VERHUURBROCHURE. Theater De Storm. VERHUURBROCHURE Theater De Storm www.theaterdestorm.nl WELKOM In het hart van de Achterhoek, bevindt zich ons gastvrije theater. De veelzijdigheid van onze ruimtes, expertise van onze medewerkers, gezellige

Nadere informatie

PATHÉ GRONINGEN V1.0

PATHÉ GRONINGEN V1.0 PATHÉ GRONINGEN V1.0 PATHÉ GRONINGEN Pathé Groningen is een modern theater in het bruisende centrum van Groningen. Het theater heeft 9 zalen verspreid over 4 verdiepingen, met een capaciteit variërend

Nadere informatie

Mogelijkheden op De Alpacaboerderij

Mogelijkheden op De Alpacaboerderij Mogelijkheden op De Alpacaboerderij Wil je een dagprogramma boeken? Dan kun je rustig zelf de geschikte combinatie van activiteiten voor de groep uitkiezen, of je kiest een van onze kant en klare arrangementen.

Nadere informatie

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken website: Sophia Revalidatie (sportkantine), www.parkinsoncafedelfteo.nl Reinier de Graafweg 1, email:

Nadere informatie

Huur kantoorpand op Lichttoren 32 te Eindhoven (bieden op de veiling)

Huur kantoorpand op Lichttoren 32 te Eindhoven (bieden op de veiling) Huur kantoorpand op Lichttoren 32 te Eindhoven (bieden op de veiling) Aanbiedende partij: Kantoorruimtevinden.nl Email: - Telefoon:. Website: www.kantoorruimtevinden.nl Omschrijving Op zoek naar een modern

Nadere informatie

Pastoor van Breugelstraat AA Bosschenhoofd. Nederland +31 (0)

Pastoor van Breugelstraat AA Bosschenhoofd. Nederland +31 (0) Pastoor van Breugelstraat 45 4744 AA Bosschenhoofd Nederland +31 (0)165 316 310 reserveringen@reiskoffer.nl www.hoteldereiskoffer.nl Welkom! Hotel De Reiskoffer is gevestigd in een voormalig kloosterpand

Nadere informatie

Hotel met zorg. Vitassist Zorghotel biedt alle luxe van een hotel, maar met de zorg die u nodig heeft. 24 uur per dag, dat geeft een prettig gevoel!

Hotel met zorg. Vitassist Zorghotel biedt alle luxe van een hotel, maar met de zorg die u nodig heeft. 24 uur per dag, dat geeft een prettig gevoel! Hotel met zorg Vitassist Zorghotel biedt alle luxe van een hotel, maar met de zorg die u nodig heeft. 24 uur per dag, dat geeft een prettig gevoel! Vitassist heet u van harte welkom! Comfortabel herstellen,

Nadere informatie

Takenlijst Duits B 1.1

Takenlijst Duits B 1.1 Takenlijst Duits B 1.1 -Congrestoerisme- Ter info: Aan het einde van deze takenlijst moet je in het Duits een toespraak houden voor een groep Duitsers. Deze toespraak wordt opgenomen op video en vervolgens

Nadere informatie

Hotel De Reiskoffer. Vergaderen Feesten Dineren

Hotel De Reiskoffer. Vergaderen Feesten Dineren Pastoor van Breugelstraat 45 4744 AA Bosschenhoofd Nederland +31 (0)165 316 310 reserveringen@reiskoffer.nl Hotel De Reiskoffer Vergaderen Feesten Dineren www.hoteldereiskoffer.nl Welkom! Hotel De Reiskoffer

Nadere informatie

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Naam: William Ton (1604410) Docent: Rob van den Idsert Specialisatie: Concept Periode: 2015-D Datum: 27-05-2015 Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Nadere informatie

LOGBOEK Werkweek 24 t/m 28 juni

LOGBOEK Werkweek 24 t/m 28 juni LOGBOEK Werkweek 24 t/m 28 juni Leerlingen: 1.) 2.) 3.) 4.) 5.) Coach: Groepsnaam: 1 LOGBOEK WERKWEEK Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Planning... 3 De opdrachten... 4 Reisplan... 5 Stap

Nadere informatie

De Deuderick. De naam De Deuderick is een afgeleide van een bekende boerderij in Brummen.

De Deuderick. De naam De Deuderick is een afgeleide van een bekende boerderij in Brummen. VERSIE 4.0/januari 2014 2 Welkom De Deuderick U bent van harte welkom in verpleegunit De Deuderick. Ondanks dat we nooit uw thuis kunnen vervangen, stellen wij alles in het werk om uw verblijf in onze

Nadere informatie

AMSTERDAM. Meeting Center

AMSTERDAM. Meeting Center AMSTERDAM Meeting Center Welkom Multifunctioneel op maat Welkom in Planetarium Amsterdam, dé vergader- en congreslocatie in een natuurlijke omgeving! We doen er echt alles aan om uw bijeenkomst tot een

Nadere informatie

Informatie over ANWB Gastvrij. Hét netwerk van de leukste adresjes voor onderweg

Informatie over ANWB Gastvrij. Hét netwerk van de leukste adresjes voor onderweg 1 Informatie over ANWB Gastvrij Hét netwerk van de leukste adresjes voor onderweg 2 Hartelijk dank voor uw belangstelling voor ANWB Gastvrij! Graag vertellen we u in deze informatie iets meer over het

Nadere informatie

Groepsaccommodatie Vergaderlocatie Dagrecreatie

Groepsaccommodatie Vergaderlocatie Dagrecreatie Groepsaccommodatie Vergaderlocatie Dagrecreatie Welkom in Beugen Beleef de Brabantse gastvrijheid... Gelegen in Brabant vlak bij de Maas en ongeveer 20 km. ten zuiden van Nijmegen vindt u Groepsaccommodatie

Nadere informatie

U I T N O D I G I N G. Bernhoven Breed 2018 ss Rotterdam

U I T N O D I G I N G. Bernhoven Breed 2018 ss Rotterdam U I T N O D I G I N G Bernhoven Breed 2018 ss Rotterdam Woensdagmiddag 20 vrijdag 22 juni 2018 Uden Veghel - Oss Beste collega, Wij kijken met plezier terug op een geslaagde en zonnige editie van de Bernhoven

Nadere informatie

Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing!

Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing! Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing! Flavours to go Het flexibele concept voor uw interne catering waar u de smaak van te pakken krijgt! Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing!

Nadere informatie

Vergaderen in stijl Centraal in het Gooi

Vergaderen in stijl Centraal in het Gooi Vergaderen in stijl Restaurant Vlaar is de perfecte locatie voor uw zakelijke bijeenkomst. Of het nu gaat om een snelle óf uitgebreide businesslunch, een comfortabele vergaderlocatie centraal in het land,

Nadere informatie

AEROPARC GEEFT JE DE RUIMTE

AEROPARC GEEFT JE DE RUIMTE AEROPARC GEEFT JE DE RUIMTE Vliegwiel voor bedrijvigheid Ondernemen en netwerken Zaken doen, innoveren, sporten het kan allemaal op AEROPARC, een multifunctioneel terrein in de Brabantse gemeente Gilze

Nadere informatie

Kloeg SmartApp kan véél meer dan een RouteApp alleen

Kloeg SmartApp kan véél meer dan een RouteApp alleen Kloeg SmartApp kan véél meer dan een outeapp alleen Kent vele mogelijkheden in het veld oute Met een gids op pad Boeiend: route vol leuke weetjes, kijkje achter de schermen. Ontdek, luister en beleef,

Nadere informatie

Bastion Deluxe Hotel Almere

Bastion Deluxe Hotel Almere Vergaderen bij: Audioweg 1 1322 AT Almere + 31 (0)30-2670824 zalen@bastionhotels.nl www.bastionhotels.nl Welkom bij het! Het is gelegen in de snelst groeiende stad van Nederland. Het hotel biedt u ondermeer

Nadere informatie

Pedagogische visie. Welkom bij Op Stoom. Zin in taart? Altijd wat te doen

Pedagogische visie. Welkom bij Op Stoom. Zin in taart? Altijd wat te doen Welkom bij Op Stoom Kwaliteit en service zijn belangrijke kenmerken van Op Stoom zodat ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de medewerkers. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan

Nadere informatie

PATHÉ MAASTRICHT V1.0

PATHÉ MAASTRICHT V1.0 PATHÉ MAASTRICHT V1.0 PATHÉ MAASTRICHT Pathé Maastricht is een modern theater gesitueerd in het hippe Sphinx-kwartier, het hart van de nieuwe creatieve stadswijk Belvédère van Maastricht. Het theater heeft

Nadere informatie

PowerPoint 2: Paar bekende voorbeelden van symbolen; kruis pictogram geweld OM teken- peace- Live strong armband- red ribbon- toilet pictogrammen

PowerPoint 2: Paar bekende voorbeelden van symbolen; kruis pictogram geweld OM teken- peace- Live strong armband- red ribbon- toilet pictogrammen PowerPoint 1: De stad Haarlem heeft een vriendschapsband met de stad Mutare in Zimbabwe. Net als bij de vriendschap tussen mensen onderling houdt een vriendschap tussen twee steden in dat je leuke dingen

Nadere informatie

mbo veehouderij Altijd de specialisatie die jóu past: Varkens Melkvee Pluimvee Professioneel partner in de veehouderijsector

mbo veehouderij Altijd de specialisatie die jóu past: Varkens Melkvee Pluimvee Professioneel partner in de veehouderijsector mbo veehouderij 2016 2017 Altijd de specialisatie die jóu past: Varkens Melkvee Pluimvee Professioneel partner in de veehouderijsector mbo veehouderij Uitdaging voor doeners in de Veehouderij Nederland

Nadere informatie

Marketing en Media 2016/2017

Marketing en Media 2016/2017 novacollege.nl/marketingmedia Evenementenorganisatie Junior accountmanagement Marketing en communicatie Media Marketing en Media 2016/2017 Mijn droom is ondernemer worden. De eerste stappen op het pad

Nadere informatie

Villa Lefkos euros/week

Villa Lefkos euros/week Villa Lefkos Villa Lefkos is een prachtige traditionele villa, gebouwd in de jaren 1890, met uitzicht op de Egeà sche Zee. Het is gelegen op de top van Ioulida, de Chora van het eiland Kea, in het midden

Nadere informatie

Revalideren op viersterrenniveau

Revalideren op viersterrenniveau sinds 1901 bro-zh-201503 Kleiweg 500, 3045 PM Rotterdam 010 422 4040 (Zorgboulevard Rotterdam) Maasstadweg 2, 3079 DZ Rotterdam 088 823 2000 Revalideren op viersterrenniveau Voor iedereen dé locatie om

Nadere informatie

Hotelgastenenquête Leiden 2005

Hotelgastenenquête Leiden 2005 Hotelgastenenquête Leiden 2005 Colofon Serie Statistiek 2006/07 Gemeente Leiden Concernstaf, Strategie & Beleid BOA (Beleidsinformatie, Onderzoek en Advies) Postbus 9100, 2300 PC Leiden E-mail: boa@leiden.nl

Nadere informatie

mbo varkenshouderij Professioneel partner in de

mbo varkenshouderij Professioneel partner in de mbo varkenshouderij 2017 2018 Professioneel partner in de varkenshouderij mbo varkenshouderij Als je van varkens houdt De Nederlandse varkenshouderij vernieuwt voortdurend. Om die snelheid bij te houden

Nadere informatie

Een plaats waar zelfvertrouwen kan groeien!

Een plaats waar zelfvertrouwen kan groeien! Een plaats waar zelfvertrouwen kan groeien! Hoeve Kakelbont Hoeve Kakelbont is een bedrijf waar landbouw en zorg elkaar ontmoeten. Ook recreatie doet mee. Het is een bont geheel van mensen en activiteiten

Nadere informatie

Stadswerken. Dierverzorgen. Foto: Hans Kraaijkamp. Informatieblad en handleiding. Groep 5 t/m 8. www.utrecht.nl/nmc

Stadswerken. Dierverzorgen. Foto: Hans Kraaijkamp. Informatieblad en handleiding. Groep 5 t/m 8. www.utrecht.nl/nmc Stadswerken Dierverzorgen Foto: Hans Kraaijkamp www.utrecht.nl/nmc Informatieblad en handleiding Groep 5 t/m 8 Dierverzorgen Met je laarzen aan in het stro staan, een konijntje voorzichtig uit zijn hok

Nadere informatie

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. basisonderwijs 2016/2017

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. basisonderwijs 2016/2017 Ontdek ons zoute DNA Zonder de scheepvaart geen Nederland basisonderwijs 2016/2017 Welkom in het scheepvaartmuseum amsterdam Ontdek Het leven aan boord van verschillende schepen, doe mee aan het havenspel

Nadere informatie

Gezelligheid op Vriezenhuis

Gezelligheid op Vriezenhuis Gezelligheid op Vriezenhuis In het natuurrijke Winterswijk Woold wonen Ineke Esselink-Prakke (70) en haar man Jan Esselink (84) op Landgoed Vriezenhuis. De voorname villa is ingericht voor logies en in

Nadere informatie

ZELDZAAM FEESTEN. Zelf tappen en schenken? Onze ruimte op de 1e verdieping biedt u de ruimte tot 120 gasten INFO@ZELDZAAM.COM TEL 0318-510500

ZELDZAAM FEESTEN. Zelf tappen en schenken? Onze ruimte op de 1e verdieping biedt u de ruimte tot 120 gasten INFO@ZELDZAAM.COM TEL 0318-510500 ZELDZAAM FEESTEN Zelf tappen en schenken? Onze ruimte op de 1e verdieping biedt u de ruimte tot 120 gasten INFO@ZELDZAAM.COM TEL 0318-510500 INDELINGEN EN OPSTELLINGEN Er zijn diverse mogelijkheden op

Nadere informatie

De Deuderick. U bent van harte welkom

De Deuderick. U bent van harte welkom De Deuderick U bent van harte welkom Inhoud Welkom in De Deuderick 3 De Deuderick 4 Wonen in De Deuderick 5 Faciliteiten 8 Adres- en contactgegevens 10 Tot slot 11 2 Zorggroep Apeldoorn en omstreken Welkom

Nadere informatie

95,- All-in vanaf prijs per week

95,- All-in vanaf prijs per week Geweldige kantoorruimte te huur Zeer flexibel en dichtbij de High Tech Campus Eindhoven Voor een flexibele werkplek inclusief alle faciliteiten betaalt u een wekelijkse all-in huurprijs. De faciliteiten

Nadere informatie

Wij hebben reeds diverse succesvolle maatschappelijke activiteiten lopen bijvoorbeeld;

Wij hebben reeds diverse succesvolle maatschappelijke activiteiten lopen bijvoorbeeld; Beste Rabobank, Als eerste willen wij u bedanken voor deze unieke mogelijkheid om één van onze wensen en ambities die wij als SportPlus vereniging hebben via deze mogelijkheid waar te kunnen maken. Wij

Nadere informatie

www.digitalis.asg-almere.nl Wilt u onze website bezoeken? Scan onderstaande QR code met uw smartphone of tablet: Nieuwsbrief 36, vrijdag 5 juni 2015

www.digitalis.asg-almere.nl Wilt u onze website bezoeken? Scan onderstaande QR code met uw smartphone of tablet: Nieuwsbrief 36, vrijdag 5 juni 2015 Nieuwsbrief 36, vrijdag 5 juni 2015 Woensdagmiddag 10 juni: Zomerfeest van de oudercommissie De oudercommissie organiseert woensdag 10 juni weer een spetterend zomerfeest op het plein. Het feest start

Nadere informatie

Vliegwiel voor bedrijvigheid

Vliegwiel voor bedrijvigheid Vliegwiel voor bedrijvigheid Ondernemen en netwerken Zaken doen, innoveren, sporten het kan allemaal op AEROPARC, Bundeling van krachten Bij AEROPARC gaat het om ontmoeten en netwerken. Crown Ontmoeten

Nadere informatie

Vliegwiel voor bedrijvigheid

Vliegwiel voor bedrijvigheid Vliegwiel voor bedrijvigheid Zaken doen, innoveren, sporten het kan allemaal op AEROPARC, een multifunctioneel terrein in de Brabantse gemeente Gilze en Rijen. Met een diversiteit aan organisaties in de

Nadere informatie

Uw gezin staat centraal in het Elkerliek ziekenhuis

Uw gezin staat centraal in het Elkerliek ziekenhuis Uw gezin staat centraal in het Elkerliek ziekenhuis Gezinsgerichte zorg in het Elkerliek, daar kunt u van op aan Het verhaal van Esther, Irma en Fleur. Na haar bevalling verblijft Esther van de Vranden

Nadere informatie

Herstellen op viersterrenniveau. Voor iedereen dé locatie om comfortabel te herstellen. Aafje zorghotels

Herstellen op viersterrenniveau. Voor iedereen dé locatie om comfortabel te herstellen. Aafje zorghotels Herstellen op viersterrenniveau Voor iedereen dé locatie om comfortabel te herstellen Aafje zorghotels Welkom Wilt u comfortabel herstellen van een medische ingreep? Vindt u het prettig om te revalideren

Nadere informatie

BOER IN DE BUURT DIT IS HET WERKBOEK VAN:...

BOER IN DE BUURT DIT IS HET WERKBOEK VAN:... BOER IN DE BUURT DIT IS HET WERKBOEK VAN:..................... INLEIDING Dit werkboek hoort bij de website Boer in de buurt (www.boerindebuurt.nl). Op deze website vind je filmpjes, illustraties en opdrachten

Nadere informatie

mbo Food & Lifestyle Nieuw in Almere per september 2017 in nieuwe mbo vleugel Word wegwijs in de voedingswereld

mbo Food & Lifestyle Nieuw in Almere per september 2017 in nieuwe mbo vleugel Word wegwijs in de voedingswereld mbo Food & Lifestyle Nieuw in Almere per september 2017 in nieuwe mbo vleugel Word wegwijs in de voedingswereld mbo Food & Lifestyle Geïnteresseerd in het verhaal achter het voedseletiket en de invloed

Nadere informatie

Programma bedrijfs- en kernbezoek Groede 27 januari 2015

Programma bedrijfs- en kernbezoek Groede 27 januari 2015 Programma bedrijfs- en kernbezoek Groede 27 januari 2015 16.00 uur- Bedrijfsbezoek, De Drie Koningen 17.30 uur Markt 30, Groede 19.15 uur- Gesprek met de dorpsvereniging van Groede 19.45 uur De Drie Koningen,

Nadere informatie

Worldschool Young European Specialists. Programma voor deelnemende leerlingen. YES! in het kort. YES! Young European Specialists

Worldschool Young European Specialists. Programma voor deelnemende leerlingen. YES! in het kort. YES! Young European Specialists Worldschool Young European Specialists YES! Young European Specialists Programma voor deelnemende leerlingen YES! is een speciaal onderwijsprogramma voor leerlingen van het VWO, vijfde leerjaar. Honderd

Nadere informatie

Woonzorg in het hart van Amersfoort

Woonzorg in het hart van Amersfoort Woonzorg in het hart van Amersfoort wonen & leven, zorgen, leren & werken ZORGRESIDENCE HET SEMINARIE is gevestigd in het historisch stadscentrum op een van de meest onderscheidende locaties die Amersfoort

Nadere informatie