Scouting Franciscusgroep Leiden. Scouts-info

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Scouting Franciscusgroep Leiden. Scouts-info"

Transcriptie

1 Scouting Franciscusgroep Leiden Scouts-info Informatieboekje

2 Inleiding Naar buiten! Trek de deur achter je dicht en ga de wereld verkennen. Zeilen in je eigen boot, koken op je eigen vuurtje. Sta op je eigen benen. Ontwikkel je eigen mening. Bij de Scouts wordt actie van je verwacht! Van harte welkom in de wereld van de scouts! Een nieuwe stap waarin je niet alleen naar de volgende speltak gaat maar waar je ook een nieuwe manier van scouting gaat beleven. De bijeenkomsten zullen langer zijn, en niet altijd in het clubhuis. Samen fietsen we naar een park of bos waar we grote spellen zullen doen en activiteiten zullen beleven. Zowel individueel als in een groep (patrouille) ga je leren je grenzen te verleggen. Samenwerken is niet alleen samen doen, maar ook voor elkaar zorgen. Bijvoorbeeld voor elkaar koken, of op elkaar letten tijdens de Hike of elkaar steunen bij een lastige activiteit. De kampen zijn ook langer en uitdagender! Wat dacht je van een 10-daags zomerkamp. Samen naar een bos waar eigenlijk niets is, maar waar je samen een klein dorp bouwt en 10 dagen lang avonturen beleefd in een spannend thema! Heel veel plezier, Namens het Stafteam, Hopman Sijmen en Vaandrigs Wilco, Robin, Leon, Sander & Rik.

3 Bijeenkomsten Wij draaien onze bijeenkomsten op zaterdagmiddag van tot uur. Het gebouw is open om uur. Zorg dat je op tijd bent! Vanwege de aard van de bijeenkomsten kunnen deze wel eens uitlopen. Hou hier rekening mee. Als je verhinderd ben, meld je dan (bij voorkeur) uiterlijk op de zaterdag tot 12:00 voor de bijeenkomst telefonisch af bij een van de stafleden. Uiteraard verwacht de staf dat je je uiterste best doet om de bijeenkomsten bij te wonen. Voor bijzondere bijeenkomsten houden wij de ouders/verzorgers op de hoogte via brieven of nieuwsbrieven die over het algemeen per verstuurd worden. Deze informatie wordt ook op de website gezet, dus houd de site in de gaten. De kampdata kan je verderop in het boekje vinden. Het stafteam: Dit seizoen zal het stafteam van onze groep bestaan uit : Hopman Sijmen Brandt Vaandrig Wilco Ester (plv) M. Boesnachstraat 13 Voordorp JM Leiden 2352 BR Leiderdorp sijmenbrandt@gmail.com bericht4wilco@gmail.com Vaandrig Robin Bastiaan Vaandrig Leon Kleijburg Wolmaransstraat 8 Heintje Davidsweg ZV Leiden 2331 KP Leiden robinbastiaan@gmail.com leonidas13@live.nl Vaandrig Sander van den Nieuwendijk Vaandrig Rik de Vette - Clara Visserplaats NB Leiden S.j.vandennieuwendijk@gmail.com justdevette@gmail.com EHBO Kwalificatie Kwalificatie Kwalificatie Leidinggevende Kamperen Teamleider

4 Scoutfit Voor de Scouts heb je een nieuw tenue nodig, deze noemen we de Scoutfit. Wij dragen een beige Scoutfit zodat wij als Scouts herkenbaar zijn. Je kan de Scoutfit en de benodigde insignes krijgen bij de scoutshop. Scoutshop Katwijk Haven BH Katwijk Telefoon De ScoutShop is gevestigd in de winkel L. van Duijn & Zn Openingstijden: Maandag t/m Vrijdag: & Donderdag koopavond: Zaterdag: De Scoutfit is van een polyester/katoenmengsel en krimpt niet. Houd hier met de maat rekening mee. Tevens dragen wij natuurlijk de groepsdas. Als je bij de welpen vandaan komt heb je deze als het goed is al. Heb je hem nog niet of zitten er beschadigingen, gaten of rafels in, dan kan je een nieuwe bestellen. Dit kan bij ons. Laat het even weten en wij regelen het. Voor de plaats van de insignes zie de tekening hiernaast. Onderhoud van je Scoutfit & Patrouillelint Wij stellen het op prijs als je Scoutfit er netjes uitziet, wees er zuinig op. Wij adviseren om hem op 40 graden te wassen en dan aan de kleerhanger te laten drogen. Vanwege de goede kwaliteit van de stof kreukt deze niet en hoeft de blouse dus ook niet gestreken te worden. Stop hem niet in de droger, dan verkleurt de blouse. Hetzelfde geldt voor het patrouillelint, deze dient niet gewassen te worden, anders krimpt hij.

5 1. Speltakteken Scouts 2. Installatieteken Scouting Nederland 3. Groepsnaambandje 4. Evenementen badges & naambandjes 5. Vaardigheidsinsignes 6. Patrouille insigne/lint 7. PL/APL linten Installatie pakket Voor de installatie hoeft enkel de nieuwe Scoutfit worden aangeschaft en eventueel een dasriem. Wij zorgen verder voor de groepsdas en de benodigde insignes. Wij bieden al deze items aan tegen kostprijs en maken hier dus geen winst op. Het gehele pakket kost: 18,70 en is inclusief groepsdas. Wanneer je al een groepsdas hebt, hoef je hiervoor natuurlijk niet te betalen. In dat geval kost het pakket zonder das: 6,20. Deze kosten worden verrekend met de eerstvolgende contributierekening na de installatie.

6 Kampen Het komende seizoen zullen wij weer een aantal kampen houden en als afsluiting van het seizoen hét 10 daags zomerkamp! Kaderweekendkamp: (PL s & APL s) 17, 18, 19 Oktober 2014* Nieuwjaarskamp: 16, 17 Januari 2015 Spellenmarathon: 21, 22 Februari 2015* Voorjaarskamp: 15, 16, 17 mei 2015** Zomerkamp: 11 t/m 20 Juli 2015 * Deze data zijn onder voorbehoud. ** Geeft jullie school vrij op vrijdag 15 mei? (dag na Hemelvaart) Contributie Voor het komende jaar is de contributie vastgesteld op 58,- per kwartaal. De totaalcontributie is niet gestegen, mede door de goede inzet van onze leden bij de diverse financiële acties die wij gedurende het jaar houden. De grote kampen, Voorjaars- en Zomerkamp, worden (deels) betaald door middel van voorschotten. Dit zorgt ervoor dat u niet ineens geconfronteerd wordt met hoge rekeningen voor de kampen, maar dat deze kosten door het jaar heen gedragen worden. Opbouw contributie: 35,- contributie 8,- voorschot Voorjaarskamp 15,- voorschot Zomerkamp ======================== 58,- totaal per kwartaal De contributie wordt met een rekening per kwartaal geïnd. De kampbijdragen voor dit jaar zijn: -Voorjaarskamp: 32,- -Zomerkamp: 145,- -Kaderweekendkamp: 30,- (alleen voor PL s en APL s) Alle overige in dit boekje genoemde bijzondere activiteiten, worden vanuit de contributie betaald.

7 Opbouw kampbijdragen: Voorjaarkamp: Zomerkamp 32,- kampbijdrage - 32,- voorschot op jaarbasis ==================== U krijgt hier geen aparte rekening meer voor 145,- kampbijdrage - 60,- voorschot op jaarbasis - 25,- inschrijving Zomerkamp ===================== 60,- rest kampbijdrage Naast de voorschotten voor het Voorjaarskamp en het Zomerkamp zal voor de reservering van het Zomerkamp een bedrag van 25,-moeten worden betaald om de reservering bindend te maken. Hiermee financieren wij de reeds in een vroeg stadium gemaakte kosten. Bij annulering voor de reservering in maart, ontvangt u alle voorschotten retour. Indien u annuleert na het betalen van de reservering wordt het laatste voorschot niet meer in rekening gebracht. De betaalde reservering en de reeds betaalde voorschotten worden niet meer geretourneerd in verband met de gemaakte kosten. Bij annulering binnen 8 weken voor het Zomerkamp zullen alle voorschotten en de reservering in rekening worden gebracht en hoeft alleen de resterende kampbijdrage niet te worden betaald. De kwartalen lopen van september t/m november, december t/m februari, maart t/m mei en van juni t/m augustus. U kunt de rekening in de eerste maand van het nieuwe kwartaal verwachten. Bij de derde kwartaalrekening zit de reservering voor het zomerkamp en bij de vierde kwartaalrekening zit de resterende kampbijdrage voor het zomerkamp. Volledigheidshalve vermelden wij dat ALLE betalingen op onze rekening moeten zijn bijgeschreven voor het begin van het Zomerkamp. Betalingen op rekening: NL97RABO Scouting Franciscusgroep afd. Scouts

8 Financiële acties Voor het doen van leuke en spannende activiteiten is de groep afhankelijk van acties. Deze maken het mogelijk om meer te doen zonder dat de contributie omhoog moet. Zoals elk jaar doen wij dit jaar mee aan de Jantje Beton collecte die gehouden wordt van 9 t/m 14 maart Bij deze collecte mogen wij de helft van de opbrengst houden, dus dat tikt aardig aan. Ook doen wij mee aan de Anjeractie van 1 t/m 6 juni Van de opbrengst voor deze collecte mogen wij 1/3e houden. Daarnaast helpen we al jaren bij het hekkenplaatsen voor de intocht van Sinterklaas in Leiden. Hiervoor krijgen we als speltak ook een mooi zakcentje. Zoals u kunt zien steekt de staf erg veel energie in de fondsenwerving voor onze speltak. Dit maakt het mogelijk om het programma uitdagend te houden zonder de contributie te verhogen. Wij doen daarom ook een beroep op u om uw zoon of dochter te stimuleren hier aan mee te doen. Begroting Wij snappen dat u als ouder ook erg nieuwsgierig bent waar wij de contributie en geld aan fondsenwerving aan uitgeven, vandaar een kort overzicht. Inkomsten: 1. Financiële acties Contributie Kampbijdrage : Overige inkomsten 500 (giften, ander speltakken) Totaal: Uitgaven: 1. Zomerkamp Voorjaarskamp Overige kampen Materiaal beheer Bijeenkomsten Verenigingsbijdrage Overige kosten 400 Totaal:

9 Materialen Gedurende het jaar en zeker tijdens het voorjaarskamp en zomerkamp heb je diverse spullen nodig. Vaak ruimen in het najaar de buitensportzaken op en kan je veel kampeermaterialen goedkoop aanschaffen. In voorjaar als je het nodig hebt heb je weinig tijd meer en je betaald de hoofdprijs. Over materiaal kunnen wij je uiteraard goed adviseren. Wij hebben reeds jarenlange ervaring met scoutingkampen. Bedenk wel, je hoeft natuurlijk niet exact te hebben wat wij adviseren, maar we weten wel wat goed voor je is en niet. Communicatie Veel van de communicatie gaat tegenwoordig digitaal, zo ook bij ons. Nieuwsbrieven, kampboekjes, contributie rekeningen, en meer wordt via de mail naar ouders gestuurd. Ook willen wij de leden de mogelijkheid geven om informatie te ontvangen. U kan als ouder/verzorger een mailadres van uw kind opgeven op het inschrijfformulier. Zij krijgen alleen informatie wat voor hun bestemd is zoals nieuwsbrieven en informatie over bijeenkomsten. Verder letten wij er natuurlijk ook op dat er zorgvuldig wordt omgegaan met contactgegevens en informatie die wij sturen.

10 Verzekeringen Voor de activiteiten is de groep niet verzekerd. De eigen WA en zorgverzekering dekken vrijwel alle voorkomende gevallen. Vanwege de veelzijdige activiteiten adviseren wij een doorlopende reisverzekering af te sluiten. De groep zal bij het doen van extreme activiteiten een groepsverzekering met extra risicodekking afsluiten. Deze vult een eventuele gewone reisverzekering aan wanneer dit noodzakelijk is. Aansprakelijkheid De groep heeft via Scouting Nederland een secundaire WA verzekering. Dat wil zeggen dat de WA van jezelf /ouders altijd voor gaat. De groep zal leden die per geval schade van meer als 25,- berokkenen aan groepseigendommen of eigendommen van leden/ leidinggevenden aansprakelijk stellen. Het niet voldoen van de schade kan leiden tot schorsing of beëindiging van het lidmaatschap met restitutie van reeds betaalde contributies of voorschotten, verminderd met het schadebedrag. Als de schade groter is zal deze onverminderd verhaald worden. Opzeggen lidmaatschap Opzeggen van het lidmaatschap moet tenminste één maand voor het aflopen van het lopende kwartaal gebeuren. Dit dient schriftelijk of per e- mail door de ouders/verzorgers te gebeuren. Uw zoon of dochter wordt dan uit de landelijke administratie van Scouting Nederland en ons ledenbestand geschreven. Bij een opzegging die te laat is zal een rekening voor het eerstvolgende kwartaal worden gestuurd. Eventueel betaalde voorschotten voor de kampen worden geretourneerd, mits de voorinschrijving voor het Zomerkamp nog niet is gemaakt en de opzegtermijn voor het voorjaarskamp van 4 weken ook in acht wordt genomen.

11 Nog enkele data om te onthouden: 17 t/m 19 Oktober 2014 Kaderweekendkamp (PL s/apl s) 1 November 2014 Natuurwerkdag 6 December 2014 Sinterklaas bijeenkomst 20 December 2014 Kerstviering 27 December 2014 Geen bijeenkomst! 3 Januari 2015 Nieuwjaarsduik 16 en 17 Januari 2015 Nieuwjaarskamp 21 en 22 Februari 2015 Spellenmarathon 9 t/m 15 Maart 2015 Jantje Beton Collecte 4 April 2015 Geen bijeenkomst! 11 April 2015 Duinenmars Mei 2015 Voorjaarskamp (Hemelvaart)* 1 t/m 6 Juni 2015 Anjer actie 11 t/m 20 Juli 2015 Zomerkamp Soms kunnen de data van kamp veranderen, op de website staat altijd een actuele agenda.

12 Kijk voor meer informatie op: Nog meer interessante links: youtube.com/franciscusgroep Samengesteld door: Stafteam Scouts

INFORMATIEBOEKJE 2015/2016 SCOUTING AROODA DORDRECHT

INFORMATIEBOEKJE 2015/2016 SCOUTING AROODA DORDRECHT INFORMATIEBOEKJE 2015/2016 SCOUTING AROODA DORDRECHT 1 INHOUD Inleiding blz. 03 Scoutinggroep AROODA blz. 04 Contributie blz. 05 Bevers blz. 06 Welpen blz. 07 Scouts blz. 08 Explorers blz. 09 Roverscouts

Nadere informatie

Formulier bestemd voor uw eigen administratie (blad 1 t.m. 3 kunt u behouden)

Formulier bestemd voor uw eigen administratie (blad 1 t.m. 3 kunt u behouden) Formulier bestemd voor uw eigen administratie (blad 1 t.m. 3 kunt u behouden) Inschrijfformulier Welkom bij de Vereniging Scouting Allart van Heemstede. Fijn dat uw zoon of dochter lid wil worden van een

Nadere informatie

Formulier bestemd voor uw eigen administratie (blad 1 t.m. 3 kunt u behouden)

Formulier bestemd voor uw eigen administratie (blad 1 t.m. 3 kunt u behouden) Formulier bestemd voor uw eigen administratie (blad 1 t.m. 3 kunt u behouden) Inschrijfformulier Welkom bij de Vereniging Scouting Allart van Heemstede. Fijn dat uw zoon of dochter lid wil worden van een

Nadere informatie

Scouting Franciscusgroep Leiden. Het Scouting:

Scouting Franciscusgroep Leiden. Het Scouting: Het Scouting: Activiteiten: Tijdens de bijeenkomsten doen we allerlei activiteiten zoals: grote spelen in een park, kokkerellen, vuur stoken, sporten, natuurspelen, creatieve programma s, kaart en kompas,

Nadere informatie

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl versie november 2012 Inhoud: Inleiding 02 1. Ontdek scouting 03 1.1 Geschiedenis van onze vereniging 04 1.2 De verschillende

Nadere informatie

Wij heten uw kind en u, als ouder of verzorger, van harte welkom bij Scouting Niftarlake!

Wij heten uw kind en u, als ouder of verzorger, van harte welkom bij Scouting Niftarlake! Vereniging Informatie voor nieuwe leden Wij heten uw kind en u, als ouder of verzorger, van harte welkom bij Scouting Niftarlake! Scouting is een superleuke, actieve en uitdagende manier om vrije tijd

Nadere informatie

Shantis. Informatieboekje. Scouting Fons Olterdissen. Hallo!

Shantis. Informatieboekje. Scouting Fons Olterdissen. Hallo! Shantis Scouting Fons Olterdissen Informatieboekje Hallo! Leuk dat je interesse hebt in speltak de Shanti s van Scouting Fons Olterdissen. In dit boekje kun je alle informatie vinden over onze scoutinggroep,

Nadere informatie

Installatie & uniform

Installatie & uniform Installatie & uniform De installatie ceremonie Wie deel wordt van een nieuwe leeftijdsgroep wordt geïnstalleerd. De installatie is een welkomstceremonie waarbij een jongen of meisje volwaardig lid wordt

Nadere informatie

In incidentele gevallen kan het zijn dat u een extra financiële bijdrage wordt gevraagd. Dit gebeurt over het algemeen bij bijzondere activiteiten.

In incidentele gevallen kan het zijn dat u een extra financiële bijdrage wordt gevraagd. Dit gebeurt over het algemeen bij bijzondere activiteiten. Spelregels Voor u ligt het 'spelregel'-boekje. Hierin staat een aantal zaken vermeld die voor u, als ouder/verzorg(st)er, van belang kunnen zijn. Wij proberen u aan de hand van dit boekje zoveel mogelijk

Nadere informatie

Help! Mijn kind zit op scouting!

Help! Mijn kind zit op scouting! Help! Mijn kind zit op scouting! Geen paniek! Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Scouting Satoko Kitahara. Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Wat is

Nadere informatie

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl versie november 2012 Inhoud: Inleiding 01 1. Ontdek scouting 03 1.1 Geschiedenis van onze vereniging 04 1.2 De verschillende

Nadere informatie

Installatieboekje. Verkenners. Hendrik van Halewijn

Installatieboekje. Verkenners. Hendrik van Halewijn Installatieboekje Verkenners Hendrik van Halewijn Inleiding Scouting is het Engelse woord voor Verkennen waarschijnlijk wist je dat al. De programma s van de verschillende scouts wisselen nogal. De landscouts

Nadere informatie

Informatie nieuwe leden. Scouting St. Lucia Simpelveld versie

Informatie nieuwe leden. Scouting St. Lucia Simpelveld versie Informatie nieuwe leden Scouting St. Lucia Simpelveld versie 10.2018 Informatie nieuwe leden Scouting St. Lucia Simpelveld Scouting is echt iets voor jou, als je houdt van actie, afwisseling, een uitgebreid

Nadere informatie

Scoutinggroep Waterland Monnickendam

Scoutinggroep Waterland Monnickendam Informatie Scoutinggroep Waterland Monnickendam Inhoud Introductie... 3 Over Scouting... 4 Over onze groep... 5 Organisatie... 5 Speltakken... 6 Welpen...7 Scouts...8 Explorers...9 Leiding en bestuur...

Nadere informatie

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl versie november 2012 Inhoud: Inleiding 02 1.Ontdek scouting 03 1.1 Geschiedenis van onze vereniging 04 1.2 De verschillende

Nadere informatie

Installatieboekje. Verkenners. Hendrik van Halewijn

Installatieboekje. Verkenners. Hendrik van Halewijn Installatieboekje Verkenners Hendrik van Halewijn Inleiding Beste verkenner. Onlangs ben jij overgevlogen van de Esta s of de Welpen of ben je net bij onze groep komen kijken. Je hebt een aantal keren

Nadere informatie

Scouting Frederik Hendrik

Scouting Frederik Hendrik Scouting Frederik Hendrik Programmaboekje Welpen Januari t/m Juli 2019 Hoi allemaal! Het eerste deel van het jaar is weer voorbij. Dit programmaboekje is voor de maanden Januari t/m Juli 2019. Voordat

Nadere informatie

Laat je uitdagen! Ouder Info Ochtend Verkenners Seizoen

Laat je uitdagen! Ouder Info Ochtend Verkenners Seizoen Laat je uitdagen! Ouder Info Ochtend Verkenners Seizoen 2016-2017 Onderwerpen Verschillen tussen welpen en verkenners Hetzelfde in het seizoen 2016-2017 Anders in het seizoen 2016-2017 Belangrijke evenementen

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE

INFORMATIEBOEKJE INFORMATIEBOEKJE WWW.SCOUTINGWILLIBRORD.NL 07-2017 Wat, Waar en voor wie? Kleding, Kamp & Contributie Scouting Willibrord is één van de drie scoutinggroepen te Wassenaar. De staf van een scoutinggroep

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE

INFORMATIEBOEKJE INFORMATIEBOEKJE WWW.SCOUTINGWILLIBRORD.NL Wat, Waar en voor wie? Scouting Willibrord is één van de drie scoutinggroepen te Wassenaar. De staf van een scoutinggroep bestaat alleen uit vrijwilligers die

Nadere informatie

Informatie avond zomerkamp Euskirchen 2015

Informatie avond zomerkamp Euskirchen 2015 Informatie avond zomerkamp Euskirchen 2015 Welkom Agenda: Waarom naar Euskirchen? Wat moet ik me voorstellen bij een gezamenlijk kamp? Voorbereidingen Euskirchen Waar ligt dat? Vervoer naar Euskirchen

Nadere informatie

Praktische informatie voor nieuwe leden en hun ouders

Praktische informatie voor nieuwe leden en hun ouders Praktische informatie voor nieuwe leden en hun ouders Hallo, leuk dat je (misschien) bever/welp/(junior)scout/explorer wilt worden bij Scouting Polaris Heerenveen. In deze informatiefolder staat informatie

Nadere informatie

Infoboekje. voor ouders en leden van de Welpen van de Estahorde 2015-2016. Scouting Lucas s-hertogenbosch

Infoboekje. voor ouders en leden van de Welpen van de Estahorde 2015-2016. Scouting Lucas s-hertogenbosch Infoboekje voor ouders en leden van de Welpen van de Estahorde 2015-2016 Scouting Lucas s-hertogenbosch Colofon Uitgave seizoen 2015-2016 Copyright 2003-2016 Scouting Lucas s-hertogenbosch Disclaimer Aan

Nadere informatie

Scouting Prinses Irene

Scouting Prinses Irene Informatieboekje voor nieuwe leden Scouting Prinses Irene Versie 05-2019 Inhoud Scouting Prinses Irene... 3 Planning... 4 Een doorsnee draaidag... 4 Kamp... 7 Lidmaatschap... 4 Scouts online... 7 I-Scout...

Nadere informatie

Neil Armstrong Scouting Groep. Geen paniek!

Neil Armstrong Scouting Groep. Geen paniek! Geen paniek! Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Wat is een opkomst en wanneer is zo n opkomst? Waar koop ik de juiste kleding? Met Help! Mijn kind zit op Scouting!? krijgt u al

Nadere informatie

Dit boekje is van.. (En ouders / verzorgers mogen er ook in lezen.)

Dit boekje is van.. (En ouders / verzorgers mogen er ook in lezen.) Dit boekje is van.. (En ouders / verzorgers mogen er ook in lezen.) Seizoen 2017-2018 Inhoud: Voorwoord blz. 3 Wat is er zo leuk aan scouting? blz. 4 Regio blz. 5 Wat zijn Bevers? blz. 6 Dorp Hotsjietonia

Nadere informatie

Scouting Dr. Saal van Zwanenberggroep

Scouting Dr. Saal van Zwanenberggroep Scouting Dr. Saal van Zwanenberggroep Notulen Groepsraad en ouderavond - Maandag 9 oktober 2017 0.Agenda 1. Opening a. Voorstellen bestuur 2. Vaststellen Agenda 3. Speltakken a. Bevers b. Welpen c. Scouts

Nadere informatie

scoutingjaar

scoutingjaar Algemene informatie voor leden Scouting Oirschot. scoutingjaar 2017-2018. 1 Inhoud Inleiding... 3 Vereniging... 4 Stichting... 4 Speltakken, voor wie wanneer wat doen we.... 5 Bevers:... 5 Welpen meisjes...

Nadere informatie

Mocht u vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben op dit document dan horen wij dit graag van u. Nout Sterk 06 83224590

Mocht u vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben op dit document dan horen wij dit graag van u. Nout Sterk 06 83224590 Regels en manier van draaien Tilburg, 17 september 2014 Beste Explorers, geachte ouders/verzorgers, Voor jullie liggen de regels en gedragslijnen die wij bij de speltak Explorers verwachten van de leden

Nadere informatie

Scouting! Echt iets voor jou! Alleen voor meisjes

Scouting! Echt iets voor jou! Alleen voor meisjes Scouting! Echt iets voor jou! Alleen voor meisjes 1 Scouting Satoko Kitahara is één van de drie scoutinggroepen in Leidschendam. Onze groep is opgericht op 6 februari 1963 en is alleen voor meisjes. Sinds

Nadere informatie

Informatieboekje WWW.SCOUTINGWILLIBRORD.NL

Informatieboekje WWW.SCOUTINGWILLIBRORD.NL Informatieboekje WWW.SCOUTINGWILLIBRORD.NL Wat, Waar en voor wie? Scouting Willibrord is één van de drie scoutinggroepen te Wassenaar. De staf van een scoutinggroep bestaat alleen uit vrijwilligers die

Nadere informatie

Wat is Scouting?... 3 De orka s Kom langs... 5 Tijden en locaties... 5 Inschrijven Activiteiten... 6

Wat is Scouting?... 3 De orka s Kom langs... 5 Tijden en locaties... 5 Inschrijven Activiteiten... 6 Inhoud Wat is Scouting?... 3 De orka s... 4 Kom langs... 5 Tijden en locaties... 5 Inschrijven... 5 Activiteiten... 6 Leren varen... 6 Op kamp... 6 Insignes... 7 Veiligheid... 8 Uniform... 9 Kleding...

Nadere informatie

Start informatieboekje Waterwelpen

Start informatieboekje Waterwelpen Start informatieboekje Waterwelpen Groepsfoto Waterwelpen Informatieboekje voor de ouders van nieuwe leden of voor ouders met kinderen die belangstelling hebben voor de Waterwelpen. 1 Inhoudsopgave pag.

Nadere informatie

In de zomer zijn we te vinden in de haven van Hank. Dit betekent dat we het water op gaan. We draaien dan groep van 13:00 tot 17:00.

In de zomer zijn we te vinden in de haven van Hank. Dit betekent dat we het water op gaan. We draaien dan groep van 13:00 tot 17:00. Inhoud Wat is Scouting?... 3 De Orka s... 4 Kom langs... 5 Tijden en locaties... 5 Inschrijven... 5 Activiteiten... 6 Leren varen... 6 Op kamp... 6 Insignes... 7 Veiligheid... 8 Reddingvest... 9 Outfit...10

Nadere informatie

Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen!

Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Geen paniek! Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij de Kazan de Wolfgroep Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Wat is een opkomst en wanneer is zo n opkomst?

Nadere informatie

Welkom bij de welpen van Scouting Titus Brandsma!

Welkom bij de welpen van Scouting Titus Brandsma! Welkom bij de welpen van Scouting Titus Brandsma! Scouting Titus Brandsma Scouting Titus Brandsma is een van de scoutinggroepen in Nederland. In Oss zijn er zelfs al vier scoutinggroepen!! Het komt voort

Nadere informatie

paniek! Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Scouting Don Bosco Mook.

paniek! Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Scouting Don Bosco Mook. Gee n paniek! paniek! Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Scouting Don Bosco Mook. Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Wat is een opkomst en wanneer

Nadere informatie

Algemene informatie Scouting Tapawingo Eerbeek

Algemene informatie Scouting Tapawingo Eerbeek Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Na het inleveren van het inschrijfformulier wordt uw zoon/dochter lid van Scouting Tapawingo Eerbeek. Maar wat houdt dat naast de diverse opkomsten en kampen eigenlijk

Nadere informatie

Vakanties: In de grote vakantie zijn er geen opkomsten (behalve het kamp). Voor de overige vakanties geldt: raadpleeg de agenda op de website.

Vakanties: In de grote vakantie zijn er geen opkomsten (behalve het kamp). Voor de overige vakanties geldt: raadpleeg de agenda op de website. Seizoen 2015-2016 Beste ouders,verzorgers, Zoals u begrijpt zijn er binnen elke vereniging bepaalde afspraken. Veelal is dit allemaal vanzelfsprekend. Zelfs zo vanzelfsprekend dan men pas na langdurig

Nadere informatie

KAMPBOEKJE ZOMERKAMP st. joris troep

KAMPBOEKJE ZOMERKAMP st. joris troep KAMPBOEKJE ZOMERKAMP 2014 st. joris troep 1 COlOFON dit kampboekje is een uitgave van Scoutng St. Jan Baptist (Scouting Heerlen) Meezenbroek-Heerlen Redactie Luc Stel e-mailadres Info@stjanbaptist.nl 2

Nadere informatie

Thuisbasis Scouting De Mohicanen: Clubhuis De Wigwam

Thuisbasis Scouting De Mohicanen: Clubhuis De Wigwam Scouting De Mohicanen is een scoutinggroep in het westelijk deel van Den Haag. De thuisbasis, clubhuis De Wigwam, ligt in de Bosjes van Pex, een groengebied tussen de Vogelwijk en de Bloemenbuurt, nabij

Nadere informatie

MR

MR MR-2018-020 2019-12-21 Scouting De Mohicanen is een scoutinggroep in het westelijk deel van Den Haag. De thuisbasis, clubhuis De Wigwam, ligt in de Bosjes van Pex, een groengebied tussen de Vogelwijk en

Nadere informatie

In noodgevallen zijn wij daar telefonisch te bereiken: Hopman Sijmen 06-83700200 of het Naaldenveld 023-5242300. Belangrijke info

In noodgevallen zijn wij daar telefonisch te bereiken: Hopman Sijmen 06-83700200 of het Naaldenveld 023-5242300. Belangrijke info Scouting, een hobby als alle andere? Wekelijks maken we met elkaar veel plezier in en rond het clubhuis en als het even kan in een park of bos ver daar buiten. Jaar in jaar uit hebben we uitdagende bijeenkomsten

Nadere informatie

Opgesteld door: Jaap, Ingvar, Evert, Gerard en Thalja (sept 07) Programma

Opgesteld door: Jaap, Ingvar, Evert, Gerard en Thalja (sept 07) Programma Opgesteld door: Jaap, Ingvar, Evert, Gerard en Thalja (sept 07) Programma - In september, eind december en maart worden er programma s gemaakt. Wel worden weekenden en acties al vooruit gepland als dat

Nadere informatie

Lagelandsepad XC Rotterdam Voor meer info:

Lagelandsepad XC Rotterdam Voor meer info: Lagelandsepad 8 3067 XC Rotterdam Voor meer info: www.pig45.nl Speltak Leeftijd Tijd Bevers 5-7 14.15-15.45 Welpen 7-11 14.00-16.00 Scouts 11-15 14.00-17.00 Als eerste heten we uw kind en u als ouder van

Nadere informatie

Start informatieboekje Dolfijnen

Start informatieboekje Dolfijnen Start informatieboekje Dolfijnen Fotocollage Dolfijnen Informatieboekje voor ouders met kinderen van nieuwe Dolfijnenleden of voor ouders met kinderen die belangstelling hebben voor de Dolfijnen. 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

v Alle handige informatie voor Coelacanth scouts en hun ouders

v Alle handige informatie voor Coelacanth scouts en hun ouders v 1.00 11 17 www.coelacanthverkenners.com Alle handige informatie voor Coelacanth scouts en hun ouders Dit boekje is van Beste Coelacanth Scout, Beste ouder, Teken hier je (minst) favoriete leiding. En

Nadere informatie

Scouting Frederik Hendrik

Scouting Frederik Hendrik Scouting Frederik Hendrik Programmaboekje Welpen September t/m December 2017 Hoi allemaal! Het eerste deel van het scouting seizoen is weer begonnen. Dit programma boekje is voor september 2017 t/m december

Nadere informatie

Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen!

Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Geen paniek! Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Scouting Burdine Makkum. Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Wat is een opkomst en wanneer is zo n opkomst?

Nadere informatie

Help! Mijn kind zit op scouting!

Help! Mijn kind zit op scouting! Help! Mijn kind zit op scouting! Geen paniek! Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij . Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen!

Nadere informatie

Scouting Frederik Hendrik

Scouting Frederik Hendrik Scouting Frederik Hendrik Programmaboekje Welpen September t/m December 2018! Hoi allemaal! Het eerste deel van het jaarlijkse scouting seizoen is weer begonnen. Dit programmaboekje is voor de maanden

Nadere informatie

Scouts informatie Informatie voor de nieuwe scout

Scouts informatie Informatie voor de nieuwe scout Hoofdstuk: Algemeen Scouts informatie Informatie voor de nieuwe scout 1 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Wat zijn scouts... 3 Wat doen scouts... 3 Wanneer draaien wij?... 4 Spelvisie scouts... 4 Regio de Langstraat...

Nadere informatie

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Informatieboekje v.v. Altena opgericht 17 juli 1945 Sportcomplex Altena Postadres Rijksweg 202-204 Nieuwendijk Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Welkom bij v.v. Altena. We hopen dat je een fijne en sportieve

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. 12 maart 2015

Algemene ledenvergadering. 12 maart 2015 Algemene ledenvergadering 12 maart 2015 Agenda Opening Woordje van het bestuur Financieel overzicht Informatie uit de speltakken Vrijwilligers Rondvraag Wie zijn wij? Woordje van het bestuur Taken van

Nadere informatie

Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij. Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen!

Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij. Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Geen paniek! Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Scouting Jan Hilgers. Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Wat is een opkomst en wanneer is zo n opkomst?

Nadere informatie

Help! Mijn kind zit op scouting!

Help! Mijn kind zit op scouting! Help! Mijn kind zit op scouting! Geen paniek! Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij . Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen!

Nadere informatie

Ouder informatiemap Scouts zaterdag. Scouting Mira Ceti Nistelrode

Ouder informatiemap Scouts zaterdag. Scouting Mira Ceti Nistelrode Ouder informatiemap Scouts zaterdag Scouting Mira Ceti Nistelrode Inhoudsopgave Scouts bij Mira Ceti 3 Ouderraad 4 De leiding van de scouts zaterdag 5 Contributie 6 Scoutfit 7 Insignes op het scoutfit

Nadere informatie

Scouting De Mohicanen

Scouting De Mohicanen Jaarplan 2017 Scouting De Mohicanen Over De Mohicanen Scouting De Mohicanen is een scoutinggroep in het westelijk deel van Den Haag. De thuisbasis, clubhuis De Wigwam, ligt in de Bosjes van Pex, een groengebied

Nadere informatie

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te

Nadere informatie

Speltak gegevens. Naam speltak ... Naam leiding ... Telefoon leiding ... E-mail speltak ...

Speltak gegevens. Naam speltak ... Naam leiding ... Telefoon leiding ... E-mail speltak ... Speltak gegevens Naam speltak... Naam leiding... Telefoon leiding... E-mail speltak... Informatieboekje Scouting Tarcisius Versie 2011-2012 www.tarcisius-ede.nl Welkom bij Scouting Tarcisius Scouting is

Nadere informatie

September - Oktober 2015

September - Oktober 2015 September - Oktober 2015 Beste Welpen en ouders/verzorgers, Jaja, het is bijna weer zover: een nieuw Scoutingseizoen. Dit nieuwe seizoen zal veel nieuws gaan brengen, met als grootste verandering een aantal

Nadere informatie

KAMPBOEKJE ZOMERKAMP Baden- Powell horde

KAMPBOEKJE ZOMERKAMP Baden- Powell horde KAMPBOEKJE ZOMERKAMP 2014 Baden- Powell horde 1 COlOFON dit kampboekje is een uitgave van Scoutng St. Jan Baptist (Scouting Heerlen) Meezenbroek-Heerlen Redactie Luc Stel e-mailadres Info@stjanbaptist.nl

Nadere informatie

HIT Harderwijk. Op Zoek Naar. Harderwijk heeft het! Beste Welp, Belangrijke informatie. Hallo HIT-ganger, Aankomst. Badge

HIT Harderwijk. Op Zoek Naar. Harderwijk heeft het! Beste Welp, Belangrijke informatie. Hallo HIT-ganger, Aankomst. Badge Op zoek naar HIT Harderwijk Deelnemersinformatie HIT 2016 25 Maart 2016 27 Maart 2015 HIT Harderwijk Hallo HIT-ganger, Nog een paar weken en dan, eindelijk, is het zover, HIT Harderwijk gaat van start.

Nadere informatie

inhoud Informatieboekje Plusscouts Scouting Paulus 2

inhoud Informatieboekje Plusscouts Scouting Paulus 2 Infoboekje inhoud Inleiding Contact Scouting op internet Wat is scouting? Speltakken Het uniform Het plusscoutsseizoen Openingsactiviteit/ weekend Overvliegen winter- en zomerweekend Enkele activiteiten

Nadere informatie

Informatie boekje 2014/2015 Scouting Dr. Moller Tilburg

Informatie boekje 2014/2015 Scouting Dr. Moller Tilburg Informatie boekje 2014/2015 Scouting Dr. Moller Tilburg Dr. Mollergroep Tilburg De groep Scouting Dr. Moller is een groep die sinds 1946 actief is in de wijk Westend. Oorspronkelijk bestond de groep alleen

Nadere informatie

Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij

Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Geen paniek! Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Scouting Allart van Heemstede. Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Wat is een opkomst en wanneer is

Nadere informatie

Inleiding. De leiding van de Verkenners wenst jou een hele fijne en leerzame tijd toe bij de Verkenners

Inleiding. De leiding van de Verkenners wenst jou een hele fijne en leerzame tijd toe bij de Verkenners Inleiding Scouting is het Engelse woord voor Verkennen waarschijnlijk wist je dat al. Er zijn aantal verschillende soorten scouts. Zo heb je waterscouts, luchtscouts, ruiterscouts, de blauwe vogels en

Nadere informatie

KAMP augustus tot 16 augustus 2008 Mook

KAMP augustus tot 16 augustus 2008 Mook KAMP 2008 9 augustus tot 16 augustus 2008 Hallo allemaal, Fijne vakantie gehad? En nog energie voor een weekje kamp in? Wij hebben ons in ieder geval opgeladen en we hebben ons best gedaan er een leuk

Nadere informatie

Het Groene Boekje Spelregels voor het lidmaatschap

Het Groene Boekje Spelregels voor het lidmaatschap Het Groene Boekje Spelregels voor het lidmaatschap Inhoudsopgave 1 Geschiedenis... 3 2 Scouting Nederland... 4 3 Speltakken... 5 4 Contactgegevens... 6 5 Spelregels... 7 5.1 Huishoudelijk reglement...

Nadere informatie

Voorwoord seizoen

Voorwoord seizoen Voorwoord seizoen 2016-2017 Beste ouders en verzorgers, Het nieuwe scoutingseizoen staat weer voor de deur. Wij hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad! Om het seizoen tot een succes te maken

Nadere informatie

Welp Ouder Avonturen Kamp HIT Baarn Deelnemersinformatie HIT april 2019

Welp Ouder Avonturen Kamp HIT Baarn Deelnemersinformatie HIT april 2019 Welp Ouder Avonturen Kamp HIT Baarn HIT 2019 20 21 22 april 2019 HIT Baarn HIT Baarn, dat moet je #DOEN! En jij gaat het doen! Tof dat je (weer) gekozen om deel te nemen aan HIT Baarn. We zien jullie tijdens

Nadere informatie

Veilige speelomgeving. Allart van Heemstede Vlaardingen. Algemene ouderavond Scouting Algemene ouderavond

Veilige speelomgeving. Allart van Heemstede Vlaardingen. Algemene ouderavond Scouting Algemene ouderavond Veilige speelomgeving Algemene ouderavond 2006 Scouting Allart van Heemstede Vlaardingen 27-9-2006 Algemene ouderavond 2006 1 Programma 20.00 tot 21.00 uur: plenair deel Seizoensplanning WJ 2007 Veilige

Nadere informatie

HIT Erger Je Niet HIT Harderwijk Deelnemersinformatie HIT april april 2019

HIT Erger Je Niet HIT Harderwijk Deelnemersinformatie HIT april april 2019 HIT 2019 kent geen grenzen! HIT Erger Je Niet HIT Harderwijk HIT 2019 19 april 2019 21april 2019 pagina 1 HIT Harderwijk Hallo HIT-ganger, Nog een paar weken en dan, eindelijk, is het zover, HIT Harderwijk

Nadere informatie

l aat je uitdagen! Ontdek Scouting Komen kijken Waar en wanneer?

l aat je uitdagen! Ontdek Scouting Komen kijken Waar en wanneer? ontdek een wereld vol avontuur! Samen met vriendjes, vriendinnetjes, Stuiter, Sterre en Steven Stroom en alle andere bewoners van Hotsjietonia beleven kinderen van 5 tot 7 jaar bij Scouting iedere week

Nadere informatie

Eindhoven. Dit boekje bevat een aantal nuttige gegevens over de Livingstone groep.

Eindhoven. Dit boekje bevat een aantal nuttige gegevens over de Livingstone groep. Informatieboekje Scouting Livingstone Eindhoven Voorwoord Dit boekje bevat een aantal nuttige gegevens over de Livingstone groep. De Livingstonegroep, maakt deel uit van Scouting Nederland vandaar dat

Nadere informatie

Installatie boekje gidsen. Scouting Sint Maarten Hildegard.

Installatie boekje gidsen. Scouting Sint Maarten Hildegard. Installatie boekje gidsen Scouting Sint Maarten Hildegard. Inhoudsopgave: Aantekeningen: Inleiding Installatie Wat moet je weten om geïnstalleerd te worden Geschiedenis van Scouting Organisatie van Scouting

Nadere informatie

Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Scouting Maria Goretti. Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen!

Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Scouting Maria Goretti. Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Geen paniek! Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Scouting Maria Goretti. Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Wat is een opkomst en wanneer is zo n opkomst?

Nadere informatie

HIT Harderwijk. Bouwen & Bikken. Harderwijk heeft het! Hallo HIT-ganger, Deelnemersinformatie HIT 2019 kent geen grenzen! Hallo Bouwers & Bikkers,

HIT Harderwijk. Bouwen & Bikken. Harderwijk heeft het! Hallo HIT-ganger, Deelnemersinformatie HIT 2019 kent geen grenzen! Hallo Bouwers & Bikkers, Bouwen & Bikken HIT Harderwijk HIT 2019 19 april 2019 22 april 2019 HIT Harderwijk Hallo HIT-ganger, Nog een paar weken en dan, eindelijk, is het zover, HIT Harderwijk gaat van start. Ieder jaar weer is

Nadere informatie

- Wie er meegaan met het Ouder-Kind Kamp (bevers + ouders) incl. allergieën

- Wie er meegaan met het Ouder-Kind Kamp (bevers + ouders) incl. allergieën maandag 0 00:00 - Laatst aangepast dinsdag 05 maart 2019 21:34 Nummer: 10 Jaargang: 35 Datum: Nico Steenbeek Groep Panoven 10 3401 RA IJsselstein Postbus 347 3400 AH IJsselstein Tel.: (030)6876722 Website:

Nadere informatie

Informatiemap. Explorers. Scouting Mira Ceti Nistelrode

Informatiemap. Explorers. Scouting Mira Ceti Nistelrode Informatiemap Explorers Scouting Mira Ceti Nistelrode Inhoudsopgave 1. Explorers bij Mira Ceti Blz. 3 2. Begeleiding Blz. 4 3. Ouderraad en Gegevens Blz. 5 4. Contributie Blz. 6 5. Scoutfit Blz. 7 6. Waar

Nadere informatie

Dit appendix hoort bij artikel 133 van het huishoudelijk reglement.

Dit appendix hoort bij artikel 133 van het huishoudelijk reglement. Appendix 2 SCOUTFIT Dit appendix hoort bij artikel 133 van het huishoudelijk reglement. Dragen van de Scoutfit 1. De leden dragen de door hun organisatieonderdeel vastgestelde verplichte Scoutfit met bijbehorende

Nadere informatie

Scouting Sint Jorisgroep 5

Scouting Sint Jorisgroep 5 Scouting Sint Jorisgroep 5 Jaaroverzicht 2018 Maart 2019 Sint Jorisgroep 5 in getallen 2018 22 actieve vrijwilligers zette zich in voor uitdagende activiteiten Onze vrijwilligers zijn 137,280,- waard aan

Nadere informatie

Trainingen Regio Utrechtse Heuvelrug

Trainingen Regio Utrechtse Heuvelrug Informatieboekje Bestuurscoaching Voor besturen is er een traject met bestuurcoaching. Dit zijn 4 avonden waarbij je met het hele bestuur van je groep aan slag gaat. Tijdens de avonden wordt er informatie

Nadere informatie

Informatie. Esta s & Welpen. Scoutinggroep Lamoraal van Egmond Purmerend

Informatie. Esta s & Welpen. Scoutinggroep Lamoraal van Egmond Purmerend Informatie Esta s & Welpen Scoutinggroep Lamoraal van Egmond Purmerend Inhoud Over onze groep...- 3 - Wie zijn de Esta s?...- 5 - Wie zijn de Welpen?...- 6 - Wat doen Esta s en Welpen?...- 7 - Opkomsttijden...-

Nadere informatie

Bever Ouder Kamp 2 HIT Baarn Deelnemersinformatie HIT maart 2016

Bever Ouder Kamp 2 HIT Baarn Deelnemersinformatie HIT maart 2016 Bever Ouder Kamp 2 HIT Baarn Deelnemersinformatie HIT 2016 27-28 maart 2016 HIT Baarn Beleef B(l)oeiend HIT-Baarn Voor actie, avontuur en uitdaging kom je tijdens Pasen naar het B(l)oeiende Baarn. Vanuit

Nadere informatie

Van harte welkom voor uw kind en u als ouder bij Scouting Cornelis Lelygroep. Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen.

Van harte welkom voor uw kind en u als ouder bij Scouting Cornelis Lelygroep. Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen. Van harte welkom voor uw kind en u als ouder bij Scouting Cornelis Lelygroep Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen. Wat is een opkomst en wanneer is zo n opkomst? Waar koop ik de juiste

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Web7 voor leden. versie december 2018

Gebruikershandleiding Web7 voor leden. versie december 2018 Gebruikershandleiding Web7 voor leden versie december 2018 Inhoud Voorwoord... 3 Website... 4 Inloggen op uw persoonlijke pagina... 4 WebSeven - Home... 5 WebSeven - Algemeen... 6 Mijn gebruiker... 6 Mijn

Nadere informatie

Geen paniek! Hendrik Hudson Groep! Allereerst heten we uw kind en u als oude welkom bij de. Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een

Geen paniek! Hendrik Hudson Groep! Allereerst heten we uw kind en u als oude welkom bij de. Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een Geen paniek! r van harte Allereerst heten we uw kind en u als oude welkom bij de Hendrik Hudson Groep! aantal vragen. Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een opkomst? Waar Wat is een opkomst en wanneer

Nadere informatie

WENST U EEN GELUKKIG EN GEZOND GRAAF FLORIS V. Januari 2016. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over...

WENST U EEN GELUKKIG EN GEZOND GRAAF FLORIS V. Januari 2016. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over... Januari 2016 Colofon Redactie: Jeffrey Faas Volgende deadline: 5 MAART Kopij aanleveren: florisbode@graafflorisv.nl GRAAF FLORIS V WENST U EEN GELUKKIG Lees meer over... Florisbode Deadlines Bevers - Kom

Nadere informatie

Mail: ledenadministratie@scoutingbuysballot.nl Web: www.scoutingbuysballot.nl INSCHRIJFFORMULIER NIEUW LID LEDENADMINISTRATIE

Mail: ledenadministratie@scoutingbuysballot.nl Web: www.scoutingbuysballot.nl INSCHRIJFFORMULIER NIEUW LID LEDENADMINISTRATIE Vereniging Scouting Buys Ballot Epe/Heerde Mail: ledenadministratie@scoutingbuysballot.nl Web: www.scoutingbuysballot.nl INSCHRIJFFORMULIER NIEUW LID LEDENADMINISTRATIE In te vullen door ouder en/of verzorger

Nadere informatie

www.sintstanislaus.nl Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij

www.sintstanislaus.nl Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Geen paniek! Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Scouting Sint Stanislaus Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen! Wat is een opkomst en wanneer is zo n opkomst?

Nadere informatie

Tijd voor vrije tijd!

Tijd voor vrije tijd! Tijd voor vrije tijd! Vrijetijdscentrum Eindhoven Welkom bij het Vrijetijdscentrum Deze folder is bedoeld om jullie te informeren over de activiteiten van Vrijetijdscentrum Eindhoven. Wij organiseren allerlei

Nadere informatie

SCOUTING ST. JOZEF. Andries van Altenalaan BN Hooglanderveen

SCOUTING ST. JOZEF. Andries van Altenalaan BN Hooglanderveen SCOUTING ST. JOZEF Andries van Altenalaan 51 3829 BN Hooglanderveen 1 van 8 1. Geschiedenis en huidige situatie Scouting is in het begin van deze eeuw ontstaan. De grondlegger van de vereniging is Lord

Nadere informatie

Scouting Frederik Hendrik. Programmaboekje Welpen Januari t/m Juli 2016. Jubileumjaar FH70

Scouting Frederik Hendrik. Programmaboekje Welpen Januari t/m Juli 2016. Jubileumjaar FH70 Scouting Frederik Hendrik Programmaboekje Welpen Januari t/m Juli 2016 Jubileumjaar FH70 Hoi allemaal! Het tweede deel van het scouting seizoen is weer begonnen. Dit programmaboekje is voor januari 2016

Nadere informatie

zeeverkennersgroep Sint Joris Informatieboekje

zeeverkennersgroep Sint Joris Informatieboekje zeeverkennersgroep Sint Joris Informatieboekje Inleiding Dit boekje is samengesteld voor nieuwe leden en hun ouders, zodat zij snel wegwijs kunnen worden in de wereld van scouting, waterwerk en natuurlijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2016

NIEUWSBRIEF oktober 2016 NIEUWSBRIEF oktober 2016 Alle ingeschreven leden ontvangen deze nieuwsbrief. Mocht uw zoon/dochter niet meer sporten dan bent u wellicht vergeten om hem/haar uit te schrijven. Neem dan s.v.p. zo spoedig

Nadere informatie

Declaratie Formulier Scouting Sint Maarten. Instructies

Declaratie Formulier Scouting Sint Maarten. Instructies Declaratie Formulier Scouting Sint Maarten Instructies Dit document verschaft geen helderheid over de regels omtrent het declareren. De regels omtrent het declareren kun je terugvinden in het protocol

Nadere informatie