zeeverkennersgroep Sint Joris Informatieboekje

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "zeeverkennersgroep Sint Joris Informatieboekje"

Transcriptie

1 zeeverkennersgroep Sint Joris Informatieboekje

2 Inleiding Dit boekje is samengesteld voor nieuwe leden en hun ouders, zodat zij snel wegwijs kunnen worden in de wereld van scouting, waterwerk en natuurlijk onze groep! Voor anderen is het misschien leuk om eens te lezen, of om eens op te zoeken hoe het ook al weer precies zat. Inhoudsopgave Scouting ZV Sint Joris Ik word lid, en dan? Wat kost het? Dolfijnen spelenderwijs leren Zeeverkenners actief ontdekken Vaaropleidingen zeeverkenners Loodsen zelfstandig teamwork Bestuur & Staf organisatie Klussen goed voor de groep Vlootschouw Contact

3 scouting Ruim jongens en meisjes in ons land zijn lid van Scouting Nederland. Samen met zo n kaderleden vormen zij de grootste jeugd- en jongerenvereniging van Nederland. Iedere groep heeft een tamelijk grote vrijheid om zaken als dragen van de scoutingblouse, openen en afsluiten van de bijeenkomst, indeling van de leeftijdsgroepen e.d. zelf vast te stellen, waardoor er een grote verscheidenheid is. zv sint joris ZV Sint Joris is een van de 250 waterwerkgroepen binnen Scouting Nederland, onze activiteiten spelen zich dus voornamelijk af op en rond het water. De waterwerkgroepen zijn verdeeld in regionale Admiraliteiten, waarmee gezamenlijke kampen, staftrainingen en vaaropleidingen georganiseerd worden. De Zeeverkennersgroep Sint Joris is op 19 januari 1946 opgericht. Sinds 1952 hebben wij ons eigen terrein met blokhut op jachthaven de Viking aan de Ertveldplas. Als kleine, zelfstandige waterscoutinggroep heerst er een sterk groepsgevoel. Er kan best veel, iets meer dan thuis, dat maakt het avontuurlijk en aantrekkelijk, maar er zijn natuurlijk altijd grenzen. Hier kunnen jongens en meisjes op een leuke manier Scouting en watersport combineren.

4 Ik word lid, en dan? Als je een paar keer hebt meegedaan en je wilt graag lid worden, dan kun je bij de schipper van de speltak een inschrijfformulier krijgen. Nadat je ouders dit volledig hebben ingevuld en ingeleverd bij de staf, word je zo snel mogelijk ingeschreven in onze ledenadministratie, als er een wachtlijst is krijg je bericht als je bovenaan staat. Hiermee wordt je automatisch lid van Scouting Nederland en ontvang je een ScoutCard en vier keer per jaar het Scoutingblad. Na een tijdje word je samen met de andere nieuwe leden door de schipper geïnstalleerd. Hierbij leg je een belofte af tegenover de andere leden en word je door de staf aangekleed. De scoutingblouse wordt voorzien van onze groepsdas en verschillende insignes zodat je herkenbaar bent als waterscout van de Sint Jorisgroep.

5 Wat kost het? De contributie is voor alle leden gelijk: 42,- per kwartaal en vooraf te betalen. U kunt dit overmaken op rekeningnr t.n.v. Stichting Zeeverkennersgroep St. Joris. Van dit bedrag worden onder andere het materiaal en onderhoud van de vloot en diverse programma onderdelen betaald. Ook zit er een bijdrage voor weekendkampen in verwerkt. De kosten voor het zomerkamp worden apart berekend en liggen meestal rond de 125,- voor de zeeverkenners en voor de dolfijnen is dit rond de 65,-. Nieuwe leden hebben voor hun installatie een scoutingblouse, das en insignes nodig (± 50,-). Voor de zeeverkenners is het daarnaast ook verplicht een eigen reddingsvest (± 40,-) aan te schaffen. Informatie hierover is verkrijgbaar bij de staf.

6 Dolfijnen Spelenderwijs leren Onze jongste leden (8-12 jaar) maken iedere week spelend kennis met het water. Zij hebben elke zaterdagochtend van 9.00 uur tot uur een bijeenkomst waarin onder begeleiding wordt gezeild of andere activiteiten worden ondernomen. Door spelletjes, die ook aan de wal plaatsvinden, leren de dolfijnen het water, de boten en de vaarregels kennen.

7 De dolfijnen hebben hun eigen vloot : het formaat van deze schuitjes past bij deze waterratten. In Optimisten (polyester bootje) kan voor het eerst zelfstandig gezeild worden. In groepsverband leren ze zeilen in de lelievletten. Daarnaast worden er ook vlotten gebouwd en is er een kano. De dolfijnen nemen deel aan de dolfijnenwedstrijden op het regionale Pinksterkamp en in de zomervakantie gaan zij vier nachten op kamp. Dit kamp is het hoogtepunt van het jaar. Door het jaar heen zijn er verschillende andere uitjes naar bijvoorbeeld het zwembad. Als je 12 jaar bent geworden, zwem je aan het begin van het nieuwe seizoen over van de dolfijnen naar de zeeverkenners.

8 Zeeverkenners Actief ontdekken De zeeverkenners (12-18 jaar) vormen het grootste deel van onze groep. Verdeeld over 6 lelievletten draaien zij elke zaterdag van uur tot uur hun programma. Iedere vlet wordt geleid door een bootsman en kwartiermeester, die al wat langer lid zijn en hebben bewezen de verantwoordelijkheid voor hun bemanning te kunnen dragen. De jongens en meisjes leren zelf zeilen, roeien en wrikken of andere waterige activiteiten bedrijven. Er wordt in de winter onderhoud aan de vletten uitgevoerd en ze gaan drie keer per jaar op kamp. Herfstkamp: In de herfstvakantie gaan de zeeverkenners een weekend lang flink oefenen voor hun roei- en zeilexamens. Pinksterkamp: Een lang weekend vol met zeil-, roei-, en wrikwedstrijden samen met groepen uit de regio. Grootkamp: aan het begin van de zomervakantie varen de zeeverkenners 8-10 dagen met vletten en Makke Beer rond in een waterrijk gebied ergens in Nederland. Zoals: Biesbosch, Friesland en het Nationaal Waterkamp. Zeeverkenners kunnen verschillende vaardigheden behalen, zoals navigeren, EHBO, schiemannen (touwen knopen). Over de vaaropleidingen voor zeilen en roeien meer op de volgende pagina.

9 De bootsmannen vormen bij de zeeverkenners een schakel tussen staf en leden. Zij geven zelfstandig leiding aan hun eigen bak bij verschillende activiteiten en nemen ook een deel van de vaaropleiding voor hun rekening.

10 Vaaropleidingen zeeverkenners Bij onze groep wordt varen (roeien, zeilen en buitenboordmotor) aangeleerd door de wekelijkse activiteiten, tijdens kampen en door het meedoen aan zeilwedstrijden. Daarnaast wordt er in kleine groepjes tussendoor theorie gegeven of schiemanswerk geoefend. De meeste ervaring wordt echter opgedaan door het meevaren met de bootsman en bak. Voor zowel roeien, zeilen als varen met een buitenboordmotor kun je een steeds hoger niveau halen (CWO 1+2). Om binnen Scouting met een boot te mogen varen moet de bootleider (bootsman) in het bezit te zijn van CWO 3. De theoretische en praktische eisen hiervan zijn gebaseerd op de diploma s van de Commissie Watersport Opleidingen. Deze zijn ook geldig buiten Scouting.

11 Loodsen Zelfstandig teamwork De zeeverkenners die de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt, kunnen doorstromen naar de loodsen. Een staflid staat als adviseur de loodsen bij in hun activiteiten. De loodsen zijn zelf verantwoordelijk voor de financiën en hun programma. De loodsen verrichten ook hand- en spandiensten voor de andere speltakken. Zo organiseren zij elk jaar de dropping voor de zeeverkenners en helpen zij bij het onderhoud van de vletten. Veel nieuwe stafleden voor zowel dolfijnen als zeeverkenners komen bij de loodsen vandaan. Er wordt vaak al tijdens hun loodsentijd een beroep op ze gedaan voor bijvoorbeeld het begeleiden van kampen. Als loods kan er gewerkt worden aan het behalen van de nodige vaardiploma s voor het varen met de Makke Beer.

12 Bestuur en staf Organisatie Zeeverkennersgroep Sint Joris is een vrijwilligersorganisatie, waar veel mensen de hele week door bezig zijn om het draaien van de groep mogelijk te maken. Het bestuur zorgt voor het in stand houden van de vereniging door het beheren van de administratie, aanvragen van subsidies en in de gaten houden van veranderende wet- en regelgeving. De stafleden verzorgen de voorbereiding en uitvoering van het programma en begeleiden de dolfijnen en zeeverkenners bij hun activiteiten. De stafteams worden aangevoerd door de schippers, zij zijn voor de ouders het aanspreekpunt. Een stamgroep is opgericht voor de oud stafleden die geen afscheid kunnen nemen. Zij hebben enkele keren per jaar een leuke activiteit en staan het huidige stafteam nog eens bij tijdens kampen of andere activiteiten.

13 Klussen goed voor de groep Een waterscoutinggroep met een terrein, blokhut, drijvend clubhuis, varend wachtschip en een tiental zeilboten, vergen natuurlijk veel actieve handen om dit te onderhouden. Voor alle overige klussen is er een kleine klussenploeg, die best wel wat uitbreiding kan gebruiken. Er wordt door deze klussers elke zaterdag tussen en uur geklust en regelmatig ook nog doordeweeks. Ieder jaar worden 2 á 3 klussendagen georganiseerd om ouders, stafleden, oudleden en andere vrijwilligers de kans te geven iets te betekenen voor de groep. Meestal worden op deze dagen wat grotere klussen aangepakt, zoals het schilderen van de Makke Beer. Voor het wat grotere en ook meer technische onderhoud aan ons varend wachtschip de Makke Beer III is een paar jaar geleden het Team Makke Beer opgericht. Dit team bestaat uit (ex)- stafleden en is bezig met het uitvoeren van een meerjarenplan om het schip weer helemaal bij de tijd te krijgen en zodoende te laten voldoen aan alle regels die gesteld worden.

14 Vlootschouw Als waterscoutinggroep hebben we intussen een mooie vloot opgebouwd waar we op de zaterdagen en tijdens de kampen veel plezier mee hebben. MS Makke Beer III Dit omgebouwde binnenvaartschip uit 1918 is de trots van onze groep. Het vrachtruim is verbouwd tot zit-, speel-, eet-, en slaapruimte voor de groep. We gaan er dus graag mee op kamp. De stuurhut en de roef (voormalige woning van de schipper) bieden onderkomen aan de staf.

15 Lelievletten Lelievletten worden speciaal gebouwd voor de watertak van Scouting. Binnen de Sint Joris hebben we beschikking over 7 vletten waarin de zeeverkenners iedere zaterdag roeien, wrikken en zeilen. Door de training van bootsman op matroos leren ze goed zeilen. Hierdoor hebben we al veel mooie prijzen gewonnen. De lelievlet 40 wordt momenteel als motor/volgboot gebruikt. De volgende zeilnummers hebben wij nu in de vaart Optimisten Voor de dolfijnen hebben we samen met jachthaven De Viking de beschikking over een aantal Optimisten. Dit zijn kleine polyester zeilbootjes met één zeil, waarmee de dolfijnen zelfstandig kunnen leren zeilen.

16 Contact Groepstelefoon, Voor informatie bel je op zaterdagen tussen 9.00 uur en uur. Dit is ook het noodnummer tijdens kampen! Afmelden voor een bijeenkomst kan via de voic . Voor vragen, opmerkingen of problemen kun je terecht op de website of en naar Ook kun je contact opnemen met een van de schippers: dolfijnen, Ruud Muller, zeeverkenners, Marc van de Veerdonk, groepsvoorzitter, Rob van Kempen, Ons clubhuis staat aan de Ertveldplas op de landtong van de Vikinghaven. De ingang hiervan is bij Orthen langs het spoor, aan de Ertveldweg 7.

Roei- Zeil- & Wrikwedstrijden

Roei- Zeil- & Wrikwedstrijden Op zaterdag 8 en zondag 9 september 2018 organiseert de Admiraliteit 5 Rond Amstel en IJ de Roei- Zeil en. Dit jaar zal er op zaterdag gezeild worden op de Nieuw Meer en zondag geroeid en gewrikt worden

Nadere informatie

Start informatieboekje Dolfijnen

Start informatieboekje Dolfijnen Start informatieboekje Dolfijnen Fotocollage Dolfijnen Informatieboekje voor ouders met kinderen van nieuwe Dolfijnenleden of voor ouders met kinderen die belangstelling hebben voor de Dolfijnen. 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Start informatieboekje Waterwelpen

Start informatieboekje Waterwelpen Start informatieboekje Waterwelpen Groepsfoto Waterwelpen Informatieboekje voor de ouders van nieuwe leden of voor ouders met kinderen die belangstelling hebben voor de Waterwelpen. 1 Inhoudsopgave pag.

Nadere informatie

Roei- Zeil- & Wrikwedstrijden

Roei- Zeil- & Wrikwedstrijden Op zaterdag 12 en zondag 13 september 2015 organiseert de Admiraliteit 5 Rond Amstel en IJ de Roei- Zeil en. Dit jaar zal er op zaterdag gezeild worden op de Nieuw Meer en zondag geroeid en gewrikt worden

Nadere informatie

Roei- Zeil- & Wrikwedstrijden

Roei- Zeil- & Wrikwedstrijden Op zaterdag 13 en zondag 14 september 2014 organiseert de Admiraliteit 5 Rond Amstel en IJ de Roei- Zeil en. Dit jaar zal er op zaterdag worden gezeild worden op de Nieuw Meer en zondag geroeid en gewrikt

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE 2015/2016 SCOUTING AROODA DORDRECHT

INFORMATIEBOEKJE 2015/2016 SCOUTING AROODA DORDRECHT INFORMATIEBOEKJE 2015/2016 SCOUTING AROODA DORDRECHT 1 INHOUD Inleiding blz. 03 Scoutinggroep AROODA blz. 04 Contributie blz. 05 Bevers blz. 06 Welpen blz. 07 Scouts blz. 08 Explorers blz. 09 Roverscouts

Nadere informatie

Scouting Nederland Jeugd enthousiast voor zeilen

Scouting Nederland Jeugd enthousiast voor zeilen Scouting Nederland Jeugd enthousiast voor zeilen VSRP Brainstorm 11 Januari 2014 Lelystad Marc Elvery & Ferry van Yperen Wat doen we bij Waterscouting en hoe bereiken we potentiële leden: Waterscouting

Nadere informatie

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te

Nadere informatie

Wij heten uw kind en u, als ouder of verzorger, van harte welkom bij Scouting Niftarlake!

Wij heten uw kind en u, als ouder of verzorger, van harte welkom bij Scouting Niftarlake! Vereniging Informatie voor nieuwe leden Wij heten uw kind en u, als ouder of verzorger, van harte welkom bij Scouting Niftarlake! Scouting is een superleuke, actieve en uitdagende manier om vrije tijd

Nadere informatie

In de zomer zijn we te vinden in de haven van Hank. Dit betekent dat we het water op gaan. We draaien dan groep van 13:00 tot 17:00.

In de zomer zijn we te vinden in de haven van Hank. Dit betekent dat we het water op gaan. We draaien dan groep van 13:00 tot 17:00. Inhoud Wat is Scouting?... 3 De Orka s... 4 Kom langs... 5 Tijden en locaties... 5 Inschrijven... 5 Activiteiten... 6 Leren varen... 6 Op kamp... 6 Insignes... 7 Veiligheid... 8 Reddingvest... 9 Outfit...10

Nadere informatie

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl versie november 2012 Inhoud: Inleiding 02 1. Ontdek scouting 03 1.1 Geschiedenis van onze vereniging 04 1.2 De verschillende

Nadere informatie

Introductie. Leeftijdscategorie junioren tot en met 15 jaar Leeftijdscategorie senioren tot en met 18 jaar

Introductie. Leeftijdscategorie junioren tot en met 15 jaar Leeftijdscategorie senioren tot en met 18 jaar Wedstrijdreglement Inhoudsopgave Introductie 2 Het dagprogramma voor de RZW 3 Wrikwedstrijden 4 Roeiwedstrijden 5 Zeilwedstrijden 6 Aanleg en wachtplaatsen 7 Berekening punten 8 Inschrijving via SOL 9

Nadere informatie

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl versie november 2012 Inhoud: Inleiding 01 1. Ontdek scouting 03 1.1 Geschiedenis van onze vereniging 04 1.2 De verschillende

Nadere informatie

Projectplan en Plan van Aanpak WZV aanbouw botenloods. (concept) WZV Aanbouw Botenloods

Projectplan en Plan van Aanpak WZV aanbouw botenloods. (concept) WZV Aanbouw Botenloods Projectplan en Plan van Aanpak WZV aanbouw botenloods (concept) WZV Aanbouw Botenloods Plan van Aanpak WZV Aanbouw Botenloods / MvK / 20 oktober 2012 / versienummer; concept pagina 1/6 Inleiding Voor u

Nadere informatie

Speltak gegevens. Naam speltak ... Naam leiding ... Telefoon leiding ... E-mail speltak ...

Speltak gegevens. Naam speltak ... Naam leiding ... Telefoon leiding ... E-mail speltak ... Speltak gegevens Naam speltak... Naam leiding... Telefoon leiding... E-mail speltak... Informatieboekje Scouting Tarcisius Versie 2011-2012 www.tarcisius-ede.nl Welkom bij Scouting Tarcisius Scouting is

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR NIEUWE LEDEN

INFORMATIE VOOR NIEUWE LEDEN INFORMATIE VOOR NIEUWE LEDEN WAT IS SCOUTING Ruim 100.000 jongens en meisjes in ons land zijn lid van Scouting. Samen met ongeveer 30.000 kaderleden vormen zij de grootste jeugd- en jongerenvereniging

Nadere informatie

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl

Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl Scoutinghome: Langwaterstraat 1-3 Heer-Maastricht Website: www.scoutingheer.nl versie november 2012 Inhoud: Inleiding 02 1.Ontdek scouting 03 1.1 Geschiedenis van onze vereniging 04 1.2 De verschillende

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Waterscoutinggroep de Terwindtvaarders

Jaarverslag 2013. Waterscoutinggroep de Terwindtvaarders Jaarverslag 2013 Waterscoutinggroep de Terwindtvaarders Heel Maasgouw Zoals vorig jaar al aangegeven was de exploitatie van de vereniging in 2012 moeilijker geworden. Ondanks dat het ledenaantal redelijk

Nadere informatie

Wat is Scouting?... 3 De orka s Kom langs... 5 Tijden en locaties... 5 Inschrijven Activiteiten... 6

Wat is Scouting?... 3 De orka s Kom langs... 5 Tijden en locaties... 5 Inschrijven Activiteiten... 6 Inhoud Wat is Scouting?... 3 De orka s... 4 Kom langs... 5 Tijden en locaties... 5 Inschrijven... 5 Activiteiten... 6 Leren varen... 6 Op kamp... 6 Insignes... 7 Veiligheid... 8 Uniform... 9 Kleding...

Nadere informatie

Jaarverslag Groei

Jaarverslag Groei Jaarverslag 2016 Het jaar 2016 werd voor Scouting Willem Barendsz gekenmerkt door een stabilisatie van ledenaantallen voor de jeugdspeltakken, verdere structurering van deskundigheid-bevordering door de

Nadere informatie

Het Groene Boekje Spelregels voor het lidmaatschap

Het Groene Boekje Spelregels voor het lidmaatschap Het Groene Boekje Spelregels voor het lidmaatschap Inhoudsopgave 1 Geschiedenis... 3 2 Scouting Nederland... 4 3 Speltakken... 5 4 Contactgegevens... 6 5 Spelregels... 7 5.1 Huishoudelijk reglement...

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE.

INFORMATIEBOEKJE. INFORMATIEBOEKJE 2016 www.christofoorzeeverkenners.nl INHOUD Christofoor Zeeverkenners 4 De Dolfijnen 6 De Zeeverkenners 7 De Wilde Vaart 8 De Stam 9 De structuur van de Christofoor Zeeverkenners 10 Ouderparticipatie

Nadere informatie

Informatieboekje WWW.SCOUTINGWILLIBRORD.NL

Informatieboekje WWW.SCOUTINGWILLIBRORD.NL Informatieboekje WWW.SCOUTINGWILLIBRORD.NL Wat, Waar en voor wie? Scouting Willibrord is één van de drie scoutinggroepen te Wassenaar. De staf van een scoutinggroep bestaat alleen uit vrijwilligers die

Nadere informatie

Scouting! Echt iets voor jou! Alleen voor meisjes

Scouting! Echt iets voor jou! Alleen voor meisjes Scouting! Echt iets voor jou! Alleen voor meisjes 1 Scouting Satoko Kitahara is één van de drie scoutinggroepen in Leidschendam. Onze groep is opgericht op 6 februari 1963 en is alleen voor meisjes. Sinds

Nadere informatie

Opgesteld door: Jaap, Ingvar, Evert, Gerard en Thalja (sept 07) Programma

Opgesteld door: Jaap, Ingvar, Evert, Gerard en Thalja (sept 07) Programma Opgesteld door: Jaap, Ingvar, Evert, Gerard en Thalja (sept 07) Programma - In september, eind december en maart worden er programma s gemaakt. Wel worden weekenden en acties al vooruit gepland als dat

Nadere informatie

Jubileumboekje Driestromengroep Numansdorp

Jubileumboekje Driestromengroep Numansdorp Jubileumboekje Driestromengroep Numansdorp Programma 2017-2018 1 VOORWOORD 6 april 1968 was een bijzondere dag voor de Hoeksche Waard, met de oprichting van een zeeverkenners-groep in Numansdorp, een vlet

Nadere informatie

In het beleid staat beschreven waar Scouting Made voor staat. Het beleid dient als basis voor het huishoudelijk reglement en het meerjarenplan.

In het beleid staat beschreven waar Scouting Made voor staat. Het beleid dient als basis voor het huishoudelijk reglement en het meerjarenplan. 1. Inleiding In het beleid staat beschreven waar Scouting Made voor staat. Het beleid dient als basis voor het huishoudelijk reglement en het meerjarenplan. In het huishoudelijk reglement wordt het beleid

Nadere informatie

Competentieprofiel Teamleider Scouting Lambertus Reuver

Competentieprofiel Teamleider Scouting Lambertus Reuver Competentieprofiel Teamleider Scouting Lambertus Reuver Leeswijzer Voor je ligt het competentieprofiel van de teamleider. Het profiel beschrijft wat er van een goed functionerende teamleider wordt verwacht.

Nadere informatie

GEEN PANIEK! Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Waterscouting Tjerk Hiddes!

GEEN PANIEK! Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Waterscouting Tjerk Hiddes! GEEN PANIEK! Als eerste heten we uw kind en u als ouder van harte welkom bij Waterscouting Tjerk Hiddes! Nu uw kind op Scouting zit, heeft u vast een aantal vragen: Wat is een opkomst en wanneer is zo

Nadere informatie

Informatie nieuwe leden. Scouting St. Lucia Simpelveld versie

Informatie nieuwe leden. Scouting St. Lucia Simpelveld versie Informatie nieuwe leden Scouting St. Lucia Simpelveld versie 10.2018 Informatie nieuwe leden Scouting St. Lucia Simpelveld Scouting is echt iets voor jou, als je houdt van actie, afwisseling, een uitgebreid

Nadere informatie

Dorus Rijkersgroep Oss

Dorus Rijkersgroep Oss ZEEVERKENNERS Dorus Rijkersgroep Oss AANMONSTERING Eigendom van:. Voorwoord Voor je ligt het aanmonsteringsboekje van de zeeverkenners van de Dorus Rijkersgroep Oss. Voordat je tot zeeverkenner geïnstalleerd

Nadere informatie

Vade Mecum Waterwerk Versie 2000

Vade Mecum Waterwerk Versie 2000 Vade Mecum Waterwerk Versie 2000 1 van de modules 1. Algemeen 1.1 Voorwoord 1.2 Inleiding 1.3 Afgeleide doelstelling voor de watertak 1.4 Kernpunten uit deze doelstelling 2. Organisatie 2.1 Waterwerkgroepen

Nadere informatie

Activiteitenplan 2014. Een sterke samenleving? Scouting helpt mee!

Activiteitenplan 2014. Een sterke samenleving? Scouting helpt mee! Activiteitenplan 2014 pagina 1 Activiteitenplan 2014 Scouting Cranenborghgroep Bleiswijk Een sterke samenleving? Scouting helpt mee! Plaats, datum: Bleiswijk, 1 juni 2013 Opgesteld door: Tinka Pieterse

Nadere informatie

In incidentele gevallen kan het zijn dat u een extra financiële bijdrage wordt gevraagd. Dit gebeurt over het algemeen bij bijzondere activiteiten.

In incidentele gevallen kan het zijn dat u een extra financiële bijdrage wordt gevraagd. Dit gebeurt over het algemeen bij bijzondere activiteiten. Spelregels Voor u ligt het 'spelregel'-boekje. Hierin staat een aantal zaken vermeld die voor u, als ouder/verzorg(st)er, van belang kunnen zijn. Wij proberen u aan de hand van dit boekje zoveel mogelijk

Nadere informatie

t Dukdalfje Scoutinggroep Martin Gasman Kampen- IJsselmuiden Juni, juli, augustus en september 2014 nr. 319

t Dukdalfje Scoutinggroep Martin Gasman Kampen- IJsselmuiden Juni, juli, augustus en september 2014 nr. 319 t Dukdalfje Scoutinggroep Martin Gasman Kampen- IJsselmuiden Juni, juli, augustus en september 2014 nr. 319 Kader 2 Bestuur Website: www.martingasmangroep.nl 3 Voor meer info: www.vanlente.com 4 5 SERVICE

Nadere informatie

Van Wassenaer Van Obdam Groepshuis Adres: Paauwlaan 12 (geen postadres)

Van Wassenaer Van Obdam Groepshuis Adres: Paauwlaan 12 (geen postadres) Infoboekje Van Wassenaer Van Obdam Groepshuis Adres: Paauwlaan 12 (geen postadres) Financiën Bankrekeningnummer: NL40 RABO 0139 4117 12 t.n.v. vereniging van Wassenaer van Obdam KvK nummer: 27315439. Internet

Nadere informatie

Spelvisie en Methode

Spelvisie en Methode Spelvisie en Methode Onderwerpen Spelvisie SCOUTS Activiteitengebieden Doorlopende leerlijn aansluitend op elkaar (minder uitval na overvliegen) 5 speltakken Aanbod Activiteitengebieden Uitdagende Scoutingtechnieken

Nadere informatie

Groepsafspraken en gedragscode FN12

Groepsafspraken en gedragscode FN12 Groepsafspraken en gedragscode FN12 December 2015, Versie 2.3 1 Inhoudsopgave 1. Versiebeheer... 4 2. Inleiding... 5 3. Algemeen... 5 3.1 De Groep... 5 3.2 Het Jaar... 5 3.3 De Stichting... 5 3.4 Reglementen...

Nadere informatie

Groepsafspraken en gedragscode FN12

Groepsafspraken en gedragscode FN12 Groepsafspraken en gedragscode FN12 Januari 2015, Versie 2.1 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Versiebeheer... 4 2. Inleiding... 5 3. Algemeen... 5 3.1 De Groep... 5 3.2 Het Jaar... 5 3.3 De Stichting...

Nadere informatie

Scouting Abcoude Informatieboekje

Scouting Abcoude Informatieboekje Pandergroep Scouting Abcoude Pandergroep Horn 8, 1396 HT, Baambrugge info@scoutingabcoude.nl Scouting Abcoude Informatieboekje Opzeggen van lidmaatschap Het lidmaatschap kan alleen schriftelijk door ouders

Nadere informatie

Van de voorzitter, Wij hopen dat van elke groep minstens een vertegenwoordiger aanwezig kan zijn.

Van de voorzitter, Wij hopen dat van elke groep minstens een vertegenwoordiger aanwezig kan zijn. Van de voorzitter, Zittend aan het roer, de grootschoot losjes in mijn hand, ben ik weer aan het genieten. Het vaarseizoen is weer begonnen. Genietend van het geluid dat langs de romp gaat, van de wind

Nadere informatie

Plaats: Scoutingcentrum Utrecht, Verlengde Hoogravenseweg 150A te Utrecht. Tijd: 20.15u.

Plaats: Scoutingcentrum Utrecht, Verlengde Hoogravenseweg 150A te Utrecht. Tijd: 20.15u. Hierbij nodigen wij alle stafleden van de waterwerkonderdelen van Admiraliteit 12 Neerlands Midden en overige geïnteresseerden uit voor de Voorjaarsvlootraad op vrijdag 28 maart 2014. De vlootraad worden

Nadere informatie

Bestuur. Planning. Dolfijnen. Orca s

Bestuur. Planning. Dolfijnen. Orca s Bestuur. Voor jullie ligt weer een nieuw clubkrantje, iets dunner dan normaal. Er is weer veel gebeurd na het laatste nieuws van ons. We hebben een spetterend feest gehad nog van ons 15 jarig bestaan.

Nadere informatie

Bestuursverslag 2015 Stichting de zeeverkennersgroep Sint Josef En De vereniging Scouting NJV de Haven

Bestuursverslag 2015 Stichting de zeeverkennersgroep Sint Josef En De vereniging Scouting NJV de Haven Bestuursverslag 2015 Stichting de zeeverkennersgroep Sint Josef En De vereniging Scouting NJV de Haven 1 Inhoudsopgave 1- Inleiding 3 2- Doelstellingen 3 3- Samestelling van bestuur 31 december 2015 4

Nadere informatie

De speltakken hebben de afgelopen tijd weer leuke activiteiten gehad, hierover lees je meer op de volgende pagina s.

De speltakken hebben de afgelopen tijd weer leuke activiteiten gehad, hierover lees je meer op de volgende pagina s. VOORWOORD Beste lezer/scoutinglid, Voor je ligt nieuwsbrief nr. 5! De speltakken hebben de afgelopen tijd weer leuke activiteiten gehad, hierover lees je meer op de volgende pagina s. 1 Naast Facebook

Nadere informatie

Waterscouting: Zeewelpen, junior zeeverkenners, zeeverkenners en loodsen

Waterscouting: Zeewelpen, junior zeeverkenners, zeeverkenners en loodsen Infoboekje Karel Doormangroep Amersfoort Waterscouting: Zeewelpen, junior zeeverkenners, zeeverkenners en loodsen Inhoud Inhoud 1 Voorwoord 2 Contributie 3 Verzekering, diploma s en privé-eigendommen 4

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 70-jarig-jubileumweekend 9 juni 2015

NIEUWSBRIEF. 70-jarig-jubileumweekend 9 juni 2015 NIEUWSBRIEF Toen we aankwamen was het gelijk al gezellig. Het gebouw was versierd met slingers en er liepen al overal mensen rond. Nadat we onze spullen in ons lokaal hadden gezet, gingen we openen. Bij

Nadere informatie

4. WEDSTRIJD BEPALINGEN

4. WEDSTRIJD BEPALINGEN 4. WEDSTRIJD BEPALINGEN De "Landelijke Scouting Zeil Wedstrijden" worden uitgeschreven door de Landelijke Admiraliteit van Scouting Nederland welke daartoe de werkgroep Landelijke Scouting Zeilwedstrijden

Nadere informatie

hoofdsponsors Pisano Scheeps- en Jachtreparatie, Las- en Reparatiewerk, Inboard- en Outboardservice, Buitenboordmotoren en Watersportartikelen

hoofdsponsors Pisano Scheeps- en Jachtreparatie, Las- en Reparatiewerk, Inboard- en Outboardservice, Buitenboordmotoren en Watersportartikelen hoofdsponsors Pisano Scheeps- en Jachtreparatie, Las- en Reparatiewerk, Inboard- en Outboardservice, Buitenboordmotoren en Watersportartikelen telefoon 0343 57 45 58 1 Stukje van de redactie. Na een lange

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOORWOORD. In dit nummer: Beste lezer/scoutinglid, Voor je ligt nieuwsbrief nr. 4!

NIEUWSBRIEF VOORWOORD. In dit nummer: Beste lezer/scoutinglid, Voor je ligt nieuwsbrief nr. 4! VOORWOORD Beste lezer/scoutinglid, Voor je ligt nieuwsbrief nr. 4! We hebben de afgelopen tijd aan veel acties mee gedaan: Jantje Beton, verkoop van blauwe druifjes en NLDoet. Hierover lees je meer op

Nadere informatie

inhoud Informatieboekje Plusscouts Scouting Paulus 2

inhoud Informatieboekje Plusscouts Scouting Paulus 2 Infoboekje inhoud Inleiding Contact Scouting op internet Wat is scouting? Speltakken Het uniform Het plusscoutsseizoen Openingsactiviteit/ weekend Overvliegen winter- en zomerweekend Enkele activiteiten

Nadere informatie

Groepsperspectief & Activiteitenplan. Scouting Sint Maarten Hoofddorp en verder

Groepsperspectief & Activiteitenplan. Scouting Sint Maarten Hoofddorp en verder Groepsperspectief & Activiteitenplan Scouting Sint Maarten Hoofddorp 2012 en verder Inhoud Introductie... 2 Missie en visie... 3 Jeugdleden... 3 Kaderleden... 5 Materiaal... 6 Financiën... 7 Conclusie...

Nadere informatie

De Leukste BIM! Toekomst van de BIM

De Leukste BIM! Toekomst van de BIM De Leukste BIM! Visie Visie = antwoord geven op de vraag Waarom zitten wij op scouting bij de BIM-Bakenessergroep? We hebben plezier, prikkelen de nieuwsgierigheid van kinderen en willen zo veel mogelijk

Nadere informatie

Scoutinggroep Waterland Monnickendam

Scoutinggroep Waterland Monnickendam Informatie Scoutinggroep Waterland Monnickendam Inhoud Introductie... 3 Over Scouting... 4 Over onze groep... 5 Organisatie... 5 Speltakken... 6 Welpen...7 Scouts...8 Explorers...9 Leiding en bestuur...

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter

Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter FEBRUARI 2015 - EDITIE 1 Nieuwsbrief Jeugdzeilen GWV De Vrijbuiter In dit nummer 1 Even voorstellen 2 Informatiebijeenkomst Even voorstellen Het is jullie waarschijnlijk niet ontgaan dat er een nieuwe

Nadere informatie

Dit boekje is van.. (En ouders / verzorgers mogen er ook in lezen.)

Dit boekje is van.. (En ouders / verzorgers mogen er ook in lezen.) Dit boekje is van.. (En ouders / verzorgers mogen er ook in lezen.) Seizoen 2017-2018 Inhoud: Voorwoord blz. 3 Wat is er zo leuk aan scouting? blz. 4 Regio blz. 5 Wat zijn Bevers? blz. 6 Dorp Hotsjietonia

Nadere informatie

Privacy beleid Scoutinggroep Vaandrig Peetoom Vendel

Privacy beleid Scoutinggroep Vaandrig Peetoom Vendel Privacy beleid Scoutinggroep Vaandrig Peetoom Vendel Versie 1-2-2019 Inleiding De vereniging Vaandrig Peetoom Vendel is een vereniging voor waterscouting. Zij organiseert activiteiten voor de jeugd. Het

Nadere informatie

Groep. Nieuwsbrief februari 2015. Met in dit nummer

Groep. Nieuwsbrief februari 2015. Met in dit nummer Groep Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief Heb je iets meegemaakt met de scoutinggroep wat je graag wilt delen of heb je iets leuks voor de nieuwsbrief stuur het ons. Het adres is: nieuwsbrief@de-ruyter.nl.

Nadere informatie

Lagelandsepad XC Rotterdam Voor meer info:

Lagelandsepad XC Rotterdam Voor meer info: Lagelandsepad 8 3067 XC Rotterdam Voor meer info: www.pig45.nl Speltak Leeftijd Tijd Bevers 5-7 14.15-15.45 Welpen 7-11 14.00-16.00 Scouts 11-15 14.00-17.00 Als eerste heten we uw kind en u als ouder van

Nadere informatie

Vaardigheidsinsignes welpen extra insigne voor oudste welpen CWO Kielboot 1. Uitleg voor de welpen

Vaardigheidsinsignes welpen extra insigne voor oudste welpen CWO Kielboot 1. Uitleg voor de welpen Vaardigheidsinsignes welpen extra insigne voor oudste welpen CWO Kielboot 1 en Speciaal voor waterwelpen! Als je al regelmatig op het water vaart, kun je misschien wel je CWO kielboot I halen. Een erkend

Nadere informatie

Ledenwerving Scouts, Explorers en Roverscouts

Ledenwerving Scouts, Explorers en Roverscouts Ledenwerving Scouts, Explorers en Roverscouts Scouting is niets zonder jongeren, want daar doen we het allemaal voor. Ledenwerven is soms echter makkelijker gezegd dan gedaan. Jongeren werf je anders dan

Nadere informatie

Wedstrijdaankondiging

Wedstrijdaankondiging Wedstrijdaankondiging EUREGIO REGATTA 2016 ASSELT, 18 en 19 juni 2016 Organisatie: Georganiseerd door de Stichting Euregio Regatta in een samenwerking van onderstaande verenigingen: Zeilvereniging Noord

Nadere informatie

Sport en Bewegen In de Zomervakantie

Sport en Bewegen In de Zomervakantie Sport en Bewegen In de Zomervakantie De zomervakantie komt er weer aan en er zijn nog veel leuke sportactiviteiten voor kinderen! Hier onder zijn een aantal leuke activiteiten waar kinderen voor ingeschreven

Nadere informatie

Vereniging Scouting Sint Maarten Hoofddorp

Vereniging Scouting Sint Maarten Hoofddorp Vereniging Scouting Sint Maarten Hoofddorp Inhoud Voorwoord... 3 Bestuurlijk... 4 Algemeen... 4 Bestuursamenstelling... 5 Secretariaat... 6 Groepsbegeleiding... 6 Beheer... 7 Financieel... 8 Winst en Verlies

Nadere informatie

Nautisch Technische Richtlijnen NTR 2008

Nautisch Technische Richtlijnen NTR 2008 Nautisch Technische Richtlijnen NTR 2008 0 - Voorwoord... 6 0.1 Voorwoord... 6 0.2 - Veiligheid op het water... 6 0.3 - Organisatie... 7 0.4 - Drie pijlers... 8 Machtiging bootleiding... 8 Botenkeuringen...

Nadere informatie

Inleiding,... 3. Wat is Jong Nederland,... 3. Groepsnaam en tijden,... 3. Contributie,... 4. Verjaardagen,... 4. Activiteiten,... 4. Clubblad,...

Inleiding,... 3. Wat is Jong Nederland,... 3. Groepsnaam en tijden,... 3. Contributie,... 4. Verjaardagen,... 4. Activiteiten,... 4. Clubblad,... 112221 2 1 2 Inhoud Inleiding,... 3 Wat is Jong Nederland,... 3 Groepsnaam en tijden,... 3 Contributie,... 4 Verjaardagen,... 4 Activiteiten,... 4 Clubblad,... 4 Weekend,... 5 Kamp,... 5 Ouderbijeenkomst,...

Nadere informatie

--------------------------------------------------------------------------- Informatieboekje

--------------------------------------------------------------------------- Informatieboekje --------------------------------------------------------------------------- Informatieboekje Scouting Die Robben Wieringerwerf 2 Ontdek scouting! Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen

Nadere informatie

Welkom bij de welpen van Scouting Titus Brandsma!

Welkom bij de welpen van Scouting Titus Brandsma! Welkom bij de welpen van Scouting Titus Brandsma! Scouting Titus Brandsma Scouting Titus Brandsma is een van de scoutinggroepen in Nederland. In Oss zijn er zelfs al vier scoutinggroepen!! Het komt voort

Nadere informatie

Het Vakantiekamp. Ben jij tussen de 6 en 15 jaar oud? En heb je zin in een té gekke zomervakantie? Ga dan met ons mee!

Het Vakantiekamp. Ben jij tussen de 6 en 15 jaar oud? En heb je zin in een té gekke zomervakantie? Ga dan met ons mee! Het Vakantiekamp Ben jij tussen de 6 en 15 jaar oud? En heb je zin in een té gekke zomervakantie? Ga dan met ons mee! Jeugdkamp Lutherse Kerk Den Haag Begin je zomervakantie goed en beleef een avontuurlijke

Nadere informatie

Infoboekje. voor ouders en leden van de Welpen van de Estahorde 2015-2016. Scouting Lucas s-hertogenbosch

Infoboekje. voor ouders en leden van de Welpen van de Estahorde 2015-2016. Scouting Lucas s-hertogenbosch Infoboekje voor ouders en leden van de Welpen van de Estahorde 2015-2016 Scouting Lucas s-hertogenbosch Colofon Uitgave seizoen 2015-2016 Copyright 2003-2016 Scouting Lucas s-hertogenbosch Disclaimer Aan

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE

INFORMATIEBOEKJE INFORMATIEBOEKJE WWW.SCOUTINGWILLIBRORD.NL Wat, Waar en voor wie? Scouting Willibrord is één van de drie scoutinggroepen te Wassenaar. De staf van een scoutinggroep bestaat alleen uit vrijwilligers die

Nadere informatie

datum gewijzigd tijd programma locatie Geen opkomst ivm vakantie - 16-5-2015 hemelvaart - geen opkomst -

datum gewijzigd tijd programma locatie Geen opkomst ivm vakantie - 16-5-2015 hemelvaart - geen opkomst - Nieuwsbrief - mei 2015 Leuke nieuwtjes We zoeken nog nieuwe leden, neem je vriendin, buurmeisje, klasgenootje mee. Wordt jouw vriendin lid, dan verdien je daarmee de buddy badge. Je kunt je insigne scouting

Nadere informatie

Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005

Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005 Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005 De CEZ ziet er eind 2005 als volgt uit: Sylvia Trijsburg - Verwoerd Voorzitter + leiding zaterdagochtend Jan Boelhouwer

Nadere informatie

Aanmeldformulier V.V.C. Best

Aanmeldformulier V.V.C. Best Aanmeldformulier V.V.C. Best Let op: dit aanmeldformulier bestaat uit zes pagina s Toelichting Lees deze informatie eerst volledig en goed door! Teams Onze vereniging telt momenteel ongeveer 250 leden.

Nadere informatie

Naast Facebook en houden wij je door middel van de nieuwsbrief graag uitgebreid op de hoogte.

Naast Facebook en  houden wij je door middel van de nieuwsbrief graag uitgebreid op de hoogte. VOORWOORD Voor jullie ligt nieuwsbrief nr. 2! De afgelopen maanden zijn er weer leuke activiteiten geweest met als hoogtepunten de viering van het 70-jarig jubileum en de JOTA, maar daar lees je op de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Willem de Zwijgergroep III Dordrecht

Huishoudelijk reglement Willem de Zwijgergroep III Dordrecht Huishoudelijk reglement Willem de Zwijgergroep III Dordrecht Versie 3 april 2014 Voor jullie ligt huishoudelijk reglement van de Willem de Zwijgergroep III te Dordrecht. Dit reglement is een aanvulling/uitwerking

Nadere informatie

Scouting Paulus. Helmond-oost / dierdonk. Info boekje

Scouting Paulus. Helmond-oost / dierdonk. Info boekje Scouting Paulus Helmond-oost / dierdonk Info boekje Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Telefoonnummers 3 Scouting op internet 4 Wie zijn wij? 4.1 Cindy van Dijk 4.2 Marius Duijmelink 4.3 Tom Derkx 4.4 Maartje

Nadere informatie

Regionale admiraliteit 13 Limburgse en Bergse Maas. Notulen Admiraliteitsvergadering 13 september 2013

Regionale admiraliteit 13 Limburgse en Bergse Maas. Notulen Admiraliteitsvergadering 13 september 2013 Notulen Admiraliteitsvergadering 13 september 2013 Aanwezig: Sander, Judith, Lanne, Geert-Jan, Ilona (Bestuur), Peter, Gijs (MT), Ivo (JvG), Roy, Britt, Asger (TWV), Pim, Steef (B), Rianne, Rens B (SM),

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Vereniging Wilhelminagroep Zeeverkenners

Jaarverslag 2012 Vereniging Wilhelminagroep Zeeverkenners Jaarverslag 2012 Vereniging Wilhelminagroep Zeeverkenners 1.1 Algemene gegevens Vereniging 1.1.1 Formeel De Wilhelminagroep is op 11 september 1937 opgericht als Scoutinggroep. Op 2 juni 2009 is de vereniging

Nadere informatie

Welk spoor vind jij naar de Toekomst? Een toekomstvisie spel voor kaderleden

Welk spoor vind jij naar de Toekomst? Een toekomstvisie spel voor kaderleden Welk spoor vind jij naar de Toekomst? Een toekomstvisie spel voor kaderleden Doel van het spel: Dit spel is bedoeld om in groepje samen met kaderleden uit andere groepen de Toekomstvisie te verkennen.

Nadere informatie

Shantis. Informatieboekje. Scouting Fons Olterdissen. Hallo!

Shantis. Informatieboekje. Scouting Fons Olterdissen. Hallo! Shantis Scouting Fons Olterdissen Informatieboekje Hallo! Leuk dat je interesse hebt in speltak de Shanti s van Scouting Fons Olterdissen. In dit boekje kun je alle informatie vinden over onze scoutinggroep,

Nadere informatie

AANMELDFORMULIER V.V.C. Best Let op: dit aanmeldformulier bestaat uit vijf pagina s

AANMELDFORMULIER V.V.C. Best Let op: dit aanmeldformulier bestaat uit vijf pagina s Toelichting Lees deze informatie eerst volledig en goed door! AANMELDFORMULIER V.V.C. Best Let op: dit aanmeldformulier bestaat uit vijf pagina s Teams Onze vereniging telt momenteel bijna 300 leden. Deze

Nadere informatie

Declaratie Formulier Scouting Sint Maarten. Instructies

Declaratie Formulier Scouting Sint Maarten. Instructies Declaratie Formulier Scouting Sint Maarten Instructies Dit document verschaft geen helderheid over de regels omtrent het declareren. De regels omtrent het declareren kun je terugvinden in het protocol

Nadere informatie

Handboek Optimist zeilen. Van...

Handboek Optimist zeilen. Van... Handboek Optimist zeilen Van... Hee Dolfijn! Voor je ligt jouw boekje over het zeilen in de Oppi s bij Christofoor Zwolle. Als je dit boekje helemaal uit hebt, en alles kunt, wat hier in staat, kun je

Nadere informatie

Jaarverslag 2005. Samenstelling Koos van Rijn (secretaris/wnd-penningmeester) blad 1 van 5

Jaarverslag 2005. Samenstelling Koos van Rijn (secretaris/wnd-penningmeester) blad 1 van 5 Jaarverslag 2005 Samenstelling Koos van Rijn (secretaris/wnd-penningmeester) blad 1 van 5 Regionale Admiraliteit 7: Zeeuwse Stromen Deze admiraliteit is het samenwerkingsverband en de speltakorganisatie

Nadere informatie

Jaarverslag Scouting Hellevoetsluis 2012

Jaarverslag Scouting Hellevoetsluis 2012 Jaarverslag Scouting Hellevoetsluis 2012 Inhoudsopgave 1. Organisatie 3 2. De doelstelling 7 3. Opkomsten 9 4. Overig 13 Jaarverslag Scouting Hellevoetsluis 2012 2 1. Organisatie 1.1. Kerngegevens Scouting

Nadere informatie

Eerst even voorstellen

Eerst even voorstellen Juli 2014 Eerst even voorstellen Waterscouting Musinga-Rijn is een unieke jeugd- en jongerenorganisatie in de regio. Wij zijn een bloeiende vereniging die haar jeugdleden vanaf het zevende tot het drieëntwintigste

Nadere informatie

t Dukdalfje Scoutinggroep Martin Gasman Kampen-IJsselmuiden Juni, juli, augustus en september, 2017 nr. 329

t Dukdalfje Scoutinggroep Martin Gasman Kampen-IJsselmuiden Juni, juli, augustus en september, 2017 nr. 329 t Dukdalfje Scoutinggroep Martin Gasman Kampen-IJsselmuiden Juni, juli, augustus en september, 2017 nr. 329 Kader Niet beschikbaar in de website-versie. 2 Bestuur Niet beschikbaar in de website-versie.

Nadere informatie

De Halve Steek. Informatie. Scouting Cay-Noya afd. Zeeverkenners

De Halve Steek. Informatie. Scouting Cay-Noya afd. Zeeverkenners De Halve Steek Informatie Scouting Cay-Noya afd. Zeeverkenners De Halve Steek is eigendom van:... Ontvangen op: - -200 Uitgereikt door: functie:... Samengestelling: Joris Fleer, Raymond van Doorn, Ernst

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Scoutingvereniging B.E. St. Joris Overijssel

BELEIDSPLAN. Scoutingvereniging B.E. St. Joris Overijssel BELEIDSPLAN Scoutingvereniging B.E. St. Joris Overijssel Inhoud 1Doelstelling...2 Scouting Nederland...2 Scouting B.E. St. Joris Overijssel...2 2Vrijwilligers...2 3Leden...3 4Veiligheid...3 5Financiën...4

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE

INFORMATIEBOEKJE INFORMATIEBOEKJE WWW.SCOUTINGWILLIBRORD.NL 07-2017 Wat, Waar en voor wie? Kleding, Kamp & Contributie Scouting Willibrord is één van de drie scoutinggroepen te Wassenaar. De staf van een scoutinggroep

Nadere informatie

Kanovereniging Viking Amsterdam

Kanovereniging Viking Amsterdam Kanovereniging Viking Amsterdam Voorwoord Dit boekje is bedoeld voor geïnteresseerden in de kanovereniging Viking. In het eerste deel wordt uitgelegd hoe we de nieuwe vikingers opleiden tot kampioenen.

Nadere informatie

Missie, Visie en beleid. Scouting St. Michiel & Lioba Harlingen

Missie, Visie en beleid. Scouting St. Michiel & Lioba Harlingen Missie, Visie en beleid Scouting St. Michiel & Lioba Harlingen Inleiding en aanleiding Scouting St. Michiel & Lioba werkt niet met een beleid. Het bestuur is van mening dat een beleid, op basis van een

Nadere informatie

Ahoy! Mijn naam is Moos Matroos. Aan boord steek ik graag mijn handen uit de mouwen én maak ik veel plezier. Wil je ook aan de slag als matroos?

Ahoy! Mijn naam is Moos Matroos. Aan boord steek ik graag mijn handen uit de mouwen én maak ik veel plezier. Wil je ook aan de slag als matroos? ---- Samen varen, samen doen----------- Laatst was mijn kleinzoon voor de eerste keer aan boord van mijn motorboot, een jochie van net anderhalf jaar. Het eerste wat hij deed, was draaien aan het stuurwiel.

Nadere informatie

Onlangs hebben wij u het nieuwe watersportprogramma 2018 aangeboden! In de bijlage is het hele programma nogmaals bijgevoegd.

Onlangs hebben wij u het nieuwe watersportprogramma 2018 aangeboden! In de bijlage is het hele programma nogmaals bijgevoegd. Beste Leden, Onlangs hebben wij u het nieuwe watersportprogramma 2018 aangeboden! In de bijlage is het hele programma nogmaals bijgevoegd. Ook dit jaar geven wij buiten de traditionele wedstrijden, het

Nadere informatie

Kleine Vlootraad. 7 november 2015, Wageningen

Kleine Vlootraad. 7 november 2015, Wageningen Kleine Vlootraad 7 november 2015, Wageningen Agenda 1. Welkom en opening 2. Gedachtenis aan Paul Sorgedrager 3. Mededelingen 4. Verslag KVR voorjaar 2015 5. Rondje langs de velden (admiraliteiten & evenementen)

Nadere informatie

De modulaire methode Theorievragen

De modulaire methode Theorievragen De modulaire methode Theorievragen Roeivereniging Naarden Jeroen Brinkman De modulaire methode Theorievragen 1 Inhoud Ten geleide... 3 De modulaire methode... 4 1. Theorievragen voor de roeier... 5 2.

Nadere informatie

Scouting Frederik Hendrik

Scouting Frederik Hendrik Scouting Frederik Hendrik Programmaboekje Welpen September t/m December 2017 Hoi allemaal! Het eerste deel van het scouting seizoen is weer begonnen. Dit programma boekje is voor september 2017 t/m december

Nadere informatie