Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG"

Transcriptie

1 Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

2 Moviebank 9 februari 2010 Thriller, Rampenfilm 83 min. nl Alex Pastor David Pastor Piper Perabo Chris Pine USA 2009 TOP 20 Een dodelijk virus heeft op de meest verschrikkelijk denkbare manier huisgehouden onder de wereldbevolking. De overlevenden proberen met alle macht buiten het bereik van hun geïnfecteerde medemensen te blijven, maar daarbij moeten ze de normen en waarden van de beschaafde wereld vergeten, want in deze postapocalyptische wereld geldt het recht van de sterkste. Broers Brian (Chris Pine) en Danny hebben samen met Brian s vriendin Bobby (Piper Perabo) en hun gezamenlijke vriendin Kate de bewoonde wereld achter zich gelaten en zijn op de vlucht voor het virus. Brian heeft een aantal hele duidelijke regels opgesteld en het viertal heeft onderling afgesproken dat ze zich daar heel strikt aan moeten houden om te kunnen overleven. Zolang het om onbekenden gaat, klinkt dat allemaal heel logisch en goed te doen, maar als het virus dichter en dichterbij komt, lijken die regels ins een stuk minder acceptabel dan voorheen. Deze rampenfilm doet je beseffen wat er kan gebeuren op het moment dat er een ziekte uitbreekt die ze niet onder controle krijgen. Je ziet de grenzen van de menselijkheid verdwijnen als de drang om te overleven groter wordt dan je gezonde verstand. Er zijn natuurlijk al veel van dit soort films gemaakt en net als haar voorgangers heeft Carriers een beklemmend verhaal waarbij je al snel mee gaat denken over hoe je zelf in zo n situatie te werk zou gaan. Piper Perabo en Chris Pine (de jonge Captain Kirk uit de laatste Star Trek) zorgen voor wat herkenning en dat zet deze film op een iets hoger niveau. Cijfers 7 8 Deze rampenfilm doet je beseffen wat er kan gebeuren op het moment dat er een ziekte uitbreekt die ze niet onder controle krijgen. Je ziet de grenzen van de menselijkheid verdwijnen als de drang om te overleven groter wordt dan je gezonde verstand. Er zijn natuurlijk al veel van dit soort films gemaakt en net als vele voorgangers is het een film met een open einde, iets wat door consumenten over het algemeen niet zo heel erg gewaardeerd wordt. Ze zijn relatief makkelijk te maken en komen uiteindelijk allemaal ergens in de breedte terecht. Piper Perabo en Chris Pine (de jonge Captain Kirk uit de laatste Star Trek) zorgen voor wat herkenning en zetten deze film op een iets hoger niveau.

3 Sony 2 februari 2010 Sci-Fi 100 min. nl Neill Blomkamp USA, Nieuw Zeeland 2009 TOP 10, CINEFIEL,..., Afrikaans De komst van een enorm buitenaards ruimteschip verrast de bewoners van het Zuid-Afrikaanse Johannesburg, want wie had ooit gedacht dat buitenaards leven juist daar op zou duiken? Als er drie maanden lang geen enkel teken van leven wordt waargenomen, besluiten de autoriteiten het schip te betreden om polshoogte te nemen. Ze vinden er een uitgehongerde zieke bemanning die van boord wordt gehaald en onder grote internationale druk worden duizenden aliens tijdelijk in tentenkampen ondergebracht. De aliens passen zich maar moeilijk aan en de interactie tussen mensen en aliens vormt al snel een gevaar voor de openbare orde. Er moet een oplossing komen voor dit probleem en die wordt gevonden door alle aliens onder te brengen in het streng bewaakte en door hoge hekken afgesloten District 9. Daar leven uiteindelijk bijna een miljoen buitenaardse wezens een onwaardig bestaan. Als de regering onder druk van de bevolking besluit dat de aliens verder van Johannesburg moeten worden ondergebracht, krijgt de private onderneming MNU de opdracht toe te zien op de verhuizing. Projectleider Wikus Van De Merwe krijgt deze moeilijke taak van zijn schoonvader opgedragen en daar is hij in eerste instantie erg blij mee, want hij ziet dat niet alleen als een blijk van vertrouwen, maar ook als een promotie binnen het bedrijf. Als tijdens de eerste razzia s een vreemd goedje in zijn gezicht wordt gespoten, is dat enthousiasme snel voorbij. Hij begint kort erna te muteren en vanaf dat moment is hij voor MNU het ideale proefkonijn om er achter te komen hoe de zeer geavanceerde wapens van de aliens gebruikt kunnen worden. Hij is op dat moment dood vele malen meer waard dan levend, maar zowel de mens als de alien in hem weigert zich daar bij r te leggen. Cijfers 9 9 Er zijn in februari twee films waar veel over te doen is geweest. Naast Paranormal Activity is ook District 9 een hype en bij zo n hype is het altijd moeilijk om te bepalen of deze over zal slaan naar verhuur en verkoop. Dat komt omdat steeds meer mensen naar aanleiding van de hype de film gaan kijken en hun reactie is bepalend of het fenomeen zich verder verspreid. Er was direct na de release van District 9 al veel over deze controversiële film te doen. Niemand minder dan Peter Jackson verbond zijn naam aan het project en ging er als producer mee aan de slag. Het budget was voor Hollywood-begrippen heel erg bescheiden, maar desondanks wist men er een bijzondere film van te maken. De fans van het SciFi-genre kunnen hier hun hart mee ophalen. De film begint relatief rustig, maar als hij op gang komt vliegen de lichaamsdelen je om de oren. Een aanrader voor iedere fan...

4 Sony 2 februari 2010 Speelfilm USA min. nl Nora Ephron Meryl Streep Amy Adams Stanley Tucci TOP 50, AANRADER, Frans Julie Powells (Amy Adams) is haar saaie leventje spuugzat en is op zoek naar een uitdaging. Als ze het kookboek van de Amerikaanse tv-chef Julia Child (Meryl Streep) Mastering the Art of French Cooking in handen krijgt, besluit ze álle recepten uit het boek te koken. Cijfers 8 7 Originele film over een vrouw die haar saaie leventje achter de helpdesk beu is en besluit om een blog te gaan schrijven, waarin ze het kookboek van Julia Child in één ar volledig te koken en te proeven. Een erg origil gegeven! Zet dan Meryl Streep als hoofdrol r en eigenlijk heb je dan al een hit, want wat zet Streep haar rol (wel dik aangezet) weer perfect r. Het verhaal is dun, maar niet flinterdun, maar het kon me de gehele film geboeid houden. Er is maar één Streep en ik hoop dat ze nog in massa's films mag spelen!

5 Moviebank 2 februari 2010 Suspence thriller 84 min. nl Brian King USA, Roemenie, Duitsland 2009 Danny Glover Leelee Sobieski Steve Zahn TOP 50, AANRADER Conducteur Miles (Danny Glover) heeft net voor de kerstdagen nog een laatste rit en daarna wil hij in alle rust Kerstmis doorbrengen met zijn zieke vrouw. De nachttrein heeft bijna geen passagiers, dus het lijkt erop dat het een rustige avond gaat worden. Dat verandert als tijdens een van de tussenstops op het laatste moment zich nog een nieuwe passagier meld. De man zoekt een plekje in de trein en de rit gaat verder. Medepassagiers Chloe White (Leelee Sobieski) en Peter Dobbs (Steve Zahn) schenken in eerste instantie weinig aandacht aan de nieuweling, maar als die even later levenloos op zijn stoel zit, ontfermen ze zich over hem. De man blijkt morsdood te zijn en als ze zijn bezittingen doorzoeken, vinden ze een vreemd kistje met een zeer waardevolle inhoud. Peter schat dat die inhoud mogelijk wel een paar miljoen dollar waard is en dat is niet alleen voor hem, maar ook voor Chloe en de op leeftijd zijnde Miles een levensveranderende vondst. Miles heeft wel wat overreding nodig, maar uiteindelijk besluit ook de normaal zo brave conducteur zich in het avontuur te storten. Wat er dan allemaal gebeurt, dat gaan we natuurlijk niet vertellen, maar er staat vanaf dat moment heel wat te gebeuren. Het plan wat het drietal verzint, loopt niet helemaal zoals ze het hadden verwacht en het verhaal heeft daardoor nog wel een paar verrassingen voor de kijker in petto. Cijfers 8 7 Wat er dan allemaal gebeurt, dat gaan we natuurlijk niet vertellen, maar er staat vanaf dat moment heel wat te gebeuren. Het plan wat het drietal verzint, loopt niet helemaal zoals ze het hadden verwacht en het verhaal heeft daardoor nog wel een paar verrassingen voor de kijker in petto. Op ons verzoek heeft Moviebank een dubbelzijdige inlays gemaakt, dus ook daar is aandacht aan besteedt om deze titel commercieel succesvol te maken.

6 Universal 16 februari 2010 Actie USA, Canada min. nl P.J. Pesce Vinnie Jones Tom Berenger Ernie Hudson TOP 20 Walter Weed (Tom Berenger) is een bescheiden bureaumannetje bij de FBI wanr het 'Bureau' een plot onthult om hem te vermoorden. Een team van ontaarde, psychotische moordenaars, gezonden door de mysterieuze Hal Leuco, kunnen een reusachtige premie in ontvangst nemen, dit door hun prooi te doden op de meest unieke methode. Het lijkt er op dat de eer zal gaan naar een met powertools zwaaiende psychopaat en tegelijkertijd een dodelijke meester in vermommingen. Cijfers 7 8 Geen idee of er iemand op een opvolger van het ultra-geweldadige Smokin Aces uit 2006 zit te wachten? Maar er komt er eentje aan in de vorm van de straight-to-dvd sequel, Smokin Aces 2: Assassins Ball, met B-sterren als Tom Berenger, Vinnie Jones en Ernie Hudson op de affiche.

7 E1 16 februari 2010 Thriller Nederland min. nl Will Koopman Koen de Bouw Daan Schuurmans Linda de Mol Huub Stapel Pierre Bokma TOP 50, AANRADER Nederlands Maria Vos (Linda de Mol) heeft een moeilijke jeugd gehad, maar zowel zij als haar zus hebben zich er zo goed en zo kwaad mogelijk doorheen geslagen. Maria woont in Amsterdam waar ze als zangeres de kost verdient en zo goed voor haar twee kinderen kan zorgen. Haar vriend Geert (Daan Schuurmans) is eigenlijk de enige factor in haar leven die ze niet in de hand heeft. Geert heeft een drankprobleem en dat zorgt voor veelvuldig overspel en de laatste tijd zitten ook zijn handen erg los. Als Maria zwanger blijkt te zijn, kiest ze bewust en tegen Geert zijn zin in voor een abortus. Vanaf dat moment verandert haar leven. Ze krijgt dreigbriefjes en als ze hiermee naar de politie gaat, dan wordt ze eigenlijk niet serieus genomen en er wordt haar verteld dat ze op dit moment nog niets voor haar kunnen doen. Ze krijgt het advies om maar een tijdje te verdwijnen, dan houdt het waarschijnlijk vanzelf op. De enige plek waar ze op korte termijn terecht kan, is bij haar zus Ans die in een groot huis aan de kust woont, hun ouderlijk huis van vroeger. Daar aangekomen wordt het er niet veel beter op. Maria blijft ervan overtuigd dat iemand achter haar aan zit, maar vrijwel iedereen in haar omgeving denkt dat ze het zichzelf inbeeld en vooral Ans ziet overeenkomsten met hun moeder die toen Maria negen ar oud was onder zware psychische druk zelfmoord pleegde. Linda de Mol is natuurlijk geen rasactrice, maar op een of andere manier weet ze zich goed in te leven in de rollen die ze tot nu toe heeft gespeeld en het is allemaal best prettig om naar te kijken. Terug Naar De Kust is een goede Nederlandse thriller en een van de succesverhalen van de Nederlandse film in De kritieken waren niet spectaculair, maar het publiek trok zich daar terecht niets van aan en ging naar de bioscoop om publiekslieveling De Mol te zien in deze prima thriller van eigen bodem. Cijfers 8 7 Linda de Mol is natuurlijk geen rasactrice, maar op een of andere manier weet ze zich goed in te leven in de rollen die ze tot nu toe heeft gespeeld en het is allemaal best prettig om naar te kijken. Terug Naar De Kust is een goede Nederlandse thriller en een van de succesverhalen van de Nederlandse film in De kritieken waren niet spectaculair, maar het publiek trok zich daar terecht niets van aan en ging naar de bioscoop om publiekslieveling De Mol te zien in deze prima thriller van eigen bodem. De box office bewijst dat na films als Oorlogswinter en De Storm de Nederlandse film helemaal in de lift zit, ook op rental.

8 Warner 23 februari 2010 Oorlog, Speelfilm USA min. nl Kathryn Bigelow David Morse Ralph Fiennes Jeremy Renner Evangeline Lilly Guy Pearce AANRADER, VERRASS..., Arabisch De belevenissen van de leden van een Amerikaanse elite bomopsporings-eenheid in Irak. Ze krijgen een missie om een stadje binnen te dringen waar iedereen een potentieel gevaar kan vormen en er overal bommen verborgen kunnen zijn. Cijfers 10 9 De film heeft een lange speelduur, wat in dit geval totaal niet storend is. Hij boeide mij van begin tot einde, en een half uurtje extra was geen probleem geweest. Het acteerwerk van Ralph Fiennes en Guy Pearce was van formaat, en dat mag zeker ook gezegd worden van de voor mij onbekende Jeremy Renner. De film heeft een documentaire stijl, wat terug komt in het rauwe camerawerk, en het ontbreken van echte achtergrond muziek. Verwacht geen dikke actie, maar een realistische greep uit het leven van een Amerikaanse bomopsporings-eenheid in Irak. De prachtig verfilmde bomopsporingen, gecombird met scene's over het menselijk aspect achter een oorlog, maken deze film tot een absolute aanrader.

9 Paradiso 16 februari 2010 Speelfilm, Komedie/Humor 97 min. nl Bart Freundlich Catherina Zeta- Jo... Justin Bartha USA 2009 TOP 10 Wanr Sandy (Catherine Zeta Jones) erachter komt dat haar man vreemdgaat, pakt ze haar spullen en verhuist ze met haar kinderen naar New York. Hier ontmoet ze de veel jongere Aram (Justin Bartha) wiens pasgesloten huwelijk met een Française een leugen blijkt te zijn voor een verblijfsvergunning. Verbonden in het verdriet om hun relaties vinden ze in elkaar een prettige gesprekspartner. Wanr Sandy een baan aangeboden krijgt, vraagt ze Aram op haar kinderen te passen, waardoor de twee steeds dichter tot elkaar komen. Ondanks dat er genoeg redenen zijn om het niet te doen, lijkt een relatie tussen Sandy en Aram de ideale oplossing. De vraag is echter: zijn ze elkaars 'rebound' of is het echte liefde? Cijfers 8 9 Vermakelijke feelgood movie waarbij de chemie top is. Vind het verhaal niet heel veel voorstellen en het is erg zoet en natuurlijk redelijk voorspelbaar. Maar dat vind ik bij dit soort romantische komedies nooit echt een probleem. Alles is wel okay, humor is goed. Zitten er paar zeer scherpe grappen in. En Catherine is weer eens geweldig, ondanks haar leeftijd blijft ze nog steeds 1 van de mooiste vrouwen die ik ken. En Justin Bartha kende ik al een beetje van o.a. National Treasure, erg leuke acteur ook hier weer.

10 John Michael Higg... Sony 9 februari 2010 Komedie/Humor USA min. nl Robert Luketic Katherine Heigl Eric Winter Gerard Butler Bonnie Sommervill... TOP 10 Een producente van een ochtendprogramma (Katherine Heigl) gaat akkoord met een reeks stuitende tests door haar chauvinistische correspondent (Gerard Butler) om zijn theorieën over relaties te bewijzen en laat haar liefde vinden. Maar zijn slimme trucs leiden tot een volkomen onverwacht resultaat, zij vindt liefde terwijl hij verliefd op haar wordt. Cijfers 8 9 De eerste romantische comedy die ook leuk is voor mannen! Ik denk dat veel mannen zich kunnen identificeren met de rol van Gerard Butler. Echte mannenhumor! Verder is het verhaal natuurlijk erg voorspelbaar zoals het een romantische comedy betaamt. Maar de humor maakt het meer dan goed.

11 Sony 22 februari 2010 Documentaire USA min. nl Kenny Ortega Michael Jackson TOP 20, AANRADER,... De film wordt samengesteld uit de honderden uren opnames van de oefensessies en beelden achter de schermen van de wereldberoemde popster Michael Jackson. Ook zien we de interviews met vrienden en creatieve partners van Michael. De film bevat onder meer videomateriaal van de laatste repetities van Jackson voor zijn nieuwe reeks concerten, kort voor de dood van de popster op 25 juni. Cijfers 9 8 Documentaire over de voorbereidingen op de 50 concerten van Michael Jackson in Londen. Zou slechts twee weken in de bioscoop te zien zijn, maar is zo n hit in de bioscoop dat ie wegens enorm succes is verlengd. Heel commercieel, maar wel typisch koopproduct!!

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Domhnall Gleeson Universal 12 maart 2013 Speelfilm UK 2012 117 min. nl Joe Wright

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Fox 15 mei 2012 Familiefilm 87 min. nl/fr Michael Damian Clint Black Lisa Hartman

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Fox 2 oktober 2012 Sci-Fi USA 2012 119 min. nl/fr Ridley Scott Charlize Theron

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Sony 11 oktober 2013 Avontuur, Sci-Fi USA 2013 100 min. nl/fr M. Night Shyamalan

Nadere informatie

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Fox 18 juni 2013 Actie USA 2013 98 min. nl John Moore Bruce Willis Jai Courtney

Nadere informatie

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Sony 4 oktober 2011 Actie USA 2011 101 min. nl Ernie Barbarash Jean-Claude Van

Nadere informatie

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG A-Film 21 augustus 2012 Thriller USA 2010 101 min. nl Andrew Jarecki Ryan Gosling

Nadere informatie

Filmverslag Nederlands De tweeling

Filmverslag Nederlands De tweeling Filmverslag Nederlands De tweeling Filmverslag door een scholier 1926 woorden 10 maart 2005 6,6 402 keer beoordeeld Vak Nederlands De tweeling 1. Verklaar de titel van de film. De titel van de film is

Nadere informatie

De schijver van de roman Terug naar de kust is Saskia Noort en het boek is voor het eerst in 2003

De schijver van de roman Terug naar de kust is Saskia Noort en het boek is voor het eerst in 2003 Filmverslag door M. 1645 woorden 13 juni 2013 6,3 212 keer beoordeeld Vak Methode Nederlands Op niveau 1.1 de schijver De schijver van de roman Terug naar de kust is Saskia Noort en het boek is voor het

Nadere informatie

6,1. Boekverslag door R woorden 26 juli keer beoordeeld

6,1. Boekverslag door R woorden 26 juli keer beoordeeld Boekverslag door R. 2024 woorden 26 juli 2013 6,1 7 keer beoordeeld Auteur Tatiana de Rosnay Genre Psychologische roman, Oorlogsroman Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands Methode Op nieuw niveau A. Boekgegevens

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Edward James Olmo... Sony 11 februari 2014 Misdaadkomedie, Actie 102 min. nl/fr

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Vfe 23 augustus 2011 Speelfilm, Thriller Australië 2009 min. nl Simone North Guy

Nadere informatie

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is De engel Yannick. De naam van de auteur is Do van Ranst. De naam van de uitgever is Do Van Ranst en Davidsfonds uitgeverij nv. Het jaar dat het is verschenen

Nadere informatie

Opdracht Levensbeschouwing Goed en kwaad

Opdracht Levensbeschouwing Goed en kwaad Opdracht Levensbeschouwing Goed en kwaad Opdracht door een scholier 2131 woorden 11 januari 2007 6,6 35 keer beoordeeld Vak Levensbeschouwing Opdracht 1 Kaïn & Abel. Vraag 1: Denk jij dat er meer slechte

Nadere informatie

Boekverslag door C woorden 27 mei keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands. Boek: Twee Vrouwen

Boekverslag door C woorden 27 mei keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands. Boek: Twee Vrouwen Boekverslag door C. 1393 woorden 27 mei 2016 0 keer beoordeeld Auteur Harry Mulisch Genre Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Vak Nederlands 2. structuurvragen Titelbeschrijving: Boek: Twee Vrouwen

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Bradley Cooper Paradiso 24 juni 2014 Misdaad USA 2013 126 min. nl David O. Russell

Nadere informatie

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN INHOUD 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN 7 Verdriet uit je hart en verdriet om je zorgen 11 De belangrijkste relatie is die met jezelf 14 In dankbaarheid ligt geluk

Nadere informatie

Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fiancailles

Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fiancailles Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fianca Filmverslag door E. 1877 woorden 4 mei 2014 6 6 keer beoordeeld Vak Frans A Algemeen Regisseur: Titel: Jean-Pierre Jeunet Un long Dimanche de Fianca Premiere:

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Pias 19 februari 2013 Avontuur, Familiefilm 109 min. nl Laurant Tirard Frankrijk

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 1738 woorden 9 februari keer beoordeeld. Eerste uitgave Samenvatting

Boekverslag door een scholier 1738 woorden 9 februari keer beoordeeld. Eerste uitgave Samenvatting Boekverslag door een scholier 1738 woorden 9 februari 2006 6 16 keer beoordeeld Auteur Genre R.L. Stine Jeugdboek Eerste uitgave 1999 Vak Engels Samenvatting Karen Mandell en Patricia waren al jaren goede

Nadere informatie

Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama

Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama Zakelijke gegevens: 1. Titel van het boek: De jongen in de gestreepte pyjama. 2. Het boek heeft geen ondertitel. 3. De auteur van het boek is John Boyne 4. Het

Nadere informatie

Filmverslag CKV Anything else

Filmverslag CKV Anything else Filmverslag CKV Anything else Filmverslag door een scholier 1419 woorden 18 november 2004 6 2 keer beoordeeld Vak CKV Inleiding Ik ben naar de film anything else in het filmhuis geweest. Ik ben er geweest

Nadere informatie

Reality Reeks Verwerkingsopdrachten. Mooi meisje Verliefd op een loverboy

Reality Reeks Verwerkingsopdrachten. Mooi meisje Verliefd op een loverboy Reality Reeks Verwerkingsopdrachten Mooi meisje Verliefd op een loverboy Lees blz. 3. Woont Laura in de stad of op het platteland? Hoe weet je dat? Lees blz. 5 en 7. Woont Laura s oma al lang op de boerderij?

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Zeno 6 november 2012 Speelfilm Frankrijk, België 2011 115 min. nl Jacques Audiard

Nadere informatie

MY MAGZINE. Onderzoek. Jessica van de Geer, MR1A, 20237

MY MAGZINE. Onderzoek. Jessica van de Geer, MR1A, 20237 MY MAGZINE Onderzoek Jessica van de Geer, MR1A, 20237 5 TIJDSCHRIFTEN 1. STARS 2. CosmoGirl 3. 100% NL 4. Girlz! 5. Quest 6. Voorbeeld 7. Infosheet coverartikel STARS A. Omdat, het er kleine en compact

Nadere informatie

KLEM. Katja en Udo in de schulden. Anne-Rose Hermer

KLEM. Katja en Udo in de schulden. Anne-Rose Hermer KLEM Katja en Udo in de schulden Anne-Rose Hermer Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen 1 Katja ontmoet Udo Katja is bijna negentien jaar. Ze woont nog bij haar ouders. Katja werkt in een warenhuis.

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Warner 20 maart 2012 Rampenfilm USA 2011 106 min. nl Steven Soderbergh Matt Damon

Nadere informatie

accepteren De ander accepteren zoals hij of zij is. Dat lijkt heel vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet.

accepteren De ander accepteren zoals hij of zij is. Dat lijkt heel vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. accepteren De ander accepteren zoals hij of zij is. Dat lijkt heel vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Ja, in het begin van je relatie, als je elkaar net kent, dan is dat zo moeilijk niet. Je

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG E1 8 november 2011 Misdaad, Thriller USA 2010 97 min. nl Géla Babluani Mickey Rourke

Nadere informatie

Schaduwspits. Gemaakt door : Onur Arslantas. Klas: 3T3. Leraar: Mevrouw Scholten

Schaduwspits. Gemaakt door : Onur Arslantas. Klas: 3T3. Leraar: Mevrouw Scholten Schaduwspits Gemaakt door : Onur Arslantas Klas: 3T3 Leraar: Mevrouw Scholten Zakelijke gegevens A. Schaduwspits B. Corien Botman C. Querido, 2005, 199 bladzijden en ik heb het boek gelezen van de lijsters.

Nadere informatie

CochinDag 2007 Mensen, Hoenders, Herinneringen

CochinDag 2007 Mensen, Hoenders, Herinneringen CochinDag 2007 Mensen, Hoenders, Herinneringen Door: Bobo Athes Eigenlijk had ik al het plan opgevat om de Internationale CochinDag te bezoeken sinds ik Ardjan Warnshuis, een van de 2 organisatoren, had

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De Cock en het duel in de nacht door A.C. Baantjer

Boekverslag Nederlands De Cock en het duel in de nacht door A.C. Baantjer Boekverslag Nederlands De Cock en het duel in de nacht door A.C. Baantjer Boekverslag door een scholier 1798 woorden 23 februari 2000 7,6 102 keer beoordeeld Auteur Genre A.C. Baantjer Thriller & Detective

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Entertainment One 25 januari 2011 Speelfilm USA 2009 104 min. nl Agnieszka Wojtowicz-Vosloo

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Belga 20 mei 2014 Speelfilm USA, UK 2013 129 min. nl/fr steve McQueen Chiwetel

Nadere informatie

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob

Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag Engels Stepmom door Maggie Rob Boekverslag door een scholier 2078 woorden 25 april 2003 6,1 17 keer beoordeeld Auteur Maggie Rob Eerste uitgave 1998 Vak Engels 1. Zakelijke gegevens a. Auteur:

Nadere informatie

Hoe ik talent voor het leven kreeg

Hoe ik talent voor het leven kreeg Hoe ik talent voor het leven kreeg in makkelijke taal Rodaan Al Galidi Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen 1 Mijn naam is Semmier Kariem. Ik ben in 1991 gevlucht uit Irak. Daar was Saddam Hoessein

Nadere informatie

Opgedragen aan Helen Waldrep, mijn geweldige overgrootmoeder

Opgedragen aan Helen Waldrep, mijn geweldige overgrootmoeder Opgedragen aan Helen Waldrep, mijn geweldige overgrootmoeder Inhoud Deel 1 Hoe kom je er? 7 1. Alles is goed 11 2. Een gevaarlijke gedachte 17 3. God is goed 23 4. Meer informatie graag 31 5. Wist Mozes

Nadere informatie

Omdat het kan, 10. grootste toekomstwensen. Inspiratie bronnen/persoonlijke. over de redacteur:

Omdat het kan, 10. grootste toekomstwensen. Inspiratie bronnen/persoonlijke. over de redacteur: Jfor one time only Jelle Burger is geen man die graag met zichzelf te kooop loopt. Hij laat liever zelf zien wat hij in huis heeft. Geboren in Woerden, maar getogen in Helmond; hij heeft van beide kanten

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september 2006 6 13 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave 1997 Vak Nederlands Opdracht 1: 1 Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

Toespraak Gerdi Verbeet. Congres Vergeten slachtoffers tijdens WOII in de GGz De Basis Doorn, 10 juni Geachte aanwezigen,

Toespraak Gerdi Verbeet. Congres Vergeten slachtoffers tijdens WOII in de GGz De Basis Doorn, 10 juni Geachte aanwezigen, Toespraak Gerdi Verbeet Congres Vergeten slachtoffers tijdens WOII in de GGz De Basis Doorn, 10 juni 2016 Geachte aanwezigen, Dank voor de uitnodiging om hier te komen spreken in Doorn, dichtbij Den Dolder

Nadere informatie

6,2. Opdracht door K woorden 21 november keer beoordeeld. Filmopdracht CKV

6,2. Opdracht door K woorden 21 november keer beoordeeld. Filmopdracht CKV Opdracht door K. 1204 woorden 21 november 2016 6,2 4 keer beoordeeld Vak Methode CKV De bespiegeling Filmopdracht CKV Opdracht 1 A. 1. Welk genre en waar zie je dit aan? Genre: Thriller Waar zie je dit

Nadere informatie

Boekverslag. Verwerk de onderstaande punten in je boekverslag. (Maximaal 50 punten)

Boekverslag. Verwerk de onderstaande punten in je boekverslag. (Maximaal 50 punten) Onderbouw Boekverslag Verwerk de onderstaande punten in je boekverslag. (Maximaal 50 punten). Titelpagina. (2 punten) o Naam o Klas o Datum o Titel van het boek o Schrijver o Jaar van uitgave o Uitgever

Nadere informatie

Vlinder circus Waar wonderen uitkomen

Vlinder circus Waar wonderen uitkomen Vlinder circus Waar wonderen uitkomen Leugen en waarheid Gedachten over de film Een man heeft in zijn leven allen maar minachting en afwijzing meegemaakt. Hij is zo anders als al de mensen om hem heen.

Nadere informatie

Groningen Matthias Sulin K3a

Groningen Matthias Sulin K3a Groningen Matthias Sulin K3a Van onze school (Cs Vincent Van Gogh Salland) Zijn er ongeveer 60 leerlingen en docenten mee geweest naar een activiteit in Groningen genaamd De Rode Loper. Er waren Nederlandse

Nadere informatie

Frankenstein. Mary Shelley

Frankenstein. Mary Shelley Frankenstein Frankenstein maakt deel uit van de reeks Wereldverhalen van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Wereldverhalen is een serie beroemde verhalen. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren Postbus 10208

Nadere informatie

Conversatieleidraad. Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van Zot van A in filmhuis Klappei.

Conversatieleidraad. Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van Zot van A in filmhuis Klappei. 2 Conversatieleidraad Beste leerkracht of docent Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van Zot van A in filmhuis Klappei. Je moet deze vragen dus niet op voorhand in de klas bekijken.

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Dutch 14 mei 2013 Thriller USA 2012 100 min. nl Nicholas Jarecki Richard Gere Susan

Nadere informatie

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG E1 5 juni 2012 Actie USA 2011 95 min. nl Mark Neveldine Brian Taylor Nicolas Cage

Nadere informatie

Het avontuur van Judas en Deborah. Deel 1 De geheime wereld van Kistairelers

Het avontuur van Judas en Deborah. Deel 1 De geheime wereld van Kistairelers Het avontuur van Judas en Deborah Deel 1 De geheime wereld van Kistairelers 1 2 Inhoud Inleiding 4 Hun eerste ontmoeting 6 De bevolking: Kistairelers 7 Hoe ze ermee omgaan 10 De landkaart van de Kistairelers

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De onverbiddelijke tijd door Jan Wolkers

Boekverslag Nederlands De onverbiddelijke tijd door Jan Wolkers Boekverslag Nederlands De onverbiddelijke tijd door Jan Wolkers Boekverslag door een scholier 1284 woorden 19 juni 2002 6,2 30 keer beoordeeld Auteur Genre Jan Wolkers Psychologische roman, Briefroman

Nadere informatie

Ik ben Mirjam Krieg. Ik ben in 1933 geboren in Amsterdam. Eerder dat jaar waren mijn ouders met mijn zus Duitsland

Ik ben Mirjam Krieg. Ik ben in 1933 geboren in Amsterdam. Eerder dat jaar waren mijn ouders met mijn zus Duitsland Ik ben Mirjam Krieg. Ik ben in 1933 geboren in Amsterdam. Eerder dat jaar waren mijn ouders met mijn zus Duitsland ontvlucht. De nazi-praktijken reisden hen echter achterna. Zo mocht ik als Joods meisje

Nadere informatie

DE VLUCHT & andere spannende verhalen

DE VLUCHT & andere spannende verhalen DE VLUCHT & andere spannende verhalen 2 Bianca Kruger DE VLUCHT & andere spannende verhalen Enschede 2015 3 Hoewel aan de totstandkoming van deze uitgave de uiterste zorg is besteed, aanvaarden auteur

Nadere informatie

Maak uw feestje compleet met een verrassende activiteit

Maak uw feestje compleet met een verrassende activiteit Vieren Plezierbreaks Maak uw feestje compleet met een verrassende activiteit Kasteellaan 1 3455 RR Haarzuilens 030-262 73 74 info@koetshuisdehaar.nl www.koetshuisdehaar.nl Verras uw gasten met een leuke

Nadere informatie

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit Preek Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst Thema: @Home Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Lucas 15:11-32 Een vader had twee zonen zo begint het verhaal. Met de beschrijving van een gezin.

Nadere informatie

JOHAN CRUIJFF MIJN VERHAAL. in makkelijke taal

JOHAN CRUIJFF MIJN VERHAAL. in makkelijke taal JOHAN CRUIJFF MIJN VERHAAL in makkelijke taal Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Voorwoord Ik heb geen diploma s. Alles wat ik weet, heb ik in het echte leven geleerd. Ik was twaalf jaar toen

Nadere informatie

Concurrentieanalyse. Kim Lokhorst MM3A Mediamanager Stage Nl Film

Concurrentieanalyse. Kim Lokhorst MM3A Mediamanager Stage Nl Film Concurrentieanalyse Kim Lokhorst MM3A Mediamanager Stage Nl Film Inleiding De concurrenten van NL film zijn alle andere bedrijven in Nederland die films en/of series maken voor de Nederlandse televisie

Nadere informatie

SHAKESPEARE VOOR BEGINNERS LESBRIEF HOFPLEIN EDUCATIE

SHAKESPEARE VOOR BEGINNERS LESBRIEF HOFPLEIN EDUCATIE SHAKESPEARE VOOR BEGINNERS LESBRIEF HOFPLEIN EDUCATIE 'DE VOORSTELLINGEN VAN HOFPLEIN ROTTERDAM WORDEN GESPEELD MÉT JONGEREN, VÓÓR JONGEREN.' HOFPLEIN ROTTERDAM Hofplein Rotterdam richt zich op theater

Nadere informatie

Openingsgebeden INHOUD

Openingsgebeden INHOUD Openingsgebeden De schuldbelijdenis herzien Openingsgebeden algemeen Openingsgebeden voor kinderen Openingsgebeden voor jongeren INHOUD De schuldbelijdenis herzien De schuldbelijdenis heeft in de openingsritus

Nadere informatie

HET DROOMMUSEUM VAN DRE

HET DROOMMUSEUM VAN DRE HET DROOMMUSEUM VAN DRE Beste leerling, Dit werkblad wil je iets langer bij bepaalde zaken in het museum laten stil staan. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je niet mag rondneuzen naar andere objecten,

Nadere informatie

JANUARI. arkbwspiegelssmileysenstilletijdmetgod.indd 3

JANUARI. arkbwspiegelssmileysenstilletijdmetgod.indd 3 JANUARI 3 arkbwspiegelssmileysenstilletijdmetgod.indd 3 05-07-16 09:56 1 JANUARI De Heer houdt zich echt aan zijn belofte, ook al beweren sommige mensen van niet. Hij wacht omdat hij geduld heeft met jullie!

Nadere informatie

The fault in our stars

The fault in our stars Boekverslag door F. 1798 woorden 17 januari 2016 3,3 4 keer beoordeeld Auteur John Green Eerste uitgave 2012 Vak Engels The fault in our stars auteur: John Green jaar van verschijnen: 2012 plaats van verschijnen:

Nadere informatie

Schuld Mel Wallis de Vries

Schuld Mel Wallis de Vries Schuld Mel Wallis de Vries Gemaakt door: Daniëlle Star Datum: 4 maart 2019 Het Boek schuld heeft de genre Jeugdthriller omdat er heel erg veel spanning in terugkomt en er woorden in het boek schuld moorden

Nadere informatie

De vier uit Ohrid, samen met onze twee gast broers en gast zus.

De vier uit Ohrid, samen met onze twee gast broers en gast zus. onderhands maar bovenhands, anders kennen ze niet en je krijgt om de haverklap een hand) en een knuffel, ik vond m n gastgezin direct geweldig. Het was erg ver rijden vanaf Skopje naar het huis van mijn

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden

Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden Boekverslag door een scholier 1675 woorden 5,8 42 keer beoordeeld 2 november 2001 Auteur Frederik van Eeden Genre Psychologische

Nadere informatie

Lieve Marianne, Ik mis je, Papa. Gezocht: Kinderrechten. Groep 2: Lieve Marianne. Lieve papa,

Lieve Marianne, Ik mis je, Papa. Gezocht: Kinderrechten. Groep 2: Lieve Marianne. Lieve papa, Gezocht: Kinderrechten Groep 2: Lieve Lieve papa, Mama zei dat ik je een brief kon schrijven. Ik vond het een goed idee. Ik heb ook een tekening gemaakt, die staat op de achterkant. Hoe is het in de gevangenis?

Nadere informatie

Moordspel. Deelnemers onbeperkt Leeftijd 10+ Begeleiding 6 verdachten, 1 spelleider (evt. 1 begeleider per groep)

Moordspel. Deelnemers onbeperkt Leeftijd 10+ Begeleiding 6 verdachten, 1 spelleider (evt. 1 begeleider per groep) Moordspel Tijd 1 uur Plaats overal Deelnemers onbeperkt Leeftijd 10+ Begeleiding 6 verdachten, 1 spelleider (evt. 1 begeleider per groep) Benodigdheden Speluitleg voor de deelnemers, pennen (evt. verkleedkleding)

Nadere informatie

Lesbrief bij het boek Kiezen in de oorlog. Marte Jongbloed Roelof van der Schans

Lesbrief bij het boek Kiezen in de oorlog. Marte Jongbloed Roelof van der Schans Lesbrief bij het boek Kiezen in de oorlog Marte Jongbloed Roelof van der Schans Lees dit boek lekker rustig door. Beantwoord iedere keer als je een hoofdstuk uitgelezen hebt de vragen die bij dat hoofdstuk

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen

Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen Boekverslag Nederlands Wij zijn wegwerpkinderen door Thea Beckman Boekverslag door een scholier 1406 woorden 6 oktober 2008 7,6 23 keer beoordeeld Auteur Genre Thea Beckman Jeugdboek Eerste uitgave 1980

Nadere informatie

Door mijn leven liep een doorbroken streep

Door mijn leven liep een doorbroken streep Door mijn leven liep een doorbroken streep Door mijn leven liep een doorbroken streep Alex Does Schrijver: Coverontwerp: ISBN: Alex Does DEEL 1. Ik schrijf over mijn leven wat ik tot nu toe gehad hebt,

Nadere informatie

Jouw superrelatie start nu!

Jouw superrelatie start nu! Jouw superrelatie start nu! Inleiding Herinner jij je je eerste liefde nog? Was je ook zo ontzettend verliefd? Je kon aan niets anders meer denken. Je hoofd en hart stroomden helemaal over. Je had de meest

Nadere informatie

basisschool DE ROEDEL Edeseweg 216 6732 DC Harskamp Tel. : 0318 456417 www.roedel.nl directie@roedel.nl Scholen van nu voor mensen van morgen

basisschool DE ROEDEL Edeseweg 216 6732 DC Harskamp Tel. : 0318 456417 www.roedel.nl directie@roedel.nl Scholen van nu voor mensen van morgen Scholen van nu voor mensen van morgen basisschool DE ROEDEL Edeseweg 216 6732 DC Harskamp Tel. : 0318 456417 www.roedel.nl directie@roedel.nl Vrijdag 04 februari 2011, uitgave 8 van 2010-2011 Beste ouders

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94 Inhoud Inleiding 7 deel 1 lees- en kijkbio Hoofdstuk 1 Verhalen vertellen 10 Hoofdstuk 2 Zelf verhalen vertellen 12 Hoofdstuk 3 Voorlezen 16 Hoofdstuk 4 Verhalen lezen 18 Hoofdstuk 5 Verhalen in boeken

Nadere informatie

6,2. Boekverslag door een scholier 1587 woorden 16 juni keer beoordeeld. Eerste uitgave 2007 Nederlands

6,2. Boekverslag door een scholier 1587 woorden 16 juni keer beoordeeld. Eerste uitgave 2007 Nederlands Boekverslag door een scholier 1587 woorden 16 juni 2009 6,2 609 keer beoordeeld Auteur Genre Joyce Pool Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands B.1 Tijdens een schooluitstap in Londen raken Jamal

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee

Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee Boekverslag Nederlands Spijt! door Carry Slee Boekverslag door een scholier 2486 woorden 28 juli 1999 7,1 2924 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Nederlands Schrijver

Nadere informatie

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten.

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten. Lekker ding Pas op!, roept Anita. Achter je zitten de hersendoden! Ik kijk achterom. Achter ons zitten twee jongens en drie meisjes hun boterhammen te eten. Ze zijn gevaarlijk, zegt Anita. Ze schudt haar

Nadere informatie

hartstikke gelukkig op Mallorca

hartstikke gelukkig op Mallorca In de patio groeit een enorme citroenplant. 42 BEWONERS ZIJ KIRSTEN SPROET (38), EIGENARESSE VAN LIFESTYLEWINKEL MIMAR (WWW.MIMARBALEAR.COM) HIJ BERND WITTMANN (37), ONDERNEMER IN ZONWERINGS- SCHERMEN

Nadere informatie

5,5. Boekverslag door I woorden 20 juni keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands.

5,5. Boekverslag door I woorden 20 juni keer beoordeeld. Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Nederlands. Boekverslag door I. 1450 woorden 20 juni 2013 5,5 4 keer beoordeeld Auteur Harry Mulisch Genre Psychologische roman Eerste uitgave 1975 Vak Nederlands Methode Nieuw Nederlands Inleiding Ik heb voor het

Nadere informatie

24 Januari 1948, beide uit Paramaribo, hoofdstad van Suriname. Hij verzocht me jou te schrijven

24 Januari 1948, beide uit Paramaribo, hoofdstad van Suriname. Hij verzocht me jou te schrijven Mr. A. J. H. L. ADAM WARNSVELD, 2 Februari 1948 Boschlaan 7 Beste Renzo, Reeds twee brieven kreeg ik van je va.der, de eene gedateerd 19 Januari en de andere 24 Januari 1948, beide uit Paramaribo, hoofdstad

Nadere informatie

Voorbereiding in de klas

Voorbereiding in de klas 2 3 Voorbereiding in de klas 1. Zot van A 1. Wat betekent Zot van A?... 2. Waarover denk je dat een film met zo n titel gaat?... 3. Welke andere manier ken je om Ik ben zot van a te zeggen?... 4. Op welke

Nadere informatie

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Van de Amerikaanse psycholoog Michael W. Fordyce 1. Wees actief en ondernemend. Gelukkige mensen halen meer uit het leven omdat ze er meer in stoppen. Blijf niet op

Nadere informatie

6,2. Boekverslag door een scholier 1782 woorden 18 april keer beoordeeld

6,2. Boekverslag door een scholier 1782 woorden 18 april keer beoordeeld Boekverslag door een scholier 1782 woorden 18 april 2004 6,2 299 keer beoordeeld Auteur Genre Erik Hazelhoff Roelfzema Biografie, Oorlogsroman Eerste uitgave 1970 Vak Nederlands 3. Verantwoording keuze

Nadere informatie

8 6 Samenwerking in de wereld. Lees het verhaal Bijna de derde Wereldoorlog.

8 6 Samenwerking in de wereld. Lees het verhaal Bijna de derde Wereldoorlog. Lees het verhaal Bijna de derde Wereldoorlog. Dirk komt thuis. Dirk heeft gewonnen met voetballen. Hij is heel blij. Maar dan ziet hij zijn moeder. Zijn moeder kijkt niet blij. De moeder van Dirk denkt

Nadere informatie

Skyjack betekent luchtkaping. Het boek gaat ook over een kaping in de lucht. Er wordt namelijk een vliegtuig gekaapt.

Skyjack betekent luchtkaping. Het boek gaat ook over een kaping in de lucht. Er wordt namelijk een vliegtuig gekaapt. Boekverslag door een scholier 1671 woorden 11 juni 2004 7.2 549 keer beoordeeld Auteur Tim Vicary Eerste uitgave 1989 Vak Engels 1. Bibliografische gegevens: Titel: Skyjack Schrijver: Tim Vicary Uitgeverij:

Nadere informatie

Resultaten & conclusies onderzoek:

Resultaten & conclusies onderzoek: Resultaten & conclusies onderzoek: Kinderen over armoede en vluchtelingen door Kinderen Goedgekeurd! Er hebben in totaal 50 scholen deelgenomen aan deze enquête. Dit gaat om een 3000-tal leerlingen. 1.

Nadere informatie

Hulp voor uitvinders. Bescherm uw ideeën Patentgeschiedenis Vooraf de aanvraag Is het een creatieve uitvinding? Verkrijgen van een patent

Hulp voor uitvinders. Bescherm uw ideeën Patentgeschiedenis Vooraf de aanvraag Is het een creatieve uitvinding? Verkrijgen van een patent Hulp voor uitvinders Pag. 1 Pag. 2 Pag. 3 Pag. 4 Pag. 5 Bescherm uw ideeën Patentgeschiedenis Vooraf de aanvraag Is het een creatieve uitvinding? Verkrijgen van een patent Bescherm uw ideeën Wanneer u

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

DURVEN. is de boodschap!

DURVEN. is de boodschap! DURVEN is de boodschap! NOTITIES Let ook op de klemtoon! Veel Franstaligen leggen de klemtoon op de laatste lettergreep zoals in het Frans. Maar in het Nederlands wordt de klemtoon vaak op de eerste of

Nadere informatie

Oorlogswinter. Denice Surink

Oorlogswinter. Denice Surink Oorlogswinter Inhoud 1. Zakelijke gegevens... 3 2. Samenvatting... 3 3. Over de auteur... 3 4. Over het boek... 4 5. Leeservaringen... 4 6. Recensie.... 5 1. Zakelijke gegevens A. Het boek heet oorlogswinter.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Prooi door Elle van den Bogaart

Boekverslag Nederlands Prooi door Elle van den Bogaart Boekverslag Nederlands Prooi door Elle van den Bogaart Boekverslag door een scholier 2178 woorden 9 september 2007 6,5 492 keer beoordeeld Auteur Genre Elle van den Bogaart Jeugdboek Eerste uitgave 2006

Nadere informatie

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Fox 24 april 2012 Komedie, Familiefilm USA 2011 81 min. nl Mike Mitchell Jason

Nadere informatie

DE NAAM JON FOSSE. NAMNET (1995) Een toneelstuk. Vertaling Tom Kleijn ********** PERSONEN. Meisje Jongen Zus Moeder Vader Bjarne ***********

DE NAAM JON FOSSE. NAMNET (1995) Een toneelstuk. Vertaling Tom Kleijn ********** PERSONEN. Meisje Jongen Zus Moeder Vader Bjarne *********** jon fosse - de naam JON FOSSE DE NAAM NAMNET (1995) Een toneelstuk Vertaling Tom Kleijn ********** PERSONEN Meisje Jongen Zus Moeder Vader Bjarne *********** Copyright : Jon Fosse 1995, Colombine Teaterförlag

Nadere informatie

Voor jongeren in het praktijkonderwijs. Geen Amerikaanse aanval op Syrië

Voor jongeren in het praktijkonderwijs. Geen Amerikaanse aanval op Syrië PrO -weekkrant Week 38 september 2013 Voor jongeren in het praktijkonderwijs 16-22 september 2013 Geen Amerikaanse aanval op Syrië Foto: ANP Foto: Shutterstock Amerika valt Syrië voorlopig niet aan. Want

Nadere informatie

Gegevens van het boek

Gegevens van het boek Gegevens van het boek Titel: Het gouden ei Schrijver: Tim Krabbé Gelezen: 33e druk. 1e druk, 1984, Amsterdam, uitgeverij Bakker (nu Prometheus). Er staat geen motto in het boek. In het boek staan geen

Nadere informatie

Voor wie de laatste tijd onder een rots heeft geleefd: Nielson is bezig aan een ware zegetocht in de (Nederlandse) muziek wereld.

Voor wie de laatste tijd onder een rots heeft geleefd: Nielson is bezig aan een ware zegetocht in de (Nederlandse) muziek wereld. Voor wie de laatste tijd onder een rots heeft geleefd: Nielson is bezig aan een ware zegetocht in de (Nederlandse) muziek wereld. Binnen 2,5 jaar heeft Nielson (echte naam: Niels Littooij) al bereikt waar

Nadere informatie

Bangkok Boy Boekverslag 2: naam Jette Somsen Klas 3G2 datum:

Bangkok Boy Boekverslag 2: naam Jette Somsen Klas 3G2 datum: Bangkok Boy Boekverslag 2: naam Jette Somsen Klas 3G2 datum: 26-01-2018 1 inhoud Zakelijke informatie over het boek 3 Over de auteur.4 Over het boek.. 5 Keuze opdracht 6 Bronvermelding 8 2 Zakelijke informatie

Nadere informatie

Een dag uit het leven van een au pair Doëlla Kroll

Een dag uit het leven van een au pair Doëlla Kroll Een dag uit het leven van een au pair Doëlla Kroll Weer een dag dat ik vroeg moet op staan, de ellende weer begint. De dagen worden steeds langer en vermoeiender. De dingen waaraan ik gedacht heb om het

Nadere informatie

Dit zijn de eerste vijf namen op de bladzijde die is omgeslagen, in de kleine kapel hier achter mij.

Dit zijn de eerste vijf namen op de bladzijde die is omgeslagen, in de kleine kapel hier achter mij. 1 Ieder mens telt Toespraak Commandant der Strijdkrachten, Generaal T.A. Middendorp, ter gelegenheid van de herdenking op het Ereveld Loenen, op 4 mei 2017. Let op: Alleen gesproken woord geldt! Debora

Nadere informatie