Gap Year at sea. Programma

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gap Year at sea. Programma"

Transcriptie

1 Gap Year at sea Dit traject bevat alles waar een GAP year om gaat. Je stapt even weg uit je gewone leven en je stapt recht een avontuur in. Een avontuur waar het gaat om het leren van nieuwe vaardigheden en het verkennen van jezelf. Door middel van test gebruik, intensieve begeleiding van een coach en een waanzinnig avontuur op een traditioneel zeil schip, de Tecla, verken je je eigen mogelijkheden en maak je plannen voor de toekomst. Zet zeil naar een nieuwe horizon Gedurende de reis wordt je aan alle kanten begeleid. Je gaat een voor traject in met testen en begeleiding van Gap Year Holland. Je stapt als Windseeker aan boord van de Tecla met begeleiding van zowel de professionele bemanning als een coach aan boord. Je leert stapsgewijs een plan te maken, terwijl je aan het zeilen bent en hier de technieken van leert. Programma - Intake gesprek - Individueel maatwerk traject voor je studie keuze of loopbaantraject - 42 dagen op een zeilschip - 4 verschillende landen - 6 grote steden - Coach aan boord voor persoonlijke begeleiding - Mee doen aan de grootste Tall Ships Race ter wereld - Voor en na de reis groepsactiviteiten met Gap Year Holland - Eerste fondswerf cursus in januari Aan boord: 29 juni 2015, 18:00 uur - Liverpool, Engeland - Van boord: 9 augustus 2015, 10:00 uur - Harlingen, Nederland. - Begeleiding tot aan de studie of loopbaan keuze - Match met ervaringsdeskundige of professional die in dezelfde denkrichting werkt

2 Sail. Learn. Do. Gap Year at Sea Focus on Studies and Future Dit programma wordt je aangeboden door een unieke samenwerking tussen Windseeker en Gap Year Holland. In dit programma zie je alle sterke kanten van beide partijen terug. De kennis van schepen en sail training, van een op een coaching komt uit jaren ervaring van Windseeker. De uitvoerige testen, de op maat verzorgde begeleiding en het uitgebreide netwerk van deskundigen op de werkvloer komt van Gap Year Holland. Dit is een kans die je niet wilt missen. Jouw kans om nieuwe vaardigheden te leren terwijl je Europa vanaf zee aan het verkennen bent. Deze reis gaat om leren, grenzen verleggen en doelen stellen in je leven. De coach is aan boord om jou te begeleiden en tijdens intensieve training en persoonlijke coaching zul jij al snel loskomen van oude ideeën en werken aan een nieuw doel in je leven. Je krijgt de kans om fris en vers te starten. Nieuwe energy voor nieuwe doelen in je leven. De Tecla crew zal je alles leren over het schip en hoe je haar moet varen. De Tecla crew is bekend in de coaching methoden en zij zullen je helpen met het ontwikkelen je competenties. Competenties zoals leiderschap en werken in een team. Je zult midden in de nacht aan het roer staan en samen met je wacht de controle over het schip hebben. Het hele programma doorloop je in 8 tot 12 maanden tijd. Waar gaat de reis heen... Je stapt aan boord in Liverpool. Midden in deze stad aan de west kust van Engeland zul je de Tecla in de haven vinden. Aan boord wordt de eerste training meteen gestart gestart, de zeilen worden voor het eerst gehesen, je reis is begonnen. Je zult naar Belfast zeilen, hier beginnen de Tall Ships Races Als onderdeel daarvan race je naar Aalesund, cruise je naar Kristiansand en daarna race je weer naar Aalborg. Aalborg is de eindhaven van de Tall Ships Races. Na een groot eindfeest zetten jij en de Tecla zeil door het Limfjord naar Nederland - Harlingen.

3 Het voor traject Voordat deze reis begint start je met een intakegesprek. Door middel van capaciteitentesten geven we genuanceerd inzicht waar je aanleg en vaardigheden uit bestaan. Je krijgt inzicht in persoonlijkheidskenmerken naar aanleiding van persoonlijkheidsvragenlijsten. Door een betrouwbaar en valide belangstellingsonderzoek krijg je inzicht in beroepssectoren die je het meest aanspreekt. Dit proces duurt een dag. Daarna ga je een maatwerktraject in. In dit traject krijg je voorlichting over het studiesysteem en alle 22 Nederlandse studiesectoren. Ook worden Academische en Studievaardigheden ingeleid. In januari start de fondswerfcursus opgezet door Windseeker. Tijdens deze cursus leer je een plan te schrijven om het bedrag bij elkaar te werven om deze reis te kunnen maken. Liverpool En dan is het zo ver. Deze zomer stap je aan boord van de Tecla in Liverpool. De eerste avond staat in het kader van de introductie. Je maakt kennis met de bemanning van de Tecla, de coach en de andere deelnemers. De volgende dag zetten jullie meteen zeil. Belfast ligt ongeveer 150 mijl verderop, als de wind mee zit is er misschien zelfs nog wel tijd voor een korte tussenstop op Isle of Man. De eerste 3 dagen zijn een goede kans om in te slingeren, kennis te maken met de zeilen en je eerste wacht te lopen. Belfast In Belfast beginnen de Tall Ships Races. Hier kun je je ogen uit kijken bij de geweldige Tall Ships die zich in de haven verzamelen en kun je deelnemen aan het evenement in de stad en haven. Verder is er in de haven tijd voor de eerste coaching gesprekken, je kunt beginnen aan je plan van aanpak het stellen van je doelen. En natuurlijk om even uit te rusten voor de race begint! Tall Ships Race Race 1 start op 5 juli en zal tussen de Hebrieden, de eilanden groep aan de west kust van Schotland, en het vaste land door gaan. Daarnaast komt de race langs de Orkney eilanden en de Shetland eilanden. Houd de eerste dagen van de race je ogen goed open, want deze wateren zijn ideaal om dolfijnen, walvissen en zelfs orka s te zien! Grow Live. Feel.

4 Program outline De race duurt 10 dagen, een lange race waarbij het zal gaan om uithoudingsvermogen en tactiek. Je went al snel aan het ritme van het wachtlopen en ongemerkt werk je aan competenties als leiderschap en teamwork. Je zelfvertrouwen aan boord groeit met de dag. Aan het einde van de race ligt Aalesund. Een mooie stad en een kans om je op de Noorse cultuur te gooien. Neem in de haven ook weer even tijd om aan je plan te werken. Waar sta je, wat wil je nog behalen, wat moet je daar voor doen. Cruise in Company De cruise in company tussen Aalesund en Kristiansand duurt 8 dagen. Je zeilt in gezelschap van de andere Tall Ships langs de adembenemend mooie fjorden. Rotsmuren die honderden meters hoog uit het water komen. Groene weiden aan de rand van een klif, met grazende schapen en geiten. Kleine eilandjes met gezellige dorpjes en mooie anker plaatsen voor een verfrissende duik in het koele water. Race 2 Vanuit Kristiansand gaat de volgende race naar Aalborg, Denemarken. Deze race is korter, maar zal met waypoints een tactische race worden. Tegen deze tijd ken je de Tecla op je duimpje. Je weet precies hoe je moet sturen om haar hard te laten gaan, je hoeft geen lichtje meer aan te doen om je kleren te vinden en als je nog geen koffie dronk voor je aan boord kwam, dan drink je die nu wel! Deze laatste race neem je de touwtjes in handen en kunnen jullie als team laten zien hoe belangrijk het is om samen te werken, hoeveel je kunt bereiken met mensen om je heen die je kent en vertrouwd. Laatste Tall Ships Race haven is Aalborg. De deelnemende schepen gaan ieder hun eigen weg en het zal voelen alsof een klein dorpje op het water uit elkaar valt. Internationale vrienden op de andere schepen zul je gedag moeten zeggen. Maar een vriendschap gemaakt tijdens de Tall Ships Races, is een vriendschap voor altijd. Specificaties Programma duur: Reis duur: Wat is het resultaat? 8-12 maanden 42 dagen Je hebt inzicht in je eigen kwaliteiten en waar je grenzen liggen Je hebt meer energie en motivatie Je hebt meer zelfvertrouwen Je hebt de richting bepaald voor je toekomst.

5 De laatste leg gaat door het Limfjord, een water dat door het noorden van Denemarken loopt en in de Noordzee eindigd. Op naar Harlingen. Onderweg is het tijd voor de laatste puntjes op de i. Je bent niet meer aan het racen, maar heerlijk aan het cruisen, dus tijd voor je laatste reflecties. Samen met de coach maak je een plan voor na de reis. In Harlingen neem je afscheid van bemanning en mede Windseekers. Het natraject Bij thuiskomst krijg je een uitgebreid reflectieonderzoek en bespreken we de voortgang van je studiekeuze. De analyse hiervan en de testresultaten leiden tot een denkrichting die we vertalen in een plan van aanpak. De actie die je gaat ondernemen worden hierin behandeld. Dit traject is intensief, maar leuk om te doen. Je begint nu echt ergens te komen! We begeleiden je tot aan je studiekeuze. Je wordt in contact gebracht met een ervaringsdeskundige of professional die in dezelfde denkrichting werkt. Wij hopen hiermee tot een match te komen met je keuze en de handelingen die daarbij horen. Je wil tenslotte worden wie je bent. Wat je gaat leren: Wat dit zo n speciaal traject maakt is dat je niet alleen door middel van testen en gesprekken leert wat je wilt. Dit traject gaat over intensief leren, ontdekken, verkennen en toepassen. Een voor- en natraject waarbij jij centraal staat en 42 dagen op een schip om te werken aan je competenties en je plannen. Je wordt getraind in: Feedback geven Leidinggeven Werken in een team Kwaliteiten ontdekken Kijken waar je passie ligt Het maken van doelgerichte keuzes EN dat alles terwijl je leert zeilen en Europa verkent vanaf het water. Kosten Het gehele traject kost 8.250,- en neemt 8 maanden tot een jaar in beslag. Dit is inclusief het voortraject met verschillende testen, de zeilreis met persoonlijke begeleiding van een coach en het natraject met kennismakings stage en terug kom dagen. Maak een start met het werven van fondsen voor deze reis en stap aan boord! Stap in januari in tijdens de fondswerf cursus en leer meteen hoe je plannen maakt, leer presentaties geven en leer jezelf presenteren.

6 De Tecla Geschiedenis Deze tweemast logger werd gelanceerd als Graaf van Limburg Stirum en diende als visserschip, specifiek voor de haringvisserij. In 1925 werd de Tecla buiten werk gesteld/ In 1935 werd zij naar Denemarken verkocht, waar zij als vrachtschip nog jaren heeft rond gezeild. In de jaren 80 is het schip weer naar Nederland gehaald en werd zij verbouwd tot zeilend passagiers schip. Sindsdien heeft zij al vele oceanen en zeeën verkend. Schip Een van de mooiste. Experts zeggen dat dit sterke, authentiek ogende en authentiek getuigde schip een van de mooiste is. En vooral een goede zeiler. Ze heeft al verschillende prijzen gewonnen tijdens de Tall Ships Races en Regatta s. En zij laat zich niet door grenzen beperken. In 2009 deed zij mee aan de Trans Atlantic Challenge en won zij deze race van 4 maanden rond de Noord Atlantic. Haar zeewaardigheid heeft zij tussen 2012 en 2014 verder bewezen toen zij in 20 maanden rond de wereld heeft gezeild. Zij heeft Kaap Goede Hoop, Kaap Leeuwin en Kaap Hoorn gerond, de Zuidelijke Oceaan tot de Noordzee, zij heeft het allemaal gedaan. Een prestatie die niet veel Tall Ships op hun naam hebben staan. Accommodatie Aan boord slaap je in ruime twee persoonshutten met eigen douche en toilet. Iedere hut heeft centrale verwarming, kast ruimte, leeslichtjes boven de bedden en een wasbassin. Zij is dus van alle gemakken voorzien. De gemeenschappelijke ruimte bevindt zich in het midden van het schip. In deze gezellige woonkeuken kun je gezellig bij kletsen, werken aan je plannen en helpen met koken. Er is een boekenkast en een muziek installatie voor in je vrije tijd. Meld je per aan, o.v.v. Reis 2015, voor deze avontuurlijke reis in je loopbaanontwikkeling. Specificaties Scheepstype: Ketch Thuishaven: Winkel (NL) Gebouwd in: 1915 Gerestaureerd in: 1987 Bedden: 16 Kamers: 8 Toiletten: 8 Douches: 8 Lengte: 38 Breedte: 6,6m Diepgang: 2,7m Zeil oppervlakte: 380m2 Hoogte mast: 23 Motor capaciteit: 236hp Contact Windseeker Postal address: Windseeker P.O.box RD Amsterdam The Netherlands For all questions: +31 (0) (0) (Monique Touw) Gap Year Holland Joan Muyskenweg CJ Amsterdam of bel voor meer informatie:

EENDRACHT. magazine. In dit nummer - STC - Group investeerd in maritiem erfgoed - Kortingsbon, speciaal voor vrienden en leden!

EENDRACHT. magazine. In dit nummer - STC - Group investeerd in maritiem erfgoed - Kortingsbon, speciaal voor vrienden en leden! EENDRACHT magazine In dit nummer - STC - Group investeerd in maritiem erfgoed - Kortingsbon, speciaal voor vrienden en leden! - De Jubileumreis Nummer 235 Najaar 2013 In zee met zeilschip Eendracht! Stichting

Nadere informatie

EENDRACHT EENDRAmagazine Nummer 227 - najaar 2009

EENDRACHT EENDRAmagazine Nummer 227 - najaar 2009 EENDRACHT magazine Nummer 227 - najaar 2009 Doelstelling: De stichting streeft naar het maximaal inzetten van de Eendracht voor jongeren om actief alle aspecten van het zeezeilen te beleven Hoofdsponsor:

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

Authentiek Leiderschap - Rites of Passage 2015 Zuid-Afrika

Authentiek Leiderschap - Rites of Passage 2015 Zuid-Afrika Instituut voor Authentiek Leiderschap Je wilt meer verdieping in je werk en/of leven. Vragen die mogelijk hebt, zijn: Hoe geef ik betekenis en zingeving aan wat ik nu doe?, Hoe leef/werk ik vanuit een

Nadere informatie

Jouw jaar, omdat je het verdient!

Jouw jaar, omdat je het verdient! Jouw jaar. Jouw jaar, omdat je het verdient! Ontwikkeling is een onderdeel van Hemels van der Hart en helpt organisaties, teams en individuen zicht te krijgen op hun volle potentie en deze meer in te zetten

Nadere informatie

Productenwijzer Meer perspectief voor jouw carrière Durf jij het aan?

Productenwijzer Meer perspectief voor jouw carrière Durf jij het aan? werken in NOORDOOST BRABANT.NL Productenwijzer Meer perspectief voor jouw carrière Durf jij het aan? Inleiding Voor je ligt de productenwijzer van Werken in Noordoost Brabant, de gezamenlijke site voor

Nadere informatie

Leergang Coöperatief Ondernemen

Leergang Coöperatief Ondernemen Een leergang over bedrijfsvoering, samenwerking en ondernemerschap Weet je zeker dat je het (niet) alleen kunt? Ervaar wat deze Leergang Coöperatief Ondernemen voor jou kan betekenen. De Is ontwikkeld

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance Lekker in je vel in 7 stappen Welkom bij deze E-cursus Dank je wel voor het aanschaffen van deze E-cursus. Ik ga jou helpen zodat jij weer lekker in je vel komt te zitten. Wat ik zelf heb ervaren en waar

Nadere informatie

Verbetering pleegzorg in Limburg

Verbetering pleegzorg in Limburg Verbetering pleegzorg in Limburg Prima Pleegzorg. Een kreet die u het komende jaar en in 2012 steeds vaker zult horen, als het gaat om de pleegzorg in Limburg en de pleegzorg die Rubicon jeugdzorg aanbiedt

Nadere informatie

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR Altijd al gezocht naar een trainingsconcept voor uw medewerkers waar je meteen van zegt: GewoonDoen! Nu is deze kans eindelijk aanwezig en wel voor een deelnameprijs van

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Inzetbaarheidsscan 2 Ben jij duurzaam inzetbaar? Blijf van waarde in de wereld van werk Iedereen wil graag gezond, productief en met plezier

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Welkom. bij Djoj training & opleiding

Welkom. bij Djoj training & opleiding Cursusprogramma najaar 2011 Welkom bij Bedrijven hebben te maken met snelle en complexe veranderingen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Sterker nog, het beroep dat op flexibiliteit en improvisatievermogen

Nadere informatie

Mijn Verhaal En Hoe Ik Jou Kan Helpen

Mijn Verhaal En Hoe Ik Jou Kan Helpen Het internet heeft nieuwe mogelijkheden gecreëerd. Het is vandaag de dag mogelijk om zonder al te veel opstartkosten en binnen afzienbare tijd online geld te verdienen met iets dat je graag doet. Het is

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

In 3 simpele stappen klanten aantrekken door jezelf te zijn

In 3 simpele stappen klanten aantrekken door jezelf te zijn In 3 simpele stappen klanten aantrekken Dit is versie 2.0 van dit boek. Download de nieuwste versie van dit boek op: www.leerdurven.nl DISCLAIMER Bij het samenstellen van dit boek is uiteraard de grootste

Nadere informatie

De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit

De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit Wist je dat 95% van de mensen die een goed voornemen voor het nieuwe jaar hebben deze niet waarmaken? De reden daarvoor is dat de meeste

Nadere informatie

Jaartraining Inspirator

Jaartraining Inspirator Jaartraining Inspirator 1 LIEFDE VREUGDE VRIJHEID Laat de Inspirator in je verschijnen Wat leuk dat je meer wilt weten over onze Jaartraining Inspirator! Het wordt een mooi jaar, met bijzondere, boeiende

Nadere informatie

Brugklasgids. Karel de Grote College school voor voortgezet vrijeschoolonderwijs vmbo-t - havo - vwo

Brugklasgids. Karel de Grote College school voor voortgezet vrijeschoolonderwijs vmbo-t - havo - vwo Brugklasgids Karel de Grote College school voor voortgezet vrijeschoolonderwijs vmbo-t - havo - vwo Welkom! Hoi! Leuk dat je wat meer wilt weten over het KGC. Deze gids is er speciaal voor jou. Als je

Nadere informatie

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap 2014 Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Je bent hoger opgeleid, zit aan het begin van je carrière en hebt de ambitie

Nadere informatie

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt!

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt! 2013 CNV Cursusprogramma > Leren werkt! 1 WORKSHOPS > Alle workshops duren 1 dag of 2 losse dagdelen. Profileren kun je leren dagdelen worden een aantal netwerken geïntro- Workshops Profileren kun je leren

Nadere informatie

LEIDINGGEVEN MET LEF

LEIDINGGEVEN MET LEF LEIDINGGEVEN MET LEF 2 Leiding geven bij Arkin, dat betekent voor ons vooral dat je je eigen werk en dat van anderen nog inspirerender maakt. In een organisatie vol betrokken mensen met hart voor hun vak

Nadere informatie

Langedijk Consult. Nieuwsbrief, thema: Ruimte Jaargang 2, Editie 2, Nr. 6, september 2007

Langedijk Consult. Nieuwsbrief, thema: Ruimte Jaargang 2, Editie 2, Nr. 6, september 2007 Langedijk Consult Nieuwsbrief, thema: Ruimte Jaargang 2, Editie 2, Nr. 6, Ik kwam naar de cursus met het idee om meer te leren doen in minder tijd. Nu, ongeveer een jaar later, realiseer ik mij dat ik

Nadere informatie

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer -

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon Beste lezer, Ik hoop dat jouw doorzettingsvermogen

Nadere informatie

STUDIE- EN BEROEPSKEUZE- ADVIESBUREAU THEO GREVERS

STUDIE- EN BEROEPSKEUZE- ADVIESBUREAU THEO GREVERS STUDIE- EN BEROEPSKEUZE- ADVIESBUREAU THEO GREVERS Heb je moeite met de keuze van vakkenpakket, sector of profiel? Vind je het moeilijk een vervolgopleiding te kiezen? Heb je problemen met je opleiding

Nadere informatie

Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen. Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage

Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen. Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage Persoonlijke ontwikkeling door het werken in de praktijk van het Industrieel Ontwerpen Hoe ik mijn leerdoelen behaalde tijdens mijn stage Delft, 2009 Voorwoord Als studente Industrieel Ontwerpen heb ik

Nadere informatie