Gap Year at sea. Programma

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gap Year at sea. Programma"

Transcriptie

1 Gap Year at sea Dit traject bevat alles waar een GAP year om gaat. Je stapt even weg uit je gewone leven en je stapt recht een avontuur in. Een avontuur waar het gaat om het leren van nieuwe vaardigheden en het verkennen van jezelf. Door middel van test gebruik, intensieve begeleiding van een coach en een waanzinnig avontuur op een traditioneel zeil schip, de Tecla, verken je je eigen mogelijkheden en maak je plannen voor de toekomst. Zet zeil naar een nieuwe horizon Gedurende de reis wordt je aan alle kanten begeleid. Je gaat een voor traject in met testen en begeleiding van Gap Year Holland. Je stapt als Windseeker aan boord van de Tecla met begeleiding van zowel de professionele bemanning als een coach aan boord. Je leert stapsgewijs een plan te maken, terwijl je aan het zeilen bent en hier de technieken van leert. Programma - Intake gesprek - Individueel maatwerk traject voor je studie keuze of loopbaantraject - 42 dagen op een zeilschip - 4 verschillende landen - 6 grote steden - Coach aan boord voor persoonlijke begeleiding - Mee doen aan de grootste Tall Ships Race ter wereld - Voor en na de reis groepsactiviteiten met Gap Year Holland - Eerste fondswerf cursus in januari Aan boord: 29 juni 2015, 18:00 uur - Liverpool, Engeland - Van boord: 9 augustus 2015, 10:00 uur - Harlingen, Nederland. - Begeleiding tot aan de studie of loopbaan keuze - Match met ervaringsdeskundige of professional die in dezelfde denkrichting werkt

2 Sail. Learn. Do. Gap Year at Sea Focus on Studies and Future Dit programma wordt je aangeboden door een unieke samenwerking tussen Windseeker en Gap Year Holland. In dit programma zie je alle sterke kanten van beide partijen terug. De kennis van schepen en sail training, van een op een coaching komt uit jaren ervaring van Windseeker. De uitvoerige testen, de op maat verzorgde begeleiding en het uitgebreide netwerk van deskundigen op de werkvloer komt van Gap Year Holland. Dit is een kans die je niet wilt missen. Jouw kans om nieuwe vaardigheden te leren terwijl je Europa vanaf zee aan het verkennen bent. Deze reis gaat om leren, grenzen verleggen en doelen stellen in je leven. De coach is aan boord om jou te begeleiden en tijdens intensieve training en persoonlijke coaching zul jij al snel loskomen van oude ideeën en werken aan een nieuw doel in je leven. Je krijgt de kans om fris en vers te starten. Nieuwe energy voor nieuwe doelen in je leven. De Tecla crew zal je alles leren over het schip en hoe je haar moet varen. De Tecla crew is bekend in de coaching methoden en zij zullen je helpen met het ontwikkelen je competenties. Competenties zoals leiderschap en werken in een team. Je zult midden in de nacht aan het roer staan en samen met je wacht de controle over het schip hebben. Het hele programma doorloop je in 8 tot 12 maanden tijd. Waar gaat de reis heen... Je stapt aan boord in Liverpool. Midden in deze stad aan de west kust van Engeland zul je de Tecla in de haven vinden. Aan boord wordt de eerste training meteen gestart gestart, de zeilen worden voor het eerst gehesen, je reis is begonnen. Je zult naar Belfast zeilen, hier beginnen de Tall Ships Races Als onderdeel daarvan race je naar Aalesund, cruise je naar Kristiansand en daarna race je weer naar Aalborg. Aalborg is de eindhaven van de Tall Ships Races. Na een groot eindfeest zetten jij en de Tecla zeil door het Limfjord naar Nederland - Harlingen.

3 Het voor traject Voordat deze reis begint start je met een intakegesprek. Door middel van capaciteitentesten geven we genuanceerd inzicht waar je aanleg en vaardigheden uit bestaan. Je krijgt inzicht in persoonlijkheidskenmerken naar aanleiding van persoonlijkheidsvragenlijsten. Door een betrouwbaar en valide belangstellingsonderzoek krijg je inzicht in beroepssectoren die je het meest aanspreekt. Dit proces duurt een dag. Daarna ga je een maatwerktraject in. In dit traject krijg je voorlichting over het studiesysteem en alle 22 Nederlandse studiesectoren. Ook worden Academische en Studievaardigheden ingeleid. In januari start de fondswerfcursus opgezet door Windseeker. Tijdens deze cursus leer je een plan te schrijven om het bedrag bij elkaar te werven om deze reis te kunnen maken. Liverpool En dan is het zo ver. Deze zomer stap je aan boord van de Tecla in Liverpool. De eerste avond staat in het kader van de introductie. Je maakt kennis met de bemanning van de Tecla, de coach en de andere deelnemers. De volgende dag zetten jullie meteen zeil. Belfast ligt ongeveer 150 mijl verderop, als de wind mee zit is er misschien zelfs nog wel tijd voor een korte tussenstop op Isle of Man. De eerste 3 dagen zijn een goede kans om in te slingeren, kennis te maken met de zeilen en je eerste wacht te lopen. Belfast In Belfast beginnen de Tall Ships Races. Hier kun je je ogen uit kijken bij de geweldige Tall Ships die zich in de haven verzamelen en kun je deelnemen aan het evenement in de stad en haven. Verder is er in de haven tijd voor de eerste coaching gesprekken, je kunt beginnen aan je plan van aanpak het stellen van je doelen. En natuurlijk om even uit te rusten voor de race begint! Tall Ships Race Race 1 start op 5 juli en zal tussen de Hebrieden, de eilanden groep aan de west kust van Schotland, en het vaste land door gaan. Daarnaast komt de race langs de Orkney eilanden en de Shetland eilanden. Houd de eerste dagen van de race je ogen goed open, want deze wateren zijn ideaal om dolfijnen, walvissen en zelfs orka s te zien! Grow Live. Feel.

4 Program outline De race duurt 10 dagen, een lange race waarbij het zal gaan om uithoudingsvermogen en tactiek. Je went al snel aan het ritme van het wachtlopen en ongemerkt werk je aan competenties als leiderschap en teamwork. Je zelfvertrouwen aan boord groeit met de dag. Aan het einde van de race ligt Aalesund. Een mooie stad en een kans om je op de Noorse cultuur te gooien. Neem in de haven ook weer even tijd om aan je plan te werken. Waar sta je, wat wil je nog behalen, wat moet je daar voor doen. Cruise in Company De cruise in company tussen Aalesund en Kristiansand duurt 8 dagen. Je zeilt in gezelschap van de andere Tall Ships langs de adembenemend mooie fjorden. Rotsmuren die honderden meters hoog uit het water komen. Groene weiden aan de rand van een klif, met grazende schapen en geiten. Kleine eilandjes met gezellige dorpjes en mooie anker plaatsen voor een verfrissende duik in het koele water. Race 2 Vanuit Kristiansand gaat de volgende race naar Aalborg, Denemarken. Deze race is korter, maar zal met waypoints een tactische race worden. Tegen deze tijd ken je de Tecla op je duimpje. Je weet precies hoe je moet sturen om haar hard te laten gaan, je hoeft geen lichtje meer aan te doen om je kleren te vinden en als je nog geen koffie dronk voor je aan boord kwam, dan drink je die nu wel! Deze laatste race neem je de touwtjes in handen en kunnen jullie als team laten zien hoe belangrijk het is om samen te werken, hoeveel je kunt bereiken met mensen om je heen die je kent en vertrouwd. Laatste Tall Ships Race haven is Aalborg. De deelnemende schepen gaan ieder hun eigen weg en het zal voelen alsof een klein dorpje op het water uit elkaar valt. Internationale vrienden op de andere schepen zul je gedag moeten zeggen. Maar een vriendschap gemaakt tijdens de Tall Ships Races, is een vriendschap voor altijd. Specificaties Programma duur: Reis duur: Wat is het resultaat? 8-12 maanden 42 dagen Je hebt inzicht in je eigen kwaliteiten en waar je grenzen liggen Je hebt meer energie en motivatie Je hebt meer zelfvertrouwen Je hebt de richting bepaald voor je toekomst.

5 De laatste leg gaat door het Limfjord, een water dat door het noorden van Denemarken loopt en in de Noordzee eindigd. Op naar Harlingen. Onderweg is het tijd voor de laatste puntjes op de i. Je bent niet meer aan het racen, maar heerlijk aan het cruisen, dus tijd voor je laatste reflecties. Samen met de coach maak je een plan voor na de reis. In Harlingen neem je afscheid van bemanning en mede Windseekers. Het natraject Bij thuiskomst krijg je een uitgebreid reflectieonderzoek en bespreken we de voortgang van je studiekeuze. De analyse hiervan en de testresultaten leiden tot een denkrichting die we vertalen in een plan van aanpak. De actie die je gaat ondernemen worden hierin behandeld. Dit traject is intensief, maar leuk om te doen. Je begint nu echt ergens te komen! We begeleiden je tot aan je studiekeuze. Je wordt in contact gebracht met een ervaringsdeskundige of professional die in dezelfde denkrichting werkt. Wij hopen hiermee tot een match te komen met je keuze en de handelingen die daarbij horen. Je wil tenslotte worden wie je bent. Wat je gaat leren: Wat dit zo n speciaal traject maakt is dat je niet alleen door middel van testen en gesprekken leert wat je wilt. Dit traject gaat over intensief leren, ontdekken, verkennen en toepassen. Een voor- en natraject waarbij jij centraal staat en 42 dagen op een schip om te werken aan je competenties en je plannen. Je wordt getraind in: Feedback geven Leidinggeven Werken in een team Kwaliteiten ontdekken Kijken waar je passie ligt Het maken van doelgerichte keuzes EN dat alles terwijl je leert zeilen en Europa verkent vanaf het water. Kosten Het gehele traject kost 8.250,- en neemt 8 maanden tot een jaar in beslag. Dit is inclusief het voortraject met verschillende testen, de zeilreis met persoonlijke begeleiding van een coach en het natraject met kennismakings stage en terug kom dagen. Maak een start met het werven van fondsen voor deze reis en stap aan boord! Stap in januari in tijdens de fondswerf cursus en leer meteen hoe je plannen maakt, leer presentaties geven en leer jezelf presenteren.

6 De Tecla Geschiedenis Deze tweemast logger werd gelanceerd als Graaf van Limburg Stirum en diende als visserschip, specifiek voor de haringvisserij. In 1925 werd de Tecla buiten werk gesteld/ In 1935 werd zij naar Denemarken verkocht, waar zij als vrachtschip nog jaren heeft rond gezeild. In de jaren 80 is het schip weer naar Nederland gehaald en werd zij verbouwd tot zeilend passagiers schip. Sindsdien heeft zij al vele oceanen en zeeën verkend. Schip Een van de mooiste. Experts zeggen dat dit sterke, authentiek ogende en authentiek getuigde schip een van de mooiste is. En vooral een goede zeiler. Ze heeft al verschillende prijzen gewonnen tijdens de Tall Ships Races en Regatta s. En zij laat zich niet door grenzen beperken. In 2009 deed zij mee aan de Trans Atlantic Challenge en won zij deze race van 4 maanden rond de Noord Atlantic. Haar zeewaardigheid heeft zij tussen 2012 en 2014 verder bewezen toen zij in 20 maanden rond de wereld heeft gezeild. Zij heeft Kaap Goede Hoop, Kaap Leeuwin en Kaap Hoorn gerond, de Zuidelijke Oceaan tot de Noordzee, zij heeft het allemaal gedaan. Een prestatie die niet veel Tall Ships op hun naam hebben staan. Accommodatie Aan boord slaap je in ruime twee persoonshutten met eigen douche en toilet. Iedere hut heeft centrale verwarming, kast ruimte, leeslichtjes boven de bedden en een wasbassin. Zij is dus van alle gemakken voorzien. De gemeenschappelijke ruimte bevindt zich in het midden van het schip. In deze gezellige woonkeuken kun je gezellig bij kletsen, werken aan je plannen en helpen met koken. Er is een boekenkast en een muziek installatie voor in je vrije tijd. Meld je per aan, o.v.v. Reis 2015, voor deze avontuurlijke reis in je loopbaanontwikkeling. Specificaties Scheepstype: Ketch Thuishaven: Winkel (NL) Gebouwd in: 1915 Gerestaureerd in: 1987 Bedden: 16 Kamers: 8 Toiletten: 8 Douches: 8 Lengte: 38 Breedte: 6,6m Diepgang: 2,7m Zeil oppervlakte: 380m2 Hoogte mast: 23 Motor capaciteit: 236hp Contact Windseeker Postal address: Windseeker P.O.box RD Amsterdam The Netherlands For all questions: +31 (0) (0) (Monique Touw) info@windseeker.org Gap Year Holland Joan Muyskenweg CJ Amsterdam of bel voor meer informatie: info@gapyearholland.nl

A V O N T U U R L I J K R E I Z E N I N N O O R W E G E N

A V O N T U U R L I J K R E I Z E N I N N O O R W E G E N A V O N T U U R L I J K R E I Z E N I N N O O R W E G E N zeilen boven de poolcirkel midzomernachtzon wandelen op de lofoten noorderlicht walvisreizen Reisprogramma 2016 NOORS AVONTUUR Een actieve vakantie

Nadere informatie

Noord-Noorwegen, Walvis safari, Aurora Borealis

Noord-Noorwegen, Walvis safari, Aurora Borealis Noord-Noorwegen, Walvis safari, Aurora Borealis Volg de walvissen ten noorden van de poolcirkel Titel: Noord-Noorwegen, Walvis safari, Aurora Borealis Reisdatum: 6 jan - 13 jan, 2018 Reiscode: Duur: Schip:

Nadere informatie

Eendracht VaarKracht Samen op koers! Woensdag 15 augustus t/m zondag 19 augustus 2018

Eendracht VaarKracht Samen op koers! Woensdag 15 augustus t/m zondag 19 augustus 2018 Eendracht VaarKracht Samen op koers! Woensdag 15 augustus t/m zondag 19 augustus 2018 Zeilen op de Noordzee op Tall Ship Eendracht. Een meerdaagse zeilreis voor jongeren kanker hebben (gehad) in de leeftijd

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Voor medewerkers van woningcorporaties In samenwerking met de corporatie-academie Informatie colofon en aanmeldprocedure: zie einde brochure Simpel en snel leren op je

Nadere informatie

6.4. 12.4.2015 Lemmer (NL) Kiel (D) 6 zeildagen + voorovernachting De overtocht onze klassiker

6.4. 12.4.2015 Lemmer (NL) Kiel (D) 6 zeildagen + voorovernachting De overtocht onze klassiker 6.4. 12.4.2015 Lemmer (NL) Kiel (D) 6 zeildagen + voorovernachting De overtocht onze klassiker Met seizoenbegin in april ontwaakt de Banjaard uit de winterslaap: op naar de Oostzee! IJsselmeer, Noordzee

Nadere informatie

Waarheen, waarvoor? foto Ben Hoekendijk

Waarheen, waarvoor? foto Ben Hoekendijk Waarheen, waarvoor? Deze zomer staan drie grote zeeraces of rally s op stapel. De Driehoek Noordzee, Cork 2007 en de 1000 Mijl. Waar gaan ze naartoe, voor wie zijn ze bedoeld, en waarin onderscheiden ze

Nadere informatie

Studiekeuzebegeleiding bij Intermijn Individueel

Studiekeuzebegeleiding bij Intermijn Individueel Studiekeuzebegeleiding bij Intermijn Individueel Ontdek welke studie écht bij je past Intermijn is een studiekeuzeorganisatie met een duidelijke visie als het gaat om kiezen: kiezen moet je leren. Een

Nadere informatie

Meezeilen vanuit Kos. Actief zeezeilen

Meezeilen vanuit Kos. Actief zeezeilen Meezeilen vanuit Kos Actief zeezeilen Van mei tot en met oktober varen we elke week vanuit Kos langs de twaalf eilanden van de Dodekanesos. Een zeezeiltocht vanaf Kos verzekert je van een vakantie volop

Nadere informatie

Noorwegentocht. Het is zover, na lang wachten gaat de reis van ongeveer 3 weken beginnen.

Noorwegentocht. Het is zover, na lang wachten gaat de reis van ongeveer 3 weken beginnen. Noorwegentocht Het is zover, na lang wachten gaat de reis van ongeveer 3 weken beginnen. De zeilschool is gemakkelijk te vinden, tegenover de watersportwinkel op het plein. De eigenaren, Maarten en Jacques,

Nadere informatie

Genua Management Academie Managementtraining op het water

Genua Management Academie Managementtraining op het water Genua Management Academie Managementtraining op het water Stap aan boord! Staren over het water, de touwtjes in handen, Denk je aan jouw rol als teamleider, manager, leidinggevende, Even op afstand van

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Deze reis wordt begeleid door Gertrude van Everdingen (piano/zangeres/conservatoriumdocent) en Loes Ram (energiebehandelingen/coaching).

Deze reis wordt begeleid door Gertrude van Everdingen (piano/zangeres/conservatoriumdocent) en Loes Ram (energiebehandelingen/coaching). THEMAREIZEN EN SPECIALE GULET REIZEN Naast de zeilcruises voor 1 of 2 weken bieden wij ook een aantal speciale reizen aan. Op verzoek is het altijd mogelijk om een aantal themareizen te organiseren, zoals

Nadere informatie

Trans-Atlantische leiderschaps-reis april 2018 Santo Domingo - Lissabon

Trans-Atlantische leiderschaps-reis april 2018 Santo Domingo - Lissabon Trans-Atlantische leiderschaps-reis 14-27 april 2018 Santo Domingo - Lissabon 1 Stap in Santo Domingo aan boord en vaar in twee weken mee naar Europa over de Atlantische Oceaan! Aan boord bevind je je

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals FOCUS ON THE FUTURE Je bent een HR professional met veel ambitie en je wilt succesvol(ler) zijn. Je bent gericht op de nieuwste HR ontwikkelingen en nieuwsgierig naar hoe andere HR professionals zaken

Nadere informatie

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap 2014 Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Je bent hoger opgeleid, zit aan het begin van je carrière en hebt de ambitie

Nadere informatie

POOLLICHT FOTOREIS. Exclusieve. Lofoten, noord-noorwegen

POOLLICHT FOTOREIS. Exclusieve. Lofoten, noord-noorwegen Exclusieve POOLLICHT FOTOREIS Lofoten, noord-noorwegen Het noorderlicht ervaren levert gegarandeerd kippenvel op, maar hoe maak je er kwalitatieve beelden van? Het fotografisch vastleggen kan je soms zó

Nadere informatie

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière TRAININGSPROGRAMMA VIER WORKSHOPS De wereld verandert snel en dat is van invloed op ieders plaats en functioneren op de arbeidsmarkt. We maken

Nadere informatie

POOLLICHT FOTOREIS. Lofoten, noord-noorwegen

POOLLICHT FOTOREIS. Lofoten, noord-noorwegen POOLLICHT FOTOREIS Lofoten, noord-noorwegen Het noorderlicht ervaren levert gegarandeerd kippenvel op, maar hoe maak je er kwalitatieve beelden van? Het fotografisch vastleggen kan je soms zó in beslag

Nadere informatie

Lesbrief ZAND BOVEN WATER OPDRACHT 1 - NEDERLAND EN WATERBOUW

Lesbrief ZAND BOVEN WATER OPDRACHT 1 - NEDERLAND EN WATERBOUW Lesbrief Primair onderwijs - BOVENBOUW ZAND BOVEN WATER Rotterdam is de belangrijkste haven van Europa. Steeds meer spullen reizen via Rotterdam. Sinds 2008 wordt hard gewerkt om de haven uit te breiden.

Nadere informatie

Studieloopbaan en Loopbaanorientatie

Studieloopbaan en Loopbaanorientatie Studieloopbaan en Loopbaanorientatie Nieke Campagne Studenten Loopbaan Service Universiteit Leiden Programma - Wat kan er in de opleiding - Hoe kies je? - Loopbaan oriëntatie en Studieloopbaankeuzes, binnen

Nadere informatie

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen.

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen. De week op de morgenster, Maurits cleijne. Ik begon de week met een heel goed gevoel over deze tocht naar engeland, had er zeer veel zin in, en ging er voor. Toen ik de eerste dag op de morgenster kwam

Nadere informatie

ZEIL DE VOLVO OCEAN RACE MET ONS MEE! Stap aan boord van onze VO60 BOUDRAGON

ZEIL DE VOLVO OCEAN RACE MET ONS MEE! Stap aan boord van onze VO60 BOUDRAGON ZEIL DE VOLVO OCEAN RACE MET ONS MEE! Stap aan boord van onze VO60 BOUDRAGON Partners van Oceanraces Academy: Supporters van: OCEANRACESACADEMY.COM VO60 BouDragon in de Scheveningse haven Wie zijn wij?

Nadere informatie

[ reisprogramma April - Oktober ] N OORS N AUTISCH A V O NTUUR

[ reisprogramma April - Oktober ] N OORS N AUTISCH A V O NTUUR 2015 [ reisprogramma April - Oktober ] N OORS N AUTISCH A V O NTUUR NOORS NAUTISCH AVONTUUR Een actieve vakantie in een natuur zoals je die nog maar op een paar plaatsen ter wereld vind. Ongeschonden door

Nadere informatie

Workshop en coaching Plezier in je (levens)loopbaan

Workshop en coaching Plezier in je (levens)loopbaan Workshop en coaching Plezier in je (levens)loopbaan Persoonlijk leiderschap in je loopbaan voor Young Career Professionals Persoonlijk leiderschap in je loopbaan voor Mid Career Professionals Persoonlijk

Nadere informatie

Schoolkamp vierdejaars leerlingen Mariëndael 20 t/m 23 april 2015

Schoolkamp vierdejaars leerlingen Mariëndael 20 t/m 23 april 2015 Schoolkamp vierdejaars leerlingen Mariëndael 20 t/m 23 april 2015 Werkweken Mariëndael We zijn er aanbieden: trots op dat we als school drie verschillende soorten werkweken/kampen kunnen - Survivalkamp

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Nieuwsbrief PhoeniX Sailing 30 april 2007 4 e jaargang no. 1

Nieuwsbrief PhoeniX Sailing 30 april 2007 4 e jaargang no. 1 Nieuwsbrief PhoeniX Sailing 30 april 2007 4 e jaargang no. 1 Winter 2006-2007 Naast de wintertrainingen op het Haringvliet is er aan de IMX-40 PhoeniX in de maanden februari en maart onderhoud gepleegd

Nadere informatie

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk Gandhitraining Ongekende effecten in de praktijk Van persoonlijk naar inspirerend leiderschap Wil je jouw persoonlijke leiderschap verdiepen tot inspirerend leiderschap; je ambities vormgeven en anderen

Nadere informatie

Scheveningen Inno-port

Scheveningen Inno-port Scheveningen Inno-port smart, sportive and sustainable innovations The Hague Camera- en videosysteem voor analyse van training De Zeil Coach Cockpit combineert videobeelden van de zeiler met gegevens over

Nadere informatie

novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart Maritiem 2016/2017

novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart Maritiem 2016/2017 novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart Maritiem 2016/2017 Later hoop ik een heel goede kapitein te worden. In die functie run ik zelfstandig een heel bedrijf, in de vorm van een schip. Dat houdt

Nadere informatie

Kernachtige Loopbaan Ont-wikkeling

Kernachtige Loopbaan Ont-wikkeling Kernachtige Loopbaan Ont-wikkeling Training gebaseerd op het FIRO Framework GEORGANISEERD DOOR ALWAYS A CHOICE TRAINING KERNACHTIGE LOOPBAAN ONT-WIKKELING 2 Kernachtige Loopbaan Ont-wikkeling - Wanneer

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

Meezeilen vanuit Kos (Wisseldag = Zondag)

Meezeilen vanuit Kos (Wisseldag = Zondag) Meezeilen vanuit Kos (Wisseldag = Zondag) Actief zeezeilen Van mei tot en met oktober varen we elke week vanuit Kos langs de twaalf eilanden van de Dodekanesos. Een zeezeiltocht vanaf Kos verzekert je

Nadere informatie

Voorwaarden coachingstraject

Voorwaarden coachingstraject Voorwaarden coachingstraject Inhoud VOORWAARDEN COACHINGSTRAJECT... 1 Inhoud coachingstraject en voorwaarden 3 Intake 4 Persoonlijke Coaching 5 Skype coaching gezonde leefstijl 6 NATUURLIJK GEZOND AFVALLEN...

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Liever assertiever op het werk

Liever assertiever op het werk Waarom een assertiviteitstraining? Voor veel mensen is het niet gemakkelijk om in een werkomgeving bijvoorbeeld voor de eigen mening uit te komen, neen te zeggen, om te gaan met de boosheid van een collega

Nadere informatie

Waar sta jij? Reflectie- vragen voor de vakantie, zodat je er straks fit en effectief tegen aan kunt. Marischka Setz DNHS

Waar sta jij? Reflectie- vragen voor de vakantie, zodat je er straks fit en effectief tegen aan kunt. Marischka Setz DNHS Waar sta jij? Reflectie- vragen voor de vakantie, zodat je er straks fit en effectief tegen aan kunt. Vragen uit Loopbaan gesprekken waarmee je meteen jouw voordeel kunt doen Marischka Setz DNHS Waar sta

Nadere informatie

Veiligheidsreader. 9 e editie 14 oktober tot en met 19 oktober 2014. Versie: 26-9-2014 Final

Veiligheidsreader. 9 e editie 14 oktober tot en met 19 oktober 2014. Versie: 26-9-2014 Final 9 e editie 14 oktober tot en met 19 oktober 2014 Versie: 26-9-2014 Final Inhoudsopgave 1. Inleiding p. 3 2. Veiligheid aan boord en in de havens p. 4 3. Veiligheid s avonds en s nachts p. 5 4. Tips voor

Nadere informatie

Young People Coaching Experience

Young People Coaching Experience Hét loopbaanprogramma voor Young Professionals Young People Coaching Experience In 5 stappen naar je ideale baan! Ga jij met tegenzin naar je werk? Heb je er genoeg van om werk te doen dat niet bij je

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Studieloopbaan en Loopbaanorientatie. Nieke Campagne Studenten Loopbaan Service Universiteit Leiden

Studieloopbaan en Loopbaanorientatie. Nieke Campagne Studenten Loopbaan Service Universiteit Leiden Studieloopbaan en Loopbaanorientatie Nieke Campagne Studenten Loopbaan Service Universiteit Leiden Programma - Wat kan er in de opleiding - Hoe kies je? - Loopbaan oriëntatie en Studieloopbaankeuzes, binnen

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN - 1 HOOFDSTUK 1

STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN - 1 HOOFDSTUK 1 STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN - 1 HOOFDSTUK 1 Studievaardigheid De reis naar een eigen plek in de maatschappij is nu begonnen. En je reisdoel staat vast: een zelfverzekerde trotse handtekening op het

Nadere informatie

Welkom. Neem contact op zodat wij aan de hand van uw situatie specifieker kunnen aangeven wat wij kunnen betekenen. Werkgever. Werknemer.

Welkom. Neem contact op zodat wij aan de hand van uw situatie specifieker kunnen aangeven wat wij kunnen betekenen. Werkgever. Werknemer. http://www. Welkom Organisaties die afscheid gaan nemen van medewerkers helpen wij door deze medewerkers te begeleiden op weg naar nieuw werk: tijdig, passend en in een goede sfeer. Dat scheelt organisaties

Nadere informatie

[ reisprogramma April - Oktober ]

[ reisprogramma April - Oktober ] 2014 [ reisprogramma April - Oktober ] N OORS N AUTISCH A VONTUUR NOORS NAUTISCH AVONTUUR Een actieve vakantie in een natuur zoals je die nog maar op een paar plaatsen ter wereld vind. Ongeschonden door

Nadere informatie

De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit

De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit Wist je dat 95% van de mensen die een goed voornemen voor het nieuwe jaar hebben deze niet waarmaken? De reden daarvoor is dat de meeste

Nadere informatie

Joost Verberk, Business Consultant en oud-trainee

Joost Verberk, Business Consultant en oud-trainee verbind jezelf aan Cofely sprak me aan omdat ze behalve technisch ook qua duurzaamheid vooroploopt. En haar ambities omzet in concrete producten voor klanten. Zo heb ik tijdens mijn traineeship een Energie

Nadere informatie

stappen aan boord van Volvo Ocean Race(r) OCEANRACESACADEMY.COM

stappen aan boord van Volvo Ocean Race(r) OCEANRACESACADEMY.COM Scheveningse ondernemers stappen aan boord van Volvo Ocean Race(r) OCEANRACESACADEMY.COM VO60 BouDragon in de Scheveningse haven Wie zijn wij? Hans Bouscholte, voormalig Volvo Ocean Race schipper, heeft

Nadere informatie

Informatie voor jongeren. Deeltijdbehandeling Radioweg

Informatie voor jongeren. Deeltijdbehandeling Radioweg Informatie voor jongeren Deeltijdbehandeling Radioweg Fornhese Almere, kinder- en jeugdpsychiatrie De deeltijdbehandeling Radioweg is een samenwerkingsproject tussen Fornhese, Nieuw Veldzicht en Eduvier.

Nadere informatie

ZO WORDEN VERGADERINGEN INTERESSANT VOOR JE. 4 SIMPELE TACTIEKEN

ZO WORDEN VERGADERINGEN INTERESSANT VOOR JE. 4 SIMPELE TACTIEKEN E-BLOG ZO WORDEN VERGADERINGEN INTERESSANT VOOR JE. 4 SIMPELE TACTIEKEN In carriere Zo worden vergaderingen interessant voor je. 4 simpele tactieken De vergadering is bij uitstek een plaats waar je kunt

Nadere informatie

foto: Corinna Halloran/Team SCA/Volvo Ocean Race

foto: Corinna Halloran/Team SCA/Volvo Ocean Race foto: Corinna Halloran/Team SCA/Volvo Ocean Race november 2014 foto: Adam en Leonie Kok FOTO S EN TEKST LEONIE KOK eigen Zeilen Zonder Boot BELLISSIMO! Leonie en Adam Kok zeilden eerder met hun twee kinderen

Nadere informatie

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden COMMUNICATIE technieken voor leidinggevenden Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

IN-Placement 2014 GEMIDDELDE KLANTTEVREDENHEID 8,2! 80 % binnen twee maanden een nieuwe uitdaging!

IN-Placement 2014 GEMIDDELDE KLANTTEVREDENHEID 8,2! 80 % binnen twee maanden een nieuwe uitdaging! Het unieke IN-Placement Programma! Ons IN-Placement programma is een uniek programma waar je in 8 weken erachter komt wie je bent, wat je kan, wat je wil, en wat je nog moet doen om daar te komen. De doeltreffende

Nadere informatie

LEIDERSCHAPSTRAINING 2010

LEIDERSCHAPSTRAINING 2010 LEIDERSCHAPSTRAINING 2010 Voorwoord Politiek heeft veel te maken met goed leiderschap: mensen volgen dan het voorbeeld van hun leider. Martin Luther King, Majoor Bosshardt en Koning David zijn voor mij

Nadere informatie

ver an de ring in uitvoering coaching intervisie training

ver an de ring in uitvoering coaching intervisie training ver an de ring in uitvoering coaching intervisie training www.drosteffect.nl drosteffect@live.nl 06 290 70 114 DrostEffect helpt jou om anders om te gaan met de uitdagingen in het leven ontdek het DrostEffect

Nadere informatie

De Drijvende Speelstad

De Drijvende Speelstad De Drijvende Speelstad Spelen op het water In Rotterdam wordt op het water in de Rijnhaven een complete wijk gebouwd. Maar hoe maken we deze drijvende stad leuk voor kinderen? We maken er een Drijvende

Nadere informatie

Voorwaarden coachingstraject

Voorwaarden coachingstraject Voorwaarden coachingstraject Inhoud VOORWAARDEN COACHINGSTRAJECT 1 Inhoud coachingstraject en voorwaarden 3 Intake 4 Persoonlijke Coaching 5 Skype (online) coaching gezonde leefstijl 6 Personal Hormonal

Nadere informatie

OP HET STREEK TEL IK MEE!

OP HET STREEK TEL IK MEE! OP HET STREEK TEL IK MEE! CSG Het Streek Zandlaan voor vmbo/mavo en praktijkonderwijs, Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels

Nadere informatie

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren. Het Cruyff Foundation Community Program De Johan Cruyff Foundation wil jongeren langdurig binden aan het Cruyff Court en de wijk. Wij willen jongeren meer zelfvertrouwen geven, kansen bieden om hun talent

Nadere informatie

ken jezelf en en verbeter je relaties met anderen

ken jezelf en en verbeter je relaties met anderen DISC KLEURENTRAININGEN: ken jezelf en en verbeter je relaties verbeter met anderen je relaties met anderen Waarom klikt het met de ene persoon direct en verloopt het contact met andere altijd moeizaam?

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

UITDAGENDE WATERSPORTVAKANTIES INFORMATIE VOOR GROEPEN

UITDAGENDE WATERSPORTVAKANTIES INFORMATIE VOOR GROEPEN UITDAGENDE WATERSPORTVAKANTIES INFORMATIE VOOR GROEPEN SPECIALE KORTINGEN in het voor- en naseizoen Onbeperkt genieten ACTIEF, UITDAGEND EN ZELFSTANDIG De wind in de zeilen, het klotsende water tegen de

Nadere informatie

E-portal Ontwikkel jezelf!

E-portal Ontwikkel jezelf! Initiatief van sociale partners in de sport (WOS, FNV Sport,CNV en De Unie), NOC*NSF en Randstad. De E-portal is speciaal ontwikkeld voor medewerkers werkzaam bij een sportorganisatie en ondersteunt hen

Nadere informatie

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced Leiderschap trainingen Coachend Leidinggeven Leiderschap van Nu Leiderschap van Nu - Advanced Persoonlijke Effectiviteit trainingen Optimaal Omgaan met Tijd en Werkdruk Vergroot je Assertiviteit en Zelfvertrouwen

Nadere informatie

Visie. Volharding. De diepte in De bestaande situatie ontregelen gebeurt niet door een oppervlakkige HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN

Visie. Volharding. De diepte in De bestaande situatie ontregelen gebeurt niet door een oppervlakkige HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN The privilege of a lifetime is to become who you truly are. - Carl Jung Visie Als authentiek leider ben je een kapitein aan het roer van een schip. Handen aan

Nadere informatie

novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017

novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017 novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017 Ik wil werken in aviations, de wereld van Schiphol fascineert me. Het werken met al die vrachtdocumenten en hoe dat allemaal wordt

Nadere informatie

ONBEPERKT GENIETEN VAN WATERSPORT UITDAGENDE WATERSPORTACTIVITEITEN VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING

ONBEPERKT GENIETEN VAN WATERSPORT UITDAGENDE WATERSPORTACTIVITEITEN VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING ONBEPERKT GENIETEN VAN WATERSPORT UITDAGENDE WATERSPORTACTIVITEITEN VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING ONBEPERKT GENIETEN De wind in de zeilen, het klotsende water tegen de boeg en de zon in het gezicht; zeilen

Nadere informatie

LOOPBAANVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN HOOFDSTUK 1

LOOPBAANVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN HOOFDSTUK 1 LPBAANVAARDIGHEID LPBAANLEREN HFDSTUK 1 Loopbaanvaardigheid Alle ogen zijn gericht op je reisdoel: het diploma van de opleiding die je volgt. Dat diploma bewijst straks dat jij je beginnend beroepsbeoefenaar

Nadere informatie

Trainersopleiding Voorjaar 2019

Trainersopleiding Voorjaar 2019 Trainersopleiding Voorjaar 2019 Remind Learning Eerste van Swindenstraat 381, Amsterdam www.remindlearning.nl liza@remindlearning.nl 020 261 1835 1 Remind Trainersopleiding voorjaar 2019 Hoi! Wat ontzettend

Nadere informatie

Tuigages voor zeiljachten. art.nr. 6.51.0245. Amsterdamse vaargids. art.nr. 6.51.2132. Dieselmotoren voor jachten. Zelf wind voorspellen

Tuigages voor zeiljachten. art.nr. 6.51.0245. Amsterdamse vaargids. art.nr. 6.51.2132. Dieselmotoren voor jachten. Zelf wind voorspellen De overtocht naar Zuid-Engeland EHBO Tuigages voor zeiljachten Boeier Friso Noord van de Zee art.nr. 6.51.0160 art.nr. 6.51.0165 art.nr. 6.51.0245 art.nr. 6.51.0690 art.nr. 6.51.0745 Het weerboekje De

Nadere informatie

Castellum, Gebouw C, Synthesium Loire AK Den Haag

Castellum, Gebouw C, Synthesium Loire AK Den Haag Castellum, Gebouw C, Synthesium Loire 150 2491 AK Den Haag www.kunskapsskolan.nl info@kunskapsskolan.nl 1 1. Jouw gepersonaliseerde leren staat centraal! Je bent betrokken bij de ontwikkeling en invoering

Nadere informatie

Horeca en Facility 2016/2017

Horeca en Facility 2016/2017 novacollege.nl/horecafacility Facilitair management Gastheer/gastvrouw Horeca management en ondernemen Kok Horeca en Facility 2016/2017 Op het Nova College leer ik niet alleen veel over eten, drinken en

Nadere informatie

OUTPLACEMENT BROCHURE

OUTPLACEMENT BROCHURE OUTPLACEMENT BROCHURE Inhoudsopgave 1. Outplacementtraject 2. MaandagMorgen-Café 3. Pakket MaandagMorgen-Café 4. Motivatie en talent profiel 5. Pakket Motivatie en talent profiel 6. Outplacement totaal

Nadere informatie

Inleidend hoofdstuk Architect van je eigen toekomst

Inleidend hoofdstuk Architect van je eigen toekomst Inleidend hoofdstuk Architect van je eigen toekomst De beste manier om je toekomst te voorspellen is haar zelf te creëren. (Stephen R. Covey) Vraag aan een atleet, een concertpianist of een succesvol acteur

Nadere informatie

Trans-Atlantisch leiderschaps-retreat april 2018 Santo Domingo - Lissabon

Trans-Atlantisch leiderschaps-retreat april 2018 Santo Domingo - Lissabon Trans-Atlantisch leiderschaps-retreat 14-27 april 2018 Santo Domingo - Lissabon 1 Het Trans-Atlantisch leiderschaps-retreat is een intensief persoonlijk ontwikkelingsprogramma van ruim twee weken in april

Nadere informatie

be inspired and boost your life and business

be inspired and boost your life and business be inspired and boost your life and business energie De Inzperium Retreat, be inspired, be connected werk & privé patronen Als CEO, ondernemer of high professional denk je voortdurend aan the big picture.

Nadere informatie

VOORZITTERSTRAINING Op de Bok specialisatietraining

VOORZITTERSTRAINING Op de Bok specialisatietraining VOORZITTERSTRAINING Op de Bok specialisatietraining MMZ53 Voorzitterstraining Op de bok - Pagina 1 Voorzitterstraining Op de bok Introductie Een voorzitter van een OR is niet zomaar een OR-lid. Volgens

Nadere informatie

Productcatalogus AIRO Visie

Productcatalogus AIRO Visie Productcatalogus AIRO Visie Onderwijs Agogiek Inspireren Reflecteren Ontwikkelen Meer info? 0642083525 1 www.airovisie.nl Indeling Inleiding..pagina 3 Team training.. pagina 4 Groepsondersteuning...pagina

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Imagination is more important than knowledge

Nadere informatie

Carefulness AANDACHT VOOR ZORG ZORG VOOR AANDACHT

Carefulness AANDACHT VOOR ZORG ZORG VOOR AANDACHT Carefulness AANDACHT VOOR ZORG ZORG VOOR AANDACHT Inleiding Aandacht is een essentieel onderdeel in de zorg. Aandacht voor de patiënt en de zorgverlener vergroot de vitaliteit, de effectiviteit en de kwaliteit

Nadere informatie

Graag tot ziens! Het Remind Team

Graag tot ziens! Het Remind Team In dit document kun je lezen wat Remind doet, waar Remind voor staat, wat er van je verwacht wordt als trainer, welke studenten bij Remind passen, en wat je aankomende vijf maanden kunt verwachten als

Nadere informatie

VOLVO OCEAN RACE - De route

VOLVO OCEAN RACE - De route WIJSHEIDS WERKBLAD 1.1 / HOOFDSTUK 1 / LEEFTIJD 10-12 NAAM: DATUM: Hallo! Dit is een race rond de wereld en de zeilers zullen waanzinnige plekken zien! Kun je de gaststeden benoemen, de landen waarin ze

Nadere informatie

Zomer programma 2012 N OORS N AUTISCH A VONTUUR

Zomer programma 2012 N OORS N AUTISCH A VONTUUR Zomer programma 2012 N OORS N AUTISCH A VONTUUR NOORS NAUTISCH AVONTUUR Een combinatie van actief zeilen, idyllisch afmeren in rustige fjorden, stevige wandelingen en het ontdekken van afgelegen steigertjes.

Nadere informatie

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt Ben jij zo iemand die actief is en veel interesses heeft en daardoor ook veel bezigheden en spullen heeft?

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

WELKOM BIJ DE JEUGDZEILOPLEIDING VAN DE WSV HOORN (WSV

WELKOM BIJ DE JEUGDZEILOPLEIDING VAN DE WSV HOORN (WSV WELKOM BIJ DE JEUGDZEILOPLEIDING VAN DE WSV HOORN (WSV =Watersport Vereniging) Een beginnende zeiler of iemand die voor het eerst gaat varen heeft meestal geen idee wat hem of haar te wachten staat. Welke

Nadere informatie

VOOR COACHES EN BEGELEIDERS DAVERENDE DILEMMA S. Francine ten Hoedt & Philine Spruijt

VOOR COACHES EN BEGELEIDERS DAVERENDE DILEMMA S. Francine ten Hoedt & Philine Spruijt 33 DAVERENDE DILEMMA S Francine ten Hoedt & Philine Spruijt VOOR COACHES EN BEGELEIDERS Beste coach, Een van de basisvereisten om coach te zijn is, volgens ons, willen ontwikkelen en willen leren. Hoe

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober Bootvakantie 2018 7 oktober t/m 12 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

SUCCESVOL IN COACHING

SUCCESVOL IN COACHING SUCCESVOL IN COACHING Een leerweg voor resultaatgericht coachen Pieterman & Partners SUCCESVOL IN COACHING WAAROM DEZE LEERWEG Binnen een resultaatgerichte omgeving is het niet alleen van belang om medewerkers

Nadere informatie

Inge Test 07.05.2014

Inge Test 07.05.2014 Inge Test 07.05.2014 Inge Test / 07.05.2014 / Bemiddelbaarheid 2 Bemiddelbaarheidsscan Je hebt een scan gemaakt die in kaart brengt wat je kans op werk vergroot of verkleint. Verbeter je startpositie bij

Nadere informatie

Alpine Peaks of Spitsbergen - Ski & Zeil

Alpine Peaks of Spitsbergen - Ski & Zeil Alpine Peaks of Spitsbergen - Ski & Zeil Titel: Reisdatum: Reiscode: Duur: Schip: Inscheping: Ontscheping: Taal: Let op: Meer over: Alpine Peaks of Spitsbergen - Ski & Zeil 27 apr - 4 mei, 2018 RVR14-18

Nadere informatie

StratEgiSch ZElf management SpEcial Zuid-afrika 2012

StratEgiSch ZElf management SpEcial Zuid-afrika 2012 StratEgiSch ZElf management SpEcial Zuid-afrika 2012 Ont-Wikkel je effectiviteit op een adembenemende locatie StratEgiSch ZElf management SpEcial Zuid-afrika 2012 Je bent nooit te oud om te worden wie

Nadere informatie