Zeg het maar. Belangrijke data

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zeg het maar. Belangrijke data"

Transcriptie

1 Vrijdag 8 april 2016 nr. 15/16-30 Zeg het maar Waar het hart vol van is, loopt de mond van over is een Nederlands spreekwoord en betekent dat iemand graag praat over zaken waar hij of zij zich mee bezighoudt. Dat kan natuurlijk over van alles zijn. Over je hobby, je passie voor muziek, de opleiding die je volgt of het beroep waarvoor je gekozen hebt. Of over die vriend of vriendin waar je een relatie mee hebt. Besef je je overigens wel dat er altijd twee partijen voor nodig zijn? Als de één spreekt is hij of zij altijd iemand anders nodig die luistert. Ben jij iemand die zich graag uitspreekt of luister je graag naar het verhaal van de ander? Zo maar een vraag. Over sommige zaken praten mensen niet zo snel. Over datgene wat zich in je dromen afspeelt bijvoorbeeld. Maar ook over die prille liefde... Dat hou je nog maar even voor je, stel je voor... En ook over geloof spreken sommige mensen niet zo gemakkelijk. De maat voor het niet vrijuit over deze dingen spreken is vaak die ander. Wat zou hij of zij ervan vinden? Als het maar niet raar overkomt? En telkens laat je je dan leiden door datgene wat die ander er van vind. Deze week klinkt het thema voor de bezinning heel stellig: zeg het maar! Het is een open uitnodiging om vrijuit te spreken. En vooral ook om vrijmoedig te spreken. We leven immers in een land waar dat kan en mag. Maak daar dan ook vooral gebruik van. Het is een groot voorrecht! Paulus, een apostel van Jezus Christus, spreekt in zijn tijd ook vrijuit over zijn geloof. En hij spreekt vrijmoedig! Over het geloof in Jezus Christus, de Opgestane Heer. Het heeft hem uiteindelijk zijn leven gekost. Hij beriep zich in die tijd, in het midden van de eerste eeuw, op de keizer van het Romeinse rijk. Het mocht hem niet baten. Gelukkig leven wij in een andere tijd en in een land waar je vrijuit en vrijmoedig mag spreken. Ik nodig je uit: zeg het maar! P. Bloemberg, docent godsdienst en filosofie. Belangrijke data Maandag 11 april Tot vrijdag 22 april: 4e periode examenklassen (voorbereiding examens) 4e uur: groepsfoto s examenklassen vmbo uur: Opgave herkansingen examenklassen vmbo-4basis/kader uur: Vergadering Ommer Ouder Raad Dinsdag 12 april 3e uur: groepsfoto s examenklassen havo-5/ vwo uur: herkansing vmbo-4basis/kader Woensdag 13 april Voor uur: opgave herkansingen examenklassen 4t+/h5/a6 Tot 20 april: praktijkexamen vmbo-4basis/ kader uur: spreekuur politie Donderdag 14 april Olympic Moves (veldloop-volleybal-hockey) in Assen Vrijdag 15 april uur: herkansingen vmbo-4t+/h5/a6 Olympic Moves (mini-trampoline) in Alphen aan de Rijn

2 In deze Nieuwsbrief Definitieve keuze leerjaar 2 Praktijkexamen vmbo-basis/kader Examenklassen op de foto Inspectiebezoek 14 en 15 april Vmbo-4 naar Walibi B2a naar Landstede Volleybal Hv1a naar PEC-Roda JC PTA-wijziging M&O havo 4 en vwo 4 Examen Cambridge Engels Bezoek aan het distributiecentrum Aldi Toolboxmeeting Techniek-breed Olympic Moves Meeleven Afgelopen maandag overleed plotseling de schoonvader van onze teamleider, dhr. Rekker. Wij wensen de familie heel veel sterkte de komende tijd en in het bijzonder vandaag tijdens de begrafenis. Definitieve keuze leerjaar 2 Op de ouderavond van leerjaar 2 heeft de decaan, mevrouw Valk, vermeld dat de definitieve keuze op 12 april ingeleverd moet zijn. Vandaag krijgen de leerlingen het formulier mee naar huis. Voor ouders die na 12 april nog een afspraak met mw. Valk hebben, geldt dat zij na het gesprek hun formulier in kunnen leveren. Praktijkexamen vmbo-basis/kader Volgende week beginnen de Praktijkexamens (CSPE) voor de leerlingen van vmbo-basis en kader. De leerlingen hebben een schema ontvangen wanneer ze op school verwacht worden. We wensen hen veel succes! Examenklassen op de foto Op maandag het 4e lesuur worden er groepsfoto s gemaakt van de vmbo-basis/kader/t+-klassen. De klassen havo-5 en vwo-6 worden dinsdag het 4e uur op de foto gezet. Leerlingen verzamelen zich in de aula. Inspectiebezoek 14 en 15 april Op donderdag 14 en vrijdag 15 april bezoeken twee inspecteurs van het Ministerie van Onderwijs onze school. Ze doen dit in het kader van het zogenaamde reguliere toezicht en omdat ze in opdracht van de minister op meerdere scholen in Nederland enkele specifieke vragen willen stellen. Tijdens het bezoek zullen de inspecteurs veel lessen (deels) bezoeken en daarnaast gesprekken voeren met leerlingen, ouders, mentoren, docenten en schoolleiding. Tijdens deze dagen volgen we overigens het reguliere rooster. Op 6 juni 2008 (!) was de Inspectie voor het laatst te gast. We hopen en verwachten dat ze een goed beeld van de school krijgen. We hopen op een goede beoordeling en rekenen op waardevolle aanbevelingen om het onderwijs voor onze leerlingen beter te maken.

3 Naar Walibi De leerlingen van vmbo-4 (basis/kader/t+) gaan op de laatste schooldag (22 april) naar Walibi. De bus vertrekt s morgens om uur. Vertrek vanaf Walibi s middags om uur. We hopen rond uur weer terug in Ommen te zijn. De kosten hiervan zijn 25,= (voor entree en de bus). Willen de leerlingen dit in een enveloppe (voorzien van naam en klas) inleveren voor woensdag 20 april op de administratie (dus niet bij het loket). Met b2a naar Landstede volleybal Afgelopen zaterdagavond zijn leerlingen van klas b2a, met hun begeleiders, naar een volleybalwedstrijd van Landstede volleybal geweest. Zij kregen dit wedstijdbezoek cadeau omdat ze veel geld opgehaald hadden voor stichting Edukans ( Wij een school, zij een school ). Aangekomen bij de sporthal stond mevrouw Rooseboom al klaar met de kaartjes. De wedstrijd was vervolgens erg spannend en mooi om te volgen. Tijdens de wedstrijd werden leerlingen en begeleiders zelfs nog een aantal keren welkom geheten via een mededeling op een groot scherm. Uiteraard werd deze mooie avond afgesloten bij de grote gele M. Leerlingen hv1a naar PEC Zwolle Vanavond om uur mogen de leerlingen en mentor, mevrouw Eckhardt, van hv1a naar de wedstrijd PEC Zwolle Roda JC. Het wordt vast een spannende wedstrijd! De leerlingen van hv1a hadden maar liefst 989,74 bij elkaar gespaard voor Edukans. Dat is gemiddeld 31,93 per leerling! Een geweldige prestatie. Afgelopen dinsdag kwam de coördinator van PEC Zwolle United, mevrouw Gea Luttels, in de klas om de kaarten officieel uit te reiken. We wensen de leerlingen (en de mentor en meerijdende ouders) heel veel plezier!

4 PTA-wijziging M&O havo 4 en vwo 4 Voor zowel havo 4 alsook vwo 4 is de te leren stof bij de eindtoets van M&O gewijzigd. De eindtoets van havo 4 (code e) gaat over hoofdstuk 10 t/m 19 (was 6 t/m 14). De eindtoets van vwo 4 (code e) gaat over hoofdstuk 8 t/m 15 (was 1 t/m 10). Cambridge English Exams De Cambridge examens zitten er weer op! Tijdens de voorjaarsvakantie is een groep van 15 leerlingen die het First Certificate of English examen heeft voorbereid twee keer naar Utrecht afgereisd om het afsluitende examen te doen. Dit leverde, zoals verwacht, aardig wat spanning op. De reis zorgde al voor de nodige stress, zeker voor de deelnemers die nog niet (vaak) eerder met het openbaar vervoer zo n reis hadden ondernomen. Dan helpt het ook niet dat op zaterdagochtend ( Dit is véél te vroeg, meneer! ) de laatste trein niet reed en we hals-over-kop de bus moesten halen. De mondelingen waren op donderdag ( Dit vind ik het moeilijkste onderdeel, meneer! ), de rest was op zaterdag. Ook de groep die klaargestoomd werd voor het Cambridge English: Advanced had een week later de examens. De groep was wat kleiner, dus de reis naar Utrecht werd afgelegd in de auto. Onder het genot van de vele foute muziek die de radio ons voorschotelde (Rick Astley, anyone?), was het een verademing om examen te mogen doen. De uitslag? Die volgt op 26 april. Samen met een groep heb ik dit jaar Cambridge examen gedaan. Door aan dit examen deel te nemen kun je een certificaat krijgen, wat internationaal erkend wordt. Dat is handig wanneer je in het buitenland wilt studeren. Hiervoor hebben we vanaf het begin van het jaar op dinsdag extra lessen gevolgd. Tijdens deze lessen hebben we opdrachten gemaakt en veel geoefend met speaking. Voor het examen moesten we op 3 en 5 maart naar Utrecht met de trein (tenzij je de trein gemist had ;) ). Het examen bestond uit vier verschillende onderdelen waaronder writing. De vorm van het examen verschilde niet veel van de toetsen op school. Na het examen was er nog tijd om Utrecht in te gaan. Kortom, it was truly an unforgettable experience! Lydia de Bruin, H5c. Olympic Moves Donderdag 14 april vindt in Assen de regionale voorronde Olympic Moves plaats voor onder andere hockey en volleybal. Onze school neemt deel aan beide sporten in de categorie meiden leerjaar 3 en 4. De winnaar van deze voorronde plaatst zich voor de finale van Olympic Moves in Amsterdam. Een dag later, vrijdag 15 april, gaat een afvaardiging naar Alphen aan de Rijn om daar mee te doen aan de mini-trampoline-kampioenschappen. We wensen onze leerlingen veel succes in Assen en Alphen aan de Rijn.

5 Buiten school leren: bezoek distributiecentrum Aldi Afgelopen dinsdag heeft een aantal leerlingen uit vmbo-2basis/kader een bezoek gebracht aan het distributiecentrum van Aldi. Tijdens het bezoek en de rondleiding kregen de leerlingen een goed beeld van het werken in een distributiecentrum. Het werk bestaat niet alleen uit het in- en uitladen van de vrachtwagens maar ook uit het plannen van routes, onderhoud van de vrachtwagens, afvalverwerking, inkoop etc. De leerlingen hebben in ieder geval een goede kijk gekregen op de werkzaamheden in en om een distributiecentrum. Toolboxmeeting Techniek Breed Donderdagmiddag kwam volgens afspraak de firma Renovaid voor de leerlingen van leerjaar 4 Techniek Breed, een korte toolboxmeeting verzorgen. In dit geval het (veilig) werken met houtrotrenovatieproducten. Na een korte uitleg werd klassikaal gedemonstreerd hoe een totaal verrot houten kozijn eenvoudig kan worden gerepareerd. Het product Renoflex Oranje werd onder de aandacht gebracht, en het was ons al vlot duidelijk dat het makkelijk te gebruiken is (zowel de hechting incl. het aanbrengen) en het schuren. Wederom een (redelijk) nieuw product, welke in de toekomst ongetwijfeld ook een weg gaat vinden in de nieuwe onderwijsprogramma's binnen het vmbo, en dan met name het BWI-lesprogramma (Bouw, Wonen en Interieur).

6 Tot slot Deze week zijn voor de leerlingen van de theoretische leerweg de examens begonnen. Ze zijn gestart met het Beroepsgerichte Programma. Het was een flinke kluif, maar voor hen is nu de kop eraf. Voor de andere examenkandidaten zijn de laatste gewone schooldagen ook begonnen. We wensen hen daarbij sterkte. En ons allemaal: fijn weekend! A. van t Veld. Contactgegevens: Vechtdal College Balkerweg RZ OMMEN ommen@vechtdalcollege.nl Internet: Colofon Dit is een uitgave van het Vechtdal College Christelijke scholengemeenschap voor vmbo, havo en atheneum. Eindredactie mw. H.J. de Lange-Schoppink drs. A. van t Veld, directeur Reageren? Tel:

Weekthema: Na de storm

Weekthema: Na de storm 4 november 2016 nr. 16/17 09 Weekthema: Na de storm We hoeven elkaar niet te vertellen dat het in ieders leven wel eens flink kan stormen. Het hoeft niet, maar het mag wel. Als je de storm mag delen, houd

Nadere informatie

Vooroordelen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief

Vooroordelen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief 12 mei 2017 nr. 16/17-32 Vooroordelen Als inleidende bezinning in deze nieuwsbrief zou ik het thema vooroordelen deze week vanuit drie invalshoeken willen benaderen. Allereerst taalkundig, ten tweede via

Nadere informatie

Laat maar zien! Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief. 9 september 2016 nr. 16/17/02

Laat maar zien! Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief. 9 september 2016 nr. 16/17/02 9 september 2016 nr. 16/17/02 Laat maar zien! In aansluiting op het thema van de afgelopen week gaan we nog even in die lijn verder. Van kijk op het leven naar een uitdagend laat (jezelf) maar zien!. Van

Nadere informatie

Weekthema: Ik laat me niet dwingen

Weekthema: Ik laat me niet dwingen Vrijdag 15 april 2016 nr. 15/16-31 Weekthema: Ik laat me niet dwingen Altijd weer dat huiswerk. Heb je het ene net af, dient het andere zich weer aan. Een toets hier, een practicum daar, het tempo ligt

Nadere informatie

Familie. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief

Familie. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief Vrijdag 13 mei 2016 nr. 15/16-33 Familie Veel mensen in Nederland houden zich bezig met genealogie. Een moeilijk woord voor stamboomonderzoek. Voor sommigen is het een uit de hand gelopen hobby als ze

Nadere informatie

Weekthema: Geheim (2)

Weekthema: Geheim (2) Vrijdag 1 april 2016 nr. 15/16-29 Weekthema: Geheim (2) In de komende week gaan we verder met dit weekthema, waar we vorige week mee begonnen zijn. Een geheim is iets dat je niet gemakkelijk met iemand

Nadere informatie

Weekthema: Onder invloed

Weekthema: Onder invloed 23 juni 2017 nr. 16/17/38 Weekthema: Onder invloed Over de woordjes onder invloed en invloed willen we deze week nadenken en willen we ons op bezinnen. Aan mensen in mijn omgeving stelde ik de vraag: waar

Nadere informatie

WEEKTHEMA: EEN NIEUW BEGIN.

WEEKTHEMA: EEN NIEUW BEGIN. 13 april 2017 nr. 16/17 29 WEEKTHEMA: EEN NIEUW BEGIN. Komend weekend vieren we het Paasfeest. Misschien wel het meest centrale en belangrijke feest in het Christelijk geloof. Tegelijk omgeven met veel

Nadere informatie

Weekthema: beelden. Belangrijke data

Weekthema: beelden. Belangrijke data 29 januari 2016 nr. 15/16-21 Weekthema: beelden Welk beeld hebben onze leerlingen van hun eigen toekomst? Daar praten we op school ook wel over wanneer het niet perse ons weekthema is. De komende week

Nadere informatie

Weekthema: Mijn grote voorbeeld

Weekthema: Mijn grote voorbeeld 13 januari 2017 nr. 16/17/17 Weekthema: Mijn grote voorbeeld Toen ik zelf leerling was op de basisschool was er eens een klein vechtpartijtje op het schoolplein. Een jongen had daarbij wat klappen gekregen,

Nadere informatie

Weekthema: Daar heb ik recht op.

Weekthema: Daar heb ik recht op. 18 november 2016 nr. 16/17 11 Weekthema: Daar heb ik recht op. Op zichzelf is dit een leuk uitdagend weekthema. Weten wat je rechten zijn. De leerlingen op school lijken daar soms wel heel goed van op

Nadere informatie

Weekthema: Je kijk op het leven

Weekthema: Je kijk op het leven 2 september 2016 nr. 16/17-01 Weekthema: Je kijk op het leven Elke lesdag begint de docent met een moment van bezinning met haar of zijn klas. Eigenlijk staan we dan even langs de zijlijn van de dag, langs

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: dat is schrikken! Weekthema: dat is schrikken!

Belangrijke data. Weekthema: dat is schrikken! Weekthema: dat is schrikken! Nr. 20 1 februari 2018 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 8/2 Praktijkdag mavo4b (te/hv) 12/2 Stageweek mavo-3 (t/m 16/2) 13/2

Nadere informatie

VWO Inleveren van de boeken VWO. Lees deze brief goed door, volg de instructies nauwkeurig op en voorkom onnodig lang wachten.

VWO Inleveren van de boeken VWO. Lees deze brief goed door, volg de instructies nauwkeurig op en voorkom onnodig lang wachten. VWO Inleveren van de boeken VWO Het inleveren vindt plaats op: maandag 27 juni a.s. in lokaal B 2.10 12.30 13.00 u A t/m H 13.30 14.00 u I t/m R 14.30 15.00 u S t/m Z VMBO Inleveren van de boeken VMBO

Nadere informatie

Info examen 2017 (periode 6)

Info examen 2017 (periode 6) Info examen 2017 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2017 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2017 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

Info examen 2018 (periode 6)

Info examen 2018 (periode 6) Info examen 2018 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2018 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2018 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro INFORMATIEAVOND INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 Dinsdag 1 september 2015 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Thema avond ouders 28 september 3. Inrichting

Nadere informatie

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo Het begint bij jou! mavo havo #ReinierdeGraafpad volg ons op social media Stanislascollege 2 dagen. Delft Allemaal een #Chromebook. In de les en thuis wordt ermee gewerkt. StanislasReinierdeGraafpad...

Nadere informatie

Op naar het diploma!

Op naar het diploma! Informatie voor examenkandidaten 4 vmbo basis/kader 2016-2017 Inleiding Beste leerlingen van 4 vmbo, Je bent nu bezig met de laatste lesweken op de RSG Tromp Meesters. Je hebt nog een paar weken om je

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag 14-8-2018 woensdag 15-8-2018 donderdag 16-8-2018 vrijdag 17-8-2018 zaterdag 18-8-2018 zondag 19-8-2018 34 maandag 20-8-2018 1 leerlingen vrij

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

Info examen 2019 (periode 6)

Info examen 2019 (periode 6) Info examen 2019 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2018 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2019 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

EXAMENBOEK BASIS 2016

EXAMENBOEK BASIS 2016 EXAMENBOEK BASIS 2016 Aan de leerlingen van klas 4. In dit boekje vinden jullie, op datum, informatie over alles wat te maken heeft met het Centraal Examen en de afronding daarvan tot en met de diploma-uitreiking.

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T. Donderdag 6 september 2018

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T. Donderdag 6 september 2018 Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T Donderdag 6 september 2018 Programma Welkom Het examen Na Marianum Met de mentor mee.. Informatieavond VMBO Lichtenvoorde Gemengde en Theoretische leerweg

Nadere informatie

Vlag en rugzak. Johan Prenger

Vlag en rugzak. Johan Prenger Vlag en rugzak Hoewel het alweer twee weken geleden is, wil ik toch nog even kort stilstaan bij het bezoek van e Koninklijke Familie op zaterdag 27 april jl. De viering van Koningsdag in de binnenstad

Nadere informatie

Elde College Sint-Michielsgestel

Elde College Sint-Michielsgestel Elde College Sint-Michielsgestel Elke Leerling Doet Ertoe Spreekt een kleine school je aan? Een school waar je iedereen snel leert kennen? Vind je het fijn om intensief contact te hebben met je mentor?

Nadere informatie

Info examen 2015 (periode 6)

Info examen 2015 (periode 6) Info examen 2015 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2015 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2015 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd.

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd. De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, 11 december 2015 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al

Nadere informatie

JAARAGENDA 2014-2015

JAARAGENDA 2014-2015 JAARAGENDA 2014-2015 1 34 MAANDAG 18-8-2014 ZOMERVAKANTIE (t/m 22-08-2014) DINSDAG 19-8-2014 WOENSDAG 20-8-2014 DONDERDAG 21-8-2014 VRIJDAG 22-8-2014 Vrijdag 22 augustus: bijeenkomst nieuwe docenten met

Nadere informatie

LAATSTE WEKEN EERSTE WEKEN LEERLINGEN

LAATSTE WEKEN EERSTE WEKEN LEERLINGEN 29 juni 2018 Normering TV2 (uitslag 2e tijdvak van het centraal schriftelijk examen) Toetsweek mavo 3, havo 3 en vwo 3 Toetsweek bovenbouw havo/vwo (aantal dagen havo 4/vwo 4 kan afwijken) Diploma-uitreiking

Nadere informatie

Eindelijk voorjaar!? Agenda. Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018

Eindelijk voorjaar!? Agenda. Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018 Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018 Eindelijk voorjaar!? Agenda Na een prachtige februarimaand met een ijskoude afsluiting (en zelfs een beetje Elfstedenkoorts) en een zeer druk bezochte Open Dag op 14 februari

Nadere informatie

Teamleiders Carolus Clusius College Teamleider vmbo Met vriendelijke groet, namens het CCC, Mevr. J Drok Directeur

Teamleiders Carolus Clusius College Teamleider vmbo Met vriendelijke groet, namens het CCC, Mevr. J Drok Directeur Einde schooljaar 2016-2017 - 1 - Vooraf Om het schooljaar goed af te ronden hebben we in dit boekje alle informatie over het einde van het schooljaar en belangrijke data op een rijtje gezet. Tijdens het

Nadere informatie

Belangrijke data WEEKTHEMA: ZORGZAAM

Belangrijke data WEEKTHEMA: ZORGZAAM 3 november 2017 nr. 17/18/08 WEEKTHEMA: ZORGZAAM Zorgzaam zijn. Iedereen heeft het in zich. Iedereen kan het. Zorgzaamheid is een Godsgeschenk. Of dat altijd zo door iedereen wordt ervaren, daarover kun

Nadere informatie

Weekthema s Vaders en thuis

Weekthema s Vaders en thuis 2 juni 2017 nr. 16/17/35 Weekthema s Vaders en thuis Ook deze keer in de nieuwsbrief een bijdrage voor 2 weken. Ik heb gekozen voor een combinatie van twee opeenvolgende weekthema s. Het aantal bezinningsdagen

Nadere informatie

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO 2017 2018 Herkansing In geval van herkansing geldt het hoogst behaalde cijfer. Algemene vakken: Elke examenkandidaat heeft het recht om na schoolexamenperiode 4 in

Nadere informatie

voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Informatieavond klassen 4 18 oktober 2018

voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Informatieavond klassen 4 18 oktober 2018 voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Met de mentoren mee! mevrouw Van Wingerden & mevrouw Poot meneer Kurpershoek & mevrouw Van Bosveld meneer De Winter meneer Van Roon Onderwerpen Stage, Champs

Nadere informatie

Week 18 en 19: MEIVAKANTIE 27 APRIL T/M 8 MEI. Donderdag 14 mei Hemelvaart Vrijdag 15 mei Vrije dag. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag

Week 18 en 19: MEIVAKANTIE 27 APRIL T/M 8 MEI. Donderdag 14 mei Hemelvaart Vrijdag 15 mei Vrije dag. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag AGENDA PERIODE 4 VAN HET SCHOOLJAAR 2014-2015 Week 15 Deze week: Aula gesloten ivm toneel Maandag 6 april Tweede Paasdag Dinsdag 7 april 4 e lesuur Zorgteam Vwo 5 e lesuur Zorgteam Mavo 15.15 17.00 u BT

Nadere informatie

Geheim. Belangrijke data

Geheim. Belangrijke data 24 maart 2016 nr. 15/16-28 Geheim Deze en volgende week staat het thema geheim centraal. We nemen alle tijd om hierbij stil te staan. Ik weet niet wat het weekthema bij jou losmaakt, maar mij doet het

Nadere informatie

Week 18 Week 19 Week 20 Maandag Maandag Maandag 14-05

Week 18 Week 19 Week 20 Maandag Maandag Maandag 14-05 Week 18 Week 19 Week 20 Maandag 30-04 Maandag 07-05 Maandag 14-05 Examentraining examenklassen Volgens rooster. Inleveren cijfers TW3 4h, 4a en 5a Start CE 19.00 MR Dinsdag 01-05 Dinsdag 08-05 Dinsdag

Nadere informatie

Einde schooljaar

Einde schooljaar 29 juni 2018 Einde schooljaar 2017-2018 Het einde van het schooljaar is altijd een moment om de balans op te maken. Waar kunnen we als school trots op zijn en waar moeten we nog stappen zetten om te verbeteren?

Nadere informatie

De deuren sluiten. Kalender. 8 juli 2016

De deuren sluiten. Kalender. 8 juli 2016 8 juli 2016 De deuren sluiten Nog even en de deuren sluiten achter je. De deur van het lokaal waar je het afgelopen schooljaar zo vaak binnenliep. De deur van de teamkamer. De deur van de personeelskamer.

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

conceptversie _KJO 4

conceptversie _KJO 4 zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus 25 augustus Week 34 1 e Opening schooljaar 13.30 introductie onderbouw

Nadere informatie

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is de laatste nieuwsbrief die u ontvangt dit schooljaar. We informeren u over bijzondere dingen die gebeurd zijn en over activiteiten die

Nadere informatie

Opschudding! (deel2) Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief

Opschudding! (deel2) Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief 7 april 2017 nr. 16/17 28 Opschudding! (deel2) In de bijdrage van vorige week schreef college Wilts inleidende woorden over het thema opschudding. Deze week mag ik hierop voortbouwen. In de vorige bijdrage

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 BB/KB. Donderdag 6 september 2018

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 BB/KB. Donderdag 6 september 2018 Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 BB/KB Donderdag 6 september 2018 Programma Welkom Het examen Na Marianum Met de mentor mee.. Informatieavond VMBO Lichtenvoorde Basis- en Kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

VMBO-T info september

VMBO-T info september INFO EXAMEN VMBO-T info september EXAMENS 2018 Het examen bestaat uit drie onderdelen: 1. het schoolexamen (Programma van Toetsing en Afsluiting) voor 50%. 2. het centraal examen voor 50%. 3. de rekentoets

Nadere informatie

dag datum voor ouders en personeel rooster

dag datum voor ouders en personeel rooster 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 dag datum voor

Nadere informatie

Herkansingsregeling voor PTA-toetsen 2018/2019

Herkansingsregeling voor PTA-toetsen 2018/2019 Herkansingsregeling voor PTA-toetsen 2018/2019 De regeling betreft herkansen van toetsen uit het Programma van Toetsing en Afsluiting (zie het PTA-boekje van de betreffende leerweg) en geldt voor de volgende

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van alle leerlingen van Het Schoter Datum: 15 juni 2018 Kenmerk: 17311/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

jaarplanning Lariks v.a januari 2017 dag start einde omschrijving

jaarplanning Lariks v.a januari 2017 dag start einde omschrijving jaarplanning Lariks 2016-2017 v.a januari 2017 dag start einde omschrijving tijdstip 52-1 24/12/16 8/01/17 Kerstvakantie 24 december 2016 t/m 08 januari 2017 2 maandag 9/01/17 9/01/17 huiswerkvrij onderbouw

Nadere informatie

jaarplanning Lariks v.a januari 2017 dag start einde omschrijving

jaarplanning Lariks v.a januari 2017 dag start einde omschrijving jaarplanning Lariks 2016-2017 v.a januari 2017 dag start einde omschrijving tijdstip 52-1 24-12-16 8-01-17 Kerstvakantie 24 december 2016 t/m 08 januari 2017 2 maandag 9-01-17 9-01-17 huiswerkvrij onderbouw

Nadere informatie

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma!

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma! Ontwikkel jezelf op Roncalli méér dan een diploma! Beste bijna-brugklasser, Het is zover: je mag je middelbare school gaan kiezen. Dat is best een pittige klus. Reden om samen met je ouder(s) op zoek te

Nadere informatie

JAARPLANNING

JAARPLANNING JAARPLANNING 2018-2019 Dinsdag = vergadermiddag 14.30-17.00 uur. zaterdag 22 ONDERWIJS zondag 23 maandag 24 KERSTVAKANTIE dinsdag 25 KERSTVAKANTIE woensdag 26 KERSTVAKANTIE donderdag 27 KERSTVAKANTIE vrijdag

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

In de lokalen laten wij graag ons onderwijs aan jou zien. Er zijn lessen (zie schema onder plattegrond) en doorlopende activiteiten.

In de lokalen laten wij graag ons onderwijs aan jou zien. Er zijn lessen (zie schema onder plattegrond) en doorlopende activiteiten. Programma Open Dag locatie Umbriëllaan (vmbo-kb/tl en vmbo-bb/kb) Dinsdag 7 en woensdag 8 februari 2017, 18.30 21.00 uur Beste leerling(e) van groep 8, Hartelijk welkom op de Open Dag van het Huygens College!

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste examenkandidaat,

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste examenkandidaat, Aan alle examenkandidaten en hun ouder(s)/verzorger(s) KENMERK : examen\265-xm.ni19 GELDROP, 10 april 2019 ONDERWERP : mededelingen CE en regelingen eindexamen VWO, HAVO en VMBO-t Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast. dag datum 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag

Nadere informatie

Pius X College. Locatie Van Renneslaan Examen 2015

Pius X College. Locatie Van Renneslaan Examen 2015 Pius X College Locatie Van Renneslaan Examen 2015 Belangrijke informatie voor het examen Beste vierdejaars leerling, Je bent bijna aan het eind gekomen van het 4e leerjaar: Nog even en dan beginnen de

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

: Ontvangst leerjaar 1 in de aula : Informatieavond lj : Uitreiking Cambridge certificaten.

: Ontvangst leerjaar 1 in de aula : Informatieavond lj : Uitreiking Cambridge certificaten. 35 26 aug. t/m 1 sept. 13.30-15.15: Ontvangst leerjaar 1 in de aula Introductiedag alle leerjaren Start lessen volgens rooster 36 2 t/m 8 sept. 19.30-21.30: OR 3/4 vwo 3/4/5 havo 37 9 t/m 15 sept. 5/6

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015.

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. OUDERINFORMATIEBRIEF VSO Jaargang 9 Maand: juni 2015 29-05-2015 Beste ouders en verzorgers, Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. Met vriendelijke groet,

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

CENTRAAL EXAMEN Informatie voor leerlingen van de. kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg

CENTRAAL EXAMEN Informatie voor leerlingen van de. kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg CENTRAAL EXAMEN 2018 Informatie voor leerlingen van de kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg INHOUDSOPGAVE: Algemene informatie Rooster centraal examen Vakspecifieke hulpmiddelen Exameninstructies

Nadere informatie

Informatieavond 5 HAVO

Informatieavond 5 HAVO Informatieavond 5 HAVO Informatieavond 5 havo Programma informatieavond Voorstellen / rol van mentor Bovenbouw: het karakter van de 5 e klas Belangrijke data dit jaar Organisatorische zaken Ons motto:

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

Examenboekje Hofstraat 2019 Inhoudsopgave:

Examenboekje Hofstraat 2019 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave: 1. Belangrijke data op een rij 2. Het CSPE - praktijkexamen 3. Het centraal examen (CE) 4. Rooster centraal examen 5. Wanneer ben je geslaagd? 6. Rooster herexamens 7. Diploma uitreiking

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Even schuilen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief

Even schuilen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief 8 januari 2016 nr. 15/16-18 Even schuilen We staan weer verwachtingsvol aan het begin van een nieuw jaar. Niemand heeft een idee wat 2016 ons zal brengen. Zal ik overgaan naar het volgende schooljaar?

Nadere informatie

Ouderavond leerjaar 4

Ouderavond leerjaar 4 Ouderavond leerjaar 4 Deel 1 Centrale opening Dhr. Van der Duin afdelingsleider Bovenbouw Beroepsgerichte leerwegen Dhr. van den Hogen lid examencommissie Mevr. Meeuwsen decaan Deel 2 de mentor Algemene

Nadere informatie

Pius X College. Locatie Van Renneslaan. Examen 2017

Pius X College. Locatie Van Renneslaan. Examen 2017 Pius X College Locatie Van Renneslaan Examen 2017 Belangrijke informatie voor het examen Beste vierdejaars leerling, Je bent bijna aan het eind gekomen van het 4e leerjaar: Nog even en dan beginnen de

Nadere informatie

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Voorburg, maart 2018 Geachte ouders/ verzorgers en beste leerlingen, Het laatste gedeelte van de opleiding gaat binnenkort van start. Het CSPE voor het

Nadere informatie

Voorlopige jaarplanning 2014-2015

Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Pagina 1 Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Maand september 2014 ma 1 sep 13.00-16.00 Introductieprogramma Brugklas ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma tweede leerjaar ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Informatie avond. klas 4 basis en kader

Informatie avond. klas 4 basis en kader Informatie avond klas 4 basis en kader Programma Even voorstellen Inleiding, op weg naar de finish en ouderbetrokkenheid Decanaat en vervolgopleiding PTA (Programma van Toetsing en Afsluiting) Het examen

Nadere informatie

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent!

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Nog even en je gaat naar de brugklas. Hartstikke leuk, maar misschien ook een beetje spannend. Om alvast kennis te maken met onze school, hebben we niet

Nadere informatie

Examens. 27 maart 2018

Examens. 27 maart 2018 27 maart 2018 Examens Het is bijna zover: de examens gaan binnenkort beginnen. Een periode vol leren, spanning en concentratie. Maar ook een periode van afronden en afsluiten. De tijd op de middelbare

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 September Donderdag 6 september Dinsdag 11 september Dinsdag 11 september Zondag 16 september Dinsdag 18 september Donderdag 20 september Dinsdag 25 september Donderdag

Nadere informatie

REGELING EINDE CURSUS en BEGIN CURSUS

REGELING EINDE CURSUS en BEGIN CURSUS Beste leerlingen, Dit is de regeling met betrekking tot het einde van het huidige schooljaar en het begin van volgend schooljaar. In deze regeling kunnen jullie lezen wanneer je wel of niet naar school

Nadere informatie

VMBO / VMBO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. Hartelijk welkom. op de informatieavond leerjaar september

VMBO / VMBO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. Hartelijk welkom. op de informatieavond leerjaar september VMBO / VMBO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom op de informatieavond leerjaar 4 15 september 2014 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Inrichting van het

Nadere informatie

Studieplanner Examenklassen

Studieplanner Examenklassen Studieplanner Examenklassen Jaarlaag: 5 Havo Vak: Duits Toetsperiode 1 Week Vaklessen Vakles / opdrachten Extra 36 Kap. 7 1-6 : Bespreken jaarprogramma Starten lezen Leren woorden N-D 1 e helft 37 Kap.

Nadere informatie

Even uitrusten van de indrukken? Kom gerust fris, thee of koffie met iets lekkers gebruiken in de aula op de begane grond.

Even uitrusten van de indrukken? Kom gerust fris, thee of koffie met iets lekkers gebruiken in de aula op de begane grond. Programma Open Dag locatie Umbriëllaan (vmbo-kb/tl en vmbo-bb/kb) Woensdag 10 februari 2016, 16.00-21.00 uur Beste leerling(e) van groep 8, Hartelijk welkom op de Open Dag van het Huygens College! Wat

Nadere informatie

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP JAARPLANNER 18-19 versie januari WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP Maandag 7 Dinsdag 8 Profielkeuzedag M3 programma gericht op vervolgopleiding i.o.m rooster Profielkeuzedag H3/V3 kennismaking met vakken die volgen

Nadere informatie

Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast.

Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast. Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast. Jaarplanning 2019-2020 wk dag datum activiteit 34 maandag 19-8-2019

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van Het Schoter Datum: 21 juni 2019 Kenmerk: 18190368/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Studiekeuzes van uw kind Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Inhoud van vanavond Welke keuzes zijn er? Wat kunt u van de school verwachten? Wat verwachten wij van onze leerlingen?

Nadere informatie

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College.

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2016 2017: Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Nummer 8: 23 juni 2017 PERSONEEL:

Nadere informatie

3 - vmbo Ermelo bovenbouw

3 - vmbo Ermelo bovenbouw 3 - vmbo Ermelo bovenbouw INHOUD Debatteren Taaldorp Vierde klas uitje: de Efteling Lijst tekenen en lessen voor het examen Praktijkexamens Paasviering Plantenmarkt Kampweek Belangrijke data Geachte ouders,

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD EDITIE 2 18 DECEMBER 2015 OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 Op donderdag 7 januari a.s. vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

19.30: Informatieavond. lj2. CITO VO 0 lj1 1e, 2e en 3e uur : Uitreiking Cambridge certificaten. PWS-dag 5H en 6V

19.30: Informatieavond. lj2. CITO VO 0 lj1 1e, 2e en 3e uur : Uitreiking Cambridge certificaten. PWS-dag 5H en 6V 36 3 t/m 9 sept. 13.30-14.45: Ontvangst leerjaar 1 in de aula Introductiedag alle leerjaren Start lessen volgens rooster 37 10 t/m 16 sept. 3/4 vwo 38 17 t/m 23 sept. 5/6 vwo Schoolfotograaf 3/4/5 havo

Nadere informatie

Met het eindexamen vmbo in het vooruitzicht willen wij u graag informeren over de gang van zaken in de komende weken.

Met het eindexamen vmbo in het vooruitzicht willen wij u graag informeren over de gang van zaken in de komende weken. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de examenkandidaten vmbo-4 Schijndel, 21 maart 2018 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Met het eindexamen vmbo in het vooruitzicht willen wij u graag informeren over de gang

Nadere informatie

29 aug dinsdag. klassen 7 tijdens HO introductie activiteit. 30 aug woensdag. Klassen 9 tijdens HO een mentorblok

29 aug dinsdag. klassen 7 tijdens HO introductie activiteit. 30 aug woensdag. Klassen 9 tijdens HO een mentorblok versie 011 dag voor ouders en personeel rooster 21 aug maandag vakantie vrij 22 aug dinsdag vakantie vrij 23 aug woensdag vakantie vrij 24 aug donderdag vakantie vrij 25 aug vrijdag vakantie vrij 26 aug

Nadere informatie

Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader

Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader informatieboekje examen vmbo basis en kader pagina 1 van 7 Ik doe examen 2016 Beste leerling, Het is alweer en het examen nadert. Hier voor je

Nadere informatie

Irritant! Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief

Irritant! Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief Vrijdag 10 juni 2016 nr. 15/16-37 Irritant! Niets is zo ingewikkeld als het gedrag van mensen! Er is heel veel studie gedaan naar het menselijk gedrag. Dat begint al héél vroeg. Er wordt bijvoorbeeld gekeken

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Programma van de avond Welkom in de aula. Met de mentoren mee. Met de mentoren mee! 4A Lokaal 43 Meneer van Rijn 4B Lokaal 3 Mevrouw van Wingerden Meneer

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus Basiskalender

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus Basiskalender Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2017 2018 Versie 26 oktober 2017 Wijzigingen voorbehouden. Week Datum Activiteiten roosterperiode 1 week 9 Deze week werkweek

Nadere informatie