Geheim. Belangrijke data

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geheim. Belangrijke data"

Transcriptie

1 24 maart 2016 nr. 15/16-28 Geheim Deze en volgende week staat het thema geheim centraal. We nemen alle tijd om hierbij stil te staan. Ik weet niet wat het weekthema bij jou losmaakt, maar mij doet het wel iets. Als kleine jongen had dit begrip aantrekkingskracht op mij. Iemand kwam dan bij je en zei op héél zachte toon: zal ik je een geheim vertellen? Je voelde de spanning stijgen En op gedempte toon hoorde je dan het geheim. En je voelde je maar wat trots! Je droeg een geheim bij je! Overigens kwam je er dan een paar dagen later achter dat zo n beetje alle klasgenoten het geheim ook al kenden. Wat een teleurstelling De spanning was eraf. In Gods Woord, de Bijbel, lees je ook van een geheim. Paulus schrijft in zijn brief aan de toenmalige gemeente in Korinthe: Broeders en zusters, toen ik bij jullie kwam om u het geheim van God te vertellen, beschikte ook ik niet over uitzonderlijke welsprekendheid of wijsheid. Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus de gekruisigde. Paulus schreef in zijn brief over een geheim. Een geheim dat hij destijds deelde met de gemeente in Korinthe. Overigens hoefde het vanaf dát moment geen geheim meer te zijn. Heel de wereld mocht het weten! De kern van het Paasevangelie werd door middel van een brief aan hen gestuurd. Alle mensen vóór hen hadden niet geweten van dit geheim. Zij kregen het van Paulus zelf te horen. En daar stopte het niet. Op andere plaatsen in de Bijbel lees je hoe het ná die kruisiging van Jezus Christus verder ging. Hét belangrijkste bericht is dat sinds dát moment de toekomst er anders uit ziet. Sinds Pasen weten wij dat de dood niet het laatste woord heeft. Hij is weliswaar de laatste vijand die tenietgedaan wordt, dus we zullen het nog een tijdje met hem moeten uithouden. Toch is de angel eruit, zegt Paulus. Elk sterven van een christen is slechts de doorgang naar een nieuw leven geworden, dat uitmondt in de opstanding. Er is er Eén die gezegd heeft dat Hijzelf de opstanding en het leven is. Het geheim is eraf! Teleurstellend? Nee juist niet! Iedereen mag het nu weten. Jij ook! Gezegend Pasen. P. Bloemberg, docent godsdienst en filosofie. Belangrijke data Maandag 28 maart Tweede Paasdag Dinsdag 29 maart A4: College Carrousel Rijksuniversiteit Groningen Woensdag 30 maart Tot 8 april: toetsperiode examenklassen Donderdag 31 maart Herkansingen havo-4 Vrijdag 1 april Vanaf uur: volleybaltoernooi leerjaar uur: gala-avond leerjaar 3 Zaterdag 2 april Klas v1a naar volleybalwedstrijd (2e prijs actie Wij een school zij een school - Edukans)

2 In deze Nieuwsbrief Paasviering Personeel Herkansing h4 uitgesteld Enquête leerjaar 3 Spreekavond Gevonden kleding Nieuw schoolplein Olympic Moves Handbal College Carrousel Groningen Edukans Gala leerjaar 3 Koken voor ouderen Zwerfvuil Ongewenst gedrag Telefoon verloren Foto s Slagharen Een paasviering als nooit tevoren? Aan interactie en originaliteit was tijdens de afgelopen paasviering geen gebrek. In plaats van een letterlijke opvoering van het paasverhaal, ging het toneelstuk dat plaatsvond in de aula veel verder. Eerst leek het erop dat het verhaal letterlijk zou worden opgevoerd, maar daar kwam snel verandering in. Het toneelstuk bestond uit acteurs die acteurs speelden, die een paasopvoering uitvoerden. Een terugkerend thema bij de voorstelling was vergeven. Één van de acteurs gaf aan het niet eens te zijn met hoe het paasverhaal liep. Dit was een mooie gelegenheid voor het publiek om zelf ook eens in twijfel te brengen wat hun eigen mening is over het paasverhaal en de kruisiging van Jezus. Naarmate het verhaal vorderde, kwamen er meerdere van deze momenten voor in het toneelstuk. Ook werd er voor de afwisseling een persoonlijk tintje verwerkt in het verhaal, namelijk een stukje achtergrond van de personages. Met uiteindelijk een stukje interactie, moest de actrice de acteur vergeven? De zaal werd er goed bij betrokken. Het was een zeer originele manier om Pasen te vieren op school. En dat maakte het des te mooier. Personeel Het zwangerschapsverlof van mevrouw Lusseveld (zorgcoördinator, mentor van kt1a en docent wiskunde) zit er met ingang van vandaag op. Vorige week is ze al samen met dochter Lauren even op bezoek geweest. Mevrouw Lusseveld gaat haar taken als zorgcoördinator weer overnemen en voorlopig samen met mevrouw Vissinga de leerlingenzorg in goede banen leiden. We zijn blij dat mevrouw Zanderink, mevrouw Schutte, mevrouw Koch en mevrouw Vissinga de afgelopen periode probleemloos de taken van mevrouw Lusseveld hebben overgenomen. Alle lof hiervoor.

3 Herkansingen havo-4 worden 1 week uitgesteld Vandaag zijn de leerlingen van havo 4 kubv op excursie naar Den Haag. Omdat op deze dag aanvankelijk ook de herkansingen voor havo 4 gepland waren, werd vorige week al in de Nieuwsbrief vermeld dat de herkansingen uitgesteld zouden worden. De herkansingen a4 en a5 zijn vanmorgen wel doorgegaan. De herkansingen van havo-4 zijn nu op donderdag 31 maart. We wensen de leerlingen veel succes. Enquête voor ouders en leerlingen leerjaar 3 Het Vechtdal College hecht veel waarde aan uw mening over de school. Wij zijn over veel zaken tevreden, maar bent u dat ook? Om daar meer van te weten te komen, zullen wij u een vragenlijst voorleggen. Voor ons is het heel belangrijk dat veel mensen hun mening laten horen, wij kunnen er alleen maar beter van worden. De vragen gaan over uiteenlopende onderwerpen als regels, de kwaliteit van de lessen, de begeleiding en sfeer. Deze enquête zal ongeveer vijftien vragen tellen en zal niet meer dan circa tien minuten van uw tijd vergen. Ook alle leerlingen van het derde leerjaar krijgen een soortgelijke vragenlijst voorgelegd. Ook zij zijn immers een belangrijke informatiebron. Binnenkort ontvangt u een mail met daarin de nodige informatie. Uiteraard is anonimiteit gewaarborgd. Spreekavonden Zoals u weet zijn de 10-minuten-gesprekken gepland op maandag 4 en woensdag 6 april a.s. U kunt zich nog tot a.s. dinsdag inschrijven. U ontvangt in de loop van volgende week een mail met tijd en plaats van het gesprek. Houdt u zich a.u.b. aan deze tijd, omdat anders het hele tijdschema in de war komt. Gevonden kleding Tijdens de tien-minuten-gesprekken op maandagavond 4 en woensdagavond 6 april wordt de kleding uitgestald die is blijven liggen bij het sporten. Kleding die hierna nog blijft liggen gaat naar een goed doel. Fietsen en het nieuwe schoolplein De werkzaamheden op en aan het nieuwe schoolplein vorderen gestaag. Het wordt heel mooi! Misschien hebt u het al gezien, anders is het echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen als u in de buurt bent. Wat betreft de fietsenstalling: we constateren weer dat de fietsen niet in de stallingen worden gezet, maar midden op de paden! Dit is echt niet de bedoeling. Het blokkeert de doorgang en bovendien maak je het daarmee voor een ander, die zijn/haar fiets wel goed heeft geparkeerd, heel lastig om bij de fiets te komen, met alle gevolgen van dien. We hebben sinds kort camera's waarmee we dit kunnen controleren. Het kan echter ook zo maar weer zijn dat de verkeerd geparkeerde fietsen aan de ketting komen en dat de eigenaren dan tot half vijf 's middags moet wachten. Als iedereen zijn/haar fiets goed in de stalling zet, dan hebben we in ieder geval minder problemen.

4 Olympic Moves Handbal Dinsdag 29 maart vindt in Hengelo (Ov) de regionale voorronde Olympic Moves handbal plaats. Onze school neemt deel met twee teams in de categorie meiden klas 1 en 2 en meiden klas 3 en 4. De winnaar van deze voorronde plaatst zich voor de Nederlandse kampioenschappen. We wensen onze leerlingen veel succes. College Carrousel Groningen In het kader van loopbaanoriëntatie en begeleiding gaan de leerlingen van atheneum 4 een bezoek afleggen aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Het is goed om naast de al bestaande activiteiten, van leerjaar 3 tot en met 6 atheneum, een van binnen naar buiten bezoek af te leggen. We gaan naar een paar faculteiten. Daarbij gaat het vooral om het ruiken aan en voelen van de wetenschappelijk sfeer op de Rijksuniversiteit te Groningen. Het programma bestaat uit een hoorcollege, een werkgroep en een spel, wedstrijd en/of rondleiding. De College Carrousel biedt, zeer nadrukkelijk, géén studievoorlichlichting. De leerlingen maken kennis met universiteit en wetenschap en krijgen inhoudelijke hoorcolleges en werkgroepen, maar krijgen niet te horen hoe studie X of Y in elkaar zit. Het bezoek gaat plaatsvinden op dinsdag 29 maart. We vertrekken om 8.15 uur en aangekomen in Groningen gaan we naar het Academiegebouw alwaar we een centrale presentatie krijgen. Daarna volgen een paar werkgroepen. Het is de bedoeling om op het eind van de middag nog een kijkje te nemen in het hart van Groningen. Het vertrek uit Groningen staat gepland om uur, zodat we rond uur weer arriveren in Ommen. Kom in actie! Afgelopen periode hebben heel veel leerlingen zich enorm ingezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Edukans. Onze actie loopt nog gewoon door. Toch willen we door middel van een tussenstand alvast de eerste en tweede prijs weggeven aan twee klassen. Dankzij al dit geld kan er een verschil gemaakt worden voor de kinderen in Ghana. Alle kleine beetjes helpen. Klas v1a heeft een heel groot bedrag van 24,51 per leerling van weten te maken. Dit is het op één na hoogste bedrag dat gemiddeld als klas op is gehaald. Zij hebben de Landstede Volleybalwedstrijd gewonnen. Klas hv1c met de enthousiaste mentor, mevrouw Eckhardt, heeft gemiddeld het hoogste bedrag opgehaald van 31,93 per leerling. Deze klas gaat op 8 april naar de PEC-wedstrijd tegen Roda JC! Wil jij ook nog kans maken op mooie (nieuwe) prijzen en je inzetten voor dit goed doel? Dat kan nog meerdere malen dit jaar. Geef je nú op voor de 24-uurslessenmarathon! Deze marathon zal plaatsvinden op woensdag 20 april vanaf 7.45uur tot donderdag 21 april 7.45 uur. Je kunt je hiervoor opgeven bij het loket van basis/kader-bovenbouw of een mail sturen naar oegemasytse@gmail.com. Ook voor eventuele vragen kun je terecht bij Sytse Oegema. Je hoeft je nu dus niet meer uit te laten kopen. Het minimale sponsorbedrag dat gevraagd wordt, is 50,-. Kom in actie!!!

5 Gala-avond voor leerjaar 3 Vrijdag 1 april wordt er voor de leerlingen van leerjaar 3 een gala georganiseerd. De avond begint om uur en zal om uur afgelopen zijn. We wensen hen een heel fijne avond! Zwerfvuil Nu het schoolplein met voldoende prullenbakken bijna klaar is, hopen we dat het zwerfafval rondom school ook afneemt. We krijgen namelijk nog steeds klachten uit de buurt dat er veel afval rondzwerft.. Het komt ook nog al eens voor dat de leerlingen die in de middagpauze in de buurt lopen, geen rekening houden met net aangeplante beukenhagen. Dit vinden wij (en de buren!) erg vervelend. Zou u daar thuis aandacht aan willen schenken. Ongewenst gedrag Het gerucht gaat dat leerlingen onderweg van school naar huis niet altijd op de fiets blijven zitten, maar ook een greep doen in jampotjes met geld aan de kant van de weg. Een gedupeerde bewoner in de Eerder Achterbroek deed hiervan melding bij de school. Het zou kunnen zijn dat het onze leerlingen betreft. In ieder geval is wel duidelijk dat dat gedrag door de school wordt afgewezen. Hoewel we niet weten of ook werkelijk onze leerlingen daarbij betrokken zijn, doen we toch een oproep aan alle ouders om dit thuis te bespreken. Slagharen Een kleine foto-impressie van de geslaagde feestdag in Slagharen:

6 Koken voor ouderen Donderdag 17 maart hebben de leerlingen van D&C weer gekookt voor ouderen. De maaltijd bestond uit Italiaanse gerechten: lasagne, macaroni carbonara en spaghetti bolognese. Leerlingen van de module hotel, hebben de maaltijd geserveerd en samen met de ouderen gegeten. De gasten hebben genoten van een heerlijke maaltijd en het samen eten met de leerlingen. Kortom een zeer geslaagd etentje. Telefoon verloren Vorige week tijdens het uitje naar Slagharen is één van de leerlingen zijn mobiel verloren. Dit kan in het park gebeurd zijn, maar ook in de bus is een mogelijkheid. Helaas is tot op heden niet bekend waar het mobieltje gebleven is. Het betreft een Samsung S3 neo met zwart hoesje. Gevonden? Graag inleveren bij de receptie op de begane grond. Tot slot In de Stille Week (ook wel: Lijdensweek.) werden we opgeschrikt door het geweld in Brussel. Verdriet, onbegrip, woede, verdriet. Ik wens iedereen goede Paasdagen. En hoop dat de boodschap van Pasen juist in deze tijd tot troost kan zijn voor velen. Een boodschap over betere tijden voor ons allemaal! A. van t Veld. Contactgegevens: Vechtdal College Balkerweg RZ OMMEN ommen@vechtdalcollege.nl Internet: Colofon Dit is een uitgave van het Vechtdal College Christelijke scholengemeenschap voor vmbo, havo en atheneum. Eindredactie mw. H.J. de Lange-Schoppink drs. A. van t Veld, directeur Reageren? Tel:

Weekthema: beelden. Belangrijke data

Weekthema: beelden. Belangrijke data 29 januari 2016 nr. 15/16-21 Weekthema: beelden Welk beeld hebben onze leerlingen van hun eigen toekomst? Daar praten we op school ook wel over wanneer het niet perse ons weekthema is. De komende week

Nadere informatie

Weekthema: Geheim (2)

Weekthema: Geheim (2) Vrijdag 1 april 2016 nr. 15/16-29 Weekthema: Geheim (2) In de komende week gaan we verder met dit weekthema, waar we vorige week mee begonnen zijn. Een geheim is iets dat je niet gemakkelijk met iemand

Nadere informatie

WEEKTHEMA: EEN NIEUW BEGIN.

WEEKTHEMA: EEN NIEUW BEGIN. 13 april 2017 nr. 16/17 29 WEEKTHEMA: EEN NIEUW BEGIN. Komend weekend vieren we het Paasfeest. Misschien wel het meest centrale en belangrijke feest in het Christelijk geloof. Tegelijk omgeven met veel

Nadere informatie

In en om de Regenboog

In en om de Regenboog In en om de Regenboog 4 september 2012 Week 16, 15 april 2014 Schoolnieuws Pasen Met Pasen zingen we : De Heer is waarlijk opgestaan. Maar hoeveel mensen kennen die betekenis van Pasen nog, waarin de voorpagina

Nadere informatie

Laat maar zien! Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief. 9 september 2016 nr. 16/17/02

Laat maar zien! Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief. 9 september 2016 nr. 16/17/02 9 september 2016 nr. 16/17/02 Laat maar zien! In aansluiting op het thema van de afgelopen week gaan we nog even in die lijn verder. Van kijk op het leven naar een uitdagend laat (jezelf) maar zien!. Van

Nadere informatie

Zeg het maar. Belangrijke data

Zeg het maar. Belangrijke data Vrijdag 8 april 2016 nr. 15/16-30 Zeg het maar Waar het hart vol van is, loopt de mond van over is een Nederlands spreekwoord en betekent dat iemand graag praat over zaken waar hij of zij zich mee bezighoudt.

Nadere informatie

LES6. De wegloper belonen. Sabbat. Zondag Lees Lees 'De wegloper. Teken Teken een gympie en. Leer Begin met het uit je hoofd

LES6. De wegloper belonen. Sabbat. Zondag Lees Lees 'De wegloper. Teken Teken een gympie en. Leer Begin met het uit je hoofd De wegloper belonen Sabbat Lees Lees Filemon 1 alvast door. Heb je er ooit over nagedacht van huis weg te lopen? Hoe zou dat zijn? Waar zou je naar toe gaan? Wat zou je kunnen doen? Onesimus bevond zich

Nadere informatie

Weekthema: Na de storm

Weekthema: Na de storm 4 november 2016 nr. 16/17 09 Weekthema: Na de storm We hoeven elkaar niet te vertellen dat het in ieders leven wel eens flink kan stormen. Het hoeft niet, maar het mag wel. Als je de storm mag delen, houd

Nadere informatie

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd ProJOP jeugdwerk VPKB 40 Days stilstaan in de 40 dagentijd Hey! Voor je ligt 40 Days. De veertigdagentijd is de periode waarin we uitkijken naar Pasen, het feest van Jezus opstanding. Onderweg lezen we

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Weekbrief. 7 11 december 2015

Weekbrief. 7 11 december 2015 Sinterklaas op de Leer Afgelopen vrijdag bracht de Sint met zijn Pieten een bezoek aan onze school. Het werd een heerlijke sfeervolle dag. De kinderen genoten van de geweldige surprises die de knutselpieten

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie

Jouw avontuur met de Bijbel

Jouw avontuur met de Bijbel Nieske Selles-ten Brinke Jouw avontuur met de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie

Nadere informatie

Weekthema: Mijn grote voorbeeld

Weekthema: Mijn grote voorbeeld 13 januari 2017 nr. 16/17/17 Weekthema: Mijn grote voorbeeld Toen ik zelf leerling was op de basisschool was er eens een klein vechtpartijtje op het schoolplein. Een jongen had daarbij wat klappen gekregen,

Nadere informatie

Zonne(blad)wijzer Nieuws uit de groepen

Zonne(blad)wijzer Nieuws uit de groepen 08/04 T/M 15/4 2014 WEEKNUMMER 15/16 Kalender 17/4 Paasviering in de klassen 18/4-21/4 Zijn de leerlingen vrij(goede Vrijdag en tweede Paasdag) 25/4 Oranjedag(alle leerlingen zijn na de rommelmarkt vrij)

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Eerlijk gezegd vond ik het eerst doodeng en spannend om naar een andere school te gaan. Ik wou mijn oude klas van de Ekke de Haan gewoon niet kwijt. We hadden het daar zo

Nadere informatie

Nummer 11: 22 november 2012

Nummer 11: 22 november 2012 Nummer 11: 22 november 2012 NOVEMBER 29/11 Donderdag Vanaf 14.00 Tafeltennistoernooi Gedichtenwedstrijd klassen 1 De leerlingen van de eerste klassen hebben zich op een andere manier met taal beziggehouden.

Nadere informatie

OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Luk 15:11-32 Joh 3:14-17, Joh 15:9-17 Matt 5:43-48, Joh 13:33-35

OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Luk 15:11-32 Joh 3:14-17, Joh 15:9-17 Matt 5:43-48, Joh 13:33-35 God en je naasten liefhebben LES 3 DEEL 5 DISCIPLE OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Luk 15:11-32 Joh 3:14-17, Joh 15:9-17 Matt 5:43-48, Joh 13:33-35 Wat leer

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Familie. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief

Familie. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief Vrijdag 13 mei 2016 nr. 15/16-33 Familie Veel mensen in Nederland houden zich bezig met genealogie. Een moeilijk woord voor stamboomonderzoek. Voor sommigen is het een uit de hand gelopen hobby als ze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Bedankt! Telefoonnummer

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Bedankt! Telefoonnummer Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Bedankt! Telefoonnummer 21 maart 2016 Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) Beste ouders / verzorgers, Hierbij

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD EDITIE 2 18 DECEMBER 2015 OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 Op donderdag 7 januari a.s. vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl nr: 14 3 juli 2015 CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl Voorwoord Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van de Prins Mauritsschool. Terwijl Nederland

Nadere informatie

Pasen. Wijsheid begint met verwondering. Agenda. maart. Nieuwsbrief 11 17 maart 2016. Beste ouder/verzorger,

Pasen. Wijsheid begint met verwondering. Agenda. maart. Nieuwsbrief 11 17 maart 2016. Beste ouder/verzorger, Wijsheid begint met verwondering Nieuwsbrief 11 17 maart 2016 Agenda maart ma 21 10 minuten gesprekken do 24 Juf Annemieke jarig vr 25 Goede Vrijdag zo 27 Eerste Paasdag ma 28 Tweede Paasdag do 31 Meester

Nadere informatie

Welkom op school. Nieuws vanuit de directie. Smidsweg 49, 3852 XA Ermelo 0341-554186

Welkom op school. Nieuws vanuit de directie. Smidsweg 49, 3852 XA Ermelo 0341-554186 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Smidsweg 49, 3852 XA Ermelo 0341-554186 Nieuwsbrief 13 17 april schooljaar 2013-2014 AGENDA Dinsdag 6 mei 1 e lesdag na de meivakantie

Nadere informatie

Weekthema s Vaders en thuis

Weekthema s Vaders en thuis 2 juni 2017 nr. 16/17/35 Weekthema s Vaders en thuis Ook deze keer in de nieuwsbrief een bijdrage voor 2 weken. Ik heb gekozen voor een combinatie van twee opeenvolgende weekthema s. Het aantal bezinningsdagen

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

1. Wat is vervuld worden met de Geest? 2. Wat is het verschil tussen een christen die wel met de Geest vervuld is en een christen die niet met de

1. Wat is vervuld worden met de Geest? 2. Wat is het verschil tussen een christen die wel met de Geest vervuld is en een christen die niet met de Efeze 5:15-20 Let er dan op dat u nauwgezet wandelt, niet als dwazen, maar als wijzen, en buit de geschikte tijd uit, omdat de dagen vol kwaad zijn. Wees daarom niet onverstandig, maar begrijp wat de wil

Nadere informatie

Eindverslag SLB module 12

Eindverslag SLB module 12 Eindverslag SLB module 12 Marthe Verwater HDT 3C 0901129 Inhoudsopgave: Eindreflectie.. Blz.3 Reflectieverslag les 1.. Blz.4 Reflectieverslag les 2.. Blz.6 Reflectieverslag les 3.. Blz.8 2 Eindreflectie

Nadere informatie

Oefenen in gehoorzaamheid

Oefenen in gehoorzaamheid LES Oefenen in gehoorzaamheid Sabbat Doe Lees om te beginnen Efeziers 6. Stel je eens voor dat je geen keus had over wanneer je opstond 's morgens, geen keus over wat je at of waar je naar toe ging of

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Belangrijke data WEEKTHEMA: ZORGZAAM

Belangrijke data WEEKTHEMA: ZORGZAAM 3 november 2017 nr. 17/18/08 WEEKTHEMA: ZORGZAAM Zorgzaam zijn. Iedereen heeft het in zich. Iedereen kan het. Zorgzaamheid is een Godsgeschenk. Of dat altijd zo door iedereen wordt ervaren, daarover kun

Nadere informatie

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015 Aan de ouders/verzorgers We hadden deze week hoog bezoek. Wethouder Arends en afdelingsmanager onderwijs mevrouw Boxem bezochten op 1 april De Vlonder. Ik mocht het gezelschap rondleiden. De wethouder,

Nadere informatie

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 Bijbelverhalen voor de komende week Op weg naar huis, Lucas 24:13-27 Blijf bij ons, Lucas 24:28-35 Agenda: Vrijdag 3 april : vrij. Maandag 6 april: vrij. 8 april

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Afgelopen maandag hebben we met de deelnemers van de kring Eigentijds Bijbellezen Paasverhalen gelezen. Vier verhalen van de opstanding, verteld door

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Februari 2014, jr 5 - no 5

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Februari 2014, jr 5 - no 5 Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo Februari 2014, jr 5 - no 5 Laatste week Op dit moment brengen we de laatste dagen door in ons oude gebouw. We zijn heel erg trots op ons nieuwe gebouw, maar we kunnen een

Nadere informatie

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 ~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 Eerste paasdag, en we gingen s,avonds heerlijk gourmetten. Helaas heb ik er aardig last van gehad, ondanks ik niet super veel gegeten heb Kan er gewoon

Nadere informatie

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is de laatste nieuwsbrief die u ontvangt dit schooljaar. We informeren u over bijzondere dingen die gebeurd zijn en over activiteiten die

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte. Nieuwsbrief Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690 email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.nl jaargang 22, nummer 2, november 2015 KORTE INHOUD VAN

Nadere informatie

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers,

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers, Berkenblad nr. 10 27 januari 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het tiende Berkenblad van het school jaar 2014-2015! Vanaf vandaag ontvangt u onze nieuwsbrief alleen nog via de mail! Zo besparen

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT: VRAAG EN ANTWOORD

EXAMENREGLEMENT: VRAAG EN ANTWOORD Op de website van de universiteit vind je een forum waar je vragen kan stellen over de examens en het examenreglement. Medewerkers van de universiteit of collegastudenten kunnen dan een antwoord geven

Nadere informatie

Hierbij berichten wij u over de projectweek in de week van 19 oktober tot en met 23 oktober 2015.

Hierbij berichten wij u over de projectweek in de week van 19 oktober tot en met 23 oktober 2015. Aan de ouders/verzorgers van: Leerlingen havo 2 Datum 12 oktober 2015 Contactpersoon mw. N. Kaak, mw. M. Verbeek Referentie BSA15316.BRC E-mail bsa@heerbeeck.nl Onderwerp projectweek havo 2 Klas 2Ha, 2Hb,

Nadere informatie

Even schuilen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief

Even schuilen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief 8 januari 2016 nr. 15/16-18 Even schuilen We staan weer verwachtingsvol aan het begin van een nieuw jaar. Niemand heeft een idee wat 2016 ons zal brengen. Zal ik overgaan naar het volgende schooljaar?

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 11 maart 2015 nr. 71. Biddag

Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 11 maart 2015 nr. 71. Biddag Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 11 maart 2015 nr. 71 Agenda Project Landen 2-12 maart 2015 Ledenvergadering 26 maart 2015 Grote Rekendag 25 maart 2015 Paasviering s middags op 2 april 2015 Koningsspelen 24

Nadere informatie

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B:

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B: 26 maart 2015 Pagina 1 Geachte ouders/verzorgers Vrolijk Pasen Nieuwe leerlingen Avondvierdaagse Pagina 2 Pasen is opnieuw beginnen Denkend aan Hem die leven is Pasen is zich steeds bezinnen Op alles wat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

21 augustus 2015 WEEKTHEMA : GENIETEN

21 augustus 2015 WEEKTHEMA : GENIETEN 21 augustus 2015 WEEKTHEMA : GENIETEN Elke werkdag, aan het begin van het derde lesuur heeft elke docent een moment van bezinning met haar of zijn klas. Bezinning, dat is even langs de zijlijn van de dag

Nadere informatie

Woensdag 16 december 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 3 + 4 (via rooster) Donderdag 17 december Basketbaltoernooi klas 3 + 4

Woensdag 16 december 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 3 + 4 (via rooster) Donderdag 17 december Basketbaltoernooi klas 3 + 4 Nummer 6 3 december 2015 Maandag 7 december Dinsdag15 december Inschrijven 10-minutengesprekken (vóór 12.00 uur via Magister) Basketbaltoernooi klas 1 + 2 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 1 +2 (via

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2013

Nieuwsbrief december 2013 Nieuwsbrief december 2013 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 2 Juf Monique studieverlof 3 4 5 Sint Groep 1 t/m 4 12 uur vrij Groep 5 t/m 8 13 uur vrij 6 Groep 1/2 vrij Juf Lucille ADV 9 Juf Lucille

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 4 april 2018

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 4 april 2018 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 4 april 2018 Beste ouders/verzorger(s), Met een mooie groep belangstellenden vierden we afgelopen donderdag het paasfeest. Het was mooi om dit met jullie samen te

Nadere informatie

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn:

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Leeuwarden, 5 februari 2016 Geachte ouders, Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Schoolfruit van de week Woensdag : snacktomaatjes Donderdag:

Nadere informatie

Uitvoering naschoolse activiteiten De Tiende Penning weer een succes

Uitvoering naschoolse activiteiten De Tiende Penning weer een succes H.W. Croeslaan 31 3237AN Vierpolders 0181-41 53 72 Nieuwsbrief 10e Penning Nummer 1-2013 Nieuwsbrief per e-mail Ouders die hun nieuwsbrief nog niet via de mail krijgen, kunnen zich aanmelden op het mail

Nadere informatie

Bijzondere ontmoetingen!

Bijzondere ontmoetingen! 11 december nr. 15/16-16 Bijzondere ontmoetingen! De dagen in december kenmerken zich door het beperkte aantal zonneuren. De zon, gezien vanaf de aarde, bereikt dan de meest noordelijke of zuidelijke positie.

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nr 5 - februari 2011 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte De afgelopen periode zijn er ook bij ons op school veel zieken

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN

EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN Vaak wordt u zelf niets wijzer van vragen die aan u gesteld worden. Hier willen we u een paar heel belangrijke vragen voorleggen, die juist wel vooral voor uzelf van belang

Nadere informatie

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws 20 februari 2019 Inhoudsopgave: Terugblik op een zeer geslaagde open dag! Korting bij Arriva Telefoonhotels Enquête ouders en

Nadere informatie

Pasen met de Samenleesbijbel. Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel

Pasen met de Samenleesbijbel. Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel Pasen met de Samenleesbijbel Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel Samenleesbijbel De Samenleesbijbel is de Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met ruim 500 pagina

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/transvaal Onder nr 2 - maart/april 2014 ons magazine voor cliënten van WZH Transvaal 2 Inhoud: 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot 4 Puzzel 5 Nieuwbouwrubriek

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 25 februari 2016 07 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken en stagiaires Kwartiergesprekken Andere tijden of niet? Vastenactie De week van de BMS Open Dag Oud papier Knutselcircuit

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Het is voor ons prettig om te weten hoeveel kinderen er aanwezig zullen zijn. Zodoende kunnen wij beter groepen vormen of vervoer regelen.

Het is voor ons prettig om te weten hoeveel kinderen er aanwezig zullen zijn. Zodoende kunnen wij beter groepen vormen of vervoer regelen. Kindercentrum ZieZoo t Loo Prinses Margrietlaan t.o. huisnr. 9 2273 BP Voorburg, T 070 221 0092 loo@ziezoo.nl www.ziezoo.nl Nieuwsbrief Januari In deze nieuwsbrief een verslag van de afgelopen maanden,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Pors. Silvan 15 maart

Nieuwsbrief 1 / 2. Pors. Silvan 15 maart Nieuwsbrief 1 / 2 Pors Silvan 15 maart Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Welkom! Verjaardag juf Pors Letters oefenen Snuffelstage Meerwaarde Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

3 - vmbo ermelo onderbouw

3 - vmbo ermelo onderbouw 3 - vmbo ermelo onderbouw INHOUD Paasviering Het Goede Doel Mediawijsheid Infomarkt maatschappelijke stage Plantenmarkt Sportstroom en b-fit Belangrijke data Geachte ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt

Nadere informatie

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD 1 Nieuwsbrief Mei 2015 Mei 2015 In dit nummer: Nieuws Vanuit MR. Verkeers- examen groepen 7. Kunstpodium. Oudercommissie. Dammen. Overblijven. 1 2 3 4 Koningsspelen. 5 Uit de kunst. 6 NIEUWS VANUIT DE

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Leerlingen havo-3. Goirle, 11 april 2016. Uw kenmerk : Onderwerp : activiteitenweek 2. Beste leerling,

Leerlingen havo-3. Goirle, 11 april 2016. Uw kenmerk : Onderwerp : activiteitenweek 2. Beste leerling, Leerlingen havo-3 Goirle, 11 april 2016 Uw kenmerk : Ons kenmerk : H-1516-311/STN/spe Onderwerp : activiteitenweek 2 Beste leerling, Van 18 tot en met 22 april 2016 is de activiteitenweek. Deze activiteitenweek

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak.

Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak. mei 2014 Geachte ouders / verzorgers. Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak. In de nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Openingstekst: (Door een ouder en kind) A. Zeg zou jij het licht aandoen? Je moet opschieten, want het is bijna tijd. Dadelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. In dit nummer. Avond andere schooltijden. 20 maart 2015. Groeien doe je nooit alleen

Nieuwsbrief. In dit nummer. Avond andere schooltijden. 20 maart 2015. Groeien doe je nooit alleen JAARGANG 2014/2015 NUMMER 10 Nieuwsbrief 20 maart 2015 In dit nummer 1 Avond andere schootlijden 2 Nieuwste kinderboeken Avond andere schooltijden 3 Klassenlunch 4 Paaslunch 5 Ulftse vierdaagse 6 Eieractie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 OBS Het Palet Dorpsweg 33 8051 XS Hattem Tel. 444 1924 www.hetpalethattem.nl Contact: brieven@hetpalethattem.nl Sociaal emotionele vaardigheden De aankomende

Nadere informatie

Oudernieuwsbrief. Schooljaar Brugklas. Een nieuw begin!

Oudernieuwsbrief. Schooljaar Brugklas. Een nieuw begin! Een nieuw begin! Een nieuwe lichting brugklassers is deze week begonnen aan een hopelijk plezierige en succesvolle schoolloopbaan op de OSG West-Friesland. Ze hebben vandaag hernieuwd kennisgemaakt met

Nadere informatie

Enkele gegevens evens over jezelf en de school:

Enkele gegevens evens over jezelf en de school: VEILIGHEID VRAGENLIJST LEERLINGEN Een belangrijke taak voor de school is te zorgen dat leerlingen zich prettig en veilig voelen. Dat lukt niet altijd. Bijvoorbeeld, omdat er soms wordt gediscrimineerd

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3 Bij deze weer een nieuwe nieuwsbrief. Eens per kwartaal proberen wij u met een nieuwsbrief op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. We wensen u veel leesplezier. Vanuit Hongarije Kledingbeurs Vlak

Nadere informatie

Tineke Boudewijns VERSTAG

Tineke Boudewijns VERSTAG Tineke Boudewijns VERSTAG Colofon Eindredactie Joost Pool Redactie Boris Goddijn Vormgeving Pien Vermazeren Fotografie Boris Goddijn Beeldbewerking Pien Vermazeren Copyright en disclaimer Het overnemen

Nadere informatie

Kind Op Maandag. Koningsspelen

Kind Op Maandag. Koningsspelen Nr. 17 schooljaar 2015-2016 Kind Op Maandag Koningsspelen Verslag koffieochtend Schoolvoetbal en lijnbal Einde EU-schoolfruit Meivakantie en BSO: natuur en cultuur Kind Op Maandag Op school werken wij

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

HOEKSTIEN NIEUWS. Maart Op weg naar Pasen. Surhuisterveen, 21 maart 2019

HOEKSTIEN NIEUWS. Maart Op weg naar Pasen. Surhuisterveen, 21 maart 2019 HOEKSTIEN NIEUWS Maart 2019 Surhuisterveen, 21 maart 2019 Op weg naar Pasen De komende weken leven we met de kinderen toe naar het Paasfeest. Het thema dat we daarbij volgen is: Pak mijn hand. Het zijn

Nadere informatie

Het ambachtnieuws mei 2015

Het ambachtnieuws mei 2015 Het ambachtnieuws mei 2015 Data: 4 mei t/m 8 mei : Vakantie 04 mei : Schoolvoetbaltoernooi meisjes 14 mei : Hemelvaartsdag 15 mei : vrij 19 mei : Praktisch verkeersexamen groep 7 25 mei : 2 e Pinksterdag

Nadere informatie

Mijn naam is: Ik zit in klas: De naam van mijn mentor is:

Mijn naam is: Ik zit in klas: De naam van mijn mentor is: Mijn naam is: Ik zit in klas: De naam van mijn mentor is: Aan onze nieuwe Walewycers! Welkom op je nieuwe school. We hopen dat je een hele fijne vakantie hebt gehad, en dat je klaar bent voor dit nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Mariaschool

Nieuwsbrief van de Mariaschool Nieuwsbrief van de Mariaschool Nieuwsbrief van de Mariaschool Vrijdag 11 december 20 1 5 Jaargang 12, nummer 6 Inhoud Mededelingen vanuit team 1 Oproep decoratiegroep 1 Werkplaats van Wietske 2 Ateliers

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

BLI X OPENER. In dit nummer: EINDEJAARS EDITIE 2016 NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE

BLI X OPENER. In dit nummer: EINDEJAARS EDITIE 2016 NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE BLI X OPENER EINDEJAARS EDITIE 2016 NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE Voedselbank In dit nummer: Voedselbank Voorstelling kleuters Afgelopen week hebben wij als school voor

Nadere informatie

Hallo (Nummer 19, 13-03-2015)

Hallo (Nummer 19, 13-03-2015) Hallo (Nummer 19, 13-03-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo informatie over: Wat er zoal speelt op school Oproep Agenda Informatie vanuit de omgeving (buitenschoolse opvang Villa Hoog en Laag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 24 maart 2016 nr. 15

Nieuwsbrief 14 24 maart 2016 nr. 15 Nieuwsbrief 14 24 maart 2016 nr. 15 Via de familie van Arja van Wilgenburg ontvingen wij onderstaand bericht: Van Houtenlaan 3 3771 CT Barneveld tel: 0342-415186 directie@desprengbarneveld.nl www.desprengbarneveld.nl

Nadere informatie