El nee. El ja, op (datum) Klachtenformulier Kamer voor Gerechtsdeurwaarders. 1 Vragen vooraf. 2 Ik heb een kiacht Mijn gegevens zijn:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "El nee. El ja, op (datum) Klachtenformulier Kamer voor Gerechtsdeurwaarders. 1 Vragen vooraf. 2 Ik heb een kiacht Mijn gegevens zijn:"

Transcriptie

1 Klachtenformulier Kamer voor Gerechtsdeurwaarders Toelichting Met dit formulier kunt u een klacht indienen wanneer u ontevreden bent over het handelen van een gerechtsdeurwaarder. Dit formulier dient in de Nederlandse taal ingevuld te worden. Velden met een * moet u altijd invullen. Het is belangrijk dat u duidelijk aangeeft waarover uw klacht gaat. Geef daarbij aan wanneer u een bepaalde brief hebt geschreven of wat er op een bepaalde datum is gebeurd. Hebt u documenten die van belang zijn voor uw klacht? Bijvoorbeeld brieven van de gerechts deurwaarder, exploten of een vonnis waar u naar verwijst? Stuur een kopie daarvan mee. De meegestuurde documenten worden niet terug gestuurd. 1 Vragen vooraf 1.1 Heeft u al bij de gerechtsdeurwaatder(s) geklaagd?* El ja, op (datum) El nee 1.2 Heeft u op uw klacht antwoord van de gerechtsdeurwaarder(s) gekregen?* El ja, op (datum) El nee NB: indien u bij 1.1 en 1.2 ja heeft ingevuld en u heeft schriftelijk met de gerechtsdeurwaarder gecorrespondeerd dan zou de Kamer daarvan graag een kopie willen ontvangen. 2 Ik heb een kiacht Mijn gegevens zijn: Naam bedrijf (als u ondernemer bent*) Aanhef (doorhalen wat niet van toepassing is)* Voorletter(s)* Achternaam* Straat en huisnummer* Postcode* Plaats* Telefoonnummer overdag* E - ma i lad res dhr. mevr. U kunt zich ook laten vertegenwoordigen door een gemachtigde. Stuur hieronder zijn/haar gegevens in. dan een machtiging mee of vul Aanhef (doorhalen wat niet van toepassing is) Voorletter(s) Achternaam Straat en huisnummer Postcode Plaats Werkzaam bij Telefoonnummer overdag E- ma i lad res dhr. mevr. mr.

2 3 Mijn klacht is gericht tegen (gegevens van de gerechtsdeurwaarder(s): Naam kantoor* Naam van de beklaagde gerechtsdeurwaarder Straat en huisnummer* Postcode en plaats* Indien uw klacht is gericht tegen twee gerechtsdeurwaarders. Naam kantoor Naam van de beklaagde gerechtsdeurwaarder Straat en huisnummer Postcode en plaats 4 Mijn klacht is: Benoem hier in uw eigen woorden wat het probleem is. Geef in ieder geval antwoord op de volgende vraag: Wat doet/doen de gerechtsdeurwaarder(s) volgens u niet goed? U kunt fllt volstaan met een verwijzing naar reeds gevoerde correspondentie.* Pagina 2 van 4

3 5 Ondertekening: Pia ats* Datum * Eijiagen (aantal) Uw handtekening Handtekening gemachtigde Stuur dit formulier en relevante bijlagen naar: Kamer voor Gerechtsdeurwaarders Postbus EN Amsterdam Het duurt gemiddeld zo n drie dagen voordat uw kiachtbrief bij ons terechtkomt. Nadat uw klacht door het secretariaat in het systeem is verwerkt, ontvangt u van de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders een schriftelijke ontvangstbevestiging. Meer informatie Als we meer informatie van u nodig hebben, nemen we contact met u op. Heeft u zelf nog vragen, dan staan wij u graag te woord. Bel ons op werkdagen tussen en uur via ons telefoonnummer Ook kunt u een naar de Kamer sturen via kamervoorgerechtsdeu rwaardersrechtspraak. nl. Pagina 3 van 4

4 [1] Kamer voor Gerechtsdeurwaarders Dit document bevat informatie over de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders. De informatie is bedoeld als praktische informatievoorziening. Het kan zijn dat, omwille van de duidelijkheid, regelingen samengevat enlof onvolledig worden weergegeven. In geval van strijdigheid van de weergave geldt te allen tijde de wettelijke bepaling of de regeling die op grond van een wettelijke bevoegdheid is gegeven. In geval van twijfel wordt u aangeraden uw vraag aan de secretaris voor te leggen. Deze informatie is van toepassing op klachten die na 1 juli 2016 zijn ingediend. De Kamer De Kamer is een tuchtrechtcollege dat op grond van de Gerechtsdeurwaarderswet het tuchtrecht uitoefent over gerechtsdeurwaarders, waarnemend-gerechtsdeurwaarder, toegevoegd gerechtsdeurwaarders en kandidaat-gerechtsdeurwaarders, hierna verder: gerechtsdeurwaarder. De Kamer voor Gerechtsdeurwaarders bestaat uit vijf leden, onder wie de voorzitter, en tien plaatsvervangende leden, onder wie twee of meer plaatsvervangend voorzitters. Daarvan zijn negen leden rechtelijke macht en vijf leden gerechtsdeurwaarders. De leden van de Kamer worden benoemd door de Minister van Justitie en Veiligheid. De Kamer is gevestigd te Amsterdam op hetzelfde adres als de Rechtbank Amsterdam. Een door het bestuur van de Rechtbank Amsterdam voor het verrichten van de werkzaamheden die bij of krachtens de wet aan de griffier zijn opgedragen aangewezen gerechtsambtenaar, is secretaris van de Kamer. Met toestemming van de voorzitter kan hij zich doen vervangen door een andere gerechtsambtenaar. Wat doet de Kamer In de Gerechtsdeurwaarderswet (in de artikelen ) is het wettelijk tuchtrecht over de gerechtsdeurwaarders geregeld. Een gerechtsdeurwaarder is aan tuchtrechtspraak onderworpen ter zake van enig handelen of nalaten in strijd met enige bij of krachtens de gerechtsdeurwaarderswet gegeven bepaling, of ter zake van enig handelen of nalaten dat een behoorlijk gerechtsdeurwaarder niet betaamt (de zogenaamde tuchtrechtelijke norm). De Kamer toetst de ingediende klachten aan deze norm. Wat is het doel van het tuchtrecht Het tuchtrecht heeft in de eerste plaats tot doel, kort gezegd, in het algemeen belang een goede wijze van beroepsbeoefening te bevorderen. Het tuchtrecht komt tot gelding in een tuchtprocedure waarin, in het algemeen naar aanleiding van een klacht van een belanghebbende, wordt onderzocht of een beroepsbeoefenaar in overeenstemming met de tuchtrechteljke norm heeft gehandeld. Als dit niet het geval is, kan een maatregel worden opgelegd. Het doel van een tuchtprocedure is dus niet om de klager (indien zijn klacht gegrond wordt verklaard) genoegdoening te verschaffen, ook al kan dit wel het feitelijke resultaat zijn.

5 onzorgvuldig verificatie de niet niet U De Noem Onderbouw Nadat [2] Het behoort niet tot de taak van de Kamer een uitspraak te doen over een eventuele aansprakelijkheid van de gerechtsdeurwaarder of schadevergoedingen toe te kennen. Daartoe strekkende vorderingen dienen bij de burgerlijke rechter te worden ingediend. Door het indienen van een klacht worden eventueel door een gerechtsdeurwaarder te nemen executiemaatregelen niet opgeschort. Wat is het ondenverp van de klacht Niet uitputtend opgesomd: handelen door de gerechtsdeurwaarder adresgegevens bij dagvaarden beslagvrije voet overtredingen van de Beroeps- en gedragsregels niet voortvarend handelen door gerechtsdeurwaarder correct bejegenen van cliënten door de gerechtsdeurwaarder tijdig afdragen van geïncasseerde gelden Zijn er kosten verbonden aan het indienen van een klacht Er zijn (nog) geen kosten of griffierechten verbonden aan het indienen van een klacht bij de kamer. Momenteel is bij de Eerste Kamer in behandeling het voorstel van Wet doorberekening kosten toezicht en tuchtrechtjuridische beroepen waarin wel in het heffen van een griffierecht wordt voorzien. Regels voor het indienen van een klacht bij de kamer De Kamer is bezig met het opstellen van een nieuw procesreglement. Totdat dit in werking is getreden gelden onderstaande regels. kunt uw klacht doormiddel van het klachtenformulier per post of per bij de kamer indienen. Dit formulier kan digitaal worden ingevuld. Gerechtsdeurwaarderswet kent slechts de mogelijkheid om een klacht in te dienen tegen een gerechtsdeurwaarder in persoon. Een kantoor, maatschap of B.V. kan daarom niet worden aangemerkt als beklaagde. Bij een klacht gericht tegen een kantoor onderzoekt de Kamer tegen welke gerechtsdeurwaarders de klacht(en) zich richt(en). Klachten gericht tegen medewerkers van kantoren vallen onder de verantwoordelijkheid van de gerechtsdeurwaarder. in uw brief of het formulier de redenen (gronden) van uw klacht. uw klacht zoveel mogelijk met schriftelijke stukken, zoals kopieën van exploten en van de in deze zaak gevoerde correspondentie. enz. de gerechtsdeurwaarder een verweerschrift heeft ingediend is het niet meer mogelijk een aanvullende of nieuwe klacht in te dienen die in dezelfde procedure wordt meegenomen.

6 de de een de het [3] Termijn waarbinnen een klacht moet worden ingediend Het indienen van de klacht is aan een termijn gebonden. Indien de klacht wordt ingediend na verloop van drie jaren na de dag waarop de klager heeft kennisgenomen of redelij kerwij s kennis heeft kunnen nemen van het handelen of nalaten van de gerechtsdeurwaarder waarop de klacht betrekking heeft, wordt de klacht door de voorzitter niet-ontvankelijk verklaard. De beslissing tot niet-ontvankeljkverklaring blijft achterwege indien de gevolgen van het handelen of nalaten redelijkerwijs pas nadien bekend zijn geworden. In dat geval verloopt de termijn voor het indienen van een klacht een jaar na de datum waarop de gevolgen redelijkerwijs als bekend geworden zijn aan te merken (artikel 37 lid 2 van de Gerechtsdeurwaarderswet). Door wie kan een klacht worden ingediend Als klager dient u een rechtstreeks belang te hebben bij het indienen van de klacht. U kunt niet klagen in het algemeen belang (ECLI:NL:GHAMS:200$:BC78OY). Klachten kunnen (niet uitputtend opgesomd) worden ingediend door: debiteur van de gerechtsdeurwaarder opdrachtgever van de gerechtsdeurwaarder bedrijven andere gerechtsdeurwaarder Minister van Justitie en Veiligheid de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders te s-gravenhage Bureau Financieel Toezicht te Utrecht Zitting in principe openbaar De zitting is in principe openbaar en vindt plaats op een dinsdagmiddag of een vrijdagochtend in de Rechtbank Amsterdam. De Kamer kan om gewichtige redenen bevelen dat de behandeling geheel of gedeeltelijk met gesloten deuren plaatsvindt. Verzoeken om uitstel dienen - behoudens uitzonderlijke situaties - uiterlijk 14 dagen van tevoren schriftelijk te worden gedaan. Hierbij dient u gemotiveerd aan te geven waarom u uitstel verzoekt. De Kamer beslist of zij het uitstel verleent. Als de kamer zich voldoende voorgelicht acht kan zij besluiten het uitstel niet te verlenen en te beslissen op grond van de voorliggende stukken en wat nog door de wederpartij ter zitting wordt aangevoerd. Vertegenwoordiging U kunt zich op de zitting doen bij staan of zich doen vertegenwoordigen door een gemachtigde. Dat is niet verplicht. Indien de gemachtigde geen advocaat is dient de gemachtigde een daartoe strekkende schriftelijke machtiging van u (door u ondertekend) op de zitting te overleggen. De Kamer kan weigeren personen, die geen advocaat zijn, als gemachtigde toe te laten. In dat geval houdt de Kamer de behandeling aan tot een volgende zitting. vers ie 31-oktober 2016

7 [4] De verdere procedure bij de kamer Als u een schriftelijke klacht heeft ingediend, verloopt de klachtprocedure tot aan de mogelijke mondelinge behandeling langs de volgende stappen: Stap 1 De Kamer zendt aan de klager een ontvangstbevestiging. Aan de betrokken gerechtsdeurwaarder wordt een kopie van de klacht gezonden en wordt om een reactie op de klacht verzocht. De gerechtsdeurwaarder krijgt voor die reactie een termijn van dertig dagen die op verzoek kan worden verlengd. Stap 2 Na het antwoord van de gerechtsdeurwaarder heeft de voorzitter vier mogelijkheden, hij kan: 1. de schriftelijke uitwisseling van de wederzijdse standpunten voortzetten (repliek en dupliek), 2. partijen horen om een minneljke schikking te beproeven, 3. een voorzittersbeslissing geven, 4. de klacht voorleggen aan de kamer voor (verdere) behandeling. Ad 2.1 De praktijk heeft uitgewezen dat dit zelden wordt toegestaan. Op een bij de kamer neergelegde klacht volgt een reactie van de gerechtsdeurwaarder en in de bij de kamer gevolgde werkwijze betekent dat, dat daarmee beide partijen zijn gehoord. Uit de wet volgt niet dat op de reactie van de gerechtsdeurwaarders mag worden gereageerd, waarna - gelet op het recht van hoor en wederhoor - de gerechtsdeurwaarder weer op de reactie van klagers zou mogen reageren. Dat is evenmin een regel van Nederlands recht (ECLI:NL:GHAMS :201 0:BN940 1). Ad 2.2 De praktijk heeft inmiddels uitgewezen dat het horen om een minneljke schikking te beproeven niet voorkomt. Een van de oorzaken is dat het overgrote deel van de klachten gaat over de tenuitvoerlegging van vonnissen, beschikkingen of dwangbevelen. In het systeem van de wet moet daarvoor een executiegeschil bij de burgerlijk rechter worden aangespannen. De voorzittersbeslissing De voorzitter kan na summier onderzoek op basis van de door klager en de gerechtsdeurwaarder ingezonden stukken, in een met redenen omklede beslissing de klacht afwijzen. Dat doet hij als hij van oordeel is dat de klacht kennelijk niet ontvankelijk, kennelijk ongegrond of van onvoldoende gewicht is. Verzet Als u het niet eens bent met de beslissing van de voorzitter van de Kamer, kunt u tegen deze beslissing in verzet gaan bij de Kamer. De regels voor het indienen van verzet zijn als volgt: Verzet dient binnen veertien dagen na de dag van verzending van de beslissing schriftelijk te worden ingediend bij de Kamer. Let op! De wet geeft hier slechts een korte termijn voor, namelijk binnen veertien dagen na dagtekening van de brief van de secretaris waarbij de beslissing wordt verzonden. Het verzet is eerst tijdig gedaan indien het verzetschrift binnen

8 [5] die termijn (dit is uiterlijk op de laatste dag van daarvan) door de Kamer is ontvangen! U dient gemotiveerd aan te geven met welke overwegingen van de voorzitter u zich niet kunt verenigen. In verzet kunnen geen nieuwe nog niet eerder aan de orde gestelde klachtonderdelen worden aangevoerd (vaste rechtspraak van het Gerechtshof Amsterdam). Het verzet wordt behandeld op een zitting van de Kamer waarvoor u wordt opgeroepen. Na zes weken volgt een beslissing. Een beslissing van de Kamer waarbij zij het verzet nietontvankelijk of ongegrond verklaard heeft, is onherroepelijk. U kunt tegen deze beslissing niet in hoger beroep gaan. Als het verzet gegrond wordt verklaard, dan vervalt de voorzittersbeslissing. De Kamer zal de klacht dan opnieuw behandelen en uitspraak doen. Tegen die beslissing kunt u wel in hoger beroep gaan bij het gerechtshof te Amsterdam. Zaken die rechtsreeks naar de kamer worden verwezen Die zaken worden behandeld op een zitting van de Kamer. Na de behandeling op de zitting geeft de Kamer een schriftelijke beslissing op de klacht op een aan de partijen meegedeelde datum. De beslissingen van de Kamer zijn met redenen omkleed en worden in het openbaar uitgesproken. De termijn waarop door de Kamer uitspraak wordt gedaan ligt in het algemeen op zes weken na behandeling van de klacht op een zitting. De Kamer kan een klacht ongegrond of gegrond verklaren. Als de Kamer een klacht gegrond verklaart, kan de Kamer dit doen zonder of met oplegging van een maatregel. Indien de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders het bezwaar geheel of gedeeltelijk gegrond verklaart, kan zij de navolgende maatregelen opleggen: a) een waarschuwing; b) een berisping; c) een geldboete van ten hoogste ,00; d) de ontzegging van de bevoegdheid tot het aanwijzen van een toegevoegd gerechtsdeurwaarder of kandidaat-gerechtsdeurwaarder, voor bepaalde of onbepaalde duur; e) de schorsing in de uitoefening van het ambt voor de duur van ten hoogste één jaar; f) de ontzetting uit het ambt met bepaling van een termijn waarbinnen betrokkene niet tot waarnemer kan worden benoemd of aan een gerechtsdeurwaarder kan worden toegevoegd. Deze termijn bedraagt maximaal tien jaren. De Kamer voor Gerechtsdeurwaarders kan het bezwaar ook gegrond verklaren zonder oplegging van een maatregel. De maatregel van een geldboete kan gelijktijdig worden opgelegd met een andere maatregel. Bij de beslissing tot oplegging van een maatregel kan worden bepaald dat deze wordt openbaar gemaakt op een daarbij voorgeschreven wijze, indien enig door artikel 34, eerste lid, Gerechtsdeurwaarderswet beschermd belang dat vordert. Tot de tenuitvoerlegging van een maatregel wordt eerst overgegaan na het onherroepelijk worden van de beslissing of op een in de beslissing bepaald later tijdstip.

9 [6] Tegen een beslissing van de Kamer staat hoger beroep open bij het Gerechtshof Amsterdam. U kunt dit doen binnen dertig dagen na de dagtekening van de brief waarbij aan u een kopie van de beslissing is gezonden. Ook bij het gerechtshof mag u verschijnen zonder advocaat of gemachtigde en ook daar bent u (nog) geen griffiegeld verschuldigd. Het hoger beroep wordt behandeld door een meervoudige kamer van het Gerechtshof Amsterdam. Het gerechtshof behandelt de zaak opnieuw in volle omvang. De beslissing van het gerechtshof is onherroepelijk. Het correspondentieadres van de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders is: Kamer voor Gerechtsdeurwaarders, Postbus $4500, 1080 BN Amsterdam adres: kamervoorgerechtsch.urwaarders: i1rechtspraak.n1 Heeft u nog vragen? Dan kunt u het secretariaat van de Kamer bellen op $ Meer informatie: De beslissingen van de Kamer worden gepubliceerd op cihid.n1 De beslissingen van het Gerechtshof Amsterdam worden gepubliceerd op De Gerechtsdeurwaarderswet hflps://zoek.officieidi ndiuakinen.ni/kst h mi De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders v wv. kbvt..n 1 Adres: KBvG, Prinses Margrietplantsoen 49, 2595 DR DEN HAAG, tel Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Ten behoeve van een juiste procesvoering worden uw gegevens (naam, adres, woonplaats, eventueel telefoonnummer) verwerkt in een geautomatiseerd systeem. De stukken (met daarin deze gegevens) die u in het kader van de klacht heeft ingediend worden doorgezonden naar de beklaagde. In voorkomende gevallen kan het zijn dat uw stukken door de Kamer in handen worden gesteld van het Bureau Financieel Toezicht of aan deskundigen (voor zover door de Kamer benoemd).

Beslissing Tuchtcollege Het tuchtcollege spreekt de beslissing op een openbare zitting uit. Het tuchtcollege doet binnen twee maanden uitspraak na

Beslissing Tuchtcollege Het tuchtcollege spreekt de beslissing op een openbare zitting uit. Het tuchtcollege doet binnen twee maanden uitspraak na Werkwijze Tuchtcollege voor de Scheepvaart Kapiteins en scheepsofficieren zijn onderworpen aan het tuchtrecht indien zij handelen in strijd met de regels van goed zeemanschap die zij in acht moeten nemen

Nadere informatie

PROTOCOL KLACHTEN- & GESCHILLENREGELING WILLEMS GERECHTSDEURWAARDERS & INCASSO RTW/EVE V4.0

PROTOCOL KLACHTEN- & GESCHILLENREGELING WILLEMS GERECHTSDEURWAARDERS & INCASSO RTW/EVE V4.0 2018 WILLEMS GERECHTSDEURWAARDERS & INCASSO RTW/EVE 22-3-2018 V4.0 WWW.WILLEMSINCASSO.NL Protocol klachten- & geschillenregeling classificatie openbaar datum 22-03-2018 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 1

Nadere informatie

WILLEMS GERECHTSDEURWAARDERS & INCASSO RTW V2.0 PROTOCOL KLACHTEN & GESCHILLENREGELING

WILLEMS GERECHTSDEURWAARDERS & INCASSO RTW V2.0 PROTOCOL KLACHTEN & GESCHILLENREGELING 2016 WILLEMS GERECHTSDEURWAARDERS & INCASSO RTW 7 12 2016 V2.0 PROTOCOL KLACHTEN & GESCHILLENREGELING INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 1 Klachten en geschillenregeling kantoor... 2 1. Inleiding... 2 2. Klachtenregeling...

Nadere informatie

KLACHTENREGELING. Inleiding

KLACHTENREGELING. Inleiding KLACHTENREGELING Inleiding Indien u vindt dat een van onze (toegevoegd)gerechtsdeurwaarders of medewerkers u niet correct behandeld heeft, dan betreuren wij dat. Omdat wij streven naar een continue verbetering

Nadere informatie

HET REGLEMENT VAN TUCHTRECHTSPRAAK

HET REGLEMENT VAN TUCHTRECHTSPRAAK HET REGLEMENT VAN TUCHTRECHTSPRAAK INHOUD: 1. De klacht 1.1 Klager, indiening en eerste behandeling van de klacht 1.2 Vereisten 2. De Tuchtcommissie 3. De klachtprocedure in eerste instantie 3.1 De procedure

Nadere informatie

Reglement Klacht en Tuchtzaken

Reglement Klacht en Tuchtzaken Reglement Klacht en Tuchtzaken Begripsomschrijving Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: De vereniging: NEVOA, Beroepsorganisatie Bedrijfsjuridisch adviseurs. De algemene vergadering:

Nadere informatie

Reglement omtrent de werkwijze van de kamer voor gerechtsdeurwaarders

Reglement omtrent de werkwijze van de kamer voor gerechtsdeurwaarders Reglement omtrent de werkwijze van de kamer voor gerechtsdeurwaarders (nadere uitwerking van de artikelen 37, 39, 40 en 41 van de Gerechtsdeurwaarderswet) AFDELING 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Toepasselijkheid

Nadere informatie

Reglement van het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg vanaf 1 april 2019.

Reglement van het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg vanaf 1 april 2019. 1 Reglement van het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg vanaf 1 april 2019. Het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg heeft in het belang van een behoorlijke rechtspleging het navolgende

Nadere informatie

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Beslissing van 21 december 2004 zoals bedoeld in artikel 43 van de Gerechtsdeurwaarderswet in de zaak met nummer 328.2002 van: [ ], wonende te [ ], klager,

Nadere informatie

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Beschikking van 11 februari 2003 zoals bedoeld in artikel 43 van de Gerechtsdeurwaarderswet in de zaak met nummer 88.2002 van: [ ], wonende te [ ], klager,

Nadere informatie

Reglement Tuchtrechtspraak

Reglement Tuchtrechtspraak Reglement Tuchtrechtspraak DEFINITIES Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder klager: 1) degene met wie de seksuoloog in professioneel contact staat, zoals nader is uitgewerkt in de Beroepscode

Nadere informatie

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Beschikking van 9 juli 2002 zoals bedoeld in artikel 43 van de Gerechtsdeurwaarderswet inzake de gevoegde klachten met zaaknummers: 93.2002 [ ], wonende te

Nadere informatie

GERECHTSHOF TE AMSTERDAM TWEEDE MEERVOUDIGE BURGERLIJKE KAMER. Beslissing van 24 juli 2003 in de zaak onder rekestnummer 90/2003 GDW van:

GERECHTSHOF TE AMSTERDAM TWEEDE MEERVOUDIGE BURGERLIJKE KAMER. Beslissing van 24 juli 2003 in de zaak onder rekestnummer 90/2003 GDW van: GERECHTSHOF TE AMSTERDAM TWEEDE MEERVOUDIGE BURGERLIJKE KAMER Beslissing van 24 juli 2003 in de zaak onder rekestnummer 90/2003 GDW van: destijds toegevoegd kandidaat-gerechtsdeurwaarder te, thans gerechtsdeurwaarder

Nadere informatie

Reglement voor de Rechtspraak Vereniging Actuarieel Genootschap

Reglement voor de Rechtspraak Vereniging Actuarieel Genootschap Reglement voor de Rechtspraak Vereniging Actuarieel Genootschap Hoofdindeling: Beroepsreglementering Categorie: Gedragsregels Opgesteld door: Bureau AG Vastgesteld door: Algemene Ledenvergadering Datum

Nadere informatie

REGLEMENT op de Tuchtrechtspraak voor leden van IIA Nederland. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van IIA Nederland op 7 december 2016

REGLEMENT op de Tuchtrechtspraak voor leden van IIA Nederland. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van IIA Nederland op 7 december 2016 REGLEMENT op de Tuchtrechtspraak voor leden van IIA Nederland ingevolge artikel 14 van de statuten van de vereniging Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van IIA Nederland op 7 december 2016 De

Nadere informatie

Reglement tuchtrechtspraak

Reglement tuchtrechtspraak Reglement tuchtrechtspraak DEFINITIES Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder klager: 1) degene met wie de seksuoloog in professioneel contact staat, zoals nader is uitgewerkt in de Beroepscode

Nadere informatie

Reglement omtrent de werkwijze van de kamers voor het notariaat. (zoals bedoeld in artikel 12 lid 5 van het Besluit op het notarisambt)

Reglement omtrent de werkwijze van de kamers voor het notariaat. (zoals bedoeld in artikel 12 lid 5 van het Besluit op het notarisambt) Reglement omtrent de werkwijze van de kamers voor het notariaat (zoals bedoeld in artikel 12 lid 5 van het Besluit op het notarisambt) AFDELING 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Leiding van de vergadering

Nadere informatie

ingevolge artikel 14 van de statuten van de vereniging

ingevolge artikel 14 van de statuten van de vereniging REGLEMENT op de tuchtrechtspraak voor de leden van IIA-Nederland ingevolge artikel 14 van de statuten van de vereniging De raad van tucht Artikel 1 1 De raad van tucht is belast met de behandeling van

Nadere informatie

PROTOCOL KLACHTBEHANDELING

PROTOCOL KLACHTBEHANDELING 2016 COLLEGE VAN TOEZICHT PROTOCOL KLACHTBEHANDELING INLEIDING In dit protocol zijn de regels vastgelegd die betrekking hebben op het indienen van een schriftelijke klacht tegen een lid van de Nederlandse

Nadere informatie

Reglement Klachtbehandeling externe klachtencommissie van het Da Vinci College

Reglement Klachtbehandeling externe klachtencommissie van het Da Vinci College Reglement Klachtbehandeling externe klachtencommissie van het Da Vinci College 1 Begripsbepalingen 1.1 Onder klacht wordt in dit reglement verstaan uitingen van ontevredenheid met betrekking tot het Da

Nadere informatie

Klachtencommissie NBA. Informatie voor de indiener van een klacht

Klachtencommissie NBA. Informatie voor de indiener van een klacht Informatie voor de indiener van een klacht 2014 NBA Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze,

Nadere informatie

de "Stichting VRT - Verenigd Register van Taxateurs" (VRT), gevestigd te Den Haag.

de Stichting VRT - Verenigd Register van Taxateurs (VRT), gevestigd te Den Haag. REGLEMENT OP DE BEHANDELING VAN KLACHTEN als bedoeld in artikel 12 van de Statuten van de "Stichting VRT - Verenigd Register van Taxateurs" (VRT), gevestigd te Den Haag. BEGRIPSOMSCHRIJVING Artikel 1 In

Nadere informatie

Tuchtreglement SRA 1. Afdeling 1 Algemene bepalingen

Tuchtreglement SRA 1. Afdeling 1 Algemene bepalingen Tuchtreglement SRA Reglement inzake de taak en werkwijze van het Arbeidsdeskundig Tuchtcollege en het Centraal Arbeidsdeskundig Tuchtcollege van de SRA, als bedoeld in de statuten van de Stichting Register

Nadere informatie

Reglement van Tuchtrechtspraak NOAB

Reglement van Tuchtrechtspraak NOAB Reglement van Tuchtrechtspraak NOAB IN EERSTE AANLEG Artikel 1 De aspirant- en de gewone leden van NOAB zijn aan tuchtrechtspraak onderworpen. a) ter zake van enig handelen of nalaten in strijd met de

Nadere informatie

TUCHTREGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE GOLF FEDERATIE

TUCHTREGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE GOLF FEDERATIE TUCHTREGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE GOLF FEDERATIE Het Tuchtreglement is naar aanleiding van gewijzigde Statuten van de Federatie d.d. 20 maart vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van

Nadere informatie

een bij een Aangesloten Instelling geregistreerde mediator; de door een Aangesloten Instelling vastgestelde gedragsregels;

een bij een Aangesloten Instelling geregistreerde mediator; de door een Aangesloten Instelling vastgestelde gedragsregels; 10 november 2009 REGLEMENT STICHTING TUCHTRECHTSPRAAK MEDIATORS Artikel 1 Definities In dit reglement wordt verstaan onder: Stichting: Aangesloten Instelling: Mediator: Gedragsregels: Klachtenregeling:

Nadere informatie

Reglement van het Tuchtcollege van St!R. Definities

Reglement van het Tuchtcollege van St!R. Definities Reglement van het Tuchtcollege van St!R Definities Artikel 1: In dit Reglement wordt verstaan onder: 1.1 College: het Tuchtcollege van St!R; 1.2 St!R: Stichting Registratie; 1.3 Gedragscode: Gedragscode

Nadere informatie

HET REGLEMENT VAN TUCHTRECHTSPRAAK

HET REGLEMENT VAN TUCHTRECHTSPRAAK HET REGLEMENT VAN TUCHTRECHTSPRAAK INHOUD: 1. De klacht 1.1 Klager, indiening en eerste behandeling van de klacht 1.2 Vereisten 2. De Tuchtcommissie 3. De klachtprocedure in eerste instantie 3.1 De procedure

Nadere informatie

COLLEGE VAN TOEZICHT

COLLEGE VAN TOEZICHT November 2017 COLLEGE VAN TOEZICHT PROTOCOL KLACHTBEHANDELING INLEIDING In dit protocol zijn de regels vastgelegd die betrekking hebben op het indienen van een schriftelijke klacht tegen een lid van de

Nadere informatie

Reglement voor de Tuchtrechtspraak 28 februari 2017

Reglement voor de Tuchtrechtspraak 28 februari 2017 Secretariaat: Klokkegat 26 6741 EL LUNTEREN info@nffi.nl www.nffi.nl Reglement voor de Tuchtrechtspraak 28 februari 2017 1. De Raad voor de Tuchtrechtspraak Taak en bevoegdheid 1.1 De tuchtrechtspraak

Nadere informatie

Klachtencommissie NBA. Informatie voor de accountant

Klachtencommissie NBA. Informatie voor de accountant Klachtencommissie NBA Informatie voor de accountant 2017 NBA Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of op

Nadere informatie

stichting tuchtrechtspraak nap

stichting tuchtrechtspraak nap REGLEMENT TUCHTRECHT VAN DE STICHTING TUCHTRECHTSPRAAK NAP TUCHTRECHTSPRAAK VAN TOEPASSING OP DE GEREGISTREERDE THERAPEUTEN BIJ DE NEDERLANDSE ASSOCIATIE VOOR PSYCHOTHERAPIE Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Nadere informatie

KAMER VOOR GERECHTSDEURWAARDERS

KAMER VOOR GERECHTSDEURWAARDERS 632577 ECLI:NL:TGDKG:2018:184 KAMER VOOR GERECHTSDEURWAARDERS Beslissing in de zaak onder nummer van: 632577 KAMER VOOR GERECHTSDEURWAARDERS TE AMSTERDAM Beslissing van 5 juni 2018 zoals bedoeld in artikel

Nadere informatie

Wijziging tuchtrecht stichting TBNG Tuchtrechtspraak. Hoofdstuk 1 Algemeen. Artikel 1 Definitiebepaling

Wijziging tuchtrecht stichting TBNG Tuchtrechtspraak. Hoofdstuk 1 Algemeen. Artikel 1 Definitiebepaling Wijziging tuchtrecht stichting TBNG 2013 Tuchtrechtspraak Hoofdstuk 1 Algemeen Artikel 1 Definitiebepaling Tuchtrechtspraak van de Stichting Tuchtrecht Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg, hierna

Nadere informatie

Inhoud. Bijlage: - klachtformulier - ook als WORD-invuldocument te downloaden via de website:www.agro.nl/vtc

Inhoud. Bijlage: - klachtformulier - ook als WORD-invuldocument te downloaden via de website:www.agro.nl/vtc Inhoud 1. Veterinair Tuchtrecht 2. Over wie kan worden geklaagd 3. Waarover kan worden geklaagd 4. Bespreek uw klacht 5. Wie kan een klacht indienen 6. De Klachtambtenaar 7. Hoe dient u een klacht in 8.

Nadere informatie

Klachtenregeling Vogel Bewind

Klachtenregeling Vogel Bewind Klachtenregeling Vogel Bewind Vogel Bewind zal te allen tijde trachten om haar werkzaamheden ten aanzien van de aan haar opgedragen taken zo zorgvuldig mogelijk te realiseren en de belangenbehartiging

Nadere informatie

Klachtencommissie NBA. Informatie voor de indiener van een klacht

Klachtencommissie NBA. Informatie voor de indiener van een klacht Klachtencommissie NBA Informatie voor de indiener van een klacht 2017 NBA Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Beschikking van 21 januari 2003 zoals bedoeld in artikel 43 van de Gerechtsdeurwaarderswet inzake de klacht met zaaknummer 207.2002 van: [ ], wonende te [ ],

Nadere informatie

Reglement bezwaarprocedure SVWN

Reglement bezwaarprocedure SVWN Reglement bezwaarprocedure SVWN Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland Versie 1.0, vastgesteld 15 december 2015 1/10 Inhoud Begripsbepalingen... 3 De bezwaarcommissie... 3 Procedure... 4 Voorbereiden

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 34 145 Wijziging van de Advocatenwet, de Gerechtsdeurwaarderswet en de Wet op het notarisambt in verband met het doorberekenen van de kosten van

Nadere informatie

Tuchtrecht voor gerechtsdeurwaarders. Martin Scharenborg

Tuchtrecht voor gerechtsdeurwaarders. Martin Scharenborg Tuchtrecht voor gerechtsdeurwaarders Martin Scharenborg Dit boek maakt deel uit van de serie tuchtrecht: Tuchtrecht voor accountants (isbn 9789463185905) Tuchtrecht voor gerechtsdeurwaarders (isbn 9789463185929)

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE DE TUCHTRECHTSPRAAK van de Stichting Rentmeesterskamer

REGLEMENT INZAKE DE TUCHTRECHTSPRAAK van de Stichting Rentmeesterskamer REGLEMENT INZAKE DE TUCHTRECHTSPRAAK van de Stichting Rentmeesterskamer 1. Definities: 1.a. de Stichting: De statutair te Utrecht gevestigde stichting: Stichting Rentmeesterskamer, hierna ook aan te duiden

Nadere informatie

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Beschikking zoals bedoeld in artikel 43 van de Gerechtsdeurwaarderswet inzake de klachten met zaaknummers 10.2004 en 155.2004 van: [ ], wonende te [ ], klager,

Nadere informatie

Klachtencommissie NBA. Informatie voor de accountant

Klachtencommissie NBA. Informatie voor de accountant Informatie voor de accountant 2014 NBA Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij door

Nadere informatie

Reglement omtrent de werkwijze van de kamers voor het notariaat

Reglement omtrent de werkwijze van de kamers voor het notariaat Reglement omtrent de werkwijze van de kamers voor het notariaat (zoals bedoeld in artikel 12 lid 5 van het Besluit op het notarisambt) Afdeling 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Leiding van de vergadering

Nadere informatie

Klachtenregeling rechtbanken Amsterdam, Den Haag en Rotterdam

Klachtenregeling rechtbanken Amsterdam, Den Haag en Rotterdam Klachtenregeling rechtbanken Amsterdam, Den Haag en Rotterdam De besturen van de rechtbanken Amsterdam, Den Haag en Rotterdam Artikel 1 Definities In deze regeling wordt verstaan onder: a. een klacht:

Nadere informatie

Klachtenreglement klachtencommissie Zorg voor Intermetzo

Klachtenreglement klachtencommissie Zorg voor Intermetzo Soort document Doel Doelgroep Reglement Het klachtenreglement beschrijft de werkwijze van de klachtencommissie. Leden van de klachtencommissie Zorg, ambtelijk secretaris, klager, klachtenfunctionaris en

Nadere informatie

RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing van de voorzitter van de Raad van Discipline in het ressort s-hertogenbosch van 25 april 2018

RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing van de voorzitter van de Raad van Discipline in het ressort s-hertogenbosch van 25 april 2018 18-194/DB/ZWB ECLI:NL:TADRSHE:2018:65 RAAD VAN DISCIPLINE Beslissing in de zaak onder nummer van: 18-194/DB/ZWB Beslissing van de voorzitter van de Raad van Discipline in het ressort s-hertogenbosch van

Nadere informatie

ACCOUNTANTSKAMER. BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 15/352 Wtra AK van 20 juli 2015 van

ACCOUNTANTSKAMER. BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 15/352 Wtra AK van 20 juli 2015 van ACCOUNTANTSKAMER BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 15/352 Wtra AK van 20 juli 2015 van mr. X, wonende en kantoorhoudende te [plaats1], K L A G E R,

Nadere informatie

Uitvoeringsreglement Commissie van Beroep Kenniscentrum Kraamzorg

Uitvoeringsreglement Commissie van Beroep Kenniscentrum Kraamzorg Uitvoeringsreglement Commissie van Beroep Kenniscentrum Kraamzorg Vastgesteld door het Bestuur van het Kenniscentrum Kraamzorg op 27 september 2017 2017 1 Uitvoeringsreglement Commissie van Beroep Kenniscentrum

Nadere informatie

Klachtreglement Geschillencommissie Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen. Definities

Klachtreglement Geschillencommissie Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen. Definities Klachtreglement Geschillencommissie Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen Definities Artikel 1: In dit Reglement wordt verstaan onder: 1.1 Commissie: de Geschillencommissie NKH; 1.2 NKH: het Nationaal Keurmerk

Nadere informatie

Klachtreglement Organisatie voor Vitaliteit, Activering en Loopbaan (OVAL)

Klachtreglement Organisatie voor Vitaliteit, Activering en Loopbaan (OVAL) Klachtreglement Organisatie voor Vitaliteit, Activering en Loopbaan (OVAL) Definities Artikel 1 In dit Reglement wordt verstaan onder: a. Commissie: Geschillencommissie OVAL b. OVAL: Organisatie voor Vitaliteit,

Nadere informatie

Artikel 1 Definities... 2 Artikel 2 Algemeen... 2

Artikel 1 Definities... 2 Artikel 2 Algemeen... 2 Klachtenregeling SKJ Inhoudsopgave Artikel 1 Definities... 2 Artikel 2 Algemeen... 2 2.1 Wie kan de klacht indienen?... 2 2.2 Kan ik mijn klacht anoniem indienen?... 2 2.3 Tegen wie is mijn klacht gericht?...

Nadere informatie

Klachtenregeling De opleidingsorganisatie Suzanne Niemeijer hanteert de werkwijze van het Landelijk Modelklachtenregeling :

Klachtenregeling De opleidingsorganisatie Suzanne Niemeijer hanteert de werkwijze van het Landelijk Modelklachtenregeling : Klachtenregeling De opleidingsorganisatie Suzanne Niemeijer hanteert de werkwijze van het Landelijk Modelklachtenregeling : Landelijk model klachtenregeling Introductie Op 1 januari 2002 is voor alle gerechten

Nadere informatie

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Beschikking van 4 november 2003 als bedoeld in artikel 43 van de Gerechtsdeurwaarderswet in de zaak met nummer 249.2002 van: [ ], advocaat te [ ], klager, tegen:

Nadere informatie

Tuchtreglement SRA. Afdeling 1 Algemene bepalingen

Tuchtreglement SRA. Afdeling 1 Algemene bepalingen Tuchtreglement SRA Reglement inzake de taak en werkwijze van het Arbeidsdeskundig Tuchtcollege en het Centraal Arbeidsdeskundig Tuchtcollege van de SRA, als bedoeld in de statuten van de Stichting Register

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING EN KLACHTENADVIESCOMMISSIE NVGH/ALPHA.

REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING EN KLACHTENADVIESCOMMISSIE NVGH/ALPHA. REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING EN KLACHTENADVIESCOMMISSIE NVGH/ALPHA. Vastgesteld door de algemene vergadering op 3 juni 2012. Artikel 1. definities Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

Nadere informatie

REGLEMENT TUCHTRECHT VAN DE STICHTING TUCHTRECHTSPAAK VAN DE NEDERLANDSE ASSOCIATIE VOOR PSYCHOTHERAPIE

REGLEMENT TUCHTRECHT VAN DE STICHTING TUCHTRECHTSPAAK VAN DE NEDERLANDSE ASSOCIATIE VOOR PSYCHOTHERAPIE REGLEMENT TUCHTRECHT VAN DE STICHTING TUCHTRECHTSPAAK VAN DE NEDERLANDSE ASSOCIATIE VOOR PSYCHOTHERAPIE Begrippen - NAP: de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie. - Tuchtstichting: de stichting Tuchtrechtspraak

Nadere informatie

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( REGLEMENT STICHTING TUCHTRECHTSPRAAK MEDIATORS Artikel 1 Definities In dit reglement wordt verstaan onder: Stichting: Aangesloten Instelling: Mediator: Gedragsregels: Klachtenregeling: Tuchtcommissie:

Nadere informatie

Reglement van het Veterinair Tuchtcollege

Reglement van het Veterinair Tuchtcollege Reglement van het Veterinair Tuchtcollege Dit reglement geldt in aanvulling op het bepaalde in de Wet op de uitoefening van de diergeneeskunde 1990 c.q. in aanvulling op de Wet Dieren (nadat de daarin

Nadere informatie

Klachtenprotocol Kinderopvang De 5

Klachtenprotocol Kinderopvang De 5 Klachtenprotocol Kinderopvang De 5 Versie 10-11-2016 2 Klachtenprotocol Kinderopvang De 5 Inhoudsopgave Toepassingsgebied 3 Begripsbepaling 3 Doelstelling van de klachtenregeling 2 Samenstelling, benoeming

Nadere informatie

vanstate /1/V6. Datum uitspraak: 28 maart 2012 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

vanstate /1/V6. Datum uitspraak: 28 maart 2012 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Raad vanstate 201108441/1/V6. Datum uitspraak: 28 maart 2012 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Uitspraak na vereenvoudigde behandeling (artikel 8:54 van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: de Awb)) op het

Nadere informatie

3. De afhandeling van de klachten worden uitgevoerd door het onafhankelijke instituut KIGID.

3. De afhandeling van de klachten worden uitgevoerd door het onafhankelijke instituut KIGID. Geschillenregeling NVI Hoofdstuk 1: Klachtenbehandeling in de Prefase Artikel 1 1. De klachtenprocedure van de NVI ziet op geschillen, die tussen leden en derden zijn gerezen en betrekking hebben op de

Nadere informatie

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Beschikking van 9 september 2003 zoals bedoeld in artikel 43 van de Gerechtsdeurwaarderswet inzake het verzet in de zaak met nummer 328.2002 ingesteld door:

Nadere informatie

: de Stichting Geschillen in de landbouw c.a.;

: de Stichting Geschillen in de landbouw c.a.; Reglement geschillen in de landbouwzorg Begripsomschrijving Artikel 1 In dit Reglement wordt verstaan onder: Stichting : de Stichting Geschillen in de landbouw c.a.; Commissie : de Geschillencommissie

Nadere informatie

algemene vergadering : de algemene vergadering van de vereniging is het orgaan dat bestaat uit stemgerechtigde leden;

algemene vergadering : de algemene vergadering van de vereniging is het orgaan dat bestaat uit stemgerechtigde leden; Reglement Tuchtzaken Het Reglement Tuchtzaken als bedoeld in artikel 17 van de statuten van de NOB zoals laatstelijk gewijzigd en vastgesteld op 11 juni 2014 door het besluit van de algemene vergadering.

Nadere informatie

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Beschikking van 7 september 2004 zoals bedoeld in artikel 43 van de Gerechtsdeurwaarderswet inzake de klacht met zaaknummer 28.2003 van: [ ], wonende te [ ],

Nadere informatie

Klachtenreglement Coaching Rondom Kanker

Klachtenreglement Coaching Rondom Kanker Klachtenreglement Coaching Rondom Kanker Inleiding Coaching Rondom Kanker (CRK) heeft besloten een klachtenprocedure in het leven te roepen en heeft daarvoor het volgende reglement vastgesteld. Tevens

Nadere informatie

Klachtenreglement Stichting KEC

Klachtenreglement Stichting KEC Klachtenreglement Stichting KEC Inleiding Dit reglement is geschreven voor de werkwijze van de klachtencommissie van Stichting KEC en het in behandeling nemen van klachten door de klachtencommissie. Artikel

Nadere informatie

ACCOUNTANTSKAMER. BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 18/807 Wtra AK van 1 maart 2019 van

ACCOUNTANTSKAMER. BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 18/807 Wtra AK van 1 maart 2019 van ACCOUNTANTSKAMER BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 18/807 Wtra AK van 1 maart 2019 van X, wonende te [plaats1], K L A G E R, t e g e n Y, registeraccountant,

Nadere informatie

REGLEMENT TUCHTRECHTSPRAAK van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH)

REGLEMENT TUCHTRECHTSPRAAK van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) REGLEMENT TUCHTRECHTSPRAAK van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) A. ALGEMENE BEPALINGEN BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: NVH of Vereniging: De Nederlandse

Nadere informatie

de Rechtspraak I I PER FAX

de Rechtspraak I I PER FAX de Rechtspraak i AANTEKENEN I I PER POST I I PER FAX De heer R. Zenger Nachtwachtlaan 114 I 058 ED Amsterdam datum onderdeel 15 januari 20 13 Sluitfase (keuzemenu: optie 2) contactpersoon doorkiesnummer

Nadere informatie

Klachtenregeling Stichting Bureau Jeugdzorg Flevoland

Klachtenregeling Stichting Bureau Jeugdzorg Flevoland Klachtenregeling Stichting Bureau Jeugdzorg Flevoland Overwegende dat van instellingszijde gestreefd wordt naar zo goed mogelijke hulpverlening aan cliënten dat zich niettemin situaties kunnen voordoen

Nadere informatie

REGLEMENT TUCHTCOMMISSIE MAKELAARDIJ

REGLEMENT TUCHTCOMMISSIE MAKELAARDIJ REGLEMENT TUCHTCOMMISSIE MAKELAARDIJ Vastgesteld door de algemene ledenvergadering van VastgoedPRO op 12-11-2013, op grond van het bepaalde in de statuten van VastgoedPRO. Ingaande per 1-1-2014. Begripsomschrijving

Nadere informatie

KLACHTENCOMMISSIE KCAF

KLACHTENCOMMISSIE KCAF KLACHTENCOMMISSIE KCAF Hoe werkt de klachtencommissie van het KCAF? Inleiding Indien u een geschil hebt met een door Stichting KCAF erkende procesbegeleider (of bureau voor procesbegeleiders), een funderingsonderzoeksbureau

Nadere informatie

Klachtenregeling Cliënten van Stichting De Jeugd- & Gezinsbeschermers

Klachtenregeling Cliënten van Stichting De Jeugd- & Gezinsbeschermers RAPPORT Versie: 2.0 Klachtenregeling Cliënten van Stichting De Jeugd- & Gezinsbeschermers Raad van Bestuur Postbus 5247 2000 CE Haarlem T 088-777 81 06 F 023-799 37 18 www.bjznh.nl 1 Aanhef Gelet op de

Nadere informatie

Regelement op het tuchtrecht

Regelement op het tuchtrecht Regelement op het tuchtrecht Hoofdstuk A: Algemeen Hoofdstuk B: Hoofdstuk C: Hoofdstuk D: Hoofdstuk E: Hoofdstuk F: Hoofdstuk G: Hoofdstuk H: Hoofdstuk I: Hoofdstuk J: De schriftelijke voorbehandeling

Nadere informatie

Raad van Toezicht Nederlandse Vereniging van Gecertificeerde Incasso-ondernemingen Postbus 279 1400 AG BUSSUM T: 035-6994210 F: 035-6945045

Raad van Toezicht Nederlandse Vereniging van Gecertificeerde Incasso-ondernemingen Postbus 279 1400 AG BUSSUM T: 035-6994210 F: 035-6945045 Raad van Toezicht Nederlandse Vereniging van Gecertificeerde Incasso-ondernemingen Postbus 279 1400 AG BUSSUM T: 035-6994210 F: 035-6945045 Uitspraak van de Raad van Toezicht van de Nederlandse Vereniging

Nadere informatie

Fondsdocumenten SNPF. Klachten- en geschillenregeling

Fondsdocumenten SNPF. Klachten- en geschillenregeling Fondsdocumenten SNPF Klachten- en geschillenregeling Klachten- en geschillenregeling Artikel 1. Begripsbepalingen In deze regeling zijn de begripsomschrijvingen van de statuten en pensioenreglementen van

Nadere informatie

Panta Rhei Zorg BV & Panta Rhei Beheer en Bewind BV, gevestigd in Emmeloord. Hierna te noemen Panta Rhei.

Panta Rhei Zorg BV & Panta Rhei Beheer en Bewind BV, gevestigd in Emmeloord. Hierna te noemen Panta Rhei. KLACHTENREGLEMENT Panta Rhei Zorg BV & Panta Rhei Beheer en Bewind BV kennen een klachtenreglement welke ten doel hebben het voorzien in een procedure om op klachten binnen zo kort mogelijke termijn adequaat

Nadere informatie

REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE AUTEURSCONTRACTENRECHT per 1 oktober 2016

REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE AUTEURSCONTRACTENRECHT per 1 oktober 2016 REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE AUTEURSCONTRACTENRECHT per 1 oktober 2016 Begripsomschrijving Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: stichting geschil commissie partijen maker: exploitant : de

Nadere informatie

COMMISSIE VAN TOEZICHT FEDERATIE VAN FINANCIËLE PLANNERS BINDEND ADVIES. inzake de klacht van ], wonende te Zoetermeer, tegen

COMMISSIE VAN TOEZICHT FEDERATIE VAN FINANCIËLE PLANNERS BINDEND ADVIES. inzake de klacht van ], wonende te Zoetermeer, tegen COMMISSIE VAN TOEZICHT FEDERATIE VAN FINANCIËLE PLANNERS BINDEND ADVIES mevrouw [ inzake de klacht van ], wonende te Zoetermeer, tegen de heer [ ], FFP, kantoorhoudende te Voorhout, hierna te noemen Verweerder.

Nadere informatie

Klachtenreglement onafhankelijke. Klachtencommissie. Voor het vrijwilligerswerk in Haarlem en omstreken

Klachtenreglement onafhankelijke. Klachtencommissie. Voor het vrijwilligerswerk in Haarlem en omstreken Klachtenreglement Voor het vrijwilligerswerk in Haarlem en omstreken Haarlem, december 2012 1 Art. 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN 1.1 De organisatie: Organisatie die gebruik maakt van de diensten van de Onafhankelijke

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE TUCHTRECHTSPRAAK. van TCZ inhoudende. Tuchtrecht Complementaire Zorg

REGLEMENT VOOR DE TUCHTRECHTSPRAAK. van TCZ inhoudende. Tuchtrecht Complementaire Zorg REGLEMENT VOOR DE TUCHTRECHTSPRAAK van TCZ inhoudende Tuchtrecht Complementaire Zorg Reglement TCZ - 3 juni 2019 1 INHOUDSOPGAVE pag. 3. HOOFDSTUK 1: Definities 4. HOOFDSTUK 2: Algemene bepalingen Artikel

Nadere informatie

Reglement Interne Bezwarencommissie Friesland College Sectie Cursisten

Reglement Interne Bezwarencommissie Friesland College Sectie Cursisten Reglement Interne Bezwarencommissie Friesland College Sectie Cursisten I. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder : - bezwaarschrift : een schrijven, ingediend door de (adspirant) cursist

Nadere informatie

Reglement. Stichting Naleving CAO Tentoonstellingsbedrijven (SNTB)

Reglement. Stichting Naleving CAO Tentoonstellingsbedrijven (SNTB) Reglement Stichting Naleving CAO Tentoonstellingsbedrijven (SNTB) Reglement SNTB - 2007 1 Reglement Stichting Naleving CAO Tentoonstellingsbedrijven (SNTB) ingevolge artikel 3 lid 4 van deze CAO en artikel

Nadere informatie

Reglement Klachtencommissie SCEN

Reglement Klachtencommissie SCEN Reglement Klachtencommissie SCEN Organisatie/Auteur: KNMG, SCEN, september 2016 1 Toepasselijkheid, doel en uitvoering klachtprocedure Artikel 1. Toepasselijkheid reglement De bepalingen van dit reglement

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. HOOFDSTUK 1: Definities 2. HOOFDSTUK 2: Algemene bepalingen 3

INHOUDSOPGAVE 1. HOOFDSTUK 1: Definities 2. HOOFDSTUK 2: Algemene bepalingen 3 REGLEMENT VOOR DE TUCHTRECHTSPRAAK van het TCZ inhoudende Tuchtrecht Complementaire Zorg INHOUDSOPGAVE 1 HOOFDSTUK 1: Definities 2 HOOFDSTUK 2: Algemene bepalingen 3 HOOFDSTUK 3: Samenstelling en werkwijze

Nadere informatie

Klachtenregeling van de. Klachtencommissie. Zorgbelang Nederland

Klachtenregeling van de. Klachtencommissie. Zorgbelang Nederland Klachtenregeling van de Klachtencommissie Zorgbelang Nederland Vastgesteld door: bestuur Zorgbelang Nederland Datum vaststelling: 21 november 2018 ALV Zorgbelang Nederland 1 Algemeen Deze klachtenregeling

Nadere informatie

Onder vernummering van artikel 46a tot artikel 46aa wordt een artikel ingevoegd luidende:

Onder vernummering van artikel 46a tot artikel 46aa wordt een artikel ingevoegd luidende: Wijziging van de Advocatenwet, de Gerechtsdeurwaarderswet en de Wet op het notarisambt in verband met het doorberekenen van de kosten van toezicht en tuchtrechtspraak aan de beroepsgroepen (Wet doorberekening

Nadere informatie

CR 12/2415 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM.

CR 12/2415 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM. CR 12/2415 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM. Niet-ontvankelijkheid klager. Al eerder over feiten geoordeeld. Tijdsverloop van acht

Nadere informatie

Procesreglement College van Toezicht en Raad van Beroep

Procesreglement College van Toezicht en Raad van Beroep Procesreglement College van Toezicht en Raad van Beroep De Koninklijke Maatschappij tot Bevordering der Bouwkunst Bond van Nederlandse Architecten BNA heeft bij artikel 7 van haar statuten een college

Nadere informatie

DE COMMISSIE GEDRAGSCODE BOUWEND NEDERLAND

DE COMMISSIE GEDRAGSCODE BOUWEND NEDERLAND 60005 DE COMMISSIE GEDRAGSCODE BOUWEND NEDERLAND heeft het volgende overwogen en beslist omtrent het op 21 februari 2013 binnengekomen verzoek van de besloten vennootschap SCHIJF BOUW B.V., gevestigd te

Nadere informatie

Protocol klachtencommissie Autimaat B.V.

Protocol klachtencommissie Autimaat B.V. Protocol klachtencommissie Autimaat B.V. Doetinchem 08-06-2017 Inhoudsopgave Toepassingsgebied 2 Begripsbepaling 2 Doelstelling van de klachtenregeling 2 Samenstelling, benoeming en ontslag van de leden

Nadere informatie

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Beschikking van 20 mei 2003 zoals bedoeld in artikel 43 van de Gerechtsdeurwaarderswet inzake de klacht met nummer 233.2002 van: [ ], wonende te [ ], klager,

Nadere informatie

Protocol. Klachtencommissie. Autimaat B.V.

Protocol. Klachtencommissie. Autimaat B.V. Protocol Klachtencommissie Autimaat B.V. Doetinchem December 2011 Protocol van de klachtencommissie van Autimaat B.V. Inhoudsopgave Toepassingsgebied 3 Begripsbepaling 3 Doelstelling van de klachtenregeling

Nadere informatie

Taak Artikel 2 De behandeling van klachten die tegen de gewone leden of ereleden zijn ingediend, is opgedragen aan de Raad.

Taak Artikel 2 De behandeling van klachten die tegen de gewone leden of ereleden zijn ingediend, is opgedragen aan de Raad. Reglement van Tucht Begripsbepalingen Artikel 1 Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: de Orde: de Nederlandse Orde van Register EDP-Auditors; het Bestuur: het bestuur van de Nederlandse

Nadere informatie

Raad van Discipline. adres. tegen:

Raad van Discipline. adres. tegen: Verzetbeslissing Beslissing van 2 september 2014 in de zaak 14010A naar aanleiding van het verzet tegen de beslissing van de plaatsvervangend voorzitter van de raad van discipline van 25 februari 2014

Nadere informatie

REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE ZORGINSTELLINGEN Per 7 juli 2015

REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE ZORGINSTELLINGEN Per 7 juli 2015 REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE ZORGINSTELLINGEN Per 7 juli 2015 Begripsomschrijving Artikel 1. In dit reglement wordt verstaan onder: stichting: de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken;

Nadere informatie

REGLEMENT TUCHTCOMMISSIE VASTGOEDPRO en KEURMERK VAKKUNDIG GEKEURD per 1 januari 2019

REGLEMENT TUCHTCOMMISSIE VASTGOEDPRO en KEURMERK VAKKUNDIG GEKEURD per 1 januari 2019 REGLEMENT TUCHTCOMMISSIE VASTGOEDPRO en KEURMERK VAKKUNDIG GEKEURD per 1 januari 2019 Begripsomschrijving Artikel 1. In dit reglement wordt verstaan onder: stichting : de Stichting Geschillencommissies

Nadere informatie