Texeltje. Groen zwart-texel in het hart. Gemaakt door: Anne, Julia, Lincy en Naomie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Texeltje. Groen zwart-texel in het hart. Gemaakt door: Anne, Julia, Lincy en Naomie"

Transcriptie

1 Texeltje Groen zwart-texel in het hart Gemaakt door: Anne, Julia, Lincy en Naomie Groen zwart Interview vóór kamp Judy: 1. Heb je zin in kamp? ja, heel erg!!! 2. Waar verheug je je het meest op? Zwemmen. 3. Waar heb je het minst zin in? Niks ik heb overal zin in! 4. Ga je wat doen met de bonte avond? Ja, maar dat is geheim. 5. Neem je knuffels mee? Nee. 6. Waar verstop jij je snoep? in mijn tas. Midas: 1. Heb je zin in kamp? Tuurlijk! 2. Waar verheug je je het meest op? Snoep vreten! 3. Waar heb je het minst zin in? het gezeik van Julia. 4. Ga je wat doen met bonte avond? Nee 5. Neem je knuffels mee? Ja eentje hij heet Roggie. 6. Waar verstop jij je snoep? In mijn mond! Ebony: 1. heb je zin in kamp? ja!!! 2. Waar verheug je je het meest op? In de dorpjes rondlopen (winkelen). 3. Waar heb je het minst zin in? de auto reis, want ik ben wagen ziek. 4. Ga je wat doen met bonte avond? Ja, ik ga met Eva, Naomie, Judy en Senna een act met dansjes doen. 5. Neem je knuffels mee? Ja, een kat, Igor en een mini aapje die heet aapie. 6. Waar verstop jij je je snoep? Zeg ik niet!!!! Eva: 1. Heb je zin in kamp? Tuurlijk!!!!! 2. Waar verheug je je het meest op? In de avond!! Want dan kan je heel veel kletsen. 3. Waar heb je het minst zin in? Fietsen, en in de auto zitten. 4. Ga je wat doen met de bonte avond? Ja, maar dat is geheim! 5. Neem je knuffels mee? Nee. 6. Waar verstop jij je snoep? Geheim!!!!!!!!!!!!! Martijn: 1. Heb je zin in kamp? Jaaaa!! 2. Waar verheug je je het meest op? Levend stratego. 3. Waar heb je het minst zin in? De autoreis want ik ben wagenziek. 4. Ga je wat doen met de bonte avond? Ja, maar dat is geheim. 5. Neem je een knuffel mee? Ja, een beer. 6. Waar verstop jij je snoep? In mijn mond!

2 Boot Groot nieuws! In 2016 komt er een nieuwe Texelse boot. Want de boot die nu heen en terug vaart van Texel en naar Texel kan wel vervangen worden. De nieuwe boot die in 2016 komt, gaat Texelstroom heten. De oude boot was na 25 jaar lang erg vertrouwd geworden, maar de nieuwe boot zal geen teleurstelling brengen! De heftige boot reis.. De heen reis met de boot was leuk. Je kon een lang stuk brood mee nemen en dan aten de meeuwen uit je hand. Een man in het museum kaapskil vertelde dat als een grote meeuw brood uit je hand at op de boot, dat dat Heintje is. Het was een grote boot genaamd: Teso. Je kon zowel binnen als buiten. Op de boot kon je ook een souvenirwinkeltje bezoeken. De boot wordt binnenkort wel vervangen door een nieuwe boot genaamd: Texel stroom. De boot wordt vervangen in Het texelse kamphuis: Jonkersbergen Bij kamp hoort vanzelfsprekend een kamphuis. De naam van ons kamphuis was: Jonkersbergen. Het is een mooi kamphuis dat zich vlakbij een weide bevond. Het huis is precies groot genoeg voor allebei de groepen 8. De indelingen waren ook goed ingericht zodat je lekker kon katen. De meiden sliepen boven en de jongens beneden. De kamers bestonden uit mooie en eenvoudige stapelbedden. Ik kon merken dat iedereen het een mooi vond. Ik vroeg bijvoorbeeld Judy wat zij van het kamphuis vond: ik vond het een leuk en mooi kamphuis, en ik vond het ook leuk dat er dieren bij waren. Zo als Judy al zei zaten er ook dieren bij het kamphuis, zoals de lieve varkentjes, de schotse hooglander, de lieve wollige schapen en er was ook een zwarte geit. Ik vroeg ook Lincy wat zei zo leuk vond aan het kamphuis: ik vond het heel leuk dat er een voetbaltafel en een pingpong tafel was. Het kamphuis was leuk omdat je veel dingen had die je er kon doen. Er was geen enkel moment dat je je verveelde!

3 De douches en de wc s. Op kamp zijn natuurlijk ook wc s en douches. En nu was mijn vraag aan de kinderen van kamp wat zij van de douches en wc s vonden. Ik vroeg bijvoorbeeld aan Midas wat hij van de wc s vond: ik vond de wc s goed en best wel goed schoon, alleen de hendel om door te trekken hield niet zo lekker vast want dat deed pijn aan je handen. Ik heb aan Fabienne gevraagt wat zij van de douches vond: ik vond het goede douches, alleen het nadeel vond ik dat je erg moest uitkijken met het water. Want hij werd heel snel kokend heet en het putje zat verstopt. Andere aan wie ik deze vragen stelde waren te vergelijken met de antwoorden van Midas en Fabienne. De fietstochten Op dit kamp was het natuurlijk niet alleen maar relaxen, want de plaatsjes waar we heen gingen deden we niet met de auto of de bus. Dat deden we gewoon met de fietsen die we daar hadden gehuurd. De afstanden waren opzich te doen maar door het weer dat we daar hadden werd het ietsjes vervelender. De grootste afstand die we moesten fietsen was van het zwembad naar het kamphuis. Op die weg hadden we ook nog eens tegenwind en regen. Ik vroeg aan Fiessa wat zij van die fietstocht vond: ik vond het flut, alle regen die op je kwam. En het tempo mocht ook wel iets sneller. Maar ondanks het weer en dat sommige kinderen waren gevallen, was het evengoed gezellig. Ik fietste samen met Lincy. Ik vroeg dit ook aan julia: leuk, maar wel jammer dat er zo veel tegenwind stond. Voor die fietstocht waren ook fietsen nodig, voordat we die fietsen kregen moest iedereen op een rij staan van klein naar groot. Ik vroeg me af wat de kinderen van de fietsen vonden : ik vond het zadel van de fiets niet echt super lekker zitten, en hij fietste heel licht. Dus ik moest heel veel trappen om een kleine afstand af te leggen. Zegt Eva. ik vond de fietsen opzich wel grappig, het stuur vond ik alleen een beetje appart. Maar ik moest gewoon eventjes aan de fiets wennen, toen ik na kamp weer op mijn eigen fiets zat voelde dat heel raar. Zegt julia. Maar goed, een fiets is een fiets! En gelukkig hoefden we niet te lopen.

4 Het tandpasta mysterie... Die ochtend hadden alle meiden in de slaapzaal van 14 meiden, wakker met een plakkerig gevoel op hun gezichten. Eerst had niemand iets door, totdat iemand dan tegen je zei: huh, wat heb jij op je gezicht?, en dan keek je in de spiegel en dan zag je dat overal op je gezicht tandpasta zat. Eerst dachten we dat een van de leiders het had gedaan, maar uiteindelijk bleken het Robin en Fleur te zijn. In het begin was het niet zo leuk maar als je er aan terug denkt moet je in jezelf heel hard lachen!! Deze grap was erg leuk, maar Robin en fleur hebben zich wel vergist. Want het was nog geen 1 april.

5 De trouwerij Een van de uitstapjes waar we naartoe zijn gegaan is het kaap skil museum. Daar was een jutter aanwezig genaamd piet. Hij vertelde ons verschillende verhalen. Op een gegeven moment werd er een stelletje naar voren gevraagd uit de klassen. En omdat iedereen weet dat Tristan en Anne verkering hebben, werd er spontaan geroepen dat Anne en Tristan naar voren moesten gaan. Terwijl ze eigenlijk niet wilde gingen ze toch naar voren. En toen zei piet zo gewoon mogelijk: jullie gaan vandaag trouwen. Iedereen moest dan natuurlijk lachen. Ze kregen allebei een soort kap op hun hoofd. En dat was het dan nu zijn ze getrouwd. Alleen niet officieel. Na de ijzige verhalen van piet mochten we het museum bekijken, dat was erg leuk. Food(sel) Het eten daar was erg lekker. De eerste dag aten we taco s en wraps. Er lag van alles om op je taco of wrap te doen. De tweede avond aten we soep met hotdogs. Eerst aten we de gevulde tomaten soep met gehakt ballen. Toen iedereen de soep op had kwamen de hotdogs. Je moest per tafel je hotdog halen. Het ontbijt was ook erg lekker je had van alles om je brood te beleggen. De tweede ochtend waren er ook bolletjes over van de vorige avond. Interview met: Damian *Wat vond je van het eten? lekker *wat vond je er zo lekker/vies aan? de gehaktballen van de soep waren erg lekker *Moeten we dit volgend jaar weer eten? ja! *moet er wat veranderen? ja, de soep mag wel wat dikker Interview met: Zoë *Wat vond je van het eten? Heel erg lekker vooral de taco s *Wat vond je zo lekker/vies aan? Ik vond de groente wel lekker en het gehakt was lekker (vooral samen met de taco s!) *Moeten we dit volgens jaar weer eten? Ja! Moet er wat veranderen volgend jaar? De soep mag wel wat dikker en wat minder grote stukken groente in de soep.

6 Het nachtspel. Er waren vier groepen Cobra, Alpha, Delta, Bravo. Cobra en Delta moesten tegen elkaar en Alpha en Bravo moesten tegen elkaar. Het spel was levend stratego in het donkere bos, de ene groep moest de vlag proberen te vinden en te pakken van de andere groep. Maar net zoals echt stratego kunnen kinderen uit de andere groep je tikken dan moet je je kaart laten zien (op de kaart staat wie je bent bom, kolonel, mineur.. ) als jij hoger bent dan de ander krijg jij de kaart van de ander (dat is ook andersom). Maar als jij een bom tikt (de aller laagste) ga jij af (dan krijgt de bom jouw kaartje). Cobra en Delta:1-4. Alpha tegen Bravo:4-2. kiekeboe Keten Keten kan niet ontbreken bij een groep 8 kamp!! Dus dit jaar gebeurde dat ook. We hadden met een paar jongens afgesproken dat als we zogenaamd moesten slapen dat ze dan naar onze kamers kwamen. Dus zo ging het ook. We hadden de lichten nog aan en toen kwamen de jongens sneaky binnen. We hadden van te voren bedacht dat ze allemaal onder de bedden gingen. Maar na een tijdje merkte de leiders wel op dat er een paar jongens ontbraken. Dus kwam na een tijdje meester Paul binnen. ik tel af van drie en dan zijn alle jongens op hun eigen kamers zei hij met een serieus gezicht, maar volgens mij moest hij gewoon lachen. Een paar jongens moesten toen natuurlijk lachen. Dus waren ze gelijk betrapt. Maar ze kwamen nog niet onder het bed vandaan, dus trok meester Paul ze onder het bed vandaan. Amoah ging snel aan het voeteneind van Debora liggen toen meester Paul niet keek. Pharrel was onder Naomies bed gaan liggen in het stapelbed, want die plek was nog vrij. Meester Paul keek daar niet want hij dacht gewoon dat daar een in-slaapgevallen meisje lag. Maar uiteindelijk zei meester Paul: wie ligt daar eigenlijk, en toen wist hij dat Pharrel daar lag. Amoah is uiteindelijk ook gevonden want Debora had wel hele grote voeten. Uiteindelijk zijn jongens op hun kamer in slaap gevallen, en meisjes op hun kamer.

7 De stroom storing We gingen naar het kaap skil museum. Toen we daar aan kwamen, gingen de deuren niet open en en de lichten waren uit. Iedereen dacht dat het museum dicht was. Toen kwam er een vrouw die er werkte en mochten we via de personeels in/uitgang naar binnen. Er werd uitgeled dat er een stroomstoring was. Maar de boven en beneden verdieping hadden elecrisciteit nodig en als dat het niet deed was er niks aan. Maar na een lang tijdje deed de stroom het weer. Bonte avond. We maakte het bont, heeel bont! 26 maart :00 uur. Iedereen moest naar de kamers want de begeleiders moesten de huiskamer klaarmaken voor de bonte avond. Maar een paar kinderen mochten/gingen helpen, toen alle stoelen en tafels op de goede plaats stonden kon het feest pas echt beginnen! We begonnen met de dans van Noah en Fiéssa op 2 on van Tinashe en Dangeraus van Fuse Odg. Ze waren echt heel goed! Daarna kwamen de Knorries, die bestond uit Ebony, judy, Senna, Naomie en Eva, zij gingen dansen op een mix van Problem, Breakfree, Mega Mindy, De Gelaarsde Kat en Cheerleader. Dat was echt leuk! Na de Knorries kwamen de Bang Bangers (Julia en Lincy) ze gingen een dans doen op Bang Bang. ze konden leuk/goed dansen. Na Julia en Lincy kwam het Pindakaaslied van Martijn, Raphael, Jasper en Rens. Ze hadden het lied zelf bedacht, het was echt grappig! Na dat we lekker hadden gelachen kwam #power, hun deden een hele leuke dans op #thatpower. Alleen Dani had veel spierpijn dus kon Dani niet mee doen. Gelukkig ging Fiëssa voor haar invallen, verder deden Tessa T, Bodicia, Maya en Fleur mee. Daarna kwam het Kabouterlied van alle begeleiders, juffen en meesters. Robbert was Sneeuwwitje, meester Paul, juf Sonja, juf Miriam, Manuel, Gerben, Jefry en Ruby waten de kabouters! Na de bonte avond hebben de kinderen zich even goed laten zien op de dansvloer! Het was echt heel erg leuk en grappig!

8 Vossen jacht De vossen jacht was in Den Burg. Er waren veel vossen zoals: Meester Ernst, juf Hanneke, juf Jacqueline, juf Martine, juf Norma, juf Sabine en alle begeleiders. We begonnen met het maken van groepjes. Daarna moesten alle vossen zich vermommen en verspreiden door Den Burg. De bedoeling is dat als je een vos vind, je hem dan aantikt en vraagt ben je een vos? als de vos inderdaad een vos is, krijg je een kaartje. Als je de eerste bent die de vos vind, krijg je een kaartje. Daarop staan dan 12 punten. Als je de tweede was die de vos vind, krijg je een kaartje met 11 punten er op. Zo tellen de punten zich af. Interview met Julia: Hoe vond je vossen jacht? leuk! Hoeveel vossen heb je gevonden? Ik heb ze allemaal gevonden Vond je het een leuk spel? ja! Moeten ze dit spel volgend jaar weer spelen? ja En waarom dan? het is een leuk en super gezellig spel! Wie was het leuks verkleed volgens jou? juf Hanneke en juf Suzan Heb je het al eerder gespeeld? nee

9 De gezelligheid was om op te eten Als je over dit kamp nadenkt kan het woord gezelligheid niet ontbreken. Iedereen deed aardig, was sociaal en deed eigenlijk wat er gevraagd werd. Maar we hebben natuurlijk wel gekete, maar dat hoort bij elk kamp! Er waren geen ruzies of gevechten ontstaan. Ook al werden we wel bijna allemaal wakker met blauwe ogen, maar dat kwam van de wallen onder je ogen.

10 Verveel je je? KOM NAAR CALLUNA!! Je kunt er van een 83 meter lange glijbaan af glijden! Voor jong en oud! En natuurlijk is het geen ijskoud water, nee, het is er lekker warm! Tot snel! ecomare is een geweldige zeehonden opvang!! Maar je ziet er niet alleen zeehonden maar ook bruinvissen. Ecomare is een van de leukste uitstapjes die je kunt doen op Texel! Het is een magische belevenis! Tot snel!

11 Roddels kamp... Lukt het, Anne en Zoë Vindt je het leuk, meester? Pas getrouwd... Er zijn dieren ontsnapt uit de dierentuin!! Aah, wat schattig... Sneeuwwitje waar zijn je 7 dwergen? Wat ben jij lui Draag je dit elke dag? Gekke meiden op kamp...

12 Er zit een meisje in een café nogal sip te kijken en te zuchten. Een jongen gaat naar haar toe, en vraagt wat er aan de hand is. "Nou," zegt het meisje, "ik zou zo graag mijn zus eens bezoeken in ZuidAfrika, maar de bootreis is veel te duur." "O, maar dat komt goed uit," zegt de jongen, "want ik ben matroos. Ik wil je best in mijn plunjezak het schip op smokkelen." "Dat zou geweldig zijn," zegt het meisje, "maar wat moet ik daar voor doen?" "Nou," zegt de jongen, "ik kom je elke avond eten brengen. En dan zou ik het fijn vinden als ik een half uurtje bij je mag komen liggen." "Dat is wel goed," zegt het meisje. Dus wordt het meisje het schip op gesmokkeld. Elke avond komt de matroos haar eten brengen, en blijft dan een half uurtje bij haar. Na drie weken vindt het meisje de reis wel lang gaan duren. Ze besluit maar eens naar boven te gaan. Boven gekomen ziet ze de kapitein lopen, en aan hem vraagt ze: "Kapitein, duurt het nog lang voordat we in Zuid-Afrika zijn?" "Nogal," zegt de kapitein, "want dit is de veerboot naar Texel." Texelse moppentrommel Een poedel loopt een Texelse snackbar binnen en bestelt chocolade-ijs. Een vrouw die het gezien heeft zegt verbaasd tegen de verkoper: Dat is vreemd, een hond die chocolade-ijs bestelt. Ja, heel vreemd, antwoordt de verkoper. Normaal neemt hij vanille-ijs. Hoe wordt een mug een gum? Antwoord: door achteruit te vliegen. Twee vissen zitten in een vissenkom naar buiten te kijken. het regent, zegt de ene vis. Zegt de andere vis: gelukkig zitten we binnen. Twee koeien zitten in bad. Zegt de een: "Lekker badje, hé?" Zegt de ander: "Ja! Maar krijg jij die vlekken er wel af?" Twee apen zitten in de dierentuin. Zegt de ene tegen de andere: Zielig hè, al die mensen achter de tralies. Texelse puzzeltjes

13 Pest Debora deze lieve jongetjes nou?! Meester Ernst had een binnen pretje Matties voor het leven!! Ebony barstte in lachen uit!!

The news texel. was je helemaal doorweekt!

The news texel. was je helemaal doorweekt! The news texel Groep 8 trotseer voorjaarsbui!!! Tijdens het fietsen van Ecomare naar Calluna kreeg groep 8 een hele stortbui over zich heen! Er stond een flink windje en er kwamen best wel wat druppeltjes

Nadere informatie

Texelgraaf 8 C 8 C 7 C 8 C 8 C 8 C 8 C 5 C 4 C 4 4 4 4 5. Texel nieuws! Het weer van. Maan. Woens. donder- dag. Dins. dag. dag.

Texelgraaf 8 C 8 C 7 C 8 C 8 C 8 C 8 C 5 C 4 C 4 4 4 4 5. Texel nieuws! Het weer van. Maan. Woens. donder- dag. Dins. dag. dag. Texelgraaf Texel nieuws! Jubileum! Op 26 maart 2015 is het 600 jaar geleden dat graaf Willem VI van Holland aan t lant van Texsel stadsrecht verleende. Texel is sindsdien een stad: een eilandstad met zeven

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Zeeaquarium Ecomare heeft een ondergronds zeeaquarium. In het grote aquarium leven tientallen soorten vissen, zeesterren, schaal- en schelpdieren.

Zeeaquarium Ecomare heeft een ondergronds zeeaquarium. In het grote aquarium leven tientallen soorten vissen, zeesterren, schaal- en schelpdieren. Ecomare Ecomare is een dierenopvang. Ze hebben er zeehonden, bruinvissen, een vogelopvang en een zee aquarium. Zeehonden Bij Ecomare kan je ook zeehonden bezoeken. Om 11.30 en 15.30 verteld een van de

Nadere informatie

Schoolkamp Almere. Jessy, Joey en Luka

Schoolkamp Almere. Jessy, Joey en Luka Schoolkamp Almere Dag 1ag 1 We gingen op 9 september 2013 naar kamp fietsen. Het was een lange tocht met af en toe een bui. Het was een gezellige tocht. Toen we daar aan kwamen konden we heel even zitten.

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Er zijn veel zwarte dennen geplant, Mensen wilde de grond van het bos nuttig maken door hout te gaan produceren

Er zijn veel zwarte dennen geplant, Mensen wilde de grond van het bos nuttig maken door hout te gaan produceren Natuur Natuur op Texel Texel staat vooral bekend als vogeleiland omdat er heel veel soorten vogels zijn, maar de natuur op Texel heeft veel meer soorten dieren dan alleen maar vogels! Ongeveer één derde

Nadere informatie

Kampkrant groep 6a. 19 en 20 april 2016 te Austerlitz in kamphuis Vos en Egel

Kampkrant groep 6a. 19 en 20 april 2016 te Austerlitz in kamphuis Vos en Egel In de bus Als eerste laden iedereen hun bagage in zoals: tassen, koffers en slaapzakken. Toen stapte iedereen in. Het was eerst even ruzie zo van: ik wil naast hem/haar! Ik wil naast het raam! Ik wil voor

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Werkweek verslag Groep 8 5,6,7 september

Werkweek verslag Groep 8 5,6,7 september Werkweek verslag Groep 8 5,6,7 september Tjibbe Gielesen Maandag: Het was maandag, en ik werd wakker. Ik ging eten, en om 8 uur al met mijn fiets de deur uit om naar school te fietsen. Daar zette ik mijn

Nadere informatie

Lelijke griet. Dino is nog steeds te verbaasd om iets normaals te zeggen. Het enige dat hij kan bedenken is: Heet je echt Belle?

Lelijke griet. Dino is nog steeds te verbaasd om iets normaals te zeggen. Het enige dat hij kan bedenken is: Heet je echt Belle? Rolstoeltaxi Dino, wil jij even helpen? Dino reageert niet. Hij is ingespannen bezig met zijn tekening. De opdracht is om het bovenaanzicht van de school te maken. En dat valt niet mee. Dino, vraagt de

Nadere informatie

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje.

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje. WE STAPTE DE BUS IN EN KEKEN NAAR DE KLOK WE WOUDEN Weten hoe lang het zou duren toen we eindelijk Aan kwamen. We hadden de spullen uit de bus en zetten Het bij het kamphuis neer en toen gingen we Onze

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen. En zei: vandaag word mevr. Catharina. 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau

Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen. En zei: vandaag word mevr. Catharina. 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen En zei: vandaag word mevr. Catharina 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau Geven. Ja maar wat zei Tom. Umm wacht ik Weet het zei Cato een herinnering.

Nadere informatie

groep 8 de toetsen nieuwe school

groep 8 de toetsen nieuwe school De dijk Wij gingen met de hele klas naar de dijk. We gingen podiumkunsten doen en je mocht zelf kiezen of je ging zingen of dansen. Ik had dansen gekozen en dat was super leuk. Alleen de danslerares was

Nadere informatie

Wie zijn Pluck & Pien?

Wie zijn Pluck & Pien? Wie zijn Pluck & Pien? Pluck en Pien zijn twee kindervriendjes en hebben beiden een bijzondere gave. Ze staan beiden nog dichter bij de natuur dan gewone kinderen. Pluck en Pien zijn bedoeld voor de kinderen

Nadere informatie

De meester is een Vampier

De meester is een Vampier De meester is een Vampier Door Wout Terpstra Het is maandag en Tom werd wakker. Hij vindt het altijd heel leuk op school. Maar vandaag weet hij het niet. Want ze krijgen een nieuwe meester. Tom!Tom! Ben

Nadere informatie

Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning

Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning Ernst Knijff Tineke van der Meer De Ware Koning en andere verhalen van meester Karel tekeningen: Anne van Buul NARRATIO CIP-gegevens Koninklijke Bibliotheek,

Nadere informatie

Hans Kuyper. F-Side Story. Tekeningen Annet Schaap. leopold / amsterdam

Hans Kuyper. F-Side Story. Tekeningen Annet Schaap. leopold / amsterdam Hans Kuyper F-Side Story Tekeningen Annet Schaap leopold / amsterdam De eerste woorden Naomi was geen bang meisje. Nou ja, meestal niet. Extreem grote spinnen ging ze liever uit de weg, en al te opdringerige

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Met mijn ogen dicht door Maren Stoffels

Boekverslag Nederlands Met mijn ogen dicht door Maren Stoffels Boekverslag Nederlands Met mijn ogen dicht door Maren Stoffels Boekverslag door J. 1301 woorden 29 oktober 2016 5,2 31 keer beoordeeld Auteur Genre Maren Stoffels Jeugdboek Eerste uitgave 2010 Vak Nederlands

Nadere informatie

Help me, Zoey, zeg ik. Zoey kijkt verbaasd. Waarmee?, vraagt ze.

Help me, Zoey, zeg ik. Zoey kijkt verbaasd. Waarmee?, vraagt ze. 1 Ik wou dat ik een vriendje had. Ik wou dat hij in mijn kast zat. Dan kon ik hem tevoorschijn halen wanneer ik maar wilde. Hij zou naar me kijken alsof ik mooi ben. Zwijgend. Hij zou zijn leren jack uittrekken

Nadere informatie

LENTE+LIEFDE Juf Floor ligt in haar bed. Ze wordt wakker en pakt haar kleren om vandaag aan te trekken. Dan gaat juf Floor ontbijten. Ze gaat naar buiten en loopt naar meester Ruben s huis. Ze belt aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8

Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8 Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8 In deze nieuwsbrief nemen we afscheid van de groep 8 leerlingen: Rebecca van Loenhout, Rachel van Wyk, Sarah van Wyk, Rachel van Vossen, Julia Blom en Jasmyn Baselier.

Nadere informatie

Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B

Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B Dinsdagochtend Dinsdagochtend hoefden we pas 9.30 op school te zijn. We konden dus lekker uitslapen. We moesten met onze bagage naar school fietsen (of lopen). Toen

Nadere informatie

Stomme trutten. Qatar, Qatar!, giechelen de meisjes voor het huis aan de overkant. Kelly heeft gelijk. Nu zijn ze op de fiets.

Stomme trutten. Qatar, Qatar!, giechelen de meisjes voor het huis aan de overkant. Kelly heeft gelijk. Nu zijn ze op de fiets. Stomme trutten Kijk, die stomme trutjes zijn er weer. Kelly wijst naar buiten. Sanne kijkt nieuwsgierig uit het raam. Voor het huis aan de overkant staan twee meisjes. Meisjes met blonde paardenstaartjes.

Nadere informatie

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Kamp groep 8 BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Zon, water, natuur Terug in de tijd... Klaar voor vertrek Om 08.00 uur kwamen de eerste kampgangers aan. Alle bagage werd ingeladen in de auto's

Nadere informatie

Kanjertraining uitleg van groep 7A

Kanjertraining uitleg van groep 7A Kanjertraining uitleg van groep 7A We hebben op de piethein een werkboek van de kanjertraining en ik ga vertellen wat er in het boek staat. Er staat in het werkboek meestal samenwerkings opdrachten bijvoorbeeld,

Nadere informatie

Het allerleukste meisje

Het allerleukste meisje > > 0 0 0 Het allerleukste meisje Er zijn meisjes die het liefst met poppen spelen er zijn meisjes die vaak voor de spiegel staan er zijn meisjes die zich als een bruid verkleden en dan wensen dat ze ooit

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Dr. A. van Voorthuysenschool KAMPBRIEF SO TOT EN MET 22 APRIL

Dr. A. van Voorthuysenschool KAMPBRIEF SO TOT EN MET 22 APRIL r.. van KMPBRIF S 2016 20 TT MT 22 PRIL W S Woensdagochtend zijn wij om 09.30 uur vertrokken naar het Koos Vorrinkhuis. Voordat we vertrokken, zwaaiden we eerst de fietsgroep uit. Voor het eerst ging er

Nadere informatie

Dinsdag 15 mei David Umit Resul Jessica

Dinsdag 15 mei David Umit Resul Jessica Dinsdag 15 mei 2012. Gisterenavond was het leuk, maar wel super vermoeiend. Ik vond het schemerballonnenspel het leukste spel. De nacht was ook heel erg vermoeiend, maar wel leuk. De spellen vandaag vond

Nadere informatie

De verdwenen pakjes. Maarten Stevens www.cts-producties.nl www.schooltoneel.net

De verdwenen pakjes. Maarten Stevens www.cts-producties.nl www.schooltoneel.net De verdwenen pakjes Maarten Stevens www.cts-producties.nl www.schooltoneel.net Rollen: De bekende kindervriend De trouwe helper van Sinterklaas Pakjespiet 1: Een Piet de taak heeft te zorgen voor de pakjes

Nadere informatie

Lesbrief. De vis op het droge. Laros & de Jong beeldmakerij. De vis op het droge. spreekwoorden en spelen met woorden

Lesbrief. De vis op het droge. Laros & de Jong beeldmakerij. De vis op het droge. spreekwoorden en spelen met woorden Laros & de Jong beeldmakerij spreekwoorden en spelen met woorden Beste leerkracht, Binnenkort gaat u met uw leerlingen naar de poppentheatervoorstelling de Vis op het Droge van Beeldmakerij Laros & de

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

De ADHD van André Als het te druk is in je hoofd

De ADHD van André Als het te druk is in je hoofd Mag ik meedoen, mag ik meedoen? vraagt hij aan de voetballende jongens. Hij wil het zo graag! Nee, zegt Hakim, en ook Daniël schudt zijn hoofd. Laat ons met rust, zegt hij. Met jou erbij gaat het altijd

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse nieuwsbrief 30 schooljaar 2014-2015 12 juni 2015 1. Projectweek Woensdag 17 juni start de projectweek. Dit jaar is het thema geschiedenis. Een heel breed thema waar we veel mee kunnen. Elke bouw heeft

Nadere informatie

Een varende stad. Celien maakt overal foto s van. Binnen en buiten. Ze is zo druk aan het fotograferen, dat ze haar verdriet vergeet.

Een varende stad. Celien maakt overal foto s van. Binnen en buiten. Ze is zo druk aan het fotograferen, dat ze haar verdriet vergeet. Naar Engeland Celien staart naar de horizon, die nauwelijks te zien is. De lucht en de zee hebben dezelfde grauwe kleur. Ze trekt haar jas dichter om zich heen. De boot is net vertrokken en vaart nog niet

Nadere informatie

Deze keer is de Kidsflits gemaakt door groep 5. We laten hier zien waar we allemaal mee bezig zijn (geweest) in onze klas.

Deze keer is de Kidsflits gemaakt door groep 5. We laten hier zien waar we allemaal mee bezig zijn (geweest) in onze klas. teld, we moesten hallo Henk zeggen. Schooljaar 2015/ 2016 8 spril 2016 Deze keer is de Kidsflits gemaakt door groep 5. We laten hier zien waar we allemaal mee bezig zijn (geweest) in onze klas. ANWB STREETWISE

Nadere informatie

Ze zouden haar treiteren! Gegiechel achter haar rug. Gemene opmerkingen. Flauwe geintjes. Misschien wel een spin in haar cola... Ze zag het gezicht

Ze zouden haar treiteren! Gegiechel achter haar rug. Gemene opmerkingen. Flauwe geintjes. Misschien wel een spin in haar cola... Ze zag het gezicht Ik ga niet! Jullie begrijpen er helemaal niets van! Carlijn liep stampvoetend de trap op. Ze was woedend. Haar hoofd bonkte. Ik ga niet! En daarmee uit! Carlijn smeet de deur van haar kamer achter zich

Nadere informatie

Tekeningen: Hugo van Look. Leopold

Tekeningen: Hugo van Look. Leopold Tekeningen: Hugo van Look Leopold 1 Wat ik gisteren toch meegemaakt heb! Dat raad je NOOIT, dagboek. Bij mij in de klas zit Dolfje Spaan. Een jongen met een grappig brilletje. Hij zit schuin achter mij.

Nadere informatie

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het Maar het duurt maar heel even dat op de kop staan De wereld

Nadere informatie

eerst de fietsgroep uit. Er ging weer een groep leerlingen fietsen, heel erg stoer. een fietspomp en ze deden daarna goocheltrucjes.

eerst de fietsgroep uit. Er ging weer een groep leerlingen fietsen, heel erg stoer. een fietspomp en ze deden daarna goocheltrucjes. r.. van W S Woensdagochtend zijn wij om 09.30 uur vertrokken naar het Koos Vorrinkhuis. Voordat we vertrokken, zwaaiden we eerst de fietsgroep uit. r ging weer een groep leerlingen fietsen, heel erg stoer.

Nadere informatie

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE?

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE? Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Veilig Thuis, tel.: 0800 2000 Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een uitgave van JIP Den Haag en Middin.

Nadere informatie

-xx- Kelly. Optreden van de juffen en meesters!!!!!

-xx- Kelly. Optreden van de juffen en meesters!!!!! Op 18, 19 en 20 juni gingen we op kamp. Maandag regende het heel hard. Eenmaal toen we aankwamen deden we onze schoenen en jassen uiten gingen we naar de eetzaal om te lunchen. Om 13:00 was er vossenjachten

Nadere informatie

Werkweek verslag Groep 8 5,6 en 7 september

Werkweek verslag Groep 8 5,6 en 7 september Werkweek verslag Groep 8 5,6 en 7 september Marije kneijber Maandag 5 sept Het avondtuur begon op maandag 5 september.we moesten om 8:00 onze fietsen gaan brengen want die werden ingeladen want die moesten

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht.

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren met de leerkracht. Zinnen maken met omdat. Hulp vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Shayla en de bewegende ster

Shayla en de bewegende ster Shayla en de bewegende ster Eerder verschenen: De eerste overstroming (The Flood Trilogy #1) De volgende verdediging (The Flood Trilogy #2) De laatste verandering (The Flood Trilogy #3) De wensput (De

Nadere informatie

Interviews: Wat is je naam? Marjolijn Zoodsma. Hoe oud ben je? 14 jaar. Wat wil je later worden? Hotel manager. Wat is je lievelingseten?

Interviews: Wat is je naam? Marjolijn Zoodsma. Hoe oud ben je? 14 jaar. Wat wil je later worden? Hotel manager. Wat is je lievelingseten? Kamp in Bakkeveen! Afgelopen weekend zijn we met 37 kinderen en 10 leiders naar een kampeerboerderij in Bakkeveen geweest. We vertrokken vrijdagmiddag om half 5 vanaf de parkeerplaats bij het korfbalveld.

Nadere informatie

Eva geeft geen antwoord. Ze leest samen met Lieke in het kookboek. Nu moet er suiker en boter bij, zegt Lieke. En een snufje

Eva geeft geen antwoord. Ze leest samen met Lieke in het kookboek. Nu moet er suiker en boter bij, zegt Lieke. En een snufje 1 Logeren Het is vrijdagmiddag. Eindelijk gaat de bel. Alle kinderen springen op. Het is weekend! Ik ga zo met mijn opa naar boer Jan, zegt Sam tegen Lieke. Heb je zin om mee te gaan? Lieke schudt haar

Nadere informatie

In de ene hand draagt hij een koffer, in de andere een kistje. Bok is de nieuwe buurman van Kip. Hij is een professor, zegt Kat. Iemand die heel veel

In de ene hand draagt hij een koffer, in de andere een kistje. Bok is de nieuwe buurman van Kip. Hij is een professor, zegt Kat. Iemand die heel veel Inhoud Nieuwe buurman 7 Kip schrikt 13 Ekster heeft pech 17 Kattenkruid 22 Ruzie 27 Een reuze idee 32 Bloemen voor kip 37 Waar was het nu? 40 Dom geweest 46 Goed zo, Kat! 51 Feest 55 5 Nieuwe buurman Het

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

Tommie, Dik en Esmeralda

Tommie, Dik en Esmeralda Tommie, Dik en Esmeralda Een tijd gelden woonden twee meisjes genaamd Marieke en Ineke met hun vader en moeder op een boerderij in Afrika. Er was geen televisie, er was geen school, er was geen bibliotheek

Nadere informatie

Welkom bij de laatste Kanjerkrant van dit schooljaar! Dit keer leest u onder andere over: - lessen met ouders. - de dieren uit de Kanjertraining

Welkom bij de laatste Kanjerkrant van dit schooljaar! Dit keer leest u onder andere over: - lessen met ouders. - de dieren uit de Kanjertraining Welkom bij de laatste Kanjerkrant van dit schooljaar! Dit keer leest u onder andere over: - lessen met ouders - de dieren uit de Kanjertraining - wat er dit jaar is geleerd In onze klas oefenen we veel

Nadere informatie

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak.

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. Deze kleine draak werd in de mensenwereld geboren en heeft lang bij zijn vriend Maurice en zijn

Nadere informatie

Werkblad Natuurlijk water in de Kwebben

Werkblad Natuurlijk water in de Kwebben Werkblad Natuurlijk water in de Kwebben Droppie in de Kwebben Hallo allemaal! Wat fijn dat jullie straks naar de Kwebben in Vught gaan! Mijn naam is Droppie en ik weet alles over water. Wist je dat water

Nadere informatie

een harpoenier. Dan moeten jullie samen in één bed slapen.

een harpoenier. Dan moeten jullie samen in één bed slapen. In de herberg Ik heet Ismaël. Mijn geld is bijna op. En ik ben het leven op het land zat. Daarom wil ik gaan varen. Op een walvisvaarder, een schip dat op walvissen jaagt. Want ik ben erg nieuwsgierig

Nadere informatie

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra Noorwegen Gemaakt door Emma Scheepstra 1 Inhoudsopgave Dag 1: Aankomst... 3 Dag 2: Naar school en het zwembad... 4 Dag 3: Naar school en naar een klimbos... 5 Dag 4: Naar het zwembad en naar de stad...

Nadere informatie

Miauw! Miauw!

Miauw!  Miauw! Onderbouw Thema: jaloezie Miauw! Een verhaal over een meisje dat jaloers is op haar babyzusje. Sinds Dian een zusje heeft moet ze de aandacht van moeder delen. Dat vindt Dian soms heel moeilijk. Miauw!

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Rijmdagboek, ik had dit niet verwacht!

Rijmdagboek, ik had dit niet verwacht! Rijmdagboek, ik had dit niet verwacht! Eerste druk, 2014 2014 Sunanda Santoshika Ganpat isbn: 9789048431991 nur: 321 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de totstandkoming

Nadere informatie

De eend op de pot. Nannie Kuiper

De eend op de pot. Nannie Kuiper De eend op de pot Nannie Kuiper bron. In: Nannie Kuiper & Dagmar Stam, De eend op de pot. Leopold, Amsterdam 2003 (vierde druk), p. 33-59. Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/kuip026eend01_01/colofon.htm

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Dat was mijn kamp Xxxjes Margo

Dat was mijn kamp Xxxjes Margo Ik vond kamp fantastisch omdat ik en Qylan vaak speelde. bij het zwembad gingen ik, Qylan, Zoey en Zoë vaak van de glijbaan gingen en snel achterelkaar aan. Ik en Qylan gingen 12minuten in het koude bad.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin

Hoofdstuk 1. De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin Hoofdstuk 1 De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin Rosanne is een meisje niet te dik niet te dun met lang donker bruin haar een meisje net zoals alle andere meisjes. Ze heeft vroeger gewoon

Nadere informatie

3 Pesten is geen lolletje

3 Pesten is geen lolletje Na deze les kun je: het verschil tussen plagen en pesten noemen; jouw ervaringen met pesten vertellen; uitleggen hoe je pesten kunt stoppen; afspraken maken over pesten. 3 Pesten is geen lolletje Pesten

Nadere informatie

de Kampkrant Onderweg en aankomst.

de Kampkrant Onderweg en aankomst. , Julianastraat 11, Noordwijk Woensdag 29 september t/m vrijdag 1 oktober 2010 Onderweg en aankomst. Verslaggevers: Lizzy, Daan B., Lars, Danique, Sanne, Jordan, Tessa, Lisanne, Daan v. H, Damian, Milou,

Nadere informatie

Hallo mijn naam is Maik en ik ben 12 jaar oud. Ik ga volgend jaar naar t Rijks, dat is in Bergen Op Zoom. Ik heb als I.E.P advies vwo, maar de juf

Hallo mijn naam is Maik en ik ben 12 jaar oud. Ik ga volgend jaar naar t Rijks, dat is in Bergen Op Zoom. Ik heb als I.E.P advies vwo, maar de juf Hallo ik ben Bowe Sierat ik ben 12 jaar en ik woon in Rilland en gaat naar T Rijks in Bergen op Zoom ik ga naar het rijks omdat het een leuke en goede school is. ik heb een leuk schooljaar gehad en ik

Nadere informatie

Spreekbeurt Dag. Oglaya Doua

Spreekbeurt Dag. Oglaya Doua Spreekbeurt Dag Oglaya Doua Ik werd wakker voordat m n wekker afging. Het was de dag van mijn spreekbeurt. Met m n ogen wijd open lag ik in bed, mezelf afvragend waarom ik in hemelsnaam bananen als onderwerp

Nadere informatie

De WC s op De Geldershof.

De WC s op De Geldershof. 1. Klaas en Lieke wonen in één huis. Klaas gaat boodschappen halen en als hij terug komt liggen er glas scherven op de grond, het raam is open, en Lieke is dood. Wat is er gebeurd toen Klaas weg was? 2.

Nadere informatie

Elke miskraam is anders (deel 2)

Elke miskraam is anders (deel 2) Elke miskraam is anders (deel 2) Eindelijk zijn we twee weken verder en heb ik inmiddels de ingreep gehad waar ik op zat te wachten. In de tussen tijd dacht ik eerst dat ik nu wel schoon zou zijn, maar

Nadere informatie

Niemand op mijn kerstfeest

Niemand op mijn kerstfeest Niemand op mijn kerstfeest Das liep zijn hol uit en voelde de sneeuw eerder dan hij het zag. Hij sprong achteruit zijn sneeuwvrije hol weer in en maakte een sissend geluid van onvrede. Bah, ook dat nog,

Nadere informatie

Schoolreis met zwaailicht

Schoolreis met zwaailicht Vivian den Hollander Schoolreis met zwaailicht met tekeningen van Gertie Jaquet Uitgeverij Ploegsma Amsterdam 1 Op schoolreis! Schiet nou op, mam! roept Guusje. Ze huppelt de straat uit. Vandaag gaat ze

Nadere informatie

uit Jurres mond. Jasmijn kijkt op. Jij bent toch ook bij Maikel geweest? Ja, dat is waar. Oké, doe Maikel dan ook maar. Maar hij moet wel een beetje

uit Jurres mond. Jasmijn kijkt op. Jij bent toch ook bij Maikel geweest? Ja, dat is waar. Oké, doe Maikel dan ook maar. Maar hij moet wel een beetje Inhoud 1 Feestbeest... 7 2 Wij willen winnen!... 12 3 Maikel... 19 4 Zoektocht... 25 5 Briefjes... 31 6 Code Langnek... 37 7 Waar Mart bang voor is... 44 8 Een verdacht pakket... 50 9 Poederdoos... 56

Nadere informatie

Werkweek Groep 8. verslag. Casper Langeslag. 5,6,7 september.

Werkweek Groep 8. verslag. Casper Langeslag. 5,6,7 september. Werkweek Groep 8 verslag 5,6,7 september. Casper Langeslag Maandag 5 september Op maandag 5 september werd ik wakker (nadat ik de hele nacht niet had kunnen slapen van de opwinding), ik at een paar boterhammen

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Werkweek groep 8 5,6,7 september Vierhouten

Werkweek groep 8 5,6,7 september Vierhouten Werkweek groep 8 5,6,7 september Vierhouten Robin Paalvast. Maandag 5 september Het begon allemaal op maandag. Toen ik om 8 uur de fietsen moest inladen omdat ik me daar voor had opgegeven. Na het fietsen

Nadere informatie

2013-2014. groepsnieuws oktober 2013

2013-2014. groepsnieuws oktober 2013 2013-2014 groepsnieuws oktober 2013 We zijn vanaf de zomervakantie tot de herfstvakantie goed bezig geweest met zijn allen. We hebben veel aan de Vreedzame School gedaan. Samen afspraken gemaakt over hoe

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Kamp. Michelle. Kamp:

Kamp. Michelle. Kamp: Het kamp Het was een super leuk kamp, Het boshuis was hartstikke leuk en gezellig en er omheen was heel veel te doen en als hoogtepunt dit jaar een springkussen. we hebben heel vee leuke spellen in het

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 7 Delen maakt blij Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 7 blz. 1 Als je niet wilt delen krijg je ruzie.

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

Maya s moeder kijkt verbaasd naar de dichte deur. Ze hoort haar dochter snikken. Nou, zo erg is het toch niet, denkt ze.

Maya s moeder kijkt verbaasd naar de dichte deur. Ze hoort haar dochter snikken. Nou, zo erg is het toch niet, denkt ze. Een dichte deur Maya! De stem van Maya s moeder klinkt nu heel hard en een beetje boos. Als ik je nog eenmaal moet roepen, kom ik je kamer in!, dreigt haar moeder. Maya doet de deur van haar kamer gauw

Nadere informatie

Weekbrief 2 12 september 2016

Weekbrief 2 12 september 2016 Weekbrief 2 12 september 2016 Nieuws uit het kantoortje. Het schooljaar is in volle gang en de vakantie lijkt alweer een tijdje geleden. Hoewel het heerlijke weer nog erg aan de zomer doet denken. Groep

Nadere informatie

Binnenwerk De Krokomingo 2014.qxp :48 Pagina 9 Verhaal 1 D e k r o k o m i n g o 9

Binnenwerk De Krokomingo 2014.qxp :48 Pagina 9 Verhaal 1 D e k r o k o m i n g o 9 Binnenwerk De Krokomingo 2014.qxp 16-01-14 15:48 Pagina 9 Verhaal 1 De k ro ko m in go 9 Bij dit verhaal De krokomingo Rollen: Juf Nelleke Meester Mark 4 vrienden: Elise, Mas, Roos en Roy Hanna 10 kinderen

Nadere informatie

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN Groep 6a De spreekbeurt: De spreekbeurt op school vond ik al erg leuk. Toen wist ik al dat dit de leukste spreekbeurt van het jaar werd. Yanoux Ik vond de spreekbeurt van Ellis

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

De Stille Fanfare. Links, twee drie vier DOMINO - ACT

De Stille Fanfare. Links, twee drie vier DOMINO - ACT De Stille Fanfare Links, twee drie vier Daar kwamen ze aangelopen. Met een strakke, geconcentreerde blik liepen de kinderen van groep 6 hun rondjes over de leerpleinen en lieten hun fantastische moves

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl R O S A D E D I E F Arco Struik Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl In de winkel 3 Bart 5 Een lieve dief 7 De telefoon 9 Bij de dokter 11 De blinde vrouw 13 Een baantje 15 Bijna betrapt

Nadere informatie

Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school.

Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school. Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school. We vieren de verjaardag van elke juf. We gaan spellen doen op het

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente...

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 1 Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen...... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 4 Liedje over twee hazen:... 4 Bolletjes:... 4 Een koetje

Nadere informatie

Jimmy s thuiskomst. Er was echter één huis waar geen lichtjes brandden. Het leek haast alsof niemand daar kerstmis vierde.

Jimmy s thuiskomst. Er was echter één huis waar geen lichtjes brandden. Het leek haast alsof niemand daar kerstmis vierde. Jimmy s thuiskomst H et was kerstavond en het was bitter koud in het jaar 1953. De mensen deden nog snel hun laatste kerstinkopen en in de betere buurten waren de huizen gezellig verlicht. Er was echter

Nadere informatie

Grammatica Zinsontleding. Werkboek Geschikt voor de groepen 5 en 6

Grammatica Zinsontleding. Werkboek Geschikt voor de groepen 5 en 6 Grammatica Werkboek Geschikt voor de groepen 5 en 6 Inhoudsopgave Zinnen knippen 4 Het onderwerp 7 De persoonsvorm 11 Het gezegde 17 Het werkwoordelijk gezegde 21 Het naamwoordelijk gezegde 24 Het lijdend

Nadere informatie

Batavia werf. We gingen naar Batavia werf.

Batavia werf. We gingen naar Batavia werf. Batavia werf We gingen naar Batavia werf. Met de klas. En we gingen ook met de auto. Ik zat met Yessir Thijs en Sebastiaan en de moeder van Sebastiaan.We hadden ook groepjes toen we in de Batavia werf

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie