Texelgraaf 8 C 8 C 7 C 8 C 8 C 8 C 8 C 5 C 4 C Texel nieuws! Het weer van. Maan. Woens. donder- dag. Dins. dag. dag.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Texelgraaf 8 C 8 C 7 C 8 C 8 C 8 C 8 C 5 C 4 C 4 4 4 4 5. Texel nieuws! Het weer van. Maan. Woens. donder- dag. Dins. dag. dag."

Transcriptie

1 Texelgraaf Texel nieuws! Jubileum! Op 26 maart 2015 is het 600 jaar geleden dat graaf Willem VI van Holland aan t lant van Texsel stadsrecht verleende. Texel is sindsdien een stad: een eilandstad met zeven karakteristieke dorpen. Het is in oppervlakte zelfs de grootste stad van Nederland! Én de stad met de meeste natuur. Texel is trots op dit stadsrecht en gaat dit jubileum vieren. Het feest start in Den Burg. Donderdag 26 maart vindt hier de openingsmanifestatie plaats. Dat is Het weer van week 14 Het weer van een soort bijeenkomst. We gaan terug naar de 15e eeuw. Op de dag dat het Stadsrecht aan Texel werd overhandigd, komt Willem VI samen met zijn dochter Jacoba en gevolg naar Den Burg om de bevolking de rechten en plichten te verkondigen die bij het stadsrecht horen. Zaterdag biedt een levendige Middeleeuwse markt de kans kennis te maken met specialiteiten en producten. Een Lichtfeest zal de avond feestelijk tot leven brengen. Elk dorp belicht een eigen eeuw: zeven eeuwen feest dus! Maan Dins Woens donder- vrijdag zaterdag zondag dag dag dag dag 8 C 8 C 7 C 8 C 8 C 8 C 8 C 5 C 4 C *het rode is overdag en het donkerblauwe is s nachts.

2 Interview voor kamp We hielden voor en na kamp een interview. Hier zie je een interview voor het kamp! Nieuwsgierig naar het interview na kamp? Kijk verderop in de krant! De vragen: 1. heb je zin in kamp? 2. Waar heb je het meest zin in? 3. Waar heb je het minst zin in? Naomie 1. Ja heel erg! 2. In het katen. 3. In het terug komen van kamp! Colin 1. Ja ik heb er zin in 2. Het zwembad 3. Ecomare De Texelse bananenschat! Judy 1. Ja 2. Ik heb zin in alles! 3. Ik heb overal zin in!

3 Eerste dag op kamp De heenreis We verzamelden om 8:35 in de klas. Daarvoor moesten we onze spullen inleveren bij een busje. De vader van Yedi had geregeld dat we dat busje konden gebruiken (hij ging ook mee op kamp). Om 8:45 uur vertrokken we naar Den Helder. De reis duurde ong een uur. Toen we eindelijk aankwamen moesten we nog even wachten op de boot. Op de boot gingen we met de groepen buiten staan en konden we de zeemeeuwen voeren met brood. Sommige meeuwen aten het zelfs uit je hand! Na een kwartiertje op de boot waren we dan eindelijk op Texel aangekomen! We gingen gelijk naar de fietsenverhuur en moesten we in een rij staan van klein naar groot. Toen iedereen een fiets had gingen we met z n allen naar het kamphuis fietsen. Toen we daar waren konden we het kamphuis even verkennen (zie de tekst kamphuis). Eenmaal aangekomen We pakten onze spullen uit, maakten de bedden op en we hadden even tijd om voor onszelf iets leuks te doen. Er was ook een voetbaltafel, pingpongtafel en een veld buiten. Bijna niemand verveelde zich en het was heel gezellig. En natuurlijk gingen we heel veel snoep eten! Den Burg! Even later gingen we op de fiets naar Den Burg. Daar kregen we eerst een uur de tijd om de stad te verkennen en te winkelen. (je mocht maximaal 7,50 zakgeld mee). Na dat uurtje verzamelden we ons weer op een plein en gingen we de vossenjacht doen (zie de tekst vossenjacht). Weer naar het kamphuis Daarna gingen we weer terug fietsen naar het kamphuis. Daar kregen we weer even tijd voor onszelf. Daarna gingen we avondeten! Er stonden allemaal bakjes op tafel met eten dat je op je taco of wrap kon doen. Zoals maïs, ananas, sla, gehakt enz het was heerlijk! Na het eten gingen we weer lekker naar de kamers, tafelvoetballen, pingpongen, voetballen en andere leuke spelletjes doen. Levend Stratego! Later in de avond toen het donker werd, gingen we met z n allen naar het bos fietsen om levend stratego te doen! Het was superleuk en spannend! (zie de tekst Levend Stratego) We keerden heel laat terug naar het kamphuis en daar werd warme chocolademelk met stroopwafels voor ons klaargezet. Dat was superlekker! We gingen naar de kamers en bleven daar nog even kletsen, snoep eten natuurlijk en we gingen katen

4 Den Burg De eerste dag gingen we naar Den Burg fietsen. Daar kregen uurtje de tijd om te winkelen. In het midden was een plein met een grote kerk erop. Op die kerk hing een grote klok en zo konden we kijken hoe lang we nog hadden voor we ons moesten verzamelen. Rond het plein liep een winkelstraat met allemaal leuke winkeltjes. Er waren veel souvenirwinkeltjes en er was ook een snoepwinkeltje met allemaal oud snoep. het was leuk en ik had wat voor m n moeder gekocht zegt Jens. het was leuk en ik had oud snoep gekocht bij het oude snoepwinkeltje zegt Jasper. ik heb 3 souvenirs en natuurlijk snoep gekocht! zegt Lincy Vossenjacht Er liepen begeleiders en mensen van school door de stad. Wij moesten in groepjes ze zoeken! Maar natuurlijk werd het wat moelijker gemaakt en waren ze vermomd. Er waren 12 groepjes en we moesten 12 personen zoeken. Als je die persoon als eerste vond krijg je 12 punten, als tweede 11, als derde 10 enz je moest zo veel mogelijk punten proberen te verzamelen (als je iemand voor de tweede keer vindt kreeg je geen punten meer). ik vond het heel leuk en spannend. Sommige mensen waren wel moeilijk te vinden zegt Fabiënne. ik werd moe maar het was wel geinig zegt Raphael.

5 Levend stratego Later in de avond gingen we naar een donker bos. Het was echt heel eng en spannend te gelijk! Toen we een uitleg hadden gehad over levend stratego gingen we beginnen. Het was superleuk! De uitleg van het spel: Je krijgt een kaartje bijvoorbeeld een spion die was 5 punten waard en je werd getikt door bijvoorbeeld een kapitein die meer punten had. Dan moest je je kaartje geven aan de kapitein. En die bracht het kaartje dan naar zijn team. Maar de Bom versloeg iedereen behalve de Mineur. En de bom kan ook niemand tikken en kan de vlag niet pakken. Iedereen kan de spion verslaan behalve de Maarschalk. De Spion is namelijk 5 punten waard en de laagste. De Maarschalk is de Hoogste met 50 punten. We verstopte per team een vlag met een lichtstaafje er bij die de tegenstanders moesten vinden. Als je die had gevonden moest je schreeuwen: WE HEBBEN DE VLAG! Bonte avond De disco Natuurlijk kwam er op kamp een bonte avond. het was de tweede avond. Eerst kregen we de tijd om ons klaar te maken en toen begon het! Er waren 6 acts. 1. De Afrotwins: Fiessa en Noah. 2. De bangbamgers: Julia en Lincy. 3. De Knorries: Naomie, Ebony, Judy, Senna en Eva. 3. De pindakasers: Martijn, Rens, Jasper K en Raphael. 5. #power: Bodicia, Fleur, Tessa T, Maya en Fiéssa (die viel in voor Dani). En als laatste kwamen de begeleiders! ik vond het heel leuk en grappig. Ik vond de Knorries het leukst! zegt Julia ik vond alle acts heel origineel en alle acts waren ook heel verschillend zegt Naomie ik vond het heel leuk en grappig. Ik vond de Afrotwins het leukst zegt Judy ik vond het wel leuk. De Afrotwins vond ik het leukst zegt Damian Na de bonte avond werden alle stoelen snel aan de kant gezet, muziek aan gezet, en discolichten neergezet! Het was een hele gezellige disco met leuke muziek en gezelligheid! ik vond het superleuk want de liedjes waren leuk en iedereen deed mee zegt Fiéssa ik vond het heel leuk maar het was wel jammer dat sommige kinderen al best snel naar de zalen gingen. Maar ik ben de hele avond op de dansvloer geweest! zegt Ebony ik vond het wel grappig maar uiteindelijk werd het wel saai en werd ik een beetje moe Zegt Jasper ik vond het heel gaaf en ze hadden leuke muziek zegt Zoë

6 Tweede dag op kamp Op de tweede dag wer- huis. Toen we op de fiets den we wakker en gingen stapte begon het al een we even douchen en tan- beetje te regen en te den poetsen. Daarna gin- waaien. Maar toen we gen we eten, we aten echt onderweg waren bebrood met wat beleg zo- gon het hard te regenen als pindakaas en hagel- en met tegenwind dus slag. Daarna moesten we was het geen fijn ritje. Teons klaarmaken voor Eco- rug bij het kamphuis was mare en daar heen fiet- het lekker warm binnen. sen. (bekijk de tekst dag- Toen hadden we even je Ecomare) Na Ecomare vrijetijd en daarna gingen gingen we fietsen naar Calluna. Aangekomen bij Calluna was het erg gezellig en het was erg groot (bekijk de tekst dagje Calluna). Na een leuk dagje middagje zwemmen gaan we weer naar het kamp- Kom naar Calluna! we lekker warme soep en hotdogs eten. Na het eten hadden we lekker nog even vrijetijd en daarna was de bonte avond! Maar natuurlijk gingen we niet slapen want we gingen nog even snoep eten en praten. Maar intussen gingen de begeleiders vallen neer zetten voor de jongens en die meisjes die naar elkaar gingen. Maar de meester had al gezegd dat we niet naar elkaar toe mochten, maar dat was een grapje. Dus zaten de begeleiders daar tot 4 uur s zonnebank en voor de allerkleinsten een peuterkom naar het zwembad Cal- bad. Om uw dag compleet luna op Texel. Het is Een ideaal familiebad met een royaal strandbad, een 85 meter lange glijbaan, een 25 meter lang wedstrijd en golfslagbad, een wildwaterkreek, 2 ruime whirlpools met watermassagebanken, een solariumgrot met dubbelzijdige te maken kunt u voor eten, drankjes en maaltijden terecht bij onze snackbar, zowel binnen als buiten het zwembad.

7 Ecomare Dieren In Ecomare vangen ze verschillende dieren op: zeehonden en bruinvissen. Ze hebben ook een vogelopvang en een zeeaquarium met allemaal verschillende zeedieren zoals zeesterren en vissen. Zeehonden Per jaar vangt Ecomare meer dan 100 jonge, zieke, verzwakte of gewonde zeehonden op. Als ze weer beter zijn worden ze vrijgelaten. Er is ook een vaste groep zeehonden omdat ze bijvoorbeeld blind of erg oud zijn, geen tanden en kiezen hebben of de natuuromstandigheden niet kunnen handhaven. Bruinvissen Bij Ecomare hebben ze 2 bruinvissen: Micheal en Berend. Bruinvissen komen voor in de Noordzee maar zijn nauwlijks te zien. Bij Ecomare kan je ze van heel dicht bij zien! Normaal worden bruinvissen die niet meer kunnen worden uitgezet naar het Dolfinarium gebracht. Maar omdat het daar te vol was bleven ze in Ecomare. Vogelopvang Bij Ecomare komen zieke of gewonde vogels. Netzoals bij de meeste zeehonden worden ze als ze beter zijn, weer uitgezet. De vogels zijn meestal meeuwen, alken, zeekoeten, jan van genten, sterns en soms ook een steltloper. Zeeaquarium In Ecomare hebben ze een nieuw zeeaquarium. Dat ondergronds gebouwd is. Er leven veel soorten vissen, zeesterren, schaal- en schelpdieren. Dagje Ecomare Wij gingen natuurlijk ook naar Ecomare. We gingen even rondkijken en even later kon je ook bij de bruinvissen voeren kijken. Ze vertelden wat over de bruinvissen Micheal en Berend. Hoe ze er gekomen zijn bijvoorbeeld. Ook vertelden ze wat over de training en het voeren. Je kon natuurlijk ook bij het voeren van de Zeehonden kijken. Er werden 2 soorten zeehonden gevoerd: de gewone zeehond en de grijze zeehond, en er was een vaste groep zeehonden die ook gevoerd werden. Meningen: Noah: het was heel erg leuke n vooral de bruinvissen vond ik heel schattig Midas: ik vond het erg leuk en er waren veel schattige dieren

8 Laatste dag op kamp En dan was de laatste dag aangebroken we werden om half 8 in de ochtend werden we wakker gemaakt met pannendeksels! Een paar meiden werden ook wakker ben tandpasta op hun gezicht! Dat hadden Robin en Fleur gedaan We hadden even tijd om ons om te kleden en toen gingen we om 8:15 aan het ontbijt. Na het ontbijt gingen we onze spullen inpakken en schoonmaken. Als je daarmee klaar was kon je je tas bij het busje inleveren en kon je naar buiten of je kon helpen met het schoonmaken. Daarna gingen we op de fiets naar Kaap Skil. Na Kaap Skil gingen we naar de boot. Het waaide heel hard! Na dat hele eind fietsen kwamen we eindelijk aan bij het fietsen verhuur en gingen we gelijk door naar de boot. Toen we aankwamen op de boot gingen een paar kinderen de zee meeuwen voeren uit hun hand met brood! Dat was heel gaaf om te doen ik was bang dat een per ongelijk een vinger mee zou nemen in plaats van het brood! Veel kinderen gingen ook lekker binnen zitten. Toen we van de boot afkwamen stonden de ouders die ons op hielden al te wachten. we gingen in de auto s terug naar school. Maar eerst verzamelden we ons ergens waar we met z n allen zouden wachten en samen terug naar school zouden rijden. We kwamen aan en er stonden allemaal ouders langs de weg. Als we uitgestapt waren konden we onze spullen weer ophalen bij het busje en weer naar huis gaan Kaap Skil Bij het museum Kaap Skil zijn leuke activiteiten zoals visroken, touwslaan, smeden, zeemansverhalen en verhalen uit het dorp Skil. Daar bij Kaap Skil kregen wij een paar verhalen over een man die elke dag gaat jutten. Daarna mochten we even rondlopen. Er was ook een onderzeeër simulatie, in de onderzeeër simulatie was het net als of je in een onderzeeër zat maar eigenlijk zat je gewoon in een contener met bewegende stoelen. Er was ook een man die ons over zijn leven als Jutter vertelde. Hij had als laatste een zeehond gevonden en die zeehond zwemt nu in Ecomare maar toen die zeehond nog op het strand lag, toen zaten er allemaal meeuwen op om die zeehond op te eten maar die jutter had alle meeuwen weggejaagd en die zeehond zat vast in een net en de jutter had met zijn mes de zeehond vrij gesneden uit het touw. De zeehond was later weer terug de zee in gegaan.

9 Kamphuis Het kamphuis Jonkerbergen is dit jaar in 2015 weer mooi opgeknapt er is geverfd, piepende deuren zijn weg, nieuwe matrassen en er is voor de rest mooi opgeruimd. In het kamphuis stond ook een leuke pingpongtafel en boven een voetbaltafel. Het kamphuis was groot en een mooie speeltuin, naast de speeltuin was ook een stal met kippen, varkens, schapen en een schotse hooglander. De jongens sliepen beneden en hadden eigen douches en wc s. En de meisjes sliepen op de bovenste verdieping en daar hadden ze geen douches, dus moesten de meisjes de douches delen met de begeleiders. Het eten Op kamp gingen we natuurlijk ook eten. Als we wakker werden gingen we ontbijten. Voor we gingen eten was er even stilte voor de kinderen die wouden bidden. Daarna moesten we een lunchpakketje maken en daarna gingen we pas eten. Als we weg gingen mocht je een mars en 2 pakjes drinken meenemen. In de middag (als we weg waren) had je dus je lunchpakketje en kregen we de tijd om die te eten. We aten de eerste dag wraps en taco s. alles lag los dus kon je zelf kiezen wat en hoeveel je er op deed. De tweede dag aten we gevulde tomatensoep en hotdogs.

10 Puzzelpagina! Woordzoeker! Help deze Zeehond naar de vissen!

11 Texels natuur In Texel heb je vele soorten natuur gebieden zo heb je De slufter en het vogel eiland. De slufter is een mooi stil gebied het is een gebied wat je nergens anders tegen komt. De zee is zout, er groeien alleen planten die zout water kunnen verdragen. Als ze in de zomermaanden de bloemen in bloei staan, kleurt ze de Slufter roze, lila en paars. In het najaar geeft zeekraal het gebied een rode gloed. Zeekraal is een zout plantje wat eetbaar is je kan het door maaltijden heen doen zoals bij haring. Nu gaan we naar het volgende onderwerp het vogel eiland. Op het vogel eiland vind je veel vogels vandaar vogel eiland, je hoort heel veel vogels fluiten. Als je in het gebied loopt vind je kleine plasjes water tussen door. Dat geeft een mooi uitzicht, je kan in de zomer in beide gebieden zwemen. Vogels De lepelaar. Het is een mooie vogel die wit kan zijn en rood met wit. Hij heet lepelaar omdat zijn snavel in de vorm is van een lepel. De gans het is een vogel met veel verschillende kleuren. In de zomer krijgt het ongeveer 12 jongen daarvan overleven het er ongeveer 6. schapeneiland Al sinds de 15 e eeuw noemen mensen Texel het schapeneiland. Er wonen bijna evenveel schapen als mensen op Texel: Texels lamsvlees staat heel hoog op het menu. Door de zoute lucht smaakt het al van nature licht gezouten. zeehonden Er zijn 2 soorten zeehonden bij Texel: de Grijze Zeehond en de Gewone Zeehond. Zeehonden zijn de acrobaten van de zee, maar op het land zijn ze nogal onhandig. Ze halen met gemak 35 km/u in het water maar op het land maar 2 km/u! Zeehonden zijn dus helemaal aangepast aan het leven onder water. Toch kun je ze regelmatig boven water tegenkomen. Ze liggen graag in de zon te rusten op een zandplaat of het strand. Zeehonden eten vooral vis. Om vissen te vangen gebruiken ze hun snorharen. Daarmee kunnen ze de kleinste bewegingen in het water voelen. Zo kunnen ze in troebel water tot wel 100 meter weten waar de vis zwemt. Ze kunnen ook de vorm en grootte op afstand van de vis op afstand voelen. Ze hebben niet echt een voorkeur voor één soort vis maar ze vangen vooral vissen die dicht op de bodem leven. Platvissen, zandspiering en kabeljauwachtigen horen bij de favorieten maar wat ze eten hangt af wat er te vinden is! Jongen zeehonden moeten zichzelf aanleren op vissen te vangen wanneer ze geen moedermelk meer krijgen. Hun moeder leert ze dus niet hoe ze moeten vissen. In de tijd dat de jonge zeehonden het moeten leren vallen ze heel erg af. Maar de meeste krijgen het al vrij snel onder de knie.

12 Moppen! Het is groen en met één druk op de knop wordt het rood. Rara Antwoord: Een kikker in een blender Er zijn drie mensen bij het zwembad: een Duitser, een Belg en een Nederlander. Ze mogen alle 3 een wens doen, als je bijvoorbeeld zegt: potloden, dan kom je in een zwembad vol met potloden. De Nederlander mag als eerst, hij roept: goud! En hij belandt in een zwembad vol met goud. Dan mag de Duitser hij roept: edelstenen, en hij belandt in een zwembad vol met edelstenen. Dan mag de Belg, maar de Belg glijdt uit en roept: shit! De vragen: 1. vond je kamp leuk? 2. Wat vond je het leukst? 3. Wat vond je het minst leuk? Naomie: Colin: Judy: 1. ja heel erg leuk 1. heel erg leuk 1. ja 2. Dat iedereen zo gezellig was 2. Het nachtspel 2. Alles 3. Toen we naar huis moesten 3. Ecomare 3. Jutters Museum

The news texel. was je helemaal doorweekt!

The news texel. was je helemaal doorweekt! The news texel Groep 8 trotseer voorjaarsbui!!! Tijdens het fietsen van Ecomare naar Calluna kreeg groep 8 een hele stortbui over zich heen! Er stond een flink windje en er kwamen best wel wat druppeltjes

Nadere informatie

Schoolkamp Almere. Jessy, Joey en Luka

Schoolkamp Almere. Jessy, Joey en Luka Schoolkamp Almere Dag 1ag 1 We gingen op 9 september 2013 naar kamp fietsen. Het was een lange tocht met af en toe een bui. Het was een gezellige tocht. Toen we daar aan kwamen konden we heel even zitten.

Nadere informatie

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje.

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje. WE STAPTE DE BUS IN EN KEKEN NAAR DE KLOK WE WOUDEN Weten hoe lang het zou duren toen we eindelijk Aan kwamen. We hadden de spullen uit de bus en zetten Het bij het kamphuis neer en toen gingen we Onze

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE VOORWOORDJE TEXELREIS GROEP 8 WAT NEEM JE ALLEMAAL MEE DAGINDELING TEXEL INFORMATIE OVER DE ACTIVITEITEN

INHOUDSOPGAVE VOORWOORDJE TEXELREIS GROEP 8 WAT NEEM JE ALLEMAAL MEE DAGINDELING TEXEL INFORMATIE OVER DE ACTIVITEITEN INHOUDSOPGAVE VOORWOORDJE TEXELREIS GROEP 8 WAT NEEM JE ALLEMAAL MEE DAGINDELING TEXEL INFORMATIE OVER DE ACTIVITEITEN VOORWOORDJE Aan de ouders en leerlingen van groep 8, Het is bijna zover, groep 8 gaat

Nadere informatie

Gezellig jeugdkamp op de Berghoeve te Epe

Gezellig jeugdkamp op de Berghoeve te Epe Gezellig jeugdkamp op de Berghoeve te Epe Van vrijdag 14 t/m zondag 16 juni is de jeugd van voetbal-d en handbal-c met kamp geweest naar de Berghoeve in Epe. Bijna 60 kinderen hebben een prachtig weekend

Nadere informatie

Kamp. Michelle. Kamp:

Kamp. Michelle. Kamp: Het kamp Het was een super leuk kamp, Het boshuis was hartstikke leuk en gezellig en er omheen was heel veel te doen en als hoogtepunt dit jaar een springkussen. we hebben heel vee leuke spellen in het

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Texeltje. Groen zwart-texel in het hart. Gemaakt door: Anne, Julia, Lincy en Naomie

Texeltje. Groen zwart-texel in het hart. Gemaakt door: Anne, Julia, Lincy en Naomie Texeltje Groen zwart-texel in het hart Gemaakt door: Anne, Julia, Lincy en Naomie Groen zwart Interview vóór kamp Judy: 1. Heb je zin in kamp? ja, heel erg!!! 2. Waar verheug je je het meest op? Zwemmen.

Nadere informatie

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag Daan zwienenberg Dag 1 dinsdag Ik fiets naar school met mijn rugzak. Gingen we in de bus zitten en toen gingen we naar de domelaar we gingen uit de bus en we gingen naar het kantoor van de domelaar een

Nadere informatie

Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B

Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B Dinsdagochtend Dinsdagochtend hoefden we pas 9.30 op school te zijn. We konden dus lekker uitslapen. We moesten met onze bagage naar school fietsen (of lopen). Toen

Nadere informatie

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink London klas 2B kompas Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink Dag 1 Klas 2b van het kompas moesten allemaal verzamelen op het station Breda. Daar werden de kinderen uitgezwaaid door hun ouders. De kinderen

Nadere informatie

Werkweek verslag Groep 8 5,6,7 september

Werkweek verslag Groep 8 5,6,7 september Werkweek verslag Groep 8 5,6,7 september Tjibbe Gielesen Maandag: Het was maandag, en ik werd wakker. Ik ging eten, en om 8 uur al met mijn fiets de deur uit om naar school te fietsen. Daar zette ik mijn

Nadere informatie

Schoolkamp 3-7 juni 2013

Schoolkamp 3-7 juni 2013 Schoolkamp 3-7 juni 2013 Kamp 3 juni gingen we op kamp. Het fietsen was heel gezellig, maar wel ver. Toen we op kamp waren aangekomen mocht ieder groepje een kamer uitzoeken. Ik en mijn groepje hadden

Nadere informatie

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter Een lekkere en gezonde lunch! Ik eet het beter Hallo, allemaal ik ben Gaby en zit in groep8. En ik ga jullie iets vertellen over wat we twee weken geleden hebben gedaan. Het was 20 maart toen we van de

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

Dagje naar zee. Yosei

Dagje naar zee. Yosei Zandvoort We gingen met school een schoolreisje doen. We gingen naar Zandvoort met de bus. Het was een uur rijden. Kwart over tien eindelijk we zijn er. Toen ging ik met mijn groepje opdrachten doen. Het

Nadere informatie

Kampkrant groep 6a. 19 en 20 april 2016 te Austerlitz in kamphuis Vos en Egel

Kampkrant groep 6a. 19 en 20 april 2016 te Austerlitz in kamphuis Vos en Egel In de bus Als eerste laden iedereen hun bagage in zoals: tassen, koffers en slaapzakken. Toen stapte iedereen in. Het was eerst even ruzie zo van: ik wil naast hem/haar! Ik wil naast het raam! Ik wil voor

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

groep 8 de toetsen nieuwe school

groep 8 de toetsen nieuwe school De dijk Wij gingen met de hele klas naar de dijk. We gingen podiumkunsten doen en je mocht zelf kiezen of je ging zingen of dansen. Ik had dansen gekozen en dat was super leuk. Alleen de danslerares was

Nadere informatie

Zeeaquarium Ecomare heeft een ondergronds zeeaquarium. In het grote aquarium leven tientallen soorten vissen, zeesterren, schaal- en schelpdieren.

Zeeaquarium Ecomare heeft een ondergronds zeeaquarium. In het grote aquarium leven tientallen soorten vissen, zeesterren, schaal- en schelpdieren. Ecomare Ecomare is een dierenopvang. Ze hebben er zeehonden, bruinvissen, een vogelopvang en een zee aquarium. Zeehonden Bij Ecomare kan je ook zeehonden bezoeken. Om 11.30 en 15.30 verteld een van de

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

ZOMERKAMP 2015 in kamphuis D n hazelaar in EERSEL

ZOMERKAMP 2015 in kamphuis D n hazelaar in EERSEL ZOMERKAMP 2015 in kamphuis D n hazelaar in EERSEL Hierbij een kort verslag van de week met de originele verslagen van de kinderen gecombineerd met wat foto s Namens de leiding Iet, Bep, Joop, Jeroen Arne,

Nadere informatie

-xx- Kelly. Optreden van de juffen en meesters!!!!!

-xx- Kelly. Optreden van de juffen en meesters!!!!! Op 18, 19 en 20 juni gingen we op kamp. Maandag regende het heel hard. Eenmaal toen we aankwamen deden we onze schoenen en jassen uiten gingen we naar de eetzaal om te lunchen. Om 13:00 was er vossenjachten

Nadere informatie

WERKWEEK AMELAND 2015

WERKWEEK AMELAND 2015 De eerste dag van de werkweek Veel regen gehad, maar de meeste tijd zaten we droog in de bus. Op de Afsluitdijk werd nog even de topografische kennis getest en daarover waren de juffen en meesters tevreden.

Nadere informatie

Trek als het nog nodig is, je sportiefste kleding aan. 12.30 uur Aankomst van groep 3-4. Zij lunchen gezellig met ons mee.

Trek als het nog nodig is, je sportiefste kleding aan. 12.30 uur Aankomst van groep 3-4. Zij lunchen gezellig met ons mee. 08.00 uur Wakker worden!!! Tijd om op te staan, een stevig ontbijt te eten en te bedenken of het weer past bij je fietskleding. O ja, zorg dat je fiets in orde is!!!! 09.45 uur verzamelen op school. Al

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Medicijnen kunt u op de dag van vertrek afgeven bij meester Stefan.

Medicijnen kunt u op de dag van vertrek afgeven bij meester Stefan. vossestaart@archipelprimair.nl Aan de ouders en leerlingen van groep 7/8, Bijna is het dan zover, het schoolkamp komt er aan! De kinderen worden dinsdag 26 mei tussen 8.30 uur en 8.45 uur op school verwacht

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Kamp groep 8 BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Zon, water, natuur Terug in de tijd... Klaar voor vertrek Om 08.00 uur kwamen de eerste kampgangers aan. Alle bagage werd ingeladen in de auto's

Nadere informatie

De WC s op De Geldershof.

De WC s op De Geldershof. 1. Klaas en Lieke wonen in één huis. Klaas gaat boodschappen halen en als hij terug komt liggen er glas scherven op de grond, het raam is open, en Lieke is dood. Wat is er gebeurd toen Klaas weg was? 2.

Nadere informatie

De volgende verslagen zijn door de kinderen geschreven. Hierin vertellen ze wat we gedaan hebben en wat ze van de schoolreis vonden. Veel leesplezier!

De volgende verslagen zijn door de kinderen geschreven. Hierin vertellen ze wat we gedaan hebben en wat ze van de schoolreis vonden. Veel leesplezier! De volgende verslagen zijn door de kinderen geschreven. Hierin vertellen ze wat we gedaan hebben en wat ze van de schoolreis vonden. Veel leesplezier! En toen waren we in borkum en toe in een treintje

Nadere informatie

Weekbrief 2 12 september 2016

Weekbrief 2 12 september 2016 Weekbrief 2 12 september 2016 Nieuws uit het kantoortje. Het schooljaar is in volle gang en de vakantie lijkt alweer een tijdje geleden. Hoewel het heerlijke weer nog erg aan de zomer doet denken. Groep

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Kids Nieuwsbrief oktober 2015

Kids Nieuwsbrief oktober 2015 Kids Nieuwsbrief oktober 2015 schoolreisje Duinoord Dit jaar zijn we met schoolreisje naar Duinoord geweest. Het was een zeer geslaagde dag. En daarom kwamen er veel meer scholen. De kinderen hadden het

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

Medicijnen kunt u op de dag van vertrek afgeven bij juf Renate.

Medicijnen kunt u op de dag van vertrek afgeven bij juf Renate. vossestaart@archipelprimair.nl Aan de ouders en leerlingen van groep 7/8, Bijna is het dan zover, het schoolkamp komt er aan! De kinderen worden dinsdag 2 april tussen 8.30 uur en 8.45 uur op school verwacht

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Texel 24 september t/m 28 september

Texel 24 september t/m 28 september Texel 24 september t/m 28 september Groepsaccommodatie De Stolp Stolpweg 35 1797 AW Den Hoorn, Texel www.destolp-texel.nl Telefoon: Wij zijn altijd bereikbaar onder het nummer: 06-29006504 (Niké) en 06-24566674

Nadere informatie

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van donker naar licht is geverfd en dat vind ik heel speciaal

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur.

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Tornado Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Geschreven in januari 2012 (Geïllustreerd t.b.v. het

Nadere informatie

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie!

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie! Geachte ouders en verzorgers, Nieuwsbrief 7 schooljaar 2014-2015 Laatste nieuwsbrief schooljaar 2014-2015 Volgende week is de laatste schoolweek van het schooljaar. Voor de schoolverlaters is het de afsluiting

Nadere informatie

Voorbereiding post 2. Met de mens mee Groep 1-2-3

Voorbereiding post 2. Met de mens mee Groep 1-2-3 Voorbereiding post 2 Met de mens mee Groep 1-2-3 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 2: Met de mens mee, voor groep 1, 2 en 3. Inhoud: Algemeen Verhaal Spel Werkvel

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

de Kampkrant Onderweg en aankomst.

de Kampkrant Onderweg en aankomst. , Julianastraat 11, Noordwijk Woensdag 29 september t/m vrijdag 1 oktober 2010 Onderweg en aankomst. Verslaggevers: Lizzy, Daan B., Lars, Danique, Sanne, Jordan, Tessa, Lisanne, Daan v. H, Damian, Milou,

Nadere informatie

Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013

Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013 Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013 Woensdagochtend vertrokken we met 23 kinderen en 3 volwassenen, juf Karin, Arjan Wilting (vader van Kay) en meester Sander rond 9.00 uur richting

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

erg moe van de speurtocht. De andere kinderen van de tent groepje waren er nog niet. Dus ik was de enige in onze tent SAAI!! Toen iedereen terug was

erg moe van de speurtocht. De andere kinderen van de tent groepje waren er nog niet. Dus ik was de enige in onze tent SAAI!! Toen iedereen terug was Kamp Woensdag 3 juni vertrokken e van school naar Ommen met de fiets. We moesten ongeveer 32km fietsen. Ik had het fietsen el zaar veracht maar het as niet zo. Toen e daar aankamen moesten e onze fietssleutel

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van:

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van: NASCHOOLSE DAGBEHANDELING Figaro Welkom! Binnenkort kom je kennismaken op Figaro. In dit boekje leggen we je alvast wat dingen uit. Het boekje is gemaakt voor kinderen die hier voor de eerste keer komen,

Nadere informatie

Kamp groep 8 2014 14,15,16 & 17 april

Kamp groep 8 2014 14,15,16 & 17 april Kamp groep 8 2014 14,15,16 & 17 april Programma In vier dagen kun je veel doen. Hier lees je wat we elke dag ondernemen. Af en toe luieren doen we ook wel, maar niet te veel, want we willen het liefst

Nadere informatie

Diner 2: het voorgerecht was kippensoep met groente. Daarna kregen we macaroni met kaas en ketchup. Als toetje was het deze keer bananen smaak.

Diner 2: het voorgerecht was kippensoep met groente. Daarna kregen we macaroni met kaas en ketchup. Als toetje was het deze keer bananen smaak. Woensdag 4 juni 8.58 de busrit: We gingen eindelijk op kamp. Alle spullen inladen en in de bus gaan zitten. De ouders stonden langs de weg om ons uit te zwaaien. Sommige ouders hadden het wel moeilijk

Nadere informatie

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Zaterdag 19 juli Geschreven door Antje en Maarten V.v.V. De treinreis van Maastricht naar Luik was echt te warm, maar van Luik naar hier was wel ok. Toen we aankwamen zijn

Nadere informatie

Ecomare nieuws! Texel bestaat 600 jaar! Uit onderzoek: Activiteiten:

Ecomare nieuws! Texel bestaat 600 jaar! Uit onderzoek: Activiteiten: Ecomare nieuws! Uit onderzoek: Jan-van-genten zijn de grootste vogels van de Noordzee. Het zijn echte zeevogels, wat betekent dat ze alleen aan land komen om te broeden. Of als er iets mis is. Deze Janvan-gent

Nadere informatie

IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN.

IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN. CITOTOETS GEMAAKT DOOR ANOUK IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN. EN DEGRIJPEND LEZEN. DE ZOMER VAKANTIE KOMT ER AAN EN DAT IS GOED

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

IJT-jubileum kamp krant

IJT-jubileum kamp krant IJT-jubileum kamp krant Nummer: 6 Algemeen Iedereen begon al moet te worden, maar na vandaag heeft iedereen weer wat meer energie. Alle speltakken gingen gisteravond laat naar bed: De welpen en kabouters

Nadere informatie

Er zijn veel zwarte dennen geplant, Mensen wilde de grond van het bos nuttig maken door hout te gaan produceren

Er zijn veel zwarte dennen geplant, Mensen wilde de grond van het bos nuttig maken door hout te gaan produceren Natuur Natuur op Texel Texel staat vooral bekend als vogeleiland omdat er heel veel soorten vogels zijn, maar de natuur op Texel heeft veel meer soorten dieren dan alleen maar vogels! Ongeveer één derde

Nadere informatie

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN Groep 6a De spreekbeurt: De spreekbeurt op school vond ik al erg leuk. Toen wist ik al dat dit de leukste spreekbeurt van het jaar werd. Yanoux Ik vond de spreekbeurt van Ellis

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Schoolreis Texel 2012. 27 29 juni

Schoolreis Texel 2012. 27 29 juni Schoolreis Texel 2012 27 29 juni Naam Klas :.. :.. 1 Welkom op Texel Je verblijft in Stayokay Texel, Haffeldenweg 29, 1791 AS Texel Je neemt de volgende spullen mee: Kleding, zwemkleding, regenkleding,

Nadere informatie

Bovenbouwkamp. We gaan op safari(kamp)

Bovenbouwkamp. We gaan op safari(kamp) Bovenbouwkamp 2015 We gaan op safari(kamp) Waar gaan we heen? Paasheuvelgroep de Woensberg safarikamp Woensbergweg 5 1272 JP Huizen Bij noodgevallen kunt u bellen met het nummer: 035 5382481 of mailen

Nadere informatie

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra Noorwegen Gemaakt door Emma Scheepstra 1 Inhoudsopgave Dag 1: Aankomst... 3 Dag 2: Naar school en het zwembad... 4 Dag 3: Naar school en naar een klimbos... 5 Dag 4: Naar het zwembad en naar de stad...

Nadere informatie

Verslag gehandicapten platform.

Verslag gehandicapten platform. Verslag gehandicapten platform. 5 Maart kwamen er gehandicapten mensen bij ons op school. Ze waren niet gehandicapt in hun hoofd en gedrag maar ze waren lichamelijk gehandicapt. We begonnen met een paar

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015

JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015 JAARVERSLAG OUDERVERENIGING 2014 2015 Hieronder vindt u een aantal verslagen van excursies en activiteiten die mede door de Oudervereniging zijn georganiseerd en gefinancierd. LUSTRUM WEEK oktober 2014

Nadere informatie

Datum: vrijdag 31 augustus 2018

Datum: vrijdag 31 augustus 2018 Datum: vrijdag 31 augustus 2018 Populierenblaadje Algemeen: We zijn helemaal klaar voor de werkweek en het kamp. Het ziet er naar uit dat het mooi weer gaat worden. Hebben jullie er ook zoveel zin in?

Nadere informatie

kamp In de tussentijd op kamp kon je spelen, zoals pingpongen, voetballen, tennissen. Je kon hockeyen, een balletje overgooien en je kon schommelen.

kamp In de tussentijd op kamp kon je spelen, zoals pingpongen, voetballen, tennissen. Je kon hockeyen, een balletje overgooien en je kon schommelen. kamp Op 3 juni 2013 was het zover. Groep 8 ging op kamp naar camping de Boogerd net buiten Burgh-Haamstede. Het was best ver fietsen, ongeveer 15 kilometer vanaf school naar kamp. Toen we bij het kamp

Nadere informatie

Interviews: Wat is je naam? Marjolijn Zoodsma. Hoe oud ben je? 14 jaar. Wat wil je later worden? Hotel manager. Wat is je lievelingseten?

Interviews: Wat is je naam? Marjolijn Zoodsma. Hoe oud ben je? 14 jaar. Wat wil je later worden? Hotel manager. Wat is je lievelingseten? Kamp in Bakkeveen! Afgelopen weekend zijn we met 37 kinderen en 10 leiders naar een kampeerboerderij in Bakkeveen geweest. We vertrokken vrijdagmiddag om half 5 vanaf de parkeerplaats bij het korfbalveld.

Nadere informatie

Werkweek Groep 8. verslag. Casper Langeslag. 5,6,7 september.

Werkweek Groep 8. verslag. Casper Langeslag. 5,6,7 september. Werkweek Groep 8 verslag 5,6,7 september. Casper Langeslag Maandag 5 september Op maandag 5 september werd ik wakker (nadat ik de hele nacht niet had kunnen slapen van de opwinding), ik at een paar boterhammen

Nadere informatie

Dr. A. van Voorthuysenschool KAMPBRIEF SO TOT EN MET 22 APRIL

Dr. A. van Voorthuysenschool KAMPBRIEF SO TOT EN MET 22 APRIL r.. van KMPBRIF S 2016 20 TT MT 22 PRIL W S Woensdagochtend zijn wij om 09.30 uur vertrokken naar het Koos Vorrinkhuis. Voordat we vertrokken, zwaaiden we eerst de fietsgroep uit. Voor het eerst ging er

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

Jeugdkamp Inside Out!

Jeugdkamp Inside Out! Jeugdkamp Inside Out! Maandag 25 juli 2011: Op 25 juli is het dan weer zover. Om kwart voor 7 s avonds arriveert de bus van de Jong Tours. We verwelkomen de jongeren met een hapje en een drankje en we

Nadere informatie

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam.

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Toen we aan kwamen moesten we een paar minuten wachten,

Nadere informatie

Maandag 22 juni t/m 26 juni Deze week zijn de rapportgesprekken (facultatief) Woensdag 24 juni Scholenzeskamp groep 5 t/m 8 zwembad de Bever

Maandag 22 juni t/m 26 juni Deze week zijn de rapportgesprekken (facultatief) Woensdag 24 juni Scholenzeskamp groep 5 t/m 8 zwembad de Bever obs De Phoenix Week 25-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Wat gaat de tijd toch hard! Het schooljaar is bijna om en wat is er veel gebeurd dit schooljaar. Groep 8 is afgelopen week op kamp geweest en hierover

Nadere informatie

Deel 1: Trrrring! De wekker geeft met veel lawaai aan dat het tijd is om op te staan. Je hoort een langgerekte geeuw, het is pas 6 uur s ochtends. Maar Jordie moet er uit want hij moet zijn krantenwijk

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Een dagje zeilen (groep 4)

Een dagje zeilen (groep 4) Een dagje zeilen (groep 4) Doelstelling: Tactiele stimulatie en samenwerking. Er wordt gewerkt in tweetallen. 1 kind zit op een stoel, met de leuning naar de zijkant, zodat de rug helemaal beschikbaar

Nadere informatie

O.B.S. de Wiekslag. Nieuwsbrief groep 5/6. Nieuwsbrief nr.4

O.B.S. de Wiekslag. Nieuwsbrief groep 5/6. Nieuwsbrief nr.4 O.B.S. de Wiekslag 201 6-20 17 nummer 4 nieuwsbrief Nieuwsbrief groep 5/6 Nieuwsbrief nr.4 Inhoud Nieuwsbrief nr. 4 1 Avondvierdaagse 1 Engelse week 1 Circusdag 2 Schoolreis Thüle 2, 3 Meesters en juffendag

Nadere informatie

Groetjes Jasper (12 jaar) en Nathalie (11 jaar)

Groetjes Jasper (12 jaar) en Nathalie (11 jaar) Comenius project Spanje Eerst zijn we met Jaspers vader naar Schiphol gereden. Toen gingen we opzoek naar incheckbalie, daar gingen we onze koffers wegen. Daarna moesten we door de douane. Als we hogen

Nadere informatie

Wandelen voor Water. 6 Kilometer lopen met 6 liter water op je rug. Net als kinderen in derde wereld landen. Wandelen voor Water

Wandelen voor Water. 6 Kilometer lopen met 6 liter water op je rug. Net als kinderen in derde wereld landen. Wandelen voor Water 6 Kilometer lopen met 6 liter water op je rug. Net als kinderen in derde wereld landen Wandelen voor water 21 Maart 2014 gingen groep 8 en groep 7 van onze school wandelen voor water. Dat hield in dat

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

koploper Oktober/ November 2013

koploper Oktober/ November 2013 koploper NIEUWS Oktober/ November 2013 Kinderboekenweek De kinderboekenweek was erg leuk, het ging over sport. Wij moesten een sport bedenken voor meneer GertJan. Zijn knie deed zeer en toen moest hij

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Kamp Y.M.C.A. Veld: Indianenkamp

Kamp Y.M.C.A. Veld: Indianenkamp Kamp 2016 Y.M.C.A. Veld: Indianenkamp 22 juni tot 24 juni 2016 Waar gaan we heen? YMCA Kampeercentrum Leusden Indianenkamp Paradijsweg 4 3832 GT Leusden Bij noodgevallen kunt u bellen met het nummer: 0342-452017

Nadere informatie

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C Pagina 3 Inleiding. Pagina 4-5-6 De voorbereiding. Pagina 7 De motorische demodagen. Pagina 8 na de demodagen. Pagina 9 Wat heb ik er van geleerd Pagina 10-11-12 logboekkaarten Voor school moeten we een

Nadere informatie

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele Vroeg in de morgen kwamen we aan op school, als snel stond de hele gang vol met koffers. Iedereen was een beetje zenuwachtig om te vertrekken. Het wachten op de bus leek wel eindeloos Maar al snel konden

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Hé Joyce, ga je mee? Emma rent achter Joyce aan als ze van het schoolplein lopen. Joyce, wij gaan vanmiddag op bezoek bij mijn oom,

Nadere informatie

25-05-2012. Plusgroep van Mr. Karel. Door : Anthony, Liying, Dana, Erencan en Rachida. St. Carolusschool Den Haag

25-05-2012. Plusgroep van Mr. Karel. Door : Anthony, Liying, Dana, Erencan en Rachida. St. Carolusschool Den Haag 25-05-2012 Plusgroep van Mr. Karel. Door : Anthony, Liying, Dana, Erencan en Rachida. St. Carolusschool Den Haag Inhoud Inleiding blz.3 Naturalis..blz.4 Burcht.blz.5 De Pieterskerk & lunch... blz.6 Hortus

Nadere informatie

Thema: De buitenwereld ontdekken en beleven

Thema: De buitenwereld ontdekken en beleven Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13 juli 2015 Op de fiets gaan we vandaag naar t Hof. Ben jij daar al is geweest? Het is een groot park waar je in kan wandelen, in de speeltuin kan spelen en een dolhof.

Nadere informatie

Strandlopers en Notenkrakers

Strandlopers en Notenkrakers Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07: Op de eerste dag van de zomervakantie gaan wij verkoeling zoeken in het water en chillen in het bubbelbad. Waar kunnen we deze elementen beter vinden dan in het

Nadere informatie

KAMP KRANT. Maar eng!!!!! De spooktocht

KAMP KRANT. Maar eng!!!!! De spooktocht KAMP KRANT Door Femke Donderdag avond gingen we spelletjes met een bel en een lamp we gingen laat naar bed en vrijdag gingen we 6 spelletjes spelen en fluiten veren en cakejes bakken het is wonderkamp

Nadere informatie

Heuvelklas in Westouter

Heuvelklas in Westouter K L A S N I E U W S U I T K L A S 4! Jaargang 9, nummer 31 23 mei 2016 Heuvelklas in Westouter De maandag na de heuvelklas stonden we nog even stil bij de heuvelklas. We speelden een heuvelklasquiz en

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie