TUSSENKOMST IN VERLOFKAMPEN. Aanvragen sociale dienstverleningen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TUSSENKOMST IN VERLOFKAMPEN. Aanvragen sociale dienstverleningen"

Transcriptie

1 TUSSENKOMST IN VERLOFKAMPEN Aan de langdurig zieken en minder validen die deelnemen aan een voor hen ingericht en voorbehouden verlofkamp en die op 1 januari van het jaar waarop de toelage betrekking heeft woonachtig zijn in de gemeente, wordt een tegemoetkoming verleend onder bepaalde voorwaarden. Meer inlichtingen hieromtrent kan je bekomen bij Dominique Steelant op het nummer: 056/ of in het OCMW Wielsbeke. Aanvragen sociale dienstverleningen Aanvragen van sociale dienstverleningen of diverse inlichtingen van sociale aard worden ofwel tijdens een bureelbezoek of een huisbezoek bij de aanvrager onderzocht. Er wordt informatie gegeven over premies ( thuiszorgpremie, vakantietoelage, tussenkomst palliatieve zorgen ), tegemoetkomingen, sociale voordelen ( sociaal telefoontarief, sociaal tarief gas en elektriciteit, een parkeerkaart voor mindervaliden ) vrijwilligerswerk, ondersteunende thuiszorg Meer inlichtingen hieromtrent kan je bekomen bij Dominique Steelant op het nummer: 056/ of in het OCMW Wielsbeke.

2 Wist je dat je voor volgende zaken ook een financiële tussenkomst kunt aanvragen bij OCMW Wielsbeke: - Noodzakelijke schoolkosten (bv. schoolboeken, schooluitstappen, ) - Paramedische kosten en uitrusting (bv. logopedie, diëtiste, kinesitherapie, bril, ) - Pedagogische begeleiding (bv. opvoedingscursussen, ) - Psychologische ondersteuning (bv. relatietherapie, rouwverwerking, ) WIE - mensen gekend bij het OCMW - mensen met financiële problemen - mensen met een beperkt inkomen - mensen met problemen zoals ziekte, invaliditeit NIET ZOMAAR TOEKENNING ALS IEMAND AAN 1 VAN DEZE KENMERKEN VOLDOET - het OCMW bepaalt wie een toelage ontvangt - Per aanvraag is er een sociaal onderzoek ( gezinstoestand, maandelijkse inkomsten, maandelijkse uitgaven, welke problemen, bewijs inschrijving of contact met vereniging) - Per kind 1 toelage per jaar - OCMW moet bewijzen aan de Belgische staat: wat is er uitbetaald, waarvoor, waarom aan die persoon. Vragen : OCMW Wielsbeke, Bieke Vanlerberghe, sociaal assistente, tel. 056/ Lieslot Tournicourt, sociaal assistente, tel. 056/ Vermelden in Post-it stijl: Vergeet je ook de aanvragen niet voor de tussenkomsten voor sport en jeugdkampen? Of het inschrijvingsgeld van je vereniging?

3 Tel.056/ CURSUS SENIOREN LEREN KINDEREN MANILLEN Elke maand leren senioren kinderen kaarten. Een actieve en leerrijke namiddag voor jong en oud. Senioren die zich geroepen voelen om de kinderen de kunst van het manillen aan te leren of die zelf willen leren kaarten kunnen zich steeds aanmelden bij Annick Willems, centrumleider : 056/ Woensdag 25 september Woensdag 6 november Woensdag 4 december DATA 2 STE SEMESTER 2013 KAARTCLUB DE VRIJE MANILLERS RESTERENDE DATA 2013: Dinsdag 17 september Dinsdag 15 oktober Dinsdag 5 november Maandag 18 november (klaaskoekenkaarting) Dinsdag 10 december NIEUWE DANSCURSUSSEN VOOR SENIOREN Vrijdag 13 september 2013: GRATIS PROEFLESSEN 1. Danscursussen voor beginners: basispassen van 9u tot 10 uur. 2. Danscursussen voor gevorderden: vervolmaking van 10u tot 11 uur. We leren u de quickstep, tango, Engelse en Weense wals alsook de cha cha cha, rumba, samba en jive op hedendaagse muziek. Naast deze ballroom en Latijns-Amerikaanse dansen komen in deze cursussen ook lijn discodansen en gemeenschapsdansen aan bod. Data 2 de semester 13, 20 en 27 september 4, 11, 18 en 25 oktober 8, 15 en 21 november Telkens wordt 1 uitgelegd en het jaar wordt afgesloten met een optreden op vrijdag 22 november 2013.

4 Tel.056/ BILJARTCLUB Dagelijks is het mogelijk om van 14 uur tot 18 uur te biljarten. De zomercompetitie ging van start op 25 april en de finales worden gespeeld op 10 september Daarnaast neemt de biljartclub Ter Lembeek deel aan het tornooi driebanden Beker van West- Vlaanderen en aan de West-Vlaamse intercentracompetitie. Resterende data West-Vlaamse intercentracompetitie /09/2013 Roeselare 1 Wielsbeke 19/09/2013 Wielsbeke Diksmuide 01/10/2013 Tielt Wielsbeke 17/10/2013 Wielsbeke Kortrijk 29/10/2013 Roeselare 2 Wielsbeke 14/11/2013 Meulebeke - Wielsbeke Resterende data tornooi driebanden Beker van West-Vlaanderen /09/2013 Wielsbeke Diksmuide 26/09/2013 Tielt Wielsbeke 10/10/2013 Wielsbeke Brugge 22/10/2013 Roeselare 1 Wielsbeke 07/11/2013 Meulebeke Wielsbeke PETANQUECLUB Iedereen is van harte welkom om op maandagnamiddag van 14 uur tot 17 uur te petanquen. Telkens wordt 0,50 uitgelegd en het petanqueseizoen wordt afgesloten met een feestmaaltijd op 17 oktober 2013.

5 Tel.056/ STOELENGYM WOENSAG 11 SEPTEMBER 2013 GRATIS PROEFLES In het kader van het ikke ook project organiseert de gemeente Wielsbeke, met steun van de Vlaamse overheid, onder meer sportactiviteiten voor 55-plussers. In samenwerking met het lokaal dienstencentrum wordt stoelengym georganiseerd. Met stoelen worden oefeningen gedaan ter bevordering van de spiergroepen en algemene fitheid. Deze oefeningen zijn ook geschikt voor minder mobiele senioren. De stoelengym gaat telkens door van 10u00 tot 10u45 in de living van de serviceflats Den Dries. De kostprijs voor een 15-beurten sportelkaart is 15 euro. Met deze kaart kan u aan alle sportelactiviteiten deelnemen. Vooraf dient u over geen sportelkaart te beschikken. Ze is verkrijgbaar bij de lesgever als u de eerste maal komt. Data 11, 18 en 25 september 2, 9, 16 en 23 oktober 6, 13, 20 en 27 november 4, 11 en 18 december ACTIE KOM OP TEGEN KANKER 2013 Traditioneel is het derde weekend van september het plantjesweekend van Kom op tegen Kanker. Duizenden vrijwilligers gaan de straat op om verleidelijk bloeiende azalea s te verkopen. Ook dit jaar hebben we de intentie om onze schouders te zetten onder deze actie. Wanneer we op zaterdagvoormiddag 14 september 2013, een huis aan huis verkoop willen organiseren, hebben we een 100-tal medewerkers nodig. Daarnaast zoeken we voldoende vrijwilligers om deze actie mee te helpen organiseren. Daarom spreken wij u aan om mee te werken. Gelieve uw deelname vooraf mee te delen aan de balie van het Sociaal Huis of op onderstaand telefoonnummer. Ook uw inzet is noodzakelijk om de actie te doen slagen en om de strijd tegen kanker verder te zetten stel uw medewerking nu ter beschikking op het nummer 056/ !

6 Tel.056/ COMPUTER VOOR SENIOREN: COMPUTERGEBRUIK VOOR BEGINNERS Bent u senior? Hebt u nog geen kennis van de computer? Bent u geïnteresseerd in een startcursus die u op een eenvoudige manier de computer leert kennen en gebruiken? Wenst u een uitleg in functie van de beginnende gebruiker? Van 2 september 2013 tot eind januari 2014, de maandagvoormiddag. OP WEG MET WINDOWS, OFFICE EN INTERNET Voor de senioren die de cursus computergebruik voor beginners hebben gevolgd. Van 3 september 2013 tot eind januari 2014, de dinsdagvoormiddag. INTERNET Voor de senioren die onderstaande cursussen hebben gevolgd: o Computergebruik voor beginners o Op weg met Windows, Office en internet en/of o MS Word ( tekstverwerking) Van 2 september 2013 tot eind januari 2014, de maandagvoormiddag.

7 DIGITALE FOTOGRAFIE Tel.056/ Voor de senioren die onderstaande cursussen hebben gevolgd: o Computergebruik voor beginners o Op weg met Vista, office en internet o MS Word (tekstverwerking) o Internet o Multimedia Van 4 september 2013 tot eind januari 2014, de woensdagvoormiddag. PHOTOSHOP ELEMENTS 3 Voor de senioren die onderstaande cursussen hebben gevolgd: o Computergebruik voor beginners o Op weg met Vista, office en internet o MS Word (tekstverwerking) o Internet o Multimedia o Photoshop elements 1 o Photoshop elements 2 Van 5 september 2013 tot eind januari 2014, de donderdagvoormiddag. CONCREET VOOR ALLE CURSUSSEN Ongeveer 20 lessen, telkens van 9 uur tot 11u45 Per cursist wordt een computer voorzien, daardoor is het aantal inschrijvingen beperkt. VLUG REAGEREN IS DE BOODSCHAP! Prijs: 80,00 euro. In sommige gevallen (invaliditeit, werkloosheid, ) kan er een vermindering of vrijstelling van het inschrijvingsgeld bekomen worden of kan betaald worden met opleidingscheques. Gelieve ons bij inschrijving de nodige attesten te bezorgen. Gelieve zo vlug mogelijk in te schrijven. HET AANTAL INSCHRIJVINGEN IS BEPERKT! VRAGEN? INSCHRIJVEN? INTERESSE? Annick Willems, Centrumleider 056/

8 CURSUS ENGELS VOOR BEGINNERS Bent u senior? Hebt u nog geen kennis van Engels? Bent u geïnteresseerd in een startcursus die u op een eenvoudige manier de taal leert kennen en gebruiken? Dan is deze cursus iets voor u! Van 4 september 2013 tot eind juni 2014 De woensdagvoormiddag van 9 uur tot 11u45 Tijdens de schoolvakanties is er geen les. PRIJS? 150 euro. Handboeken (ongeveer 45 euro) niet inbegrepen in de prijs. In sommige gevallen (invaliditeit, werkloosheid, ) kan er een vermindering of vrijstelling van het inschrijvingsgeld bekomen worden of kan betaald worden met opleidingscheques. Gelieve ons bij inschrijving de nodige attesten te bezorgen. INFORMATIENAMIDDAGEN Donderdag 5 september 2013 om 14u: AROMATHERAPIE DONDERDAG 3 oktober 2013 om 14u: WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE KRUIDEN OM GEZOND TE BLIJVEN TIJDENS DE WINTER? Donderdag 7 november 2013 om 14u: BACHBLOESEMTHERAPIE Woensdag 4 december 2013 om 15u: OSTEOPATHIE. DE KRACHT VAN HELENDE HANDEN. Om praktische redenen vragen wij u om vooraf in te schrijven bij Annick Willems, centrumleider: 056/ Deze informatienamiddagen zijn gratis en iedereen is van harte welkom!

9 INFORMATIENAMIDDAGEN Donderdag 5 september 2013 om 14 uur AROMATHERAPIE: WAT KUNNEN ETHERISCHE OLIËN VOOR ONS BETEKENEN? Of we nu jong of oud zijn, gezond en fit, of tenger en zwak, aromatherapie kan ons sterker maken en ziektes voorkomen, spanning verminderen, slaap en stemming verbeteren en lichamelijke klachten verlichten. Het gebruik van etherische oliën geeft vooral een gevoel van welbehagen. Onderzoek wijst op een sterk verband tussen een opgewekte stemming en een goede gezondheid. Katrien Decocker, therapeute bij Mooi en Gezond te Bavikhove, geeft ons praktische tips om in het dagelijks leven verstandig om te springen met aromatherapie. Tijdens deze informatienamiddag komen onder meer volgende vragen aan bod: - Kan aromatherapie helpen bij luchtwegenaandoeningen, depressies, beginnende keelpijn, acné, wratten, blaasontstekingen,? - Wat is een aromastone? Hoe en wanneer gebruik je dit? - Mag aromatherapie zowel bij kinderen als volwassenen toegepast worden? - Kan aromatherapie de natuurlijke weerstand stimuleren en verbeteren? - In welke omstandigheden gebruik je best een verstuiver? - Mag je gorgelen met etherische oliën? - Werken etherische oliën ontsmettend? Pijnstillend? - Brengt het innemen van etherische oliën zonder degelijke kennis risico s met zich mee? - Kunnen etherische oliën gebruikt worden om te masseren? - Mag je pure etherische oliën toevoegen aan je badwater? - Mag je etherische oliën zuiver op de huid gebruiken? - Wat is het verschil tussen etherische oliën van zuivere kwaliteit en synthetische geuroliën? - Mag je een behandeling met homeopathische middelen combineren met het gebruik van etherische oliën? - Hebben etherische oliën een vervaldatum? - Uiteraard is er ook mogelijkheid tot vraagstelling door de aanwezigen.

10 Donderdag 3 oktober 2013 om 14 uur WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE KRUIDEN OM GEZOND TE BLIJVEN TIJDENS DE WINTER? Rita Gesquiere geeft ons informatie omtrent de (geneeskundige) kracht van kruiden (uit eigen tuin): rode zonnehoed, tijm, vlier, salie, linde, eucalyptus, Zij licht ons toe wat de belangrijkste kruiden zijn om gezond te blijven tijdens de winter en welke kruiden ons van dienst kunnen zijn bij een verkoudheid, hoest, griep, Daarnaast brengt ze een aantal proevertjes voor ons mee! Donderdag 7 november 2013 om 14 uur BACHBLOESEMTHERAPIE: KUNNEN DE AROMA S VAN BLOESEMS UW EMOTIONEEL WELBEVINDEN VERBETEREN EN PIJN VERMINDEREN? Een gezonde geest in een gezond lichaam is de visie van Dr. Edward Bach. Volgens deze Britse arts is er een duidelijk verband tussen onze emoties en onze geestesgesteldheid enerzijds en onze gezondheid en welzijn anderzijds. Steeds meer mensen hebben met stress en negatieve stemmingen te maken. Gevoelens als angst (waaronder faalangst), onzekerheid, geestelijke onrust, eenzaamheid, overgevoeligheid, moedeloosheid, overbezorgdheid, enz... kunnen blokkades veroorzaken. Bij het geleidelijk herstellen van deze negatieve gemoedstoestanden, door het nemen van Bach bloesems, komt er meer evenwicht tussen lichaam en geest. Katrien Decocker, therapeute bij Mooi en Gezond te Bavikhove, geeft ons nadere informatie over deze therapie die voor iedereen geschikt is en waarmee je met de energieën uit planten, op een natuurlijke en eenvoudige manier kan evenwicht brengen in je persoonlijkheid. Er wordt niet gewerkt op lichamelijke klachten maar op de dieperliggende oorzaken. Noteer nu al in uw agenda Woensdag 4 december 2013 om 15 uur OSTEOPATHIE DE KRACHT VAN HELENDE HANDEN Om praktische redenen vragen wij u om vooraf in te schrijven bij Annick Willems, centrumleider: 056/ Deze informatienamiddagen zijn gratis en iedereen is van harte welkom!

11 Op de parking van het Woonzorgcentrum Ter Lembeek en in de autovrije Hernieuwenstraat van 16u tot 21u. Marktkramers: o.a. * Verzorgingsproducten Mylene * Snoep, koekjes, eierkoeken * Wenskaarten * Slaapkleedjes, ondergoed, nylonkousen * Sjaals * Bloemen * Cava en tapasbar * Braadworsten * Oliebollen Graag nodigen wij jullie allen uit op de 4 de editie van onze avondmarkt. Kom gezellig snuisteren tussen de meer dan 15 marktkramers en standen. Ook de innerlijke mens vergeten we niet. Er zijn oliebollen, braadworsten, eierkoeken, een cafetaria en een heuse Cava-bar Een gezellige avond voor jong en oud!!!

Bezoek IMOG - Open Milieuraad. maart - april 2012.02. Kinderopvang Ooigem - nieuwe locatie. Blijf-Fit verblijf 2012 INFOMAGAZINE C M Y K 60 65 100 0

Bezoek IMOG - Open Milieuraad. maart - april 2012.02. Kinderopvang Ooigem - nieuwe locatie. Blijf-Fit verblijf 2012 INFOMAGAZINE C M Y K 60 65 100 0 INFOMAGAZINE C M Y K 91 43 0 0 C M Y K 50 30 0 0 C M Y K 60 65 100 0 C M Y K 45 47 75 0 Bezoek IMOG - Open Milieuraad maart - april 2012.02 Foto: Carlos Pauwels Blijf-Fit verblijf 2012 Kinderopvang Ooigem

Nadere informatie

Vormings- aanbod Najaar 2014

Vormings- aanbod Najaar 2014 Vormings- aanbod Najaar 2014 Brechtse dienstencentra Gasthuisstraat 11 2960 Brecht 03 330 11 20 CE 2217 hetsluisken@ocmwbrecht.be LDC De Lindeboom Kerklei 18 A 2960 Sint-Job-in-'t-Goor 03 667 14 00 CE

Nadere informatie

PALTO DIENSTENCENTRUM T BINNENHOF. September - Oktober 2014 OCMW LAARNE. In dit nummer:

PALTO DIENSTENCENTRUM T BINNENHOF. September - Oktober 2014 OCMW LAARNE. In dit nummer: OCMW LAARNE DIENSTENCENTRUM T BINNENHOF PALTO September - Oktober 2014 In dit nummer: Opendeurdag Borstkankerpreventie Cursus tablet 60+ Taallessen In de kijker: kaarting Zorg voor adempauze 1 Voorwoord

Nadere informatie

INFOMAGAZINE. Infovergadering windturbines Storm NV - 4 oktober 2012. november - december 2012.06. Computercursussen senioren

INFOMAGAZINE. Infovergadering windturbines Storm NV - 4 oktober 2012. november - december 2012.06. Computercursussen senioren INFOMAGAZINE Infovergadering windturbines Storm NV - 4 oktober 2012 november - december 2012.06 Computercursussen senioren Seniorenweek 2012 - Paul Severs 19-23 november 2012 gemeentelijke info inhoud

Nadere informatie

INFOMAGAZINE C M Y K 60 65 100 0 C M Y K 45 47 75 0 C M Y K 50 30 0 0 C M Y K 91 43 0 0. Jumborun - 23 augustus 2014. november - december 2014.

INFOMAGAZINE C M Y K 60 65 100 0 C M Y K 45 47 75 0 C M Y K 50 30 0 0 C M Y K 91 43 0 0. Jumborun - 23 augustus 2014. november - december 2014. INFOMAGAZINE C M Y K 91 43 0 0 C M Y K 50 30 0 0 C M Y K 60 65 100 0 C M Y K 45 47 75 0 Jumborun - 23 augustus 2014 november - december 2014.06 Optreden Will Tura OC Leieland - 18 november 2014 inhoud

Nadere informatie

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk Antwerpen, Mechelsesteenweg 73, 2018 Antwerpen Gent, Elf Julistraat 39a, 9000 Gent Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 Kuringen Bel ons op 03/ 292 22 30 Mail ons op info@schoonheidsschool.com Beste wellnessliefhebber,

Nadere informatie

CURSUSAANBOD 2014-2015

CURSUSAANBOD 2014-2015 CURSUSAANBOD 2014-2015 0 Het Activiteitencentrum, een plek waar mensen samen komen. Gevestigd in de oude huishoudschool, is het Activiteitencentrum een plek waar van alles gebeurt. Er worden o.a. cursussen

Nadere informatie

Cursusaanbod voorjaar 2015

Cursusaanbod voorjaar 2015 Cursusaanbod voorjaar 2015 CM Waas en Dender CM-leden genieten een voordeeltarief 1 Inhoudstafel Slaap en relaxatie Anders ademhalen, anders leven 4 Pluk je geluk Compassietraining 10 Voor kinderen en

Nadere informatie

OmikrONS Berichtenblad. maart - april 2015. Foto: Pascal Vyncke, SeniorenNet.be. Vanheylenstraat 71, 1820 Melsbroek Tel. 02/257.44.21 LDC@floordam.

OmikrONS Berichtenblad. maart - april 2015. Foto: Pascal Vyncke, SeniorenNet.be. Vanheylenstraat 71, 1820 Melsbroek Tel. 02/257.44.21 LDC@floordam. OmikrONS Berichtenblad maart - april 2015 Foto: Pascal Vyncke, SeniorenNet.be Vanheylenstraat 71, 1820 Melsbroek Tel. 02/257.44.21 LDC@floordam.be www.floordam.be Bank: BE66 7340 3413 7743 Beste, De dagen

Nadere informatie

Naarden/Bussum 2012 2013

Naarden/Bussum 2012 2013 Naarden/Bussum 2012 2013 Hulp en advies Vrijwilligerswerk Activiteiten in de buurt Met de programma s van: Naarden: Bellefleur, SCAN en De Schakel Bussum: Laarwijk, De Palmpit, Spieghelwijck, Uit-Wijk

Nadere informatie

België - Belgique P.P. - P.B. PROFIEL B/729 127 HERFST 2013. eziekenfonds, regel uw ziekenfondszaken online Gezond eten? Dit moet u weten!

België - Belgique P.P. - P.B. PROFIEL B/729 127 HERFST 2013. eziekenfonds, regel uw ziekenfondszaken online Gezond eten? Dit moet u weten! België - Belgique P.P. - P.B. PROFIEL B/729 127 HERFST 2013 eziekenfonds, regel uw ziekenfondszaken online Gezond eten? Dit moet u weten! 6 9 ZIEKENFONDS verzeker uw glimlach Een sterk gebit is een troef

Nadere informatie

Liever Thuis. magazine. Liever. Thuis. 4-5 Denk aan je gezondheid, let op met medicatie! 6-7 Activiteitenaanbod

Liever Thuis. magazine. Liever. Thuis. 4-5 Denk aan je gezondheid, let op met medicatie! 6-7 Activiteitenaanbod Liever Thuis vzw magazine Liever Thuis Ledenblad van de vzw Liever Thuis LM Vereniging van gebruikers en mantelzorgers 4-5 Denk aan je gezondheid, let op met medicatie! 6-7 Activiteitenaanbod P508842 Maart

Nadere informatie

VORMINGSAANBOD VOOR VOLWASSENEN 2014-2015 HERK-DE-STAD OUWEN AN JEZELF

VORMINGSAANBOD VOOR VOLWASSENEN 2014-2015 HERK-DE-STAD OUWEN AN JEZELF VORMINGSAANBOD VOOR VOLWASSENEN 2014-2015 HERK-DE-STAD OUWEN AN JEZELF 2 INHOUDSTAFEL Inhoud 2 Voorwoord 3 CVO VSPW Hasselt / Campus Sint-Martinus 4-9 CVO STEP Hasselt / Campus Herckerhof 10-13 Dienstencentrum

Nadere informatie

CM-agenda. Activiteitenaanbod september - december 2015. Ontdek onze activiteiten: Baby, kind & tiener. Gezondheidsproblemen

CM-agenda. Activiteitenaanbod september - december 2015. Ontdek onze activiteiten: Baby, kind & tiener. Gezondheidsproblemen CM-agenda Activiteitenaanbod september - december 2015 www.cm.be Ontdek onze activiteiten: Baby, kind & tiener Gezond leven Ontdek Gezondheidsproblemen onze activiteiten rond volgende thema s: Baby, Zorg

Nadere informatie

BEROEPSOPLEIDINGEN (met dieren werken) IN TOSCANZAHOEVE!

BEROEPSOPLEIDINGEN (met dieren werken) IN TOSCANZAHOEVE! 1 BEROEPSOPLEIDINGEN (met dieren werken) IN TOSCANZAHOEVE! Overzicht van de opleidingen en dieren waarover je opleiding kan volgen: HOND Kynologisch instructeur gehoorzaamheid en opvoeding (honden) Met

Nadere informatie

60+ Gids. Ouder worden in Veurne

60+ Gids. Ouder worden in Veurne 60+ Gids Ouder worden in Veurne Voorwoord Beste Veurnse 60+er, Wiene kunn n me voe joen doeën? Het Stadsbestuur van Veurne wil je graag na je 60ste verjaardag deze 60+ Gids overhandigen. Als senior krijg

Nadere informatie

MS en partners. Lancering Jongerensite. Project Revalidatierobotica. Met 9 PmMS naar Machu Picchu. MS-week: 10-16 september.

MS en partners. Lancering Jongerensite. Project Revalidatierobotica. Met 9 PmMS naar Machu Picchu. MS-week: 10-16 september. Jaargang 4 nr. 2 juni, juli, augustus 2012 AFGIFTE KANTOOR 3500 Hasselt 1 P2A9117 In deze editie: Lancering Jongerensite Project Revalidatierobotica II Met 9 PmMS naar Machu Picchu MS-week: 10-16 september

Nadere informatie

Vrijwilligers zoeken. Vacature opmaken. Wat? Hoe? Stap 1: Denken

Vrijwilligers zoeken. Vacature opmaken. Wat? Hoe? Stap 1: Denken Vrijwilligers Vrijwilligers zoeken Vacature opmaken Wat? Een vacature helpt je om goed te verwoorden waarvoor je een vrijwilliger zoekt, wat die vrijwilliger moet kunnen en wanneer die beschikbaar moet

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Aanbod activiteiten en dienstverlening Stichting Welzijn Castricum december 2013 - januari 2014

Inhoudsopgave. Aanbod activiteiten en dienstverlening Stichting Welzijn Castricum december 2013 - januari 2014 Aanbod activiteiten en dienstverlening Stichting Welzijn Castricum december 2013 - januari 2014 Inhoudsopgave Ontmoetingsactiviteiten De Ochtenden Eten en Ontmoeten Ontmoetingsbijeenkomst slechthorenden

Nadere informatie

DE INKOMENSVERVANGENDE TEGEMOETKOMING EN DE INTEGRATIETEGEMOETKOMING

DE INKOMENSVERVANGENDE TEGEMOETKOMING EN DE INTEGRATIETEGEMOETKOMING DE INKOMENSVERVANGENDE TEGEMOETKOMING EN DE INTEGRATIETEGEMOETKOMING JULI 2014 Inhoud WAAROM DEZE BROCHURE?... 4 DE TEGEMOETKOMINGEN... 5 De inkomensvervangende tegemoetkoming 5 Wat? 5 Kan ik een inkomensvervangende

Nadere informatie

Computercursussen en workshops. programma najaar 2014

Computercursussen en workshops. programma najaar 2014 Computercursussen en workshops programma najaar 2014 Inhoudsopgave Cursussen en workshops... 3 Computer en internet Computer, internet en e-mail voor absolute beginners...4 Vervolgcursus Computer, internet

Nadere informatie

Uitstapje met de vrijwilligers van Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland

Uitstapje met de vrijwilligers van Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland Dag Mantelzorgers en belangstellenden, Jaargang 2 / Uitgave juli/augustus 2014 Hierbij de nieuwsbrief van het Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland. Aan het Netwerk zijn partijen uit Steenwijkerland verbonden

Nadere informatie

MAART - APRIL 2014 TWEEMAANDELIJKSE UITGAVE WWW.KAPRIJKE.BE. Bedankt vrijwilligers!

MAART - APRIL 2014 TWEEMAANDELIJKSE UITGAVE WWW.KAPRIJKE.BE. Bedankt vrijwilligers! 02 TWEEMAANDELIJKSE UITGAVE MAART - APRIL 2014 WWW.KAPRIJKE.BE Bedankt vrijwilligers! Bedankt vrijwilligers! Het gemeente- en OCMW-bestuur van Kaprijke bieden een uitgebreide waaier aan openbare diensten.

Nadere informatie

Editoriaal. Het nieuwe BOL-Team. 11 redenen om lid te worden. Samenwerking Randstad. Combinatie CAO 26 en PAB. Wat als ik ziek word?

Editoriaal. Het nieuwe BOL-Team. 11 redenen om lid te worden. Samenwerking Randstad. Combinatie CAO 26 en PAB. Wat als ik ziek word? Editoriaal Inhoud Het nieuwe BOL-Team 11 redenen om lid te worden Samenwerking Randstad Combinatie CAO 26 en PAB Wat als ik ziek word? p. 2 p. 3 p. 4 p. 6 p. 7 p. 7 Kilometervergoedingen en vervoerskosten

Nadere informatie

Cursusaanbod. Maatschappelijke Dienstverlening. Dichtbij, Betrokken, Professioneel

Cursusaanbod. Maatschappelijke Dienstverlening. Dichtbij, Betrokken, Professioneel Cursusaanbod Maatschappelijke Dienstverlening MeerWaarde is een maatschappelijke onderneming voornamelijk werkzaam in de gemeente Haarlemmermeer. We werken aan sociale samenhang, gemeenschapszin en tolerantie

Nadere informatie

Laarne Informeert. Wetenswaardigheden over het gemeentebeleid. Stef op zoek naar stamceldonor De Windwijzer op bezoek bij de tandarts Paassportkampen

Laarne Informeert. Wetenswaardigheden over het gemeentebeleid. Stef op zoek naar stamceldonor De Windwijzer op bezoek bij de tandarts Paassportkampen Laarne Informeert Wetenswaardigheden over het gemeentebeleid MAART-APRIL 2013 MAAK KENNIS MET UW NIEUW BESTUUR Stef op zoek naar stamceldonor De Windwijzer op bezoek bij de tandarts Paassportkampen Verantwoordelijke

Nadere informatie

een andere een andere kijk bril dienstverlening door de ogen van de armoedeverenigingen

een andere een andere kijk bril dienstverlening door de ogen van de armoedeverenigingen een andere bril een andere kijk dienstverlening door de ogen van de armoedeverenigingen Voorwoord Beste lezer Vele kwetsbare mensen vinden moeilijk hun weg naar maatschappelijke dienstverlening en wie

Nadere informatie

Bedankt vrijwilligers!

Bedankt vrijwilligers! Bedankt vrijwilligers! Op vrijdag 20 september 2013 organiseerde het Lokaal Bestuur van Herenthout een feest voor onze vrijwilligers. Met dit feest willen we de vrijwilligers bedanken voor hun vrijwillige

Nadere informatie

BEROEPSOPLEIDINGEN (met dieren werken) IN TOSCANZAHOEVE!

BEROEPSOPLEIDINGEN (met dieren werken) IN TOSCANZAHOEVE! 1 BEROEPSOPLEIDINGEN (met dieren werken) IN TOSCANZAHOEVE! Overzicht van de opleidingen en dieren waarover je opleiding kan volgen: HOND KAT Kynologisch instructeur gehoorzaamheid en opvoeding (honden)

Nadere informatie

Voor veel kinderen en volwassenen is deelname aan een cursus of activiteit een nuttige vorm van begeleiding.

Voor veel kinderen en volwassenen is deelname aan een cursus of activiteit een nuttige vorm van begeleiding. Opvoeden & Opgroeien Een leefbare buurt Eigen functioneren & Relaties Cursus- en activiteitenaanbod 2015 Voor veel kinderen en volwassenen is deelname aan een cursus of activiteit een nuttige vorm van

Nadere informatie