Van leunstoel naar leerstoel gedachten en gegevens over instructieve televisie door drs. F. Wermer en drs. H. van Praag 130 pagina's, prijs f 13,50.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van leunstoel naar leerstoel gedachten en gegevens over instructieve televisie door drs. F. Wermer en drs. H. van Praag 130 pagina's, prijs f 13,50."

Transcriptie

1 Nieuwe uitgaven van Samsom: Diagnostisch crisisonderzoek door P. Valkenburgh en L. Cachet Dit boek bevat een verslag met commentaar van een methodologisch experiment, dat een antwoord wil geven op de vraag in hoeverre snel en zinvol onderzoek van crisis- en conflictsituaties mogelijk is. De auteurs hebben de hele organisatie, werkwijze en resultaten uitvoerig beschreven en geëvalueerd. Dit heeft geleid tot een aantal conclusies en richtlijnen. Het boek verscheen in de reeks 'Sociaal-politieke verkenningen'. Het telt 86 pagina's en kost f 12,90. Sociale aktie brandstof voor buurtwerk door A. Hendriks 288 pagina's, prijs f22,50. Van leunstoel naar leerstoel gedachten en gegevens over instructieve televisie door drs. F. Wermer en drs. H. van Praag 130 pagina's, prijs f 13,50. Krot-op een non-disciplinair verhaal rond stadsvernieuwing onder redactie van Thom Koot 214 pagina's, prijs f 15,90. Ook verkrijgbaar via de boekhandel Esamsom Samsom Uitgeverij bv Wilhelminalaan 1 Alphen aan den Rijn telefoon (01720)

2 TH TWENTE Bij de vakgroep Sociale Bestuurs- en Bedrijfskunde in de afdeling der Bedrijfskunde wordt gevraagd een: h o o g le ra ar in de sociale b e d rijfs k u n d e met name op het gebied van de gedragswetenschappelijke aspekten van de organisatie en haar ontwikkeling. De hoogleraar zal aandacht moeten geven aan de verschillende typen van organisaties en aan verschillende organisatieopvattingen, zoals die in de diverse organisaties naar voren komen. Hij zal eveneens aandacht moeten schenken aan de theorie van het begeleiden van en richting geven aan de ontwikkeling van organisaties. Het gaat hierbij om de dynamiek van de organisatievormen, waarbij zowel de longitudinale ontwikkeling van een systeem als ook de sprongsgewijze veranderingen van systemen (zoals fusies, internationalisatie, desintegratie) kunnen worden behandeld. Zij die voor deze funktie in aanmerking wensen te komen, dan wel de aandacht willen vestigen op naar hun mening geschikte kandidaten, worden uitgenodigd zich binnen 10 dagen na het verschijnen van deze oproep, te wenden tot de voorzitter van de benoemingsadviescommissie, prof. drs. A. H. Hulshof. Technische Hogeschool Twente, Postbus 217, Enschede, die ook bereid is desgewenst nadere inlichtingen te verschaffen (Telefoon: THT: , privé: ).

3 ~VÜVRIJE UNIVERSITEIT TE AMSTERDAM In de vakgroep Culturele Anthropologie kan worden geplaatst een wetenschappelijk (hoofd) medewerk(st)er De werkzaamheden omvatten: onderwijs, met name in de kandidaatsstudie leiding geven aan leeronderzoek In verband met dit laatste punt is onderzoekervaring gewenst. Instemming met de doelstelling van de Vrije Universiteit - God en de naasten te willen dienen in het werk - is een voorwaarde. Salariëring geschiedt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, in het wetenschappelijk rangenstelsel, als voor alle universiteiten van kracht. De Algemene Burgerlijke Pensioenwet is van toepassing, terwijl de AOW/AWW premie voor rekening van de Vrije Universiteit komt. Voor nadere informatie kan men zich wenden tot Prof. dr. H. G. Schulte Nordholt, te l: of Schriftelijke sollicitaties, onder vermelding van vacaturenummer , te richten aan de Hoofdafdeling Personeelszaken, De Boelelaan 1105, postbus 7161, Amsterdam.

4 VRIJE UNIVERSITEIT TE AMSTERDAM Bij de afdeling Speciale Pedagogiek van de Subfaculteit der Pedagogische en Andragogisch«Wetenschappen bestaat een vacature voor een wetenschappelijk medewerker die is afgestudeerd in één der Sociale Wetenschappen. Deze.medewerker zal worden aangesteld ten behoeve van een door derden te financieren onderzoeksproject. Zijn taken zullen bestaan uit het verrichten van onderzoek op het terrein van de stressverwerkende capaciteit van gezinnen met geestelijk gehandicapte kinderen. Gegadigden dienen te beschikken over ervaring of specifieke opleiding m.b.t. methodologische vraagstukken. Van gegadigden wordt verwacht dat zij met de doelstelling van de Vrije Universiteit kunnen instemmen. Salariëring geschiedt, afhankelijk van opleiding en ervaring, door inpassing in het wetenschappelijk rangenstelsel als voor alle universiteiten van kracht. Voor inlichtingen omtrent genoemde vacature kan men zich wenden tot drs. R. Scheerens, telefoon: Schriftelijke sollicitaties, uitsluitend onder vermelding van vacaturenummer , te richten aan de Hoofdafdeling Personeelszaken, De Boelelaan 1105, postbus 7161, Amsterdam.

5 ERASMUS UNIVERSITEIT ROTTERDAM De FACULTEIT DER SOCIALE WETENSCHAPPEN zoekt een die onder toezicht van de lector in de METHODEN EN TECHNIE KEN VAN SOCIOLOGISCH ONDERZOEK enerzijds de wetenschappelijke en organisatorische leiding van een documentatieproject op het vakgebied kan behartigen, en anderzijds adviezen van methodisch-technische aard kan geven aan de onderzoekers in de Faculteit. Wat de laatste werkzaamheden betreft zal de medewerker (ster) worden opgenomen in de afdeling Onderzoeksassistentie, waarin behalve de aanwezige wetenschappelijke medewerker die als waarnemend hoofd optreedt ook enkele middelbare medewerkers werkzaam zijn. Vereisten : doctoraal examen sociologie met speciale aandacht bij het afstuderen voor de methoden en technieken van sociologisch onderzoek met inbegrip van de statistiek ; goede contactuele eigenschappen ; leidinggevende capaciteiten. Aanbevelingswaardig : ervaring met het doen van onderzoek alsmede met het door middel van een computer verwerken van onderzoeksgegevens en met advisering op het betreffende gebied. Voor nadere inlichtingen kan men zich wenden tot drs. C. van de Merwe. telefoon , toestel 3527/3537.

6 Rijksuniversiteit Utrecht Aan het Instituut voor Culturele Antropologie der Rijksuniversiteit te Utrecht vaceren de functies van a. wetenschappelijk (hoofd) medewerker voor hot onderwijs in de 'ontwikkelingsproblem atiek van de Derde W ereld i.h.b. met betrekking tot problemen van sociaal-politieke en economische aard zoals migratie, urbanisatie, detribalisatie, staatvorming e.d. en dit in het kader van een macro-sociaal wetenschappelijk perspectief. Gegadigden dienen sociaal-cultureel wetenschapper, bij voorkeur cultureel antropoloog, te zijn, te beschikken over een interdisciplinaire oriëntatie, een grondige praktische ervaring in de Derde Wereld, evenals onderwijservaring en goede didaktische kwaliteiten, terwijl zij bereid moeten zijn onderwijs te geven in werkgroep en projectvorm. b. wetenschappelijk (hoofd) medewerker voor het onderwijs in de theorievorming in de sociaalculturele wetenschappen, waarbij vooral aandacht geschonken dient te worden aan de kennisfilosofische en kennissociologische aspecten van deze theorievorming. Gegadigden dienen sociaal wetenschapper, bij voorkeur cultureel-antropoloog, te zijn, met een goede filosofische ondergrond en ruime onderwijservaring. c. wetenschappelijk medewerker voor het mede opzetten en begeleiden van het (vóórkandidaats) leeronderzoeksproject. Van deze medewerker zal bovendien een actieve deelname in andere sectoren van het onderwijs geëist worden. Gegadigden voor deze functie dienen sociaal-cultureel wetenschapper te zijn, kennis te hebben van methoden en technieken van sociaal-wetenschappelijk onderzoek, over goede organisatorische en didactische eigenschappen te beschikken, en ervaring te hebben met verschillende onderwijsvormen, i.h.b. groepsgebonden onderwijsvormen. Aanstelling in de rangen van de wetenschappelijke medewerkers. Sollicitaties dienen vóór 15 september a.s. gericht te zijn aan de Personeelsfunctionaris van de R.U., Kromme Nieuwe Gracht 29. te Utrecht onder vermelding van vacaturenummer 1159 tel Nadere inlichtingen kunnen ingewonnen worden bij Prof. Dr. H. U. E. Thoden van Velzen, Instituut voor Culturele Antropologie, tel , Heidelberglaan 2, De Uithof.

7 d uil Wageningen Bij de vakgroep Agrarische Sociologie van de Niet-Westerse Gebieden bestaat een vacature voor een wetenschappelijk medewerker(ster) Zijn/haar taak zal bestaan uit: 1 het geven van cursorisch en practisch onderwijs in sociaal-antropologische en sociologische methoden en technieken van het onderzoek in niet-westerse gebieden; 2 de zelfstandige ontwikkeling van de kennis van methoden en technieken in niet-westerse gebieden; 3 leiding en advies geven bij het opzetten en uitvoeren van onderzoek; 4 participatie in het onderzoek van de vakgroep op het gebied van de ontwikkelingssociologie. Vereist wordt: a een doctoraal examen niet-westerse sociologie, sociale antropologie of westerse sociologie; b gespecialiseerde kennis van methoden en technieken van sociaal onderzoek; c didactische capaciteiten en onderwijservaring op bovengenoemd terrein; d onderzoekervaring in een niet-westers land. Sollicitaties onder nr te richten aan de Hoogleraar-Beheerder van de afdeling Agrarische Sociologie van de Niet-Westerse Gebieden van de Landbouwhogeschool, Herenstraat 25. Wageningen

Medewerkers aan dit nummer

Medewerkers aan dit nummer Medewerkers aan dit nummer H. A. M. Wilke studeerde sociale psychologie van 1963-1967 te Utrecht. Hij promoveerde op een onderwerp over koalitie-formatie in 1968 bij prof. dr. M. Mulder. Na een post-doct.

Nadere informatie

sociaal-psycholoog, gezinssocioloog, of kinderpsycholoog

sociaal-psycholoog, gezinssocioloog, of kinderpsycholoog E. van Praag, doctoraal examen sociale wetenschappen, subfaculteit c, G.U. Amsterdam, 1965. Publikaties in diverse tijdschriften op het gebied van de methodologie van sociaal wetenschappelijk onderzoek.

Nadere informatie

loï«um HOOGLERAAR ALGEMENE SOCIOLOGIE RIJKSUNIVERSITEIT LEIDEN FACULTEIT DER SOCIALE WETENSCHAPPEN

loï«um HOOGLERAAR ALGEMENE SOCIOLOGIE RIJKSUNIVERSITEIT LEIDEN FACULTEIT DER SOCIALE WETENSCHAPPEN loï«um RIJKSUNIVERSITEIT LEIDEN FACULTEIT DER SOCIALE WETENSCHAPPEN De Subfaculteit i.o. SOCIOLOGIE maakt bekend dat vacant is de positie van HOOGLERAAR ALGEMENE SOCIOLOGIE De te benoemen hoogleraar zal

Nadere informatie

vrije universiteitam sterdam

vrije universiteitam sterdam vrije universiteitam sterdam Bij de vakgroep Algemene Sociologie van de Vrije Universiteit te Amsterdam kan geplaatst worden een wetenschappelijk medewerker (half time) Deze functionaris zal worden belast

Nadere informatie

Medische Sociologie Een literatuurverkenning door dr. E. Tel legen

Medische Sociologie Een literatuurverkenning door dr. E. Tel legen Zojuist verschenen Medische Sociologie Een literatuurverkenning door dr. E. Tel legen 134 p., ing., bestelnr. 400.1651.2, prijs ƒ 10,90. Serie-uitgave in samenwerking met het Sociologisch Instituut van

Nadere informatie

KATHOLIEKE UNIVERSITEIT NIJMEGEN

KATHOLIEKE UNIVERSITEIT NIJMEGEN jaarlijks door de Universiteit van Amsterdam wordt georganiseerd. Voornaamste publikaties: Libië, Land van de dorst, en Anthropologists in the field (redacteur samen met Gutkind). K. W. van der Veen, in

Nadere informatie

MEDEWERKERS AAN DIT NUMMER

MEDEWERKERS AAN DIT NUMMER MEDEWERKERS AAN DIT NUMMER Regina IV. Boesjes-Hommes, geboren in 1932, studeerde na een opleiding gymnasium A, sociologie te Groningen (kandidaatsex. 1955) en te Utrecht (doctoraalexamen 1959). De stages

Nadere informatie

Bij de STICHTING OVERIJSSEL (Provinciaal Opbouworgaan) is plaats voor een ervaren. socioloog. voor praktisch gericht onderzoek- en advieswerk.

Bij de STICHTING OVERIJSSEL (Provinciaal Opbouworgaan) is plaats voor een ervaren. socioloog. voor praktisch gericht onderzoek- en advieswerk. J. Berting, geboren 1930, studeerde politieke en sociale wetenschappen in Amsterdam, waar hij in 1959 het doctorale examen aflegde. Na een assistentschap aan het Sociologisch Seminarium van de Universiteit

Nadere informatie

KATHOLIEK INSTITUUT VOOR VOORTGEZETTE SOCIAAL-PEDAGOGISCHE OPLEIDINGEN STAFMEDEWERKER

KATHOLIEK INSTITUUT VOOR VOORTGEZETTE SOCIAAL-PEDAGOGISCHE OPLEIDINGEN STAFMEDEWERKER KATHOLIEK INSTITUUT VOOR VOORTGEZETTE SOCIAAL-PEDAGOGISCHE OPLEIDINGEN zoekt STAFMEDEWERKER Werkzaamheden: Leiding van de cursus opbouwwerk en naar gelang ervaring en opleiding medewerking aan door het

Nadere informatie

Psychosociale problemen

Psychosociale problemen Psychosociale problemen Reeks Kinderen en Adolescenten. Problemen en risicosituaties Psychosociale problemen is het tweede deel van de tiendelige reeks Kinderen en Adolescenten - Problemen en risicosituaties.

Nadere informatie

nota bene betaling abonnement sociologische gids - doe het nu het nog zonder ekstra kosten kan

nota bene betaling abonnement sociologische gids - doe het nu het nog zonder ekstra kosten kan t i s ' i i m o t > Bij het Wetenschappelijk Bureau van de Sociaal-economlsche hoofdafdeling van de Gemeentelijke Dienst Volkshuisvesting te Amsterdam kan worden geplaatst een assistent wetenschappelijk

Nadere informatie

Betrokkenheid van onderzoekscholen bij het ontwikkelen van onderzoeksgerichte masteropleidingen

Betrokkenheid van onderzoekscholen bij het ontwikkelen van onderzoeksgerichte masteropleidingen Een groot aantal ingevulde vragenlijsten is per 15 augustus 2003 (de deadline) geretourneerd. Een rappel leverde nog eens een aantal ingevulde vragenlijsten op. Uiteindelijk hebben 29 decanen en 22 directeuren

Nadere informatie

Sociaal-Wetenschappelijke. 10de SWR-Hendrik Muller Seminaar. Veiligheid: angst, risico en utopie. Sociaal-Wetenschappelijke Raad

Sociaal-Wetenschappelijke. 10de SWR-Hendrik Muller Seminaar. Veiligheid: angst, risico en utopie. Sociaal-Wetenschappelijke Raad Sociaal-Wetenschappelijke Koninklijke Nederlandse Raad Akademie van Wetenschappen 10de SWR-Hendrik Muller Seminaar Veiligheid: angst, risico en utopie Sociaal-Wetenschappelijke Raad Wat is het Seminaar?

Nadere informatie

Sociaal-Wetenschappelijke. 6e SWR-Hendrik Muller Seminaar. De islam aan de grenzen verkend. Sociaal-Wetenschappelijke Raad

Sociaal-Wetenschappelijke. 6e SWR-Hendrik Muller Seminaar. De islam aan de grenzen verkend. Sociaal-Wetenschappelijke Raad Sociaal-Wetenschappelijke Koninklijke Nederlandse Raad Akademie van Wetenschappen 6e SWR-Hendrik Muller Seminaar De islam aan de grenzen verkend Sociaal-Wetenschappelijke Raad Wie organiseert het Seminaar?

Nadere informatie

Leraar in onderzoek. Exacte Wetenschappen. Onderzoeksprogramma voor wis- en natuurkundedocenten

Leraar in onderzoek. Exacte Wetenschappen. Onderzoeksprogramma voor wis- en natuurkundedocenten Exacte Wetenschappen Leraar in onderzoek Onderzoeksprogramma voor wis- en natuurkundedocenten Den Haag, mei 2010 Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek Inhoud 1 Inleiding 3 2 Doel 4 3

Nadere informatie

de rijksoverheid vraagt

de rijksoverheid vraagt de rijksoverheid vraagt voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken t.b.v. het Bureau Selectie van de Afdeling Jongeren Vrijw illigers (ambtelijk uitvoerend apparaat van de Stichting N ederlandse Vrijwilligers)

Nadere informatie

a. een WETENSCHAPELIJK MEDEWERKER A, B of C; b. een ASSISTENT WETENSCHAPPELIJK MEDEWERKER of EERSTE ASSISTENT WETENSCHAPPELIJK MEDEWERKER.

a. een WETENSCHAPELIJK MEDEWERKER A, B of C; b. een ASSISTENT WETENSCHAPPELIJK MEDEWERKER of EERSTE ASSISTENT WETENSCHAPPELIJK MEDEWERKER. Bij het Wetenschappelijk Bureau vau de Sociaal-eeonomisehe hoofdafdcling van Gemeentelijke Dienst Volkshuisvesting te Amsterdam kunnen worden geplaatst: a. een WETENSCHAPELIJK MEDEWERKER A, B of C; b.

Nadere informatie

Call for proposals. Westerdijk Talentimpuls. Den Haag, maart 2017 Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Call for proposals. Westerdijk Talentimpuls. Den Haag, maart 2017 Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek 1 Call for proposals 2017 Den Haag, maart 2017 Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek 2 Inleiding en doel Op 10 februari 2017 was het 100 jaar geleden dat in Nederland de eerste vrouwelijke

Nadere informatie

Het Bestuur van de Stichting Jeugd-Kerkewerk der Hervorm de Gemeente te 's-gravenhage heeft in het clubhuiswerk vakant de functies van

Het Bestuur van de Stichting Jeugd-Kerkewerk der Hervorm de Gemeente te 's-gravenhage heeft in het clubhuiswerk vakant de functies van Het Bestuur van de Stichting Jeugd-Kerkewerk der Hervorm de Gemeente te 's-gravenhage heeft in het clubhuiswerk vakant de functies van HOOFDLEIDER en GROEPSLEIDER Gegadigden voor deze functies dienen te

Nadere informatie

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Aantal week 12 Verschil 213 tov. 212 21 3 211 aantal % Radboud Universiteit Nijmegen 225 221

Nadere informatie

katholieke universiteit nijmegen Op het Pedagogisch instituut afdeling andragogiek en sociale pedagogiek kan geplaatst worden een RESEARCH-MEDEWERKER

katholieke universiteit nijmegen Op het Pedagogisch instituut afdeling andragogiek en sociale pedagogiek kan geplaatst worden een RESEARCH-MEDEWERKER katholieke universiteit nijmegen DIRECTORAAT A-FACULTEITEN Op het Pedagogisch instituut afdeling andragogiek en sociale pedagogiek kan geplaatst worden een RESEARCH-MEDEWERKER Zijn taak zal hoofdzakelijk

Nadere informatie

besluit voor de procedure voor de instelling van leerstoelen en de benoeming van gewoon en bijzonder hoogleraren de volgende regeling vast te stellen:

besluit voor de procedure voor de instelling van leerstoelen en de benoeming van gewoon en bijzonder hoogleraren de volgende regeling vast te stellen: Procedureregeling instelling leerstoelen en Het college van bestuur, gehoord de decanen, besluit voor de procedure voor de instelling van leerstoelen en de benoeming van gewoon en bijzonder hoogleraren

Nadere informatie

College Maastricht. International Bachelor in Psychology

College Maastricht. International Bachelor in Psychology OPEN DAGEN NOVEMBER 2015 Kijk voor meer informatie op de site van de instelling. Wat 2 nov Experience Day University College Maastricht Waar open dag (11:00-16:30) Zwingelput 4 2 nov Meeloopdagen diverse

Nadere informatie

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Aantal week 16 Verschil 214 tov. 213 16-4-212 aantal % Radboud Universiteit Nijmegen 283 3319

Nadere informatie

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Aantal week 19 Verschil 214 tov. 213 7-5-212 6-5-213 5-5-214 aantal % Radboud Universiteit Nijmegen

Nadere informatie

Amsterdam. Thans is hij als socioloog verbonden aan de Hogeschool Haarlem en aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Amsterdam. Thans is hij als socioloog verbonden aan de Hogeschool Haarlem en aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Over de auteurs Ton Bevers (1948) is socioloog en verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Jaap Boerdam (1948) studeerde sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Thans is hij als socioloog

Nadere informatie

Van je nachtmerries af

Van je nachtmerries af Van je nachtmerries af 2 van je nachtmerries af Dit boek, Van je nachtmerries af, is onderdeel van de reeks Protocollen voor de GGZ. Serie Protocollen voor de GGZ De boeken in de reeks Protocollen voor

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ONDERZOEKSCHOOL Huizinga Instituut 2012-2016

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ONDERZOEKSCHOOL Huizinga Instituut 2012-2016 De Colleges van Bestuur van: GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ONDERZOEKSCHOOL Huizinga Instituut 2012-2016 de Erasmus Universiteit Rotterdam; de Radboud Universiteit Nijmegen; de Rijksuniversiteit Groningen;

Nadere informatie

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Aantal week 24 Verschil 213 tov. 212 13 6 211 aantal % Radboud Universiteit Nijmegen 479 417

Nadere informatie

Overzicht Lotingstudies WO Laatste wijziging: 14-9-15

Overzicht Lotingstudies WO Laatste wijziging: 14-9-15 Overzicht Lotingstudies WO Laatste wijziging: 14-9-15 Bedrijfskunde Radboud Universiteit Nijmegen Bedrijfskunde Rijksuniversiteit Groningen Bedrijfskunde Vrije Universiteit Amsterdam Biomedische wetenschappen

Nadere informatie

Programma Akademiehoogleraren. Nederlands toponderzoek, nu en in de toekomst

Programma Akademiehoogleraren. Nederlands toponderzoek, nu en in de toekomst Programma Akademiehoogleraren Nederlands toponderzoek, nu en in de toekomst Loopbaanimpuls Om ook in de toekomst Nederlands toponderzoek te kunnen leveren, zullen universiteiten nieuw wetenschappelijk

Nadere informatie

Kwaliteitsmanagementsysteem

Kwaliteitsmanagementsysteem Afkorting KD-22 Datum Pagina 1 van 8 Datum vaststelling : 26-07-2010 Eigenaar : Directeur-bestuurder Vastgesteld door : MT Datum aanpassingen aan : 20-01-2015 1. DOELSTELLING Cavent heeft beleid geformuleerd

Nadere informatie

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica 1 Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica januari 2007 Kruislaan 404 1098 SM Amsterdam Nadere invulling Benoemings- en Bevorderingseisen Wetenschappelijk Personeel Inleiding Vanaf 1

Nadere informatie

gemeente politie rotterdam

gemeente politie rotterdam Bij de gemeente politie rotterdam vaceert de betrekking van m aatschappelijk w erkster H aar taak is de uitbouw en de uitvoering van de bedrijfsmaatschappelijke zorg binnen het korps. Het bezit van een

Nadere informatie

Copyright SBR, Rotterdam

Copyright SBR, Rotterdam HET NIET-GEVENTILEERDE PLATTE DAK Het niet-geventileerde platte dak 41 STICHTING BOUWRESEARCH SAMSOM UITGEVERIJ ALPHEN AAN DEN RIJN/BRUSSEL 1974 ISBN 90 1402309 X Voorwoord Het platte dak blijkt in de

Nadere informatie

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT,

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT, Directie Voedselkwaliteit en Diergezondheid De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum VD. 2008/1038 30 mei 2008

Nadere informatie

Beleid. Beschrijving trekkersrollen LC en LD. Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Coevorden, Hardenberg e.o. / De Nieuwe Veste

Beleid. Beschrijving trekkersrollen LC en LD. Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Coevorden, Hardenberg e.o. / De Nieuwe Veste 1. Inleiding De koers voor de komende jaren, zoals beschreven in het strategisch beleidsplan 2011-2014 heeft consequenties voor gewenste managementstijl van de school. In de managementvisie 2011-2014 heeft

Nadere informatie

Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces

Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces Vrijdagen 31 oktober, 7 & 14 November 2014 Utrecht (Hotel NH Utrecht) Doelgroepen leergang:

Nadere informatie

Verstandelijke Beperking en Psychiatrie; praktijk richtlijnen

Verstandelijke Beperking en Psychiatrie; praktijk richtlijnen Verstandelijke Beperking en Psychiatrie; praktijk richtlijnen Congres Focus op Onderzoek, 22 juni 2015 Gerda de Kuijper, AVG/senior senior onderzoeker CVBP/UMCG Dederieke Festen AVG/senior onderzoeker

Nadere informatie

Sociaal-Wetenschappelijke. 7de SWR-Hendrik Muller Seminaar. Civil society: tussen oud en nieuw. Sociaal-Wetenschappelijke Raad

Sociaal-Wetenschappelijke. 7de SWR-Hendrik Muller Seminaar. Civil society: tussen oud en nieuw. Sociaal-Wetenschappelijke Raad Sociaal-Wetenschappelijke Koninklijke Nederlandse Raad Akademie van Wetenschappen 7de SWR-Hendrik Muller Seminaar Civil society: tussen oud en nieuw Sociaal-Wetenschappelijke Raad Wat is het Seminaar?

Nadere informatie

In aanvulling op bovenstaande voorwaarden gelden de volgende aanvullende toelatingsvoorwaarden per track:

In aanvulling op bovenstaande voorwaarden gelden de volgende aanvullende toelatingsvoorwaarden per track: Opleidingsspecifieke deel OER, 2017-2018 De opleiding Kunst- en cultuurwetenschappen Arts and Culture bestaat uit de programma s: Gender Studies (see English EER) Arts & Society (voorheen Kunstbeleid en

Nadere informatie

Ouders centraal: (er)ken mij en mijn kind

Ouders centraal: (er)ken mij en mijn kind deelnemersinformatie Ouders centraal: (er)ken mij en mijn kind Joke van der Meer Petri Embregts Lex Hendriks Colofon Lectoraat Zorg voor Mensen met een Verstandelijke Beperking Joke van der Meer (docent

Nadere informatie

Besluit strekkende tot het verlenen van accreditatie aan de opleiding wo-master Fiscale Economie van de Erasmus Universiteit Rotterdam

Besluit strekkende tot het verlenen van accreditatie aan de opleiding wo-master Fiscale Economie van de Erasmus Universiteit Rotterdam ,nvao ~ n e d e rla n d s- vlaam se a c c re d ita tie o rg a n is a tie Besluit strekkende tot het verlenen van accreditatie aan de opleiding wo-master Fiscale Economie van de Erasmus Universiteit Rotterdam

Nadere informatie

CENTRALE DIRECTIE VAN DE VOLKSHUISVESTING EN DE BOUWNIJVERHEID Bij de afdeling Sóciaal-Economisch Onderzoek te s-gravenhage kan worden geplaatst een

CENTRALE DIRECTIE VAN DE VOLKSHUISVESTING EN DE BOUWNIJVERHEID Bij de afdeling Sóciaal-Economisch Onderzoek te s-gravenhage kan worden geplaatst een CENTRALE DIRECTIE VAN DE VOLKSHUISVESTING EN DE BOUWNIJVERHEID Bij de afdeling Sóciaal-Economisch Onderzoek te s-gravenhage kan worden geplaatst een SOCIOLOOG met belangstelling voor psychologische vraagstukken.

Nadere informatie

Imaginatie- en rescriptingtherapie voor nachtmerries

Imaginatie- en rescriptingtherapie voor nachtmerries Imaginatie- en rescriptingtherapie voor nachtmerries Dit boek, Imaginatie- en rescriptingtherapie voor nachtmerries, is onderdeel van de reeks Protocollen voor de GGZ. Bij deze titel is tevens een werkboek

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kromme Rijn

Nieuwsbrief Kromme Rijn Nieuwsbrief Mei 2016 Volume 1 Nieuwsbrief Kromme Rijn Geachte belanghebbende/ geïnteresseerde, Na aanleiding van onze eerste workshop van 22 maart jl. in Bunnik sturen wij u een nieuwsbrief met een kort

Nadere informatie

door B. Sondemeijer Verborgen werkloosheid Door de sociologen met een werkkring wordt in

door B. Sondemeijer Verborgen werkloosheid Door de sociologen met een werkkring wordt in De werkgelegenheidssituatie van sociologen door B. Sondemeijer Inleiding Werkloosheid onder academici is een verschijnsel dat de laatste jaren steeds sterker de aandacht trekt. Steeds vaker worden berichten

Nadere informatie

Overzicht Lotingstudies WO Laatste wijziging: 30-aug-2016

Overzicht Lotingstudies WO Laatste wijziging: 30-aug-2016 Overzicht Lotingstudies WO Laatste wijziging: 30-aug-2016 Bedrijfskunde Radboud Universiteit Nijmegen Bedrijfskunde Rijksuniversiteit Groningen Bedrijfskunde Vrije Universiteit Amsterdam Biomedische wetenschappen

Nadere informatie

Niet de afkomst, maar de toekomst! Inhouse-dag Erasmus MC Rotterdam Beeldvormingscampagne Kleur in de Zorg. 25 november 2010, Rotterdam

Niet de afkomst, maar de toekomst! Inhouse-dag Erasmus MC Rotterdam Beeldvormingscampagne Kleur in de Zorg. 25 november 2010, Rotterdam Niet de afkomst, maar de toekomst! Inhouse-dag Erasmus MC Rotterdam Beeldvormingscampagne Kleur in de Zorg 25 november 2010, Rotterdam 1 Kleur in de Zorg Projectleider: Yasmin Seddiki Fotografie: Mladen

Nadere informatie

SOCIOLOGIE-OPLEIDING AAN DE KATHOLIEKE UNIVERSITEIT TE NIJM EGEN

SOCIOLOGIE-OPLEIDING AAN DE KATHOLIEKE UNIVERSITEIT TE NIJM EGEN Na drie studiejaren candidaatsexamen: examenvakken:, filosofie en methodiek; tentamens: (vrijstellend): psychologie, economie en statistiek. Na vijf studiejaren doctoraal examen: examenvakken:, sociale

Nadere informatie

Minder angstig in sociale situaties

Minder angstig in sociale situaties Minder angstig in sociale situaties Dit boek, Minder angstig in sociale situaties, Werkboek voor de cliënt, is onderdeel van de reeks Protocollen voor de GGZ. Serie Protocollen voor de GGZ De boeken in

Nadere informatie

27 november oktober januari april 2015

27 november oktober januari april 2015 sïwao w nederlands - ulaamse accreditatieorganisatie es luit Besluit strekkende tot een positieve beoordeling van een aanvraag toets nieuwe opleiding van de hbo-master Onderwijskunde van de Hogeschool

Nadere informatie

Examen HAVO. maatschappijwetenschappen (pilot) tijdvak 2 dinsdag 16 juni 13.30-16.30 uur. Bij dit examen hoort een bijlage.

Examen HAVO. maatschappijwetenschappen (pilot) tijdvak 2 dinsdag 16 juni 13.30-16.30 uur. Bij dit examen hoort een bijlage. Examen HAVO 2015 tijdvak 2 dinsdag 16 juni 13.30-16.30 uur maatschappijwetenschappen (pilot) Bij dit examen hoort een bijlage. Dit examen bestaat uit 24 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 56 punten

Nadere informatie

Titel in het Engels: Administrative Law Publiekrecht, sectie Bestuursrecht (in oprichting)

Titel in het Engels: Administrative Law Publiekrecht, sectie Bestuursrecht (in oprichting) Structuurrapport Leerstoel Bestuursrecht 1 Algemene informatie Titel: Bestuursrecht Titel in het Engels: Administrative Law Afdeling: Publiekrecht, sectie Bestuursrecht (in oprichting) Omvang: 1.0 fte

Nadere informatie

AANTAL AANMELDINGEN BACHELOR STUDIEJAAR: 2014 VOLGNUMMER: 22 WEEK: 10

AANTAL AANMELDINGEN BACHELOR STUDIEJAAR: 2014 VOLGNUMMER: 22 WEEK: 10 AANTAL AANMELDINGEN BACHELOR Sector (gewogen) Opleiding Opl.vorm ECONOMIE 50645 - B Bedrijfskunde Voltijd 163-109 - - - - 81 85 - - - 50950 - B Economie en Bedrijfseconomie Voltijd 428-153 341-351 - 41

Nadere informatie

Het delict als maatstaf

Het delict als maatstaf Het delict als maatstaf Methodiek voor werken in gedwongen kader Anneke Menger Lous Krechtig Hoofdstuk 1 Wat is methodiek? Begeleidingscommissie: Mw. A. Andreas Beleidsmedewerker, Reclassering Nederland

Nadere informatie

AANTAL AANMELDINGEN BACHELOR STUDIEJAAR: 2014 VOLGNUMMER: 23 WEEK: 11

AANTAL AANMELDINGEN BACHELOR STUDIEJAAR: 2014 VOLGNUMMER: 23 WEEK: 11 AANTAL AANMELDINGEN BACHELOR Sector (gewogen) Opleiding Opl.vorm ECONOMIE 50645 - B Bedrijfskunde Voltijd 182-121 - - - - 91 93 - - - 50950 - B Economie en Bedrijfseconomie Voltijd 459-170 357-384 - 47

Nadere informatie

Voor de te onderscheiden programma s van de opleiding gelden, in aanvulling op het in art. 2.1 bepaalde, geen aanvullende toelatingsvoorwaarden.

Voor de te onderscheiden programma s van de opleiding gelden, in aanvulling op het in art. 2.1 bepaalde, geen aanvullende toelatingsvoorwaarden. Opleidingsspecifiek deel Art.2.1 toelatingseisen opleiding 1. Toelaatbaar tot de opleiding is de bezitter van een Nederlands of een buitenlands diploma van hoger onderwijs, die aantoont te beschikken over

Nadere informatie

rendement van talent aanbevelingen voor motiverend en stimulerend loopbaanbeleid advies

rendement van talent aanbevelingen voor motiverend en stimulerend loopbaanbeleid advies de jonge akademie rendement van talent aanbevelingen voor motiverend en stimulerend loopbaanbeleid advies samenvatting De afgelopen jaren hebben de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW),

Nadere informatie

Besluit strekkende tot het verlenen van accreditatie aan de opleiding wo-bachelor Fiscale Economie van de Erasmus Universiteit Rotterdam

Besluit strekkende tot het verlenen van accreditatie aan de opleiding wo-bachelor Fiscale Economie van de Erasmus Universiteit Rotterdam ,wao v nederlands- vlaamse accreditatieorganisatie Besluit strekkende tot het verlenen van accreditatie aan de opleiding wo-bachelor Fiscale Economie van de Erasmus Universiteit Rotterdam datum 30 november

Nadere informatie

Generale regeling voor de opleiding en vorming van predikanten

Generale regeling voor de opleiding en vorming van predikanten Generale regeling voor de opleiding en vorming van predikanten als bedoeld in ordinantie 13 1 1 Wijziging generale regeling voor de opleiding en vorming van predikanten als bedoeld in ordinantie 13 in

Nadere informatie

Orthopedagogiek. Specialisatie. Faculteit der Sociale Wetenschappen. MSc Education and Child Studies

Orthopedagogiek. Specialisatie. Faculteit der Sociale Wetenschappen. MSc Education and Child Studies Specialisatie Orthopedagogiek MSc Education and Child Studies Faculteit der Sociale Wetenschappen Universiteit Leiden. Universiteit om te ontdekken. Orthopedagogiek MSc Education and Child Studies Graad

Nadere informatie

Koen Lemmink Lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool

Koen Lemmink Lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Koen Lemmink (l) en Johan de Jong. Koen Lemmink Lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Een twaalftal studenten zit rond een grote tafel in één van

Nadere informatie

CROHO. code. University. University

CROHO. code. University. University wo bachelor in combinatie met educatieve minor CROHO code indien beperkt tot daarbij genoemde universiteit(en) Bevoegdheid Sociale Geografie en Planologie 56838 Leraar Aardrijkskunde Aardwetenschappen

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE. Werkervaring:

CURRICULUM VITAE. Werkervaring: CURRICULUM VITAE Naam: Cornelis Bernadette Maria Hoffer. Geboorteplaats en -datum: Bovenkarspel, 25 november 1955. Adres: Breedelaan 32, 1851 MD Heiloo (tel.nr. 072-5333621, e-mail: choffer@xs4all.nl)

Nadere informatie

Men komt in aanmerking voor toelating tot het programma Kunstgeschiedenis indien men aantoont te beschikken over de volgende competenties:

Men komt in aanmerking voor toelating tot het programma Kunstgeschiedenis indien men aantoont te beschikken over de volgende competenties: Opleidingsspecifieke deel OER, 2016-2017 De opleiding Kunst- en cultuurwetenschappen Arts and Culture bestaat uit de programma s: Kunstgeschiedenis Gender Studies (see English EER) Arts & Society (voorheen

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Nr. Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. 17383 18 november 2009 Besluit van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 3 november 2009, nr. Kennis/2009/157697,

Nadere informatie

Openbaar bestuur op expeditie

Openbaar bestuur op expeditie Dit boek is geschreven ter gelegenheid van het afscheid van prof. dr. A.F.A. Korsten als hoogleraar Bedrijfs- en bestuurswetenschappen, in het bijzonder Bestuurskunde, aan de Open Universiteit Nederland.

Nadere informatie

AANTAL AANMELDINGEN BACHELOR STUDIEJAAR: 2014 VOLGNUMMER: 27 WEEK: 15

AANTAL AANMELDINGEN BACHELOR STUDIEJAAR: 2014 VOLGNUMMER: 27 WEEK: 15 AANTAL AANMELDINGEN BACHELOR Sector (gewogen) Opleiding Opl.vorm ECONOMIE 50645 - B Bedrijfskunde Voltijd 334-235 - - - - 165 148 - - - 50950 - B Economie en Bedrijfseconomie Voltijd 636-268 508-548 -

Nadere informatie

AANTAL AANMELDINGEN BACHELOR STUDIEJAAR: 2014 VOLGNUMMER: 26 WEEK: 14

AANTAL AANMELDINGEN BACHELOR STUDIEJAAR: 2014 VOLGNUMMER: 26 WEEK: 14 AANTAL AANMELDINGEN BACHELOR Sector (gewogen) Opleiding Opl.vorm ECONOMIE 50645 - B Bedrijfskunde Voltijd 274-197 - - - - 135 126 - - - 50950 - B Economie en Bedrijfseconomie Voltijd 576-242 470-503 -

Nadere informatie

In dit nummer: Op zoek naar een baan? Persoonlijk. Maak een plan van aanpak! Wie is Tessel en wat zoekt zij?

In dit nummer: Op zoek naar een baan? Persoonlijk. Maak een plan van aanpak! Wie is Tessel en wat zoekt zij? TESSEL. In dit nummer: Op zoek naar een baan? Maak een plan van aanpak! Persoonlijk Wie is Tessel en wat zoekt zij? INHOUD. 3. Voorwoord. Niet nog zo n egotrippertijdschrift! 4. Over Tessel. Van theoloog

Nadere informatie

De Provinciale Raad voor de Geestelijke Volksgezondheidszorg in Overijssel en de Stichting Overijssel (Provinciaal Opbouworgaan) zoeken een

De Provinciale Raad voor de Geestelijke Volksgezondheidszorg in Overijssel en de Stichting Overijssel (Provinciaal Opbouworgaan) zoeken een tionale evaluatie studie betreffende het model cities program, een programma van federale hulp voor geconcentreerde stadsvernieuwing. Doceert aan de Free University in Palo Alto (aan de rand van de Stanford

Nadere informatie

Symposium. Kiezen om te delen. Filantropie in tijden van economische tegenwind. Presentatie van. Geven in Nederland 2013.

Symposium. Kiezen om te delen. Filantropie in tijden van economische tegenwind. Presentatie van. Geven in Nederland 2013. Symposium Kiezen om te delen. Filantropie in tijden van economische tegenwind. Presentatie van Geven in Nederland 2013 25 april 2013 13:00 uur 15.00 uur Vrije Universiteit Amsterdam Auditorium 15.45 uur

Nadere informatie

ZinCafé BRENTANO S. Een heel seizoen vol boeiende lezingen. Ter inspiratie (en met een lekker drankje).

ZinCafé BRENTANO S. Een heel seizoen vol boeiende lezingen. Ter inspiratie (en met een lekker drankje). BRENTANO S Programma 2015 Een heel seizoen vol boeiende lezingen. Ter inspiratie (en met een lekker drankje). Anders luisteren naar De Matthäus Passion 24 maart Wat gebeurt er als hersenen ouder worden

Nadere informatie

Maarten Rook

Maarten Rook De Praktijk BV Kromme Nieuwegracht 13 3512 HC Utrecht Telefoon 088-116 42 00 Internet www.vandepraktijk.nl E-mail secretariaat@vandepraktijk.nl Maarten Rook +31 6 20 60 60 70 maartenrook@vandepraktijk.nl

Nadere informatie

21PE - Erasmus Universiteit Rotterdam. 21PB - Universiteit Leiden

21PE - Erasmus Universiteit Rotterdam. 21PB - Universiteit Leiden DATUM 18-7-2016 AANTAL PER OPLEIDING TELMETHODE ONGEWOGEN 21PE - Erasmus Universiteit Rotterdam Onderdeel Faculteit Opleiding Opl. vorm Gezondheidszorg Erasmus MC 56551 - B Geneeskunde Voltijd 670 528

Nadere informatie

21PE - Erasmus Universiteit Rotterdam. 21PB - Universiteit Leiden

21PE - Erasmus Universiteit Rotterdam. 21PB - Universiteit Leiden DATUM 6-6-2016 AANTAL PER OPLEIDING TELMETHODE ONGEWOGEN 21PE - Erasmus Universiteit Rotterdam Onderdeel Faculteit Opleiding Opl. vorm Gezondheidszorg Erasmus MC 56551 - B Geneeskunde Voltijd 762 573 898

Nadere informatie

21PE - Erasmus Universiteit Rotterdam. 21PB - Universiteit Leiden

21PE - Erasmus Universiteit Rotterdam. 21PB - Universiteit Leiden DATUM 11-7-2016 AANTAL PER OPLEIDING TELMETHODE ONGEWOGEN 21PE - Erasmus Universiteit Rotterdam Onderdeel Faculteit Opleiding Opl. vorm Gezondheidszorg Erasmus MC 56551 - B Geneeskunde Voltijd 679 534

Nadere informatie

21PE - Erasmus Universiteit Rotterdam. 21PB - Universiteit Leiden

21PE - Erasmus Universiteit Rotterdam. 21PB - Universiteit Leiden DATUM 4-4-2016 AANTAL PER OPLEIDING TELMETHODE ONGEWOGEN 21PE - Erasmus Universiteit Rotterdam Onderdeel Faculteit Opleiding Opl. vorm Gezondheidszorg Erasmus MC 56551 - B Geneeskunde Voltijd 779 608 940

Nadere informatie

Verklaring van Belangen

Verklaring van Belangen Verklaring van Belangen Algemeen Titel(s) Prof. Dr. Voornaam Ludo J. Tussenvoegsels Achternaam Functie Hellebrekers X voorzitter O lid Korte omschrijving huidige werkzaamheden Sinds 18 december 2014 lid

Nadere informatie

SOLLICITATIECODE MEERWERF BASISSCHOLEN DEN HELDER

SOLLICITATIECODE MEERWERF BASISSCHOLEN DEN HELDER SOLLICITATIECODE MEERWERF BASISSCHOLEN DEN HELDER Januari 2010 1 INHOUDSOPGAVE blz. 3. : DE SOLLICITATIECODE 1.1 Bekendmaking van de vacature 1.2 Bevestiging ontvangst sollicitatie 1.3 Vertrouwelijke behandeling

Nadere informatie

Derks & Derks adviseurs in human talent

Derks & Derks adviseurs in human talent Derks & Derks adviseurs in human talent Werving Selectie Assessment Loopbaanbegeleiding Coaching Detachering Interim HR onderzoek Gedegen Derks & Derks hanteert een gedegen aanpak met een zorgvuldig voortraject.

Nadere informatie

21PE - Erasmus Universiteit Rotterdam. 21PB - Universiteit Leiden

21PE - Erasmus Universiteit Rotterdam. 21PB - Universiteit Leiden DATUM 22-08-16 AANTAL PER OPLEIDING TELMETHODE ONGEWOGEN 21PE - Erasmus Universiteit Rotterdam Onderdeel Faculteit Opleiding Opl. vorm Gezondheidszorg Erasmus MC 56551 - B Geneeskunde Voltijd 449 361 523

Nadere informatie

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten Postbus 15079 1001 MB AMSTERDAM. ArtEZ Postbus 49 6800 AA ARNHEM

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten Postbus 15079 1001 MB AMSTERDAM. ArtEZ Postbus 49 6800 AA ARNHEM Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten Postbus 15079 1001 MB AMSTERDAM ArtEZ Postbus 49 6800 AA ARNHEM Avans Hogeschool Postbus 732 5201 AS DEN BOSCH Azusa Theologische Hogeschool De Boelelaan 1105 1081

Nadere informatie

Copyright SBR, Rotterdam

Copyright SBR, Rotterdam Het doel van de Stichting is het coördineren, stimuleren en begeleiden van het bouwtechnische en bedrijfstechnische speurwerk in de bouwnijverheid en de verbreiding van de resultaten, zowel ten behoeve

Nadere informatie

Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces op lokaal en regionaal niveau

Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces op lokaal en regionaal niveau Leergang Effectief Beleidsonderzoek Interactieve leergang over de rol van beleidsonderzoek in het beleidsproces op lokaal en regionaal niveau Vrijdagen 1, 15 & 29 November 2013 Utrecht (Hotel NH Utrecht)

Nadere informatie

MAAK VAN UW JAARGANGEN MENS EN MAATSCHAPPIJ REPRESENTATIEVE BOEKWERKEN

MAAK VAN UW JAARGANGEN MENS EN MAATSCHAPPIJ REPRESENTATIEVE BOEKWERKEN MAAK VAN UW JAARGANGEN MENS EN MAATSCHAPPIJ REPRESENTATIEVE BOEKWERKEN Indien u nog niet in het bezit bent van linnen stempelbanden voor het inbinden van uw jaargang 1966, kunt u deze bestellen door storting

Nadere informatie

gewoon hoogleraar in de politicologie/ politieke sociologie

gewoon hoogleraar in de politicologie/ politieke sociologie RIJKSUNIVERSITEIT GRONINGEN Bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen bestaat een vacature voor een gewoon hoogleraar in de politicologie/ politieke sociologie De te benoemen functionaris zal zijn werkzaamheden

Nadere informatie

Nominaal is normaal bij FSW

Nominaal is normaal bij FSW Nominaal is normaal bij FSW Effect op studiekeuze, instroom, rendement/ studieresultaten en zelfstudietijd Prof. dr. H.T. van der Molen, Decaan Faculteit Sociale Wetenschappen Dr. G.J.A. Baars (Risbo)

Nadere informatie

Erasmus Universiteit Rotterdam. De universiteit voor denkers en doeners. Integriteitscode. CODE:i

Erasmus Universiteit Rotterdam. De universiteit voor denkers en doeners. Integriteitscode. CODE:i Erasmus Universiteit Rotterdam. De universiteit voor denkers en doeners. Integriteitscode CODE:i Missie De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft als primaire taken het genereren en overdragen van

Nadere informatie

Patiëntenparticipatie bij de ontwikkeling en evaluatie van E-health zorgontwikkelingen

Patiëntenparticipatie bij de ontwikkeling en evaluatie van E-health zorgontwikkelingen Patiëntenparticipatie bij de ontwikkeling en evaluatie van E-health zorgontwikkelingen Aanbevelingen Projectgroepleden Onderzoekers Andrea Evers Henriët van Middendorp Maaike Ferwerda Onderzoekspartners

Nadere informatie

Cognitieve therapie bij sociale angst

Cognitieve therapie bij sociale angst Cognitieve therapie bij sociale angst Dit boek, Cognitieve therapie bij sociale angst, is onderdeel van de reeks Protocollen voor de GGZ. Bij deze titel is tevens het werkboek voor cliënten te bestellen:

Nadere informatie

SOCIOLOGIE FACULTEIT DER SOCIALE WETENSCHAPPEN

SOCIOLOGIE FACULTEIT DER SOCIALE WETENSCHAPPEN SOCIOLOGIE FACULTEIT DER SOCIALE WETENSCHAPPEN PROGRAMMA WAT GA IK DE KOMENDE 45 MINUTEN VERTELLEN? 1. Waarom sociologie studeren (wat is sociologie?) 2. Waarom sociologie studeren aan de VU? 3. Hoe ziet

Nadere informatie

Overzicht Lotingstudies WO

Overzicht Lotingstudies WO Overzicht Lotingstudies WO Laatste wijziging: Bedrijfskunde Radboud Universiteit Nijmegen voltijd Bedrijfskunde Rijksuniversiteit Groningen voltijd Bedrijfskunde Vrije Universiteit Amsterdam voltijd Biomedische

Nadere informatie

Format samenvatting aanvraag. Opmerking vooraf

Format samenvatting aanvraag. Opmerking vooraf Format samenvatting aanvraag Opmerking vooraf Mocht u de voorkeur geven aan openbaarmaking van de gehele aanvraag in plaats van uitsluitend onderstaande samenvatting dan kunt u dat kenbaar maken bij het

Nadere informatie

Checklists voor openstellen van een leerstoel, (her)benoemingsvoorstellen hoogleraren en wijziging benoeming hoogleraar

Checklists voor openstellen van een leerstoel, (her)benoemingsvoorstellen hoogleraren en wijziging benoeming hoogleraar Checklists voor openstellen van een leerstoel, (her)benoemingsvoorstellen hoogleraren en wijziging benoeming hoogleraar Rol van de Raad van Hoogleraren De Raad van Hoogleraren is een adviesorgaan van het

Nadere informatie

Opleidingsspecifiek deel MA Geschiedenis. toelatingseisen opleiding

Opleidingsspecifiek deel MA Geschiedenis. toelatingseisen opleiding Opleidingsspecifiek deel Art.2.1 toelatingseisen opleiding 1. Toelaatbaar tot de opleiding is de bezitter van een Nederlands of een buitenlands diploma van hoger onderwijs, die aantoont te beschikken over

Nadere informatie

Door middel van deze sollicitatiecode verplicht het bevoegd gezag zich de rechten van de sollicitant te waarborgen met betrekking tot:

Door middel van deze sollicitatiecode verplicht het bevoegd gezag zich de rechten van de sollicitant te waarborgen met betrekking tot: Sollicitatiecode GSF Doel van sollicitatie code Door middel van deze sollicitatiecode verplicht het bevoegd gezag zich de rechten van de sollicitant te waarborgen met betrekking tot: Een zorgvuldige selectieprocedure;

Nadere informatie

Stimuleren van jonge kinderen

Stimuleren van jonge kinderen U i t n o d i g i n g Conferentie Met o.a. prof. dr. Leseman Stimuleren van jonge kinderen Wat werkt nu echt? Woensdagmiddag 5 november 2014 Heel wat kinderen beginnen met een achterstand aan het basisonderwijs,

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013 2014 33 825 Benoeming Nationale ombudsman Nr. 1 BRIEF VAN DE VASTE COMMISSIE VOOR BINNENLANDSE ZAKEN Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie