Antwoorden op de meest gestelde vragen bij het kopen van uw huurwoning. Van huurder naar huiseigenaar

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Antwoorden op de meest gestelde vragen bij het kopen van uw huurwoning. Van huurder naar huiseigenaar"

Transcriptie

1 Antwoorden op de meest gestelde vragen bij het kopen van uw huurwoning Van huurder naar huiseigenaar

2 Voorwoord Uw huurhuis kopen? Wellicht heeft u er niet eerder aan gedacht en zou u er meer over willen weten. Wij kunnen ons voorstellen dat er allerlei vragen bij u opkomen, een huis kopen is immers een belangrijke beslissing. Daarom hebben wij deze brochure voor u samengesteld, zodat u precies ziet wat er bij komt kijken voordat u van huurder huiseigenaar wordt. Waarom verkoopt Portaal? Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt in uw woning en in uw wijk. Om meer variatie in een buurt tussen huurders en huiseigenaren te krijgen, verkopen wij woningen in verschillende wijken. De opbrengsten gebruiken wij om nieuwe betaalbare woningen te bouwen. Wij hopen dat u in deze brochure antwoord vindt op uw vragen. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met Tom Goelst op of via

3 Inhoudsopgave Stappenplan uw huurwoning kopen 1. Interesse Wat doen wij? Wat doet u? U bepaalt of u de richtprijs interessant genoeg vindt en neemt vrijblijvend contact met ons op. 2. Informatie & advies 3. Financiën 4. Aanbod 5. Ondertekenen koopakte 6. Ondertekenen hypotheekofferte 7. Notaris U wordt benaderd voor een informatiegesprek Wij laten uw woning taxeren en u ontvangt van ons een aanbod. U wordt benaderd voor een afspraak de koopakte te tekenen. Wij sturen de stukken naar de notaris. Stel uw vragen en laat u uitgebreid informeren. U vraagt uw bank of geldverstrekker om advies en laat u goed adviseren over de voor- en nadelen van kopen. Neem een beslissing en laat dit ons weten. Indien u koopt laat u een hypotheekofferte maken. U tekent de koopakte met bedenktijd en financiële ontbindende voorwaarden. U voldoet tijdig aan alle eisen uit de hypotheekofferte en tekent de hypotheekofferte. De notaris maakt met u een afspraak voor het tekenen van uw overdrachts- en hypotheekakte 8. De woning is van u!

4 1. Interesse Mijn woning wordt te koop aangeboden. Wat is de koopprijs? U heeft van ons bericht ontvangen dat u uw woning kunt kopen, hierin is de richtprijs van de woning vermeld. Als u ervoor kiest om uw woning te kopen, volgt er een individuele taxatie door een onafhankelijke taxateur. Op basis van de taxatie wordt een definitieve koopprijs vastgesteld. Ik heb zelf veel in mijn huis gedaan. Wordt hier rekening mee gehouden? Ja, indien u bijvoorbeeld zelf een luxe keuken hebt geplaatst in de woning wordt deze buiten de prijsvaststelling gelaten. De woning wordt altijd getaxeerd als zijnde een standaard woning. Zelf aangebrachte veranderingen (ZAV) welke door ons aan u zijn vergoed, worden wel in de taxatie meegenomen. Waar bestaan de kosten koper uit? Bij het kopen van een woning moet u rekening houden met kosten koper. In totaal bedragen deze kosten ongeveer 10% van de koopsom. De koopsom bestaat onder andere uit: 2% kosten voor het afsluiten van een hypotheek 6% overdrachtsbelasting en notariskosten voor de leveringsakte kadastrale kosten verrekening onroerendezaakbelasting (OZB) waterschap en rioolrecht Zit ik eraan vast wanneer ik aangeef interesse te hebben in mijn woning? Nee. Als u na een taxatie van uw woning besluit te blijven huren, dan heeft dit voor u geen consequenties. Blijft de koopmogelijkheid altijd bestaan? Nee, wij behouden ons uitdrukkelijk het recht voor om te stoppen met de verkoop of de voorwaarden aan te passen. Kan een familielid of kennis ook mijn huurwoning kopen? Nee, het aanbod is alleen voor de rechtmatige huurder. Familieleden en kennissen kunnen wel, net als anderen, woningen kopen die leeg zijn gekomen. Wat gebeurt er met mijn woning als ik niet wil kopen? Als u geen belangstelling heeft voor het kopen van de woning kunt u gewoon de woning blijven huren. Er verandert voor u dan helemaal niets.

5 2. Informatie & advies Wat gebeurt er met mijn ontstoppingsfonds, glasverzekering en serviceabonnement cv als ik mijn woning heb gekocht? Vanaf het moment dat de overdracht van uw woning heeft plaatsgevonden bent u hier zelf verantwoordelijk voor. U moet dus zelf: uw (dubbel)glas verzekeren zorgen voor een onderhoudscontract voor de cv-installatie uw verstoppingen regelen de dakgoten schoon houden Waar moet ik rekening mee houden bij onderhoud van de woning? Een nieuwe woning vraagt uiteraard de eerste jaren nauwelijks onderhoud. Maar uw woning niet onderhouden, kan veel geld kosten. De Vereniging Eigen Huis heeft berekend dat achterstallig onderhoud in Nederland tientallen miljarden bedragen. Zorg dus dat u geld apart houdt voor onderhoud aan uw woning. Waar moet ik rekening mee houden als ik mijn appartement koop? Als koper van een appartement krijgt u te maken met een Vereniging van Eigenaren. Het eigendom en het beheer van de gemeenschappelijke delen van het gebouw worden namelijk via een Vereniging van Eigenaren (VvE) geregeld. Tegelijk met de aankoop van uw appartement wordt u lid van deze vereniging. Waarvan ben ik bij een appartement eigenaar? Wie eigenaar is van een appartement deelt het eigendom van een aantal gemeenschappelijke zaken met de andere eigenaren van het gebouw. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de buitenmuren, het dak, de goten en de entree. In feite bent u eigenaar van een appartementsrecht. Dat houdt in dat u het exclusieve gebruiksrecht voor de woning heeft (dat is uw privé-gedeelte) en dat u mede-eigenaar bent van het hele gebouw. Als ik een appartement koop, ben ik dan verplicht om lid te worden van een VvE? Ja. Omdat u daardoor ook medeverantwoordelijk bent voor het gebouw en dat goed geregeld moet worden is een VvE wettelijk verplicht. Op het moment dat u eigenaar wordt van een appartementsrecht wordt u volgens de wet automatisch lid van de VvE. Pas bij het verkopen van uw appartement vervalt uw lidmaatschap. Wat is een VvE-bijdrage? Elk lid van de VvE is verplicht om elke maand een financiële bijdrage aan de VvE te voldoen voor zijn/haar aandeel in de gemeenschappelijke onderhoudskosten. Uit datzelfde potje worden ook bepaalde verzekeringen betaald, schoonmaakkosten, de kosten van het groenbeheer en de beheerkosten.

6 Wat is mijn inspraak bij een VvE? Minimaal één keer per jaar is er een algemene ledenvergadering, de zogenaamde vergadering van eigenaren. Elke appartementseigenaar heeft het recht om tijdens de vergadering mee te stemmen over alle besluiten. Overigens hoeven niet alle eigenaren evenveel stemrecht te hebben. Het aantal stemmen kan bijvoorbeeld afhangen van de grootte van het appartement. In de splitsingsakte is dat precies aangegeven. Hoe bereken ik mijn onderhoudspaarpot? Houd bij wat de leeftijd is van de verschillende onderdelen van uw woning. En zet de afschrijving per jaar op een aparte rekening. Deel de aanschafprijs van het onderdeel door zijn levensduur en de uitkomst is uw jaarlijks opzij te zetten reserve. Op verzoek stellen wij een onderhoudsplanning beschikbaar van uw woningtype. Zo wordt uw onderhoudspaarpot nog realistischer. 3. Financiën Wat is WOZ-waarde? WOZ staat voor Wet Waardering Onroerende Zaken. De gemeente taxeert daarvoor eens per jaar de waarde van uw woning. Als u het niet eens bent met de WOZ-waarde, kijk dan op de website van uw gemeente. Daar worden mogelijkheden aangegeven om bezwaar te maken. Wat is OZB? Onroerendezaakbelasting. Als u een eigen woning heeft, betaalt u eigenarenbelasting. De WOZ-waarde bepaalt de hoogte van de OZB. De te betalen belasting is een percentage van de WOZ-waarde. De gemeenteraad stelt de hoogte van het percentage vast. Moet ik ook een opstalverzekering afsluiten? Ja, zolang u de woning huurt, regelen wij de opstalverzekering. Vanaf het moment van overdracht moet u naast uw inboedelverzekering ook zelf een opstalverzekering hebben geregeld. Wat is een opstalverzekering? Een opstalverzekering verzekert uw woning tegen schade door storm, brand of inbraak. Uw geldverstrekker stelt deze verzekering verplicht, omdat de woning voor de bank het onderpand is. Kan ik bij Portaal ook terecht voor hypotheekadvies? Wij geven zelf geen hypotheekadvies. Wij adviseren u uw koopaanbieding te bespreken met een hypotheekadviseur (van een bank, verzekeraar of adviesbureau). Wat kan ik lenen? Hoe zorg ik voor een goede financiering? Bepaal wat u per maand wilt en kunt besteden voordat u besluit om een woning te kopen. Uw inkomen, het bedrag dat u daarmee kunt lenen en de maandlasten die daaruit voortvloeien, bepalen de prijs die binnen uw bereik ligt en de omvang van de hypotheek. Laat u uitgebreid voorlichten over de verschillende hypotheekmogelijkheden. Wat is een starterslening? Een Starterslening helpt u de woning voordelig te financieren. Informatie hierover is te vinden op De specifiek Arnhemse voorwaarden staan op of vraag het uw hypotheekadviseur.

7 Hoe vind ik een goede hypotheekadviseur? Of u nu een bank, verzekeraar of adviesbureau benadert: het is fijn om te weten dat de hypotheekadviseur deskundig en betrouwbaar is. Controleer daarom of uw beoogde adviseur wel erkend is door de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs (SEH). Kijk voor meer informatie op de website Wat is NHG? NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie en wordt verstrekt door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Het waarborgfonds staat garant voor terugbetaling van uw hypotheek(bedrag) aan de geldverstrekker. Met andere woorden, wanneer u de hypotheeklasten niet meer op kunt brengen, zal door middel van NHG de schuld aan de bank worden voldaan door het WEW. Hierdoor zijn banken veelal bereid u een lagere hypotheekrente aan te bieden. Bij het afsluiten van NHG betaalt u eenmalig een klein percentage over uw hypotheekbedrag. Meer informatie vindt u op Andere woonlasten bij een koopwoning Als huiseigenaar heeft u te maken met terugkerende kosten waar u rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld een verzekering voor schade door storm, brand of inbraak, die door de hypotheekverstrekker verplicht wordt gesteld. Gemeentelijke belastingen moeten jaarlijks worden betaald. Ook zijn de onderhoudskosten voor uw rekening. Als u een appartement heeft, betaalt u een maandelijkse bijdrage voor de algemene voorzieningen en onderhoud aan de Vereniging van Eigenaren van uw complex. Al deze kosten worden in deze brochure toegelicht. Meer informatie over woonlasten vindt u op de website van het NIBUD,

8 4. Aanbod Waarvoor dient een splitsingsakte? Om een gebouw op te kunnen delen in appartementsrechten is het opmaken van een splitsingsakte verplicht. Dat is het werk van de notaris. In de splitsingakte staat precies omschreven wat u koopt. Er wordt duidelijk in vastgelegd welke onderdelen gedeeld worden. Bij de akte horen ook een splitsingstekening en een splitsingsreglement. In dat laatste staan de regels waaraan alle eigenaren zich horen te houden. Eén van de regels gaat over ieders bijdrage aan de gemeenschappelijke kosten voor het onderhoud van het gebouw. Wie betaalt wat bij een VvE? De VvE is degene die alle gemeenschappelijk delen van het gebouw beheert en zorgt voor het onderhoud. De leden van de VvE beslissen samen hoe ze dat doen. Over de vraag welke onderdelen van het onderhoud voor rekening komen van de individuele eigenaren en welke voor gemeenschappelijke rekening komen, hoeft geen discussie te ontstaan. Dat is namelijk al vastgelegd in de splitsingsakte en het bijbehorend splitsingsreglement. Hoelang gelden de aangegeven richtprijzen? De prijsontwikkeling van de woningen volgen continu de marktontwikkelingen. Over het algemeen zijn de prijzen representatief voor een periode van drie maanden. Hoelang is de aanbieding geldig? Nadat uw woning is getaxeerd, krijgt u een aanbiedingsbrief met daarin de geldigheidsduur van de aanbieding. Krijg ik als huurder korting? Ja. Omdat u huurder bent bieden wij u een korting van 4.500,- aan. Wij stellen geen voorwaarden aan de korting. Kan ik onderhandelen over de koopprijs? Nee, wij werken altijd met een vaste koopprijs gebaseerd op de taxatiewaarde als het gaat om verkoop aan zittende huurders. Alle plussen en minnen van de woning zijn hierin meegenomen.

9 5. Ondertekenen koopakte Is het tekenen van de koopakte vrijblijvend? Nee, het tekenen van de koopovereenkomst is niet vrijblijvend. U bent verplicht de woning dan ook daadwerkelijk te kopen. Bij uitstel van de levering van de woning of als de koop niet doorgaat brengen wij de kosten bij u in rekening. Maar er zijn uitzonderingen: de zogenaamde drie dagen bedenktijd en de ontbindende voorwaarden, bijvoorbeeld ten behoeve van financiering. Wat is 'wettelijke bedenktijd'? Sinds 1 september 2003 geldt voor een koop van een woning een bedenktijd van drie dagen. De bedenktijd begint op de dag die volgt op de dag dat (een afschrift van) de tussen u en ons ondertekende akte in uw bezit is. De bedenktijd eindigt om uur van de laatste dag die van de bedenktijd deel uitmaakt. Wat staat er in de koopakte? In de koopakte staan onder meer uw persoonlijke gegevens, een omschrijving van de woning, de koopsom, de datum van transport en de ontbindende voorwaarden. Daarnaast worden als bijlage de erfdienstbaarheden opgenomen. En als u uw appartement koopt de splitsingsakte en VVE-stukken. Wanneer is de woning van mij? De feitelijke koop van de woning gaat in twee stappen. Eerst tekent u de koopakte. Nadat u de financiering heeft geregeld, kan de overdracht bij de notaris plaatsvinden. Na de overdracht bij de notaris is de woning van u. Moet ik mijn huur opzeggen als ik de woning koop? Als u besluit om de woning te kopen, kunt u een standaard huuropzeggingsformulier ondertekenen. De huur stopt dan automatisch op de dag dat u eigenaar wordt van de woning. Afschrift koopakte in bezit: maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag Bedenktijd eindigt op: donderdag vrijdag maandag maandag dinsdag dinsdag woensdag

10 6. Ondertekenen hypotheekofferte 7. Notaris Hoelang is een hypotheekofferte geldig? Het is gebruikelijk om meteen na de koop een hypotheekofferte aan te vragen die geldig blijft tot het passeren van de hypotheekakte bij de notaris. Een niet-getekende offerte is veelal tien werkdagen geldig. Tekent en retourneert u de offerte binnen deze periode dan is deze, afhankelijk van de geldverstrekker, twee tot zes maanden geldig. Hoe weet de hypotheekverstrekker de waarde van mijn woning? Als u een hypotheek op uw woning neemt, heeft de bank uw woning als onderpand mocht het geval zich voordoen dat u niet aan de verplichtingen kunt voldoen. Om de waarde van dit onderpand objectief te bepalen heeft de bank altijd een taxatierapport nodig. Wat doet een notaris? De notaris is in Nederland een wettelijk verplichte tussenstap. Hij tekent de eigendomsakte en de hypotheekakte. Maar hij doet ook onderzoek. Hij controleert bijvoorbeeld of wij bevoegd zijn om de woning te verkopen. De notaris zoekt bovendien in het kadaster of de woning wel echt op onze naam staat. Is er sprake van erfdienstbaarheden waardoor de buurman bijvoorbeeld door uw tuin mag lopen? Zaken die prettig zijn om vooraf te weten. Kan ik zelf een notaris uitkiezen? Nee, het is niet mogelijk om voor levering van de woning zelf een notaris uit te zoeken. Wij werken samen met een projectnotaris. Er is voor u een speciale prijs afgesproken. Wat is een erfdienstbaarheid? Een erfdienstbaarheid is een bepaald recht dat u heeft om gebruik te maken van (een deel van) de grond van iemand anders. Meestal is de grond van uw buurman, maar het kan ook om twee erven gaan die niet aan elkaar grenzen. Een voorbeeld van een zo n erfdienstbaarheid is het recht van overpad. Naast recht van overpad zijn ook recht van weg, recht van uitzicht, gootrecht en recht om een boom in de tuin te hebben erfdienstbaarheden. Achtergronden over erfdienstbaarheden vindt u op

11 8. De woning is van u! Kan ik als eigenaar meeliften met onderhoudswerkzaamheden van Portaal? Bij appartementen worden onderhoudswerkzaamheden binnen de Vereniging van Eigenaren geregeld (zie hoofdstuk 2). Heeft u een eengezinswoning? Als wij groot onderhoud in uw straat uitvoeren, informeren wij de aannemer welke woningen andere eigenaren hebben. De aannemer kan u, als eigenaar, een vrijblijvend aanbod doen. Maar hij is dit niet verplicht. Uiteraard kunt u ook met desbetreffende aannemer contact opnemen. Hoe bekostig ik mijn onderhoud? Regeren is vooruitzien. En dat is met onderhoud van uw woning ook zo. Zorg dat u een onderhoudspaarpot heeft. Verborgen gebreken Dat een bestaand huis niet perfect is, weet u bij de aankoop ervan. Maar wie is verantwoordelijk voor de gebreken die niet direct in het oog springen en achteraf blijken? Is dat de koper of de verkoper? Wij moeten u alle informatie geven waar u bij normale inspectie niet zelf achter kan komen. Wij hoeven daarentegen geen dingen te vertellen die u zelf kan zien. Uitgangspunt is dat u, als nieuwe eigenaar, verantwoordelijk bent voor het huis, tenzij wij van een bepaald gebrek wel op de hoogte waren, maar dit voor u hebben verzwegen. Wanneer een gebrek voor u zichtbaar is, dan zijn wij dus niet voor dat gebrek aansprakelijk. Als koper heeft u een zogenaamde onderzoeksplicht. Een verborgen gebrek is een mankement dat niet met het blote oog kan worden waargenomen. Voor uw woning geldt dat een verborgen gebrek als zodanig wordt aangemerkt wanneer het zo ernstig is dat (een gedeelte van) het huis niet normaal kan worden gebruikt. Een huis moet namelijk de eigenschappen bezitten die u mag verwachten. Dit is duidelijk niet het geval wanneer de vloerbalken totaal zijn verrot of het huis op instorten staat. Wij zijn in dat geval aansprakelijk. Want: wat heeft u als koper aan een huis waar u niet in kunt wonen? Een gebrek bij een bestaand huis dat bij inspectie niet door u kan worden waargenomen, kan ook een onzichtbaar gebrek zijn. Dat is een gebrek dat u raadt het al niet zichtbaar is, maar het normale gebruik van de woning niet in de weg staat. Wij staan niet in voor zichtbare en onzichtbare gebreken aan de bestaande woning. Aangezien u als bewoner de woning gebruikt, kent u de gemakken en ongemakken van uw woning. Toch kan er aanleiding zijn voor een onderzoek. In dat geval laten wij een bouwkundige keuring uitvoeren. Deze kan onderdeel uit maken van de koopakte. Zo weet u precies wat u koopt!

12 Portaal Arnhem bezoekadres: Roermondsplein 25 Arnhem postadres: Postbus AJ Veenendaal T E I

U wilt een woning kopen

U wilt een woning kopen U wilt een woning kopen Beter Wonen verkoopt regelmatig verschillende type woningen in meerdere wijken van Almelo. De ruime koopwoningen zijn goed onderhouden, betaalbaar en naar eigen wensen in te richten.

Nadere informatie

Veilig uw eigen droomhuis kopen

Veilig uw eigen droomhuis kopen Veilig uw eigen droomhuis kopen Uw eigen woning Voor veel mensen is een eigen woning de ultieme droom. Waarschijnlijk de grootste aankoop in uw leven. Daarom is het van groot belang alles wat er bij de

Nadere informatie

Handige tips bij aankoop woning

Handige tips bij aankoop woning Handige tips bij aankoop woning Uw eigen woning Voor veel mensen is een eigen woning de ultieme droom en waarschijnlijk de grootste aankoop in hun leven. Daarom is het van groot belang alles wat er bij

Nadere informatie

Het kopen van uw huurwoning

Het kopen van uw huurwoning Het kopen van uw huurwoning Een woning kopen van Wonen Wateringen Aan wie Wonen Wateringen verkoopt Alle voor verkoop aangewezen woningen worden aangeboden aan de zittende huurder. Als deze huurder de

Nadere informatie

ALLE INFORMATIE OVER HET KOPEN VAN EEN HUIS BIJ WOONSTAD ROTTERDAM

ALLE INFORMATIE OVER HET KOPEN VAN EEN HUIS BIJ WOONSTAD ROTTERDAM ALLE INFORMATIE OVER HET KOPEN VAN EEN HUIS BIJ WOONSTAD ROTTERDAM WOONSTAD ROTTERDAM HEEFT DE WONING DIE JOU PAST! Koophuis? Huurhuis? Jouw huis! Bij Woonstad Rotterdam draait het vooral om jouw huis,

Nadere informatie

koopwoning uw eerste een handig stappenplan voor de aanstaande huiseigenaar

koopwoning uw eerste een handig stappenplan voor de aanstaande huiseigenaar uw eerste koopwoning een handig stappenplan voor de aanstaande huiseigenaar 2 uw eerste koopwoning uw eerste koopwoning Thuis; een eigen huis geeft een goed gevoel. Toch is een huis kopen nog een hele

Nadere informatie

koopwoning uw eerste een handig stappenplan voor de aanstaande huiseigenaar

koopwoning uw eerste een handig stappenplan voor de aanstaande huiseigenaar uw eerste koopwoning een handig stappenplan voor de aanstaande huiseigenaar 2 uw eerste koopwoning uw eerste koopwoning Thuis; een eigen huis geeft een goed gevoel. Toch is een huis kopen nog een hele

Nadere informatie

Een huis kopen Van droom naar werkelijkheid

Een huis kopen Van droom naar werkelijkheid Een huis kopen Van droom naar werkelijkheid woonwijzer Een huis kopen Van droom naar werkelijkheid Een eigen huis van droom naar werkelijkheid Droomt u wel eens van een eigen huis? Maar denkt u dat de

Nadere informatie

Woning kopen van Kennemer Wonen

Woning kopen van Kennemer Wonen Woning kopen van Kennemer Wonen Ga ik een huis kopen of huren? Dat is een vraag die serieuze aandacht verdient. Kopen heeft voordelen, maar ook nadelen. En dat geldt natuurlijk ook voor huren. In deze

Nadere informatie

Koopgarant. Informatieset

Koopgarant. Informatieset Koopgarant Informatieset 26 augustus 2013 Koopgarant maakt een koopwoning betaalbaar en bereikbaar. U krijgt een korting bij de aankoop van een woning en heeft daardoor dus lagere woonlasten. De terugkoopgarantie

Nadere informatie

voordelig en veilig een woning kopen

voordelig en veilig een woning kopen Informatie over kopen bij Vidomes Wij willen kopen. Is dat haalbaar? INFORMATIE OVER KOOPGARANT: voordelig en veilig een woning kopen De Vidomes Koopgarant-woning; voordelig en veilig een woning kopen

Nadere informatie

Woning kopen van Kennemer Wonen. Ga ik een huis kopen of huren? Dat is een vraag. de Koopgarant constructie. Met Koopgarant

Woning kopen van Kennemer Wonen. Ga ik een huis kopen of huren? Dat is een vraag. de Koopgarant constructie. Met Koopgarant Woning kopen van Kennemer Wonen Ga ik een huis kopen of huren? Dat is een vraag die serieuze aandacht verdient. Kopen heeft voordelen, maar ook nadelen. En dat geldt natuurlijk ook voor huren. In deze

Nadere informatie

Van huurder naar koper

Van huurder naar koper Van huurder naar koper Is het kopen van mijn huurwoning iets voor mij? U huurt een woning van Actium. U ontving van ons een aanbod om uw huurwoning te kopen. We kunnen ons voorstellen dat dit veel vragen

Nadere informatie

ALLES OVER HET KOPEN VAN EEN WONING BIJ WOONSTAD ROTTERDAM. jouwhuis.nu

ALLES OVER HET KOPEN VAN EEN WONING BIJ WOONSTAD ROTTERDAM. jouwhuis.nu ALLES OVER HET KOPEN VAN EEN WONING BIJ WOONSTAD ROTTERDAM jouwhuis.nu WOONSTAD ROTTERDAM HEEFT DE WONING DIE JOU PAST! Koophuis? Huurhuis? Jouw huis! Bij Woonstad Rotterdam draait het vooral om jouw

Nadere informatie

Een huurwoning kopen. Uw eigen huis kopen van Leystromen

Een huurwoning kopen. Uw eigen huis kopen van Leystromen Een huurwoning kopen Uw eigen huis kopen van Leystromen U huurt een woning van Leystromen, maar heeft u er wel eens aan gedacht om uw woning te kopen? Wij bieden regelmatig huurwoningen te koop aan. En

Nadere informatie

Stap voor stap naar je eigen huis. goede koop

Stap voor stap naar je eigen huis. goede koop Stap voor stap naar je eigen huis goede koop Inhoud Kopen bij Rochdale Waarom nu kopen? Korting In 8 stappen van huurder naar huiseigenaar Kopen bij Rochdale in detail Rochdale maakt kopen bereikbaar Belangstelling?

Nadere informatie

Een huis kopen Van droom naar werkelijkheid

Een huis kopen Van droom naar werkelijkheid Een huis kopen Van droom naar werkelijkheid woonwijzer Een huis kopen Van droom naar werkelijkheid Een eigen huis van droom naar werkelijkheid Droomt u wel eens van een eigen huis? Maar denkt u dat de

Nadere informatie

voordelig en veilig een woning kopen

voordelig en veilig een woning kopen Informatie over kopen bij Vidomes Wij willen kopen. Is dat haalbaar? INFORMATIE OVER KOOPGARANT: voordelig en veilig een woning kopen De Vidomes Koopgarant-woning; voordelig en veilig een woning kopen

Nadere informatie

Wonen in je eigen koopwoning. Een woning helemaal van jou? Je koopt hem bij Wonen Zuid!

Wonen in je eigen koopwoning. Een woning helemaal van jou? Je koopt hem bij Wonen Zuid! Wonen in je eigen koopwoning Een woning helemaal van jou? Je koopt hem bij Wonen Zuid! Huren of kopen? Natuurlijk heeft u uw eigen wensen als het gaat om wonen. Wonen Zuid realiseert zich dat als geen

Nadere informatie

Een woning kopen zonder zorgen. Maatschappelijk Verantwoord Eigendom

Een woning kopen zonder zorgen. Maatschappelijk Verantwoord Eigendom Een woning kopen zonder zorgen Maatschappelijk Verantwoord Eigendom Woonstad Rotterdam Rochussenstraat 21 3015 EA Rotterdam Telefoon (010) 440 88 00 E-mail info@woonstadrotterdam.nl Postadres Postbus 2370

Nadere informatie

Betaalbaar kopen. Kopen met korting

Betaalbaar kopen. Kopen met korting Betaalbaar kopen Kopen met korting Betaalbaar kopen Kopen met korting Inleiding Het kopen van een woning is voor veel mensen een wens. Een aantal woningcorporaties heeft inmiddels diverse koopvormen ontwikkeld.

Nadere informatie

Informatie brochure. Koopstart

Informatie brochure. Koopstart Informatie brochure Koopstart Kopen met korting voor zittende huurders - 1 - - 2 - Koopstart: kopen met korting! Een woning kopen met Koopstart betekent dat u korting krijgt op de marktwaarde. Kenmerken

Nadere informatie

Woning kopen met Koopgarant Koopgarant, dat is kopen met korting

Woning kopen met Koopgarant Koopgarant, dat is kopen met korting Woning kopen met Koopgarant Koopgarant, dat is kopen met korting Koopgarant, dat is kopen met korting De stap van een woning huren naar een woning kopen is voor veel mensen helaas moeilijk te maken. De

Nadere informatie

WEGWIJZER Woongoed Garantwoning. Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg. www.woongoed.

WEGWIJZER Woongoed Garantwoning. Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg. www.woongoed. WEGWIJZER Woongoed Garantwoning Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg www.woongoed.nl WEGWIJZER Woongoed Garantwoning Wat is een Woongoed Garantwoning?

Nadere informatie

Koopgarant Kopen met korting

Koopgarant Kopen met korting Koopgarant Kopen met korting KG201507 1 INHOUDSOPGAVE Een eigen huis... 3 Het woningaanbod van de Sleutels... 3 1. Een huis kopen... 3 De voordelen van kopen Als u een woning van de Sleutels koopt onder

Nadere informatie

Informatie over kopen bij Vidomes. Wij willen kopen. Is dat haalbaar? Koopgarant: voordelig en veilig een woning kopen

Informatie over kopen bij Vidomes. Wij willen kopen. Is dat haalbaar? Koopgarant: voordelig en veilig een woning kopen Informatie over kopen bij Vidomes Wij willen kopen. Is dat haalbaar? Koopgarant: voordelig en veilig een woning kopen De Vidomes Koopgarant-woning; voordelig en veilig een woning kopen Veel mensen kennen

Nadere informatie

Huurwoning kopen? Van stap tot stap

Huurwoning kopen? Van stap tot stap Huurwoning kopen? Van stap tot stap Lees de folder en weet wat u moet doen! Op dit moment huurt u een woning van Tablis Wonen. Misschien heeft u er wel eens aangedacht om een huis te kopen. Dan hebben

Nadere informatie

Stap voor stap naar je eigen huis

Stap voor stap naar je eigen huis Stap voor stap naar je eigen huis Inhoud Kopen bij Rochdale Waarom nu kopen? In 9 stappen van huurder naar huiseigenaar Kopen bij Rochdale in detail Belangstelling? Kopen bij Rochdale U woont in een huurwoning

Nadere informatie

Voorwaarden in het kort. Feiten en regels Slimmer Kopen

Voorwaarden in het kort. Feiten en regels Slimmer Kopen Slimmer Kopen Waarom Slimmer Kopen slimmer is De prijs, de hoge maandlasten en de risico s. Vaak zijn dat de redenen die iemand ervan weerhouden een (andere) woning te kopen. Geldt dat ook voor u? In dat

Nadere informatie

Nieuwbouw betaalbaar

Nieuwbouw betaalbaar Nieuwbouw betaalbaar Een eigen huis. Misschien droomt u daar wel eens van? Maar de stap naar een koopwoning kan wel erg groot zijn. Is mijn inkomen wel toereikend? Krijg ik mijn huis ooit weer verkocht?

Nadere informatie

een eigen huis kopen met zekerheid voor nu én later

een eigen huis kopen met zekerheid voor nu én later een eigen huis kopen met zekerheid voor nu én later Inhoud Uw koopwoning dichterbij 3 Betaalbaar en minder risico 4 U bent eigenaar 7 Kiezen voor een eigen huis 8 Waar kunt u op rekenen? 11 2 Uw koopwoning

Nadere informatie

je stek 2012 koopgarant & koopcomfort Kopen met of zonder korting en terugkoopgarantie.

je stek 2012 koopgarant & koopcomfort Kopen met of zonder korting en terugkoopgarantie. je stek 2012 koopgarant & koopcomfort Kopen met of zonder korting en terugkoopgarantie. JeStek JeStek is een initiatief van Woongoed Middelburg in samenwerking met M2 Makelaars. Via JeStek biedt Woongoed

Nadere informatie

Koopgarant. Kopen met korting en terugkoopgarantie van bestaande bouw

Koopgarant. Kopen met korting en terugkoopgarantie van bestaande bouw Koopgarant Kopen met korting en terugkoopgarantie van bestaande bouw Een koopwoning binnen handbereik Vanaf 2008 zijn de huizenprijzen flink gedaald. Daardoor is ook voor starters een koopwoning binnen

Nadere informatie

CANNENBURCHSTRAAT 48, 3077 PD ROTTERDAM

CANNENBURCHSTRAAT 48, 3077 PD ROTTERDAM CANNENBURCHSTRAAT 48, 3077 PD ROTTERDAM Koopsom 105.000,- k.k. CANNENBURCHSTRAAT 48, 3077 PD ROTTERDAM CANNENBURCHSTRAAT 48, 3077 PD ROTTERDAM Kadastrale gegevens :IJSSELMONDE F 2614 Koopsom : 105.000,-

Nadere informatie

in een Vrije verkoopwoning

in een Vrije verkoopwoning in een Vrije verkoopwoning Inhoud 1 U koopt een vrije verkoopwoning bij thuis: wat betekent dit? Wie kan een vrije verkoopwoning kopen? Vraagprijs Bieden in onderhandeling Hoe komt de koop tot stand Vooraf

Nadere informatie

Een huis kopen Van droom naar werkelijkheid

Een huis kopen Van droom naar werkelijkheid Een huis kopen Van droom naar werkelijkheid woonwijzer Een huis kopen Van droom naar werkelijkheid Een eigen huis van droom naar werkelijkheid Droomt u wel eens van een eigen huis? Maar denkt u dat de

Nadere informatie

Informatie brochure. Koopstart. Kopen met korting voor zittende huurders

Informatie brochure. Koopstart. Kopen met korting voor zittende huurders Informatie brochure Koopstart Kopen met korting voor zittende huurders - 1 - - 2 - Koopstart: kopen met korting! Een woning kopen met Koopstart betekent dat u korting krijgt op de getaxeerde marktwaarde.

Nadere informatie

U deelt de risico s met Standvast Wonen, maar bent wel volledig eigenaar

U deelt de risico s met Standvast Wonen, maar bent wel volledig eigenaar feiten & spelregels Slimmer Kopen is een woonproduct van Standvast Wonen. Woningen met het Slimmer Kopen label kennen een lagere aankoopprijs. Het voordeel kan oplopen tot 35 procent. Als koper van een

Nadere informatie

je stek koopgarant & koopcomfort Kopen met of zonder korting en terugkoopgarantie.

je stek koopgarant & koopcomfort Kopen met of zonder korting en terugkoopgarantie. je stek koopgarant & koopcomfort Kopen met of zonder korting en terugkoopgarantie. jestek JeStek is een initiatief van Woongoed Middelburg in samenwerking met M2 Makelaars. Via JeStek bieden wij bestaande

Nadere informatie

Inhoud. 2 Hoe gaat het kopen in zijn werk? De overeenkomst Wettelijke bedenktijd Ontbindende voorwaarden Geen passende financiering?

Inhoud. 2 Hoe gaat het kopen in zijn werk? De overeenkomst Wettelijke bedenktijd Ontbindende voorwaarden Geen passende financiering? Kopen naar Wens Inhoud 1 Kopen naar Wens: wat betekent dit eigenlijk? Betaalbaar door een lager instapbedrag Wie kan een Kopen naar Wens woning kopen? Bijkopen of doorverkopen Wat kost Kopen naar Wens?

Nadere informatie

WONING KOPEN MET KOOPGARANT. Koopgarant, dat is kopen met korting.

WONING KOPEN MET KOOPGARANT. Koopgarant, dat is kopen met korting. WONING KOPEN MET KOOPGARANT Koopgarant, dat is kopen met korting. De stap van een woning huren naar een woning kopen is voor veel mensen helaas moeilijk te maken. De Alliantie biedt een oplossing door

Nadere informatie

Informatie brochure. Koopstart

Informatie brochure. Koopstart Informatie brochure Koopstart Kopen met korting! - 1 - - 2 - Koopstart: kopen met korting! Een woning kopen met Koopstart betekent dat u korting krijgt op de marktwaarde. Of u hiervoor in aanmerking komt

Nadere informatie

DrieSterrenHypotheek. Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u.

DrieSterrenHypotheek. Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u. Pag. 1/5 G 01.1.05-0512 Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de geschikt voor u. Wat zijn de voordelen van de? 1 Flexibiliteit door gunstige voorwaarden en tóch een scherpe

Nadere informatie

Een woning kopen met Koopgarant

Een woning kopen met Koopgarant Een woning kopen met Koopgarant Trivire heeft regelmatig woningen te koop. Nieuwbouwwoningen én bestaande woningen. Een deel van die woningen verkopen we met Koopgarant. Dat betekent korting op de koopprijs,

Nadere informatie

stek: kopen met of zonder korting kopen met terugkoopgarantie

stek: kopen met of zonder korting kopen met terugkoopgarantie stek: kopen met of zonder korting kopen met terugkoopgarantie kopen zonder korting Naast de mogelijkheid tot het kopen van een woning met korting, biedt Stek u de mogelijkheid uw woning te kopen zonder

Nadere informatie

Onze dienstverlening voldoet aan de normen van het KWH-Huurlabel. Callistolaan 2 Postbus 8008 3301 CA Dordrecht T 078 633 16 00

Onze dienstverlening voldoet aan de normen van het KWH-Huurlabel. Callistolaan 2 Postbus 8008 3301 CA Dordrecht T 078 633 16 00 Nog vragen? Heeft u nog vragen? Bel ons via telefoonnummer 078 633 16 00. Of stuur een e-mail naar wonen@trivire.nl. U kunt ook langskomen. U vindt ons kantoor aan de Callistolaan 2 in Dordrecht, vlakbij

Nadere informatie

Brabantse Waard brengt een eigen huis dichterbij

Brabantse Waard brengt een eigen huis dichterbij Brabantse Waard brengt een eigen huis dichterbij Inhoudsopgave 3 Slimmer Kopen 3 Afspraken 5 Beëindiging overeenkomst 5 Bijkomende kosten 5 Vergelijking Slimmer Kopen, (normaal) kopen en huren 7 Fiscale

Nadere informatie

Woning kopen van Kennemer Wonen oopgarant

Woning kopen van Kennemer Wonen oopgarant Woning kopen van Kennemer Wonen oopgarant met k Door de crisis in de woningmarkt is de stap van huur naar koop voor veel mensen helaas te groot. Wij willen door betaalbare koopwoningen op de markt te brengen,

Nadere informatie

Kopen met erfpacht. Brochure Kopen met erfpacht 13.06 februari 2014. Pagina 1 van 6

Kopen met erfpacht. Brochure Kopen met erfpacht 13.06 februari 2014. Pagina 1 van 6 Kopen met erfpacht is aantrekkelijk omdat u de grond niet direct hoeft te kopen. De belangrijkste factoren die de koopprijs van een woning tot stand brengen zijn de grond waarop het huis is gebouwd en

Nadere informatie

Kopen zonder zorgen. Een woning kopen met Koopgarant

Kopen zonder zorgen. Een woning kopen met Koopgarant Kopen zonder zorgen Een woning kopen met Koopgarant Droomt u wel eens van een eigen huis, maar vindt u de stap naar een koopwoning wel groot? Vraagt u zich af of uw inkomen wel toereikend is, of u uw huis

Nadere informatie

5 Aanvullende informatie: Wat komt er nog meer kijken bij het (ver)kopen? Kopen algemeen Kopen bestaande woning Kopen nieuwbouw woning

5 Aanvullende informatie: Wat komt er nog meer kijken bij het (ver)kopen? Kopen algemeen Kopen bestaande woning Kopen nieuwbouw woning Vrije verkoopwoning Inhoud 1 U koopt een vrije verkoopwoning bij thuis: wat betekent dit? Wie kan een vrije verkoopwoning kopen? Vraagprijs Bieden in onderhandeling Hoe komt de koop tot stand Vooraf bouwkundige

Nadere informatie

Vind uw weg naar een koopwoning

Vind uw weg naar een koopwoning Vind uw weg naar een koopwoning Inhoud 1 Inleiding 4 2 Verkoop van huurwoningen 5 3 Kopen met Koopgarant 7 4 Liever kopen of huren? 9 5 Het koopproces 11 6 Het verkoopprogramma 13 Pagina 3 Verkoopbrochure

Nadere informatie

Wegwijzer voor koopzekerwoningen

Wegwijzer voor koopzekerwoningen VE3/RO/0506 Wegwijzer voor koopzekerwoningen In deze brochure vindt u informatie over: Te verkopen woningen Betaalbaar een huurwoning kopen Lage woonlasten Verzekerde terugkoop Waardestijging/waardedaling

Nadere informatie

Slimmer Kopen. Brochure Slimmer Kopen 13.08 februari 2014. Pagina 1 van 8

Slimmer Kopen. Brochure Slimmer Kopen 13.08 februari 2014. Pagina 1 van 8 De prijs, de hoge maandlasten en de risico s. Vaak zijn dat de redenen die iemand ervan weerhouden een (andere) woning te kopen. Geldt dat ook voor u? In dat geval is Slimmer Kopen misschien een slim idee.

Nadere informatie

De Starterslening U wilt een woning kopen. Dat kan een

De Starterslening U wilt een woning kopen. Dat kan een De starterslening 2015 De Starterslening U wilt een woning kopen. Dat kan een nieuwbouwwoning, een bestaande koopwoning of uw huidige huurwoning zijn. Als u een bepaalde woning op het oog heeft, kunt u

Nadere informatie

Informatie brochure. Koopstart

Informatie brochure. Koopstart Informatie brochure Koopstart Kopen met korting! - 1 - - 2 - Koopstart: koop een woning voor een lagere prijs! Met Koopstart koopt u een woning voor een lagere prijs dan de marktwaarde. Zo biedt Koopstart

Nadere informatie

Over Koopgarant. Let op! Onze nieuwe naam is GroenWest

Over Koopgarant. Let op! Onze nieuwe naam is GroenWest Let op! Onze nieuwe naam is GroenWest Waar GroenrandWonen, SWW of Westhoek Wonen staat vermeld, wordt GroenWest bedoeld. www.groenwest.nl Over Koopgarant Koopgarant maakt een koopwoning betaalbaar en bereikbaar

Nadere informatie

beleid: maart 2007, versie: 2013

beleid: maart 2007, versie: 2013 Kopen van een woning beleid: maart 2007, versie: 2013 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens met lage inkomens

Nadere informatie

Voorbeeld bij korting van 25% en als de waarde stijgt. Aankoopprijs Marktwaarde bij aankoop 238.000 U betaalt 75% van de marktwaarde 178.

Voorbeeld bij korting van 25% en als de waarde stijgt. Aankoopprijs Marktwaarde bij aankoop 238.000 U betaalt 75% van de marktwaarde 178. Kopen zonder zorgen U droomt wel eens van een eigen huis. Maar de stap naar een koopwoning kan wel erg groot zijn. Is mijn inkomen wel toereikend? Krijg ik mijn huis ooit weer verkocht? Wat als de waarde

Nadere informatie

Een woning kopen met korting én minder risico? Kies voor koopgarant!

Een woning kopen met korting én minder risico? Kies voor koopgarant! Inleiding Een woning kopen met korting én minder risico? Kies voor koopgarant! Na jaren van stijgende prijzen, zijn de huizenprijzen de afgelopen jaren flink gedaald. Best spannend om nu een woning te

Nadere informatie

LANGEDAAL 110, 3317 MD DORDRECHT

LANGEDAAL 110, 3317 MD DORDRECHT LANGEDAAL 110, 3317 MD DORDRECHT 359.000,- k.k. AANKOOP VERKOOP TAXATIES FINANCIEEL ADVIES BEDRIJFSHUISVESTING Wij zijn gevestigd in: Rotterdam, Capelle a/d IJssel, Schiedam, LANGEDAAL 110, 3317 MD DORDRECHT

Nadere informatie

Woning kopen van Kennemer Wonen

Woning kopen van Kennemer Wonen Woning kopen van Kennemer Wonen Ga ik een huis kopen of huren? Dat is een vraag die serieuze aandacht verdient. Kopen heeft voordelen, maar ook nadelen. En dat geldt natuurlijk ook voor huren. In deze

Nadere informatie

huren? kopen? kopen met korting?

huren? kopen? kopen met korting? huren? kopen? kopen met korting? lefier ZuidoostDrenthe Hooggoorns 16 Emmen open: ma. t/m vr. 8.00-17.00 uur Achter de Brink 2-3 Borger open: ma. t/m vr. 8.00-12.00 uur t 0591-69 77 77 f 0591-64 28 10

Nadere informatie

Nieuwbouw Hypotheek. Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u.

Nieuwbouw Hypotheek. Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u. Nieuwbouw Hypotheek Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u. Wat zijn de voordelen van de Nieuwbouw Hypotheek? 1 Uw offerte is 7 maanden

Nadere informatie

Kopen met korting en terugkoopgarantie van bestaande bouw

Kopen met korting en terugkoopgarantie van bestaande bouw Kopen met korting en terugkoopgarantie van bestaande bouw De huizenprijzen zijn tot 2008 enorm gestegen. Daardoor lijkt een koopwoning vooral voor starters onbereikbaar. Om u als kandidaat-koper te helpen,

Nadere informatie

Verkoop van huurwoningen. Koopzeker of Koopvast

Verkoop van huurwoningen. Koopzeker of Koopvast Verkoop van huurwoningen Koopzeker of Koopvast Inhoudsopgave Inleiding 2 Waarom kiezen voor de verkoop van huurwoningen 2 Koopmogelijkheden 3 (Koopzeker of Koopvast) Rekenvoorbeeld 5 Hoe komt de verkoopprijs

Nadere informatie

Inhoud. 2 Hoe gaat het kopen in zijn werk? De overeenkomst Wettelijke bedenktijd Ontbindende voorwaarden Geen passende financiering?

Inhoud. 2 Hoe gaat het kopen in zijn werk? De overeenkomst Wettelijke bedenktijd Ontbindende voorwaarden Geen passende financiering? Kopen naar Wens Inhoud 1 Kopen naar Wens: wat betekent dit eigenlijk? Betaalbaar door een lager instapbedrag Wie kan een Kopen naar Wens woning kopen? Bijkopen of doorverkopen Wat kost Kopen naar Wens?

Nadere informatie

gemengde complexen informatie voor

gemengde complexen informatie voor VvE beheer gemengde complexen informatie voor k o p e r K o p e r s inleiding Met deze brochure willen wij u als eigenaar van een appartement in een gemengd complex informeren over een aantal belangrijke

Nadere informatie

Budget Hypotheek. 3 U kunt de Budget Hypotheek meeverhuizen als u een nieuwe woning koopt.

Budget Hypotheek. 3 U kunt de Budget Hypotheek meeverhuizen als u een nieuwe woning koopt. Budget Hypotheek Wilt u een lening voor uw woning met een lage rente? En vindt u het niet erg om wat beperktere voorwaarden te hebben dan bij onze andere leningen? Dan is de Budget Hypotheek geschikt voor

Nadere informatie

De Starterslening U wilt een woning kopen. Dat kan een

De Starterslening U wilt een woning kopen. Dat kan een De starterslening 2016 De Starterslening U wilt een woning kopen. Dat kan een nieuwbouwwoning, een bestaande koopwoning of uw huidige huurwoning zijn. Als u een bepaalde woning op het oog heeft, kunt u

Nadere informatie

Feiten & spelregels Slimmer Kopen

Feiten & spelregels Slimmer Kopen Feiten & spelregels Slimmer Kopen Slimmer Kopen is een woonproduct van Accolade. Woningen met het Slimmer Kopen label en dat kunnen zowel bestaande als nieuwe woningen zijn - worden met een bepaalde korting

Nadere informatie

Deze vrijblijvende objectinformatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid daarvan kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden. Opgegeven maten en plattegronden zijn altijd circa en dienen alleen

Nadere informatie

Haaksbergerstraat 484A Enschede

Haaksbergerstraat 484A Enschede Haaksbergerstraat 484A Enschede Objectomschrijving Op de bovenste etage gelegen, zeer goed onderhouden 2-kamer appartement voorzien van splinternieuwe keuken en badkamer en eigen afgesloten parkeerplaats.

Nadere informatie

informatiebrochure is het moment!

informatiebrochure is het moment! Ook uw huurwoning kopen? informatiebrochure Nu is het moment! 1 Inleiding 3 2 Het aanbod 4 2.1 Verkoopprijs 2.2 Kosten koper (kk) 2.3 Energielabel 3 Verkoopprocedure 5 3.1 Begeleidend makelaar 3.2 Hoe

Nadere informatie

Inleiding 1. Slimmer Kopen 2. Afspraken

Inleiding 1. Slimmer Kopen 2. Afspraken 1 Inleiding Slimmer Kopen is een woonproduct dat is ontwikkeld en beproefd door woningcorporatie Trudo uit Eindhoven en waarvan door Vallei Wonen de licentie is verworven. Woningen met het Slimmer Kopen

Nadere informatie

geldig? 1 Uw offerte is 7 maanden geldig. En als u dat wilt, Hypotheek? Nieuwbouw Hypotheek toch niet doorgaat? Hypotheek geldig?

geldig? 1 Uw offerte is 7 maanden geldig. En als u dat wilt, Hypotheek? Nieuwbouw Hypotheek toch niet doorgaat? Hypotheek geldig? Pag. 1/5 G 01.1.18-0413 Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning In deze brochure staat de volgende informatie In deze brochure de volgende informatie ouwwoning? u uw verbouwen? Of Dangaat is de

Nadere informatie

HYPOTHEEK VAN A TOT Z

HYPOTHEEK VAN A TOT Z HYPOTHEEK VAN A TOT Z Als u een hypotheek wilt afsluiten, krijgt u veel informatie. De meeste zaken zijn bovendien best ingewikkeld. Helemaal als u er voor de eerste keer mee te maken krijgt. ABN AMRO

Nadere informatie

DrieSterrenHypotheek. Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u.

DrieSterrenHypotheek. Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u. DrieSterrenHypotheek Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u. Wat zijn de voordelen van de 1 Flexibiliteit door gunstige voorwaarden en

Nadere informatie

Koopgarant. Met Koopgarant koopt u een woning met korting, wordt u zelf. eigenaar en heeft u de garantie dat u uw woning ook weer kunt

Koopgarant. Met Koopgarant koopt u een woning met korting, wordt u zelf. eigenaar en heeft u de garantie dat u uw woning ook weer kunt Koopgarant Koopgarant Met Koopgarant koopt u een woning met korting, wordt u zelf eigenaar en heeft u de garantie dat u uw woning ook weer kunt verkopen. U leest er alles over in deze folder. Betaalbaar

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN Algemeen

VEELGESTELDE VRAGEN Algemeen VEELGESTELDE VRAGEN Algemeen 1. Waarom verkoopt Casade een aantal van haar huurwoningen? Casade biedt haar klanten graag een breed keuzepakket van woonmogelijkheden en wil hen de kans bieden een woning

Nadere informatie

Parkeerplaats Ronsseweg, 2803, Gouda

Parkeerplaats Ronsseweg, 2803, Gouda Parkeerplaats Ronsseweg, 2803, Gouda Vraagprijs 5.500,00 kosten koper Nabij het centrum van Gouda, op steenworp afstand van het NS station, aan de Ronsseweg gelegen eigen parkeerplaats door middel van

Nadere informatie

TE WOON Kopen of huren? U kiest!

TE WOON Kopen of huren? U kiest! TE WOON Kopen of huren? U kiest! Goed Wonen Zederik wil graag meer keuzemogelijkheden bieden voor haar klanten. Kopen of huren van dezelfde woning? Dat bepaalt u zelf! U kunt hierbij kiezen uit vier mogelijkheden:

Nadere informatie

f e i t e n & s p e l r e g e l s

f e i t e n & s p e l r e g e l s f e i t e n & s p e l r e g e l s Feiten & spelregels Slimmer Kopen Slimmer Kopen is een woonproduct van Wovesto. Woningen met het Slimmer Kopen label en dat kunnen zowel bestaande als nieuwe woningen

Nadere informatie

Thuis in Albrandswaard

Thuis in Albrandswaard Thuis in Albrandswaard Informatiebrochure Een huurwoning kopen Inhoud Inleiding... 3 Het aanbod... 4 Verkoopprocedure... 4 Bijzondere voorwaarden... 6 Financiën... 7 De overdracht... 10 Verkooplijst...

Nadere informatie

Nieuwbouw Hypotheek. Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u.

Nieuwbouw Hypotheek. Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u. Pag. 1/5 Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u. Wat zijn de voordelen van de? 1. Uw offerte is 7 maanden geldig. En als u dat wilt, kunt

Nadere informatie

Ondernemers Hypotheek

Ondernemers Hypotheek Ondernemers Hypotheek Bent u zelfstandig ondernemer en wilt u een hypotheeklening voor een woning of een woning met bedrijfspand? Dan is de Ondernemers Hypotheek geschikt voor u. Wat zijn de voordelen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding Inhoudsopgave Inleiding 1. Waarom verkoopt Woonlinie woningen? 2. Kopen met korting 3. Wie betaalt wat? 4. Kopen of huren? 5. Stappenplan 6. Hypotheekinformatie 7. De notaris 8. Contactgegevens Inleiding

Nadere informatie

Een eigen huis. mogelijkheden voor kopen of huren

Een eigen huis. mogelijkheden voor kopen of huren Een eigen huis mogelijkheden voor kopen of huren Een woning kopen of huren? Verschillende verantwoordelijkheden Wilt u een woning kopen of een woning huren? Dat is een afweging die u maakt. Een van de

Nadere informatie

Koopgarant: een huis kopen voor een lagere prijs én met terugkoopgarantie

Koopgarant: een huis kopen voor een lagere prijs én met terugkoopgarantie Koopgarant: een huis kopen voor een lagere prijs én met terugkoopgarantie In deze brochure vindt u algemene informatie over het kopen en terugkopen van een Koopgarantwoning. Het is belangrijk dat u goed

Nadere informatie

Molenstraat 32 te Farmsum

Molenstraat 32 te Farmsum Molenstraat 32 te Farmsum WitteWoning Makelaars WitteWoning Makelaars is een makelaardijformule met vestigingen door heel Nederland. Wij zijn u graag van dienst met onze specialisten op verschillende vakgebieden.

Nadere informatie

Checklist - BIJN.nl - Aankoop van een nieuwbouwwoning

Checklist - BIJN.nl - Aankoop van een nieuwbouwwoning Checklist - BIJN.nl - Aankoop van een nieuwbouwwoning Stap 1 : Voorbereiding Berekening hypotheek, maandelijkse kosten: Maak vooraf een globale berekening hoeveel hypotheek u maximaal zou kunnen krijgen

Nadere informatie

> Koopgarant: kopen zonder zorgen!

> Koopgarant: kopen zonder zorgen! > Koopgarant: kopen zonder zorgen! Koopgarant: kopen zonder zorgen! Droomt u wel eens van een eigen huis? Maar is de stap naar een koopwoning erg groot? Vraagt u zich wel eens af of uw inkomen toereikend

Nadere informatie

Nieuwbouw Hypotheek. Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u.

Nieuwbouw Hypotheek. Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u. Pag. 1/5 G 01.1.18-0811 Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u. Wat zijn de voordelen van de? 1. Uw offerte is 7 maanden geldig. En als

Nadere informatie

SLIMMER KOPEN ALGEMEEN

SLIMMER KOPEN ALGEMEEN SLIMMER KOPEN ALGEMEEN SLIMMER KOPEN Inhoud Introductie 4 1. Slimmer Kopen 5 2. Afspraken 5 3. Beëindiging overeenkomst 9 4. Bijkomende kosten en fiscale aspecten 11 5. Vergelijking Slimmer Kopen (normaal)

Nadere informatie

Koopgarant. Kopen zonder zorgen

Koopgarant. Kopen zonder zorgen Koopgarant Kopen zonder zorgen KOOPGARANT IS Voor veel mensen is de koop van een woning financieel niet haalbaar, maar wel gewenst. Als maatschappelijke onderneming in de volkshuisvesting reikt Eemland

Nadere informatie

Checklist - BIJN.nl - Aankoop van een bestaande woning

Checklist - BIJN.nl - Aankoop van een bestaande woning Checklist - BIJN.nl - Aankoop van een bestaande woning Stap 1 : Voorbereiding Berekening hypotheek, maandelijkse kosten: Maak vooraf een globale berekening hoeveel hypotheek u maximaal zou kunnen krijgen

Nadere informatie

informatiebrochure is ent

informatiebrochure is ent Ook uw huurwoning kopen? informatiebrochure u N t! e h is ent m o m 1 Inleiding 3 2 Het aanbod 4 2.1 Verkoopprijs 2.2 Kosten koper (kk) 2.3 Energielabel 3 Verkoopprocedure 5 3.1 Begeleidend makelaar 3.2

Nadere informatie

VASARISTRAAT 96 ROTTERDAM

VASARISTRAAT 96 ROTTERDAM VASARISTRAAT 96 ROTTERDAM Koopsom 120.000,- k.k. VASARISTRAAT 96, 3066 LH ROTTERDAM Op vierde verdieping van een verzorgd appartementencomplex in de wijk 't Lage Land gelegen 3- kamer (voorheen) woning

Nadere informatie

WitteWoning Makelaars

WitteWoning Makelaars Veranda 63 Hoorn WitteWoning Makelaars WitteWoning Makelaars is een makelaardijformule met vestigingen door heel Nederland. Wij zijn u graag van dienst met onze specialisten op verschillende vakgebieden.

Nadere informatie