IJSCLUB VLIETLAND SCHIPLUIDEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "IJSCLUB VLIETLAND SCHIPLUIDEN"

Transcriptie

1 IJSCLUB VLIETLAND SCHIPLUIDEN ALGEMENE LEDENVERGADERING 5 november 2013, aanvang uur in ijsclubclubgebouw te Schipluiden Secretariaat: Holierhoek 20, 2636 EJ Schipluiden website:

2 2 Total Langstraat Voor Brandstof en aanhangerverhuur! Dorpsstraat CJ Schipluiden Garage Langstraat Reparatie, onderhoud, APK. Inkoop en verkoop van nieuwe en gebruikte auto`s Dorpsstraat CJ Schipluiden Dorpsstraat CJ Schipluiden Elke dag geopend vanaf uur. Voor koffie, lunch en diner! Ook voor kanoverhuur!

3 3 INHOUDSOPGAVE blz. Bestuur en commissies IJsclub Vlietland 5 Schaatsruilbeurs en schaatsen slijpen 2 november 6 Op de schaats naar Gouda 8 Lezing tandletsel door tandarts Van Mierlo 9 Algemeen verslag seizoen Contributie en inschrijving Agenda ledenvergadering 5 november Notulen ledenvergadering 20 november Jongerencommissie stelt zich voor! 27 Elfstedenrijder Willem Nell 30 Winterontwikkelingen De volgende bedrijven zijn sponsor van IJsclub Vlietland: Transportbedrijf Post Kogeko Anton Ammerlaan Loon-, Verhuur- & Lasbedrijf Loon en maaibedrijf Willem Snijders P.M. van der Ende Installatiebedrijf

4 4

5 Bestuur en commissies IJsclub Vlietland Voorzitter: Jan v.d. Berg Sint Maartensregtplein 22 tel Secretaris: Aad van Winden Holierhoek 20 tel Penningmeester: Marlies Wenneker Dr. J. de Koninglaan 24 tel Algemene leden: Leo Heijdra Tjalk 87 tel Dorus v.d. Kraan Kloosterpad 63 tel Wim van Mierlo Tjalk 21 tel Theo van Paassen Brugstraat 31 tel Nico van Wijk Singel 9 tel Eef Rimmelzwaan Keenenburgweg 21 tel Paulien Wolters Holierhoek 12 tel Trekker ledenadministratie + beheer clubgebouw: Eef Rimmelzwaan Keenenburgweg 21 tel Trekkers Technische commissie: Ben Schenkeveld, Theo van Paassen, Wim van Mierlo, Nico van Wijk Trekkers Jongerencommissie Paul van Leeuwen, Ernst-Jan van Dienst, Bas Wolters, Coen v.d. Windt Trekkers Financiële commissie: Marlies Wenneker, Aad van Winden, Eef Rimmelzwaan, Jan v.d. Berg Trekkers Koek en zopie commissie: Dorus v.d. Kraan, Paulien Wolters Beheerders website Jack van Soest, Leo Heijdra 5 Website:

6 6 SCHAATSRUILBEURS EN SCHAATSEN SLIJPEN OP ZATERDAG 2 NOVEMBER Op zaterdag 2 november a.s. is er in het ijsclubgebouw tussen 11 en 16 uur, opnieuw voor iedereen de gelegenheid oude schaatsen bij de ijsclub ter verkoop aan te bieden en andere schaatsen aan te schaffen. Onze schaatsspecialist Folkert Foekema is ook aanwezig om alvast uw schaatsen voor de winter te laten slijpen. De verkoopprijs van uw ter verkoop aangeboden schaatsen, wordt door u in overleg met de ijsclub bepaald. Zodra ze verkocht zijn ontvangt u het bedrag minus een kleine provisie voor de ijsclub. Velen kiezen ervoor de schaatsen aan de ijsclub te doneren. De ijsclub maakt er anderen weer blij mee. Jubileumboek Van IJslust tot Vlietland Daarnaast worden tijdens die schaatsruilbeurs ook de restanten van het jubileumboek Van IJslust tot Vlietland verkocht. Het door Gemma van Winden-Tetteroo geschreven boek, met 192 pagina s over 120 jaar winterse schaatshistorie van Den Hoorn en Schipluiden, is nog te koop voor 15,-. Een prachtig boek om cadeau te geven voor sinterklaas of met een verjaardag.

7 7 HW Installaties Installatie & Onderhoud * Centrale verwarming * Gasinstallaties * Sanitair * Water * Elektra Harm Woltering Agnes Croesinklaan HL Schipluiden Tel: Fax:

8 8 OP DE SCHAATS NAAR GOUDA!?! Twee jaar geleden bracht IJsclub Vlietland dat prachtige jubileumboek uit. Daar staan van die mooie oude foto s in uit de jaren dertig en veertig, van stoere mannen in manchester pakken, met soms een stropdas, die op de schaats Goudse pijpen hadden gehaald. Trots tonen ze op de foto hun trofeeën, waarvan het de uitdaging was om deze heel, dus zonder te vallen, thuis te brengen. Mannen uit Schipluiden die in 1947 de tocht naar Gouda maakten. v.l.n.r.: Kees Koole, Arie de Bruijn, Han van Roon, Arie Koole, Jaap Kalisvaart, Ab Eikelenboom, Wim Koole en Arie Eikelenboom Ook vele schaatsers uit het Westland en Midden-Delfland maakten in de ijswinters deze tocht. Toen kon dat nog over brede waters zoals de Delftse en Rotterdamse Schie waar in die tijd nog op te schaatsen was. Helaas is dat in deze tijd met jaarrond beroepsvaart niet meer mogelijk. Zelf ben ik er nog niet aan toegekomen, maar deze tocht staat wel boven aan mijn toertochtenverlanglijst. De afgelopen winters brachten helaas veel sneeuw, waardoor het schaatsen naar Gouda niet goed mogelijk was. Maar ook niet onbelangrijk is: Hoe kom je in deze tijd nog vanuit Schipluiden op de schaats in Gouda?. Er staan geen ANWB-borden op het ijs!. Dus ben ik wat gaan navragen onder toerschaatsers op de Uithof. Daar raakte ik aan de praat met Westlander Theo ten Have die deze uitdaging niet

9 9 lang geleden was aangegaan. Hij nodigde mij een avond uit bij hem thuis, waar hij mij met beelden van Google Earth zijn route naar Gouda heeft laten zien. Deze informatie wil ik ook de leden van IJsclub Vlietland niet onthouden. Ik heb daarom de route van Theo uitgestippeld op een landkaart, die ik in het clubhuis van IJsclub Vlietland zal ophangen. Ook ga ik nog uitzoeken of er een GPS-route of een App voor te maken is. Met deze informatie en hulpmiddelen kunnen meer schaatsers uit onze regio deze historische tocht naar Gouda gaan herbeleven. Er wordt een strenge winter verwacht met hopelijk wat minder sneeuw. Wellicht kunnen we dan met een groepje schaatsers die door dit verhaal enthousiast zijn geworden, proberen de route te rijden. Het zal geen makkie zijn. Het zal van zeven tot zeven schaatsen zijn en, door de (in tegenstelling tot vroeger) nu vele te nemen hindernissen, zoals wegen, viaducten, spoorlijnen etc., ook veel lopen, klunen en kruipen. Wellicht verschijnen er komende winter verhalen en foto s op Internet en sociale media van onze leden die, over de route van Theo, naar Gouda zijn geschaatst. Het zou toch prachtig zijn, als er over twintig jaar in ons nieuwe jubileumboek verhalen komen en foto s van stoere schaatsers met Goudse pijpen op hun jas gebonden, die begin 21 e eeuw de route naar Gouda hebben herontdekt? Wim van Mierlo. LEZING OVER TANDLETSEL DOOR TANDARTS VAN MIERLO Bij schaatsen komt tandletsel helaas ook regelmatig voor. Op woensdag 13 november 2013 zal daarom tandarts Martijn van Mierlo bij de EHBOvereniging in Schipluiden een lezing geven over tandletsel. Aanvang uur (tot uur) in Het Jeugdhuis aan de Keenenburgweg 7 te Schipluiden. Ook de vrijwilligers van IJsclub Vlietland zijn van harte uitgenodigd om deze presentatie bij te wonen. Schaatsen leer je met vallen en opstaan. De kans is aanwezig dat een schaat(st)er op de mond valt en daar een tandtrauma aan over houdt. In het Oranje Kruis boekje wordt aandacht besteed aan tandletsel en tand door de lip. In de laatste (26 e ) druk staat een nieuwe handeling: EHBO ers mogen een tand terugplaatsen als duidelijk is waar deze hoort en hoe deze geplaatst moet worden!!!! Martijn zal ons daar over informeren. De EHBO-instructeurs Annemieke Ouwerkerk en Agnes van Paassen.

10 10 ALGEMEEN VERSLAG Ten tijde van het schrijven van het algemeen verslag, 3 oktober 2013, zit de wind al weer dagen in de oosthoek, hebben we de eerste twee dagen grondvorst in het oosten van het land achter de rug en valt er sneeuw in Roemenië en Rusland. Kortom de eerste signalen van de aankomende winter zitten in de lucht. Terugkijkend op afgelopen seizoen zien we een prachtige en vooral spannende en langdurige winter. Vanaf 20 november tekende de eerste winterperiode zich af. Dat leidde tot sneeuwval op 30 november en 2 december en volop winters weer met cm sneeuw in een grote strook over het midden van Nederland en op 8 december strenge vorst op de Veluwe. Dat winterweer bracht ons echter maar een maximale ijslaag van 2 cm. Landelijk bracht de eerste helft van december 10 sneeuwdagen, 5 dagen matige vorst en een dag strenge vorst. Alleen in Friesland werd twee dagen geschaatst op natuurijs. Een nieuw jaar met een tweede winterse periode Het jaar 2013 begon met een nieuwe kou-inval vanaf 11 januari. Op 14 januari werd het ijs, zoals gebruikelijk, getest bij een dikte van 2,5 tot 3 cm. Hierbij werd onderstaande foto genomen. Duidelijk te zien is dat de verantwoordelijke taak van het ijstesten niet zonder gevaar is?!?

11 11 Op 15 januari viel er een pak sneeuw van zo n 10 cm op een ijslaagje van krap 3 cm en was er dus niets te beginnen qua sneeuwruimen. Goede raad is duur en intensief en creatief overleg volgde. Op 16 januari werd met fantastisch vrijwilligerswerk en hulp van loonbedrijf Van Paassen, vanaf de dijken met landbouwspuiten de dikke sneeuwlaag tot waterpap gespoten. De late nazit met de verijsde (het vroor 4 tot 8 graden) leden van de jongerencommissie, was zoals gebruikelijk ook gezellig. Hoe het resultaat zou zijn was afwachten, maar nietsdoen was ook geen optie! De donderdag daarop vroor het 12 graden, maar de hier en daar 5 cm dikke paplaag was nog niet overal op de onderijslaag vastgevroren, zodat helaas de baan nog niet opengesteld kon worden. Wel kon het middendeel van de baan nu ook worden besproeid met de spuitpompen, wat menig bestuurder een nat pak opleverde, door de zwenkende spuitstukken die overal heen gleden over het gladde ijs zodra er waterdruk op werd gezet. De later zichtbare zwarte plekken in het ijs werden veroorzaakt doordat een bestuurder dacht dat hij al overal op het ijs kon lopen. Feit is dat er werd gebuffeld en veel gelachen, maar het pleit werd wel gewonnen. Op vrijdag 18 januari konden ruim leden - dus volle bak dag en avond - op de buitenring van de baan schaatsen. Het middendeel was nog even verboden terrein, maar in het logboek staan anekdotes over een berucht bestuurslid die daar toch even doorheen dacht te lopen. Ja, letterlijk doorheen ;-(!!. De ijsperiode bracht 10 prachtige schaatsdagen met veel bezoek. Door veelvuldig sproeien en dweilen, werd de baan beter en beter en werden veel complimenten ontvangen voor het perfecte ijs. Door de opspuitaanpak was IJsclub Vlietland 4 tot 6 dagen eerder open dan de ijsbanen in de omgeving. Later bleek dat heel veel ijsbanen in Zuid-Holland, ook in onze omgeving, de strijd tegen de sneeuw hadden verloren en in het geheel niet open zijn geweest. Fotografen, Radio Delft, WOS-TV, TV West en de kranten, zelfs de Ziekenhuisomroep RAZO wisten ons te vinden en brachten veel publiciteit teweeg. De veeg- en schuifapparatuur op de Quads en auto s konden volop worden gebruikt op een steeds groeiende ijslaag, die uiteindelijk opliep tot zo n 15 cm dikte. De competitie die vooraf was opgezet rond de voorspelling van de laagste minimumtemperatuur in deze winter bij de ijsbaan werd (verrassend!?!) bijna gewonnen door de drie ijsmeesters van Schipluiden, die er resp. 0.1, 0.5 en 0.3 graad naast zaten. Het minimum was -13,2 graden en werd juist voorspeld door ijsclublid L. van Mil, die dit al op 20 november 2012 tijdens de algemene ledenvergadering voorspelde.

12 12 Tijdens deze periode werd ook door de scholen van Schipluiden enthousiast gereageerd. Alle leerlingen konden komen schaatsen in klassikaal verband. Ook de Jeugdtraining van de ijsclubs DVYC en DKYV werd, i.p.v op de Uithof, nu ook op Vlietlands ijs gehouden. Zondag 27 januari was de ijsperiode over en uit! Zware dooi! Door de afgewogen inkoop van broodjes, heeft de voedselbank na afloop van de ijsperiode ook dagenlang brood van de ijsbaan kunnen verdelen. 210 broodjes voor het goede doel, moet kunnen! De derde winterperiode met een tweede ijsperiode diende zich overigens al snel weer aan. Op 31 januari werd weer een winterbericht op de website geplaatst over de hernieuwde vorstkansen vanaf 7 februari. We kunnen er kort over zijn, het werd een kwakkelperiode, waarin op 13, 14 en 23 en 24 februari is geschaatst door een beperkt aantal leden. Op 24 februari bereikten onze schaatsactiviteiten zowel de RTL-nieuws-weerberichten, als vele weerfora en Janvissersweer.nl. De filmpjes over op dun-ijs-schaatsen op onze ijsbaan circuleren nog steeds op internet.

13 13 De maanden maart en april bleven winters met veel en vaak (nacht)vorst en sneeuw, maar de zonkracht won het van de ijsgroei, die niet meer boven de 3 cm is uitgekomen. Vanaf januari 2013 zijn zes maanden op rij onder normale temperatuur uitgekomen, wat opmerkelijk is in het zgn. nieuwe klimaat. Meer hierover leest u in de winterberichten, verderop in dit boekje. Jongerencommissie De jeugd heeft de toekomst. We zijn dan ook heel blij met een grote en actieve jongerencommissie, die zich heeft laten zien als daadkrachtig en sterk in de ondersteuning bij de vele taken die rond het ijsgebeuren moeten worden verricht. Inmiddels is binnen die commissie een kernbestuur van vier jongeren gevormd. Doel is verantwoordelijkheden meer en meer te gaan delen en dat jongeren geleidelijk gaan participeren in het hoofdbestuur. We mogen ons gelukkig prijzen met deze ontwikkelingen en met het enthousiasme van de groep. De commissie laat zelf van zich horen elders in dit boekje. Website (www.ijsclubvlietland.nl) De website werd telkenmale actueel bijgehouden door onze webmasters. Dit heeft ertoe geleid dat bijzonder veel mensen vanuit de wijde omgeving bij ons kwamen schaatsen. Op topdagen werden ruim hits genoteerd. Kijk de berichten op de site nog eens door, het levert veel sfeervol ijsplezier op ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. Schaatsverkoop en ruilbeurs Gedurende de ijsperioden werd er weer gehandeld op de tweedehands schaatsen markt. Zo verruilden met bemiddeling door de ijsclub 113 paar schaatsen van eigenaar. De beschikbaarheid van schaatsen en het slijpen door Folkert Foekema, neemt een vaste en nuttige plaats in bij onze vereniging. Elders in dit boekje leest u over de schaatsruilbeurs en schaatsen slijpen op zaterdag 2 november. EHBO Door de vele schaatsers op natuurijs gebeurt er helaas ook wel eens een ongeval. Afgelopen seizoen was er het nodige aan blaar- en pleisterwerk, maar ook moest helaas een drietal keren de ambulance worden gebeld. Vaak is overmoedigheid of gewoon even onoplettendheid de oorzaak. IJs blijft glad en hard en dat vraagt, zeker in het begin, om voorzichtigheid. De voortdurend aanwezige EHBO ers hebben alles netjes kunnen afhandelen. De slachtoffers waren hiervoor dan ook zeer dankbaar.

14 14 Dankbaarheid Steeds is het weer een verademing om te zien hoe iedereen met elkaar omgaat op het ijs en bij de voorbereidingen om alles goed te laten verlopen. De vrijwilligersorganisatie draait op rolletjes, het overleg met collega ijsclubs en met de gemeentelijke overheden en de hulpdiensten loopt goed. Het was weliswaar weer een heel bijzondere en bewerkelijke winter, maar we kijken er met een warm gevoel op terug. Als bestuur van IJsclub Vlietland mogen we alleen maar dankbaar zijn voor alle mensen die mee helpen het ijsplezier voor velen mogelijk te maken, maar ook voor de dagen dat er ter voorbereiding geklust moet worden. Een ijsbaan vol mensen in die prikkelende winterluchten, de sfeer in het clubhuis en op het ijs, dat zijn momenten om in te lijsten. Ieder die hieraan zijn steentje heeft bijgedragen danken we voor hun sociale houding en vriendschappelijke manier van omgaan met elkaar. Dat is wat onze dorpse vereniging zo bijzonder maakt! Nog even alle feiten van afgelopen seizoen op een rijtje: IJsdagen aan de baan 14 IJsperioden 2 Westland-Toertocht 0 dagen Maximale ijsdikte 15 cm. Aantal leden 30 juni Aantal leden 30 juni Automatische incasso contributie 98,5% Bestuursvergaderingen 4 KNSB District Westland vergaderingen 2 Westland-Tourtocht vergaderingen 2 Overleg Gemeentelijke en hulporganisaties 2 Maatschappelijke stages bij ijsclub 4 Tot slot: We rekenen weer op een mooi seizoen waarbij sponsors, vrijwilligers en bestuursleden met elkaar op goede voet kunnen doorgaan. We hopen in goed overleg met andere sportverenigingen in Schipluiden en omliggende ijsclubs weer tot een prettige samenwerking te komen. Alleen met goede samenwerking kunnen we de vele schaatsliefhebbers plezier bieden, zowel op de ijsbaan als op de buitenwateren. We rekenen daarbij weer op de nodige steun en inzet van vrijwilligers, want alleen dan kunnen we dat ijsplezier ook waarmaken. Namens het bestuur van IJsclub Vlietland Aad van Winden, secretaris.

15 15 -Centrale verwarming -Loodgieterswerkzaamheden -Dakbedekking -Elektrotechnische installaties -Riolering -Onderhoudswerkzaamheden B.M. Singel GE Schipluiden Tel:

16 16

17 17 CONTRIBUTIE EN INSCHRIJVING Van de leden die ons een machtiging tot automatische incasso hebben gegeven (ruim 99% van de leden) is het contributiebedrag omstreeks eind oktober automatisch van hun rekening afgeschreven. De leden die (nog) niet per automatische incasso betalen treffen bij dit boekje een nota aan en een machtigingsformulier waarmee alsnog betaling via automatische incasso kan worden gevraagd. Betaling via automatische incasso is voor zowel u als ons gemakkelijker en drukt bij ons de administratie- en stijgende bankkosten. Om die reden wordt bij contributiebetaling per nota een opslag van 2,- per nota aan u doorberekend. Bij inschrijving van nieuwe leden accepteren wij alleen nog maar betaling per automatische incasso!!! Gezien het huidig groot aantal leden is de ijsclub terughoudend met inschrijving nieuwe leden van buiten de gemeente Midden-Delfland. Onderstaand de (ongewijzigde) contributietarieven voor het komend seizoen. Contributietarieven Lidmaatschap A. INDIVIDUEEL B. GEZINNEN Hoofdlid 1) Overige leden vanaf 18 jaar t/m 17 jaar OPSLAG betaling per nota Dagkaarten aan de ijsbaan Binnen betalingstermijn (vóór 20 november) 6,- 6,- 3,- 1,- 2,- Buiten betalingstermijn en tijdens ijsperiode 9,- 9,- 6,- 2,- 2,- vanaf 16 jaar t/m 15 jaar 3,- 2,- 1) Per gezin is er ongeacht de leeftijd altijd één hoofdlid

18 18 Met Renaud en Wolf rijdt u nooit een scheve schaats!! Renaud en Wolf Adviesgroep hèt verzekeringskantoor van Schipluiden en omstreken

19 19 AGENDA LEDENVERGADERING 5 NOVEMBER 2013 (aanvang uur in clubgebouw IJsclub Vlietland 1. Opening / mededelingen 2. Vaststelling agenda 3. Notulen ledenvergadering d.d. 20 november 2012 (zie pagina 20 e.v.) 4. Algemeen verslag seizoen (zie pagina 10 e.v.) 5. Financieel verslag: Resultatenrekening 2012/ balans Verslag kascommissie (Charles Wubben en Tom Ammerlaan) Begroting seizoen 2013/2014 Benoeming kascommissie 2014 Charles Wubben is aftredend, Leny Weber is reservelid De financiële stukken zijn opvraagbaar bij de penningmeester en ter vergadering beschikbaar voor de aanwezige leden 6. Bestuursverkiezing aftredend en herkiesbaar: Paulien Wolters en Aad van Winden tot aanvang van de vergadering kunnen de leden tegenkandidaten voordragen 7. Uitbreiding clubgebouw 8. Voorstel digitale toezending jaarboekje en vergaderstukken In het digitale tijdperk vragen steeds meer leden om digitale toezending van informatie. Het bestuur wil dit op de ledenvergadering bespreken en de wens van de leden horen. 9. Rondvraag 10. Sluiting Na afloop van de vergadering zal de Jongerencommissie een presentatie geven. Daarna is er onder het genot van een drankje gelegenheid tot het uitwisselen van schaatsbelevenissen.

20 20 NOTULEN LEDENVERGADERING 20 NOVEMBER Opening, mededelingen en vaststellen agenda De voorzitter, Jan vd Berg, opent de vergadering om uur en heet de ca. 70 aanwezigen hartelijk welkom. In het bijzonder wordt welkom geheten ons rayonhoofd dhr. Van Leeuwen. Hij zegt dat tijdens de ledenvergadering het bestuur, conform de statuten van de vereniging, verantwoording aflegt richting de leden. De leden krijgen gelegenheid vragen te stellen en opmerkingen te maken. Berichten van verhindering zijn ontvangen van Tineke Dijkshoorn, Arie Wooning en Kees van Winden. De secretaris maakt nog melding van ingekomen stukken: Bericht over Gewestelijke Jaarvergadering van de KNSB die op 24 november a.s. bij De Tuinderij in Schipluiden wordt gehouden en waar IJsclub Vlietland gastheer/organisator is; Brief van brandweer over veiligheid clubgebouw tijdens oud en nieuw viering; Verzoeken van goede doelen om samen met ijsclub koek en zopie op buitenijs te gaan verkopen; gemeente legt de organisatie daarvoor bij de ijsclub. Vervolgens wordt de in het jaarboekje opgenomen agenda ongewijzigd vastgesteld. 2. Notulen ledenvergadering 22 november 2011 De notulist Leo Heijdra geeft een korte toelichting. Over de gemaakte opmerking m.b.t. pekelstrooien op de bruggen wordt gezegd dat de technische commissie van de ijsclub afgelopen winter op de Korpershoeksebrug schotten heeft aangebracht zodat de pekel niet op het ijs kwam. Op de trambrug is zo n voorziening er nog niet. Daarover en het wat voorzichtiger strooien wordt weer met de gemeente besproken. Vervolgens worden, met dank aan notulist Leo Heijdra, de notulen vastgesteld. 3. Algemeen verslag De secretaris, Aad van Winden, geeft een toelichting op het in het jaarboekje opgenomen verslag. Er zijn weer veel activiteiten geweest en voorzieningen gerealiseerd. Enkele bijzondere: Schaatsmuseum in de molen Korpershoek; Parkeervoorzieningen bij ijsbaan en toertocht, zodat overlast in dorp beperkt bleef; Goede samenwerking met gemeente en hulpdiensten bij buitenijs/toertocht;

21 21 Samenwerking bij verkoop koek en zopie buitenijs met Scouting, Gymnastiekvereniging en Alpe d Huzes, zodat opbrengsten voor belangrijk deel ten goede kwamen aan lokale verenigingen en goede doelen; Veel schoolkinderen op ijsbaan en bij toertocht; Gewestelijk kampioenschap marathon en arresleespektakel op de ijsbaan; Aantal bestuurders/vrijwilligers hebben opleidingen voor EHBO, ijsmeester en toertochtorganisator gevolgd. Alle ijsactiviteiten hebben veel aandacht van media getrokken zelfs van de Duitse WDR bij de toertocht. Ons rayonhoofd, dhr. Van Leeuwen, heeft het aantal passerende schaatsers bij de molen geteld en kwam op hoogtij weekenddagen op ca per dag. Om dit tellen in het vervolg te vergemakkelijken, wordt hem namens de ijsclub een teller overhandigd. Dhr. Van Leeuwen vraagt het bestuur aandacht voor het teveel aan auto s op de molenwerf bij de hulpdienstenpost. Het bestuur zegt toe hierover betere afspraken met de gemeente te zullen maken. Vervolgens wordt het verslag goedgekeurd. Van: Duisenberg, P. Verzonden: maandag 28 januari :09 Aan: Onderwerp: Dank! Geachte heer van Winden, Via u wil ik het bestuur en alle vrijwilligers bedanken voor de schaatsdagen de afgelopen weken. We hebben met ons gezin genoten van de baan, de muziek en na afloop de warme chocolademelk in het clubhuis! Dus aan alle vrijwilligers: dank! Wellicht tot bij de volgende vorstaanval anders graag tot volgend jaar! Met vriendelijke groet, Pieter Duisenberg Tweede Kamer-fractie VVD

22 22 4. Financieel verslag Resultatenrekening en balans en begroting De penningmeester, Marlies Wenneker, geeft een toelichting op de uitgereikte financiële stukken. Saldo was afgelopen seizoen positief, met name door de opbrengst van de ijsperiode in februari. Op de balans staan o.a. nog de te verrekenen opbrengst van de WTT met de andere mede organiserende ijsclubs. Op een vraag van Ton van Winden over de pacht wordt vanuit bestuur gezegd dat de ijsclub in gesprek gaat met DLG over de toekomst van onze pachtrechten en dat de ijsclub streeft naar een langjarig pachtcontract of eventuele overname van het ijsbaanterrein. Op een vraag van Nico van Paassen over het gebruik van het clubgebouw wordt geantwoord dat dit ca. 30 keer per jaar wordt verhuurd voor activiteiten van andere verenigingen, maar niet voor feesten. De penningmeester licht vervolgens de begroting voor het nieuwe seizoen toe. De begroting kent weinig wijzigingen t.o.v. voorgaande jaar. Wim Alsemgeest vraagt waarom er zo defensief zonder ijsperiode wordt begroot. De penningmeester zegt dat het bestuur uit wil gaan van een zekere en solide begroting. Kascontrole Bill van Vliet vertelt dat hij samen met Charles Wubben bij de penningmeester langs is geweest. Ze hebben de vele stukken gecontroleerd en alles in orde bevonden. De voorzitter vraagt vervolgens of de leden kunnen instemmen met de stukken en dat penningmeester en het bestuur decharge kan worden verleend. Onder applaus wordt dat door de leden verleend. De voorzitter bedankt vervolgens de penningmeester voor het, zeker door de ijsperiode, vele werk. Benoeming kascommissie 2013 De voorzitter bedankt de kascommissie voor hun werkzaamheden. Bill van Vliet treedt na twee jaar af. Charles Wubben blijft nog een jaar. Tom Ammerlaan treedt toe tot de kascommissie. Leny Weber meldt zich aan als reservelid. 5. Bestuursverkiezing Algemeen bestuurslid Wim van Mierlo en voorzitter Jan van den Berg zijn aftredend en herkiesbaar. De voorzitter draagt de voorzittershamer over aan medebestuurslid Marlies Wenneker. Zij stelt na raadpleging van de secretaris vast dat er vanuit de leden geen tegenkandidaten zijn voorgedragen. Onder applaus van de leden worden Wim en Jan herkozen. Vervolgens overhandigt Marlies de voorzittershamer weer over aan Jan van den Berg.

23 23 De voorzitter zegt zich weer met zijn medebestuursleden en vrijwilligers een periode voor de ijsclub te willen inzetten. 6. Jongerencommissie Het bestuur heeft in het jaarboekje een voorstel opgenomen een jongerencommissie te willen instellen. Enerzijds brengt dat nieuwe inzichten en verjonging in de vereniging en kan dit op termijn wellicht nieuwe jongere bestuursleden op gaan leveren. Afgelopen winter is er al een groep jongeren actief geweest met o.a. ijsonderhoud. Het bestuur krijgt nog de suggestie te kijken naar hoe dat bij de Zomerfeesten wordt ingevuld. Vragen over verdelen van activiteiten, grens leeftijd (geen beperking) en werkgroep i.p.v. commissie (ijsclub werkt met commissies) worden naar tevredenheid beantwoord. Vervolgens wordt het voorstel onder applaus goedgekeurd. De voorzitter bedankt de leden voor de instemming en zegt dat het bestuur het verder gaat invullen. Ook de van oude schaatsen gemaakte priksleeën werden intensief gebruikt!

24 24 7. Wat verder ter tafel komt/rondvraag/sluiting Vanuit de commissie ledenadministratie meldt Eef Rimmelzwaan dat er een nieuw softwarepakket voor de ledenadministratie wordt aangeschaft. Vanuit de technische commissie wordt gezegd dat er, met bemiddeling van Ary Dijkshoorn, een tweedehands Citroen is gekocht ter vervanging van een van de versleten veegauto s. Deze wordt door fa. Van Beek gratis in de clubkleuren geverfd. Daarnaast is er met bemiddeling van Willem Snijders een extra Agria-veger aangeschaft, welke door Willem wordt voorzien van veeg- en schuifapparatuur. Op een vraag over de WTT-medailles wordt gezegd dat de oude voorraad de afgelopen winter zo goed als op is gegaan en dat er inmiddels nieuwe medailles zijn besteld. Ton van Winden doet de suggestie om de afstand in de medaille te stempelen, zodat maar één medaille hoeft te worden gekocht en niet zoals nu 4 voor de verschillende afstanden. Gina Roeleveld geeft het bestuur in overweging de WTT-organisatie op het buitenijs in handen van een werkgroep te leggen, omdat het bestuur in drukke ijsperiodes dat niet allemaal zelf kan handelen. De voorzitter zegt toe dit in het bestuur te zullen bespreken. Nico van Paassen bedankt namens alle schaatsers het bestuur en de vele vrijwilligers voor hun inzet voor het vele schaatsplezier. Applaus van de aanwezigen volgt. De secretaris vraagt vervolgens de aanwezigen hun voorspelling voor de laagst te meten temperatuur aan de ijsbaan voor komende winter in te vullen. Degene die de juiste temperatuur voorspelt ontvangt daarvoor na het seizoen een attentie. De voorzitter bedankt vervolgens de leden voor hun inbreng. Hij bedankt ook de vele vrijwilligers, medebestuursleden en ook de lokale bedrijven voor hun steun en inzet t.b.v. de ijsclub. Hij memoreert tot slot nog aan het interview met Willem Alsemgeest in het jaarboekje, waarin gesproken wordt over de grote saamhorigheid tijdens ijsperiodes. Hij spreekt de wens uit dat ook in het komend seizoen weer veel te mogen waarnemen. Vervolgens sluit hij om uur de vergadering waarna onder het genot van een drankje nog lang en gezellig wordt nagepraat. Leo Heijdra

25 25 Uw plannen, onze zorg Nieuwbouw Onderhoud Verbouw Vormgeving Interieur Klussen Plafonds Wanden Vloeren Maatwerkmeubelen Herstel Montage Voor alle werkzaamheden in-, om- en aan de woning Van idee t/m opleverservice Vraag gerust vrijblijvend een prijsopgave aan. Henk van Kleef Mob: Bark 8 Tel: DD Schipluiden Fax:

26 26 SCHAATSEN SLIJPEN / SCHAATSENHOES MAKEN voor alle schaatsen en alle gewenste rondingen kunt u bij ons terecht folkert en joke Foekema prins hendriklaan 32 te den hoorn tel.: of verzamelaar van oude schaatsen Hoveniersbedrijf Dorus v.d. Kraan Kloosterpad 63 tel. + fax: DG Den Hoorn

27 27 JONGERENCOMMISSIE STELT ZICH VOOR! In de winter van 2008 was er na een lange tijd weer eens een Westland Toertocht. s Ochtend vroeg voor dag en dauw werd besloten om de vaart toertocht klaar te gaan maken. Het bestuur zat echter met de handen in het (grijze!!) haar omdat ze dat niet alleen voor elkaar konden krijgen. Vrienden van vrienden werden gebeld en na 10 minuten stond er een groepje jongeren klaar bij de ijsbaan om instructies te krijgen. Een paar uurtjes later was de vaart er klaar voor en werd het een machtig mooie toertocht. De jongeren bleven daarna elke winter komen en zo ontstond er een groep die zich bezig houdt met allerlei taken op en rondom het ijs. Een aantal winters later is de oprichting van de Jongerencommissie een feit. Met een groep van ongeveer veertien jongeren, die bestand zijn tegen zeer strenge vorst, worden plannen besproken en onder alle omstandigheden hard gewerkt. Na afloop van een ijsdag volgt er geregeld - onder het genot van koek en zopie - een cursus sterke ijsverhalen vertellen vanuit het bestuur. De belangrijkste taak van de commissie is dat er veel gelachen wordt, maar daarnaast zijn we natuurlijk zeer serieus bezig met het bespreken van plannen over het ijs en ijsbaan. De taken worden zo goed mogelijk verdeeld. De commissie bestaat uit een gediplomeerd ijsmeester, een voorzitter en een secretaris. We zijn actief bij het vegen en dweilen van de baan. Ook wordt het bestuur veel geholpen, zodat zij uitgebreid van hun AOW kunnen genieten!!! De Jongerencommissie Paul, Ernst-Jan, Wijnand, Thomas, Bas, Mathijs, Britte, Marc, Ronald, Coen, Bas, Frenklin, Dion, Dave, Jelle, Remco, Niels, Jesper, Jort.

28 28 GEGEVENSWIJZIGINGEN T.B.V. LEDENBESTAND Wij verzoeken u wijzigingen/fouten in gegevens in ons ledenbestand zoveel mogelijk vóór 20 november aan ons door te geven. Voorbeelden van wijzigingen zijn: - onjuiste naam/adresgegevens op automatische incasso of nota; - verhuizing of kinderen die op zichzelf zijn gaan wonen; - aanmelding kinderen (indien er al een hoofdlid is ingeschreven kunnen kinderen jonger dan 6 jaar vóór 20 november gratis worden bijgeschreven). De wijzigingen onder vermelding van namen, adres, tel. nummer en geboortedata kunt u schriftelijk of per doorgeven aan onze ledenadministrateur: Eef Rimmelzwaan, Keenenburgweg 21, 2636 GK Schipluiden, - Laswerk op locatie aluminium, metaal en RVS - Monorailwagens spuitapparatuur - Buisrailwagens (wel/niet aangedreven) - Dekwagens voor kassystemen - Machinebouw - Verwerkingslijnen - Werkplek inrichtingen - Intern transport - Hekwerken De Vette C.V. Gaagweg 11a 2636 AK Schipluiden Tel

29 29 VOOR ALLE SOORTEN DIGITALE ONTVANGST Digitale ontvangers voor: Satelliet, Kabel-TV, Digitenne Materiaal om meer TV s aan te sluiten: Versterkers, verdelers, kabel, etc. Gaagweg 36 schipluiden Tel: Openingstijden dinsdagmiddag uur vrijdagmiddag uur zaterdag uur Ook voor een origineel cadeau zoals het 'Midden-Delfland pakket' verkrijgbaar in elke prijsklasse! 'Bezoek onze winkel of bel ons' Ontwerp en aanleg van grotere TV distributiesystemen. Wim Ammerlaan Antenne- en Elektrotechniek Woudseweg AW Schipluiden Tel: Fax:

30 30 ELFSTEDENRIJDER WILLEM NELL bekend door zijn spandoek Friesland Bedankt Op een mooie herfstdag begin oktober kwam ik bij Willem op zijn boerderij. Bij de oprijlaan staan twee imposante palen en op één ervan staat een mooi wit beeldje van een schaatser. Je weet gelijk met wat voor mens je te maken hebt. We zitten buiten in de zon. Willem zit met zijn arm in het gips! De koeien moesten naar binnen en de deur van de stal viel dicht. En toen hij m langs een koe open deed wilden er twee koeien tegelijk door. Eén open deur met in de doorgang tegelijk twee koeien en een arm was teveel. Hij doet er laconiek over, maar het is wel wat lastig. Zijn mooie verhalen kunnen een heel boek vullen. Wat een pure man! Direct aansluitend komt dan ook de anekdote van zijn knie. In 1985 was er bij het werken een pees gescheurd vlak onder de knie. Toen hij eindelijk bij de dokter kwam moest er geopereerd worden en daarna het been tot bovenaan in het gips. Dat was lastig met het werk op de boerderij en zijn gips zakte steeds een beetje af tot op de knie en dat irriteerde. Hij vond er wat op door de boor erop te zetten en twee gaten te maken! Een fietsband erdoor en dan opgehangen aan zijn nek. Zo hield hij het gips op hoogte en kon er toch gewerkt worden. Het werk gaat altijd voor zegt Willem simpel. De koeien wachten niet. In die winter van 1985 bij het trainen op de ijsbaan, had hij na die gipsperiode een slap linkerbeen en kon hij de mannen in de bochten niet bijhouden. Maar rechtdoor ging het goed. En in diezelfde winter kwam de 100 km tocht op de Vlaardingervaart en dat was rechtuit. Hij reed als de beste, maar het was erg koud en het werd wel wat mistig voor zijn ogen. Hij kwam wel bij de voorsten binnen, maar op de terugweg naar zijn boederij zat hij maar in zijn zere ogen te wrijven en boorde op de Westgaag een 2 jaar oude BMW-leswagen in de

31 31 vernieling. Hij kwam weg met een hoofdwond, kon ook zijn koeien nog melken, maar daarna heeft hij altijd een skibril bij de wedstrijden gedragen. Op 21 februari 1985 schaatste hij, met 200 km elfstedentocht in de benen, om half vier Leeuwarden in. In 1986 en 1997 ging het ook vrij soepel, Wel veel verhalen erover, teveel om hier allemaal te vertellen. We gaan het hebben over de fameuze Elfstedentocht van Elfstedentocht 1963 Hij kan er uren over praten. Soms schiet er een brok in zijn keel. Hij reed er vier, maar in 1963 moest hij onverwacht voortijdig de strijd staken. Van school mocht hij geen vrij nemen. Ik moest en zou naar Friesland. Het leverde hem later nog wel een week schorsing op, dat weer wel, maar daar zat Willem niet mee. Hij laat een krantenbericht uit 1963 zien met de kop: Weinig wind verwacht. Morgen mooi weer voor Elfstedentocht en in de tekst: Van een bulderende noordooster zoals bij de monstertocht van 8 februari 1947 is zeker geen sprake. Hoe kon men er naast zitten! Niemand verwachtte het, maar we werden bij Franeker van het ijs gehaald. Volkomen terecht hoor, want het was gekkenwerk. Er stond een harde wind en het werd een geweldige stuifsneeuwbende. Het was een baantje van drie meter breed waar je met zijn allen overheen moest. Het tempo lag te laag voor mij dus af en toe holde ik over de sneeuwwallen om voorbij te komen. Toen we bij Harlingen eenmaal tegenwind kregen, werden de baantjes steeds smaller en de één na de ander viel af. Bij Franeker werden we er dus afgehaald en ik heb niet eens gemopperd want het was echt niet meer verantwoord. Omdat zijn gymschoenen bij de start stonden, moest hij op zijn sokken naar Leeuwarden terug. Diezelfde nacht reed hij terug naar Maasland waar zijn 70 koeien wachtten om gemolken te worden. Slechts 69 toerrijders haalden de eindstreep. Alle andere 9225 deelnemers moesten ook voortijdig het parcours verlaten. Reünie 50 jaar na 1963 Op 18 jan 2013 was het 50 jaar geleden dat de meest bizarre Elfstedentocht in zijn geschiedenis verreden werd. Willem wou er wat mee doen en kwam begin januari bij ons thuis met dat idéé. Ik heb wel een plan en daarom ben ik

32 32 op zoek naar mensen die in die barre winter gestart zijn om hun verhalen te horen. Uitgereden of niet: Iedereen is welkom en ik zoek mensen die me willen helpen, want ik heb geen internet. Binnen een zucht was het geregeld. Een ruime 100 mensen kwamen naar het Westlands Schaatsmuseum; ruim 50 waren er gestart. Mannen met de kruisjes op de revers gespeld. Willem had wat bedacht Arie van Staalduinen is 3 km voor de finish uitgestapt omdat hij helemaal niet meer wist waar hij was; hij is er nog kapot van. Die man geef ik een elfsteden-kruisje. Ik heb er toch nog drie. Wat op die dag van de reünie is gebeurd, is een boek waard en dat heeft zijn dochter voor hem gemaakt. Een mooi fotoboek. Willem is er trots op. Hij heeft er een paar en geeft me er één mee Jullie hebben me zo geholpen. Hij geeft zijn elfsteden-kruisje weg en deelt zijn mooie herinneringen. Dat is Willem Nell, een markante man. Zo zouden er meer moeten zijn. Aad van Winden Elfstedenbikkels uit Maasland en Maassluis

33 33 Van: Verzonden: zondag 27 januari :59 Aan: Leo Heijdra Onderwerp: Schaatsles, Langs deze weg willen we IJsclub Vlietland bedanken, voor de mogelijkheid om voor de jeugd een Schaatsles op de fantastische natuurijsbaan te organiseren. Deze wekelijkse training verzorgen we normaal gesproken op de haagse Uithof. Dat doen we (dit jaar voor het eerst) met DVIJC (Vlaardingen) en DKIJV (Delft) gezamenlijk. Ook de kinderen van de Vlietland hebben met veel enthousiasme meegedaan. Ouders en kinderen konden allemaal meedoen. Het was een fantastische ervaring, om dat een keer op natuurijs te doen. Nogmaals veel dank voor de uitnodiging, het is wat ons betreft zeer zeker voor herhaling vatbaar. met vriendelijke groet, Leon van Bohemen, DKIJV jeugdschaats coördinator Wij werken de hele week op afspraak! Tot ziens in onze kapsalon. Vlaardingsekade BA Schipluiden Tel

34 34

35 35 WINTERONTWIKKELINGEN Toenemende kansen op een harde winter, ook in de komende decennia! Voor de beschrijving van de winterontwikkelingen zijn we drie weken eerder dan vorig jaar. Het boekje moet eerder klaar zijn en de jaarvergadering staat vroeg gepland. En dat zal mogelijk ook nodig zijn! Een aantal media op internet die ik intensief volg, laten geleid door het Global Forecasting system GFS- al weken een toenemend aantal kaarten langskomen, met daarin afgetekend een vroeg beginnende, langdurige en koude mogelijk vrij droge winter. Lees vooral ook voorgaande winterverwachtingen in de jaarboekjes op onze website. Daarin zijn een aantal zaken rond Noord Atlantische Oscillatie (NAO) en Arctische Oscillatie (AO) en oceaanstromingen (Ocean Current) uitgelegd. Die verhoudingen en stromingen zijn in grote mate bepalend voor ons weer. De laatste vijf jaar is een opvallende verandering gaande van de winterse luchtdrukverdeling, met veel hoge druk in noordelijke regionen en veel lage druk in zuidelijk van ons gelegen streken, met als gevolg meer sneeuw en koudere perioden in de winter. Die tendens intensiveerde afgelopen jaar met in 2013 (los van de eerste zeer warme 10 dagen) een langdurige koude winterse setting tot in mei. Alleen de maanden juli en augustus hebben temperaturen boven normaal, september is weer normaal en voor het laatste kwartaal lijkt geen bovennormale tendens te bespeuren. Dit alles als gevolg van een vaak voorkomende Noordoost circulatie door de NAO en AO. Voor ik er dieper op in ga nog even een kort citaat van Janvissersweer.nl op 2 oktober jl.: Aan de vooravond van de grote winter van waren er ook nauwelijks warme maanden. Eerder zag ik al dat destijds het voorjaar van 1962 zeer koud was. In de winter van 1961/62 werd de 11-stedentocht afgeblazen toen de rijders al onderweg waren naar Friesland. Er liggen dus wel leuke raakvlakken met destijds.

36 36 Enkele bijzondere feiten: Roemenië had 2 oktober al 15 cm sneeuw en de Oeral in Rusland al cm, extreem vroeg; De sneeuwbedekking op het noordelijk halfrond loopt ongeveer 3 weken voor op de laatste jaren; het albido- oftewel reflecterend effect van de zon op sneeuw zorgt dus al vroeg voor verdere afkoeling; De ijsbedekking op de Noordpool is 60% groter dan vorig jaar, te volgen op: /. Rond de zuidpool hoger dan eerder gemeten; De gemiddelde temperatuur in grote delen oostelijk van ons ligt al onder normaal; De zee temperatuur in onze omgeving is iets onder normaal. Zonneactiviteit: Kort geleden kwam het vijfde rapport uit van het IPCC (Intergovernmental Panel of Climat Change), die keer op keer een sterke globale opwarming en een grote zeespiegelstijging voorspelt. Feit is dat de laatste 10 jaar de wereldtemperatuur redelijk stabiel is gebleven en veel minder is gestegen dan in het eerste IPPCrapport uit 1990 werd voorspeld. Men verklaart dit door de mindere intensiteit van de zonnestraling. Echter bij de nieuwe projecties neemt men deze factor in het geheel niet mee!?

37 37 Toch is door o.a. Professor dr. Th. Landscheidt en de Russische prof. Abdussamatov diepgaande studie gedaan, o.a. vanuit ruimtestation ISS, over de contractie en extractie van de zon als gevolg van de zwaartekrachtwerking van andere planeten (vergelijk de maan die bij ons eb en vloed veroorzaakt). Uit die studies en metingen en uit ijsboringen op Groenland heeft men 400 jaar gegevens kunnen herleiden en ook toekomstige projecties gedaan. Beide professoren en vele andere klimaatsceptici worden niet in het panel van de IPCC gehoord. Toch bepaalt de zon in de grootste mate ons klimaat en is de discussie over de menselijke invloed (AGW) in relatie tot die zoninvloed van groot belang. Door alles intensief te bestuderen in de afgelopen jaren ben ik van mening, dat hun zienswijze (zie ook vorig jaar genoemde Profs van Geel, Kouffeld en de Jager) een serieus en doorkneed verhaal is. Als onderstaande plaatjes dus uitkomen gaan wij decennia geleidelijk koudere winters en afkoelende oceanen met andere stromingen tegemoet (voor geïnteresseerden:

IJSCLUB VLIETLAND SCHIPLUIDEN

IJSCLUB VLIETLAND SCHIPLUIDEN IJSCLUB VLIETLAND SCHIPLUIDEN ALGEMENE LEDENVERGADERING 20 november 2012, aanvang 20.00 uur in ijsclubclubgebouw te Schipluiden Secretariaat: Holierhoek 20, 2636 EJ Schipluiden e-mail: admin@ijsclubvlietland.nl

Nadere informatie

jaargang 22 nummer 1 w a t e r s t a d

jaargang 22 nummer 1 w a t e r s t a d jaargang 22 nummer 1 1 2 jaargang 22 nummer 1 jaargang 22 nummer 1 3 feb/maart 2014 Colofoon Toerclub WTAC Waterstad Opgericht 30 oktober 1992 Aangesloten bij N.T.F.U. onder nummer 108062 Clubgebouw Martin

Nadere informatie

Voorwoord 2. Uitnodiging en agenda 3. Notulen jaarvergadering 2013-2014 4. Jaarverslag bestuur 9. Jaarverslag korfbal technische commissie 11

Voorwoord 2. Uitnodiging en agenda 3. Notulen jaarvergadering 2013-2014 4. Jaarverslag bestuur 9. Jaarverslag korfbal technische commissie 11 Inhoudsopgave Voorwoord 2 Uitnodiging en agenda 3 Notulen jaarvergadering 2013-2014 4 Jaarverslag bestuur 9 Jaarverslag korfbal technische commissie 11 Jaarverslag accommodatiecommissie 17 Jaarverslag

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: December 2014, Jaargang 3 nr. 6

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: December 2014, Jaargang 3 nr. 6 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: December 2014, Jaargang 3 nr. 6 Van de redactie: Voor u ligt de zesde uitgave van de Weidepraat 2014. In tegenstelling tot de

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Woensdag 8 januari 2014, 20:00 uur

Algemene Ledenvergadering Woensdag 8 januari 2014, 20:00 uur Speciale editie van de W E I D E P R A A T Algemene Ledenvergadering Woensdag 8 januari 2014, 20:00 uur tevens Nieuwjaarsreceptie Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: December 2013,

Nadere informatie

Notulen Wisselings Algemene Ledenvergadering

Notulen Wisselings Algemene Ledenvergadering Notulen Wisselings Algemene Ledenvergadering 15 oktober 2013 5 10 15 Aanwezig: Willemijn Bouchier, Sjeng van Heemst, Bart Vroom (bestuur), Ludo Bolling, Stijn Foppen, Fleur Gommers, Frances van Tilborg

Nadere informatie

Colofon. Algemeen 1. Kaagnieuws 581

Colofon. Algemeen 1. Kaagnieuws 581 Algemeen 1 Colofon Verenigingsorgaan van Koninklijke Watersportvereniging De Kaag, opgericht 14 oktober 1910. Postadres: Postbus 3, 2360 AA Warmond. Havenkantoor/secretariaat Kaagstraat 1, 2361 KM Warmond

Nadere informatie

Jaargang 15 nr. 4 17 december 2011

Jaargang 15 nr. 4 17 december 2011 pagina 0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 0 Van de bestuurstafel... 2 Jaarkalender seizoen 2011-2012... 4 Winterland editie 2011-2012... 5 Scosskamp 2012... 6 Aanmeldformulier Scosskamp 2012... 9 Impressies

Nadere informatie

Jaarverslag 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur

Jaarverslag 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur Jaarverslag 2014-2015 Studievereniging PAP 13 e bestuur Brenda Renes Hanneke Vingerling Anne Stevers Puck van den Bosch Myrthe Overbeek Laura Peters Roos Vandebriel Voorzitter Secretaris Penningmeester

Nadere informatie

Uitnodiging voor de Algemene Leden Vergadering Groningse Kano Vereniging (GKV)

Uitnodiging voor de Algemene Leden Vergadering Groningse Kano Vereniging (GKV) Uitnodiging voor de Algemene Leden Vergadering Groningse Kano Vereniging (GKV) Datum: Woensdagavond 12 maart 2014, om 20.00 uur Locatie: De Loods, Hoornsedijk 4 te Haren, telefoon Loods: 050 527 00 30

Nadere informatie

2 e jaargang No 9 12 oktober 2010. Het havenblad van de Jachthaven ZZV West-Knollendam

2 e jaargang No 9 12 oktober 2010. Het havenblad van de Jachthaven ZZV West-Knollendam 2 e jaargang No 9 12 oktober 2010 Het havenblad van de Jachthaven ZZV West-Knollendam Redactie Afgemeerd: L. de Graaf-Zoet Tel. 0251-246843 e-mail: l.degraaf-zoet@jachthavenzzv.nl Havenblad van de Jachthaven

Nadere informatie

De Boomgaard. Kerst. Kwartaalblad voor en door bewoners van de Haagse Bomenbuurt

De Boomgaard. Kerst. Kwartaalblad voor en door bewoners van de Haagse Bomenbuurt De Boomgaard Kerst Kwartaalblad voor en door bewoners van de Haagse Bomenbuurt 27e jaargang nummer 4 december 2009 In dit nummer o.a.: Jaaroverzicht 4 Op zoek naar meer straatvertegenwoordigers 7 De Vereniging

Nadere informatie

Jaargang 16 nr. 2 mei 2012 pagina 1

Jaargang 16 nr. 2 mei 2012 pagina 1 Jaargang 16 nr. 2 mei 2012 pagina 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Van de bestuurstafel... 2 Allemaal: e-mailadres doorgeven... 4 Verslag extra ledenvergadering Beleidsplan... 5 SCOSS Clubkampioenschappen...

Nadere informatie

UITNODIGING. Inhoudsopgave: Redactiewoord

UITNODIGING. Inhoudsopgave: Redactiewoord 1 Redactiewoord De kop van het nieuwe competitiejaar is er af en hoewel de eerste twee wedstrijden verloren werden heeft de peptalk van onze nieuwe trainer, Bert Jan Heins, kennelijk zijn werk gedaan.

Nadere informatie

anno 1983 In dit nummer o.a.:

anno 1983 In dit nummer o.a.: .1 Februari 2015, JAARGANG 17 anno 1983 GIETEN In dit nummer o.a.: Meer Vrijwilligers Wielerkleding Nieuwe MTB route ALV Vrijwilliger in het zonnetje Clinics Nieuwe MTB route Tegelhuys MTB tocht Toer Nieuws

Nadere informatie

MEDEDELINGEN W AT E R - L A N D

MEDEDELINGEN W AT E R - L A N D nummer 2 jaargang 33 2011 De Wat e r-la n d e r twee-maandelijks informatie-bulletin van v.t.v. water-land TUINGROEP W AT E R - L A N D MEDEDELINGEN bestuurszitting 30 april geannuleerd agenda Algemene

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING STIEPELWANDELTOCHTEN BUURSE. Gängelproat 2014, nr. 2

ALGEMENE VERGADERING STIEPELWANDELTOCHTEN BUURSE. Gängelproat 2014, nr. 2 ALGEMENE VERGADERING STIEPELWANDELTOCHTEN BUURSE Gängelproat 2014, nr. 2 Colofon Bestuur Hennie Horst (voorzitter), Dirk Haan (vice voorzitter), Gert Nieterau (secretaris), Hennie Klootwijk (penningmeester),

Nadere informatie

RUGBYCLUB ETTEN-LEUR. SCRUMPIE november 2013. Scrumpie, 42 te jaargang, nummer 2

RUGBYCLUB ETTEN-LEUR. SCRUMPIE november 2013. Scrumpie, 42 te jaargang, nummer 2 RUGBYCLUB ETTEN-LEUR SCRUMPIE november 2013 Scrumpie, 42 te jaargang, nummer 2 Colofon WWW.RUGBYCLUBETTENLEUR.NL Het Scrumpie is het clubblad van Rugbyclub Etten-Leur, opgericht 14 juni 1971 Bestuur Rugbyclub

Nadere informatie

Inhoudsopgave Samenspel. Herfst 2012. Contributierekening v.v. D.V.C. 26 Bank: 1111.03614. Redactie John Bolk Harry Peters Herman Schaars

Inhoudsopgave Samenspel. Herfst 2012. Contributierekening v.v. D.V.C. 26 Bank: 1111.03614. Redactie John Bolk Harry Peters Herman Schaars Clubblad Voetbalvereniging D.V.C. 26 Opgericht 21 oktober 1926 Laatstelijk goedgekeurd 27 april 1973 Sportpark De Nevelhorst, Vincwijcweg, Didam Telefoon 0316-22 19 19 Herfst 2012 Contributierekening v.v.

Nadere informatie

Hoger Op - pagina 1 37e jaargang - uitgave 1 september 2013

Hoger Op - pagina 1 37e jaargang - uitgave 1 september 2013 Hoger Op - pagina 1 Hoger Op - pagina 2 Hoger Op - pagina 3 Officieel orgaan van de schaatstrainingsvereniging Lekstreek. Opgericht 1 oktober 1965, aangesloten bij de K.N.S.B. De vereniging is ingeschreven

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 17 MAART 2014

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 17 MAART 2014 NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 17 MAART 2014 1. Opening Alvorens tot opening over te gaan, vraagt de voorzitter de vergadering een moment van stilte te betrachten ter nagedachtenis aan José van

Nadere informatie

Heeft of krijgt u een nieuwe mail adres, geef het door aan: secretariaat@vtv-huizen.nl

Heeft of krijgt u een nieuwe mail adres, geef het door aan: secretariaat@vtv-huizen.nl Jaargang 34 nummer 1 Februari 2015 1 Beste leden, Dit exemplaar van het infoblad staat volledig in het teken van de komende ledenvergadering op 19 maart aanstaande in de Meentkerk aan de Bovenmaatweg.

Nadere informatie

Nieuwsbulletin 55ste jaargang nummer 218 juni 2015

Nieuwsbulletin 55ste jaargang nummer 218 juni 2015 Nieuwsbulletin 55ste jaargang nummer 218 juni 2015 Ohara Chapter Nederland 1995-2015 Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van het Ohara Chapter Nederland geven Zuigetsu Kikuchi, associate professor

Nadere informatie

LUIS. Sam-Sam, tweedehands merkkleding D O R P S K R A N T M A R K N E S S E. OPROEP: gezocht voorzitter. Sluiswachter Bosman met pensioen

LUIS. Sam-Sam, tweedehands merkkleding D O R P S K R A N T M A R K N E S S E. OPROEP: gezocht voorzitter. Sluiswachter Bosman met pensioen D O R P S K R A N T M A R K N E S S E LUIS Sam-Sam, tweedehands merkkleding Sam- Sam mag gerust een begrip in Marknesse genoemd worden. Klein begonnen op een zolder en enkel kinderkleding, inmiddels uitgebreid

Nadere informatie

F T (010) 511 23 79 99 46. I www.lamens.nl. Sinds 1972!

F T (010) 511 23 79 99 46. I www.lamens.nl. Sinds 1972! Sportief onderweg i f s met Lamens! L Cas Automobielbedrijf Cas Lamens BV 2650 Rodenrijseweg AG Berk 57 l T 2650 (010) AG 5 Berkel 1 23 en 9 Rodenrijs F T (010) 511 23 79 99 46 IF www (010) 511 79 s 46

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

In dit nummer onder meer: Een uitgave van de Bewonersvereniging Klapwijk

In dit nummer onder meer: Een uitgave van de Bewonersvereniging Klapwijk Een uitgave van de Bewonersvereniging Klapwijk In dit nummer onder meer: Verslag algemene ledenvergadering Bewonersvereniging Klapwijk 5,6,7+8 Van de voorzitter Jos Arends 9 Het begon met een setje waterverf

Nadere informatie

KORTING HAAL ER MEER UIT MET PERRY OP HET GEHELE ASSORTIMENT BIJ PERRY HILVERSUM! Hulsman & Roestenburg. www.perrysport.nl

KORTING HAAL ER MEER UIT MET PERRY OP HET GEHELE ASSORTIMENT BIJ PERRY HILVERSUM! Hulsman & Roestenburg. www.perrysport.nl Hulsman & Roestenburg ADMINISTRATIES EN ADVIEZEN Bredestraat 8-3632 AZ Loenen a/d Vecht T 0294 233 907 F 0294 232 583 E info@hulsman.nl W www.hulsman-roestenburg.nl VOOR UW COMPLETE ADMINISTRATIE & LOONADMINISTRATIE

Nadere informatie

IJsclub Nova Zembla 125 jaar 1880-2005

IJsclub Nova Zembla 125 jaar 1880-2005 IJsclub Nova Zembla 125 jaar 1880-2005 1880 - Nova Zembla - 2005 1 NovaZembla JUB boek 1 18-02-2005, 08:19 125 jaar IJSCLUB NOVA ZEMBLA is te danken aan vrijwilligers, sponsors en leden Omslag ontwerp:

Nadere informatie

WIJKKRANT NIEUWE PARK

WIJKKRANT NIEUWE PARK December 2012 WIJKKRANT NIEUWE PARK Het wijkteam en de redactie van de wijkkrant wensen alle bewoners van Nieuwe Park en alle andere lezers van ons blad een prettige kerst en een goed en gezond 2013 toe

Nadere informatie