Onderzoek krekengebied

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderzoek krekengebied"

Transcriptie

1 Onderzoek krekengebied Projectleider Provincie Oost-Vlaanderen Provincies West-Vlaanderen en Zeeland, belangenvertegenwoordigers gemeenten, overheids- en parastatale instellingen Totale kosten ECU Interreg-bijdrage ECU Looptijd De toenemende bedreiging van landbouw, industrie en bebouwing maakte een integraal beleidsplan noodzakelijk om het krekengebied, langs een groot deel van de Vlaams- Zeeuwse grens, te beschermen. Behoud en ontwikkeling van natuur en landschap was hierbij van groot belang. In het plan werden ook de toeristische potenties van het gebied aangegeven binnen de randvoorwaarden van de natuur en het landschap. De laatste fase van dit project stond in het teken van de uitwerking van een aantal voorbeeldprojecten. De aandacht ging uit naar waterkwaliteit, het natuurvriendelijke oeverbeheer en het afstemmen van grensoverschrijdende waterpeilen. De verschillende startonderzoeken voor het Krekengebied hebben geleid tot het Grensoverschrijdend Krekenbeleidsplan, een gedetailleerd beleidsplan voor alle natuurlandschappelijke, recreatieve, cultuurhistorische en milieu-ingrepen die sindsdien in dit gebied hebben plaatsgevonden. Voorbeelden van dergelijke ingrepen zijn te vinden in projecten als Schone Kreken (I, II en III), Duurzaam Herstel Krekensysteem, Staats-Spaanse Linies en Forten en Linies. Alleen met een allesomvattend plan kon dit gebied, waarbinnen verschillende kreekjes en waterlopen maar ook cultuurhistorisch erfgoed uit de Tachtigjarige Oorlog kriskras over de grens gesitueerd zijn, vakkundig worden aangepakt. In 1993 was het gebied rommelig, vervuild en onaantrekkelijk voor toeristen. Tegenwoordig is het krekengebied één van de mooiste en schoonste landschappen in het grensgebied van Vlaanderen en Nederland. De uitvoeringsprojecten van het Krekenbeleidsplan tezamen staan voor een investering in de grensstreek van miljoenen euro's, waarvan de helft van de EU kon worden verkregen. Pas eind 2009 waren alle plannen en werken uitgevoerd. Dat het gezamenlijke krekenbeleid destijds al werd gezien als een belangrijke, ambitieus project, blijkt ook wel uit de koninklijke aandacht voor het project destijds. In 1994 kwam Koningin Beatrix van Nederland op werkbezoek naar het krekengebied.

2 Studie verblijfsvoorzieningen en onthaalcentra Ministerie van Economische Zaken, Provincies Oost- en West-Vlaanderen, Westtoerisme, WES, West-Vlaamse Vereniging voor Vrije Tijd, Toerisme Oost-Vlaanderen, Vlaams Commissariaat-Generaal voor Toerisme, lokale en regionale VVV s, vertegenwoordigers van gemeenten Totale kosten ECU Interreg-bijdrage ECU Het project probeerde de levensvatbaarheid van het toeristisch-recreatief product in de kleine Zeeuwse en Vlaamse dorpskernen te versterken. Het totale project werd opgedeeld in 7 deelprojecten die onderling gekoppeld waren. Er werd een inventaris van de bestaande situatie opgemaakt, samen met een verkenning van de nieuwe mogelijkheden. Deze studies werden uitgevoerd door Grontmij en het West-Vlaams Economisch Studiebureau (WES). Nadien werd aanzet gegeven tot concrete kleinschalige acties.

3 Regionale voorzieningen Ministerie van Economische Zaken, Provincie West-Vlaanderen, Westtoerisme, WES, West-Vlaamse Vereniging voor Vrije Tijd (WVT),Provincie Oost-Vlaanderen, Toerisme Oost-Vlaanderen, VCGT (Vlaams Commissariaat-Generaal voor Toerisme), lokale en regionale VVV's, vertegenwoordigers van gemeenten Totale kosten ECU Interreg-bijdrage ECU Looptijd Het project Regionale Voorzieningen wilde het recreatieve medegebruik en het plattelands- toerisme stimuleren. Daarom werden er een aantal routes ontwikkeld zoals auto-, fiets- en wandelroutes. Om het toerisme optimaal uit te bouwen werden bijvoorbeeld ook picknickplaatsen, ruiterpaden en vaarwegen geïntegreerd. Deze globale ontsluitingsroutes werden volledig uitgestippeld. Er werden kaarten gemaakt en bewegwijzering uitgevoerd om de bezoeker voldoende te informeren. In dit project zijn bovendien een aantal picknickplaatsen ingeplant langs de verschillende nieuwe Euregio-routes. Zo kan de fietser, wandelaar of automobilist even uitrusten en genieten van zijn omgeving. Er zijn banken, tafels, afvalemmers enzovoort geplaatst. De gemeenten in de Scheldemondregio hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de locatiekeuze en de realisering van deze picknickplaatsen. Vanuit het project Regionale Voorzieningen werden de ideeën geconcretiseerd in 4 projecten: Routebrochures, Trekkershutten, Riviertoerisme, en Ruitertoerisme. Dit cluster van projecten kwam er op initiatief van de Vakgroep Toerisme.

4 Routebrochures Ministerie van Economische Zaken, Provincie West-Vlaanderen, Westtoerisme, WES, West-Vlaamse Vereniging voor Vrije Tijd (WVT),Provincie Oost-Vlaanderen, Toerisme Oost-Vlaanderen, VCGT (Vlaams Commissariaat-Generaal voor Toerisme), lokale en regionale VVV's, vertegenwoordigers van gemeenten Totale kosten ECU Interreg-bijdrage ECU Na de uitwerking van de routestructuur door het project Regionale Voorzieningen, kreeg de promotie van het ontstane netwerk vorm binnen het project Routebrochures. Onder begeleiding van een groep deskundigen zijn een algemene overzichtskaart en 22 routekaarten ontwikkeld van het hele Euregiogebied. De algemene kaart 'Recreatieve routes in het land van Reynaert en Uilenspiegel' bevatte auto- fiets-, wandel-, ruiter- en pleziervaartroutes. Ook interessante locaties zoals picknickplaatsen, musea en bezienswaardigheden werden er op aangeduid. De achterzijde van de kaart bevatte nuttige adressen, telefoonnummers en inlichtingen. De routekaarten beschrijven elk een deel van de regio, met gedetailleerde informatie en beschrijvingen. Ze zijn uitgebreider dan de overzichtskaart en bevatten meer gebieds-specifieke informatie. Zo had je de 'Panoramaroute', de 'Cathelijneroute', de 'Poekebeekroute', de 'Canteclaerroute', enzovoort. De kaarten waren te koop in VVV-kantoren en provinciale diensten. Al na één zomerseizoen waren exemplaren verkocht. Door het enorme succes heeft men de brochures later in het Duits, Frans en Engels uitgebracht.

5 Trekkershutten Projectleider Vlaams Commissariaat-Generaal Toerisme Ministerie van Economische Zaken, Provincie West-Vlaanderen, Westtoerisme, WES, West-Vlaamse Vereniging voor Vrije Tijd, Provincie Oost-Vlaanderen, Federatie voor Toerisme Oost-Vlaanderen, Vlaams Commissariaat-Generaal voor Toerisme, lokale en regionale VVV's, vertegenwoordigers van gemeenten Totale kosten ECU Interreg-bijdrage ECU Voor de commercialisering van de fietsroutes uit het project Regionale Voorzieningen wilde Toerisme Vlaanderen met dit project een extra dimensie toevoegen. Dat werd gedaan door de opbouw van een netwerk van trekkershutten. Deze formule bestond al in Nederland, maar werd nieuw geïntroduceerd in Vlaanderen. De Vlaamse hutten hebben een eigen look, maar de prijs, de voorzieningen en het reserveringssysteem zijn overal gelijk. Deze nieuwe vorm werd volop gepromoot en werd daarin ook gefinancierd door het Vlaams Commissariaat- Generaal voor Toerisme), de Stichting Zeeuwse Trekkershutten en de Nederlandse recreatie-ondernemers.

6 Ruitertoerisme Ministerie van Economische Zaken, Provincies Oost-Vlaanderen en West- Vlaanderen, Westtoerisme, WES, West-Vlaamse Vereniging voor Vrije Tijd, Toerisme Oost-Vlaanderen, Vlaams Commissariaat-Generaal voor Toerisme, lokale en regionale VVV s, vertegenwoordigers van gemeenten Totale kosten ECU Interreg-bijdrage ECU Als uitvloeisel van het project Regionale Voorzieningen werd een netwerk van ruiterpaden uitgestippeld door de drie provincies. De liefhebbers konden een route volgen die start in de buurt van Antwerpen en eindigt aan de kust, een meerdaagse route van 120 km. Daarnaast werden 16 kleinere routes uitgetekend die zich doorheen het Land van Uilenspiegel, het Krekengebied of het Land van Reynaert kronkelden. De verschillende trajecten kregen poëtische namen zoals de 'Eenhoornroute', 'Napoleon-' of 'Vossenholroute' en werden beschreven in 4 praktische brochures. Samen vormden ze een handige leidraad om te paard de mooiste plekjes van de Scheldemondregio terug te vinden. Het Krekengebied Land van Reynaert Land van Uilenspiegel Van Verdronken Land tot Noordzeestrand

7 Riviertoerisme Projectleider Provincie West-Vlaanderen Provincies Oost-Vlaanderen en Zeeland, Ministerie van Economische Zaken, Westtoerisme, WES, West-Vlaamse vereniging voor Vrije Tijd, Toerisme Oost-Vlaanderen, VCGT, lokale en regionale VVV s en vertegenwoordigers van gemeenten Totale kosten ECU Interreg-bijdrage ECU In dit project, in uitvoering op het project Regionale Voorzieningen, werd de pleziervaart onder de loep genomen. Hier werd de sector bevorderd door het aanbod van onder andere infrastructuurvoorzieningen te verbeteren. Centraal in dit initiatief stond de aanleg van een passantensteiger in Sas van Gent, een vlotsteiger met toegangsbrug in Rupelmonde en de automatisering van bruggen en dergelijke in Brugge. Om een uniform netwerk van informatieborden doorheen de Euregio mogelijk te maken, werden alle aanmeer-plaatsen en jachthavens in de drie provincies geïnventariseerd. Een promotiefolder in vier talen werd gratis verspreid op watersport- en toeristische beurzen in binnen- en buitenland.

TMVW-Delta. Projectleider TMVW Delta Nutsbedrijven Totale kosten 220.002 ECU Interreg-bijdrage 100.000 ECU Looptijd 1995-1997

TMVW-Delta. Projectleider TMVW Delta Nutsbedrijven Totale kosten 220.002 ECU Interreg-bijdrage 100.000 ECU Looptijd 1995-1997 TMVW-Delta Projectleider TMVW Delta Nutsbedrijven Totale kosten 220.002 ECU Interreg-bijdrage 100.000 ECU Looptijd 1995-1997 Dit project realiseerde met de bouw van een pompstation de nodige infrastructuur

Nadere informatie

Thema 1. Netwerkvorming, informatie en communicatie

Thema 1. Netwerkvorming, informatie en communicatie Thema 1 Netwerkvorming, informatie en communicatie Verbeteren leefbaarheid kleine kernen Projectleider Steunpunt Opbouwwerk Meetjesland Central voor jeugd- en jongernwerk West-Zeeuws-Vlaanderen, Vereniging

Nadere informatie

Milieu en KMO/MKB I en II

Milieu en KMO/MKB I en II Milieubewuste teelt Projectleider GOM West-Vlaanderen GOM Oost-Vlaanderen, Kring van Werkgevers in de Kanaalzone Zeeuws- Vlaanderen, Industriegroep Midden Zeeland, Provincie Zeeland Totale kosten 1.345.150

Nadere informatie

Bezoekerscentra op het platteland (bis)

Bezoekerscentra op het platteland (bis) Kustfietsroute Projectleider Gemeente Sluis Provincies West-Vlaanderen en Zeeland, Westtoer, steden Brugge en Blankenberge, gemeente Knokke-Heist, Vlissingen en Veere, Zeeuwse Eilanden Totale kosten 924.018

Nadere informatie

Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer

Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer Van Grensmaas naar Rivierpark Maasvallei 6 Gemeenten, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer POL Grensmaas 2005 + uitvoering Grensmaasproject Van Beheerakkoord Grensmaas naar Samenwerkingsovereenkomst Grensmaas

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan Toerisme & Recreatie in het Meetjesland. RvB Toerisme Oost-Vlaanderen 01/03/2012

Strategisch beleidsplan Toerisme & Recreatie in het Meetjesland. RvB Toerisme Oost-Vlaanderen 01/03/2012 Strategisch beleidsplan Toerisme & Recreatie in het Meetjesland RvB Toerisme Oost-Vlaanderen 01/03/2012 Analyse Het Meetjesland heeft toeristische troeven. Wandelen en fietsen, actieve beleving van landschap

Nadere informatie

Recreatieve routenetwerken. Recreatieve Routenetwerken

Recreatieve routenetwerken. Recreatieve Routenetwerken Recreatieve routenetwerken Frans Meijdam TeVoet Jeanette van t Zelfde ANWB Wie is de recreant? Wandelaar Fietser Watersporter Type recreant: Ommetjes Dagrondjes Kilometermaker Wat wil de recreant? Beleving

Nadere informatie

Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid Welkom in Veendam. 3 December 2010

Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid Welkom in Veendam. 3 December 2010 Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid 2011-2014 Welkom in Veendam 3 December 2010 Recreatief & Toeristisch beleid 1. Introductie 2. Recreatief en Toeristisch Product Veendam 3. College Programma

Nadere informatie

Workshop 5 OP PAD DOOR ONZE REGIO ROUTEGEBONDEN RECREATIE & TOERISME

Workshop 5 OP PAD DOOR ONZE REGIO ROUTEGEBONDEN RECREATIE & TOERISME Workshop 5 OP PAD DOOR ONZE REGIO ROUTEGEBONDEN RECREATIE & TOERISME 10 stellingen 1 AUTOROUTES 1 WANDELEN 2 RUITEREN 3 FIETSEN 3 ROUTEGEBONDEN TOERISME Bewegwijzerde autoroutes moeten worden afgeschaft

Nadere informatie

gemeente Roermond O 9 OKT J. Timmermans RU / Stedelijke Ontwikkeiing AAN de voorzitter van de gemeenteraad Geachte voorzitter,

gemeente Roermond O 9 OKT J. Timmermans RU / Stedelijke Ontwikkeiing AAN de voorzitter van de gemeenteraad Geachte voorzitter, gemeente Roermond uw nummer uw datum ons nummer onze datum verzonden inlictitingen bij sector/afdeling doorkiesnr. 2013/UIT/54521 8 oktober 2013 O 9 OKT. 2013 J. Timmermans RU / Stedelijke Ontwikkeiing

Nadere informatie

Fietsknooppuntensysteem 2.0. Rapportage van het onderzoek naar verbetermogelijkheden van het Zeeuwse fietsknooppuntensysteem

Fietsknooppuntensysteem 2.0. Rapportage van het onderzoek naar verbetermogelijkheden van het Zeeuwse fietsknooppuntensysteem Fietsknooppuntensysteem 2.0 Rapportage van het onderzoek naar verbetermogelijkheden van het Zeeuwse fietsknooppuntensysteem Achtergrond onderzoek Als onderdeel van de businesscase recreatieve infrastructuur

Nadere informatie

kleinschalig logies Wat zijn kleinschalig logies Streekproducenten

kleinschalig logies Wat zijn kleinschalig logies Streekproducenten kleinschalig logies Streekproducenten 7 maart 2012 - PIVA Logiesconsulent - Jenny Poncin Wat zijn kleinschalig logies Als afgesproken begrip: Individueel aangeboden vakantiewoningen B&B s Kleinschalige

Nadere informatie

LIBERATION ROUTE BRABANT

LIBERATION ROUTE BRABANT LIBERATION ROUTE BRABANT SAMENWERKING 75 jaar leven in vrijheid; Stichting Crossroads Brabant 40-45 ziet hierin de perfecte aanleiding om WOII-erfgoed goed op de kaart te zetten. Crossroads Brabant 40-45

Nadere informatie

Checklist.

Checklist. Wandelnetwerk Zeeland Checklist www.zeeland.nl Checklist Wandelnetwerk Zeeland De inzet van het Wandelnetwerk Zeeland is drieledig, namelijk het ontsluiten van het platteland voor de wandelaar, de realisatie

Nadere informatie

De Peel-Raamstelling in stelling

De Peel-Raamstelling in stelling De Peel-Raamstelling in stelling In het oostelijk deel van Noord-Brabant en deels in Limburg ligt een 20ste eeuwse verdedigingslinie: de Peel-Raamstelling. Verdedigingslinies maken deel uit van ons cultuurlandschap

Nadere informatie

EUREGIO SCHELDEMOND. Samenwerken creëert kansen. Zeeland, Oost- en West-Vlaanderen. www.euregioscheldemond.be

EUREGIO SCHELDEMOND. Samenwerken creëert kansen. Zeeland, Oost- en West-Vlaanderen. www.euregioscheldemond.be EUREGIO SCHELDEMOND Samenwerken creëert kansen. Zeeland, Oost- en West-Vlaanderen www.euregioscheldemond.be Welkom in Euregio Scheldemond Euregio Scheldemond is een grensoverschrijdend samenwerkingsverband

Nadere informatie

Mountainbike: Leidraad nieuwe routes en verbindingen. Checklist voor nieuw te ontwikkelen of te verbeteren mountainbike routes en verbindingen.

Mountainbike: Leidraad nieuwe routes en verbindingen. Checklist voor nieuw te ontwikkelen of te verbeteren mountainbike routes en verbindingen. Mountainbike: Leidraad nieuwe routes en verbindingen Checklist voor nieuw te ontwikkelen of te verbeteren mountainbike routes en verbindingen. Mountainbike: Leidraad nieuwe routes en verbindingen. CONCEPT.

Nadere informatie

Rampenprotocol Euregio Scheldemond

Rampenprotocol Euregio Scheldemond 1 Rampenprotocol Euregio Scheldemond H I E R N A G E N O E M D E P A R T I J E N, De Gouverneur van Oost-Vlaanderen, de heer H. Balthazer, De Gouverneur van West-Vlaanderen, de heer P. Breyne, Gedeputeerde

Nadere informatie

Deel 1: Algemene kaders. Waarom werken aan beekdalen? Groenere ruimte. Doel van de bijeenkomst: Agenda. De kern.

Deel 1: Algemene kaders. Waarom werken aan beekdalen? Groenere ruimte. Doel van de bijeenkomst: Agenda. De kern. Informatiebijeenkomst 9 juli 2010 Doel van de bijeenkomst: Informeren over: Corio Glana Stand van zaken per highlight in hand-out Voordelen van collectieve aanpak Samenwerking gemeenten, WRO, provincie

Nadere informatie

Het beheer van het Wandelnetwerk Zeeland. Joan van der Velden Stichting Landschapsbeheer Zeeland

Het beheer van het Wandelnetwerk Zeeland. Joan van der Velden Stichting Landschapsbeheer Zeeland Het beheer van het Wandelnetwerk Zeeland Joan van der Velden Stichting Landschapsbeheer Zeeland Presentatie WOW, 25 oktober 2017 Opbouw presentatie Kennismaking SLZ Beheer wandelnetwerk Zeeland Samenwerken

Nadere informatie

Brugse Ommeland. Meet- en Onderzoeksproject Fietsnetwerk Brugse Ommeland 2008

Brugse Ommeland. Meet- en Onderzoeksproject Fietsnetwerk Brugse Ommeland 2008 Brugse Ommeland Meet- en Onderzoeksproject Fietsnetwerk 2008 Inhoud presentatie Doelstellingen onderzoek fietsnetwerk (FNW) Brugse Ommeland Westtoer methodologie Meten van recreatieve fietsers op fietsnetwerken

Nadere informatie

Resultaten bevraging StapAf 2015 Gebruik Routeboekje Zomer 2015

Resultaten bevraging StapAf 2015 Gebruik Routeboekje Zomer 2015 Resultaten bevraging StapAf 2015 Gebruik Routeboekje Zomer 2015 1 Schets van het onderzoek: Doel, werkwijze, inhoud (2-4) Gebruik routeboekje: algemeen (5-9) Gebruik routeboekje: naar leeftijd (10-15)

Nadere informatie

Tevredenheid bij bezoekers van infokantoren

Tevredenheid bij bezoekers van infokantoren Tevredenheid bij bezoekers van infokantoren Regionale infokantoren algemene resultaten Onderzoek uitgevoerd door Guidea in samenwerking met Toerisme Vlaanderen 1 Doelstellingen en Methodologie 3 1 Achtergrond

Nadere informatie

Speech van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Vrijdag 18 juni Inwandeling Assels - Drongen

Speech van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Vrijdag 18 juni Inwandeling Assels - Drongen Speech van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Vrijdag 18 juni Inwandeling Assels - Drongen Goede avond dames en heren, Meneer Vancauwenberghe (VLM), Schepen Balthazar, Gedeputeerde

Nadere informatie

Waterdunen. Nota Ruimte budget 18 miljoen euro. Planoppervlak 350 hectare

Waterdunen. Nota Ruimte budget 18 miljoen euro. Planoppervlak 350 hectare Waterdunen Nota Ruimte budget 18 miljoen euro Planoppervlak 350 hectare Trekker Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer Stabiele kust, stevige economie De Zeeuwse kust biedt

Nadere informatie

masterplan toerisme: waar staan we nu?

masterplan toerisme: waar staan we nu? masterplan toerisme en recreatie Meetjesland 00 missie en visie doelstellingen 7 actiepunten masterplan toerisme: waar staan we nu? uitvoering en resultaten Erik Hennes regiocoördinator Meetjesland doelstellingen

Nadere informatie

Varen in Vlaanderen. Ir. Jan Balduck, Voorzitter Werkgroep Recreatie van Promotie Binnenvaart Vlaanderen vzw. Düsseldorf, 21.01.

Varen in Vlaanderen. Ir. Jan Balduck, Voorzitter Werkgroep Recreatie van Promotie Binnenvaart Vlaanderen vzw. Düsseldorf, 21.01. Varen in Vlaanderen Ir. Jan Balduck, Voorzitter Werkgroep Recreatie van Promotie Binnenvaart Vlaanderen vzw Düsseldorf, 21.01.2012 Vlaanderen in Europa Vlaanderen Centraal gelegen tussen Nederland, Frankrijk,

Nadere informatie

Wat is Westtoer? autonoom provinciebedrijf (apb) toerisme- en recreatiebeleid West-Vlaanderen West-Vlaanderen 4 toeristische regio s

Wat is Westtoer? autonoom provinciebedrijf (apb) toerisme- en recreatiebeleid West-Vlaanderen West-Vlaanderen 4 toeristische regio s Wat is Westtoer? autonoom provinciebedrijf (apb) toerisme- en recreatiebeleid West-Vlaanderen West-Vlaanderen 4 toeristische regio s Brugge en het Brugse Ommeland De Kust De Leiestreek De Westhoek Organogram

Nadere informatie

Zuidwest-Nederland Een geweldige plek om zaken te doen

Zuidwest-Nederland Een geweldige plek om zaken te doen Zuidwest-Nederland Een geweldige plek om zaken te doen Zuidwest-Nederland omvat de provincie Zeeland en het westen van de provincie Noord-Brabant. Als veelbelovende regio met ongeveer 100.000 bedrijven

Nadere informatie

Bespreekpunten Kennis nemen van de stand van zaken wandelroutenetwerk Regio Amersfoort. Kennis nemen van de concept-uitvraag voor de offerte.

Bespreekpunten Kennis nemen van de stand van zaken wandelroutenetwerk Regio Amersfoort. Kennis nemen van de concept-uitvraag voor de offerte. Agendapunt 3 Vergadering : Bestuurlijk Overleg Recreatie & Toerisme Regio Amersfoort Datum : 22 november 2018 Onderwerp : Wandelroutenetwerk Bijlagen : Concept-uitvraag offerte Bespreekpunten Kennis nemen

Nadere informatie

VERBINDINGEN IN HET LANDSCHAP. PROJECTPLAN TENNET 2e FASE

VERBINDINGEN IN HET LANDSCHAP. PROJECTPLAN TENNET 2e FASE VERBINDINGEN IN HET LANDSCHAP PROJECTPLAN TENNET 2e FASE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 1 PROJECT 1: LANDSCHAPSWANDELROUTE... 4 Verbinding tussen Tennet-landschapsprojecten 1.1 Inleiding 1.2 Eindbeeld 1.3

Nadere informatie

Richtlijnen voor de bewegwijzering van toeristische - recreatieve routes en netwerken voor ruiters en menners

Richtlijnen voor de bewegwijzering van toeristische - recreatieve routes en netwerken voor ruiters en menners Richtlijnen voor de bewegwijzering van toeristische - recreatieve routes en netwerken voor ruiters en menners INHOUD INLEIDING 3 1 UITGANGSPUNTEN 4 2 ALGEMENE CONCEPTUELE PRINCIPES 4 2.1 BEWEGWIJZERING

Nadere informatie

Aanleiding: Met deze brief brengen wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie in de gemeente Drimmelen.

Aanleiding: Met deze brief brengen wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie in de gemeente Drimmelen. Raadsbrief Made, 18 april 2011 Registratienr.: Onderwerp: Evaluatie Toerisme 2010 Portefeuillehouder: Ambtelijke coördinatie: Steller: M. Vos-Kroeze Grondgebied S. van Dijk Aanleiding: Met deze brief brengen

Nadere informatie

DIGITALE MEN- EN RUITERROUTES BRABANTSE TREKPAARDEN IN

DIGITALE MEN- EN RUITERROUTES BRABANTSE TREKPAARDEN IN DIGITALE MEN- EN RUITERROUTES BRABANTSE TREKPAARDEN IN HET PROVINCIAAL TOERISTISCH BELEID Barbara Temmerman en Lieven Elst Provincie Vlaams-Brabant Provincie Vlaams-Brabant Digitale Men- en Ruiterroutes

Nadere informatie

Resultaten bevraging StapAf Routeboekje zomer 2018

Resultaten bevraging StapAf Routeboekje zomer 2018 Resultaten bevraging StapAf Routeboekje zomer 2018 Doel van de enquête Effectief gebruik door StapAf-abonnees van routeboekje zomereditie 2018 nagaan Eerdere bevragingen naar gebruik routeboekje in 2015

Nadere informatie

Bulletin van Vragen en Antwoorden juli 2014

Bulletin van Vragen en Antwoorden juli 2014 1 Provincieraad van West-Vlaanderen Bulletin van Vragen en Antwoorden juli 2014 INHOUDSOPGAVE I. SCHRIFTELIJKE VRAGEN I.1. Vragen van de provincieraadsleden en antwoorden van de gouverneur of gedeputeerden

Nadere informatie

Colloquium erfgoed WO1 Workshop Frontzate. Frank Debeil, VLM W-Vl. 2 maart 2012

Colloquium erfgoed WO1 Workshop Frontzate. Frank Debeil, VLM W-Vl. 2 maart 2012 Colloquium erfgoed WO1 Workshop Frontzate Frank Debeil, VLM W-Vl. 2 maart 2012 Inrichtingsplan oude spoorwegbedding Nieuwpoort Diksmuide Nieuwpoort Richtplan landinrichtingsproject De Westhoek Oude spoorwegbedding

Nadere informatie

Opdrachtgever: Ondernemers Vereniging Toerisme Westerkwartier

Opdrachtgever: Ondernemers Vereniging Toerisme Westerkwartier Onderzoeker: Mike Alma Opdrachtgever: Ondernemers Vereniging Toerisme Westerkwartier Begeleider: Frits Schuitemaker Datum: 4 februari 2016 Inhoudsopgave 1.1 Opdrachtbeschrijving 1.2 Methodologie 1.3 Leeswijzer

Nadere informatie

Vakantiegangers in Brugse Ommeland

Vakantiegangers in Brugse Ommeland Vakantiegangers in Brugse Ommeland Wie is die vakantieganger in Vlaamse regio s? Onderzoek bij Belgische (Vlaamse) en Nederlandse vakantiegangers die logeren in Vakantiewoning Camping Kortkampeer Vakantiepark

Nadere informatie

De kracht van (internationaal) samenwerken. Individually, we are one drop. Together, we are an ocean. Ryunosuke Satoro

De kracht van (internationaal) samenwerken. Individually, we are one drop. Together, we are an ocean. Ryunosuke Satoro De kracht van (internationaal) samenwerken Individually, we are one drop. Together, we are an ocean. Ryunosuke Satoro Voorstelling Westtoer - Westtoer = autonoom provinciebedrijf voor Toerisme en Recreatie

Nadere informatie

Vakantieganger in Vlaamse Regio s. Inspiratiedag Toerisme Oost-Vlaanderen 26 november 2018

Vakantieganger in Vlaamse Regio s. Inspiratiedag Toerisme Oost-Vlaanderen 26 november 2018 Vakantieganger in Vlaamse Regio s Inspiratiedag Toerisme Oost-Vlaanderen 26 november 2018 Wie is die vakantieganger in Vlaamse regio s? Onderzoek bij Belgische (Vlaamse) en Nederlandse vakantiegangers

Nadere informatie

ondersteunt uw gemeentelijk detailhandelsbeleid

ondersteunt uw gemeentelijk detailhandelsbeleid ondersteunt uw gemeentelijk detailhandelsbeleid Een vernieuwend gemeentelijk detailhandelsbeleid: een uitdaging! Een goede mix van winkelen, wonen en werken is de basis van een gezonde handelskern in steden

Nadere informatie

PROVINCIE FLEVOLAND. Provinciale Staten van Flevoland D.t.v. de griffier mevrouw A. Kost INTERN. Beantwoording statenvragen CU recreatief fietsen

PROVINCIE FLEVOLAND. Provinciale Staten van Flevoland D.t.v. de griffier mevrouw A. Kost INTERN. Beantwoording statenvragen CU recreatief fietsen PROVINCIE FLEVOLAND Postbus 55 8200 AB Lelystad Provinciale Staten van Flevoland D.t.v. de griffier mevrouw A. Kost Telefoon (0320)-265265 Fox (0320)-265260 E-mail provincie@flevoland. nl Website www.flevoland.nl

Nadere informatie

Activiteitenverslag 2015

Activiteitenverslag 2015 Activiteitenverslag 2015 Greeters Toerisme Leiestreek ging in 2015 verder met de Greeterwerking, die in april 2014 startte. Greeters zijn enthousiaste inwoners van de regio die op vrijwillige basis groepjes

Nadere informatie

EVALUATIE 5 PROVINCIALE INFOSESSIES 'EUROPESE

EVALUATIE 5 PROVINCIALE INFOSESSIES 'EUROPESE Nota Ref: N62x-15-05b Brussel, 17 april 2015 EVALUATIE 5 PROVINCIALE INFOSESSIES 'EUROPESE SUBSIDIES VOOR DE SOCIALE ECONOMIE' 1 INFOSESSIES IN DE 5 PROVINCIES De voorbije maanden organiseerde Kenniscentrum

Nadere informatie

Lijnen & boeiend landschap

Lijnen & boeiend landschap Lijnen & boeiend landschap Hoe beleef je je wandeling? Sylvia Tuinder 20 juni 2013 Samenwerken aan het landschap. Doel wandelnetwerk is: breed netwerk van wandelpaden landschap toegankelijk en aantrekkelijk

Nadere informatie

Nieuwe Hollandse Waterlinie

Nieuwe Hollandse Waterlinie Nota Ruimte budget 35 miljoen euro Planoppervlak 300 hectare Trekker Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Nieuwe Hollandse Waterlinie Stevige nieuwe ruggengraat voor de Linie De Nieuwe Hollandse

Nadere informatie

Hoe meer fietsers en wandelaars bereiken. 6 en 15 mei 2019

Hoe meer fietsers en wandelaars bereiken. 6 en 15 mei 2019 Hoe meer fietsers en wandelaars bereiken 6 en 15 mei 2019 Volg Toerisme Oost-Vlaanderen en word PARTNER StapAf Nieuwsbrieven https://www.tov.be/nl/fietsroutes https://www.tov.be/nl/wandelroutes ROUTES

Nadere informatie

Ruimtelijk strategische visie Regio Rivierenland

Ruimtelijk strategische visie Regio Rivierenland Ruimtelijk strategische visie Regio Rivierenland Ambitiedocument Regio Rivierenland Wij, de tien samenwerkende gemeenten binnen Regio Rivierenland: delen de beleving van de verscheidenheid in ons gebied;

Nadere informatie

Attractie- barometer

Attractie- barometer Attractiebarometer Attractiebarometer Inlichtingen Sofie.wauters@toerismevlaanderen.be Marketing Office Tel +32 ()2 54 4 9 Verantwoordelijke uitgever: Peter De Wilde - TOERISMEVLAANDEREN Grasmarkt 61,

Nadere informatie

POP-3. Plattelands Ontwikkelings Programma 2014-2020. Informatiebijeenkomst Europese Fondsen november 2014 POP3

POP-3. Plattelands Ontwikkelings Programma 2014-2020. Informatiebijeenkomst Europese Fondsen november 2014 POP3 Informatiebijeenkomst Europese Fondsen november 2014 POP3 POP-3 Plattelands Ontwikkelings Programma 2014-2020 1 Provincie Zeeland Uitvoering POP-3: Johan Wandel Boy Saija Arjon Copper Programma Zeeuws

Nadere informatie

VOORSTELLING VZW VLAAMS PAARDENLOKET. Jan De Boitselier - Manager

VOORSTELLING VZW VLAAMS PAARDENLOKET. Jan De Boitselier - Manager VOORSTELLING VZW VLAAMS PAARDENLOKET Jan De Boitselier - Manager 1. SITUERING Economische studie Vlaamse Paardensector 150.000 paarden 200.000 personen 3.550 voltijdse arbeidskrachten 1.750 bedrijven 219

Nadere informatie

Positie van en perspectieven voor toerisme in Watou

Positie van en perspectieven voor toerisme in Watou Positie van en perspectieven voor toerisme in Watou Logiesaanbod in Watou 6 gastenkamers: capaciteit 20 kamers 2 hotels: capaciteit 42 kamers 16 vakantiewoningen: capaciteit 223 personen Watou- logiesarrangement

Nadere informatie

GEZINSDAG. 17 mei 2009

GEZINSDAG. 17 mei 2009 GEZINSDAG 17 mei 2009 1 1. KlasCement wandel- & fietsdag. Ontspanning, leuke ontmoetingen, samen met het ganse gezin, Het zijn maar enkele van de kernwoorden voor de KlasCement gezinsdag. Een dag vol plezier

Nadere informatie

Resultaten bevraging StapAf Routeboekje zomer 2017

Resultaten bevraging StapAf Routeboekje zomer 2017 Resultaten bevraging StapAf Routeboekje zomer 2017 Doel van de enquête Effectief gebruik door StapAf-abonnees van routeboekje zomereditie 2017 nagaan Eerdere bevragingen naar gebruik routeboekje in 2015

Nadere informatie

DE PROVINCIE ALS COÖRDINATOR FIETSBELEID

DE PROVINCIE ALS COÖRDINATOR FIETSBELEID PROVINCIAAL FIETSBELEID DE PROVINCIE ALS COÖRDINATOR FIETSBELEID De Vlaamse provincies namen de laatste jaren tal van initiatieven inzake fietsbeleid. Ze hebben de ambitie om uit te groeien tot het fietsbestuur

Nadere informatie

De gereserveerde 15 miljoen euro voor Maastricht Culturele Hoofdstad wordt over de hele provincie ingezet voor culturele doeleinden.

De gereserveerde 15 miljoen euro voor Maastricht Culturele Hoofdstad wordt over de hele provincie ingezet voor culturele doeleinden. Limburg heeft een uniek en veelzijdig cultuuraanbod. Dit komt tot uitdrukking in een enorme verscheidenheid met talloze monumenten, cultureel erfgoed, musea, culturele organisaties, evenementen en een

Nadere informatie

Landschap en ruimtelijke ontwikkeling

Landschap en ruimtelijke ontwikkeling WINVORM 19 mei 2015 MAARTEN HOREMANS ruimtelijk planner stedenbouwkundig ambtenaar Landschap en ruimtelijke ontwikkeling een noodzakelijk duo voor een kernversterkend beleid Situering Situering Situering

Nadere informatie

Afsprakenregeling Scheldemondraad. Afsprakenregeling tussen. de provincies. Zeeland, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen

Afsprakenregeling Scheldemondraad. Afsprakenregeling tussen. de provincies. Zeeland, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen Afsprakenregeling Scheldemondraad Afsprakenregeling tussen de provincies Zeeland, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen 26 mei 2008 De Provincieraden, de deputaties en de Gouverneurs van de provincies Oost-

Nadere informatie

De recreatieve wandelaar In Limburg

De recreatieve wandelaar In Limburg De recreatieve wandelaar In Limburg Methodologie METHODOLOGIE ONDERZOEK Recreatieve Vlaamse en Nederlandse wandelaars Korte face-to-face bevraging (> 4.000 enquêtes), gevolgd door uitgebreide online enquête

Nadere informatie

Milieuclusters op bedrijventerreinen

Milieuclusters op bedrijventerreinen Milieuclusters op bedrijventerreinen GOM West-Vlaanderen GOM Oost-Vlaanderen, Kring van werkgevers in de kanaalzone Zeeuws- Vlaanderen, Industriegroep Midden Zeeland, Provincie Zeeland Totale kosten 1.345.150

Nadere informatie

Recreatieve netwerken. netwerkbijeenkomst Vrijetijdslandschap Groene Hart West Ko Droogers, Regiomanager ANWB

Recreatieve netwerken. netwerkbijeenkomst Vrijetijdslandschap Groene Hart West Ko Droogers, Regiomanager ANWB Recreatieve netwerken netwerkbijeenkomst Vrijetijdslandschap Groene Hart West Ko Droogers, Regiomanager ANWB Opzet presentatie Waarom recreatieve routes? Belang, wat wil de recreant. Over welke recreatievormen

Nadere informatie

Zonder de bal kun je LUC ABBELOOS WESTTOER

Zonder de bal kun je LUC ABBELOOS WESTTOER Zonder de bal kun je niet kun winnen je niet winnen LUC ABBELOOS WESTTOER LUC ABBELOOS WESTTOER 3.144 km 2 1,2 miljoen inwoners 23% stedelijk 68% landbouw Westtoer Zonder de bal kun je Autonoom Provinciaal

Nadere informatie

Beleidsanalyse Trambaanfietsroute Maastricht -Aken

Beleidsanalyse Trambaanfietsroute Maastricht -Aken Beleidsanalyse Trambaanfietsroute Maastricht -Aken Prof. Dr. Jeroen Aerts Vereniging tot Natuurbehoud Cadier en keer Waarom een Trambaan fietsroute? Initiatief: gemeente Eijsden Margraten, Wittem, Vaals,

Nadere informatie

Communicatieplan Nationaal Landschap

Communicatieplan Nationaal Landschap Communicatieplan Nationaal Landschap Concept Opgesteld door de Afdeling Communicatie van de Provincie Zeeland Versie 19 februari 2007 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Communicatiedoelstellingen...

Nadere informatie

GruunRant. memorandum gemeenteraadsverkiezingen Schoten

GruunRant. memorandum gemeenteraadsverkiezingen Schoten GruunRant memorandum gemeenteraadsverkiezingen 2018 Schoten WAAROM GRUUNRANT? Rode draad: behouden versterken - verbinden GruunRant begint stilaan een begrip te worden als het gaat over de versterking

Nadere informatie

Waterdunen. Waterdunen is een groot recreatienatuurproject

Waterdunen. Waterdunen is een groot recreatienatuurproject De aanleg Waterdunen Waterdunen is een groot recreatienatuurproject in West Zeeuws- Vlaanderen. Het geeft de regio de kans om de leefbaarheid op de lange termijn te waarborgen. Dit gebeurt door te investeren

Nadere informatie

WANDELNETWERK NOORD-HOLLAND 2018

WANDELNETWERK NOORD-HOLLAND 2018 WANDELNETWERK Wat hebben we bereikt in? We meten een toenemend gebruik van het wandelnetwerk ten noorden van Amsterdam en Haarlem. wandelnetwerk in 215 215 aantal wandelstartpunten in boerenlandpad in

Nadere informatie

route.nl online en offline mediakit route.nl marketing platform

route.nl online en offline mediakit route.nl marketing platform mediakit route.nl route.nl online en offline s u me n t e n o c r o o v G ra t is marketing platform n Het inspiratieplatform voor het verzamelen, beheren en delen van fiets- en wandelroutes 44% 44% Fietsroutes

Nadere informatie

3. Projectbeschrijving. Doelstellingen

3. Projectbeschrijving. Doelstellingen 3. Projectbeschrijving Doelstellingen De Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) is het aanspreekpunt en kenniscentrum voor het erfgoed in Zeeland. In dialoog met de maatschappij duidt de SCEZ erfgoed

Nadere informatie

Leusdenpanel Vierde peiling: Recreatie

Leusdenpanel Vierde peiling: Recreatie Vierde peiling: Gemeente Leusden December 2010 Colofon Uitgave : I&O Research BV Van Dedemstraat 6c 1624 NN Hoorn Tel. (0229) 282555 www.ioresearch.nl Rapportnummer : 2010-1739 Datum : december 2010 Opdrachtgever

Nadere informatie

Resultaten Fietscampagne zoals voorgesteld op AV Toerisme Meetjesland vzw, 12/12/2016. Jeugdherberg Die Loyale, Maldegem

Resultaten Fietscampagne zoals voorgesteld op AV Toerisme Meetjesland vzw, 12/12/2016. Jeugdherberg Die Loyale, Maldegem Resultaten Fietscampagne zoals voorgesteld op AV Toerisme Meetjesland vzw, 12/12/2016 Jeugdherberg Die Loyale, Maldegem Evaluatie Fietscampagne 2016 Bijlage Het Nieuwsblad West-Vlaanderen, Limburg, Gazet

Nadere informatie

4. Toeristisch landschap

4. Toeristisch landschap 4. Toeristisch landschap 4.1 Tabel onderzoek toeristische bestemming 1.Toeristische aantrekkingsfactoren a. van natuurlijke oorsprong Elementen Bossen-zandberg-vennen-heide b. van menselijke oorsprong

Nadere informatie

Beleidsanalyse Trambaanfietsroute Maastricht -Aken

Beleidsanalyse Trambaanfietsroute Maastricht -Aken Beleidsanalyse Trambaanfietsroute Maastricht -Aken Prof. Dr. Jeroen Aerts Waarom een Trambaan fietsroute? Initiatief: gemeente Eijsden Margraten, Wittem, Vaals, Gulpen, Maastricht 1. Toegankelijk voor

Nadere informatie

Pro,dnde West- Vlaanderen

Pro,dnde West- Vlaanderen Pro,dnde West- Vlaanderen F. 56 Toerisme 04 Dienst lich- Anikei AARD VAN DE ONTVANGSTEN Rekening ring 60 G.O. PRBSrA1lES 0)36 561/161-01 Verkoop toeristische publicaties en diverse brochures Q()03 569/117-01-

Nadere informatie

A.van Beerendonk. marketing <marketing@vvvmiddenlimburg.nl> Verzonden: maandag 7 juli 2014 9:32. Onderwerp: FW: Nieuwsbrief juni 2014

A.van Beerendonk. marketing <marketing@vvvmiddenlimburg.nl> Verzonden: maandag 7 juli 2014 9:32. Onderwerp: FW: Nieuwsbrief juni 2014 A.van Beerendonk Van: marketing Verzonden: maandag 7 juli 2014 9:32 Aan: A.van Beerendonk Onderwerp: FW: Nieuwsbrief juni 2014 1 Inhoud juni 2014 Liberation Route Toeristische

Nadere informatie

WINTERBIJEENKOMST LANDSCHAPSPARK BORSELE. Diana Korteweg Maris Kenniscentrum Kusttoerisme / HZ University of Applied Sciences 28 januari 2019

WINTERBIJEENKOMST LANDSCHAPSPARK BORSELE. Diana Korteweg Maris Kenniscentrum Kusttoerisme / HZ University of Applied Sciences 28 januari 2019 WINTERBIJEENKOMST LANDSCHAPSPARK BORSELE Diana Korteweg Maris Kenniscentrum Kusttoerisme / HZ University of Applied Sciences 28 januari 2019 KENNISCENTRUM KUSTTOERISME Onderdeel van HZ University of Applied

Nadere informatie

1. KORTENBERG ALS VERZAMELING VAN STERKE KERNEN

1. KORTENBERG ALS VERZAMELING VAN STERKE KERNEN 1. KORTENBERG ALS VERZAMELING VAN STERKE KERNEN Kortenberg bestaat uit verschillende kernen, de 5 deelgemeentes; Meerbeek, Everberg, Kwerps, Erps en Kortenberg. De deelkernen worden omkaderd door de nog

Nadere informatie

Fortengordels rond Antwerpen

Fortengordels rond Antwerpen Fortengordels rond Antwerpen Gebiedsgericht project Kaderplan: aanzet en voorstel van algemene richtlijnen en visies Els Leclerck, Grontmij, en David Verhoestraete, Cluster Landscape Kaderplan Fortengordels

Nadere informatie

Zuid-Beveland Wandelen, Nederland

Zuid-Beveland Wandelen, Nederland Zuid-Beveland Wandelen, Nederland Samenstelling: Esther Vigneron Foto: Buiten Beeld Het gebied Zwaarte/moeilijkheidsgraad Navigeren Markering Beste tijd Er naar toe Overnachten Eten, drinken, inkopen Tips

Nadere informatie

GruunRant. memorandum gemeenteraadsverkiezingen Brasschaat

GruunRant. memorandum gemeenteraadsverkiezingen Brasschaat GruunRant memorandum gemeenteraadsverkiezingen 2018 Brasschaat WAAROM GRUUNRANT? Rode draad: behouden versterken - verbinden GruunRant begint stilaan een begrip te worden als het gaat over de versterking

Nadere informatie

Fietssnelwegenplan Oost-Vlaanderen. Conclusies consultatieronde en fietssnelwegenkaart

Fietssnelwegenplan Oost-Vlaanderen. Conclusies consultatieronde en fietssnelwegenkaart Fietssnelwegenplan Oost-Vlaanderen Conclusies consultatieronde en fietssnelwegenkaart Historiek Reeds geruime tijd ondersteunt de Provincie de realisatie van fietsinfrastructuur Ondersteunen van gemeentes

Nadere informatie

BELEEF DE LINIES VAN DOESBURG! Structuurvisie en deelprojecten

BELEEF DE LINIES VAN DOESBURG! Structuurvisie en deelprojecten BELEEF DE LINIES VAN DOESBURG! Structuurvisie en deelprojecten Onderwerpen - Opdracht - Visie - Structuurplan - Deelprojecten - Financiën - Deelonderwerpen Visie en structuurplan Project `Beleef de Linies

Nadere informatie

ruimtelijk structuurplan provincie Limburg richtinggevend gedeelte richtinggevend gedeelte

ruimtelijk structuurplan provincie Limburg richtinggevend gedeelte richtinggevend gedeelte richtinggevend gedeelte Deel I: visie op de gewenste ruimtelijke ontwikkeling informatief gedeelte richtinggevend gedeelte I II III IV V bindend gedeelte deel I. visie op de gewenste ruimtelijke ontwikkeling

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. http://us7.campaign-archive2.com/?u=1afd9e68330787993d815b9e1&id=3cc3a7cc13...

In deze nieuwsbrief. http://us7.campaign-archive2.com/?u=1afd9e68330787993d815b9e1&id=3cc3a7cc13... pagina 1 van 9 Subscribe Share Past Issues Tra Blijf op de hoogte van het toeristisch nieuws midden in Limburg View this email in your browser In deze nieuwsbrief Maasplassen Nautique Fietsnetwerk provincie

Nadere informatie

BIJLAGE 3: Toetsingskader

BIJLAGE 3: Toetsingskader BIJLAGE 3: Toetsingskader In dit toetsingskader geven partijen een nadere invulling en uitwerking aan de kaders die in de PKB Plus PMR met betrekking tot het deelproject 750 hectare natuur en recreatie

Nadere informatie

25 jaar Fietsplatform waar staan we?

25 jaar Fietsplatform waar staan we? Jubileumcongres Fietsplatform, Driebergen, 10 mei 2012 25 jaar Fietsplatform waar staan we? Jan Dijkema, voorzitter Fietsplatform organisatie Vertegenwoordigd in bestuur: Strategische samenwerkingspartners:

Nadere informatie

Persconferentie WOI-toerisme 7 oktober 2014

Persconferentie WOI-toerisme 7 oktober 2014 Persconferentie WOI-toerisme 7 oktober 2014 Opvolging bezoekerscijfers WOI Januari-september 2014 Opvolging bezoekerscijfers op 10 WOI-sites 6 MUSEA: via ticketing 4 BEGRAAFPLAATSEN: via tellers Reeds

Nadere informatie

Het Robuust Watersysteem Zeeuws-Vlaanderen

Het Robuust Watersysteem Zeeuws-Vlaanderen Het Robuust Watersysteem Zeeuws-Vlaanderen De Kaartentafel en De Semantische Wiki Meer met Minder Emma McAteer & Gerjo Bommeljé Emma McAteer, Docent-Onderzoeker Water Technology, HZ University of Applied

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. A.van Beerendonk

In deze nieuwsbrief. A.van Beerendonk A.van Beerendonk Van: VVV Midden-Limburg namens VVV Midden-Limburg Verzonden: dinsdag 6 oktober 2015 16:14 Aan: Griffie

Nadere informatie

N16 Scheldebrug Temse-Bornem

N16 Scheldebrug Temse-Bornem gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Bijlage III: toelichtingsnota tekst colofon Vlaams Ministerie Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed Departement RWO - Ruimtelijke Planning Phoenixgebouw

Nadere informatie

Hippisch toerisme in Oost-Vlaanderen

Hippisch toerisme in Oost-Vlaanderen Hippisch toerisme in Oost-Vlaanderen Oost-Vlaanderen in Galop De provincie Oost-Vlaanderen spendeert sinds 2014 erg veel aandacht aan ruiter- en mentoerisme. Toen startte ze met het project Oost- Vlaanderen

Nadere informatie

STRATEGISCH PLAN. Toerisme en stadspromotie Sint-Niklaas

STRATEGISCH PLAN. Toerisme en stadspromotie Sint-Niklaas STRATEGISCH PLAN Toerisme en stadspromotie Sint-Niklaas 2017-2022 Strategisch plan toerisme en stadspromotie Sint-Niklaas 2017-2022 Dit zijn de krachtlijnen uit het Strategisch plan Toerisme en Stadspromotie

Nadere informatie

vzw Kempens Landschap

vzw Kempens Landschap vzw Kempens Landschap Een unieke en exemplarische landschapsvereniging vzw Kempens Landschap Een unieke en exemplarische landschapsvereniging In 1997 werd vzw Kempens Landschap opgericht om landschap en

Nadere informatie

Trage wegenplan: Geraardsbergen

Trage wegenplan: Geraardsbergen Trage wegenplan: Geraardsbergen Fase 2 Deelgemeenten: Zarlardinge, Goeferdinge, Geraardsbergen Centrum, Overboelare, Moerbeke, Viane infoavond - evaluatiebundels 2 april 2019 17 REGIONALE LANDSCHAPPEN

Nadere informatie

Vakantieganger in Vlaamse Regio s

Vakantieganger in Vlaamse Regio s Vakantieganger in Vlaamse Regio s Wie is die vakantieganger in Vlaamse regio s? Onderzoek bij Belgische (Vlaamse) en Nederlandse vakantiegangers die logeren in Vakantiewoning Camping Kortkampeer Vakantiepark

Nadere informatie

Jaarverslag BTLH 2011 \

Jaarverslag BTLH 2011 \ Jaarverslag BTLH 2011 \ BUREAU -TOERISME LAAGHOLLAND Jaar verslag Bureau Toerisme Laag Holland 2010-2011 2010: In Oktober 2010 is Mardiek Voorneveld begonnen als directeur van bureau toerisme Laag Holland,

Nadere informatie

Overwegende dat het wenselijk is de kwaliteit van bestaande groengebieden en het recreatieve routenetwerk te verbeteren;

Overwegende dat het wenselijk is de kwaliteit van bestaande groengebieden en het recreatieve routenetwerk te verbeteren; Besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland van 2 oktober 2018, PZH-2018-661534998, DOS- 2016-0005086, tot wijziging van paragraaf 2.4 Groenparticipatie van de Subsidieregeling groen Zuid- Holland

Nadere informatie

1. Nieuwe Hollandse Waterlinie

1. Nieuwe Hollandse Waterlinie 1. Nieuwe Hollandse Waterlinie Nieuwe Hollandse Waterlinie Niet locatie gebonden projecten: 1.2 estauratie waterbeheersingswerken 1.5 Monitoren autonome ontwikkelingen in relatie tot de NHW 2.4 Accentueren

Nadere informatie

Stand van Zaken Campagne Hart van Europa

Stand van Zaken Campagne Hart van Europa Stand van Zaken Campagne Hart van Europa September 2013 1. De Partners de solide basis van onze Euregionale samenwerking! Hart van Europa is een samenwerkingsverband tussen: Toerisme Limburg (BE) Fédération

Nadere informatie