Notulen Buitengewone Algemene Vergadering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen Buitengewone Algemene Vergadering"

Transcriptie

1 Notulen Buitengewone Algemene Vergadering Datum: Woensdag 6 maart 2013 Plaats: Vergadercentrum Vredenburg, Vredenburg 19 te Utrecht Aanvang: uur Aanwezig: Amsterdam e.o., Baronie van Breda, Delft e.o., s-hertogenbosch e.o., Den Haag e.o., Eindhoven, Flevoland, Friesland, Groningen, Haarlemmermeer, Hart van Brabant, Leiden e.o., Maastricht e.o., Midden Limburg, Rijk van Nijmegen c.a., Rijnmond, Top van Holland, Twente, Utrecht e.o., Venlo e.o., Zoetermeer e.o. - Agenda - Buitengewone Algemene Vergadering Datum: Woensdag 6 maart 2013 Plaats: Vergadercentrum Vredenburg, Vredenburg 19 te Utrecht Aanvang: uur 1. Opening 2. Mededelingen 3. Ingekomen en uitgegane stukken 4. Vaststellen agenda 5. Vaststellen notulen Voorbereidende Algemene Vergadering d.d. 7, 10 en 11 november Integriteit en transparantie binnen de vereniging 7. Toekomst van de vereniging 8. Wat verder ter tafel komt 9. Rondvraag 10. Sluiting Toelichting op de agenda Ad. 5. De notulen zijn op 6 januari 2013 verstuurd aan alle leden. Tevens zullen deze voor aanvang van de vergadering ter inzage liggen.

2 1. Opening De Landelijk Voorzitter, de heer Vos, opent de vergadering om 19:08. Hij benoemt de heer Vermorken (Hart van Brabant) tot Technisch Voorzitter. De Technisch Voorzitter benoemt de heer Tol (Rijk van Nijmegen c.a.) als Rapporteur. Tevens benoemt hij de heer Van den Berg (Groningen), de heer Rodoe (Rijk van Nijmegen c.a.) en de heer Nederend (Utrecht e.o.) tot stembureau.

3 2. Mededelingen De Algemeen Secretaris, de heer Kwint, verzoekt de leden niet te roken, de telefoons op stil te zetten en de presentielijst te tekenen. De Algemeen Secretaris geeft aan dat hij de volgende afmeldingen heeft ontvangen: - Mevrouw Van Beek (Rijk van Nijmegen c.a.) De Algemeen Secretaris geeft aan dat hij de volgende stemopeisingen heeft ontvangen: - De heer Van Niele (Amsterdam e.o.) - De heer Buijs (Amsterdam e.o.) - De heer Van de Ven (Eindhoven) - De heer Van den Broek (Eindhoven) - De heer Oude Kempers (Eindhoven) - De heer Verhoeven (Eindhoven) - Mevrouw Römer (Groningen) - De heer Schouteten (Groningen) - De heer van den Hoorn (Groningen) - De heer Derks (Rijk van Nijmegen c.a.) - Mevrouw Van Beek (Rijk van Nijmegen c.a.) - De heer Diepemaat (Twente) De Algemeen Secretaris geeft aan dat hij de volgende leden hun stem hebben overgedragen: - Mevrouw Van Beek draagt haar stem over aan de heer Jongeneel. - De heer Van Niele draagt zijn stem over aan de heer Buijs.

4 3. Ingekomen en uitgegane stukken Ingekomen stukken: - Verzoek tot het bijeenroepen van de BAV van de afdeling Friesland, mede namens de afdelingen Baronie van Breda, Delft e.o., Eindhoven, Haarlemmermeer e.o., Hart van Brabant, s-hertogenbosch e.o., Maastricht e.o., Rijnmond en Top van Holland. - Een brief van de afdeling Baronie van Breda waarin zij haar steun voor de BAV intrekt. - Een brief van de afdeling s-hertogenbosch waarin zij ontkent ooit het verzoek tot de bijeenroeping van de BAV te hebben gesteund - Een brief van de afdeling Haarlemmermeer e.o. waarin zij haar steun voor de BAV intrekt. - Een brief van de afdeling Eindhoven waarin zij haar steun voor de BAV intrekt. Uitgegane stukken: - De uitnodiging voor deze BAV - De agenda voor deze BAV - De notulen van de VAV - De stukkenbundel De Technisch Voorzitter stelt voor om de ingekomen stukken bij agendapunt 6 te behandelen.

5 4. Vaststellen agenda De heer Buijs (Amsterdam e.o.) wil weten wat er onder de toekomst van de vereniging valt en of dit nog wat specifieker geformuleerd kan worden. De heer Jongeneel (Rijnmond) geeft aan bij punt 6 spreektijd te willen krijgen. De Technisch Voorzitter meldt dat iedereen spreektijd krijgt. Tevens geeft hij aan dat het Hoofdbestuur de agendapunten uit de brief heeft overgenomen. Ten slotte geeft hij aan dat hij er slechts op toeziet dat er binnen de kaders van de agendapunten wordt gebleven. De heer Buijs (Amsterdam e.o.) wil graag van de indieners weten wat er wordt bedoeld met integriteit, transparantie en toekomst. De Technisch Voorzitter stelt voor om bij agendapunt 6 en 7 te beginnen met een toelichting van de hoofdindiener, de heer Roosma (Friesland). De agenda wordt als zodanig vastgesteld. De heer Tienhoven (Rijnmond) maakt een punt van orde dat hij de agenda nog wil wijzigingen. De Technisch Voorzitter geeft aan dat hij deze net heeft vastgesteld en dat dit alleen kan met een schriftelijk ordevoorstel die wordt aangenomen met tenminste ¾ meerderheid. De heer Tienhoven (Rijnmond) zegt dat deze agenda de voorlopige agenda is aangezien afdelingen geen kans hebben gehad om hun wijzigingen van te voren in te dienen. De Technisch Voorzitter legt de heer Tienhoven (Rijnmond) uit dat dit incorrect is. De agenda is conform de statuten en reglementen twee weken van te voren verstuurd en daarmee de definitieve agenda.

6 5. Vaststellen notulen Voorbereidende Algemene Vergadering d.d. 7, 10 en 11 november 2012 De Technisch Voorzitter stelt voor om de notulen per pagina te behandelen. Pagina 20 links: De heer Buijs (Amsterdam e.o.) geeft aan een wijzigingsvoorstel te hebben voor de zin Ten slotte geeft hij aan een functie binnen de Raad van Advies te ambiëren. Hij wil dit wijzigen in Ten slotte geeft hij aan zeer content te zijn met zijn functie als commissaris binnen het College van Raad van Advies. De heer Kamminga (Amsterdam e.o.) maakt een punt van orde waarin hij stelt dat de heer Buijs geen commissaris is binnen het College van Raad van Advies, maar lid. De Technisch Voorzitter informeert de heer Kamminga (Amsterdam e.o.) dat hij te laat is met zijn opmerking, aangezien de wijziging al over is genomen. Wel belooft hij de heer Kamminga (Amsterdam e.o.) dat zijn opmerking in de notulen zal worden opgenomen. Pagina 25 rechts: De heer Thijssen (Venlo e.o.) geeft aan niet te hebben gezegd buitenland, maar wat vaak als buitenland wordt betiteld. Pagina 34 rechts: Mevrouw Van Rhijn (Groningen) geeft aan dat er niet in de notulen staat dat de Landelijk Voorzitter heeft aangegeven te kijken naar de absolute toename ledenaantallen bij de maandelijkse prijzen. De Landelijk Voorzitter geeft aan dat er de ene maand gekeken wordt naar de absolute stijging en de andere maand naar de relatieve stijging. De Technisch Voorzitter stelt onder dankzegging van de Rapporteur en de Algemeen Secretaris de notulen vast.

7 6. Integriteit en transparantie binnen de vereniging De heer Buijs (Amsterdam e.o.) vindt het handiger dat de heer Roosma eerst aan het woord komt. De Technisch Voorzitter geeft aan dat er tijdens het vaststellen van de agenda is besloten om de heer Roosma als eerste het woord te laten voeren. De heer Nijweide (Maastricht e.o.) geeft aan ook graag een reactie van het Hoofdbestuur te ontvangen na de heer Roosma. De Technisch Voorzitter geeft aan dit geen probleem te vinden. Hij stelt voor om de heer Roosma een korte toelichting te laten geven op het agendapunt en dan te kijken hoe verder te handelen. De heer Roosma (Friesland) bedankt het Hoofdbestuur voor het faciliteren van de BAV. Hij geeft aan dat er een angstcultuur heerst binnen de vereniging. Hij geeft aan dat vanavond het doel zal zijn om erachter te komen hoe transparant het handelen van het Hoofdbestuur is. Tevens geeft hij aan dat het Hoofdbestuur druk heeft uitgeoefend op een aantal afdelingen om deze avond geen doorgang te laten vinden. Hij vindt dat het Hoofdbestuur zo dergelijke Noord-Koreaanse toestanden praktiseert. De Technisch Voorzitter geeft aan dat de heer Roosma bij het uiten van beschuldigen expliciet moet noemen waar de beschuldigingen vandaan komen en tegen wie ze specifiek worden geuit. De heer van der Hoeve (Rijnmond) maakt een punt van orde. Hij geeft aan dat tradities niet schriftelijk zijn en dus niet tegen de Roosma gebruikt kunnen worden. Tevens geeft hij aan dat de heer Roosma alles zou kunnen zeggen, tenzij het schriftelijk te bewijzen valt. De Technisch Voorzitter geeft aan de traditie als aanvullende en regulerende werking binnen de vereniging werkt en dat het punt van de heer Van der Hoeve dus niet opgaat. De heer Roosma (Friesland) geeft aan geen voorstander te zijn van een permanente onafhankelijk commissie die Hoofdbestuurders jaarlijks zou moeten toetsen op transparantie en integriteit. De Landelijk Voorzitter geeft aan twee vragen te hebben. Ten eerste vraagt hij zich af waar de heer Roosma de angstcultuur op baseert. Tevens vraagt hij zich af wie van het Hoofdbestuur druk heeft uitgeoefend op de heer Roosma.

8 De heer Roosma (Friesland) geeft aan de angstcultuur zelf te ervaren binnen de vereniging. Hij geeft aan dat het feit dat een aantal afdelingen zich hebben teruggetrokken bewijst dat het Hoofdbestuur druk heeft uitgeoefend. De Technisch Voorzitter wil weten wie vanuit het Hoofdbestuur de druk heeft uitgeoefend en op wie. De heer Roosma (Friesland) geeft aan dat het gaat om de geluiden die hij heeft gehoord en dat aangezien afdelingen hun steun hebben terug getrokken, deze afdelingen wel onder druk gezet moeten zijn. De Technisch Voorzitter constateert dat de heer Roosma zijn beschuldigingen niet onderbouwt. Eerste sprekersronde De heer Buijs (Amsterdam e.o.) vindt dat er felle beschuldigingen worden gemaakt naar het Hoofdbestuur toe die niet op feiten zijn gebaseerd. Hij geeft aan te hebben vernomen dat de BAV een paar uur voor het voorzittersoverleg over de heer Da Costa is uitgeroepen. Ten slotte geeft hij aan het niet eens te zijn met deze manier van handelen. De heer Nederend (Utrecht e.o.) wil graag weten hoe de heer Roosma de angstcultuur ervaart. Tevens wil hij graag weten wat de omgangsvormen zijn die de heer Roosma graag binnen de vereniging ziet. Ten slotte vraagt hij de heer Roosma naar concrete voorstellen. De heer Van den Broek (Eindhoven) vindt het geen probleem om over integriteit en transparantie te praten. Hij vraagt zich af of de indieners dan zelf ook integer en transparant kunnen zijn. De heer Nederend (Utrecht e.o.) heeft een punt van orde en vraagt om de vergadering besloten te verklaren. De Technisch Voorzitter verklaart de vergadering besloten. **** De Technisch Voorzitter heft de beslotenheid van de vergadering op. Hij geeft aan dat er wordt gestemd over het ordevoorstel van de heer Diepemaat (Twente). Het voorstel is om na het huidige agendapunt een nieuwe agendapunt in te voegen geheten aftreden de heer Da Costa. Hij geeft aan dat er een ¾ meerderheid nodig is om de agenda te wijzigen. Ten slotte concludeert hij dat het ordevoorstel is verworpen en verklaart de vergadering opnieuw besloten. Stemming ordevoorstel de heer Diepemaat - Voor: Tegen: 1299

9 **** - Onthouding: 134 De Technisch Voorzitter heft de beslotenheid van de vergadering op. Hij meldt dat motie 1 1 met een aangenomen ordevoorstel wordt aangehouden. Tevens geeft hij aan dat motie 2 2 is ingetrokken en dat motie 3 3 ook is aangehouden. Ten slotte geeft hij aan dat het agendapunt 7 zal worden verplaatst naar de JAV. 1 Zie bijlage 1 2 Zie bijlage 2 3 Zie bijlage 3

10 7. Toekomst van de vereniging Dit punt zal tijdens de JAV worden behandeld.

11 8. Wat verder ter tafel komt De Technisch Voorzitter geeft aan dat hiervoor geen punten zijn ingediend.

12 9. Rondvraag De heer Van Nuland (Hart van Brabant) vraagt zich af of het Hoofdbestuur op de hoogte is van zijn volgende opmerkingen. Hij geeft aan te betreuren hoe de avond is verlopen. Hij geeft aan dat ze duidelijker hadden moeten zijn wat betreft de agendapunten. Hij wil de ALV oproepen om voortaan op een meer gestructureerde manier discussie te voeren. De heer Van de Burgwal (Flevoland) vraagt zich af of het Hoofdbestuur op de hoogte is van zijn opmerking dat hij het betreurt dat deze avond via een BAV is gevoerd in plaats van via een voorzittersoverleg. De Landelijk Voorzitter geeft aan dat het Hoofdbestuur op de hoogte is van beiden vragen.

13 10. Sluiting De Technisch Voorzitter ontslaat het stembureau en bedankt de Rapporteur. Ten slotte draagt hij het voorzitterschap weer over aan de Landelijk Voorzitter. De Landelijk Voorzitter ontslaat, onder dankzegging, de heer Vermorken (Hart van Brabant) en sluit de vergadering om 22:04.

14 Motie 1: Communicatiecommissie De JOVD in vergadering bijeen op 6 maart 2013 te Utrecht Constaterende: - Er verdeeldheid bestaat binnen de JOVD over de openheid, transparantie en integriteit van het Hoofdbestuur. - Een tijdelijke communicatiecommissie onderzoek kan doen naar hoe er het meest effectief en volledig informatie overgedragen kan worden tussen het Hoofdbestuur, de afdelingsbesturen en de leden. - Een onafhankelijke commissie kritisch kan kijken naar de informatievoorziening. - Een goede communicatie voor iedereen binnen de vereniging van belang is. - Het hoofdbestuur de verantwoordelijkheid en taak heeft haar leden goed te informeren. Overwegende: - Onder andere een goede communicatie essentieel is voor het goed functioneren van een vereniging. - Leden die actief zijn op landelijk JOVD niveau (zijnde activiteiten of commissies) beter weten wat er op landelijk niveau gebeurt. - Het Hoofdbestuur het mandaat heeft gekregen door de verkiezing op de Algemene Vergadering. - De verdeeldheid binnen de vereniging weggenomen moet worden bij voorkeur met een zichtbare en concrete actie. - Een communicatiecommissie een onafhankelijk instrument is aangesteld door de Algemene Vergadering. - Er bij afdelingen behoefte bestaat meer inzicht in het reilen en zeilen van de JOVD op landelijk niveau te krijgen. - Veel leden niet weten water bij de JOVD op landelijk niveau gebeurt. Spreekt als haar mening uit: Er moet namens de algemene vergadering een communicatiecommissie van vijf leden ingesteld worden, waarbij het hoofdbestuur een faciliterende rol heeft bij het oprichten en laten functioneren van de commissie. De commissie krijgt de volgende opdracht: Het opstellen van een probleemstelling en een analyse en diagnose van de huidige communicatie tussen hoofdbestuur, afdelingen en leden en het mogelijk doen van een verbetervoorstel gebaseerd op deze analyse en diagnose. de commissie dient zijn rapport voor de VAV in te dienen, zodat het daar besproken kan worden, waarna de commissie wordt ontbonden. Ondertekend, JOVD Eindhoven En gaat over tot de orde van de dag

15 Motie 2 Indieners: Rijnmond De JOVD in vergadering bijeen op 6 maart 2013 te Utrecht, Constaterende: - Dat Yair da Costa op de laatste VAV is gekozen tot lid van het Hoofdbestuur. - Dat Yair da Costa zich vrijwillig heeft teruggetrokken als lid van het Hoofdbestuur - Dat dit heeft samen heeft gehangen met publicatie van persoonlijke details Telegraaf. Overwegende: - Dat wij Yair da Costa een zeer kundig en charismatisch lid Hoofdbestuur zijn verloren. - Dat de algehele gang van zaken het aanzien van het Hoofdbestuur en zelfs het aanzien van de gehele vereniging geschaad heeft. - Dat de leden van de JOVD recht hebben beide kanten van het verhaal te horen Spreekt als haar mening uit: - Dat Yair da Costa in staat wordt gesteld zijn kant van het verhaal te vertellen.

16 Motie 3: vrijheid van meningsuiting Constaterende - Dat leden zich geïntimideerd voelde tijdens het stemmen op de KHB s op 10 november Overwegende - Dat de JOVD een democratische en integer jongere organisatie is en daarbij leden zich tijdens stemrondes niet geïntimideerd mogen voelen Spreekt als haar mening uit - Dat KHB s en na de eerste stemronde gekozen HB s niet aanwezig mogen zijn tijdens de stemming Ondertekend, JOVD Hart van Brabant En gaat over tot de orde van de dag

REGLEMENT VAN ORDE 2. Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE

REGLEMENT VAN ORDE 2. Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE REGLEMENT VAN ORDE 2 HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN... 2 artikel 1: Toepassing van dit reglement 2 artikel 2: Definitiebepalingen 2 artikel 3: Handhaving van de orde 2 artikel 4: Amendementen

Nadere informatie

Notulen Jaarlijkse Algemene Vergadering 2013

Notulen Jaarlijkse Algemene Vergadering 2013 Notulen Jaarlijkse Algemene Vergadering 2013 Datum: Woensdag 17 april Plaats: Heerensociëteit De Vereeniging, Mariaplaats 14 te Utrecht Aanvang: 18.00 uur Aanwezig: Amsterdam e.o., Baronie van Breda, Delft

Nadere informatie

Notulen Buitengewone Algemene Vergadering 15 juni 2013

Notulen Buitengewone Algemene Vergadering 15 juni 2013 Notulen Buitengewone Algemene Vergadering 15 juni 2013 Datum: zaterdag 15 juni 2013 Plaats: Millers, Plein 10 te Den Haag Aanvang: 15:00 uur Aanwezig: Amsterdam e.o., Baronie van Breda, Delft e.o., s-hertogenbosch

Nadere informatie

Notulen Voorbereidende Algemene Vergadering 2012

Notulen Voorbereidende Algemene Vergadering 2012 Notulen Voorbereidende Algemene Vergadering 2012 Datum: Woensdag 7, zaterdag 10 en zondag 11 november 2012 Plaats: Heerensociëteit De Vereeniging te Utrecht en NH Hotel te Noordwijkerhout Aanwezig: Amsterdam

Nadere informatie

1. Partijvoorzitter J.M.H.J. (Henry) Keizer opent de Algemene Vergadering van Afgevaardigden op zaterdag 28 november 2015 om uur.

1. Partijvoorzitter J.M.H.J. (Henry) Keizer opent de Algemene Vergadering van Afgevaardigden op zaterdag 28 november 2015 om uur. 1. Partijvoorzitter J.M.H.J. (Henry) Keizer opent de Algemene Vergadering van Afgevaardigden op zaterdag 28 november 2015 om 13.30 uur. 2. Mevrouw H.A. (Tila) zur Lage uit Hummelo, de heer E. (Erik) Struijlaart

Nadere informatie

Algemeen reglement d.d. 2 januari 2014

Algemeen reglement d.d. 2 januari 2014 Algemeen reglement d.d. 2 januari 2014 Vereniging voor christelijk hoger onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en patiëntenzorg gevestigd te Amsterdam ALGEMEEN ARTIKEL 1 1.1 Dit reglement is gebaseerd

Nadere informatie

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 AFDELINGSREGLEMENT NOAB Inhoudsopgave Artikel 1. Afdelingsreglement

Nadere informatie

ALV-reglement van de ASVA studentenunie

ALV-reglement van de ASVA studentenunie ALV-reglement van de ASVA studentenunie Algemeen Artikel 1: Algemeen 1. Waar in dit document de voorzitter genoemd wordt, wordt bedoeld de voorzitter van de algemene vergadering. Artikel 2: Presidium 1.

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Vivenda Media Groep N.V. (de Vennootschap ), gehouden op 3 december 2010 te Hilversum

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Vivenda Media Groep N.V. (de Vennootschap ), gehouden op 3 december 2010 te Hilversum Notulen Algemene Vergadering van Aandeelhouders Vivenda Media Groep N.V. (de Vennootschap ), gehouden op 3 december 2010 te Hilversum 1. Opening De Voorzitter opent de vergadering om 10.30 uur en heet

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. PREAMBULE De coöperatie is opgericht op 16 oktober 2015 bij notariële akte verleden voor notaris mr. Antje de Vries. Dit Huishoudelijk

Nadere informatie

Landelijke Voorzitter opent de vergadering om 18:35uur en benoemt dhr. D. (David) Vermorken tot Technisch Voorzitter.

Landelijke Voorzitter opent de vergadering om 18:35uur en benoemt dhr. D. (David) Vermorken tot Technisch Voorzitter. Jaarlijkse Algemene Vergadering 2012 JOVD Datum: woensdag 18 april 2012 Plaats: Mariaplaats 14, Heerensociëteit De Vereeniging te Utrecht Aanwezig: Amsterdam e.o., Baronie van Breda, Delft e.o., Den Haag

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: 35 leden 13 leden 1. Opening Om 20:00 uur opent de voorzitter de heer B. van den Akker, de vergadering, waarbij hij de

Nadere informatie

2. Het bestuur van de MS vereniging voorziet in heldere voorstellen en formuleringen van besluiten.

2. Het bestuur van de MS vereniging voorziet in heldere voorstellen en formuleringen van besluiten. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE MS VERENIGING NEDERLAND Goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering op 14 november 2015. Artikel 1. ALGEMENE LEDENVERGADERING 1. De Algemene Ledenvergadering (ALV) van

Nadere informatie

Reglement van Orde van het Algemeen bestuur BLINK 2016

Reglement van Orde van het Algemeen bestuur BLINK 2016 Reglement van Orde van het Algemeen bestuur BLINK 2016 Het Algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling BLINK; besluit: gelet op artikel 22 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 8

Nadere informatie

Commissie van Advies reglement

Commissie van Advies reglement Commissie van Advies reglement CvA-Reglement Commissie van Advies reglement Stichting Studenten Activiteiten Paragraaf 1 algemeen Art.1 Art.2 Art.3 Het Commissie van Advies reglement is het reglement van

Nadere informatie

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar.

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar. Huishoudelijk Reglement MATRIMONIUM Algemeen Artikel 1. Te Amsterdam bestaat een vereniging van trouwambtenaren genaamd Matrimonium. Zij is opgericht op 20 oktober 2010. De bepalingen in dit reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Aanmelding en toelating Artikel 1 1. Nieuwe leden dienen zich aan te melden door middel van het aanmeldingsformulier. 2. Op het aanmeldingsformulier dienen

Nadere informatie

REGLEMENT ORDE VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING KONINKLIJKE COÖPERATIEVE BLOEMENVEILING FLORAHOLLAND U.A.

REGLEMENT ORDE VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING KONINKLIJKE COÖPERATIEVE BLOEMENVEILING FLORAHOLLAND U.A. REGLEMENT ORDE VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING KONINKLIJKE COÖPERATIEVE BLOEMENVEILING FLORAHOLLAND U.A. Vastgesteld op 12 december 2013 Inhoud Inleiding... 3 Artikel 1 - Status en inhoud van de regels...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Beach Sport Groningen

Huishoudelijk Reglement Beach Sport Groningen Huishoudelijk Reglement Beach Sport Groningen Opmaak: 14 april 2009 Vastgesteld per ALV besluit op: 19-04-2009 Algemeen Artikel 1. Te Groningen bestaat een vereniging genaamd Beachsport Groningen. Zij

Nadere informatie

Artikel 1 'Algemene Vergadering': De Algemene Vergadering van CNV Onderwijs zoals bedoeld in artikel 13 van de statuten.

Artikel 1 'Algemene Vergadering': De Algemene Vergadering van CNV Onderwijs zoals bedoeld in artikel 13 van de statuten. Reglement van orde Begripsbepalingen Artikel 1 'Algemene Vergadering': De Algemene Vergadering van CNV Onderwijs zoals bedoeld in artikel 13 van de statuten. 'Vergaderdeelnemer': Een op de Algemene Vergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Algemeen Begripsbepalingen In dit Huishoudelijk Reglement en in de krachtens dit Huishoudelijk Reglement vast te stellen reglementen wordt verstaan onder: a. Algemene ledenvergadering:

Nadere informatie

NEDERLANDSE IJSHOCKEY BOND NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING

NEDERLANDSE IJSHOCKEY BOND NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING NEDERLANDSE IJSHOCKEY BOND NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING GEHOUDEN OP WOENSDAG 12 FEBRUARI 2014 IN T VEERHUIS IN NIEUWEGEIN NOTULEN VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN DE NEDERLANDSE IJSHOCKEY BOND,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

Nadere voorschriften inzake de werkwijze van de ledengroep van openbaar accountants (Nadere voorschriften ledengroep openbaar accountants)

Nadere voorschriften inzake de werkwijze van de ledengroep van openbaar accountants (Nadere voorschriften ledengroep openbaar accountants) Nadere voorschriften inzake de werkwijze van de ledengroep van openbaar accountants (Nadere voorschriften ledengroep openbaar accountants) De ledengroep van openbaar accountants; Gelet op artikelen 17

Nadere informatie

3. Tijdens de laatste CvA van het bestuursjaar zullen de voorzitters en de aspirant-voorzitters

3. Tijdens de laatste CvA van het bestuursjaar zullen de voorzitters en de aspirant-voorzitters Het Commissie van Advies reglement is het reglement van de Commissie van Advies, hierna te noemen CvA, van de Stichting Studenten Activiteiten, hierna te noemen SSA. Het doel van de CvA, binnen de stichting,

Nadere informatie

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7 Pagina 1/7 Pagina 2/7 Inhoudsopgave Algemene bepalingen 3 Artikel 1. Definities en afkortingen 3 Artikel 1. Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Artikel 2. Aanstelling 3 Artikel 3. Taak voorzitter en vice-voorzitter

Nadere informatie

Reglement van Orde van de Ledenraad KNVvL

Reglement van Orde van de Ledenraad KNVvL VERGADERINGEN Artikel 1 1. De ledenraad is de algemene vergadering van de KNVvL. 1 2. De voorjaarsvergadering van de ledenraad wordt gehouden binnen zes maanden na afloop van het verenigingsjaar behoudens

Nadere informatie

Notulen. Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Van Lanschot Kempen N.V. gehouden op woensdag 11 oktober 2017, te s-hertogenbosch

Notulen. Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Van Lanschot Kempen N.V. gehouden op woensdag 11 oktober 2017, te s-hertogenbosch Notulen Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Van Lanschot Kempen N.V. gehouden op woensdag 11 oktober 2017, te s-hertogenbosch 1. Opening De voorzitter, de heer Duron, opent om 10.10

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in artikel 5 van de Verordening bestuurscommissie GGD Veiligheidsregio Limburg-Noord;

Gelet op het bepaalde in artikel 5 van de Verordening bestuurscommissie GGD Veiligheidsregio Limburg-Noord; De bestuurscommissie GGD van de Veiligheidsregio Limburg-Noord; Gelet op het bepaalde in artikel 5 van de Verordening bestuurscommissie GGD Veiligheidsregio Limburg-Noord; BESLUIT: Vast stellen het volgende:

Nadere informatie

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER. 19 november november 2014 Bedrijfsbureau/Heffen S.Stiphout/M.Vliegenthart

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER. 19 november november 2014 Bedrijfsbureau/Heffen S.Stiphout/M.Vliegenthart Algemeen bestuur VERGADERDATUM AFDELING NAAM STELLER Bedrijfsbureau/Heffen S.Stiphout/M.Vliegenthart AGENDAPUNT ONDERWERP 6 Voorstel wijziging Reglement van orde voor de vergadering van het algemeen bestuur

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d AFDELINGSREGLEMENT INHOUDSPGAVE: Artikel 1. Afdelingsreglement Artikel 2. Afdelingen Artikel 3. Taken en bevoegdheden afdelingen Artikel 4. Samenstelling en verkiezing afdelingsbestuur Artikel 5. Taken

Nadere informatie

Districtsreglement KNMV algemene vergadering 14 mei DISTRICTSREGLEMENT KNMV

Districtsreglement KNMV algemene vergadering 14 mei DISTRICTSREGLEMENT KNMV Districtsreglement KNMV algemene vergadering 14 mei 2012 1 DISTRICTSREGLEMENT KNMV Artikel 1. Districten en Districtsreglement Artikel 2. Leden Artikel 3. Samenstelling en verkiezing districtsbestuur Artikel

Nadere informatie

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg Vooraf De Brede Sociaal Maatschappelijke Raad (BSMR) van de gemeente Doesburg adviseert het College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ============================= Rechten en verplichtingen der leden

MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ============================= Rechten en verplichtingen der leden MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT ============================= Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RTC "DE LAAK". ====================================== Rechten en verplichtingen der leden. Artikel 1.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RTC DE LAAK. ====================================== Rechten en verplichtingen der leden. Artikel 1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT RTC "DE LAAK". ====================================== Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement

Nadere informatie

Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017

Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017 Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017 Aanwezig: John van Herk (voorzitter), Menno Hooghuis (secretaris), Anne-Marie Scheffers (penningmeester), Jan Bloo (Technische Commissie), Jacco

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen In werking getreden op 1 januari 2013. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE VERGADERING 1.1 Bepalingen betreffende het bijeenroepen van de vergaderingen Artikel 1 Alle leden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging De Overplaats

Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging De Overplaats Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging De Overplaats Basisschool De Overplaats Willibrorduslaan 71 2171 VB Sassenheim Tel: 0252-223090 Begripsbepaling 1. Dit reglement verstaat onder: a. Oudervereniging:

Nadere informatie

Vergaderverslag nr A van de afdelingsvergadering Gehouden op 1 november 2011 locatie Ujes Hofke te Uden

Vergaderverslag nr A van de afdelingsvergadering Gehouden op 1 november 2011 locatie Ujes Hofke te Uden de vakbond voor defensiepersoneel afdeling Volkel - De Peel Vergaderverslag nr. 011111A van de afdelingsvergadering Gehouden op 1 november 2011 locatie Ujes Hofke te Uden Aanwezig: Naam Functie Bijzonderheden

Nadere informatie

Het bestuur stelt de Bondsvergadering voor om de volgende artikelen te wijzigen:

Het bestuur stelt de Bondsvergadering voor om de volgende artikelen te wijzigen: Agendapunt 10.1 Wijzigingen Statuten Het bestuur stelt de Bondsvergadering voor om de volgende artikelen te wijzigen: Hoofdstuk V, artikel 1, 1a, 1b, 1c, 1d en artikel 3 Hoofdstuk V, artikel 8 lid 10 Toelichting

Nadere informatie

Op vrijdag 1 juni 2018 vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Vereniging de Jonge Balie te Gelderland plaats.

Op vrijdag 1 juni 2018 vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Vereniging de Jonge Balie te Gelderland plaats. Aan de leden van Vereniging De Jonge Balie te Gelderland mr. L.C.M. Veerbeek Tel: 06 55856130 secretaris.jongebalie@pvdb.nl www.jongebaliegelderland.nl Nijmegen, 16 mei 2018 Betreft: Oproeping algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

Afdeling VBM VDP. Bijlage: Actielijst behorende bij het vergaderverslag nr A v.d. afdeling VBM VDP.

Afdeling VBM VDP. Bijlage: Actielijst behorende bij het vergaderverslag nr A v.d. afdeling VBM VDP. Afdeling VBM VDP Vergaderverslag nr. 050419A Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel (VBM) Afdeling VBM Volkel De Peel (VDP) gehouden op d.d. 4 april 2019 in het scoutinggebouw van de De Pionier

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

Datum: 17 juni 2017 Theater Gooiland, Emmastraat 2 Hilversum. 6. Moties De vicevoorzitter opent het openbare gedeelte van de vergadering om uur.

Datum: 17 juni 2017 Theater Gooiland, Emmastraat 2 Hilversum. 6. Moties De vicevoorzitter opent het openbare gedeelte van de vergadering om uur. Notulen (concept) Algemene Leden Vergadering (openbaar) Datum: 17 juni 2017 Locatie: Aanwezig: Theater Gooiland, Emmastraat 2 Hilversum Jan Nagel (voorzitter) Maurice Koopman (HB-vicevoorzitter) Hans Cornet

Nadere informatie

Erfgoedplatform Gemeente Heumen

Erfgoedplatform Gemeente Heumen NIEUWSBRIEF NR. 16 Erfgoedplatform Gemeente Heumen Ledenvergadering en presentatie Lage Hof op woensdag 15 april 2015 Plaats: Agrarisch museum De Lage Hof, Overasselt Tijd: 20.00 uur Agenda 1. Opening

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE FACULTEITSRAAD FACULTEIT CAMPUS DEN HAAG

REGLEMENT VAN ORDE FACULTEITSRAAD FACULTEIT CAMPUS DEN HAAG REGLEMENT VAN ORDE FACULTEITSRAAD FACULTEIT CAMPUS DEN HAAG TER TOELICHTING: REGLEMENTAIR KADER De juridische grondslag van het Reglement van Orde van de Faculteitsraad ligt in het Reglement van de Faculteit

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK Huishoudelijk reglement van de tennisvereniging Beeker Racket Zwaaiers zoals vastgesteld op de algemene ledenvergadering op 18 januari 1981 en ten laatste gewijzigd op de algemene ledenvergadering 25 januari

Nadere informatie

Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties. Prijs per m² GBO in mediaan 2017

Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties. Prijs per m² GBO in mediaan 2017 Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties woningen woningen. Provincie Drenthe Assen 67.700 31.400 Woningvoorraad 32.900 33.700 33.700 Tussenwoning 448 16,7 166.000

Nadere informatie

Inleiding en achtergrond huishoudelijk reglement

Inleiding en achtergrond huishoudelijk reglement Inleiding en achtergrond huishoudelijk reglement Voor u ligt het huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van de Christelijke Basisschool Het Mozaïek. Met het huishoudelijk reglement worden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel Algemeen De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd twee en dertig en is aangegaan voor onbepaalde tijd. De vereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Tennisclub Ommen. November 2008

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Tennisclub Ommen. November 2008 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Tennisclub Ommen November 2008 Art 2 aangepast in maart 2019 Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING WARMENHUIZEN =====================================================

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING WARMENHUIZEN ===================================================== HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING WARMENHUIZEN ===================================================== Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement T.V. Electron versie Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5:

Huishoudelijk Reglement T.V. Electron versie Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Huishoudelijk Reglement T.V. Electron versie 20-1-2011 ============================================================== Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING: Vereniging van Notariële Studenten aan de Vrije Universiteit (V.I.V.A.)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING: Vereniging van Notariële Studenten aan de Vrije Universiteit (V.I.V.A.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING: Vereniging van Notariële Studenten aan de Vrije Universiteit (V.I.V.A.) Zoals vastgesteld in de op 15 januari 2018 te Amsterdam gehouden algemene ledenvergadering.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement medezeggenschapsraad

Huishoudelijk reglement medezeggenschapsraad Inleiding en achtergrond huishoudelijk reglement Voor u ligt het huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van SBO de Boekanier. Met het huishoudelijk reglement worden onderlinge regels en afspraken

Nadere informatie

Schiedamse TennisClub Spieringshoek Huishoudelijk Reglement

Schiedamse TennisClub Spieringshoek Huishoudelijk Reglement opgericht 20 september 1968 goedgekeurd bij Koninklijk Besluit d.d. 17 juni 1975 nr. 109 Leden Artikel 1 Het maximum aantal leden, voor het zomer- en winterseizoen, wordt jaarlijks vastgesteld door de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het is een lid niet toegestaan tegelijkertijd lid te zijn of te worden van een vereniging om daarin dezelfde sport te beoefenen als bij Sportvereniging Phoenix, behoudens schriftelijke

Nadere informatie

Zoals vastgesteld door de Ledenraad op 21 juni 2003 (inclusief wijziging 3 februari 2018).

Zoals vastgesteld door de Ledenraad op 21 juni 2003 (inclusief wijziging 3 februari 2018). Huishoudelijk reglement Fietsersbond Zoals vastgesteld door de Ledenraad op 21 juni 2003 (inclusief wijziging 3 februari 2018). Leden, begunstigers en abonnees Artikel 1 1. Aanmelding als lid of begunstiger

Nadere informatie

Conform het bestaande aftreedschema treedt in 2016 het volgende bondsbestuurslid af: Ton Wijers

Conform het bestaande aftreedschema treedt in 2016 het volgende bondsbestuurslid af: Ton Wijers Agendapunt 11. Verkiezing leden bondsbestuur 11.1 Voordracht bestuursleden Conform het bestaande aftreedschema treedt in 2016 het volgende bondsbestuurslid af: Ton Wijers Het aftreedschema ziet er als

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging van Mastiffliefhebbers

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging van Mastiffliefhebbers HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging van Mastiffliefhebbers 1. Het verwerven van het lidmaatschap Art 1.1 Het lidmaatschap is in principe mogelijk voor al diegenen, die de doelstellingen van de vereniging

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Aanwezig zijn: De heer N. Graaf, voorzitter De heer H.C.P. Venema, vice-voorzitter Mevrouw E. den Nijs, bestuurslid De heer J. Komen, administrateur

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 REGIOREGLEMENT BOUWEND NEDERLAND. Index: Artikel 0 Considerans

Pagina 1 van 6 REGIOREGLEMENT BOUWEND NEDERLAND. Index: Artikel 0 Considerans Pagina 1 van 6 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 REGIOREGLEMENT BOUWEND NEDERLAND

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE VAN DE LEDENRAAD

REGLEMENT VAN ORDE VAN DE LEDENRAAD REGLEMENT VAN ORDE VAN DE LEDENRAAD INHOUD Reglement van orde van de Ledenraad Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Vergaderingen...4 Bijwonen van de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub Het Anker te Born Julianalaan 25. 6124 AG Papenhoven, tel. 046-4856571 Email 7540@badminton.nl Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born Hoofdstuk 1: Lidmaatschap van de vereniging. Toelatingsbeleid

Nadere informatie

Reglement van orde van de Instituutsraad van het instituut Beleid & management Gezondheidszorg (BMG-raad)

Reglement van orde van de Instituutsraad van het instituut Beleid & management Gezondheidszorg (BMG-raad) Reglement van orde van de Instituutsraad van het instituut Beleid & management Gezondheidszorg (BMG-raad) April 2010 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen 3 Hoofdstuk 2: Vergaderschema, bijeenroepen

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Optimix Investment Funds NV AGENDA

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Optimix Investment Funds NV AGENDA Algemene Vergadering van Aandeelhouders Optimix Investment Funds NV AGENDA Vergadering vrijdag 10 juni 2016, 13.00 uur Ten kantore van Optimix Vermogensbeheer NV, Johannes Vermeerstraat 14 te Amsterdam

Nadere informatie

Leden zijn verplicht adreswijzigingen ten spoedigste aan de secretaris of de ledenadministrateur

Leden zijn verplicht adreswijzigingen ten spoedigste aan de secretaris of de ledenadministrateur HUISHOUDELIJK REGLEMENT T.V. PhARO Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ORDE VAN ADVOCATEN ARRONDISSEMENT NOORD-HOLLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ORDE VAN ADVOCATEN ARRONDISSEMENT NOORD-HOLLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT ORDE VAN ADVOCATEN ARRONDISSEMENT NOORD-HOLLAND Artikel 1 Begripsbepalingen In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: Advocaat: de advocaat die kantoorhoudt in het arrondissement

Nadere informatie

Voorstel invoering referenda in nieuw Huishoudelijk Reglement. Inleiding

Voorstel invoering referenda in nieuw Huishoudelijk Reglement. Inleiding Voorstel invoering referenda in nieuw Huishoudelijk Reglement Inleiding Op de algemene ledenvergadering (ALV) van 28 november 2015 vond discussie en stemming plaats over een nieuw Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1 Leden Onder leden worden verstaan de aangesloten lidverenigingen conform artikel 5 van de statuten. Artikel 2 Indirecte leden Onder indirecte leden worden verstaan de

Nadere informatie

De leden zijn verplicht adresveranderingen ten spoedigste aan de secretaris op te geven.

De leden zijn verplicht adresveranderingen ten spoedigste aan de secretaris op te geven. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1: De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement TV Metgensbleek.

Huishoudelijk Reglement TV Metgensbleek. Huishoudelijk Reglement TV Metgensbleek. Rechten en verplichtingen van de leden. Artikel l. De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan de ter plaatse geldende reglementen en aan de schriftelijke

Nadere informatie

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven.

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. HET ALGEMEEN BESTUUR. Artikel 2. Het bestuur bestaat uit maximaal 11 leden, die

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT DEN HAAG EN OMSTREKEN TOEPASSINGSGEBIED

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT DEN HAAG EN OMSTREKEN TOEPASSINGSGEBIED Bladzijde 1 van 8 HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT DEN HAAG EN OMSTREKEN Artikel 1 TOEPASSINGSGEBIED 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "District Den Haag en Omstreken. 2. In dit reglement

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD (deelraad van de schoolraad) BINNEN HET NEDERLANDSTALIG GEMEENTELIJK ONDERWIJS GOEDGEKEURD BIJ BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT KVMO VERSIE

ALGEMEEN REGLEMENT KVMO VERSIE 1 ALGEMEEN REGLEMENT KVMO VERSIE 17062014 Algemeen. Artikel 1 Het algemeen reglement van de Koninklijke Vereniging van Marineofficieren is vastgesteld door het hoofdbestuur op 17 juni 2014 conform het

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Electron vastgesteld dd Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5:

Huishoudelijk Reglement Electron vastgesteld dd Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Huishoudelijk Reglement Electron vastgesteld dd. 12-1-2017 ============================================================== Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement [januari 2016] Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge

Nadere informatie

Specialisten Registratie Commissie

Specialisten Registratie Commissie NEDERLANDSE MAATSCHAPPIJ TOT BEVORDERING DER TANDHEELKUNDE Specialisten Registratie Commissie Besluit van 1 juli 2010 tot vaststelling van het Reglement van orde van de Specialisten Registratie Commissie

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de "Nationale-Nederlanden Personeelsvereniging" per 1-1-2011. Versie 1.0 dd 2-9-2010

Huishoudelijk Reglement van de Nationale-Nederlanden Personeelsvereniging per 1-1-2011. Versie 1.0 dd 2-9-2010 Huishoudelijk Reglement van de "Nationale-Nederlanden Personeelsvereniging" per 1-1-2011. Versie 1.0 dd 2-9-2010 1 Gewoon lidmaatschap. Artikel 1. Zij die als gewoon lid tot de vereniging willen toetreden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 1 DE VERENIGING 1.1 De vereniging Kring Praktiserende Boomverzorgers is een vereniging waarin mensen die zich bezig houden

Nadere informatie

Reglement van orde voor de vergaderingen van het algemeen bestuur van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland

Reglement van orde voor de vergaderingen van het algemeen bestuur van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland Reglement van orde voor de vergaderingen van het van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen In dit reglement wordt verstaan onder: - de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus

De SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus HUISHOUDELIJK REGLEMENT (gewijzigd vastgesteld 19 april 2006). Artikel 1 De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus negentienhonderd twee en zeventig. De vereniging is gewoon

Nadere informatie

Woningen. Prijzen en transacties. Provincie / Steden. Marktgegevens en prognoses. Transactieprijzen koopwoningen in mediaan 2016

Woningen. Prijzen en transacties. Provincie / Steden. Marktgegevens en prognoses. Transactieprijzen koopwoningen in mediaan 2016 Woningen 2017 Provincie / Steden Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties Aantal inwoners 2016 Aantal woningen 2016 Woningvoorraad/ huishoudens/inwoners 2020 2025 Koopwoningen Aantal verkochte

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE FACULTEITSRAAD RSM ERASMUS UNIVERSITY

REGLEMENT VAN ORDE FACULTEITSRAAD RSM ERASMUS UNIVERSITY REGLEMENT VAN ORDE FACULTEITSRAAD RSM ERASMUS UNIVERSITY HOOFDSTUK 1: BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 In dit artikel wordt verstaan onder: de faculteit: het van overheidswege gefinancierde gedeelte van de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement per

Huishoudelijk reglement per Huishoudelijk reglement per 30-12-2013 RECHTEN EN VERPLICHTINGEN VAN DE LEDEN Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan ter plaatse geldende verenigingsreglementen, waaronder het park-

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT TENNISVERENIGING FRANKRIJK (goedgekeurd in de Algemene Leden Vergadering van 9 december 2009) Algemeen Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het door het bestuur

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De ledenraad van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG),

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De ledenraad van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG), STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 10142 23 februari 2017 Verordening Ledenraad KBvG De ledenraad van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders

Nadere informatie

thema 1 Nederland en het water topografie

thema 1 Nederland en het water topografie thema 1 Nederland en het water topografie Argus Clou Aardrijkskunde groep 6 oefenkaart met antwoorden Malmberg s-hertogenbosch thema 1 Nederland en het water topografie Gebergten Vaalserberg Plaatsen Almere

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

Nadere voorschriften inzake de werkwijze van de Ledengroep van Intern en Overheidsaccountants (Nadere voorschriften werkwijze LIO)

Nadere voorschriften inzake de werkwijze van de Ledengroep van Intern en Overheidsaccountants (Nadere voorschriften werkwijze LIO) Nadere voorschriften inzake de werkwijze van de Ledengroep van Intern en Overheidsaccountants (Nadere voorschriften werkwijze LIO) Het bestuur van de Nederlandse beroepsorganisatie van accountants maakt,

Nadere informatie

Wij hopen op constructieve en prettige avond. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Mededelingen Vijf personen hebben zich afgemeld.

Wij hopen op constructieve en prettige avond. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Mededelingen Vijf personen hebben zich afgemeld. VERSLAG Algemene Ledenvergadering Groen Wonen Vlist (GWV) Aanwezig 17 leden Raad van Commissarissen Groen Wonen Vlist: Joke Storm (voorzitter), Wim de Wit (vice-voorzitter), Harro Janssen, Christianne

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Artikel 1 Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten Statuten oprichting van de vereniging d.d. 15 oktober 1998 gewijzigde

Nadere informatie