Aan de slag met Windows 8.1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan de slag met Windows 8.1"

Transcriptie

1 Aan de slag met Windows 8.1 Opmerkingen: Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt: Veiligheid, garantie en snelstartgids Regulatory Notice 'Belangrijke informatie over veiligheid en omgaan met het product' in 'Bijlage' De Handleiding voor veiligheid, garantie en installatie en de Regulatory Notice staan op de website Startscherm Het Startscherm is waar u apps en bureaubladprogramma's opent, ziet wat uw vrienden doen, en naar uw favoriete websites en bestanden gaat. Voor uw gemak is het Startscherm al voorzien van enkele nuttige tegels.

2 OPMERKING: Uw apparaatfuncties en het Startscherm kunnen verschillen afhankelijk van uw locatie, taal, provider en het apparaatmodel. U kunt uw eigen Startscherm op elk gewenst moment aanpassen. Een tegel op uw Startscherm verplaatsen 1. Tik op en houd de tegel vast die u wilt verplaatsen. 2. Sleep de tegel naar de plek waar u deze wilt neerzetten. Het formaat van een tegel op uw Startscherm wijzigen 1. Tik op en houd de tegel vast waarvan u het formaat wilt wijzigen. 2. Tik op Formaat wijzigen. 3. Kies het formaat dat u wilt hebben. Tegels losmaken van het Startscherm 1. Tik op en houd de tegel vast die u wilt losmaken.

3 2. Tik op Losmaken van Start. De app is nog steeds beschikbaar wanneer u de tegel losmaakt, en u kunt deze op elk moment weer vastmaken. Een groep tegels maken 1. Tik op en houd de tegel vast die u wilt groeperen. 2. Sleep ze naar een open ruimte en laat de tegels los wanneer een grijze balk verschijnt. Hierdoor ontstaat een nieuwe groep. 3. Tik op Naam aan groep geven boven de groep en voer daarna een nieuwe naam in. Een tegel verwijderen 1. Tik op en houd de tegel vast die u wilt verwijderen. 2. Tik op Verwijderen. De app die u selecteert om te verwijderen is daarna niet meer beschikbaar, en u moet de app opnieuw installeren om deze terug te krijgen. Uw vergrendelingsscherm aanpassen 1. Veeg vanaf de rechterrand van het scherm naar binnen om de charms-balk te openen en tik vervolgens op Instellingen. 2. Tik op Pc-instellingen wijzigen > Pc en apparaten > Vergrendelingsscherm. 3. Tik op Bladeren en kies vervolgens de gewenste afbeelding. U kunt ook een diapresentatie afspelen op uw vergrendelingsscherm of apps voor het vergrendelingsscherm toevoegen. Apps-weergave U vindt al uw apps en programma's in de weergave Apps. Als u de weergave Apps wilt zien, veegt u het Startscherm naar boven.

4 Uw favoriete apps vastmaken 1. Tik op en houd de app vast die u wilt vastmaken. 2. Tik op Vastmaken aan Start / Vastmaken aan taakbalk. De vastgemaakte apps verschijnen aan het einde van uw Startscherm of de taakbalk van het bureaublad. Opstarten naar de Apps-weergave 1. Tik op in het Startscherm. 2. Tik op Configuratiescherm > Taakbalk en navigatie. 3. Tik op het tabblad Navigatie. 4. Tik op het selectievakje De weergave Apps automatisch weergeven als ik naar Start ga. 5. Tik op OK. Bureaublad

5 Op het bureaublad kunt u allerlei soorten apps en programma's gebruiken. Als u het bureaublad wilt openen, tikt u op de tegel Bureaublad in het Startscherm. De bureaubladachtergrond wijzigen 1. Tik op op het bureaublad. 2. Tik op Configuratiescherm openen > Persoonlijke instellingen > Bureaubladachtergrond. 3. Tik op een afbeelding die u wilt gebruiken, of tik op Bladeren en selecteer een afbeelding op uw apparaat. 4. Tik op Wijzigingen opslaan. Opstarten naar het bureaublad 1. Tik op in het Startscherm. 2. Tik op Configuratiescherm > Taakbalk en navigatie. 3. Tik op het tabblad Navigatie. 4. Tik op het selectievakje Wanneer ik mij aanmeld of alle apps op een scherm sluit, naar het bureaublad

6 gaan in plaats van naar Start. 5. Tik op OK. De charms De charms zijn snelkoppelingen naar veelgebruikte taken, waarmee u kunt navigeren in Windows 8.1. Als u de charms wilt gebruiken, veegt u vanaf de rechterrand van het scherm naar binnen. Zoeken Zoeken naar geïnstalleerde apps, instellingen en bestanden. Delen Webkoppelingen, bestanden en andere items delen via of met anderen in uw app Personen. Start

7 Schakelen tussen het Startscherm, het bureaublad en een geopende app. Apparaten Communiceren met apparaten die met uw apparaat zijn verbonden. Instellingen De instellingen van uw apparaat aanpassen.

8 Informatie over uw apparaat Aanraakbewegingen Gebaren Wat te doen Tikken. Tikken en vasthouden. Uitzoomen. Inzoomen.

9 Schuiven. Naar binnen vegen vanaf de rand. Draaien. Informatie over uw apparaat U kunt op uw apparaat navigeren met een paar handelingen. Acties Wat te doen Opdrachten voor een app Veeg vanaf de boven- of onderrand van het scherm weergeven naar binnen. Overschakelen naar uw Veeg vanaf de linkerkant van het scherm naar binnen. vorige app Veeg vanaf de linkerrand van het scherm naar binnen

10 Een lijst met recente apps weergeven Een app sluiten Zoomen Een item selecteren en beweeg uw vinger terwijl deze zich nog steeds op het scherm bevindt, terug naar de linkerrand. Sleep de app vanaf de bovenrand van het scherm naar de onderkant van het scherm. Raak het scherm met twee vingers aan, en beweeg daarna uw twee vingers verder uit elkaar om in te zoomen of dichter naar elkaar om uit te zoomen. Veeg omlaag of over het item, of tik en houd vast om het te selecteren. Twee apps naast elkaar gebruiken U kunt twee apps tegelijkertijd op een scherm gebruiken. 1. Tik op de app die u wilt gebruiken om deze te openen. 2. Sleep de app naar beneden vanaf de bovenrand van het scherm tot er een opening achter de app verschijnt, en sleep vervolgens de app naar de linker- of rechterkant. 3. Tik op de andere kant die niet actief is. 4. Tik op een andere app die u wilt gebruiken vanaf het Startscherm. U kunt de scheidingslijn tussen de apps slepen om het formaat van de apps te wijzigen.

11 Online gaan U dient een draadloos netwerk te configureren voordat u verbinding kunt maken met Internet. Verbinding maken met een WLAN-netwerk 1. Veeg vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen en tik op Instellingen. 2. Tik op het netwerkpictogram. 3. Tik op het netwerk waarmee u verbinding wilt maken. 4. Voer het wachtwoord in, indien nodig. 5. Tik op Verbinden. Een VPN-netwerk instellen Met VPN's die binnen organisaties worden gebruikt, kunt u veilig persoonlijke gegevens uitwisselen via een niet-particulier netwerk. Mogelijk dient u een VPN-verbinding te configureren, bijvoorbeeld om toegang te krijgen tot uw zakelijke e- mailaccount. Vraag de netwerkbeheerder om de vereiste instellingen voor het configureren van een VPN voor uw netwerk. Wanneer één of meer VPN-instellingen beschikbaar zijn, kunt u het volgende doen: Veeg vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen en tik op Instellingen. Tik op Pc-instellingen wijzigen > Netwerk > Een VPN-verbinding toevoegen. Selecteer de naam van de VPN-provider, de naam van de verbinding, servicenaam, gebruikersnaam en wachtwoord en tik vervolgens op Opslaan om verbinding te maken met het VPN-netwerk.

12 Tik op de naam van de VPN-verbinding om de VPN te bewerken of te verwijderen.

13 Online gaan U dient verbinding te hebben met een draadloos netwerk voordat u verbinding kunt maken met internet. Verbinding maken met een WLAN-netwerk Verbinding maken met mobiel netwerk Een VPN-netwerk instellen U kunt uw mobiele netwerk ook met anderen delen. Een hotspot instellen Verbinding maken met een WLAN-netwerk 1. Veeg vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen en tik op Instellingen. 2. Tik op het netwerkpictogram. 3. Tik op het netwerk waarmee u verbinding wilt maken. 4. Voer het wachtwoord in, indien nodig. 5. Tik op Verbinden. Verbinding maken met mobiel netwerk U dient over een geldige SIM-kaart met een gegevensservice te beschikken. Neem contact op met uw provider als u niet over een SIM-kaart beschikt.

14 1. Veeg vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen en tik op Instellingen. 2. Tik op het netwerkpictogram. 3. Tik op Netwerk. 4. Tik op de naam van uw mobiele netwerk. 5. Configureer de instellingen, indien nodig, en tik vervolgens op Verbinden. 6. Voer de naam van het toegangspunt (APN), uw gebruikersnaam, uw wachtwoord, en andere informatie in als dat nodig is. 7. Tik op Volgende. OPMERKING: Als u geen verbinding met internet kunt maken, neem dan contact op met uw mobiele provider. Een VPN-netwerk instellen Met VPN's die binnen organisaties worden gebruikt, kunt u veilig persoonlijke gegevens uitwisselen via een niet-particulier netwerk. Mogelijk dient u een VPN-verbinding te configureren, bijvoorbeeld om toegang te krijgen tot uw zakelijke e- mailaccount. Vraag de netwerkbeheerder om de vereiste instellingen voor het configureren van een VPN voor uw netwerk. Wanneer één of meer VPN-instellingen beschikbaar zijn, kunt u het volgende doen: Veeg vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen en tik op Instellingen. Tik op Pc-instellingen wijzigen > Netwerk > Een VPN-verbinding toevoegen. Selecteer de naam van de VPN-provider, de naam van de verbinding, servicenaam, gebruikersnaam en wachtwoord en tik vervolgens op Opslaan om verbinding te maken met het VPN-netwerk. Tik op de naam van de VPN-verbinding om de VPN te bewerken of te verwijderen. Uw internetverbinding delen U kunt uw mobiele breedband-internetverbinding mogelijk met anderen delen door een mobiele hotspot te maken. Veeg vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen en tik op Instellingen. Tik op Pc-instellingen wijzigen > Netwerk. Tik op de verbinding met het mobiele netwerk die u wilt delen. Tik op de schuifknop Deze verbinding delen om deze optie aan te zetten.

15

16 Aanmelden met een Microsoft-account Een Microsoft-account is een adres en wachtwoord dat u gebruikt om u aan te melden bij Windows. Het is gratis en eenvoudig in te stellen, en kunt u dit doen met elk gewenst adres, of u kunt een nieuw adres maken. Koppelen aan een bestaand Microsoft-account Volg deze stappen: Voer het adres en wachtwoord in dat u gebruikt om u aan te melden. Tik op Volgende en volg de instructies op het scherm. Een nieuw account maken U kunt elk adres gebruiken om u aan te melden voor een nieuw Microsoft-account. Volg deze stappen: Voer het adres in dat u wilt gebruiken en tik vervolgens Een nieuw account maken. Volg de instructies op het scherm en vul uw persoonlijke en beveiligingsgegevens in. Wat u kunt doen met een Microsoft-account Apps downloaden uit de Windows Store Personen bij elkaar brengen

17 Uw instellingen synchroniseren Gebruikmaken van gratis opslagruimte in de cloud

18 Op internet surfen U kunt op internet surfen als uw toestel met een draadloos netwerk is verbonden. Als u wilt surfen op internet, tikt u op de tegel Internet Explorer op het Startscherm.

19 Websites bezoeken U kunt Internet Explorer gebruiken om websites te bezoeken. Surfen Voer een URL op de adresbalk in om direct naar een site te gaan. Of tik op de adresbalk voor sites die u vaak bezoekt (dit zijn uw vaak bezochte sites). Zoeken Typ een woord op de adresbalk en tik op om te zoeken op internet. Suggesties ophalen Voer enkele trefwoorden op de adresbalk in voor suggesties over websites, apps en zoekopdrachten terwijl u typt. Tik op de suggestie waarvan u het adres wilt bezoeken. Nieuw tabblad openen Tik op de knop Nieuw tabblad > en voer een URL of zoekterm in of selecteer een van uw vaak bezochte of favoriete sites. Webpagina sluiten Tik op > om een tabblad met een webpagina te sluiten. Uw favoriete websites bewaren U kunt de sites die u leuk vindt en vaak bezoekt als favorieten opslaan. 1. Ga naar een website die u wilt toevoegen. 2. Veeg vanaf de onderrand van het scherm naar boven. 3. Tik op de knop Favorieten om de favorietenbalk weer te geven. 4. Tik op. 5. Tik op Toevoegen. Een site aan het Startscherm vastmaken

20 Nadat u een site aan het Startscherm vastmaakt, kunt u die site snel openen. 1. Ga naar een website die u wilt vastmaken. 2. Veeg vanaf de onderrand van het scherm naar boven. 3. Tik op de knop Favorieten om de favorietenbalk weer te geven. 4. Tik op de knop. 5. Tik op Vastmaken aan Start.

21 Om s te kunnen versturen en ontvangen, dient uw toestel verbonden te zijn met een draadloos netwerk. Als u de app wilt openen, gaat u naar het Startscherm en tikt u op de tegel . Een account toevoegen 1. Tik op het Startscherm op de tegel Veeg vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen en tik op Instellingen. 3. Tik op Accounts > Account toevoegen en vervolgens op het type account dat u wilt toevoegen. 4. Voer uw adres en wachtwoord in voor het account. 5. Tik op Verbinding maken. gebruiken Na het instellen van een account kunt u de app gebruiken om s te versturen en te ontvangen.

22 Aan de slag met OneDrive OneDrive is gratis online opslagruimte bij uw Microsoft-account. U kunt uw bestanden gemakkelijk opslaan op OneDrive en ze van uw tablet verwijderen. Uw bestanden aan OneDrive toevoegen 1. Tik op het Startscherm op de tegel OneDrive om de OneDrive-app te openen. 2. Tik op mappen om naar de locatie op OneDrive te bladeren waar u de bestanden wilt toevoegen. 3. Veeg vanaf de boven- of onderrand van het scherm naar binnen. 4. Tik op Bestanden toevoegen. 5. Blader naar de bestanden die u wilt uploaden en tik erop om deze te selecteren. 6. Tik op Kopiëren naar OneDrive. Automatisch op OneDrive opslaan 1. Veeg vanaf de rechterrand van het scherm naar binnen. 2. Tik op Instellingen > Pc-instellingen wijzigen. 3. Stel de volgende configuraties in. Voor documenten: tik op OneDrive en schakel vervolgens Documenten standaard opslaan op OneDrive in.

23 Voor foto's: tik op Camera-album en kies vervolgens Foto's met goede kwaliteit uploaden of kies Foto's met beste kwaliteit uploaden voor exemplaren met een hogere resolutie. Uw bestanden van OneDrive ophalen Wanneer uw bestanden op OneDrive staan, kunt u ze vanaf elk apparaat ophalen. Tik op de tegel OneDrive op uw Startscherm. Ga naar de OneDrive-website: https://onedrive.live.com/.

24 Apps downloaden en gebruiken Naast de apps in de weergave Apps kunt u nog meer apps vinden in de Windows Store. Apps installeren 1. Tik in het Startscherm op Store. Opmerking: U moet een verbinding met Internet hebben en u moet uzelf aanmelden met een Microsoft-account. 2. Zoek een app die u wilt gebruiken, tik op Kopen of Proberen (gratis evaluatie) als het een betaalde app is, of op Installeren als het een gratis app is. Uw apps gebruiken Tik op de app die u wilt gebruiken in het Startscherm. Als u de app-opdrachten wilt weergeven, veegt u naar beneden vanaf de bovenrand van het scherm of naar boven vanaf de onderrand van het scherm. Als u de charms van de app wilt weergeven, veegt u naar links vanaf de rechterrand van het scherm. Als u de app wilt sluiten, sleept u deze vanaf de bovenkant van het scherm helemaal naar beneden. Apps synchroniseren tussen apparaten Wanneer u apps uit de Windows Store hebt geïnstalleerd en u uzelf met uw Microsoft-account aanmeldt op een ander

25 Windows 8.1-apparaat, worden uw apps automatisch gesynchroniseerd naar het nieuwe apparaat zodat u gemakkelijk kunt verdergaan waar u was gebleven. Automatische synchronisatie van apps en app-gegevens is standaard ingeschakeld, maar u kunt deze instellingen te allen tijde wijzigen. Synchronisatie-instellingen van apps configureren 1. Veeg vanaf de rechterrand van het Startscherm naar binnen. 2. Tik op Instellingen > Pc-instellingen wijzigen > OneDrive > Synchronisatie-instellingen. 3. U kunt kiezen of u Apps en App-gegevens wel of niet wilt synchroniseren onder App-instellingen.

26 Bijlage Belangrijke informatie over veiligheid en omgaan met het product Lees voor gebruik alle informatie in dit onderdeel om letsel, schade aan eigendommen of schade aan uw apparaat te voorkomen. Ga voor aanvullende tips voor veilig gebruik van uw apparaat naar: Wees voorzichtig met uw apparaat Laat uw apparaat niet vallen en buig of doorboor het apparaat niet. Plaats ook geen vreemde voorwerpen in en zware voorwerpen op het apparaat. Gevoelige onderdelen in het product kunnen daardoor beschadigd raken. Het scherm van uw apparaat is van glas. Het glas kan breken als het apparaat op een harde ondergrond valt, als er veel druk op wordt uitgeoefend of als er een zwaar voorwerp op valt. Raak het glas niet aan als het scherm versplinterd of gebroken is, en probeer het glas niet uit het apparaat te verwijderen. Stop het gebruik van het apparaat meteen en neem contact op met de technische ondersteuning van Lenovo voor informatie over reparatie, vervanging of afvalverwerking als u het apparaat moet weggooien. Wanneer u het apparaat gebruikt, dient u dit op een veilige afstand van warme omgevingen of omgevingen met hoogspanning te houden, zoals elektrische apparaten, elektrische kachels of elektrische kookapparatuur. Gebruik uw apparaat alleen binnen het temperatuurbereik van 0 C 40 C (opslag -20 C 60 C) om beschadiging te voorkomen. Haal het apparaat niet uit elkaar en breng geen wijzigingen aan Uw apparaat is een verzegeld product. In het apparaat bevinden zich geen onderdelen die door gebruikers kunnen worden vervangen. Alle reparaties aan de binnenkant moeten worden uitgevoerd door een reparatiebedrijf dat door Lenovo is geautoriseerd. Als u probeert het apparaat te openen of wijzigingen aan te brengen, is de garantie niet meer geldig.

27 Kennisgeving voor ingebouwde oplaadbare batterijen GEVAAR: Probeer niet zelf de oplaadbare interne lithium-ionbatterij te vervangen. Neemt u contact op met Lenovo Support voor fabrieksvervanging. Kennisgeving over plastic zakken GEVAAR: Plastic zakken kunnen gevaarlijk zijn. Houd plastic zakken uit de buurt van baby's en kinderen om de kans op verstikking te voorkomen. Informatie over de adapter Zorg dat uw apparaat en netvoedingsadapter niet nat worden. Dompel uw apparaat niet onder in water en laat het apparaat niet achter op een plek waar het nat kan worden door water of andere vloeistoffen. Laad het apparaat alleen op volgens goedgekeurde methoden. U kunt de volgende methoden gebruiken om de interne batterij van uw apparaat veilig op te laden: Oplaadmethode Beeldscherm aan Beeldscherm uit Netvoedingsadapter Ondersteund, maar de batterij zal langzaam Ondersteund opladen. Een USB-verbinding tussen dc-in-aansluiting op het apparaat en de USBaansluiting van een pc of ander apparaat die overeenkomt met de USB 2.0-standaarden. Gebruikers moeten de verbinding met USBinterfaces met USB-versie 2.0 of hoger gebruiken. Ondersteund, maar compenseert stroomverbruik en de batterij zal langzamer opladen dan normaal. Ondersteund, maar de batterij zal langzaam opladen.

28 Opmerkingen: Beeldscherm aan: Apparaat aan Beeldscherm uit: Apparaat uit of in de schermbeveiligingsmodus Oplaadapparaten worden mogelijk warm bij normaal gebruik. Zorg ervoor dat het oplaadapparaat een goede ventilatie krijgt. Koppel het oplaadapparaat los als de volgende situaties zich voordoen: Het oplaadapparaat is blootgesteld aan regen, vloeistof of extreme vochtigheid. Het oplaadapparaat is beschadigd. U wilt het oplaadapparaat schoonmaken. Waarschuwing: Lenovo is niet verantwoordelijk voor de prestaties of veiligheid van producten die niet zijn geproduceerd of goedgekeurd door Lenovo. Gebruik alleen door Lenovo goedgekeurde voedingsadapters en batterijen. Voorkom gehoorschade Uw apparaat heeft een hoofdtelefoonaansluiting. Gebruik altijd de hoofdtelefoonaansluiting voor hoofdtelefoons (ook wel headset genoemd) of oortelefoons. ATTENTIE: Een te hoog geluidsvolume van de hoofdtelefoon of oortelefoon kan leiden tot schade aan het gehoor. Als u de equalizer op het maximumniveau instelt, wordt de uitvoerspanning en het volume van de hoofdtelefoon of oortelefoon verhoogd. Om uw gehoor te beschermen stelt u de equalizer in op een gepast niveau. Het overmatige gebruik van hoofd- of oortelefoons gedurende een langere tijd bij een hoog volume kan gevaarlijk zijn als de uitvoer van de hoofd- of oortelefoonaansluitingen niet voldoet aan de specificaties van EN De uitvoerconnector voor de hoofdtelefoon van uw apparaat voldoet aan EN Sub 7. Deze specificatie beperkt de RMS-uitvoerspanning van het apparaat tot 150 mv. Om schade aan het gehoor te voorkomen, dient u te controleren of de hoofd- of oortelefoon die u gebruikt, eveneens voldoet aan EN (Artikel 7) ten aanzien van een spanning van 75 mv. Gebruik van een hoofd- of oortelefoon die niet voldoet aan EN kan, ten gevolge van een te hoog geluidsdrukniveau, schadelijk zijn voor het gehoor. Als uw apparaat is geleverd met een hoofdtelefoon of oortelefoon, voldoen het apparaat met hoofdtelefoon of oortelefoon als set aan de specificaties van EN Gebruikt u een andere hoofd- of oortelefoon, controleer dan of die voldoet aan EN (Artikel 6.5). Gebruik van een hoofd- of oortelefoon die niet voldoet aan EN kan, ten gevolge van een te hoog geluidsdrukniveau, schadelijk zijn voor het gehoor. Waarschuwing voor geluidsdrukniveau

29 Voor het apparaat dat is getest overeenkomstig EN : 2006+A11:2009:+A1:2010+A12:2011, is het verplicht audiotests uit te voeren voor EN Dit apparaat is getest en voldoet aan de vereiste geluidsdrukniveaus die vermeld zijn in de relevante standaards EN en/of EN Als een oortelefoon of hoofdtelefoon gedurende lange tijd bij een hoog volume wordt gebruikt, kan het gehoor onherstelbaar beschadigd raken. Waarschuwing Luister nooit langdurig naar hoge volumeniveaus om gehoorschade te vermijden. Wees voorzichtig bij gebruik van uw apparaat in een gemotoriseerd voertuig of op de fiets Geef altijd prioriteit aan uw veiligheid en die van anderen. Houd u aan de wet. Lokale wet- en regelgeving is mogelijk van toepassing op de manier waarop u mobiele elektronische apparaten, zoals uw apparaat, mag gebruiken terwijl u een motorvoertuig bestuurt of fietst. Gooi producten weg volgens de lokale wet- en regelgeving Wanneer uw apparaat het eind van de nuttige levensduur heeft bereikt, breek of verbrand het apparaat dan niet. Dompel het apparaat ook niet onder in water en gooi het alleen weg zoals voorgeschreven in de lokale wet- en regelgeving. Sommige interne onderdelen bevatten substanties die kunnen exploderen, lekken of die op een andere manier negatieve gevolgen kunnen hebben voor het milieu als deze niet correct worden weggegooid. Zie 'Informatie over recycling en milieu' voor meer informatie. Houd uw apparaat en accessoires buiten het bereik van kleine kinderen Uw apparaat bevat kleine onderdelen waar kleine kinderen in kunnen stikken. Bovendien kan het glazen scherm breken of scheuren wanneer het apparaat valt of tegen een hard oppervlak wordt gegooid. Bescherm uw gegevens en software Verwijder onbekende bestanden niet en wijzig de naam van bestanden of directory's niet als deze niet door u zijn gemaakt. Doet u dat wel, dan werkt de software op uw apparaat daarna mogelijk niet meer goed. Houd er rekening mee dat het gebruik van netwerkresources uw apparaat kwetsbaar kan maken voor computervirussen, hackers, spyware en andere kwaadwillige activiteiten die schade kunnen toebrengen aan uw apparaat, uw software en uw gegevens. Het is uw eigen verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat u adequaat bescherming regelt in de vorm van firewalls, antivirussoftware en antispywaresoftware en dat u dergelijke software up-to-date houdt. Houd elektrische apparaten, zoals een elektrische ventilator, een radio, krachtige luidsprekers, een airconditioner en een magnetron, uit de buurt van uw apparaat. De sterke magnetische velden die elektrische apparaten genereren, kunnen het beeldscherm en de gegevens op het apparaat beschadigen.

30 Let erop dat uw apparaat niet te warm wordt Als uw apparaat aan staat of als de batterij wordt opgeladen, kunnen sommige onderdelen warm worden. De temperatuur die wordt bereikt, hangt af van de mate van systeemactiviteit en het oplaadniveau van de batterij. Bij langdurig contact met uw lichaam kunnen er, ook door uw kleding heen, ongemakken en zelfs brandwonden ontstaan. Houd het apparaat niet te lang op schoot en houd uw handen of enig ander lichaamsdeel niet te lang tegen een warm onderdeel van het apparaat aan. Kennisgeving voor PVC-kabels en -snoeren WAARSCHUWING: Als u in aanraking komt met het snoer van dit product of snoeren van accessoires die voor dit product worden verkocht, kunt u blootgesteld worden aan lood. Lood wordt in de staat Californië beschouwd als kankerverwekkend en als veroorzaker van geboorteafwijkingen of andere reproductieve schade. Was daarom uw handen nadat u de kabels hebt aangeraakt. Elektromagnetische straling Verklaring van conformiteit van de Federal Communications Commission (FCC) Uit tests is gebleken dat deze apparatuur voldoet aan de beperkingen die in Deel 15 van de FCC-voorschriften worden opgelegd aan digitale apparaten van Klasse B. Deze beperkingen zijn bedoeld om een redelijke mate van bescherming te bieden tegen schadelijke interferentie bij gebruik van de apparatuur in een woonomgeving. Dit apparaat genereert, gebruikt en verspreidt radiofrequentie-energie en kan schadelijke interferentie met radiocommunicatie veroorzaken indien het apparaat niet volgens de instructies wordt geïnstalleerd en gebruikt. Er bestaat echter geen garantie dat in een bepaalde installatie geen interferentie zal optreden. Als deze apparatuur toch hinderlijke interferentie in de radio- of televisieontvangst veroorzaakt, hetgeen kan worden bepaald door de apparatuur uit en in te schakelen, dan kan de gebruiker met behulp van een van de volgende maatregelen proberen de interferentie op te heffen: De ontvangstantenne verstellen of verplaatsen. De afstand tussen de apparatuur en de ontvanger vergroten. De apparatuur aansluiten op een stopcontact van een ander circuit dan het stopcontact waarop de ontvanger is aangesloten. Raadpleeg een erkende dealer of vertegenwoordiger voor advies. Lenovo is niet verantwoordelijk voor interferentie met radio- of televisieontvangst die wordt veroorzaakt door niet-

31 toegestane wijzigingen of aanpassingen aan dit apparaat. Bij niet-geautoriseerde wijzigingen kan het recht van de gebruiker om de apparatuur te gebruiken komen te vervallen. Dit toestel voldoet aan Deel 15 van de FCC-voorschriften. Aan het gebruik ervan worden de volgende twee voorwaarden gesteld: (1) dit apparaat mag geen hinderlijke interferentie veroorzaken, en (2) dit apparaat moet elke ontvangen interferentie accepteren, met inbegrip van interferenties die een ongewenste werking kunnen veroorzaken. Verantwoordelijke partij: Lenovo (United States) Incorporated 1009 Think Place - Building One Morrisville, NC Telefoon: FCC-waarschuwing De antennes die voor deze zender gebruikt worden, mogen niet samen geplaatst of gebruikt worden met een andere antenne of zender. Verklaring van conformiteit met industriële emissierichtlijn Canada Klasse B This Class B digital apparatus complies with Canadian ICES-003. Cet appareil numérique de la classe B est conforme à la norme NMB-003 du Canada. IC-waarschuwing This device complies with Industry Canada license-exempt RSS standard(s). Operation is subject to the following two conditions: (1) This device may not cause interference, and (2) this device must accept any interference, including interference that may cause undesired operation of the device. Le présent appareil est conforme aux CNR d'industrie Canada applicables aux appareils radio exempts de licence. L'exploitation est autorisée aux deux conditions suivantes: (1) l'appareil ne doit pas produire de brouillage, et (2) l'utilisateur de l'appareil doit accepter tout brouillage radioélectrique subi, même si le brouillage est susceptible d'en Industry Canada Class B Emission Compliance Statement

32 This Class B digital apparatus complies with Canadian ICES-003. Avis de conformité à la réglementation d Industrie Canada Cet appareil numérique de la classe B est conforme à la norme NMB-003 du Canada. Europese Unie - Naleving van de richtlijnen inzake elektromagnetische compatibiliteit Dit product voldoet aan de voorwaarden voor bescherming zoals opgenomen in EU-richtlijn 2004/108/EG betreffende de onderlinge aanpassing van de wetgevingen van de lidstaten inzake elektromagnetische compatibiliteit. Lenovo aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor het niet voldoen aan deze voorwaarden voor bescherming als dit het gevolg is van het doorvoeren van een niet aanbevolen wijziging aan het product, inclusief het aanbrengen van optiekaarten van andere fabrikanten. Uit tests is gebleken dat dit product voldoet aan de eisen voor IT-apparatuur van Klasse B conform de Europese Standaard EN De beperkingen voor apparatuur van Klasse B zijn bedoeld om in woonomgevingen een redelijke bescherming te bieden tegen interferentie met goedgekeurde communicatieapparatuur. Contactadres in de EU: Lenovo, Einsteinova 21, Bratislava, Slowakije Verklaring van conformiteit met Duitse Klasse B Deutschsprachiger EU Hinweis: Hinweis für Geräte der Klasse B EU-Richtlinie zur Elektromagnetischen Verträglichkeit Dieses Produkt entspricht den Schutzanforderungen der EU-Richtlinie 2004/108/EG (früher 89/336/EWG) zur Angleichung der Rechtsvorschriften über die elektromagnetische Verträglichkeit in den EU-Mitgliedsstaaten und hält die Grenzwerte der EN Klasse B ein. Um dieses sicherzustellen, sind die Geräte wie in den Handbüchern beschrieben zu installieren und zu betreiben. Des Weiteren dürfen auch nur von der Lenovo empfohlene Kabel angeschlossen werden. Lenovo übernimmt keine Verantwortung für die Einhaltung der Schutzanforderungen, wenn das Produkt ohne Zustimmung der Lenovo verändert bzw. wenn Erweiterungskomponenten von Fremdherstellern ohne Empfehlung der Lenovo gesteckt/eingebaut werden. Deutschland: Einhaltung des Gesetzes über die elektromagnetische Verträglichkeit von Betriebsmitteln Dieses Produkt entspricht dem Gesetz über die elektromagnetische Verträglichkeit von Betriebsmitteln EMVG (früher Gesetz über die elektromagnetische Verträglichkeit von Geräten ). Dies ist die Umsetzung der EU-Richtlinie 2004/108/EG (früher 89/336/EWG) in der Bundesrepublik Deutschland.

Basisprincipes. Home-scherm

Basisprincipes. Home-scherm Basisprincipes Opmerkingen: Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt: Veiligheid, garantie en snelstartgids Regulatory Notice 'Belangrijke informatie

Nadere informatie

Het Home-scherm is het startpunt voor het gebruik van uw toestel. Voor uw gemak is het Home-scherm al ingesteld met enkele nuttige apps en widgets.

Het Home-scherm is het startpunt voor het gebruik van uw toestel. Voor uw gemak is het Home-scherm al ingesteld met enkele nuttige apps en widgets. Basisprincipes Opmerkingen: Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt: Veiligheid, garantie en snelstartgids Regulatory Notice 'Belangrijke informatie

Nadere informatie

Opmerkingen: Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt:

Opmerkingen: Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt: Basisprincipes Opmerkingen: Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt: Veiligheid, garantie en snelstartgids Regulatory Notice 'Belangrijke informatie

Nadere informatie

Lenovo TAB S8-50. Gebruikershandleiding V1.0. Lees de voorzorgsmaatregelen en belangrijke opmerkingen in de bijgeleverde handleiding vóór gebruik.

Lenovo TAB S8-50. Gebruikershandleiding V1.0. Lees de voorzorgsmaatregelen en belangrijke opmerkingen in de bijgeleverde handleiding vóór gebruik. Lenovo TAB S8-50 Gebruikershandleiding V1.0 Lees de voorzorgsmaatregelen en belangrijke opmerkingen in de bijgeleverde handleiding vóór gebruik. Hoofdstuk 01 Lenovo TAB S8-50 Overzicht 1-1 Vormgeving 1-2

Nadere informatie

Naleving van wet- en regelgeving

Naleving van wet- en regelgeving Naleving van wet- en regelgeving Conformiteitsverklaring EU De conformiteitsverklaring kan worden geraadpleegd op www.kobo.com/userguides SAR Waarden De standaard voor het meten van blootstelling aan straling

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Magnetic Charging Dock DK48 Inhoudsopgave Inleiding...3 Over het magnetisch oplaaddock...3 Het magnetische oplaadstation gebruiken...4 Een verbindingsstuk voor je telefoon selecteren...4

Nadere informatie

Aanvullend bestand bij de tweede druk Windows 8.1 voor senioren

Aanvullend bestand bij de tweede druk Windows 8.1 voor senioren 1 Aanvullend bestand bij de tweede druk Windows 8.1 voor senioren Recentelijk is een update van het besturingssysteem Windows 8.1 verschenen. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen. In dit aanvullende

Nadere informatie

Lenovo TAB 2 A Gebruikershandleiding. Downloaded from Lenovo TB2-X30F Lenovo TB2-X30L

Lenovo TAB 2 A Gebruikershandleiding. Downloaded from  Lenovo TB2-X30F Lenovo TB2-X30L Lenovo TAB 2 A10-30 Gebruikershandleiding Lenovo TB2-X30F Lenovo TB2-X30L Alle informatie in deze gids die is voorzien van een * heeft alleen betrekking op het WLAN + LTE-model (Lenovo TB2-X30L). Basisprincipes

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw iphone of ipad instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw

Nadere informatie

Windows 8 - Dunamare Expertacademie

Windows 8 - Dunamare Expertacademie Windows 8 - Dunamare Expertacademie Inhoudsopgave 1. Een gekoppeld Microsoftaccount... 2 2. Een startscherm en dan?... 3 3. De Charmbalk... 4 Zoeken... 4 Start... 5 Apparaten... 5 Instellingen... 5 4.

Nadere informatie

YOGA BOOK with Windows

YOGA BOOK with Windows YOGA BOOK with Windows Gebruikershandleiding Lenovo YB1-X91F Lenovo YB1-X91L Alle informatie in deze gids die is voorzien van een * heeft alleen betrekking op het WLAN + LTE-model (Lenovo YB1-X91L). Aan

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing OV-NewBase www.overmax.nl

Gebruiksaanwijzing OV-NewBase www.overmax.nl Gebruiksaanwijzing OV-NewBase www.overmax.nl Snel Start Batterij management en opladen Voordat u het toestel in gebruik neemt, dient u de accu eerst geheel op te laden. Stop de lader in het toestel en

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw Windows Phone instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw agenda,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding USB Charger UCH20 Inhoudsopgave Inleiding...3 Over de USB Charger... 3 De USB-oplader gebruiken... 4 Uw apparaat opladen...4 Juridische gegevens... 5 Declaration of Conformity...6

Nadere informatie

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 SNELSTARTGIDS MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN INHOUD 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 3. TERUG GAAN NAAR HET VORIGE SCHERM 3 4. DIREKT

Nadere informatie

Wat is er nieuw in Windows 8.1?

Wat is er nieuw in Windows 8.1? Wat is er nieuw in Windows 8.? Inhoud. Inleiding.... Snelzoekkaart I Het startscherm... 4. Snelzoekkaart II De apps-weergave... 5 4. Snelzoekkaart III De bureabladweergave... 6 5. What is er nieuw in Windows

Nadere informatie

Basiskennis van Windows 8

Basiskennis van Windows 8 Basiskennis van Windows 8 Inhoud De basis Navigeren op het scherm Start................................... 2 Een app openen............................................. 3 Openstaande apps weergeven...................................

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. OV-BaseCore7(Z)

Gebruiksaanwijzing. OV-BaseCore7(Z) Gebruiksaanwijzing NL OV-BaseCore7(Z) Belangrijke veiligheidsinstructies Waarschuwing: Om het risico op elektrische schokken te beperken, mag u de behuizing of de achterkant niet verwijderen. Alle onderdelen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Quick Charger UCH10 Inhoudsopgave Inleiding...3 Gemakkelijk opladen...3 De Quick Charger gebruiken...4 Uw apparaat opladen...4 Juridische gegevens...5 Declaration of Conformity for

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Power Cover CP12 Inhoudsopgave Inleiding...3 Gemakkelijk opladen...3 Specificaties...3 De Power Case gebruiken...4 De telefoon opladen...4 Juridische informatie...6 2 Inleiding Gemakkelijk

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Xperia P TV Dock DK21 Inhoudsopgave Inleiding...3 Overzicht achterkant TV Dock...3 Aan de slag...4 LiveWare -beheer...4 LiveWare -beheer bijwerken...4 TV Dock gebruiken...5 De telefoon

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Bluetooth Keyboard BKB10 Inhoudsopgave Basisprincipes...3 Overzicht...3 Het toetsenbord laden...4 Het toetsenbord inschakelen...5 Het toetsenbord instellen...6 Ondersteuning op internet...7

Nadere informatie

Kennisgeving over het product

Kennisgeving over het product Begin hier Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze documentatie kan zonder

Nadere informatie

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 3.0

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 3.0 pc SimPhone Handleiding Gebruik Versie 3.0 Nederlands Gefeliciteerd met uw SimPhone! Wist u dat? U heeft 1 jaar lang gratis hulp en ondersteuning van een SimCoach! Bel of mail een SimCoach + 31 (0)20 422

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Bluetooth -muziekontvanger BM10 Inhoudsopgave Overzicht accessoires...3 Basisprincipes...4 Koppelen en verbinden...5 Verbinding verbreken en opnieuw verbinden...6 Smart Connect...7

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 9

Inhoudsopgave. Inleiding 9 Inhoudsopgave Inleiding 9 1. Het startscherm 11 1.1 Het startscherm 12 1.2 Een app of programma openen 12 1.3 De charmbalk 13 1.4 De app-opdrachten 15 1.5 Tegels van programma s en apps toevoegen en losmaken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding I785D8DCZ Gebruikershandleiding Hartelijk dank voor uw aankoop van deze EMPIRE Intel Tablet Model I785D8DCZ. Deze handleiding geeft een kort overzicht van alle functies van de tablet en is ervoor bedoeld

Nadere informatie

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar SBT50/00. Gebruiksaanwijzing

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar  SBT50/00. Gebruiksaanwijzing Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/welcome SBT50/00 Gebruiksaanwijzing a b c d e f BEEP PHILIPS SBT50 1 Belangrijk Veiligheid Belangrijke veiligheidsinstructies

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

*Verklaring: bevat belangrijke informatie die u kan helpen optimaal gebruik te maken van uw tablet-pc.

*Verklaring: bevat belangrijke informatie die u kan helpen optimaal gebruik te maken van uw tablet-pc. I1010Q16DCZ Verklaringen, opmerkingen en waarschuwingen *Verklaring: bevat belangrijke informatie die u kan helpen optimaal gebruik te maken van uw tablet-pc. *Opmerking: geeft aan dat het niet opvolgen

Nadere informatie

Olive_QS_SL.book Page 1 Tuesday, September 24, :52 PM Snelstart

Olive_QS_SL.book Page 1 Tuesday, September 24, :52 PM Snelstart Snelstart OPMERKING: Functies kunnen verschillen per model en land. Uw tablet installeren 1 2 3 Houd na het opladen van de accu de aan-/uitknop 5 seconden lang ingedrukt tot het HP logo wordt weergegeven.

Nadere informatie

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Inhoud Wat is OneDrive voor Bedrijven?... 2 Eerste aanmelding... 2 OneDrive gebruiken via de webbrowser... 6 Aanmaken van een nieuwe map... 6 Waar ben ik?...

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Autosnellader AN420 Inhoudsopgave Inleiding...3 Gemakkelijk opladen...3 De Autosnellader gebruiken...4 Uw apparaten opladen...4 Juridische gegevens...5 Declaration of Conformity for

Nadere informatie

Aan de slag. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211311, Uitgave 1 NL

Aan de slag. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211311, Uitgave 1 NL Aan de slag Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211311, Uitgave 1 NL Toetsen en onderdelen 9 Tweede camera 10 Volume-/zoomtoets 11 Mediatoets 12 Scherm en toetsvergrendelingsschakelaar 13 Opnametoets

Nadere informatie

Gebruikershandleiding HERE Maps

Gebruikershandleiding HERE Maps Gebruikershandleiding HERE Maps Uitgave 1.0 NL HERE Maps HERE Maps toont u wat zich in de buurt bevindt en leidt u naar de plaats van bestemming. U kunt: Plaatsen, straten en diensten zoeken De weg vinden

Nadere informatie

Na het opstarten verschijnt het Bureaublad. Hier kun je programma s opstarten via de pictogrammen op het Bureaublad of in de Taakbalk.

Na het opstarten verschijnt het Bureaublad. Hier kun je programma s opstarten via de pictogrammen op het Bureaublad of in de Taakbalk. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Starten met Windows Windows is het besturingssysteem van de computer, het stuurt andere programma s aan. Na het opstarten zie je het vergrendelingsscherm. Daar moet je op inloggen

Nadere informatie

Een wandthermostaat vervangen

Een wandthermostaat vervangen Een wandthermostaat vervangen U kunt deze installatie bekijken op: http://netatmo.com/video Waarschuwing Waarschuwing! Lees deze instructies zorgvuldig door alvorens te installeren. De Netatmo-thermostaat

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Inhoud

Gebruikershandleiding Inhoud Gebruikershandleiding Inhoud 1. Note 2. Inhoud van de verpakking 3. Product aanzichten 4. Opstarten en aflsuiten 5. Desktop 6. Knoppen 7. Systeem instellingen 7.1 WIFI draadloze connectie 8. HDMI 9. Installeren,

Nadere informatie

Korte handleiding Windows 8.1

Korte handleiding Windows 8.1 Korte handleiding Windows 8.1 Inhoud Voordat u een upgrade uitvoert naar Windows 8.1... 3 Online handleiding... 3 Windows 8.1 opstarten... 3 Windows 8.1 vergrendelingsscherm... 3 Windows-UI... 4 Startscherm...

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1.

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Windows 10 Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Opstarten Bij het opstarten met lokaal of microsoft account (zie verder) verschijnt het bureaublad,.

Nadere informatie

Handleiding Archos 40 Titanium

Handleiding Archos 40 Titanium Handleiding Archos 40 Titanium Inhoud van de verpakking Controleer of de volgende onderdelen in de verpakking zitten: -- ARCHOS 40 Titanium -- Batterij -- Headset -- Micro SIM-adapter -- USB-kabel -- Lader

Nadere informatie

3 Internet. De onderwerpen in dit hoofdstuk:

3 Internet. De onderwerpen in dit hoofdstuk: 3 Internet Met de app Internet kunt u op uw Samsung Galaxy Tab surfen op het internet. U surft met behulp van aanraakbewegingen op het scherm van uw Tab. In dit hoofdstuk leest u over de opties van deze

Nadere informatie

Uw eerste thermostaat installeren

Uw eerste thermostaat installeren 3 Uw eerste thermostaat installeren U kunt deze installatie bekijken op: http://netatmo.com/video3 Waarschuwing In de doos Waarschuwing! 230V Lees deze instructies zorgvuldig door alvorens te installeren.

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Style Cover Window SCR24 Inhoudsopgave Aan de slag...3 Inleiding...3 Overzicht...3 Opladen...3 Instellen door één keer aan te raken...4 De basisaspecten onder de knie krijgen...5

Nadere informatie

HANDLEIDING. Interface Koptelefoon Camera voor. De veiligste smartphone voor kinderen!

HANDLEIDING. Interface Koptelefoon Camera voor. De veiligste smartphone voor kinderen! De veiligste smartphone voor kinderen! HANDLEIDING Interface Koptelefoon Camera voor 3.5mm jack Volume + AAN/UIT/STANDBY Volume - Micro USB/Oplader Menu Home Terug BELANGRIJKE INFORMATIE - LEES ALSTUBLIEFT

Nadere informatie

1. Kijk, hier is Windows 8

1. Kijk, hier is Windows 8 Inhoudsopgave Registreer dit e-book! Volg ons op de sociale media 1. Kijk, hier is Windows 8 Windows 8 en Windows 8 Hard of zacht toetsenbord Snel met sneltoetsen Klaar voor Windows 8 2. Startscherm Windows

Nadere informatie

Erratum Windows 8.1 voor senioren deel Starten met Windows 8

Erratum Windows 8.1 voor senioren deel Starten met Windows 8 1 Erratum Windows 8.1 voor senioren deel 1 Recentelijk is een update van het besturingssysteem Windows 8.1 verschenen. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen. In dit aanvullende PDF-bestand krijgt

Nadere informatie

Het aanraakscherm gebruiken

Het aanraakscherm gebruiken Het aanraakscherm gebruiken Je bedient je tablet met je vingers. Sommige toestellen kunnen ook met behulp van een speciale pen, stylus genaamd, bediend worden. Je gebruikt de volgende technieken. Tik Je

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Magnetic Charging Dock Inhoudsopgave Inleiding...3 Gemakkelijk opladen...3 Het magnetische oplaadstation gebruiken...4 De aansluitstukken gebruiken...4 De telefoon opladen...4 Juridische

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

Een wandthermostaat vervangen

Een wandthermostaat vervangen 1 Een wandthermostaat vervangen U kunt deze installatie bekijken op: http://netatmo.com/video1 Waarschuwing Waarschuwing! Lees deze instructies zorgvuldig door alvorens te installeren. De Netatmo-thermostaat

Nadere informatie

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar SBA3110/00. Gebruiksaanwijzing

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar  SBA3110/00. Gebruiksaanwijzing Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/welcome SBA3110/00 Gebruiksaanwijzing 1 Belangrijk Veiligheid Belangrijke veiligheidsinstructies Let op waarschuwingen. Volg

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual ProTab 2XXL

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual ProTab 2XXL Inhoud 1. Note... 2 2. Inhoud van de verpakking... 2 3. Product Aanzicht... 3 4. Opstarten en afsluiten... 4 5. Desktop... 5 6. Knoppen... 5 7. Het APK Scherm... 6 8. Systeem instellingen... 6 9. Installeren,

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN

AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN 2013 AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN Inhoudsopgave 1 Aan de slag met Windows 8... 2 1.1 Wat is Windows 8?... 2 1.2 Waar is het startmenu gebleven?... 2 1.3 Wat is er nieuw in

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Maps

Gebruikershandleiding Nokia Maps Gebruikershandleiding Nokia Maps Uitgave 1.0 NL Nokia Maps Nokia Maps toont u wat zich in de buurt bevindt en leidt u naar de plaats van bestemming. U kunt: Plaatsen, straten en diensten zoeken De weg

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Xperia SmartTags NT1/NT2 Inhoudsopgave Inleiding...3 Aan de slag...4 De NFC-functie inschakelen...4 NFC-detectiegebied...4 Smart Connect gebruiken om labels te beheren...4 Xperia

Nadere informatie

Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten.

Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten. SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 Snelkoppelingen maken en verwijderen Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten. Een snelkoppeling herken je aan. Bij installatie van een

Nadere informatie

Professionele IP-telefoon

Professionele IP-telefoon THOMSON 2010. Alle rechten voorbehouden. E-DOC-QIG-20100311-0005 v1.0. Professionele IP-telefoon Gids voor snelle installatie PAP Veiligheidsvoorschriften en regelgevingsinformatie LEES DEZE INSTRUCTIES

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Office 365 voor leerlingen

Office 365 voor leerlingen Office 365 voor leerlingen Inleiding Elke leerling van onze school heeft de beschikking over een Office 365 account. Vanaf nu kun je op elke computer ter wereld gebruik maken van Office 365, zolang deze

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Voor docenten 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Voor docenten 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 De website bij het boek... 7 Voor docenten... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets

Nadere informatie

Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10

Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10 Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10 Geachte klant, In dit document wordt uitgelegd hoe u bepaalde TOSHIBA Windows-pc's of tablets waarop Windows 7 of 8.1 vooraf is geïnstalleerd kunt

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET HERCULES DJCONTROLWAVE EN DJUCED DJW

AAN DE SLAG MET HERCULES DJCONTROLWAVE EN DJUCED DJW AAN DE SLAG MET HERCULES DJCONTROLWAVE EN DJUCED DJW HERCULES DJCONTROLWAVE OVERZICHT De Hercules DJControlWave is een 2-decks DJ-controller met Bluetooth draadloze technologie. Hiermee kunt u uiterst

Nadere informatie

ResponseCard AnyWhere Desktop Gebruiksaanwijzing

ResponseCard AnyWhere Desktop Gebruiksaanwijzing ResponseCard AnyWhere Desktop Gebruiksaanwijzing Systeemvereisten o Intel of AMD 600 MHz processor (1 GHz of hoger aanbevolen) o 256 MB RAM-geheugen (256 MB of meer beschikbaar geheugen aanbevolen) o 60

Nadere informatie

Naleving van wet- en regelgeving

Naleving van wet- en regelgeving Naleving van wet- en regelgeving 0560 Conformiteitsverklaring EU De conformiteitsverklaring kan worden geraadpleegd op www.kobo.com/userguides SAR Waarden De standaard voor het meten van blootstelling

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van

Nadere informatie

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik.

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Deze handleiding is gemaakt om een privé pc geschikt te maken om op het netwerk van MEE te kunnen werken. Zodra het met de onderstaande stappen

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Xperia TX TV Dock DK22 Xperia T TV Dock DK23 Inhoudsopgave Inleiding...3 Overzicht TV Dock...3 Aan de slag...4 Smart Connect...4 Smart Connect bijwerken...4 TV Dock gebruiken...5

Nadere informatie

CMP-VOIP80. VoIP + DECT TELEFOON. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI

CMP-VOIP80. VoIP + DECT TELEFOON. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP + DECT TELEFOON ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska Suomi Magyar Español

Nadere informatie

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual PlayTab Pro

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual PlayTab Pro Inhoud 1. Note... 2 2. Inhoud van de verpakking... 2 3. Product aanzichten... 3 4. Opstarten en afsluiten... 4 5. Desktop... 4 6. Knoppen... 4 7. Systeem instellingen... 5 8. HDMI... 7 9. Installeren,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Bluetooth Speaker with Magnetic Charging Pad BSC10 Inhoudsopgave Inleiding...3 Overzicht...3 Status meldingslampje...3 De verbindingsstukken gebruiken...5 Opladen...6 Aan de slag...7

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website... 7 Voor docenten... 8 De schermafbeeldingen... 8 1. Starten

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 9

Inhoudsopgave. Inleiding 9 Inhoudsopgave Inleiding 9 1. Het startscherm 11 1.1 Het startscherm 12 1.2 Een app of programma openen 12 1.3 De charmbalk 13 1.4 De app-opdrachten 15 1.5 Tegels van programma s en apps toevoegen en losmaken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Wi-Fi Versterker

Gebruikershandleiding. Wi-Fi Versterker Gebruikershandleiding Wi-Fi Versterker De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 2 INHOUD Introductie van de Wi-Fi versterker... 5 Inhoud van de verpakking... 5 Systeemvereisten... 6 Hardware Installatie...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Website... 11 Voor docenten... 11 De schermafbeeldingen... 12 1. De Samsung

Nadere informatie

Nokia MobileTV Headset DVB-H. Uitgave 1.1

Nokia MobileTV Headset DVB-H. Uitgave 1.1 Nokia MobileTV Headset DVB-H Uitgave 1.1 2010 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Met de Nokia MobileTV Headset DVB-H kunt u digitale tvuitzendingen ontvangen in Digital Video Broadcasting-Handheld

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning,

Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning, Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.com 1. Bedieningselementen en aansluitingen (1) TFT LCD-display (2 inch; R,G,B) (2) M (Menu oproepen/ Submenu) (3) (Vorige / Terugspoelen,

Nadere informatie

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1.

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Windows 10 Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Windows 10 kreeg zijn eerste grote update (Anniversary Jubileum)begin augustus 2016. Opstarten

Nadere informatie

De eerste stappen. Stap 2: Expresinstellingen

De eerste stappen. Stap 2: Expresinstellingen 1 Windows 8 instellen De eerste keer dat je de tablet inschakelt en ermee aan de slag gaat, stelt Windows je enkele vragen. Welke kleur geef je aan de gebruikersomgeving, hoe noem je de tablet en wie gaan

Nadere informatie

Handleiding ipad. Powered by

Handleiding ipad. Powered by Handleiding ipad Powered by Aan de slag Met deze handleiding kunt u direct aan de slag met de ipad. Hoe beeldbelt u met zorgverleners, familie en vrienden? Hoe werkt het aanraakscherm? Wat kunt u doen

Nadere informatie

Introductie Windows 8 Handleiding Workshop Webstore.be

Introductie Windows 8 Handleiding Workshop Webstore.be Introductie Windows 8 Handleiding Workshop Webstore.be Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 1 Inleiding... 2 2 Het nieuwe Windows Startscherm... 3 2.1 Bureaublad is er nog steeds... 4 2.2 Het startscherm is

Nadere informatie

Windows 8 (N/N) : Texte en néerlandais sur la version néerlandaise du logiciel

Windows 8 (N/N) : Texte en néerlandais sur la version néerlandaise du logiciel Algemeen Windows 8: een kleine revolutie? 7 Windows opstarten 8 Een nieuwe sessie openen of activeren 11 Met een touchscreen werken 12 De Windows 8 interface gebruiken met een muis en met een touchscreen

Nadere informatie

Handboek voor de gebruiker. ThinkPad 8

Handboek voor de gebruiker. ThinkPad 8 Handboek voor de gebruiker ThinkPad 8 Opmerking: lees en begrijp eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt: Handleiding voor veiligheid, garantie en installatie

Nadere informatie

Viaa Online - OneDrive

Viaa Online - OneDrive Viaa Online - OneDrive Wat is OneDrive Onedrive maakt het mogelijk om je bestanden op te slaan in de cloud. Cloudopslag betekent dat je bestanden opgeslagen worden op het internet en je ze ook vanaf iedere

Nadere informatie

NL Jam Plus. Hartelijk dank voor de aanschaf van de HMDX Jam Plus draadloze luispreker. Waar je een Jam vindt, vind je een feest!

NL Jam Plus. Hartelijk dank voor de aanschaf van de HMDX Jam Plus draadloze luispreker. Waar je een Jam vindt, vind je een feest! NL Jam Plus Hartelijk dank voor de aanschaf van de HMDX Jam Plus draadloze luispreker. Waar je een Jam vindt, vind je een feest! Lees deze instructies door en bewaar ze om ze later te kunnen raadplegen.

Nadere informatie

Lenovo Beperkte Garantie

Lenovo Beperkte Garantie nl-nl Rev. AA00 Lenovo Beperkte Garantie L505-0010-02 08-2011 Deze Lenovo Beperkte Garantie bestaat uit de volgende onderdelen: Deel 1 - Algemene bepalingen Deel 2 - Specifieke bepalingen per land Deel

Nadere informatie

Windows 8.1 Handleiding

Windows 8.1 Handleiding Windows 8.1 Handleiding In deze handleiding wordt Windows 8.1 op een simpele manier uitgelegd aan de hand van afbeeldingen, screenshots en duidelijke stap per stap uitleg. Ruben H. 9-6-2014 INHOUDSTAFEL

Nadere informatie

MM002 Sweex USB DVB-T Dongle. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex USB DVB-T Dongle wordt aangesloten.

MM002 Sweex USB DVB-T Dongle. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex USB DVB-T Dongle wordt aangesloten. MM002 Sweex USB DVB-T Dongle Inleiding Stel de Sweex USB DVB-T Dongle niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie