Aan de slag met Windows 8.1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan de slag met Windows 8.1"

Transcriptie

1 Aan de slag met Windows 8.1 Opmerkingen: Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt: Veiligheid, garantie en snelstartgids Regulatory Notice 'Belangrijke informatie over veiligheid en omgaan met het product' in 'Bijlage' De Handleiding voor veiligheid, garantie en installatie en de Regulatory Notice staan op de website Startscherm Het Startscherm is waar u apps en bureaubladprogramma's opent, ziet wat uw vrienden doen, en naar uw favoriete websites en bestanden gaat. Voor uw gemak is het Startscherm al voorzien van enkele nuttige tegels.

2 OPMERKING: Uw apparaatfuncties en het Startscherm kunnen verschillen afhankelijk van uw locatie, taal, provider en het apparaatmodel. U kunt uw eigen Startscherm op elk gewenst moment aanpassen. Een tegel op uw Startscherm verplaatsen 1. Tik op en houd de tegel vast die u wilt verplaatsen. 2. Sleep de tegel naar de plek waar u deze wilt neerzetten. Het formaat van een tegel op uw Startscherm wijzigen 1. Tik op en houd de tegel vast waarvan u het formaat wilt wijzigen. 2. Tik op Formaat wijzigen. 3. Kies het formaat dat u wilt hebben. Tegels losmaken van het Startscherm 1. Tik op en houd de tegel vast die u wilt losmaken.

3 2. Tik op Losmaken van Start. De app is nog steeds beschikbaar wanneer u de tegel losmaakt, en u kunt deze op elk moment weer vastmaken. Een groep tegels maken 1. Tik op en houd de tegel vast die u wilt groeperen. 2. Sleep ze naar een open ruimte en laat de tegels los wanneer een grijze balk verschijnt. Hierdoor ontstaat een nieuwe groep. 3. Tik op Naam aan groep geven boven de groep en voer daarna een nieuwe naam in. Een tegel verwijderen 1. Tik op en houd de tegel vast die u wilt verwijderen. 2. Tik op Verwijderen. De app die u selecteert om te verwijderen is daarna niet meer beschikbaar, en u moet de app opnieuw installeren om deze terug te krijgen. Uw vergrendelingsscherm aanpassen 1. Veeg vanaf de rechterrand van het scherm naar binnen om de charms-balk te openen en tik vervolgens op Instellingen. 2. Tik op Pc-instellingen wijzigen > Pc en apparaten > Vergrendelingsscherm. 3. Tik op Bladeren en kies vervolgens de gewenste afbeelding. U kunt ook een diapresentatie afspelen op uw vergrendelingsscherm of apps voor het vergrendelingsscherm toevoegen. Apps-weergave U vindt al uw apps en programma's in de weergave Apps. Als u de weergave Apps wilt zien, veegt u het Startscherm naar boven.

4 Uw favoriete apps vastmaken 1. Tik op en houd de app vast die u wilt vastmaken. 2. Tik op Vastmaken aan Start / Vastmaken aan taakbalk. De vastgemaakte apps verschijnen aan het einde van uw Startscherm of de taakbalk van het bureaublad. Opstarten naar de Apps-weergave 1. Tik op in het Startscherm. 2. Tik op Configuratiescherm > Taakbalk en navigatie. 3. Tik op het tabblad Navigatie. 4. Tik op het selectievakje De weergave Apps automatisch weergeven als ik naar Start ga. 5. Tik op OK. Bureaublad

5 Op het bureaublad kunt u allerlei soorten apps en programma's gebruiken. Als u het bureaublad wilt openen, tikt u op de tegel Bureaublad in het Startscherm. De bureaubladachtergrond wijzigen 1. Tik op op het bureaublad. 2. Tik op Configuratiescherm openen > Persoonlijke instellingen > Bureaubladachtergrond. 3. Tik op een afbeelding die u wilt gebruiken, of tik op Bladeren en selecteer een afbeelding op uw apparaat. 4. Tik op Wijzigingen opslaan. Opstarten naar het bureaublad 1. Tik op in het Startscherm. 2. Tik op Configuratiescherm > Taakbalk en navigatie. 3. Tik op het tabblad Navigatie. 4. Tik op het selectievakje Wanneer ik mij aanmeld of alle apps op een scherm sluit, naar het bureaublad

6 gaan in plaats van naar Start. 5. Tik op OK. De charms De charms zijn snelkoppelingen naar veelgebruikte taken, waarmee u kunt navigeren in Windows 8.1. Als u de charms wilt gebruiken, veegt u vanaf de rechterrand van het scherm naar binnen. Zoeken Zoeken naar geïnstalleerde apps, instellingen en bestanden. Delen Webkoppelingen, bestanden en andere items delen via of met anderen in uw app Personen. Start

7 Schakelen tussen het Startscherm, het bureaublad en een geopende app. Apparaten Communiceren met apparaten die met uw apparaat zijn verbonden. Instellingen De instellingen van uw apparaat aanpassen.

8 Informatie over uw apparaat Aanraakbewegingen Gebaren Wat te doen Tikken. Tikken en vasthouden. Uitzoomen. Inzoomen.

9 Schuiven. Naar binnen vegen vanaf de rand. Draaien. Informatie over uw apparaat U kunt op uw apparaat navigeren met een paar handelingen. Acties Wat te doen Opdrachten voor een app Veeg vanaf de boven- of onderrand van het scherm weergeven naar binnen. Overschakelen naar uw Veeg vanaf de linkerkant van het scherm naar binnen. vorige app Veeg vanaf de linkerrand van het scherm naar binnen

10 Een lijst met recente apps weergeven Een app sluiten Zoomen Een item selecteren en beweeg uw vinger terwijl deze zich nog steeds op het scherm bevindt, terug naar de linkerrand. Sleep de app vanaf de bovenrand van het scherm naar de onderkant van het scherm. Raak het scherm met twee vingers aan, en beweeg daarna uw twee vingers verder uit elkaar om in te zoomen of dichter naar elkaar om uit te zoomen. Veeg omlaag of over het item, of tik en houd vast om het te selecteren. Twee apps naast elkaar gebruiken U kunt twee apps tegelijkertijd op een scherm gebruiken. 1. Tik op de app die u wilt gebruiken om deze te openen. 2. Sleep de app naar beneden vanaf de bovenrand van het scherm tot er een opening achter de app verschijnt, en sleep vervolgens de app naar de linker- of rechterkant. 3. Tik op de andere kant die niet actief is. 4. Tik op een andere app die u wilt gebruiken vanaf het Startscherm. U kunt de scheidingslijn tussen de apps slepen om het formaat van de apps te wijzigen.

11 Online gaan U dient een draadloos netwerk te configureren voordat u verbinding kunt maken met Internet. Verbinding maken met een WLAN-netwerk 1. Veeg vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen en tik op Instellingen. 2. Tik op het netwerkpictogram. 3. Tik op het netwerk waarmee u verbinding wilt maken. 4. Voer het wachtwoord in, indien nodig. 5. Tik op Verbinden. Een VPN-netwerk instellen Met VPN's die binnen organisaties worden gebruikt, kunt u veilig persoonlijke gegevens uitwisselen via een niet-particulier netwerk. Mogelijk dient u een VPN-verbinding te configureren, bijvoorbeeld om toegang te krijgen tot uw zakelijke e- mailaccount. Vraag de netwerkbeheerder om de vereiste instellingen voor het configureren van een VPN voor uw netwerk. Wanneer één of meer VPN-instellingen beschikbaar zijn, kunt u het volgende doen: Veeg vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen en tik op Instellingen. Tik op Pc-instellingen wijzigen > Netwerk > Een VPN-verbinding toevoegen. Selecteer de naam van de VPN-provider, de naam van de verbinding, servicenaam, gebruikersnaam en wachtwoord en tik vervolgens op Opslaan om verbinding te maken met het VPN-netwerk.

12 Tik op de naam van de VPN-verbinding om de VPN te bewerken of te verwijderen.

13 Online gaan U dient verbinding te hebben met een draadloos netwerk voordat u verbinding kunt maken met internet. Verbinding maken met een WLAN-netwerk Verbinding maken met mobiel netwerk Een VPN-netwerk instellen U kunt uw mobiele netwerk ook met anderen delen. Een hotspot instellen Verbinding maken met een WLAN-netwerk 1. Veeg vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen en tik op Instellingen. 2. Tik op het netwerkpictogram. 3. Tik op het netwerk waarmee u verbinding wilt maken. 4. Voer het wachtwoord in, indien nodig. 5. Tik op Verbinden. Verbinding maken met mobiel netwerk U dient over een geldige SIM-kaart met een gegevensservice te beschikken. Neem contact op met uw provider als u niet over een SIM-kaart beschikt.

14 1. Veeg vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen en tik op Instellingen. 2. Tik op het netwerkpictogram. 3. Tik op Netwerk. 4. Tik op de naam van uw mobiele netwerk. 5. Configureer de instellingen, indien nodig, en tik vervolgens op Verbinden. 6. Voer de naam van het toegangspunt (APN), uw gebruikersnaam, uw wachtwoord, en andere informatie in als dat nodig is. 7. Tik op Volgende. OPMERKING: Als u geen verbinding met internet kunt maken, neem dan contact op met uw mobiele provider. Een VPN-netwerk instellen Met VPN's die binnen organisaties worden gebruikt, kunt u veilig persoonlijke gegevens uitwisselen via een niet-particulier netwerk. Mogelijk dient u een VPN-verbinding te configureren, bijvoorbeeld om toegang te krijgen tot uw zakelijke e- mailaccount. Vraag de netwerkbeheerder om de vereiste instellingen voor het configureren van een VPN voor uw netwerk. Wanneer één of meer VPN-instellingen beschikbaar zijn, kunt u het volgende doen: Veeg vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen en tik op Instellingen. Tik op Pc-instellingen wijzigen > Netwerk > Een VPN-verbinding toevoegen. Selecteer de naam van de VPN-provider, de naam van de verbinding, servicenaam, gebruikersnaam en wachtwoord en tik vervolgens op Opslaan om verbinding te maken met het VPN-netwerk. Tik op de naam van de VPN-verbinding om de VPN te bewerken of te verwijderen. Uw internetverbinding delen U kunt uw mobiele breedband-internetverbinding mogelijk met anderen delen door een mobiele hotspot te maken. Veeg vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen en tik op Instellingen. Tik op Pc-instellingen wijzigen > Netwerk. Tik op de verbinding met het mobiele netwerk die u wilt delen. Tik op de schuifknop Deze verbinding delen om deze optie aan te zetten.

15

16 Aanmelden met een Microsoft-account Een Microsoft-account is een adres en wachtwoord dat u gebruikt om u aan te melden bij Windows. Het is gratis en eenvoudig in te stellen, en kunt u dit doen met elk gewenst adres, of u kunt een nieuw adres maken. Koppelen aan een bestaand Microsoft-account Volg deze stappen: Voer het adres en wachtwoord in dat u gebruikt om u aan te melden. Tik op Volgende en volg de instructies op het scherm. Een nieuw account maken U kunt elk adres gebruiken om u aan te melden voor een nieuw Microsoft-account. Volg deze stappen: Voer het adres in dat u wilt gebruiken en tik vervolgens Een nieuw account maken. Volg de instructies op het scherm en vul uw persoonlijke en beveiligingsgegevens in. Wat u kunt doen met een Microsoft-account Apps downloaden uit de Windows Store Personen bij elkaar brengen

17 Uw instellingen synchroniseren Gebruikmaken van gratis opslagruimte in de cloud

18 Op internet surfen U kunt op internet surfen als uw toestel met een draadloos netwerk is verbonden. Als u wilt surfen op internet, tikt u op de tegel Internet Explorer op het Startscherm.

19 Websites bezoeken U kunt Internet Explorer gebruiken om websites te bezoeken. Surfen Voer een URL op de adresbalk in om direct naar een site te gaan. Of tik op de adresbalk voor sites die u vaak bezoekt (dit zijn uw vaak bezochte sites). Zoeken Typ een woord op de adresbalk en tik op om te zoeken op internet. Suggesties ophalen Voer enkele trefwoorden op de adresbalk in voor suggesties over websites, apps en zoekopdrachten terwijl u typt. Tik op de suggestie waarvan u het adres wilt bezoeken. Nieuw tabblad openen Tik op de knop Nieuw tabblad > en voer een URL of zoekterm in of selecteer een van uw vaak bezochte of favoriete sites. Webpagina sluiten Tik op > om een tabblad met een webpagina te sluiten. Uw favoriete websites bewaren U kunt de sites die u leuk vindt en vaak bezoekt als favorieten opslaan. 1. Ga naar een website die u wilt toevoegen. 2. Veeg vanaf de onderrand van het scherm naar boven. 3. Tik op de knop Favorieten om de favorietenbalk weer te geven. 4. Tik op. 5. Tik op Toevoegen. Een site aan het Startscherm vastmaken

20 Nadat u een site aan het Startscherm vastmaakt, kunt u die site snel openen. 1. Ga naar een website die u wilt vastmaken. 2. Veeg vanaf de onderrand van het scherm naar boven. 3. Tik op de knop Favorieten om de favorietenbalk weer te geven. 4. Tik op de knop. 5. Tik op Vastmaken aan Start.

21 Om s te kunnen versturen en ontvangen, dient uw toestel verbonden te zijn met een draadloos netwerk. Als u de app wilt openen, gaat u naar het Startscherm en tikt u op de tegel . Een account toevoegen 1. Tik op het Startscherm op de tegel Veeg vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen en tik op Instellingen. 3. Tik op Accounts > Account toevoegen en vervolgens op het type account dat u wilt toevoegen. 4. Voer uw adres en wachtwoord in voor het account. 5. Tik op Verbinding maken. gebruiken Na het instellen van een account kunt u de app gebruiken om s te versturen en te ontvangen.

22 Aan de slag met OneDrive OneDrive is gratis online opslagruimte bij uw Microsoft-account. U kunt uw bestanden gemakkelijk opslaan op OneDrive en ze van uw tablet verwijderen. Uw bestanden aan OneDrive toevoegen 1. Tik op het Startscherm op de tegel OneDrive om de OneDrive-app te openen. 2. Tik op mappen om naar de locatie op OneDrive te bladeren waar u de bestanden wilt toevoegen. 3. Veeg vanaf de boven- of onderrand van het scherm naar binnen. 4. Tik op Bestanden toevoegen. 5. Blader naar de bestanden die u wilt uploaden en tik erop om deze te selecteren. 6. Tik op Kopiëren naar OneDrive. Automatisch op OneDrive opslaan 1. Veeg vanaf de rechterrand van het scherm naar binnen. 2. Tik op Instellingen > Pc-instellingen wijzigen. 3. Stel de volgende configuraties in. Voor documenten: tik op OneDrive en schakel vervolgens Documenten standaard opslaan op OneDrive in.

23 Voor foto's: tik op Camera-album en kies vervolgens Foto's met goede kwaliteit uploaden of kies Foto's met beste kwaliteit uploaden voor exemplaren met een hogere resolutie. Uw bestanden van OneDrive ophalen Wanneer uw bestanden op OneDrive staan, kunt u ze vanaf elk apparaat ophalen. Tik op de tegel OneDrive op uw Startscherm. Ga naar de OneDrive-website: https://onedrive.live.com/.

24 Apps downloaden en gebruiken Naast de apps in de weergave Apps kunt u nog meer apps vinden in de Windows Store. Apps installeren 1. Tik in het Startscherm op Store. Opmerking: U moet een verbinding met Internet hebben en u moet uzelf aanmelden met een Microsoft-account. 2. Zoek een app die u wilt gebruiken, tik op Kopen of Proberen (gratis evaluatie) als het een betaalde app is, of op Installeren als het een gratis app is. Uw apps gebruiken Tik op de app die u wilt gebruiken in het Startscherm. Als u de app-opdrachten wilt weergeven, veegt u naar beneden vanaf de bovenrand van het scherm of naar boven vanaf de onderrand van het scherm. Als u de charms van de app wilt weergeven, veegt u naar links vanaf de rechterrand van het scherm. Als u de app wilt sluiten, sleept u deze vanaf de bovenkant van het scherm helemaal naar beneden. Apps synchroniseren tussen apparaten Wanneer u apps uit de Windows Store hebt geïnstalleerd en u uzelf met uw Microsoft-account aanmeldt op een ander

25 Windows 8.1-apparaat, worden uw apps automatisch gesynchroniseerd naar het nieuwe apparaat zodat u gemakkelijk kunt verdergaan waar u was gebleven. Automatische synchronisatie van apps en app-gegevens is standaard ingeschakeld, maar u kunt deze instellingen te allen tijde wijzigen. Synchronisatie-instellingen van apps configureren 1. Veeg vanaf de rechterrand van het Startscherm naar binnen. 2. Tik op Instellingen > Pc-instellingen wijzigen > OneDrive > Synchronisatie-instellingen. 3. U kunt kiezen of u Apps en App-gegevens wel of niet wilt synchroniseren onder App-instellingen.

26 Bijlage Belangrijke informatie over veiligheid en omgaan met het product Lees voor gebruik alle informatie in dit onderdeel om letsel, schade aan eigendommen of schade aan uw apparaat te voorkomen. Ga voor aanvullende tips voor veilig gebruik van uw apparaat naar: Wees voorzichtig met uw apparaat Laat uw apparaat niet vallen en buig of doorboor het apparaat niet. Plaats ook geen vreemde voorwerpen in en zware voorwerpen op het apparaat. Gevoelige onderdelen in het product kunnen daardoor beschadigd raken. Het scherm van uw apparaat is van glas. Het glas kan breken als het apparaat op een harde ondergrond valt, als er veel druk op wordt uitgeoefend of als er een zwaar voorwerp op valt. Raak het glas niet aan als het scherm versplinterd of gebroken is, en probeer het glas niet uit het apparaat te verwijderen. Stop het gebruik van het apparaat meteen en neem contact op met de technische ondersteuning van Lenovo voor informatie over reparatie, vervanging of afvalverwerking als u het apparaat moet weggooien. Wanneer u het apparaat gebruikt, dient u dit op een veilige afstand van warme omgevingen of omgevingen met hoogspanning te houden, zoals elektrische apparaten, elektrische kachels of elektrische kookapparatuur. Gebruik uw apparaat alleen binnen het temperatuurbereik van 0 C 40 C (opslag -20 C 60 C) om beschadiging te voorkomen. Haal het apparaat niet uit elkaar en breng geen wijzigingen aan Uw apparaat is een verzegeld product. In het apparaat bevinden zich geen onderdelen die door gebruikers kunnen worden vervangen. Alle reparaties aan de binnenkant moeten worden uitgevoerd door een reparatiebedrijf dat door Lenovo is geautoriseerd. Als u probeert het apparaat te openen of wijzigingen aan te brengen, is de garantie niet meer geldig.

27 Kennisgeving voor ingebouwde oplaadbare batterijen GEVAAR: Probeer niet zelf de oplaadbare interne lithium-ionbatterij te vervangen. Neemt u contact op met Lenovo Support voor fabrieksvervanging. Kennisgeving over plastic zakken GEVAAR: Plastic zakken kunnen gevaarlijk zijn. Houd plastic zakken uit de buurt van baby's en kinderen om de kans op verstikking te voorkomen. Informatie over de adapter Zorg dat uw apparaat en netvoedingsadapter niet nat worden. Dompel uw apparaat niet onder in water en laat het apparaat niet achter op een plek waar het nat kan worden door water of andere vloeistoffen. Laad het apparaat alleen op volgens goedgekeurde methoden. U kunt de volgende methoden gebruiken om de interne batterij van uw apparaat veilig op te laden: Oplaadmethode Beeldscherm aan Beeldscherm uit Netvoedingsadapter Ondersteund, maar de batterij zal langzaam Ondersteund opladen. Een USB-verbinding tussen dc-in-aansluiting op het apparaat en de USBaansluiting van een pc of ander apparaat die overeenkomt met de USB 2.0-standaarden. Gebruikers moeten de verbinding met USBinterfaces met USB-versie 2.0 of hoger gebruiken. Ondersteund, maar compenseert stroomverbruik en de batterij zal langzamer opladen dan normaal. Ondersteund, maar de batterij zal langzaam opladen.

28 Opmerkingen: Beeldscherm aan: Apparaat aan Beeldscherm uit: Apparaat uit of in de schermbeveiligingsmodus Oplaadapparaten worden mogelijk warm bij normaal gebruik. Zorg ervoor dat het oplaadapparaat een goede ventilatie krijgt. Koppel het oplaadapparaat los als de volgende situaties zich voordoen: Het oplaadapparaat is blootgesteld aan regen, vloeistof of extreme vochtigheid. Het oplaadapparaat is beschadigd. U wilt het oplaadapparaat schoonmaken. Waarschuwing: Lenovo is niet verantwoordelijk voor de prestaties of veiligheid van producten die niet zijn geproduceerd of goedgekeurd door Lenovo. Gebruik alleen door Lenovo goedgekeurde voedingsadapters en batterijen. Voorkom gehoorschade Uw apparaat heeft een hoofdtelefoonaansluiting. Gebruik altijd de hoofdtelefoonaansluiting voor hoofdtelefoons (ook wel headset genoemd) of oortelefoons. ATTENTIE: Een te hoog geluidsvolume van de hoofdtelefoon of oortelefoon kan leiden tot schade aan het gehoor. Als u de equalizer op het maximumniveau instelt, wordt de uitvoerspanning en het volume van de hoofdtelefoon of oortelefoon verhoogd. Om uw gehoor te beschermen stelt u de equalizer in op een gepast niveau. Het overmatige gebruik van hoofd- of oortelefoons gedurende een langere tijd bij een hoog volume kan gevaarlijk zijn als de uitvoer van de hoofd- of oortelefoonaansluitingen niet voldoet aan de specificaties van EN De uitvoerconnector voor de hoofdtelefoon van uw apparaat voldoet aan EN Sub 7. Deze specificatie beperkt de RMS-uitvoerspanning van het apparaat tot 150 mv. Om schade aan het gehoor te voorkomen, dient u te controleren of de hoofd- of oortelefoon die u gebruikt, eveneens voldoet aan EN (Artikel 7) ten aanzien van een spanning van 75 mv. Gebruik van een hoofd- of oortelefoon die niet voldoet aan EN kan, ten gevolge van een te hoog geluidsdrukniveau, schadelijk zijn voor het gehoor. Als uw apparaat is geleverd met een hoofdtelefoon of oortelefoon, voldoen het apparaat met hoofdtelefoon of oortelefoon als set aan de specificaties van EN Gebruikt u een andere hoofd- of oortelefoon, controleer dan of die voldoet aan EN (Artikel 6.5). Gebruik van een hoofd- of oortelefoon die niet voldoet aan EN kan, ten gevolge van een te hoog geluidsdrukniveau, schadelijk zijn voor het gehoor. Waarschuwing voor geluidsdrukniveau

29 Voor het apparaat dat is getest overeenkomstig EN : 2006+A11:2009:+A1:2010+A12:2011, is het verplicht audiotests uit te voeren voor EN Dit apparaat is getest en voldoet aan de vereiste geluidsdrukniveaus die vermeld zijn in de relevante standaards EN en/of EN Als een oortelefoon of hoofdtelefoon gedurende lange tijd bij een hoog volume wordt gebruikt, kan het gehoor onherstelbaar beschadigd raken. Waarschuwing Luister nooit langdurig naar hoge volumeniveaus om gehoorschade te vermijden. Wees voorzichtig bij gebruik van uw apparaat in een gemotoriseerd voertuig of op de fiets Geef altijd prioriteit aan uw veiligheid en die van anderen. Houd u aan de wet. Lokale wet- en regelgeving is mogelijk van toepassing op de manier waarop u mobiele elektronische apparaten, zoals uw apparaat, mag gebruiken terwijl u een motorvoertuig bestuurt of fietst. Gooi producten weg volgens de lokale wet- en regelgeving Wanneer uw apparaat het eind van de nuttige levensduur heeft bereikt, breek of verbrand het apparaat dan niet. Dompel het apparaat ook niet onder in water en gooi het alleen weg zoals voorgeschreven in de lokale wet- en regelgeving. Sommige interne onderdelen bevatten substanties die kunnen exploderen, lekken of die op een andere manier negatieve gevolgen kunnen hebben voor het milieu als deze niet correct worden weggegooid. Zie 'Informatie over recycling en milieu' voor meer informatie. Houd uw apparaat en accessoires buiten het bereik van kleine kinderen Uw apparaat bevat kleine onderdelen waar kleine kinderen in kunnen stikken. Bovendien kan het glazen scherm breken of scheuren wanneer het apparaat valt of tegen een hard oppervlak wordt gegooid. Bescherm uw gegevens en software Verwijder onbekende bestanden niet en wijzig de naam van bestanden of directory's niet als deze niet door u zijn gemaakt. Doet u dat wel, dan werkt de software op uw apparaat daarna mogelijk niet meer goed. Houd er rekening mee dat het gebruik van netwerkresources uw apparaat kwetsbaar kan maken voor computervirussen, hackers, spyware en andere kwaadwillige activiteiten die schade kunnen toebrengen aan uw apparaat, uw software en uw gegevens. Het is uw eigen verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat u adequaat bescherming regelt in de vorm van firewalls, antivirussoftware en antispywaresoftware en dat u dergelijke software up-to-date houdt. Houd elektrische apparaten, zoals een elektrische ventilator, een radio, krachtige luidsprekers, een airconditioner en een magnetron, uit de buurt van uw apparaat. De sterke magnetische velden die elektrische apparaten genereren, kunnen het beeldscherm en de gegevens op het apparaat beschadigen.

30 Let erop dat uw apparaat niet te warm wordt Als uw apparaat aan staat of als de batterij wordt opgeladen, kunnen sommige onderdelen warm worden. De temperatuur die wordt bereikt, hangt af van de mate van systeemactiviteit en het oplaadniveau van de batterij. Bij langdurig contact met uw lichaam kunnen er, ook door uw kleding heen, ongemakken en zelfs brandwonden ontstaan. Houd het apparaat niet te lang op schoot en houd uw handen of enig ander lichaamsdeel niet te lang tegen een warm onderdeel van het apparaat aan. Kennisgeving voor PVC-kabels en -snoeren WAARSCHUWING: Als u in aanraking komt met het snoer van dit product of snoeren van accessoires die voor dit product worden verkocht, kunt u blootgesteld worden aan lood. Lood wordt in de staat Californië beschouwd als kankerverwekkend en als veroorzaker van geboorteafwijkingen of andere reproductieve schade. Was daarom uw handen nadat u de kabels hebt aangeraakt. Elektromagnetische straling Verklaring van conformiteit van de Federal Communications Commission (FCC) Uit tests is gebleken dat deze apparatuur voldoet aan de beperkingen die in Deel 15 van de FCC-voorschriften worden opgelegd aan digitale apparaten van Klasse B. Deze beperkingen zijn bedoeld om een redelijke mate van bescherming te bieden tegen schadelijke interferentie bij gebruik van de apparatuur in een woonomgeving. Dit apparaat genereert, gebruikt en verspreidt radiofrequentie-energie en kan schadelijke interferentie met radiocommunicatie veroorzaken indien het apparaat niet volgens de instructies wordt geïnstalleerd en gebruikt. Er bestaat echter geen garantie dat in een bepaalde installatie geen interferentie zal optreden. Als deze apparatuur toch hinderlijke interferentie in de radio- of televisieontvangst veroorzaakt, hetgeen kan worden bepaald door de apparatuur uit en in te schakelen, dan kan de gebruiker met behulp van een van de volgende maatregelen proberen de interferentie op te heffen: De ontvangstantenne verstellen of verplaatsen. De afstand tussen de apparatuur en de ontvanger vergroten. De apparatuur aansluiten op een stopcontact van een ander circuit dan het stopcontact waarop de ontvanger is aangesloten. Raadpleeg een erkende dealer of vertegenwoordiger voor advies. Lenovo is niet verantwoordelijk voor interferentie met radio- of televisieontvangst die wordt veroorzaakt door niet-

31 toegestane wijzigingen of aanpassingen aan dit apparaat. Bij niet-geautoriseerde wijzigingen kan het recht van de gebruiker om de apparatuur te gebruiken komen te vervallen. Dit toestel voldoet aan Deel 15 van de FCC-voorschriften. Aan het gebruik ervan worden de volgende twee voorwaarden gesteld: (1) dit apparaat mag geen hinderlijke interferentie veroorzaken, en (2) dit apparaat moet elke ontvangen interferentie accepteren, met inbegrip van interferenties die een ongewenste werking kunnen veroorzaken. Verantwoordelijke partij: Lenovo (United States) Incorporated 1009 Think Place - Building One Morrisville, NC Telefoon: FCC-waarschuwing De antennes die voor deze zender gebruikt worden, mogen niet samen geplaatst of gebruikt worden met een andere antenne of zender. Verklaring van conformiteit met industriële emissierichtlijn Canada Klasse B This Class B digital apparatus complies with Canadian ICES-003. Cet appareil numérique de la classe B est conforme à la norme NMB-003 du Canada. IC-waarschuwing This device complies with Industry Canada license-exempt RSS standard(s). Operation is subject to the following two conditions: (1) This device may not cause interference, and (2) this device must accept any interference, including interference that may cause undesired operation of the device. Le présent appareil est conforme aux CNR d'industrie Canada applicables aux appareils radio exempts de licence. L'exploitation est autorisée aux deux conditions suivantes: (1) l'appareil ne doit pas produire de brouillage, et (2) l'utilisateur de l'appareil doit accepter tout brouillage radioélectrique subi, même si le brouillage est susceptible d'en Industry Canada Class B Emission Compliance Statement

32 This Class B digital apparatus complies with Canadian ICES-003. Avis de conformité à la réglementation d Industrie Canada Cet appareil numérique de la classe B est conforme à la norme NMB-003 du Canada. Europese Unie - Naleving van de richtlijnen inzake elektromagnetische compatibiliteit Dit product voldoet aan de voorwaarden voor bescherming zoals opgenomen in EU-richtlijn 2004/108/EG betreffende de onderlinge aanpassing van de wetgevingen van de lidstaten inzake elektromagnetische compatibiliteit. Lenovo aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor het niet voldoen aan deze voorwaarden voor bescherming als dit het gevolg is van het doorvoeren van een niet aanbevolen wijziging aan het product, inclusief het aanbrengen van optiekaarten van andere fabrikanten. Uit tests is gebleken dat dit product voldoet aan de eisen voor IT-apparatuur van Klasse B conform de Europese Standaard EN De beperkingen voor apparatuur van Klasse B zijn bedoeld om in woonomgevingen een redelijke bescherming te bieden tegen interferentie met goedgekeurde communicatieapparatuur. Contactadres in de EU: Lenovo, Einsteinova 21, Bratislava, Slowakije Verklaring van conformiteit met Duitse Klasse B Deutschsprachiger EU Hinweis: Hinweis für Geräte der Klasse B EU-Richtlinie zur Elektromagnetischen Verträglichkeit Dieses Produkt entspricht den Schutzanforderungen der EU-Richtlinie 2004/108/EG (früher 89/336/EWG) zur Angleichung der Rechtsvorschriften über die elektromagnetische Verträglichkeit in den EU-Mitgliedsstaaten und hält die Grenzwerte der EN Klasse B ein. Um dieses sicherzustellen, sind die Geräte wie in den Handbüchern beschrieben zu installieren und zu betreiben. Des Weiteren dürfen auch nur von der Lenovo empfohlene Kabel angeschlossen werden. Lenovo übernimmt keine Verantwortung für die Einhaltung der Schutzanforderungen, wenn das Produkt ohne Zustimmung der Lenovo verändert bzw. wenn Erweiterungskomponenten von Fremdherstellern ohne Empfehlung der Lenovo gesteckt/eingebaut werden. Deutschland: Einhaltung des Gesetzes über die elektromagnetische Verträglichkeit von Betriebsmitteln Dieses Produkt entspricht dem Gesetz über die elektromagnetische Verträglichkeit von Betriebsmitteln EMVG (früher Gesetz über die elektromagnetische Verträglichkeit von Geräten ). Dies ist die Umsetzung der EU-Richtlinie 2004/108/EG (früher 89/336/EWG) in der Bundesrepublik Deutschland.

Gebruikershandleiding Nokia 301

Gebruikershandleiding Nokia 301 Gebruikershandleiding Nokia 301 Uitgave 1.4 NL Psst... Deze handleiding is niet het enige... Ga voor de servicevoorwaarden en het privacybeleid van Microsoft Mobile naar www.nokia.com/ privacy. 2 Gebruikershandleiding

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Lumia met Windows Phone 8.1 Update

Gebruikershandleiding Lumia met Windows Phone 8.1 Update Gebruikershandleiding Lumia met Windows Phone 8.1 Update Uitgave 1.0 NL Over deze gebruikershandleiding Deze handleiding is de gebruikershandleiding voor uw softwareversie. Belangrijk: Lees het gedeelte

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 625

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 625 Gebruikershandleiding Nokia Lumia 625 Uitgave 4.0 NL Psst... Deze handleiding is niet het enige... Uw telefoon bevat een gebruikershandleiding die u altijd bij u hebt en indien nodig beschikbaar is. Tik

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 620

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 620 Gebruikershandleiding Nokia Lumia 620 Uitgave 1.0 NL Gebruikershandleiding Nokia Lumia 620 Inhoudsopgave Veiligheid 4 Aan de slag 5 Toetsen en onderdelen 5 Terug-, start- en zoektoets 5 Antennelocaties

Nadere informatie

NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH. Gebruikershandleiding LG-E975. www.lg.com MFL67781230 (1.0)

NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH. Gebruikershandleiding LG-E975. www.lg.com MFL67781230 (1.0) NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH Gebruikershandleiding LG-E975 MFL67781230 (1.0) www.lg.com Gebruikershandleiding Nederlands De schermafbeeldingen en illustraties wijken mogelijk af van wat u daadwerkelijk

Nadere informatie

A question About your mobile phone? Our Customer Service is there to support you:

A question About your mobile phone? Our Customer Service is there to support you: NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH A question About your mobile phone? Our Customer Service is there to support you: 0900-543 5454 015-200 255 local tariff local tariff Gebruikershandleiding LG-V900 P/NO : MFL67229014

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING FUEL

GEBRUIKERSHANDLEIDING FUEL GEBRUIKERSHANDLEIDING FUEL KLIK HIER VOOR TOEGANG TOT EEN UP-TO-DATE ONLINE VERSIE van dit document. Daar vindt u de meest recente inhoud en ook uitvouwbare illustraties, eenvoudigere navigatie en een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 620

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 620 Gebruikershandleiding Nokia Lumia 620 Uitgave 1.1 NL Gebruikershandleiding Nokia Lumia 620 Inhoudsopgave Veiligheid 4 Aan de slag 6 Toetsen en onderdelen 6 Terug-, start- en zoektoets 6 Antennelocaties

Nadere informatie

Inhoud. Hoofdstuk 4. Instellingen en upgrade. Hoofdstuk 2. Windows 8 gebruiken. Hoofdstuk 5. Problemen oplossen. Hoofdstuk 3. Werken met de computer

Inhoud. Hoofdstuk 4. Instellingen en upgrade. Hoofdstuk 2. Windows 8 gebruiken. Hoofdstuk 5. Problemen oplossen. Hoofdstuk 3. Werken met de computer Handleiding Inhoud Hoofdstuk 1. Aan de slag 1 Hoofdstuk 1. Aan de slag 3 Voor u begint 6 Veiligheidsinstructies 23 Juiste houding tijdens computergebruik 26 Overzicht 32 De computer aan- en uitzetten Hoofdstuk

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 520

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 520 Gebruikershandleiding Nokia Lumia 520 Uitgave 1.1 NL Psst... Deze handleiding is niet het enige... Uw telefoon bevat een gebruikershandleiding die u altijd bij u hebt en indien nodig beschikbaar is. Veeg

Nadere informatie

Desktop PC K30AM / K30AM-J Gebruikershandleiding

Desktop PC K30AM / K30AM-J Gebruikershandleiding Desktop PC K30AM / K30AM-J Gebruikershandleiding DU9380 Eerste editie mei 2014 Copyright 2014 ASUSTeK Computer Inc. Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van deze handleiding, met inbegrip van de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 820

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 820 Gebruikershandleiding Nokia Lumia 820 Uitgave 4.0 NL Psst... Deze handleiding is niet het enige... Uw telefoon bevat een gebruikershandleiding die u altijd bij u hebt en indien nodig beschikbaar is. Veeg

Nadere informatie

NEDERLANDS FRANÇAIS. Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide LG-E455. www.lg.com MFL67841644 (1.0)

NEDERLANDS FRANÇAIS. Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide LG-E455. www.lg.com MFL67841644 (1.0) NEDERLANDS FRANÇAIS E N G L I S H Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide LG-E455 MFL67841644 (1.0) www.lg.com NEDERLANDS Gebruikershandleiding De schermafbeeldingen en illustraties wijken

Nadere informatie

ASUS Desktop PC M11AD Gebruikershandleiding

ASUS Desktop PC M11AD Gebruikershandleiding ASUS Desktop PC M11AD Gebruikershandleiding DU8496 Eerste editie juli 2013 Copyright 2013 ASUSTeK Computer Inc. Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van deze handleiding, met inbegrip van de producten

Nadere informatie

Nederlands. All-in-One PC. Gebruikershandleiding. P1801-serie

Nederlands. All-in-One PC. Gebruikershandleiding. P1801-serie Nederlands All-in-One PC Gebruikershandleiding P1801-serie Nederlands DU7705 Januari 2013 P1801 pc-station moet worden gebruikt met de P1801 ASUS-tablet Copyright-informatie Geen enkel deel van deze handleiding,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 625 RM-941

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 625 RM-941 Gebruikershandleiding Nokia Lumia 625 RM-941 Uitgave 2.0 NL Psst... Deze handleiding is niet het enige... Uw telefoon bevat een gebruikershandleiding die u altijd bij u hebt en indien nodig beschikbaar

Nadere informatie

NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH. Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide. LG-D405n. www.lg.com MFL68143341 (1.0)

NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH. Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide. LG-D405n. www.lg.com MFL68143341 (1.0) NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide LG-D405n MFL68143341 (1.0) www.lg.com NEDERLANDS Gebruikershandleiding De schermafbeeldingen en illustraties wijken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 1020 RM-875

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 1020 RM-875 Gebruikershandleiding Nokia Lumia 1020 RM-875 Uitgave 2.0 NL 909.1 Psst... Deze handleiding is niet het enige... Uw telefoon bevat een gebruikershandleiding die u altijd bij u hebt en indien nodig beschikbaar

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia N9

Gebruikershandleiding Nokia N9 Gebruikershandleiding Nokia N9 Uitgave 1.1 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Veiligheid 4 Aan de slag 6 Toetsen en onderdelen 6 De SIM-kaart plaatsen en de batterij opladen 8 Eerste keer starten 11 Meer hulp

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide

Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide LG-V700 MFL68506209 (1.0) www.lg.com NEDERLANDS Gebruikershandleiding De schermafbeeldingen en illustraties wijken mogelijk

Nadere informatie

918D. Snelstartgids. Nederlands - CJB3214ALAEA

918D. Snelstartgids. Nederlands - CJB3214ALAEA 918D Snelstartgids Voor meer informatie over het gebruik van de telefoon gaat u naar www.alcatelonetouch.com om de volledige gebruiksaanwijzing te downloaden. Daarnaast kunt u op de website veelgestelde

Nadere informatie

Iconia W3 Gebruikershandleiding

Iconia W3 Gebruikershandleiding Iconia W3 Gebruikershandleiding - 1 2013. Alle rechten voorbehouden. Iconia W3 Gebruikershandleiding Model: W3 Eerste uitgave: 07/2013 AcerCloud geeft u de vrijheid om, op elk moment en op elke plek, te

Nadere informatie

ASUS Desktop PC CM1735 Gebruikershandleiding

ASUS Desktop PC CM1735 Gebruikershandleiding ASUS Desktop PC CM1735 Gebruikershandleiding DU7963 Tweede Editie December 2012 Copyright 2012 ASUSTeK Computer Inc. Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van deze handleiding, met inbegrip van de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 620 RM-846

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 620 RM-846 Gebruikershandleiding Nokia Lumia 620 RM-846 Uitgave 3.0 NL 620 Psst... Deze handleiding is niet het enige... Uw telefoon bevat een gebruikershandleiding die u altijd bij u hebt en indien nodig beschikbaar

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Asha 210

Gebruikershandleiding Nokia Asha 210 Gebruikershandleiding Nokia Asha 210 Uitgave 1.1 NL Psst... Deze handleiding is niet het enige... Ga voor de servicevoorwaarden en het privacybeleid van Microsoft Mobile naar www.nokia.com/ privacy. 2

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 925

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 925 Gebruikershandleiding Nokia Lumia 925 Uitgave 3.0 NL Psst... Deze handleiding is niet het enige... Uw telefoon bevat een gebruikershandleiding die u altijd bij u hebt en indien nodig beschikbaar is. Veeg

Nadere informatie

Iconia W3 Gebruikershandleiding

Iconia W3 Gebruikershandleiding Iconia W3 Gebruikershandleiding Downloaded from www.vandenborre.be - 1 2013. Alle rechten voorbehouden. Iconia W3 Gebruikershandleiding Model: W3 Eerste uitgave: 07/2013 AcerCloud geeft u de vrijheid om,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 800

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 800 Gebruikershandleiding Nokia Lumia 800 Uitgave 1.1 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Veiligheid 4 Aan de slag 6 Toetsen en onderdelen 6 Terug-, start- en zoektoetsen 7 De simkaart plaatsen 8 Uw telefoon opladen

Nadere informatie

Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Smartphone. Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2

Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Smartphone. Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2 Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Smartphone English Inhoudsopgave Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2 1.0 Product Introductie... 3 1.1 Knoppen en aansluitingen...

Nadere informatie

ASUS Desktop PC M70AD Gebruikershandleiding

ASUS Desktop PC M70AD Gebruikershandleiding ASUS Desktop PC M70AD Gebruikershandleiding DU8553 Eerste editie Augustus 2013 Copyright 2013 ASUSTeK Computer Inc. Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van deze handleiding, met inbegrip van de

Nadere informatie