Opmerkingen: Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opmerkingen: Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt:"

Transcriptie

1 Basisprincipes Opmerkingen: Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt: Veiligheid, garantie en snelstartgids Regulatory Notice 'Belangrijke informatie over veiligheid en omgaan met het product' in 'Bijlage' De Handleiding voor veiligheid, garantie en installatie en de Regulatory Notice staan op de website Home-scherm Het Home-scherm is het startpunt voor het gebruik van uw toestel. Voor uw gemak is het Home-scherm al ingesteld met enkele nuttige apps en widgets.

2 OPMERKING: De apparaatfuncties en het Home-scherm kunnen verschillen afhankelijk van uw locatie, taal, provider en het apparaatmodel. U kunt uw Home-scherm op elk gewenst moment aanpassen. Home-scherm Op het eerste Home-scherm vindt u een Google-zoekbalk, een videowidget, een Lenovo Weather-widget. De andere Home-schermen bevatten apps.

3 Voorbeeldscherm Tik ergens op het Home-scherm, behalve op de pictogrammen. Boven aan het scherm bevinden zich voorbeeldweergaven van de Home-schermen. Onder aan het scherm bevinden zich widgets. Een Home-scherm toevoegen Op het voorbeeldscherm moet u de schermen naar links schuiven. Als u het laatste Home-scherm ziet, tikt u op om een Home-scherm toe te voegen. Home-scherm verwijderen Tik op het voorbeeldscherm op op het home-scherm dat u wilt verwijderen. Een widget toevoegen aan een Home-scherm Schuif op het voorbeeldscherm de widget naar links of rechts naar de gewenste plek en laat deze weer los. De achtergrond wijzigen Ga naar Instellingen > APPARAAT > Weergave > Achtergrond en kies de gewenste achtergrond. Een app naar een ander scherm verplaatsen Tik op app die u wilt verplaatsen, houd deze ingedrukt en sleep deze naar links of rechts op het scherm en laat deze dan op de gewenste plek los. Een app verwijderen 1. Tik lang op de app die u wilt verwijderen. 2. Tik op in de linkerbovenhoek van de app. 3. Tik op OK om de app te verwijderen. Opmerking: Als er geen zichtbaar is in de linkerbovenhoek van de app, betekent dit dat u de app niet moet verwijderen. Schermknoppen Er zijn drie knoppen onder aan het Home-scherm. Terug-knop: Tik op om terug te keren naar het vorige scherm Home-knop: Tik op om terug te keren naar het standaard Home-scherm. Recent knop: Tik op om de recente apps weer te geven. Vervolgens kunt u het volgende doen: Tik op een app om deze te openen. Tik lang op een app om de app-info te bekijken.

4 Meldingen Schuif vanaf de bovenkant van het scherm om de meldingen te zien. Zijschakelaar Schuif vanaf de onderkant van het scherm om de zijschakelaar te zien.

5

6

7 Camera Ga naar Camera om de camera te openen.

8 Foto's en video's maken U kunt foto's en video's maken met de ingebouwde camera van uw apparaat. Tik op Tik op Tik op Tik op Tik op Tik op om een foto te maken. om een video op te nemen. om te wisselen tussen de camera op de voorzijde en de camera op de achterzijde. om de opnamemodus te kiezen. om het kleureffect in te stellen. om de andere camera-instellingen te configureren. Schermafbeeldingen maken Houd de aan/uit-knop en de knop voor volume omlaag tegelijkertijd ingedrukt. Foto's en video's bekijken Foto's en video's worden opgeslagen in de interne opslagruimte van uw apparaat. U kunt uw foto's en video's op de

9 volgende manieren bekijken: Tik op de weergaveknop wanneer u de app Camera gebruikt. Ga naar Galerij. Ga naar File Browser. De schermafbeeldingen worden opgeslagen in de interne opslagruimte van uw apparaat. U kunt de schermafbeeldingen op de volgende manieren bekijken: Ga naar Galerij. Ga naar File Browser.

10 Netwerk U dient een draadloos netwerk te configureren voordat u verbinding kunt maken met Internet. Een WLAN-netwerk instellen Ga naar Instellingen > DRAADLOOS EN NETWERKEN > WLAN. Schakel het WLAN-gedeelte in en tik op een WLAN-hotspot in de lijst om verbinding te maken met internet. Als u een beveiligde koppeling wilt openen, dient u uw inlognaam en wachtwoord in te voeren. OPMERKING: U dient te beschikken over enkele geldige WLAN-hotspots om verbinding mee te maken. Een VPN-netwerk instellen Met VPN's die binnen organisaties worden gebruikt, kunt u veilig persoonlijke gegevens uitwisselen via een niet-particulier netwerk. Mogelijk dient u een VPN-verbinding te configureren, bijvoorbeeld om toegang te krijgen tot uw zakelijke e- mailaccount. Vraag de netwerkbeheerder om de vereiste instellingen voor het configureren van een VPN voor uw netwerk. Wanneer één of meer VPN-instellingen beschikbaar zijn, kunt u het volgende doen: Ga naar Instellingen > DRAADLOOS EN NETWERKEN > Meer > VPN. Tik op om het VPN-profiel te bewerken, inclusief de naam van de server, het servertype en het serveradres, en tik vervolgens op Opslaan. Tik op naam van de VPN-server, voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in en tik vervolgens op Connect (Verbinden) om verbinding te maken met de VPN-netwerk.

11 Tik op de naam van de VPN-server en houd deze vast om de VPN te bewerken of verwijderen.

12 Netwerk U dient een draadloos netwerk te configureren voordat u verbinding kunt maken met Internet. Een WLAN-netwerk instellen Een mobiel netwerk instellen Een VPN-netwerk instellen U kunt uw mobiele netwerk ook met anderen delen. Een hotspot instellen Een WLAN-netwerk instellen Ga naar Instellingen > DRAADLOOS EN NETWERKEN > WLAN. Schakel het WLAN-gedeelte in en tik op een WLAN-hotspot in de lijst om verbinding te maken met internet. Als u een beveiligde koppeling wilt openen, dient u uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. OPMERKING: U dient te beschikken over enkele geldige WLAN-hotspots om verbinding mee te maken. Een mobiel netwerk instellen Ga naar Instellingen > DRAADLOOS EN NETWERKEN > SIM-beheer. Schakel de service van uw provider in en schakel vervolgens de Gegevensverbinding in. OPMERKING: U dient over een geldige SIM-kaart met een gegevensservice te beschikken. Neem contact op met uw provider als u niet over een SIM-kaart beschikt.

13 Een VPN-netwerk instellen Met VPN's die binnen organisaties worden gebruikt, kunt u veilig persoonlijke gegevens uitwisselen via een niet-particulier netwerk. Mogelijk dient u een VPN-verbinding te configureren, bijvoorbeeld om toegang te krijgen tot uw zakelijke e- mailaccount. Vraag de netwerkbeheerder om de vereiste instellingen voor het configureren van een VPN voor uw netwerk. Wanneer één of meer VPN-instellingen beschikbaar zijn, kunt u het volgende doen: Ga naar Instellingen > DRAADLOOS EN NETWERKEN > Meer > VPN. Tik op om het VPN-profiel te bewerken, inclusief de naam van de server, het servertype en het serveradres, en tik vervolgens op Opslaan. Tik op naam van de VPN-server, voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in en tik vervolgens op Connect (Verbinden) om verbinding te maken met de VPN-netwerk. Tik op de naam van de VPN-server en houd deze vast om de VPN te bewerken of verwijderen. Een hotspot instellen U kunt Tethering en draagbare hotspot gebruiken om een internetverbinding te delen met een computer of een ander apparaat. Ga naar Instellingen > DRAADLOOS EN NETWERKEN > Meer... > Tethering en draagbare hotspot en doe het volgende: Schakel de Draagbare WLAN-hotspot in. Tik op Set up WLAN hotspot (WLAN-hotspot instellen) om de hotspot te configureren. U kunt ook gebruikmaken van Bluetooth tethering en USB tethering. OPMERKING: Geef de netwerk-ssid en het wachtwoord door aan uw vrienden, zodat u uw mobiele netwerk met hen kunt delen.

14 Internet U kunt op internet surfen als uw toestel met een draadloos netwerk verbonden is. Ga naar Chrome om de browser te openen. Websites bezoeken U kunt de app Chrome gebruiken om websites te bezoeken.

15 Webadres typen U hoeft niet het volledige webadres van een "http://"-website te typen om de website te openen. Om naar de website "http://www.lenovo.com" te gaan, typt u "www.lenovo.com" in de adresbalk en tikt u op Ga. Zoektermen U kunt ook zoekwoorden in de adresbalk typen om webpagina's te vinden. Via > Instellingen > Basis > Zoekmachine kunt u een zoekmachine instellen. Nieuwe webpagina toevoegen Tik bovenaan op de lege tab of tik op > Nieuw tabblad om een nieuw tabblad toe te voegen. Tik op > Nieuw incognito tabblad om een website te bezoeken zonder sporen achter te laten. Webpagina sluiten Tik op om een tabblad met een webpagina te sluiten. Een webpagina vernieuwen Tik op om een webpagina te vernieuwen. Tik op om terug te keren naar de vorige webpagina. Tik op om vooruit te gaan naar een recent bezochte webpagina. Webpagina's opslaan U kunt afbeeldingen en webpagina's in de interne opslagruimte van uw toestel opslaan. Afbeeldingen opslaan Tik op de afbeelding, houd deze vast en tik vervolgens op Save image (Afbeelding opslaan). Bladwijzer voor een webpagina toevoegen Tik op en tik vervolgens op Opslaan om een webpagina aan een bladwijzer toe te voegen. Tik op >Bladwijzers om BLADWIJZERS, MEEST BEZOCHT en ANDERE APPARATEN weer te geven. Toegankelijkheid instellen Tik op > Instellingen > Geavanceerd > Toegankelijkheid om de tekstgrootte en zoomfactor van de webpagina in te stellen.

16

17 Om s te kunnen versturen en ontvangen, dient uw toestel verbonden te zijn met een draadloos netwerk. Ga naar om toegang te krijgen tot de app . Ga naar Gmail om toegang te krijgen tot de app Google . Een account instellen U kunt u aanmelden bij als u een account hebt. Als u geen account hebt, dient u een account aan te maken. De eerste keer dat u de app gebruikt dient u een account in te stellen. Typ uw adres en wachtwoord in op de pagina Account setup (Accountinstellingen) en tik op Volgende. gebruiken Na het instellen van een account kunt u de app gebruiken om s te versturen en te ontvangen. Een account toevoegen U kunt meerdere accounts toevoegen. Ga naar Instellingen > ACCOUNTS > Account toevoegen en tik op .

18

19 Maps U dient de volgende instellingen te selecteren voordat u Maps gebruikt. Ga naar Instellingen > PERSOONLIJK > Locatietoegang en schakel locatietoegang voor Google-apps in. Een locatie zoeken Typ het adres in dat u wilt zoeken en tik op.

20

21 U kunt ook op tikken om het adres in te spreken. Wanneer u klaar bent met inspreken, tikt u op het pictogram. Huidige locatie Tik op om uw huidige locatie te zien. Tik op Mijn locatie om te zien wat er in de buurt is. Als u een beveiligde koppeling wilt openen, dient u uw inlognaam en wachtwoord in te voeren. Een route plannen Tik op en voer de "van" en "naar" adressen in... of gebruik "Mijn locatie". Kies de reismodus met de auto, met de bus of te voet en tik op Ga.

22

23 Communicatie U kunt uw contactpersonen beheren met de app Contacts (Contactpersonen). U kunt contactpersonen toevoegen, importeren en exporteren. Een contactpersoon toevoegen Ga naar Contacts (Contactpersonen). Tik op om een contactpersoon toe te voegen. Voer contactinformatie in, zoals "Naam", "Telefoonnummer", "Adres" enzovoort. Wanneer u klaar bent, tikt u op Opslaan. OPMERKING: U kunt een contactpersoon toevoegen aan uw apparaat of aan uw account. Contactpersonen importeren en exporteren Ga naar Contacts (Contactpersonen). Tik op Instellingen > Contactpersonen importeren/exporteren. Selecteer Import from storage (Importeren van opslag) tik op Volgende. Of selecteer Export to storage (Exporteren naar opslag) en tik op Volgende. Selecteer de contactpersonen die u wilt importeren/exporteren en tik op OK.

24

25 Communicatie U kunt uw toestel gebruiken om te bellen, een bericht sturen en contactpersonen te beheren. Contactpersonen beheren U kunt uw contactpersonen beheren met de app Contacts (Contactpersonen). U kunt contactpersonen toevoegen, importeren en exporteren. Een contactpersoon toevoegen Ga naar Contacts (Contactpersonen). Tik op om een contactpersoon toe te voegen. Voer contactinformatie in, zoals "Naam", "Telefoonnummer", "Adres" enzovoort. Wanneer u klaar bent, tikt u op Opslaan. OPMERKING: U kunt een contactpersoon toevoegen aan uw apparaat of aan uw account. Contactpersonen importeren en exporteren Ga naar Contacts (Contactpersonen). Tik op Instellingen > Import/Export contacts (Contactpersonen importeren/exporteren). Selecteer Import from storage (Importeren van opslag) tik op Volgende. Of selecteer Export to storage (Exporteren naar opslag) en tik op Volgende. Selecteer de contactpersonen die u wilt importeren en tik op OK.

26 Een telefoongesprek voeren Ga naar Contacts (Contactpersonen), kies een naam en tik vervolgens op het telefoonnummer om te bellen.

27

28 Een bericht verzenden Tik op Berichten en tik vervolgens op om een nieuw bericht te schrijven. OPMERKING: Tik op Instellingen om de opties Smart Call (Slim bellen), Dialer Sound Effect (Geluidseffect kiezer), Mercury Keyboard (Mercury-toetsenbord), Speed Dial (Snelkiezen), Auto IP Settings (Automatische IP-isntellingen) en Call Settings

29 (Oproepinstellingen) in te stellen.

30 Synchronisatie U kunt gegevens overdragen tussen uw apparaat en uw computer. U kunt muziek, foto's, video's, documenten, APKbestanden (Android application package), enzovoort overdragen. Uw apparaat aansluiten op uw computer Verbind uw apparaat met uw computer via een dataverbinding. Als u de bovenkant van het scherm schuift, ziet u de melding 'Connected as a media device' (Verbonden als mediaapparaat) in de meldingsbalk. Tik op Connected as a media device voor meer opties.

31 Bediening op de computer Volg deze stappen: Zoek de nieuwe schijf op het apparaat. Kopieer de bestanden. APK installeren Volg deze stappen:

32 U moet op het apparaat toestemming geven om apps afkomstig van onbekende bronnen te installeren. Ga naar Instellingen > PERSOONLIJK > Beveiliging, selecteer Onbekende bronnen en tik op OK. Kopieer het APK-bestand van de computer naar het apparaat in de modus 'Media device (MTP)' (Media-apparaat (MTP)). Open de categorie apps in de File Browser.

33 Projectie Ga in de toepassing Projectie naar Projectie. Projectie in-/uitschakelen Houd de Projectieschakelaar gedurende enkele seconden ingedrukt. Tik onder de schakelaar op Projectie. Ga naar Instellingen > Projectie. Geprojecteerde scène Theater/Foto/Document Theater, Foto of Document: Met Projectie kunt u eenvoudig lokale videobestanden, afbeeldingen en documenten bekijken. Houd een document ingedrukt om het te verwijderen en meerdere acties te selecteren. Lijst met favorieten: U kunt bladwijzers maken voor uw favoriete documenten. Documenten met een bladwijzer worden gemarkeerd met in de rechterbovenhoek. Lijst met videoprogramma's: U kunt video's afspelen met de toepassingen in deze lijst. Verhaal U kunt uw eigen, unieke fotoverhaal samenstellen in de Verhaalscène. Druk op om thema's, projectiefoto's, muziek, speelduur en omslagen voor fotoverhalen in te stellen. Druk vervolgens op Opslaan. Hierna kunt u direct uw persoonlijke fotoverhalen bekijken.

34 Projectie gesplitst/volledig scherm Ga naar de toepassing Projectie en druk op. U kunt schakelen tussen gesplitst en volledig scherm, dus u kunt diverse taken tegelijk uitvoeren. Opmerking: deze functie is alleen beschikbaar wanneer Projectie is ingeschakeld. Met projectie gesplitst scherm geselecteerd, wordt alleen de huidige afbeeldingsinhoud van de toepassing Projectie geprojecteerd. Met projectie volledig scherm geselecteerd, wordt alle huidige afbeeldingsinhoud op het scherm van het apparaat geprojecteerd. Projectie-instellingen Druk voor projectie-instellingen op > Instellingen. Weergave: u kunt geavanceerde projectiemodi instellen voor helderheid en kleur. Liggend: zodra projectie wordt ingeschakeld, blijft het scherm in de liggende modus. Automatische sluimerstand: u kunt een tijd instellen voor de automatische time-out van uw scherm. Bovendien kunt u de sluimerstand handmatig activeren door kort op de aan/uit-knop te drukken wanneer Projectie is ingeschakeld. Keystone-correctie: u kunt Keystone-correctie instellen op automatisch of handmatig. Als u omhoog projecteert, ziet het beeld er trapezevormig uit. Met deze functie wordt dat gecorrigeerd en verschijnt er een rechthoekig beeld. Projectietips in- of uitschakelen: hiermee kunt u projectietips op het scherm in- of uitschakelen. Handboek voor de gebruiker: u kunt het projectiehandboek voor de gebruiker raadplegen.

35 Sketchpad Maak gebruik van de Sketchpad-functie door Sketchpad te selecteren. Sketchpad in-/uitschakelen Sketchpad inschakelen Ga naar Sketchpad. Ga naar Projectie >. Sketchpad uitschakelen Druk op om Sketchpad uit te schakelen. Sketchpad verbergen/weergeven Druk op Houd om Sketchpad te verbergen of weer te geven. ingedrukt en sleep de Sketchpad-werkbalk naar een willekeurige plek op het scherm. Sketchpad instellen : Hiermee stelt u de dikte van het penseel in.

36 : Hiermee stelt u de kleur van het penseel in. : Hiermee stelt u de grootte van de gum in. : Hiermee stelt u de achtergrondkleur van Sketchpad in. : Terug. : Vooruit. : Hiermee wist u alles op het Sketchpad. : Hiermee slaat u inhoud op het Sketchpad op naar een album.

37 Bijlage Belangrijke informatie over veiligheid en omgaan met het product Lees voor gebruik alle informatie in dit onderdeel om letsel, schade aan eigendommen of schade aan uw apparaat te voorkomen. Ga voor aanvullende tips voor veilig gebruik van uw apparaat naar: Wees voorzichtig met uw apparaat Laat uw apparaat niet vallen en buig of doorboor het apparaat niet. Plaats ook geen vreemde voorwerpen in en zware voorwerpen op het apparaat. Gevoelige onderdelen in het product kunnen daardoor beschadigd raken. Het scherm van uw apparaat is van glas. Het glas kan breken als het apparaat op een harde ondergrond valt, als er veel druk op wordt uitgeoefend of als er een zwaar voorwerp op valt. Raak het glas niet aan als het scherm versplinterd of gebroken is, en probeer het glas niet uit het apparaat te verwijderen. Stop het gebruik van het apparaat meteen en neem contact op met de technische ondersteuning van Lenovo voor informatie over reparatie, vervanging of afvalverwerking als u het apparaat moet weggooien. Wanneer u het apparaat gebruikt, dient u dit op een veilige afstand van warme omgevingen of omgevingen met hoogspanning te houden, zoals elektrische apparaten, elektrische kachels of elektrische kookapparatuur. Gebruik uw apparaat alleen binnen het temperatuurbereik van 0 C 40 C (opslag -20 C 60 C) om beschadiging te voorkomen. Haal het apparaat niet uit elkaar en breng geen wijzigingen aan Uw apparaat is een verzegeld product. In het apparaat bevinden zich geen onderdelen die door gebruikers kunnen worden vervangen. Alle reparaties aan de binnenkant moeten worden uitgevoerd door een reparatiebedrijf dat door Lenovo is geautoriseerd. Als u probeert het apparaat te openen of wijzigingen aan te brengen, is de garantie niet meer geldig.

38 Kennisgeving voor ingebouwde oplaadbare batterijen GEVAAR: Probeer niet zelf de oplaadbare interne lithium-ionbatterij te vervangen. Neemt u contact op met Lenovo Support voor fabrieksvervanging. Kennisgeving over plastic zakken GEVAAR: Plastic zakken kunnen gevaarlijk zijn. Houd plastic zakken uit de buurt van baby's en kinderen om de kans op verstikking te voorkomen. Informatie over de adapter Zorg dat uw apparaat en netvoedingsadapter niet nat worden. Dompel uw apparaat niet onder in water en laat het apparaat niet achter op een plek waar het nat kan worden door water of andere vloeistoffen. Laad het apparaat alleen op volgens goedgekeurde methoden. U kunt de volgende methoden gebruiken om de interne batterij van uw apparaat veilig op te laden: Oplaadmethode Beeldscherm aan Beeldscherm uit Ondersteund, maar de Netvoedingsadapter batterij zal langzaam Ondersteund opladen. Een USB-verbinding tussen dc-in-aansluiting op het apparaat en de USBaansluiting van een pc of Ondersteund, maar ander apparaat die Ondersteund, maar de compenseert stroomverbruik overeenkomt met de USB batterij zal langzaam en de batterij zal langzamer 2.0-standaarden. Gebruikers opladen. opladen dan normaal. moeten de verbinding met USB-interfaces met USBversie 2.0 of hoger gebruiken. Opmerkingen:

39 Beeldscherm aan: Apparaat aan Beeldscherm uit: Apparaat uit of in de schermbeveiligingsmodus Oplaadapparaten worden mogelijk warm bij normaal gebruik. Zorg ervoor dat het oplaadapparaat een goede ventilatie krijgt. Koppel het oplaadapparaat los als de volgende situaties zich voordoen: Het oplaadapparaat is blootgesteld aan regen, vloeistof of extreme vochtigheid. Het oplaadapparaat is beschadigd. U wilt het oplaadapparaat schoonmaken. Waarschuwing: Lenovo is niet verantwoordelijk voor de prestaties of veiligheid van producten die niet zijn geproduceerd of goedgekeurd door Lenovo. Gebruik alleen door Lenovo goedgekeurde voedingsadapters en batterijen. Voorkom gehoorschade Uw apparaat heeft een hoofdtelefoonaansluiting. Gebruik altijd de hoofdtelefoonaansluiting voor hoofdtelefoons (ook wel headset genoemd) of oortelefoons. ATTENTIE: Een te hoog geluidsvolume van de hoofdtelefoon of oortelefoon kan leiden tot schade aan het gehoor. Als u de equalizer op het maximumniveau instelt, wordt de uitvoerspanning en het volume van de hoofdtelefoon of oortelefoon verhoogd. Om uw gehoor te beschermen stelt u de equalizer in op een gepast niveau. Het overmatige gebruik van hoofd- of oortelefoons gedurende een langere tijd bij een hoog volume kan gevaarlijk zijn als de uitvoer van de hoofd- of oortelefoonaansluitingen niet voldoet aan de specificaties van EN De uitvoerconnector voor de hoofdtelefoon van uw apparaat voldoet aan EN Sub 7. Deze specificatie beperkt de RMS-uitvoerspanning van het apparaat tot 150 mv. Om schade aan het gehoor te voorkomen, dient u te controleren of de hoofd- of oortelefoon die u gebruikt, eveneens voldoet aan EN (Artikel 7) ten aanzien van een spanning van 75 mv. Gebruik van een hoofd- of oortelefoon die niet voldoet aan EN kan, ten gevolge van een te hoog geluidsdrukniveau, schadelijk zijn voor het gehoor. Als uw apparaat is geleverd met een hoofdtelefoon of oortelefoon, voldoen het apparaat met hoofdtelefoon of oortelefoon als set aan de specificaties van EN Gebruikt u een andere hoofd- of oortelefoon, controleer dan of die voldoet aan EN (Artikel 6.5). Gebruik van een hoofd- of oortelefoon die niet voldoet aan EN kan, ten gevolge van een te hoog geluidsdrukniveau, schadelijk zijn voor het gehoor. Waarschuwing voor geluidsdrukniveau Voor het apparaat dat is getest overeenkomstig EN : 2006+A11:2009:+A1:2010+A12:2011, is het verplicht

40 audiotests uit te voeren voor EN Dit apparaat is getest en voldoet aan de vereiste geluidsdrukniveaus die vermeld zijn in de relevante standaards EN en/of EN Als een oortelefoon of hoofdtelefoon gedurende lange tijd bij een hoog volume wordt gebruikt, kan het gehoor onherstelbaar beschadigd raken. Waarschuwing Luister nooit langdurig naar hoge volumeniveaus om gehoorschade te vermijden. Wees voorzichtig bij gebruik van uw apparaat in een gemotoriseerd voertuig of op de fiets Geef altijd prioriteit aan uw veiligheid en die van anderen. Houd u aan de wet. Lokale wet- en regelgeving is mogelijk van toepassing op de manier waarop u mobiele elektronische apparaten, zoals uw apparaat, mag gebruiken terwijl u een motorvoertuig bestuurt of fietst. Gooi producten weg volgens de lokale wet- en regelgeving Wanneer uw apparaat het eind van de nuttige levensduur heeft bereikt, breek of verbrand het apparaat dan niet. Dompel het apparaat ook niet onder in water en gooi het alleen weg zoals voorgeschreven in de lokale wet- en regelgeving. Sommige interne onderdelen bevatten substanties die kunnen exploderen, lekken of die op een andere manier negatieve gevolgen kunnen hebben voor het milieu als deze niet correct worden weggegooid. Zie 'Informatie over recycling en milieu' voor meer informatie. Houd uw apparaat en accessoires buiten het bereik van kleine kinderen Uw apparaat bevat kleine onderdelen waar kleine kinderen in kunnen stikken. Bovendien kan het glazen scherm breken of scheuren wanneer het apparaat valt of tegen een hard oppervlak wordt gegooid. Bescherm uw gegevens en software Verwijder onbekende bestanden niet en wijzig de naam van bestanden of directory's niet als deze niet door u zijn gemaakt. Doet u dat wel, dan werkt de software op uw apparaat daarna mogelijk niet meer goed. Houd er rekening mee dat het gebruik van netwerkresources uw apparaat kwetsbaar kan maken voor computervirussen, hackers, spyware en andere kwaadwillige activiteiten die schade kunnen toebrengen aan uw apparaat, uw software en uw gegevens. Het is uw eigen verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat u adequaat bescherming regelt in de vorm van firewalls, antivirussoftware en antispywaresoftware en dat u dergelijke software up-to-date houdt. Houd elektrische apparaten, zoals een elektrische ventilator, een radio, krachtige luidsprekers, een airconditioner en een magnetron, uit de buurt van uw apparaat. De sterke magnetische velden die elektrische apparaten genereren, kunnen het beeldscherm en de gegevens op het apparaat beschadigen.

41 Let erop dat uw apparaat niet te warm wordt Als uw apparaat aan staat of als de batterij wordt opgeladen, kunnen sommige onderdelen warm worden. De temperatuur die wordt bereikt, hangt af van de mate van systeemactiviteit en het oplaadniveau van de batterij. Bij langdurig contact met uw lichaam kunnen er, ook door uw kleding heen, ongemakken en zelfs brandwonden ontstaan. Houd het apparaat niet te lang op schoot en houd uw handen of enig ander lichaamsdeel niet te lang tegen een warm onderdeel van het apparaat aan. Kennisgeving voor PVC-kabels en -snoeren WAARSCHUWING: Als u in aanraking komt met het snoer van dit product of snoeren van accessoires die voor dit product worden verkocht, kunt u blootgesteld worden aan lood. Lood wordt in de staat Californië beschouwd als kankerverwekkend en als veroorzaker van geboorteafwijkingen of andere reproductieve schade. Was daarom uw handen nadat u de kabels hebt aangeraakt. Elektromagnetische straling Verklaring van conformiteit van de Federal Communications Commission (FCC) Uit tests is gebleken dat deze apparatuur voldoet aan de beperkingen die in Deel 15 van de FCC-voorschriften worden opgelegd aan digitale apparaten van Klasse B. Deze beperkingen zijn bedoeld om een redelijke mate van bescherming te bieden tegen schadelijke interferentie bij gebruik van de apparatuur in een woonomgeving. Dit apparaat genereert, gebruikt en verspreidt radiofrequentie-energie en kan schadelijke interferentie met radiocommunicatie veroorzaken indien het apparaat niet volgens de instructies wordt geïnstalleerd en gebruikt. Er bestaat echter geen garantie dat in een bepaalde installatie geen interferentie zal optreden. Als deze apparatuur toch hinderlijke interferentie in de radio- of televisieontvangst veroorzaakt, hetgeen kan worden bepaald door de apparatuur uit en in te schakelen, dan kan de gebruiker met behulp van een van de volgende maatregelen proberen de interferentie op te heffen: De ontvangstantenne verstellen of verplaatsen. De afstand tussen de apparatuur en de ontvanger vergroten. De apparatuur aansluiten op een stopcontact van een ander circuit dan het stopcontact waarop de ontvanger is aangesloten. Raadpleeg een erkende dealer of vertegenwoordiger voor advies. Lenovo is niet verantwoordelijk voor interferentie met radio- of televisieontvangst die wordt veroorzaakt door niettoegestane wijzigingen of aanpassingen aan dit apparaat. Bij niet-geautoriseerde wijzigingen kan het recht van de gebruiker

42 om de apparatuur te gebruiken komen te vervallen. Dit toestel voldoet aan Deel 15 van de FCC-voorschriften. Aan het gebruik ervan worden de volgende twee voorwaarden gesteld: (1) dit apparaat mag geen hinderlijke interferentie veroorzaken, en (2) dit apparaat moet elke ontvangen interferentie accepteren, met inbegrip van interferenties die een ongewenste werking kunnen veroorzaken. Verantwoordelijke partij: Lenovo (United States) Incorporated 1009 Think Place - Building One Morrisville, NC Telefoon: FCC-waarschuwing De antennes die voor deze zender gebruikt worden, mogen niet samen geplaatst of gebruikt worden met een andere antenne of zender. Verklaring van conformiteit met industriële emissierichtlijn Canada Klasse B This Class B digital apparatus complies with Canadian ICES-003. Cet appareil numérique de la classe B est conforme à la norme NMB-003 du Canada. IC-waarschuwing This device complies with Industry Canada license-exempt RSS standard(s). Aan het gebruik ervan worden de volgende twee voorwaarden gesteld: (1) This device may not cause interference, and (2) this device must accept any interference, including interference that may cause undesired operation of the device. Le présent appareil est conforme aux CNR d'industrie Canada applicables aux appareils radio exempts de licence. L'exploitation est autorisée aux deux conditions suivantes: (1) l'appareil ne doit pas produire de brouillage, et (2) l'utilisateur de l'appareil doit accepter tout brouillage radioélectrique subi, même si le brouillage est susceptible d'en Industry Canada Class B Emission Compliance Statement This Class B digital apparatus complies with Canadian ICES-003. Avis de conformité à la réglementation d Industrie Canada

43 Cet appareil numérique de la classe B est conforme à la norme NMB-003 du Canada. Europese Unie - Naleving van de richtlijnen inzake elektromagnetische compatibiliteit Dit product voldoet aan de voorwaarden voor bescherming zoals opgenomen in EU-richtlijn 2004/108/EG betreffende de onderlinge aanpassing van de wetgevingen van de lidstaten inzake elektromagnetische compatibiliteit. Lenovo aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor het niet voldoen aan deze voorwaarden voor bescherming als dit het gevolg is van het doorvoeren van een niet aanbevolen wijziging aan het product, inclusief het aanbrengen van optiekaarten van andere fabrikanten. Uit tests is gebleken dat dit product voldoet aan de eisen voor IT-apparatuur van Klasse B conform de Europese Standaard EN De beperkingen voor apparatuur van Klasse B zijn bedoeld om in woonomgevingen een redelijke bescherming te bieden tegen interferentie met goedgekeurde communicatieapparatuur. Contactadres in de EU: Lenovo, Einsteinova 21, Bratislava, Slowakije Verklaring van conformiteit met Duitse Klasse B Deutschsprachiger EU Hinweis: Hinweis für Geräte der Klasse B EU-Richtlinie zur Elektromagnetischen Verträglichkeit Dieses Produkt entspricht den Schutzanforderungen der EU-Richtlinie 2004/108/EG (früher 89/336/EWG) zur Angleichung der Rechtsvorschriften über die elektromagnetische Verträglichkeit in den EU-Mitgliedsstaaten und hält die Grenzwerte der EN Klasse B ein. Um dieses sicherzustellen, sind die Geräte wie in den Handbüchern beschrieben zu installieren und zu betreiben. Des Weiteren dürfen auch nur von der Lenovo empfohlene Kabel angeschlossen werden. Lenovo übernimmt keine Verantwortung für die Einhaltung der Schutzanforderungen, wenn das Produkt ohne Zustimmung der Lenovo verändert bzw. wenn Erweiterungskomponenten von Fremdherstellern ohne Empfehlung der Lenovo gesteckt/eingebaut werden. Deutschland: Einhaltung des Gesetzes über die elektromagnetische Verträglichkeit von Betriebsmitteln Dieses Produkt entspricht dem Gesetz über die elektromagnetische Verträglichkeit von Betriebsmitteln EMVG (früher Gesetz über die elektromagnetische Verträglichkeit von Geräten ). Dies ist die Umsetzung der EU-Richtlinie 2004/108/EG (früher 89/336/EWG) in der Bundesrepublik Deutschland. Zulassungsbescheinigung laut dem Deutschen Gesetz über die elektromagnetische Verträglichkeit von Betriebsmitteln, EMVG vom 20. Juli 2007 (früher Gesetz über die elektromagnetische Verträglichkeit von Geräten), bzw. der EMV EG Richtlinie 2004/108/EC (früher 89/336/EWG), für Geräte der Klasse B.

NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH. Gebruikershandleiding LG-E975. www.lg.com MFL67781230 (1.0)

NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH. Gebruikershandleiding LG-E975. www.lg.com MFL67781230 (1.0) NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH Gebruikershandleiding LG-E975 MFL67781230 (1.0) www.lg.com Gebruikershandleiding Nederlands De schermafbeeldingen en illustraties wijken mogelijk af van wat u daadwerkelijk

Nadere informatie

NEDERLANDS FRANÇAIS. Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide LG-E455. www.lg.com MFL67841644 (1.0)

NEDERLANDS FRANÇAIS. Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide LG-E455. www.lg.com MFL67841644 (1.0) NEDERLANDS FRANÇAIS E N G L I S H Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide LG-E455 MFL67841644 (1.0) www.lg.com NEDERLANDS Gebruikershandleiding De schermafbeeldingen en illustraties wijken

Nadere informatie

NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH. Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide. LG-D405n. www.lg.com MFL68143341 (1.0)

NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH. Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide. LG-D405n. www.lg.com MFL68143341 (1.0) NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide LG-D405n MFL68143341 (1.0) www.lg.com NEDERLANDS Gebruikershandleiding De schermafbeeldingen en illustraties wijken

Nadere informatie

A question About your mobile phone? Our Customer Service is there to support you:

A question About your mobile phone? Our Customer Service is there to support you: NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH A question About your mobile phone? Our Customer Service is there to support you: 0900-543 5454 015-200 255 local tariff local tariff Gebruikershandleiding LG-V900 P/NO : MFL67229014

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia 301

Gebruikershandleiding Nokia 301 Gebruikershandleiding Nokia 301 Uitgave 1.4 NL Psst... Deze handleiding is niet het enige... Ga voor de servicevoorwaarden en het privacybeleid van Microsoft Mobile naar www.nokia.com/ privacy. 2 Gebruikershandleiding

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING FUEL

GEBRUIKERSHANDLEIDING FUEL GEBRUIKERSHANDLEIDING FUEL KLIK HIER VOOR TOEGANG TOT EEN UP-TO-DATE ONLINE VERSIE van dit document. Daar vindt u de meest recente inhoud en ook uitvouwbare illustraties, eenvoudigere navigatie en een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide

Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide LG-V700 MFL68506209 (1.0) www.lg.com NEDERLANDS Gebruikershandleiding De schermafbeeldingen en illustraties wijken mogelijk

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Welkom bij HUAWEI Inhoudsopgave 1 Lees dit alvorens verder te gaan... 1 1.1 Veiligheidsmaatregelen... 1 1.2 Persoonlijke informatie en gegevensbeveiliging... 2 1.3 Wettelijke kennisgeving...

Nadere informatie

HTC HD2 Gebruikershandleiding

HTC HD2 Gebruikershandleiding HTC HD2 Gebruikershandleiding 2 Lees deze alstublieft voor u verder gaat DE ACCU IS NIET VOLLEDIG OPGELADEN ALS U HET UIT DE VERPAKKING NEEMT. VERWIJDER HET BATTERIJPAK NIET TERWIJL HET APPARAAT LAADT.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding LG-P350

Gebruikershandleiding LG-P350 NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH Algemene informatie 0900-543-5454 / 036-5377780 * Zorg dat u het juiste nummer hebt voordat u belt.. Informations générales

Nadere informatie

Snelstartgids Vodafone Smart III

Snelstartgids Vodafone Smart III Sommige diensten en apps zijn mogelijk niet beschikbaar in alle landen.vraag meer informatie hierover in de winkel. Facebook is een handelsmerk van Facebook, Inc.. Google, Android, YouTube en andere merktekens

Nadere informatie

Personen... 32. Berichten verzenden... 38. Browser... 42. E-mail... 44. Multimedia... 47

Personen... 32. Berichten verzenden... 38. Browser... 42. E-mail... 44. Multimedia... 47 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Voorwoord... 1 Veiligheidsmaatregelen... 2 Voorbereidingen... 4 Uw telefoon in een oogopslag...4 Een SIM-kaart plaatsen...5 De microsd-kaart plaatsen...6 De batterij plaatsen...6

Nadere informatie

918D. Snelstartgids. Nederlands - CJB3214ALAEA

918D. Snelstartgids. Nederlands - CJB3214ALAEA 918D Snelstartgids Voor meer informatie over het gebruik van de telefoon gaat u naar www.alcatelonetouch.com om de volledige gebruiksaanwijzing te downloaden. Daarnaast kunt u op de website veelgestelde

Nadere informatie

SGH-i780. Gebruiksaanwijzing

SGH-i780. Gebruiksaanwijzing SGH-i780 Gebruiksaanwijzing Over deze gebruiksaanwijzing Deze gebruiksaanwijzing is bedoeld om u stap voor stap bekend te maken met de functies en onderdelen van uw toestel. Raadpleeg de Help van het Windows

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Asha 210

Gebruikershandleiding Nokia Asha 210 Gebruikershandleiding Nokia Asha 210 Uitgave 1.1 NL Psst... Deze handleiding is niet het enige... Ga voor de servicevoorwaarden en het privacybeleid van Microsoft Mobile naar www.nokia.com/ privacy. 2

Nadere informatie

KPN Smart 400. Gebruikershandleiding

KPN Smart 400. Gebruikershandleiding KPN Smart 400 Gebruikershandleiding 1 Over deze handleiding Hartelijk dank dat u hebt gekozen voor deze mobiele telefoon van ZTE. Lees en bewaar deze handleiding voor toekomstig gebruik om het toestel

Nadere informatie

Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Smartphone. Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2

Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Smartphone. Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2 Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Smartphone English Inhoudsopgave Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2 1.0 Product Introductie... 3 1.1 Knoppen en aansluitingen...

Nadere informatie

Snelstartgids. Bedankt voor uw aanschaf van de ALCATEL ONETOUCH 6032. We hopen dat u zult genieten van uw hoogwaardige mobiele communicatie-ervaring.

Snelstartgids. Bedankt voor uw aanschaf van de ALCATEL ONETOUCH 6032. We hopen dat u zult genieten van uw hoogwaardige mobiele communicatie-ervaring. Snelstartgids Bedankt voor uw aanschaf van de ALCATEL ONETOUCH 6032. We hopen dat u zult genieten van uw hoogwaardige mobiele communicatie-ervaring. Voor meer informatie over het gebruik van de telefoon

Nadere informatie

Cat S50 Smartphone Gebruikershandleiding MIL SPEC

Cat S50 Smartphone Gebruikershandleiding MIL SPEC Cat S50 Smartphone Gebruikershandleiding MIL SPEC Lees dit voordat u verder gaat. Veiligheidsmaatregelen Lees de veiligheidsmaatregelen zorgvuldig door, zodat u zeker weet hoe u uw mobiele telefoon correct

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia N9

Gebruikershandleiding Nokia N9 Gebruikershandleiding Nokia N9 Uitgave 1.1 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Veiligheid 4 Aan de slag 6 Toetsen en onderdelen 6 De SIM-kaart plaatsen en de batterij opladen 8 Eerste keer starten 11 Meer hulp

Nadere informatie

Inhoud. Communiceren 10 Telefoon 11 Contacten 12 Berichten 13 E-mail. Internet en netwerk 14 Internet 14 Bluetooth 15 Camera 16 Galerij

Inhoud. Communiceren 10 Telefoon 11 Contacten 12 Berichten 13 E-mail. Internet en netwerk 14 Internet 14 Bluetooth 15 Camera 16 Galerij Inhoud Algemeen 2 Pictogrammen 3 De SIM- of USIM-kaart en de batterij plaatsen 3 De batterij opladen 4 Een geheugenkaart plaatsen 5 Het aanraakscherm gebruiken 6 Startscherm 6 Vergrendeld scherm 7 Applicaties

Nadere informatie

Desktop PC K30AM / K30AM-J Gebruikershandleiding

Desktop PC K30AM / K30AM-J Gebruikershandleiding Desktop PC K30AM / K30AM-J Gebruikershandleiding DU9380 Eerste editie mei 2014 Copyright 2014 ASUSTeK Computer Inc. Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van deze handleiding, met inbegrip van de

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 8 Multimediatoepassingen...92 8.1 Camera...92 8.2 Galerij...94 8.3 YouTube...97 8.4 Muziek...98 8.5 Videospeler...

Inhoudsopgave. 8 Multimediatoepassingen...92 8.1 Camera...92 8.2 Galerij...94 8.3 YouTube...97 8.4 Muziek...98 8.5 Videospeler... Voor meer informatie over het gebruik van de telefoon gaat u naar www.alcatelonetouch.com om de volledige gebruiksaanwijzing te downloaden. Daarnaast kunt u op de website veelgestelde vragen raadplegen,

Nadere informatie

HUAWEI. Gebruikershandleiding

HUAWEI. Gebruikershandleiding HUAWEI P6 Gebruikershandleiding Inhoud Voorwoord... 1 Veiligheidsmaatregelen... 2 Voorbereidingen... 4 Uw telefoon in een oogwenk 4 Een micro-simkaart plaatsen of verwijderen 5 Een microsd-kaart plaatsen

Nadere informatie

KX-PRX110NL KX-PRX120NL

KX-PRX110NL KX-PRX120NL Gebruiksaanwijzing Premium Design Telefoon met Touchscreen Model KX-PRX110NL KX-PRX120NL Bedankt dat u hebt gekozen voor een product van Panasonic. Lees dit document aandachtig door en bewaar het voor

Nadere informatie

SM-G530FZ. Gebruiksaanwijzing. Dutch. 01/2015. Rev.1.0. www.samsung.com

SM-G530FZ. Gebruiksaanwijzing. Dutch. 01/2015. Rev.1.0. www.samsung.com SM-G530FZ Gebruiksaanwijzing Dutch. 01/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Inhoud Lees dit eerst Aan de slag 6 Inhoud van de verpakking 7 Indeling van het apparaat 9 De SIM- of USIM-kaart en de batterij gebruiken

Nadere informatie

SM-G800F. Gebruiksaanwijzing. Dutch. 07/2014. Rev.1.0. www.samsung.com

SM-G800F. Gebruiksaanwijzing. Dutch. 07/2014. Rev.1.0. www.samsung.com SM-G800F Gebruiksaanwijzing Dutch. 07/2014. Rev.1.0 www.samsung.com Inhoud Lees dit eerst Aan de slag 8 Inhoud van de verpakking 9 Indeling van het apparaat 11 De SIM- of USIM-kaart en de batterij gebruiken

Nadere informatie

MOTORAZR 2 MEER HIER>>

MOTORAZR 2 MEER HIER>> MOTORAZR 2 V8 MEER HIER>> BELANGRIJKE AANVULLING: de informatie op pagina 32 onder Talking Phone moet het volgende omvatten: U kunt uw telefoon zodanig instellen dat de gegevens over de beller-id (alleen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave 1

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Assisted Global Positioning System (A-GPS) 5 Netwerkdiensten 6 Toshiba Corporation 7 EU-garantiebepalingen 10 Licenties 11 Overeenkomstigheidsverklaring 13 Gezondheid en veiligheid

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 Welkom. 2 Aan de slag. 3 Tekstinvoer. 4 Contactpersonen. 5 Oproepen. 6 Berichten. 7 Netwerkverbinding

Inhoudsopgave. 1 Welkom. 2 Aan de slag. 3 Tekstinvoer. 4 Contactpersonen. 5 Oproepen. 6 Berichten. 7 Netwerkverbinding Snel aan de slag Inhoudsopgave 1 Welkom 2 Aan de slag 2 Uw HUAWEI MediaPad in een notendop 2 Installatie 3 De batterij opladen 4 Belangrijke informatie over de batterij 5 Uw startscherm in een notendop

Nadere informatie