Opmerkingen: Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opmerkingen: Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt:"

Transcriptie

1 Basisprincipes Opmerkingen: Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt: Veiligheid, garantie en snelstartgids Regulatory Notice 'Belangrijke informatie over veiligheid en omgaan met het product' in 'Bijlage' De Handleiding voor veiligheid, garantie en installatie en de Regulatory Notice staan op de website Home-scherm Het Home-scherm is het startpunt voor het gebruik van uw toestel. Voor uw gemak is het Home-scherm al ingesteld met enkele nuttige apps en widgets.

2 OPMERKING: De apparaatfuncties en het Home-scherm kunnen verschillen afhankelijk van uw locatie, taal, provider en het apparaatmodel. U kunt uw Home-scherm op elk gewenst moment aanpassen. Home-scherm Op het eerste Home-scherm vindt u een Google-zoekbalk, een videowidget, een Lenovo Weather-widget. De andere Home-schermen bevatten apps.

3 Voorbeeldscherm Tik ergens op het Home-scherm, behalve op de pictogrammen. Boven aan het scherm bevinden zich voorbeeldweergaven van de Home-schermen. Onder aan het scherm bevinden zich widgets. Een Home-scherm toevoegen Op het voorbeeldscherm moet u de schermen naar links schuiven. Als u het laatste Home-scherm ziet, tikt u op om een Home-scherm toe te voegen. Home-scherm verwijderen Tik op het voorbeeldscherm op op het home-scherm dat u wilt verwijderen. Een widget toevoegen aan een Home-scherm Schuif op het voorbeeldscherm de widget naar links of rechts naar de gewenste plek en laat deze weer los. De achtergrond wijzigen Ga naar Instellingen > APPARAAT > Weergave > Achtergrond en kies de gewenste achtergrond. Een app naar een ander scherm verplaatsen Tik op app die u wilt verplaatsen, houd deze ingedrukt en sleep deze naar links of rechts op het scherm en laat deze dan op de gewenste plek los. Een app verwijderen 1. Tik lang op de app die u wilt verwijderen. 2. Tik op in de linkerbovenhoek van de app. 3. Tik op OK om de app te verwijderen. Opmerking: Als er geen zichtbaar is in de linkerbovenhoek van de app, betekent dit dat u de app niet moet verwijderen. Schermknoppen Er zijn drie knoppen onder aan het Home-scherm. Terug-knop: Tik op om terug te keren naar het vorige scherm Home-knop: Tik op om terug te keren naar het standaard Home-scherm. Recent knop: Tik op om de recente apps weer te geven. Vervolgens kunt u het volgende doen: Tik op een app om deze te openen. Tik lang op een app om de app-info te bekijken.

4 Meldingen Schuif vanaf de bovenkant van het scherm om de meldingen te zien. Zijschakelaar Schuif vanaf de onderkant van het scherm om de zijschakelaar te zien.

5

6

7 Camera Ga naar Camera om de camera te openen.

8 Foto's en video's maken U kunt foto's en video's maken met de ingebouwde camera van uw apparaat. Tik op Tik op Tik op Tik op Tik op Tik op om een foto te maken. om een video op te nemen. om te wisselen tussen de camera op de voorzijde en de camera op de achterzijde. om de opnamemodus te kiezen. om het kleureffect in te stellen. om de andere camera-instellingen te configureren. Schermafbeeldingen maken Houd de aan/uit-knop en de knop voor volume omlaag tegelijkertijd ingedrukt. Foto's en video's bekijken Foto's en video's worden opgeslagen in de interne opslagruimte van uw apparaat. U kunt uw foto's en video's op de

9 volgende manieren bekijken: Tik op de weergaveknop wanneer u de app Camera gebruikt. Ga naar Galerij. Ga naar File Browser. De schermafbeeldingen worden opgeslagen in de interne opslagruimte van uw apparaat. U kunt de schermafbeeldingen op de volgende manieren bekijken: Ga naar Galerij. Ga naar File Browser.

10 Netwerk U dient een draadloos netwerk te configureren voordat u verbinding kunt maken met Internet. Een WLAN-netwerk instellen Ga naar Instellingen > DRAADLOOS EN NETWERKEN > WLAN. Schakel het WLAN-gedeelte in en tik op een WLAN-hotspot in de lijst om verbinding te maken met internet. Als u een beveiligde koppeling wilt openen, dient u uw inlognaam en wachtwoord in te voeren. OPMERKING: U dient te beschikken over enkele geldige WLAN-hotspots om verbinding mee te maken. Een VPN-netwerk instellen Met VPN's die binnen organisaties worden gebruikt, kunt u veilig persoonlijke gegevens uitwisselen via een niet-particulier netwerk. Mogelijk dient u een VPN-verbinding te configureren, bijvoorbeeld om toegang te krijgen tot uw zakelijke e- mailaccount. Vraag de netwerkbeheerder om de vereiste instellingen voor het configureren van een VPN voor uw netwerk. Wanneer één of meer VPN-instellingen beschikbaar zijn, kunt u het volgende doen: Ga naar Instellingen > DRAADLOOS EN NETWERKEN > Meer > VPN. Tik op om het VPN-profiel te bewerken, inclusief de naam van de server, het servertype en het serveradres, en tik vervolgens op Opslaan. Tik op naam van de VPN-server, voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in en tik vervolgens op Connect (Verbinden) om verbinding te maken met de VPN-netwerk.

11 Tik op de naam van de VPN-server en houd deze vast om de VPN te bewerken of verwijderen.

12 Netwerk U dient een draadloos netwerk te configureren voordat u verbinding kunt maken met Internet. Een WLAN-netwerk instellen Een mobiel netwerk instellen Een VPN-netwerk instellen U kunt uw mobiele netwerk ook met anderen delen. Een hotspot instellen Een WLAN-netwerk instellen Ga naar Instellingen > DRAADLOOS EN NETWERKEN > WLAN. Schakel het WLAN-gedeelte in en tik op een WLAN-hotspot in de lijst om verbinding te maken met internet. Als u een beveiligde koppeling wilt openen, dient u uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. OPMERKING: U dient te beschikken over enkele geldige WLAN-hotspots om verbinding mee te maken. Een mobiel netwerk instellen Ga naar Instellingen > DRAADLOOS EN NETWERKEN > SIM-beheer. Schakel de service van uw provider in en schakel vervolgens de Gegevensverbinding in. OPMERKING: U dient over een geldige SIM-kaart met een gegevensservice te beschikken. Neem contact op met uw provider als u niet over een SIM-kaart beschikt.

13 Een VPN-netwerk instellen Met VPN's die binnen organisaties worden gebruikt, kunt u veilig persoonlijke gegevens uitwisselen via een niet-particulier netwerk. Mogelijk dient u een VPN-verbinding te configureren, bijvoorbeeld om toegang te krijgen tot uw zakelijke e- mailaccount. Vraag de netwerkbeheerder om de vereiste instellingen voor het configureren van een VPN voor uw netwerk. Wanneer één of meer VPN-instellingen beschikbaar zijn, kunt u het volgende doen: Ga naar Instellingen > DRAADLOOS EN NETWERKEN > Meer > VPN. Tik op om het VPN-profiel te bewerken, inclusief de naam van de server, het servertype en het serveradres, en tik vervolgens op Opslaan. Tik op naam van de VPN-server, voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in en tik vervolgens op Connect (Verbinden) om verbinding te maken met de VPN-netwerk. Tik op de naam van de VPN-server en houd deze vast om de VPN te bewerken of verwijderen. Een hotspot instellen U kunt Tethering en draagbare hotspot gebruiken om een internetverbinding te delen met een computer of een ander apparaat. Ga naar Instellingen > DRAADLOOS EN NETWERKEN > Meer... > Tethering en draagbare hotspot en doe het volgende: Schakel de Draagbare WLAN-hotspot in. Tik op Set up WLAN hotspot (WLAN-hotspot instellen) om de hotspot te configureren. U kunt ook gebruikmaken van Bluetooth tethering en USB tethering. OPMERKING: Geef de netwerk-ssid en het wachtwoord door aan uw vrienden, zodat u uw mobiele netwerk met hen kunt delen.

14 Internet U kunt op internet surfen als uw toestel met een draadloos netwerk verbonden is. Ga naar Chrome om de browser te openen. Websites bezoeken U kunt de app Chrome gebruiken om websites te bezoeken.

15 Webadres typen U hoeft niet het volledige webadres van een "http://"-website te typen om de website te openen. Om naar de website "http://www.lenovo.com" te gaan, typt u "www.lenovo.com" in de adresbalk en tikt u op Ga. Zoektermen U kunt ook zoekwoorden in de adresbalk typen om webpagina's te vinden. Via > Instellingen > Basis > Zoekmachine kunt u een zoekmachine instellen. Nieuwe webpagina toevoegen Tik bovenaan op de lege tab of tik op > Nieuw tabblad om een nieuw tabblad toe te voegen. Tik op > Nieuw incognito tabblad om een website te bezoeken zonder sporen achter te laten. Webpagina sluiten Tik op om een tabblad met een webpagina te sluiten. Een webpagina vernieuwen Tik op om een webpagina te vernieuwen. Tik op om terug te keren naar de vorige webpagina. Tik op om vooruit te gaan naar een recent bezochte webpagina. Webpagina's opslaan U kunt afbeeldingen en webpagina's in de interne opslagruimte van uw toestel opslaan. Afbeeldingen opslaan Tik op de afbeelding, houd deze vast en tik vervolgens op Save image (Afbeelding opslaan). Bladwijzer voor een webpagina toevoegen Tik op en tik vervolgens op Opslaan om een webpagina aan een bladwijzer toe te voegen. Tik op >Bladwijzers om BLADWIJZERS, MEEST BEZOCHT en ANDERE APPARATEN weer te geven. Toegankelijkheid instellen Tik op > Instellingen > Geavanceerd > Toegankelijkheid om de tekstgrootte en zoomfactor van de webpagina in te stellen.

16

17 Om s te kunnen versturen en ontvangen, dient uw toestel verbonden te zijn met een draadloos netwerk. Ga naar om toegang te krijgen tot de app . Ga naar Gmail om toegang te krijgen tot de app Google . Een account instellen U kunt u aanmelden bij als u een account hebt. Als u geen account hebt, dient u een account aan te maken. De eerste keer dat u de app gebruikt dient u een account in te stellen. Typ uw adres en wachtwoord in op de pagina Account setup (Accountinstellingen) en tik op Volgende. gebruiken Na het instellen van een account kunt u de app gebruiken om s te versturen en te ontvangen. Een account toevoegen U kunt meerdere accounts toevoegen. Ga naar Instellingen > ACCOUNTS > Account toevoegen en tik op .

18

19 Maps U dient de volgende instellingen te selecteren voordat u Maps gebruikt. Ga naar Instellingen > PERSOONLIJK > Locatietoegang en schakel locatietoegang voor Google-apps in. Een locatie zoeken Typ het adres in dat u wilt zoeken en tik op.

20

21 U kunt ook op tikken om het adres in te spreken. Wanneer u klaar bent met inspreken, tikt u op het pictogram. Huidige locatie Tik op om uw huidige locatie te zien. Tik op Mijn locatie om te zien wat er in de buurt is. Als u een beveiligde koppeling wilt openen, dient u uw inlognaam en wachtwoord in te voeren. Een route plannen Tik op en voer de "van" en "naar" adressen in... of gebruik "Mijn locatie". Kies de reismodus met de auto, met de bus of te voet en tik op Ga.

22

23 Communicatie U kunt uw contactpersonen beheren met de app Contacts (Contactpersonen). U kunt contactpersonen toevoegen, importeren en exporteren. Een contactpersoon toevoegen Ga naar Contacts (Contactpersonen). Tik op om een contactpersoon toe te voegen. Voer contactinformatie in, zoals "Naam", "Telefoonnummer", "Adres" enzovoort. Wanneer u klaar bent, tikt u op Opslaan. OPMERKING: U kunt een contactpersoon toevoegen aan uw apparaat of aan uw account. Contactpersonen importeren en exporteren Ga naar Contacts (Contactpersonen). Tik op Instellingen > Contactpersonen importeren/exporteren. Selecteer Import from storage (Importeren van opslag) tik op Volgende. Of selecteer Export to storage (Exporteren naar opslag) en tik op Volgende. Selecteer de contactpersonen die u wilt importeren/exporteren en tik op OK.

24

25 Communicatie U kunt uw toestel gebruiken om te bellen, een bericht sturen en contactpersonen te beheren. Contactpersonen beheren U kunt uw contactpersonen beheren met de app Contacts (Contactpersonen). U kunt contactpersonen toevoegen, importeren en exporteren. Een contactpersoon toevoegen Ga naar Contacts (Contactpersonen). Tik op om een contactpersoon toe te voegen. Voer contactinformatie in, zoals "Naam", "Telefoonnummer", "Adres" enzovoort. Wanneer u klaar bent, tikt u op Opslaan. OPMERKING: U kunt een contactpersoon toevoegen aan uw apparaat of aan uw account. Contactpersonen importeren en exporteren Ga naar Contacts (Contactpersonen). Tik op Instellingen > Import/Export contacts (Contactpersonen importeren/exporteren). Selecteer Import from storage (Importeren van opslag) tik op Volgende. Of selecteer Export to storage (Exporteren naar opslag) en tik op Volgende. Selecteer de contactpersonen die u wilt importeren en tik op OK.

26 Een telefoongesprek voeren Ga naar Contacts (Contactpersonen), kies een naam en tik vervolgens op het telefoonnummer om te bellen.

27

28 Een bericht verzenden Tik op Berichten en tik vervolgens op om een nieuw bericht te schrijven. OPMERKING: Tik op Instellingen om de opties Smart Call (Slim bellen), Dialer Sound Effect (Geluidseffect kiezer), Mercury Keyboard (Mercury-toetsenbord), Speed Dial (Snelkiezen), Auto IP Settings (Automatische IP-isntellingen) en Call Settings

29 (Oproepinstellingen) in te stellen.

30 Synchronisatie U kunt gegevens overdragen tussen uw apparaat en uw computer. U kunt muziek, foto's, video's, documenten, APKbestanden (Android application package), enzovoort overdragen. Uw apparaat aansluiten op uw computer Verbind uw apparaat met uw computer via een dataverbinding. Als u de bovenkant van het scherm schuift, ziet u de melding 'Connected as a media device' (Verbonden als mediaapparaat) in de meldingsbalk. Tik op Connected as a media device voor meer opties.

31 Bediening op de computer Volg deze stappen: Zoek de nieuwe schijf op het apparaat. Kopieer de bestanden. APK installeren Volg deze stappen:

32 U moet op het apparaat toestemming geven om apps afkomstig van onbekende bronnen te installeren. Ga naar Instellingen > PERSOONLIJK > Beveiliging, selecteer Onbekende bronnen en tik op OK. Kopieer het APK-bestand van de computer naar het apparaat in de modus 'Media device (MTP)' (Media-apparaat (MTP)). Open de categorie apps in de File Browser.

33 Projectie Ga in de toepassing Projectie naar Projectie. Projectie in-/uitschakelen Houd de Projectieschakelaar gedurende enkele seconden ingedrukt. Tik onder de schakelaar op Projectie. Ga naar Instellingen > Projectie. Geprojecteerde scène Theater/Foto/Document Theater, Foto of Document: Met Projectie kunt u eenvoudig lokale videobestanden, afbeeldingen en documenten bekijken. Houd een document ingedrukt om het te verwijderen en meerdere acties te selecteren. Lijst met favorieten: U kunt bladwijzers maken voor uw favoriete documenten. Documenten met een bladwijzer worden gemarkeerd met in de rechterbovenhoek. Lijst met videoprogramma's: U kunt video's afspelen met de toepassingen in deze lijst. Verhaal U kunt uw eigen, unieke fotoverhaal samenstellen in de Verhaalscène. Druk op om thema's, projectiefoto's, muziek, speelduur en omslagen voor fotoverhalen in te stellen. Druk vervolgens op Opslaan. Hierna kunt u direct uw persoonlijke fotoverhalen bekijken.

34 Projectie gesplitst/volledig scherm Ga naar de toepassing Projectie en druk op. U kunt schakelen tussen gesplitst en volledig scherm, dus u kunt diverse taken tegelijk uitvoeren. Opmerking: deze functie is alleen beschikbaar wanneer Projectie is ingeschakeld. Met projectie gesplitst scherm geselecteerd, wordt alleen de huidige afbeeldingsinhoud van de toepassing Projectie geprojecteerd. Met projectie volledig scherm geselecteerd, wordt alle huidige afbeeldingsinhoud op het scherm van het apparaat geprojecteerd. Projectie-instellingen Druk voor projectie-instellingen op > Instellingen. Weergave: u kunt geavanceerde projectiemodi instellen voor helderheid en kleur. Liggend: zodra projectie wordt ingeschakeld, blijft het scherm in de liggende modus. Automatische sluimerstand: u kunt een tijd instellen voor de automatische time-out van uw scherm. Bovendien kunt u de sluimerstand handmatig activeren door kort op de aan/uit-knop te drukken wanneer Projectie is ingeschakeld. Keystone-correctie: u kunt Keystone-correctie instellen op automatisch of handmatig. Als u omhoog projecteert, ziet het beeld er trapezevormig uit. Met deze functie wordt dat gecorrigeerd en verschijnt er een rechthoekig beeld. Projectietips in- of uitschakelen: hiermee kunt u projectietips op het scherm in- of uitschakelen. Handboek voor de gebruiker: u kunt het projectiehandboek voor de gebruiker raadplegen.

35 Sketchpad Maak gebruik van de Sketchpad-functie door Sketchpad te selecteren. Sketchpad in-/uitschakelen Sketchpad inschakelen Ga naar Sketchpad. Ga naar Projectie >. Sketchpad uitschakelen Druk op om Sketchpad uit te schakelen. Sketchpad verbergen/weergeven Druk op Houd om Sketchpad te verbergen of weer te geven. ingedrukt en sleep de Sketchpad-werkbalk naar een willekeurige plek op het scherm. Sketchpad instellen : Hiermee stelt u de dikte van het penseel in.

36 : Hiermee stelt u de kleur van het penseel in. : Hiermee stelt u de grootte van de gum in. : Hiermee stelt u de achtergrondkleur van Sketchpad in. : Terug. : Vooruit. : Hiermee wist u alles op het Sketchpad. : Hiermee slaat u inhoud op het Sketchpad op naar een album.

37 Bijlage Belangrijke informatie over veiligheid en omgaan met het product Lees voor gebruik alle informatie in dit onderdeel om letsel, schade aan eigendommen of schade aan uw apparaat te voorkomen. Ga voor aanvullende tips voor veilig gebruik van uw apparaat naar: Wees voorzichtig met uw apparaat Laat uw apparaat niet vallen en buig of doorboor het apparaat niet. Plaats ook geen vreemde voorwerpen in en zware voorwerpen op het apparaat. Gevoelige onderdelen in het product kunnen daardoor beschadigd raken. Het scherm van uw apparaat is van glas. Het glas kan breken als het apparaat op een harde ondergrond valt, als er veel druk op wordt uitgeoefend of als er een zwaar voorwerp op valt. Raak het glas niet aan als het scherm versplinterd of gebroken is, en probeer het glas niet uit het apparaat te verwijderen. Stop het gebruik van het apparaat meteen en neem contact op met de technische ondersteuning van Lenovo voor informatie over reparatie, vervanging of afvalverwerking als u het apparaat moet weggooien. Wanneer u het apparaat gebruikt, dient u dit op een veilige afstand van warme omgevingen of omgevingen met hoogspanning te houden, zoals elektrische apparaten, elektrische kachels of elektrische kookapparatuur. Gebruik uw apparaat alleen binnen het temperatuurbereik van 0 C 40 C (opslag -20 C 60 C) om beschadiging te voorkomen. Haal het apparaat niet uit elkaar en breng geen wijzigingen aan Uw apparaat is een verzegeld product. In het apparaat bevinden zich geen onderdelen die door gebruikers kunnen worden vervangen. Alle reparaties aan de binnenkant moeten worden uitgevoerd door een reparatiebedrijf dat door Lenovo is geautoriseerd. Als u probeert het apparaat te openen of wijzigingen aan te brengen, is de garantie niet meer geldig.

38 Kennisgeving voor ingebouwde oplaadbare batterijen GEVAAR: Probeer niet zelf de oplaadbare interne lithium-ionbatterij te vervangen. Neemt u contact op met Lenovo Support voor fabrieksvervanging. Kennisgeving over plastic zakken GEVAAR: Plastic zakken kunnen gevaarlijk zijn. Houd plastic zakken uit de buurt van baby's en kinderen om de kans op verstikking te voorkomen. Informatie over de adapter Zorg dat uw apparaat en netvoedingsadapter niet nat worden. Dompel uw apparaat niet onder in water en laat het apparaat niet achter op een plek waar het nat kan worden door water of andere vloeistoffen. Laad het apparaat alleen op volgens goedgekeurde methoden. U kunt de volgende methoden gebruiken om de interne batterij van uw apparaat veilig op te laden: Oplaadmethode Beeldscherm aan Beeldscherm uit Ondersteund, maar de Netvoedingsadapter batterij zal langzaam Ondersteund opladen. Een USB-verbinding tussen dc-in-aansluiting op het apparaat en de USBaansluiting van een pc of Ondersteund, maar ander apparaat die Ondersteund, maar de compenseert stroomverbruik overeenkomt met de USB batterij zal langzaam en de batterij zal langzamer 2.0-standaarden. Gebruikers opladen. opladen dan normaal. moeten de verbinding met USB-interfaces met USBversie 2.0 of hoger gebruiken. Opmerkingen:

39 Beeldscherm aan: Apparaat aan Beeldscherm uit: Apparaat uit of in de schermbeveiligingsmodus Oplaadapparaten worden mogelijk warm bij normaal gebruik. Zorg ervoor dat het oplaadapparaat een goede ventilatie krijgt. Koppel het oplaadapparaat los als de volgende situaties zich voordoen: Het oplaadapparaat is blootgesteld aan regen, vloeistof of extreme vochtigheid. Het oplaadapparaat is beschadigd. U wilt het oplaadapparaat schoonmaken. Waarschuwing: Lenovo is niet verantwoordelijk voor de prestaties of veiligheid van producten die niet zijn geproduceerd of goedgekeurd door Lenovo. Gebruik alleen door Lenovo goedgekeurde voedingsadapters en batterijen. Voorkom gehoorschade Uw apparaat heeft een hoofdtelefoonaansluiting. Gebruik altijd de hoofdtelefoonaansluiting voor hoofdtelefoons (ook wel headset genoemd) of oortelefoons. ATTENTIE: Een te hoog geluidsvolume van de hoofdtelefoon of oortelefoon kan leiden tot schade aan het gehoor. Als u de equalizer op het maximumniveau instelt, wordt de uitvoerspanning en het volume van de hoofdtelefoon of oortelefoon verhoogd. Om uw gehoor te beschermen stelt u de equalizer in op een gepast niveau. Het overmatige gebruik van hoofd- of oortelefoons gedurende een langere tijd bij een hoog volume kan gevaarlijk zijn als de uitvoer van de hoofd- of oortelefoonaansluitingen niet voldoet aan de specificaties van EN De uitvoerconnector voor de hoofdtelefoon van uw apparaat voldoet aan EN Sub 7. Deze specificatie beperkt de RMS-uitvoerspanning van het apparaat tot 150 mv. Om schade aan het gehoor te voorkomen, dient u te controleren of de hoofd- of oortelefoon die u gebruikt, eveneens voldoet aan EN (Artikel 7) ten aanzien van een spanning van 75 mv. Gebruik van een hoofd- of oortelefoon die niet voldoet aan EN kan, ten gevolge van een te hoog geluidsdrukniveau, schadelijk zijn voor het gehoor. Als uw apparaat is geleverd met een hoofdtelefoon of oortelefoon, voldoen het apparaat met hoofdtelefoon of oortelefoon als set aan de specificaties van EN Gebruikt u een andere hoofd- of oortelefoon, controleer dan of die voldoet aan EN (Artikel 6.5). Gebruik van een hoofd- of oortelefoon die niet voldoet aan EN kan, ten gevolge van een te hoog geluidsdrukniveau, schadelijk zijn voor het gehoor. Waarschuwing voor geluidsdrukniveau Voor het apparaat dat is getest overeenkomstig EN : 2006+A11:2009:+A1:2010+A12:2011, is het verplicht

40 audiotests uit te voeren voor EN Dit apparaat is getest en voldoet aan de vereiste geluidsdrukniveaus die vermeld zijn in de relevante standaards EN en/of EN Als een oortelefoon of hoofdtelefoon gedurende lange tijd bij een hoog volume wordt gebruikt, kan het gehoor onherstelbaar beschadigd raken. Waarschuwing Luister nooit langdurig naar hoge volumeniveaus om gehoorschade te vermijden. Wees voorzichtig bij gebruik van uw apparaat in een gemotoriseerd voertuig of op de fiets Geef altijd prioriteit aan uw veiligheid en die van anderen. Houd u aan de wet. Lokale wet- en regelgeving is mogelijk van toepassing op de manier waarop u mobiele elektronische apparaten, zoals uw apparaat, mag gebruiken terwijl u een motorvoertuig bestuurt of fietst. Gooi producten weg volgens de lokale wet- en regelgeving Wanneer uw apparaat het eind van de nuttige levensduur heeft bereikt, breek of verbrand het apparaat dan niet. Dompel het apparaat ook niet onder in water en gooi het alleen weg zoals voorgeschreven in de lokale wet- en regelgeving. Sommige interne onderdelen bevatten substanties die kunnen exploderen, lekken of die op een andere manier negatieve gevolgen kunnen hebben voor het milieu als deze niet correct worden weggegooid. Zie 'Informatie over recycling en milieu' voor meer informatie. Houd uw apparaat en accessoires buiten het bereik van kleine kinderen Uw apparaat bevat kleine onderdelen waar kleine kinderen in kunnen stikken. Bovendien kan het glazen scherm breken of scheuren wanneer het apparaat valt of tegen een hard oppervlak wordt gegooid. Bescherm uw gegevens en software Verwijder onbekende bestanden niet en wijzig de naam van bestanden of directory's niet als deze niet door u zijn gemaakt. Doet u dat wel, dan werkt de software op uw apparaat daarna mogelijk niet meer goed. Houd er rekening mee dat het gebruik van netwerkresources uw apparaat kwetsbaar kan maken voor computervirussen, hackers, spyware en andere kwaadwillige activiteiten die schade kunnen toebrengen aan uw apparaat, uw software en uw gegevens. Het is uw eigen verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat u adequaat bescherming regelt in de vorm van firewalls, antivirussoftware en antispywaresoftware en dat u dergelijke software up-to-date houdt. Houd elektrische apparaten, zoals een elektrische ventilator, een radio, krachtige luidsprekers, een airconditioner en een magnetron, uit de buurt van uw apparaat. De sterke magnetische velden die elektrische apparaten genereren, kunnen het beeldscherm en de gegevens op het apparaat beschadigen.

41 Let erop dat uw apparaat niet te warm wordt Als uw apparaat aan staat of als de batterij wordt opgeladen, kunnen sommige onderdelen warm worden. De temperatuur die wordt bereikt, hangt af van de mate van systeemactiviteit en het oplaadniveau van de batterij. Bij langdurig contact met uw lichaam kunnen er, ook door uw kleding heen, ongemakken en zelfs brandwonden ontstaan. Houd het apparaat niet te lang op schoot en houd uw handen of enig ander lichaamsdeel niet te lang tegen een warm onderdeel van het apparaat aan. Kennisgeving voor PVC-kabels en -snoeren WAARSCHUWING: Als u in aanraking komt met het snoer van dit product of snoeren van accessoires die voor dit product worden verkocht, kunt u blootgesteld worden aan lood. Lood wordt in de staat Californië beschouwd als kankerverwekkend en als veroorzaker van geboorteafwijkingen of andere reproductieve schade. Was daarom uw handen nadat u de kabels hebt aangeraakt. Elektromagnetische straling Verklaring van conformiteit van de Federal Communications Commission (FCC) Uit tests is gebleken dat deze apparatuur voldoet aan de beperkingen die in Deel 15 van de FCC-voorschriften worden opgelegd aan digitale apparaten van Klasse B. Deze beperkingen zijn bedoeld om een redelijke mate van bescherming te bieden tegen schadelijke interferentie bij gebruik van de apparatuur in een woonomgeving. Dit apparaat genereert, gebruikt en verspreidt radiofrequentie-energie en kan schadelijke interferentie met radiocommunicatie veroorzaken indien het apparaat niet volgens de instructies wordt geïnstalleerd en gebruikt. Er bestaat echter geen garantie dat in een bepaalde installatie geen interferentie zal optreden. Als deze apparatuur toch hinderlijke interferentie in de radio- of televisieontvangst veroorzaakt, hetgeen kan worden bepaald door de apparatuur uit en in te schakelen, dan kan de gebruiker met behulp van een van de volgende maatregelen proberen de interferentie op te heffen: De ontvangstantenne verstellen of verplaatsen. De afstand tussen de apparatuur en de ontvanger vergroten. De apparatuur aansluiten op een stopcontact van een ander circuit dan het stopcontact waarop de ontvanger is aangesloten. Raadpleeg een erkende dealer of vertegenwoordiger voor advies. Lenovo is niet verantwoordelijk voor interferentie met radio- of televisieontvangst die wordt veroorzaakt door niettoegestane wijzigingen of aanpassingen aan dit apparaat. Bij niet-geautoriseerde wijzigingen kan het recht van de gebruiker

42 om de apparatuur te gebruiken komen te vervallen. Dit toestel voldoet aan Deel 15 van de FCC-voorschriften. Aan het gebruik ervan worden de volgende twee voorwaarden gesteld: (1) dit apparaat mag geen hinderlijke interferentie veroorzaken, en (2) dit apparaat moet elke ontvangen interferentie accepteren, met inbegrip van interferenties die een ongewenste werking kunnen veroorzaken. Verantwoordelijke partij: Lenovo (United States) Incorporated 1009 Think Place - Building One Morrisville, NC Telefoon: FCC-waarschuwing De antennes die voor deze zender gebruikt worden, mogen niet samen geplaatst of gebruikt worden met een andere antenne of zender. Verklaring van conformiteit met industriële emissierichtlijn Canada Klasse B This Class B digital apparatus complies with Canadian ICES-003. Cet appareil numérique de la classe B est conforme à la norme NMB-003 du Canada. IC-waarschuwing This device complies with Industry Canada license-exempt RSS standard(s). Aan het gebruik ervan worden de volgende twee voorwaarden gesteld: (1) This device may not cause interference, and (2) this device must accept any interference, including interference that may cause undesired operation of the device. Le présent appareil est conforme aux CNR d'industrie Canada applicables aux appareils radio exempts de licence. L'exploitation est autorisée aux deux conditions suivantes: (1) l'appareil ne doit pas produire de brouillage, et (2) l'utilisateur de l'appareil doit accepter tout brouillage radioélectrique subi, même si le brouillage est susceptible d'en Industry Canada Class B Emission Compliance Statement This Class B digital apparatus complies with Canadian ICES-003. Avis de conformité à la réglementation d Industrie Canada

43 Cet appareil numérique de la classe B est conforme à la norme NMB-003 du Canada. Europese Unie - Naleving van de richtlijnen inzake elektromagnetische compatibiliteit Dit product voldoet aan de voorwaarden voor bescherming zoals opgenomen in EU-richtlijn 2004/108/EG betreffende de onderlinge aanpassing van de wetgevingen van de lidstaten inzake elektromagnetische compatibiliteit. Lenovo aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor het niet voldoen aan deze voorwaarden voor bescherming als dit het gevolg is van het doorvoeren van een niet aanbevolen wijziging aan het product, inclusief het aanbrengen van optiekaarten van andere fabrikanten. Uit tests is gebleken dat dit product voldoet aan de eisen voor IT-apparatuur van Klasse B conform de Europese Standaard EN De beperkingen voor apparatuur van Klasse B zijn bedoeld om in woonomgevingen een redelijke bescherming te bieden tegen interferentie met goedgekeurde communicatieapparatuur. Contactadres in de EU: Lenovo, Einsteinova 21, Bratislava, Slowakije Verklaring van conformiteit met Duitse Klasse B Deutschsprachiger EU Hinweis: Hinweis für Geräte der Klasse B EU-Richtlinie zur Elektromagnetischen Verträglichkeit Dieses Produkt entspricht den Schutzanforderungen der EU-Richtlinie 2004/108/EG (früher 89/336/EWG) zur Angleichung der Rechtsvorschriften über die elektromagnetische Verträglichkeit in den EU-Mitgliedsstaaten und hält die Grenzwerte der EN Klasse B ein. Um dieses sicherzustellen, sind die Geräte wie in den Handbüchern beschrieben zu installieren und zu betreiben. Des Weiteren dürfen auch nur von der Lenovo empfohlene Kabel angeschlossen werden. Lenovo übernimmt keine Verantwortung für die Einhaltung der Schutzanforderungen, wenn das Produkt ohne Zustimmung der Lenovo verändert bzw. wenn Erweiterungskomponenten von Fremdherstellern ohne Empfehlung der Lenovo gesteckt/eingebaut werden. Deutschland: Einhaltung des Gesetzes über die elektromagnetische Verträglichkeit von Betriebsmitteln Dieses Produkt entspricht dem Gesetz über die elektromagnetische Verträglichkeit von Betriebsmitteln EMVG (früher Gesetz über die elektromagnetische Verträglichkeit von Geräten ). Dies ist die Umsetzung der EU-Richtlinie 2004/108/EG (früher 89/336/EWG) in der Bundesrepublik Deutschland. Zulassungsbescheinigung laut dem Deutschen Gesetz über die elektromagnetische Verträglichkeit von Betriebsmitteln, EMVG vom 20. Juli 2007 (früher Gesetz über die elektromagnetische Verträglichkeit von Geräten), bzw. der EMV EG Richtlinie 2004/108/EC (früher 89/336/EWG), für Geräte der Klasse B.

Basisprincipes. Home-scherm

Basisprincipes. Home-scherm Basisprincipes Opmerkingen: Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt: Veiligheid, garantie en snelstartgids Regulatory Notice 'Belangrijke informatie

Nadere informatie

Het Home-scherm is het startpunt voor het gebruik van uw toestel. Voor uw gemak is het Home-scherm al ingesteld met enkele nuttige apps en widgets.

Het Home-scherm is het startpunt voor het gebruik van uw toestel. Voor uw gemak is het Home-scherm al ingesteld met enkele nuttige apps en widgets. Basisprincipes Opmerkingen: Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt: Veiligheid, garantie en snelstartgids Regulatory Notice 'Belangrijke informatie

Nadere informatie

Aan de slag met Windows 8.1

Aan de slag met Windows 8.1 Aan de slag met Windows 8.1 Opmerkingen: Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt: Veiligheid, garantie en snelstartgids Regulatory Notice 'Belangrijke

Nadere informatie

Lenovo TAB S8-50. Gebruikershandleiding V1.0. Lees de voorzorgsmaatregelen en belangrijke opmerkingen in de bijgeleverde handleiding vóór gebruik.

Lenovo TAB S8-50. Gebruikershandleiding V1.0. Lees de voorzorgsmaatregelen en belangrijke opmerkingen in de bijgeleverde handleiding vóór gebruik. Lenovo TAB S8-50 Gebruikershandleiding V1.0 Lees de voorzorgsmaatregelen en belangrijke opmerkingen in de bijgeleverde handleiding vóór gebruik. Hoofdstuk 01 Lenovo TAB S8-50 Overzicht 1-1 Vormgeving 1-2

Nadere informatie

Naleving van wet- en regelgeving

Naleving van wet- en regelgeving Naleving van wet- en regelgeving Conformiteitsverklaring EU De conformiteitsverklaring kan worden geraadpleegd op www.kobo.com/userguides SAR Waarden De standaard voor het meten van blootstelling aan straling

Nadere informatie

Lenovo TAB 2 A Gebruikershandleiding. Downloaded from Lenovo TB2-X30F Lenovo TB2-X30L

Lenovo TAB 2 A Gebruikershandleiding. Downloaded from  Lenovo TB2-X30F Lenovo TB2-X30L Lenovo TAB 2 A10-30 Gebruikershandleiding Lenovo TB2-X30F Lenovo TB2-X30L Alle informatie in deze gids die is voorzien van een * heeft alleen betrekking op het WLAN + LTE-model (Lenovo TB2-X30L). Basisprincipes

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding I785D8DCZ Gebruikershandleiding Hartelijk dank voor uw aankoop van deze EMPIRE Intel Tablet Model I785D8DCZ. Deze handleiding geeft een kort overzicht van alle functies van de tablet en is ervoor bedoeld

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing OV-NewBase www.overmax.nl

Gebruiksaanwijzing OV-NewBase www.overmax.nl Gebruiksaanwijzing OV-NewBase www.overmax.nl Snel Start Batterij management en opladen Voordat u het toestel in gebruik neemt, dient u de accu eerst geheel op te laden. Stop de lader in het toestel en

Nadere informatie

Handleiding Archos 40 Titanium

Handleiding Archos 40 Titanium Handleiding Archos 40 Titanium Inhoud van de verpakking Controleer of de volgende onderdelen in de verpakking zitten: -- ARCHOS 40 Titanium -- Batterij -- Headset -- Micro SIM-adapter -- USB-kabel -- Lader

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Magnetic Charging Dock DK48 Inhoudsopgave Inleiding...3 Over het magnetisch oplaaddock...3 Het magnetische oplaadstation gebruiken...4 Een verbindingsstuk voor je telefoon selecteren...4

Nadere informatie

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar SBT50/00. Gebruiksaanwijzing

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar  SBT50/00. Gebruiksaanwijzing Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/welcome SBT50/00 Gebruiksaanwijzing a b c d e f BEEP PHILIPS SBT50 1 Belangrijk Veiligheid Belangrijke veiligheidsinstructies

Nadere informatie

Lenovo K5. Gebruikershandleiding V1.0

Lenovo K5. Gebruikershandleiding V1.0 Lenovo K5 Gebruikershandleiding V1.0 Basisbeginselen Lees eerst het volgende voordat u deze informatie en het product dat het ondersteunt, gebruikt: Snelstartgids Wettelijke kennisgevingen Bijlage De Snelstartgids

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Bluetooth Keyboard BKB10 Inhoudsopgave Basisprincipes...3 Overzicht...3 Het toetsenbord laden...4 Het toetsenbord inschakelen...5 Het toetsenbord instellen...6 Ondersteuning op internet...7

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. OV-BaseCore7(Z)

Gebruiksaanwijzing. OV-BaseCore7(Z) Gebruiksaanwijzing NL OV-BaseCore7(Z) Belangrijke veiligheidsinstructies Waarschuwing: Om het risico op elektrische schokken te beperken, mag u de behuizing of de achterkant niet verwijderen. Alle onderdelen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Xperia SmartTags NT1/NT2 Inhoudsopgave Inleiding...3 Aan de slag...4 De NFC-functie inschakelen...4 NFC-detectiegebied...4 Smart Connect gebruiken om labels te beheren...4 Xperia

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Inhoud

Gebruikershandleiding Inhoud Gebruikershandleiding Inhoud 1. Note 2. Inhoud van de verpakking 3. Product aanzichten 4. Opstarten en aflsuiten 5. Desktop 6. Knoppen 7. Systeem instellingen 7.1 WIFI draadloze connectie 8. HDMI 9. Installeren,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding USB Charger UCH20 Inhoudsopgave Inleiding...3 Over de USB Charger... 3 De USB-oplader gebruiken... 4 Uw apparaat opladen...4 Juridische gegevens... 5 Declaration of Conformity...6

Nadere informatie

NL Jam Plus. Hartelijk dank voor de aanschaf van de HMDX Jam Plus draadloze luispreker. Waar je een Jam vindt, vind je een feest!

NL Jam Plus. Hartelijk dank voor de aanschaf van de HMDX Jam Plus draadloze luispreker. Waar je een Jam vindt, vind je een feest! NL Jam Plus Hartelijk dank voor de aanschaf van de HMDX Jam Plus draadloze luispreker. Waar je een Jam vindt, vind je een feest! Lees deze instructies door en bewaar ze om ze later te kunnen raadplegen.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Toets uw kennis... 11 Voor docenten... 11

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC. Inhoudsopgave

Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC. Inhoudsopgave Gebruiksaanwijzing Samsung PV 210 Tablet PC Inhoudsopgave 1 Introductie van uw TABLET...2 2 Accu...2 4 Interface en applicaties...4 5 HDMI & Host...5 6 Taal & keyboard...6 7 Beheren van Applicaties...7

Nadere informatie

HANDLEIDING DIT702101

HANDLEIDING DIT702101 HANDLEIDING DIT702101 *ANY PROBLEM OR QUESTIONS, CALL SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *VRAGEN OF PROBLEMEN, BEL ONZE SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *BEI FRAGEN ODER PROBLEMEN WENDEN SIE SICH BITTE AN UNSEREN

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 114234_ARCHOS 50c Platinum book.indd 81 02/09/2015 10:44:14. Nederlands

Inhoudsopgave. 114234_ARCHOS 50c Platinum book.indd 81 02/09/2015 10:44:14. Nederlands Inhoudsopgave Inhoud van de verpakking... 82 Beschrijving van het apparaat... 83 Aan de slag... 86 Mobiele data & WiFi-verbinding... 90 Scherm Google account & Contacten... 92 Vertrouwd raken met Android

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Bluetooth -muziekontvanger BM10 Inhoudsopgave Overzicht accessoires...3 Basisprincipes...4 Koppelen en verbinden...5 Verbinding verbreken en opnieuw verbinden...6 Smart Connect...7

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de SJ4000 WIFI Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Power Cover CP12 Inhoudsopgave Inleiding...3 Gemakkelijk opladen...3 Specificaties...3 De Power Case gebruiken...4 De telefoon opladen...4 Juridische informatie...6 2 Inleiding Gemakkelijk

Nadere informatie

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual PlayTab Pro

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual PlayTab Pro Inhoud 1. Note... 2 2. Inhoud van de verpakking... 2 3. Product aanzichten... 3 4. Opstarten en afsluiten... 4 5. Desktop... 4 6. Knoppen... 4 7. Systeem instellingen... 5 8. HDMI... 7 9. Installeren,

Nadere informatie

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual ProTab 2XXL

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual ProTab 2XXL Inhoud 1. Note... 2 2. Inhoud van de verpakking... 2 3. Product Aanzicht... 3 4. Opstarten en afsluiten... 4 5. Desktop... 5 6. Knoppen... 5 7. Het APK Scherm... 6 8. Systeem instellingen... 6 9. Installeren,

Nadere informatie

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER Snel installatiegids DA-30501 Inhoud Vóór gebruik... 2 1. Informatie over de DA-30501... 2 2. Systeemeisen... 2 3. Overzicht... 2 Aan de slag... 3 1. De batterij van de

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de Samsung Galaxy Tab 14 1.2 Samsung Galaxy Tab aanzetten of ontgrendelen 18 1.3 Samsung Galaxy Tab vergrendelen of uitzetten 19 1.4

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de Samsung Galaxy Tab 14 1.2 Samsung Galaxy Tab aanzetten of ontgrendelen 18 1.3 Samsung Galaxy Tab vergrendelen of uitzetten 19 1.4

Nadere informatie

YOGA BOOK with Windows

YOGA BOOK with Windows YOGA BOOK with Windows Gebruikershandleiding Lenovo YB1-X91F Lenovo YB1-X91L Alle informatie in deze gids die is voorzien van een * heeft alleen betrekking op het WLAN + LTE-model (Lenovo YB1-X91L). Aan

Nadere informatie

www.facebook.com/denverelectronics Lees vóór het aansluiten, bedienen of instellen van dit product, deze handleiding zorgvuldig door.

www.facebook.com/denverelectronics Lees vóór het aansluiten, bedienen of instellen van dit product, deze handleiding zorgvuldig door. GEBRUIKSHANDLEIDING TAC-70051 www.facebook.com/denverelectronics Lees vóór het aansluiten, bedienen of instellen van dit product, deze handleiding zorgvuldig door. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Functies...3

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING TAC-90012

GEBRUIKSHANDLEIDING TAC-90012 GEBRUIKSHANDLEIDING TAC-90012 www.facebook.com/denverelectronics Lees vóór het aansluiten, bedienen of instellen van dit product, deze handleiding zorgvuldig door. DUTCH NEDERLANDS Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de gloednieuwe SJ5000 Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

Bluetooth Auto Luidspreker

Bluetooth Auto Luidspreker ENVIVO Bluetooth Auto Luidspreker GEBRUIKERSHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE...4 WELKOM...4 ALGEMENE INFORMATIE EN VEILIGHEIDSINSTRUCTIES...5 WAARSCHUWING...5 PRODUCT AFBEELDING & BELANGRIJKSTE FUNCTIES...6

Nadere informatie

ENVIVO. Mini bluetooth speaker USER MANUAL ENV-1435

ENVIVO. Mini bluetooth speaker USER MANUAL ENV-1435 ENVIVO Mini bluetooth speaker USER MANUAL INHOUDSOPGAVE WELKOM... 4 PRODUCT OVERZICHT... 6 AAN DE SLAG... 8 FM FREQUENTIE AANPASSEN... 9 TELEFOONGESPREKKEN... 10 LIJN IN... 11 SPECIFICATIES... 12 VEEL

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. User Manual. OV-BaseCore10

Gebruiksaanwijzing. User Manual. OV-BaseCore10 Gebruiksaanwijzing User Manual OV-BaseCore10 NEDERLANDSE GEBRUIKSAANWIJZING Inleiding Dank u voor de aanschaf van de Overmax Basecore 10. Wij wensen u veel plezier met de tablet. Lees en bewaar alle bedieningsinstructies

Nadere informatie

Bluetooth Audio-Ontvanger met USB-Laadpoort Handleiding 50002

Bluetooth Audio-Ontvanger met USB-Laadpoort Handleiding 50002 Bluetooth Audio-Ontvanger met USB-Laadpoort Handleiding 50002 LEES DEZE GEBRUIKSHANDLEIDING A.U.B. VOLLEDIG DOOR VOORDAT U DIT APPARAAT IN GEBRUIK NEEMT EN BEWAAR DEZE DOCUMENTATIE ALS EVENTUEEL NASLAGWERK.

Nadere informatie

Edutab2+ Gebruikshandleiding. www.overmax.nl. Inleiding. Mors geen water of stop geen vreemde voorwerpen in het toestel.

Edutab2+ Gebruikshandleiding. www.overmax.nl. Inleiding. Mors geen water of stop geen vreemde voorwerpen in het toestel. Edutab2+ Gebruikshandleiding Inleiding Dank u voor het kopen van de Edutab2+. Wij wensen u veel plezier met deze tablet. Lees en bewaar alle bedieningsinstructies voordat u het apparaat in gebruik neemt,

Nadere informatie

Aan de slag. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211311, Uitgave 1 NL

Aan de slag. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211311, Uitgave 1 NL Aan de slag Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211311, Uitgave 1 NL Toetsen en onderdelen 9 Tweede camera 10 Volume-/zoomtoets 11 Mediatoets 12 Scherm en toetsvergrendelingsschakelaar 13 Opnametoets

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website... 7 Voor docenten... 8 De schermafbeeldingen... 8 1. Starten

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website... 7 Voor docenten... 8 De schermafbeeldingen... 8 1. De Google

Nadere informatie

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL 1. Altijd op de hoogte met de MMM-widget. Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Movies, Media en Music? Dat kan

Nadere informatie

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 3.0

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 3.0 pc SimPhone Handleiding Gebruik Versie 3.0 Nederlands Gefeliciteerd met uw SimPhone! Wist u dat? U heeft 1 jaar lang gratis hulp en ondersteuning van een SimCoach! Bel of mail een SimCoach + 31 (0)20 422

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Quick Charger UCH10 Inhoudsopgave Inleiding...3 Gemakkelijk opladen...3 De Quick Charger gebruiken...4 Uw apparaat opladen...4 Juridische gegevens...5 Declaration of Conformity for

Nadere informatie

Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning,

Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning, Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.com 1. Bedieningselementen en aansluitingen (1) TFT LCD-display (2 inch; R,G,B) (2) M (Menu oproepen/ Submenu) (3) (Vorige / Terugspoelen,

Nadere informatie

Handleiding. Systeem: Android 4.4 Processor: All Winner A31S Editie: V01

Handleiding. Systeem: Android 4.4 Processor: All Winner A31S Editie: V01 Handleiding Basis inleiding... 1 Knoppen en aansluitingen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Basis specificaties... 1 Starten... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Opstarten en afsluiten... Fout!

Nadere informatie

HANDLEIDING DIT902104

HANDLEIDING DIT902104 HANDLEIDING DIT902104 *ANY PROBLEM OR QUESTIONS, CALL SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *VRAGEN OF PROBLEMEN, BEL ONZE SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *BEI FRAGEN ODER PROBLEMEN WENDEN SIE SICH BITTE AN UNSEREN

Nadere informatie

Handleiding BTS-5. Lees deze handleiding zorgvuldig door

Handleiding BTS-5. Lees deze handleiding zorgvuldig door Handleiding BTS-5 Lees deze handleiding zorgvuldig door Handleiding voor draagbare Bluetooth-luidspreker Bedankt voor het kiezen van de BTS-5, lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u het apparaat

Nadere informatie

Naleving van wet- en regelgeving

Naleving van wet- en regelgeving Naleving van wet- en regelgeving 0560 Conformiteitsverklaring EU De conformiteitsverklaring kan worden geraadpleegd op www.kobo.com/userguides SAR Waarden De standaard voor het meten van blootstelling

Nadere informatie

Nokia MobileTV Headset DVB-H. Uitgave 1.1

Nokia MobileTV Headset DVB-H. Uitgave 1.1 Nokia MobileTV Headset DVB-H Uitgave 1.1 2010 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Met de Nokia MobileTV Headset DVB-H kunt u digitale tvuitzendingen ontvangen in Digital Video Broadcasting-Handheld

Nadere informatie

ENVIVO BT DOUCHE LUIDSPREKER ENV-1457 G E B R U I K S A A N W I J Z I N G

ENVIVO BT DOUCHE LUIDSPREKER ENV-1457 G E B R U I K S A A N W I J Z I N G ENVIVO BT DOUCHE LUIDSPREKER G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Ondersteuning na aankoop. Gefeliciteerd met de aankoop van deze BT douche luidspreker. Met de aankoop van dit apparaat krijgt u niet alleen

Nadere informatie

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn:

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn: H A N D L E I D I N G N I - 7 0 7 5 0 2 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 T O E P A S S I N G M O G E L I J K H E D E N 4 H A R D W A R E I N S

Nadere informatie

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows Phone 8 & 8.1 Versie september 2014

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows Phone 8 & 8.1 Versie september 2014 Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows Phone 8 & 8.1 Versie september 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Bestellen van het Internet Veiligheidspakket 4 Hoofdstuk 3. Installatie

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Xperia P TV Dock DK21 Inhoudsopgave Inleiding...3 Overzicht achterkant TV Dock...3 Aan de slag...4 LiveWare -beheer...4 LiveWare -beheer bijwerken...4 TV Dock gebruiken...5 De telefoon

Nadere informatie

HANDLEIDING. Interface Koptelefoon Camera voor. De veiligste smartphone voor kinderen!

HANDLEIDING. Interface Koptelefoon Camera voor. De veiligste smartphone voor kinderen! De veiligste smartphone voor kinderen! HANDLEIDING Interface Koptelefoon Camera voor 3.5mm jack Volume + AAN/UIT/STANDBY Volume - Micro USB/Oplader Menu Home Terug BELANGRIJKE INFORMATIE - LEES ALSTUBLIEFT

Nadere informatie

Wij willen u graag bedanken voor het aanschaffen van onze digitale. MP3 speler. Lees deze handleiding vóór ingebruikname a.u.b.

Wij willen u graag bedanken voor het aanschaffen van onze digitale. MP3 speler. Lees deze handleiding vóór ingebruikname a.u.b. Wij willen u graag bedanken voor het aanschaffen van onze digitale MP3 speler. Lees deze handleiding vóór ingebruikname a.u.b. zorgvuldig door, zodat u het correct weet te gebruiken. A. Opgelet 1) Schakel

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Inductie Lader

Gebruikershandleiding. Inductie Lader Gebruikershandleiding Inductie Lader INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE... 3 WAARSCHUWINGEN... 3 FUNCTIES... 3 SPECIFICATIES... 4 INHOUD VAN DE VERPAKKING / ACCESSOIRES... 4 PRODUCTOVERZICHT... 4 HOE DE INDUCTIE

Nadere informatie

Professionele IP-telefoon

Professionele IP-telefoon THOMSON 2010. Alle rechten voorbehouden. E-DOC-QIG-20100311-0005 v1.0. Professionele IP-telefoon Gids voor snelle installatie PAP Veiligheidsvoorschriften en regelgevingsinformatie LEES DEZE INSTRUCTIES

Nadere informatie

JABRA SOLEMATE MAX. Handleiding. jabra.com/solematemax NFC. jabra

JABRA SOLEMATE MAX. Handleiding. jabra.com/solematemax NFC. jabra jabra JABRA SOLEMATE MAX NFC Handleiding jabra.com/solematemax 2013 GN Netcom A/S. Alle rechten voorbehouden. Jabra is een geregistreerd handelsmerk van GN Netcom A/S. Alle andere handelsmerken zijn eigendom

Nadere informatie

handleiding voor de SPV C600

handleiding voor de SPV C600 handleiding voor de SPV C600 welkom Gefeliciteerd met uw nieuwe telefoon. Neem tijdens het opladen van de batterij even vijf minuten de tijd om uit te vinden wat uw telefoon allemaal kan doen en welke

Nadere informatie

Instructies voor gebruik

Instructies voor gebruik Instructies voor gebruik Introductie van het product..3 Voorzorgsmaatregelen. 3 Inhoud 3 Onderdelen en functies.4 Deurbel installeren 5 Muziek toon..6 App Downloaden 7 Het product is gebaseerd op het Wi-Fi-netwerk

Nadere informatie

Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok

Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok Welkom bij uw nieuwe Sound Rise! Wij hebben Sound Rise ontwikkeld voor muziekliefhebbers zoals u. Begin de dag met uw favoriete muziek,

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Website... 11 Voor docenten... 11 De schermafbeeldingen... 12 1. De Samsung

Nadere informatie

Draadloze Muziekontvanger

Draadloze Muziekontvanger Draadloze Muziekontvanger ENV-1295 Gebruikershandleiding De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 1 De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 2 INHOUD INSTALLATIE... 7 Functies... 8 Aansluiten... 9 Paren

Nadere informatie

ResponseCard AnyWhere Desktop Gebruiksaanwijzing

ResponseCard AnyWhere Desktop Gebruiksaanwijzing ResponseCard AnyWhere Desktop Gebruiksaanwijzing Systeemvereisten o Intel of AMD 600 MHz processor (1 GHz of hoger aanbevolen) o 256 MB RAM-geheugen (256 MB of meer beschikbaar geheugen aanbevolen) o 60

Nadere informatie

Xemio-767 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning:

Xemio-767 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning: Xemio-767 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning: www.lenco.com 1. Bedieningselementen en aansluitingen (1) TFT LCD-display (2 inch; R,G,B) (2) (AAN / UIT, Afspelen/ Pauzeren, Select / Enter) (3)

Nadere informatie

Toepassingsvoorbeeld: Personen alarm instellen

Toepassingsvoorbeeld: Personen alarm instellen Toepassingsvoorbeeld: Personen alarm instellen NL 2 NEDERLANDS Toepassingsvoorbeeld: Personen alarm instellen Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Voordelen van het personen alarm... 2 1.2 Te gebruiken

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar SBA3110/00. Gebruiksaanwijzing

Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar  SBA3110/00. Gebruiksaanwijzing Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/welcome SBA3110/00 Gebruiksaanwijzing 1 Belangrijk Veiligheid Belangrijke veiligheidsinstructies Let op waarschuwingen. Volg

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Wi-Fi Versterker

Gebruikershandleiding. Wi-Fi Versterker Gebruikershandleiding Wi-Fi Versterker De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 2 INHOUD Introductie van de Wi-Fi versterker... 5 Inhoud van de verpakking... 5 Systeemvereisten... 6 Hardware Installatie...

Nadere informatie

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide 05-2014 / v1.0 1 I. Productinformatie I-1. Inhoud van de verpakking Smart Plug Switch Snelstartgids CD met snelle installatiegids I-2. Voorzijde Power LED Switch

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Autosnellader AN420 Inhoudsopgave Inleiding...3 Gemakkelijk opladen...3 De Autosnellader gebruiken...4 Uw apparaten opladen...4 Juridische gegevens...5 Declaration of Conformity for

Nadere informatie

Inleiding. Intelligent Targeting System (ITS) overzicht SYSTÈME INTELLIGENT DE DÉTECTION DE CIBLE

Inleiding. Intelligent Targeting System (ITS) overzicht SYSTÈME INTELLIGENT DE DÉTECTION DE CIBLE Inleiding Intelligent Targeting System (ITS) overzicht Verschuif de stroomschakelaar om het ITS in of uit te schakelen. Verschuif de volumeregelaar om het volume te verhogen of te verlagen. Verschuif de

Nadere informatie

QUALCORE 1010. Handleiding. Nederlands. www.overmax.eu/nl voor service vragen: info@overmax.nl

QUALCORE 1010. Handleiding. Nederlands. www.overmax.eu/nl voor service vragen: info@overmax.nl QUALCORE 1010 Handleiding Nederlands www.overmax.eu/nl voor service vragen: info@overmax.nl Voorwoord Dank u voor het kopen van de Overmax tablet. Wij wensen u veel plezier met de Qualcore 1010. Lees en

Nadere informatie

Gebruikersveiligheid. Elektrische veiligheid. Phaser 4500-laserprinter

Gebruikersveiligheid. Elektrische veiligheid. Phaser 4500-laserprinter Gebruikersveiligheid De printer en de aanbevolen verbruiksartikelen zijn getest en voldoen aan strikte veiligheidsnormen. Als u de volgende informatie in acht neemt, bent u verzekerd van een ononderbroken

Nadere informatie

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 SNELSTARTGIDS MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN INHOUD 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 3. TERUG GAAN NAAR HET VORIGE SCHERM 3 4. DIREKT

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 16 RTS

Afstandsbediening Telis 16 RTS Afstandsbediening Telis 16 RTS Bedieningshandleiding Telis 16 RTS Pure Art.nr. 1811020 Telis 16 RTS Silver Art.nr. 1811021 Afstandsbediening Telis 16 RTS 16 Kanaals zender met display Telis 16 RTS Pure

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit Welkom bij payleven Samen met onze gratis app en uw eigen smartphone of tablet bent u nu klaar om pin- en creditcardbetalingen te accepteren. Hier volgt een uitleg van de verschillende mogelijkheden en

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET HERCULES DJCONTROLWAVE EN DJUCED DJW

AAN DE SLAG MET HERCULES DJCONTROLWAVE EN DJUCED DJW AAN DE SLAG MET HERCULES DJCONTROLWAVE EN DJUCED DJW HERCULES DJCONTROLWAVE OVERZICHT De Hercules DJControlWave is een 2-decks DJ-controller met Bluetooth draadloze technologie. Hiermee kunt u uiterst

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding TAB-11C006-232 Gefeliciteerd met de aankoop van uw Tablet PC. Deze gebruikershandleiding bevat veiligheids- en operationele informatie voor het voorkomen van ongelukken! Gelieve de

Nadere informatie

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (Android)

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (Android) IRISPen Air 7 Verkorte handleiding (Android) Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRISPen Air TM 7. Lees deze handleiding aandachtig door voor u deze scanner en de bijbehorende

Nadere informatie

SP-1101W Quick Installation Guide

SP-1101W Quick Installation Guide SP-1101W Quick Installation Guide 06-2014 / v1.2 1 I. Productinformatie... 3 I-1. Inhoud van de verpakking... 3 I-2. Voorzijde... 3 I-3. LED-status... 4 I-4. Switch statusknop... 4 I-5. Productlabel...

Nadere informatie

A. Opgelet. B. Shuffle functie. C. Toetsfuncties en bediening

A. Opgelet. B. Shuffle functie. C. Toetsfuncties en bediening Wij willen u graag bedanken voor het aanschaffen van onze digitale MP3 speler. Lees deze handleiding vóór ingebruikname a.u.b. zorgvuldig door, zodat u het correct weet te gebruiken. A. Opgelet 1) Schakel

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Handleiding ipad. Powered by

Handleiding ipad. Powered by Handleiding ipad Powered by Aan de slag Met deze handleiding kunt u direct aan de slag met de ipad. Hoe beeldbelt u met zorgverleners, familie en vrienden? Hoe werkt het aanraakscherm? Wat kunt u doen

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. MP3-speler. Modelnummer: MP755 *ANY PROBLEM OR QUESTIONS, CALL SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL)

Gebruikshandleiding. MP3-speler. Modelnummer: MP755 *ANY PROBLEM OR QUESTIONS, CALL SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) Gebruikshandleiding MP3-speler Modelnummer: MP755 *ANY PROBLEM OR QUESTIONS, CALL SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *VRAGEN OF PROBLEMEN, BEL ONZE SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *BEI FRAGEN ODER PROBLEMEN

Nadere informatie

ACR-500 AM/FM-wekkerradio

ACR-500 AM/FM-wekkerradio ACR-500 AM/FM-wekkerradio HANDLEIDING www.axxion-electronics.com GB - 1 1. Installeer deze apparatuur niet in een afgesloten ruimte, zoals een boekenkast of soortgelijke kast en zorg voor goede ventilatie

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Tablet PC POLARIS 803

Tablet PC POLARIS 803 Tablet PC POLARIS 803 Inhaltsverzeichnis / Table of content 45-52 Snelstartgids Tablet-PC / NL 2 Polaris 803 Snelstartgids Tablet-PC Android Ver. 4.4.2 Nederlands Hartelijk dank voor de aankoop van dit

Nadere informatie

Les 1 : Introductie / Instellen & Inrichten

Les 1 : Introductie / Instellen & Inrichten Les 1 : Introductie / Instellen & Inrichten 1.1 Wat wordt er behandeld, inhoudsopgave; visual steps 978 90 5905 249 9 (sept 2013) 1.2 Tablet aan- uitzetten of ontgrendelen Instellen & Inrichten 17 1.3

Nadere informatie

HANDLEIDING ICR-232 WEKKERRADIO

HANDLEIDING ICR-232 WEKKERRADIO HANDLEIDING ICR-232 WEKKERRADIO www.-ices-electronics.com VEILIGHEIDSINSTRUCTIES Uitleg van symbolen: Dit symbool geeft aan dat er belangrijke bedienings- en onderhoudsinstructies zijn opgenomen in de

Nadere informatie

TAQ-10192G DUTCH / NEDERLANDS

TAQ-10192G DUTCH / NEDERLANDS TAQ-10192G Belangrijke veiligheidsinformatie WAARSCHUWING: Lees alle hieronder vermelde veiligheidsinformatie voordat u deze tablet PC in gebruik neemt. 1. Uit de elektrostatische ontladingtest (ESD) van

Nadere informatie

Register your product and get support at. SPA7380. Gebruiksaanwijzing

Register your product and get support at.  SPA7380. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome SPA7380 Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1 Belangrijk 2 Veiligheid 2 Kennisgeving 2 2 Uw multimedialuidspreker 4 3 Installatie 5 4 Aan

Nadere informatie