Jaarverslag Stichting Samenwerking Vlissingen- Ambon. Vlissingen- ambon.nl. Facebook. Twitter. Nieuwsbrief Jembatan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Stichting Samenwerking Vlissingen- Ambon. Vlissingen- ambon.nl. Facebook. Twitter. Nieuwsbrief Jembatan"

Transcriptie

1 Stichting Samenwerking Vlissingen- Ambon Jaarverslag 2014 Het urologie- team aan het werk in het dr. Haulussy ziekenhuis in Ambon in oktober Vlissingen- ambon.nl Facebook Twitter Nieuwsbrief Jembatan

2 Inhoud jaarverslag Voorwoord 7. Externe contacten 2. Interne organisatie 8. Sponsoren 3. Contacten met Ambon 9. Tot Slot 4. Public Relation 5. Gezondheidszorg 6. Fondswerving Collecte opbrengst Gebedsweek Capelle aan den IJssel 2014 ten behoeve van SSVA.

3 1. Voorwoord Het bestuur, de medewerkers en de werkgroepen van Stichting Samenwerking Vlissingen- Ambon (SSVA) hebben ook in 2014 volop inspanningen verricht om de geplande projecten uit te voeren. De focus lag ook het afgelopen jaar op de gezondheidszorg in Ambon. Zo heeft de stichting twee operatieteams (plastische chirurgie en urologie) naar Ambon gestuurd die daar de patiënten succesvol hebben geopereerd. Een heel dankbare onderneming, immers op de Molukken zijn er geen chirurgen op deze medische terreinen actief. Voor de oogheelkunde heeft SSVA de afgelopen jaren operatieteams naar Ambon gestuurd die intussen meer dan 2000 staaroperaties hebben uitgevoerd. De operaties voor met name de allerarmsten op de Molukken waren en zijn gratis, de operaties kunnen ze niet betalen. Overigens, de Nederlandse chirurgen doen het werk ook gratis, SSVA zorgt enkel voor de reis- en verblijfkosten. Uitgangspunt van SSVA is dat de mensen op de Molukken dit op termijn zelf moeten kunnen. Een eerste aanzet is de realisering van een oogkliniek in Ambon in Een vervolgstap ligt op het terrein van capaciteitsontwikkeling. Om SSVA nog zichtbaarder te maken voor haar achterban, de gevers en nieuw- geïnteresseerden is SSVA eind 2014 gestart met de digitale nieuwsbrief Jembatan. Natuurlijk kunnen we als stichting het werk niet alleen doen. Dankzij de donateurs, de giften van particulieren, bedrijven, kerken, scholen en liefdadigheidsorganisaties kunnen we de projecten realiseren. Een van de hoogtepunten in de fondswerving was ongetwijfeld het korenconcert in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Nico Lopulissa, Bob Latuheru, december 2014.

4 2. Interne organisatie Het bestuur van SSVA bestaat uit voorzitter Bob Latuheru, secretaris Njonkie Pattinama, penningmeester August Latuheru (die samen het dagelijks bestuur vormen) en de leden Rob Boddaert, Dirk- Jan Andriessen en Jolanda Sinay. Samen vormen ze het Algemeen Bestuur. In 2014 heeft het bestuur afscheid genomen van de leden Evie Malawauw en Annemiek Verhage. Jolanda Sinay is nieuw en er is dus nog een vacature in het bestuur. Er zijn mensen benaderd voor de vacature. Voorts is Nico Lopulissa toegetreden tot het secretariaat (2 e secretaris) van de stichting. Het Dagelijks Bestuur heeft een aantal keren vergaderd in 2014 en het Algemeen Bestuur drie keer. Van de vergaderingen werden notulen opgesteld. SSVA werkt met werkgroepen. De werkgroepen worden bemenst door 1 of meer personen. Zo heb je de werkgroep gezondheidszorg, onderwijs en milieu,infostand, stages, p.r.,werkgroep studiedag en fondswerving. In een Algemene Vergadering met bestuur en medewerkers (werkgroepen) wordt er gepraat over alle zaken betreffende de stichting. Dit is in het afgelopen jaar twee keer geweest. Nieuw in de overlegstructuur is de invoering van het Breed Overleg. De behoefte hieraan werd duidelijk toen de deelname van SSVA werd gevraagd aan een cataract- project in Halmahera (Noord- Molukken). Een groot deel van de financiering werd gedaan door een nikkelbedrijf, dat volgens berichten, het niet zo nauw nam met de leefomgeving aldaar. Twee mensen van de werkgroep milieu verweten het bestuur dat het te weinig communiceerde en verlieten de stichting. In het Breed Overleg staan discussie en meningsvorming centraal. Zo werd bij de eerste bijeenkomst gediscussieerd over de vraag hoeveel operatieteams we per jaar naar Ambon kunnen sturen en wat dit betekent voor onze financiële situatie. Een ander punt was het aanstellen van een projectleider bij elk project die de gang van zaken coördineert en monitoort en het project afhandelt. De grote interne bijeenkomsten werden gehouden in vergaderzaal de Ambon- zaal in het stadhuis van Vlissingen. Een ander overlegmoment is de jaarlijkse studiedag, georganiseerd door werkgroep Studiedag. In 2014 was dit op 25 januari in het gebouw van Stichting Mae Uku in Oost- Souburg. Op die dag kwamen alle werkgroepen aan het woord voor hun evaluatie en de plannen voor het nieuwe jaar. En middels een powerpoint presentatie liet de penningmeester de jaarrekening 2013 zien. Het jaarverslag zou later gepresenteerd worden. Dirk- Jan Andriessen van werkgroep Fondswerving Voozitter Bob Latuheru

5 3. Contacten met Ambon De partner van SSVA in Ambon is het gemeentebestuur van de stad Ambon. Voorzitter Bob Latuheru is in 2014 een aantal keren in Ambon geweest om overleg te plegen met de gemeentesecretaris en de burgemeester over de voortgang van de projecten of over zaken die wat minder soepel verliepen, zoals de capaciteitsontwikkeling van de oogkliniek in Ambon en de container met medisch materieel dat nog steeds wacht in de haven van Jakarta op toestemming van de Indonesische overheid om door te varen naar Ambon. In 2014 zijn er twee operatieteams naar Ambon gegaan en in elk team zat een bestuurslid, de heren Njonkie Pattinama en August Latuheru. Beiden hebben eveneens overleg gevoerd in het Ambonse stadhuis en gesprekken gevoerd met de autoriteiten van het dr. Haulussy ziekenhuis, waar de operaties plaatsvonden. SSVA heeft twee personen in Ambon die fungeren als contactpersonen : Reza en Hillary Syaranamual. In het laatste bezoek van de voorzitter is gekeken of er in Ambon een counterpart met een juridische basis aangesteld kan worden. Subsidietechnisch is dit voor SSVA van groot belang, omdat een overheid als partner voor Nederlandse geldschieters vaak een ingewikkelde kwestie is. Ook uit Ambon komen regelmatig gemeentelijke delegaties op bezoek in Vlissingen. In februari 2014 kwam een delegatie onder leiding van de Ambonse burgemeester Richard Louhenapessy op bezoek. Hij bracht onder meer een bezoek aan het Vlissingse stadhuis, voerde gesprekken met SSVA en de werkgroep Fondswerving bracht de delegatie in contact met het Zeeuwse bedrijfsleven. Op 21 februari organiseerden gemeente Vlissingen en SSVA een kennismakingsbijeenkomst voor de Vlissingse bevolking in het wijkgebouw Mae Uku in de Molukse wijk. Vooraf werd er gezamenlijk een maaltijd gebruikt door de delegatie en de medewerkers van SSVA. Burgemeester Louhenapessy van Ambon op bedrijvenbezoek in Middelburg.

6 4. Public Relation (PR) SSVA probeert zo veel mogelijk mensen te bereiken met de in 2014 vernieuwde website vlissingen- ambon.nl, Facebook en Twitter. Op onze website en sociale media houden we onze achterban op de hoogte van de activiteiten en proberen nieuwe geïnteresseerden te bereiken, want zonder draagvlak is het bijna onmogelijk om de projecten van SSVA te realiseren. Om de zichtbaarheid en de naamsbekendheid nog meer te promoten is eind december van 2014 gestart met de digitale nieuwsbrief Jembatan (= brug), de naam refereert aan de gedrukte versie van een aantal jaren geleden. De bedoeling is dat de e- nieuwsbrief twee maal per jaar verschijnt. Deze communicatie- uitingen hebben uiteindelijk de bedoeling om particulieren, bedrijven, goede doelen- organisaties en instellingen te bewegen het werk van SSVA financieel te ondersteunen. In 2014 was er veel aandacht voor het werk van SSVA in verschillende gedrukte media, zoals de Provinciale Zeeuwse Courant, de huis- aan- huisbladen De Vlissingse Bode en De Faam. Met name de operatieteams naar Ambon kregen veel aandacht, maar ook het unieke benefietconcert in de Sint Jacobskerk ten behoeve van de oogkliniek in Ambon en het bezoek van de Ambonse burgemeester Richard Louhenapessy kregen de nodige publiciteit. Ook de landelijke Molukse magazine Marinjo besteedde in 2014 aandacht aan de projecten van SSVA. In dit geheel speelt de werkgroep Info- stand ook een heel belangrijke rol, deze groep gaf het afgelopen jaar op diverse grote en kleine evenementen in den lande acte de presence door flyers van SSVA en Molukse producten aan de man te brengen. Ook in Ambon hebben we de afgelopen periode op het terrein van de communicatie met de doelgroep flink aan de weg getimmerd. Vanuit Nederland werd er met name via het netwerk van SSVA medewerkers via Facebook reclame gemaakt voor de operaties en ook de lokale media (kranten,radio,tv) hebben melding gemaakt van onze projecten. Het meest in het oog springend middel waren de spandoeken langs de grote straten in de stad Ambon. De spandoeken riepen patiënten op om zich te melden in het dr. Haulussy ziekenhuis, waar de operaties plaatsvonden.

7 5. gezondheidszorg Zo n twee miljard mensen in arme landen hebben geen toegang tot chirurgische zorg. Er zijn geen artsen beschikbaar om hen bijvoorbeeld te opereren aan een kapotte knie, een tumor weg te snijden of om een keizersnede te verrichten. Een internationale groep artsen uit 150 verschillende landen waren medio november 2014 in Amsterdam bijeen op een symposium over chirurgie in arme landen. Op het symposium werden concrete voorstellen gedaan om de situatie te verbeteren. Boven aan de agenda stond het opzetten van een programma voor opleiding en scholing om kennis te delen. Het is onmogelijk om op korte termijn gespecialiseerde chirurgen op te leiden voor alle gebieden waar nu een tekort is. Er kan sneller resultaat geboekt worden door de al aanwezige artsen en verpleegkundigen te trainen zodat zij tenminste een deel van het operatieve werk kunnen doen. Dit verklaarden de organisatoren van het symposium chirurg Voorhoeve en chirurg in opleiding Matthijs Botman. Welnu, SSVA doet dit al jaren. In de loop van een aantal jaren stuurt SSVA operatieteams naar Ambon op het terrein van de oogheelkunde (staaroperaties), de urologie en de plastische chirurgie. Voor de oogheelkunde heeft SSVA samen met de gemeente Ambon een oogkliniek gebouwd met als achterliggende gedachte dat de mensen uit de regio de operaties op termijn zelf kunnen uitvoeren. Een aantal jaren geleden heeft SSVA een twintigtal verpleegkundigen voor bijna twee jaar naar Nederland gehaald om hier geschoold te worden. En SSVA heeft lokale chirurgen uitgenodigd om hier in Nederland een (snuffel)stage te doen in Nederlandse ziekenhuizen. Door dit werk heeft SSVA een behoorlijk netwerk opgebouwd binnen de chirurgenwereld. Aanvankelijk waren alleen Zeeuwse chirurgen in beeld, maar in de loop van de tijd gaven zich ook chirurgen uit andere delen van Nederland op om naar Ambon te gaan. Zo zijn er samenwerkingsverbanden met SLAH (Stichting Leer Anderen Helpen) die gespecialiseerd is in oogheelkunde (staaroperaties), met chirurgen, maar ook met bedrijven die operatiemateriaal

8 leveren, zoals van Paul Bos in Jakarta. Maar ook ziekenhuizen in Nederland weten SSVA te vinden als het gaat om materialen die ze niet meer nodig hebben. De operaties in Ambon zijn bedoeld voor de allerarmsten in de samenleving. De patiënten dienen bij aanmelding aan te tonen dat ze de operaties niet kunnen betalen. Dit gebeurt via officiële documenten van de overheid. De Nederlandse chirurgen worden niet betaald door SSVA. De stichting faciliteert de teams door onder meer de reis- en verblijfkosten voor haar rekening te nemen. In 2014 heeft SSVA twee operatieteams naar Ambon gestuurd : operatieteam plastische chirurgie in februari en het operatieteam urologie in oktober. In het kielzog van het laatste team ging een medewerker mee van een Vlissingse schoonmaakbedrijf die gespecialiseerd is in hygiëne in ziekenhuizen. Zij heeft het dr. Haulussy ziekenhuis in Ambon, waar de operaties plaatsvonden, onderzocht en komt binnenkort met een lijst van aanbevelingen. Het Operatieteam Plastische Chirurgie Periode : februari 2014 Plaats van handeling : dr. Haulussy ziekenhuis in Ambon Aantal geopereerde patiënten : 60 met onder meer brandwonden, hazenlippen en open gehemelte De samenstelling van het team was als volgt: Michiel Vaandraager Katia van den Dwey Steve Coppens Monique van der Weel Gerdien Janse- Bimmel Sandra IJsebart Hein Brouwer Njonkie Pattinama Tim Nooteboom plastisch chirurg plastisch chirurg anesthesioloog ok assistent chirurgie ok assistent chirurgie ok assistent anesthesie ok assistent anesthesie algemeen coördinator / secretaris SSVA gipsverbandmeester / medisch coördinator

9 Op eigen kosten gingen mee : Mariëtte Nooteboom (algemene hulp), Willemijn de Visser (leerling ok assistent chirurgie) en Maxime Lefeber (ok assistent chirurgie / leerling physician assistent chirurgie). Het team werd eveneens geassisteerd door Eric Tutuhatunewa (leerling arts uit Groningen), die al geruime tijd in de Molukse archipel werkzaam was. Het operatieteam Urologie Periode : 29 september 21 oktober 2014 in het dr. Haulussy ziekenhuis in Ambon. In de twee weken heeft het team 115 operaties uitgevoerd bij 91 mensen. De volgende operaties werden uitgevoerd : prostaat, blaasstenen, nierstenen, uretersteen en liesbreuk. Er zijn vernauwingen opgeheven in de plasbuis en vernauwingen aan de blaasbuis verwijd, zakwaterbreukjes hersteld en een aangeboren afwijking aan de plasbuis gecorrigeerd. De twee weken was een succesvolle periode voor het team, mede door de goede samenwerking met de gemeente Ambon en het dr. Haulussy ziekenhuis. De samenstelling van het team was als volgt: August Latuheru Frits Wille Miel Nanlohy- Manuhuttu Olav van Aubel Bram Goor Henny Sahertian Susan Calbo Marinda Boone Jolanda Schout Julia de Queljoe /judith de Fretes coördinator / penningmeester SSVA technicus medische apparaten chirurg urologie chirurg urologie anesthesist ok assistent ok assistent ok assistent ok assistent algemene assistenten / tolken Van het dr. Haulussy ziekenhuis : chirurg Jacky Tuamelly en verpleegkundige Jopie Ilintutu.

10 Urologieteam op weg naar Ambon. Miel Nanlohy c.s. aan de operatietafel. Stages In het najaar heeft een viertal studenten van Hogeschool via SSVA stage gelopen in Ambon. Het betrof 2 verpleegkundigen, 1 logopediestudent en 1 student bedrijfskunde. De voorzitter van SSVA heeft mede de onderzoeksoprdrachten opgesteld. Vanuit het Haulussy ziekenhuis kwamen op 29 september chirurg Jecky Tuamely en verpleegkundige Jopie Ilintutu via SSVA naar Nederland. De focus lag op het organiseren van een goede nazorg na de operaties, een verzoek vanuit Ambon. Punten van aandacht Bij de vele overlegmomenten binnen SSVA en met de counterpart in Ambon kwamen het afgelopen jaar twee zaken prominent aan de orde : de container met medisch materieel en de capaciteitsopbouw van de nieuwe oogkliniek.het schip met onder meer een container van SSVA met medisch materieel bevindt zich al maanden in de haven van Jakarta. De Indonesische overheid geeft nog steeds geen toestemming om de container richting Ambon te sturen. De verantwoordelijke minister wil niet dat tweede hands materiaal naar Ambon gaat. Er zijn inspanningen gedaan door de gemeente Ambon en door de contactpersonen van SSVA in Ambon. Er zijn ook invloedrijke personen ingeschakeld, maar hoewel de problematiek bespreekbaar lijkt, is het schip nog niet richting Ambon vertrokken. Het overleg wordt vervolgd. Om deze problematiek te bespreken, bezocht SSVA op 4 oktober een health- meeting in de Indonesische ambassade. Hier bleek dat ook andere medische projecten in Indonesië veel last hadden en hebben met de visie van de Indonesische minister.

11 De voorzitter van SSVA, Bob Latuheru is in het najaar van 2014 naar Ambon geweest om overleg te voeren over de nieuwe oogkliniek die SSVA samen met gemeente Ambon heeft gerealiseerd. Het gebouw staat er, er zijn ook staaroperaties uitgevoerd, maar de capaciteitsopbouw moet strakker ter hand worden genomen. Het gebouw moet operationeel gemaakt worden, mensen moeten opgeleid worden, de punten in het ondernemingsplan moeten uitgevoerd worden. Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van gemeente Ambon en SSVA, maar het lokale bestuur zal nog meer haar verantwoordelijkheid moeten nemen. Op termijn zal immers de lokale chirurgen het werk van SSVA moeten overnemen 6. Werkgroep Fondswerving Organisaties voor ontwikkelingssamenwerking staan steeds weer voor een belangrijke uitdaging: hoe moeten ze hun werk blijven doen met afnemende financiering van de overheid en in een sfeer waarbij ontwikkelingssamenwerking geen vanzelfsprekende zaak meer is. De taak van de werkgroep Fondswerving van SSVA d.i. de financiën binnenhalen voor de projecten, is een hele moeilijke, maar als het lukt toch ook een hele dankbare onderneming. Goede p.r.- instrumenten zijn dan ook vereist als de groep de boer opgaat. Het absolute hoogtepunt van de fondswerving in 2014 was ongetwijfeld het unieke korenconcert in de Sint Jakobskerk te Vlissingen op 22 februari. In het imposante gebouw traden op Het Zeeuws Byzantijns Koor Srétenje, het Scheldeloodskoor, het mannenensemble Lezzom en het familiekoor Salamony uit Middelburg. Het concert werd bijgewoond door de burgemeester van Vlissingen, de burgemeester van Ambon, zijn vrouw en zijn staf en de ambassadeur van Indonesië. Het was uitverkocht in die kerk en de opbrengst was iets meer dan euro, bedoeld voor de nieuwe oogkliniek in Ambon.

12 Goede p.r. voor het korenconcert Het slotlied van de koren : lembe- lembe met op de voorgrond Nippy Noya. De werkgroep heeft in 2014 bergen werk verzet en bedrijven benaderd voor de handelsmissie richting Ambon. De handelsmissie ging niet door, waardoor de contacten op korte termijn niet resulteerden in de gewenste verwachtingen. Een tegenslag was ook het niet doorgaan van een fondsaanvraag in Grijpskerke. Maar de werkgroep hoopt op betere tijden in de toekomst en heeft reeds in 2014 voorbereidend werk geleverd voor een aantal activiteiten in de komende periode, zoals een kunstveiling en een event met diners en wijnverkoop. In 2014 heeft de werkgroep vergaderd onder leiding van Rob Boddaert en is Dirk- Jan Andriessen bij een meeting van de Diaspora groep in Den Haag geweest. 7. Externe contacten Vanzelfsprekend kan SSVA het werk niet alleen doen. Zij heeft een netwerk aan organisaties

13 waarmee de stichting samenwerkt en haar op verschillende manieren ondersteunt. Stichting Leer Anderen Helpen.(SLAH), een stichting die oogartsen uitzendt om in Indonesië blindheid te bestrijden. De samenwerking met SLAH is van wezenlijk voor de uitvoering van de oogoperaties en de ontwikkeling van de Oogkliniek in Ambon. De oogartsen zijn verantwoordelijk voor het werk en de stichting draagt een belangrijk deel van de kosten voor de uitzending van oogteams en de ontwikkeling van de oogkliniek. Indonesian Diaspora Network, ter ondersteuning van de gezondheidszorg in Indonesië. Medische specialisten en organisaties, die bezig zijn met de ontwikkeling en ondersteuning van de medische zorg in Indonesië vormen een netwerk. Het doel is het elkaar informeren en bijstaan bij de activiteiten van de afzonderlijke organisaties. SSVA is hierbij een belangrijke partner en wordt vertegenwoordigd door Dirk Jan Andriessen. De Indonesische Ambassade is onmisbaar bij de uitvoering van al onze activiteiten. SSVA is een vaste relatie van de Ambassade en wij hebben daar vaste personen, die onze belangen behartigen. Garuda, Indonesian Airlines. Een waardevolle sponsor, die bereid is onze overvracht van de operatieteams gratis te willen vervoeren tot Ambon. Het scheelt ons duizenden euro's. Stichting Titane : SSVA is betrokken bij het netwerk van Titane, met het doel elkaar bijstaan waar nodig is Stichting Dekat di Hati : op bepaalde gebieden heeft SSVA een samenwerkingsverband met Dekat di Hati uit Middelburg. Stichting MaeUku in Oost Souburg. Wij kunnen altijd gebruik maken van het gebouw van MaeUku en de gemeenschap is altijd bereid ons bij te staan met hand- en spandiensten. Infostand SSVA met Mary de Lima en Connie Alfons.

14 8. Sponsoren Zoals eerder gememoreerd kan SSVA niet zonder de financiële ondersteuning van particulieren, bedrijven en instellingen. In 2014 waren deze bedrijven de sponsoren van onze stichting : Garuda Indonesia Schelde Exotech Andriessen makelaardij De Zeeuwse Alliantie Tjoonk Parc Ganuenta ESB Talentview Het Bloemenhuis Weststrate Verpakkingen De Berk voor Werk Rabobank De gemeente Vlissingen De gemeente Middelburg Bausch & Lomb Stichting Samenwerking Vlissingen- Ambon dankt deze bedrijven voor hun financiële ondersteuning in En niet te vergeten onze donateurs. Burgemeester van Ambon ontmoet de Indonesische ambassadeur tijdens het korenconcert in Vlissingen.

15 9.Tot Slot Het jaar 2014 was een enerverende periode geweest. Vanwege de bezuinigingen op velerlei niveaus, heeft de SSVA zich flink moeten inspannen om de gelden bij elkaar te krijgen, die nodig zijn om de geplande activiteiten te realiseren. Op de vraag van Ambon om wederom een Urologie- team uit te sturen omdat er zoveel behoefte was aan urologische operaties, konden wij aanvankelijk niet tegemoet komen. Op initiatief van de 3 specialisten zijn er gelden binnen gekomen, die ons mogelijk maken het urologie- team in oktober uit te sturen en met succes. De pas geopende oogkliniek A V vereist onze aandacht. In samenwerking met de oogartsen van SLAH (Stichting Leer Anderen Helpen) trachten wij samen met Ambon de startproblemen op te lossen. In februari 2015 zal een oogarts van SLAH naar Ambon gaan om de ontwikkelingen te ondersteunen, met name ook op het gebied van managen van de kliniek naar een meer zelfstandig opererende organisatie. Toch zien wij kans om door te gaan met onze eigen fondsenwervende activiteiten hier in onze eigen omgeving, die moeten bijdragen de geplande programma's in Ambon te realiseren. U zal hier meer over horen. Wij willen langs deze weg onze dank uitspreken aan onze sponsors, donateurs en eenmalige schenkers, die ons in de gelegenheid stelden samen met onze vrienden in Ambon, dit werk in Ambon mogen doen. Het is niet eenvoudig een samenwerking op te zetten met partners uit verschillende culturen, die verschillende verwachtingen van elkaar hebben, niet dezelfde arbeidsethos hebben en ook nog niet dezelfde taal spreken. Gelukkig hebben wij dezelfde doelen en weten wij welke gezamenlijke richting wij op moeten gaan. Onderweg naar het doel vergt wel grote inspanning en geduld van beide kanten. En...wij hebben op vrijwillige basis ons deze opdracht gesteld, dus... Het resultaat van ons werk met anderen, is afhankelijk van de kwaliteit van de relatie met die anderen... begin daar waar de ander is, dat is acceptatie, daar ligt het contact.. Bob Latuheru Staaroperatie in de AV- oogkliniek. Ambonse verpleegkundigen, opgeleid in Vlissingen.

16

Jaarverslag Stichting Samenwerking Vlissingen- Ambon

Jaarverslag Stichting Samenwerking Vlissingen- Ambon Stichting Samenwerking Vlissingen- Ambon Jaarverslag 2015 Aankondiging in de stad Ambon dat het SSVA Operatieteam Urologie komt opereren. (foto : Suzan Guilliet-Calbo) Stichting Samenwerking Vlissingen

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 SSVA pagina 2

Jaarverslag 2012 SSVA pagina 2 JAARVERSLAG 2012 Jaarverslag 2012 SSVA pagina 2 Inhoud Inleiding... 3 Wie zijn wij?... 4 Projecten... 5 Plastisch chirurgisch team... 5 Milieueducatie... 7 Oogteam... 8 Oogkliniek... 9 Activiteiten...

Nadere informatie

Stichting Samenwerking Vlissingen-Ambon

Stichting Samenwerking Vlissingen-Ambon Stichting Samenwerking Vlissingen-Ambon Jaarverslag 2016 Stichting Samenwerking Vlissingen-Ambon Email : ssvasecr@zeelandnet.nl Vlissingen-ambon.nl Facebook / Twitter NL17RABO 0385395590 SSVA in 2016 Het

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2012 nieuwsartikelen

JAAROVERZICHT 2012 nieuwsartikelen JAAROVERZICHT 2012 nieuwsartikelen Inhoud 06-01-2011 Oogkliniek Ambon komt van de grond... 3 15-01-2012 Studiedag SSVA... 4 28-01-2012 Willem is er niet meer... 4 29-01-2012 Vlissings artsenteam naar Ambon...

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon

Jaarverslag 2013 Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon Jaarverslag 2013 Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon INHOUD JAARVERSLAG 2013 1. INLEIDING 3 2. WIE ZIJN WIJ? 4 3. PROJECTEN 5 3.1 Oog team 5 3.2 Urologie team 7 3.3 Milieueducatie 7 3.4 Container 8

Nadere informatie

Inhoud. Jaarverslag 2010 SSVA pagina 2

Inhoud. Jaarverslag 2010 SSVA pagina 2 JAARVERSLAG 2010 Inhoud Inleiding... 3 Wie zijn wij?... 4 Activiteiten... 5 Stageperiode Pabo-studenten HZ... 5 Oogteam... 6 Urologie team... 7 Milieu-Educatie... 8 Film By The Sea... 9 Solid Waste Management

Nadere informatie

Stichting Samenwerking Vlissingen-Ambon. Jaarverslag 2018

Stichting Samenwerking Vlissingen-Ambon. Jaarverslag 2018 Stichting Samenwerking Vlissingen-Ambon Jaarverslag 2018 Inhoudsopgave Inleiding Basisgegevens SSVA Comité van Aanbeveling Visie Missie SSVA Medische projecten Oogheelkunde Plastische Chirurgie Urologie

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting "Als kanker je raakt"

Jaarverslag 2013 Stichting Als kanker je raakt Jaarverslag 2013 Stichting "Als kanker je raakt" Inhoudsopgave Bladzijde Voorwoord 3 Bestuurssamenstelling 3 Doelstelling en beleid 4 Organisatie en beloningsbeleid 4 Verslag activiteiten 4 Doelen voor

Nadere informatie

Stichting Rotaplast Nederland Gelieerd aan Rotaplast International

Stichting Rotaplast Nederland Gelieerd aan Rotaplast International Stichting Rotaplast Nederland Gelieerd aan Rotaplast International Rotaplastmissie Naypyidaw, Myanmar van 22 juli tot 5 aug. 2018 Voor het eerst heeft de Stichting Rotaplast Nederland een missie naar Naypyidaw

Nadere informatie

Kijk ook op onze websites! Benefietdinerzwolle.nl & kindopdebeen.nl

Kijk ook op onze websites! Benefietdinerzwolle.nl & kindopdebeen.nl Voorwoord Dit jaar zal de 7e editie van het Benefietdiner van Isala in Zwolle worden georganiseerd. Het diner zal plaats vinden op vrijdag 5 juni en voor deze editie hebben we besloten samen met de Stichting

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING AANDACHT VOOR SPECIALE KINDEREN GHANA

JAARVERSLAG STICHTING AANDACHT VOOR SPECIALE KINDEREN GHANA JAARVERSLAG STICHTING AANDACHT VOOR SPECIALE KINDEREN GHANA 2014 1 Inhoudsopgave pagina 1. Inleiding 3 2. Activiteiten 4 3. Publiciteit 5 4. Samenwerking en kennisuitwisseling 5 5. Interne organisatie

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2017 1 Inhoud Samenvatting 2017 en verwachtingen 2018 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 5 Inkomsten

Nadere informatie

Beleidsplan fondsenwerving HagaVrienden 2013-2015

Beleidsplan fondsenwerving HagaVrienden 2013-2015 Beleidsplan fondsenwerving HagaVrienden 2013-2015 Opgesteld door: Helene Marcus-Baart, coördinator HagaVrienden I.s.m: Hans de Sonnaville, secretaris HagaVrienden (Beknopt) beleidsplan HagaVrienden 2013-2015

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2016 1 Inhoud Samenvatting 2016 en verwachtingen 2017 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 6-7

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting PLS Inhoudsopgave. Inleiding. Activiteiten. Publiciteit. Fondsenwerving. Sponsoring. Bestuur. Jaarrekening.

Jaarverslag Stichting PLS Inhoudsopgave. Inleiding. Activiteiten. Publiciteit. Fondsenwerving. Sponsoring. Bestuur. Jaarrekening. Jaarverslag Stichting PLS 2015 Inhoudsopgave Inleiding Activiteiten Publiciteit Fondsenwerving Sponsoring Bestuur Jaarrekening Balans Inleiding Het project PLS in beeld is in 2015 gerealiseerd. Dit in

Nadere informatie

Een non-profit organisatie met als doel het bieden van goede en kwalitatieve zorg aan de bevolking in Oeganda.

Een non-profit organisatie met als doel het bieden van goede en kwalitatieve zorg aan de bevolking in Oeganda. Beleidsplan 2017 Stichting Care with a mission Een non-profit organisatie met als doel het bieden van goede en kwalitatieve zorg aan de bevolking in Oeganda. Luttekepoortstraat 176 3841 AX Harderwijk T.

Nadere informatie

Bestuurlijk Jaarverslag 2017

Bestuurlijk Jaarverslag 2017 Bestuurlijk Jaarverslag 2017 Stichting Masanga Nederland Burgemeester Tijmesstraat 37 7822 EGH Emmen Nederland E-mail: masanganederland@gmail.com Website: www.masanga.nl IBAN: NL57RABO0147966515 Inhoudsopgave...

Nadere informatie

Jaarverslag Nederlands Lymfoedeem Netwerk NLNet

Jaarverslag Nederlands Lymfoedeem Netwerk NLNet Jaarverslag 2012 Nederlands Lymfoedeem Netwerk NLNet Inleiding Met dit jaarverslag biedt het bestuur van NLNet de donateurs, financiers en andere geïnteresseerden inzage in beleid en uitvoering in 2012

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2016 1 Inhoud Samenvatting 2016 en verwachtingen 2017 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 6-7

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Oost-Europa

Stichting Werkgroep Oost-Europa Jaarverslag 2010 Vastgesteld te Rijsenhout, 7 juni 2011 1 Bestuursverslag 1.1 Algemeen Hierbij presenteren wij het jaarverslag 2010 van Stichting, gevestigd te Rijsenhout, en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking

Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking Studenten Organisatie Groningen is een vereniging die een unieke plaats in de Groninger studentenwereld inneemt, doordat zij de belangen van álle

Nadere informatie

Reisverslag Nigeria missie oktober 2013

Reisverslag Nigeria missie oktober 2013 Reisverslag Nigeria missie 12-26 oktober 2013 Team: Plastisch chirurg en teamleider Plastisch chirurg Plastisch chirurg i.o. Operatie assistent Operatie assistent Anesthesioloog Anesthesie assistent Technicus

Nadere informatie

Uitwerking meerjarenplan Stichting Present Harderwijk

Uitwerking meerjarenplan Stichting Present Harderwijk Uitwerking meerjarenplan Stichting Present Harderwijk 1. Inleiding Stichting Present Harderwijk is onderdeel van een landelijke netwerk (Stichting Present Nederland) dat inmiddels ongeveer 80 lokale stichtingen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kontaanoo

Beleidsplan Stichting Kontaanoo Beleidsplan Stichting Kontaanoo 2015-2018 Doelstelling stichting Kontaanoo De stichting zet zich in voor duurzame ontwikkelingshulp rond het thema onderwijs in Gambia. Hiervoor ontwikkelt de stichting

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Present Barneveld

Jaarverslag Stichting Present Barneveld Jaarverslag Stichting Present Barneveld 2013 Stichting Present Barneveld is opgericht op 7 mei 2013 De akte van oprichting is verleden door notaris mr. G.A. van den Bos De statutaire vestigingsplaats is

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. 10.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl JAARVERSLAG 2012

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 Stichting De Elfde Vestiging, Ghana Februari 2013

Nieuwsbrief 9 Stichting De Elfde Vestiging, Ghana Februari 2013 Nieuwsbrief 9 Stichting De Elfde Vestiging, Ghana Februari 2013 Feest! Was het afgelopen maand in Ghana. Daar werd met luide trommels en mooie officiële woorden van de lokale chief de tweede oogkliniek

Nadere informatie

Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245.

Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245. Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245 Jaarplan 2014 INHOUD 1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT 2 ALGEMENE DOELSTELLING 2 2

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie 1 Stichting Samen in Actie Deimanstraat 43 2522 BC Den Haag Tel. 0649902721 KvK: 27314656 Postbank: 4129710 E: stichtingsa@ziggo.nl W: www.stichtingsa.nl Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Oost-Europa

Stichting Werkgroep Oost-Europa Jaarverslag 2011 Vastgesteld te Rijsenhout, 16 mei 2012 1 Bestuursverslag 1.1 Algemeen Hierbij presenteren wij het jaarverslag 2011 van Stichting, gevestigd te Rijsenhout, en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Verdouw gaat Verder. Fluwelensingel 95, 2806 CG Gouda KvK Jaarverslag en Jaarrekening 2017

Verdouw gaat Verder. Fluwelensingel 95, 2806 CG Gouda KvK Jaarverslag en Jaarrekening 2017 Verdouw gaat Verder Fluwelensingel 95, 2806 CG Gouda KvK 65505085 Jaarverslag en Jaarrekening 2017 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Jaarverslag 2017... 3 Voorwoord en samenvatting... 3 Organisatie en

Nadere informatie

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR 1 JAARPLAN 2015 Voorwoord Het jaar 2014 is bijzonder succesvol geweest voor Present Rotterdam. Met succes zijn we op weg naar een stabiele organisatie met vaste partners, hebben we veel groepen vrijwilligers

Nadere informatie

Wij wensen u fijne kerstdagen, een goed uiteinde en een voorspoedig en gelukkig nieuw jaar! Met een hartelijke groet, Stichting Oloonkolin Kenya

Wij wensen u fijne kerstdagen, een goed uiteinde en een voorspoedig en gelukkig nieuw jaar! Met een hartelijke groet, Stichting Oloonkolin Kenya De afgelopen jaar is er weer ongelofelijk veel gebeurt in Oloonkolin. De hoogste tijd dus voor een update van wat er is bereikt en op korte termijn staat te gebeuren. Wij wensen u fijne kerstdagen, een

Nadere informatie

Interplast Holland missie Burundi 29 april 14 mei 2011

Interplast Holland missie Burundi 29 april 14 mei 2011 Interplast Holland missie Burundi 29 april 14 mei 2011 Teamleden Rein Zeeman Esther Mesters Rutger van Leersum Jan van Steen Marie Thérèse de Bakker Ellen de Campagne Colette Sindahamira Andre Nkeshimana

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Sisters of NazarethHaifa

Stichting Vrienden van de Sisters of NazarethHaifa Stichting Vrienden van de Sisters of NazarethHaifa Jaarverslag 2015 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Doelstelling... 4 Bestuur... 4 Vergaderingen... 4 Activiteiten... 4 Communicatie...

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 2. TERUGBLIK OP HET JAAR 2014 2.1 INTERNE BESTUURLIJKE ORGANISATIE 2.1.1 BESTUUR 2.1.2 COORDINATIE 2.2

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect

JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect Jaarverslag 2015 Stichting Tekenen voor Kinderen Voorwoord 2015 Dit jaar is er voor het eerst sinds de oprichting van de stichting Tekenen

Nadere informatie

- Hospital Nacional Simao Mendes. Ziekenhuis. Stichting Interplast Holland Guinee-Bissau 2017

- Hospital Nacional Simao Mendes. Ziekenhuis. Stichting Interplast Holland Guinee-Bissau 2017 1 Negende Interplast Holland missie in Guinee-Bissau 28 januari 10 februari 2017 Team Rein Zeeman - plastisch & reconstructief chirurg NP / teamleider (verslag) Yoline Mermans - plastisch chirurg in opleiding

Nadere informatie

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed 2013-2014 Beleidsplan Festivals Tegen Dierenleed Versie 1.1 Jasper Coolen Festivals Tegen Dierenleed 4/27/2013 Inhoud 1. Voorwoord ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Stichting Hart voor een Kinderhart

Stichting Hart voor een Kinderhart Stichting Hart voor een Kinderhart Inhoudsopgave Blz. Algemene informatie over de Stichting 2 Overzicht werkzaamheden in 2014 4 Financiën 5 Verantwoording besteding giften 6 Terugblik op het jaar 2014

Nadere informatie

Bangladesh missie 21 januari 5 februari 2017

Bangladesh missie 21 januari 5 februari 2017 Bangladesh missie 21 januari 5 februari 2017 Het team: Cees Spronk Neeltje Spronk Paul Spauwen Rita Witteveen Kees Punt Ankie Galama Elisabeth Spauwen Wouter van der Pot Plastisch chirurg, teamleider Afgevaardigde

Nadere informatie

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2015

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2015 JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2015 0 DE CLIËNTENRAAD VAN HET RODE KRUIS ZIEKENHUIS TE BEVERWIJK BIEDT U HIERBIJ HET JAARVERSLAG OVER 2015 AAN. Inhoud Inhoud... 1 1. Voorwoord... 2 2. Doelstelling... 3 3. Samenstelling

Nadere informatie

Jaarrekening & Verslag van voorlichtingsactiviteiten in Nederland 2015

Jaarrekening & Verslag van voorlichtingsactiviteiten in Nederland 2015 Jaarrekening & Verslag van voorlichtingsactiviteiten in Nederland 2015 Toelichting Staat van Baten en lasten 1. Inleiding Hieronder presenteert Sapope haar financiële verantwoording van de resultaten over

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg

Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg Jaarverslag Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 2015 Voorwoord Voor u ligt het vijfde jaarverslag van de Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg, afgekort SVVBL. Met dit jaarverslag beogen wij verantwoording

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016-2019 0 Inhoudsopgave: Inleiding 2 1. Visie 3 2. Kernwaarden en Huishoudelijk reglement 3 3. Doelstelling 3 4. Beleidsplan 2016-2019 4 5. Vrijwilligersbeleid 4 6. PR en Fondsenwerving 5

Nadere informatie

Leef je droom, Jaarverslag 2015 Stichting Vivir Juntos. Stichting Vivir Juntos Lekstraat 76, 2314VH Leiden +31 (0)

Leef je droom, Jaarverslag 2015 Stichting Vivir Juntos. Stichting Vivir Juntos Lekstraat 76, 2314VH Leiden +31 (0) Jaarverslag 2015 Stichting Vivir Juntos Leef je droom, samen Stichting Vivir Juntos Lekstraat 76, 2314VH Leiden +31 (0)71-589 6988 www.vivirjuntos.org email: info@vivirjuntos.org Inleiding In het jaarverslag

Nadere informatie

Financieel jaarverslag van. Stichting Kalyani

Financieel jaarverslag van. Stichting Kalyani Financieel jaarverslag van Stichting Kalyani 2016 Inhoud opgave Pagina 1-2 Algemene Financiën 2016 Pagina 3-4 Toelichting Financieel verslag Pagina 5 Toekomstverwachting Financieel verslag van de Penningmeester

Nadere informatie

Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2016

Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2016 Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2016 Inleiding... 3 Activiteiten... 3 Algemeen... 3 Overige.... 3 Sponsoring.... 3 Handboek Chauffeur.... 3 Taakomschrijving Coördinator.... 4 Accountant....

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel inzake Verpleegkundigenproject Ambon van de leden Hageman (PvdA), Babijn (CDA) en Streng (VVD).

Initiatiefvoorstel inzake Verpleegkundigenproject Ambon van de leden Hageman (PvdA), Babijn (CDA) en Streng (VVD). Initiatiefvoorstel inzake Verpleegkundigenproject Ambon van de leden Hageman (PvdA), Babijn (CDA) en Streng (VVD). Situatie Ambon Na een vier jaar durende burgeroorlog is de situatie op Ambon ronduit slecht

Nadere informatie

Middellange Termijnplanning Inloophuis Haaglanden Bestuur Inloophuis Haaglanden. Auteur: J.H. Biesta

Middellange Termijnplanning Inloophuis Haaglanden Bestuur Inloophuis Haaglanden. Auteur: J.H. Biesta Middellange Termijnplanning Inloophuis Haaglanden 2017-2020 Bestuur Inloophuis Haaglanden Auteur: Inleiding: J.H. Biesta Deze Middellange termijnplanning vervangt de beleidsnotitie 2014/2016 welke als

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G 2016

J A A R V E R S L A G 2016 J A A R V E R S L A G 2016 STICHTING MARTINUS MONUMENT INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG 2016 Algemene gegevens 2 Bestuurssamenstelling 2 Voorwoord van het stichtingsbestuur 3 Jaarverslag 2016 3 Doelstelling 3

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF REVIVE n 7 Mei 2018

NIEUWSBRIEF REVIVE n 7 Mei 2018 NIEUWSBRIEF REVIVE n 7 Mei 2018 Beste vrienden, Hier zijn we weer. Het gaat Revive voor de wind en we zijn blij om U het een en ander te vertellen. Veel leesgenot AFGELOPEN MISSIES Van 12 tot 22 januari

Nadere informatie

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2014

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2014 JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2014 0 DE CLIËNTENRAAD VAN HET RODE KRUIS ZIEKENHUIS TE BEVERWIJK BIEDT U HIERBIJ HET JAARVERSLAG OVER 2014 AAN. Inhoud JAARVERSLAG... 0 CLIËNTENRAAD 2014... 0 1. Voorwoord...

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Mano a Mano. Bolsward

JAARVERSLAG Stichting Mano a Mano. Bolsward JAARVERSLAG 2018 Stichting Mano a Mano Bolsward Opnieuw kijken we met dankbaarheid terug... Stichting Mano a Mano Op 27 september 2011 is Stichting Mano a Mano opgericht met als doel: Het verlenen van

Nadere informatie

Voorwoord. Buddyzorg Limburg werkt met hart en ziel voor het behoud en de versterking van de medemenselijkheid. Dit komt tot uiting in de werkwijze

Voorwoord. Buddyzorg Limburg werkt met hart en ziel voor het behoud en de versterking van de medemenselijkheid. Dit komt tot uiting in de werkwijze Jaarverslag Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 2013 1 Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van de Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg, afgekort SVVBL. Het verslag geeft een weergave mee

Nadere informatie

Beleidsplan / Beloningsbeleid Stichting Dekat di Hati

Beleidsplan / Beloningsbeleid Stichting Dekat di Hati Beleidsplan / Beloningsbeleid 2017-2021 Stichting Dekat di Hati www.dekatdihati.nl Middelburg, 12-februari 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding -cultuur -de economische situatie -het onderwijs 2. Visie / Missie

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Oloonkolin Kenya IBAN NL04 ABNA

Jaarverslag 2016 Stichting Oloonkolin Kenya IBAN NL04 ABNA Stichting Oloonkolin Kenya Jaarverslag 2016 Amersfoort, 23 februari 2017 Geacht bestuur, Hierbij presenteer ik u het jaarverslag 2016 van Stichting Oloonkolin Kenya, samengesteld aan de hand van de op

Nadere informatie

Business Plan. Organisatie: GIDSnetwerk Datum: 11.04.2014 Periode: 01/2014-12/2017

Business Plan. Organisatie: GIDSnetwerk Datum: 11.04.2014 Periode: 01/2014-12/2017 Business Plan Organisatie: GIDSnetwerk Datum: 11.04.2014 Periode: 01/2014-12/2017 Business Plan Agenda 1 Visie & Business Model 2 Strategie 3 Team & Organisatie 4 Implementatie 5 Financien 1. Visie & Business

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2014 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Projectplan Steppin Forward van Stichting BVO Jong 2013

Projectplan Steppin Forward van Stichting BVO Jong 2013 Projectplan Steppin Forward van Stichting BVO Jong 2013 HET PROJECT In mei 2013 gaat een groep van 12 Friezen (10 jongeren tussen 18 en 25 jaar en twee oudere jongeren ) op een Stepperbike door Nederland.

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

RAPPORT Stichting Dekat di Hati te Middelburg. Inzake: Jaarverslag 2013

RAPPORT Stichting Dekat di Hati te Middelburg. Inzake: Jaarverslag 2013 RAPPORT Stichting Dekat di Hati Inzake: Jaarverslag 2013 JAARVERSLAG BESTUURSVERSLAG STICHTING DEKAT DI HATI OVER 2013 Maart 2011 is de Stichting Dekat di Hati opgericht cq ingeschreven in de Kamer van

Nadere informatie

Jaarverslag stichting PalliaLiefje 2016

Jaarverslag stichting PalliaLiefje 2016 Jaarverslag stichting PalliaLiefje 2016 Jaarverslag stichting PalliaLiefje 2016 Voorwoord... 2 1. Inleiding... 2 2. Samenstelling bestuur... 2 3. Vergaderdata 2016 en belangrijkste besluiten... 3 4. Belangrijke

Nadere informatie

Samenwerkingsafspraken regionale AYA Taskforce van het regionaal AYA netwerk ( ) 26 oktober 2017

Samenwerkingsafspraken regionale AYA Taskforce van het regionaal AYA netwerk ( ) 26 oktober 2017 Samenwerkingsafspraken regionale van het ( ) 26 oktober 2017 Inleiding De zorg voor AYA s in Nederland wordt gecoördineerd vanuit het zorg het Nationaal AYA Jong & Kanker Platform. Het Platform heeft een

Nadere informatie

Jan Oosterink: oud tropenarts, oogarts en Chief Lafinaaba

Jan Oosterink: oud tropenarts, oogarts en Chief Lafinaaba Nieuwsbrief 10 Stichting De Elfde Vestiging, Ghana Augustus 2013 - In memoriam - Jan Oosterink: oud tropenarts, oogarts en Chief Lafinaaba Met groot verdriet moeten wij meedelen dat oogarts Jan Oosterink

Nadere informatie

Bestuur verslag 2017 Stichting Sint voor elk Kind Lelystad, mei 2017

Bestuur verslag 2017 Stichting Sint voor elk Kind Lelystad, mei 2017 Bestuur verslag 2017 Toen begin 2015 burgemeester Margreet Horselenberg aan de Rotaryclubs in Lelystad een beroep deed voor hulp voor een bijzondere doelgroep van kinderen in Lelystad, hebben we niet kunnen

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg

Beleidsplan. Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg Beleidsplan Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 2014 2017 Inhoud 1 Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 3 2 Organisatie 5 3 Afgesproken beleid periode 2014-2017 6 4 Activiteiten 7 5 Financiën

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis. Beleidsplan 2014

Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis. Beleidsplan 2014 Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis Beleidsplan 2014 Purmerend, december 2013 1 Inhoud 1. De stichting Statutaire doelstelling Bestuursleden Beloningsbeleid Officiële gegevens 2. Strategie Missie

Nadere informatie

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker STICHTING VOOR JOU een mooi moment voor mensen met kanker Jaarverslag 2013 2 Inhoudsopgave Bladzijde 3 Inleiding Communicatie en PR Website en social media Nieuwsbrief Bladzijde 4 Communicatie en PR Overig

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Hart op Weg. Drukker: G. van der Schoot en A. Verhoof

JAARVERSLAG. Stichting Hart op Weg. Drukker: G. van der Schoot en A. Verhoof JAARVERSLAG Uitgever: Stichting Hart op Weg Drukker: Fotograaf: Vormgeving: Tekstschrijver: G. van der Schoot en A. Verhoof A. Verhoof A. Verhoof Titel: Jaarverslag Naam: Stichting Hart op Weg Jaar: 2015

Nadere informatie

Sponsorbeleid. Stichting Groevenbeek Klassiek

Sponsorbeleid. Stichting Groevenbeek Klassiek Sponsorbeleid Stichting Groevenbeek Klassiek Sponsorbeleid Stichting Groevenbeek Klassiek 19 november 2014 VOORWOORD Voor u ligt het Sponsorbeleid van Stichting Groevenbeek Klassiek. In dit beleid wordt

Nadere informatie

JAARVERLAG 2017 Help Gambia Helpen

JAARVERLAG 2017 Help Gambia Helpen JAARVERLAG 2017 Help Gambia Helpen ] 2017 WWW.HEL PGAMBI AH ELP EN.NL Voorwoord =================================================================================== Begin 2017 is door het Bestuur van de

Nadere informatie

Sponsorbeleid Stichting Groevenbeek Klassiek

Sponsorbeleid Stichting Groevenbeek Klassiek Sponsorbeleid VOORWOORD Voor u ligt het Sponsorbeleid van. In dit beleid wordt inzicht gegeven in wat is, de wijze waarop de activiteiten worden gefinancierd en de sponsormogelijkheden voor bedrijven,

Nadere informatie

Sapna Foundation. Jaarverslag 2014

Sapna Foundation. Jaarverslag 2014 Sapna Foundation Jaarverslag 2014 1 Inhoudsopgave Pagina Voorwoord 3 Algemeen 4 Projectbezoek 4 Promotie 5 Financiën 8 Planning 2015 10 Website: www.sapnafoundation.org E-mail: info@sapnafoundation.com

Nadere informatie

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Als je hulp van een ander accepteert Betekent dat niet dat je hebt gefaald. Het betekent dat je er niet alleen voor staat. 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG OVER 2018 VAN. Stichting Dekat di Hati

FINANCIEEL VERSLAG OVER 2018 VAN. Stichting Dekat di Hati FINANCIEEL VERSLAG OVER 2018 VAN JAARVERSLAG BESTUURSVERSLAG STICHTING DEKAT DI HATI OVER 2018 Maart 2011 is de opgericht cq ingeschreven in de Kamer van Koophandel voor Zuidwest Nederland. Het doel van

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Talent-Plan Talent-Plan

Jaarverslag. Stichting Talent-Plan Talent-Plan Jaarverslag Stichting Talent-Plan 2013-2014 Talent-Plan Inhoudsopgave Inleiding...2 Doelstelling...2 Problematiek en doelgroep...2 Bereikte doelstellingen...2 Fondsenwerving en PR...3 Nieuwsbrief...3 Website...3

Nadere informatie

Verslag missie Interplast Holland Yemen najaar 2005

Verslag missie Interplast Holland Yemen najaar 2005 Verslag missie Interplast Holland Yemen najaar 2005 Samenstelling team: John van der Werff Reinier Schoorl Joukje Harinck- de Weerd Ingrid Hollander-Mus Esther Zijp Jolanda Kooiman-Eskes plastisch chirurg,

Nadere informatie

Samenvatting Jaarverslag Stichting Almeloopers 2015 / 2016

Samenvatting Jaarverslag Stichting Almeloopers 2015 / 2016 Samenvatting Jaarverslag Stichting Almeloopers 2015 / 2016 1. Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2015 2016 van de Stichting Almeloopers. De Stichting Almeloopers is een stichting die zich richt op het

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2015

JAARVERSLAG 2015 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2015 STICHTING NADIA WALTERSINGEL 119 7314NP APELDOORN JAARVERSLAG 2015 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2015 ( Galaten 6 :10) "Laten we dus, daar wij de gelegenheid hebben, doen wat goed is voor

Nadere informatie

Jaarverslag True grasses. Empowering Communities

Jaarverslag True grasses. Empowering Communities 1 Jaarverslag 2017 Zakelijke gegevens: Kamer van koophandel: 58308873 Rekeningnummer/IBAN: NL95RABO0108078752 Adres:, 9471 JB Zuidlaren Email: Website: ANBI: ja Doelstelling: Op 5 juli 2013 is de Stichting

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM

JAARVERSLAG 2013 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM JAARVERSLAG 2013 DESTINO stichting Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM Voorwoord Hierbij bieden wij u het Jaarverslag aan. Dit verslag is een verantwoording van de activiteiten en financiën

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Kabanga Hospital Foundation Oscar Wildestraat AR Groningen.

Jaarverslag Stichting Kabanga Hospital Foundation Oscar Wildestraat AR Groningen. Jaarverslag 2013 Stichting Kabanga Hospital Foundation Oscar Wildestraat 43 9746AR Groningen www.kabangahospitalfoundation.org Inhoudsopgave 1. Inleiding blz. 3 2. Ontstaan van de stichting blz. 4 3. Doelstelling

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG OVER 2016 VAN. Stichting Dekat di Hati

FINANCIEEL VERSLAG OVER 2016 VAN. Stichting Dekat di Hati FINANCIEEL VERSLAG OVER 2016 VAN JAARVERSLAG BESTUURSVERSLAG STICHTING DEKAT DI HATI OVER 2016 Maart 2011 is de opgericht cq ingeschreven in de Kamer van Koophandel voor Zuidwest Nederland. Het doel van

Nadere informatie

Jaarverslag Documentstatus. Organisatieonderdeel V&VN Datum afdeling MDL Status Definitief. T. A. Korpershoek

Jaarverslag Documentstatus. Organisatieonderdeel V&VN Datum afdeling MDL Status Definitief. T. A. Korpershoek Jaarverslag 2011 Documentstatus Organisatieonderdeel V&VN Datum 05-01-2012 afdeling MDL Status Definitief Auteur Functie auteur Evaluatoren T. A. Korpershoek Bestuurslid V&VN MDL P. Bol, voorzitter V&VN

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Oost-Europa

Stichting Werkgroep Oost-Europa Jaarverslag 2013 Vastgesteld te Rijsenhout, 28 juni 2014 1 Bestuursverslag 1.1 Algemeen Hierbij presenteren wij het jaarverslag 2013 van Stichting, gevestigd te Rijsenhout, en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Thalente

Jaarverslag Stichting Thalente Jaarverslag Stichting Thalente 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Thalente 2.1 Missie Thalente 4 2.2 Dichtbij de projecten 4 2.3 Werkwijze 4 2.4 ANBI 5 3. De Projecten 5 3.1 Lopende projecten 5 4. Vrijwilligers

Nadere informatie

Beddenhuis in gebruik

Beddenhuis in gebruik Nieuwsbrief 12 Eye Clinics Ghana December 2014 Beddenhuis in gebruik Afgelopen september is het beddenhuis in Bolgatanga officieel in gebruik genomen. Inmiddels hebben hier al heel wat patiënten overnacht,

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Talent-Plan Talent-Plan

Jaarverslag. Stichting Talent-Plan Talent-Plan Jaarverslag Stichting Talent-Plan 2014-2015 Talent-Plan Inhoudsopgave Inleiding...2 Doelstelling...2 Doelgroep...2 Activiteiten 2014-2015...2 Marketing en PR...3 Vrijwilligers...3 Club van 100...3 Legaten...4

Nadere informatie

Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD

Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD Jaarplan 2013 van het Inloophuis Den Helder eo. INHOUD 1. Missie en visie 2. Organisatie 3. Speerpunten 4. Activiteiten 5. Vrijwilligers 6. Contacten/IPSO/kwaliteitsproject 7. Public relation en donateurswerving

Nadere informatie

ruimte voor verschil

ruimte voor verschil ruimte voor verschil Jaarplan 2012 Stichting LGBT Groningen VOORWOORD 2011 was een rijk jaar. We lanceerden de eerste LGBT / GIDS voor stad en provincie. We voerden samen met het Alfa-college het project

Nadere informatie

Nieuwsbrief over De Elfde Vestiging in Garu, Ghana

Nieuwsbrief over De Elfde Vestiging in Garu, Ghana Nieuwsbrief over De Elfde Vestiging in Garu, Ghana Op 9 september jl. reisde een afvaardiging van het Bestuur van Oogziekenhuis Zonnestraal af naar Garu, in het Noordoosten van Ghana. De delegatie, bestaande

Nadere informatie

Jaaroverzicht. Maatschappelijk betrokken ondernemen en verbondenheid met de samenleving

Jaaroverzicht. Maatschappelijk betrokken ondernemen en verbondenheid met de samenleving Jaaroverzicht 2012 Maatschappelijk betrokken ondernemen en verbondenheid met de samenleving Jaaroverzicht De Zeeuwse Uitdaging 2012 Expertise is van onschatbare waarde Fysieke bijeenkomsten als De Beursvloer

Nadere informatie

Versie mei Beleidsplan

Versie mei Beleidsplan Versie mei 2014 Beleidsplan Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Care4Foundation voor de periode mei 2014 t/m 31 december 2017. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Mother and Father for the First time Greve, Denemarken

Mother and Father for the First time Greve, Denemarken Mother and Father for the First time Greve, Denemarken Het programma Mother and Father for the First time wordt aangeboden in Greve, een gemeente in Denemarken van ongeveer 48.000 inwoners. Denemarken

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013

JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013 JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord van het bestuur 3 Stichting Vrienden van Reade 4 De organisatie 5 De projecten 6 Jaarrekening 8 2 VOORWOORD VAN DE VOORZITTER Reade

Nadere informatie

Oosterweg HD Wijchen. Jaarverslag 2014

Oosterweg HD Wijchen. Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 1. Oprichting en doelstelling De Stichting Wijchen Wereldwijd is in 2009 ontstaan uit een samenwerking tussen De Rooms Katholieke parochie De Twaalf Apostelen en de Protestantse gemeente

Nadere informatie

Versie 5, 25 januari 2014

Versie 5, 25 januari 2014 PLAN VAN AANPAK Van : Stichting Vrienden van Hospice Zwolle Datum : 25 januari 2014 Betreft : Hospice Zwolle / Plan van Aanpak Met Bestuur wordt hierna bedoeld het bestuur van de stichting Hospice Zwolle

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Dierenvoedselbank Walcheren

Beleidsplan Stichting Dierenvoedselbank Walcheren Beleidsplan Stichting Dierenvoedselbank Walcheren Inhoud Visie en missie 2 Aanpak huidige situatie 2 Maatschappelijke steun 2 Uitvoering 3 Doelstellingen 2018-2020 4 Fondsenwerving 4 Financiële verantwoording

Nadere informatie