Overwegingen ten aanzien van het verloop van het geding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overwegingen ten aanzien van het verloop van het geding"

Transcriptie

1 Rolnummer: KG 04/1073 Datum vonnis: 27 oktober 2004 RECHTBANK s-gravenhage sector civiel recht - voorzieningenrechter Vonnis in kort geding van 12 oktober 2004, gewezen in de zaak met rolnummer KG 04/1073 van: 1. de naamloze vennootschap naar Belgisch recht EUROPOCHETTE N.V., gevestigd te Ninove, België, 2. Werner DE NEVE wonende te Aalst (België), eisers, procureur: mr. P.J.M. von Schmidt auf Altenstadt, advocaat: mr. D.E. Stols te Amsterdam, tegen 1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid VANDERBIEST HANDELSONDERNEMING B.V., gevestigd te Zevenaar, 2. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid TOPAS A.A.T. B.V., gevestigd te Doetinchem, gedaagden, procureur: mr. W. Taekema, advocaat: mr. A.J. de Hamer te Amersfoort. Overwegingen ten aanzien van het verloop van het geding Eiseressen -hierna afzonderlijk aangeduid als Europochette en De Neve en gezamenlijk als Europochette c.s.- hebben gedaagden -hierna afzonderlijk aangeduid als Vanderbiest en Topas en gezamenlijk als Vanderbiest c.s.- doen dagvaarden om te verschijnen ter terechtzitting in kort geding van 12 oktober Ter zitting heeft de raadsman van Europochette c.s. de vordering toegelicht aan de hand van pleitnotities en producties. Vanderbiest c.s. hebben verweer gevoerd bij monde van hun raadsman, die daarbij eveneens pleitaantekeningen met producties heeft gehanteerd. Voorts zijn ter zitting door beide raadslieden diverse producten getoond. Vervolgens hebben partijen vonnis gevraagd onder overlegging van de stukken, de pleitnota s daaronder begrepen. Overwegingen ten aanzien van het recht 1. Feiten Op grond van de stukken en het verhandelde ter zitting van 12 oktober 2004 wordt in dit geding van het navolgende uitgegaan. 1.1 Europochette houdt zich bezig met de productie van onder andere horecabenodigdheden. In 2002 heeft zij de activiteiten van de drukkerij Van Kerckvoorde NV (waarvan de heer M. van Kerckvoorde (hierna: Van Kerckvoorde ) bestuurder was) overgenomen, nadat deze vennootschap op 8 november 2002 in staat van faillissement was verklaard. 1.2 In een op 30 april 2004 gedateerde bevestiging van overdracht is onder meer het volgende opgenomen:

2 2 Ik, Marnix Van Kerckvoorde, [ ] bevestig hierbij alle rechten i.v.m. de door mij ontworpen bestekpochette, gekend onder de benaming Europochette en waaromtrent ik op een I-depot verrichtte bij Benelux Merkenbureau in Brussel, kosteloos te hebben overgedragen aan de heer Werner De Neve [ ] op datum van De Neve is een bestuurder van Europochette. 1.4 De Neve is houder van internationaal model DM , ingeschreven op 14 november 2002, dat er als volgt uitziet: 1.5 Op 1 april 2003 heeft De Neve dit model onder inroeping van de prioriteitsdatum 14 november 2002 bij het Bureau voor Harmonisatie van de Interne Markt eveneens als gemeenschapsmodel gedeponeerd. Dit model heeft registratienummer De geregistreerde modellen betreffen een zogenaamde bestekpochette of bestekhouder, die door Europochette onder de naam EUROPOCHETTE op de markt wordt gebracht. De EUROPOCHETTE is een soort enveloppe en wordt door de restauranthouder gebruikt om met ingevouwen papieren servet en ingestoken bestek op de gedekte tafel te presenteren. De EUROPOCHETTE kan desgewenst wordt bedrukt, bijvoorbeeld met het bedrijfslogo. 1.7 Krachtens een op 27 april 2004 gedateerde licentieovereenkomst tussen De Neve en Europochette is laatstgenoemde bevoegd in eigen naam in rechte op te treden tegen inbreuken op de modelrechten van De Neve en terzake alle vorderingen in te stellen. 1.8 Vanderbiest houdt zich bezig met de handel in verpakkingsmaterialen en papierwaren, onder meer voor de gastronomie. 1.9 Topas is blijkens opgave bij het handelsregister een agentuur-, groot- en tussenhandel in verpakkingsmaterialen en papier en houdt zij zich ook bezig met advies, onderzoek en bemiddeling op dat gebied.

3 Eind 2002/begin 2003 hebben Europochette en Vanderbiest gesprekken gevoerd over de distributie van de EUROPOCHETTE door Vanderbiest, in het bijzonder in het Verenigd Koninkrijk. Partijen hebben daarover geen overeenstemming bereikt Vanderbiest brengt onder het merk NAPTIDI een bestekhouder op de markt, thans in twee verschillende maatvoeringen die er als volgt uitzien: Het merk NAPTIDI is door Vanderbiest op 29 juli 2003 als merk gedeponeerd bij het Benelux Merkenbureau en op 10 december 2003 is het eveneens als gemeenschapsmerk gedeponeerd Topas UK Ltd. biedt de NAPTIDI aan op haar website met de domeinnaam met grotendeels dezelfde afbeeldingen als te zien zijn op de website van Vanderbiest.

4 De restaurantketen Juffrouw Tok gebruikt sinds 1996 bestekhouders die er als volgt uitzien: 2. De vordering, de grondslag daarvoor en het verweer 2.1 Europochette c.s. vorderen dat Vanderbiest c.s. bij vonnis, uitvoerbaar bij voorraad, worden veroordeeld inbreuk op hun model- en auteursrechten op de EUROPOCHETTE bestekhouder te staken, met diverse nevenvorderingen, waaronder afgifte van voorraad ter vernietiging, recall, opgave van afnemersgegevens, verkochte aantallen en behaalde winst, alles op straffe van een dwangsom. 2.2 Europochette c.s. leggen aan hun vorderingen ten grondslag dat Vanderbiest c.s. met de door hen verhandelde bestekhouders inbreuk maken op de model- en auteursrechten van Europochette c.s. omdat deze slechts ondergeschikte verschillen vertonen met de als model gedeponeerde bestekhouders van Europochette c.s. 2.3 Vanderbiest c.s. hebben tegen de vorderingen van Europochette c.s. gemotiveerd verweer gevoerd dat hierna, voor zover nodig, bij de beoordeling aan de orde zal komen. 3. De beoordeling van het geschil 3.1 Vanderbiest c.s. hebben de bevoegdheid van de voorzieningenrechter om kennis te nemen van de vorderingen van Europochette c.s. ter zitting aanvaard. 3.2 De Eenvormige Beneluxwet inzake Tekeningen of Modellen (hierna: BTMW ) is met ingang van 1 december 2003 gewijzigd (bij Protocol van 20 juni 2002, Trb. 2002, 129) teneinde (alsnog) uitvoering te geven aan de verplichting van de lidstaten van de Europese Unie om de Europese richtlijn 98/71/EG inzake de rechtsbescherming van modellen uiterlijk op 28 oktober 2001 in de nationale wetgeving te implementeren. Dat betekent dat op de vorderingen van Europochette c.s. die zijn gebaseerd op haar modelrechten (die beide dateren van na 28 oktober 2001) de huidige BTMW van toepassing is. 3.3 De rechtbank zal eerst beoordelen of de NAPTIDI inbreuk maakt op de modelrechten van De Neve veronderstellenderwijs ervan uitgaande dat Europochette c.s. deze rechten kunnen inroepen en dat deze geldig zijn (hetgeen door Vanderbiest c.s. is betwist, onder meer omdat de bevoegdheid van Van Kerckvoorde voor de in r.o. 1.2 bedoelde overdracht zou hebben ontbroken en omdat het gedeponeerde model niet nieuw zou zijn). 3.4 Op grond van artikel 14 lid 1 BTMW kan de houder van een model zich verzetten tegen het gebruik van een voortbrengsel waarin het model is verwerkt of waarop het model is

5 5 toegepast en dat hetzelfde uiterlijk vertoont als het gedeponeerde model, dan wel bij de geïnformeerde gebruiker geen andere algemene indruk wekt, rekening houdend met de mate van vrijheid van de ontwerper bij de ontwikkeling van het model. Voorts is van belang dat op grond van artikel 2 lid 1 onder a BTMW de uiterlijke kenmerken van een voortbrengsel die uitsluitend door de technische functie worden bepaald van bescherming zijn uitgesloten. 3.5 De voor het uiterlijk kenmerkende elementen van de EUROPOCHETTE (zoals door Europochette vervaardigd conform het gedeponeerde model) zijn de navolgende: - het onderblad van de houder (met een lengte van 19½ cm) steekt aan de bovenzijde ruim twee centimeter uit ten opzichte van het bovenblad (bijna 17½ cm lang), door Europochette aangeduid als het slaapzakmodel ; - de bovenzijde van het bovenblad is recht afgesneden; - de bovenzijde van het onderblad heeft rechte hoeken of afgeronde hoeken; - het bovenblad en het onderblad zijn aan de zijkanten aan elkaar geplakt, waardoor het onderblad en het bovenblad van de bestekhouder aan de zijkanten over een breedte van ongeveer een halve centimeter zijn samengedrukt en het bovenblad tussen die plakranden in enigszins wordt bol getrokken indien een servet en/of bestek wordt ingestoken, zoals ook duidelijk in het depot is uitgebeeld; - de maatvoering van de houder is aldus dat het bovenblad ongeveer twee keer zo lang is als breed (ruim 8½ cm). 3.6 De NAPTIDI bestekhouder is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Beide uitvoeringen hebben de navolgende kenmerken: - het onderblad van de houder is 20 cm lang en steekt aan de bovenzijde drie centimeter uit ten opzichte van het bovenblad (dat 17 cm lang is); - de bovenzijde van het bovenblad is naar beneden toe in ronde vorm uitgesneden; - de bovenzijde van het onderblad heeft afgeronde hoeken; - de zijkanten van het bovenblad zijn om het onderblad heen gevouwen en aan de onderzijde van het onderblad geplakt (zoals bij een A4 enveloppe veelal het geval is). Indien een servet en/of bestek wordt ingestoken wordt daarom het gehele bovenblad bol getrokken; 3.7 De twee door Vanderbiest gevoerde uitvoeringen van de NAPTIDI bestekhouders onderscheiden zich van elkaar als volgt: - de ene bestekhouder (hierna ook: de brede uitvoering ) is ruim 8 cm breed en heeft een diepe ronde uitsparing van het bovenblad van bijna 4½ cm diep en 5 cm breed. - de andere bestekhouder (hierna ook: de smalle uitvoering ) is bijna 7½ cm breed. Deze bestekhouder heeft een minder geprononceerde ronde uitsparing van het bovenblad van ongeveer 2½ cm diep en 5 cm breed. 3.8 Naar het voorlopig oordeel van de voorzieningenrechter maakt Vanderbiest met geen van de uitvoeringen van de NAPTIDI bestekhouder inbreuk op de modelrechten van De Neve. Daartoe is het navolgende redengevend.

6 6 3.9 Anders dan Europochette c.s. stellen, is het slaapzakmodel in algemene zin waaronder wordt verstaan dat het onderblad van de houder op enigerlei wijze uitsteekt ten opzichte van het bovenblad als zodanig niet een element waarin de nieuwheid en het eigen karakter (waaraan een model ingevolge artikel 1 BTMW dient te voldoen om voor bescherming in aanmerking te komen) van het EUROPOCHETTE-model kunnen zijn gelegen. Ook de Juffrouw Tok-bestekhouder heeft immers een slaapzakmodel in die algemene zin. De nieuwheid en het eigen karakter van dat element kunnen alleen zijn gelegen in de specifieke wijze waarop het slaapzakmodel is vormgegeven Daarenboven is de ruimte van een ontwerper van een bestekhouder die bestemd is om servet en bestek op elegante maar tegelijk aantrekkelijke, efficiënte en hygiënische wijze te presenteren, niet onbeperkt. Het slaapzakmodel in de hierboven bedoelde algemene zin vervult de functie van het afschermen van het bestek aan de onderzijde, zodat het niet direct in aanraking komt met de ondergrond (in het algemeen een tafel) waarop de houder wordt neergelegd. Daarmee is de hygiëne gediend terwijl het bestek ook wordt beschermd tegen krassen. Tegelijkertijd wordt door het (ten opzichte van het onderblad) lager uitgesneden bovenblad aan de restaurantbezoeker duidelijk wat hem is verstrekt (namelijk bestek en servet), zonder dat hij de houder hoeft op te nemen en te openen. Voorts vergemakkelijkt het naar boven uitstekende onderblad het insteken van de servet en het bestek. Ook om deze redenen komt aan het slaapzakmodel in algemene zin geen bescherming toe, maar uitsluitend de specifieke wijze waarop dit is vormgegeven Verder neemt de rechtbank in aanmerking dat het idee om servet en bestek op tegelijkertijd aantrekkelijke en hygiënische wijze te presenteren door gebruik te maken van een enveloppe-vorm reeds bekend was, getuige de Juffrouw Tok-bestekhouder. Bij de verdere uitwerking van dat idee is de ruimte van een ontwerper wat betreft de maatvoering en vormgeving van de bestekhouder in diverse opzichten begrensd door de gebruiksfunctie van de bestekhouder. De lengte en breedte van de bestekhouder dienen immers zo te worden gekozen dat daarin servet en bestek kunnen worden gestoken op zodanige wijze dat deze daarin min of meer stevig zijn opgeborgen, omdat bij het neerleggen van de houders op tafel het bestek en servet anders te gemakkelijk uit de houder zouden kunnen glijden. Om dezelfde reden dienen het onderblad en bovenblad aan drie zijden (de onderkant en zijkanten) aan elkaar te worden gehecht. De lengte dient zo te worden gekozen dat enerzijds met behulp van het slaapzakmodel de inhoud van de houder nog zichtbaar is, maar tegelijkertijd in verband met de hygiëne nog afdoende wordt beschermd tegen vuil. Voorts wordt de maatvoering van de bestekhouder mede bepaald door de in de branche gebruikelijke maatvoering van papieren servetten Uit hetgeen hiervoor in r.o. 3.5 en 3.7 is overwogen, volgt dat bij de NAPTIDI bestekhouder het slaapzakmodel op een geheel andere wijze is vormgegeven dan bij de EU- ROPOCHETTE is gedaan. Door de ronde uitsparing, met name bij de brede uitvoering, wordt meer prijsgegeven van de inhoud van de houder, waardoor deze een minder gedekte uitstraling heeft De brede uitvoering van de NapTidi maakt door de ruime uitsparing van het bovenblad een meer gedrongen indruk, ondanks dat deze iets smaller en langer is dan de EUROPO- CHETTE. De smalle uitvoering laat door de smallere maatvoering (1 cm smaller dan de EUROPOCHETTE bij marginaal grotere lengte) juist een veel rankere indruk na dan de EUROPOCHETTE, waaraan door de ronde uitsparing van het bovenblad geen afbreuk wordt gedaan Ten slotte geeft de wijze waarop het bovenblad aan het onderblad is bevestigd (op elkaar gelijmd respectievelijk omgevouwen) een andere indruk. Bij de EUROPOCHETTE blijven de zijkanten van de houder door de verlijming over een breedte van ongeveer een halve centimeter geheel plat ook als er een servet en/of bestek ingestoken is en is de

7 7 bolling van het bovenblad daar tussenin geprononceerder dan bij de NAPTIDI het geval is. Bij de NAPTIDI met ingestoken servet en/of bestek ontstaat over de gehele breedte van het bovenblad, dus vanaf de zijkant, een bolling. Dat wordt versterkt doordat het bovenblad om het onderblad heen is gevouwen, waardoor zelfs als er niets in de houder is gestoken van een geheel platte zijkant geen sprake is. Dat maakt dat de EUROPO- CHETTE een sierlijker uitstraling heeft dan de beide uitvoeringen van de NAPTIDI De voorzieningenrechter is van oordeel dat, rekening houdend met de beperkte mate van vrijheid van de ontwerper bij de ontwikkeling van een bestekhouder, zoals in r.o uiteengezet, de verschillen tussen de EUROPOCHETTE enerzijds en zowel de brede uitvoering als de smalle uitvoering van de NAPTIDI anderzijds, niet slechts van ondergeschikte aard zijn en zodanig zijn dat bij de geïnformeerde gebruiker door de NAPTIDI bestekhouders een andere algemene indruk wordt gewekt dan door de EURO- POCHETTE Op grond van het voorgaande is de voorzieningenrechter van oordeel dat Europochette c.s. zich niet op de voet van artikel 14 lid 1 BTMW tegen het gebruik van de brede en de smalle uitvoering van de NAPTIDI bestekhouders kunnen verzetten Europochette c.s. hebben daarnaast nog aangevoerd dat de EUROPOCHETTE voor auteursrechtelijke bescherming in aanmerking komt omdat het een originele uitwerking zou zijn van het idee om een papieren servet en/of bestek op een elegante manier te presenteren. Wat daarvan zij, op dezelfde gronden als hiervoor ten aanzien van de gestelde modelinbreuk is overwogen, is de voorzieningenrechter van oordeel dat Vanderbiest c.s. bij hun uitwerking van dat idee in elk geval voldoende afstand hebben genomen van de EUROPOCHETTE bestekhouder. Van inbreuk op enig auteursrecht, indien Europochette c.s. zich al daarop zouden kunnen beroepen, is geen sprake Nu het niet-inbreuk verweer van Vanderbiest c.s. reeds slaagt, behoeven de overige door Vanderbiest c.s. aangevoerde verweren geen bespreking De slotsom is dat de vorderingen van Europochette c.s. zullen worden afgewezen. Europochette c.s. zullen als de in het ongelijk gestelde partijen worden veroordeeld in de proceskosten van Vanderbiest c.s. BESLISSING De voorzieningenrechter: - wijst de vorderingen af; - veroordeelt Europochette c.s. in de kosten van het geding aan de zijde van Vanderbiest c.s., tot op deze uitspraak begroot op 241,- aan verschotten en 703,- aan salaris procureur. Dit vonnis is gewezen door mr. R. Kalden en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 27 oktober 2004 in tegenwoordigheid van de griffier.

zaaknummer / rolnummer: 336810 / KG ZA 09-556

zaaknummer / rolnummer: 336810 / KG ZA 09-556 vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 336810 / KG ZA 09-556 Vonnis in kort geding van in de zaak van de rechtspersoon naar Belgisch recht EUROPOCHETTE N.V., gevestigd

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 279867 / KG ZA 07-29

zaaknummer / rolnummer: 279867 / KG ZA 07-29 vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 279867 / KG ZA 07-29 Vonnis in kort geding van in de zaak van JOSEPHUS JOHANNUS MARTINUS BAX, wonende te Bergeijk, eiser, procureur

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 362303 / KG ZA 10-384

zaaknummer / rolnummer: 362303 / KG ZA 10-384 vonnis RECHTBANK S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 362303 / KG ZA 10-384 Vonnis in kort geding van in de zaak van 1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid KROON

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 268564 / KG ZA 06-833

zaaknummer / rolnummer: 268564 / KG ZA 06-833 vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 268564 / KG ZA 06-833 Vonnis in kort geding van in de zaak van 1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid URBAN

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 371238 / KG ZA 10-891

zaaknummer / rolnummer: 371238 / KG ZA 10-891 vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 371238 / KG ZA 10-891 Vonnis in kort geding van 17 november 2010 in de zaak van 1. de vennootschap onder firma DIGI-D, gevestigd

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: C/09/ / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: C/09/ / KG ZA vonnis RECHTBANK DEN HAAG Team handel zaaknummer / rolnummer: Vonnis in kort geding van in de zaak van de rechtspersoon naar vreemd recht THE KIND GROUP, LLC, gevestigd te New York, Verenigde Staten van

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: Vonnis in kort geding van in de zaak van de vennootschap naar vreemd recht THE HEATING COMPANY BVBA, gevestigd te Dilsen, België,

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 306219 / KG ZA 08-305 Vonnis in kort geding van in de zaak van 1. de rechtspersoon naar vreemd recht CROCS INC., gevestigd te

Nadere informatie

Partijen zullen hierna Carmo, Sora en Reich genoemd worden.

Partijen zullen hierna Carmo, Sora en Reich genoemd worden. vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 286203 / KG ZA 07-452 Vonnis in kort geding van in de zaak van 1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid CARMO

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2005:AU0239

ECLI:NL:RBROT:2005:AU0239 ECLI:NL:RBROT:2005:AU0239 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 28-07-2005 Datum publicatie 28-07-2005 Zaaknummer 242867/ KG ZA 05-645 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

King Cuisine [gedaagde] DomJur

King Cuisine [gedaagde] DomJur King Cuisine [gedaagde] DomJur 2014-1088 Rechtbank Zeeland-West-Brabant Zaak-/rolnummer: C/02/286367 / KG ZA 14-554 ECLI:NL:RBZWB:2014:7297 Datum: 21 oktober 2014 Vonnis in kort geding van in de zaak van

Nadere informatie

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid KOZ PRODUCTS B.V., gevestigd te Goes, eiseres, advocaat mr. R.M. van Rompaey te Utrecht,

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid KOZ PRODUCTS B.V., gevestigd te Goes, eiseres, advocaat mr. R.M. van Rompaey te Utrecht, vonnis RECHTBANK DEN HAAG Team handel Zittingsplaats Den Haag zaaknummer / rolnummer: C/09/480095 / KG ZA 14-1576 Vonnis in kort geding van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Nadere informatie

ECLI:NL:RBASS:2006:AY8841

ECLI:NL:RBASS:2006:AY8841 ECLI:NL:RBASS:2006:AY8841 Instantie Rechtbank Assen Datum uitspraak 25-09-2006 Datum publicatie 26-09-2006 Zaaknummer 58445 - KG ZA 06-182 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 429233 / KG ZA 12-1139

zaaknummer / rolnummer: 429233 / KG ZA 12-1139 vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 429233 / KG ZA 12-1139 Vonnis in kort geding van in de zaak van X, h.o.d.n. PUBLIEC, wonende te Delft, eiseres, advocaat mr. O.R.

Nadere informatie

Vonnis in kort geding in de zaak met zaaknummer / rolnummer: 151558 / KG ZA 08-640 van

Vonnis in kort geding in de zaak met zaaknummer / rolnummer: 151558 / KG ZA 08-640 van Gemeente Haarlemmermeer Baan Kleef Aan DomJur 2008-432 Rechtbank Haarlem Zaak-/rolnummer: 151558 / KG ZA 08-640 en 151565 / KG ZA 08-641 Datum: 22 december 2008 Vonnis in kort geding in de zaak met zaaknummer

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA Vonnis in kort geding van 12 juni 2008 (bij vervroeging)

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA Vonnis in kort geding van 12 juni 2008 (bij vervroeging) vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 311280 / KG ZA 08-615 Vonnis in kort geding van (bij vervroeging) in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Nadere informatie

vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: / KG ZA Vonnis in kort geding van 29 maart 2010 in de zaak van

vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: / KG ZA Vonnis in kort geding van 29 maart 2010 in de zaak van vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: Vonnis in kort geding van in de zaak van 1. de stichting STICHTING DEPOSITOFONDS VAN CUVO COÖPERATIEVE UITVAART VERENIGING DE

Nadere informatie

ECLI:NL:RBARN:2010:BN9752

ECLI:NL:RBARN:2010:BN9752 ECLI:NL:RBARN:2010:BN9752 Instantie Rechtbank Arnhem Datum uitspraak 04-10-2010 Datum publicatie 07-10-2010 Zaaknummer 205064 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Eerste aanleg

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2017:2637

ECLI:NL:RBGEL:2017:2637 ECLI:NL:RBGEL:2017:2637 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 12052017 Datum publicatie 12052017 Zaaknummer 318541 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Kort geding

Nadere informatie

LES GRANDS CHAIS DE FRANCE SA,

LES GRANDS CHAIS DE FRANCE SA, Rolnummer KG 04/1311 Datum vonnis: 21 december 2004 RECHTBANK s-gravenhage Sector Civiel Recht Voorzieningenrechter VONNIS IN KORT GEDING gewezen in de zaak rolnummer KG 04/1311 van: De vennootschap naar

Nadere informatie

Domeinnaam-jurisprudentie.nl Deutsche Telekom - Checkmate DomJur 2001-62

Domeinnaam-jurisprudentie.nl Deutsche Telekom - Checkmate DomJur 2001-62 Domeinnaam-jurisprudentie.nl Deutsche Telekom - Checkmate DomJur 2001-62 Pres. Rb. 's-gravenhage 4 augustus 2000 Rolnummer KG 00/741 Vonnis in kort geding gewezen in de zaak van: de vennootschap naar Duits

Nadere informatie

ECLI:NL:RBUTR:2007:AZ6321

ECLI:NL:RBUTR:2007:AZ6321 ECLI:NL:RBUTR:2007:AZ6321 Instantie Rechtbank Utrecht Datum uitspraak 10-01-2007 Datum publicatie 17-01-2007 Zaaknummer 222545 / KG ZA 06-1184 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2010:BL3553

ECLI:NL:RBROT:2010:BL3553 ECLI:NL:RBROT:2010:BL3553 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 04-02-2010 Datum publicatie 11-02-2010 Zaaknummer 345753/KG ZA 09-1372 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

ECLI:NL:RBHAA:2006:AX8776

ECLI:NL:RBHAA:2006:AX8776 ECLI:NL:RBHAA:2006:AX8776 Instantie Rechtbank Haarlem Datum uitspraak 15-06-2006 Datum publicatie 16-06-2006 Zaaknummer 124519 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Kort geding

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 412809 / KG ZA 12-140 Vonnis in kort geding van in de zaak van de vennootschap naar vreemd recht DORO AB, gevestigd te Lund, Zweden,

Nadere informatie

Pensioenfonds Metaal & Techniek Financieel Collectief

Pensioenfonds Metaal & Techniek Financieel Collectief Pensioenfonds Metaal & Techniek Financieel Collectief DomJur 2010-566 Rechtbank Assen, sector civiel recht Zaak-/rolnummer: 77566 / KG ZA 10-11 Datum: 19-02-2010 Vonnis in kort geding van 19 februari 2010

Nadere informatie

zaaknummer rechtbank Amsterdam : C/13/5545011KG ZA 13-1428 arrest van de meervoudige burgerlijke kamer van 22 juli 2014

zaaknummer rechtbank Amsterdam : C/13/5545011KG ZA 13-1428 arrest van de meervoudige burgerlijke kamer van 22 juli 2014 arrest GERECHTSHOF AMSTERDAM afdeling civiel recht en belastingrecht, team II zaaknummer :200.140.465101 KG zaaknummer rechtbank Amsterdam : C/13/5545011KG ZA 13-1428 arrest van de meervoudige burgerlijke

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 387525 / HA ZA 11-520

zaaknummer / rolnummer: 387525 / HA ZA 11-520 vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 387525 / HA ZA 11-520 Vonnis in incident van in de zaak van 1. de rechtspersoon naar vreemd recht BJÖRN BORG BRANDS AB, gevestigd

Nadere informatie

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid COSMICNAVIGATION B.V., gevestigd te Amsterdam, eiseres, advocaat: mr. D.E. Stols te Amsterdam,

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid COSMICNAVIGATION B.V., gevestigd te Amsterdam, eiseres, advocaat: mr. D.E. Stols te Amsterdam, CosmicNavigation - ANWB DomJur 2010-508 Rechtbank s-gravenhage, voorzieningenrechter Zaak-/rolnummer: 348117 / KG ZA 09-1261 Datum: 27-10-2009 Vonnis in kort geding van 27 oktober 2009 in de zaak van de

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 329882 / KG ZA 09-150 Vonnis in kort geding van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid NEW-IT

Nadere informatie

Zoekresultaat inzien document. ECLI:NL:RBROT:2012:BX5563 Permanente link: Uitspraak

Zoekresultaat inzien document. ECLI:NL:RBROT:2012:BX5563 Permanente link: Uitspraak Zoekresultaat inzien document ECLI:NL:RBROT:2012:BX5563 Permanente link: http://deeplink.rechtspraak.nl/ Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 20 08 2012 Datum publicatie 23 08 2012 Zaaknummer

Nadere informatie

Overwegingen ten aanzien van het verloop van het geding:

Overwegingen ten aanzien van het verloop van het geding: Rolnummer KG 05/153 Datum vonnis: 29 maart 2005 RECHTBANK s-gravenhage Sector Civiel Recht Voorzieningenrechter VONNIS IN KORT GEDING gewezen in de zaak rolnummer KG 05/153 van: 1. de rechtspersoon naar

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / HA ZA

zaaknummer / rolnummer: / HA ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: Vonnis van (bij vervroeging) in de zaak van de rechtspersoon naar vreemd recht HANSGROHE AG, gevestigd te Schiltach, Duitsland,

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 300741 / KG ZA 07-1504 Vonnis in kort geding van in de zaak van 1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid MEUBELFABRIEK

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 348952 / KG ZA 09-1325 Vonnis in kort geding van in de zaak van de vereniging met volledige rechtsbevoegdheid KONINKLIJK INSTITUUT

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 262908 / KG ZA 06-412 Vonnis in kort geding van in de zaak van de rechtspersoon naar vreemd recht MASSIVE N.V., gevestigd te KONTICH,

Nadere informatie

ECLI:NL:RBSGR:2007:BA9024

ECLI:NL:RBSGR:2007:BA9024 ECLI:NL:RBSGR:2007:BA9024 Instantie Datum uitspraak 04-07-2007 Datum publicatie 06-07-2007 Zaaknummer KG 07/518 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank 's-gravenhage Civiel recht

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 318044 / KG ZA 08-1068 Vonnis in kort geding van in de zaak van 1. PIET HONCOOP, wonende te Nieuw-Vennep, 2. de besloten vennootschap

Nadere informatie

ECLI:NL:GHLEE:2007:BA7844 Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer

ECLI:NL:GHLEE:2007:BA7844 Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer ECLI:NL:GHLEE:2007:BA7844 Instantie Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak 20-06-2007 Datum publicatie 25-06-2007 Zaaknummer 0600267 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Bij memorie van grieven, met producties, heeft Burger een grief tegen het bestreden vonnis gericht.

Bij memorie van grieven, met producties, heeft Burger een grief tegen het bestreden vonnis gericht. arrest GERECHTSHOF 'S-GRAVENHAGE Sector handel Zaaknummer Rolnummer rechtbank : 370789lKG ZA 10-877 arrest van de vijfde civiele kamer d.d. 22 februari 2011 inzake Paul Burger, kantoorhoudende te Amsterdam,

Nadere informatie

de vennootschap onder firma ACCENT-REIZEN, gevestigd te Amsterdam, eiseres, procureur mr. S.I. van der Staal, advocaat mr. N.P. Klein te Amsterdam,

de vennootschap onder firma ACCENT-REIZEN, gevestigd te Amsterdam, eiseres, procureur mr. S.I. van der Staal, advocaat mr. N.P. Klein te Amsterdam, Accent [gedaagde] DomJur 2006-259 Rechtbank Haarlem Sector civiel recht Zaaknummer / rolnummer: 120883 / KG ZA 06-29 Datum: 8 maart 2006 Vonnis in kort geding in de zaak van de vennootschap onder firma

Nadere informatie

Partijen zullen hierna Western en Corrado genoemd worden, gedaagden afzonderlijk Corrado Holding en Klemans Groep.

Partijen zullen hierna Western en Corrado genoemd worden, gedaagden afzonderlijk Corrado Holding en Klemans Groep. vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 280178 / KG ZA 07-48 Vonnis in kort geding van in de zaak van de rechtspersoon naar vreemd recht WESTERN HOLDINGS L.L.C., gevestigd

Nadere informatie

ECLI:NL:RBSGR:2005:AT3886

ECLI:NL:RBSGR:2005:AT3886 ECLI:NL:RBSGR:2005:AT3886 Instantie Datum uitspraak 14-04-2005 Datum publicatie 14-04-2005 Zaaknummer KG 05/243 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank 's-gravenhage Civiel recht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBARN:2010:BM1303

ECLI:NL:RBARN:2010:BM1303 ECLI:NL:RBARN:2010:BM1303 Instantie Rechtbank Arnhem Datum uitspraak 14-04-2010 Datum publicatie 15-04-2010 Zaaknummer 198015 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Kort geding

Nadere informatie

IN :NAAl\l Dt.I"\ KÛNli\(~"l\T

IN :NAAl\l Dt.I\ KÛNli\(~l\T typo YH rolnr. KG C0700233/RO IN :NAAl\l Dt.I"\ KÛNli\(~"l\T ARREST VAN HET GERECHTSHOF i s-hertogenbosch, sector civiel recht, vierde kamer, van 12 februari 2008, gewezen in de zaak van: MATHIJS GERAUS

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOVE:2014:2411

ECLI:NL:RBOVE:2014:2411 ECLI:NL:RBOVE:2014:2411 Instantie Rechtbank Overijssel Datum uitspraak 18-04-2014 Datum publicatie 07-05-2014 Zaaknummer C/08/154383 / KG-ZA 14-130 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Kort

Nadere informatie

vonnis In naam van de Koning 12. AGG. 20' 5 '5: 44 NR.489 0 P. 2; 6

vonnis In naam van de Koning 12. AGG. 20' 5 '5: 44 NR.489 0 P. 2; 6 12. AGG. 20' 5 '5: 44 In naam van de Koning vonnis NR.489 0 P. 2; 6 RECHTBANK AMSTERDAM Afdeling privaatrecht~ voomeningenrechter civiel zaaknummer I rolnummer: Cl13/589920 I KG ZA 15-825 MvW IJWR Vonnis

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: Vonnis in kort geding van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid BECKERS BENELUX B.V., gevestigd

Nadere informatie

2.3. Today s is onderdeel van de Todays s Groep, eveneens een online broker.

2.3. Today s is onderdeel van de Todays s Groep, eveneens een online broker. Caesar Capital Todays Vermogensbeheer DomJur 2011-679 Rechtbank Amsterdam, Sector civiel recht Zaaknummer/rolnummer: 483704 / KG ZA 11-314 P/PV Datum: 14 april 2011 Vonnis in kort geding van 14 april 2011

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2015:5044

ECLI:NL:RBDHA:2015:5044 ECLI:NL:RBDHA:2015:5044 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 01-05-2015 Datum publicatie 01-05-2015 Zaaknummer C/09/484792 / KG ZA 15/342 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 376665 / KG ZA 10-1193 Vonnis in kort geding van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid G. VAN

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 331731 / KG ZA 09-268

zaaknummer / rolnummer: 331731 / KG ZA 09-268 vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 331731 / KG ZA 09-268 Vonnis in kort geding van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid NEWFIGURE

Nadere informatie

http://zoeken.rechtspraak.nl/default.aspx

http://zoeken.rechtspraak.nl/default.aspx LJN: BR1312, Rechtbank Almelo, 120704 / KG ZA 11-114 Datum uitspraak: 11-07-2011 Datum publicatie: Rechtsgebied: 12-07-2011 Civiel overig Soort procedure: Kort geding Inhoudsindicatie: Vordering overdracht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBARN:2007:BB1598

ECLI:NL:RBARN:2007:BB1598 ECLI:NL:RBARN:2007:BB1598 Instantie Rechtbank Arnhem Datum uitspraak 27-06-2007 Datum publicatie 13-08-2007 Zaaknummer 153406 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Kort geding Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Partijen zullen hierna ook [X] en Slamdam genoemd worden.

Partijen zullen hierna ook [X] en Slamdam genoemd worden. vonnis RECHTBANK DEN HAAG Team handel Zittingsplaats Den Haag zaaknummer / rolnummer: C/09/464103 / KG ZA 14-449 Vonnis in kort geding van in de zaak van [X], wonend te [A], eiser, advocaat: mr. G.H. Thasing

Nadere informatie

vonnis RECHTBANK 'S-HERTOGENBOSCH Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 244269 / KG ZA 12-171 Vonnis in kort geding van 16 april 2012

vonnis RECHTBANK 'S-HERTOGENBOSCH Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 244269 / KG ZA 12-171 Vonnis in kort geding van 16 april 2012 vonnis RECHTBANK 'S-HERTOGENBOSCH Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 244269 / KG ZA 12-171 Vonnis in kort geding van in de zaak van de vennootschap onder firma VAN HOOF VOF, gevestigd te Asten,

Nadere informatie

ECLI:NL:RBALK:2012:BV0727

ECLI:NL:RBALK:2012:BV0727 ECLI:NL:RBALK:2012:BV0727 Instantie Rechtbank Alkmaar Datum uitspraak 12-01-2012 Datum publicatie 12-01-2012 Zaaknummer 133790 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Kort geding Inhoudsindicatie

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / HA ZA

zaaknummer / rolnummer: / HA ZA vonnis RECHTBANK S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: Vonnis in het incident van in de zaak van tegen 1. de vennootschap naar buitenlands recht ADIDAS AG, gevestigd te Herzogenaurach,

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: Vonnis in kort geding van in de zaak van de vennootschap naar buitenlands recht ALPEX CVA, gevestigd te Brasschaat, België, eiseres,

Nadere informatie

vonnis In naam des Konings RECHTBANK AMSTERDAM Vonnis van 6 augustus 2014 1. De procedure Sector civiel recht

vonnis In naam des Konings RECHTBANK AMSTERDAM Vonnis van 6 augustus 2014 1. De procedure Sector civiel recht I vonnis In naam des Konings RECHTBANK AMSTERDAM Sector civiel recht zaaknummer I rolnummer: Cl131539507 I HA ZA 13-406 Vonnis van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Nadere informatie

[gedaagde], wonende te 's-hertogenbosch, gedaagde bij gemeld exploot, procureur en advocaat mr. K.T.W.H. van Dungen.

[gedaagde], wonende te 's-hertogenbosch, gedaagde bij gemeld exploot, procureur en advocaat mr. K.T.W.H. van Dungen. Infotheek - gedaagde DomJur 2001-115 Pres. Rechtbank s-hertogenbosch Zaak-/rolnummer: 72009 / KG ZA 01-708 Datum: 22-11-2001 Vonnis in kort geding gewezen in de zaak van: De naamloze vennootschap Infotheek

Nadere informatie

vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: / HA ZA Vonnis in incident van 25 april 2012 in de zaak van

vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: / HA ZA Vonnis in incident van 25 april 2012 in de zaak van vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: Vonnis in incident van in de zaak van de vennootschap naar vreemd recht TKS S.A., gevestigd te Bastogne, België, eiseres in de

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: Vonnis in kort geding van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid KRUIDVAT RETAIL B.V., gevestigd

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: C/09/455764 / KG ZA 13-1383

zaaknummer / rolnummer: C/09/455764 / KG ZA 13-1383 vonnis RECHTBANK DEN HAAG Team handel - voorzieningenrechter Zittingsplaats Den Haag zaaknummer / rolnummer: C/09/455764 / KG ZA 13-1383 Vonnis in kort geding van in de zaak van 1. de besloten vennootschap

Nadere informatie

LJN: BA8945, Rechtbank 's-gravenhage, KG 07/529 Print uitspraak

LJN: BA8945, Rechtbank 's-gravenhage, KG 07/529 Print uitspraak LJN: BA8945, Rechtbank 's-gravenhage, KG 07/529 Print uitspraak Datum uitspraak: 06-07-2007 Datum publicatie: 06-07-2007 Rechtsgebied: Civiel overig Soort procedure: Kort geding Inhoudsindicatie: Eiseres

Nadere informatie

Partijen zullen hierna [eiser] en [gedaagde 2] worden genoemd. Gedaagden zullen afzonderlijk worden aangeduid als Save-Me en [gedaagde 2].

Partijen zullen hierna [eiser] en [gedaagde 2] worden genoemd. Gedaagden zullen afzonderlijk worden aangeduid als Save-Me en [gedaagde 2]. [eiser] [gedaagde 2] SAVE-ME B.V. DomJur 2016-1203 Rechtbank Amsterdam Zaaknummer / rolnummer: C/13/609075 / KG ZA 16-632 MW/TF ECLI:NL:RBAMS:2016:5297 Datum: 7 juli 2016 Vonnis in kort geding in de zaak

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / HA ZA Partijen zullen hierna [eiser] en [gedaagde] genoemd worden.

zaaknummer / rolnummer: / HA ZA Partijen zullen hierna [eiser] en [gedaagde] genoemd worden. vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 320582 / HA ZA 08-3222 Vonnis van in de zaak van [Eiser], wonende te [woonplaats], eiser, advocaat mr. M.A. Koot, tegen [Gedaagde],

Nadere informatie

ECLI:NL:RBUTR:2009:BJ6219

ECLI:NL:RBUTR:2009:BJ6219 ECLI:NL:RBUTR:2009:BJ6219 Instantie Rechtbank Utrecht Datum uitspraak 15-07-2009 Datum publicatie 27-08-2009 Zaaknummer 259421 / HA ZA 08-2534 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / HA ZA

zaaknummer / rolnummer: / HA ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: Vonnis in incident van in de zaak van 1. de vennootschap naar buitenlands recht SAMSUNG ELECTRONICS CO. LTD, gevestigd te Gyeonggi-do,

Nadere informatie

Partijen hebben voorts ter zitting hun stellingen mondeling nader toegelicht.

Partijen hebben voorts ter zitting hun stellingen mondeling nader toegelicht. Keukenfactory Mandemakersgroep DomJur 2005-215 Rechtbank Breda Zaak-/rolnummer: 138934 / KG ZA 04-570 Datum: 25 november 2004 Vonnis in kort geding in de zaak van: 1. de besloten vennootschap DE KEUKENFACTORY

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 349966 / KG ZA 09-1391 Vonnis in kort geding van in de zaak van 1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid FU

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / HA ZA

zaaknummer / rolnummer: / HA ZA vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 397580 / HA ZA 11-1939 Vonnis in incident van in de zaak van 1. de vennootschap naar Belgisch recht INFORMA EUROPE B.V.B.A., gevestigd

Nadere informatie

Vonnis in kort geding van 2 februari 2007, bij vervroeging,

Vonnis in kort geding van 2 februari 2007, bij vervroeging, vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: Vonnis in kort geding van, bij vervroeging, in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid IPCO B.V.,

Nadere informatie

1. de besloten vennootschap E.C.M. Seijsener B.V., gevestigd te Hillegom,

1. de besloten vennootschap E.C.M. Seijsener B.V., gevestigd te Hillegom, Seijsener Info process Media DomJur 2002-154 Rechtbank Amsterdam Zaak-/rolnummer: KG 02/2080 OdC Datum: 26-09-2002 Vonnis in kort geding in de zaak van: 1. de besloten vennootschap E.C.M. Seijsener B.V.,

Nadere informatie

Hyundai & Greenib Automobielbedrijf van der Vliet Goes DomJur 2010-515

Hyundai & Greenib Automobielbedrijf van der Vliet Goes DomJur 2010-515 Hyundai & Greenib Automobielbedrijf van der Vliet Goes DomJur 2010-515 Rechtbank s-gravenhage Zaak-/rolnummer: 351643 / KG ZA 09-1525 Datum: 10-12-2009 Vonnis in kort geding van 10 december 2009 in de

Nadere informatie

ECLI:NL:RBHAA:2010:BN9920

ECLI:NL:RBHAA:2010:BN9920 ECLI:NL:RBHAA:2010:BN9920 Instantie Rechtbank Haarlem Datum uitspraak 23-09-2010 Datum publicatie 08-10-2010 Zaaknummer 171924 / KG ZA 10-360 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA Partijen zullen hierna Tangent en Cool Summer genoemd worden.

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA Partijen zullen hierna Tangent en Cool Summer genoemd worden. vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: Vonnis in kort geding van in de zaak van de vennootschap naar buitenlands recht TANGENT A/S, gevestigd te Aulum, Denemarken, eiseres,

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2017:1643

ECLI:NL:RBGEL:2017:1643 ECLI:NL:RBGEL:2017:1643 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 01032017 Datum publicatie 27032017 Zaaknummer 316395 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Kort geding

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2016:3340

ECLI:NL:RBROT:2016:3340 ECLI:NL:RBROT:2016:3340 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 20042016 Datum publicatie 03052016 Zaaknummer 4878125 VV EXPL 1612 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Arbeidsrecht

Nadere informatie

2.1. Centrum Vastgoed is een beleggingsmaatschappij die onder meer zelf onroerende zaken inkoopt en verkoopt.

2.1. Centrum Vastgoed is een beleggingsmaatschappij die onder meer zelf onroerende zaken inkoopt en verkoopt. Centrum Vastgoed Zibb c.s. DomJur 2004-194 Rechtbank Utrecht Zaak-/rolnummer: 174114/ KG ZA 04-150/ YT Datum: 30 maart 2004 Vonnis in de zaak van: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Nadere informatie

rolnummer: KK Vonnis van de kantonrechter te Amsterdam op de vordering in kort geding in de zaak van: gevestigd te Amersfoort eiseres

rolnummer: KK Vonnis van de kantonrechter te Amsterdam op de vordering in kort geding in de zaak van: gevestigd te Amersfoort eiseres Vonnis van de kantonrechter te Amsterdam op de vordering in kort geding in de zaak van: 11 11 augustus2016 1. Tot uitgangspunt dient het volgende: Feiten GRONDEN VAN DE BESLISSING Vonnis is bepaald op

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2015:7740

ECLI:NL:RBROT:2015:7740 ECLI:NL:RBROT:2015:7740 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 15092015 Datum publicatie 02112015 Zaaknummer C/10/482640 / KG ZA 15882 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

[verweerder], handelend onder de naam Bob Romeo Software, kantoorhoudende te Amsterdam, gedaagde, in persoon verschenen.

[verweerder], handelend onder de naam Bob Romeo Software, kantoorhoudende te Amsterdam, gedaagde, in persoon verschenen. AT5 Bob Romeo Software DomJur 2001-82 Pres. Rechtbank s-gravenhage Zaak-/rolnummer: KG 00/1043 Datum: 08-09-2000 Vonnis in kort geding gewezen in de zaak van: 1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Nadere informatie

[eiser] - gedaagde DomJur Rechtbank Haarlem, sector civiel Zaak-/rolnummer: / KG ZA Datum: 19 december 2005

[eiser] - gedaagde DomJur Rechtbank Haarlem, sector civiel Zaak-/rolnummer: / KG ZA Datum: 19 december 2005 [eiser] - gedaagde DomJur 2006-251 Rechtbank Haarlem, sector civiel Zaak-/rolnummer: 115381 / KG ZA 05-419 Datum: 19 december 2005 Vonnis in kort geding van 19 december 2005 in de zaak van de vennootschap

Nadere informatie

ECLI:NL:RBALM:2011:BU1896

ECLI:NL:RBALM:2011:BU1896 ECLI:NL:RBALM:2011:BU1896 Instantie Rechtbank Almelo Datum uitspraak 11-10-2011 Datum publicatie 26-10-2011 Zaaknummer 123234 / KG ZA 11-188 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2011:BS8906

ECLI:NL:RBAMS:2011:BS8906 ECLI:NL:RBAMS:2011:BS8906 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 13-09-2011 Datum publicatie 14-09-2011 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 497590 / KG ZA 11-1292 MvW/JWR

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / HA ZA Vonnis in het incident tot schorsing van 28 september 2011

zaaknummer / rolnummer: / HA ZA Vonnis in het incident tot schorsing van 28 september 2011 vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 386387 / HA ZA 11-344 Vonnis in het incident tot schorsing van in de zaak van 1. de rechtspersoon naar buitenlands recht NESTEC

Nadere informatie

ECLI:NL:RBALM:2010:BN8235

ECLI:NL:RBALM:2010:BN8235 ECLI:NL:RBALM:2010:BN8235 Instantie Rechtbank Almelo Datum uitspraak 22-09-2010 Datum publicatie 24-09-2010 Zaaknummer 113824 / KG ZA 10-207 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Kort geding

Nadere informatie

1. de naamloze vennootschap Amsterdam Exchanges N.V., gevestigd te Amsterdam, eiseres bij dagvaarding van 7 oktober 1999, verweerster in reconventie,

1. de naamloze vennootschap Amsterdam Exchanges N.V., gevestigd te Amsterdam, eiseres bij dagvaarding van 7 oktober 1999, verweerster in reconventie, Tijd Beursmedia - Blue Seven DomJur 2000-4 Pres Rechtbank Amsterdam Zaak/ rolnummer: KG 99/2553VB Datum: 04-11-1999 Vonnis in kort geding gewezen in de zaak van: 1. de naamloze vennootschap Amsterdam Exchanges

Nadere informatie

vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE

vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 302587 / KG ZA 08-56 Vonnis in kort geding van in de zaak van De besloten vennootschap G & G COMPONENT B.V., gevestigd te EINDHOVEN,

Nadere informatie

vonnis RECHTBANK S-GRAVENHAGE Sector civiel recht Enkelvoudige Kamer zaaknummer / rolnummer: 301871 / HA ZA 08-84

vonnis RECHTBANK S-GRAVENHAGE Sector civiel recht Enkelvoudige Kamer zaaknummer / rolnummer: 301871 / HA ZA 08-84 vonnis RECHTBANK S-GRAVENHAGE Sector civiel recht Enkelvoudige Kamer zaaknummer / rolnummer: 301871 / HA ZA 08-84 Vonnis in incident van in de zaak van tegen 1. de rechtspersoon naar vreemd recht EUROPEAN

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2014:3177

ECLI:NL:RBAMS:2014:3177 ECLI:NL:RBAMS:2014:3177 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 03-06-2014 Datum publicatie 03-06-2014 Zaaknummer C/13/563405 / KG ZA 14-489 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2015:5812

ECLI:NL:RBAMS:2015:5812 ECLI:NL:RBAMS:2015:5812 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 23-06-2015 Datum publicatie 04-09-2015 Zaaknummer CV EXPL 14-22777 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

[Eiser] Kenco DomJur 2015-1107

[Eiser] Kenco DomJur 2015-1107 [Eiser] Kenco DomJur 2015-1107 Rechtbank Gelderland Zaak-/rolnummer: C/05/276815 / KG ZA 15-24 ECLI:NL:RBGEL:2015:1350 Datum: 20 februari 2015 Vonnis in kort geding in de zaak van [eiser], wonende te [plaats],

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2016:1678

ECLI:NL:RBAMS:2016:1678 ECLI:NL:RBAMS:2016:1678 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 24-03-2016 Datum publicatie 29-03-2016 Zaaknummer KK EXPL 16-200 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA

zaaknummer / rolnummer: / KG ZA vonnis RECHTBANK S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: Vonnis in kort geding van in de zaak van tegen 1. de rechtspersoon naar vreemd recht CROCS INC., gevestigd te Colorado, Verenigde

Nadere informatie

1. In dit kort geding kan van het volgende worden uitgegaan:

1. In dit kort geding kan van het volgende worden uitgegaan: XS Consultants - RDWeb DomJur 2001-50 Pres. Rechtbank 's-gravenhage Zaak-/rolnummer: KG 00/448 Datum: 26-04-2000 Vonnis in kort geding gewezen in de zaak van: de besloten vennootschap Creative Alliance

Nadere informatie

vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 376511 / HA ZA 10-3443 Vonnis van 18 jnli 2012 in de zaak van

vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 376511 / HA ZA 10-3443 Vonnis van 18 jnli 2012 in de zaak van vonnis grosse _2-^ afschrift aan procurwjrs verzonden ^ g jyy ^q^^ RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 376511 / HA ZA 10-3443 Vonnis van 18 jnli 2012 in de zaak van HENRICUS

Nadere informatie