Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER"

Transcriptie

1 Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat AX KOLLUM (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu 13 januari 2016 Jaargang 22 nr. 11 Voorwoord Maandag 4 januari is feestelijk van start gegaan op de Koningin Julianaschool. De dag werd begonnen met het onthullen van nieuw meubilair. De groepen 3 t/m 8 hebben allemaal prachtig nieuw meubilair gekregen. De tafels en stoelen zijn allemaal van dezelfde hoogte. IN DIT NUMMER 1. Voorwoord 2. Cito toetsen minuten gesprekken 4. Verplichte eindtoets 5. Plaatsingswijzer 6. Snappet 7. Nieuwbouw 8. Schaakles 9. Kinderen vrij 10. Voorjaarsvakantie 11. Vervangingen 12. Verjaardagen 13. Agenda Door het aan de stoel bevestigde voetenplankje zitten kinderen ergonomisch verantwoord achter hun tafel. Andere voordelen zijn de betere werkhouding van de kinderen, het kunnen samenwerken tussen verschillende groepen, de rustigere leeromgeving doordat elke groep dezelfde tafelhoogte heeft en de afgenomen fysieke belasting voor de leerkracht doordat die zich minder hoeft te buigen. Na de onthulling werd het champagneglas, met ranja, geheven en werd er een gezamenlijk toost op het nieuwe jaar uitgesproken. De toost werd afgesloten met een overheerlijk Nieuwjaarsrolletje. Dit alles was perfect georganiseerd door de activiteitencommissie van de Koningin Julianaschool.

2 Cito en het leerlingvolgsysteem Vanaf 25 januari zullen in de groepen 1 t/m 8 toetsen worden afgenomen voor het Cito Volgsysteem. Deze toetsen maken onderdeel van ons leerlingvolgsysteem. Hieronder volgt een uitleg over het leerlingvolgsysteem van onze school. Om goed inzicht te krijgen in de vorderingen van uw kind, maakt de leerkracht gebruik van verschillende soorten informatie. U kunt dan denken aan: Observaties van uw kind in allerlei situaties Dagelijks werk van uw kind Toetsen die bij de verschillende methodes horen Gesprekken met u, collega s, de interne begeleiders en de schoolleiding Toetsen van het Cito Volgsysteem Met de toetsen die horen bij het lesmateriaal volgen wij hoe ver leerlingen op een bepaald vakgebied zijn en of de klas op schema zit. Van die toetsen, eigenlijk een soort standaardproefwerken, merkt u als ouder niet veel. Ze vormen een onderdeel van de lessen. Dit geldt niet voor de Cito-toetsen. De algemene, landelijke Cito-toetsen meten de resultaten los van de eigen leermethoden. Deze toetsen vinden twee keer per jaar plaats (januari/februari en mei/juni). 10-minuten gesprekken + rapport De 10-minuten gesprekken zullen plaatsvinden van maandag 15 februari t/m woensdag 24 februari. Het rapport wordt eerst met de ouders besproken tijdens de 10-minuten gesprekken en wordt op donderdag 25 februari mee gegeven aan de leerlingen. Het aanmeldingsbriefje wordt woensdag 27 januari aan de oudste kinderen meegegeven. Nieuw is dat er dit jaar twee voorkeurdata moeten worden aangeven. Dit om ervoor te zorgen dat er een evenwichtige verdeling van de gesprekken over de dagen kan plaatsvinden. Een zwart vakje betekent dat de leerkracht niet aanwezig is. Briefjes graag inleveren bij de groepsleerkracht uiterlijk dinsdag 2 februari. In de week voorafgaande aan de 10-minuten gesprekken krijgt u het briefje terug met daarop het tijdstip waarop u op school wordt verwacht. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw voorkeur, maar vragen uw begrip als u niet volgens voorkeur bent ingeroosterd. Het bovenstaande geldt niet voor groep 8. De leerlingen van groep 8 krijgen een uitnodiging voor een schooladviesgesprek m.b.t. het Voortgezet Onderwijs. Deze gesprekken zullen ook voor de voorjaarsvakantie plaatsvinden. Uiteraard krijgen de leerlingen van groep 8 ook een rapport.

3 Schaken op school (groep 4 t/m 8) Vanaf aanstaande vrijdag krijgen de kinderen in groep 4/5 en 5/6 vijf weken lang schaakles op school. Na deze vijf weken krijgen de groepen 7 en 8 vijf weken lang schaakles op school. De kinderen leren de grondbeginselen van het schaken. Het gaat in eerste instantie om een proef van vijf weken. Als er voldoende belangstelling is zal er volgende schooljaar een vervolg komen. De schaaklessen worden gegeven door dhr. Rick Weggen. Hij is lid van de schaakclub de Twee Kastelen en is opgeleid om kinderen schaakles. te geven. Waarom schaakles? Schaken is goed voor de algemene ontwikkeling van het denkvermogen van het kind. Schaken kan op een positieve manier bijdragen, c.q. een ondersteunende leerbijdrage geven, aan een betere leerhouding en sociale gedragswijzen als respect en competitiebesef en de sociale vorming van het kind positief ondersteunen. Door te schaken leert het kind zich beter te concentreren, leert logisch na te denken en keuzes te maken en leert met emoties om te gaan. Er zijn momenteel meer dan 1400 scholen in Nederland waar op school schaken in het lesprogramma is opgenomen. Verplichte eindtoets groep 8 Met ingang van afgelopen schooljaar zijn er belangrijke wijzigingen in de advisering richting het Voortgezet Onderwijs (VO). Voortaan bepalen alle basisscholen voor 1 maart het schooladvies voor de leerlingen in groep 8. Dit schooladvies is bindend en moet worden overgenomen door het VO. Dit schooladvies wordt vormgegeven door de Plaatsingswijzer. U kunt verderop in deze nieuwsbrief meer lezen over de Plaatsingswijzer. Naast deze verandering in advisering moeten alle leerlingen in groep 8 voortaan deelnemen aan een door de minister toegestane verplichte eindtoets. De verplichte eindtoets vindt plaats op 19, 20 en 21 april Scholen bepalen zelf welke toets zij als eindtoets inzetten, zolang deze toets maar voorkomt op het lijstje van goedgekeurde toetsen vanuit het ministerie. Wij hebben gekozen voor de Cito eindtoets. Deze toets gebruikten wij voorheen ook en is bekend bij de school en sluit aan bij het Cito leerlingvolgsysteem dat de school gebruikt. De uitslag van de centrale eindtoets speelt dus geen rol in de eerste fase van aanmelding op het voortgezet onderwijs. De centrale eindtoets wordt later in het schooljaar afgenomen (april 2015). De uitslag krijgt de status van second opinion. Als de Cito-eindtoets slechter wordt gemaakt dan verwacht volgens het schooladvies van de basisschool heeft dit geen consequenties meer voor de toelating in het voortgezet onderwijs. De uitslag zal enkel in het geval van beter presteren door de leerling dan verwacht, eventueel leiden tot (het naar boven) bijstellen van het basisschooladvies. Het is aan de basisschool om in overleg met ouders te bepalen of het basisschooladvies na de eindtoets wordt bijgesteld.

4 Plaatsingswijzer Sinds afgelopen schooljaar is het schooladvies leidend voor de toelating van het voortgezetonderwijs. Om ervoor te zorgen dat scholen goed kunnen adviseren en plaatsen, hebben basisscholen en het Voortgezet Onderwijs de Plaatsingswijzer ontwikkeld. Sinds het schooljaar werken alle scholen in Friesland met de Plaatsingswijzer.Bij de Plaatsingswijzer staan de gegevens uit het leerlingvolgsysteem vanaf groep 6 centraal. Er wordt gekeken naar de ontwikkeling van de leerling bij: o Begrijpend lezen o Rekenen en wiskunde o Technisch lezen o Spelling De eerste twee onderdelen tellen hierbij het zwaarst.omdat de ontwikkeling (over een aantal jaren) van uw kind veel beter laat zien welke school bij hem of haar past dan één toetsmoment wordt de uitslag van de verplichte eindtoets alleen gebruikt als second opinion. Voor meer informatie over de plaatsingswijzer kunt u terecht op: Opendagen VO Donderdag 21 januari is er een voorlichtingsavond voor de ouders en leerlingen van groep 8. Deze avond begint om uur en vindt plaats op Piter Jelles Impulse. Alle ouders van groep 8 hebben hierover een uitnodiging ontvangen. Daarnaast zijn er een groot aantal open dagen: Gomarus College Zuidhorn 14 januari, Nordwin College Buitenpost 27 januari, Lauwers College Kollum 28 januari, Lauwers College Buitenpost 3 februari en Piter Jelles Impulse Kollum 4 februari. Snappet voor groep 7 en 8 (tablets) Na de kerstvakantie zijn ook de groepen 7 en 8 gestart met Snappet. Op dit moment werken de groepen 4 t/m 8 met Snappet. Het is een adaptief leermiddel dat elk kind uitdaagt om zich optimaal te ontwikkelen. Snappet is bij ons op school een hulpmiddel. Wij worden geen school worden waar de kinderen alleen op tablets werken. Er moet een balans zijn. Uit onderzoek is gebleken dat motorische oefeningen belangrijk en onmisbaar zijn voor hun algehele ontwikkeling. Daarnaast zal er in het voorjaar een ouderavond worden georganiseerd over het werken met Snappet. Voor meer informatie kunt u het volgende filmpje bekijken:

5 Project Centrumscholen Kollum Plannen rond scholen in Kollum Het gemeentebestuur moet zorgen voor goede voorzieningen in de huisvesting van scholen. Dat is in de Wet geregeld. Een aantal schoolgebouwen in Kollum is aan renovatie of vervanging toe. De diverse betrokken partijen zijn al geruime tijd bezig met de voorbereidingen om tot nieuwe gebouwen te komen. Het proces is niet eenvoudig en vraagt veel tijd. Veel is nog onduidelijk, maar een aantal zaken wordt concreter. Project Campus Kollum en project Centrumscholen Er zijn twee projecten: 1. het project Campus Kollum, een nieuw gebouw voor het Lauwers College en!mpulse Kollum (school van osg Piter Jelles), samen met zalencentrum De Colle en de bibliotheek; 2. het project Centrumscholen, een nieuw gebouw voor de openbare Prof. Casimirschool en de christelijke Kon. Juliana school samen. Nieuwbouw Centrumscholen in Kollum Voor de nieuwbouw van de obs Prof. Casimirschool en de cbs Kon. Juliana is nog geen intentieovereenkomst getekend, maar dat gebeurt binnenkort! Beide scholen willen graag samen onder één dak. In het gebouw komen geen andere functies. Bij het ontwerp wordt er wel rekening mee gehouden dat in de toekomst nog een uitbreiding mogelijk is met bijvoorbeeld kinderopvang. Locatie Centrumscholen De exacte plek voor de nieuwe school staat nog niet vast. Door de beoogde sloop van De Colle is er voldoende ruimte vanaf de hoek Kerkstraat en langs de Tsjerk Hiddesstraat. Stichting en Programma van eisen Door de schoolbesturen wordt de komende maanden een programma van eisen opgesteld. Net als bij de Campus wordt ook voor deze nieuwbouw door de scholen een stichting opgericht die opdracht geeft voor de bouw en daarna eigenaar wordt van het geheel. Geen tijdelijke huisvesting nodig Als de school op de hoek van de Tsjerk Hiddesstraat en de Kerkstraat wordt gebouwd, dan is er geen tijdelijke huisvesting van leerlingen van de beide basisscholen nodig. Planning van beide projecten De komende maanden gaan de betrokken partijen in gesprek om er achter te komen hoe ze het beste kunnen samenwerken. Wanneer daar duidelijkheid over is, is een samenwerkingsovereenkomst de volgende stap. De omwonende zijn inmiddels door de gemeente Kollumerland c.a. geïnformeerd door middel van een nieuwsbrief.

6 Vrijdag 26 februari kinderen vrij i.v.m. studiedag Vrijdag 26 februari (dag voor de voorjaarsvakantie) zijn alle leerlingen vrij. Op deze dag zullen de leerkrachten een herhalingstraining krijgen voor de Kanjertraining. Dit zal op school gebeuren. Voorjaarsvakantie De voorjaarsvakantie is van maandag 29 februari t/m vrijdag 4 maart. De kinderen worden maandag 9 maart weer op school verwacht. Agenda Vervangingen Aanwezigheid Directeur Paul Boersma Dinsdag t/m vrijdag Intern begeleider Marrit Palma Woensdag en vrijdag Januari Do 21 Voorlichtingsavond voortgezet onderwijs groep 8 Ma 25 start toetsen Cito lvs Woe 27 Doedag Nordwin College groep 8 februari ma 15 t/m wo minuten gesprekken do 25 Rapport mee Vrij 26 Kinderen vrij i.v.m. studiedag Ma 29 t/m vrij 4 maart voorjaarsvakantie Juf Yvonne vervangt meester Dictus op de vrijdag (Bapo). Verjaardagen 5 januari Noa Schinkel (8 jaar) - groep 3 6 januari Tycho Blumers (4 jaar) - groep 1 9 januari Jorrit Koster (8 jaar) - groep 3 12 januari Elise van der Ploeg (5 jaar) - groep 1 12 januari Jasmijn van der Ploeg (9 jaar) - groep 5B, 6 13 januari Wilco Bruining (10 jaar) - groep 5B, 6 15 januari Bresi Ploeg (12 jaar) - groep 8 16 januari Gosse Jan Rekker (5 jaar) groep 1 16 januari Roan Wijnen (8 jaar) - groep 4, 5A 17 januari Iris de Groot (11 jaar) - groep 7 19 januari Saskia Meester (8 jaar) - groep 4, 5A 19 januari Esmée van der Ploeg (9 jaar) - groep 4, 5A 19 januari Stan Prins (5 jaar) - groep Groep 1 19 januari Pieter De Vries (11 jaar) - groep 5B, 6 23 januari Wendy Veenstra (10 jaar) - groep 5B, 6 25 januari Meira Poelstra (7 jaar) - groep 3 29 januari Sophie van der Zaag (7 jaar) - groep 3

Koninginfo. Voorwoord. Koffie drinken

Koninginfo. Voorwoord. Koffie drinken Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 26 augustus 2016 Jaargang 23 nr. 1 IN DIT NUMMER 1. Voorwoord

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. NL-Doet: Vrijdagmiddag 11 maart

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. NL-Doet: Vrijdagmiddag 11 maart Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 12 februari 2016 Jaargang 22 nr. 13 IN DIT NUMMER 1.

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu Voorwoord We zijn al weer februari en het is afwachten

Nadere informatie

Koninginfo IN DIT NUMMER. Voorwoord

Koninginfo IN DIT NUMMER. Voorwoord Koninginfo Voorwoord Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 20 juli 2017 Jaargang 23 nr. 33 IN DIT NUMMER

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Schoolverpleegkundige groep 7

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Schoolverpleegkundige groep 7 Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 11 september 2017 Jaargang 24 nr. 2 IN DIT NUMMER 1.

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 22 april 2016 Jaargang 22 nr. 17 IN DIT NUMMER 1. Voorwoord

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 14 maart 2016 Jaargang 22 nr. 15 IN DIT NUMMER 1. Voorwoord

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Actie Schoenmaatje

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Actie Schoenmaatje Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu Voorwoord De herfstvakantie is voorbij en we hebben deze

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord. Nieuwe datum schoolfotograaf

Koninginfo. Voorwoord. Nieuwe datum schoolfotograaf Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 7 september \\\ 2018 Jaargang 25 nr. 2 IN DIT NUMMER

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Schoolverpleegkundige groep 7

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Schoolverpleegkundige groep 7 Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 2 september 2016 Jaargang 23 nr. 2 IN DIT NUMMER 1. Voorwoord

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Kinderboekenweek: Bibbers in je buik!

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Kinderboekenweek: Bibbers in je buik! Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 18 september 2017 Jaargang 24 nr. 3 IN DIT NUMMER 1.

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Groepsindeling Vliegerklas

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Groepsindeling Vliegerklas Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 18 juni 2018 Jaargang 25 nr. 22 IN DIT NUMMER 1. Voorwoord

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Schoolverpleegkundige groep 7

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Schoolverpleegkundige groep 7 Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu Voorwoord Deze week hebben we mogen genieten van tropische

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu Voorwoord De bladeren beginnen te vallen en we nemen

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 8 juli 2016 Jaargang 22 nr. 21 IN DIT NUMMER Voorwoord

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 18 april 2018 Jaargang 24 nr. 18 IN DIT NUMMER 1. Voorwoord

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Paaslunch/viering

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Paaslunch/viering Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 22 maart 2018 Jaargang 24 nr. 16 Voorwoord Donderdagavond

Nadere informatie

Koninginfo IN DIT NUMMER. Voorwoord. De weken vliegen voorbij en nog even en dan is het meivakantie.

Koninginfo IN DIT NUMMER. Voorwoord. De weken vliegen voorbij en nog even en dan is het meivakantie. Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 7 april 2017 Jaargang 23 nr. 24 IN DIT NUMMER 1. Voorwoord

Nadere informatie

Koninginfo IN DIT NUMMER. School dinsdag om 9.30 uur open!

Koninginfo IN DIT NUMMER. School dinsdag om 9.30 uur open! Koninginfo School dinsdag om 9.30 uur open! Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 23 juni 2017 Jaargang

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Sinterklaas

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Sinterklaas Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 18 november 2016 Jaargang 23 nr. 10 IN DIT NUMMER 1.

Nadere informatie

Oeghinfo. Voorwoord. 10-minutengesprekken & rapport. Beste ouders en verzorgers,

Oeghinfo. Voorwoord. 10-minutengesprekken & rapport. Beste ouders en verzorgers, Methardusstraat 43 9853 PD Munnekezijl Tel: 0594-688254 Mail: directie@oegh.nl In deze nieuwsbrief: Voorwoord 10- minutengesprekken en rapport Verplichte eindtoets groep 8 Open dag op t Oegh NL-doet Pannenkoekendag

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu Voorwoord Allereerst zijn wij trots om te kunnen melden

Nadere informatie

Koninginfo. Woensdag 30 september leerlingen vrij. Schoolverpleegkundige groep 7 IN DIT NUMMER. Onderwijs aan meer- en hoogbegaafde leerlingen

Koninginfo. Woensdag 30 september leerlingen vrij. Schoolverpleegkundige groep 7 IN DIT NUMMER. Onderwijs aan meer- en hoogbegaafde leerlingen Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 25 september 2015 Jaargang 22 nr. 4 IN DIT NUMMER 1.

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Ontruimingsoefening. De weken zijn voorbij gevlogen en volgende week mogen wij genieten van de herfstvakantie.

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Ontruimingsoefening. De weken zijn voorbij gevlogen en volgende week mogen wij genieten van de herfstvakantie. Koninginfo Voorwoord Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 18 oktober 2018 Jaargang 25 nr. 4 IN DIT NUMMER

Nadere informatie

Koninginfo. Het team van de Koningin Julianaschool wenst iedereen een IN DIT NUMMER. Voorwoord

Koninginfo. Het team van de Koningin Julianaschool wenst iedereen een IN DIT NUMMER. Voorwoord Koninginfo Voorwoord Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu De laatste schooldag werd gevierd met o.a.

Nadere informatie

Koninginfo IN DIT NUMMER. Voorwoord

Koninginfo IN DIT NUMMER. Voorwoord Koninginfo Voorwoord Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 30 juni 2017 Jaargang 23 nr. 31 IN DIT NUMMER

Nadere informatie

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl 13 juni 2014 Abraham Kuyperplein 2 Amsterdam tel.: 5061980 www.tkoggeschip.nl BIJLAGE In de bijlage vindt u uitleg over de nieuwe normering van de CITO toetsen. Ook is er nieuws van de Peuterschool (een

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Dag van de leerkracht. Onderwijs aan meer- en hoogbegaafde leerlingen

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Dag van de leerkracht. Onderwijs aan meer- en hoogbegaafde leerlingen Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 2 oktober 2015 Jaargang 22 nr. 5 IN DIT NUMMER Voorwoord

Nadere informatie

PROCEDURE ADVISERING PO/VO

PROCEDURE ADVISERING PO/VO PROCEDURE ADVISERING PO/VO De Carolus In deze procedure is omschreven welke activiteiten wij ondernemen in aanloop naar het vaststellen van het basisschooladvies voor Voorgezet Onderwijs 1. De totstandkoming

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief maart 2017 0599416425 directie.deklimop@o2sv.nl 27 februari starten wij op ons nieuwe meubilair. Nieuwsgierig? Wij ook! Loop maandag gerust even mee naar binnen om een kijkje te nemen. 7 maart

Nadere informatie

PROTOCOL VERWIJZING GROEPEN 8

PROTOCOL VERWIJZING GROEPEN 8 PROTOCOL VERWIJZING GROEPEN 8 NAAR HET VOORTGEZET ONDERWIJS VERSIE 2.3 10-01-2019 Woord vooraf Dit protocol is bedoeld voor de leerkrachten van groep 7 en 8, intern begeleider, schoolleiding én ouders

Nadere informatie

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies;

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Procesgang PO-VO Leidend in deze is de BOVO procedure 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; 2 e rapport groep 6: Bij het tweede rapport van groep 6, worden de Cito grafieken voor ouders, vanuit

Nadere informatie

Procesgang PO-VO. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies;

Procesgang PO-VO. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Procesgang PO-VO 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Uitstroomverwachting groep 7; September; Ouders ontvangen op informatieavond schrijven ivm hun gedachte over uitstroomverwachting en nemen

Nadere informatie

Overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs. Rotterdamse plaatsingswijzer Schooljaar 2015-2016

Overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs. Rotterdamse plaatsingswijzer Schooljaar 2015-2016 Overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs Rotterdamse plaatsingswijzer Schooljaar 2015-2016 Fokor Vereniging samenwerkende schoolbesturen voor primair en voorgezet onderwijs. (Gemeente Rotterdam)

Nadere informatie

Protocol verwijzing naar voortgezet onderwijs

Protocol verwijzing naar voortgezet onderwijs Protocol verwijzing naar voortgezet onderwijs In dit protocol staat de procedure beschreven die wij hanteren ten aanzien van de verwijzing van leerlingen naar het voortgezet onderwijs. Eerst volgt een

Nadere informatie

Informatieboekje Voortgezet Onderwijs

Informatieboekje Voortgezet Onderwijs Informatieboekje Voortgezet Onderwijs 1 2 Voorwoord Dit informatieboekje geeft een overzicht van de belangrijkste gegevens over het VMBO, Havo en VWO. Hoe het VMBO is opgebouwd, welke vakken in de onderbouw

Nadere informatie

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies;

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure. 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Procesgang PO-VO Leidend in deze is de BOVO procedure 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; 2 e rapport groep 6: Bij het tweede rapport van groep 6, worden de Cito grafieken voor ouders, vanuit

Nadere informatie

PROCEDURE ADVISERING PO/VO

PROCEDURE ADVISERING PO/VO PROCEDURE ADVISERING PO/VO RK Basisschool De Drie Linden Versie december 2018 In deze procedure is omschreven welke activiteiten wij ondernemen in aanloop naar het vaststellen van het basisschooladvies

Nadere informatie

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure Procesgang PO-VO Leidend in deze is de BOVO procedure 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Indicatie advies groep 7; Op grond van ons leerlingvolgsysteem (met daarin de CITO toetsen) wordt in

Nadere informatie

4. De zorg voor kinderen.

4. De zorg voor kinderen. 4. De zorg voor kinderen. 4.1 De opvang van nieuwe leerlingen in de school. Wanneer uw kind de leeftijd van 4 jaar heeft bereikt, kan het groep 1 van onze school bezoeken. Tevoren ontvangt u een uitnodiging

Nadere informatie

Van groep 8 naar een VO-school. De Amsterdamse Kernprocedure

Van groep 8 naar een VO-school. De Amsterdamse Kernprocedure Van groep 8 naar een VO-school De Amsterdamse Kernprocedure Januari 2016 De onderwerpen Het basisschooladvies Kiezen VO-scholen Opstellen van een voorkeurslijst Aanmelden bij een VO-school De centrale

Nadere informatie

Procedure PO-VO

Procedure PO-VO Procedure PO-VO 2018-2019 beschrijving voor ouders Montessorischool Houtwijk Schooljaar 2018-2019 1 PROCEDURE PO-VO 2018-2019 Inhoudsopgave Procedure overgang PO-VO... 3 1. Voorlichtingsavond VO... 3 2.

Nadere informatie

Procedure schooladvies VO Basisschool St. Dionysius

Procedure schooladvies VO Basisschool St. Dionysius Procedure schooladvies VO Basisschool St. Dionysius 2016-2017 Inhoudsopgave - Procedure schooladvies VO basisschool St. Dionysius 1. Doel van de procedure... 2 2. Hoe komt het schooladvies tot stand?...

Nadere informatie

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 Niet vergeten donderdag 5 februari Studiedag, alle kinderen vrij vrijdag 6 februari rapport mee naar huis, groep 3 t/m 8 dinsdag 10 februari rapportgesprekken groep

Nadere informatie

Procesgang PO-VO Leidend is de BOVO procedure

Procesgang PO-VO Leidend is de BOVO procedure Procesgang PO-VO Leidend is de BOVO procedure 2017-2018 Leidend is de BOVO Haaglanden procedure voor het betreffende schooljaar. In het schooljaar 2017-2018 is de procedure aangepast. Het tijdpad voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief juni 2016 Middelie 92, 1472 GT Middelie. Tel.: 0299 621777 Nieuwsbrief juni 2016 Belangrijke data juni: 04 juni Oud papier 07 juni Met zijn allen naar Bounz! 08 juni Zeevangsfanfare 14 juni Schoolreisje groep 1

Nadere informatie

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ Groep 8 Groepsleider: Groepsleider: Bert van der Lijn Janna van der Meer (op 16 vrijdagen) Weekopening / Dagopening: De week/dag wordt kort doorgenomen. Belangrijke mededelingen

Nadere informatie

Agenda. Nieuwsbrief nummer 6, 25 januari 2016. 26 januari Start Nationale voorleesdagen. 27 januari Open Dag

Agenda. Nieuwsbrief nummer 6, 25 januari 2016. 26 januari Start Nationale voorleesdagen. 27 januari Open Dag Nieuwsbrief nummer 6, 25 januari 2016 Agenda 26 januari Start Nationale voorleesdagen 27 januari Open Dag 28 januari Studiedag leerlingen groepen 1 t/m 4 vrij Filmavond groepen 5 t/m 8 29 januari Plandag

Nadere informatie

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ 2015-2016

WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ 2015-2016 WEEKACTIVITEITENPLAN GROEP 8 ~ Groep 8 Groepsleider: Bert van der Lijn (op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdagochtend) Groepsleider: Siete Horjus (op vrijdagmiddag) Groepsleider: Sjoukje Meijer/Kim

Nadere informatie

Informatie-avond. groep 8 Schooljaar 2015-2016

Informatie-avond. groep 8 Schooljaar 2015-2016 Informatie-avond groep 8 Schooljaar 2015-2016 Afspraken Klassenouder/Luizenouder Social Media Huiswerk Gip-model/planner Pilot Wereldoriëntatie Nieuwe methodes Excursies Musical Schoolkamp Cito-toetsen

Nadere informatie

Beleid uitstroom leerlingen groep 8

Beleid uitstroom leerlingen groep 8 Beleid uitstroom leerlingen groep 8 Oktober 2014 Marion Kersten Inhoud Inleiding... 3 Het adviseringstraject... 4 Bepalen (pre)-advies.... 5 Het kind... 5 De methodegebonden toetsen... 6 De methode-onafhankelijke

Nadere informatie

Van groep 8 naar een VO-school. De Amsterdamse Kernprocedure

Van groep 8 naar een VO-school. De Amsterdamse Kernprocedure Van groep 8 naar een VO-school De Amsterdamse Kernprocedure Januari 2016 De onderwerpen Het basisschooladvies Kiezen VO-scholen Opstellen van een voorkeurslijst Aanmelden bij een VO-school De centrale

Nadere informatie

Begeleiding op basis van meten en observatie

Begeleiding op basis van meten en observatie Van kleuter tot Voortgezet Onderwijs Begeleiding op basis van meten en observatie Toetsen volgens het Leerling Volg Systeem opgenomen in de toetskalender Advisering overgang van kleutergroepen naar groep

Nadere informatie

nummer: 8 25 maart 2011

nummer: 8 25 maart 2011 Locatie Bolenstein 0346 561432 0346 556557 bolenstein@obspalet.nl nummer: datum: datum: 8 25 maart 2011 Agenda dinsdag 29 maart 2011 Kijkavond van 18.30 tot 19.30 uur woensdag 30 maart Groep 1-2 C bezoek

Nadere informatie

Overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs. Rotterdamse plaatsingswijzer Schooljaar 2014-2015

Overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs. Rotterdamse plaatsingswijzer Schooljaar 2014-2015 Overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs Rotterdamse plaatsingswijzer Schooljaar 2014-2015 Fokor Vereniging samenwerkende schoolbesturen voor primair en voorgezet onderwijs. (Gemeente Rotterdam)

Nadere informatie

Protocol Advisering PO VO OBS De Straap

Protocol Advisering PO VO OBS De Straap Protocol Advisering PO VO OBS De Straap Protocol advisering PO-VO OBS De Straap versie 1.3 l februari 2018 1 Status Datum Silke Vos Document versie 1.3 afgerond 01-02-2018 MR Instemming verleend 08-02-2018

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Uw kind heeft moeite met lezen Wat kunt u van De Noordkaap verwachten?

Uw kind heeft moeite met lezen Wat kunt u van De Noordkaap verwachten? Uw kind heeft moeite met lezen Wat kunt u van De Noordkaap verwachten? 1 Inhoud Voorwoord... 3 1 Leesproblemen... 4 2 Mogelijk dyslexie... 4 2.1. De dagelijkse lespraktijk.... 4 2.2: De stappen die genomen

Nadere informatie

www.montessorischooldeontdekking.nl Nunspeet, 28-01-2016

www.montessorischooldeontdekking.nl Nunspeet, 28-01-2016 www.montessorischooldeontdekking.nl Nunspeet, 28-01-2016 www.ontdekking.info Nationale voorleesontbijt Wat was het weer gezellig. Alle kinderen in hun pyjama aan het ontbijt. Tijdens het ontbijt lazen

Nadere informatie

Procesgang PO- VO Leidend in deze is de BOVO Procedure

Procesgang PO- VO Leidend in deze is de BOVO Procedure Procesgang PO- VO Leidend in deze is de BOVO Procedure De totstandkoming van het basisschooladvies Indicatie advies groep In het ontwikkelgesprek van februari wordt met de ouders besproken aan welke adviesrichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11 OBS De Driekleur Daltonlocatie

Nieuwsbrief 11 OBS De Driekleur Daltonlocatie Nieuwsbrief 11 OBS De Driekleur Daltonlocatie 9 februari 2017 Voorwoord Nieuwe vorm oudergesprekken, vervolg Dit schooljaar zijn we gestart met een andere wijze van het voeren van gesprekken met u als

Nadere informatie

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure Procesgang PO-VO Leidend in deze is de BOVO procedure 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Indicatie advies groep 7; In januari wordt met de ouders besproken aan welke adviesrichting zij kunnen

Nadere informatie

Procedure Schooladvies Sint Jozefbasisschool

Procedure Schooladvies Sint Jozefbasisschool Procedure schooladvies Doel van de procedure: Leerkrachten, ouders en leerlingen beschikken over zorgvuldige en uitgebreide informatie over het traject dat gevolgd wordt op de om tot een goed advies te

Nadere informatie

Informatie over groep 8. schooljaar 2015-2016

Informatie over groep 8. schooljaar 2015-2016 Informatie over groep 8 schooljaar 2015-2016 Leerkrachten Judith Knijn judithknijn@geertholle.nl Werkdagen: Maandag, dinsdag, woensdag Van 16 oktober tot maart 2016 zwangerschapsverlof Esther Buijsman

Nadere informatie

Doorverwijzen naar het voortgezet onderwijs

Doorverwijzen naar het voortgezet onderwijs Doorverwijzen naar het voortgezet onderwijs Ouderversie 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. De plaatsingswijzer... 4 2. Uitstroomprofielen in groep 6... 5 3. Voorlopig advies in groep 7... 6 4. Advisering

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak  nieuwsbrief teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond Nieuwsbrief nr. 6 28 januari 2011 kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer Maandag 31 januari 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond 1 tot en met 3 februari Cito toets groep

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure

Procesgang PO-VO. Leidend in deze is de BOVO procedure Procesgang PO-VO Leidend in deze is de BOVO procedure 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Indicatie advies groep 7; Op grond van ons leerlingvolgsysteem (met daarin de CITO toetsen) wordt in

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer

NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer OBS De Akkers en PSZ t Valkje Jagerslaan 15 3075 AA Rotterdam Telefoon 010 2907827 email L.Reichardt@de-akkers.nl www.de-akkers.nl November 2015 Waar te vinden? De

Nadere informatie

Procedure schooladvies

Procedure schooladvies Procedure schooladvies Doel van de procedure: Leerkrachten, ouders en leerlingen hebben zorgvuldige en uitgebreide informatie over het traject dat op basisschool Hulsberg gevolgd wordt om tot een goed

Nadere informatie

Ouderinfo. 14e jaargang nr. 13 4 maart 2016 www.obspassepartout.nl

Ouderinfo. 14e jaargang nr. 13 4 maart 2016 www.obspassepartout.nl Van de directie Afgelopen maand zijn er vooral intern veel besprekingen geweest. Het CITO-overleg met alle leerjaren, waarin we gekeken hebben naar de opbrengsten en welke accenten er gelegd moeten worden

Nadere informatie

Inloop bij schoolarts Lydia Blaauw (kantoor directie)

Inloop bij schoolarts Lydia Blaauw (kantoor directie) Nieuwsbrief nummer: 6 28 maart 2017 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Hebt u vragen of opmerkingen over onderwerpen die in de nieuwsbrief staan? Regelmatig is er een Oudercafé waarin de

Nadere informatie

Immanuel: God met ons

Immanuel: God met ons INFO 9 19 december 2014 belangrijke data voor de komende periode ma 22 dec. 14 t/m vr 2 jan 15 Kerstvakantie groep 2 t/m 8 vrijdag 9 januari uitgifte Info nummer 10 groep 2 t/m 8 Immanuel: God met ons

Nadere informatie

Protocol Overgang PO-VO Montessorischool Het Mozaïek

Protocol Overgang PO-VO Montessorischool Het Mozaïek Protocol Overgang PO-VO Montessorischool Het Mozaïek 2019-2020 Montessorischool Het Mozaïek Fazantenkamp 157-158 3607 CH Maarssen Telefoonnummer: 0346 59 08 48 b.g.g mobiel (di/wo en do): 06 12 70 10 84

Nadere informatie

D 1.35 Beleidsnotitie Eindtoets en schooladvies VO. STATUS: Vaststelling DB Besluit College van Bestuur

D 1.35 Beleidsnotitie Eindtoets en schooladvies VO. STATUS: Vaststelling DB Besluit College van Bestuur D 1.35 Beleidsnotitie Eindtoets en schooladvies VO STATUS: Vaststelling DB Besluit College van Bestuur Evaluatie 10-04-2017 Versie: 1 10-04-2017 19-04-2017 Jaarlijks, 04-2018 5 blz. Samenvatting; In dit

Nadere informatie

Doorstromen, vertragen en versnellen.

Doorstromen, vertragen en versnellen. Doorstromen, vertragen en versnellen. Openbare Basisschool t Koppel Nieuw-Weerdinge Vastgesteld op: 7 maart 2011 Evalueren op: schooljaar 2011-2012 Protocol doorstromen, vertragen en versnellen obs t Koppel

Nadere informatie

Procedure schooladvies

Procedure schooladvies Procedure schooladvies Doel van de procedure: Leerkrachten, ouders en leerlingen hebben zorgvuldige en uitgebreide informatie over het traject dat gevolgd wordt op basisschool Ondersteboven om tot een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari Februari Afscheid Gerrit Jan. Agenda voor de komende periode:

Nieuwsbrief. Januari Februari Afscheid Gerrit Jan. Agenda voor de komende periode: Nieuwsbrief Januari Februari 2018 Afscheid Gerrit Jan Op vrijdag 13 april a.s. zullen de leerlingen van CBS Barlo en t Möllenveld gezamenlijk afscheid nemen van Gerrit Jan als directeur van beide scholen.

Nadere informatie

OBS de Cocon Aanvulling schoolgids. I

OBS de Cocon Aanvulling schoolgids. I OBS de Cocon Aanvulling schoolgids 2018-2019 t Hooft 1 4791 KB Klundert T 0168-403779 E info@obsdecocon.nl I www.obsdecocon.nl Algemeen 4 De school telt ongeveer 50 leerlingen, verdeeld over 4 groepen.

Nadere informatie

BOVO jaaroverzicht regio Haaglanden , V2

BOVO jaaroverzicht regio Haaglanden , V2 Maand Datum Primair onderwijs Voortgezet onderwijs augustus ma 21 Start schooljaar augustus ma 28-8 t/m Inrichten POVO OT vr 22-9 Importeren basisschoolverlaters en invoeren gebruikers. september vr 1

Nadere informatie

vrijdag 22 Voorstelling Floddertje groepen 4 maandag 25 2 e Pinksterdag Alle leerlingen vrij

vrijdag 22 Voorstelling Floddertje groepen 4 maandag 25 2 e Pinksterdag Alle leerlingen vrij AGENDA vrijdag 22 Voorstelling Floddertje groepen 4 maandag 25 2 e Pinksterdag Alle leerlingen vrij woendag 27 Cito entreetoets groepen 7 donderdag 28 vrijdag 29 dinsdag 26 Cito toetsperiode groepen 2

Nadere informatie

Procedure schoolverlaten

Procedure schoolverlaten Procedure schoolverlaten Overgang van het PO naar VO: Het advies van de basisschool is tegelijk het plaatsingsniveau van de leerling. Regelgeving: Het bevoegd gezag (VO) baseert zijn beslissing over de

Nadere informatie

Cito rooster mei/juni 2019

Cito rooster mei/juni 2019 Cito rooster mei/juni 2019 Woensdag 15 mei 8.45 uur 9.15 uur 3A Spelling (deel 1) 9.15 uur 9.45 uur 3B Spelling (deel 1) 9.45 uur 10.15 uur 5A Spelling (deel 1) 10.30 uur 11.00 uur 5B Spelling (deel 1)

Nadere informatie

Informatieboekje Voortgezet Onderwijs

Informatieboekje Voortgezet Onderwijs Informatieboekje Voortgezet Onderwijs 1 2 Voorwoord Dit informatieboekje geeft een overzicht van de belangrijkste gegevens over het VMBO, Havo en VWO. Hoe het VMBO is opgebouwd, welke vakken in de onderbouw

Nadere informatie

Info groep 8 20 september 2016

Info groep 8 20 september 2016 Info groep 8 20 september 2016 Algemeen Wat zijn we weer lekker gestart! De eerste drie weken zitten er op. We hebben veel activiteiten gedaan uit de Vreedzame school. Wat voor groep willen wij zijn, welke

Nadere informatie

Informatie-avond VO donderdag 29 november Van groep 8 naar de brugklas!

Informatie-avond VO donderdag 29 november Van groep 8 naar de brugklas! Informatie-avond VO donderdag 29 november 2018 Van groep 8 naar de brugklas! voortgezet onderwijs PRO VMBO HAVO VWO basisberoepsgerichte leerweg kaderberoepsgerichte leerweg gemengde leerweg theoretische

Nadere informatie

Procedure PO-VO RKBS De Triangel Leidend in deze is de BOVO procedure

Procedure PO-VO RKBS De Triangel Leidend in deze is de BOVO procedure Procedure PO-VO RKBS De Triangel Leidend in deze is de BOVO procedure 1. De totstandkoming van het basisschooladvies; Bespreking resultaten groep 7; In februari / juni worden het rapport en de CITO scores

Nadere informatie

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland JS Wassenaar Wassenaar, april 2015.

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland JS Wassenaar Wassenaar, april 2015. Bonifax Wassenaar, april 2015. Beste ouders/verzorgers, Deze Bonifax is voor de maand april. De maand april begint met op de eerste dag het uitdelen van het tweede rapport aan de groepen 3 t/m 8. Na een

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 16,

Nieuwsbrief nummer 16, Ot en Sienpad 3 Telefoon: 026 3253196 6852 EG Huissen Email: drieluik@delinge.nl Postbus 92 Website: www.dalton-drieluik.nl 6850 AB Huissen Facebook: HetDrieluik Integraal Kind Centrum Het Drieluik-De

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2018 Jaargang:

Nieuwsbrief Maart 2018 Jaargang: Nieuwsbrief Maart 2018 Jaargang: 2017-2018 Belangrijke data in maart en april 7 maart Luizencontrole 13 maart Kijkmiddag 13 maart Groep 7 gaat naar Deltion, week van de techniek 14 maart Open dag basisscholen

Nadere informatie

Info avond NIO voor groep 7 ouders om uur

Info avond NIO voor groep 7 ouders om uur Nieuwsbrief nummer: 7 juni 2017 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Hebt u vragen of opmerkingen over onderwerpen die in de nieuwsbrief staan? Regelmatig is er een Oudercafé waarin de directeur

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 22 ( 18 mei 2018 )

Nieuwsbrief nr. 22 ( 18 mei 2018 ) Nieuwsbrief nr. 22 ( 18 mei 2018 ) In deze nieuwsbrief : Een nieuwe directeur Op 25 april 2018 heeft u een brief gekregen van het bestuur dat er een tijdelijke directeur is benoemd op de Buikslotermeerschool.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie Agenda 23 feb; rapport mee 23 feb: uitje groep 8 26 feb t/m 2 mrt: krokusvakantie 14 maart: (mogelijk) stakingsdag 19 maart: studiedag bestuur: lln vrij 21-28 maart Cultuurweek 29 en 30 mrt: presentaties

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 29, nummer 2 09-09-2016 (verschijnt 1x per twee weken) In deze editie: We zijn weer begonnen! Info-avond Afscheid juf Wilma Sparen voor je school

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord. Schoolverpleegkundige groep 7

Koninginfo. Voorwoord. Schoolverpleegkundige groep 7 Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 8 september 2015 Jaargang 22 nr. 3 IN DIT NUMMER 1. Voorwoord

Nadere informatie

Protocol overgang PO - VO

Protocol overgang PO - VO Protocol overgang PO - VO Montessorischool Loenersloot Hollandstraat 25 3634 AS Loenersloot Telefoon: 0294-291597 directie@montessorischoolloenersloot.nl www.montessorischoolloenersloot.nl Dit document

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS de Pream

Nieuwsbrief CBS de Pream Juni 2016 Beste ouders en kinderen van CBS de Pream, Toeval of niet, maar in Friesland ontstond het idee van de Plaatsingswijzer. Zoals u verderop in deze nieuwsbrief kunt lezen is het idee hierachter

Nadere informatie

BOVO jaaroverzicht regio Haaglanden , V2

BOVO jaaroverzicht regio Haaglanden , V2 augustus ma 21 Start schooljaar augustus ma 28-8 t/m Inrichten POVO OT vr 22-9 Importeren basisschoolverlaters en invoeren gebruikers. september vr 1 Start aanmeldings- en behandelperiode leerlingen VSO

Nadere informatie

samen spelen + leren = groeien Een actief begin van 2019

samen spelen + leren = groeien Een actief begin van 2019 NIEUWSBRIEF samen spelen + leren = groeien Een actief begin van 2019 Beste ouder, Namens alle collega s wens ik u een gelukkig 2019. Dat het in alle opzichten voor u en uw gezin een goed jaar mag zijn!

Nadere informatie