vrijdag 5 september 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "vrijdag 5 september 2014"

Transcriptie

1 vrijdag 5 september 2014 c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat JD Hoogeveen Agenda: 5 sept.: juf Schut trouwt 9 sept.: schoolfotograaf 15 sept.: MR 16 sept.: verkiezing leerlingenraad 22 en 23 sept. Startgesprekken sept.: Talentenshow groep 4/5 23 sept.: GMR De jarigen 6 sept.: Stefan Takens 6 sept.: Meester Jonkman 9 sept: Rowena Nijstad 10 sept.: Mik Zanders 4 jarigen deze week! Stefan, Meester Jonkman, Rowena en Mik we wensen jullie een ontzettend fijne dag toe. Geniet ervan om het middelpunt te zijn! De bijbel: Onderwerp: Wakker worden Als je niet vanzelf wakker wordt, word je soms wakker gemaakt. Jezus wordt wakker gemaakt door zijn discipelen, omdat ze bang zijn in de storm. Het dochtertje van Jaïrus is gestorven. Maar Jezus zegt dat ze slaapt en hij roept haar wakker. Je hoeft niet bang te zijn Je hoeft niet bang te zijn, al gaat de storm tekeer: leg maar gewoon je hand in die van onze Heer. Je hoeft niet bang te zijn, al gaan de lichten uit. God is er en Hij blijft als jij je ogen sluit.

2 Ouderenquete Vandaag heeft u naast de weekbrief ook een bijlage ontvangen met de oudertevredenheidsenquete. We hopen dat alle ouders deze enquete in gaan vulllen. Hoe meer ouders de lijst invullen hoe beter het beeld van de school. Daarna weten we ook waar we bijvoorbeeld de komende jaren meer aandacht aan moeten gan beteden en natuurlijk is het ook fijn om te lezen wat goed gaat, waar u tevreden over bent. 100% zou geweldig zijn! Trouwen Vandaag trouwt Juf Alice Schut met Maarten. We zijn natuurlijk allemaal reuze benieuwd hoe ze eruit zullen zien! In de volgende weekbrief tonen we u het (ongetwijfeld prachtige) bruidspaar. Ook op Facebook zullen wel wat kiekjes verschijnen. Gelukkig hadden we al een stand-in bruidspaar vandaag: Damian en Djowena. Helemaal in stijl met bruidsmeisje Amber werden ze in het echt verbonden door buitengewoon ambtenaar van de brugelijke stand Sim. Zomaar een ontroerend moment op de vroege vrijdagmorgen! PBS we spelen in alle klassen het concentratiespel! We proberen de kinderen af te leiden onder het werken. grote opdracht is... om toch proberen door te gaan met de opdracht.

3 PBS Toppers Altijd een mooi moment. Blije kleuters die terecht enthousiast zijn omdat ze boven komen met een doel: hun lijst met 10 gespaarde kruisjes verzilveren voor een beloning uit het inmiddels beroemde mandje. Shenna en Tess, Kimberly en Norah, Ismaël en Dilano, Charissa, Norah, Mees en Sanne en Mik en Damien, we zijn trots op jullie allemaal en terecht zijn jullie de PBS Toppers van deze week! DE SCHOOLFOTOGRAAF KOMT! Op dinsdag 9 september komt de schoolfotograaf. Net als ieder jaar bieden we nu ook de mogelijkheid voor een familiefoto ( alle broertjes / zusjes, ook die nog thuis zijn) Heeft u een baby, peuter thuis en wilt u graag dat die bij de broertjes/ zusjes op de foto komt, dan is het belangrijk dat u om half 9 op school bent want start de fotograaf met deze foto series. Onderstaand ziet u de achtergrond van dit jaar, kleurige kleding is hierbij het mooist.

4 groep 1-2 (juf Tempel / juf Fidom 1-2 A) (juf Polstra/ juf Hoogeveen 1-2B): De derde schoolweek is voorbij. Deze week stond bij ons opnieuw in teken van De mooiste vis van de zee. We maakten inktvissen van een bordje met muizentrappetjes en vrolijke mozaiek-vissen van vierkante plakkertjes. In de kring deden we verschillende taal- en rekenspelletjes over de onderwaterwereld. Zo sorteerden we bijvoorbeeld waterdieren, telden ze, vergeleken de hoeveelheden (meerminder-veel-weinig) etc. Volgende week gaan we werken over de tandarts; Houd je mond gezond! Ook daar valt weer heel veel over te leren! Op dinsdag komt de tandartsassisitente bij ons op school om ons te leren hoe we goed moeten poetsen (w kind heeft hier een briefje over meegekregen). We verwachten u allemaal om in het speellokaal, zodat u allemaal op de hoogte bent van alle poetsinstructies en tips. Een heel fijn weekend en tot volgende week! Liefs van de kinderen en de juffen van groep 1/2 * woordenschat: eerste, laatste, octopus, kwal, muizentrappetje * zendingsgeld: 2, 10 groep 3 (juf Drent / juf Hallink): De weken vliegen voorbij. Wij hebben nu 3 weken les gehad en een heleboel geleerd. Met taal hebben wij de woorden aan en pen geleerd en de letters aa en de n. Ook hebben wij deze week onze eerste rekentoets gemaakt. Dat was best spannend, hoor. Je zit tijdens de toets alleen en je moet een lange tijd stil zijn. Pas wanneer iedereen zijn of haar toets af had, mocht je weer praten met de ander. De kinderen deden dit toch al heel goed. Vanaf maandag beginnen wij met blok 2 Bij de bakker. Wij leren o.a. om te gaan met de getallenlijn (t/m 12). Elke vrijdagochtend hebben wij leefstijl. In de eerste les hebben wij het gehad over de verschillen, die je ziet tussen jezelf en de ander. De tweede les ging over ik en de ander. Hoe kun je nu een ander helpen? Wij hebben een aantal leuke oefeningen gedaan in tweetallen. Vandaag hebben wij het over 'aardig zijn voor de ander'. Als uw kind een keer te laat is voor de gymles en wij zijn al weg, dan mag uw kind niet alleen naar gym gaan. Hij/zij moet zich dan bij de pleinwacht en/of een leerkracht melden. We vertrekken uiterlijk 08:20 uur!! klassendienst: sanne en alyshá woordenschat: lakei, visser, rimpels, meeuw, kudde, verschil goede doelen: 3,26

5 groep 4/5 (meester Jonkman / juf Mennink): Gelukkig zijn er maandagavond toch wel enkele ouders op de informatieavond geweest, helaas niet iedereen! Juf Mennink is maandag begonnen met de tafel van 1 en de tafel van 10, er waren al een paar kinderen van groep 4 die deze tafels kenden, goed zo! We oefenen de tafels m.b.v. een liedje of we rappen ze. Dinsdagmorgen is groep 5 naar de brandweermorgen geweest, hieronder ziet u er enkele foto's van. Groep 4 was toen alleen in de klas en daarom haf juf Mennink veel tijd voor extra instructie. Gisteren hadden we weer muziekles. De muziekles valt erg in de smaak, deze week hadden we een lied over de dieren van de boerderij die een dagje vrij hadden en o.a. naar de sauna gingen. Met de leefstijlles hebben we het over "rekening houden met elkaar" gehad. Ook hebben we gesproken over welke kinderen uit het boek we liever wel/ niet in de groep zouden willen. Patricia? die altijd vrolijk en eerlijk is of Martin die vaak pest, of... Erg leuk was het om van de kinderen te lezen wat ze eigenlijk al heel goed vonden gaan in onze eigen groep en wat nog wel anders kan. Met rekenen heeft groep 5 blok 1 afgesloten met een toets en groep 4 doet dit maandag. We beginnen volgende week dus met blok 2. Bij het rekenen maken we sinds deze week ook gebruik van een handige rekensite: De kinderen krijgen hier volgende week een inlogcode van zodat ze ook thuis kunnen oefenen. klassendienst: Judith en Zeenah Goede doelen: 1,05 Huiswerk: Groep 5 heeft weer een blad met tafelsommen meegekregen, ze moeten deze woensdag weer inleveren bij meester Jonkman.

6 groep 5/6 (meester Brand / juf van Goor): Dinsdagmorgen hebben we een mooie demonstratie van de brandweer gehad. De kinderen mochten spuiten met een brandslang, kregen voorlichting over brandwonden, speelden een "ren je rot" spel en als klap op de vuurpijl mochten ze toekijken hoe juf Schut door de brandweer bevrijd werd uit een auto die zogenaamd in de prak was gereden. We zijn bezig tijdens de taallessen om een woordspin te maken. Dit zijn woorden rondom een centraal woord en hebben te maken met dit centrale woord. Dit is belangrijk omdat de kinderen zo nadenken over het onderwerp. Ze gaan na wat ze al over het onderwerp weten en zoeken zo naar woorden. Op deze manier maken ze een soort samenvatting over het onderwerp. Met rekenen werken we naar de eerste toets toe. We herhalen nog een aantal opgaven en dan mogen de kinderen laten zien wat ze kunnen en kennen. Verleden week is meester Peeks begonnen met zijn stage in onze groep. Maar na twee dagen (donderdag en vrijdag) moet hij ons alweer verlaten omdat hij voor zijn opleiding naar Antwerpen moet. In november zien we hem weer terug. klassendienst: Julia en Silvijn Goede doelen: 2,45 groep 7/8 (Juf Schut / juf Hallink): Een hele speciale dag, want wanneer u deze nieuwsbrief binnenkrijgt zijn wij met elkaar de bruiloft van juf Schut aan het vieren ( vanaf vandaag eigenlijk juf Baldé). Heel speciaal voor de kinderen omdat zij bij de huwelijksvoltrekking zijn en zelfs een verrassing hebben voor de juf. Omdat juf Schut dinsdag nog vrij is, staat juf Hallink voor de groep. Naast het feesten hebben we ook hard gewerkt. Zo heeft groep 8 de toets van blok 1 van rekenen gemaakt en groep 7 heeft gewerkt over tijden. Groep 8 krijgt op donderdag huiswerk mee, dus dan moeten zij de agenda meenemen, u kunt dan ook kijken wat ze moeten maken en waneer het ingeleverd moet worden. Met natuniek ging het over je hartslag, hier hebben we wat proefjes mee gedaan ( zie foto s). Afgelopen dinsdag hadden we een leerzame ochtend bij de brandweer, u kunt foto s hiervan terugvinden op onze facebook en twitter pagina. Vergeet u niet dat dinsdag de schoolfotograaf komt!

7 Koffiedienst: Camiel & Vito Beldienst: Stefan Goede doelen: Jessica & Marit Huiswerk: Groep 8 blad begrijpend lezen ( zie agenda) Foto s van een proefje voor natuniek over hoe je je eigen hartslag kunt meten.

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

In dit nummer. Personeel en onderwijs. Welkom op school. Belangrijke data... Personeel en onderwijs. Welkom op school

In dit nummer. Personeel en onderwijs. Welkom op school. Belangrijke data... Personeel en onderwijs. Welkom op school In dit nummer Personeel en onderwijs Welkom op school Thema s trefwoord TSO-nieuws Schoolfruit Kunstmenu Muziekworkshop Gigakids Typecursus Kerstbomenactie Schoonmaakavond Sinterklaas Kerstviering Belangrijke

Nadere informatie

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige Wat betekent het om dyscalculie te hebben? Hoe uit zich dat in de praktijk? Waar loop je zoal tegenaan? Welke dingen zijn voor jou moeilijk waar andere mensen niet eens bij stil staan? Laura Schermer,

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht Lees : Mattheüs 18:21-35 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was,heeft Hij gelijkenissen verteld

Nadere informatie

KJS- nieuwsbrief 12 Schooljaar 2014-2015 26 maart. 2015 *Volgende nieuwsbrief 16 april 2015

KJS- nieuwsbrief 12 Schooljaar 2014-2015 26 maart. 2015 *Volgende nieuwsbrief 16 april 2015 KJS- nieuwsbrief 12 Schooljaar 2014-2015 26 maart. 2015 *Volgende nieuwsbrief 16 april 2015 Een bewogen week Vorige week was een week met veel afwisseling. Het was de week van het openbaar onderwijs. Deze

Nadere informatie

Lucy heeft een ballon

Lucy heeft een ballon Caro Kindercoach & begeleiding Maasdijk 16 4283 GA Giessen 0620380336 info@carokindercoach.nl www.carokindercoach.nl heeft een ballon Handleiding Doelgroep: Kinderen van 3 tot 6 jaar. Doel van het lezen

Nadere informatie

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Groep 4 gaat voor het eerst een spreekbeurt voorbereiden en houden. Moeilijk? Eng? Voor veel kinderen is praten met de groep als publiek wel lastig. De een maakt zich er drukker

Nadere informatie

LIENEKE STOND VOOR EEN LASTIGE KEUZE. Ik wilde zo graag

LIENEKE STOND VOOR EEN LASTIGE KEUZE. Ik wilde zo graag LIENEKE STOND VOOR EEN LASTIGE KEUZE Ik wilde zo graag mama worden Als blijkt dat Lieneke s man geen kinderen kan verwekken, stort hun wereld in. Gerrit komt al snel met de optie kid, dus zaad van een

Nadere informatie

De meester is net zo trots als wij. Ouders, kinderen en leerkrachten werken samen

De meester is net zo trots als wij. Ouders, kinderen en leerkrachten werken samen De meester is net zo trots als wij Ouders, kinderen en leerkrachten werken samen Inhoudsopgave 1. Leerkrachten, kinderen en ouders samen 4 Inleiding 2. Over echte ouders en clichéouders 5 Oordelen en

Nadere informatie

Hilversum, april 2015

Hilversum, april 2015 Hilversum, april 2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Fijn dat u er was bij de Paasviering en dank aan dominee Tacken (de vader van Jonathan) voor het op inspirerende en passende wijze leiden van deze viering.

Nadere informatie

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven bespreek je vak man Bespreek je vak man! Of je nou tractorchauffeur, kraanmachinist of grondwerker bent, ondernemer of werknemer, feit is dat je in een prachtige sector werkt. Natuurlijk wil je dat zo

Nadere informatie

UNICEF en kinderarbeid

UNICEF en kinderarbeid UNICEF en kinderarbeid Informatie voor een spreekbeurt of werkstuk Later als ik groot ben, wil ik lerares worden! Solange uit Benin Hallo, ik ben Solange en ik ben 10 jaar. Ik woon in Benin. Dat ligt in

Nadere informatie

Een Bijzondere Broer of Zus

Een Bijzondere Broer of Zus Een Bijzondere Broer of Zus Informatiemap voor jongeren met een broer of zus met een handicap, chronische ziekte of psychische stoornis Uitgave: GGNet, regio Apeldoorn Team Preventie Postbus 2003 7230

Nadere informatie

Wat gaan we doen, mees?

Wat gaan we doen, mees? Wat gaan we doen, mees? Onderzoek alles... en maak er een grafiek van Wouter Sluitman Heb het lef en doe af en toe het rekenboek aan de kant. De rekenavonturen die zich dan in de klas kunnen gaan afspelen,

Nadere informatie

Praktijkvoorbeelden van communicatie met ouders in het primair onderwijs

Praktijkvoorbeelden van communicatie met ouders in het primair onderwijs Goed worden en goed blijven Communicatie met ouders Praktijkvoorbeelden van communicatie met ouders in het primair onderwijs Over het informeren van ouders over de kwaliteit van de school en het betrekken

Nadere informatie

Studietips leerjaar 1 (locatie Asten)

Studietips leerjaar 1 (locatie Asten) Studietips leerjaar 1 (locatie Asten) 2 Inhoud Inleiding... 4 Hoe maak ik een goede studieplanning?... 5 De inpaklijst... 8 Gebruik huiswerkschema... 10 Huiswerkschema... 11 Gebruik WRTS... 12 Hoe en wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11 2 februari 2015

Nieuwsbrief 11 2 februari 2015 Nieuwsbrief 11 2 februari 2015 Inhoud Nieuws uit groep 3 Toneelstuk Nieuwe gevelborden NL doet! Volg ons op Facebook Verplaatsen fietsenstalling Aanmelden broertjes en zusjes De juiste telefoonnummers

Nadere informatie

LESSENSERIE MINDFULNESS GROEP 7/8

LESSENSERIE MINDFULNESS GROEP 7/8 LESSENSERIE MINDFULNESS GROEP 7/8 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 De lessenserie in het kort 3 Doelstellingen 3 Benodigdheden 3 Trefwoorden en kernbegrippen 3 Overzicht lesinhouden 4 Les 1 Confrontatie

Nadere informatie

t M1tje Nieuwe shirts/ Giro 555 Nepal

t M1tje Nieuwe shirts/ Giro 555 Nepal 18-05-2015 11e jaargang nr. 15 t M1tje In Nieuwe shirts/ Giro 555 Nepal Met de fusie hebben we een prachtig mooi logo gekregen en dus werd het tijd voor een mooi nieuw Meent shirt. Een delegatie van de

Nadere informatie

Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs

Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 Pesten in het basisonderwijs... 3 2. Organisatie van de ouderavond... 4 2.1 Wat is een goed moment?... 4

Nadere informatie

Opdrachtkaart Een wigwam op het strand

Opdrachtkaart Een wigwam op het strand Een wigwam op het strand Je maakt een collage met plaatjes uit tijdschriften. Je tekent en schrijft er zelf bij. Zo maak je een hele grappige of misschien wel een serieuze of enge collage. - 2 (maar alleen

Nadere informatie

Zie je jezelf al zitten?

Zie je jezelf al zitten? 28 stad & esch & diever & meppel 29 Bij ons ben je in een omgeving waar leren en ontdekken als vanzelf gaat. Een omgeving die je de ruimte biedt die je nodig hebt. En wat je nodig hebt, is niet elk moment

Nadere informatie

HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN. Lesbrief Circus 2

HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN. Lesbrief Circus 2 HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN 1 Het circus komt! Heb je dat wel eens meegemaakt? Dat er een lange stoet wagens in bonte kleuren jouw woonplaats binnenrijdt? Dat zijn de vrachtwagens en de woonwagens van

Nadere informatie

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie.

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. De cliënt krijgt een groot vel papier en kleurkrijt. De opdracht is: Teken je gezin van herkomst rond de etenstafel. Een werkvorm

Nadere informatie

20 maart 2015. Vervroegd pensioen Juf Petra Beste ouders en verzorgers van de Flevoparkschool,

20 maart 2015. Vervroegd pensioen Juf Petra Beste ouders en verzorgers van de Flevoparkschool, 20 maart 2015 Vervroegd pensioen Juf Petra Beste ouders en verzorgers van de Flevoparkschool, Hierbij deel ik u mede dat juf Petra heeft besloten om te stoppen met werken en dus niet meer terugkeert op

Nadere informatie

Het is mijn leven. Een werkboek dat helpt bij beslissingen

Het is mijn leven. Een werkboek dat helpt bij beslissingen Een werkboek dat helpt bij beslissingen Dit werkboek is gemaakt door het Landelijk KennisNetwerk Gehandicaptenzorg (LKNG) in samenwerking met Stichting De Toekomst. Het LKNG bundelt bestaande (wetenschappelijke)

Nadere informatie

Goed. gedaan INFORMATIEBROCHURE. Met proeflessen! Sociaal-emotionele ontwikkeling Groep 1 tot en met 8

Goed. gedaan INFORMATIEBROCHURE. Met proeflessen! Sociaal-emotionele ontwikkeling Groep 1 tot en met 8 Goed gedaan INFORMATIEBROCHURE Sociaal-emotionele ontwikkeling Groep 1 tot en met 8 Met proeflessen! lnhoud De methode Waarom Goed gedaan! 2 lnhoud en didactiek Schoolbreed en stap-voor-stap 3 Structuur

Nadere informatie